Top Banner
Ο Σέργιος Τσίφτης μιλά στο «Ε» «Να προκύψει κυβέρνηση ευθύνης» ΣEΛ. 9 Κ. κατάστημα Μυτιλήνης APIΘMOΣ ΦYΛΛOY 3583 TIMH 1,00 HMEPHΣIA EΦHMEPI∆A TOY NOMOY ΛEΣBOY Παρουσιάστηκε στην Αθήνα η μοναδική έκδοση για το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου ΕΜΠΡΟΣ για το EURO 2012 Δρόμοι τουριστικής ανάπτυξης από πρακτορείο της Λέσβου 5.000 Βούλγαροι τουρίστες Το εκλογικό του πρόγραμμα ανακοίνωσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ «Πρόγραμμα ανακούφισης του λαού» Στη μάχη τα στελέχη τού ΠΑΣΟΚ «Η τύχη της έδρας στα χέρια μας» ΣEΛ. 7 ΣEΛ. 8 ΣEΛ. 8 Στο πανηγύρι της Αγίας Τριάδας στην Καλλονή και στις ιπποδρομίες που ακολούθησαν Τιμώντας τις παραδόσεις ΣEΛ. 10 Ούτε στη Μυτιλήνη, αλλά ούτε στη Ρόδο ξεκίνησε τη Δευ- τέρα, όπως προγραμματιζόταν, η πιλοτική εφαρμογή της χορήγησης βίζας, αφού το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έκρινε σκόπιμο να προετοιμαστεί η όλη διαδικα- σία για μερικές ακόμη μέρες. Όμως στο λιμάνι της Μυτι- λήνης φαίνεται πως αυτές τις μέρες της αναμονής θα δο- θεί η δυνατότητα να γίνουν, τουλάχιστον να ξεκινήσουν, και τα αναγκαία έργα διαμόρφωσης της κατάλληλης αί- θουσας αναμονής των ξένων επισκεπτών. Αρωγός στην προσπάθεια των τοπικών φορέων και δη του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου που κλήθηκε να καλύψει το κόστος των εργασιών, ήρθαν τα Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών (ΚΑΕ) «Folli Follie Group», που θα ενισχύσουν με χρημα- τική βοήθεια τα έργα. Η βοήθεια αυτή θα συμβάλει καθο- ριστικά στην επίσπευση των εργασιών, οι οποίες πλέον μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα. ΣEΛ. 5 Ενίσχυση απ' τα ΚΑΕ «Folli Follie Group», για να γίνουν άμεσα οι υποδομές χορήγησης βίζας στο λιμάνι της Μυτιλήνης Ομιλία του Μάκη Βορίδη το Σάββατο στη Μυτιλήνη Και περιοδεία Σαμαρά; Χείρα βοηθείας από… ιδιώτες TETAPTH 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 www.emprosnet.gr ΣΕΛΙ∆ΕΣ MIKPEΣ AΓΓEΛIEΣ & & O∆HΓOΣ AΓOPAΣ ΣEΛ. 11-14, 21 5 5 Από τη μελέτη που συνέταξε ο Χρήστος Βουρνάζος και παρέδωσε χθες στον Κώστα Κορδώνη, για το έργο «Κατασκευή Αίθουσας Αναμονής Επιβατών Εξωτερικού Λιμένα Μυτιλήνης (Προδιαγραφές Πρωτοκόλλου Schengen)» ΣEΛ. 9
25

Εμπρός 3583

Mar 17, 2016

Download

Documents

Ημερήσια Εφημερίδα Ν. Λέσβου
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Εμπρός 3583

Ο Σέργιος Τσίφτης μιλά στο «Ε»

«Να προκύψει κυβέρνηση ευθύνης»ΣEΛ. 9

Κ. κατάστημαΜυτιλήνης

ΣABBATOKYPIAKO

APIΘMOΣ ΦYΛΛOY 3583 TIMH €1,00

HMEPHΣIAEΦHMEPI∆A TOY NOMOY ΛEΣBOY

Παρουσιάστηκε στην Αθήνα η μοναδική έκδοση για το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου

ΕΜΠΡΟΣ για το EURO 2012

Δρόμοι τουριστικής ανάπτυξης από πρακτορείο της Λέσβου

5.000 Βούλγαροι τουρίστες

Το εκλογικό του πρόγραμμα ανακοίνωσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ

«Πρόγραμμα ανακούφισης του λαού»

Στη μάχη τα στελέχη τού ΠΑΣΟΚ

«Η τύχη της έδραςστα χέρια μας»

ΣEΛ. 7

ΣEΛ. 8

ΣEΛ. 8

Στο πανηγύριτης Αγίας Τριάδαςστην Καλλονή καιστις ιπποδρομίεςπου ακολούθησαν

Τιμώντας τις παραδόσεις

ΣEΛ. 10

Ούτε στη Μυτιλήνη, αλλά ούτε στη Ρόδο ξεκίνησε τη Δευ-τέρα, όπως προγραμματιζόταν, η πιλοτική εφαρμογή τηςχορήγησης βίζας, αφού το Υπουργείο Προστασίας τουΠολίτη έκρινε σκόπιμο να προετοιμαστεί η όλη διαδικα-σία για μερικές ακόμη μέρες. Όμως στο λιμάνι της Μυτι-λήνης φαίνεται πως αυτές τις μέρες της αναμονής θα δο-θεί η δυνατότητα να γίνουν, τουλάχιστον να ξεκινήσουν,και τα αναγκαία έργα διαμόρφωσης της κατάλληλης αί-θουσας αναμονής των ξένων επισκεπτών. Αρωγός στηνπροσπάθεια των τοπικών φορέων και δη του ΛιμενικούΤαμείου Λέσβου που κλήθηκε να καλύψει το κόστος τωνεργασιών, ήρθαν τα Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών(ΚΑΕ) «Folli Follie Group», που θα ενισχύσουν με χρημα-τική βοήθεια τα έργα. Η βοήθεια αυτή θα συμβάλει καθο-ριστικά στην επίσπευση των εργασιών, οι οποίες πλέονμπορούν να ξεκινήσουν άμεσα.

ΣEΛ. 5

Ενίσχυση απ' τα ΚΑΕ «Folli Follie Group», για να γίνουν άμεσα οι υποδομές χορήγησης βίζας στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Ομιλία του Μάκη Βορίδη το Σάββατο στη Μυτιλήνη

Και περιοδεία Σαμαρά;

Χείρα βοηθείαςαπό… ιδιώτες

TETAPTH6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

www.emprosnet.gr

ΣΕΛΙ∆ΕΣ MIKPEΣ AΓΓEΛIEΣ & & O∆HΓOΣ AΓOPAΣ ΣEΛ. 11-14, 215 5

Από τη μελέτη που συνέταξε ο Χρήστος Βουρνάζος και παρέδωσε χθες στον Κώστα Κορδώνη, για το έργο «Κατασκευή Αίθουσας

Αναμονής Επιβατών Εξωτερικού Λιμένα Μυτιλήνης (Προδιαγραφές Πρωτοκόλλου Schengen)»

ΣEΛ. 9

Page 2: Εμπρός 3583

2TETAPTH 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

HM

EP

Oλόγιο

Σα

ν Σήμερ

α...

πριν

χρόνια

μέσ

α α

πό τ

ις σ

ελίδ

ες τ

ου λ

εσβια

κού Τ

ύπου

Θα προλάβουμε…Μακάρι να γινόταν από χθες, ό-πως μας είπαν και ο Ζάχος Μα-ντζαβίνος και ο Χρήστος Παυλί-δης, η παράδοση της μαρίναςΜυτιλήνης, ώστε εγκαίρως καιπριν αρχίσει για τα καλά η θερι-νή περίοδος, να προετοιμαστεί ηλειτουργία του τουριστικού λι-μένα. Όμως κι έτσι, εφόσονχρειάζεται να ακολουθηθεί τοδιαδικαστικό πρωτόκολλο πουπροβλέπεται για τη συγκεκριμέ-νη περίπτωση, εκτιμάται πως θαυπάρξουν τα χρονικά περιθώριανα «κινηθεί» η μαρίνα ακόμη καιφέτος το καλοκαίρι.Η «τεχνογνωσία» του Τούρκουεταίρου στην εκμετάλλευση μα-ρινών, αλλά και οι εννιά παρό-μοιες μονάδες του στα απέναντιπαράλια, δημιουργούν γόνιμο έ-δαφος προσδοκιών πως θα προ-λάβει η Λέσβος να δει ήδη απ’το 2012 σκάφη στη μαρίνα της.

ΜΑΡ.ΠΛ.

«Προς κάθε νοήμονα Λέσβιο»…«Προς κάθε νοήμονα Λέσβιο» απευθύνεται επιστο-

λή του προέδρου της Λέσχης Πλωμαρίου «Βενιαμίν οΛέσβιος», Ξενοφώντα Μαυραγάνη. Σε αυτήν κάνει λό-γο για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκηςκαι τη σημασία της, καθώς και για τη φετινή συμμετο-χή στο θεσμό, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολι-θωμένου Δάσους Λέσβου.Όπως υποστηρίζει, στη σύσκεψη που έγινε τον περα-σμένο Ιανουάριο στην Περιφέρεια για τις γιορτές των100χρονων της απελευθέρωσης, η Λέσχη Πλωμαρίουείχε προτείνει εγγράφως τη συμμετοχή της Περιφέρει-ας στο σημαντικό αυτό θεσμό του χώρου του βιβλίου,εκμεταλλευόμενη την ταυτόχρονη επέτειο με τη Θεσ-σαλονίκη, με σκοπό μέσα από λεσβιακά βιβλία ναπροβληθεί και η 100ετία της απελευθέρωσης του νη-σιού και το νησί το ίδιο. Το ίδιο πρότεινε και σε σύ-σκεψη που έγινε από τον Οργανισμό Πολιτισμού τουΔήμου Λέσβου, μέσα στον Απρίλιο, χωρίς αποτέλεσμακαι πάλι.

… για την προβολή του τόπου«Είχα την τύχη (ή ατυχία;) να περιηγηθώ και να πα-

ρακολουθήσω μερικές από τις παρουσιάσεις βιβλίωντης 9ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου. Εκεί μπορείς ναδεις ό,τι επιθυμεί η ψυχή σου», αναφέρει ο κ. Μαυρα-γάνης. «Και παρακολούθησα, μεταξύ άλλων, την πα-ρουσίαση του λευκώματος “Θεσσαλονίκη 1912 -2012”, που επιμελήθηκε και εξέδωσε το ΜορφωτικόΊδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερί-δων Μακεδονίας - Θράκης. Μια έκδοση ανάλογη μετο “Λέσβος 1912 - 2012. Εκατό χρόνια ελευθερίας”,στην οποία οι λεσβιακές αρχές δεν έδωσαν σημασία,με τη διαφορά πως εκεί παρατίθενται τα γεγονότα πουδημοσιογραφικά χρωμάτισαν τον αιώνα που πέρασε,για τη Θεσσαλονίκη βέβαια. Χάρηκα ιδιαίτερα γιατί εί-μαι μέλος της ΕΣΗΕΜΘ, αλλά πικράθηκα βαθιά που ηΛέσβος, και ως Περιφέρεια και ως Δήμος, δε θέλησενα εκμεταλλευθεί τη μοναδική ευκαιρία που της δινό-ταν για πολλαπλή προβολή. Ίσως στον εορτασμό των200 χρόνων κάποιοι το σκεφθούν.»Εδώ που τα λέμε, καλό θα ήταν οι αρμόδιοι να εκμε-ταλλεύονται κάθε ευκαιρία που τους δίνεται για προ-βολή του νησιού.

Β.Χρ.

Πανηγύρια και ζώαΤα πανηγύρια του νησιού έχουν την τιμητική τους

και πολλούς φανατικούς οπαδούς, έχουν όμως καιπλευρές που δεν τα τιμούν ιδιαίτερα. Χαρακτηριστικήη εικόνα που αντίκριζε κανείς το μεσημέρι του Σαββά-του στην Καλλονή, όπου ένα βόδι στολισμένο με λου-λούδια ήταν δεμένο σε ένα στύλο έξω από τα καταστή-ματα του κεντρικού δρόμου. Το ζώο ήταν μέσα στον ή-λιο και μουγκάνιζε έχοντας να αντιμετωπίσει, πέρα α-πό το βάσανο της ζέστης και της ακινησίας, και τα α-πειλητικά γαβγίσματα των σκύλων της περιοχής.Ας προσπαθήσουν οι διοργανωτές να μην ταλαιπω-ρούν έτσι τα ζώα που χρησιμοποιούν στις εκδηλώσεις,αφού κάτι τέτοιο δεν τιμά ούτε τους ίδιους, ούτε τιςγιορτές.

Β.Χρ.

Πολύς κόσμος στις ιπποδρομίεςΟυρά μέτρων σχημάτιζαν τα σταθμευμένα αυτοκί-

νητα εκείνων που βρέθηκαν το απόγευμα της Δευτέραςστις Αλυκές Καλλονής για να παρακολουθήσουν τουςιπποδρομικούς αγώνες. Κοινό όλων των ηλικιών θαύ-μασε τα άλογα που ήρθαν από όλο το νησί να διαγωνι-στούν στις τρεις διαφορετικές κατηγορίες, τονίζονταςτο πόσο καλή ήταν η διοργάνωση των αγώνων από τοσύλλογο «Αδελφότης» Αγίας Τριάδας Καλλονής. Ηπροσέλευση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, κάνονταςτους διοργανωτές χαρούμενους για την ανταπόκριση.

Γ.Σαρ.

Tα ∆ηκτικά

Αρχειακό υλικό από τη συλλογή εφημερίδων που κατέχει και διαχειρίζεται το Ιστορικό ΑρχείοΑιγαίου «Εργάνη» www.ergani.org.grΕπιλογή και επιμέλεια: Αντώνης Πλάτων και Κρίστης Κονναρής

Μια στήλη με τεκμήρια του παρελθόντος πουμιλούν με τη δική τους «φωνή», έτσι όπωςαυτή αποτυπώθηκε στις σελίδες τωνεφημερίδων που παρουσιάζονται αυτούσιες

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ - Κωδικός 2357Mέλος του Συνδέσµου Hµερησίων Περιφερειακών Eφηµερίδων (ΣHΠE)

ΓΡΑΦΕΙA:Kαρά Τεπέ, 81100, MυτιλήνηTηλ.: 2251041619 Φαξ: 2251027300internet: www.emprosnet.gre-mail: [email protected]

[email protected]@emprosnet.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ:Γαρουφαλλίδου 2, 81400, Μύρινα Tηλ. /Φαξ: 2254025526I∆IOKTHΣIA: EΠIKOINΩNIA ΑΙΓΑΙΟΥ A.E.

EK∆OTHΣ - ∆IEYΘYNTHΣ: MANOΛHΣ MANΩΛAΣΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΣTPATHΣ MΠAΛAΣKAΣΣYNTAKTEΣ: NIKOΣ MANABHΣ

MAPINA ΠOΛΛATOYΓΕΩΡΓΙΑ ΣΑΡΑΦΗΒΑΓΓΕΛΙΩ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ

ΣYNΕΡΓΑΤΕΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚOΡ∆ΑΣ (BIBΛIO)ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΑΓOΥΤΑΡΗΣ (ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ)

ΓEΛOIOΓPAΦIA: Γ. KAKAPΩNHΣ, A. KYPIAZHΣART DIRECTOR: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪ∆ΗΣ

ΣEΛI∆OΠOIHΣH: ΤΑΝΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: XPIΣTINA KAΛΛEPΓH

ΓPAMMATEIA - ENHMEPΩΣH SITE: MAPIANΘH ΠAPAΣKEYA

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: ΣTAMATHΣ ΓIANNAKHΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΗΛΕΚ/ΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΡΛΑΤΟΣ

∆IEKΠEPAIΩΣH: MΠAMΠHΣ ΣITAPAΣ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣYN∆POMHTΩN: ΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ: ΜΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ: ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΧΛΑΧΛΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ∆ΙΑΦΗΜΙΣTIKO: MAPIA KOP∆EPAΠΟΠΗ ΨΑΡΙΑΝΟΥΕΦΗ ΣΤΡΑΒΟΣΚΟΥΦΗΛΑΜΠΡΟΣ ΑΝΕΜΑΣ ΣΤΕΛΛΑ ΗΛΙΑ

YΠEYΘYNOΣ ΛOΓIΣTHPIOY: ΣTPATHΣ ΠAΠAZOΓΛOYΣYN∆POMEΣ: ETHΣIA: 100 ευρώ, ETAIΡΕΙΩΝ: 200 ευρώ,TPAΠEZΩN, YΠHPEΣIΩN, OTA: 400 ευρώΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

ΦΩTHΣ ΓIANNAKHΣEKTYΠΩΣH: EΠIKOINΩNIA ΑΙΓΑΙΟΥ A.E.

Απόσπασμα της εφη-μερίδας «Σάλπιγξ»,του Σαββάτου 6 Ιου-νίου 1909. Απολογίατου προέδρου του α-θλητικού σωματείου«Άτλας», στο νομάρ-χη Λέσβου.

Και καθαρισμός…Πέρα από τη διοργά-

νωση του πανηγυριού, τοσωματείο «Αδελφότης»της Αγίας Τριάδας Καλ-λονής, μια βδομάδα πριναπό το εορταστικό τριή-μερο, φρόντισε να βρεθείτόσο στο άλσος της ΑγίαςΤριάδας, όσο και στο χώ-ρο που πραγματοποιού-νται οι ιπποδρομίες, καινα καθαρίσει την περιοχήαπό σκουπίδια.Τουλάχιστον 20 άτομα,μέλη του συλλόγου, αλλάκαι κάτοικοι της περιοχήςσυγκεντρώθηκαν και βοή-θησαν στον καθαρισμό, ε-νώ μέσα στις επόμενες η-μέρες το σωματείο θα κα-θαρίσει και πάλι το χώρογύρω από το γραφικό εκ-κλησάκι, από τα σκουπί-δια που άφησε πίσω τουτο πανηγύρι.

Γ.Σαρ.

TΕΤΑΡΤΗΣελήνη 17ημ.

Aνατ. 05.03 ∆ύσ.19.45

6Αττάλου του θαυματουργού,

Ιλαρίωνος οσίου του νέουΙΟΥΝΙΟΥ

Page 3: Εμπρός 3583

3TETAPTH 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Θετικές πρωτοβουλίεςΔεν ήταν η πρώτη φορά που μιλήσαμε με υπάλ-

ληλο και όχι με την προϊσταμένη τής Κ΄ ΕΠΚΑ με α-φορμή κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, και οφεί-λουμε να τονίσουμε πως αυτό είναι πολύ θετικό. Δεσυνέβαινε μέχρι τώρα να αναδεικνύονται η δουλειάκαι τα ονόματα των ίδιων των αρχαιολόγων της υ-πηρεσίας, και το να φαίνονται οι πρωτοβουλίες πουοι ίδιοι παίρνουν, είναι κάτι που μόνο σε καλό μπο-ρεί να αποβεί.

Β.Χρ.Καλοκαιρινή ποδηλατάδα

Άνοιξε ο καιρός, ήρθε η ώρα και για την καλοκαι-ρινή ποδηλατάδα της ομάδας «Μυτιλήνη BikeNight», που διοργανώνεται σήμερα το βράδυ στις 9,με αφετηρία την Πλατεία Σαπφούς. Αυτήν τη φοράοι ποδηλάτες θα πάνε όπως δηλώνουν με… σαγιο-νάρα, ενώ το ομορφότερο καλοκαιρινό υπόδημα θακερδίσει δωρεάν φούσκωμα αλυσίδας για ένα χρό-νο!

Β.Χρ.Μονόδρομος η πώληση πλοίων

Η πώληση πλοίων από τη ΝΕΛ αναδεικνύεται ωςη μόνη λύση προκειμένου η εταιρεία να αντιμετωπί-σει τα ασφυκτικά οικονομικά προβλήματα που αντι-μετωπίζει. Ας σημειωθεί ότι το πρώτο τρίμηνο τουέτους είχε έσοδα ύψους 13,2 εκατ. ευρώ και ζημίεςεννέα εκατομμυρίων ευρώ. Δηλαδή έχει μειωμένεςζημίες, αλλά και έσοδα σε σχέση με την περσινήχρονιά. Όμως το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπί-ζει η εταιρεία, είναι η έλλειψη ταμειακής ρευστότη-τας. Και σ’ αυτό ασφαλώς και δεν πρωτοτυπεί ηΝΕΛ, αφού το θέμα αναδεικνύεται σε μείζον πρό-βλημα της αγοράς.

Ν.Μ.

Ναι στους υδρονομείςΌλες μαζί φαίνεται πως έρχονται οι καλές ειδή-

σεις για προσλήψεις, αφού μετά την έγκριση του Α-ΣΕΠ να καλυφθούν οι θέσεις της Κοινωφελούς Ερ-γασίας, ήρθε και η απόφαση του Φώτη Χατζημιχάλημε την οποία εγκρίνεται η πρόσληψη 10 υδρονομέ-ων για δημοτικές ενότητες του Δήμου Λέσβου.Να δούμε τώρα τι δικαιολογία θα υπάρχει για ό,τιδε λειτουργεί εύρυθμα, μια και θα εκλείψει η «κα-ραμέλα» της έλλειψης προσωπικού.

ΜΑΡ.ΠΛ.

Βούτυρο στο ψωμί τουΣα βούτυρο στο ψωμί τού Κ.Κ.Ε. λειτουργεί η από-

φαση του δικαστηρίου που χαρακτηρίζει παράνομητην απεργία στη Χαλυβουργία. Οι εργαζόμενοι της επι-χείρησης βρίσκονται σε απεργία εδώ και έξι μήνες καιβασικός πυλώνας της απεργίας είναι το ΠΑΜΕ. Κάθεπροσπάθεια να σπάσει η απεργία, ειδικά αυτή την πε-ρίοδο, το μόνο που κάνει είναι να ενισχύει πολιτικά τοΚ.Κ.Ε.. Λέτε να ήταν αυτός ο στόχος της απόφασης τηςΔικαιοσύνης;

Ν.Μ.

Θέσεις

Eίναι φανερό ότι σήμερα η χώρα μας, αλλά και τα ευ-ρωπαϊκά κράτη, στερούνται ηγετικής προσωπικότη-τας και όπως αποδεικνύεται, τα κράτη αυτά κυβερ-

νώνται σήμερα από ηγεμόνες και όχι από ηγέτες.Ηγέτης κατά τον Αριστοτέλη είναι αυτός που υπηρετείτο κοινό καλό της χώρας και του λαού του. Είναι αυτόςπου έχει προσωπικότητα με σεμνότητα και ταπεινότητα

και γνωρίζει τι ξέρει από την πολιτική και κυρίως τι δεν ξέρει από αυ-τή! Είναι αυτός που έχει αξιόλογους συνεργάτες και όχι ένα φαύλο πε-ριβάλλον διαφόρων παρατρεχάμενων. Είναι αυτοί που και στο μετα-πολιτευτικό μας σύστημα υπήρξαν λίγοι, που έχουν κριθεί από το λαόκαι έγραψαν στην ιστορία μας σελίδες δόξης και εθνικής υπερηφάνει-ας. Το χαρακτηριστικό στην προσωπικότητα του ηγέτη είναι ότι πρέπεινα υπάρχει σοβαρότητα στα λόγια και τα έργα και να είναι προσηλω-μένος στις αξίες που υπηρετεί, χωρίς να δέχεται την ταπείνωση καιτην απαξίωση αυτών των αξιών, της ιστορίας και του λαού του.Σήμερα αυτοί που μας κυβερνούν και μας κυβερνούσαν, έχουν δώσειτο δικαίωμα στους εταίρους μας να μας κατηγορούν ότι η χώρα μαςείναι η χειρότερη στην Ευρωζώνη, διεφθαρμένη, με διεφθαρμένουςπολιτικούς, και την προσομοιάζουν με ένα βαρέλι χωρίς πάτο, πουδεν μπορεί, αφού δεν έχει συγκεκριμένο προγραμματισμό και σωστήκυβέρνηση, να αξιοποιήσει τις ευρωπαϊκές δανειοδοτήσεις.Στο σημερινό μας πολιτικό σύστημα φαίνεται ότι μας τέλειωσαν πιααυτές οι ηγετικές προσωπικότητες. Αυτοί οι ηγέτες που έχουν τη δυ-νατότητα να εμπνέουν, να ενθαρρύνουν, να συσπειρώνουν, να ξεση-κώνουν και να καθοδηγούν το λαό ενωμένο. Η κατάσταση σήμερα εί-ναι κάτι το διαφορετικό, γιατί ο κόσμος είναι διαλυμένος και η αυρια-νή μέρα είναι στο χάος και στο απόλυτο μηδέν. Ορισμένοι προσπάθη-σαν να μιμηθούν τον Ανδρέα Παπανδρέου σε ύφος και κίνηση, αλλάαπέτυχαν και από τα πολλά «εγώ θα κάνω, θα δώσω, θα συγκρουστώ»μετά τις εκλογές έγιναν όλα «Εμείς»!Στο μεταπολιτευτικό μας σύστημα σήμερα οι περισσότεροι πολιτικοίαρχηγοί έμαθαν να λειτουργούν ως μεγαλοκομματάρχες και λιγότεροή καθόλου ως ηγέτες. Εμφανίζονται ως ηγεμόνες γιατί υπηρετούν τηφιλοδοξία για την εξουσία, τους ενδιαφέρει το προσωπικό τους συμ-φέρον και υπηρετούν τα συμφέροντα των οπαδών και των ομάδωνπου στηρίζουν την εξουσία τους.Είναι ηγεμονίσκοι που διοικούσαν και διοικούν, οι περισσότεροι, έναπελατειακό κράτος, με ρουσφέτια σε πρόσωπα και ομάδες ανθρώ-πων. Σήμερα οι νέοι ηγεμονίσκοι και οι επιλεγμένοι προπαγανδιστέςτου δικομματισμού, μέσα σε πολιτική σύγχυση και πανικό, έχουν ξε-περάσει κάθε πολιτική δημοκρατική αξιοπρέπεια, με υπερβολές, πα-ρερμηνείες και ψέματα στις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις.Παράλληλα και ενώ παρουσιάζονται ο καθένας ως μοναδικός σωτή-ρας της καμμένης χώρας, μας λένε ότι επέρχεται εθνική καταστροφή.Έτσι παρακολουθούμε αρχαία τραγωδία με πολλά πολιτικά παρατρά-γουδα που δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες. Οι συνιστώσες της κεντρο-δεξιάς αλληλοτρώγονται με τις άλλες δεξιές που δεν τους έκαναν με-ταμόσχευση, και οι συνιστώσες της κεντροαριστεράς κατακρεουργού-νται με το Κ.Κ.Ε. και τις άλλες αριστερές δυνάμεις , και όλα αυτά γιατο καλό του λαού, με προτεραιότητα την εξουσία και την καρέκλα τωνπολιτικών μας. Πάντως εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι και ενώ είμαστεσε κατάσταση εθνικής εκτάκτου ανάγκης, όπως συνεχώς εξαγγέλλουναυτοί οι ηγεμονίσκοι, γιατί δεν κάνουν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίαςκαι αναγέννησης της χώρας και του λαού;Είναι αυτοί που εκφοβίζουν και απειλούν το λαό, του δίνουν υποσχέ-σεις και τον παροτρύνουν να τους ψηφίσουν έχοντας προτεραιότηταδιλήμματα και εκβιασμούς, μέσα ή έξω από την Ευρώπη, Ευρώ ήΔραχμή, για την τύχη της χώρας, ενώ πολλές φορές μοιράζουν προ-νόμια και θέσεις σε αυτούς τους έμπιστους παρατρεχάμενους και σεόλους που τους πιστεύουν ότι θα τ’ αλλάξουν όλα στην Ελλάδα.Ζούμε σε μια κοινωνία που οι πολιτικές οικογενειακές δυναστείες εί-ναι διαχρονικά κοινωνικό φαινόμενο στη διαδοχή των πολιτικών στε-λεχών στη χώρα μας. Επομένως, αφού είναι ο μπαμπάς, ας γίνει πο-λίτικος η κόρη ή ο γιος, αφού υπάρχει DNA. Και έτσι το πολιτικό μαςσύστημα και γενικά η δημοκρατική μας κοινωνία δε διδάσκεται στο ναμπορεί να αναζητά ηγέτη μέσα από το λαό. Πάντοτε κατά το παρελθόνκαι πριν μερικά χρόνια, υπήρχαν προεκλογικές περίοδοι με εντυπω-σιακές και ογκώδεις συγκεντρώσεις των πολιτικών αρχηγών, ήταν άλ-λες εποχές πολιτικής δυναμικής, άλλη ψυχολογία των πολιτών, ο κό-σμος περίμενε προσωπικές παροχές και διορισμούς και για αυτό ήτανανύπαρκτος ο πολιτικός λόγος, ήταν άλλες οι πολιτικές προσωπικότη-τες, που εντυπωσίαζαν, ξεσήκωναν το λαό με παροχές - κάποτε! Ενώσήμερα, με τα τηλεοπτικά πάνελ, μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσου-με διάφορες προσωπικότητες πολιτικών, με διαφορετικό λόγο και πο-λιτικό ύφος και ήθος, που ορισμένοι είναι χαρακτηριστικοί τύποι πολι-τικάντη, απαραίτητοι στα πάνελ για να βγάζουν οργή και γέλιο.Είναι εντυπωσιακό σήμερα το ότι αρκετές φορές, κυρίως οι παλαιο-κομματικοί και οι περιφερόμενοι μεταγραφικοί αστέρες του πολιτικούσυστήματος, είναι γλείφτες, κόλακες, επαναλαμβάνοντας συνεχώς τοόνομα του αρχηγού για να δείξουν δημόσια το σεβασμό και την κομ-ματική τους προσήλωση και υπακοή. Πολλοί από αυτά τα τηλεοπτικάκομματικά αστέρια, άνδρες και γυναίκες, είναι αναιδείς, θρασείς σκυ-ψομεσάκηδες, καρεκλοθήρες, θεσιθήρες, βολεψάκηδες, γιατί οι πε-ρισσότεροι έχουν πολιτικό παρελθόν, είναι επαγγελματίες πολιτικοί μεδιάφορες επιδόσεις. Τέλος, δημόσια στα τηλεοπτικά πάνελ αλληλοχω-ρίζονται: οι μισοί λένε τους εαυτούς τους πατριώτες και τους άλλουςτυχοδιώκτες, προδότες, επικίνδυνους, και ο ένας κατηγορεί τον άλλονκαι οι δυο μαζί πρώην μεγάλοι, το ΣΥΡΙΖΑ! Αλήθεια, σήμερα πού ναβρεις ηγέτη, αφού με την ψήφο του ο λαός έχει κάνει τις επιλογές τουκαι απαιτεί από τα κόμματα συνεργασίες, δε θέλει παλικαρισμούς, θέ-λει υγεία, δουλειά, ασφάλεια, ηρεμία, πρόνοια.

Οι... πολιτικοί ηγέτες... μας τελείωσανΓράφει ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ι. ΜΠΑΒΕΑΣ

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος χθες, και στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας καθάρισαν τις ακτές στο Μόλυβο… Μπράβο!

Τι μας λέει…Αναγνώστης μας Μυτιληνιός, μόνιμος

κάτοικος της Κύπρου, μας λέει μέσω τουδικτύου κοινωνικής δικτύωσης Facebook:«37η Διεθνής Έκθεση Κύπρου. ΠερίπτεροΚρητών, πέντε τετραγωνικά μέτρα. Δύο ά-τομα μέσα, κεράσματα και συνεχής ροή ε-πισκεπτών.Περίπτερο Επιμελητηρίου Λέσβου. Τρι-πλάσιος χώρος, ψυχή πουθενά. Ούτε απόμέσα ούτε από έξω. Μήπως πετάξαμε γιαάλλη μια φορά τσάμπα λεφτά;»Εύλογη η απορία του συμπατριώτη μας -αν είναι έτσι όπως τα λέει -, αλλά μήπωςπρέπει να φιλοτιμηθεί κάποιος και να τουαπαντήσει χωρίς περιστροφές, για να μά-θουμε και εμείς τις συμβαίνει;Εμείς, πάλι, τι να του απαντήσουμε, ότιβγήκαν οι φωτογραφίες που δόθηκαν στηδημοσιότητα, οπότε θεωρήθηκε ότι εκεί έ-ληξε και η παρουσία στην Έκθεση όσωνπήγαν σε αυτήν;

Σ.ΜΠΑ

Ζητείται ντόπιο… «ψάρι»Συνολικά 180 «ψάρια» έπιασε το ΣΔΟΕ ανά

την Ελλάδα, τα οποία - όπως αποκαλύφθηκε -είχαν κρύψει, αδήλωτο, στους τραπεζικούςτους λογαριασμούς κοντά μισό δισεκατομμύριοευρώ.Όπως μας διαβεβαίωσαν στελέχη τού ΣΔΟΕ,δεν υπήρχε μεταξύ τους κανένα ντόπιο «ψάρι»,αν και κανείς δεν ξέρει, όπως επεσήμαναν, τιξημερώνει στους φοροδιαφεύγοντες, μια και οέλεγχος συνεχίζεται νυχθημερόν. Και η λίστατων προς έλεγχο είναι πολύ μεγάλη και στα μέ-ρη μας.

ΜΑΡ.ΠΛ.

Άδεια ΕρεσόςΆδεια ήταν η Ερεσός το τριήμερο του Αγίου

Πνεύματος, παρ’ όλο που θα περίμενε κανείςμαζική έλευση κόσμου από το νησί, λόγω καιτης βελτίωσης του καιρού. Χαρακτηριστικό ή-ταν και το ότι ακόμη και μπακάλικα δεν ήταν α-νοιχτά στις 9 το πρωί, αφού δεν είχαν ποιον ναεξυπηρετήσουν. Μόνο ορισμένα νυχτερινά μα-γαζιά και ταβέρνες είχαν πελάτες, αλλά τίποταδε θύμιζε άλλες χρονιές σε έναν από τους πιοτουριστικούς προορισμούς της Λέσβου. Δε συ-γκίνησαν ιδιαίτερα ούτε οι πολύ καλές προ-σφορές που είχαν ορισμένα ενοικιαζόμενα δω-μάτια.Πάντως οι ζημιές από τις κακοκαιρίες του χει-μώνα και της άνοιξης έχουν αποκατασταθεί καιη Σκάλα είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους επισκέ-πτες, η οποία ελπίζει να είναι περισσότεροι ό-σο θα μπαίνουμε για τα καλά στο καλοκαίρι.

Β.Χρ.

