Top Banner
Σήμερα στο «View» ο Χ. Βαλασέλλης μιλά για το νέο ραδιοφωνικό σταθμό «Pop FM», ενώ ο «Ορειάς» μάς παρουσιάζει άγνωστες ομορφιές της Λέσβου ΣABBATOKYPIAKO APIΘMOΣ ΦYΛΛOY 3242 TIMH €1,5 HMEPHΣIA EΦHMEPI∆A TOY NOMOY ΛEΣBOY 10 10 & MIKPEΣ AΓΓEΛIEΣ OΔHΓOΣ AΓOPAΣ ΣEΛ. 11-18 25-26 Σ ε λ ί δ ε ς Αισιόδοξοι ο Φώτης Χατζημιχάλης που αναλαμβάνει στην πιο δύσκολη αποκεντρωμένη διοίκηση της χώρας, αλλά και ο Νάσος Γιακαλής που διαβεβαιώνει πως «θα βρούμε λύσεις» Νέα αρχή με… προσδοκίες Υπογράφουν Τριανταφύλλου και Λώττας. Φήμες για Κριπιντήρη! Μεταγραφικός οργασμός στην ΑΕΛΚ! Μπουνιές στην Καλλονή! ΣEΛ. 24 Έντονες αντιδράσεις από τους γιατρούς των νοσοκομείων του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία παύουν να θεωρούνται «παραμεθόρια» Έρχεται «νυστέρι» στις εφημερίες και στην παροχή υπηρεσιών υγείας Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας δεν είμαστε στα σύνορα! Σταθερές τιμές από την ΕΑΣ Λέσβου, αλλά… Σε καθοδική τροχιά το λάδι Μείωση των εφημεριών, μείωση των κινήτρων στους γιατρούς να υπηρετήσουν στα νησιά και τελικά υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τους νη- σιώτες καταγγέλλουν οι Γιατροί ΕΣΥ ότι θα φέρει πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία κατατάσσονται τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, από τη Ζώνη Γ που ήταν εδώ και χρόνια ως παραμεθόρια-προβληματική περιοχή, στη Ζώνη Β (ημι-παραμεθόρια)! ΣEΛ. 9 Παρά την πτώση των τιμών του ελαιολάδου στην Ελλάδα και διεθνώς, η ΕΑΣ Λέσβου δεν αλλάζει την τιμολογιακή της πολιτική. Έτσι, συνεχίζει να αγορά- ζει προς 2,20 ευρώ λάδι ποιότητας «τρία δέκατα» και προς 2,00 ευρώ το λάδι ποιότητας «άσσος». Τους στόχους που κατά προτεραιότητα θέτει για τη θητεία του στο Αιγαίο, παρουσίασε εν συντομία χθες, στην πρώτη του επίσκεψη στη Μυτιλήνη, ο πρώτος γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (ΑΔΑ), Φώτης Χατζημιχάλης, ο οποίος και εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το αναπτυ- ξιακό μέλλον των νησιών. ΣEΛ. 8 ΣABBATO 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 Μαζί με το “E Σαββατοκύριακο” στους συνδρομητές Μυτιλήνης, Καλλονής και Μύρινας, και στα περίπτερα www.emprosnet.gr AΘΛHTIΣMOΣ ΣEΛ. 10 Ο Ταξιάρχης Βέρρος γρονθοκόπησε στο πρόσωπο τον Κώστα Βαφειδάκη, για οικονομικές διαφορές μεταξύ τους!
29

Εμπρός 3242

Mar 10, 2016

Download

Documents

Ημερήσια Εφημερίδα Ν. Λέσβου
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Εμπρός 3242

Σήμερα στο «View» ο Χ. Βαλασέλλης μιλά για το νέο ραδιοφωνικό σταθμό «Pop FM», ενώ ο «Ορειάς» μάς παρουσιάζει άγνωστες ομορφιές της Λέσβου

ΣABBATOKYPIAKO APIΘMOΣ ΦYΛΛOY 3242 TIMH €1,5

HMEPHΣIAEΦHMEPI∆A TOY NOMOY ΛEΣBOY

1010&&

MIKPEΣAΓΓEΛIEΣ

OΔHΓOΣAΓOPAΣ

ΣEΛ. 11-1825-26

Σελίδες

Αισιόδοξοι ο Φώτης Χατζημιχάλης που αναλαμβάνει στην πιο δύσκολη αποκεντρωμένηδιοίκηση της χώρας,

αλλά και ο Νάσος Γιακαλής που διαβεβαιώνει πως «θα βρούμε λύσεις»

Νέα αρχή με…προσδοκίες

Υπογράφουν Τριανταφύλλου καιΛώττας. Φήμες για Κριπιντήρη!

Μεταγραφικός οργασμός στην ΑΕΛΚ!

Μπουνιές στην Καλλονή!

ΣEΛ. 24

Έντονες αντιδράσεις από τους γιατρούς των νοσοκομείων του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία παύουν να θεωρούνται «παραμεθόρια»Έρχεται «νυστέρι» στις εφημερίες και στην παροχή υπηρεσιών υγείας

Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας

δεν είμαστε στα σύνορα!

Σταθερές τιμές από την ΕΑΣ Λέσβου, αλλά…

Σε καθοδικήτροχιά το λάδι

Μείωση των εφημεριών, μείωση των κινήτρωνστους γιατρούς να υπηρετήσουν στα νησιά καιτελικά υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τους νη-σιώτες καταγγέλλουν οι Γιατροί ΕΣΥ ότι θα φέρειπρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Υγείας,σύμφωνα με την οποία κατατάσσονται τα νησιάτου Βορείου Αιγαίου, από τη Ζώνη Γ που ήτανεδώ και χρόνια ως παραμεθόρια-προβληματικήπεριοχή, στη Ζώνη Β (ημι-παραμεθόρια)!

ΣEΛ. 9

Παρά την πτώση των τιμών του ελαιολάδου στηνΕλλάδα και διεθνώς, η ΕΑΣ Λέσβου δεν αλλάζει τηντιμολογιακή της πολιτική. Έτσι, συνεχίζει να αγορά-ζει προς 2,20 ευρώ λάδι ποιότητας «τρία δέκατα»και προς 2,00 ευρώ το λάδι ποιότητας «άσσος».

Τους στόχους που κατά προτεραιότητα θέτει για τηθητεία του στο Αιγαίο, παρουσίασε εν συντομία χθες,στην πρώτη του επίσκεψη στη Μυτιλήνη, ο πρώτοςγενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης ΔιοίκησηςΑιγαίου (ΑΔΑ), Φώτης Χατζημιχάλης, ο οποίος καιεμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το αναπτυ-ξιακό μέλλον των νησιών.

ΣEΛ. 8

ΣABBATO15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Μαζί με το “E Σαββατοκύριακο”στους συνδρομητές Μυτιλήνης, Καλλονής και Μύρινας,και στα περίπτερα

www.emprosnet.gr

AΘΛHTIΣMOΣ

ΣEΛ. 10

Ο Ταξιάρχης Βέρρος γρονθοκόπησε στο πρόσωπο τον Κώστα Βαφειδάκη, για οικονομικές διαφορές μεταξύ τους!

Page 2: Εμπρός 3242

2ΣABBATO 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

HM

EP

Oλόγιο

Σα

ν Σήμερ

α...

πριν

χρόνια

μέσ

α α

πό τ

ις σ

ελίδ

ες τ

ου λ

εσβια

κού Τ

ύπου

ΣΑΒΒΑΤΟΣελ. 12 ημ.

Aνατ. 07.40 ∆ύσ. 17.29

15Παύλου του Θηβαίου,

Ιωάννου Καλυβίτου

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

«Η πόλη δεν τεμαχίζεται»«Δεν έχει προβλεφθεί να γίνει πουθενά επανέλεγχος.» Αυτόμας ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος,Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Βατός,που επικοινώνησε μαζί μας για το θέμα των «πινακίδων ε-ξαίρεσης», μετά από το σχετικό μας ρεπορτάζ. Τόσο ο ίδιος,όσο και άλλες εμπλεκόμενες πλευρές, συμφωνούν ότι οι πι-νακίδες οχημάτων αναπήρων στην πόλη είναι υπερβολικάπολλές και θέτουν ζήτημα πιο αυστηρών κριτηρίων για να γί-νονται δεκτά αντίστοιχα αιτήματα.

«Η πόλη δεν τεμαχίζεται» (2)

Σύμφωνα με τον κ. Βατό, πάντως, είναι στις προθέσεις τηςνέας δημοτικής αρχής ο επανέλεγχος του πόσες από αυτέςτις περιπτώσεις ισχύουν, αλλά και η κατάργηση του «πελα-τειακού» χαρακτήρα, που όπως φαίνεται υπήρξε σε αρκετέςπεριπτώσεις και στο θέμα των πινακίδων. Και εκφράζονταςπροσωπική του «ματιά», αναρωτιέται, λόγω του μεγάλουπροβλήματος στάθμευσης στη Μυτιλήνη, και για την ανα-γκαιότητα των θέσεων πάρκινγκ των δημόσιων υπηρεσιών,αφού, όπως λέει, «η πόλη δεν τεμαχίζεται». Ελπίζουμε η νέαδημοτική αρχή να μη μείνει μόνο στα λόγια, τόσο για το θέ-μα της στάθμευσης όσο φυσικά και για όλα τα υπόλοιπα θέ-ματα της πόλης.

Β.Χρ.

Όλες οι αρμοδιότητες…Όποιος διάβασε πριν από λίγες μέρες την απόφαση

του δημάρχου Λήμνου, Αντώνη Χατζηδιαμαντή, γιατην ανάθεση αρμοδιοτήτων στους τέσσερις αντιδη-μάρχους που προβλέπονται για το Δήμο Λήμνου, δια-πίστωσε εύκολα ότι ο νέος αυτοδιοικητικός, αλλά πα-λιός γνώστης των θεμάτων της αυτοδιοίκησης, δενκράτησε απολύτως τίποτε. Εκχώρησε όλες τις αρμο-διότητες στους αντιδημάρχους, προκειμένου να έχειως δήμαρχος αποκλειστικά τον επιτελικό ρόλο που ηίδια η δημαρχιακή ιδιότητα του αναθέτει. Κι είναι τό-σος βαρύς αυτός ο ρόλος από μόνος του, που ο διατε-λέσας για χρόνια στέλεχος στο Γραφείο Προγραμματι-σμού και Ανάπτυξης της ΤΕΔΚ Ν. Λέσβου νυν δήμαρ-χος φαίνεται να ξέρει πώς πρέπει να τον «σηκώσει»:με όλη του τη δύναμη, δίχως να διασπάται σε αλλό-τριες και επουσιώδεις για τον επικεφαλής ενός δή-μου, αλλά χρονοβόρες, δραστηριότητες.

ΜΑΡ.ΠΛ.

Κτηριακές λύσεις…Κάτι παραπάνω από ιδιότυπο καθεστώς, μετά τη

διανομή ρόλων και αρμοδιοτήτων σε αιρετή Περιφέ-ρεια, Αποκεντρωμένη Διοίκηση αλλά και Δήμο Λέ-σβου, επικρατεί στη στέγη των νέων μονάδων. Για πα-ράδειγμα, η Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων(ΤΥΔΚ), που στεγαζόταν στον τρίτο όροφο της παλιάςΠεριφέρειας Βορείου Αιγαίου, εξακολουθεί να βρί-σκεται στο ίδιο κτήριο, που στους δύο πρώτους του ο-ρόφους στεγάζει υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Δι-οίκησης Αιγαίου, ενώ πλέον ανήκει στο Δήμο Λέσβου.Έτσι, οι μηχανικοί και όλοι οι υπάλληλοι για ό,τι αφο-ρά στο υπηρεσιακό τους αντικείμενο θα πρέπει να με-τακινούνται έως το Δημαρχείο Μυτιλήνης ή έως τοΠαλιό Δημαρχείο που στεγάζεται ο δήμαρχος, ο οποί-ος έχει διατηρήσει και τις αρμοδιότητες των τεχνικώνυπηρεσιών.

… που επείγει να βρεθούνΌμως, τεχνική υπηρεσία διαθέτει ο Δήμος Λέσβου

και απ’ το Δήμο Μυτιλήνης, που είχε οργανωμένη υ-πηρεσία, ενώ υπάρχουν και μηχανικοί απ’ τους άλ-λους (τέως) δήμους που θα στελεχώσουν τον ίδιο λό-γο. Αφήστε δε που μεταξύ των αρμοδιοτήτων του Δή-μου είναι πλέον και η Πολεοδομία, που όλα δείχνουνπως μάλλον θα «ενσωματωθεί» στον ίδιο τομέα τωντεχνικών υπηρεσιών.Όπως σχολίαζε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Βατός, «εκεί-νο που προέχει είναι να βρεθούν λύσεις κτηριακές,που να εξασφαλίζουν τη λειτουργικότητα τέτοιων κρί-σιμων μονάδων όπως οι τεχνικές υπηρεσίες, που κατάτην άποψή μου χρειάζεται να είναι συγκεντρωμένεςστον ίδιο χώρο».Γι’ αυτό, άλλωστε, πολλά στελέχη της νέας δημοτικήςαρχής έχουν επιδοθεί και στην αντιμετώπιση τέτοιωνθεμάτων, προκειμένου να βρεθούν χρηστικές λύσεις.Λύσεις που, εκτός όλων των άλλων, θα απαλλάξουντις δημοτικές υπηρεσίες απ’ τον τραγέλαφο των αένααμετακινούμενων υπαλλήλων μέσα στην πόλη, απόκτήριο σε κτήριο, για μια σύσκεψη ή και για μια υπο-γραφή.

ΜΑΡ.ΠΛ.

Ακόμη απλήρωτοι…Οι αλλαγές των αρμοδιοτήτων έχουν προκαλέσει

και προβλήματα στη μισθοδοσία κάποιων υπαλλήλωνπου πέρασαν από κρατικό σε αυτοδιοικητικό φορέα.Για παράδειγμα, όπως μας έλεγε χθες μηχανικός τήςΤΥΔΚ: «Προσωπικά έχω τον άντρα μου που δεν είναιυπάλληλος και έτσι δεν αντιμετώπισα σοβαρό πρό-βλημα. Υπάρχουν, όμως, συνάδελφοι που με το μισθότους τρέφουν οικογένειες ή σπουδάζουν παιδιά, καιαναγκάστηκαν να πάρουν δανεικά για να τα βγάλουνπέρα.»Αυτά, για να μη θεωρούνται προνόμιο των απόρων ταοικονομικά ζόρια που έφερε ο «Καλλικράτης».

ΜΑΡ.ΠΛ.

