YOU ARE DOWNLOADING DOCUMENT

Please tick the box to continue:

Transcript
Page 1: Acordaj Reiki 1

Acordaj Reiki Gradul I

Reiki este un mod de viata pentru unii, o terapie pentru altii, o cale spirituala pentru majoritatea dintre practicanti.

Practica Reiki nu lasa pe nimeni “la fel”, isi pune amprenta pentru intreaga viata, imediat ce a primit primul acordaj in Gradul I.

Reiki presupune sa incepi sa fii constient de propria-ti fiinta si de fluxul de energie care te strabate, de potentialul sau si sa folosesti in mod constient aceasta energie in toate domeniile vietii.

Intierea sau acordajul Reiki il poti primi doar de la un Maestru care cunoaste tehnica de acordaj.

In alegerea Maestrului de la care sa primesti acordajul este important sa stiti de cine a fost la randul sau initiat, dar si mai important este sa rezonati cu el. In cartea sa “Reiki pentru o viata”, Penelope Quest are un subcapitol dedicat acestui aspect. Despre Initierea Reiki si modul in care il intalnesti pe Maestrul optim pentru tine puteti citi si

In predarea Reiki fiecare Maestru hotaraste care este metoda care ii este cea mai la indemana si mai eficienta in scopul de a transmite informatiile cat mai bine si cu efect cat mai mare asupra persoanelor proaspat initiate.

La un moment dat a fost contactata pe mail de o persoana care m-a rugat sa verific daca arre acordajul Reiki facut. O scanez mental si apoi ii fac masuratori cu ansa si cu raportorul si rezultatul era negativ. Ii confirm astfel un “diagnostic” pe care i l-a dat un alt Maestru Reiki: nu avea nici un acordaj Reiki. Mi-a explicat ca si l-a facut singura urmarind un videoclip pe youtube. Am urmarit la randul meu acel clip, dar, cu exceptia faptului ca iti inducea o stare de relaxare, nu oferea nici un fel de acordaj. I-am sugerat sa caute un maestru Reiki care sa ii ofere initierea si sa inceapa sa practice cu adevarat Reiki.

Sunt Maestri care ofera initieri direct pe gradele II sau/si III. Criteriile dupa care se orienteaza in aceste hotarari sunt de natura personala si intuitiva.

Page 2: Acordaj Reiki 1

Cand am inceput sa ofer la randul meu acordaje persoanelor interesate masuram cu ansa si raportorul si ofeream, la randul meu, acordaje direct pe gradele II si III.

Cand am inceput sa imi asum pe deplin rolul de Maestru Reiki, am revenit asupra acestei hotarari, si initiez pe rand in gradele I, II si III, incercand sa nu diminuez importanta primului grad.

Acordajele reiki pot fi oferite de un Maestru celor interesati si de la distanta, in cazul in care persoana respectiva nu poate participa la o intalnire directa cu Maestrul ales. Am facut si eu astfel de initieri. Principalul lucru care trebuie convenit este data si ora la care cei doi sa se “intalneasca”. Atat Maestrul cat si solicitantul trebuie sa se afle intr-o stare de relaxare, in incaperi curatate din punct de vedere energetic. Acordajul  nu are o eficienta mai mica decat cel facut in prezenta celor doi.

Gradul I Reiki este cel in care initiatul are ocazia sa simta energia, sa fie constient de ea, sa o directioneze in mod practic pentru scopurile sale neegoiste, acelea de a oferi lumina si suport energetic atat propriei persoane (propriului trup si propriilor structuri energetice), cat si celorlalte entitati cu care are contact (de la plante pana la animale, de la minerale pana la oameni).

La acest nivel este esential ca cei initiati sa invete sa simta energia care le curge prin palme, sa o directioneze in mod constient catre scopul propus. multi ar putea spune ca nu este nimic nou, intrucat au mai pus palmele pe zone dureroase si au simtit, sau au primit confirmarea din partea altor persoane, ca durerea scade in intensitate si ca, usor-usor, dispare.

Aveam o prietena care, fara nici un fel de initiere in vreo practica spirituala, reusea cu palmele sa diminueze durerile menstruale ale surorii sale, sau ale altor persoane cu care se afla intr-un grad de relatie mai mare decat simple cunostinte. Cu toate acestea ea nu practica Reiki.

Activarea palmelor dupa initiarea Reiki pe gradul I se face fie prin manifestarea intentiei (spunand in gand “activez palmele in vederea autotratamentului/tratamentului Reiki pe care intentionez sa-l fac) fie prin frecarea energica a palmelor una de cealalata, pentru stimularea activarii fluxului de energie ce curge prin acestea.

Inca din prima zi in care s-a primit acordajul reiki este esential realizarea autotratamentului pe fiecare chakra si pe pozitiile

Page 3: Acordaj Reiki 1

secundare. Autotratamentul se poate realiza fie intins pe pat fie asezat comod intr-un fotoliu cu picioarele lipite de podea, aflate in dreptul umerilor.

Se porneste din crestetul capului spre picioare. La inceput, pana invatam sa simtim transferul de energie care se face prin pame catre chakre si invers, se sta cel putin cate 5 minute pe fiecare chakra si cate cinci minute pe fiecare pozitie intermediara.

In zona capului avem urmatoarele pozitii:

- in crestetul capului (la Chakra superioara) se pun palmele astfel incat sa cuprinda ambele emisfere ale creierului in palmele facute calus.