Page 4: Εμπρός 3583

4TETAPTH 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012EI∆HΣEIΣ

Άρθρο

Στα χνάρια της φύσης, του πολιτισμού και της παράδοσης

Ήμέρα Περιβάλλοντος η 5η Ιουνίου και πο-λυποίκιλες οι εκδηλώσεις σ’ όλο τον κό-σμο, μπας και ξυπνήσουμε απ’ το λήθαργο,

που οδηγεί η καλοπέραση, για να δούμε το πα-γκόσμιο σπίτι μας, που τόσο πληγώθηκε απ’ τηναδηφαγία μας και ταλανίζεται μαζί μας, πορευό-

μενοι αντάμα στο τεντωμένο σχοινί της ύπαρξής μας. Έτσι καιοι «πράσινες πολιτιστικές διαδρομές στη Λέσβο» σ’ αυτό το ξύ-πνημα στόχευαν στο «σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και στιςιστορικές και πολιτιστικές παραδόσεις».Μόνο που επειδή το λεωφορείο των εκδηλώσεων στην Πύρραέκανε μεταβολή αφήνοντας το κεντρικό μέρος της νότιας Λέ-σβου απ’ έξω απ’ τις στάσεις του, σας καλούμε εμείς στο άυ-λο ανεμόπτερο της φαντασίας μας να συνεχίσουμε το διάβαμέσα απ’ τις αυλακιές του λισβοριανού γλυκάνισου, που χρό-νια τώρα δίνει τη μοναδική γεύση σε κάθε σταλαματιά απο-σταγμένου μυτιληνιού ούζου, προς το σημείο μηδέν, το Κουρ-τήρ, όπου οι οικιστές της πρώιμης εποχής του χαλκού άφησαντα σημάδια τους. Να ρίξουμε το βλέμμα μας εκεί δίπλα στα«παμπάλαια, χιλιόχρονα» λιόδεντρα του Τεμένους και να νιώ-σουμε την ανακούφιση στις ρευματοπαθείς αρθρώσεις μαςκαθώς θα μας σκεπάζει το νερό των θειούχων θερμοπηγώντου Άι-Γιάννη στο Λισβόρι.Πετώντας νοερά πάνω απ’ τα τηγάνια των αλυκών Πολιχνίτου,που με τη δύναμη του ήλιου ξεχωρίζουν το γαλακτόχρωμο α-λάτι προσφέροντας ένα μοναδικό βιότοπο για τα φανταστικάφλαμίνγκος, αντιστεκόμαστε στο κάλεσμα των οστράκων, τηςσαρδέλας, της κουτσομούρας και τόσων άλλων εδεσμάτωντου Κόλπου, που υποβοηθούν την ήπια τουριστική ανάπτυξητης περιοχής, ψιθυρίζοντας ένα «ούπω η ώρα σας» πιεζόμενοινα ολοκληρώσουμε το διάβα μας. Ξεκουράζοντας το βλέμμαμας στις εναλλαγές του ανοιχτού και σκούρου πράσινου πουχαρίζουν τα πευκοδάση και ο ελιώνας της περιοχής, καθώς α-φουγκραζόμαστε απ’ τη μια τα κρωξίματα των γλάρων που συ-νοδεύουν τις δεκάδες των ψαροκάικων του κόλπου κι απ’ τηνάλλη τις κραυγές της κυνηγημένης απ’ τους κουρσάρους νύ-φης, που γέννησε στο όνομα τη Νυφίδα, αντιχαιρετώντας στονΠαλιόπυργο τους Γατελούζους φρουρούς της εύφορης κοιλά-δας του Αλμυροπόταμου, όπου η οργιώδης βλάστηση δημι-ουργεί πληθώρα ανεξερεύνητων συστάδων - μοναδικά κατα-φύγια για χελώνες και λογής νεροπούλια -, θαυμάζοντας τιςπέτρινες πυραμίδες που στέκονται στο επικίνδυνο έμπα τουΚόλπου, εξαίρετα σύμβολα της χωρίς όργανα πλοήγησης, κα-τευθυνόμαστε στα απομεινάρια του ιερού του Διόνυσου του«βρισαγενούς» στο ακρωτήρι του Αγίου Φωκά. Σύγχρονο ξωκ-κλήσι, δίπλα στα χνάρια του παλαιοχριστιανικού ναού με «διο-νυσιακά» οικοδομικά μέλη, πάνω απ’ το πανάρχαιο λιμανάκι,επιβεβαιώνουν τη συνεχή ανθρώπινη παρουσία και δημιουρ-γία στο ακρινό γλωσσίδι της περιοχής.Η ατέλειωτη μοναδική παραλία των Βατερών, που με τη Νυφί-δα έχουν στήσει ένα μοναδικό αρμονικό και αλληλοσυμπλη-ρούμενο δίπολο (νοτιάς-βοριάς, δροσερή και διαυγής-ζεστήκαι ρηχή, για διασκέδαση-για φαγητό) εκπέμπει το δικό τηςτραγούδι της Κίρκης, για να μας δεχτεί στα καθάρια καταγάλα-να νερά της, μα βουλώνοντας τα αυτιά μας συνεχίζουμε για έ-να κούνημα του μαντηλιού στο γραφικό Σταυρό μες στην Κοι-λάδα του Βούρκου ποταμού. Με τη μυρουδιά του ρετσινιούστα δάση της Ρογκάδας και των Βασιλικών που μέχρι πρόσφα-τα στέριωνε νοικοκυριά, με τις αναλαμπές του ήλιου στα απο-μεινάρια του λευκόλιθου που ζώνουν τα Βασιλικά, βλέπονταςτο θλιμμένο βλέμμα της εξόριστης «βασίλισσας» Ειρήνης τηςΑθηναίας δίπλα στους μοναδικούς καταρράκτες της Πέσσας,ακούγοντας την ψαλμωδία απ’ το αναζωογονημένο Μοναστήριστο Δαμάντρι να καλύπτει τις κραυγές μια άλλης νύφης, που οιίδιοι απαίσιοι κουρσάροι απήγαγαν απ’ τα αποκαΐδια της Νιγί-δας, υποκλινόμαστε μπροστά στο υπέροχο, μοναδικό ξυλόγλυ-πτο τέμπλο της Ζωοδόχου Πηγής στη Βρίσα για να κατηφορί-σουμε στη συνέχεια στο Μουσείο της Φυσικής Ιστορίας με τημεγάλη ποικιλία των απολιθωμάτων και την τεράστια χελώνατου.Δε μας τρομάζει η κούραση γιατί μπροστά μας έχουμε ένα υ-πέροχο ρηλάξ και αναζωογόνηση στα νερά των χλωρονατριού-χων ιαματικών πηγών του Πολιχνίτου, που με τη μεγάλη θερ-μοκρασία τους, αναβλύζοντας ανάμεσα στα κοκκινωπά απ’ τιςενώσεις του σιδήρου πετρώματα, δίνουν υποσχέσεις ανάπτυ-ξης που δε λέει να έρθει. Προχωρώντας προς τα σοκάκια τουπετρόχτιστου από ντόπιο ιγνιμβρίτη Πολιχνίτου, αποστρέφο-ντας το βλέμμα μας απ’ την αντηλιά των τοιχωμάτων των θερ-μοκηπίων του Ξηρόκαμπου, θαυμάζουμε τα αρχοντικά του, τοερημωμένο σπίτι του περήφανου πελαργού στην καμινάδα τουΠολύκεντρου, μπροστά απ’ τα μεγαλόπρεπα κτήρια του Δημο-τικού Σχολειού και του Άι-Γιώργη και εμπιστευόμαστε την ό-σφρησή μας που μας οδηγεί στο εργαστήρι του συνεταιρισμούγυναικών με τα παραδοσιακά τερψιλαρύγγια.Τούτος ο τόπος ο ευλογημένος απ’ το Θεό αντιστέκεται στονπόλεμο των ανθρώπων. Πόλεμο αδιαφορίας, μικρόνοιας καιηγεμονισμού των ντόπιων που δε βλέπουν μια Ενότητα, μα μι-κροσυμφέροντα, που επιτείνει την καταστροφική απομόνωσηκαι υποβάθμιση που της έχουν υποβάλει οι απ’ έξω.

* Ο Στρατής Νικέλλης είναι χημικός, πρώην διευθυντής του ΛυκείουΠολιχνίτου.

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΝΙΚΕΛΛΗΣ*

Στη συνέχεια, διακομί-σθηκε με ασθενοφόροστο Νοσοκομείο Λήμνου,όπου διαπιστώθηκε ο θά-νατός του, ενώ παραγγέλ-θηκε η διενέργεια νεκρο-ψίας-νεκροτομής για ναεξακριβωθούν τα αίτιατου θανάτου του.Ο άτυχος νέος είχε φύγεινωρίς τα ξημερώματα απότο σπίτι του στη Μύρινα,ενώ υπολογίζεται ότι ξε-κίνησε να ψαρεύει γύρω

στις 7 το πρωί. Στο ση-μείο όπου ψάρευε καιπου θεωρείται ψαρότο-πος, υπήρχαν και άλλοιψαροντουφεκάδες, αλλάκανένας δεν αντιλήφθηκετον τραγικό πνιγμό του30χρονου.Ένας διερχόμενος ψαράςαργά το απόγευμα εντό-πισε το πτώμα του άτυχουνέου και ειδοποίησε αμέ-σως το Λιμεναρχείο. Ηοικογένεια του 30χρονου

είχε ήδη ξεκινήσει την α-ναζήτησή του και οι γο-νείς ανησύχησαν, καθώςποτέ δεν επέστρεφε τόσοαργά από το ψάρεμα.Ο 30χρονος αγαπούσεπολύ το ψάρεμα και αφιέ-ρωνε πολλές ώρες της η-μέρας του στο αγαπημένοτου χόμπι. Ψαροντουφε-κάς που ψάρευε την ίδιαμέρα στην ίδια περιοχήμε τον άτυχο νέο, μας δή-λωσε: «Δυστυχώς κανέ-νας μας δεν αντιλήφθηκετίποτα. Συχνά τον συνα-ντούσα και πολλές φορέςμε ρωτούσε διάφορα θέ-ματα γύρω από το ψάρε-μα, που το αγαπούσε πο-λύ. Θα πρέπει να είμαστεόλοι ιδιαίτερα προσεκτι-

κοί. Όσοι από μας κάνουνψαροντούφεκο, να πηγαί-νουμε συχνά στο γιατρόγια εξετάσεις.»Μετά τον τραγικό πνιγμό,το Λιμεναρχείο Μύριναςενημερώνει για ακόμη μιαφορά του λουομένους καιόσους ασχολούνται μεθαλάσσια σπορ να είναι ι-διαίτερα προσεκτικοί, γιανα μη χαθεί ξανά κανέναςνέος άνθρωπος στη θά-λασσα. Πέρσι στη Λήμνοκαταγράφηκαν δύο πνιγ-μοί, μεγάλων σε ηλικία,ενώ το Λιμεναρχείο έχειήδη ξεκινήσει από τηνπροηγούμενη εβδομάδατις ενημερωτικές καμπά-νιες στα δημοτικά σχο-λεία του νησιού.

Τραγωδία στη Λήμνο

Νεκρός 30χρονοςψαροντουφεκάς

Σύλληψη 20χρονης για κάνναβη

Μια 20χρονη συνελήφθη το πρωί τηςΔευτέρας στο λιμάνι της Μυτιλή-

νης, έχοντας στην κατοχή της μικρο-ποσότητα κάνναβης βάρους εννέαγραμμαρίων, και στη συνέχεια και γιακαλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.Η 20χρονη συνελήφθη κατά την απο-βίβασή της από επιβατηγό πλοίο, ενώσε νομότυπη έρευνα που ακολούθησεστο σπίτι της, βρέθηκαν 27 δενδρύλ-λια κάνναβης από επτά έως 30 εκατο-στών, ένα σπιρτόκουτο με σπόρουςκάνναβης, μια πλαστική συσκευασίαμε 30 σπόρους κάνναβης, μια ηλε-κτρονική ζυγαριά ακριβείας και δύοκροτίδες.Μαζί με τη νεαρή συνελήφθησαν καιοι δύο συγκάτοικοί της, ένας 21χρο-νος και μια 53χρονη.

Σύλληψη 18χρονου για βεγγαλικά

Ένας 18χρονος νεαρός συνελήφθητο βράδυ του Σαββάτου στη Μυτι-

λήνη από αστυνομικούς της ομάδαςΔΙΑΣ, για παράβαση του νόμου «περίβεγγαλικών».Η σύλληψη του νεαρού έγινε στην ο-δό Οδυσσέα Ελύτη και όπως αποδεί-χθηκε, οι 26 κροτίδες διαφόρων τύ-πων και οι δύο φωτοβολίδες ναυτικούτύπου που είχε στην κατοχή του ο18χρονος, ήταν στα πλαίσια των πα-νηγυρισμών για το πρωτάθλημα τουΟλυμπιακού.

Σε βαρύ πένθος βυθίστηκε η κοινωνία της Λήμνου α-πό τον τραγικό πνιγμό ενός νέου ανθρώπου. Το αγα-πημένο χόμπι ενός 30χρονου ψαροντουφεκά κατέ-

ληξε σε τραγωδία το απόγευμα της Παρασκευής. Ο ά-τυχος Γιάννης Γκαράλης, κάτοικος Μύρινας, εντοπί-στηκε στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής 1ης Ιουνί-ου, από διερχόμενο ψαρά, στη θαλάσσια περιοχή Δια-πορίου, χωρίς τις αισθήσεις του.

Μια 54χρονη υπήκοο Ρου-μανίας συνέλαβε για μα-

στροπεία, αργά το βράδυ τουπερασμένου Σαββάτου, η Α-σφάλεια Μυτιλήνης. Η σύλ-ληψη έγινε στο καφέ-μπαρπου η ίδια διαθέτει στην πε-ριοχή των στενών γύρω απότο πάρκο της Αγίας Ειρήνηςκαι μαζί με την ίδια σχηματί-στηκε δικογραφία και σε βά-ρος μιας 23χρονης ομοε-θνούς της, που εκδιδόταν μέ-σω της εργασίας της στομπαρ.Οι Αρχές οδηγήθηκαν στοσυγκεκριμένο κατάστημα μέ-σω σχετικών πληροφοριών.Όπως γίνεται συνήθως σε τέ-τοιες υποθέσεις, αφού αυτόςείναι και ο μόνος τρόπος νααποδειχθούν τα συντελούμε-να αδικήματα, αστυνομικόςτης Υποδιεύθυνσης Ασφαλεί-ας Μυτιλήνης μπήκε στο κα-φέ-μπαρ υποδυόμενος τονπελάτη και συμφώνησε μετην 23χρονη Ρουμάνα πουεργαζόταν στο κατάστημα, νασυνευρεθούν ερωτικά έναντιτης χρηματικής αμοιβής των150 ευρώ, τα οποία εισέπρα-ξε η 54χρονη ιδιοκτήτρια.Η 23χρονη ακολούθησε στη

συνέχεια τον αστυνομικό στοαυτοκίνητό του, προκειμένουνα συνευρεθεί ερωτικά μαζίτου, ενώ στην 54χρονη έγινεέρευνα και βρέθηκαν στηνκατοχή της τα 150 ευρώ, πουείχαν προσημειωθεί από τηνΑσφάλεια. Η ίδια συνελήφθηγια μαστροπεία και θα οδη-γηθεί στην Εισαγγελία Πρω-τοδικών Μυτιλήνης, ενώ σεβάρος της 23χρονης έχεισχηματισθεί δικογραφία γιαπαράβαση της νομοθεσίας«περί εκδιδομένων με αμοι-βή προσώπων».Σημειώνεται πως η έκδοση έ-ναντι χρηματικής αμοιβής θε-ωρείται πλέον απλό πταίσμα,ενώ η 23χρονη είχε συλλη-φθεί και στο παρελθόν κι έχεικαταδικαστεί, όταν η συγκε-κριμένη πράξη ήταν πλημμέ-λημα.Σύμφωνα πάντως με πληρο-φορίες, μπορεί το παραπάνωφαινόμενο να είναι συχνόστη Μυτιλήνη, αλλά είναι δύ-σκολο κάθε φορά να αποδει-χθεί το εάν πρόκειται όντωςγια μαστροπεία και ο μόνοςτρόπος είναι η χρήση προση-μειωμένων χαρτονομισμά-των.

Σύλληψη για μαστροπεία, 54χρονης Ρουμάναςιδιοκτήτριας μπαρ στη Μυτιλήνη

«Προωθούσε» 23χρονη υπάλληλό της

Page 5: Εμπρός 3583

5TETAPTH 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 EI∆HΣEIΣ

τoυ NIKOY MANABH

Μια νέα συνεργασία ανα-πτύσσει το τουριστικόγραφείο «Mitilene

Tours», διευρύνοντας ακόμηπερισσότερο τους επισκέπτεςπου θα φέρνει στη Λέσβο απότα τουρκικά παράλια. Ο ιδιο-κτήτης του, Άρης Λαζαρής, μαςείπε πως μετά από επαφές πουείχε με σειρά τουριστικών γρα-φείων της Βουλγαρίας, προχώ-ρησε στη σύναψη δύο συμφω-νιών, που θα φέρουν 5.000Βούλγαρους τουρίστες στη Λέ-σβο. Πρόκειται για τουρίστες

που επισκέπτονται τα απέναντιτουρκικά παράλια για επταήμε-ρες διακοπές. Στο συγκεκριμέ-νο πακέτο διακοπών θα προ-στεθεί και η Λέσβος ως προο-ρισμός, για μια μονοήμερη εκ-δρομή. Οι τουρίστες προέρχο-νται από τις περιοχές της Φι-λιππούπολης, της Σόφιας καιτου Πλέβεν.Δηλαδή οι Βούλγαροι τουρί-στες δε θα διανυκτερεύουν στηΛέσβο, όμως θα κάνουν μια μο-νοήμερη εκδρομή που θα περι-λαμβάνει επισκέψεις σε γνω-στές παραλίες του νησιού, φα-γητό και ξενάγηση στα αξιοθέ-

ατα χωριών της Λέσβου. Έτσιθα επισκέπτονται τη Μυτιλήνη,την Πέτρα, το Μόλυβο, την Α-γιάσο και το Πέραμα.Αύριο θα έρθουν στη Μυτιλήνη15 άτομα, που θα λειτουργούνως αρχηγοί των γκρουπ που θαεπισκέπτονται τη Λέσβο.Επόμενος στόχος τού «MitileneTours» είναι η ίδια συνεργασίανα αναπτυχθεί και με τουριστι-κά γραφεία της Ρουμανίας.

Θεωρία στην πράξηΕπί της ουσίας, η επιχείρησηκάνει πράξη αυτό που επί χρό-νια συζητιέται. Δηλαδή σε ένα

τουριστικό πακέτο, να μπαί-νουν δύο χώρες προορισμού,ώστε να γίνεται πιο ελκυστικόγια τους τουρίστες.Με τη μέθοδο αυτή, οι τουρι-στικές επιχειρήσεις της Λέ-σβου θα καταφέρουν να απο-σπάσουν ένα έστω μικρό κομ-μάτι από την τουριστική πίτατων απέναντι τουρκικών παρα-λίων, που όμως στις τρέχουσεςοικονομικές συνθήκες, αυτό τοκομμάτι μπορεί να αποδειχθείσωτήριο.Τα οφέλη για τις τουρκικές επι-χειρήσεις είναι ότι θα μπορέ-σουν να προσελκύσουν πολύ

περισσότερους τουρίστες, χω-ρίς αξιόλογη επιβάρυνσή τους.Ο κ. Λαζαρής σε δήλωσή τουστο «Ε» τονίζει: «Αυτό είναι τοπρώτο βήμα μιας προσπάθειαςπου αναπτύσσουμε για να φέ-ρουμε περισσότερους τουρί-στες στη Λέσβο από τα απένα-ντι τουρκικά παράλια, είτε είναιΤούρκοι είτε πολίτες άλλωνχωρών.Πιστεύουμε ότι σύντομα θαμπορούμε να ανακοινώσουμεπολύ περισσότερα πράγματα.»Θυμίζουμε ότι ο κ. Λαζαρής εί-ναι ο κεντρικός πράκτορας τηςTurYol στη Μυτιλήνη.

της ΜΑΡΙΝAΣ ΠOΛΛATOY

Oύτε στη Μυτιλήνη, αλ-λά ούτε στη Ρόδο ξε-

κίνησε τη Δευτέρα, όπωςπρογραμματιζόταν, η πι-λοτική εφαρμογή της χο-ρήγησης βίζας, αφού τοΥπουργείο Προστασίαςτου Πολίτη έκρινε σκόπι-μο να προετοιμαστεί η ό-λη διαδικασία για μερι-κές ακόμη μέρες. Όμωςστο λιμάνι της Μυτιλή-νης φαίνεται πως αυτέςτις μέρες της αναμονήςθα δοθεί η δυνατότητα ναγίνουν, τουλάχιστον ναξεκινήσουν, και τα ανα-γκαία έργα διαμόρφωσηςτης κατάλληλης αίθου-σας αναμονής των ξένωνεπισκεπτών. Αρωγός στηνπροσπάθεια των τοπικώνφορέων και δη του Λιμε-νικού Ταμείου Λέσβουπου κλήθηκε να καλύψειτο κόστος των εργασιών,ήρθαν τα Καταστήματα Α-φορολόγητων Ειδών(ΚΑΕ) «Folli FollieGroup», που θα ενισχύ-σουν με χρηματική βοή-θεια τα έργα. Η βοήθειααυτή θα συμβάλει καθο-ριστικά στην επίσπευσητων εργασιών, οι οποίεςπλέον μπορούν να ξεκι-νήσουν άμεσα.Το βράδυ της προηγού-μενης Πέμπτης, εκπρό-σωποι της αναδόχου ε-ταιρείας της μαρίνας Μυ-τιλήνης, της κοινοπρα-

Στις 10 Ιουλίου η τελετή παράδοσης - παραλαβής απ’ τον ΕΟΤ στη «Μαρίνα Μυτιλήνης Α.Ε.»

Αναλαμβάνουν σ’ ένα μήνα

Ο Ν. Σηφουνάκης με φορείς του τουριστικού κλάδου

Τρεις στόχοι για τον τουρισμό

Tρεις στοχεύσεις που η επίτευξή τους θα συμβάλειστην κρίσιμη τούτη περίοδο στην τουριστική ανάπτυ-

ξη της Λέσβου, επεσήμανε ο υποψήφιος βουλευτής τούΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης σε συναντήσεις που είχε μεεκπροσώπους του τουριστικού κλάδου της Λέσβου, τοΣάββατο.Ο κ. Σηφουνάκης συναντήθηκε στη Μυτιλήνη στο ξενο-δοχείο «Ηλιοτρόπιο» με τον πρόεδρο, Περικλή Αντωνί-ου, και μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, ενώ στοΒαφειό, με τον πρόεδρο και με μέλη του Φορέα Τουρι-σμού Μολύβου. Στις συζητήσεις έγινε προσέγγιση τωνπροβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τουρισμός στη Λέσβοκαι ιδιαίτερη αξιολόγηση της φετινής, έως τώρα εξαιρετι-κά περιορισμένης τουριστικής κίνησης και εξετάσθηκανπροτάσεις που θα βοηθούσαν τον κλάδο.Ο κ. Σηφουνάκης, αναφερόμενος στις δυνατότητες του-ριστικής ανάπτυξης, δεδομένων των πλεονεκτημάτων τουτόπου, επεσήμανε το «παρθένο, απείραχτο έδαφος», τοξεχωριστό φυσικό και δομημένο περιβάλλον, τα σπάνιαμνημεία της φύσης, τα θρησκευτικά και ιστορικά μνημείακ.τ.λ., ενώ τόνισε πως αυτό που προέχει σήμερα, είναι ναξεπεραστεί η κρίση και να σταματήσει η ματαίωση τωνκρατήσεων που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.Όπως είπε, οι προσπάθειες που ξεκίνησαν απ’ την προη-γούμενη κυβέρνηση, όπως η μείωση του Φ.Π.Α., βοήθη-σαν μεν, αλλά σαφώς δεν άρκεσαν, για αυτό η σημερινήδιαμορφούμενη συγκυρία επιβάλλει, σύμφωνα με τον υ-ποψήφιο βουλευτή:- την ανάπτυξη των σχέσεων με τους εξ Ανατολών γείτο-νες, με ταχύτατη διευθέτηση των υφιστάμενων εμποδίων,όπως το ζήτημα με τη βίζα, προσαρμογή των υποδομώνκαι των παρεχόμενων υπηρεσιών (τελωνεία, σημεία εισό-δου, απλοποίηση διαδικασιών έλεγχου κ.τ.λ.), αλλά καιπροσαρμογή γενικά της αγοράς μας στα νέα δεδομένα,- την ανάγκη να εξεύρει η Λέσβος νέες τουριστικές αγο-ρές, με διεύρυνση του οικολογικού και πολιτιστικού του-ρισμού,- την ανάπτυξη του ναυταθλητικού τουρισμού, ώστε να α-ξιοποιηθούν οι διάσπαρτες στο νησί εγκαταστάσεις καιειδικότερα η μαρίνα Μυτιλήνης, που αρχίζει φέτος τηλειτουργία της με εκτίμηση για αποφασιστική συμβολήτης στη γενικότερη ανάπτυξη και στην τόνωση του τουρι-στικού εισοδήματος στο νησί.

Δρόμοι τουριστικής ανάπτυξης από πρακτορείο της Λέσβου

5.000 Βούλγαροι τουρίστες

Mέσα σε δύο μήνες απ’ την υπογραφήτης σύμβασης για την εκμετάλλευση

της μαρίνας Μυτιλήνης απ’ τον ανάδοχοπου την εκμίσθωσε για τα επόμενα 40χρόνια, θα αναλάβει η «Μαρίνα Μυτιλή-νης Α.Ε.», κι αυτό γιατί θα πρέπει νακλείσουν εκκρεμότητες που είχαν αναλη-φθεί απ’ το Δημόσιο και το φορέα που έ-ως τώρα τη διαχειρίζεται. Ως πλέον πιθα-νή ημερομηνία για την αρχή της νέας ε-ποχής, θεωρείται η 10η Ιουλίου, ενώ ήδηυπάρχουν σχόλια που μιλούν για καθυ-στέρηση η οποία λειτουργεί εις βάροςτης τουριστικής κίνησης της Λέσβου.Την προηγούμενη βδομάδα πέρασαν απόσυνέντευξη εργαζόμενοι που απασχολού-νται στις υποδομές της μαρίνας Μυτιλή-νης, κι όπως φαίνεται υπάρχει προοπτικήαρκετοί να παραμείνουν στις θέσεις τουςκαι απ’ τη διάδοχη εταιρεία. Την ίδια ό-μως ώρα που επίκειται η παράδοση τηςμαρίνας, το Δημόσιο εξακολουθεί να επι-βαρύνεται με το λειτουργικό της κόστος,ενώ ήδη απ’ τις 3 Μαΐου έχει υπογραφεί

σύμβαση με τον ιδιώτη ανάδοχο.Στο ερώτημα αν οφείλεται στην ακυβερ-νησία η μη παράδοση του τουριστικού λι-μένα στη «Μαρίνα Μυτιλήνης Α.Ε.» προςεκμετάλλευση, ο κ. Χρήστος Παυλίδης,διευθυντικό στέλεχος των ΚΑΕ «FolliFollie Group», που συμμετείχε στην ορι-στικοποίηση των όρων της σύμβασης με-ταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της α-ναδόχου κοινοπραξίας, υπενθύμισε πωςη παράδοση - παραλαβή σύμφωνα με τησύμβαση προβλέπεται να γίνει το αργότε-ρο σε τρεις μήνες. «Οπότε δε θεωρείταικαθυστέρηση να αποδοθεί η μαρίνα στις10 Ιουλίου, ημερομηνία που είναι η πιοπιθανή», ανέφερε ο κ. Παυλίδης, σημει-ώνοντας πως μέχρι τότε θα έχει λήξει καιη σύμβαση που είχε ο «διαχειριστής»της μαρίνας, η ΕΤΑ Α.Ε., με την εταιρείαφύλαξης και με άλλους συνεργάτες, κα-θώς και προγραμματισμένες συμφωνίεςτης, όπως η διεξαγωγή του Ελληνοτουρ-κικού Φεστιβάλ στις χερσαίες εγκαταστά-σεις.

Ενίσχυση απ’ τα ΚΑΕ «Folli Follie Group», για να γίνουν άμεσα οι υποδομές χορήγησης βίζας στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Χείρα βοηθείας από… ιδιώτες

συνέχεια στη ΣEΛ. 22

Page 6: Εμπρός 3583

6TETAPTH 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έξυπνο παιδί

Αρπαγές ανηλίκων: ένα ευαίσθητο κοινωνικό θέμα

Tις τελευταίες ημέρες, στην «Εθνική Τηλεφωνι-κή Γραμμή Για Τα Παιδιά SOS 1056» και στην«Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα

Παιδιά 116000» λαμβάνουν εκατοντάδες κλή-σεις από αναστατωμένους γονείς και ευαισθητο-ποιημένους πολίτες σχετικά με τις πληροφορίες

που αναδημοσιεύονται διαρκώς στο διαδίκτυο και αφορούν σεαρπαγές ανηλίκων. Η αφαίρεση ζωτικών οργάνων από παιδιάέχει αναφερθεί, από κύκλωμα εμπόρων οργάνων.Ενδιαφέρει ΟΛΟΥΣ, αλλά και αφορά ΟΛΟΥΣ αυτή η προειδο-ποίηση! Είτε έχετε παιδί, είτε έχει ο συγγενής σας παιδί, είτε έ-χουν οι φίλοι σας παιδί. Η προφύλαξη των παιδιών με ενημέ-ρωση και επίβλεψη, και ο εντατικοποιημένος έλεγχος πού βρί-σκονται και με ποιους είναι μαζί, είναι απαραίτητοι. Όταν η οι-κογένεια ζει και κινείται στο ανοιχτό, ευρύ κοινωνικό περιβάλ-λον, σε χωριό, σε πόλη, με γνωστούς και αγνώστους - ειδικά τοκαλοκαίρι, με τον τουρισμό -, οφείλει να γνωρίζει τους κινδύ-νους! Πέρα όμως από τα πιο πάνω, πρέπει οι γονείς με το παι-δί τους, με ήρεμη αλλά και σταθερή φωνή, να καθίσουν απέ-ναντι ο ένας με τον άλλο και να συζητήσουν σχετικά με το γε-γονός. Βέβαια, το είδος της συζήτησης θα εξαρτηθεί από τοχαρακτήρα του παιδιού. Μια γενική συμβουλή από το γονιό εί-ναι η πιο κάτω: «Όπως ξέρεις, παιδί μου, οι μέρες αυτές πουπερνάμε είναι δύσκολες. Εσύ που είσαι παιδάκι, πρέπει ναπροσέξεις. Γι’ αυτό, θα μου λες πάντα πού βρίσκεσαι. Επίσης,αν κάποιος άγνωστος άντρας ή γυναίκα, σε πιάσουν από το χέ-ρι για να σε απομακρύνουν από τους φίλους, να φωνάξεις “Α-στυνομία, βοήθεια”! Να αναφέρεις ότι δεν είναι ούτε ο πατέ-ρας ούτε η μάνα μου, αυτός/-ή! “Βοήθειααα!” Να αναζητήσειςαμέσως τους γονείς σου!» Είναι πάντα καλό να προλαβαίνουμε άσχημες καταστάσεις. Χα-ρακτηριστικά αναφέρω την περίπτωση που η γιαγιά ενός αγο-ριού στην Αχαρνών ή ο πατέρας άλλου παιδιού σε νησί, ανέφε-ραν απαγωγή των παιδιών στο διαδίκτυο, η οποία όμως πληρο-φορία διαψεύστηκε αμέσως από την Αστυνομία. Στο σημείο αυτό, θεωρώ υποχρέωσή μου να αναφέρω και ταπιο κάτω. Λέγεται ότι πρόκειται για φημολογίες που αναπαρά-γονται χωρίς να έχει διασταυρωθεί η εγκυρότητά τους, προκα-λώντας αίσθημα πανικού και τρόμου στους πολίτες και τις τοπι-κές κοινωνίες.Πράγματι, η Ελληνική Αστυνομία διαψεύδει αυτές τις φήμες. Το «Χαμόγελο Του Παιδιού» έχει επικοινωνήσει με τις αρμό-διες αρχές των περιοχών όπου αναφέρονται τα συγκεκριμέναπεριστατικά (ενδεικτικά αναφέρουμε Ζάκυνθο, Βόλο, Αχαρναί,Ίλιον κ.α.), και ενημερώνει ότι δεν επιβεβαιώθηκαν οι πληρο-φορίες που αναπαράγονται. Επίσης ήθελα να επισημάνω ότι το«Χαμόγελο Του Παιδιού» δεν έχει καταγράψει τις τελευταίες ε-βδομάδες καμμία καταγγελία αρπαγής ανηλίκου, παρά μόνοκλήσεις από πολίτες, οι οποίοι αναφέρουν απλά φήμες ή δη-μοσιεύματα μέσω διαδικτύου.Όμως όλοι γνωρίζουμε ότι η φτώχεια αυξάνει την εγκληματικό-τητα. Όλοι γνωρίζουμε πόσο ακριβά πουλιούνται τα ανθρώπιναόργανα. Για να μην αφήνουμε το μέλλον του παιδιού μας στηντύχη, είμαστε υποχρεωμένοι να βρισκόμαστε πάντα κοντά τουκαι να μιλάμε μαζί του. Ας καλούμε τους φίλους του σπίτι ναπαίξουν, ας βρισκόμαστε κοντά στο παιδί σε όποια πλατεία ήσε όποια παιδική χαρά κι αν παίζει. Τριγύρω, μπορεί κάποιοινα ψάχνουν τα αθώα θύματά τους.Υπάρχουν κίνδυνοι στις μέρες μας. Η ανηθικότητα αυξάνεται.Το παιδί είναι από τα πρώτα, εύκολα θύματα. Σε περίπτωσηκινδύνου, ψυχραιμία και εγρήγορση. Όχι υστερία και υπερβο-λές. Ειδικοί ψυχολόγοι και ειδικά σωματεία είναι συμπαραστά-τες στις δυσκολίες της οικογένειας και γενικά της κοινωνίας.

[email protected]

* Η Μαριάννα Λαγουμίδη είναι σύμβουλος Παιδιού ΠανεπιστημίουΛονδίνου, εξειδικευμένη στη Δυσλεξία.

Γράφει η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΓΟΥΜΙΔΗ*

Όπως καταγγέλλει, εκτόςάλλων, στη σχετική του α-νακοίνωση ο ΣύλλογοςΦοιτητών «Οδυσσέας Ε-λύτης», η σχεδόν κατά τοήμισυ περικοπή των απο-θεματικών του Πανεπιστη-μίου Αιγαίου έχει οδηγή-σει στη μείωση και υπο-βάθμιση του φαγητού τηςΛέσχης, στη μη επάρκειατων διαθέσιμων δωματίωνγια τους φοιτητές που δι-καιούνται στέγαση καιστις ακατάλληλες συνθή-κες διαβίωσης στα ήδη υ-πάρχοντα δωμάτια, αλλάκαι στη μη κάλυψη των ια-τρικών εξόδων των φοιτη-τών από το Πανεπιστήμιο.

Για τη δωρεάν μεταφορά

«Η σύμβαση με τα λεω-φορεία είναι απλήρωτη έ-να χρόνο, με αποτέλεσμανα απειλούμαστε για πολ-λοστή φορά να πληρώ-σουμε εισιτήριο για τη με-ταφορά από και προς τοΛόφο “Ξενία” και τη Θερ-μή», προσθέτει ο Σύλλο-γος, που ισχυρίζεται πωςτην περασμένη Πέμπτηπληροφορήθηκε ότι δε θαισχύουν τα δωρεάν δρο-μολόγια από και προς τοΠανεπιστήμιο και τις ε-στίες. «Όλα αυτά γίνονταιμε την κάλυψη και ανοχήτων πρυτανικών αρχών, οι

οποίες δήλωσαν πλήρη ά-γνοια στο ζήτημα της μέ-ριμνας», συνεχίζει, καταγ-γέλλοντας την «αργοπο-ρία» για τη διευθέτησητων θεμάτων και τη γνω-στοποίησή τους στουςφοιτητικούς συλλόγουςτου Πανεπιστημίου Αιγαί-ου, ζητώντας παράλληλααπό το ίδρυμα να ανταπο-κριθεί άμεσα στα προβλή-ματα, ενώ το Δήμο και τηνΠεριφέρεια να πιέσουνγια την έγκριση της σύμ-βασης από το Υπουργείο.Πριν μια εβδομάδα, ανα-κοίνωση της ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ. Μυτιλήνης κα-τήγγειλε κι αυτή το θέματης «διακοπής» των δω-ρεάν μετακινήσεων τωνφοιτητών με τα λεωφο-ρεία των Αστικών ΚΤΕΛ,λόγω του ότι, όπως κατήγ-γελλε, το Υπουργείο Με-ταφορών δεν ενέκρινε τησύμβαση μεταξύ των δύοφορέων. Εκτός άλλων, ηανακοίνωση της ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ. Μυτιλήνης χαρα-κτήριζε «ανεκδιήγητο» τονα μην υπάρχει δωρεάνμεταφορά φοιτητών ειδι-κά τις ημέρες της εξετα-στικής και καλούσε το Πα-νεπιστήμιο και όλουςτους αρμόδιους τοπικούςφορείς να λάβουν θέσηως προς τη συντομότερηδυνατή επίλυση του ζητή-

ματος.

«Όφειλαν να είναι ενήμεροι»

Μιλώντας στο «Ε», ο αντι-πρύτανης Φοιτητικής Μέ-ριμνας και ΑκαδημαϊκώνΥποθέσεων, Νίκος Σουλα-κέλλης, διέψευσε αφενόςτα όσα αναγράφοντανστην ανακοίνωση τηςΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ., υποστηρί-ζοντας πως το θέμα έγινεσαφές και κατά τη συνε-δρίαση του Περιφερεια-κού Συμβουλίου Φοιτητι-κής Μέριμνας την περα-σμένη Πέμπτη, στην ο-ποία παρευρέθηκαν καιεκπρόσωποι των φοιτη-τών. Τόνισε μάλιστα πωςδεν «περνάει» από το Υ-πουργείο Μεταφορών.«Δεν υπάρχει κανένα θέμαμε τα Αστικά ΚΤΕΛ, ούτεέχει αλλάξει το καθεστώςτης συνεργασίας μας», α-νέφερε χαρακτηριστικά,προσθέτοντας πως ίσωςκάποιος οδηγός λεωφο-ρείου μετέφερε κάποια τέ-τοια είδηση. Το ενδεχόμε-νο αυτό απέδωσε και ο ί-διος στο ότι το Πανεπι-στήμιο Αιγαίου δεν μπο-ρεί να αποπληρώσει τα Α-στικά ΚΤΕΛ για τη μετα-φορά των φοιτητών, λόγωτου «μπλοκαρισμένου»προϋπολογισμού του.Απαντώντας δε στην ανα-

κοίνωση του Συλλόγουτης Κοινωνικής Ανθρωπο-λογίας, υποστήριξε πωςστην τελευταία Σύγκλητοπου πραγματοποιήθηκεστις 17 Μαΐου, έγινε πλή-ρης ενημέρωση σχετικάμε τα δυσεπίλυτα προβλή-ματα που αντιμετωπίζει τοίδρυμα κατά την τρέχουσαπερίοδο, και απεστάλησχετική επιστολή και στηνυπηρεσιακή υπουργό Παι-δείας.«Κατόπιν αυτών, με ιδιαί-τερη έκπληξη διαπιστώ-νουμε την ελλιπή ενημέ-ρωση του Συλλόγου Φοι-τητών σχετικά με τις ενέρ-γειες της πρυτανικής αρ-χής και του Πανεπιστημί-ου για την επίλυση τωνσοβαρών προβλημάτωνΦοιτητικής Μέριμνας», α-ναφέρει ο αντιπρύτανης.«Δε γνωρίζω γιατί αναφέ-ρουν όσα λένε περί “ά-γνοιας” και “αδράνειας”,αφού γνωρίζαμε από τηναρχή τις δυσκολίες πουείχαμε στα οικονομικάμας και κάναμε συγκεκρι-μένες ενέργειες για να ταλύσουμε, με ενημέρωσηκαι των φοιτητών. Καλού-με το Σύλλογο να συμβά-λει στην εμπέδωση κλίμα-τος εμπιστοσύνης, μέσααπό τα θεσμοθετημέναόργανα του ιδρύματος.»