Tα ∆ηκτικά

Αρχειακό υλικό από τη συλλογή εφημερίδων που κατέχει και διαχειρίζεται το Ιστορικό ΑρχείοΑιγαίου «Εργάνη» www.ergani.org.grΕπιλογή και επιμέλεια: Αντώνης Πλάτων και Κρίστης Κονναρής

Μια στήλη με τεκμήρια του παρελθόντος που μιλούν με τη δική τους «φωνή», έτσι όπωςαυτή αποτυπώθηκε στις σελίδες των εφημερίδων που παρουσιάζονται αυτούσιες

Παρά την πτώση των τιμών τουελαιολάδου στην Ελλάδα και διεθνώς, ηΕΑΣ Λέσβου δεν αλλάζει την τιμολογιακήτης πολιτική. Έτσι, συνεχίζει να αγοράζειπρος 2,20 ευρώ λάδι ποιότητας «τρίαδέκατα» και προς 2,00 ευρώ το λάδιποιότητας «άσσος». Χθες το μεσημέρι στοΗράκλειο η τιμή παραγωγού είχε πέσει στα2,05 ευρώ για τα τρία δέκατα και στηνΚαλαμάτα στα 2,20 ευρώ για την ίδιαοξύτητα.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ - Κωδικός 2357Mέλος του Συνδέσµου Hµερησίων Περιφερειακών Eφηµερίδων (ΣHΠE)

ΓΡΑΦΕΙA:Kαρά Τεπέ, 81100, MυτιλήνηTηλ.: 2251041619 Φαξ: 2251027300internet: www.emprosnet.gre-mail: [email protected]

[email protected]@emprosnet.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ:Γαρουφαλλίδου 2, 81400, Μύρινα Tηλ. /Φαξ: 2254025526I∆IOKTHΣIA: EΠIKOINΩNIA ΛEΣBOY A.E.

EK∆OTHΣ - ∆IEYΘYNTHΣ: MANOΛHΣ MANΩΛAΣΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΣTPATHΣ MΠAΛAΣKAΣΣYNTAKTEΣ: ΠEΛΛH ΓIAKOYMH

NIKOΣ MANABHΣΜΑΡΙΝΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣMAPINA ΠOΛΛATOYΒΑΓΓΕΛΙΩ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ

ΣYNΕΡΓΑΤΕΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΠΥΡΙ∆ΑΚΗ (ΛΗΜΝOΣ)ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚOΡ∆ΑΣ (BIBΛIO)ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΑΓOΥΤΑΡΗΣ (ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ)

ΓEΛOIOΓPAΦIA: Γ. KAKAPΩNHΣ, A. KYPIAZHΣ

ART DIRECTOR: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪ∆ΗΣΣEΛI∆OΠOIHΣH: ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΟΥΙΜΤΣΙΔΗ

ΤΑΝΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: XPIΣTINA KAΛΛEPΓHΓPAMMATEIA - ENHMEPΩΣH SITE: MAPIANΘH ΠAPAΣKEYAΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: ΣTAMATHΣ ΓIANNAKHΣ∆IEKΠEPAIΩΣH: MΠAMΠHΣ ΣITAPAΣΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣYN∆POMHTΩN: ΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ: ΜΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΓΡΑΦΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ: ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΧΛΑΧΛΑ

ΟΥΡΑΝΙΑ ΤΡΑΜΟΥΝΤΑΝΗΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ: ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΓΕΙΡΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ∆ΙΑΦΗΜΙΣTIKO : MAPIA KOP∆EPAΠΟΠΗ ΨΑΡΙΑΝΟΥΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΟΥΤΖΟΥΡΕΛΛΗΕΦΗ ΣΤΡΑΒΟΣΚΟΥΦΗΛΑΜΠΡΟΣ ΑΝΕΜΑΣ

YΠEYΘYNOΣ ΛOΓIΣTHPIOY: ΣTPATHΣ ΠAΠAZOΓΛOYΣYN∆POMEΣ: ETHΣIA: 100 ευρώ, ETAIΡΕΙΩΝ: 200 ευρώ,TPAΠEZΩN, YΠHPEΣIΩN, OTA: 400 ευρώΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

ΦΩTHΣ ΓIANNAKHΣEKTYΠΩΣH: EΠIKOINΩNIA ΛEΣBOY A.E.

Page 3: Εμπρός 3242

3ΣABBATO 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

ΚΑΚουργήµατα Άρθρο

Mετά από τη δημοσίευση ενός άρθρου μετίτλο «Ο συμπαραστάτης του δημότη καιτης επιχείρησης: Ένας θεσμός-πρόκλη-

ση για την αυτοδιοίκηση» δέχθηκα πολλά μη-νύματα και ερωτήματα αναφορικά με το ποιοθα ήταν το πλέον ενδεδειγμένο πρόσωπο γιατη θέση του δημοτικού συνηγόρου και πώς

θα μπορούσε να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργίατου.Επανέρχομαι, λοιπόν, για να σημειώσω ότι σύμφωνα με τονέο θεσμικό πλαίσιο για την αυτοδιοίκηση στους δήμους ά-νω των 20.000 κατοίκων, με απόφαση του δημοτικού συμ-βουλίου (με πλειοψηφία 2/3) επιλέγεται πρόσωπο εγνω-σμένου κύρους και εμπειρίας ως συμπαραστάτης του δημό-τη και της επιχείρησης.Αίτηση για το αξίωμα αυτό μπορεί να υποβάλει κάθε πολί-της, αρκεί να μην είναι αιρετός δήμου, περιφέρειας ή βου-λευτής ή δημοτικός υπάλληλος. Για τον συμπαραστάτη τουδημότη ισχύουν τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα που προ-βλέπονται στο άρθρο 14 του «Καλλικράτη». Αυτές, όμως, εί-ναι μόνο οι τυπικές προϋποθέσεις για την εκλογή του δημο-τικού συνηγόρου.Οι ουσιαστικές προϋποθέσεις είναι και οι πιο κρίσιμες γιατην αποτελεσματική άσκηση του ρόλου του. Σύμφωνα μετην αντίστοιχη φιλοσοφία των θεσμών εξωδικαστικής επίλυ-σης των διαφορών μεταξύ πολίτη - διοίκησης, ένας διαμε-σολαβητής οφείλει να ενεργεί με αμεροληψία, αντικειμενι-κότητα και ανεξαρτησία, ώστε να αποτρέπεται η σύμπλευσημε προσωπικά ή άλλα συμφέροντα στο πλαίσιο της αποστο-λής που του ανατίθεται.Επομένως, ο Συμπαραστάτης του Δημότη θα πρέπει να έχειδιαπιστευμένες ικανότητες, γνώσεις διοίκησης και εγγυή-σεις ανεξαρτησίας. Μερικές ουσιαστικές προϋποθέσεις γιατα παραπάνω είναι:- Να μη διαδραματίζει ενεργό ρόλο σε κάποια δημοτική πα-ράταξη, ώστε να μην αιωρούνται υπόνοιες συστράτευσης σεπαραταξιακές επιδιώξεις.- Να μην είναι επαγγελματικός συνεργάτης η προμηθευτήςτου δήμου.- Να μην ασκεί επαγγελματική δραστηριότητα που θα δημι-ουργεί υπόνοιες ότι δύναται να επωφεληθεί από τη συγκέ-ντρωση των παραπόνων των πολιτών (π.χ. δε θα ήταν σκό-πιμο ένας δικηγόρος να τοποθετηθεί στη θέση του συνηγό-ρου και στη συνέχεια να αλιεύει πελάτες από τις τάξεις τωνπαραπονούμενων δημοτών).- Να διαθέτει εμπειρία σε θέματα διοίκησης και ιδίως σε θε-σμούς εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών, όπως είναι ο Συ-νήγορος του Πολίτη, ο Συνήγορος του Καταναλωτή, οι θε-σμοί διαιτησίας και μεσολάβησης του πτωχευτικού, ναυτι-κού ή εργατικού δικαίου κ.λπ..- Να έχει αιτιολογηθεί η επιλογή του συγκεκριμένου προσώ-που με συγκριτική εξέταση όλων των υποψηφιοτήτων και ό-χι με μία αναιτιολόγητη ψηφοφορία στο δημοτικό συμβού-λιο, το αποτέλεσμα της οποίας - ως προς την επιλογή του ι-κανότερου υποψηφίου - θα είναι εύκολο να αμφισβητηθεί.Συγκεφαλαιώνοντας, το διακύβευμα στην τοποθέτηση τουΣυμπαραστάτη του Δημότη είναι αν η πλειοψηφούσα παρά-ταξη θα «τολμήσει» να εκλέξει στη θέση αυτή ένα πρόσωποικανό, ανεξάρτητο και χρήσιμο για τους δημότες ή θα επιλέ-ξει τη λύση ενός ανώδυνου προσώπου-«μαριονέτα», το ο-ποίο θα συνδράμει την προσπάθεια της εκάστοτε δημοτικήςαρχής να αποσείσει τις ευθύνες της και να ασκήσει ανεξέ-λεγκτα τις εξουσίες της. Μένει να δούμε αν οι νέες δημοτι-κές αρχές θα ανταποκριθούν δημιουργικά στην πρόκλησητου θεσμού του δημοτικού συνηγόρου, με στόχο την πιο α-ποτελεσματική λειτουργία των ΟΤΑ.

* Ο Θεόδωρος Κουτρούκης είναι επίκουρος καθηγητής Πανεπι-στημίου Αιγαίου, μεσολαβητής - διαιτητής ΟΜΕΔ.

Προϋποθέσεις για την αποτελεσματική λειτουργία

του Συνηγόρου του Δημότη

Γράφει ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΚΗΣ*

Έκοψε την πίτα της η «Κιβωτός»Παρουσία πάρα πολλών συμπολιτών

μας, ανάμεσά τους και ο νέος δήμαρχος,Δημήτρης Βουνάτσος, έκοψε το απόγευματης Τετάρτης την πίτα της, στη Λέσχη Αξιω-ματικών, η «Κιβωτός». Το πρόγραμμα πε-ριελάμβανε φαγητό, μουσική και άλλαδρώμενα και «αγκάλιασε» υπερβολικά πο-λύς κόσμος. Όπως μας ενημέρωσε το σω-ματείο, που δεν είχε δημοσιοποιήσει το γε-γονός, οι 130 προσκλήσεις για την κοπήτης πίτας είχαν πουληθεί στο σύνολό τουςήδη από το παζάρι που πραγματοποίησεμέσα στις γιορτές. Πολύς ο κόσμος, λοι-πόν, που δείχνει την αγάπη του προς ταζώα.

Β.Χρ.

Για το «Πηνελόπη»Η ΝΕΛ υποστηρίζει ότι τα 16 μίλια που είναι η

ταχύτητα του «Πηνελόπη» είναι σύμφωνη με τιςπροδιαγραφές που ζητάει το Ελληνικό Δημόσιο γιατην άγονη γραμμή. Δηλαδή, το Ελληνικό Δημόσιοθεωρεί ότι εξυπηρετούνται οι νησιώτες όταν για τημετάβασή τους από τη Μυτιλήνη στη Θεσσαλονίκηπρέπει να κάνουν ένα ταξίδι 17 ωρών. Αλήθεια,πόσοι από τους υπουργούς, τους υφυπουργούςκαι τα άλλα στελέχη των υπουργείων που σχεδία-σαν τις συγκεκριμένες άγονες γραμμές, έχουν κά-νει το ταξίδι αυτό; Πολύ φοβόμαστε πως όλοι αυ-τοί το μεγαλύτερο ταξίδι που έχουν κάνει με πλοίοτης ακτοπλοΐας είναι από τον Πειραιά ως… τηΜύκονο.

Ν.Μ.

Έμειναν οι υποσχέσειςΚάδοι ανακύκλωσης σε όλα τα σχολεία της Λή-

μνου είχε υποσχεθεί ότι θα τοποθετούσε στις αρ-χές της σχολικής χρονιάς η νομαρχιακή αυτοδιοί-κηση Λέσβου. Οι μήνες πέρασαν, η νομαρχιακήαυτοδιοίκηση δεν υφίσταται πλέον και έμειναν οιμαθητές και οι εκπαιδευτικοί να περιμένουν τουςκάδους στα σχολεία.Το μόνο κέρδος που έμεινε, ήταν τα ενημερωτικάσεμινάρια για την ανακύκλωση από τη Διαδημοτι-κή Επιχείρηση Διαχείρισης Απορριμμάτων και Πε-ριβαλλοντικής Ανάπτυξης. Ελπίζουν ότι σύντομα,είτε ο Δήμος Λήμνου είτε η περιφερειακή αυτοδι-οίκηση Βορείου Αιγαίου, θα δώσει λύση στο θέμα.

Α.Σπυ

Για τη ΒιβλιοθήκηΓια την τύχη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθή-

κης Μυτιλήνης μάς ρωτούσε αναγνώστης μας απότην Αθήνα, που, όπως λέει, όταν βρίσκεται, εδώδιαβάζει… «μετά μανίας». Εμφανώς δυσαρεστη-μένος όταν τον ενημερώσαμε για το νέο καθεστώςδιοίκησης της Βιβλιοθήκης (με την παράλληλη α-νάθεση καθηκόντων στην υπεύθυνη της Βιβλιοθή-κης Μήθυμνας), το μόνο σχόλιο που έκανε ήταν:«ουδέν μονιμότερο του προσωρινού»…

Β.Χρ.

Περί τροφοδοσίαςΤο χθεσινό μας ρεπορτάζ για τα προβλήματα

που δημιουργεί η τροφοδοσία τού σούπερ μάρκετ«ΑΒ Βασιλόπουλος» στην κίνηση των οχημάτων,«θύμισε» σε αναγνώστη μας την κατάσταση που ε-πικρατούσε λίγα χρόνια πριν, όταν υπήρχαν μπρο-στά από το κατάστημα δύο σειρές παλετών και ο-χημάτων εφοδιασμού και, όπως υποστηρίζει, ηΤροχαία έκοβε κλήσεις σε όλους τους υπολοί-πους. Όπως και να ‘χει, το κατάστημα πρέπει μάλ-λον να εφοδιάζεται τις ώρες μη λειτουργίας καιαιχμής, καθώς δεν είναι λίγες και οι φορές που οιδιάδρομοι μέσα σε αυτό «κλείνουν» από εμπορεύ-ματα που περιμένουν να πάρουν τη θέση τους σταράφια.

Β.Χρ.

Πού πήγαν τα λεφτάΤο νέο τεύχος του περιοδικού «Ελιά και Ελαιόλα-

δο» πήραμε στα χέρια μας αυτές τις μέρες. Σε αυτό τοτεύχος υπάρχουν δύο εξαιρετικά ενδιαφέροντα ρεπορ-τάζ. Το πρώτο αποκαλύπτει πως η Ευρωπαϊκή Επιτρο-πή ξεκίνησε τη διαδικασία για την επιβολή κοινοτικώνπροστίμων για κακοδιαχείριση στα προγράμματα πουεφαρμόζουν η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ε-λιάς και Ελαιολάδου (ΕΔΟΕΕ) και η Ελαιουργική. Πρό-κειται για τα προγράμματα (των Οργανώσεων Ελαιουρ-γικών Φορέων) που χρηματοδοτούνται από τους ίδι-ους τους ελαιοπαραγωγούς, μέσω της παρακράτησης2% επί την ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης. Το δεύτεροαφορά στην προώθηση εισαγόμενων ποικιλιών ελιάς,όπως η «Κορωνέικη i38», από τη Διεπαγγελματική Ε-λαιολάδου σε Λακωνία.Σημειώστε ότι από τη διαχείριση των πόρων των ΟΕΦτην περίοδο 2006 - 2009 στη Λέσβο είδαμε μόλις μιαημέρα. Την οποία οι ελαιοπαραγωγοί του νησιού τηνπλήρωσαν με παρακράτηση πολλών εκατοντάδων χι-λιάδων ευρώ.