- pe frunte si in spate pentru “cel de al treilea ochi”

- pe ochi

- pe urechi

- pe ceafa

- pe gat (pentru chakra comunicarii)

In zona pieptului si a trunchiului:

- pe chakra inimii

- pe plexul solar

- pe chakra sacrala ( la doua degete sub buric)

- inghinal pentru chakra radacina.

- pozitii intermediare: pe umeri, pe sale/talie, pe fese.

Pozitii intermediare pentru incheieturi:

- Cate o mana pe cotul celeilalte. Nu amandoua o data! – astfel incat sa simtim cum curge energia negativa spre degetele mainilor si cum iese prin acestea

Page 4: Acordaj Reiki 1

- pe genunchi

- pe glezne

Cand stam intinsi in pat este foarte posibil sa adormim in timpul efectuarii autotratamentului. In acest caz este important sa nu va creati sentimente de vinovatie, intrucat procesul o data inceput, functioneaza in continuare, in ciuda faptuluic a dormiti. Cu toate acestea recomandarea tuturor este aceea de a incerca sa ramaneti treji pana la finalul autotratamentului. Sau sa reveniti asupra lui imediat ce v-ati trezit.

Criza de vindecare apare cu fiecare noua initiere si nu este altceva decat o curatare la nivel energetic, pe toate structurile noastre. Criza dureaza 21 de zile, atat cat a stat si Mikao Usui in pustie pana a primit reiki. Tot 21 de zile dureaza ca un nou concept sa fie asimilat psihifiziologic de catre creierul uman.

In aceasta perioada este posibil, dar nu obligatoriu, sa apara simptome la nivel fizic, dar si mental si sufletesc, precum: schimbarea mirosului (creste sensibilitatea olfactiva), schimbarea gustului (creste sensibilitatea gustativa), se poate schimba mirosul si culoarea urinei si a fecalelor, se poate schimba mirosul transpiratiei, putem avea stari febrile, putem casca mai des (lucru foarte bun de altfel intrucat ajuta la oxigenarea creierului), putem trece cu usurinta de la o stare de iritare la una de relaxare, putem trai starid e somnolenta, sau, dimpotriva, sa fim mai energici si mai lini de viata, putem avea usoare eruptii pe piele (ca un fel de alergie), dar care trec in timp. Sunt persoane care nu au avut simptome dupa initieri, iar altele care au avut alte simptome decat cele enumerate.

Tratamentele pe alte persoane se fac urmand aceeasi pasi ca in autotratament. Recomandarea este sa nu faceti tratament in perioada celor 21 de zile aferente crizei de vindecare. Insa, daca cineva are imperios nevoie de ajutor, nu va impiedicati sa i-l oferiti, in ciuda faptului ca perioada nu s-a incheiat.

Dupa fiecare tratament pe care il oferim altora, este esential sa ne taiem legaturile care se creaza in timpul acestuia intre noi si cei carora le oferim Reiki. Taierea legaturilor se face prin mai multe metode, cele mai eficiente fiind trecerea palmelor pe spatele “pacientului” dinspre umarul drept spre soldul stang si dinspre umarul stang spre soldul drept, de trei ori pentru fiecare directie, formand astfel cate un X. O alta taiere a legaturilor se face prin perierea spatelui pacientului dinspre coloana vertebrala spre marginile spatelui, cu degetele “rasfirate”, de la baza gatului pana

Page 5: Acordaj Reiki 1

jos. Se taie legaturile curatandu-ne bratele proprii prin gesturi ferme dinspre umar spre varful degetelor, ca si cum le-am “spala”!

Fiecare autotratament sau tratament este bine sa fie realizat intr-o camera in prealabil curata, in care aprindem lumanari si betigase parfumate si in care punem o muzica linistitoare de relaxare. Este bine sa ne spalam pe maini inainte, dar nu este obligatoriu. Daca nu aveti o sursa de apa in preajma, va puteti imagina ca va spalati mainile intr-un suvoi de lumina si energie, timp in care va frecati palmele (in gestul spalarii pe maini) de noua ori (sau de cate ori simtiti ca este nevoie pana va simtiti mainile curate).

Palmele odata activate raman asa pana cand intentia voastra este sa le dezactivati. Ele se dezactiveaza, in cazul in care fumati, imediat ce va aprindeti tigara.

Functie de evolutia fiecaruia, palmele raman activate de la cateva ore pana la cateva zile. Practicand Reiki in fiecare zi, palmele se pot activ ala intentie indiferent de context ( ca ati fumat sau ca nu v-ati spalat pe maini).

Tratamentele pe animale se fac intocmai ca si tratamentele pe oameni. cu conditia ca ele sa si stea. Chiar daca animalele nu stau daca tineti palmele pe ele, puteti sa le oferiti tratament Reiki doar indreptand palmele activate spre ele si imaginandu-va ca energia pleaca din palmele voastre si ajung la ele, curantandu-le structurile.

Tratamentele pe plante se fac cu palmele activate, oferind Reiki fie tinand ghiveciul intre palme timp de cateva minute, fie tinand palmele deasupra plantei.

Tratamentele pe copii, in cazul in care nu sunt proprii copii, se fac doar cu acordul unuia dintre parinti (in special acordul mamei) sau al unui tutore. Se urmeaza aceleasi pozitii ca si in cazul autotratamentului sau a tratamentului pe alte persoane.