«Έχουμε τεράστιαπροβλήματα με

τον προϋπολογισμό,τα οποία αντανα-κλούν τόσο στη μετα-φορά, όσο και στηθέρμανση, τη σίτιση,τη στέγαση και την

ιατροφαρμακευτική περίθαλψη», α-νέφερε στο «Ε» ο αντιπρύτανης Νί-κος Σουλακέλλης, σχολιάζοντας τιςελλείψεις που υπάρχουν στη Φοιτη-τική Μέριμνα του Πανεπιστημίου Αι-γαίου.«Δεν μπορούμε να καλύψουμε τις υ-ποχρεώσεις μας όχι από έλλειψηχρημάτων, αλλά από έλλειψη θεσμι-κού πλαισίου. Τα ποσά υπάρχουν,

αλλά δεν μπορούμε να τα διαθέσου-με λόγω του ότι δεν έχει σχηματιστείτο Συμβούλιο Διοίκησης του ιδρύμα-τος, που είναι κι αυτό το οποίο, όπωςπροβλέπει ο νόμος, μπορεί να κάνειτη διαχείριση του προϋπολογισμού.»Δεδομένου ότι η ευνοϊκότερη για ταΑΕΙ ρύθμιση που επεχείρησε να κάνειο τέως ορισμένος στη θέση του υ-πουργού Παιδείας, Γιώργος Μπαμπι-νιώτης, δεν ευοδώθηκε, αλλά και τουότι μέχρι τις εκλογές δεν προβλέπε-ται να υπάρξει κάποια αλλαγή, ο α-ντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμναςκρούει τον «κώδωνα του κινδύνου»,κάνοντας λόγο για το ενδεχόμενο α-ναστολής λειτουργίας του Πανεπι-στημίου Αιγαίου λόγω του τρέχοντος

θεσμικού πλαισίου, εάν δε βρεθεί ά-μεσα τρόπος να «ρεύσει» ο προϋπο-λογισμός.«Είμαστε σε οριακό πλέον σημείο»,τονίζει χαρακτηριστικά. Να σημειω-θεί πως το Πρυτανικό Συμβούλιο α-ποφάσισε να μη λειτουργήσει καμμίαδιοικητική υπηρεσία του Πανεπιστη-μίου Αιγαίου το χρονικό διάστημα α-πό 1ης έως 17 Αυγούστου και να πα-ραμείνει μόνο το προσωπικό ασφα-λείας. Η απόφαση αυτή πάρθηκε, ό-πως υποστήριξε ο κ. Σουλακέλλης,προκειμένου να εξοικονομηθούν πό-ροι και λειτουργικές δαπάνες, τονί-ζοντας πως για πρώτη φορά θα συμ-βεί κάτι τέτοιο για πάνω από μια ε-βδομάδα.

της ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ

Για «ανοχή», «άγνοια» και «αργοπορία» ως προςτην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντι-μετωπίζει η φοιτητική μέριμνα μετά την περικοπή

του προϋπολογισμού του ιδρύματος και ειδικά του θέ-ματος της μεταφοράς των φοιτητών, κατηγορεί τηνπρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου ο Σύλλο-γος Φοιτητών Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας«Οδυσσέας Ελύτης». Απαντώντας, ο αρμόδιος αντιπρύ-τανης Νίκος Σουλακέλλης τονίζει τις κινήσεις που έ-χουν γίνει από πλευράς πρυτανείας προς το ΥπουργείοΠαιδείας, κρούοντας παράλληλα τον «κώδωνα του κιν-δύνου» για αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος εάνδεν μπορέσει να ανταποκριθεί άμεσα στις οικονομικέςτου υποχρεώσεις.

«Κατηγορώ» του Συλλόγου Φοιτητών Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, προς την πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου

«Επιτηδευμένη άγνοια των προβλημάτων της μέριμνας»

Σουλακέλλης για τον προϋπολογισμό:

«Είμαστε σε οριακό σημείο»

Page 7: Εμπρός 3583

7TETAPTH 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 EI∆HΣEIΣ

Λίγες μέρες, μόλις έξι, πριναπό τη σέντρα του Ευρωπαϊ-κού Πρωταθλήματος στα γή-

πεδα της Πολωνίας και της Ου-κρανίας, ο Παύλος Παπαδημη-τρίου και ο Γιάννης Δάρας «φώ-ναξαν» «ΕΜΠΡΟΣ για το EURO2012» μέσα από τις σελίδες τουεντυπωσιακού βιβλίου, που τηνπαρουσίασή του συντόνισανστην Αθήνα με αφορμή το μεγά-λο ποδοσφαιρικό ραντεβού τουκαλοκαιριού, του οποίου η σέ-ντρα γίνεται την ερχόμενη Πα-ρασκευή.Το περασμένο Σάββατο, στη

Στοά του Βιβλίου, έγινε η παρου-σίαση του βιβλίου που περιέχεισυνεντεύξεις των Ελλήνων διε-θνών, εκτενή αφιερώματα για τοπαρόν και το παρελθόν της διορ-γάνωσης και πλούσιο φωτογρα-φικό υλικό και το οποίο εκδόθη-κε από την «Αιολίδα», εκδόσειςπου εδρεύουν στη Μυτιλήνη, μετον πρόεδρό τους, ΠαναγιώτηΜυριτζή, να είναι ο συντονιστήςτης εκδήλωσης.Στην παρουσίαση μίλησε ο πρω-ταθλητής Ευρώπης με την ΕθνικήΟμάδα ποδοσφαίρου ΒασίληςΤσιάρτας, ο δάσκαλος της Αθλη-

τικής Δημοσιογραφίας ΑνδρέαςΜπόμης και φυσικά οι δημοσιο-γράφοι και συνάμα συντονιστέςτης εντυπωσιακής έκδοσης,Γιάννης Δάρας και Παύλος Πα-παδημητρίου.Παρόντες στην εκδήλωση ήτανεπίσης οι Μανώλης Μαυρομά-της, Αντώνης Αντωνιάδης, Κύ-ρος Βασσάρας, Άγγελος Μενδρι-νός, Δημήτρης Παπανικολάου,Αντώνης Κατσαρός και Παναγιώ-της Βαρούχας, ενώ όλοι οι πα-ρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατό-τητα να αποκτήσουν δωρεάν ένααντίτυπο του βιβλίου.

Ένταξη της κατασκευής δύο νέωνπαρατηρητηρίων στο ΕΣΠΑ, από το Δήμο Λέσβου

Στην Αγία Παρασκευή…της ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ

Δύο ακόμη παρατηρητήρια ορνιθοπανίδας στην περιοχή τωναλυκών της Καλλονής και συγκεκριμένα στη Δημοτική Ενό-

τητα Αγίας Παρασκευής, έχει δρομολογήσει ο Δήμος Λέσβου.Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 112 χιλ. ευρώ, εγκρίθηκεπροσφάτως από το Δημοτικό Συμβούλιο και εντάχθηκε στο Ε-ΣΠΑ, και αναμένεται να ικανοποιήσει τις ανάγκες του ειδικούτουρισμού του νησιού.Τα δύο νέα παρατηρητήρια πρόκειται να κατασκευαστούν στηθέση «Μυρσιντζίκι - Ψαρόνταμο», καθώς και στη θέση «Αλυκές- Κάμπος», του Δήμου Αγίας Παρασκευής.Σύμφωνα με τον κ. Τσακίρη, πρόκειται για πρόταση του πρώηνΔήμου Αγίας Παρασκευής, που μόλις εγκρίθηκαν από το ΔήμοΛέσβου μέσω αποφάσεων της ΕΤΑΛ και τώρα μένει να προχω-ρήσει η σχετική μελέτη.«Θεωρούμε πως μια τέτοια παρέμβαση θα προσφέρει πολλάστον ειδικό τουρισμό του νησιού», λέει ο κ. Τσακίρης.Να σημειωθεί πως, όπως γράφαμε πριν από λίγο καιρό, στη θέ-ση «Μιρσιντζίκι - Ψαρόνταμο» που βρίσκεται κοντά στη δια-σταύρωση της εθνικής οδού Μυτιλήνης - Καλλονής προς Αχλα-δερή, προωθούσε έργο και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Τοσυγκεκριμένο αφορούσε στη μετατροπή σε παρατηρητήριο ενόςπαλιού πέτρινου κτηρίου που υπάρχει στην περιοχή, την κατα-σκευή λιθόστρωτου διαδρόμου πρόσβασης στο κτήριο, τη δημι-ουργία χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων, την κατασκευή μονο-πατιού και την τοποθέτηση πινακίδων πληροφόρησης, εναρμο-νισμένων με τη φυσιογνωμία της περιοχής.

Παραιτήθηκε ο Στέλιος Δουγαλέρης από το Τοπικό Συμβούλιο Ερεσού, για τη «γαλάζια σημαία»

«Δε δέχομαι την ανικανότητα του Δήμου Λέσβου!»Tην παραίτησή του από μέλος του Τοπικού Συμβουλίου της

Δημοτικής Κοινότητας Ερεσού υπέβαλε προς τον αντιδήμαρ-χο Ερεσού - Αντίσσης ο Στέλιος Δουγαλέρης, με αφορμή τον α-ποκλεισμό της Σκάλας Ερεσού από τη λίστα με τις «γαλάζιεςσημαίες». Όπως ο ίδιος αναφέρει, παρά τη μεγάλη και επίπονη προσπά-θεια των δημοτών, των συλλόγων και των φορέων της Ερεσούκαι των μελών του Τοπικού Συμβουλίου, αλλά και παρά το ότιστις 23 Μαΐου η παραλία της Σκάλας έλαβε το δικαίωμα της«γαλάζιας σημαίας», στη συνέχεια απορρίφθηκε λόγω του ότι -όπως έχουν ενημερωθεί ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο οιαρμόδιοι του Δήμου Λέσβου με απόφαση του Τοπικού Συμβου-λίου - δεν πληρούνται οι υποδομές για τη διατήρηση του δικαι-ώματος.Ο κ. Δουγαλέρης τονίζει πως το 2011 έγιναν τέσσερις εθελοντι-κοί καθαρισμοί της παραλίας από συλλόγους και ιδιώτες τηςπεριοχής, ενώ για την τοποθέτηση των λουτήρων, των καλαθιώναπορριμμάτων, των σημάνσεων κ.λπ., είχε γίνει έρανος με πρω-τοβουλία των διοργανωτών του Φεστιβάλ Γυναικών, ώστε ναμπορέσουν να πληρωθούν δύο εργάτες, τους οποίους τότε δεδιέθετε ο Δήμος Λέσβου. Προσθέτει, μάλιστα, πως η μόνη συ-νεισφορά των τελευταίων στην υπόθεση της «γαλάζιας σημαί-ας» περιορίζεται στην πληρωμή του μικροποσού που απαιτείταιγια τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα και την πρόσληψη ναυαγο-σώστη για δύο μήνες, παραθέτοντας τις πολλές ακόμη ανάγκεςπου υπάρχουν.«Δεν αποτελεί λύση οι δημότες να κάνουν τις δουλειές που οΔήμος Λέσβου πρέπει να κάνει», λέει. «Αν γινόταν κάποια ου-σιαστική προσπάθεια, θα συνεχίζαμε να παρακινούμε τους δη-μότες σε εθελοντικές δραστηριότητες. Όχι, όμως, να τους υπο-χρεώσουμε να υποκαταστήσουν με το φιλότιμό τους την αδια-φορία κι ανυπαρξία του Δήμου. Η απώλεια της “γαλάζιας ση-μαίας” θα αποτελέσει πλήγμα για τον τουρισμό, όχι μόνο της Ε-ρεσού, αλλά όλης της Λέσβου, αφού πρόκειται για ένα στοιχείοπου προβάλλουν τα μεγάλα ξενοδοχεία κι οι πράκτορες για ναπροσελκύσουν πελάτες, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα μέσονγια τη διατήρηση της καθαριότητας, την περιβαλλοντική προ-στασία και την οργάνωση της ακτής! Δε θα δεχτώ να χρεωθείούτε η Ερεσός, ούτε κι εγώ προσωπικά, την ανεπάρκεια και τηνανικανότητα των προϊσταμένων και των υπηρεσιών του ΔήμουΛέσβου. Ήρθε η ώρα όλοι όσοι αμείβονται κι έχουν αρμοδιότη-τες, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κάνουν επιτέλους τηδουλειά τους. Αν δεν μπορούν, να πάνε στα σπίτια τους και ναπάψουν να εμπαίζουν τους δημότες της Λέσβου.»

Παρουσιάστηκε στην Αθήνα η μοναδική έκδοση για το φετινόΕυρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου

ΕΜΠΡΟΣ για το EURO 2012

Tο «ΕΜΠΡΟΣ για το EURO 2012» είναι η μονα-δική έκδοση αφιέρωμα στο φετινό Ευρωπαϊκό

Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου και κυκλοφορεί απότις εκδόσεις «Αιολίδα» της «Επικοινωνία ΑιγαίουΑ.Ε.»! Πρόκειται για μια έκδοση που δεν πρέπεινα λείπει από καμμία βιβλιοθήκη, κάθε ποδοσφαι-ρόφιλου ή και όχι, στην Ελλάδα. Ένα βιβλίο γεμά-το ιστορία, δόξα, χαρές, αλλά και απογοητεύσεις,αισιοδοξία για αυτά που έρχονται και προσμονή.Η έκδοση φιλοξενεί κείμενα των Ανδρέα Μπόμη,Κώστα Βερνίκου, Γιάννη Τοπαλίδη, Άγγελου Μεν-δρινού, καθώς και συνεντεύξεις με τους ΦερνάντοΣάντος, Σοφοκλή Πιλάβιο, Τάκη Φύσσα, ΓιώργοΚαραγκούνη, Κώστα Κατσουράνη, Νίκο Λυμπερό-πουλο, Άγγελο Χαριστέα, Δημήτρη Σαλπιγγίδη,Γιώργο Φωτάκη, Βασίλη Τοροσίδη, Αβραάμ Παπα-δόπουλο, Κύρο Βασσάρα, Λάκη Νικολάου, Θόδω-ρο Ζαγοράκη, Όττο Ρεχάγκελ, Βασίλη Τσιάρτα, Ζή-ση Βρύζα, Κώστα Κατσουράνη, Τραϊανό Δέλλα καιΆγγελο Μπασινά. Πρόκειται για πρωτογενές δη-μοσιογραφικό υλικό που δε θα βρείτε αλλού, μεπαρασκήνιο, αποκλειστικές φωτογραφίες και πλη-ροφορίες. Από το βιβλίο ξεχωρίζουν οι αποκλει-στικές συνεντεύξεις όλων των μεγάλων ονομάτωνπου πέρασαν ή και βρίσκονται στην Εθνική μας Ο-μάδα, με πρώτο και καλύτερο το Φερνάντο Σά-ντος, νυν προπονητή της ομάδας των ανδρών, πουμιλάει για τη δυσκολία της ανάληψης της Εθνικής,αλλά και το πάθος των Ελλήνων ποδοσφαιριστώνπου δεν έχει συναντήσει αλλού, δείγμα της αγά-πης γι’ αυτό που κάνουν.Επίσης διαβάζει κανείς για την πορεία τηςΕθνικής μας για το Euro 2012, αλλά και πα-ρουσίαση των γηπέδων που θα φιλοξενή-σουν τα τελικά της διοργάνωσης σε Πολω-νία και Ουκρανία. Ακολουθεί ο Κύρος Βασ-σάρας, ένας από τους πλέον καταξιωμέ-νους, παγκοσμίως, Έλληνας διαιτητής, πουμιλάει για τις επιλογές των διαιτητών στοEuro 2012. Στη συνέχεια του βιβλίου, θαυ-

μάζει κανείς τις πρωταγωνίστριες, τις μπάλες τωνευρωπαϊκών πρωταθλημάτων από το 1972, που εί-δαν το φως της δημοσιότητας. Ακολουθεί ανάλυ-ση των ομάδων των υπόλοιπων τριών ομίλων, μεπαρουσίαση του προπονητή, του «αστεριού» τηςκάθε ομάδας, το ρόστερ και την πορεία. Αναδρομήστην Ιταλία τού 1980, οπόταν νικήτρια του Euro ή-ταν η Γερμανία, συνέχεια με συνέντευξη του ΛάκηΝικολάου, που θυμάται τη χρυσή εκείνη εποχή.Και το μεγάλο κεφάλαιο ανοίγει… Το θαύμα τηςΠορτογαλίας τού Euro 2004. Οι μαγικές στιγμές,που όσοι Έλληνες τις έζησαν, δε θα τις ξεχάσουνποτέ. Πρώτος και καλύτερος μιλάει ο ΘοδωρήςΖαγοράκης. Ο λόγος μετά πάει στον πρωτομάστο-ρα της επιτυχίας τού 2004, τον προπονητή της ο-μάδας τότε, Όττο Ρεχάγκελ. Ακολουθούν μοναδι-κά κείμενα του Γιάννη Τοπαλίδη και του ΚώσταΒερνίκου για… «μνήμες άσβηστες»! Στη συνέχειαο Γιώργος Καραγκούνης αναλύει το πρώτο παιχνί-δι με την Πορτογαλία, ο Βασίλης Τσιάρτας το παι-χνίδι με την Ισπανία, ο Ζήσης Βρύζας την αναμέ-τρηση με τη Ρωσία, ο Κώστας Κατσουράνης τοπαιχνίδι με τη Γαλλία, ο Τραϊανός Δέλλας το παι-χνίδι με την Τσεχία και ο Άγγελος Χαριστέας τοντελικό με την Πορτογαλία. Η πλούσια με πληρο-φορίες αυτή έκδοση ολοκληρώνεται με την ιστο-ρία τού Euro ξεκινώντας από τη Γαλλία τού 1960,με νικήτρια την Ε.Σ.Σ.Δ., και φτάνοντας μέχρι το2000 και τη συνδιοργάνωση Βελγίου - Ολλανδίαςμε νικήτρια τη Γαλλία.

Ένα «ΕΜΠΡΟΣ για το EURO 2012» μοναδικό!

Page 8: Εμπρός 3583

8TETAPTH 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012EI∆HΣEIΣ

ΔημοκρατικήΑριστεράΣε πλήρη ανάπτυξη η προεκλογική δουλειά

Συγκροτήθηκε εκλογικήεπιτροπή της Δημοκρατι-

κής Αριστεράς στη Λέσβοκαι ανακοινώθηκε πρό-γραμμα εξορμήσεων σεχωριά του νησιού.Ειδικότερα, η εκλογική επι-τροπή αποτελείται απότους Κώστα Αδαμίδη,Γιώργο Αθηνιώτη, ΔημήτρηΒελούτσο, Ειρήνη Βλαχο-πούλου, Στέλιο Βουνάτσο,Νίκο Γενιτσαριώτη, ΣτρατήΔελόγκο, Νίκη Λογγίου, Ε-σθήρ Ντεκάστρο, ΣτέλιοΟρφανουδάκη, ΜιχάληΠανταχό, Καίτη Παντελά-ρα, Γιάννη Παυλή, ΌλγαΣαχπάλογλου, Γιάννη Σπι-λάνη, Βαγγέλη Σταματέρηκαι Στρατή Ψάλτου.Εξορμήσεις θα πραγματο-ποιηθούν την Πέμπτηστους Ταξιάρχες, την ΑγίαΜαρίνα και τα Λουτρά. ΤηνΠαρασκευή, στον Πολιχνί-το και τα χωριά του, τοΣάββατο στη Φίλια, την Α-νεμότια, τη Βατούσα καιτην Άντισσα και την Κυρια-κή στη Στύψη, την Πέτρακαι τη Μήθυμνα.Επιπλέον, αύριο Πέμπτη,στη 1 μ.μ., θα δοθεί συνέ-ντευξη Τύπου στο ξενοδο-χείο «Λέσβιον», με θέμα«Εθνικά και τοπικά διακυ-βεύματα».

ΑΝΤΑΡΣΥΑΕξορμήσεις στη Μυτιλήνη και τα χωριά

Σε πλήρη ανάπτυξη βρί-σκεται η προεκλογική

δουλειά τής ΑΝΤΑΡΣΥΑστη Λέσβο. Το Σάββατο τοπρωί έγινε εξόρμηση στοκέντρο της Μυτιλήνης. Τοαπόγευμα της ίδιας μέρας,στα χωριά Παναγιούδα,Πάμφιλα και Μόρια. ΤηνΚυριακή έγινε εξόρμησηστο Καγιάνι, την Αγία Μα-ρίνα και τα Λουτρά. ΤηΔευτέρα έγινε εξόρμησηστα χωριά του πρώην Δή-μου Ευεργέτουλα. ΧθεςΤρίτη, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχεπρογραμματίσει εξόρμησηστην πόλη της Μυτιλήνης.Επίσης, κλιμάκιο στελεχώντην Κυριακή και τη Δευτέ-ρα επισκέφθηκε τη δυτικήΛέσβο και είχε σειρά επα-φών με αγρότες της περιο-χής.Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ υποστηρίζειπως η χώρα μας πρέπει νααποδεσμευτεί από την Κοι-νή Αγροτική Πολιτική τηςΕυρωπαϊκής Ένωσης, διότιαυτή είναι η αιτία της δη-μιουργίας των μεγάλων ελ-λειμμάτων στην κάλυψητων διατροφικών αναγκώντης χώρας μας.

Την πρωτιά στο Νομόθέλει το Κ.Κ.Ε.

Ένα φιλόδοξο στόχο θέτει τοΚ.Κ.Ε. για τις εκλογές της 17ης

Ιουνίου. Συγκεκριμένα, επιδιώκεινα αναδειχθεί πρώτο κόμμα στοΝομό. Αυτό αναφέρει σε ολοσέλι-δο άρθρο του ο Παρασκευάς Γεωρ-γούλας, γραμματέας της Νομαρ-χιακής Επιτροπής Λέσβου του κόμ-ματος, στο «Νέο Εμπρός».«Ψηφίζοντας Κ.Κ.Ε. οι εργάτες καιοι άλλοι εργαζόμενοι, ανεξάρτητααν συμφωνούν σε όλα μαζί του,δηλώνουν αποφασισμένοι να πα-ρέμβουν αποδίδοντας τις πολιτικέςευθύνες σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και τιςευθύνες των άλλων κομμάτων γιατην κατάσταση στο εργατικό και γε-νικότερα στο λαϊκό κίνημα, με τηνταξική συνεργασία των πλειοψη-φιών στη ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) καιτη συνδρομή των δυνάμεων τουΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτή την κατάστα-ση υποταγής των εργαζομένωνστην πολιτική του κεφαλαίου στοόνομα του εφικτού του καπιταλι-σμού. Το ίδιο και στο αγροτικό κί-νημα, που το προσαρμόζουν στα ό-ρια της ΚΑΠ», τονίζει ο κ. Γεωρ-γούλας. Η κεντρική προεκλογική συγκέ-ντρωση του Κ.Κ.Ε. στη Μυτιλήνη θαπραγματοποιηθεί μεθαύριο Παρα-σκευή στις 9 το βράδυ και κεντρι-κός ομιλητής θα είναι ο επικεφα-λής του ψηφοδελτίου Επικρατείας,Θανάσης Παφίλης.

Επίθεση του ΠΑΜΕΛέσβου στο ΣΥΡΙΖΑ

Προχωρεί με γοργούς ρυθμούς ηεφαρμογή των ατομικών και ε-

πιχειρησιακών συμβάσεων εργα-σίας στη Λέσβο, υπογραμμίζει σεανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Λέσβου.Γι’ αυτό τονίζει ότι εφαρμόζονταιοι νόμοι που ψήφισαν στη Βουλήτο ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., ασκώνταςκριτική και στο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκρι-μένα, αναφέρει σε σχετική ανακοί-νωση ότι «διάφοροι «σωτήρες»τού ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγες μέρες έκα-ναν επαφές με τον υπηρεσιακό υ-πουργό και δήθεν πίεσαν και πέτυ-χαν τη μεταφορά της ισχύος τηςμετενέργειας μέχρι τέλος Ιούνη!».Το ΠΑΜΕ υποστηρίζει πως ο στό-χος τού ΣΥΡΙΖΑ, που τον πέτυχε, ή-ταν να καθησυχάσουν τους εργαζο-μένους και να περάσει η υπόθεσηστα μουλωχτά χωρίς να αντιδρά-σουν.Η παραπάνω ενέργεια του ΣΥΡΙΖΑεξυπηρετεί τα συμφέροντα της α-στικής τάξης κατά την άποψη τουΠΑΜΕ, που σημειώνει πως από την1η Iουνίου καλούνται οι εργαζόμε-νοι να υπογράψουν ατομικές συμ-βάσεις εργασίας και την ίδια στιγ-μή οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στασυνδικάτα ζητούν μειώσεις μι-σθών.Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζομένουςνα μη δεχτούν καμμία μείωση μι-σθού, να μην υπογράψουν τις ατο-μικές συμβάσεις, να μη συναινέ-σουν στην εξαθλίωσή τους καιστην κατάργηση των συλλογικώνσυμβάσεων και να απευθυνθούνστα σωματεία τους.Ακόμη αναφέρει πως αν δεχθούντις ατομικές συμβάσεις, θα τουςζητήσουν και άλλες υποχωρήσεις,και θα αφήσουν τη χειρότερη πα-ρακαταθήκη στα παιδιά τους.

τoυ NIKOY MANABH

Nα συνδυάσει το ριζοσπαστικόμετασχηματισμό της κοινω-νίας και το ρεαλισμό επιδιώ-

κει ο ΣΥΡΙΖΑ με το εκλογικό τουπρόγραμμα, όπως ανέφερε χθεςτο μεσημέρι ο συντονιστής τουκόμματος στη Λέσβο, Νίκος Χρυ-σάφης, κατά τη διάρκεια της συ-νέντευξης Τύπου που δόθηκε στοξενοδοχείο «Lesvion». Μαζί τουστη συνέντευξη ήταν οι υποψήφι-οι βουλευτές Γιάννης Ζερδελήςκαι Κώστας Κουμλέλλης και τομέλος της Πανελλαδικής Συντονι-στικής Γραμματείας τού ΣΥΡΙΖΑΝίκος Τσιγώνιας.Οι τρεις βασικοί στόχοι του προ-γράμματος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η α-νακούφιση του λαού από την κρί-ση, η σταθεροποίηση της οικονο-μίας και η εμπέδωση αισθήματοςελπίδας και ασφάλειας για το μέλ-λον στο ελληνικό λαό, υπογράμμι-σε ο κ. Χρυσάφης και επανέλαβετη δήλωση του προέδρου του κόμ-ματος πως το πραγματικό δίλημμααυτών των εκλογών είναι «μνημό-νιο ή ΣΥΡΙΖΑ». Με το πρόγραμμά του, ο ΣΥΡΙΖΑθέλει να πετύχει τη σωτηρία τουλαού, αλλά και μια ισότιμη σχέσημε τις άλλες χώρες μέλη της Ευρω-παϊκής Ένωσης.Σε κάποιο σημείο της ομιλίας του,ο κ. Χρυσάφης ανέφερε ότι δε θαπρέπει να υπάρξει καμμία διαρροήψήφου προς τα δεξιά αλλά ούτεκαι προς τα αριστερά. Ωστόσο, με-τά από ερώτηση δημοσιογράφουδιευκρίνισε ότι δε θα πρέπει να γί-νει διαρροή ψήφων προς τη Δεξιά,αλλά δε θεωρεί χαμένες τις ψή-

φους που πηγαίνουν στα άλλακόμματα της Αριστεράς. Επιθυμίατού ΣΥΡΙΖΑ είναι και τα άλλα κόμ-ματα της Αριστεράς να βγουν ενι-σχυμένα από τις εκλογές, καθώςέτσι θα μπορεί να σχηματιστεί αρι-στερή κυβέρνηση.Ο κ. Τσιγώνιας δήλωσε πως η ενί-σχυση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θαυποχρεώσει τα άλλα κόμματα τηςΑριστεράς που θα είναι στη Βουλή,να δουν με διαφορετικό τρόπο τοθέμα της κυβερνητικής συνεργα-σίας. Άφησε, έτσι, να εννοηθείπως και το Κ.Κ.Ε. και η Δημοκρατι-κή Αριστερά θα υποχρεωθούν νααντιμετωπίσουν τα πράγματα υπόδιαφορετικό πρίσμα την επομένητων εκλογών.Παράλληλα ανέφερε ότι δεν μπο-ρεί να γίνει τώρα κοστολόγηση τουπρογράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και θαήταν ψευδές να παρουσιαζότανμια κοστολόγηση αυτήν τη στιγμή.Άλλωστε, όπως είπε, στόχος είναινα καλυφθούν οι βασικές βιοτικέςανάγκες των λαού, παρομοιάζο-ντας το μνημόνιο με μια κόλαση α-πό την οποία πρέπει να αποδρά-σουμε.Συνεχίζοντας την αναφορά στο θέ-μα της κοστολόγησης του προ-

γράμματος, ο εκλεγμένος βουλευ-τής τού ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελήςτόνισε ότι η υγεία δεν είναι εμπό-ρευμα και δεν μπορεί να αντιμετω-πίζεται με κριτήρια αγοράς, κατη-γορώντας τις κυβερνήσεις τής Ν.Δ.και του ΠΑΣΟΚ ότι με την πολιτικήτους κατεδαφίζεται το κράτος πρό-νοιας και ο κλάδος της υγείας.Τη βεβαιότητα ότι η Ευρωπαϊκή Έ-νωση θα δεχθεί την κατάργηση τουμνημονίου επεσήμανε ο κ. Τσιγώ-νιας, καθώς θεωρεί ότι το κόστοςαπό μια έξοδο της χώρας από τοΕυρώ θα είναι μεγαλύτερο από τοκόστος της διάσωσής της. Παρ’ ό-λα αυτά, άφησε να φανεί ότι δεν υ-πάρχει ένα δεύτερο πλάνο για τοπώς θα αντιδράσει στην περίπτω-ση που η τρόικα διακόψει τη χρη-ματοδότηση της χώρας. Το μόνοπου είπε ήταν ότι «θα βρεθούν άλ-λες λύσεις» και ότι σε κάθε περί-πτωση θα είναι μια δύσκολη πο-ρεία. Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάειτην ενεργό συμμετοχή του λαού σεαυτή την προσπάθεια.Χθες στις 7:30 το απόγευμα επρό-κειτο να πραγματοποιηθεί ανοιχτήσυνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλα-τεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.

[email protected]

της ΜΑΡΙΝAΣ ΠOΛΛATOY

Στελέχη, μέλη και φίλοι τού ΠΑ-ΣΟΚ ανασυγκροτούν τις δυνά-

μεις τους εν όψει των εκλογών, α-φού όπως υποστήριξε ο ΝίκοςΑνδρουλάκης στην ολομέλεια τουκόμματος στη Λέσβο, που πραγ-ματοποιήθηκε την Κυριακή, «η τύ-χη της έδρας στο Νομό είναι σταχέρια μας».Με τη συμμετοχή και νεολαίωντου Κινήματος, στην οποία ανα-φέρθηκε η γραμματέας της Νο-μαρχιακής Επιτροπής Λέσβου τούΠΑΣΟΚ, Μαρία Ψήμμα, έγινε στο«Λώριετ» συγκέντρωση με ομιλη-τή τον κ. Ανδρουλάκη, που επεχεί-ρησε να εξοπλίσει με επιχειρήματατις θέσεις και τη στάση του κόμμα-τος σε μια σειρά από θέματα της ε-πικαιρότητας. Το δεύτερο μέρος της συγκέντρω-σης, που διήρκεσε περίπου δυο ώ-ρες, αφιερώθηκε στις τοποθετή-σεις στελεχών, απ’ τις οποίες δενέλειψε η αυτοκριτική διάθεση, ό-πως και η αισιοδοξία πως μπορείνα κερδηθεί με δουλειά, πόρτα τηνπόρτα, η χαμένη έδρα.

Άλλο ύφεση, άλλο χρεωκοπία

Με σύντομη αξιολόγηση του μη-νύματος των προηγούμενων εκλο-

γών ξεκίνησε ο κ. Ανδρουλάκηςτην ομιλία του, σημειώνοντας, μεαφορμή και την παρουσία των νεο-λαίων, ότι το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε α-κριβά το γεγονός ότι δεν υπήρξεανανέωση στις τάξεις του τα προη-γούμενα χρόνια. Στη συνέχεια α-ναφέρθηκε σε μια σειρά από κρίσι-μα ερωτήματα, κυρίως σε σχέση μετο μνημόνιο, στα οποία πολλά στε-λέχη τού ΠΑΣΟΚ αδυνατούν να α-ντιπαρατεθούν και να εξηγήσουντις επιλογές του κόμματός τους, α-φήνοντας έτσι να αιωρούνται δί-χως απάντηση λαϊκίστικες από-ψεις.Ένα ακόμη σημείο στο οποίο έδω-σε έμφαση ο ομιλητής, ήταν η α-νάγκη να συγκρίνονται τα βιώματα,ώστε να γίνονται σαφείς και οιδιαφορές που υπάρχουν. Όπως εί-πε ενδεικτικά, άλλο είναι ένα θερ-

μό επεισόδιο και άλλο ο πόλε-μος, ή εν προκειμένω για την οι-κονομία, άλλο είναι η διανυόμε-νη ύφεση και άλλο η χρεωκοπία.Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε κριτι-κή σε κάποιους που «λεονταρί-ζουν», δίχως να αναγνωρίζουνπως λόγω του μνημονίου μειώ-θηκε το έλλειμμα, ενώ ανέφερεπως η νίκη του λαϊκισμού στηχώρα ξεκίνησε με την ήττα τουνόμου Γιαννίτση. Ο ίδιος μίλησεακόμη για την ανάγκη σχεδια-σμού της νέας παραγωγικής βά-σης της χώρας και για τη δημι-ουργία σταθερών δομών ανάπτυ-ξης, ενώ επεσήμανε, καταλήγο-ντας, την προτεραιότητα που δί-νει το ΠΑΣΟΚ στο εκλογικό τουπρόγραμμα στην κοινωνική συ-νοχή στη χώρα, που όπως υπο-στήριξε χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ.

Το εκλογικό του πρόγραμμα ανακοίνωσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ

«Πρόγραμμα ανακούφισης του λαού»

Στη μάχη τα στελέχη τού ΠΑΣΟΚ

«Η τύχη της έδρας στα χέρια μας»

Από τη συνέντευξη Τύπου των στελεχών τού ΣΥΡΙΖΑ

Από την ολομέλεια του ΠΑΣΟΚ

Page 9: Εμπρός 3583

9TETAPTH 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 EI∆HΣEIΣ

Με περιοδεία του προέδρου του κόμ-ματος στη Λέσβο, όπως όλα δεί-χνουν, θα επισφραγίσει η Νέα Δημο-

κρατία την προσπάθειά της να ενισχύσειπεραιτέρω τη δύναμή της στη νησιωτική ε-κλογική περιφέρεια. Λίγες μέρες πριν, θαπραγματοποιηθεί ομιλία του υποψήφιουβουλευτή και μέχρι προσφάτως υπουργούΥποδομών και Μεταφορών, Μάκη Βορίδη,στη Μυτιλήνη.Την προηγούμενη Παρασκευή, η ΝΟΔΕ Λέ-σβου τής Ν.Δ. συνεδρίασε με αποκλειστικόθέμα τις επικείμενες εκλογές και την καλύ-τερη προετοιμασία για αυτές. Στο πλαίσιοαυτό και σε ικανοποίηση αιτήματος που εί-χε θέσει η ΝΟΔΕ στα κεντρικά του κόμμα-τος για τη διοργάνωση πολιτικής εκδήλω-σης, υπήρξε η διαβεβαίωση πως περιλή-φθηκε η Μυτιλήνη στο πρόγραμμα των επι-σκέψεων του Μάκη Βορίδη. Χθες, με ανα-

κοίνωσή της, η ΝΟΔΕ προσκαλεί τους νεο-δημοκράτες και τους φίλους του κόμματος,στην προεκλογική συγκέντρωση που θα γί-νει στο ξενοδοχείο «Ηλιοτρόπιο» το προ-σεχές Σάββατο 9 Ιουνίου, στις 7.30΄ το α-πόγευμα, με ομιλητή των υποψήφιο βου-λευτή Μάκη Βορίδη. Ο κ. Βορίδης αναμένε-ται λίγο νωρίτερα να παραχωρήσει συνέ-ντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρω-σης, αλλά και να συμμετάσχει σε συνε-δρίαση της ΝΟΔΕ.

Επαφές με φορείςΌμως, στην κινητοποίηση του κόμματοςκεντρικά έχει περιληφθεί, όπως μας μετέ-φερε στέλεχος της Ν.Δ., ως προτεραιότητακαι η επίσκεψη του προέδρου, Αντώνη Σα-μαρά, σε περιοχές τις οποίες δεν είχε επι-σκεφτεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικήςπεριόδου για τις προηγούμενες εκλογέςτης 6ης Μαΐου. Έτσι, όπως έγινε την προη-

γούμενη βδομάδα στη Ρόδο, ο κ. Σαμαράςαναμένεται να πραγματοποιήσει, πιθανόντην επόμενη Τρίτη 12 Ιουνίου, ολιγόωρη ε-πίσκεψη στη Μυτιλήνη, προκειμένου ναπεριοδεύσει σε κεντρικά σημεία της πόληςκαι να έχει επαφές με τοπικούς φορείς.Ανάλογο πρόγραμμα είχε στη Λέσβο ο κ.Σαμαράς και λίγους μήνες μετά την ανάδει-ξή του στην προεδρία του κόμματος, ότανείχε επισκεφτεί τη Μυτιλήνη, όπου περπά-τησε την αγορά συνοδευόμενος από στελέ-χη του κόμματος και της τότε νομαρχιακήςαρχής του Παύλου Βογιατζή, και στη συνέ-χεια συναντήθηκε με εκπροσώπους τωνπαραγωγικών τάξεων.

Δεύτερος ΑθανασίουΣε ό,τι αφορά στη Ν.Δ., πρέπει να σημειώ-σουμε ότι το Σάββατο, με την ανακοίνωσητου ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμμα-τος επιβεβαιώθηκε και η αναμενόμενη όλο

το προηγούμενο διάστημα τοποθέτηση τουσυμπατριώτη μας Χαράλαμπου Αθανασίουστη δεύτερη θέση, αμέσως μετά την ΝτόραΜπακογιάννη.Ο αρεοπαγίτης και διατελέσας πρόεδρος α-πό το 2008 έως το τέλος Απριλίου, οπότανπαραιτήθηκε για να μετάσχει στις εκλογές,της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ό-πως αναφέρεται και στην ανακοίνωση τουκόμματος έχει εργαστεί για την ανάδειξητου κοινωνικού προσώπου του Έλληνα δι-καστή, την επιτάχυνση απονομής της Δι-καιοσύνης και την απεξάρτηση της Δικα-στικής από την Εκτελεστική Εξουσία.Όπως έχουμε επισημάνει, με την επιλογήτου κ. Αθανασίου ο Νομός Λέσβου αποκτάτην τέταρτη βουλευτική έδρα στη Βουλήτων 300, αφού είναι γνωστό το ενδιαφέροντου για τα τοπικά ζητήματα και την προώ-θηση λύσεων σ’ αυτά.