Ν.Μ.

Page 4: Εμπρός 3242

4ΣABBATO 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aπό το λάκκο των...Λεόντων

Δεν είσαι αυτό που σου έμαθαν…

«Όταν ήμουν μικρός μου άρεσε πολύ το τσίρκο,και στο τσίρκο μου άρεσαν πιο πολύ τα ζώα.Μου έκανε τρομερή εντύπωση ο ελέφαντας

που, όπως έμαθα αργότερα, είναι το αγαπημένο ζώοόλων των παιδιών. Στην παράσταση, το θεόρατο ζώοέκανε επίδειξη του τεράστιου βάρους του, του όγκουκαι της δύναμής του...Όμως, μετά την παράσταση και λίγο προτού επιστρέ-ψει στη σκηνή, ο ελέφαντας στεκόταν δεμένος συνε-χώς σ’ ένα μικρό ξύλο μπηγμένο στο έδαφος. Μια α-λυσίδα κρατούσε φυλακισμένα τα πόδια του. Ωστόσο,το ξύλο ήταν αληθινά μικροσκοπικό κι έμπαινε σε ελά-χιστο βάθος μέσα στο έδαφος. Μολονότι η αλυσίδα ή-ταν χοντρή και ισχυρή, μου φαινόταν ολοφάνερο ότι έ-να ζώο που μπορούσε να ξεριζώνει δέντρα με τη δύ-ναμή του, θα μπορούσε εύκολα να λυθεί και να φύγει.Το θεωρούσα αληθινό μυστήριο. Μα τι τον κρατάει;Γιατί δεν το σκάει;Όταν ήμουν πέντε ή έξι ετών πίστευα ακόμα στη σοφίατων μεγάλων. Ρώτησα τότε κάποιο δάσκαλο, τον πατέ-ρα μου ή ένα θείο μου, για το μυστήριο του ελέφαντα.Κάποιος μου εξήγησε ότι ο ελέφαντας είναι δαμασμέ-νος. Έκανα τότε την προφανή ερώτηση: «Κι αφού εί-ναι δαμασμένος, γιατί τον αλυσοδένουν;» Δε θυμάμαινα πήρα κάποια ικανοποιητική απάντηση. Με τον και-ρό, ξέχασα το μυστήριο του ελέφαντα με το παλούκι,και το θυμόμουν μόνο όταν βρισκόμουν με κάποιουςπου είχαν αναρωτηθεί κάποτε πάνω στο ίδιο θέμα.Πριν από μερικά χρόνια, ανακάλυψα - ευτυχώς για μέ-να - ότι κάποιος είχε αρκετή σοφία ώστε ν’ ανακαλύ-ψει την απάντηση. Ο ελέφαντας του τσίρκου δεν τοσκάει γιατί τον έδεναν σ’ ένα παρόμοιο παλούκι απότότε που ήταν πολύ, πολύ μικρός. Έκλεισα τα μάτιακαι φαντάσθηκα το νεογέννητο ανυπεράσπιστο ελέφα-ντα δεμένο στο παλούκι. Είμαι βέβαιος ότι τότε το ε-λεφαντάκι είχε σπρώξει, τραβήξει και ιδρώσει πασχί-ζοντας να λευτερωθεί. Μα, παρ’ όλες τις προσπάθειέςτου, δεν τα είχε καταφέρει, γιατί το παλούκι ήταν πολύγερό για τις δυνάμεις του.Φαντάσθηκα ότι θα κοιμόταν εξαντλημένο και την επό-μενη μέρα θα προσπαθούσε ξανά, και τη μεθεπόμενητο ίδιο... Ώσπου μια μέρα, μια φρικτή μέρα για την ι-στορία του, το ζώο θα παραδεχόταν την αδυναμία τουκαι θα υποτασσόταν στη μοίρα του. Αυτός ο πανίσχυ-ρος και θεόρατος ελέφαντας που βλέπουμε στο τσίρ-κο, δεν το σκάει γιατί νομίζει ότι δεν μπορεί, ο δυστυ-χής. Η ανάμνηση της αδυναμίας που ένιωσε λίγο μετάτη γέννησή του, είναι χαραγμένη στη μνήμη του. Καιτο χειρότερο είναι ότι ποτέ δεν αμφισβήτησε σοβαράαυτή την ανάμνηση. Ποτέ, μα ποτέ δεν ξαναπροσπά-θησε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του...»Είναι η ιστορία του αλυσοδεμένου ελέφαντα από το βι-βλίο «Μια ιστορία να σου πω» του Jorge Bucay, Αργε-ντινού γιατρού και ψυχοθεραπευτή της Σχολής Γκε-στάλτ.Ο ελέφαντας δεν προσπάθησε να κόψει το σχοινί καινα ελευθερωθεί. Να φύγει, να τρέξει προς τη ζωή, τηζωή της ζούγκλας, της πραγματικότητας μέσα στην ο-ποία ανήκε. Και τούτο γιατί είχε πιστέψει απόλυτα ότιδεν μπορεί! Ότι δε γίνεται! Ότι θα είναι πάντα δέσμιοςκαι φυλακισμένος… Δούλος στις επιθυμίες των άλλωνκαι κυρίως σε αυτό που οι άλλοι όρισαν γι’ αυτόν ναείναι! Είχε αναπτύξει από μικρός τη σκέψη ότι η ελευ-θερία δεν είναι δυνατή. Είχε μέσα του αυτοματοποιη-θεί η σκέψη ότι αυτόν τον πάσαλο δεν μπορεί να τονκουνήσει. «Είμαι δέσμιος» σκεφτόταν «και έτσι θα πε-θάνω»... Και όμως, όλα ήταν τόσο απλά, αλλά και τόσοδύσκολα χωρίς την επιθυμία να σπάσει τη σχέση τουμε το παρελθόν και τους κανόνες που άλλοι έβαλανστη ζωή του για να τον κάνουν σκλάβο τους…Η γεύση μιας άλλη ζωής είναι η κατανόηση των δυνα-τοτήτων μας… Η συμφιλίωση με τον εαυτό μας! Ηγνωριμία με την αληθινή μας φύση, με αυτό που η φύ-ση μάς προορίζει να είμαστε και όχι με εκείνο που ηοικογένειά μας, η φυλή μας, τα σχολεία μας και η κοι-νωνία μάς είπαν πως πρέπει να είμαστε, μοιράζοντάςμας ρόλους που εξυπηρετούν την «κοινωνική ηρεμία»και συμβατικότητα, είναι μια δυνατότητα πραγματικήκαι όχι ουτοπική. Άλλωστε, ξέρουμε και μέσα από τολάκκο των λεόντων πως το πάθος για τη λευτεριά είναιδυνατότερο από όλα τα κελιά… Αρκεί να το πιστέψου-με, να το ποθήσουμε, να το θελήσουμε, να αγωνι-στούμε να φύγουμε μακριά από την κόλαση της συνή-θειας…

… ο Δανιήλ.

Σύμφωνα πάντα με πλη-ροφορίες από την 98ΑΔΤΕ, στελέχη του Υ-πουργείου Προστασίαςτου Πολίτη επισκέφθη-καν το περασμένο καλο-καίρι ένα χώρο που χρη-σιμοποιούσε παλιότεραως φυλάκιο ο Στρατός,στα Μιστεγνά, ο οποίοςόμως δεν ανήκει στοΣτρατό και δε χρησιμο-ποιείται πλέον, ενώ κρί-θηκε και ως ακατάλλη-λος. «Αυτόν το χώρο,μάλιστα, δεν τον χρησι-μοποιούμε εδώ και δύομε τρία χρόνια. Μας είχεπαραχωρηθεί από τηνΚοινότητα Μιστεγνώνκαι δεν είναι στρατιωτι-κός χώρος. Όμως τότεπου τον επισκέφθηκαν,είχαν πει ότι δεν είναικατάλληλος.»Ας σημειωθεί εδώ ότι τοΥπουργείο Προστασίαςτου Πολίτη το περασμέ-νο καλοκαίρι φέρεται ναζήτησε από την 98 ΑΔΤΕνα παραχωρήσει 100κρεβάτια (με στρώματακαι κουβέρτες), τα οποίαόμως τελικά δε χρησιμο-ποιήθηκαν, γιατί - όπωςέγινε γνωστό στη συνέ-χεια - η Αστυνομία δενήταν έτοιμη να τα παρα-λάβει.Το όλο θέμα ξεκίνησε

μετά από τροπολογία στοΣχέδιο Νόμου για το Ά-συλο, που κατέθεσε στηΒουλή ο υπουργός Προ-στασίας του Πολίτη γιατη χρήση στρατοπέδωντου Υπουργείου ΕθνικήςΆμυνας τα οποία δε χρη-σιμοποιούνται πλέον α-πό τις στρατιωτικές υπη-ρεσίες, για τις ανάγκεςεγκατάστασης των κέ-ντρων πρώτης υποδοχήςτων παρανόμως εισερχό-μενων μεταναστών.Σύμφωνα με την τροπο-λογία αυτή, δίνεται η δυ-νατότητα στο ΥπουργείοΠροστασίας του Πολίτη,κατά παρέκκλιση των υ-φιστάμενων πολεοδομι-κών διατάξεων, για επι-σκευές, βελτιώσεις καιαναγκαίες πρόσθετες ε-γκαταστάσεις σε αυτά,ώστε να καθίστανται κα-τάλληλα για τη φιλοξε-νία των υπηκόων τρίτωνχωρών που υπόκεινταιστη διαδικασία επιστρο-φής.Την τροπολογία συνυπο-γράφουν οι συναρμόδιοιυπουργοί Εθνικής Άμυ-νας Ευάγγελος Βενιζέ-λος, Περιβάλλοντος, Ε-νέργειας και ΚλιματικήςΑλλαγής Τίνα Μπιρμπί-λη και ΟικονομικώνΓιώργος Παπακωνστα-

ντίνου.

Στην Ουτζά;Από την πλευρά της Α-στυνομικής ΔιεύθυνσηςΛέσβου επίσης δηλώ-νουν άγνοια σχετικά μεεξεύρεση νέου χώρουγια κέντρο υποδοχής με-ταναστών. Δεδομένου,μάλιστα, ότι επισήμως ηλύση της χρήσης του οι-κοπέδου της Ουτζάς, τοοποίο έχει παραχωρηθείαπό το Υπουργείο Εθνι-κής Άμυνας, δεν έχει ε-γκαταλειφθεί - παρά τιςαντιδράσεις που υπήρ-ξαν από περιοίκους καιεπαγγελματίες της πε-ριοχής -, τίποτα δεν α-ποκλείει το ενδεχόμενονα «επιστρέψει» τελικάτο Υπουργείο στην αξιο-ποίηση του συγκεκριμέ-νου χώρου, για τον ο-ποίο να θυμίσουμε πωςείχε ξεκινήσει και η σύ-νταξη μελετών. Είχε γίνειγνωστό τότε ότι το κό-στος για τη δημιουργίαενός πρότυπου κέντρουυποδοχής μεταναστώνθα ήταν πολύ μικρό, α-φού θα αξιοποιούντανπροκάτ κτήρια που είχανχρησιμοποιηθεί στουςΟλυμπιακούς Αγώνεςτού 2004.

Παρέμβαση της Ν.Δ.Παρέμβαση στο όλο θέ-μα που έχει δημιουργη-θεί με τη χρήση παλιώνστρατοπέδων για δημι-ουργία κέντρων υποδο-χής λαθρομεταναστών,έκανε χθες ο υπεύθυνοςτου Τομέα Πολιτικής Ευ-θύνης - Εθνικής Άμυναςτης Νέας Δημοκρατίας,βουλευτής Δράμας Μ.Τζίμας, επισημαίνονταςότι η απόφαση αυτή δη-μιουργεί μια σειρά από

προβλήματα.Συγκεκριμένα, μεταξύάλλων, αναφέρει τα ε-ξής: «Η απόφαση του Υ-πουργείου Εθνικής Άμυ-νας να παραχωρήσει ταμη λειτουργούντα στρα-τόπεδα, με σκοπό να με-τατραπούν σε χώρουςφιλοξενίας των λαθρο-μεταναστών, δημιουργείσημαντικά προβλήματα,όπως:1. Ποια θα είναι αυτά ταστρατόπεδα; Δεν πρέπεινα ενημερωθεί η ελληνι-κή Βουλή;2. Γιατί δεν προβλέπεταινα εκφραστούν οι τοπι-κές κοινωνίες, η τοπικήκαι περιφερειακή αυτο-διοίκηση της χώρας; Τομέτρο δεν μπορεί ναπροχωρήσει χωρίς τησύμφωνη γνώμη τωνκοινωνιών αυτών.Ζούμε σε μια δημοκρα-τία και οι αποφάσεις πουαφορούν τους πολίτεςδεν μπορεί να λαμβάνο-νται χωρίς τη συμμετοχήτους.3. Τι θα γίνει με τα στρα-τόπεδα εκείνα που ήδηέχουν παραχωρηθεί στηναυτοδιοίκηση της χώραςγια αξιοποίηση;»Και καταλήγει: «Σε κάθεπερίπτωση, δεν μπορεί ηκυβέρνηση να αντιμετω-πίζει αποσπασματικά τομείζον θέμα της λαθρο-μετανάστευσης.Ειδικά στο ζήτημα της α-ξιοποίησης των στρατο-πέδων που δε λειτουρ-γούν, η Νέα Δημοκρατίαήδη έχει καταθέσει συ-γκεκριμένη πρόταση, ε-νταγμένη στο πλαίσιοτης αξιοποίησης της δη-μόσιας ακίνητης περιου-σίας.»

Διαψεύδουν πηγές τής 98 ΑΔΤΕ τα «σενάρια» περί παραχώρησηςστρατοπέδου για τη λειτουργία κέντρου μεταναστών

«Δεν παραχωρήσαμε και δε θα παραχωρήσουμε

στρατόπεδο»της ΠEΛΛHΣ ΓIAKOYMH

«Δεν έχουμε δώσει ούτε προτιθέμεθα να δώσου-με στρατόπεδο για τη λειτουργία κέντρου φι-λοξενίας λαθρομεταναστών.» Αυτό ξεκαθάρι-

σαν χθες στο «Ε» πηγές της διοίκησης της 98 ΑΔΤΕ,μετά από τα πρόσφατα δημοσιεύματα του αθηναϊκούΤύπου που ήθελαν παλιά στρατόπεδα στα νησιά τουΒορείου Αιγαίου (και στη Λέσβο) να παραχωρούνταιγια αυτόν το σκοπό. Η διοίκηση της 98 ΑΔΤΕ τονίζειότι ο μόνος στρατιωτικός χώρος που έχει παραχωρη-θεί για αυτόν το σκοπό, είναι το οικόπεδο στην Ου-τζά, που όμως δεν έχει χρησιμοποιηθεί.

