Top Banner

Click here to load reader

Acordaj Reiki 1

Apr 10, 2016

ReportDownload

Documents

Acordajul pentru gradul 1 reiki

Tag Archives: acordaj

Acordaj Reiki Gradul IReiki este un mod de viata pentru unii, o terapie pentru altii, o cale spirituala pentru majoritatea dintre practicanti.

Practica Reiki nu lasa pe nimeni la fel, isi pune amprenta pentru intreaga viata, imediat ce a primit primul acordaj in Gradul I.

Reiki presupune sa incepi sa fii constient de propria-ti fiinta si de fluxul de energie care te strabate, de potentialul sau si sa folosesti in mod constient aceasta energie in toate domeniile vietii.

Intierea sau acordajul Reiki il poti primi doar de la un Maestru care cunoaste tehnica de acordaj.

In alegerea Maestrului de la care sa primesti acordajul este important sa stiti de cine a fost la randul sau initiat, dar si mai important este sa rezonati cu el. In cartea sa Reiki pentru o viata, Penelope Quest are un subcapitol dedicat acestui aspect. Despre Initierea Reiki si modul in care il intalnesti pe Maestrul optim pentru tine puteti citi si

In predarea Reiki fiecare Maestru hotaraste care este metoda care ii este cea mai la indemana si mai eficienta in scopul de a transmite informatiile cat mai bine si cu efect cat mai mare asupra persoanelor proaspat initiate.

La un moment dat a fost contactata pe mail de o persoana care m-a rugat sa verific daca arre acordajul Reiki facut. O scanez mental si apoi ii fac masuratori cu ansa si cu raportorul si rezultatul era negativ. Ii confirm astfel un diagnostic pe care i l-a dat un alt Maestru Reiki: nu avea nici un acordaj Reiki. Mi-a explicat ca si l-a facut singura urmarind un videoclip pe youtube. Am urmarit la randul meu acel clip, dar, cu exceptia faptului ca iti inducea o stare de relaxare, nu oferea nici un fel de acordaj. I-am sugerat sa caute un maestru Reiki care sa ii ofere initierea si sa inceapa sa practice cu adevarat Reiki. Sunt Maestri care ofera initieri direct pe gradele II sau/si III. Criteriile dupa care se orienteaza in aceste hotarari sunt de natura personala si intuitiva.

Cand am inceput sa ofer la randul meu acordaje persoanelor interesate masuram cu ansa si raportorul si ofeream, la randul meu, acordaje direct pe gradele II si III.

Cand am inceput sa imi asum pe deplin rolul de Maestru Reiki, am revenit asupra acestei hotarari, si initiez pe rand in gradele I, II si III, incercand sa nu diminuez importanta primului grad.

Acordajele reiki pot fi oferite de un Maestru celor interesati si de la distanta, in cazul in care persoana respectiva nu poate participa la o intalnire directa cu Maestrul ales. Am facut si eu astfel de initieri. Principalul lucru care trebuie convenit este data si ora la care cei doi sa se intalneasca. Atat Maestrul cat si solicitantul trebuie sa se afle intr-o stare de relaxare, in incaperi curatate din punct de vedere energetic. Acordajul nu are o eficienta mai mica decat cel facut in prezenta celor doi.

Gradul I Reiki este cel in care initiatul are ocazia sa simta energia, sa fie constient de ea, sa o directioneze in mod practic pentru scopurile sale neegoiste, acelea de a oferi lumina si suport energetic atat propriei persoane (propriului trup si propriilor structuri energetice), cat si celorlalte entitati cu care are contact (de la plante pana la animale, de la minerale pana la oameni).

La acest nivel este esential ca cei initiati sa invete sa simta energia care le curge prin palme, sa o directioneze in mod constient catre scopul propus. multi ar putea spune ca nu este nimic nou, intrucat au mai pus palmele pe zone dureroase si au simtit, sau au primit confirmarea din partea altor persoane, ca durerea scade in intensitate si ca, usor-usor, dispare.

Aveam o prietena care, fara nici un fel de initiere in vreo practica spirituala, reusea cu palmele sa diminueze durerile menstruale ale surorii sale, sau ale altor persoane cu care se afla intr-un grad de relatie mai mare decat simple cunostinte. Cu toate acestea ea nu practica Reiki. Activarea palmelor dupa initiarea Reiki pe gradul I se face fie prin manifestarea intentiei (spunand in gand activez palmele in vederea autotratamentului/tratamentului Reiki pe care intentionez sa-l fac) fie prin frecarea energica a palmelor una de cealalata, pentru stimularea activarii fluxului de energie ce curge prin acestea.

Inca din prima zi in care s-a primit acordajul reiki este esential realizarea autotratamentului pe fiecare chakra si pe pozitiile secundare. Autotratamentul se poate realiza fie intins pe pat fie asezat comod intr-un fotoliu cu picioarele lipite de podea, aflate in dreptul umerilor.

Se porneste din crestetul capului spre picioare. La inceput, pana invatam sa simtim transferul de energie care se face prin pame catre chakre si invers, se sta cel putin cate 5 minute pe fiecare chakra si cate cinci minute pe fiecare pozitie intermediara.