Έχοντας μια πολύχρονη πο-λιτική διαδρομή στον κε-ντροδεξιό χώρο, πώς θα χα-ρακτηρίζατε το «γάμο» με-ταξύ Ν.Δ. και ΔημοκρατικήςΣυμμαχίας; Είναι αποκλει-στικά εκλογικού χαρακτή-ρα;«Από το 1974 και μετά, ηΕλλάδα διήνυσε μία πρωτο-φανή για τα δεδομένα τουνεοελληνικού κράτους πε-ρίοδο δημοκρατικής ομα-λότητας και άνθησης τωνδημοκρατικών δικαιωμάτωνκαι των ατομικών ελευθε-ριών. Ταυτόχρονα, το βιοτι-κό επίπεδο των Ελλήνωναυξανόταν κατακόρυφα. ΗΕλλάδα έγινε ισότιμο μέλοςτης μεγάλης ευρωπαϊκήςοικογένειας και απέκτησεκοινό νόμισμα με τις ισχυ-ρότερες οικονομίες της Ευ-ρώπης.Τα τελευταία χρόνια, βέ-βαια, η χώρα είναι αντιμέ-τωπη με μία πολύπλευρηκρίση. Κρίση οικονομικήκαι κοινωνική, που έχειδιάφορες ζοφερές πτυχές.Η μη έγκαιρη αντιμετώπισητου φαινομένου της δια-φθοράς, αλλά και ζητημά-των όπως η φοροδιαφυγή,το ασφαλιστικό, η λαθρομε-τανάστευση, η ανομία κυ-ρίως στις πόλεις, η ανάγκη

αναδιάρθρωση της αγροτι-κής παραγωγής, οδήγησανμέχρι εδώ. Ευθύνες γι’ αυτόέχουν τα κόμματα που κυ-βέρνησαν την Ελλάδα τα τε-λευταία 30 χρόνια και α-σφαλώς το ΠΑΣΟΚ έχει τοπολύ μεγαλύτερο μερίδιοτης ευθύνης. Αλλά πολύ με-γάλη ευθύνη έχουν και οιδυνάμεις εκείνες της αντι-πολίτευσης, που αντιστά-θηκαν - πολλές φορές βίαια- σε οποιαδήποτε προσπά-θεια εξορθολογισμού τωνδυσλειτουργιών, σε οποια-δήποτε απόπειρα μεταρ-ρυθμίσεων ή προσέλκυσηςεπενδύσεων.

Το ασφαλές ευρωπαϊκό λιμάνι

»Ο ελληνικός λαός, θυμω-μένος και συχνά απελπι-σμένος από τις συνέπειεςτης κρίσης, στράφηκε στιςεκλογές της 6ης Μαΐου σεσημαντικό βαθμό προς τακόμματα που έχουν ως κυ-ριότερο όπλο τους το λαϊκι-σμό και τη δημαγωγία καιμπορούν να εκφράζουν α-κριβώς αυτή την τυφλή ορ-γή.Αυτές οι επιλογές, όμως,μπορεί να οδηγήσουν τηχώρα σε περιπέτειες. Αυτόπου πρέπει να γίνει, είναινα διασφαλιστεί η δημο-κρατική ομαλότητα, να κερ-δηθεί η ανάπτυξη, να προ-στατευτούν οι πιο αδύνα-μες κοινωνικές ομάδες, να

παταχθεί η φοροδιαφυγή,που αποτελεί και μείζονακοινωνική αδικία, και όλααυτά να γίνουν μέσα σε α-σφαλές ευρωπαϊκό λιμάνι,στην αγκαλιά της Ευρωζώ-νης. Υπάρχουν ασφαλώςκόμματα στο χώρο της Αρι-στεράς και της Κεντροαρι-στεράς που έχουν επίσηςαυτές τις προτεραιότητες.Αλλά ο κυριότερος πόλοςπου μπορεί να πρωταγωνι-στήσει στην υλοποίηση αυ-τών των στόχων, είναι η ε-νωμένη, μεγάλη Κεντροδε-ξιά. Είναι λοιπόν ανάγκη ναυπερψηφιστεί στις 17 Ιου-νίου η Νέα Δημοκρατία, αλ-λά και να συνεχίσει ενισχυ-μένη και μετά τις εκλογέςτην προσφορά της στην πα-τρίδα.»Ήταν εύκολη η διαδικασία«επανασύνδεσης» και συ-στράτευσης, τουλάχιστον ε-κλογικά, με πρόσωπα με ταοποία είχατε διακόψει από-τομα κάθε επαφή;«Όταν διακυβεύονται μεί-ζονα εθνικά συμφέροντα,όπως η παραμονή της Ελ-λάδας στην Ευρωζώνη, ησυστράτευση κάτω από τιςσημαίες της Νέας Δημο-

κρατίας ήταν για μένα αυτο-νόητη. Ήταν μάλιστα ιδιαί-τερα εύκολη απόφαση, δε-δομένου ότι δε διεκδίκησα,ούτε έχω κάποιο συγκεκρι-μένο ρόλο, αλλά ως πολί-της εθελοντικά αγωνίζομαιγια να μην ακυρωθούν οικατακτήσεις δεκαετιών τουελληνικού λαού.»Θεωρείτε πως θα υπάρξουν«απώλειες» στελεχών απ’τη Δημοκρατική Συμμαχία,τα οποία δε θα θελήσουν ναακολουθήσουν τη συγκε-κριμένη πολιτική επιλογή;«Το στελεχιακό δυναμικότης Δημοκρατικής Συμμα-χίας είναι εξαιρετικής ποιό-τητας και συνεπώς δε δια-νοούμαι να κάνω υποδεί-ξεις σε κανένα. Πιστεύω ό-μως ότι αυτή ακριβώς ηποιότητα, σε συνδυασμό μετη συνειδητοποίηση τηςκρισιμότητας των περιστά-σεων, θα οδηγήσει τουςσυντριπτικά περισσότερουςστο μεγάλο κεντροδεξιό μέ-τωπο, που εγγυάται την πα-ραμονή της χώρας σε ευρω-παϊκή τροχιά.»Σε επίπεδο Λέσβου παρα-τηρήθηκε, για να το θέσωκομψά, μια απροθυμία, για

να μην πω αντίδραση, απόένθερμους υποστηρικτέςτου κόμματός σας, να συ-νεργαστούν ξανά με τουςπαλιούς πολιτικούς τουςφίλους. Πιστεύετε ότι υ-πάρχουν τα περιθώρια να ε-πικρατήσουν ψυχραιμότε-ρες σκέψεις μέχρι τις εκλο-γές;«Όταν σας μιλούσα για τηνποιότητα των στελεχών τήςΔΗΣΥ, είχα στο μυαλό μουτα στελέχη του κόμματοςστη Λέσβο. Αντίπαλος τηςΝέας Δημοκρατίας στις 17Ιουνίου θα είναι, κ. Πολλά-του, ο ΣΥΡΙΖΑ, που η πολι-τική του βάζει σε κίνδυνοτη δανειακή σύμβαση και ε-πομένως την παραμονήστην Ευρωζώνη, γεγονόςπου συνειδητοποιούν οιπολίτες και τα στελέχη πουστήριξαν την Ντόρα Μπα-κογιάννη.»

Έκπληξη η μη εκλογή Σηφουνάκη

Ως καλός γνώστης του πο-λιτικού σκηνικού στο Βό-ρειο Αιγαίο, θα ήθελα ναμου σχολιάσετε το αποτέ-λεσμα των εκλογών της 6ηςΜαΐου στο Νομό Λέσβου.Περιμένατε τη μετακίνησητου Σπύρου Γαληνού στουςΑνεξάρτητους Έλληνες;«Δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑπου καταδημαγωγεί το λαό.Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έ-χουν επίσης μεγάλη ευθύνηγια τον τρόπο με τον οποίοοδηγείται η προεκλογική α-ντιπαράθεση σε χαμηλό ε-πίπεδο, με λαϊκιστικές προ-σεγγίσεις και απαράδεκτεςύβρεις, όπως η λέξη “δοσί-λογοι” που ακούστηκε γιαπολιτικούς αρχηγούς. Εγώ,κ. Πολλάτου, δε θεωρώ ότιυπάρχουν Έλληνες πολιτι-κοί που είναι προδότες, ήότι ο πατριωτισμός είναιπρονόμιο μόνο μερικών.Πιστεύω, αντίθετα, ότι στηνεθνική προσπάθεια δεν πε-ρισσεύει κανένας. Τον κ.Γαληνό τον γνωρίζω ως

δραστήριο και μαχητικό πο-λιτικό. Στις εκλογές, όμως,κρίνονται κυρίως οι πολιτι-κές επιλογές, για αυτό καιστις 6 Μαΐου η επικράτησητης Νέας Δημοκρατίας καιτου Παύλου Βογιατζή στηΛέσβο ήταν για μένα ανα-μενόμενη, όπως και η δεύ-τερη θέση τού Κ.Κ.Ε., δεδο-μένης και της ισχυρής κομ-μουνιστικής παράδοσηςστο Νομό. Έκπληξη αποτέ-λεσε για μένα μόνο η μη ε-κλογή του κ. Νίκου Σηφου-νάκη.»Γιατί νομίζετε πως η Ν.Δ.φέρθηκε έτσι στο ΓιάννηΓιαννέλλη, αναγκάζοντάςτον ουσιαστικά να φύγειαπ’ το κόμμα;«Πρώτα θέλω να ξεκαθαρί-σω ότι ο Γιάννης Γιαννέληςείναι φίλος μου. Είναι φύ-σει ευγενής και καλός άν-θρωπος. Θα είχε αποτελέ-σει πλεονέκτημα για τη ΝέαΔημοκρατία η συμμετοχήτου στο ψηφοδέλτιο της6ης Μαΐου. Δεν μπορώ ναγνωρίζω τους λόγους τουαποκλεισμού του, σημειώ-νω όμως ότι στήριξε τοκόμμα του μέχρι και τις ε-κλογές. Η μετέπειτα πορείατου είναι για εμένα πολιτικάανεξήγητη.»Κλείνοντας, θα θέλαμε ναμας μιλήσετε και για τα δι-κά σας σχέδια. Από ποιομετερίζι σκοπεύετε να συ-νεχίσετε την ενεργή σαςσυμμετοχή στα πολιτικάμας πράγματα;«Είναι τόσο μεγάλη η ανη-συχία μου για το μέλλοντης χώρας και τόσο έντονηη επιθυμία μου να προκύ-ψει από την επόμενη Βουλήμία κυβέρνηση ευθύνηςπου θα βγάλει την πατρίδαμας από το σημερινό τέλμακαι θα επιτρέψει να μην πά-νε χαμένες οι θυσίες τουελληνικού λαού, που στομυαλό και την καρδιά μουαυτήν τη στιγμή δεν υπάρ-χει ο παραμικρός χώρος γιαπροσωπικές φιλοδοξίες.»

Όλο το προηγούμενο διάστημα, ο Σέργιος Τσίφτης ήταναπό τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Δημοκρατικής Συμ-

μαχίας. Τώρα, όπως επέλεξε το κόμμα του, συνεργάζεταιξανά με τη Ν.Δ., η οποία την περίοδο απ’ το 2004 έως το2009 τον είχε τιμήσει με τις κυβερνητικές θέσεις ευθύνηςτου γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίουκαι του ειδικού γραμματέα του Εθνικού Τυπογραφείου.Όμως ο κ. Τσίφτης βρέθηκε στο παρελθόν και στα ανώτατακομματικά κλιμάκια, έχοντας διατελέσει γραμματέας Ορ-γανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και μέλος του Πο-λιτικού Συμβουλίου την περίοδο 2007 - 2010.Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, ο κ. Τσίφτης αναφέ-ρεται στην πρόσφατη και στην επόμενη εκλογική αναμέ-τρηση, μιλά για το εκλογικό αποτέλεσμα στη Λέσβο, σχο-λιάζει τις εξελίξεις και δηλώνει υπέρμαχος της ανάγκης ναπροκύψει κυβέρνηση ευθύνης στις 17 Ιουνίου.

Ομιλία του Μάκη Βορίδη το Σάββατο στη Μυτιλήνη

Και περιοδεία Σαμαρά;

Ο Σέργιος Τσίφτης μιλά στο «Ε»

«Να προκύψει κυβέρνηση ευθύνης»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στηΜΑΡΙΝΑ ΠΟΛΛΑΤΟΥ

Page 10: Εμπρός 3583

10TETAPTH 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012EI∆HΣEIΣ

Στο πανηγύρι της Αγίας Τριάδαςστην Καλλονή και στις ιπποδρομίεςπου ακολούθησαν

Τιμώντας τις παραδόσειςTο πανηγύρι της Αγίας Τριάδας στην Καλλονή οργά-

νωσε και φέτος το σωματείο «Αδελφότης» Καλλο-νής, φροντίζοντας όλα να γίνουν καταπώς ορίζει το έ-θιμο.Το Σάββατο το πρωί, πραγματοποιήθηκε η περιφοράτου ταύρου, του ζώου που «θυσιάζεται» για να μαγει-ρευτεί το παραδοσιακό «κισκέκ», με τη συνοδεία οργα-νοπαικτών. Αργότερα, το μεσημέρι της ίδιας μέρας,στήθηκε γλέντι σε γνωστό εστιατόριο της πλατείας, ό-που αρκετός κόσμος διασκέδασε. Την Κυριακή τοπρωί, μετά τη δοξολογία, ξεκίνησαν οι προετοιμασίεςγια την παρασκευή τού κισκέκ, ενώ το βράδυ στο άλ-σος της Αγίας Τριάδας έγινε το καθιερωμένο πανηγύρι,με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου.Τη Δευτέρα το πρωί, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος,μετά τη λειτουργία μοιράστηκε το κισκέκ, ενώ το από-γευμα πραγματοποιήθηκαν οι ιππικοί αγώνες, πουπροσέλκυσαν φίλους του αθλήματος από ολόκληρο τονησί. Από τους διοργανωτές υπολογίζεται ότι παρευρέ-θηκαν συνολικά περισσότερα από 2.000 άτομα, αριθ-μός που είχαν πολλά χρόνια να δουν οι συγκεκριμένεςιπποδρομίες, γεγονός που οφείλεται σε επαγγελματίεςαναβατές του ιπποδρόμου της Αθήνας που αγωνίστη-καν με καθαρόαιμα άλογα.Στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν χωρίς κανέναπρόβλημα, στην κατηγορία των καθαρόαιμων αλόγωνπρώτος αναδείχθηκε ο «Ναρούτο» του Κομνηνού απότην Καλλονή, στην κατηγορία αραβάνια (πλαγιοτροχι-σμός) νικητής αναδείχθηκε ο «Βίκτωρ» του Δαρένιουαπό τη Γέρα και τέλος, στην κατηγορία των ντόπιων,πρώτος βγήκε ο «Εφραίμ» του Βαγελά από το ΚάτωΤρίτος.«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι μάς βοή-θησαν στην προσπάθεια που κάνουμε να αναβιώνουμετα έθιμα και να προβάλλουμε τον τόπο μας», τονίζειστο «Ε» ο πρόεδρος του σωματείου «Αδελφότης» Α-γίας Τριάδος Καλλονής, Παναγιώτης Ελευθερίου, καισυνεχίζει: «Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας για τηνοικονομική συνδρομή, τους 29 βοσκούς που διέθεσανπρόβατα για την παρασκευή τού κισκέκ και τον Πανα-γιώτη Σελάχα, που κάθε χρόνο μάς βοηθάει τόσο οι-κονομικά, όσο και ηθικά.»

Γ.Σαρ.

Κάθε γωνιά και μια διαφο-ρετική δράση, κάθε πάγκοςή ταμπλό κι ένα σχολείο,το αποτέλεσμα των εργα-σιών που υλοποιήθηκανστα πλαίσια των καινοτό-μων προγραμμάτων Περι-βάλλοντος, Αγωγής Υγείαςκαι Πολιτιστικών Θεμάτωναπό τα σχολεία του νησιού.Και μέσα σε όλη αυτήν τηδημιουργική πανδαισία,παιδιά δημοτικού να κι-νούνται από τη μια άκρητου ισογείου του Επιμελη-τηρίου στην άλλη, κοιτάζο-ντας, παίζοντας, μυρίζο-ντας, σχολιάζοντας, ακού-γοντας. Στην πρωτοβουλίαάλλωστε αυτή της Διεύθυν-σης Πρωτοβάθμιας Εκπαί-δευσης δε συμμετείχανμόνο τα σχολεία της Λέ-σβου, αλλά και το ΜουσείοΦυσικής Ιστορίας, το Τμή-μα Ζωγραφικής τού ΦΟΜ«Ο Θεόφιλος», τρία βι-βλιοπωλεία και η συγγρα-φέας Μάρω Ματθαίου.

Χαρά και ικανοποίησηΗ τελευταία, πέρα από ταβιβλία της που εξέθετε, υ-λοποιούσε χτες μαζί με τα

παιδιά εκπαιδευτικές δρά-σεις, που στόχο είχαν νατονώσουν τη φαντασίατους. «Παίξαμε παιχνίδιακαι μας έλεγε να συνεχί-σουμε κάποιες ιστορίεςπου ξεκινούσε η ίδια», ε-ξήγησε στο «Ε» η μαθήτριατου Δημοτικού ΣχολείουΧάλικα Άσπα Χρυσόγελου.Το Μουσείο Φυσικής Ιστο-ρίας με τον ειδικά διαμορ-φωμένο πάγκο του έδινεστα παιδιά την ευκαιρία ναμάθουν για τα πετρώματακαι τα απολιθώματα τηςΛέσβου. Μία από τους μα-θητές και τις μαθήτριες του1ου Δημοτικού ΣχολείουΜυτιλήνης που άκουγε τηνώρα εκείνη τις εξηγήσειςτης υπεύθυνης, η ΜάγδαΡούπη. «Με ενδιαφέρειπολύ το θέμα, αφού με τηντάξη μας φτιάξαμε χάρτεςξεχωριστά για κάθε Ήπει-ρο», μας λέει. «Περνάμεπολύ ωραία εδώ, είναι δη-μιουργικά και νομίζω πωςόλα τα σχολεία έχουν κά-νει πολύ καλή δουλειά.»«Είμαστε πολύ ευχαριστη-μένοι από τη μέχρι τώρα έ-κβαση της δράσης», δήλω-

σε στο «Ε» η υπεύθυνη τουΤμήματος Σχολικών Δρα-στηριοτήτων της Διεύθυν-σης Πρωτοβάθμιας Εκπαί-δευσης Νομού Λέσβου,Βάσω Βασίλαρου. «Τα παι-διά έχουν βγάλει πολλήφαντασία και δημιουργικό-τητα κι έχουν εκφράσει τιςανησυχίες τους για το πε-ριβάλλον με τον πιο όμορ-φο τρόπο και με πολλέςδιαφορετικές τεχνικές.»

Οι συμμετέχοντες και η επιτροπή

Συνολικά 22 δημοτικάσχολεία και 14 νηπιαγω-γεία της Λέσβου συμμετέ-χουν με έργα τους στο διή-μερο για το Περιβάλλον.Πρόκειται για τα 1ο, 2ο,3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 9ο, 11ο,14ο, και 15ο ΔημοτικάΣχολεία Μυτιλήνης, τα Δη-μοτικά Σχολεία Αγιάσου,Άντισσας, Βαρειάς, Καλλο-νής, Κάπης - Κλειούς - Πε-λόπης, Λουτρών, Παναγι-ούδας, Παπάδου, Πολιχνί-του, Σκοπέλου και Χάλικα,καθώς και τα 1ο, 4ο, 10ο,12ο και 13ο Νηπιαγωγεία

Μυτιλήνης και τα Νηπια-γωγεία Αγιάσου, Βαρειάς,Βρίσας, 2ο Καλλονής, Μα-νταμάδου, Παλαιοκήπου,Παπάδου, Ταξιαρχών καιΠαναγιούδας. Το ΕιδικόΔημοτικό Σχολείο συμμε-τέχει κι αυτό με έργα τωνμαθητών του, που βρίσκο-νται στα αριστερά της ει-σόδου του χώρου.Σήμερα το απόγευμα, ειδι-κή επιτροπή αποτελούμε-νη από τους καθηγητέςΚαλλιτεχνικών Λύδια Ξυ-δά, Μαρία Καβαλαράκηκαι Ανδρόνικο Θεοχαρίδηκαι τους σχολικούς συμ-βούλους Δημήτρη Μπού-μπα, Δημήτρη Βούλγαρηκαι Κλεοπάτρα Γιαννοπού-λου, θα αποφασίσουν γιατο ποια έργα θα βραβευ-τούν. Οι βραβεύσεις θα γί-νουν μέσα στις επόμενεςημέρες, στα σχολεία.Σημειώνεται πως η έκθε-ση θα είναι ανοιχτή καισήμερα από τις 8:30 τοπρωί έως τη 1:30 το με-σημέρι και από τις 6:30το απόγευμα έως τις 9 τοβράδυ.

Καθαρισμός παραλιών στη ΓέραΕθελοντικό καθαρισμότων παραλιών της Γέραςδιοργανώνει την Κυρια-κή 10 Ιουνίου, στις 10 τοπρωί, ο Σύλλογος Τουρι-στικής Ανάπτυξης Γέρας.Ως σημείο συνάντησηςέχει οριστεί το Μάρμαροτου Περάματος. Ο Σύλ-λογος, που είναι νεοσύ-στατος, καλεί όποιον τοεπιθυμεί, να βοηθήσει ε-θελοντικά.

Tα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου τουΚοντιά στη Λήμνο, μαζί με τα νήπια του

Νηπιαγωγείου του χωριού, οι «μικροί οι-κολόγοι» του νησιού, προχώρησαν χθεςΔευτέρα 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Πε-ριβάλλοντος, στον καθαρισμό της παρα-λίας στο Διαπόρι.Μετά τον καθαρισμό, τα παιδιά τοποθέτη-σαν στην παραλία και πινακίδα με περι-βαλλοντική αναγραφή, στέλνοντας σε ό-λους το μήνυμά τους «Θάλασσες και ακτέςπάντα καθαρές». Στην προσπάθεια τουΣχολείου συνέδραμε και η Τοπική ΕνότηταΚοντιά, που διέθεσε για τους μικρούς μα-θητές γάντια, σακούλες και δροσερό νερό.Στόχος του εθελοντικού προγράμματος ή-

ταν οι μαθητές, από μικρή ηλικία, να κατα-λάβουν ότι η θάλασσα δεν είναι μόνο χώ-ρος για παιχνίδι, αλλά ένα ολόκληρο οικο-σύστημα, ένα καταφύγιο ζωής, που χρειά-ζεται το σεβασμό και την προστασία όλωνμας.Για τη μεγάλη χαρά που ένιωσαν οι μαθη-τές καθαρίζοντας την παραλία, μίλησε ηδασκάλα της Γ/ τάξης του Δημοτικού Σχο-λείου Κοντιά Χαρούλα Θεοδωρίδου. «Απόπολύ μικρά τα παιδιά μπορούν να συμμε-τέχουν σε τέτοιες δράσεις. Το θεωρούνπολύ δημιουργικό και πολλές φορές στέλ-νουν το δικό τους μήνυμα σε μας τους με-γαλύτερους, να προσέχουμε το περιβάλ-λον.»

της ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ

Ξεκίνησαν χτες το πρωί και θα συνεχιστούν έως καισήμερα το βράδυ οι εκδηλώσεις που η ΔιεύθυνσηΠρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υλοποιεί με αφορμή την

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Επιμελητήριο Λέ-σβου. Το ισόγειο του φορέα είναι γεμάτο ζωγραφιές καιδιάφορες κατασκευές μαθητών του νησιού, αλλά και βι-βλία και εκπαιδευτικές δράσεις που μπορούν να παρακο-λουθήσουν οι τελευταίοι, ενώ σήμερα το βράδυ μια κρι-τική επιτροπή θα αποφασίσει ποια έργα ζωγραφικής πουδημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Το περι-βάλλον μας, μια ζωγραφιά», θα είναι κι αυτά που θαβραβευτούν.

Διήμερες δράσεις της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ζωγραφίζοντας και μαθαίνοντας… φυσικά

Καθάρισαν την παραλία στο Διαπόρι της Λήμνου

«Μικροί οικολόγοι» σε δράση

Και επαφή με το βιβλίο, με τη συγγραφέα Μάρω Ματθαίου

Στιςιπποδρομίεςγια την Αγία Τριάδα

Page 11: Εμπρός 3583

Ενοικιάζονται ανεξάρτητο δια-μέρισμα στη Σουράδα, με 2υπνοδωμάτια, χώρο υποδο-χής, πλήρες μπάνιο, 2 βεράν-τες με θέα και ησυχία. Σύγ-χρονη κατασκευή, κουφώμα-τα αλουμινίου, διπλά τζάμια,θέση αυτοκινήτου, Επίσηςδιαμέρισμα με 1 Υ/Δ, σαλόνι,μπάνιο κ.τ.λ.. Πληρ. τηλ. 2106197371 και 6972-136903.

Ενοικιάζεται διαμέρισμα στηΧρυσομαλλούσα 1ου ορόφου,50 τ.μ., με αυτονομία θέρ-μανσης, κλιματισμό και μεγά-λα μπαλκόνια. Πληρ. τηλ.6973-647763.

Ενοικιάζεται τριάρι διαμπε-ρές, στην περιοχή της Χρυσο-μαλλούσας, προσφάτως ανα-καινισμένο. Πληρ. τηλ. 6972-696486

Ενοικιαζεται γκαρσονιέρα στοκέντρο, δίχωρη, επιπλωμένη.Πληρ. τηλ. 6973-011446.

Ενοικιάζονται διαμερίσματα επι-πλωμένα 1 ή 2 υπνοδωματίων,χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ.22510 22196, 6951-796634και 6972-844003.

Ενοικιάζεται στην Παναγιούδανεόδμητη, δίχωρη γκαρσονιέρα35 τ.μ., επιπλωμένη (με πλυν-τήριο ρούχων, ηλεκτρική κουζί-να και ψυγείο). Διαθέτει αυτό-νομη θέρμανση και μπαλκόνι.Πληρ. τηλ. 22530 23434 και6932-291584.

Ενοικιάζεται δυάρι και γκαρ-σονιέρα 1ου ορόφου, στη Σί-μου Χουτζαίου 11, Αγία Φω-τεινή, Μυτιλήνη. Πληρ. τηλ.6947-242954.

Ενοικιάζεται στη Σουράδα με-ζονέτα 185 τ.μ., 3 επιπέδων.2ος όροφος: σαλόνι με τζάκι,κουζίνα, WC. 1ος όροφος: 3υπνοδωμάτια, μπάνιο, πατάρι.Ισόγειο: κλειστό garage, χώροςγια playroom, 1 δωμάτιο. Δια-θέτει κεντρική θέρμανση, εξω-τερικό χώρο για parking, 3 βε-ράντες, 2 μικρούς κήπους, εν-τοιχισμένες ντουλάπες, ξύλιναδάπεδα, θέα στη θάλασσα κ.ά..Προσφάτως βαμμένο. Πληρ.τηλ. 6944-272029.

Ενοικιάζεται προνομιούχο δια-μέρισμα 130 τ.μ., με θέα, αυ-τόνομη θέρμανση και τζάκι, σταΜαύρα Σίδερα (πλησίον γηπέ-δου). Πληρ. τηλ. 2251044245 & 22510 42528,www.inter-lesvos.gr

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάριδιαμέρισμα 1ου ορόφου, στοΑκρωτήρι, Τιμή 280 ευρώ.Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα ισό-γεια, με 2 μεγάλα δωμάτια, μι-κρό χωλ, σε ιδιόκτητο διώροφοκτήριο, τελείως ανεξάρτητη, μεδική της είσοδο, διαμπερής, μεαυτόνομη θέρμανση, εξωτερι-κούς αποθηκευτικούς στεγα-σμένους χώρους, βεράντα, μι-κρή αυλή, χωρίς κοινόχρηστα,κατάλληλη και για 2 άτομα. Επίτης Οικονόμου Τάξη αρ. 1, 100μ. κάτω από το Γηροκομείο, μεπρόσωπο στην Οικονόμου Τά-ξη. Δεν έχει υγρασία, τιμή λογι-κή. Πληρ τηλ. 22510 24121,6934-623586.

Ενοικιάζεται δυάρι 47 τ.μ., μεαυτόνομη θέρμανση, 2 air-con-dition, μη επιπλωμένο, στη Σί-μου Χουτζαίου 4. Πληρ. τηλ.6983-658488.

Ενοικιάζεται ισόγειο διώροφηςμονοκατοικίας, με αυτόνομηθέρμανση, προσφάτως ανακαι-νισμένο, 70 τ.μ., κοντά στηνκεντρική αγορά Μυτιλήνης.Πληρ. τηλ. 22510 23709(απογευματινές ώρες).

Ενοικιάζεται δυάρι 60 τ.μ.,στην περιοχή Σουράδα, με θέ-ση πάρκινγκ στην πιλοτή. Τιμή:300 ευρώ. Πληρ. τηλ. 2251025434, 6974-456606.

Ενοικιάζονται δυάρι και γκαρ-σονιέρα επιπλωμένα, χωρίςκοινόχρηστα, σε μονοκατοικίακοντά στο Λόφο Πανεπιστημί-ου, με 1 θέση στάθμευσης.Πληρ. τηλ. 6947-901660,6944-583500.

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στοκέντρο της πόλης, χωρίς έπι-πλα. Τιμή 200 ευρώ. Πληρ.τηλ. 6947-949150.

Ιδιώτης ενοικιάζει στην Κηφι-σιά (Κορυτσάς 17, κοντά στοσταθμό ΗΣΑΠ) διαμέρισμα 2ουορόφου, 106 τ.μ., που διαθέ-τει χώρο στάθμευσης και απο-θήκη. Πληρ. τηλ. 6974-715546.

Ενοικιάζεται διαμέρισμα διαμ-περές, 1ου ορόφου πολυκατοι-κίας, 77 τ.μ., οδός Χρυσομαλ-λούσης 8. Πληρ. τηλ. 2108322077, 6970-479216,210 8540496.

Ενοικιάζονται 1) νεοκλασσικήοικία στ’ Ακλειδιού, 185 τ.μ.,με υπόγειο γκαράζ και 2) παρα-θαλάσσια οικία στο 8ο χλμ. Μυ-τιλήνης - Καλλονής (Θέρμα),157 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 2251045069, 6993-313048.

Ενοικιάζονται από τον ιδιοκτήτηπλήρως επιπλωμένα ή μη, σεάριστη κατάσταση: α) διαμπε-ρές γωνιακό τριάρι οροφοδια-μέρισμα, 85 τ.μ., β) γωνιακόοροφοδιαμέρισμα 65 τ.μ. καιγ) ισόγειο δυάρι 45 τ.μ.. Πληρ.τηλ. 22510 24690, 6946-011338.

Ενοικιάζεται στο Κουμκό -Ακρωτήρι καινούργιο δυάρι, ρε-τιρέ, 58 τ.μ., με υπέροχη θέαστη θάλασσα. Άνετο σαλόνι, ενι-αίος χώρος με κουζίνα, 1 υπνο-δωμάτιο, μπάνιο, γωνιακόμπαλκόνι με θέα. Αυτόνομηθέρμανση, ηλιακός θερμοσί-φωνας, τέντες, χωρίς κοινόχρη-στα. Πληρ. τηλ. 6938-477850,22510 40074, 6936-440105, www.realpro.gr

Ενοικιάζεται ισόγεια, σε διπλο-κατοικία, δίχωρη επιπλωμένηγκαρσονιέρα 45 τ.μ., με κεντρι-κή θέρμανση. Διαθέτει 1 υπνο-δωμάτιο, κουζινοτραπεζαρία,χωλ, λουτρό και αυλή, στηνΚαλλιθέα, κοντά στην Αστυνο-μία και τα σχολεία. Πληρ. τηλ.22510 24974 και 6980 -854487, 6974-016419.

Ενοικιάζεται τριάρι 73 τ.μ., έναδυαράκι 27 τ.μ. και δυάρι 55τ.μ. στο γήπεδο, καθώς καιγκαρσονιέρα 22 τ.μ., στη Βα-ρειά. Όλα είναι πλήρως επιπλω-μένα, με πλυντήριο. Πληρ. τηλ.22510 27512, 2251028306, 6973-076611.

Ενοικιάζεται καινούργιο δυάρι56 τ.μ., υπερυψωμένου ισογεί-ου, σε διπλοκατοικία στα Πυρ-γέλια. Μεγάλο, φωτεινό σαλόνι,ενιαίος χώρος με καινούργιακουζίνα, χωλ, μπάνιο, 1 υπνο-δωμάτιο, βεράντα, αυτόνομηθέρμανση. Τιμή 250 ευρώ.Πληρ. τηλ. 22510 40074,6936-440105, 6938-477850, www.realpro.gr

Ενοικιάζεται ημιυπόγειο, νεόδ-μητο, στην Παναγιούδα, 60 τ.μ.,επιπλωμένο, με αυτόνομη θέρ-μανση. Τιμή 300 ευρώ. Πληρ.τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται στην Καλλιθέα (χα-μηλά) ανακαινισμένο τεσσάρι105 τ.μ., 2ου ορόφου. με θέαστη θάλασσα. Σαλόνι, ενιαίοςχώρος με κουζίνα, 3 άνεταυπνοδωμάτια, μεγάλο μπάνιο, 1WC, εσωτερική αποθήκη, 3μπαλκόνια, αυτόνομη θέρ-μανση, ηλιακός θερμοσίφωνας,καινούργιες τέντες, πάρκινγκ.Πληρ. τηλ. 6938-477850,6936-440105, www.realpro.gr

Ενοικιάζεται επιπλωμένη γκαρ-σονιέρα στη Βαρειά. Τιμή 190ευρώ. Πληρ. τηλ. 2251045181.

Ενοικιάζεται στο Μακρύ Γιαλόάνετο τριάρι, 70 τ.μ., ισόγειο,με αυλή μπροστά - πίσω, καλο-ριφέρ, θέρμανση, αυτονομία.Ενοίκιο 250 ευρώ. Πληρ. τηλ.22510 25521, 6949-140649.

Ενοικιάζεται μονοκατοικία στηΣουράδα, σε συγκρότημα 135τ.μ. (συν 50 τ.μ. γκαράζ, με 1υπνοδωμάτιο και εσωτερικήσκάλα), με 3 υπνοδωμάτια,μπάνιο, WC, χωρίς κοινόχρη-στα, με θέα στη θάλασσα. Τιμή550 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150, www.aeolianestate.gr

Ενοικιάζεται δυάρι 48 τ.μ., σεπέτρινο παραδοσιακό σπίτι, μεαυτόνομη θέρμανση και χωρίςκοινόχρηστα, επί της οδούΖωοδόχου Πηγής (πλησίονΟΤΕ). Πληρ. τηλ. 6974-702027, 22510 28583.

Ενοικιάζεται διαμπερές οροφο-διαμέρισμα 3ου ορόφου με 3Υ/Δ, μπάνιο, WC, αποθήκη, με-γάλη σαλονοτραπεζαρία, μεγά-λες βεράντες. Διαθέτει ηλιακόθερμοσίφωνα, αυτόνομη θέρ-μανση, ενεργειακό τζάκι καιair-condition. Προαιρετικά ενοι-κιάζεται γκαράζ 35 τ.μ.. Πληρ.τηλ. 6974-640427, 2251041026.

Ενοικιάζεται δυάρι πλήρως επι-πλωμένο, με ηλεκτρικά είδη,πλυντήριο, ηλιακό, Nova, inter-net, αυτόνομη θέρμανση.Πληρ. τηλ. 6971-890568 και6977-351435.

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στηΖωοδόχου Πηγής, 25 τ.μ., υπό-γεια, επιπλωμένη, χωρίς κοινό-χρηστα. Τιμή 150 ευρώ. Πληρ.τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 25τ.μ., στην περιοχή του Νοσοκο-μείου, χωρίς κοινόχρηστα, επι-πλωμένη, με ηλιακό θερμοσί-φωνα. Πληρ. τηλ. 6932-473061.

Ενοικιάζεται στον Άνω Χάλικαδιώροφη μονοκατοικία, 120τ.μ., με αυλή και θέα (μερικώςανακαινισμένη). Σαλόνι, τραπε-ζαρία, κουζίνα, 2 - 3 υπνοδω-μάτια, γραφείο, αποθήκη, 2μπάνια, μπαλκόνι με θέα στηθάλασσα, αυτόνομη θέρμανση,ηλιακός θερμοσίφωνας, αυλή.Πληρ. τηλ. 22510 40074,6936 - 440105, 6938-477850, www.realpro.gr

Ενοικιάζεται καινούργια, δίχω-ρη, επιπλωμένη γκαρσονιέρα,45 τ.μ., σε μονοκατοικία στηνπεριοχή Ακλειδιού, Λόφος Πα-νεπιστημίου. Διαθέτει αυτόνομηθέρμανση και χώρο στάθμευ-σης, χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ.τηλ. 6936-184468.

Ενοικιάζεται στον Επάνω Χάλι-κα δυάρι επιπλωμένο, 50 τ.μ.,ημιυπόγειο, με αυτόνομη θέρ-μανση, τιμή 250 ευρώ. Πληρ.τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται στην περιοχή τηςΑλυσίδας μικρό δυάρι, 37 τ.μ.,επιπλωμένο (+ TV, πλυντήριο),με αυτόνομη θέρμανση. Τιμή280 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 35τ.μ. στο Χάλικα, με αυτόνομηθέρμανση, επιπλωμένη, χωρίςκοινόχρηστα, καθαρή, με θέα.Τιμή 230 ευρώ. Πληρ. τηλ.6947-949150.

Ενοικιάζεται καινούργιο επι-πλωμένο δυάρι στο Πυργί. Κα-ταπληκτική θέα, αυτονομία, κή-πος. Τιμή 300 ευρώ. Πληρ.τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται μονοκατοικία μεαυλή στην Αγία Μαρίνα. Σαλο-νοκουζίνα, 2 μπάνια, 1 WC, 2υπνοδωμάτια, αποθήκη και σο-φίτα 50 τ.μ.. Τιμή 400 ευρώ.Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται στη Βαρειά και-νούργια, επιπλωμένη γκαρσο-νιέρα-στούντιο, 38 τ.μ., με θέαστη θάλασσα και πάρκινγκ. Σύγ-χρονη γραμμή, πλήρως επιπλω-μένη, φωτεινή, με αυτόνομηθέρμανση, κλιματιστικό, σήτες,αυλή, χωρίς κοινόχρηστα.Πληρ. τηλ. 22510 40074,6936-440105, 6938-477850.