Page 5: Εμπρός 3242

5ΣABBATO 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την περίοδο των Χριστου-γέννων και σε συνάντησηπου είχε ο πρόεδρος τουΛιμενικού Ταμείου Λέσβου,Κώστας Κορδώνης, με τονΚώστα Μουτζούρη, υπεύ-θυνο καθηγητή του Εργα-στηρίου Λιμενικών Έργωντου ΕΜΠ, του ζήτησε να ε-πεξεργαστεί κάποιες σκέ-ψεις για την ανάπλαση-εκ-συγχρονισμό της προκυ-μαίας Μυτιλήνης με τέτοιοτρόπο ώστε, εκτός του αι-σθητικού αποτελέσματος,να επιτυγχάνεται και βελ-τίωση των κυκλοφοριακώνσυνθηκών.Την πρόταση αυτή, που ήδηετοίμασε ως γενικό πλαίσιοο κ. Μουτζούρης, θα κληθείνα παρουσιάσει στη Λιμενι-κή Επιτροπή μετά την ανα-συγκρότησή της, αφού σεσυνέχεια της διοικητικήςμεταρρύθμισης εκκρεμούνμε τη νέα χρονιά ορισμοίμελών της.Βέβαια, δεδομένης τηςπρόθεσης για μια τυπική α-νάπλαση, είναι πρόωρο ναπροβλέψει κανείς πώς θααντιμετωπιστεί η ομολο-γουμένως «προωθημένη»πρόταση που κατατέθηκεκαι μάλλον φαντάζει υψη-λότερου κόστους απ’ την ο-ποιαδήποτε ανάπλαση σκε-φτόταν ο πρόεδρος του Λι-μενικού Ταμείου. Άλλωστε,όπως επεσήμανε σχετικάκαι ο κ. Κορδώνης, πριν α-πό κάθε απόφαση για τηνεκπόνηση μελέτης, θα πρέ-πει να ερωτηθούν κι άλλοι

φορείς, όπως για παράδειγ-μα οι του Υπουργείου Πολι-

τισμού.

Πεζοδρόμιο για κλάματα

Η πρόταση του κ. Μουτζού-ρη, που έχει ως τίτλο «Απα-ραίτητα έργα για τη βελτίω-ση των συνθηκών κυκλοφο-ρίας στην προκυμαία Μυτι-λήνης», ξεκινά με διαπι-στώσεις για την υφιστάμε-νη κατάσταση του νότιουλιμένα Μυτιλήνης και ειδι-κά για την εσωτερική λεκά-νη του, που είναι η προκυ-μαία. Παραθέτοντας τα κυ-κλοφοριακά προβλήματα

που αντιμετωπίζει η χερ-σαία ζώνη, ο κ. Μουτζού-ρης χαρακτηρίζει ως σημα-ντική πρόοδο την ελεγχό-μενη στάθμευση, ενώ ειδι-κές επισημάνσεις κάνει γιατο πεζοδρόμιο, που βρίσκε-ται - όπως διαπιστώνει - σε«οικτρή κατάσταση».«Το πλάτος του πεζοδρομί-ου προς τη θάλασσα τηςπροκυμαίας είναι πολύ με-γάλο για τις σημερινές ανά-γκες, σε αντίθεση με το πα-ρελθόν, όταν χρησιμοποι-ούνταν από πλήθη Μυτιλη-νιών για το “βραδινό περί-

πατο της Κυριακής”», ανα-φέρει ακόμη για το πεζο-δρόμιο, προτείνοντας τημείωσή του.

Η πρόταση…Σύμφωνα με το σχέδιο πουκατέθεσε ο κ. Μουτζούρης,για την υλοποίηση του ο-ποίου - όπως επισημαίνει -υπάρχουν δύο προϋποθέ-σεις: «το “πράσινο φως”απ’ την Αρχαιολογία και ηδιάθεση απ’ όλους μας ναγίνει κάτι σημαντικό στηνπόλη και στο κυκλοφοριακότης πρόβλημα», για να αντι-

μετωπιστούν τα προβλήματατης προκυμαίας. «Προτείνε-ται η διαπλάτυνση της προ-κυμαίας κατά πέντε έως ο-κτώ μέτρα, αναλόγως των α-ναγκών. Η διαπλάτυνση θαγίνει από τη θέση της παλαι-άς Νομαρχίας έως το ξενο-δοχείο “Blue Sea” με την κα-τασκευή περιμετρικού κρη-πιδότοιχου και επιχωμάτω-ση.»Συνεχίζοντας, ο κ. Μουτζού-ρης υπογραμμίζει πως με ταπρόσθετα αυτά πέντε έως ο-κτώ μέτρα και την αποξήλω-ση του υπάρχοντος πλατέοςπεζοδρομίου (το οποίο ού-τως ή άλλως χρειάζεται ολι-κή επιδιόρθωση) θα προκύ-ψει μια παραλιακή οδός ση-μαντικού πλάτους, στην ο-ποία θα είναι δυνατή η δια-μόρφωση:- Δύο λωρίδων κυκλοφορίαςοχημάτων ανά κατεύθυνση.- Ποδηλατοδρόμου (αν κρι-θεί σκόπιμο) ή άλλης χρή-σης (π.χ. όχημα σταθερήςτροχιάς).- Πεζοδρομίου.- Χώρου για χρήση απ’ τασκάφη.Τονίζοντας πως θα απαιτη-θούν κυκλοφοριακές ρυθμί-σεις και αναδιαμορφώσεις,ειδικά στην πλατεία Κωνστα-ντινουπόλεως και στην πε-ριοχή μετά το ΛιμεναρχείοΜυτιλήνης, ο κ. Μουτζούρηςεπισημαίνει ότι δε θα υπάρ-ξουν προβλήματα στο διαθέ-σιμο θαλάσσιο για τα σκάφηχώρο, ενώ η δυνατότητα υ-πάρξεως δύο λωρίδων κυ-κλοφορίας ανά κατεύθυνσηθα ανακουφίσει σημαντικάτην πόλη με το ανεπαρκέ-στατο οδικό δίκτυο. «Εννοεί-ται», προσθέτει, «ότι θα δια-τηρηθεί και ενισχυθεί η ση-μερινή απαγόρευση στάθ-μευσης στην προκυμαία.»Στο τέλος της πρότασής τουο κ. Μουτζούρης αναφέρειότι η κατασκευή του έργουαυτού είναι γρήγορη καιφτηνή, διότι θα γίνει κατά τομέγιστο μέρος απ’ την ξηρά.

Μια πρωτοβουλία αναβάθμισηςτων υπηρεσιών του προς τους

πελάτες του, από την ερχόμενη κιό-λας θερινή σαιζόν, ανέλαβε το ξενο-δοχείο «Elysion», στο δρόμο προςτο αεροδρόμιο, που έχει ξεκινήσειδιαδικασίες προμήθειας μιας μικρήςπροβλήτας μπροστά από το χώροτου, ώστε ν’ αναπτύξει εκεί μια πα-ραλία με ομπρέλες και ξαπλώστρες,όπου οι λουόμενοι θα μπορούν ν’ α-πολαμβάνουν τις βουτιές τους απότην εξέδρα και όσοι ασχολούνται μετις καταδύσεις να θαυμάζουν το ό-μορφο υποθαλάσσιο οικοσύστημαπου κρύβει η περιοχή.«Επειδή η παραλία μπροστά από τοξενοδοχείο μας είναι γεμάτη φύκιακαι δε συγκεντρώνει αρκετό κόσμο,θελήσαμε να προχωρήσουμε στονκαθαρισμό του βυθού και απομά-κρυνσή τους. Πριν απ’ αυτό, όμως,φροντίσαμε να καλέσουμε ειδικό ι-

χθυολόγο, ο οποίος βούτηξε στο βυ-θό και όπως μας είπε χαρακτηριστι-κά είναι πλούσιος σε “ποσειδωνίες”και θα ήταν “έγκλημα” αν καθαριζό-ταν. Έτσι, λοιπόν, αποφασίσαμε ναπρομηθευτούμε αυτή την πλωτήπροβλήτα από τη Γερμανία, η οποίαείναι μη τοξική και θα δίνει τη δυνα-τότητα στους λουομένους ν’ απο-λαμβάνουν το μπάνιο τους, αλλά καιτην ομορφιά του βυθού», λέει στο«Ε» ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου«Elysion», κ. Δημήτρης Σπανέλλης.

«Οδύσσεια» αδειώνΑπό την άκρη της εξέδρας, το βάθοςτης θάλασσας θα είναι 2,5 μέτρα καιέτσι θα μπορούν οι λουόμενοι ναβουτούν για το μπάνιο τους, αλλάκαι όσοι ασχολούνται με τις καταδύ-σεις να χαίρονται την ομορφιά τουβυθού.Για την προμήθεια της συγκεκριμέ-

νης εξέδρας απαιτούνται περίπου ε-πτά - δέκα αδειοδοτήσεις από αρμό-διες υπηρεσίες. Γι’ αυτόν το λόγο ή-δη το ξενοδοχείο έχει ξεκινήσει, α-πό τον περασμένο Σεπτέμβριο, αυτέςτις διαδικασίες, ώστε πριν το καλο-καίρι να έχει στα χέρια του όλες τιςεγκρίσεις και να μπορεί να τοποθε-τήσει την εξέδρα, προχωρώνταςστην ανάπλαση της παραλίας.Η προβλήτα θα είναι σε σχήμα «Τ»και θα μπορούν σ’ αυτή να δένουνκαι μικρές βάρκες ή σκάφη με εκ-δρομείς, που μπορεί να σταματούνστο ξενοδοχείο για το μπάνιο τους,το φαγητό ή το ποτό τους.Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατασκευήτης προβλήτας αναμένεται να «δέ-σει» με το έργο κατασκευής πεζό-δρομου και ποδηλατόδρομου στηνπεριοχή, στη μελέτη που προωθεί οτέως Δήμος Μυτιλήνης.

Διαπλάτυνση πέντε έως οκτώ μέτρα, με επιχωμάτωση της θάλασσας, προτείνει στο Λιμενικό Ταμείο ο Κώστας Μουτζούρης, με στόχο τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών της Μυτιλήνης

Μυτιληνιά προκυμαία «λεωφόρος»

Πλωτή προβλήτα με πρωτοβουλία του ξενοδοχείου «Εlysion»

Ζωντανεύουν μια «νεκρή» παραλία

της ΜΑΡΙΝAΣ ΠOΛΛATOY

Ησύγχρονη Μυτιλήνη πρέπει να έχει και μια σύγχρονηπροκυμαία, που μάλιστα να μην αντιμετωπίζει κυκλο-φοριακό πρόβλημα. Στη λογική αυτή κινείται η πρότα-

ση του τέως πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνεί-ου, Κώστα Μουτζούρη, που σύντομα θα κληθεί να την πα-ρουσιάσει και στη Λιμενική Επιτροπή, ο πρόεδρος της ο-ποίας και ζήτησε απ’ τον καθηγητή πρόταση για την ανά-πλαση της προκυμαίας Μυτιλήνης. Η παρέμβαση που κατ’αρχάς προτείνει ο κ. Μουτζούρης ξεφεύγει απ’ τα δεδομέ-να μιας τυπικής ανάπλασης με πλακοστρώσεις, φωτισμούςκαι διαρρυθμίσεις πεζοδρομίων, αφού στην ουσία προτείνει«ανακατασκευή» της χερσαίας ζώνης με επέκτασή τηςπρος τη θάλασσα.

Η πρόταση του Κώστα Μουτζούρη.«Φαρδαίνει» ο δρόμος στην προκυμαία

Page 6: Εμπρός 3242

6ΣABBATO 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011EI∆HΣEIΣ

Κλιμάκιο στελεχών τής Ν.Δ. στη Λέσβο, στο πλαίσιοπροετοιμασίας για… πρόωρες εκλογές

«Σηκώνουν» τα τοπικά ζητήματα

της ΜΑΡΙΝAΣ ΠOΛΛATOY

Δίχως ακόμη να έχει οριστικοποιηθεί ποιοι θααπαρτίζουν το κομματικό κλιμάκιο, η ΝΟΔΕ

Λέσβου τής Ν.Δ. ενημερώθηκε πως στελέχη απ’την Αθήνα θα έρθουν στο νησί προκειμένου ναενημερωθούν και να αναδείξουν μια σειρά απότοπικά ζητήματα. Γενικότερα, όμως, το κόμματης αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει σε εγρή-γορση το μηχανισμό του, θέλοντας να προετοι-μαστεί, αφού θεωρεί πως είναι πολύ πιθανόνσύντομα να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλο-γές.Όπως μας είπε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου, Α-λέξανδρος Κουτσαντώνης, το τριήμερο, ή από 21έως και 23 Ιανουαρίου ή το επόμενο, από 28 έωςκαι 30 του μήνα, κλιμάκιο στελεχών τής Ν.Δ. θαεπισκεφτεί τη Λέσβο, με αποκλειστικό στόχο τηνόσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση για τα κυ-ριότερα τοπικά προβλήματα.Μάλιστα, όπως πληροφορήθηκε ο κ. Κουτσαντώ-νης, για να υπάρξει η πληρέστερη το δυνατόνπληροφόρηση, είναι πολύ πιθανόν να πραγματο-ποιηθούν και επιτόπιες επισκέψεις σε έργα ή πα-ρεμβάσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα ή έ-χουν διακοπεί.Μετά τη συνεργασία με τα τοπικά στελέχη, τοκλιμάκιο θα μεταφέρει στους αρμόδιους τομείςγια επεξεργασία και τη διατύπωση συγκεκριμέ-νων λύσεων τα όποια ζητήματα κρίνει πως χρή-ζουν τέτοιας ανάδειξης, ώστε το κόμμα να πάρειθέση και να πιέσει για την επίτευξη λύσεων.

Περί εκλογών…Όμως, εκτός των τοπικών ζητημάτων, στην ίδιαεπίσκεψη του κλιμακίου θα γίνει συζήτηση και α-νταλλαγή απόψεων με τα τοπικά στελέχη και γιατις πολιτικές εξελίξεις, αφού, όπως φάνηκε καιαπό πρόσφατες δηλώσεις πρωτοκλασάτων παρα-γόντων τής Ν.Δ., το κόμμα βλέπει σύντομα πρόω-ρες εκλογές, μέσα στην άνοιξη και μάλιστα πριναπό τις 4 Απριλίου, προκειμένου αυτές να γίνουνμε λίστα. Σύμφωνα, μάλιστα, με χθεσινά δημοσι-εύματα, τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και στελέ-χη τής Ν.Δ., θεωρούν πολύ πιθανή τη συγκεκρι-μένη εξέλιξη, δηλώνοντας πάντως έτοιμοι για έ-να τέτοιο ενδεχόμενο και ενεργοποιούμενοι ώστενα μην αιφνιδιαστούν από τυχόν απόφαση γιαπρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Άλλωστε, στονπρόσφατο «ανασχηματισμό» στους τομείς και τιςγραμματείες τής Ν.Δ. ο ίδιος ο πρόεδρος τουκόμματος χαρακτήρισε το νέο σχήμα ως «εκλο-γών και πανστρατιάς».