Energizarea mancarii, bauturii, medicamentelor etc, se poate face incepand de la Gradul I, prin punerea palmelor activate de-asupra lor, sau tinandu-le intre palme.

Dupa fiecare acordaj Reiki, initiatul poate dispune de un anumit numar de ghizi spirituali (numarul difera functie de evforturile spirituale si de vibratia practicantului). Ne putem folosi de acesti ghizi in masura in care nu incalcam liberul arbitru al nimanui.

Page 6: Acordaj Reiki 1

Cea mai frecventa metoda de a lucra cu ghizii este aceea de a-i ruga, in cazul in care suntem soferi, sa ne “faca rost’ de locuri de parcare atunci cand stim ca suntem nevoiti sa ajungem in locuri in care cu greu putem gasi unul. Le solicitam acest lucru in momentul in care plecam spre acel loc, cu cateva minute inainte, pe drum (daca am uitat), sau chiar cand am ajuns acolo si suntem nevoiti sa dam ‘doua ture” in zona pana la eliberarea unui loc. Este “testata” si functioneaza in 99% cazuri.

La fel de bine, daca nu suntem soferi, putem sa ii rugam sa ne coordoneze sosirea in statia mijlocului de transport in comun cu care vrem sa calatorim, cu sosirea acestuia. Si acest lucru functioneaza si a fost testat de mine si de cei carora le-am oferit initierea in Reiki.

De fiecare data cand le simtiti influenta sau remarcati ca v-au indeplinit dorinta, nu uitati sa le multumiti si sa rugati Divinitatea sa le rasplateasca eforturile.

Fiecare autotratament sau tratament Reiki se incepe si se incheie cu o rugaciunea de invocare, respectiv de multumire adresate Divinitatii si Entitatilor superioare care au lucrat alaturi de noi.

Nota: Acest articol poate suferi modificari, adaugiri pe parcursul timpului. Este posibil ca alte date suplimentare specifice gradului I sa fie scrise ca articole de sine statatoare ca o completare a acestuia. Intrebari legate strict de subiect va recomand sa le trimiteti pe mail!

Lumina, Iubire si Intelepciune!

Page 7: Acordaj Reiki 1
Page 8: Acordaj Reiki 1
Page 9: Acordaj Reiki 1
Page 10: Acordaj Reiki 1
Page 11: Acordaj Reiki 1

Karuna ki ro(2)

1. 1. Karuna Ki Curs editat de Vlad T. Popescu, maestru Reiki pe baza informaţiilor din cursul original al maestrului Vincent P. Amador, fondatorul Karuna Ki, şi a experienţei practice în predarea şi utilizarea sistemului © Cursul poate fi distribuit gratis, cu condiţia păstrării lui în această formă Alte informaţii despre Karuna Ki şi Reiki în general, pe site-ul http://www.sfat.info „Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi.“ Buddha Introducere Dintre toate tehnicile spirituale şi terapiile alternative, cea mai largă răspândire o are, în ultimii ani, Reiki. Apărut ca sistem de terapie prin punerea mâinilor, dezvoltat ca sistem de control al energiei provenite de la Sursa Universală cu ajutorul simbolurilor şi suportând grefarea unor tehnici New Age, de genul proiectelor şi a grilelor de cristale, a channelling-ului, a vederii la distanţă, Reiki are marele avantaj că poate fi abordat şi de persoane care nu au calităţi native deosebite şi nici nu au o cunoaştere sau o convingere spirituală. Faptul că sistemul de acordaj şi de iniţiere este extrem de pragmatic a făcut ca, după evadarea sa din cercul terapeuţilor, să devină suportul ideal pentru predarea tehnicilor şi cunoaşterii ezoterice, ceea ce a dus, mai ales din anii 1990, la apariţia de numeroase sisteme, unele fără nici o legătură cu sistemul originar al lui Mikao Usui. Esenţa Reiki constă în implementarea prin acordaje şi iniţiere a celor mai importante elemente necesare pentru dezvoltarea energetică şi spirituală, ca şi a capacităţilor de a acorda ajutor semenilor printr-o formă de terapie care nu apelează la resursele bio-energetice ale terapeutului, ci la dirijarea unei energii benefice exterioare. Un sistem, o şcoală spirituală (nu numai Reiki), trebuie să ofere o serie de elemente: deschiderea/optimizarea circuitelor energetice, dezvoltarea capacităţii de vizualizare, a operării cu informaţiile din câmpul-A (informaţia stocată în Cronica Akaşă), mentalizarea şi operarea cu simboluri, modelarea „irealităţii imediate“ (a dimensiunii subtile în care se petrec fenomenele considerate a fi „paranormale“). Acordajul optimizează traseele energetice principale şi energia circulă astfel mai uşor către palmele cu ajutorul cărora este oferită celui aflat în nevoie, sunt implementate simboluri la nivel energetic şi, prin iniţiere, se încearcă recuperarea arhetipului corespondent, pe urmă, în unele sisteme, se forţează al treilea ochi pentru a permite vizualizarea şi modelarea, şi se optimizează Hara, chakra a II-a, pentru a permite, în timp, atingerea valorii necesare pentru „urcarea“ energiei Kundalini. Simbolurile utilizate permit concentrarea energiei, ridicarea vibraţiei, deschiderea spaţiilor şi a câmpurilor, transmiterea la distanţă, tăierea stringurilor, modelarea informaţiei, dar şi diverse acţiuni specifice asupra chakrelor şi a energiei spirituale. Pentru a se justifica, pentru a-şi creea o identitate, pentru a oferi chiar un suport mnemotehnic, sistemele recurg în prezentarea lor la anecdotică, mitologie şi elemente ezoterice care au scopul de a declara spaţiul cultural şi sistemul de valori la care aderă pentru ca viitorul practicant să poată alege sistemul potrivit, cu care „rezonează“. Ce este Karuna Ki? Karuna Ki este un sistem Reiki care utilizează Energia Compasiunii (karuna=compasiune) prin