Ενοικιάζεται στις Καμάρες επι-πλωμένο δυάρι, χωρίς κοινό-χρηστα, σε πρώτο όροφο μεθέα, 40 τ.μ., με ένα υπνοδωμά-τιο, αυτόνομη θέρμανση, κουζί-να. Τιμή 270 ευρώ. Πληρ. τηλ.6947-949150.

Ενοικιάζονται γκαρσονιέρεςαπό 180 ευρώ, δυάρια από250 ευρώ, τριάρια από 280ευρώ και μονοκατοικίες από400 ευρώ. ΚΤΗΜΑΤΕΜΠΟΡΙ-ΚΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ. ΥπεύθυνοςΛουκιανός Ραλλίδης. Πληρ.τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται επιπλωμένη γκαρ-σονιέρα 30 τ.μ. με αυτονομίαχωρίς κοινόχρηστα με μεγάληβεράντα στο Βουναράκι. Πληρ.τηλ. 22510 47618, 6989-869651.

Ενοικιάζονται καινούργιες επι-πλωμένες γκαρσονιέρες στοΚιόσκι, με θέρμανση και ηλιακόθερμοσίφωνα. Πληρ. τηλ.22510 26894 & 29315.

Ενοικιάζεται στην Καλλιθέα ισό-γειο διαμέρισμα, 80 τ.μ., μεδυο υπνοδωμάτια, κεντρικήθέρμανση και κουζίνα. Τιμή250 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα μονό-χωρη, επιπλωμένη, χωρίς κοι-νόχρηστα, με κλιματισμό. Τιμή200 ευρώ. Πληρ. τηλ. 2251028294, 6937-248623.

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα δίχω-ρη στο Κιόσκι, επιπλωμένη, μεκαλοριφέρ. Πληρ. τηλ. 2251027767.

Ενοικιάζεται μεγάλο τριάρι ορο-φοδιαμέρισμα, με αυλή, στιςΚαμάρες, πλησίον 2ου Δημοτι-κού Σχολείου. Αυτόνομη θέρ-μανση. Τιμή 380 ευρώ. Πληρ.τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται τριάρι διαμέρισμαστο κέντρο. Τιμή 290 ευρώ.Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται μεγάλο τεσσάριοροφοδιαμέρισμα στη Χρυσο-μαλλούσα, διαμπερές, με αυτό-νομη θέρμανση και ηλιακό. Τι-μή 390 ευρώ. Πληρ. τηλ.22510 45181.

Ενοικιάζεται καινούργια μονό-χωρη γκαρσονιέρα 32 τ.μ. (κα-τασκευής 2011), 1ου ορόφου,πλήρως επιπλωμένη, με κλιμα-τισμό και αυτονομία θέρμαν-σης, στην Παναγιούδα. Πληρ.τηλ. 22510 44245 & 2251042528, www.inter-lesvos.gr

Ενοικιάζεται καινούργιο δυάρι45 τ.μ. (κατασκευής 2011), μεκλιματισμό και αυτονομία θέρ-μανσης, στην Παναγιούδα.Πληρ. τηλ. 22510 44245 &22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Ενοικιάζεται μονόχωρη και-νούργια γκαρσονιέρα, επιπλω-μένη, με αυτόνομη θέρμανση,στο Ακλειδιού. Τιμή 230 ευρώ.Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται μονοκατοικία 45τ.μ. (κατασκευής 2005) πλή-ρως επιπλωμένη, με κλιματι-σμό, στην Παναγιούδα. Πληρ.τηλ. 22510 44245 & 2251042528, www.inter-lesvos.gr

Ενοικιάζεται μονοκατοικία στοΚιόσκι. Αποτελείται από κουζί-να, καθιστικό, WC, 2 υπνοδω-μάτια και μπάνιο. Αυτόνομηθέρμανση, μεγάλες βεράντες.Τιμή 430 ευρώ. Πληρ. τηλ.22510 45181.

Ενοικιάζεται οροφοδιαμέρισμακαινούργιας διπλοκατοικίας,πλησίον Λουτρών, εμβαδού120 τ.μ., μπάνιο και WC, πολύμεγάλη αυλή. Τιμή 480 ευρώ.Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται τριάρι αρίστης κα-τάστασης στη Χρυσομαλλούσα.Αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 330ευρώ. Πληρ. τηλ. 2251045181.

Ενοικιάζεται στο κέντρο και-νούργιο μικρό δυάρι οροφοδια-μέρισμα, πλήρως επιπλωμένο,με αυτόνομη θέρμανση (καλο-ριφέρ και κλιματισμό), 1ουορόφου, χωρίς κοινόχρηστα.Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται δυάρι (σαλονοκου-ζίνα και 1 υπνοδωμάτιο) στοΑκλειδού. Αυτόνομη θέρμανση,μεγάλη βεράντα, διαμπερές,θέα στη θάλασσα. Τιμή 330 ευ-ρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται επιπλωμένη γκαρ-σονιέρα στο κέντρο. Δεν έχεικοινόχρηστα. Τιμή 190 ευρώ.Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται μονοκατοικία 3υπνοδωματίων στη Σουράδα,με τζάκι, μεγάλο κήπο , πισίνα,θέα στη θάλασσα. Πληρ. τηλ.22510 45181.

Ενοικιάζεται μεγάλο, καινούρ-γιο δυάρι στη Χρυσομαλλούσα,χωρίς κοινόχρηστα . Θέρμανσημε κλιματισμό. Πληρ. τηλ.22510 45181.

Ενοικιάζεται προνομιούχο δια-μέρισμα, β´ όροφος, 160τ.μ.επί της Καβέτσου (κατάλληλοκαι για επαγγελματική στέγη).Πληρ. τηλ. 22510 44245 &22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Ενοικιάζεται επιπλωμένη δίχω-ρη γκαρσονιέρα, σε όροφο,στη Χρυσομαλλούσα, με τιμή230 ευρώ. Πληρ. τηλ. 2251045181.

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣΚΑΤΟΙΚΙΩΝ& ΚΤΗΡΙΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

11

Μετακομίσεις - ΜεταφορέςΣυσκευασία

Αμπαλάζ Αντικειμένων

ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ - ΑΝΥΨΩΣΕΙΣ - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟwww.fastmovers.gr TΗΛ.: 22510 42845 ΚΙΝ.: 6946-688918

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΚΑΛΛΟΝΗΣΑΔΕΛΦΟΙ ΒΑΜΒΟΥΚΛΗ Ο.Ε.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΠΩΛΗΣΕΙΣ - ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

Στην Καλλονή ΤΗΛ.: 22530 22310

Page 12: Εμπρός 3583

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 201212

Ενοικιάζεται δίχωρη επιπλωμέ-νη γκαρσονιέρα 40 τ.μ., 1ουορόφου, στη Χρυσομαλλούσα.Ξεχωριστός χώρος κουζίνας,υπνοδωμάτιο με μεγάλη ντου-λάπα, μπάνιο, μπαλκόνι, κεντρι-κή θέρμανση, κλιματιστικό, λί-γα κοινόχρηστα. Τιμή 220 ευ-ρώ. Πληρ. τηλ. 6938-477850,22510 40074, 6936-440105, www.realpro.gr

Πύργοι Θερμής, οι καλύτερεςνεόκτιστες, ανεξάρτητες μονο-κατοικίες, για 1 έως 5 άτομα,μισθώνονται με την ημέρα ήκατά έτος. Πληρ. τηλ. 6946-280702.

Ενοικιάζονται επιπλωμένα stu-dios και διαμερίσματα, λουξ,με air-condition, αυτόνομη θέρ-μανση, πλυντήριο ρούχων, πάρ-κινγκ και ίντερνετ, στη ΒαρειάΜυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 6948-506877, 6944 - 646034,22510 44985, www.sapphostudios.gr

Πωλείται προνομιούχο διαμέρι-σμα υπό κατασκευή, 1ου ορό-φου, 50τ.μ., στη Χρυσομαλλού-σα. Πληρ. τηλ. 22510 44245& 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχα διώρο-φη μονοκατοικία 90 τ.μ., ανα-καινισμένη, με απεριόριστηθέα, στην Αγ. Μαρίνα, σε οικό-πεδο 180 τ.μ.. Πληρ. τηλ.22510 44245 & 2251042528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται καινούργια, παραθα-λάσσια, πολυτελής μεζονέτα100τ.μ., στην παραλία Βατε-ρών. Πληρ. τηλ. 22510 44245& 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο, αυτοτε-λές, διώροφο αρχοντικό-παρα-δοσιακό, με 150 τ.μ. και 75τ.μ. βοηθητικό χώρο αποθήκη,με αυλή, στο Κιόσκι, πλησίονΔικαστηρίων. Πληρ. τηλ.22510 44245 & 2251042528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο διαμέρι-σμα με απεριόριστη θέα, 65τ.μ., 1ου ορόφου, στο Ακρωτή-ρι. Τιμή διαπραγματεύσιμη.Πληρ. τηλ. 22510 44245 &22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο, πολυτε-λές, καινούργιο διαμέρισμα 55τ.μ., 1ου ορόφου, με θέα, πε-ριοχή Παιδικού Σταθμού. Πληρ.τηλ. 22510 44245 & 2251042528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται γκαρσονιέρα 30 τ.μ.,στην περιοχή Αγ. Ιωάννη Δάφ-νης, 2ου ορόφου. Απέχει 150μ. από το μετρό. Πληρ. τηλ.22510 45181.

Πωλείται μεγάλο τεσσάρι δια-μέρισμα στη Χρυσομαλλούσα,με ωραία θέα στη θάλασσα. Τι-μή 180.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.22510 45181.

Πωλείται ισόγειο διαμέρισμα50 τ.μ., στο Ακρωτήρι. Τιμήπροσιτή. Πληρ. τηλ. 2251044245 & 22510 42528,www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο διαμέρι-σμα 65 τ.μ., 1ου ορόφου, σεάριστη κατάσταση, στη Χρυσο-μαλλούσα (πλησίον Νοσοκομεί-ου). Πληρ. τηλ. 22510 44245& 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχα μικρήμεζονέτα 45 τ.μ., με 25 τ.μ.υπερυψωμένο ισόγειο-βοηθ.χώρο, στη Βαρειά, με αυλή.Πληρ. τηλ. 22510 44245 &22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο διαμέρι-σμα σε αρίστη κατάσταση, 95τ.μ., 1ου ορόφου, στη Χρυσο-μαλλούσα (πλησίον Νοσοκομεί-ου). Πληρ. τηλ. 22510 44245& 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται διπλοκατοικία με 2οροφοδιαμερίσματα (70 τ.μ. τοκαθένα), στο Βουναράκι. Τιμήπροσιτή. Πληρ. τηλ. 2251044245 & 22510 42528,www.inter-lesvos.gr

Πωλείται διαμέρισμα σε αρίστηκατάσταση, 100 τ.μ., 3ου ορό-φου, με θέα, πλησίον γηπέδου.Τιμή διαπραγματεύσιμη. Πληρ.τηλ. 22510 44245 & 2251042528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται πολυτελές προνομιού-χο διαμέρισμα 100 τ.μ., 1ουορόφου, με απεριόριστη θέα,στην περιοχή Βουναράκι. Τιμήευκαιρίας. Πληρ. τηλ. 2251044245 & 22510 42528,www.inter-lesvos.gr

Πωλείται διώροφη μονοκατοι-κία 70 τ.μ., ανακαινισμένη, μεαπεριόριστη θέα, στο κέντροτης πόλης. Μεγάλη αυλή.Πληρ. τηλ. 6977-294590.

Πωλείται ισόγειο δυάρι 50 τ.μ.,νεόδμητο, με αυλή και αυτόνο-μη θέρμανση, κοντά στον Πλά-τανο. Τιμή 55.000 ευρώ.Πληρ. τηλ. 6947-949150,www.aeolianestate.gr

Πωλείται καινούργια μονοκατοι-κία 2 υπνοδωματίων, στην Καλ-λιθέα Μυτιλήνης. Διαθέτει αυ-λή, πάρκινγκ, αποθηκευτικούςχώρους και θέα προς τη θάλασ-σα και την πόλη. Τιμή 260.000ευρώ. Πληρ. τηλ. 2251045181.

Πωλείται διαμπερές τεσσάριδιαμέρισμα 1ου ορόφου, πλή-ρως ανακαινισμένο, με 3 Υ/Δ,σαλόνι, κουζίνα, μπάνιο, στηνοδό Μητροπολίτου Ιακώβου32. Πληρ. τηλ. 22510 24690,6946-011338.

Πωλείται ανακαινισμένο ορο-φοδιαμέρισμα 180 τ.μ., στηνπεριοχή του Νοσοκομείου, μεθέα. Τιμή ευκαιρίας 230.000ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗ-ΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 2251046450, 6932-622045, www.lesvos-realestate.gr

Πωλείται γκαρσονιέρα στη Χρυ-σομαλλούσα. Έχει αυτόνομηθέρμανση, βλέπει σε κεντρικόδρόμο. Τιμή 45.000 ευρώ.Πληρ. τηλ. 2251045181.

Πωλείται προνομιούχο κεντρι-κό οροφοδιαμέρισμα στην Καλ-λονή, 160 τ.μ.. Τιμή διαπραγ-ματεύσιμη. Πληρ. τηλ. 2251044245 και 42528.

Πωλείται καινούργια μεζονέταστην περιοχή της Ακαδημίας,με 3 Υ/Δ, αποθήκη, γκαράζ. Τι-μή 290.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.22510 45181.

Πωλείται καινούργια, προνομι-ούχα, πολυτελής μεζονέτα,105 τ.μ., με 55 τ.μ.ισόγειο/βοηθητικό χώρο, θέα,στ’ Ακλειδιού. Τιμή προσιτή.Πληρ. τηλ. 22510 44245 &22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται διαμέρισμα στη Σου-ράδα 75 τ.μ., σε διπλοκατοι-κία, 1ου ορόφου, με αυτόνομηθέρμανση, 2 υπνοδωμάτια καιαποθήκη 40 τ.μ.. Πληρ. τηλ.6947-949150, www.aeolianestate.gr

Πωλείται προνομιούχο οροφο-διαμέρισμα 150 τ.μ., με θέα,μεγάλη αυλή και 2 χώρουςστάθμευσης, στη Βαρειά. Τιμήπροσιτή. Πληρ. τηλ. 2251044245 & 22510 42528,www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο διαμέρι-σμα 80τ.μ., α´ ορόφ., πλήρωςανακαινισμένο, σε άριστη κατά-σταση, στο Ναυτικό Όμιλο.Πληρ. τηλ. 22510 44245 &22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται καινούργια πολυτε-λής, προνομιούχα και αυτοτε-λής μονοκατοικία 125τ.μ., με45τ.μ. σοφίτα, με τζάκι καιηλιακό, στο κέντρο της πόλης,πλησίον ΟΤΕ. Πληρ. τηλ.22510 44245 & 2251042528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται μεζονέτα 140 τ.μ.στη Σουράδα, με γκαράζ 25τ.μ.. Τιμή προσιτή. Πληρ. τηλ.22510 44245 & 2251042528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται διαμπερές προνομι-ούχο οροφοδιαμέρισμα 180τ.μ., με απεριόριστη θέα, πλη-σίον Νοσοκομείου. Πληρ. τηλ.22510 44245 & 2251042528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται ημιισόγειο πολυτελέςδιαμέρισμα, 50 τ.μ., πλήρωςεπιπλωμένο, στο κέντρο τηςΧρυσομαλλούσας. Πληρ. τηλ.22510 44245 & 2251042528.

Πωλείται διπλοκατοικία 250τ.μ. στο Κιόσκι (125 τ.μ. ισό-γειο και 125 τ.μ. πρώτος όρο-φος), με αυλή. Τιμή προσιτή.Πληρ. τηλ. 22510 44245 &22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Ευκαιρία! Πωλείται τριάρι ισό-γειο, υπερυψωμένο, στην πε-ριοχή της πρώην «Ολυμπιακής»(κεντρικό), 75 τ.μ.. Χρήζει ανα-καίνισης. Τιμή 75.000 ευρώ.ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ.Πληρ. τηλ. 22510 46450 και6932 - 622045, www.lesvos-realestate.gr

Πωλείται μεζονέτα 100τ.μ., νε-όδμητη, σε οικόπεδο 280τ.μ.,με 3 Υ/Δ πανοραμική θέα, κή-πος, 200μ. από τη θάλασσα.Επιπλέον 50τ.μ. βοηθητικόςχώρος στο ισόγειο, τιμή προσι-τή, στο Δ. Λουτροπολέως Θερ-μής. Πληρ. τηλ. 22510 44245& 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται πολυτελές διαμέρι-σμα στη Μυτιλήνη, 110 τ.μ.,1ου ορόφου, διαμπερές, προ-σόψεως. Διαθέτει μεγάλο σαλό-νι, τραπεζαρία, κουζίνα, 3 Υ/Δ,WC και ένα κυρίως μπάνιο, βε-ράντα, μικρή αυλή, αυτόνομηθέρμανση, τζάκι, ηλιακό θερ-μοσίφωνα, χωρίς κοινόχρηστα.Θέα στη θάλασσα, ήσυχη πε-ριοχή. Έτος κατασκευής 2009.Τιμή 205.000 ευρώ. Πληρ.τηλ. 22510 46450, 6932-622045, www.lesvos-realestate.gr

Πωλείται γωνιακό, πολυτελές,προνομιούχο διαμέρισμα δευ-τέρου ορόφου, 125 τ.μ., στηΧρυσομαλλούσα, πλησίον εκ-κλησίας. Υπάρχει και χώροςστάθμευσης. Πληρ. τηλ.22510 44245 & 2251042528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται διαμέρισμα 60 τ.μ.πρώτου ορόφου, πλησίον Κα-βέτσου, κατάλληλο και γιαεπαγγελματική στέγη. Πληρ.τηλ. 22510 44245 & 2251042528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται (τιμή διαπραγματεύσι-μη) αυτοτελές, ημιτελές διώρο-φο κτίσμα 340 τ.μ. (170 τ.μ.πάνω όροφος με 170 τ.μ. ημι-ισόγειο/βοηθητικό χώρο), μεαπεριόριστη θέα και αυλή, στηνΑγία Βαρβάρα Πλωμαρίου.Πληρ. τηλ. 22510 44245 &22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο πολυτε-λές, καινούργιο οροφοδιαμέρι-σμα, 150τ.μ., σε διπλοκατοι-κία, με απεριόριστη θέα και αυ-λή στη Βαρειά. Πληρ. τηλ.22510 44245 & 2251042528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο καινούρ-γιο διαμέρισμα 80τ.μ., α´ ορό-φου, στο Ακρωτήρι. Υπάρχεικαι δυνατότητα γκαράζ 40τ.μ..Πληρ. τηλ. 22510 44245 &22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται υπό κατασκευή τριάρι85 τ.μ., με απεριόριστη θέα,στην περιοχή Κουμκό. Πληρ.τηλ. 22510 44245, 2251042528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται από ιδιώτη διαμπερέςδιαμέρισμα 110 τ.μ., επί τηςοδού Ε. Βοστάνη 5Α, Μυτιλή-νη. Τιμή λογική. Πληρ. τηλ.6974-702027 και 2251028583.

Πωλείται διώροφη μονοκατοι-κία 255 τ.μ., πλησίον Λουτρών,ευρισκόμενη σε οικόπεδο εμ-βαδού 8 στρεμ.. Έχει υπόλοιποσυντελεστή δόμησης για να κτι-στεί και άλλο ένα μεγάλο σπίτι.Τιμή 400.000 ευρώ. Πληρ.τηλ. 22510 45181.

Πωλείται στα Βατερά ολοκαί-νουργια μεζονέτα 170 τ.μ., χτι-σμένη επί οικοπέδου 1.200τ.μ.. Χτίζονται άλλα 230 τ.μ..Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται παλιά μονοκατοικία74 τ.μ., στο κέντρο της πόλης.Τιμή 30.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.6947-949150.

Πωλούνται μονοκατοικίες, με-ζονέτες, διαμερίσματα, κατα-στήματα, οικόπεδα, αποθήκεςνεόδμητα ή παλαιά, σε λογικέςτιμές, στη Μυτιλήνη και στα πε-ρίχωρά της. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙ-ΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 2251046450, 6932-622045, www.lesvos-realestate.gr

Ευκαιρία! Πωλείται ισόγεια νε-όδμητη κατοικία, 174 τ.μ., μεθέα και κήπο, στη περιοχήΠυργί. Διαθέτει 2 σαλόνια, 2κουζίνες, 3 μπάνια, 2 κρεβατο-κάμαρες, με δυνατότητα άλλων2 υπνοδωματίων, αποθήκη, πο-λυτελούς κατασκευής. Τιμή199.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 2251046450, 6932-622045, www.lesvos-realestate.gr

Πωλείται τεσσάρι διαμέρισμα(3 υπνοδωματίων) στην περιο-χή του Υφαντήριου, πλησίονΛυκείων. Αυτόνομη θέρμανση.Αρίστη κατάσταση. Τιμή180.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.22510 45181.

Πωλείται ολοκαίνουργιο διαμέ-ρισμα 3 υπνοδωματίων, στοΠυργί. Θέα στη θάλασσα, απο-θήκη, 2 μπάνια, μεγάλη βεράν-τα. Τιμή 260.000 ευρώ. Πληρ.τηλ. 22510 45181.

Πωλείται προνομιούχα, ανακαι-νισμένη μονοκατοικία 150 τ.μ.,σε 1.000 τ.μ. οικόπεδο, εντόςοικισμού και με απεριόριστηθέα (υπάρχει υπόλοιπο συντε-λεστή δόμησης 250 τ.μ.), πε-ριοχή Μόριας. Πληρ. τηλ.22510 44245, 2251042528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται στην περιοχή του Πλά-τανου παλιά μονοκατοικία, 70τ.μ., σε 2 πατώματα, τιμή50.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.6947-949150, www.aeolianestate.gr

Πωλείται ημιισόγειο διαμέρι-σμα 45τ.μ. στην Παναγιούδα,με μικρή αυλή. 45.000 ευρώ.Πληρ. τηλ. 22510 44245 &22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται τριώροφο κτήριο στοΚαγιάνι. Αποτελείται από υπό-γειο 107 τ.μ., ισόγειο 107 τ.μ.(δυάρι και 1 γκαράζ), όροφο107 τ.μ. (τριάρι οροφοδιαμέρι-σμα). Τιμή 300.000 ευρώ.Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται μεζονέτα 145 τ.μ., μεεπιπλέον βοηθητικούς χώρους80 τ.μ., στην Αγία Μαρίνα, μεκαταπληκτική θέα. Τιμή300.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.22510 45181.

Πωλείται ολοκαίνουργιο δυάριστο κέντρο της πόλης. Πρόκει-ται για οροφοδιαμέρισμα σετριώροφη οικοδομή. Τιμή120.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.22510 45181.

Πωλείται προνομιούχα μεζονέ-τα υπό κατασκευή, 140 τ.μ.,με 70 τ.μ. ισόγειο γκαράζ καιμικρή αυλή, στο Ακλειδιού.Πληρ. τηλ. 22510 44245 &42528.

Πωλείται διώροφη μονοκατοι-κία 360 τ.μ., στο κέντρο τηςπόλης. Μεγάλη αυλή. Αποτελεί-ται από 12 κύρια δωμάτια και 4μπάνια. Διαθέτει 2 τζάκια.Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται καινούργια μεζονέταστη Νεάπολη. Τιμή 220.000ευρώ. Πληρ. τηλ. 2251045181.

Πωλείται μεζονέτα στη Σουρά-δα, 127 τ.μ., νεόδμητη, με δι-κό της λέβητα, 2 μπάνια, 3υπνοδωμάτια και γκαράζ.Πληρ. τηλ. 6947-949150,www.aeolianestate.gr

Πωλείται γκαρσονιέρα 25 τ.μ.,στην περιοχή της ΖωοδόχουΠηγής, πλήρως επιπλωμένηκαι μισθωμένη, με αυτόνομηθέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα,τιμή 45.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.6947-949150, www.aeolianestate.gr

Πωλείται διαμέρισμα στο Λαζα-ρέτο, 85 τ.μ., με αυτόνομηθέρμανση, δύο υπνοδωμάτια,διαμπερές και προσφάτως ανα-καινισμένο. Τιμή 105.000 ευ-ρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150,www.aeoliaestate.gr

Πωλείται διαμέρισμα στη Σου-ράδα, 1ου ορόφου, 117 τ.μ.,με 2 WC, ενιαίο χώρο κουζίνα -καθιστικό, τραπεζαρία, σε άρι-στη κατάσταση, 34 ετών. Τιμή152.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.6947-949150, www.aeolianestate.gr

Πωλείται στο Νέο Κόσμο Αθή-νας ολοκαίνουργιο δυάρι, 45τ.μ., κατάλληλο για επένδυση,κοντά σε μετρό, τραμ και πανε-πιστήμιο. Εξαιρετική κατα-σκευή, προσιτή τιμή. Πληρ.τηλ. 6947-202221.

Πωλείται καινούργια προνομι-ούχα μεζονέτα 140τ.μ., με80τ.μ. ημιισόγειο και 600τ.μ.αυλή, με απεριόριστη θέα,στην Αγία Μαρίνα (υπό κατα-σκευή). Πληρ. τηλ. 2251044245 & 22510 42528,www.inter-lesvos.gr

Πωλείται διαμέρισμα 40 τ.μ.(υπό κατασκευή), πρώτου ορό-φου, στη Χρυσομαλλούσα.Πληρ. τηλ. 22510 44245 &22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο οροφο-διαμέρισμα (σε διπλοκατοικία,1ου ορόφου), 80 τ.μ., στη Νε-άπολη (πλησίον πλαζ), με χώ-ρους στάθμευσης, αποθήκηκαι αυλή. Πληρ. τηλ. 2251044245 & 22510 42528,www.inter-lesvos.gr

Πωλείται καινούργιο δυάριοροφοδιαμέρισμα, στο Συνοικι-σμό, με μεγάλα μπαλκόνια, θέαστη θάλασσα και στην πόλη.Ηλιακός, αυτονομία και πολλάάλλα έξτρα. Πληρ. τηλ. 6945-935806.

Πωλείται προνομιούχο διαμέρι-σμα σε αρίστη κατάσταση, 75τ.μ., 1ου ορόφου, στη Χρυσο-μαλλούσα, πλησίον εκκλησίας.Πληρ. τηλ. 22510 44245 &22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται διαμέρισμα 2ου ορό-φου, 80 τ.μ., στη Χρυσομαλ-λούσα, πλησίον Νοσοκομείου.Πληρ. τηλ. 22510 44245 &22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται διαμέρισμα υπερυψω-μένου ισογείου, σε άριστη κα-τάσταση, 90 τ.μ., στη Χρυσο-μαλλούσα (μαζί με τα έπιπλα).Πληρ. τηλ. 22510 44245 &22510 42528, www.inter-lesvos.gr

ΠΩΛΗΣΕΙΣΚΑΤΟΙΚΙΩΝ & ΚΤΗΡΙΩΝ

Page 13: Εμπρός 3583

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 13

Πωλείται προνομιούχο, πολυτε-λές διαμέρισμα, 1ου ορόφου,115 τ.μ., με 3 υπνοδωμάτια,μεγάλη βεράντα, στη Χρυσο-μαλλούσα (πλησίον εκκλησίας).Πληρ. τηλ. 22510 44245,22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται οροφοδιαμέρισμα 2υπνοδωματίων, με δική του αυ-λή, στην Επάνω Σκάλα. Τιμή120.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.22510 45181.

Πωλούνται προνομιούχες μεζο-νέτες 105 τ.μ. εκάστη, με 52τ.μ. γκαράζ, αυλή και πανορα-μική θέα, στην ευρύτερη περιο-χή Σουράδας. Πληρ. τηλ.22510 44245 & 2251042528.

Πωλείται στους Πύργους Θερ-μής νεόκτιστη μεζονέτα, 3 επι-πέδων, 3 υπνοδωματίων, μετζάκι, καθώς και αύλειο χώρο,περίπου 400 τ.μ.. Επίσης πω-λείται στα Πάμφιλα, νεόκτιστημεζονέτα, 97 τ.μ., με αυλή και2 υπνοδωμάτια. ΑΦΟΙ ΑΣΗΜΑ-ΚΗ ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΑΚΗ Κατα-σκευή - Πωλήσεις - Aντιπαρο-χές (Ικτίνου, 2). Πληρ. τηλ.22510 41244, 6948-172730.

Πωλείται μονοκατοικία 2 υπνο-δωματίων, χωρίς αυλή, πλησίονπεριοχής Πλατάνου. Τιμή50.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.22510 45181.

Πωλείται γκαρσονιέρα 34τ.μ.,1ου ορόφου, πλήρως επιπλω-μένη στην Παναγιούδα.55.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.22510 44245 & 2251042528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται μεζονέτα 2 υπνοδω-ματίων, με αυλή, στον Αφάλω-να Μυτιλήνης. Τιμή 150.000ευρώ. Πληρ. τηλ. 2251045181.

Πωλείται προνομιούχο διαμπε-ρές διαμέρισμα, ρετιρέ, 105τ.μ., στα Μαύρα Σίδερα. Πληρ.τηλ. 22510 44245 και 2251042528.

Πωλείται διαμέρισμα 3ου ορό-φου 110 τ.μ., με θέα, σε καλήκατάσταση, πλησίον Νοσοκο-μείου. Πληρ. τηλ. 2251044245 & 22510 42528,www.inter-lesvos.gr

Πωλείται μεγάλο βιοτεχνικόκτήριο και κατάστημα στην Πα-γανή Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ.22510 45181.

Πωλείται παραθαλάσσιο κατά-στημα 190 τ.μ. στα Πάμφιλα.Είναι μισθωμένο με ενοίκιο1.200 ευρώ. Πληρ. τηλ.22510 45181.

Πωλείται επαγγελματικός χώ-ρος 900 τ.μ. επί της Ε.Ο. Μυτι-λήνης - Καλλονής, πλησίον ξε-νοδοχείου «Μυτιλάνα». Έκτασηοικοπέδου: 8 στρέμ.. Πληρ.τηλ. 22510 45181.

Πωλείται κατάστημα στην πε-ριοχή Ποταμός Λαγκάδας Μυτι-λήνης, κατάλληλο για συνερ-γείο και άλλες παρεμφερείςχρήσεις. Πληρ. τηλ. 2251045181.

Πωλείται ανακαινισμένο γρα-φείο 3ου ορόφου, 35 τ.μ.,πλησίον προκυμαίας-Εφορία.Τιμή προσιτή. Πληρ. τηλ.22510 44245 & 2251042528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται μικρό κατάστημα επίτης προκυμαίας Μυτιλήνης.Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται προνομιούχο διαμέρι-σμα 62 τ.μ., 1ου ορόφου, πλη-σίον Καβέτσου, κατάλληλο γιαεπαγγελματική στέγη. Πληρ.τηλ. 22510 44245 & 2251042528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται κατάστημα-γραφείο30 τ.μ. περίπου, επί της Καβέ-τσου. Τιμή 85.000 ευρώ.Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται μεγάλο κατάστημαστην κεντρική αγορά Μυτιλή-νης (οδός Ερμού). Πληρ. τηλ.22510 45181.

Πωλούνται εμπορικά καταστή-ματα στο 5ο χλμ. Μυτιλήνης -Καλλονής, 170 τ.μ.. Τιμή προ-σιτή. Πληρ. τηλ. 22510 44245& 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο κατά-στημα 52 τ.μ. πλησίον Καβέ-τσου. Είναι μισθωμένο και προ-σφέρεται ως επενδυτική λύση.πληρ. τηλ. 22510 44245,22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Ενοικιάζεται επαγγελματικόςχώρος, Υακίνθου και Χρυσο-μαλλούσης, κατάλληλος γιαφαρμακείο, 90 τ.μ., με 40τ.μ. αποθήκη και εσωτερικήεπικοινωνία στο ισόγειο. Δια-θέτει ένα χώρο στάθμευσηςκαι 15 μ. πρόσωπο. Πληρ.τηλ. 22510 44245 & 2251042528, www.inter-lesvos.gr

Ενοικιάζεται κατάστημα στηνΕλευθερίου Βενιζέλου 5, γω-νιακό, ισόγειο, με πρόσοψηαπό την πλευρά του πάρκινγκ,52,60 τ.μ. (πρώην υφάσματαΛάζαρου Μισαϊλίδη). Πληρ.τηλ. 22510 43200 (Αναπτυξια-κή Εταιρεία Λέσβου).

Ενοικιάζεται μεγάλο κατάστημαστο κέντρο της πόλης. Πληρ.τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται τριώροφο (ισό-γειο, 1ος, 2ος) παραδοσιακόκτήριο, σε άριστη κατάσταση,140 τ.μ. ο κάθε όροφος, με εγ-κατεστημένο δίκτυο ίντερνετ,για οποιαδήποτε επαγγελματι-κή χρήση, στην κεντρική αγοράΜυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 6972-210895.

Ενοικιάζεται κατάστημα 40 τ.μ.(20 τ.μ. στο ισόγειο και 20 τ.μ.στον όροφο) στην Ερμού. Τιμή900 ευρώ. Πληρ. τηλ. 2251045181.

Μήθυμνα - Κέντρο (Κάτω Αγο-ρά). Ενοικιάζεται κατάστημα120 τ.μ., διώροφο, σε άριστηκατάσταση, εξαιρετικής προβο-λής, διαμπερές. Το κατάστημαείναι κατάλληλο για τουριστικάείδη και είδη προικός, γραφείοταξιδίων και δραστηριότητεςυγειονομικού ενδιαφέροντος,επίσης κατάλληλο για εστιατό-ριο, ψητοπωλείο, καφέ-μπαρ,super market, ζαχαροπλα-στείο-αρτοσκευάσματα και άλ-λες επαγγελματικές χρήσεις,με χαμηλό ενοίκιο και τιμή συ-ζητήσιμη. Πληρ. τηλ. 6983-517856.

Eνοικιάζεται συγκρότημα 2ολοκαίνουργιων γραφείων χω-ρίς κοινόχρηστα, είτε συνολικάείτε μεμονωμένα, πλησίον κεν-τρικής αγοράς. Πληρ. τηλ.22510 45181.

Ενοικιάζεται καινούργιο κατά-στημα 33 τ.μ. επί της Καβέ-τσου. Τιμή 350 ευρώ. Πληρ.τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται μαγαζί στη γωνίαΚαβέτσου και Ξενοφώντος 2.Ισόγειο, 80 τ.μ., με πατάρι 50τ.μ., υπόγειο 70 τ.μ. και τουα-λέτα. Πληρ. τηλ. 2251027357.

Ενοικιάζεται κατάστημα στηνοδό Κομνηνάκη της Μυτιλήνης40 τ.μ.. Τιμή 300 ευρώ. Χρει-άζεται επισκευές. Πληρ. τηλ.22510 45181.

Ενοικιάζεται προνομιούχο κεν-τρικό κατάστημα 120τ.μ., με60τ.μ. πατάρι, στην περιοχήτης μαρίνας. Πληρ. τηλ. 2251044245 & 22510 42528,www.inter-lesvos.gr

Ενοικιάζεται δίχωρο γραφείο40 τ.μ. επί της προκυμαίας Μυ-τιλήνης, πλησίον της Εφορίας.Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται αποθήκη στηνΚαλλιθέα, 170 τ.μ., σε λογικήτιμή. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται κατάστημα 216τ.μ., με περιφραγμένο αύλειοχώρο 3,5 στρεμ., στην παραλίαΠαμφίλων. Υγειονομικού ενδια-φέροντος, κατάλληλο για επαγ-γελματική χρήση. Πληρ. τηλ.6947-202221.

Ενοικιάζεται προνομιούχο κατά-στημα 160 τ.μ., στο 6ο χλμ.επαρχιακής οδού Μυτιλήνης -Καλλονής, με ιδιωτικό πάρ-κινγκ και γεώτρηση. Πληρ. τηλ.22510 44245, 2251042528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται επαγγελματικός εξο-πλισμός κομμωτηρίου, μοντέρ-να έπιπλα, ιταλικά, σε άριστηκατάσταση. Τιμή λογική και δια-πραγματεύσιμη. Πληρ. τηλ.22510 45101.

Πωλείται επαγγελματικός εξο-πλισμός εστιατορίου σε καλήκατάσταση. Καυστήρας αυτόνο-μος, πλυντήριο πιάτων, παγο-μηχανή 25άρα, καταψύκτης500 λίτρων, ψυγείο 2,20 Χ0,80, φριτέζα διπλή και 2 πο-τηριέρες. Όλα μαζί 4.500 ευ-ρώ. Επίσης, επαγγελματικό μπι-λιάρδο σε καλή κατάσταση1.800 ευρώ. Πωλούνται και ξε-χωριστά το κάθε ένα. Πληρ.τηλ. 6972-326038.

Πωλείται εξοπλισμός εστιατορί-ου-ταβέρνας εξ ολοκλήρου ήμεμονωμένα. Ψυγείο τρίπορτο,λάντζες διπλές ανοξείδωτες,απορροφητήρας 2,5 μ., μαζίμε μοτέρ εξαερισμού. Πληρ.τηλ. 6988-907798, κ. Ντίνα.

Πωλείται επιχείρηση εστίασηςεπί της προκυμαίας. Περισσό-τερες πληροφορίες μόνο μεραντεβού. Πληρ. τηλ. 2251045181.

Πωλείται πολύ γνωστή επιχεί-ρηση εστίασης πλησίον της Μυ-τιλήνης, στον οδικό άξονα Μυ-τιλήνης - Αεροδρομίου. Πληρο-φορίες μόνο με ραντεβού.Πληρ. τηλ. 22510 45181.

ΠΩΛΗΣΕΙΣΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ

ΧΩΡΩΝ

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ

ΧΩΡΩΝ

ΠΩΛΗΣΕΙΣΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

ΠΩΛΗΣΕΙΣΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Μυτιλήνη, Νεάπολη. Πωλείταιμεζονέτα 170 τ.μ., νεόδμητη,5 Υ/Δ, με 2 μπάνια, WC, τζάκι,αυτόνομη θέρμανση, 2 θέσειςπάρκινγκ κλειστές, θέα σεβουνό - θάλασσα, 360.000 ευ-ρώ. Πληρ. τηλ. 2251022220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-215050).