Κοπή πίτας για τη Λέσχη ΤετρακίνησηςΤην πίτα της θα κόψει αύριο Κυριακή η Λέσχη Τε-

τρακίνησης Λέσβου. Η κοπή θα γίνει στην περιο-χή «Μέσσα» (500 μέτρα πριν από τη διασταύρωσητης Αχλαδερής στο δρόμο Μυτιλήνης - Καλλονής).Τα αυτοκίνητα των μελών της θα συναντηθούν στις10 το πρωί στην καφετέρια «Hacienda» της Μυτιλή-νης.

Δηλώνοντας μη ενημε-ρωμένος για θέματα ό-πως αυτό του ΜουσικούΣχολείου και αναρμόδιοςνα εκφέρει οποιαδήποτεθέση, ο κ. Ελευθερίουπεριορίστηκε, απούσαςτης κ. Ματούλας Κοντέλ-λη, να διαβάσει στουςεκπαιδευτικούς τη σχετι-κή ανακοίνωση που το Υ-πουργείο Παιδείας εξέ-δωσε χθες το πρωί.Σύμφωνα με αυτή, οισυγχωνεύσεις σχολείωνγίνονται με παιδαγωγικάκριτήρια και έχουν ωςστόχο τη διευκόλυνσητης οργάνωσης και λει-τουργίας του ρόλου τους.Ανάμεσα στα κριτήριαγια συγχώνευση που α-ναφέρει το Υπουργείο εί-ναι τα δημογραφικάστοιχεία κάθε περιοχής,η χιλιομετρική απόστασηπου δε θα πρέπει να εί-ναι μεγαλύτερη των 10χιλιομέτρων ή των 30 λε-πτών, ενώ γινόταν λόγοςγια «εξαίρεση» απομα-κρυσμένων και απομα-κρυσμένων ορεινών καινησιωτικών περιοχών, ό-που οι συνθήκες δεν ε-ξασφαλίζουν τις προϋ-ποθέσεις ασφαλούς με-τακίνησης μαθητών καιεκπαιδευτικών. Δεν έγι-νε, όμως, ξεκάθαρο κατά

τη χθεσινή συνάντηση τοεάν τα σχολεία της περι-φέρειας της Λέσβου - καιποια από αυτά - εμπί-πτουν στη συγκεκριμένηεξαίρεση.Εκφράζοντας την προσω-πική του θέση, πάντως, οκ. Ελευθερίου υιοθέτησεαυτήν του Υπουργείου ό-τι οι συγχωνεύσεις γίνο-νται προς όφελος τωνμαθητών και των εκπαι-δευτικών. Διαβεβαίωσε,επιπλέον, δασκάλους καικαθηγητές πως η κ. Κο-ντέλλη βρισκόταν χθεςστην Αθήνα, όχι για νακαταθέσει προτάσεις γιασυγχωνεύσεις, αλλά γιανα ενημερωθεί για τρέχο-ντα θέματα, καθώς και ό-τι δεν έχει συγκροτηθεί ηεπιτροπή διαβούλευσηςούτε υπάρχει κάποια επί-σημη πρόταση.

Οι θέσεις των εκπαιδευτικών

Οι Καθηγητές της Πρω-τοβάθμιας Εκπαίδευσηςδιεκδικούν εξαθέσια και12θέσια σχολεία, που θαυπηρετούν το εκπαιδευ-τικό τους έργο και θαλειτουργούν προς όφε-λος των οικογενειών. Γιατο λόγο αυτό, ζητούν ε-νεργοποίηση των φορέ-ων της Πολιτείας και τηνανάληψη ευθυνών ώστε

να γίνουν - όπως λένε -«σωστές» συγχωνεύσεις,μετά από συζήτηση μετους τοπικούς φορείςκάθε χωριού, αλλά καιτην επίλυση των προβλη-μάτων στη μεταφορά τωνμαθητών με την ενεργο-ποίηση οδηγών που τώ-ρα παραμένουν, όπωςλένε, ανενεργοί. Πέρα α-πό αυτό, θίγουν ξανά καιξανά το κτηριακό ζήτη-μα.«Το κτηριακό είναι πολύμεγάλο θέμα και από τηδεκαετία τού ‘80 δεν έχειγίνει τίποτα, η Λέσβος έ-χει μείνει 50 χρόνια πί-σω. Την ευθύνη την έ-χουν οι υπεύθυνοι τηςΕκπαίδευσης, της τοπι-κής αυτοδιοίκησης και ηΠολιτεία που δε δίνειλύση», είπε στο «Ε» οπρόεδρος του ΣυλλόγουΚαθηγητών Δευτεροβάθ-μιας Εκπαίδευσης, Ανέ-στης Καμμένος, φέρνο-ντας τα παραδείγματατου 5ου Δημοτικού Σχο-λείου Μυτιλήνης, αλλάκαι των νηπιαγωγείων,που όπως είπε χαρακτη-ριστικά λειτουργούν υπό«άθλιες» συνθήκες ερ-γασίας και διαβίωσηςτων παιδιών.

«Αντιδρούμε, γιατί τομόνο κριτήριο που έχειθέσει το Υπουργείο είναιτο οικονομικό, χωρίς ναγίνεται λόγος για εκπαι-δευτικά κριτήρια», έλεγεμιλώντας στο «Ε» για τιςσυγχωνεύεις, λίγο πριντη συνάντηση με τον κ.Ελευθερίου, ο πρόεδροςτης ΕΛΜΕ, ΑλέξανδροςΚουτσαντώνης. «Τα σχο-λεία δεν είναι επιχειρή-σεις. Τα οικονομικά είναιένα μέρος, αλλά μικρότε-ρο μπροστά σε θέματαεκπαίδευσης και πολιτι-σμού, που τα σχολείαπροσφέρουν γενικά στηνκοινωνία. Στη Λέσβο, ο-ποιονδήποτε οικονομικόλόγο και να επικαλεστείη διοίκηση, αυτός αναι-ρείται από το κόστος με-τακίνησης των μαθητώνστα χωριά, που μπορείνα είναι και υψηλότερο.Σε καμμία περίπτωση δενυπάρχει σχολική μονάδαστο νησί μας που να δι-καιολογεί την κατάργησήτης για οικονομικό όφε-λος. Ένα σχολείο σε έναχωριό είναι κύτταρο πο-λιτισμού και δίνει ένανεανικό στίγμα, κάτι πουλείπει από τα χωριά καιτις κωμοπόλεις μας.»

Από το Σωματείο ΕλαστικάΕργαζόμενων Εκπαιδευτικών

Φαγοπότι μετά… μουσικήςΈνα φαγοπότι μετά μουσικής διοργανώνει για την

οικονομική του ενίσχυση το Σωματείο ΕλαστικάΕργαζόμενων Εκπαιδευτικών Βορείου Αιγαίου. Ηδράση, που θα συνοδευτεί από ζωντανή μουσική, θαγίνει στο παρκάκι του ΙΚΑ, στην Επάνω Σκάλα, σήμε-ρα Σάββατο και θα ξεκινήσει περίπου στη 1 το μεση-μέρι.

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης για τοθέμα των συγχωνεύσεων πραγματοποίησαν, χθες το πρωί, οι εκπαιδευτικοί

Δάσκαλοι και καθηγητές, με τον αναπληρωτή της περιφερειακήςδιευθύντριας, Πρόδρομο Ελευθερίου

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών της Λέσβου στην Περιφερειακή ΔιεύθυνσηΕκπαίδευσης για τις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις σχολείων

… και απάντηση δεν πήραντης ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύ-θυνση Εκπαίδευσης πραγματοποίησαν χθες τοπρωί νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές της

Λέσβου. Οι εκπαιδευτικοί συναντήθηκαν με τον ανα-πληρωτή της περιφερειακής διευθύντριας, ΠρόδρομοΕλευθερίου, και του εξέθεσαν τις θέσεις τους τόσο γιατις συγχωνεύσεις σχολείων, όσο και για το σύνολοτων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι, αλλάκαι τα σχολεία του νησιού.

Page 7: Εμπρός 3242
Page 8: Εμπρός 3242

8ΣABBATO 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Λίγες ώρες μετά την πρώ-τη επίσκεψη με τη νέα ι-διότητα του γενικούγραμματέα της ΑΔΑ (ο κ.Χατζημιχάλης έχει επι-σκεφτεί, όπως είπε, ωςτουρίστας τη Λέσβο),πραγματοποιήθηκε η εκ-δήλωση για την παράδο-ση της τέως ΠεριφέρειαςΒορείου Αιγαίου απ’ τηναπερχόμενη γενική γραμ-ματέα, Σοφία Θεολογί-του, στον αιρετό περιφε-ρειάρχη Βορείου Αιγαίου,Νάσο Γιακαλή, και στον κ.Χατζημιχάλη.

«Όλοι μαζί τα καταφέραμε»

Χαρακτηρίζοντας σημα-ντικό το γεγονός της έ-ναρξης της «ριζοσπαστι-κής» - όπως τη χαρακτή-ρισε - μεταρρύθμισης, ηκ. Θεολογίτου ανέφερεπως παραδίδει την Περι-φέρεια σε δύο άξιους αν-θρώπους, με αυτοδιοικη-τική και πολιτική εμπει-ρία, εκφράζοντας τη βε-βαιότητα ότι θα επιτελέ-σουν και με γοργούς βη-ματισμούς σημαντικό έρ-γο για την περιοχή.Κάνοντας ένα σύντομο α-πολογισμό της θητείαςτης που διήρκεσε έναχρόνο, η κ. Θεολογίτου α-νέφερε πως είχε υποσχε-θεί να δουλέψει βασιζό-μενη κυρίως σε τρεις κύ-ριους άξονες-υποσχέσειςαπέναντι στους πολίτες:στην ενεργοποίηση τουΕΣΠΑ, στο σεβασμό τουδημοσίου χρήματος καιστην τήρηση χρηστής δι-

οίκησης.Σε ό,τι αφορά στον πρώτοτομέα, ανέφερε δείκτεςτού ΕΣΠΑ που αποτυπώ-νουν την επίτευξη τουστόχου που είχε θέσει.Χαρακτηριστικά ανέφερεότι η απορρόφηση τουπρογράμματος απ’ το2,3% το Δεκέμβρη τού2009, στις 31 Δεκεμβρίουτού 2010 ήταν 13,2%, ε-νώ ανάλογα εκτοξεύθη-καν οι εντάξεις και οισυμβασιοποιήσεις έργων,καθώς και οι προσκλή-σεις βάσει των οποίων ε-νεργοποιήθηκε το 103%του προγράμματος για τοΒόρειο Αιγαίο.Αναφορικά με τα προ-γράμματα, επεσήμανε ότιέκλεισε το ΠΕΠ του Γ΄Κ.Π.Σ. χωρίς απώλειες, ε-νώ για το δημόσιο χρήμαμεταξύ άλλων επεσήμανεότι τα έξοδα του γραφεί-ου της ανήλθαν σε 6.500ευρώ, όταν την προηγού-μενη χρονιά έφτασαν τοποσό των 150.000 ευρώ.Στη χρηστή διοίκηση επι-κέντρωσε στο θετικό τα-μειακό υπόλοιπο με το ο-ποίο άφησε το Περιφε-ρειακό Ταμείο Ανάπτυ-ξης, όταν το είχε παραλά-βει με ζημία 203.000 ευ-ρώ, καθώς και στην ολο-μέτωπη προσπάθεια πουέκανε για την αντιμετώπι-ση των ζητημάτων που α-φορούσαν σε έργα για τηδιαχείριση των απορριμ-μάτων.Η τέως περιφερειάρχηςδεν παρέλειψε, κλείνο-

ντας, να ευχαριστήσειθερμά όλους τους αυτο-διοικητικούς, τους υπαλ-λήλους, τους εκπροσώ-πους φορέων, όλους όσοιμε τους οποίους συνερ-γάστηκε στο χρόνο τηςθητείας της, λέγοντας:«όλοι μαζί τα καταφέρα-με».

«Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας»

Το εγκώμιο του κ. Χατζη-μιχάλη έπλεξε και ο Νά-σος Γιακαλής, τονίζονταςπως τους «συνδέει πολύ-χρονη σχέση» και προ-σθέτοντας ότι ο Λαρισαί-ος πολιτικός είναι «άν-θρωπος πάντα συγκατα-βατικός, με τον οποίομπορείς να συνεργαστείςστην επίτευξη λύσεων».Ο περιφερειάρχης Βορεί-ου Αιγαίου έκανε μια σύ-ντομη αναδρομή, αμέσωςμετά, στο χρόνιο αίτηματης καθιέρωσης της περι-φερειακής αυτοδιοίκη-σης, διαπιστώνοντας ότιτώρα που έγινε πραγματι-κότητα, όπως πάντα γίνε-ται σε κάθε αρχή, υπάρ-χουν προβλήματα και δυ-σκολίες που καλείται νααντιμετωπίσει η αυτοδι-οίκηση. «Στο πώς θα τιςαντιμετωπίσεις έγκειταικαι το πώς θα ξεπερα-στούν», ανέφερε ο κ. Για-καλής, δηλώνοντας στησυνέχεια: «Έως τώρα όλατα ρίχναμε στο κράτος. Ό-μως ήρθε η ώρα να ανα-λάβουμε τις ευθύνες μαςκαι αυτό κάνουμε. Και μετις αρμοδιότητες που πή-

ραμε, και με αυτές που θαέρθουν στην πορεία.»Στη συνέχεια, ο περιφε-ρειάρχης αναφέρθηκεστις πρόσθετες δυσκο-λίες που φέρνει η οικονο-μική κρίση, υπογραμμίζο-ντας ότι θα εκμεταλλευτείη περιφερειακή αυτοδιοί-κηση «ό,τι υπάρχει σεπρόγραμμα και ευκαιρίαή κρατικούς πόρους, γιανα περάσουμε την κρίση,για να βρεθούν λύσειςστα ζητήματα».Ειδικό μέρος στην τοπο-θέτησή του αφιέρωσε ο κ.Γιακαλής στη συνεργασίαπου θα υπάρξει με την Α-ΔΑ, διατυπώνοντας στονκ. Χατζημιχάλη την «προ-ειδοποίηση» πως «ο ω-ραίος κόσμος που ζει σταεξαιρετικά νησιά του Βο-ρείου Αιγαίου, έχει πολ-λές φορές πληγωθεί απόδεσμεύσεις που δεν υλο-ποιήθηκαν».Ειδική μνεία έκανε στο«αναπτυξιακό κεφάλαιο»,τη «μεγαλύτερη επένδυ-ση του τόπου», το Πανε-πιστήμιο Αιγαίου, για νακλείσει ευχαριστώνταςτην κ. Θεολογίτου για τακαλά της λόγια. Ευχήθηκεστην τέως γενική γραμμα-τέα κάθε ευτυχία στο μέλ-λον, ανεξάρτητα απ’ τιςαντιπαραθέσεις που είχανμεταξύ τους, οι οποίες ό-πως διευκρίνισε δεν ήτανσε προσωπικό, αλλά σεθεσμικό επίπεδο. «Δού-λεψε πράγματι σκληρά»,ανέφερε ο κ. Γιακαλής γιατην κ. Θεολογίτου, ενώ

κλείνοντας ευχήθηκεστον κ. Χατζημιχάλη «κα-λή δύναμη και κουράγιο»για τη θέση που αναλαμ-βάνει στην πιο δύσκολη,όπως θα διαπιστώσει μετην πάροδο του χρόνουκαι ο ίδιος, περιοχή τηςχώρας, το Αιγαίο.