Page 12: Acordaj Reiki 1

Karuna ki ro(2)2. 1. Karuna Ki Curs editat de Vlad T. Popescu, maestru Reiki pe baza informaţiilor din

cursul original al maestrului Vincent P. Amador, fondatorul Karuna Ki, şi a experienţei practice în predarea şi utilizarea sistemului © Cursul poate fi distribuit gratis, cu condiţia păstrării lui în această formă Alte informaţii despre Karuna Ki şi Reiki în general, pe site-ul http://www.sfat.info „Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi.“ Buddha Introducere Dintre toate tehnicile spirituale şi terapiile alternative, cea mai largă răspândire o are, în ultimii ani, Reiki. Apărut ca sistem de terapie prin punerea mâinilor, dezvoltat ca sistem de control al energiei provenite de la Sursa Universală cu ajutorul simbolurilor şi suportând grefarea unor tehnici New Age, de genul proiectelor şi a grilelor de cristale, a channelling-ului, a vederii la distanţă, Reiki are marele avantaj că poate fi abordat şi de persoane care nu au calităţi native deosebite şi nici nu au o cunoaştere sau o convingere spirituală. Faptul că sistemul de acordaj şi de iniţiere este extrem de pragmatic a făcut ca, după evadarea sa din cercul terapeuţilor, să devină suportul ideal pentru predarea tehnicilor şi cunoaşterii ezoterice, ceea ce a dus, mai ales din anii 1990, la apariţia de numeroase sisteme, unele fără nici o legătură cu sistemul originar al lui Mikao Usui. Esenţa Reiki constă în implementarea prin acordaje şi iniţiere a celor mai importante elemente necesare pentru dezvoltarea energetică şi spirituală, ca şi a capacităţilor de a acorda ajutor semenilor printr-o formă de terapie care nu apelează la resursele bio-energetice ale terapeutului, ci la dirijarea unei energii benefice exterioare. Un sistem, o şcoală spirituală (nu numai Reiki), trebuie să ofere o serie de elemente: deschiderea/optimizarea circuitelor energetice, dezvoltarea capacităţii de vizualizare, a operării cu informaţiile din câmpul-A (informaţia stocată în Cronica Akaşă), mentalizarea şi operarea cu simboluri, modelarea „irealităţii imediate“ (a dimensiunii subtile în care se petrec fenomenele considerate a fi „paranormale“). Acordajul optimizează traseele energetice principale şi energia circulă astfel mai uşor către palmele cu ajutorul cărora este oferită celui aflat în nevoie, sunt implementate simboluri la nivel energetic şi, prin iniţiere, se încearcă recuperarea arhetipului corespondent, pe urmă, în unele sisteme, se forţează al treilea ochi pentru a permite vizualizarea şi modelarea, şi se optimizează Hara, chakra a II-a, pentru a permite, în timp, atingerea valorii necesare pentru „urcarea“ energiei Kundalini. Simbolurile utilizate permit concentrarea energiei, ridicarea vibraţiei, deschiderea spaţiilor şi a câmpurilor, transmiterea la distanţă, tăierea stringurilor, modelarea informaţiei, dar şi diverse acţiuni specifice asupra chakrelor şi a energiei spirituale. Pentru a se justifica, pentru a-şi creea o identitate, pentru a oferi chiar un suport mnemotehnic, sistemele recurg în prezentarea lor la anecdotică, mitologie şi elemente ezoterice care au scopul de a declara spaţiul cultural şi sistemul de valori la care aderă pentru ca viitorul practicant să poată alege sistemul potrivit, cu care „rezonează“. Ce este Karuna Ki? Karuna Ki este un sistem Reiki care utilizează Energia Compasiunii (karuna=compasiune) prin diverse tehnici, meditaţii şi simboluri. Sistemul are rădăcini comune cu Sai Baba Reiki, Tera Mai™ Reiki, Karuna™ Reiki, foloseşte aceleaşi simboluri, dar sub o altă formă. Spre deosebire de Karuna™ Reiki, nu este o marcă înregistrată, a rămas un sistem deschis. Curs Karuna Ki 1

3. 2.   Se urmăreşte identificarea cu Compasiunea, vibraţia acestei stări psihice fiind benefică atât pentru sănătatea fiecăruia, cât şi pentru atingerea pe cele mai bune căi a scopurilor propuse. Este şi motivul pentru care sistemul oferă o legătură deosebită cu zeiţa Qwan Yin, zeiţa milostenie, a compasiunii. Se poate spune că la baza tuturor sistemelor Karuna se află Kathleen Ann Milner. Kathleen Ann Milner: iniţiată în Reiki I şi II din anul 1983, a devenit maestră Reiki Usui în 1989. Pe parcursul unei meditaţii, o fiinţă spirituală superioară, iniţial considerată a fi Sai Baba, a iniţiat-o pe ea şi pe