Μυτιλήνη, Καγιάνι. Πωλείταιμεζονέτα 100 τ.μ., με 2 Υ/Δ,2 μπάνια, τζάκι, αυτόνομη θέρ-μανση, βεράντες, θέα απεριό-ριστη στη θάλασσα, 170.000ευρώ. Πληρ. τηλ. 2251022220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-212468).

Μυτιλήνη, αεροδρόμιο. Πωλεί-ται μεζονέτα 245 τ.μ., με 3Υ/Δ, μπάνιο, WC, τζάκι, αυτό-νομη θέρμανση, A/C, ηλιακόθερμοσίφωνα, θέα, σε οικόπε-δο 4 στρεμ., 500.000 ευρώ.Πληρ. τηλ. 22510 22220,www.aspis-realestate.gr (κω-δικός: LE-177007).

Μυτιλήνη, Νεάπολη. Πωλείταιμεζονέτα 270 τ.μ., με 5 Υ/Δ,2 μπάνια, WC, τζάκι ενεργει-ακό, αυτόνομη θέρμανση,θέα, 350.000 ευρώ. Πληρ.τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός:LE-202933).

Μυτιλήνη, Ακλειδιού. Πωλείταιοροφοδιαμέρισμα 77 τ.μ., νε-όδμητο, με 2 Υ/Δ, μπάνιο, αυ-

τόνομη θέρμανση, βεράντες,αποθήκη, 230.000 ευρώ.Πληρ. τηλ. 22510 22220,www.aspis-realestate.gr (κω-δικός: LE-192335).

Μυτιλήνη, Νεάπολη. Πωλείταιοροφοδιαμέρισμα 120 τ.μ.,διαμπερές, με 3 Υ/Δ, 2 μπά-νια, τζακούζι, αυτόνομη θέρ-μανση, τζάκι ενεργειακό, ηλια-κό θερμοσίφωνα, βεράντες,τέντες ηλεκτρικές, αποθήκη, 1θέση parking, 290.000 ευρώ.Πληρ. τηλ. 22510 22220,www.aspis-realestate.gr (κω-δικός: LE-223384).

Μυτιλήνη, Χάλικας. Πωλείταιδιαμέρισμα 103 τ.μ., νεόδμη-το, με 3 Υ/Δ, μπάνιο, WC, τζά-κι ενεργειακό, αυτόνομη θέρ-μανση, βεράντες, αποθήκη,240.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-197163).

Μυτιλήνη, Καλλιθέα. Πωλείταιδιαμέρισμα 65 τ.μ., 2ου ορό-φου, με 1 Υ/Δ, μπάνιο, κεντρι-κή θέρμανση, βεράντες,80.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.22510 22220, www. aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-226147).

Μυτιλήνη, Νεάπολη. Πωλείταιμεζονέτα 140 τ.μ. + 60 τ.μ.υπόγειο, με 3 Υ/Δ, μπάνιο,WC, τζάκι, αυτόνομη θέρμαν-ση, ηλιακό θερμοσίφωνα, θέα,250.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.

22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-225925).

Μυτιλήνη, 2 λεπτά από το κέν-τρο. Πωλείται μονοκατοικία180 τ.μ., με 3 Υ/Δ, 2 μπάνια,1 WC, τζάκι, αυτόνομη θέρ-μανση, A/C, ηλιακό θερμοσί-φωνα, μπόιλερ, θέα απεριόρι-στη, σε οικόπεδο 6,6 στρεμ,με γεώτρηση, κήπο, δέντρα,550.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-225014).

Μυτιλήνη, Κιόσκι. Πωλείται μο-νοκατοικία πέτρινη 150 τ.μ.,με 4 Υ/Δ, σε οικόπεδο 160τ.μ., 250.000 ευρώ. Πληρ.τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός:LE-227189).

Παναγιούδα. Πωλείται μεζονέ-τα 120 τ.μ. + 60 τ.μ. υπόγειο+ 20 τ.μ. αποθήκη, με 4 Υ/Δ,2 μπάνια, WC, τζάκι, αυτόνομηθέρμανση, θέα, 340.000 ευ-ρώ. Πληρ. τηλ. 2251022220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-215416).

Μυτιλήνη, Βουναράκι. Πωλεί-ται διαμέρισμα 67 τ.μ., με 1Υ/Δ, αυτόνομη θέρμανση,95.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-209593).

Μυτιλήνη, κέντρο, Καβέτσου.

Πωλείται γραφείο 36 τ.μ., δί-χωρο, πλήρως ανακαινισμένο,σε κεντρικότατο σημείο τηςπόλης, 55.000 ευρώ. Πληρ.τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός:LE-204502).

Μυτιλήνη, Παγανή. Πωλείταιβιομηχανικό κτήριο, 183,82τ.μ., 220.000 ευρώ. Πληρ.τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός:LE-166385).

Μόρια. Πωλείται βιομηχανικόκτήριο, 147 τ.μ., 160.000 ευ-ρώ. Πληρ. τηλ. 2251022220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-227255).

Μυτιλήνη, Ερμού. Πωλείται κα-τάστημα, 137 τ.μ., 200.000ευρώ. Πληρ. τηλ. 2251022220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-212630).

Μυτιλήνη. Πωλείται γραφείο35 τ.μ., δίχωρο, πλήρως ανα-καινισμένο, σε κεντρικότατοσημείο της πόλης, 60.000 ευ-ρώ. Πληρ. τηλ. 2251022220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-203077).

Αφάλανως. Πωλείται ελαιώνας40 στρεμ., 25.000 ευρώ.Πληρ. τηλ. 22510 22220,www.aspis-realestate.gr (κω-δικός: LE-221701).

Μυτιλήνη, Αγία Μαρίνα. Πωλεί-ται οικόπεδο 900 τ.μ.. Χτίζει 4μεζονέτες 100 τ.μ. η κάθεμία, με θέα στη θάλασσα,110.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.22510 22220, www.aspis- re-alestate.gr (κωδικός: LE-203601).

Μυτιλήνη, παραλιακή. Πωλεί-ται οικόπεδο 4.090 τ.μ., μεθέα σε θάλασσα και Κάστρο,220.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-227065).

Μυτιλήνη, Λάρσος. Πωλείταιοικόπεδο 1.176 τ.μ., με άδειαγια χτίσιμο 400 τ.μ. εμπορικήςαποθήκης, 80.000 ευρώ.Πληρ. τηλ. 22510 22220,www.aspis-realestate.gr (κω-δικός: LE-224010).

Μυτιλήνη, 3 λεπτά από το κέν-τρο. Πωλείται οικόπεδο 4.350τ.μ., με θέα απεριόριστη,90.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.22510 22220, www. aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-225010).

Μυτιλήνη, Λουτρά-Χαραμίδα.Πωλείται οικόπεδο 9.000 τ.μ.,με οικοδομική άδεια για μεζο-νέτες, 90.000 ευρώ. Πληρ.τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός:LE-213918).

Μυτιλήνη, βόρεια προάστια.Πωλείται οικόπεδο 288 τ.μ.,χτίζει 120 τ.μ., 80.000 ευρώ.

Πληρ. τηλ. 22510 22220,www.aspis-realestate.gr (κω-δικός: LE-225403).

Γέρα, Πύργοι Περάματος. Πω-λείται οικόπεδο 2.300 τ.μ.,άρτιο και οικοδομήσιμο, μεθέα, 65.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.22510 22220, www. aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-181519).

Μυτιλήνη, Πληγώνι. Πωλείταιοικόπεδο με θέα στη θάλασσα,623 τ.μ.. Χτίζει 498 τ.μ.,120.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-176040).

Μυτιλήνη, Ταξιάρχης-Καγιάνι.Πωλείται οικόπεδο 2.350 τ.μ..Χτίζει 160 τ.μ., 150.000 ευ-ρώ. Πληρ. τηλ. 2251022220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-199879).

Μυτιλήνη, αεροδρόμιο. Πωλεί-ται οικόπεδο 2,8 στρεμ., χτίζει160 τ.μ. (υπό προϋπόθεση),65.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.22510 22220, www. aspis-realestate.gr (κωδικός: LE-182064).

Μυτιλήνη, Καγιάνι. Πωλείταιοικόπεδο 200 τ.μ., με παλιάοικία και υπόλοιπο συντελεστήδόμησης, 80.000 ευρώ.Πληρ. τηλ. 22510 22220,www.aspis-realestate.gr (κω-δικός: LE-215021).

ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ Μυτιλήνη: Καβέτσου 13, τηλ.: 22510 22220 - Αθήνα: Λεωφόρος Συγγρού 320, τηλ. κέντρο: 210 6106560

Page 14: Εμπρός 3583

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 201214

Πωλούνται στην Πέτρα 5 ενοι-κιαζόμενα δωμάτια, με αυτόνο-μη θέρμανση, σε 4 στρέμ. οι-κόπεδο. Πληρ. τηλ. 6947-949150, www.aeolianestate.gr

Πωλείται επιχείρηση κλειθρο-ποιίας λόγω συνταξιοδότησης,με πλήρη μηχανήματα και εξαρ-τήματα. Αναλαμβάνω και τηνεκμάθηση-εκπαίδευση. ΑγίαςΕιρήνης 2 & Καβέτσου 14.Πληρ. τηλ. 22510 20317.

Πωλείται επιχείρηση ταβέρνα,ή ο εξοπλισμός της, στο κέντροτης Μυτιλήνης. πλήρως εξοπλι-σμένη, σε τιμή ευκαιρίας.Πληρ. τηλ. 22510 45497,6971-730412.

Eνοικιάζεται οικόπεδο εμβα-δού 4 στρεμ. επί της παραλια-κής οδού Μυτιλήνης - Παναγι-ούδας, στο ύψος του Καρά Τε-πέ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται προνομιούχο οικόπε-δο 10 στρεμ., πλησίον ΚΤΕΟ(εθνικής οδού Μυτιλήνης - Μό-ριας), κατάλληλο για κάθε χρή-ση. Τιμή προσιτή. Πληρ. τηλ.22510 44245 & 2251042528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο οικόπε-δο 4.000 τ.μ., εκτός οικισμού,στη Θερμή. Χτίζει 200 τ.μ..Πληρ. τηλ. 22510 44245 &22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται παραθαλάσσιο προ-νομιούχο οικόπεδο 3 στρεμ.,στην παραλία Θερμής, πλησίονΆι-Γιώργη. Πληρ. τηλ. 2251044245 & 22510 42528,www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο οικόπε-δο με πανοραμική θέα, 370τ.μ. (χτίζει 200 μ.), εντός οικι-σμού, στο Καγιάνι. Τιμή προσι-τή. Πληρ. τηλ. 22510 44245& 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο οικόπε-

δο 4 στρεμ. στη Θερμή, 250μ. από πλαζ Αγίου Γεωργίου.Πληρ. τηλ. 22510 44245 &22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται μεγάλο οικόπεδο εν-τός οικισμού στους ΠύργουςΘερμής Καταπληκτική θέα. Κτί-ζει 400 τ.μ.. Τιμή 140.000 ευ-ρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλούνται οικόπεδα στο Χάλι-κα και εντός πόλης, σε λογικήτιμή. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται οικόπεδο στην Καλλι-θέα, 170 τ.μ., γωνιακό και σελογική τιμή. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλούνται οικόπεδα στον Επά-νω Χάλικα, τα Λουτρά, την Πα-ναγιούδα. Τιμές λογικές. Πληρ.τηλ. 6947-949150.

Πωλείται προνομιούχο οικόπε-δο 250 τ.μ., κοντά στο Κιόσκι.Πληρ. τηλ. 22510 44245 &22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται οικόπεδο στην Παγα-νή-Πυργί, άρτιο και οικοδομή-σιμο, με εμβαδό 6 στρεμ.,θέα, οικοδομεί 160 τ.μ.. Τιμήευκαιρίας 90.000 ευρώ.

Πωλείται ελαιόκτημα στην πε-ριοχή Κέδρο Μυτιλήνης (όπι-σθεν ξενοδοχείου «SilverBay»), έκτασης 8 στρεμ., σεαπόσταση 160 μ. από τη θά-λασσα. Βρίσκεται πάνω στοδρόμο, άρτιο και οικοδομήσι-μο, με γεώτρηση και αυτόνομορεύμα. Πληρ. τηλ. 6946-554121.

Πωλείται οικόπεδο 2.465 τ.μ.,άρτιο και οικοδομήσιμο, επίτης Ε.Ο. Μόριας - Μυτιλήνης,κατάλληλο για ανέγερση κατοι-κίας ή επαγγελματικής στέγης.Τιμή 65.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.22510 45181

Πωλείται οικόπεδο στην περιο-χή του Μολύβου, με άδεια οι-κοδόμησης για πέτρινη κατοι-κία, με μοναδικά πανοραμικήθέα από την Πέτρα έως το δί-αυλο Τουρκίας, με θέα ένααπό τα ομορφότερα ηλιοβασι-λέματα στο Αιγαίο. Στοιχεία κα-τοικίας: α) 114τ.μ. κύριοι χώ-ροι, β) 64τ.μ. βοηθητικοί χώ-ροι, γ) πισίνα 7,5μ. Χ 4,5μ., δ)οικόπεδο περί τα 900τ.μ.. Τι-μή για το οικόπεδο 39.000 ευ-ρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ.Πληρ. τηλ. 6932-622045,22510 46450, www.lesvos-realestate.gr

Πωλείται οικόπεδο 216 τ.μ.εντός του οποίου υπάρχει πα-λιά μονοκατοικία εμβαδού 86τ.μ., στον Πλακάδο Λέσβου.Κτίζει 200 τ.μ.. Έχει ωραίαθέα. Τιμή 25.000 ευρώ. Πληρ.τηλ. 22510 45181.

Πωλείται οικόπεδο 126 τ.μ.στις Καμάρες, με καταπληκτικήθέα. Κτίζει 126 τ.μ. κύρια κα-τοικία και 70 περίπου τ.μ. βοη-θητικούς χώρους, ήτοι συνολι-κά περίπου 200 τ.μ.. Πληρ.τηλ. 22510 45181.

Πωλείται μεγάλο οικόπεδοεκτός σχεδίου στην περιοχήτης Λάρσου, κατάλληλο γιαεπαγγελματική χρήση ή και γιαανέγερση κατοικίας. Πληρ.τηλ. 22510 45181.

Πωλείται παραθαλάσσιο οικό-πεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο,ευρισκόμενο εντός οικισμούστη Σκάλα Νέων Κυδωνιών,έκτασης 1 στρέμ. περίπου. Κτί-ζει 400 τ.μ.. Πληρ. τηλ.22510 45181.

Πωλείται οικόπεδο επί τηςΕ.Ο. Μυτιλήνης - Παναγιούδας,κατάλληλο τόσο για ανέγερσηκατοικίας, όσο και για ανέγερ-ση επαγγελματικών χώρων.Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται μεγάλο οικόπεδοέκτασης 25.000 τ.μ., στηναγροτική περιοχή Ταξιαρχών,πλησίον Δύο Αγίων. Τιμή120.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.22510 45181.

Πωλείται οικόπεδο άρτιο καιοικοδομήσιμο, εντός οικισμούΠληγωνίου, με θέα στη θάλασ-σα. Κτίζει 400 τ.μ.. Τιμή140.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.22510 45181.

Πωλείται οικόπεδο στην περιο-χή ΑΚΟΘ, 4 στρεμ., άρτιο καιοικοδομήσιμο, τιμή 60.000ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται προνομιούχο οικόπε-δο 2.000τ.μ., με θέα, άρτιοκαι οικοδομήσιμο, εντός οικι-σμού, περιοχή Παμφίλων.Πληρ. τηλ. 22510 44245 &22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται οικόπεδο εντός οικι-σμού Περάματος Γέρας, άρτιοκαι οικοδομήσιμο, Διαθέτει γε-ώτρηση. Κτίζει 400 τ.μ.. Τιμή45.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.22510 45181.

Πωλείται οικόπεδο 62 τ.μ.,στα Λουτρά Μυτιλήνης. Κτίζειπερίπου 100 τ.μ., σε δύο επί-πεδα (50 τ.μ. και 50 τ.μ.). Τιμή15.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.22510 45181.

Πωλείται παραθαλάσσιο οικό-πεδο 4 στρεμ. (250 μ. από πα-ραλία Μιστεγνών), στα Μιστε-γνά. Τιμή προσιτή. Πληρ. τηλ.22510 44245 & 2251042528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται παραθαλάσσιο οικό-πεδο στον Άγ. Ισίδωρο Πλωμα-ρίου, μεταξύ εκκλησίας και γη-πέδου, με πρόσωπο επί τηςπλαζ 50 μ. και επί της εθνικήςοδού Αγ. Ισιδώρου - Πλωμαρί-ου. Είναι 1.500 τ.μ., εντός πα-λαιού οικισμού Αγ. Ισιδώρου.Πληρ. τηλ. 22510 24690 &6946-011338.

Πωλείται οικόπεδο 4 στρεμ.,με πανοραμική θέα, στο Γαϊδα-ρανήφορο. Τιμή διαπραγματεύ-σιμη. Πληρ. τηλ. 2251044245 & 22510 42528,www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο οικόπε-δο 7.500 τ.μ. επί της ΕθνικήςΟδού Μυτιλήνης - Καλλονής(πλησίον διακλάδωσης ΑγίαςΠαρασκευής). Τιμή προσιτή.Πληρ. τηλ. 22510 44245 &22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται οικόπεδο 4,5 στρεμ.στο 10ο χλμ. Μυτιλήνης - Καλ-λονής, περιοχή Λάρσος. Τιμήπροσιτή. Πληρ. τηλ. 2251044245 & 22510 42528,www.inter-lesvos.gr

Πωλείται μικρό οικόπεδο στοΒουναράκι Μυτιλήνης. Πληρ.τηλ. 22510 45181.

Πωλείται μικρό οικόπεδο στοΒουναράκι Μυτιλήνης. Πληρ.τηλ. 22510 45181.

Πωλείται προνομιούχο οικόπε-δο 4 στρεμ., στους ΠύργουςΘερμής, εκτός οικισμού (χτίζει200 μ.). Τιμή διαπραγματεύσι-μη. Πληρ. τηλ. 22510 44245& 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλούνται οικόπεδα 6 στρεμ.(με πρόσωπο 50 μ.) στα Μιστε-γνά. Τιμή προσιτή. Πληρ. τηλ.22510 44245 & 2251042528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται μεγάλο οικόπεδο, άρ-τιο και οικοδομήσιμο, πλησίονθέσης «Γαϊδαρανήφορος». Τι-μή 135.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.22510 45181.

Πωλείται προνομιούχο οικόπε-δο 210τ.μ., στα Αλυφαντά. Χτί-ζει 250τ.μ.. Πληρ. τηλ. 2251044245 & 22510 42528,www.inter-lesvos.gr

Πωλείται αυτοκίνητο μάρκαςToyota Avensis, μοντέλο2001, χρώμα ασημί, 1600 cc(52.000 χλμ.). Ατρακάριστο,δεκτός κάθε μηχανολογικόςέλεγχος, σε άριστη κατάσταση.Πληρ. τηλ. 6948-583544.

Πωλείται Mazda MX-5 NardiTorino, full extra (φιμέ τζάμια,καινούργια ζαντολάστιχα), μον-τέλο 2002, 1.600 κυβικά,λευκό. Τιμή ευκαιρίας.Πληρ. τηλ. 6976-848895.

Πωλείται Smart, μαύρο, μον-τέλο 2000, 600cc, με φουλέξτρα. Τιμή 3.700 ευρώ.Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται κυνηγετικό όπλο,καραμπίνα, μάρκα FabarmH38. Λειτουργεί με τρία φυ-σίγγια, είναι ολοκαίνουργια,μέσα στη θήκη της, αχρησι-μοποίητη, σε τιμή ευκαιρίας.Πληρ. τηλ. 6932-131930.

Πωλείται το ιστιοφόρο «Sa-rakina». Ξύλινο, 7,90 μ. (26ft), με μηχανή Kubota 20 HP.Πλήρης εξοπλισμός (πιλό-τος, wind deck, φωτοβολταϊ-κό, ανεμογεννήτρια, GPS,εργάτης κ.τ.λ.). Πρόσφατηολική ανακατασκευή (2011,ύφαλα, deck, σαλόνι, μηχα-νή). Χαμηλό τεκμήριο. Συλ-λεκτικό, έτος κατασκευής1969, δεύτερο χέρι. Τιμή26.000,00 ευρώ. Extra συλ-λεκτικά κομμάτια εξοπλι-σμού (δεν περιλαμβάνονταιστην τιμή). Πληρ. τηλ. 6948-207647.

Αναλαμβάνω ό,τι έχει σχέσημε βάφτιση (λαμπάδα, στολι-σμός, μπομπονιέρες κ.τ.λ.)σε πολύ λογικές τιμές. Πληρ.τηλ. 6937-060866.

Μερεμέτια στο σπίτι ή στογραφείο, οικοδομικές εργα-σίες, ελαιοχρωματισμοί, ηλε-κτροσυγκολλήσεις, υδραυλι-κά κ.λπ.. Πληρ. τηλ. 6996-791925 (Σάββας).

ΠΩΛΗΣΕΙΣΔΙΚΥΚΛΩΝ &

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΑΣΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!!!

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ

AEOLIAN ESTATEΑθηνέλλης Τζάννος

Καβέτσου 36 - ισόγειο Πληρ. τηλ. 6947-

949150

ASPIS REAL ESTATE

ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΕΣ

ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ Μυτιλήνη: Καβέτσου 13,

τηλ.: 22510 22220Αθήνα: Λεωφόρος Συγ-γρού 320, τηλ. κέντρο:

210 6106560

ΑΜΠΑΤΖΗΣ

ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣΠΑΡΚΙΝΓΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Τηλ. 22510 47456, κιν. 6977-359251

BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΑΚΙΝΗΤΩΝ Κομνηνάκη 19, Μυτιλήνη

τηλ. 22510 40188www.investinlesvos.com

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙNHΤΩΝWWW.LESVOS-REALE-

STATE.GR Δούκας Στέργος

Ν. Αποστόλη 1, Μυτιλήνητηλ. 2251046450, κιν. 6932-622045

ΚΤΗΜΑΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Ραλλίδης Λουκιανός

Καβέτσου 38 Τηλ. 22510 45181, κιν. 6945-935806

[email protected]

ΠΙΤΣΙΛΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ Καβέτσου 14

Τηλ. 22510 44245www.inter-lesvos.gr

REALPRO

ΜΠΟΣΤΑΝΤΑ ΑΝΤΖΕΛΑΗλία Βενέζη 2

Τηλ. 22510 40074, κιν. 6938-477850

www.realpro.gr

Α Γ Ο Ρ Α Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α ΣΖΗΤΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Κυρία από τη Βουλγαρία, μεπροϋπηρεσία, ζητά απασχόλη-ση για φύλαξη παιδιών και ηλι-κιωμένων, όλες τις ώρες (πρωίκαι βράδυ). Πληρ. τηλ. 6984-710605.

Νοσηλεύτρια με πτυχίο και εμ-πειρία αναλαμβάνει νοσηλευτι-κή φροντίδα (ενέσεις, καθετή-ρες κ.λπ.). Επίσης αναλαμβάνειτη φύλαξη παιδιών, αλλά και τοδιάβασμά τους για μαθήματαδημοτικού. Πληρ. τηλ. 6945-985466.

Κυρία αναλαμβάνει τη φύλαξηηλικιωμένων, καθώς και οικια-κές εργασίες κατόπιν συνεν-νόησης. Πληρ. τηλ. 2251300544.

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ

Ζητείται web developer, μεγνώσεις PHP, MySQL, HTML,CSS, Javascript (jQuery) γιαμόνιμη απασχόληση (πενθή-μερο, οκτάωρο) στη Μυτιλή-νη. Επιθυμητή προηγούμενηεμπειρία σε CMS, SEO καιηλεκτρονική διαφήμιση. Απο-στολή βιογραφικών στο [email protected] (υπόψη ΕριέτταςΜυλωνάδη). Πληρ. τηλ.22510 40377.

Ζητείται κοπέλα για φύλαξηπαιδιών στην Πέτρα. Μισθόςικανοποιητικός και παροχή στέ-γης, εάν χρειαστεί. Πληρ. τηλ.22530 41366, 6908-663345.

Το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαί-δευσης «Πράξη» ζητά καθηγη-

τή Φυσικής. Πληρ. τηλ. 2251054070.

Γνωστή ξενοδοχειακή μονάδατης Μυτιλήνης ζητά κοπέλεςγια τη στελέχωση των παρακά-τω θέσεων εργασίας: ρεσεψιο-νίστ, σερβιτόρες και καμαριέ-ρες. Πληρ. τηλ. 22510 43111(καθημερινά 09:00 - 14:00).

Ζητούνται άτομα για το ΤμήμαΠωλήσεων (από τις περιοχέςΠλωμάρι, Καλλονή και Πολιχνί-το) ασφαλιστικής εταιρείας,που εξειδικεύεται στα προϊόνταυγείας. Το πακέτο αμοιβών, bo-nus παραγωγικότητας καιασφαλιστικών καλύψεων είναιδελεαστικό. Παρακαλούμε απο-στείλατε βιογραφικό σημείωμαστο fax: 2310 778715 ή στοe-mail: [email protected] .Πληρ. τηλ. 2310 778714.

Ζητείται έμπειρος τυλιχτής γιαψητοπωλείο. Πληρ. τηλ. 6942-848537.

Ζητείται κοπέλα για εργασία ωςγραμματέας και καθηγήτρια αγ-γλικών. Απαραίτητη προϋπόθε-ση, κατοχή πτυχίου CambridgeProficiency ή να είναι από τοεξωτερικό. Αποστολή βιογραφι-κού: [email protected] . Πα-παδιαμάντη 6. Πληρ. τηλ.6946-624878.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Ισπανόφωνη κοπέλα παραδίδειμαθήματα ισπανικών. Εφαρμό-ζοντας δημιουργική και επιτυ-χημένη μέθοδο διδασκαλίας,εγγυάται εύκολη και γρήγορημάθηση. Πληρ. τηλ. 6976-900504.

Μαθηματικά - Φυσική - Χημεία.Ιδιαίτερα μαθήματα κατ' οίκον,από έμπειρο καθηγητή, σε μα-θητές δημοτικού, γυμνασίουκαι λυκείου. Πληρ. τηλ. 6936-577837.

Φιλόλογος με πολυετή εμπειρίαπαραδίδει μαθήματα γυμνασίου- λυκείου - ΕΠΑΛ (Αρχαία Ελλη-νικά, Λατινικά, Νέα Ελληνικά,Έκθεση-Έκφραση, Ιστορία).Προετοιμασία για πανελλαδικέςεξετάσεις. Πληρ. τηλ. 2251022051 & 6974-478717.

Πτυχιούχος πανεπιστημίου μεμεταπτυχιακό παραδίδει μαθή-ματα σε παιδιά δημοτικού, κα-θώς αναλαμβάνει και τη φύλα-ξή τους (εάν χρειάζεται). Τιμέςπροσιτές. Πληρ. τηλ. 6937-657223.

Page 15: Εμπρός 3583

TETAPTH 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012ΠOΛITIΣMOΣ !Μια γλυκιά βραδιά χάρισε η ΚινηματογραφικήΟμάδα Μήθυμνας στους κατοίκους του Μολύβουτο βράδυ της Κυριακής, με την προβολή τηςταινίας «Ζορμπάς» και γλέντι με ζωντανή μουσικήκαι νόστιμα εδέσματα.

M ια επίκαιρη κωμωδία είναι η παράσταση «Οφυλακισμένος της διπλανής πόρτας», τού Νιλ

Σάιμον, που, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Βαλτινού,θα ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης τοΣάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιουνίου.Η υπόθεση της παράστασης έχει να κάνει με τηζωή του σύγχρονου αστού σε μια χαοτική μεγα-λούπολη. Είναι καλοκαίρι, έχει καύσωνα, οι διπλα-νοί το… γλεντάνε όλη νύχτα, τα σκουπίδια απότους ξέχειλους κάδους αναδύουν τις οσμές τους,τα νοσοκομεία απεργούν, το ίδιο και τα μέσα μαζι-κής μεταφοράς. Εν μέσω όλων αυτών, ο κεντρικόςχαρακτήρας πέφτει θύμα ληστείας, απολύεται, μέ-νει κλεισμένος στο διαμέρισμά του σα φυλακισμέ-νος, απογοητευμένος από το πολιτικό σύστημα,φοβούμενος τη φτώχεια, με μια οικογένεια πουδεν τον καταλαβαίνει, και άλλα πολλά… Ένας με-σήλικας, στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού.Το μήνυμα που θέλει να δώσει σε όλους; Πως ηζωή μπορεί να μην είναι κωμωδία, αλλά η κωμω-δία είναι ζωή…Παίζουν: Γρηγόρης Βαλτινός, Κατερίνα Λέχου, Υ-βόννη Μαλτέζου, Αλεξάνδρα Παντελάκη, ΦωτεινήΝτεμίρη, Κώστας Φλωκατούλας, Στάθης Νικο-λαΐδης.Υπενθυμίζεται πως ο θίασος προσφέρει την απο-γευματινή παράσταση της Κυριακής, με ώρα έναρ-ξης στις 7, με ειδική τιμή για τα μέλη τού ΚΑΠΗ.

Πήγαινα στην Α΄ λυκείου την προηγούμενη φο-ρά που είχα δει συναυλία του συγκροτήματος«Σπυριδούλα» σε μια συναυλία. Χρόνια πολλάπριν…Και τώρα, μαζί με μένα και κάμποσους ακόμητης δικής μου «φουρνιάς», στα Τσαμάκια τοβράδυ του Σαββάτου… Ήταν μαζί και νεαροί, μι-κρότεροι ακόμη και απ’ τα παιδιά μου, που πα-ρασύρθηκαν όπως και μεις οι παλιοί, απ’ τους ί-διους δυνατούς ήχους.Η ζωντανή ιστορία του ελληνικού ροκ είναι έναςπροσδιορισμός που ευσταθεί για τη «Σπυριδού-λα», που μαζί με τους «Magic de Spell» κατάφε-ραν να ταξιδέψουν όσους έψαξαν να βρουν στηνπρώτη συναυλία του φετινού καλοκαιριού την α-πόδραση απ’ την καθημερινότητα που συνήθωςπετυχαίνει η καλή μουσική.Θες γιατί ένιωσα ευτυχής που τα ακούσματα του«χτες» παραμένουν ικανά να με συγκινήσουνκαι σήμερα, θες γιατί πιστεύω πως κάτι τέτοιες

βραδιές ανήκω στους τυχερούς ανθρώπους, σεεκείνους που μαζί με το ταίρι τους και μια μπυ-ρίτσα στο χέρι ξέρουν ότι μπορούν να κατακτή-σουν τον κόσμο, γυρνώντας στο σπίτι, γύρισακαι το χρόνο πίσω, εκεί στα 16 μου.Τι κι αν όλα τα παντελόνια εκείνης της εποχής,οι «τζιν σωλήνες» που φοράγαμε ή τα μαύραφούτερ με τα ονόματα των ξένων συγκροτημά-των, έχουν λειώσει και δεν κάνουν πια ούτε γιαξεσκονόπανα, το αντάμωμα με τους στίχουςμιας αειθαλούς εφηβείας με ξανάνιωσε.Δεν ξέρω αν τα «Φώτα Απέναντι», ηθικοί αυ-τουργοί αυτού του… εγκλήματος που συντελέ-στηκε έτσι στα ξαφνικά, κατάφεραν να καλύ-ψουν τα έξοδά τους, μια και δεν υπήρξε η προσ-δοκώμενη για το γεγονός ανταπόκριση, ξέρω ό-μως πως οφείλουμε στους διοργανωτές ένα τε-ράστιο «ευχαριστώ». Όλοι εμείς που γυρίσαμετο κοντέρ του χρόνου πίσω.

Μαρίνα Πολλάτου

της ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ

Πετυχημένο θεωρείταιαπό τους διοργανω-τές πως ήταν το

τριήμερο πιλοτικό πρό-γραμμα με θέμα «Πράσι-νες Πολιτιστικές Διαδρο-μές», που διοργανώθηκεκαι στη Λέσβο, μέσω τωνΥπουργείων Παιδείας καιΠολιτισμού και της τοπι-κής αυτοδιοίκησης καιμε συμμετοχή της Κ΄ Ε-φορείας Προϊστορικώνκαι Κλασσικών Αρχαιοτή-των, της 14ης ΕφορείαςΒυζαντινών Αρχαιοτήτωνκαι του Μουσείου Φυσι-κής Ιστορίας Απολιθωμέ-νου Δάσους Λέσβου. Δια-λέξεις, ξενάγηση σε ση-μεία ενδιαφέροντος τουνησιού και εκπαιδευτικέςδράσεις για παιδιά υλο-ποιήθηκαν σε μια από-σταση από τη Μυτιλήνημέχρι και το Σίγρι, δίνο-ντας την ευκαιρία στουςσυμμετέχοντες να μά-θουν πολλά για το τοπίο,την πολιτιστική και την ι-στορική ταυτότητα τηςΛέσβου.Ήταν η πρώτη φορά πουέγινε κάτι τέτοιο σε επί-πεδο νησιού και με τησύμπραξη διαφορετικώνφορέων, που υπήρξανπαραπάνω από πρόθυμοιστο να συμβάλουν ο κα-θένας με τον τρόπο του.Εκτός από τη Λέσβο, το ί-διο πρόγραμμα υλοποιή-θηκε επίσης στους Νο-μούς Αττικής και Ηρα-κλείου και είχε ως στόχοτην προαγωγή της βιώσι-μης ανάπτυξης μέσα απότο τρίπτυχο Εκπαίδευση -Πολιτισμός - Τουρισμός.

Οι δράσεις που υλοποιήθηκαν

Το τριήμερο περιελάμβα-νε τρεις διαφορετικές ε-

νότητες. Ξεκινώντας απότο απόγευμα της Παρα-σκευής, πραγματοποιή-θηκαν στο Νέο Αρχαιολο-γικό Μουσείο Μυτιλήνηςδιαλέξεις με θέμα το Θε-όφραστο, τα πετρώματακαι τη γεωιστορική εξέλι-ξη της Λέσβου, αλλά καιγια τα «Πράσινα» Εκπαι-δευτικά Προγράμματατης Κ΄ ΕΠΚΑ με τίτλους«Το δέντρο της ζωής» και«Φωνές Νερού Μυριά-δες», με εισηγητές αντί-στοιχα τον αναπληρωτήκαθηγητή και διευθυντήτου Μουσείου Φυσικής Ι-στορίας ΑπολιθωμένουΔάσους Λέσβου, ΝίκοΖούρο, και την αρχαιολό-γο τής Κ΄ ΕΠΚΑ ΘάλειαΚυριακοπούλου. Αρκετέςπαραπάνω από 50, ήτανοι δηλώσεις ενδιαφέρο-ντος που υπήρξαν για τησυμμετοχή στην περιήγη-ση του Σαββάτου, με θέμα«Στα βήματα του Αριστο-τέλη και του Θεόφρα-στου». Όσοι στάθηκαντυχεροί και επιβιβάστη-καν στο λεωφορείο πουαναχώρησε από το ΝέοΑρχαιολογικό ΜουσείοΜυτιλήνης, είχαν την ευ-καιρία να ενημερωθούναπό τον κ. Ζούρο, αλλά

και από τους αρχαιολό-γους τής Κ΄ ΕΠΚΑ κ.κ.Κυριακοπούλου, ΓεωργίαΔεληγιώργη και ΜανώληΓιοματάρη και την αρχαι-ολόγο τής 14ης ΕΒΑ Ι-σμήνη Κουνέλη - Παρα-σχάκη, για το λιμάνι τωνκλασσικών χρόνων τηςΜυτιλήνης, τη ρωμαϊκήστοά της Επάνω Σκάλας,τον κόλπο της Γέρας, ταενεργά γεωλογικά ρήγ-ματα, τις θερμές πηγές,τα πετρώματα του ωκεα-νού της Τηθύως, το απο-λιθωμένο δάσος, την αρ-χαιολογική συλλογή Ερε-σού κ.ά.. Η Κυριακή ήταν αφιερω-μένη στα παιδιά και πε-ριελάμβανε την υλοποίη-ση εκπαιδευτικών δράσε-ων στο παλιό κτήριο τουΑρχαιολογικού Μουσεί-ου Μυτιλήνης και στοΜουσείο Φυσικής Ιστο-ρίας. Στο πρώτο, η αρ-χαιολόγος τής Κ΄ ΕΠΚΑκ. Τσολάκη υλοποίησε τοπρόγραμμα «Φωνές νε-ρού μυριάδες», ενώ στοΜουσείο του Σιγρίου υ-λοποιήθηκε το πρόγραμ-μα «Μικροί Παλαιοντο-λόγοι» με υπεύθυνο τονκ. Γκόγκο, κατά το οποίομικροί «παλαιοντολό-

γοι» συμμετείχαν σε α-νασκαφικές εργασίεςφυτικών απολιθωμάτωνκαι σε διάφορες άλλεςδράσεις.