Πρώτα οι πολίτεςΕυχαριστώντας τους εκ-προσώπους του Τύπουγια την παρουσία τους, οκ. Χατζημιχάλης ανέφερεπως θα υπάρχει σε τακτι-κή βάση ενημέρωση γιατην ΑΔΑ κι αμέσως μετάεξέφρασε τις ευχαριστίεςτου στον πρωθυπουργό,στον υπουργό Εσωτερι-κών και στο ΥπουργικόΣυμβούλιο για την τιμήπου του έγινε να οριστείγενικός γραμματέας.«Αναγνωρίζω το μέγεθοςτης τεράστιας ευθύνηςπου αναλαμβάνω. Ξέρωότι έρχομαι σε ένα χώροευαίσθητο, που όμως δια-θέτει πολίτες με ανοιχτόμυαλό, αλλά και απαιτή-σεις», είπε, για να προ-σθέσει ότι στη διάρκειατης θητείας του θα φανείτο πώς θα ανταποκριθείσε αυτά.Η κρίση, όπως συμπλή-ρωσε ο κ. Χατζημιχάλης,επιβάλλει συστράτευσηόλων των δυνάμεων, ανε-ξάρτητα από αντιπαραθέ-σεις και συμφέροντα, καιδήλωσε ότι προσβλέπειστη στενή συνεργασία ό-λων για όσο το δυνατόταχύτερα αποτελέσματαστον αναπτυξιακό τομέα.

Αμέσως μετά, ο κ. Χατζη-μιχάλης μίλησε για τηνκαινούργια αρχή που γί-νεται με τη διοικητική με-ταρρύθμιση, τονίζονταςπως πρέπει «να υπηρετή-σουμε τους πολίτες καιτις ανάγκες τους» και αυ-τό να αποτελεί πρώτο μέ-λημα και στόχο στο πώςθα στηθούν οι καινούρ-γιες υπηρεσίες, πώς θαγίνει αποτελεσματικός οτρόπος λειτουργίας τους.Ο ίδιος θα στηριχθεί, ό-πως είπε, στις υπηρεσίεςτής ΑΔΑ, στις οποίες καιθα είναι δίπλα, ενώ δίπλαθα σταθεί και στην αιρετήΠεριφέρεια, με την οποίακαι θα έχει στενή συνερ-γασία. Ο κ. Χατζημιχάληςμίλησε και για τις απαιτή-σεις που θα έχει απ’ τις υ-πηρεσίες και τους υπαλ-λήλους τής ΑΔΑ, ενώ α-πευθυνόμενος στους πο-λίτες θέλησε μέσω τουΤύπου να τους διαβεβαι-ώσει: «Δεν έρχομαι γιαδημόσιες σχέσεις, αλλάγια να δουλέψω. Για να α-νατρέψουμε όλοι μαζί, σεσυνεργασία, πολλά αρνη-τικά του παρελθόντος, γιανα κάνουμε μια δημιουρ-γική καινούργια αρχή.»Για τις προσδοκίες, όπωςανέφερε, που έχουν οιπολίτες για αυτή την αρ-χή, δεσμεύτηκε να διαθέ-σει κάθε δύναμη, να ενερ-γοποιήσει κάθε τομέα, γιανα υπάρξει αποτελεσματι-κότητα σε ό,τι αφορά στοζητούμενο, που είναι η α-νάπτυξη της περιοχής.Μετά την εκδήλωση, ο κ.Χατζημιχάλης και η κ. Θε-ολογίτου επισκέφτηκαν ε-θιμοτυπικά το δήμαρχοΛέσβου, Δημήτρη Βουνά-τσο, αλλά και τον περιφε-ρειάρχη, Νάσο Γιακαλή,στο γραφείο του στο κτή-ριο της περιφερειακήςαυτοδιοίκησης ΒορείουΑιγαίου. Η επίσκεψη τουκ. Χατζημιχάλη ολοκλη-ρώθηκε με σύσκεψη πουείχε με υπηρεσιακούς πα-ράγοντες στο γραφείο τουστην προκυμαία, όπου καιεπέστρεψε μετά τις επα-φές με τους θεσμικούςεκπροσώπους της αυτοδι-οίκησης.

Αισιόδοξοι ο Φώτης Χατζημιχάλης που αναλαμβάνει στην πιο δύσκολη αποκεντρωμένη διοίκηση της χώρας, αλλά και ο Νάσος Γιακαλής που διαβεβαιώνει πως «θα βρούμε λύσεις»

Νέα αρχή με… προσδοκίες

Από τη χθεσινή συνέντευξη. Από αριστερά, οι κύριοι Γιακαλής και Χατζημιχάλης και η κ. Θεολογίτου

της ΜΑΡΙΝAΣ ΠOΛΛATOY

Τους στόχους που κατά προτεραιότητα θέτει για τηθητεία του στο Αιγαίο, παρουσίασε εν συντομία

χθες, στην πρώτη του επίσκεψη στη Μυτιλήνη, ο πρώ-τος γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκη-σης Αιγαίου (ΑΔΑ), Φώτης Χατζημιχάλης, ο οποίοςκαι εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το αναπτυ-ξιακό μέλλον των νησιών. Μιλώντας για το καινούργιοξεκίνημα που γίνεται μετά τη διοικητική μεταρρύθμι-ση, ο κ. Χατζημιχάλης αναφέρθηκε στις προσδοκίεςπου η νέα αρχή δημιουργεί κατ’ αρχήν στους πολίτες,ενώ δεν παρέλειψε πολλές φορές να αναφέρει ότι θαστηριχθεί στη συνεργασία με όλους τους φορείς, τουςυπαλλήλους και φυσικά με τον αιρετό περιφερειάρχη,για να γίνει έργο στα νησιά. Και απ’ την πλευρά του, οΝάσος Γιακαλής δήλωσε αισιόδοξος πως παρά τηνκρίση και τα προβλήματα η περιφερειακή αυτοδιοίκη-ση θα αναλάβει τις ευθύνες της και «θα βρούμε λύ-σεις».

Page 9: Εμπρός 3242

9ΣABBATO 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΕΙΔΗΣΕΙΣ

της ΠEΛΛHΣ ΓIAKOYMH

Μείωση των εφημεριών,μείωση των κινήτρωνστους γιατρούς να υπη-

ρετήσουν στα νησιά και τελικάυποβάθμιση των υπηρεσιώνπρος τους νησιώτες καταγγέλ-λουν οι Γιατροί ΕΣΥ ότι θα φέ-ρει πρόσφατη απόφαση του Υ-πουργείου Υγείας, σύμφωναμε την οποία κατατάσσονταιτα νησιά του Βορείου Αιγαίου,από τη Ζώνη Γ που ήταν εδώκαι χρόνια ως παραμεθόρια-προβληματική περιοχή, στηΖώνη Β (ημι-παραμεθόρια)!Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οιεφημερίες για κάθε ειδικευμέ-νο γιατρό μειώνονται από 11το μήνα σε επτά, και όπως το-νίζουν θα δημιουργηθούνπροβλήματα κυρίως στα κέ-ντρα υγείας και στα αγροτικάιατρεία, τα οποία θα μείνουνακάλυπτα από γιατρούς.

Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν απότη Χίο με ερώτηση που κατέ-θεσε ο βουλευτής της ΝέαςΔημοκρατίας, Κωστής Μου-σουρούλης. Ας σημειωθεί, μά-λιστα, πως η απόφαση αυτή ι-σχύει για τα Νοσοκομεία τηςΜυτιλήνης και της Ρόδου απότον περασμένο Αύγουστο!Πρόσφατα, με νέα τροπολογία,συμπεριλήφθησαν και τα υπό-λοιπα νησιά στο Βόρειο και τοΝότιο Αιγαίο. «Μας αντιμετω-πίζουν σαν περιφερειακό νο-σοκομείο - χωρίς να μας ονο-μάζουν επίσημα έτσι - επειδήστη Μυτιλήνη και τη Ρόδο ή-ταν οι έδρες των πρώην ΔΥΠΕ.Οι ΔΥΠΕ δεν υπάρχουν πλέονστα νησιά και εμείς δεν έχου-με πάψει να είμαστε παραμε-θόριος τόπος;», δήλωσε μιλώ-ντας στο «Ε» ο διευθυντής τηςΙατρικής Υπηρεσίας του Νοσο-κομείου Μυτιλήνης, ΧρήστοςΘεοδώρου. Ο ίδιος έχει στεί-

λει επιστολές διαμαρτυρίαςγια την απόφαση αυτή στο Υ-πουργείο Υγείας και στη 2η Υ-ΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου.

Αιχμηρός ΓαληνόςΠαρέμβαση στο θέμα έκανε,με αιχμηρή δήλωσή του χθες,ο βουλευτής της Ν.Δ. ΣπύροςΓαληνός.«Η πολύμορφη προσπάθειατης κυβέρνησης να μειώσει τιςκρατικές δαπάνες υποβιβάζο-ντας το επίπεδο των παρεχό-μενων υπηρεσιών υγείας στιςακριτικές νησιωτικές περιοχέςτου Βορείου Αιγαίου, δε θα πε-ράσει. Θα βρει κάθετα αντίθε-τη την τοπική κοινωνία καιτους θεσμικούς φορείς τωννησιών μας. Θεωρώ αίσχος καιντροπή του υπουργού να αρ-νείται με νομοθετήματα το αυ-τονόητο: τον ακριτικό και νη-σιωτικό χαρακτήρα των νησιώνμας και τα αντισταθμιστικά ω-φελήματα που ως εκ του Συ-

ντάγματος απορρέουν», ανα-φέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γα-ληνός.Ερώτηση για το θέμα κατέθεσεστη Βουλή ο βουλευτής τήςΝ.Δ. Χίου, Κωστής Μουσου-ρούλης. Μάλιστα, κοινή επί-καιρη επερώτηση πρόκειται νακαταθέσουν μέσα στις επόμε-νες ημέρες όλοι οι νησιώτεςβουλευτές τής Ν.Δ..Αναλυτικά, ο κ. Μουσουρού-λης αναφέρει στο σχετικό κεί-μενο:«Το Υπουργείο Υγείας με τρο-πολογία του, σε μη σχετικόνομοσχέδιο (Σχέδιο Νόμουγια την ίση μεταχείριση αν-δρών και γυναικών σε θέματαεργασίας), προχώρησε στηνκατάταξη των νοσοκομείωντης Χίου και των άλλων νη-σιών του Βορείου Αιγαίου, απότη Ζώνη Γ, που αφορά σε πα-ραμεθόριες και προβληματικέςπεριοχές, στη Ζώνη Β. Αποτέ-

λεσμα της ρύθμισης αυτής εί-ναι αφενός να στερεί κίνητρααπό επιστημονικό προσωπικόπου θα επιθυμούσε να υπηρε-τήσει στα νησιά και αφετέρουθέτει σε κίνδυνο την εύρυθμηλειτουργία των νοσοκομείωνκαι των κέντρων υγείας με τημείωση του αριθμού των εφη-μεριών.»Ο Κωστής Μουσουρούλης ζη-τά από την κυβέρνηση να λά-βει μέτρα για την άμεση αντι-μετώπιση του θέματος και ναπροχωρήσει σε νομοθετική αλ-λαγή αν αυτό απαιτείται. Επι-πλέον, επισημαίνει ότι «η κυ-βέρνηση δρα με οριζόντιο τρό-πο και δε λαμβάνει καμμία ει-δική πρόνοια για την περιφέ-ρεια της χώρας, και συγκεκρι-μένα για τη νησιωτική παραμε-θόριο περιοχή, καθιστώντας α-κόμα και τη σχετική συνταγμα-τική πρόβλεψη του άρθρου101 κενό γράμμα».

Από το Δήμο Λέσβου α-νακοινώθηκε χθες ότιαπό σήμερα Σάββατοσυνεχίζεται κανονικά η

σίτιση των απόρων,σύμφωνα με ό,τι ίσχυεκαι πριν. Όπως είπε στο«Ε» η προτεινόμενη για

τη θέση της προέδρουτου νομικού προσώπουΚοινωνικής Προστα-σίας, Άθλησης και Παι-δείας, όταν συσταθεί,δημοτική σύμβουλος Α-ναστασία Αντωνέλλη,«η σίτιση θα γίνεται κα-τά το γνωστό τρόπο καιαπό το ίδιο σημείο, δη-λαδή οι συμπολίτες μαςπου έχουν δικαίωμα σί-τισης θα μπορούν ναπροσέρχονται απ’ τις12 το μεσημέρι και γιαμία ώρα στο ΚΑΠΗ, επί της οδού Ερμού, προκειμένου να παίρ-

νουν το γεύμα και τοδείπνο τους».

Από βδομάδα οι Σταθμοί;

Συνολικά οι δικαιούχοισίτισης, βάσει των στοι-χείων που είχαν παρου-σιαστεί προ ημερών σεσυνέντευξη Τύπου πουείχε δώσει ο δήμαρχοςΛέσβου, Δημήτρης Βου-νάτσος, και στενοί τουσυνεργάτες, ανέρχονταισε 40. Για την οριστική,όμως, αντιμετώπιση τουθέματος και να μην τί-θεται ανά πάσα στιγμήζήτημα συνέχισης ή μητης κοινωνικής αυτήςπαρέμβασης προς τουςαπόρους, «θα υπάρξειτις επόμενες μέρες α-πόφαση του ΔημοτικούΣυμβουλίου Λέσβου»,όπως μας είπε ο αντι-δήμαρχος Οικονομι-

κών, Απόστολος Πατέ-στος, ο οποίος έδωσεκαι την προσωρινή λύ-ση για να συνεχιστεί έ-ως τότε απρόσκοπτα ησίτιση.Σε σχέση με το θέματης διατροφής των νη-πίων και των βρεφών, οκ. Πατέστος ανέφερεπως και χθες Παρα-σκευή ελέγχθηκε απ’την οικονομική υπηρε-σία αν μπήκε η χρημα-τοδότηση προς το Δή-μο, χρηματοδότηση τηνοποία και περιμένει α-πό μέρα σε μέρα ήδηαπ’ τις αρχές της βδο-μάδας η δημοτική αρ-χή. «Μόλις μπουν ταλεφτά, άμεσα θα πλη-ρώσουμε τους προμη-θευτές και απ’ την ε-παύριο θα ξεκινήσεικανονικά η διατροφήτων παιδιών», ανέφερεο αντιδήμαρχος.