Page 13: Acordaj Reiki 1

Marcy Miller în simbolul Zonar. Ulterior, în mai 1991, aceeaşi fiinţă superioară i-a transmis simbolul Harth şi modalitatea de a face iniţierile, ca şi sugestia de a numi Tera Mai™ Reiki noul sistem. Conform ghidului lui Kathleen, Reiki este numai una dintre razele vindecătoare, aceea a Pământului, şi i-a prezentat celelalte raze, a Apei (Sophi-El), a Focului (Sakara) şi a Aerului (Angeliclight) Vincent P. Amador a dezvoltat tehnici de utilizare a energiei Karuna şi a simbolurilor Karuna, ca şi tehnici de meditaţie, pe care le-a grupat în sistemul Karuna Ki, sistemul său fiind o „cale a compasiunii“, nu „acţiunea compasiunii“, aşa cum se defineşte Karuna™ Reiki, sistemul lui William Lee Rand (http://www.reiki.org). Maestrul Amador pune accentul şi în acest sistem, ca şi în predarea şi utilizarea Reiki Usui, pe simplitate şi intuiţie. Simbolurile Karuna Ki Simbolurile se activează şi se utilizează ca simbolurile din Reiki Usui. Se activează prin desenarea în palme, rostirea numelui simbolului de trei ori, vizualizarea simbolului, şi se utilizează în spaţiu şi pe corp prin trasare, vizualizare, suflare, trimiterea prin privire. Utilizarea simbolului poate fi însoţită de rostirea numelui acestuia, ca într-o mantră. Zonar A fost primit prin channelling de Kathleen Ann Milner şi Marcy Miller. Conectează la Energia Compasiunii, care vine de la Sursa Divină, este infinită, şi o utilizează pentru vindecare. Vindecă la nivel celular şi are acţiune şi asupra încărcăturii informaţionale din vieţile trecute, stocată şi în ADN, rezolvând problemele şi Karma asociată acestora. Ajută la creşterea grijii şi a responsabilităţii faţă de întreaga umanitate. Se utilizează la începutul terapiei, ca „anestezic“ spiritual. Se poate aplica pe toate chakrele, dar şi în locurile dureroase. Halu A fost primit prin channelling de Kathleen Ann Milner şi Marcy Miller. Halu înseamnă armonie, iubire, adevăr şi frumuseţe. Se aseamănă cu SHK în sensul că dizolvă tiparele negative din subconştient care ne îndepărtează de adevăr şi aduce echilibrul. Este utilizat în respingerea atacurilor psi – în acest scop se trasează simbolul în aer în scopul conectării la compasiunea divină. Este mai puternic decât Zonar şi acţionează la nivel mai profund şi mult mai punctual. Se poate aplica pe toate chakrele, dar şi în locurile dureroase. Este utilizat pentru respingerea atacurilor PSI. Corespunde, într-un fel, cu Sei Hei Ki din Reiki. Curs Karuna Ki 2

4. 3.   Harth A fost primit prin channelling de Kathleen Ann Milner şi Marcy Miller. Înseamnă iubire, adevăr, armonie şi echilibru, fiind principalul simbol din Karuna Ki. Simbolizază iubirea şi compasiunea infinită a Sursei. Este un simbol pentru inimă şi problemele inimii şi ajută la sporirea compasiunii. Poate îndepărta dependenţele de orice fel. Este simbolul prin care se poate face apel la ajutorul zeiţei Qwan-Yin. Rama A fost primit prin channelling de Kellie-Ray Marine. Deschide, conectează şi echilibrează chakrele inferioare. Armonizează chakrele superioare cu cele inferioare. Este utilizat pentru curăţare, pentru îndepărtarea energiilor negative. Susţine atingerea obiectivelor materiale. Aplicat pe chakrele tălpilor împreună cu CKR, le deschide şi conectează la energia Pământului. Poate fi utilizat pentru curăţarea cristalelor şi a încăperilor. Gnosa A fost primit prin channelling de Maria Abraham. Mai este numit şi simbolul vindecării şi iluminării planetare. Gnosa este în mod tradiţional cunoaşterea mistică şi spirituală revelată de Dumnezeu oricărei fiinţe. Conectează la sinele superior, creşte gradul de conştientizare al dimensiunilor superioare ale sinelui. Determină activarea merkabelor din locul vizat. Kriya A fost primit prin channelling de Pat Miller. Reprezintă echilibrul perfect. Este utilizat pentru manifestări fizice şi pentru vindecarea întregii rase umane. Aduce sau eliberează energie pentru a se ajunge la echilibrul ideal. După o meditaţie, este ideal pentru împământare. Iava A fost primit prin channelling de Catherine Mills. Echilibrează cele patru elemente. Fiecare dintre cele patru bucle reprezintă, de jos în sus, pământul, apa, aerul şi focul. Rupe vălul iluziilor şi permite vederea lucrurilor aşa cum sunt ele. Poate vindeca de dependenţe. Ajută la vindecarea Pământului, în special în caz de dezastru natural. Curs Karuna Ki 3

5. 4.   Shanti A fost primit prin channelling de Pat Courtney. Înseamnă pace şi ajută la vindecarea trecutului, la trăirea în mod armonios a prezentului şi la pregătirea viitorului. Îndepărtează coşmarurile, temerile. Ajută la eschiderea chakrelor, în special a chakrei a VI-a (a celui de-al treilea ochi). Dumo Simbolizează energia Kundalini, focul care susţine înălţarea Şarpelui. Unificarea minţii şi a trupului degajă