«Να συνεχιστεί»Μιλώντας στο «Ε», η κ.Κυριακοπούλου δήλωσε:«Είμαστε πολύ ικανοποι-ημένοι από την έκβασητου προγράμματος. Τοενδιαφέρον του κόσμουήταν πολύ μεγάλο, ειδι-κά η περιήγηση άρεσε σεόλους πολύ και εμάς μάςχαροποίησε ιδιαίτεραπου είδαμε ότι όσα τουςεξηγούσαμε γίνονταν κα-τανοητά. Θέλουμε να ελ-πίζουμε πως το πρό-γραμμα θα “ξανατρέξει”,αφού έχει να προσφέρειπολλά.»«Νομίζω πως η κοινήαυτή δράση που έγινεγια πρώτη φορά, πήγεπάρα πολύ καλά, αφενόςλόγω του ότι υπήρξε άρι-στη συνεργασία μεταξύκαι των τριών φορέων,αλλά κυρίως λόγω της α-νταπόκρισης των ανθρώ-πων που συμμετείχανστις εκδηλώσεις, η οποίαήταν ενθουσιώδης, αλλάκαι συγκινητική για ε-μάς», δήλωσε από πλευ-ράς του ο κ. Ζούρος.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΑτζέντα

Έως σήμερα Τετάρτη 6 Ιουνίουστο ισόγειο του Εμπορικού Επιμελητηρίου ΛέσβουΔιήμερο εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Πε-ριβάλλοντος, από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκ-παίδευσης Νομού Λέσβου

Έως Σάββατο 30 Ιουνίουστην Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής ΤέχνηςΚοντιά ΛήμνουΈκθεση σχεδίων και σπουδών του Χρήστου Μονο-κρούσου με τίτλο «Εκκίνηση», στα πλαίσια των εκ-δηλώσεων για τα 100 χρόνια της Απελευθέρωσης

Από Παρασκευή 8 έως Παρασκευή 18 Ιουνίουστη Δημοτική Πινακοθήκη του Χαλήμ Μπέη, στηΜυτιλήνη«Πόρτες». Εικαστική έκθεση του Δήμου Λέσβου καιτου Πόρτλαντ Μέιν της Αμερικής

Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Ιουνίουστο Δημοτικό Θέατρο ΜυτιλήνηςΗ παράσταση «Ο φυλακισμένος της διπλανής πόρ-τας»

ΕΠ

ΩΝ

ΥΜ

ΩΣ.

..

Ο Γρηγόρης Βαλτινός και η Κατερίνα Λέχου πρωταγωνιστούν στην παράσταση «Ο φυλακισμένος της διπλανής πόρτας»

«Ο φυλακισμένος της διπλανής πόρτας», με το Γρηγόρη Βαλτινό και την Κατερίνα Λέχου

Μια επίκαιρη κωμωδία…

Νάυλον ντέφια και ψόφια κέφια…

Με επιτυχία οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» στη Λέσβο

Γνωριμία με το νησί

Ο ΓρηγόρηςΒαλτινός και η

Κατερίνα Λέχουπρωταγωνιστούν στην παράσταση

«Ο φυλακισμένοςτης διπλανής

πόρτας»

Page 16: Εμπρός 3583

16TETAPTH 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

-

1. ) ) ) ) )2. 3.

- 1. . 10 § . : « … »

§ . : « … » 2. . 10-11 1. : « … »

2. : « … » 3. : « … » 4. : « … “ ”»

3. . 11 § . : « … ». -

1. x y :

y ABx(AB)

14KE

1

X AB 4120 80

04 4 160

X B X B( )

1 10,5

2

( )

11

140 0

2401 1 280

2. . 60, 180

80 160 60 40 240

2 2

60 402402 2 200

60 200 , 60,180 . . .

2. . 110, 50

120 0 110 80 160

4

04

104 4 40

60 40 110,50 . . .

2. . 15, 265

40 240 15 0 268

1

2601

15 01 1 245

. . . 3.

120 0 100 80 160

4

1604

100 804 80

100 280 80 200 .

4. , 80 160 ,

50 160 . , . .

- 1.

1 2 1

1 2 1

Q Q Q QP P P P

sQ 200 40P 60 20

s sQ 200 2 4 P 60 Q 80 2P

2. ( 3Q )

Y

YQE

Y Q

3Q 200 4000044000 40000 200

3

33 20 Q 2603Q 20044.000

1 2 1 DD D

1 2 1

Q Q Q Q Q 240 260 240P 80

P P P P P 80 60 80Q 240 Q 320 P

3. SE : SQ P 240 200 60 24

0, 6P Q 80 60 200 40E

4. S D P 100Q Q 60 80 2P 320 P 60 3P 300

,

,

32))).1-

))

..2 ,51

562

.1-

.3

.2

.1

.3.2

x

«:.§11.«:.4

«:.3«:.2

«:.111-01.«:.§

«:.§01.-

y :

.»…»”“…

»…»…

»…»…

»…

20451

20

.3

021001

08

0421

862

1

...

04

061

0010614

001 082

0511

062 5421

0804

0 08

00208 .

)BA(xBAy

1EK

BAX 4

1)(BX

1)(

1

14

008021

4 0614

5,01

BX 2

1

042004

1 0821

.48

05 061

.1

.

P1P2P1PQQQQ

1P2P1P121

06P42002Qs

2

08 061 ,

-

0206P04002Qs

0 s P208Q

( Q )

,

..,

..2 ,06

0610806

0420406

081,06

..2 ,011

004081

222

0 ...05

0420406

2 0022

002 ,

.2

QYE

Q YY

32000040004404002Q3

3023 002Q

P1P2P1PQQQQQ

1P2P1P121

( 3Q )

0020000

062Q344

080608P042062042Q

DD 042Q

000.4

08P D P023Q

021011

10806

05011 ,

04

061

4

...

014

0 044

04

.3 E

.4 DS 06QQ

SE : 06002042PQSE 0020608QP

3P306P023P208

426,004

001P003

,

Έκθεση γραμματοσήμων με τίτλο«Το Αιγαίο μέσα από το γραμ-ματόσημο» πρόκειται να διορ-

γανώσουν στο Μουσείο - Ελαιοτρι-βείο Βρανά στον Παπάδο από τις23 Ιουνίου έως και τις 15 Ιουλίου,η εταιρεία «Αρχιπέλαγος» και ταΕΛΤΑ.Η έκθεση, παρόμοια της οποίας έ-χει πραγματοποιηθεί και στο πα-ρελθόν, θα έρθει από την Αθήνα μεσυντονισμό του συμβούλου Φιλο-τελισμού των ΕΛΤΑ, Μωυσή Κων-σταντίνη, και θα περιλαμβάνειγραμματόσημα από τα νησιά τουΑιγαίου.Στη διοργάνωση θα συμμετάσχει με

δικές της δραστηριότητες και η Φι-λοτελική Εταιρεία Λέσβου, που έχειπρογραμματίσει μια σειρά εκδηλώ-σεων, οι ακριβείς ημερομηνίες τωνοποίων θα οριστούν σύντομα.Σημειώνεται πως, σύμφωνα μεστοιχεία, η Λέσβος έκανε την πρώ-τη «φιλοτελική» της εμφάνιση το1976, στη σειρά των νησιών του α-νατολικού Αιγαίου. Το 1988 κυκλο-φόρησε το λιμάνι της Μυτιλήνης α-πό πίνακα του Θεόφιλου, στη σειράτων νομών τού 1996 ήταν το κά-στρο της πόλης, ενώ το 2006 πα-ρουσιάστηκε η παράκτια άποψητου νησιού.

Β.Χρ.

Παραστάσεις κι εργαστήρια γιαμικρούς αλλά και μεγάλους, και

θεατρικό παιχνίδι με κούκλες γιαπαιδιά, διοργανώνει η κουκλοθεα-τρική ομάδα «Ζλουχτήρια».Έχοντας δημιουργηθεί στη Λέσβοαπό μέλη που είναι καλοί γνώστεςτης κουκλοθεατρικής και θεατρικήςτέχνης κι έχουν εμπειρία στον το-μέα του θεατρικού παιχνιδιού μέσααπό την εκπαιδευτική δραστηριό-τητα που αναπτύσσουν σε σχολείακαι άλλους φορείς του νησιού, τα«Ζλουχτήρια» έχουν ως στόχο τηδημιουργία ευέλικτων παραστάσε-

ων, που να αναφέρονται σε όλεςτις ηλικίες και να παίζονται τόσοσε ανοιχτό, όσο και σε κλειστό χώ-ρο.Πέρα από τις παραστάσεις, τόσο οιμικροί, όσο και οι μεγάλοι φίλοιτου κουκλοθέατρου, μπορούν επί-σης να συμμετάσχουν σε εργαστή-ρια κατασκευής κι εμψύχωσηςκούκλας, που διοργανώνει η ομά-δα. Όσοι ενδιαφέρονται για επιπλέονπληροφορίες, μπορούν να επικοι-νωνούν στο τηλέφωνο 6973-527725 (Ευαγγελία Καμπουράκη).

Από τα ΕΛΤΑ και την εταιρεία «Αρχιπέλαγος», στο Μουσείο - Ελαιοτριβείο Βρανά

Έκθεση γραμματοσήμων με θέμα το Αιγαίο

Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά

Από την κουκλοθεατρική ομάδα «Ζλουχτήρια»Παραστάσεις κι εργαστήρια

για όλους

Το Αιγαίο και τα νησιά του, θέμα της έκθεσης γραμματοσήμωνπου θα γίνει στο Μουσείο Βρανά

Page 17: Εμπρός 3583

TETAPTH 6 IOYNIOY 2012 17

A1. 1. 2. 3. 4. 5.A2. ' ' “

11.0 13.0 27 4

' '4 4

A3. . 3 3 6

9 7 2

8 3 5

4 5 9 5 3 7 div2A3. . 1 5 ,I 11 I _A4. . I 99 I 1 x I ^ 2 x I I 2 _

. I 99 _ x I ^ 2 x I I 2 _ I 1

min 200.000 * 60 /100 ‘ ’

N1 0 , N2 0 , S1 0 , S2 0 ( <> ‘ ’ ) ( min )

‘ ’ x x 200.000 x 300.000 E x * 60 /100 E

1 1 1S1 S1

0 _ _ x 300.000 x 400.000 E x * 70 /100 2 2 1 S2 S2 E 0 _ E 0

_,

‘ ’

_ ‘ :’ , N1 ‘ :’ , S1 ‘ :‘ , N2 ‘ ¨’ , S2

0 ‘ :’ ,

__

_

: I , J , pos: 10,12 , 10,12 , row1 10 , : 10 , max, min, tempE

: 10, 2

: 10,12 , 10,12 , row1 10 , row2

I 1 10 I 0row1 0row2 J 1 12 I row1 I ,Jrow1 row2 K ,Jrow2 _ E row1 I row2 * 0, 55

_ max row1 1 2 10 row1 1 max

max row1 1 _

_ I 1 10 row1 1 max I, 2 _ _ ( ) min 0 I 1 10 min min I,1 _ pos 1 J 2 12 temp 0 1 10 I,Jtemp temp _ temp min min temp pos J _ _ ‘ ’ , po

_

I 1 10 ‘ ’ , I , ‘ ’ I,1 ‘ ’ I,2 _

I 1 10 J 1 12 ‘ ’ , ON I, J ‘ ’ K I, J

_ _

( )

: I, J: 10 ,E temp

I 2 10 J 10 I _ -1 J 1 JE E J 1temp E J 1 JE E J tempE _ _ _ I 1 10 IE _

_ .

A5. -

2. 0 S 0 _ mod 2 1 x 1 x 1 _ 2* 1S S x /

: -1 , -1

-1 , 1

-2 , 2

-8 , 4 -40 , 5

1. k x i1 -1 0 -1 -1 1 -1 1 1 -1 1 2 -1 2 2 -2 2 3 -2 4 3 -8 4 4 -8 5 4

-40 5 5 -40 7 5

.

,

' ' “ ”

11.0 13.0 2.07 4

' '4 4

.

1 _ 99 4 *S

__

‘ ’

_ 5.000.000

‘ ’ , ON I , ‘ ’, J , ‘ ’

‘ ’ , pos

Page 18: Εμπρός 3583

18TETAPTH 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Πριν ανηφορίσουμε στην Ουτζά από τη βόρειαπλευρά, βγαίνουμε από τη Μυτιλήνη και βλέπουμελίγα από τα κτίσματα δίπλα στον αμαξιτό, στους α-

νατολικούς πρόποδες που κατεβαίνουν στη θάλασσα.Το μεγάλο συγκρότημα του 1914 (γκρεμίστηκε και φι-λοξένησε το στρατιωτικό νοσοκομείο) των Κουρτζή-δων, πολυώροφο, θεραπευτήριο με υδροθεραπεία, η-λεκτροθεραπεία και κινησιοθεραπεία. Ατμός, θερμάλουτρά, ακτινοθεραπεία, πλατείες, καφενεία, αναγνω-στήρια, τις τρεις πηγές ζεστού νερού και τις δύο κρύ-ου, είχε και τα ερειπωμένα τώρα λουτρά, κάτω από τοδρόμο. Αυτές οι πηγές θεωρούνται ότι χρησιμοποιήθη-καν από τους ρωμαϊκούς χρόνους. Παραδίπλα το ελαι-οτριβείο της οικογένειας και τα καμίνια και πιο μέσα ηοικογενειακή εκκλησία, του 1889, η Μεταμόρφωσητου Σωτήρος, με τους οικογενειακούς τάφους. Μια ο-λόκληρη περιοχή με τις επιχειρήσεις της μεγάλης οι-κογένειας. Πιο πέρα υπήρχε μια αποθήκη των καπνώντης οικογένειας και πριν γκρεμιστεί, αποθήκη καυσί-μων. Επάνω από αυτό, η πλαγιά που είναι αρχαιολογι-κός χώρος, είναι γεμάτη από ταφικά μνημεία της βό-ρειας κλασσικής νεκρόπολης.Και τώρα, μετά από αυτά, στρίβουμε για τη Μόρια. Εδώβρέθηκαν μεγάλα κομμάτια της νεκρόπολης. Αριστεράένας δρόμος ανηφορίζει στο βουνό. Είναι η αρχή τηςδιαδρομής. Ένα μικρό λατομείο και λίγο πιο επάνω τομεγάλο, όπου το γκρίζο μάρμαρο έβγαινε από το 320π.Χ. έως τον 4ο μ.Χ. αι.. Τα σημάδια του καλεμιού εί-ναι εμφανή παντού. Σκόρπια παντού λαξευμένα κομ-μάτια. Αρχινισμένα ή σπασμένα που έμειναν εδώ. Ό-λων των εποχών. Κολώνες ναών, λεκάνες, μυλόπετρεςκαι αδιαμόρφωτα κομμάτια. Από εδώ πήραν πέτρα οιναοί της Μυτιλήνης, τα Τζαμιά, το Αρχαίο Θέατρο, τααρχαία κτήρια (πίσω από τη Μητρόπολη) και διαχρονι-κά τα σπίτια της. Ένα πολύ σημαντικό αρχαίο λατομείοδίπλα στην πρωτεύουσα των 5.000 χρόνων.

Της Μεταμόρφωσης της αρχαίας

Η περιοχή των Κουρτζήδων πριν χρόνια

∆IA∆POMEΣστη Λέσβο

Γράφει ο MAKHΣ AΞIΩTHΣaxiotismakis.blogspot.com

∆ιαδροµή 42Γύρω από την Αμαλή 34

... με τα παλιόταμπάκικο (1991)

Σκόρπιαπαντού

τα σπασμένακομμάτια

Και αρχίζουν οι δρόμοι με τον αείμνηστο φίλοΣτρατή Μουφλουζέλλη(1994)

... και τους τάφουςαπό επάνω του

... στο αρχαίο λατομείο

Page 19: Εμπρός 3583

Tη σελίδα επιµελούνται MANΩΛHΣ ΛAΓOYTAPHΣ & ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΑΡΑΦΗ

TETAPTH 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012AΘΛHTIΣMOΣ!Μετά τη γενική συνέλευση και τις αρχαιρεσίες πουθα αναδείξουν τη νέα διοίκηση στον ΚεραυνόΑφάλωνα, θα γίνει γνωστό και το όνομα τουπροπονητή που θα καθίσει στον πάγκο τη νέαχρονιά, με το Στρατή Νησιώτη να συγκεντρώνει τιςπερισσότερες πιθανότητες να ανανεώσει τησυνεργασία του με το σύλλογο.

Α.Ο. ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΩ - ΟΛΥΜΠΟΣ 3-1Το πάλεψε το παιχνίδι ο Όλυμπος, χωρίς όμως να καταφέρει να πάρει τη νίκη από την ομάδα της Κω, που ήταν ανώτερη

Τελευταία ευκαιρία…

Η ήττα για τον Όλυμποστην Κω ήρθε μέσα σε διά-στημα τριών λεπτών, μετους γηπεδούχους ναμπαίνουν πολύ δυνατά στοπαιχνίδι αιφνιδιάζοντας

τον Καραβασίλη με δύογκολ. Ο Φονσέκα, στο ύ-ψος της μεγάλης περιοχής,με ασύλληπτο σουτ έστειλετην μπάλα στα δίχτυα, κά-νοντας το 1-0. Το δεύτερο

γκολ ήρθε τρία λεπτά αρ-γότερα, με το Μυλωνά αυ-τήν τη φορά να σεντράρειαπό τα πλάγια και πάλι τοναμαρκάριστο Φονσέκα απόκοντά να εκτελεί τον Καρα-βασίλη για το 2-0.Ό Όλυμπος μπήκε ξανάστο παιχνίδι στο 21΄, με τοΣωτίρι να ανατρέπει αντι-κανονικά το Βουργουτζήκαι το διαιτητή να δίνει τοπέναλτι. Ο Λαλάς που ε-κτέλεσε το πέναλτι, ευστό-χησε μειώνοντας σε 2-1. Η

πιο μεγάλη ευκαιρία χάθη-κε στις καθυστερήσεις τουημιχρόνου από το Σεραφί-γκο, όταν βρέθηκε τετ α τετμε τον γκολκίπερ, που ό-μως έδιωξε το πλασέ τηντελευταία στιγμή κρατώ-ντας το 2-1.

Αιφνιδιασμός και γκολΣτην επανάληψη, οι παί-κτες της Αγιάσου έδειξαννα χαλαρώνουν και απει-λήθηκαν. Πρώτα με το Μυ-λωνά να πλασάρει λίγο ά-ουτ στο 49΄ και τρία λεπτάμετά, με το Χατζηφούντααμαρκάριστο στην περιοχή,μετά από ατομική προσπά-θεια του Πανόπουλου, ναεκτελεί για τρίτη φορά τοΜυτιληνιό γκολκίπερ 3-1.Στο 84΄ αποβλήθηκε μεδεύτερη κίτρινη ο Λύγκοςκαι η τελευταία φάση έγινεστο φινάλε του παιχνιδιού,με τη κεφαλιά του Σκαλέρηνα αποκρούει ο Καραβασί-λης.

Φινάλε με αγωνίαΣήμερα ολοκληρώνονταιτα παιχνίδια των μπαράζκαι θα γίνει γνωστή και ηδεύτερη ομάδα που θα α-νέβει στη Δ΄ εθνική μετά τοΔίκαιο. Στο γήπεδο της Α-γίας Άννας στο Μενίδι, οΑΠΟ Νικολακάκης θέλειμόνο νίκη, αφού στο πρώ-το παιχνίδι στην Αγιάσο εί-χε ηττηθεί με 3-1, ενώ τονΌλυμπο τον ευνοεί ακόμηκαι η ισοπαλία.Ο Θοδωρής Παπαλόπου-λος έχει να αντιμετωπίσειτο πρόβλημα με την απου-σία του κεντρικού αμυντι-κού Λύγκου, ο οποίος απο-βλήθηκε στην Κω, ενώ ε-ξαιρετικά αμφίβολη είναι ησυμμετοχή του Βουργου-τζή, ο οποίος τραυματίστη-κε στο προηγούμενο παι-χνίδι και αποχώρησε. Η α-ναμέτρηση ξεκινάει στις15:30.

Όλα για όλα θα τα παίξει ο Όλυμπος στο τελευταίο του παιχνίδι

Στην Κω ο Όλυμπος γνώριζε ότι η αποστολή του θαήταν εξαιρετικά δύσκολη, αγωνιζόμενος με τηνκαλύτερη ίσως ομάδα του ομίλου, τον Α.Ο. Δικαί-

ου, ο οποίος είναι πλέον στα σαλόνια τής Δ΄ Εθνικήςμε τη νίκη που σημείωσε. Από την άλλη, οι παίκτεςτου Παπαλόπουλου έχουν μια τελευταία ευκαιρία νακαταφέρουν να κερδίσουν την άνοδο στη Δ΄ Εθνική,στο σημερινό παιχνίδι κόντρα στο Νικολακάκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Α.Ο. ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΩ: Τσα-ραπατσάνης, Πανόπου-λος (54΄ Δραμουντά-νης), Γκουντελίτσας,Μπαλής, Σωτίρι, Μποϊ-λής, Μυλωνάς, Χατζη-φούντας Γ. (75΄ Σκαλέ-ρης), Χατζηφούντας Χ.,Φονσέκα (81΄ Κεφαλια-νός)ΟΛΥΜΠΟΣ: Καραβασί-λης, Σπάχι, Καλουτζής,Τσαμπλάκος, Λύγκος,Κουρβανιός (60΄ Τόρα),Λαλάς, Καζάνης (68΄Λαμπράκης), Βουργιου-τζής (29΄ λ.τ. Τζιθριώ-της), Μαλακός, Σεραφί-γκος

Page 20: Εμπρός 3583

Tη σελίδα επιµελούνται MANΩΛHΣ ΛAΓOYTAPHΣ & ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΑΡΑΦΗ

TETAPTH 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012AΘΛHTIΣMOΣ!Μετά τη γενική συνέλευση και τις αρχαιρεσίες πουθα αναδείξουν τη νέα διοίκηση στον ΚεραυνόΑφάλωνα, θα γίνει γνωστό και το όνομα τουπροπονητή που θα καθίσει στον πάγκο τη νέαχρονιά, με το Στρατή Νησιώτη να συγκεντρώνει τιςπερισσότερες πιθανότητες να ανανεώσει τησυνεργασία του με το σύλλογο.

Α.Ο. ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΩ - ΟΛΥΜΠΟΣ 3-1Το πάλεψε το παιχνίδι ο Όλυμπος, χωρίς όμως να καταφέρει να πάρει τη νίκη από την ομάδα της Κω, που ήταν ανώτερη

Τελευταία ευκαιρία…

Η ήττα για τον Όλυμποστην Κω ήρθε μέσα σε διά-στημα τριών λεπτών, μετους γηπεδούχους ναμπαίνουν πολύ δυνατά στοπαιχνίδι αιφνιδιάζοντας

τον Καραβασίλη με δύογκολ. Ο Φονσέκα, στο ύ-ψος της μεγάλης περιοχής,με ασύλληπτο σουτ έστειλετην μπάλα στα δίχτυα, κά-νοντας το 1-0. Το δεύτερο

γκολ ήρθε τρία λεπτά αρ-γότερα, με το Μυλωνά αυ-τήν τη φορά να σεντράρειαπό τα πλάγια και πάλι τοναμαρκάριστο Φονσέκα απόκοντά να εκτελεί τον Καρα-βασίλη για το 2-0.Ό Όλυμπος μπήκε ξανάστο παιχνίδι στο 21΄, με τοΣωτίρι να ανατρέπει αντι-κανονικά το Βουργουτζήκαι το διαιτητή να δίνει τοπέναλτι. Ο Λαλάς που ε-κτέλεσε το πέναλτι, ευστό-χησε μειώνοντας σε 2-1. Η

πιο μεγάλη ευκαιρία χάθη-κε στις καθυστερήσεις τουημιχρόνου από το Σεραφί-γκο, όταν βρέθηκε τετ α τετμε τον γκολκίπερ, που ό-μως έδιωξε το πλασέ τηντελευταία στιγμή κρατώ-ντας το 2-1.

Αιφνιδιασμός και γκολΣτην επανάληψη, οι παί-κτες της Αγιάσου έδειξαννα χαλαρώνουν και απει-λήθηκαν. Πρώτα με το Μυ-λωνά να πλασάρει λίγο ά-ουτ στο 49΄ και τρία λεπτάμετά, με το Χατζηφούντααμαρκάριστο στην περιοχή,μετά από ατομική προσπά-θεια του Πανόπουλου, ναεκτελεί για τρίτη φορά τοΜυτιληνιό γκολκίπερ 3-1.Στο 84΄ αποβλήθηκε μεδεύτερη κίτρινη ο Λύγκοςκαι η τελευταία φάση έγινεστο φινάλε του παιχνιδιού,με τη κεφαλιά του Σκαλέρηνα αποκρούει ο Καραβασί-λης.

Φινάλε με αγωνίαΣήμερα ολοκληρώνονταιτα παιχνίδια των μπαράζκαι θα γίνει γνωστή και ηδεύτερη ομάδα που θα α-νέβει στη Δ΄ εθνική μετά τοΔίκαιο. Στο γήπεδο της Α-γίας Άννας στο Μενίδι, οΑΠΟ Νικολακάκης θέλειμόνο νίκη, αφού στο πρώ-το παιχνίδι στην Αγιάσο εί-χε ηττηθεί με 3-1, ενώ τονΌλυμπο τον ευνοεί ακόμηκαι η ισοπαλία.Ο Θοδωρής Παπαλόπου-λος έχει να αντιμετωπίσειτο πρόβλημα με την απου-σία του κεντρικού αμυντι-κού Λύγκου, ο οποίος απο-βλήθηκε στην Κω, ενώ ε-ξαιρετικά αμφίβολη είναι ησυμμετοχή του Βουργου-τζή, ο οποίος τραυματίστη-κε στο προηγούμενο παι-χνίδι και αποχώρησε. Η α-ναμέτρηση ξεκινάει στις15:30.

Όλα για όλα θα τα παίξει ο Όλυμπος στο τελευταίο του παιχνίδι

Στην Κω ο Όλυμπος γνώριζε ότι η αποστολή του θαήταν εξαιρετικά δύσκολη, αγωνιζόμενος με τηνκαλύτερη ίσως ομάδα του ομίλου, τον Α.Ο. Δικαί-

ου, ο οποίος είναι πλέον στα σαλόνια τής Δ΄ Εθνικήςμε τη νίκη που σημείωσε. Από την άλλη, οι παίκτεςτου Παπαλόπουλου έχουν μια τελευταία ευκαιρία νακαταφέρουν να κερδίσουν την άνοδο στη Δ΄ Εθνική,στο σημερινό παιχνίδι κόντρα στο Νικολακάκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Α.Ο. ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΩ: Τσα-ραπατσάνης, Πανόπου-λος (54΄ Δραμουντά-νης), Γκουντελίτσας,Μπαλής, Σωτίρι, Μποϊ-λής, Μυλωνάς, Χατζη-φούντας Γ. (75΄ Σκαλέ-ρης), Χατζηφούντας Χ.,Φονσέκα (81΄ Κεφαλια-νός)ΟΛΥΜΠΟΣ: Καραβασί-λης, Σπάχι, Καλουτζής,Τσαμπλάκος, Λύγκος,Κουρβανιός (60΄ Τόρα),Λαλάς, Καζάνης (68΄Λαμπράκης), Βουργιου-τζής (29΄ λ.τ. Τζιθριώ-της), Μαλακός, Σεραφί-γκος

Page 21: Εμπρός 3583

20TETAPTH 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ

ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙ-ΑΣ «ΑΓΡΟΛΕΣΒΟΣ

ΑΕΒΕ»ΑΡ.Μ.Α.Ε.39771/82/Β/98/1

Σύμφωνα με το Νόμο και το

Καταστατικό της Εταιρείας

«ΑΓΡΟΛΕΣΒΟΣ ΑΕΒΕ», κα-

λούνται οι μέτοχοι της Εται-

ρείας σε ετήσια Τακτική Γενι-

κή Συνέλευση στις 30 Ιουνίου

2012, ημέρα Σάββα το, και ώ-

ρα 12:00 μ., στα γραφεία της

εταιρ είας στους ΛΑΜΠΟΥ

ΜΥΛΟΥΣ - ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, οδός

15ο χιλ. Μυτιλήνης - Καλλο-

νής, για συζήτηση και λήψη α-

ποφάσεων.

Θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Υποβολή και έγκριση του Ι-

σολογισμού της ε ταιρικής

χρήσης 2011 μετά των επ’ αυ-

τού εκθ έσεων του Διοικητικού

Συμβουλίου και των ε λε-

γκτών.

2. Απαλλαγή των μελών του

Διοικητικού Συμβου λίου και

των ελεγκτών από κάθε ευθύ-

νη αποζ ημίωσης για τα πε-

πραγμένα της χρήσης 2011.

3. Έγκριση αμοιβών των με-

λών του Διοικητικού Συμβου-

λίου για το έτος 2012.

4. Έγκριση αμοιβών μελών

του Διοικητικού Συμβουλίου

για την χρήση 2011.

5. Εκλογή ενός τακτικού και

ενός αναπληρωμα τικού ελε-

γκτή για τη χρήση 2012.

6. Απαλλαγή Δ/ντος Συμβού-

λου από το άρθρο 23 περί α-

συμβιβάστου.

7. Αύξηση Μετοχικού Κεφα-

λαίου.

8. Παροχή εγγυήσεως υπέρ

της εταιρείας ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΑΕ-

ΒΕΤ.

9. Εκλογή νέου Διοικητικού

Συμβουλίου.

10. Διάφορα θέματα.

Οι κ.κ. Μέτοχοι που επιθυ-

μούν να μετάσχουν στην Τα-

κτική Γενική Συνέλευση, πα-

ρακα λούνται να συμμορφω-

θούν με τις αντίστοιχες διατά-

ξεις του Καταστατικού.

Μυτιλήνη, 31 Μαΐου 2012Η Πρόεδρος του Δ.Σ.ΒΕΡΒΕΡΗ ΛΕΜΟΝΙΑ

Aήττητος συνεχίζει οΟδ. Ελύτης το Πρω-τάθλημα των Τζού-

νιορ, κερδίζοντας με 1-0τα Λιονταράκια για την5η Αγωνιστική του Πρω-ταθλήματος.Ο νικητής δείχνει ότι καιαυτήν τη χρονιά θα κατα-

φέρει να είναι ο μεγάλοςπρωταγωνιστής και νακατακτήσει το Πρωτάθλη-μα, καθώς διαθέτει καλόσύνολο, που δικαίως τρα-βάει όλο τον ενδιαφέρον.Με τη νίκη του αυτή, οΟδ. Ελύτης παρέμεινεστην κορυφή του πρώτου

ομίλου.Στα άλλα παιχνίδια, ταΤριφυλλάκια σάρωσαν μετο ευρύ 9-1 τον Ερμή, ε-νώ Αίας και Αιολικός έ-μειναν στο ισόπαλο 3-3.Στο 2ο Όμιλο προπορεύε-ται αήττητος ο ΑστέραςΠεράματος, που νίκησεεύκολα με 4-2 τον Αιγέα,ενώ στο άλλο παιχνίδι οΠολιχνίτος επικράτησεδικαίω με 3-1 του Ορφέα.Τέλος, στον 3ο Όμιλο ταφαβορί νίκησαν. Ο Διαγό-ρας 4-1 τον Καραβαγγέληκαι η ΑΕΛΚ 5-0 την Άνα-ξο.

Αποτελέσματα5η Αγωνιστική

1ος ΌμιλοςΤριφυλλάκια - Ερμής 9-1Αίας - Αιολικός 3-3Οδ. Ελύτης - Λιονταράκια 1-0

2ος ΌμιλοςΑιγέας - Αστέρας Περ. 2-4Πολιχνίτος Ορφέας 3-1

3ος ΌμιλοςΔιαγόρας - Καραβαγγέλης 4-1ΑΕΛΚ - Άναξος 5-0

Ακάθεκτη η ομάδα του Ελύτη, που βρίσκεται στην κορυφή του πρώτου ομίλου του «Τζούνιορ» Πρωταθλήματος

Πήρε το ντέρμπυ ο Οδυσσέας Ελύτης

Φωτόαρχείου

Page 22: Εμπρός 3583

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

ΠΟΝΗΡΕΛΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΙΠΛ. ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Α.Π.Θ.

Τοπογραφικά διαγράμματα,Διορθώσεις Κτηματολογίου,Νομιμοποιήσεις γεωτρήσεων,Έκδοση οικοδομικών αδειώνΛεπετύμνου 2τηλ. 22510 24427, κιν. 6948-017131e-mail: Georgiaponirelli@

gmail.com

ΧΗΜΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

ΚΟΚΚΩΝΗΣ Ι. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Α.Π.Θ.M.Sc.

Περιβαλλοντικές μελέτες, χημικοτεχνικές μελέτες και άδειες καταστημάτων Μίμη Γαληνού 3Βτηλ./φαξ: 22510 25448κιν. 6932-117458

ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ

ΚΑΡΑΤΖΑ Ι. ΑΛΚΜΗΝΗ Δασολόγος, M.Sc.Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

ΘεσσαλονίκηςΦωτοερμηνείες - επίλυση δασι-κών αμφισβητήσεων - δασι-κές/περιβαλλοντικές μελέτες -αρχιτεκτονική τοπίου - διαμόρ-φωση κήπωνΓεωργίου Τερτσέτη 4τηλ. 22510 54764κιν. [email protected]

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ-ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ-ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΧΩΡΩΝ

ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣΤεχνολόγος ΓεωπόνοςΑπολυμάνσεις, απεντομώσεις,

μυοκτονίεςΜόρια Λέσβου τηλ. 225103 2192κιν. 6942-625198

ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ ΒΟΘΡΩΝ

ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙΕλ. Βενιζέλου 52, Μυτιλήνητηλ. 22510 32400

ΛOΓIΣTIKA ΓPAΦEIA

ΒΕΡΡΗΣ Π. ΠΑΝΤΕΛΕΩΝ Αγ. Θεράποντος 6Παροχή λογιστικών,

φοροτεχνικών υπηρεσιών,καθώς και σύνταξη οικονομοτεχνικών μελετώντηλ./φαξ: 22510 48604

ΓΕΩΠΟΝΟΙ

ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΡΑΤΗΣ Γεωργικές - Περιβαλλοντικές Με-λέτεςΒιολογική Γεωργία - Κτηνοτροφία,Νέοι ΑγρότεςΚαταπολεμήσεις Εντόμων καιΤρωκτικώνΕπαγγελματικοί καθαρισμοί χώρωνΚαβέτσου 10 (2ος όροφος)τηλ. 22510 37415, κιν. 6937-407221e-mail: [email protected]

ΤΑΜΤΑΜΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣΕμπόριο μεταχειρισμένων τρακτέρ Ιαπωνίας Παρελκόμενα, σκαπτικά χειρός & ανταλλακτικά Παγανή Μυτιλήνης KUBOTA, SHIBAURA YANMAR ISEKI MITSUBISHI HINOMOTO τηλ. 22510 29419 κιν. 6944-324667

ΚΑΤΟΙΚΙΑΔΟΜΗΣΗ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 21

EIΔIKOIΓAΣTPENTEPOΛOΓOI

Γρίβας ΕυστράτιοςΚαβέτσου 40τηλ. 22510 41210κιν. 6932-703093

Κατσαβέλλης Ε. ΙωάννηςΑγ. Ειρήνης 1, 4ος όροφοςτηλ. 22510 54568κιν. 6932-482412

Χατζηαργυρίου Γ. Μαρία Ερεσού 2, 1ος όροφος.τηλ. 22510 37192κιν. 6973-303865

EIΔIKOI KAPΔIOΛOΓOI

Μαλλιαρός Ιωάννης Αερ. Γιανναρέλλη 13 ιατρείο: 22510 46002 κιν. 6932-906278

Ταπανλής Ν. Ευστράτιος Καβέτσου 5 (ισόγειο)ιατρείο: 22510 47788κιν. 6944-696854

EIΔIKOI ΠAΘOΛOΓOI

Γαλής Νάσος Πλ. Κωνσταντινουπόλεως 5τηλ. 22510 42505κιν. 6932-303873

Γιαννίκος Π. Στρατής Kαβέτσου 29, (έναντι παλιάς Oλυμπιακής)τηλ. 22510 41125κιν. 6976-654509

Ζερδελής Γιάννης Σμύρνης 7 ιατρείο: 22510 43874Oικία: 22510 22589

Λαγουτάρη Δήμητρα τ. Επιμελήτρια ΟγκολογικήςΚλινικής Ιατρικού Αθηνών Καβέτσου 10, 3ος όροφοςτηλ./φαξ: 22510 55636 κιν. 6932-089054

Μακρή ΣτέλλαΚαβέτσου 27τηλ. 22510 47448 κιν. 6978-697793

Περγαμηνού Άννα Καβέτσου 40 (3 όροφος)τηλ. 22510 41110κιν. 6945-394202

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΙ

Μπομπότη Στ. Πολυξένη Καβέτσου 5 τηλ. 22510 44010κιν. 6977-649458fax 22510 44027

IATPOIAKTINOΔIAΓNΩΣTEΣ

Aμπατζής Πολύδωρος Aερ. Γιανναρέλλη 7 τηλ. 22510 28222

Ιατρική Διάγνωση ΛέσβουΠαντελέλη Μαριάνθη

Παγανή 2ο χλμ. Μυτιλήνης - ΚαλλονήςΣύμβαση με όλα τα Tαμεία.τηλ. 22510 42101

Μαγνητική Τομογραφία Λέ-σβου Σίσκας Α. Νικόλαος(στρατιωτικός ιατρός)

Χρυσομαλλούσης 20Α & Α-σκληπιού

τηλ. 22510 42277, 42377 και 43214

Χατζηκυριάκου - ΓρηγοράκηΈλσα

Ακτινολογικό Υπερηχοδια-γνωστικό ΕργαστήριοΝαυμάχου Αποστόλη 17(κάθετος της Καβέτσου 22 -24)τηλ. 22510 47773 και κιν.6932-616601

ΚΑΛΛΟNH

Πανσεληνά - Σκορδά ΜαρίαΈναντι Κέντρου Υγείαςτηλ. 22530 22131Σύμβαση με όλα τα ταμεία

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ

Γιάννης Δ. Χατζηλίας ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣΚαβέτσου 44, 3ος όροφοςτηλ. 22510 54038κιν. 6973-821145

ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ

Κεχαγιάς Αθ. ΕυάγγελοςΜέλος της Ελληνικής Νευρο-χειρουργικής Εταιρείας &της Ελληνικής ΕταιρείαςΣπονδυλικής ΣτήληςΥπ. διδάκτωρ Ιατρικής Σχο-λής Καποδιστριακού Πανεπι-στημίου ΑθηνώνΒουρνάζων 17 τηλ. 6977-375962e-mail:[email protected]

MIKPOBIOΛOΓOIBIOΠAΘOΛOΓOI

Γ. Φεβρωνία Κανταρτζή M.D.Καβέτσου 32, (Πάνω απόΣκοπελίτη/ Βιοκαρπέτ) Μυτιλήνητηλ. 22510 25070 κιν. 6974-585745e-mail: [email protected]Σύμβαση με όλα τα ταμεία

Κοροβέση - ΤαπανλήΝικολέττα

Αγ. Ειρήνης 1, 2ος όροφος τηλ. 22510 23818κιν. 6944-564159

Κυριακίδης Π. Στρατής Πλατεία Κων/πόλεως 5 τηλ. 22510 37477κιν. 6976 980830

Σιδηρή Ευστρατία Καβέτσου 22τηλ. 22510 21275

Σκανέλης Π. ΕυστράτιοςΣτρατιωτικός Ιατρός Καβέτσου 3 - 1ος όροφος τηλ. 22510 27702κιν. 6936-667657

ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΙ

Ρεκλείτη ΆνναΚαβέτσου 40, 5ος όροφοςτηλ. 22510 55516κιν. 6944-662304

Ψιάχου ΕλένηΑιματολόγος,τ. Διευθύντρια ΕΣΥ Αγγλίας Καβέτσου 3, 1ος όροφοςτηλ. 22510 23952, 6972-439364e-mail:[email protected]

OPΘOΠAIΔIKOIXEIPOYPΓOI

Παπαδόπουλος ΑναστάσιοςΚαλλονή Λέσβουιατρείο: 22530 29233κιν. 6979-070772

OYPOΛOΓOIANΔPOΛOΓOI

Μουτζούρης Βασίλης Kαβέτσου 27 τηλ. 22510 43456, κιν. 6972 122738(Μόνο Απογεύματα)

OΦΘAΛMIATPOI

Ζουμπούλη Δ. Ελένη Καβέτσου 11(πλησίον βιβλ. “Eιρμός”)ιατρείο: 22510 42312οικία: 22510 41487

Κουτζά Χριστίνα Καβέτσου 10τηλ. 22510 44664κιν. 6944363959

Τουρβάς Θ. Γεώργιος Χειρουργός ΟφθαλμίατροςΚαβέτσου 27, 3ος όροφοςΔέχεται με ραντεβούιατρείο: 22510 23661κιν. 6932 404602

ΑΘΗΝΑ

Μάλλιας ΙωάννηςΧειρουργός ΟφθαλμίατροςΚαλλιπόλεως 3 & Ελευθ. Βενιζέλου 65Νέα Σμύρνητηλ. 210 9320215

ΠAIΔIATPOI

Τσανακτσή - Mαλλιαρού Μαρία

Αερ. Γιανναρέλλη 13 τηλ. 22510 40250 κιν. 6932449588

PEYMATOΛOΓOI

Γρίβας Κων/νος Καβέτσου 5 (3ος όροφος) τηλ. 22510 44020κιν. 6932 204318φαξ 22510 44027

Μαυραγάνη Ιγ. Κλειώ Καβέτσου 11 & Παπανικολή τηλ. 22510 25338κιν. 6946465866

Ω.Ρ.Λ.