Έντονες αντιδράσεις από τους γιατρούς των νοσοκομείων του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία παύουν να θεωρούνται «παραμεθόρια»Έρχεται «νυστέρι» στις εφημερίες και στην παροχή υπηρεσιών υγείας

Με απόφαση του Υπουργείου Υγείαςδεν είμαστε στα σύνορα!!!

Μέχρι να αποφασίσει οριστικά για την τύχη της κοινωνικής παρέμβασης το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου, από σήμερα…

Ξανά σίτιση στους απόρουςτης ΜΑΡΙΝAΣ ΠOΛΛATOY

Λύση, σύμφωνα με την οποία ξεκινά και πάλι α-πό σήμερα η σίτιση των απόρων της Μυτιλή-

νης, έδωσε ο Δήμος Λέσβου. Σε μια προσπάθειανα αντιμετωπιστεί έστω και προσωρινά το ζήτημα,προχώρησε σε φόρμουλα συμφωνίας με τον προ-μηθευτή. Το θέμα θα απασχολήσει το ΔημοτικόΣυμβούλιο Λέσβου προκειμένου να υπάρξει και ο-ριστική λύση για το πώς ο Δήμος θα παρέχει τηστοιχειώδη φροντίδα του καθημερινού φαγητούσε όσους την έχουν ανάγκη.

Το ΚΑΠΗ στην ΕπάνωΣκάλα, επί της οδού

Ερμού, όπουσιτίζονται ξανά από

σήμερα οι άποροι

Page 10: Εμπρός 3242

10ΣABBATO 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΕΑΣ Λέσβου την τελευ-ταία φορά που ανακοίνω-σε τιμές αγοράς του ελαι-ολάδου ήταν στις 25 Ιου-νίου τού 2010. Και σύμ-φωνα με τα όσα μας είπεο πρόεδρος της ΕΑΣ Λέ-σβου το βράδυ της Δευτέ-ρας, δεν είναι στις προθέ-σεις της να προχωρήσεισε αναπροσαρμογή τιμώνπρος τα κάτω τις επόμε-νες δύο εβδομάδες. Πι-θανότατα αυτή η πρακτι-κή στόχο έχει να αυξη-θούν οι ποσότητες ελαιο-λάδου που θα συγκεντρώ-σει η Ένωση στις αποθή-κες της, ταυτόχρονα ό-μως δείχνει και μια τάσητης να αποφεύγει τις ο-ριακές μεταβολές τιμών.Έτσι, η ΕΑΣΛ δεν προχώ-ρησε σε αύξηση των τι-μών παραγωγών στις αρ-χές του Νοεμβρίου, ότανοι τιμές ήταν σε λίγο υ-ψηλότερα επίπεδα, καιτώρα που οι τιμές έχουνπέσει λίγο κάτω από τα ε-

πίπεδα του δικού της τι-μοκαταλόγου, συνεχίζεινα τις κρατάει σταθερές.Την ίδια στιγμή, οι ιδιώ-τες έμποροι ελαιολάδουπου δραστηριοποιούνταιστη Λέσβο το τελευταίοδιάστημα έχουν γίνει πιοεπιλεκτικοί στις αγορέςτους. Παίρνουν τις ποσό-τητες που θέλουν, στηνποιότητα που θέλουν ε-κείνοι. Απ’ την άλλη, ενώστην αρχή της χρονιάςπλήρωναν τοις μετρητοίς,τώρα καθυστερούν τιςπληρωμές από 30 έως 50ημέρες.

Πού και πόσοΣύμφωνα με το παρατη-ρητήριο τιμών τού «Ελιάκαι Ελαιόλαδο», οι τιμέςχονδρικής για ποσότητεςενός βυτίου που παραδί-δονται στην έξοδο του ε-λαιοτριβείου, στις 13 Ια-νουαρίου διαμορφώθη-καν ως εξής:1) Οξύτητα 0,3 βαθμών:

Στα 2,30 ευρώ στη Ση-τεία, 2,25 ευρώ στο Ηρά-κλειο, 2,25 ευρώ στηΜεσσηνία, 2,39 ευρώ στηΛακωνία και στη Χαλκιδι-κή 2,05 ευρώ ανά κιλό. Ημέση τιμή στην Ελλάδακυμαίνεται από τα 2,25ευρώ έως τα 2,35 ευρώ.2) Οξύτητα 0,8 βαθμών:Στα 2,16 ευρώ στη Ση-τεία, 2,20 ευρώ στο Ηρά-κλειο, 2,10 ευρώ στο Ρέ-θυμνο, 2,20 ευρώ στηΜεσσηνία, 2,20 ευρώ στηΛακωνία, 2,20 ευρώ στηΛέσβο, στο 1,97 ευρώστη Χαλκιδική.Η μέση τιμή στη χώρα κυ-μαίνεται από τα 2,10 ευ-ρώ έως τα 2,20 ευρώ τοκιλό. Στην Ισπανία η τιμήγια τα οκτώ δέκατα κυ-μαίνεται από το 1,92 ευ-ρώ έως το 2,10 ευρώ καιστην Ιταλία από τα 2,65ευρώ έως τα 3,20 ευρώ.3) Οξύτητα 1 βαθμού:

Στο 1,80 ευρώ στο Ρέθυ-μνο και στα 2,00 ευρώστη Λέσβο, 1,95 ευρώστη Χαλκιδική. Η μέση τι-μή στη χώρα κυμαίνεταιαπό το 1,80 ευρώ έως τα2,00 ευρώ. Στην Ισπανίαη τιμή του άσσου κυμαί-νεται από το 1,80 ευρώ έ-ως το 1,89 ευρώ, ενώστην Ιταλία η μέση τιμήδιαμορφώνεται στα 2,15ευρώ ανά κιλό.4) Οξύτητα 5 βαθμών:Στο 1,40 ευρώ στο Ρέθυ-μνο, 1,60 ευρώ στη Λα-κωνία, 1,67 ευρώ στη Λέ-σβο και 1,50 ευρώ στηΧαλκιδική. Η μέση τιμήστη χώρα κυμαίνεται απότο 1,40 ευρώ έως το 1,65ευρώ το κιλό. Στην Ισπα-νία η τιμή του λαμπάντεκυμαίνεται από το 1,74ευρώ έως το 1,77 ευρώκαι στην Ιταλία στο 1,73ευρώ το κιλό.

[email protected]

Η Νέα Δημοκρατία ζητά ελαϊκή πολιτική Την ανάγκη να χαραχθεί εθνική ελαιοκομική

πολιτική σημειώνει ο υπεύθυνος ΑγροτικήςΑνάπτυξης της Ν.Δ., Γιώργος Κασαπίδης. Πα-ράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν α-ξιοποίησε την προεργασία που είχε κάνει η Ν.Δ.στη θητεία της.Ο κ. Κασαπίδης θεωρεί πως πρέπει να αξιοποιη-θεί η κατοχύρωση από την UNESCO της μεσο-γειακής διατροφής ως κομματιού της παγκό-σμιας άυλης πολιτισμικής κληρονομιάς. Ακόμη,αναφέρει πως η Ν.Δ. θα αναλάβει πρωτοβουλίαγια την αξιοποίηση της ευκαιρίας αυτής, στο μέ-γιστο δυνατό βαθμό.Στόχος είναι η αύξηση της εξωστρέφειας τουκλάδου, αλλά και η βελτίωση της παραγωγικήςδιαδικασίας και της οικονομικότητας των προϊό-ντων μέχρι και την τυποποίησή τους, και για τηνεπίτευξή του απαιτείται εθνική ελαιοκομική πο-λιτική, που θα εξυπηρετεί, με τον καλύτερο δυ-νατό τρόπο, τα συμφέροντα των 600.000 περί-που Ελλήνων ελαιοκαλλιεργητών και της χώραςγενικότερα.

Προσφορές λαδιούΜε πρωτοβουλία του Ανεξάρτητου Συλλόγου Ε-

λαιοπαραγωγών και Κτηνοτρόφων, από τιςγιορτές των Χριστουγέννων και μέχρι προχθέςΠέμπτη, συγκεντρώθηκαν 32 δοχεία ελαιολά-δου. Από αυτά, 12 προσφέρθηκαν στο Γηροκο-μείο Μυτιλήνης, 10 στο Γηροκομείο Αγίας Πα-ρασκευής και άλλα 10 στο Ορφανοτροφείο Μυ-τιλήνης.Τα δοχεία του ελαιολάδου είχαν προσφέρει οιΒασίλης Κοκκινοφόρος, Αθανάσιος Κόμλος,Μπάμπης Ιατρουδέλλης, Ελευθέριος Κουντο-γδής, Προκόπης Γιμνάγος, Αχιλλέας Κεχαγιάς,Μιχάλης Καλαϊτζής, Άγγελος Μουζάλας, Πανα-γιώτης Κόμλος, Γώργος Πρωτούλης, ΜιχάληςΚαλδής, Γεώργιος Γκατζουρίδης, Αντώνης Κόμ-λος, Δημήτριος Κορές, Ευστράτιος Μπότης, Ευ-στράτιος Τζελαϊδής, Γιώργος Μήλιος, Παναγιώ-της Γιμνάγος, Δημήτριος Φυντανής, Συνεταιρι-σμός Μόριας, Γιάννης Βασιλέλης, ΣοφοκλήςΠολυτάκης, Ευστράτιος Αλαμανέλης και ΓιάννηςΧασάπης.

Οριστικά στα0,87 ευρώ το γάλα στη Λήμνο

Οριστικοποιήθηκαν οιτιμές του γάλακτος

στη Λήμνο. Τόσο η τυ-ροκομική επιχείρησηΜαρκάκη, όσο και οτυροκόμος Νταμπίζας,αγοράζουν το πρόβειογάλα προς 0,87 ευρώτο κιλό.Η τιμή που έδωσε ο κ.Νταμπίζας για το κα-τσικίσιο γάλα είναι0,49 ευρώ ανά κιλό. Σε όσους κτηνοτρό-φους της Λήμνου πα-ραδώσουν πάνω από15 τόνους πρόβειουγάλακτος, η τιμή παρα-γωγού θα ανέλθει στα0,90 ευρώ.Αυτό σημαίνει ότι οικτηνοτρόφοι του νησι-ού θα εισπράξουν από0,85 και 0,88 ευρώ γιατο πρόβειο γάλα, κα-θώς επί της τιμής γίνο-νται κρατήσεις 0,02 ευ-ρώ.

30% κάτω η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών το 2010

Ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η κατανάλωση αλκοολούχωνποτών το 2010 στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, σύμφω-

να με τα στοιχείων των Επιχειρήσεων ΑλκοολούχωνΠοτών η πτώση έφθασε το 30% και το 2011 αναμένε-ται να είναι ακόμη μεγαλύτερη, λόγω της αύξησης τουΕιδικού Φόρου Κατανάλωσης Οινοπνεύματος.Ανάμεσα στις επιχειρήσεις που πλήττονται είναι και οιποτοποιίες που παράγουν ούζο. Ένας κλάδος με μεγάληανάπτυξη στη Λέσβο.Οι ποτοποιοί έχουν ζητήσει από το Υπουργείο Οικονο-μίας την απόσυρση του νομοσχεδίου για τη νέα αύξησηκαι τη συνεργασία για την υιοθέτηση μέτρων που θα εί-ναι πραγματικά προς όφελος της οικονομίας.Οι ποτοποιίες της Λέσβου, επειδή θεωρούν ότι είναιπολύ δύσκολο στη σημερινή συγκυρία να μειωθεί ο Φό-ρος Οινοπνεύματος, στρέφονται προς τις αγορές του ε-ξωτερικού, όπου η φορολογία είναι χαμηλότερη, ελπί-ζοντας πως η αύξηση των εξαγωγών θα τους επιτρέψεινα ανασχέσουν την πτωτική πορεία του τζίρου τους.

Σταθερές τιμές από την ΕΑΣ Λέσβου, αλλά…

Σε καθοδικήτροχιά το λάδι

τoυ NIKOY MANABH

Παρά την πτώση των τιμών του ελαιολάδου στηνΕλλάδα και διεθνώς, η ΕΑΣ Λέσβου δεν αλλάζειτην τιμολογιακή της πολιτική. Έτσι, συνεχίζει να

αγοράζει προς 2,20 ευρώ λάδι ποιότητας «τρία δέκα-τα» και προς 2,00 ευρώ το λάδι ποιότητας «άσσος».Χθες το μεσημέρι στο Ηράκλειο η τιμή παραγωγού εί-χε πέσει στα 2,05 ευρώ για τα τρία δέκατα και στηνΚαλαμάτα στα 2,20 ευρώ για την ίδια οξύτητα.

Page 11: Εμπρός 3242

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

11

Ενοικιάζεται δυάρι καινούργιο,στον Άγιο Νικόλαο, 1ου ορόφου,ήσυχο, διαμπερές, με δύο μπαλ-κόνια, θέα στη θάλασσα, αυτόνο-μη θέρμανση, air-condition.Πληρ. τηλ. 22510 26358, 6947-337488.

Ενοικιάζεται καινούργια γκαρσο-νιέρα, 33 τ.μ., περιοχή Καλλιθέ-ας. Χωρίς κοινόχρηστα, ενιαίοςχώρος, με κλιματιστικό, μπάνιο,κουζίνα. Πληρ. τηλ. 6971-696328.

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα-μονο-κατοικία 30 τ.μ., πάνω στη θά-λασσα, επιπλωμένη με έπιπλα SA-TO, ανεξάρτητη, με θέα το λιμάνιτης Μυτιλήνης, με θέση πάρ-κινγκ. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ.22510 23781 & 6932-315919,www.leonisrealestate.com

Γκαρσονιέρα ενοικιάζεται, πλή-ρως επιπλωμένη, με αυτόνομηθέρμανση, δίχωρη, νέα κατα-σκευή (πλησίον ΟΤΕ). Πληρ. τηλ.6944-696907.

Ενοικιάζεται μεγάλη γκαρσονιέ-ρα, 40 τ.μ., σε πολυκατοικία,μπροστινή, 1ος όροφος, στην Οι-κονόμου Τάξη 22 - Χρυσομαλλού-σα. Ανεξάρτητο υπνοδωμάτιο, σα-λόνι - κουζίνα, μπάνιο, αυτόνομηθέρμανση, ψυγείο, πλυντήριο,ηλεκτρική κουζίνα. Πληρ. τηλ.6947-320944.