Page 14: Acordaj Reiki 1

energie sub formă de căldură, care are vibraţie joasă. Îndepărtează energiile negative din trup, spaţii, situaţii, vindecă sufletul. Este cunoscut şi sub numele Dai Ko Mio Tibetan. Om Simbol sanscrit utilizat de numeroase şcoli spirituale, reprezintă universul ca Întreg. Mantra „Om“ încarcă aerul cu energie pozitivă, prana. Om curăţă, echilibrează şi sigilează aura. Protejează şi conectează la Dumnezeu. Raku Îndepărtează karma negativă şi ajută la separarea aurelor (a maestrului de cel pe care l-a iniţiat, a terapeutului de client). Aduce energia prin canale şi o depune în Hara. Şarpele de Foc Tibetan Conectează şi aliniază chakrele deschizând canalul central pentru a permite ascensiunea Kundalini. Nu permite pierderea de energie prin coroană. Deschide toate chakrele. Curs Karuna Ki 4

6. 5.   Dai Ko Mio Usui Este utilizat în Karuna Ki ca reprezentare a legăturii cu compasiunea Sursei. Curăţă şi vindecă corpul spiritual. Utilizarea combinată a simbolurilor Usui/Gendai şi Karuna Ki Atât pentru autotratament, cât şi pentru alte persoane, pentru curăţare şi energizare CK VII – CKR, SHK, CKR, DKM, ZO, HA, HT, RA, IA, SH, GN, OM, DKMT CK VI – CKR, SHK, CKR, ZO, HA, RA, SH, GN, DKM CK V – CKR, SHK, CKR, SS, ZO, HA, RA, SH, GN, DKM CK IV – CKR, SHK, CKR, ZO, HA, RA, SH, GN, SSK, HT, DKM CK III – CKR, SHK, CKR, ZO, HA, RA, SH, GN, DKM CK II – CKR, SHK, CKR, ZO, HA, RA, SH, GN, DKM CK I – CKR, SHK, CKR, ZO, HA, RA, DKM Utilizarea combinată a simbolurilor Usui/Gendai şi Karuna Ki Pentru curăţarea spaţiilor – pe pereţi, CKR – pe tavan, CKR – pe podea, CKR, SHK, CKR – în centrul încăperii, CKR – în colţurile de sus, RA – pe tavan, RA – în centrul încăperii, ZO, HA, HT, RA, DKM Mudre Karuna Ki Sha şi meditaţia vindecării Este o meditaţie care utilizează mudra Sha pentru a întări canalul Karuna Ki. Ideal este să fie practicată zilnic pentru a cultiva compasiunea faţă de toate fiinţele. Sha este utilizată pentru vindecarea personală, dar şi a celorlalţi. Cei care o stăpânesc nu mai sunt atât de vulnerabili la viruşi şi alte afecţiuni. Mudra poate fi utilizată în orice altă meditaţie. Mâinile se ţin la nivelul chakrei III. Se inspiră pe nas, lent, golind mintea de orice alte gânuri. Energia este adusă prin chakra VII în Hara (chakra a II-a), unde este cultivată sub forma unei mingi de foc, tot mai mari, tot mai strălucitoare. Când practicantul se simte energizat, el lasă energia să-l umple, din vârful capului până în vârful picioarelor. Timp de câteva minute apoi, energia din Hara este dăruită către mâinile aflate în Sha. (În mod asemănător respiraţiei Gassho.) Ca formă de încheiere, se scutură mâinile şi picioarele de trei ori. Meditaţia vindecării cu mudra Sha poate fi făcută înainte de o şedinţă de terapie. În timp, după ce este bine stăpânită această tehnică, fenomenul este aproape instantaneu, iar mâinile se vor activa puternic. Curs Karuna Ki 5

7. 6.   Kai şi metoda de scanning/evaluare Este o metodă dezvoltată de Vincent Amador pentru Karuna Ki. Mâinile se ţin în Kai, în dreptul chakrei III, în timp ce prin chakra VII se aduce, pe inspir, energie în Hara. Când se atinge nivelul dorit de energizare, energia este dăruită prin mâinile aflate în Kai. Când şi mâinile sunt pline de energie, ele se duc la frunte, lipite de al treilea ochi, şi se continuă respiraţia energetică prin intermediul lor în timp ce se vizualizează simbolurile Zonar şi Gnosa, apoi orice alt simbol pe care practicantul simte nevoia să-l utilizeze. În acest mod, se activează al treilea ochi, iar când practicantul simte că a ajuns la nivelul dorit poate despărţi palmele şi scana aura clientului. (Se trece mai întâi la 5 cm de corpul acestuia, apoi la 10-15 cm. Nu se dă un diagnostic, se face o evaluare energetică, utilă în terapie pentru stabilirea intuitivă şi pe baza senzaţiilor recepţionate a poziţiei pe care vor fi puse mâinile.) Aceeaşi metodă poate fi utilizată şi pentru evaluarea la distanţă, utilizând o fotografie. Mantra pentru Kai este: „ON NO-O MA KU SAN MAN DA BA SA RA DAN KAN“ Meditaţii Meditaţia 1, cu mudra Sha Se face utilizând mudra Sha şi are ca scop întărirea canalului central, creşterea chi-ului, a vibraţiei personale şi autotratamentul. Se obţine un plus de limpezime a minţii, vindecarea şi compasiunea. Este indicat să fie practicată zilnic pentru a ne cultiva compasiunea faţă de toate fiinţele. Meditaţia, ca şi mudra, se pot face înaintea unei şedinţe de terapie. Se inspiră şi se expiră pe nas, golim orice gând şi ne concentrăm asupra respiraţiei. Cei cărora le este mai greu să facă asta, pot număra încet până la şapte, pe inspir şi pe expir. Lăsăm să treacă orice gând parazit, nu ne oprim asupra lui. Ne concentrăm