Θεοδοσίου - Πασχαλίδη Γ. Μαρία

Καβέτσου 44τηλ. 22510 22217, κιν. 6948-309834

Κουτουκτσής Ε. Αθανάσιος Καβέτσου 40, 3ος Όρ. τηλ. 22510 29342, κιν. 6942-290344 9-13:00 & 18:00-21:00 εκτός Τετάρτης

Πασχαλίδης Π. Γιάννης Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΑθηνώνΚαβέτσου 44 τηλ. 22510 22217κιν. 6944-586587

KAΛΛΟΝΗ

Κρέτζας Π. ΔημήτριοςΕμπορικό Κέντρο Αλβανούτηλ. - φαξ: 22530 23256

κιν. 6944-523748

ΑΘΗΝΑ

Ρουμελιώτης ΔημήτρηςΧειρουργός Ω.Ρ.Λ. Ενηλίκων - Παίδων Πτυχιούχος Ιατρικής ΣχολήςΘεσσαλονίκηςΥποψήφιος διδάκτωρ Πανεπι-στημίου ΑθηνώνΠράσινου Λόφου 13 & Πολυ-τεχνείου, Ν. Ηράκλειο Αττι-κής. Συνεργάζεται με όλα ταταμείατηλ. 210 2833368, κιν. 6944-141359

ΨYXIATPOI

Ανδριώτης ΝικόλαοςΚαβέτσου 29 Μυτιλήνη τηλ. 2251041696κιν. 6944304116

XEIPOYPΓOIOΔONTIATPOI

Aμπατζή - Aντωνίου Mαρία Aερ. Γιανναρέλλη 7 τηλ. 22510 21030

Βογιατζή Μπέσσυ Αγ. Ειρήνης 3Α, Μυτιλήνη τηλ. 22510 43033 κιν. 6947422066

Βογιατζής Ιωάννης Καβέτσου 3,τηλ. 22510 46868κιν. 6945-901518

Καπτανής Ευστράτιος Καβέτσου 22 τηλ. 22510 44314

Μοιρασγεντής Παναγιώτης Καβέτσου 22, 1ος όροφοςτηλ. 22510 45977κιν. 6977-881899

ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣΜουτζούρη Κατερίνα

τηλ. 22530 61572κιν. 6936-960693

ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ

Καραγεωργίου Νίκος Διδάκτωρ OρθοδοντικήςΑγίας Ειρήνης 11τηλ. 22510 42233

Καραχάλια Καλλιρόη Αγίας Ειρήνης 1τηλ. 22510 48105κιν. 6936406140

Χατζηδημητρίου Α. Μιχάλης - Ορέστης

Καβέτσου 32ιατρείο: 22510 43377κιν. 6974117849

ΨYXOΛOΓOΣ - ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Βερβέρη ΜαρίαΚαβέτσου 17Ειδίκευση στην ψυχολογίαπαιδιών και εφήβωντηλ. 6945-447016 & 2251048933

ΨYXOΛOΓOI

Καραγεωργίου Ελένη Κλινική ψυχολόγοςΔέχεται με ραντεβούΖακύνθου 34τηλ. 22510 43394κιν. 6973-312860

ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

Παρέχει ομαδική και ατομικήψυχοθεραπεία παιδιών, εφή-βων, ενηλίκων, ψυχολογική υ-ποστήριξη σε οικογένειες,ζευγάρια και χρήστες ουσιών,ψυχολογικές αξιολογήσειςπαιδιών, εφήβων και ενηλί-κων.24ωρης λειτουργίαςΚλεοβουλίνης 20 - Μυτιλήνητηλ. 22510 48959, κιν. 6970-095950 (24 ώρες/24ωρο)

Παραδείσης Γιώργος Ψυχολόγος Δέχεται με ραντεβούΜπούχλια 10τηλ. 22510 41803, κιν. 6971-736667 (24 ωρών)

Ταμτάμη Γιώτα Σύμβουλος ΨυχολόγοςM.Sc.Δέχεται κατόπιν ραντεβούΘεοδώρου Αλκαίου 6 (πλη-σίον Άγ. Ιωάννη Καλυβίτη)τηλ. 6945-199064

ΛOΓOΘEPAΠEYTEΣ

Αδαμπατά ΚατερίναΗρώων Πολυτεχνείου 4τηλ. 22510 29996κιν. 6937293661

Αναγνώστου ΠελαγίαΑργύρη Εφταλιώτη 11 (ένα-ντι Αγάλματος Ελευθερίας)τηλ. 22510 54538κιν. 6980-266109e-mail:[email protected]

ΛΕΞΗΜΑΧατζηεμμανουήλ ΑδριανήΧρυσομαλλούσης 25 τηλ. 22510 55109κιν. 6973-565403e-mail:[email protected]

Χατζόγλου ΕλένηΕρεσού 13τηλ. 22510 48986κιν. 6946684555

ΦYΣIKOΘEPAΠEYTEΣMYTIΛHNH

Θαλασσέλλη ΜαρίαΦυσικοθεραπεία - Χειροθεραπεία

Μυοσκελετικές παθήσεις /κακώσεις, αθλητικές κακώσειςΚαβέτσου 29τηλ. 22513 00320κιν. 6946-564929

Κέντρο Φυσικοθεραπείας& ΑποκατάστασηςMSc Ζαχαρίου Δημήτριος

Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Καρόλου ΤσεχίαςLaser - ΥδρομασάζΤζακούζι - ΜαγνητοθεραπείαΘουκυδίδου & Κανάρητηλ. 22510 41868κιν. 6938802270

Κέντρο Φυσικοθεραπείας& Aποκατάστασης Τάκας Π. Δημήτρης

Καβέτσου 13 τηλ. 22510 29802, κιν. 6932420297

Χατζηδημητρίου ΑντώνηςΑγ. Ειρήνης 3Ατηλ. 2251037633κιν. 6945792823

ΔIAITOΛOΓOIΔIATPOΦOΛOΓOI

BEAUTY CENTER «ΤΣΑΤΡΑΦΙΛΗ»Τσατραφίλη Σταυρούλα

Κλινική ΔιαιτολόγοςΔιατροφολόγος M.Sc.Β. Καραπαναγιώτη 13τηλ. 22510 20111

Κουτρολού Κ. ΧαράΚλινική ΔιαιτολόγοςΔιατροφολόγος Καβέτσου 36, Μυτιλήνητηλ./φαξ: 22510 21374κιν. 6955409874

Τελωνιάτη Ειρήνη Π. Βοστάνη 6, Μυτιλήνητηλ./φαξ: 22510 42011κιν. 6944513511

AIΣΘHTIKOI

BEAUTY CENTER«ΤΣΑΤΡΑΦΙΛΗ»Τσατραφίλη Κων/να

Αισθητική, Φωτόλυση, Mακιγιάζ, Μανικιούρ, ΠεντικιούρΒ. Καραπαναγιώτη 13τηλ. 22510 20111

BEAUTY HOUSE Ολοκληρωμένες προτάσεις πε-ριποίησης Περιποίηση προσώπου, σώμα-τος, άνω & κάτω άκρωνΕιδικές θεραπείεςΕ. Βοστάνη & Βαλαωρίτου γω-νία, Μυτιλήνητηλ. 22510-48869

Σταμάτη ΚωνσταντίναΠοδολόγος, κοσμητολόγος, αισθητικόςΘουκιδίδου 4, Χρυσομαλλούσατηλ. 22510 22696

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Αλεξανδρή ΜαρίαΟρθοπαιδικά είδη - Ιατρικά (βαδιστικά υποστηρίγματα, αμαξίδια, βοηθήματα γιαάτομα με ειδικές ανάγκες) Παπαδιαμάντη 22,τηλ. 22510 47714

Ορθοπεδική ΛέσβουΜαυραγάνη ΒάσωΟρθοπεδικά ανατομικά είδη - αθλητικά βοηθήματα ειδικές κατασκευές - νοσοκομειακά είδη Καβέτσου 11 & Παπανικολή,τηλ. 22510 45542

OΔONTΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Ψαραδέλλης Β. Χρήστος Πτυχιούχος Οδοντικής Τεχνολογίας ΑΤΕΙ ΑθηνώνΣκαμανδρίου 2Α τηλ. 22510 54989κιν. 6973-036163

ΓPAΦΕΙΑ ΤΕΛΕΤΩΝMYTIΛHNH

Δούκα Ράλλη Βασιλική Αγ. Συμεών 4τηλ. 22510 42687 - 29504κιν. 6932486155,6977546406ΠΑΠΑΔΟΣ: τηλ. 22510 82808

Page 23: Εμπρός 3583

22TETAPTH 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012EI∆HΣEIΣ

Stavros de la Cruz @ «De Facto»

Ένα ακόμα «δυνατό»house party με τηνυπογραφή τού «De

Facto» πραγματοποιή-θηκε την προηγούμενηΤετάρτη στη Μυτιλήνη.Ο resident DJ τού «W»- ενός από τα μεγαλύ-τερα nightclubs της Α-θήνας - Stavros de la Cruz, ήταν αυτήν τηφορά καλεσμένος στα decks τού «De Facto», που έφτα-σε στο νησί με μοναδικό «αντικείμενο» στις αποσκευ-ές του, την ανεξάντλητη ενέργεια για ένα αξέχαστοevent, την οποία και «μοίρασε» απλόχερα σε όσους έ-δωσαν το παρών… και ήταν πολλοί!Το μαγαζί γέμισε ασφυκτικά με κόσμο που δεν παρέ-λειπε να χειροκροτεί σε κάθε ευκαιρία τον DJ για τιςμουσικές του επιλογές, ενώ σε συνδυασμό με τα εντυ-πωσιακά εφέ (πυροτεχνήματα, κόρνες, καπνός κ.ά.)που είχαν εφοδιαστεί οι διοργανωτές, δημιουργήθηκεμια ατμόσφαιρα πραγματικά ξεχωριστή.

Με τους Γιώργο Χατζηπαύλου καιΚωσταντίνο ΡαβνιωτόπουλοStand up Comedy @ «Marush»

Ένα καθ’ όλα πρωτό-τυπο concept πα-

ρουσίασε το«Marush» την περα-σμένη Τετάρτη, σκορ-πώντας άφθονο γέλιοστο κοινό της πόλης.Όχι, δεν ήταν άλλοςένας DJ που ήρθεαπ’ ευθείας από το καλύτε-ρο club της πρωτεύουσας… Ούτε και η πιο HOT χο-ρεύτρια που ξεσηκώνει τους πάντες με το χορό της στομπαρ.Ήταν ένα event που δεν είχε καν μουσική! Πώς γίνεται;Με πολλή θεατρικότητα και βέβαια… ηθοποιούς!Σε σκηνή θεάτρου μεταμορφώθηκε, λοιπόν, το«Marush» για μία και μόνο βραδιά, προκειμένου να υ-ποδεχτεί δύο άτομα εκ του team του γνωστού«ComedyLab.gr». Ο Γιώργος Χατζηπαύλος και ο Κων-σταντίνος Ραβνιωτόπουλος σκόρπισαν γέλιο μέχριςδακρύων στους δεκάδες φοιτητές και νέους, που ήτανεκεί από πολύ νωρίς για να απολαύσουν από κοντά έναπραγματικά ξεκαρδιστικό stand up comedy show.Οι δύο ηθοποιοί σατίρισαν με μοναδικό τρόπο τραγου-διστές, celebrities, πολιτικούς και φυσικά την κρίση,που δε θα μπορούσε να περάσει ασχολίαστη…Η αλληλεπίδραση με το κοινό και η ενεργή συμμετοχήτου στο show, προσέφερε ακόμα περισσότερη δράσηκαι ενδιαφέρον στη βραδιά!

«Iera Club» opening, στην Ευρειακή Κόλπου Γέρας

Παρ’ όλο το σχε-τικά άσχημο

καιρό, αρκετός ή-ταν ο κόσμος πουεπέλεξε να περά-σει το σαββατό-βραδό του στοopening του«Iera Club» τοπ ρ ο η γ ο ύ μ ε ν οΣάββατο! Στα decks ήταν ο DJ Metin, που μας«ανέβασε» και μας ζέστανε με τις ελληνικές και ξένεςμουσικές επιλογές του!Το «Iera Club» στην Ευρειακή Κόλπου Γέρας θα είναικοντά μας όλο το καλοκαίρι, με πολλές - πολλές εκ-πλήξεις και μοναδικά events!Εμείς, όπως και πέρυσι, θα το «ακολουθούμε» πιστά!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ

ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΡΑΔΙΟΤ/ΚΕΣΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Α.Ε.»ΑΡ.Μ.Α.Ε.43484/82/Β/199

9/0

Σύμφωνα με το Νόμο και το

Καταστατικό της Εταιρείας

«ΡΑΔΙΟΤ/ΚΕΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ ΜΥ-

ΤΙΛΗΝΗΣ ΑΕ», καλούνται οι

μέτοχοι της Εταιρείας σε ετή-

σια Τακτική Γενική Συνέλευση

στις 30 Ιουνίου 2012, ημέρα

Σάββατο, και ώρα 12:00 μ.,

στα γραφεία της εταιρείας

στην ΜΥΤΙΛΗΝΗ, οδός Ναυ-

μάχου Αποστόλη, αριθ. 29,

για συζήτηση και λήψη απο-

φάσεων. Θέματα ημερήσιας

διάταξης:

1. Υποβολή και έγκριση του Ι-

σολογισμού της εταιρικής

χρήσης 2011 μετά των επ’ αυ-

τού εκθέσεων του Διοικητικού

Συμβουλίου και των ελε-

γκτών.

2. Απαλλαγή των μελών του

Διοικητικού Συμβουλίου από

κάθε ευθύνη αποζημίωσης για

τα πεπραγμένα της χρήσης

2011.

3. Διάφορα θέματα.

Οι κ.κ. Μέτοχοι που επιθυ-

μούν να μετάσχουν στην Τα-

κτική Γενική Συνέλευση, πα-

ρακα λούνται να συμμορφω-

θούν με τις αντίστοιχες διατά-

ξεις του Καταστατικού.

Μυτιλήνη, 31 Μαΐου 2012Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

ΓΙΑΝΝΑΚΕΛΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Χείρα βοηθείας από… ιδιώτες

ξίας «Μαρίνα ΜυτιλήνηςΑ.Ε.», που θυμίζουμε συ-γκροτείται από στελέχητου ελληνικού ομίλουΚΑΕ «Folli Follie Group»και του τουρκικού ομίλου«Setur Servis TuristikA.Þ.», βρέθηκαν στη Μυ-τιλήνη, όπου και είχανσυνάντηση με στελέχητης αυτοδιοίκησης καιεκπροσώπους τοπικώνφορέων. Κατά τη διάρκειαδείπνου που ακολούθη-σε, ο περιφερειάρχης Νά-σος Γιακαλής αναφέρθη-κε στην πιλοτική εφαρμο-γή του προγράμματος χο-ρήγησης βίζας που ξεκι-νά να εφαρμόζεται στοβόρειο Αιγαίο, καθώς και

στα προβλήματα που δη-μιουργεί η έλλειψη υπο-δομών για την αναμονήτων επισκεπτών. Μεταξύτων στελεχών της «Μαρί-να Μυτιλήνης Α.Ε.» πουμετείχαν στη συνάντηση,ήταν το μέλος του διοικη-τικού συμβουλίου και συ-μπατριώτης μας ΖάχοςΜαντζαβίνος, όπως και οΓιώργος Βελέντζας, γενι-κός διευθυντής του ομί-λου επιχειρήσεων ΚΑΕ«Folli Follie».

Πιο γρήγορα…Το Σάββατο υπήρξε και τοσχετικό δημοσίευμα του«Ε», στο οποίο και τονι-ζόταν πως δεδομένης τηςκατάστασης στο χώρο ά-φιξης των Τούρκων επι-

σκεπτών, δεν υπάρχει δυ-νατότητα σε πρώτη φάσηνα χορηγείται βίζα σε πε-ρισσότερους από 20 επι-σκέπτες καθημερινά. Με-τά απ’ όλα αυτά, όπωςμας είπε ο πρόεδρος τουΛιμενικού Ταμείου Λέ-σβου, Κώστας Κορδώνης,επικοινώνησε μαζί του οκ. Μαντζαβίνος και τον ε-νημέρωσε ότι θα υπάρξειενίσχυση απ’ την πλευράτου ομίλου, καλύπτονταςμέρος του κόστους τωνεργασιών, με στόχο ναξεκινήσουν άμεσα και έ-τσι πολύ πιο γρήγορα ναμπορούν να χορηγούνταιβίζες σε όσους επισκέ-πτες το επιθυμούν.Χθες το μεσημέρι, ο κ.Κορδώνης είχε συνάντη-

ση με το μηχανικό, πουολοκλήρωσε τα σχέδιαγια τη διαμόρφωση τηςαίθουσας αναμονής στονεξωτερικό χώρο του Τε-λωνείου, έτσι ώστε ναδρομολογηθεί άμεσα, μετη βοήθεια και του ομί-λου των ΚΑΕ (που, θυμί-ζουμε, ενισχύουν ήδηκτηριακές διαμορφώσειςστην περιοχή του λιμανι-ού Μυτιλήνης), το έργοκατασκευής τους. Όπωςείπε ο κ. Κορδώνης, μετην οικονομική κατάστα-ση του Λιμενικού Ταμεί-ου δε θα υπήρχε περίπτω-ση τα έργα να ολοκληρω-θούν πριν τον Οκτώβριο,ενώ τώρα όλα θα γίνουνκαι θα τελειώσουν πολύπιο γρήγορα.

συνέχεια από ΣEΛ. 5

Page 24: Εμπρός 3583

23TETAPTH 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

SUDOKU

ΛYΣΕΙΣ

∆ΥΣΚΟΛΟ

∆ΥΣΚΟΛΟΜΕΤΡΙΟΕΥΚΟΛΟ

ΕΥΚΟΛΟ ΜΕΤΡΙΟ

Φ Α Ρ Μ Α Κ Ε Ι Α

ΤΕΤΑΡΤΗ: ΔΙΗΜΕΡΕΥΕΙ07.45 - 20.30

ΤΣΕΡΔΑΝΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗΠιττακού 31

Τηλ. 22510 45455

ΤΕΤΑΡΤΗ: ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΕΙ17.30 - 07.45

ΚΡΙΚΛΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΗλία Βενέζη 7 Καλλιθέα

Τηλ. 22510 21886ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι αμοιβαίες αλλαγές μεταξύ

των φαρμακείων δεν κοινοποιούνται

στην εφημερίδα.

Δ Ρ Ο Μ Ο Λ Ο Γ Ι Α Π Λ Ο Ι Ω Ν

ΤΕΤΑΡΤΗ: 6 .6 .2012

ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ“Ν. XΙΟΣ” 21.00 ΠΡΟΣ ΧΙΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΑΠΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ“E. EXPRESS” 18.00 ΠΡΟΣ ΧΙΟ-ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Συνιστούμε στους αναγνώστες μας

να επικοινωνούν με τις εταιρείες και τα κατά τόπους

πρακτορεία για τυχόν αλλαγές στα δρομολόγια

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Τουρ. Αστυνομία 22510 22776

Αστυνομία 22510 41911

Πυροσβεστική 199

Περιφέρεια

Β. Αιγαίου 22510 37080

Νοσοκομείο 22513 51100

22513 51200

Δημαρχείο 22510 27777

Τελωνείο 22510 28311

Λιμεναρχείο 22510 24115

Αεροδρόμιο 22510 38722

2251038700

Δημ. Θέατρο 22510 37194

Γ.Γ. Αιγαίου & Νησιωτικής

Πολιτικής 22510 41161

Δικαστήριο 22510 45489

ΠΕΔ Β. Αιγαίου 22510 27333

Ταχυδρομείο 22510 28823

Μητρόπολη

Μυτιλήνης 22510 40892

Ραδιοταξί 22510 25900

Σταθμός Υπεραστικών

Λεωφ. ΚΤΕΛ 22510 28873

Σταθμός

Αστικών Λεωφ. 22510 46436

Δρομολόγια ΚΤΕΛ 22510 14505

ΚΕΘΕΑ ΛΕΣΒΟΥ 22510 25670

6973-245453

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑΛΗΜΝΟΥ

Δημαρχείο 22543 50000

Νοσοκομείο 22540 82000

Πυροσβεστική 22540 22199

Αστυνομία 22540 22200

Λιμεναρχείο 22540 22225

Ο.Α. Αεροδρόμιο 22540 92700, -1

Ο.Α. 22540 22214, -5

ΚΤΕΛ 22540 22464

Ταχυδρομείο 22540 22462

Περιφερειακή

Ενότητα 22540 22996

Αegean Airlines 22540 92720

ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΣΤΟ εμπρός

ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ:

“EΠIKOINΩNIA

ΑΙΓΑΙΟΥ A.E.” EΘNIKH TPAΠEZA

415/470156-97

ALPHA BANK601-00-2002-008741

TPAΠEZA ΠEIPAIΩΣ5709-017817-954

ΓENIKH TPAΠEZA9800145525-7

EMΠOPIKH TPAΠEZA85231511

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ TPAΠEΖAΛΕΣΒΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

000432850013

MARFIN EGNATIA BANK0266727426

ΧΡΗΣΙΜΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΥΔΡΕΥΣΗΣΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΕΣΒΟΥΜυτιλήνη 5-6-2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΓια Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύ-

δρευσης-Αποχέτευσης Λέ-

σβου (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.) προτίθεται

να αναθέσει καθήκοντα ια-

τρού εργασίας, κατά τα ορι-

ζόμενα:

1. στο Ν. 3850/2010 και ειδι-

κότερα το άρθρο 16, παραγρ.

12

2. στην ΚΥΑ με αριθ. Υ7α/ΓΠ

οικ. 112498/ΦΕΚ 1775/26-8-

2009 «Ιατροί εργασίας - Όροι

και προϋποθέσεις για την α-

πόκτηση της ειδικότητας της

ιατρικής της εργασίας από

ιατρούς άλλων ειδικοτήτων»

3. στο Ν. 3762/2009 «Ανα-

διοργάνωση Σώματος Επιθε-

ώρησης Εργασίας - Ρύθμιση

θεμάτων Οργανισμών επο-

πτευομένων από το Υπουρ-

γείο Απασχόλησης και Κοι-

νωνικής Προστασίας και άλ-

λες διατάξεις» και ειδικότε-

ρα το άρθρο 12 «Δικαίωμα ά-

σκησης καθηκόντων ιατρού

εργασίας» για ένα (1) χρόνο

και με απασχόληση εκατόν

δέκα ωρών (110) ανά έτος.

Οι ενδιαφερόμενοι καλού-

νται να υποβάλλουν αίτηση

προς την Υπηρεσία.

Γίνονται δεκτοί για την υπο-

βολή αιτήσεως, οι έχοντες

τα παρακάτω προσόντα, σύμ-

φωνα με το Ν. 3850/2010.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει

να καταθέσουν μέχρι την 22-

6-2012, ημέρα Παρασκευή

στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Λ.,

Ελ. Βενιζέλου 13-17, Μυτιλή-

νη και κατά τις εργάσιμες η-

μέρες και ώρες, τα ακόλουθα

δικαιολογητικά:

1. Αίτηση πρόσληψης για την

προκηρυσσόμενη θέση

2. Βιογραφικό σημείωμα

3. Αποδεικτικά σπουδών

4. Αποδεικτικά προϋπηρε-

σίας

5. Βεβαίωση άσκησης της συ-

γκεκριμένης ιατρικής ειδικό-

τητας από τον τοπικό Ιατρικό

Σύλλογο.

6. Δήλωση ή περί τυχόν απα-

σχόλησης του, κατά το χρό-

νο υποβολής των δικαιολο-

γητικών και των όρων αυτής

σε άλλο εργοδότη ως ιατρού

εργασίας.

Η πρόσληψη θα γίνει με από-

φαση του Διοικητικού Συμ-

βουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ύστε-

ρα από προσωπική συνέντευ-

ξη και επιλογή (κατάταξη

διαγωνισθέντων) από Επι-

τροπή της ΔΕΥΑΛ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥΖΑΧΑΡΕΙΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟΣΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ «Η ΑΓΙΑΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» ΤΗΣΔΗΜΟΤΙΚΗΣΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΑΣΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥΑγία Παρασκευή 5Ιουνίου 2012Αριθμ. Πρωτ.: 93

ΠΕΡΙΛΗΨΗΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣΠΡΟΧΕΙΡΟΥ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ

ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. προκη-

ρύσσει πρόχειρο μειοδοτικό

διαγωνισμό με σφραγισμέ-

νες προσφορές, για την ανά-

δειξη προμηθευτών ειδών

τροφίμων για τις ανάγκες

του Δημοτικού Ν.Π.Δ.Δ. Ζα-

χάρειος Π.Μ.Φ.Η «Η Αγία

Παρασκευή» του Δήμου Λέ-

σβου με κριτήριο κατακύρω-

σης χαμηλότερη τιμή.

Οι φάκελοι των προσφορών

μαζί με όλα τα απαραίτητα

δικαιολογητικά θα κατατίθε-

νται στα γραφεία του Ιδρύμα-

τος, που βρίσκεται στην Αγία

Παρασκευή Λέσβου και ενώ-

πιον της επιτροπής διενέρ-

γειας του διαγωνισμού την

Δευτέρα 11/06/2012 και ώρα

11:00 μέχρι 12:00. Οι προ-

σφορές μπορεί να αποστέλ-

λονται με οποιονδήποτε τρό-

πο, με την απαραίτητη προϋ-

πόθεση ότι θα περιέχονται

στο Ίδρυμα μέχρι την προη-

γούμενη ημέρα από τη διε-

νέργεια του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί

σύμφωνα με τις διατάξεις

του Ε.Κ.Π.Ο.ΤΑ. (Υπ. Αποφ.

11389/1993) και με κριτήριο

κατακύρωσης τη χαμηλότερη

τιμή.

Στον διαγωνισμό μπορούν να

λάβουν μέρος αναγνωρισμέ-

να φυσικά και νομικά πρόσω-

πα που ασχολούνται με την

εμπορία τροφίμων.

Η προμήθεια θα κατακυρωθεί

σε συμμετέχοντα, η προσφο-

ρά του οποίου θα κριθεί σύμ-

φωνη με τις τεχνικές προδια-

γραφές και προσφέρει τη χα-

μηλότερη τιμή.

Πληροφορίες για το διαγωνι-

σμό παρέχονται κατά τις ερ-

γάσιμες ημέρες και ώρες στο

τηλ. 2253031654. Αρμόδιος

υπάλληλος Β. Καλλιπολίτης.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Κυριαζής Γεώργιος

Ευχαριστήριο

Θα θέλαμε να εκφράσουμε δημόσια τις θερμέςμας ευχαριστίες, σε όσους με οποιονδήποτετρόπο συμπαραστάθηκαν στο βαρύτατο πένθοςμας για τον πρόωρο χαμό του συζύγου και πα-τέρα μας

ΦΩΤΗ ΚΑΡΑΤΖΑ.Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους φίλους της οικο-γενείας και τους συναδέλφους του στην Κ΄ Ε-φορεία Κλασσικών Αρχαιοτήτων, για την ηθικήκαι οικονομική συμπαράστασή τους.Τέλος, καλούμε όλους να παρευρεθούν στο40ήμερο μνημόσυνο που θα τελεστεί στη μνή-μη του, την Κυριακή 10 Ιουνίου στο ναό της Α-γίας Τριάδας.

Η οικογένειά του

Ευχαριστήριο

Ευχαριστούμε θερμά όλους εκείνους που κατέ-θεσαν στεφάνια, προσέφεραν χρήματα στον Ιε-ρό Ναό Αγίας Βαρβάρας Παμφίλων, στο Σύλ-λογο Καρκινοπαθών, καθώς και όλους όσοιμας συμπαραστάθηκαν και τίμησαν τη μνήμητης αγαπημένης μας

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΙΟΥ.

Ο σύζυγος,τα παιδιά

και τα εγγόνια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ

Καρά Τεπέ Μυτιλήνη81100

Α.Μ.Α.Ε.54180/82/Β/03/02

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Καλούνται οι μέτοχοι της ε-

ταιρείας σε ετήσια τακτική γε-

νική συνέλευση την 30 Ιουνί-

ου 2012, ημέρα Σάββατο και

ώρα 12:00, στα γραφεία της

εταιρείας οδός ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ

ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, με θέματα ημε-

ρήσιας διάταξης τα παρακά-

τω:

Θέματα ημερήσιας διάταξης1. Υποβολή και έγκριση του Ι-

σολογισμού της εταιρικής

χρήσης 2011 μετά των επ’ αυ-

τού εκθέσεων του Διοικητικού

Συμβουλίου και των ελε-

γκτών.

2. Απαλλαγή των μελών του

Διοικητικού Συμβουλίου και

των ελεγκτών από κάθε ευθύ-

νη αποζημίωσης για τα πε-

πραγμένα της χρήσης 2011.

3. Εκλογή δύο τακτικών και

δύο αναπληρω ματικών ελε-

γκτών για τη χρήση 2012.

4. Διάφορα θέματα.

Μυτιλήνη 31 Μαΐου 2012Για το διοικητικό συμβούλιο

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.ΜΥΡΙΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ευχαριστήριο

Η οικογένεια Ανδρίκου ευχαριστεί από βάθουςκαρδίας όλους όσοι συμμετείχαν στο πένθοςτης με την παρουσία τους, μέσω στεφάνων,αλλά και στην προσπάθεια συγκέντρωσης χρη-ματικού ποσού για φιλανθρωπικό σκοπό.

∆HMOΣIEYΣEIΣ - ANAKOINΩΣEIΣ - ∆IAKHPYΞEIΣ - ∆HMOΣIEYΣEIΣ - ANAKOINΩΣEIΣ

Page 25: Εμπρός 3583

Μικρά, αλλάφαρμακερά

Σε ένα χωρισμό φταίνεπάντα και οι δύο. Και

αυτή, και η μάνα της.

J

24TETAPTH 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012XPONOΓPAΦHMA

XAM

OΓEΛATE!

κάνει

του

ς άλλου

ς να α

νησυχού

ν!

22510 44242

Πτερωτές σκέψεις

w Ξεκινήστε τη μέρασας με μια επίσκεψηστο αρτοποιείο-ζαχαροπλαστείο«Κίμωνας», όπου θαβρείτε μεγάλη ποικιλίαβραβευμένων, για τηνποιότητα των πρώτωνυλών τους,αρτοσκευυασμάτων. Ο«Κίμωνας», μεπρατήρια στιςΚολώνες, τηνΑκαδημία και τηΜύρινα, είναι εκεί γιανα σας εξυπηρετήσει.

w Ο «Κήπος», όπωςπάντα, είναι εκεί, στοπράσινο σημείο τηςπόλης της Μυτιλήνης,για ένα απολαύσετετον καφέ σας ή τογλυκό σας με τησυντροφιά ενός φίλουή διαβάζοντας το«Εμπρός».

w Έφτασε τομεσημέρι, το… φαγητότης μαμάς είναι ένατηλέφωνο μακριά. Ο«Παράσχος»,διατηρώντας τηνποιότητα που τον έχεικαταξιώσει, σαςπροσφέρει ένα νέο καιπραγματικάγευστικότατο μενού, μεμαγειρευτά φαγητά.

w Αν θέλετε να μάθετεαν υπάρχουν εξωγήινοιή φαντάσματα και ανυπάρχουν μόνο αυτάπου βλέπουμε, να σαςθυμίσω ότι σήμεραστις 9 το βράδυ ηομάδα «Το ΒαρύΠεπόνι» θαπροσπαθήσει να δώσειτις απαντήσεις πουζητάτε, με τη θεατρικήπαράσταση «ΗΑμερική δεν υπάρχει»,στο θέατρο του ΦΟΜ. «Θ

α σε περιμέ-νω την επό-μενη χρονιά»,είπα πέρυσι

το φθινόπωρο στο τελευταίο χε-λιδόνι. Αυτό, έκανε μια χαμηλήπτήση πάνω από το κεφάλι μου,ύστερα πήρε ύψος κι απομα-κρύνθηκε. Εφέτος, μια καινούρ-για οικογένεια χελιδονιών έ-στησε τη φωλιά της, ψηλά στηγωνιά της κλειστής μπαλκονό-πορτας του εξοχικού. Τώρα πουαρχίσαμε τις καθαριότητες καιτις προετοιμασίες επαναλει-τουργίας του σπιτιού, βρέθηκαμπροστά σε δίλημμα. Τι μπορώνα κάνω με τη φωλιά και τηνπόρτα. Αν ανοίξω κανονικά, θαγκρεμιστεί η φωλιά. Αν αφήσωτην πόρτα κλειστή θα στερηθείολόκληρη η δική μας οικογέ-νεια το μπαλκόνι. Κατέληξα ναδώσω χρόνο στα πτερωτά, ναβγούνε από το αυγό τα μικράτους, να πετάξουν κι αυτά καιτότε να ανοίξω το ένα φύλλο

του μπαλκονιού, και επιτέλουςνα αγναντέψουμε από κει τηθέα. Υπομονή, είπα στον εαυτόμου, το καλοκαίρι είναι μπρο-στά…Πάτησα το κουμπί της τηλεόρα-σης. Είναι κοινό μυστικό πλέον,πως «η τηλεόραση βλάπτει σο-βαρά την υγεία». Όσο περισσό-τερο την αποφεύγεις, τόσο πε-ρισσότερες ελπίδες έχεις γιακαλύτερη ψυχική διάθεση, γιαισορροπία. Η ειδησεογραφία έ-χει τόνους υψηλούς. Στήνονταικαβγάδες σε τηλεοπτικά παρά-θυρα, που έχουν αντικαταστή-σει τα ανοιχτά παράθυρα τηςγειτονιάς. «Μορφωμένοι» άν-θρωποι που δυστυχώς θα μπο-ρούσαμε να τους θεωρήσουμεκαι «μορφώματα», δεν κάνουνκάτι άλλο, εκτός του να «τηλε-μαχούν». Προβάλλουν το αδιέ-ξοδο της ζωής. Αλλά, εδώ πουφτάσαμε, δε φτάσαμε τυχαία.Ούτε ξαφνικά. Μια σειρά κακώνχειρισμών μάς φέρανε εδώ που

είμαστε. Πήραμε τη ζωή μαςλάθος, και εύχομαι ν’ αλλάξου-με ζωή…Τα τελευταία χρόνια όλο και πε-ρισσότερο αναλύουμε το θέματης συναισθηματικής νοημοσύ-νης. Μετράμε την ευφυΐα χωρίςνα αγνοούμε το συναίσθημα καικαταλήγουμε σε δείκτες συναι-σθηματικής νοημοσύνης. Το γε-γονός ότι δυσκολευόμαστε ναωριμάσουμε συναισθηματικάείναι καταφανέστατο σ’ όλες τιςκοινωνίες της ευμάρειας. Οναρκισσισμός και η φιλαυτίακατακλύζει τον κόσμο μας. Ποι-ος δείκτης ευφυΐας θα επικρα-τήσει άραγε στις 17 Ιουνίου,την ημέρα των εκλογών; Θα «ε-νηλικιωθούμε» ποτέ για να συ-σταθεί κυβέρνηση; Ψυχραιμίακαι αυτοσυγκράτηση. Η εκλογι-κή αναμέτρηση είναι σε εξέλι-ξη…

Βιργινία Κρητικού - Ζούρου

[email protected]

Του Γιάννη Ιωάννου από το «Έθνος»