In zona capului avem urmatoarele pozitii:

- in crestetul capului (la Chakra superioara) se pun palmele astfel incat sa cuprinda ambele emisfere ale creierului in palmele facute calus.

- pe frunte si in spate pentru cel de al treilea ochi

- pe ochi

- pe urechi

- pe ceafa

- pe gat (pentru chakra comunicarii)

In zona pieptului si a trunchiului:

- pe chakra inimii

- pe plexul solar

- pe chakra sacrala ( la doua degete sub buric)

- inghinal pentru chakra radacina.

- pozitii intermediare: pe umeri, pe sale/talie, pe fese.

Pozitii intermediare pentru incheieturi:

- Cate o mana pe cotul celeilalte. Nu amandoua o data! astfel incat sa simtim cum curge energia negativa spre degetele mainilor si cum iese prin acestea

- pe genunchi

- pe glezne

Cand stam intinsi in pat este foarte posibil sa adormim in timpul efectuarii autotratamentului. In acest caz este important sa nu va creati sentimente de vinovatie, intrucat procesul o data inceput, functioneaza in continuare, in ciuda faptuluic a dormiti. Cu toate acestea recomandarea tuturor este aceea de a incerca sa ramaneti treji pana la finalul autotratamentului. Sau sa reveniti asupra lui imediat ce v-ati trezit.

Criza de vindecare apare cu fiecare noua initiere si nu este altceva decat o curatare la nivel energetic, pe toate structurile noastre. Criza dureaza 21 de zile, atat cat a stat si Mikao Usui in pustie pana a primit reiki. Tot 21 de zile dureaza ca un nou concept sa fie asimilat psihifiziologic de catre creierul uman.

In aceasta perioada este posibil, dar nu obligatoriu, sa apara simptome la nivel fizic, dar si mental si sufletesc, precum: schimbarea mirosului (creste sensibilitatea olfactiva), schimbarea gustului (creste sensibilitatea gustativa), se poate schimba mirosul si culoarea urinei si a fecalelor, se poate schimba mirosul transpiratiei, putem avea stari febrile, putem casca mai des (lucru foarte bun de altfel intrucat ajuta la oxigenarea creierului), putem trece cu usurinta de la o stare de iritare la una de relaxare, putem trai starid e somnolenta, sau, dimpotriva, sa fim mai energici si mai lini de viata, putem avea usoare eruptii pe piele (ca un fel de alergie), dar care trec in timp. Sunt persoane care nu au avut simptome dupa initieri, iar altele care au avut alte simptome decat cele enumerate.

Tratamentele pe alte persoane se fac urmand aceeasi pasi ca in autotratament. Recomandarea este sa nu faceti tratament in perioada celor 21 de zile aferente crizei de vindecare. Insa, daca cineva are imperios nevoie de ajutor, nu va impiedicati sa i-l oferiti, in ciuda faptului ca perioada nu s-a incheiat.

Dupa fiecare tratament pe care il oferim altora, este esential sa ne taiem legaturile care se creaza in timpul acestuia intre noi si cei carora le oferim Reiki. Taierea legaturilor se face prin mai multe metode, cele mai eficiente fiind trecerea palmelor pe spatele pacientului dinspre umarul drept spre soldul stang si dinspre umarul stang spre soldul drept, de trei ori pentru fiecare directie, formand astfel cate un X. O alta taiere a legaturilor se face prin perierea spatelui pacientului dinspre coloana vertebrala spre marginile spatelui, cu degetele rasfirate, de la baza gatului pana jos. Se taie legaturile curatandu-ne bratele proprii prin gesturi ferme dinspre umar spre varful degetelor, ca si cum le-am spala!

Fiecare autotratament sau tratament este bine sa fie realizat intr-o camera in prealabil curata, in care aprindem lumanari si betigase parfumate si in care punem o muzica linistitoare de relaxare. Este bine sa ne spalam pe maini inainte, dar nu este obligatoriu. Daca nu aveti o sursa de apa in preajma, va puteti imagina ca va spalati mainile intr-un suvoi de lumina si energie, timp in care va frecati palmele (in gestul spalarii pe maini) de noua ori (sau de cate ori simtiti ca este nevoie pana va simtiti mainile curate).

Palmele odata activate raman asa pana cand intentia voastra este sa le dezactivati. Ele se dezactiveaza, in cazul in care fumati, imediat ce va aprindeti tigara.

Functie de evolutia fiecaruia, palmele raman activate de la cateva ore pana la cateva zile. Practicand Reiki in fiecare zi, palmele se pot activ ala intentie indiferent de context ( ca ati fumat sau ca nu v-ati spalat pe maini).

Tratamentele pe animale se fac intocmai ca si tratamentele pe oameni. cu conditia ca ele sa si stea. Chiar daca animalele nu stau daca tineti palmele pe ele, puteti sa le oferiti tratament Reiki doar indreptand palmele activate spre ele si imaginandu-va ca energia pleaca din palmele voastre si ajung la ele, curantandu-le structurile.

Tratamentele pe plante se fac cu palmele activate, oferind Reiki fie tinand ghiveciul intre palme timp de cateva minute, fie tinand palmele deasupra plantei.

Tratamentele pe copii, in cazul in care nu sunt proprii copii, se fac doar cu acordul unuia dintre parinti (in special acordul mamei)

Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.