Page 15: Acordaj Reiki 1

asupra zonei Hara, în adâncul trupului nostru. Putem vizualiza aici o minge de foc, de căldură, de lumină. Scopul meditaţiei este acela de a întări acest foc, de a-l face să ardă mai intens, de a încălzi zona pentru ca această căldură să radieze în tot corpul nostru. Pe inspir, energia intră prin chakra coroanei şi este dusă în Hara. Se poate lucra cu lumina alb- strălucitoare din Reiki sau cu aceea galben-aurie din Karuna Ki. Pe expir este cultivată aici, pentru ca sfera de lumină să crească, să devină tot mai strălucitoare, să ne energizeze, să ajungă în tot corpul. Ne concentrăm pe mudră şi ţinem palmele între Hara şi stern. Inspirăm lumina prin palme şi o ducem în Hara, expirăm din Hara prin palme. Se continuă astfel timp de zece minute. La sfârşit, ne concentrăm iar pe Hara şi permitem conştiinţei să revină la normal. Scuturăm mâinile şi picioarele de trei ori. Meditaţia 2, a compasiunii În această meditaţie utilizăm toate simbolurile şi ne conectăm la Inima plină de compasiune şi iubire a universului. Acumulăm această iubire şi compasiune în noi, apoi o oferim întregului univers. Începem prin a inspira şi expira pe nas. Vizualizăm simbolurile şi le trasăm în minte în ordinea Zonar, Halu, Harth, Rama, Gnosa, Iava, Shanty, Dai Ko Mio Usui, Dai Ko Mio tibetan şi Om. Simţim cum energia liniştitoare şi plină de compasiune din Karuna Ki ne învăluie. Ne concentrăm acum pe energia universului, pe galaxii, stele, planete. Pe inspir aducem această energie în noi, ca să ne umplem de energia plină de compasiune a universului. Inspirăm energia iubirii şi a compasiunii, expirăm eliminând toate toxinele şi gândurile negative. Continuăm aşa cât simţm că avem nevoie. Acum putem realiza unitatea a tot ceea ce ne înconjoară. Ne simţim plini de iubire şi compasiune şi ne concentrăm să respirăm numai aşa ceva. Este Calea Karuna Ki. Când expirăm, trimtem compasiunea către întregul univers. Continuăm astfel o vreme, apoi ne umplem cu această energie până când ne simţim plini de iubire. Curs Karuna Ki 6

8. 7.   La sfârşit, ne întoarcem trepta în această lume şi suntem gata să trimitem compasiunea şi iubirea noastră tuturor celor care au nevoie de aşa ceva. Meditaţia 3, meditaţia pe simbol Alegeţi simbolul cu care doriţi să lucraţi. Simbolul se vizualizează auriu, strălucitor, alimentat de energia Sursei. Concentrarea pe un simbol se face atâta timp cât practicantul simte nevoia. Pe tot parcursul meditaţiei, se goleşte mintea de gândurile parazite şi se permite simbolului să-şi prezinte toate semnificaţiile şi utilizările posibile. Inspirăm compasiunea şi iubirea întregului univers, expirăm şi radiem această iubire către toate fiinţele vii. La sfârşit, se trasează toate simbolurile Karuna Ki, rostind numele lor şi se mulţumeşte Sursei. După această meditaţie pe simbol, se poate face în condiţii foarte bune autotratamentul, curăţarea cristalelor, terapie în general. După meditaţie este necesară împământarea! Este bine să medităm pe un acelaşi simbol, în mod repetat, timp de o săptămână. Meditaţia 4, meditaţia cu mantra Prin această meditaţie se adaugă aspectul de mantră al simbolurilor. Este acelaşi lucru cu utilizarea mantrei „Om Mani Padme Hum“. La început, trebuie să ne decidem pe ce simbol, pe ce aspect al energie dorim să lucrăm. Utilizăm apoi numele simbolurilor în timp ce facem meditaţiile 1 sau 2. Posibile combinaţii sunt: Om-Shanty-Om, sau Om-Shanty-Shanty-Om, sau Om-Gnosa-Om, Om-Iava-Om. Dar şi multe altele. Acordajele Pentru maeştrii Usui sau Seichim se face un singur acordaj pentru toate gradele, pentru ceilalţi practicanţi se fac trei acordaje, pentru fiecare nivel. Acordajele includ acordajul pe inimă, care este elementul central al acestui proces. Intenţia pe care trebuie să o avem este aceea de a ne uni cu pacea, iubirea şi compasiunea totală a Sursei. Înainte de acordaj, cursantul va face meditaţia 1, pentru a-i fi mai uşor să se conecteze la energia compasiunii. Suflul / Respiraţia Violet 1. Se contractă Hui-yin. 2. Se plasează vârful limbii în cerul gurii. 3. Se inspiră imaginând Lumina Albă ce trece prin chakra coroanei–> limbă–> partea anterioară a corpului–> traversează Hui-yin–> urcă prin coloană până în centrul capului pe care îl umple de Lumină. 4. Se transformă în albastru-violet rotindu-se orar. 5. Pe fondul acestei străluciri violete se desenează Dai-Ko-Mio Tibetan. Respiraţia Dragonului de Foc 1. Se contractă Hui-yin şi se plasează vârful limbii în cerul gurii. 2. Se face de trei ori respiraţia violet. 3. Se inspiră un abur alb până în chakra rădăcinii, se ţine respiraţia şi se aşteaptă ca această ceaţă albă să urce prin măduva spinării până la creier, care devine alb, apoi albastru

Page 16: Acordaj Reiki 1

de safir, purpuriu şi auriu. Acordajul unic Cursantul este ghidat să facă meditaţia 1, cu mudra Sha, apoi este rugat să ducă mâinile în Gashho. 1. Om în aer, în faţă, DKMt în centrul camerei, patru DKM în colţurile camerei pentru a o umple cu lumină şi a o curăţa. Acum pot fi invocaţi îngerii, ghizii, entităţile spirituale superioare care Curs Karuna Ki 7

9. 8.   dorim să ne ajute pe parcursul acordajului. Declarăm că urmează să facem acordajul Karuna Ki la nivel de maestru. 2. Ne conectăm la energia Karuna concentrându-ne pe Sursă sau desenăm Zonar, Halu, Harth, Rama Gnosa, Kriya, Shanty, Iava şi Om pe palme. În plus, câte un CKR pe fiecare chakră a noastră. În spate 3. Şarpele de Foc pe spatele cursantului, de la nivelul coroanei şi până la baza coloanei. CKR la baza coloanei. Se redesenează Şarpele de Foc de la baza coloanei către cap. 4. Contractăm Hui-yin şi rămânem aşa pe tot parcursul acordajului. Folosin Suflul Violet, suflăm DKMt în chakra coroanei şi vizualizăm cu simbolul ajunge la baza creierului. Se repetă de trei ori numele simbolului. Acelaşi lucru cu Om şi DKM. 5. Se ridică mâinile cursantului deasupra capului acestuia, tot în poziţia rugăciunii, cu degetele mari lipite de al treilea ochi. Deasupra vârfurilor degetelor se trasează Om, DKMt, DKM, Şarpele de Foc, Zonar, Halu, Harth, Rama, Gnosa, Kriya, Iava şi Shanti. Se ating uşor vârfurile degetelor şi se rosteşte numele fiecărui simbol de trei ori. Se vizualizează cum simbolurile trec prin mâini până în creier. 6. I se aduc la piept mâinile cursantului. În faţă 7. Se deshid ca o carte palmele cursantului şi se trasează Om, DKMt, Şarpele de Foc, Zonar, Halu, Harth, Rama, Gnosa, Kriya, Iava şi Shanti. Se ating palmele şi se rosteşte de trei ori numele fiecărui simbol. 8. Se închid la loc palmele cursantului şi i se ridică până când degetele mari îi sunt lipite de al treilea ochi. Se întredeschid palmele şi se trasează deasupra degetelor Om, DKMt, DKM, Şarpele de Foc, Zonar, Halu, Harth, Rama, Gnosa, Kriya, Iava şi Shanti. Se ating uşor vârfurile degetelor şi se rosteşte numele fiecărui simbol de trei ori. Se vizualizează cum simbolurile trec prin mâini până în al treilea ochi. 9. Se pun mâinile cursantului pe genunchi, cu palmele în sus. 10. Se trasează pe chakra inimii Om, DKMt, DKM, Şarpele de Foc, Zonar, Halu, Harth, Rama, Gnosa, Kriya, Iava şi Shanti. Se rosteşte numele fiecărui simbol de trei ori. Se vizualizează cum simbolurile intră în chakra inimii. Se pun ambele mâini deasupra inimii şi ne concentrăm pe unitatea şi frumuseţea iubirii şi compasiunii. Se stă aşa cel puţin 30 de secunde, împărtăşind cursantului pace şi iubire. Este cea mai importantă parte a acordajului Karuna Ki. (Nu este o invitaţie de a atinge zonele intime ale cursantului, mâinile se ţin la mică distanţă de corpul acestuia!) 11. Se trasează Om, DKMt, DKM, Şarpele de Foc, Zonar, Halu, Harth, Rama, Gnosa, Kriya, Iava şi Shanti deasupra chakrei coroană. În spate 12. Puneţi mâinile pe umerii cursantului. Vizualizaţi inima şi coloana acestuia de culoare roşu- portocaliu. Permiteţi energiei Karuna să circule între voi. 13. Faceţi afirmaţiile după nevoile cursantului (acest acordaj să-l vindece emoţional, fizic, mental şi spiritual, să-l facă fericit şi sănătos etc.). 14. Punem degetele opozabile la baza craniului, rostind Om, vizualizăm acordajul ca sigilat şi împlinit, îl anunţăm pe cursant că este maestru Karuna Ki. 15. Mulţumim ghizilor şi tuturor celor care ne-au asistat. 16. Trasăm Raku pe tot spatele cursantului pentru a separa aura noastră de a acestuia. Curs Karuna Ki 8


Related Documents