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα πλη-σίον παλιάς «Ολυμπιακής», πλή-ρως επιπλωμένη, χωρίς κοινόχρη-στα. Πληρ. τηλ. 6993-932333.

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα ανεξάρ-τητη, πλήρως επιπλωμένη, χωρίςκοινόχρηστα, επί της ΖωοδόχουΠηγής 82. Πληρ. τηλ. 6978-980846.

Ενοικιάζεται διαμέρισμα ρετιρέ80 τ.μ., σε άριστη κατάσταση,διαμπερές και με πολλά extra,στα Μαύρα Σίδερα. 2 Υ/Δ, σαλό-νι, τραπεζαρία και κουζίνα με πά-σο, καθιστικό. Αυτόνομη θέρμαν-ση 2 A/C, τέντες, μεγάλες βεράν-τες, με απεριόριστη θέα και θέσηιδιωτικού πάρκινγκ. Πληρ. τηλ.6958-168437 και 6945-105859.

Ενοικιάζεται νεόχτιστο διαμπε-ρές οροφοδιαμέρισμα, ρετιρέ115τ.μ. στη Χρυσομαλλούσα.Κουζίνα με πάσο, ενιαίος χώ-ρος με σαλόνι, δυο μεγάλαυπνοδωμάτια, 1 WC, 1 μπάνιο,δυο μεγάλα μπαλκόνια, δυοεσωτερικές αποθήκες, αυτόνο-μη θέρμανση, ηλιακός θερμοσί-φωνας, ήσυχη περιοχή, χωρίςκοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 2251040074, 6938-477850, www.realpro.gr

Ενοικιάζεται 3αρι διαμέρισμαρετιρέ στην περιοχή Γηπέδου.Τιμή 380 ευρώ. Πάρκινγκ -ηλιακός. Πληρ. τηλ. 2251045181.

Ενοικιάζεται επιπλωμένη γκαρ-σονιέρα - στούντιο 35τ.μ., διαμ-περές, στην περιοχή Καλλιθέα -Πυργέλια. Μεγάλος ενιαίος χώ-ρος με μονό κρεβάτι, ηλ. κουζί-να, ψυγείο, πλυντήριο ρούχων,αυτόνομη θέρμανση, θέα στηθάλασσα, χωρίς κοινόχρηστα.Πληρ. τηλ. 22510 40074,6938-477850, www.realpro.gr

Ενοικιάζεται 4αρι διαμπερέςδιαμέρισμα στη Χρυσομαλλού-σα, ανεξάρτητη μεγάλη κουζίνα,3 υ/δ, αυτόνομη θέρμανση. Τι-μή 450 ευρώ. Πληρ. τηλ.22510 45181.

Ενοικιάζεται στα Πάμφιλα νεόκτι-στη μεζονέτα, 95 τ.μ., με αyλήκαι δυο υπνοδωμάτια. ΑΦΟΙ ΑΣΗ-ΜΑΚΗ ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΑΚΗ Κατα-σκευή - Πωλήσεις - Aντιπαροχές(Ικτίνου, 2). Πληρ. τηλ. 2251041244, 6948-172730.

Ενοικιάζεται μονοκατοικία στηνΑγιάσο, 100 τ.μ., σε 3 ορόφους,με 3 υπνοδωμάτια, τιμή 270 ευ-ρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται επιπλωμένη, νεόκτι-στη γκαρσονιέρα στο Βουναράκι(πάνω από την πλατεία Αλυσίδας),με αυτονομία, χωρίς κοινόχρη-στα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ.Πληρ. τηλ. 22510 46266,22510 29942, 6972-990181.

Ενοικιάζεται άνετο δυάρι ορό-φου, πάνω από το Γήπεδο (οδόςΠαμφίλης), σε ιδιόκτητη τριώρο-φη οικοδομή, με 4 ενοίκους. Δια-θέτει αυτόνομο καλοριφέρ, χωρίςέπιπλα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ.Πληρ. τηλ. 22510 46266,22510 29942, 6972-990181.

Ενοικιάζεται επιπλωμένη γκαρσο-νιέρα στον Άνω Χάλικα, 38 τ.μ.,με αυτόνομη θέρμανση, πάρκινγκκαι θέα. Πληρ. τηλ. 2251043280 και 6937-029075.

Ενοικιάζεται πλήρως ανακαινισμέ-νη μονοκατοικία στις Καμάρες,75 τ.μ., με 2 υπνοδωμάτια, αυτο-νομία, γκαράζ και αυλή. ΑΚΙΝΗΤΑΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ.22510 46266, 22510 29942,6972-990181.

Ενοικιάζεται επιπλωμένη γκαρσο-νιέρα στον Άγιο Θεράποντα (πλη-σίον Ερμού) 2ου ορόφου, σε χα-μηλή τιμή (230 ευρώ). Χωρίς κοι-νόχρηστα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛ-ΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266,22510 29942, 6972-990181.

Ενοικιάζεται στη Θερμή ανεξάρτη-το τριάρι στον πάνω όροφο διπλο-κατοικίας, σε μεγάλο παραθαλάσ-σιο οικόπεδο. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩ-ΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 2251046266, 22510 29942, 6972-990181.

Ενοικιάζεται μεζονέτα 2 υπνοδω-ματίων στο Ακρωτήρι, σε χαμηλήτιμή. Διαθέτει υπόγειο γκαράζ.ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ.τηλ. 22510 46266, 2251029942, 6972-990181.

Ενοικιάζεται μονόχωρη γκαρσο-νιέρα, στη Βαρειά, τιμή 200 ευ-ρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται τριάρι διαμέρισμαστο κέντρο. Αυτόνομη θέρμανση,τιμή 380 ευρώ. Πληρ. τηλ.22510 45181.

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στηνπεριοχή της Σουράδας Μυτιλή-νης, επιπλωμένη, με κλιματισμό,θέση για μεγάλο πλυντήριο, χωρίςκοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 6949-618210.

Ενοικιάζεται στην Καλλιθέα τεσ-σάρι 116 τ.μ., 3ου και τελευταίουορόφου, με αυτόνομη θέρμανση,1 WC, 1 μπάνιο, 3 υπνοδωμάτια,διαμπερές και με μεγάλα μπαλκό-νια. Τιμή 450 ευρώ. Πληρ. τηλ.6947-949150.

Ενοικιάζεται ο επάνω όροφος και-νούργιας διπλοκατοικίας, πλησίονΛουτρών, εμβαδού 120 τ.μ., με 3Υ/Δ, μπάνιο και WC, πολύ μεγάληαυλή. Τιμή 650 ευρώ. Πληρ. τηλ.22510 45181.

Ενοικιάζεται στην περιοχή Ακλει-διού γκαρσονιέρα 35 τ.μ., επι-πλωμένη, χωρίς κοινόχρηστα, μεαυτόνομη θέρμανση και 1 θέσηπάρκινγκ. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στηΖωοδόχου Πηγής 24 τ.μ., με αυ-τόνομη θέρμανση, χωρίς κοινό-χρηστα. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στηνΕπάνω Σκάλα, 30 τ.μ., με αυτόνο-μη θέρμανση. Τιμή 270 ευρώ.Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται στη Νεάπολη δυάριεπιπλωμένο, 45 τ.μ., με αυτόνο-μη θέρμανση και χωρίς κοινόχρη-στα, με κήπο. Τιμή 280 ευρώ.Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται μικρό δυάρι επιπλω-μένο, ημιυπόγειο, στη ΖωοδόχουΠηγής, καινούργιο, επιπλωμένο,χωρίς κοινόχρηστα. Τιμή 230 ευ-ρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται στο Πυργί γκαρσονιέ-ρα, επιπλωμένη 30 τ.μ., με δωρε-άν νερό, αυτόνομη θέρμανση. Τι-μή 220 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται στην Καλλονή γκαρ-σονιέρα επιπλωμένη και χωρίςκοινόχρηστα, με αυτόνομη θέρ-μανση. Τιμή 280 ευρώ. Πληρ.τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται στη Χρυσομαλλούσα35 τ.μ. γκαρσονιέρα, καινούργια,επιπλωμένη, με 1 χώρο στάθμευ-σης, μπαλκόνι με θέα, χωρίς κοι-νόχρηστα. Τιμή 280 ευρώ. Πληρ.τηλ. 6947-949150.

Eνοικιάζεται ισόγειο διαμέρισμα90τ.μ., πλησίον Ν. Ομίλου. Πληρ.τηλ. 22510 44245 & 2251042528, www.inter-lesvos.gr

Ενοικιάζεται μεζονέτα 12 χλμ.έξω από την πόλη, 190 τ.μ., με 3υπνοδωμάτια, τζάκι, 2 μπάνια, αυ-τόνομη θέρμανση, μέσα σε οικό-πεδο 2 στρεμ.. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται στη Χρυσομαλλούσαδυάρι, επιπλωμένο, με αυτόνομηθέρμανση, 1ου ορόφου. Τιμή360 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται στις εργατικές κατοι-κίες Χρυσομαλλούσας δυάρι 2ουορόφου, 50 τ.μ., με αυτόνομηθέρμανση, τιμή 300 ευρώ. Πληρ.τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται δυάρι 57 τ.μ., στονΆγιο Παντελεήμονα. Πληρ. τηλ.6977-241294.

Ενοικιάζεται στις Καμάρες 80 τ.μ.μονοκατοικία, σε 2 ορόφους, με2 υπνοδωμάτια και 100 τ.μ. αύ-λειο χώρο. Τιμή 250 ευρώ. Πληρ.τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται μονοκατοικία, παλιόαρχοντικό, πρόσφατα ανακαινι-σμένο, 180 τ.μ., με 4 υπνοδωμά-τια, αυτόνομη θέρμανση και αυ-λή. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται στη Βαρειά διώροφηκατοικία 110 τ.μ., σε 2 πατώμα-τα, με 3 υπνοδωμάτια, αυτόνομηθέρμανση, 2 μπάνια, τιμή 500 ευ-ρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται στη Χρυσομαλλούσαδιαμέρισμα 105 τ.μ., σε 1ο όρο-φο, με 3 υπνοδωμάτια, αυτόνομηθέρμανση, διαμπερές. Πληρ. τηλ.6947-949150.

Ενοικιάζεται δίχωρη επιπλωμένηγκαρσονιέρα 40 τ.μ., 1ου ορό-φου στη Χρυσομαλλούσα. Ξεχωρι-στός χώρος κουζίνα, υπνοδωμά-τιο με μεγάλη ντουλάπα, μπάνιο,μπαλκόνι, κεντρική θέρμανση,κλιματιστικό, άριστη κατάσταση.Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938-477850, www.realpro.gr

Ενοικιάζεται στα Πάμφιλα διώρο-φη μονοκατοικία 90 τ.μ., 10 λε-πτά από το κέντρο της Μυτιλήνης.Σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα, 2υπνοδωμάτια, μπάνιο, εσωτερικήκαι εξωτερική αποθήκη, αυτόνο-μη θέρμανση, μπόιλερ, κλιματι-σμός, 70 τ.μ. αυλή με κήπο καιπηγάδι. Τιμή 350 ευρώ. Πληρ.τηλ. 22510 40074, 6938-477850, www.realpro.gr

Ενοικιάζεται στις Καμάρες (100μ. πάνω από τον Πλάτανο) και-νούργια, πλήρως επιπλωμένηγκαρσονιέρα-στούντιο, 27 τ.μ., μεθέα στη θάλασσα. Ενιαίος χώρος,με μεγάλο μπαλκόνι (20 τ.μ.), TV,A/C, καναπές-κρεβάτι, πλυντήριορούχων, χωρίς κοινόχρηστα.Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938-477850, www.realpro.gr

Ενοικιάζεται μεζονέτα 3 υπνοδω-ματίων στη Σουράδα. Διαθέτειγκαράζ για 2 αυτοκίνητα, τζάκι.Τιμή 600 ευρώ. Πληρ. τηλ.22510 45181.

Ενοικιάζεται ολοκαίνουργια μεζο-νέτα 2 υπνοδωματίων, στο Ακρω-τήρι. Διαθέτει αυλή, κλειστό γκα-ράζ για 2 αυτοκίνητα. Τιμή 550ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται ανακαινισμένο τεσ-σάρι 1ου ορόφου, στη Χρυσομαλ-λούσα, κοντά στο ζαχαροπλαστείο«Γαρδένια», με καλοριφέρ, χωρίςκοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 2251023426, 6955-646222.

Ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένοτριάρι, στη Χρυσομαλλούσα. Αυ-τόνομη θέρμανση, κλιματισμός.Τιμή 430 ευρώ. Πληρ. τηλ.22510 45181.

Ενοικιάζεται στην Καλλιθέα διαμ-περές τριάρι 75 τ.μ., ρετιρέ, μεθέα στη θάλασσα. Άνετο σαλόνι,ξεχωριστός χώρος κουζίνα, 2άνετα υπνοδωμάτια, μπάνιο, με-γάλο μπαλκόνι, αυτόνομη θέρμαν-σης. Πληρ. τηλ. 22510 40074,6938-477850, www.realpro.gr

Ενοικιάζεται καινούργιο δυάριστη Χρυσομαλλούσα, με αυτόνο-μη θέρμανση. Πληρ. τηλ. 2251061529, 6932-282346.

Ενοικιάζονται μεγάλη γκαρσονιέ-ρα και στούντιο στο Χάλικα καιστο Ακρωτήρι αντίστοιχα, σε πολύκαλές τιμές. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩ-ΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 2251046266, 22510 29942, 6972-990181.

Ενοικιάζεται μεγάλη, δίχωρη, επι-πλωμένη γκαρσονιέρα 40 τ.μ.,στον Παιδικό Σταθμό (50 μ. απόκαφενείο Κουτσομύτη), χωρίςκοινόχρηστα και σε πολύ χαμηλήτιμή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ.Πληρ. τηλ. 22510 46266,22510 29942, 6972-990181.

Eνοικιάζεται επιπλωμένη γκαρσο-νιέρα 50 τ.μ., πλήρως εξοπλισμέ-νη, με air-condition και χωρίς κοι-νόχρηστα. Πληρ. τηλ. 2251021129.

Ενοικιάζεται διαμπερές τριάρι,πλήρως επιπλωμένο και εξοπλι-σμένο, 4ου ορόφου, στη Χρυσο-μαλλούσα (με ηλεκτρικές συ-σκευές, σαλόνι, υπέρδιπλο κρε-βάτι κ.τ.λ.). Διαθέτει αυτόνομοκαλοριφέρ και air-condition. ΑΚΙ-ΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ.22510 46266, 22510 29942,6972-990181.

Ενοικιάζεται μονοκατοικία, 4υπνοδωμάτια και 2 μπάνια, πίσωαπό το «Μουσικό Καφενείο», πλή-ρως επιπλωμένη και εξοπλισμέ-νη, με TV, ψυγείο πλυντήρια ρού-χων/πιάτων κ.τ.λ.. Ιδανική γιασυγκατοίκηση. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩ-ΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 2251046266, 22510 29942, 6972-990181.

Ενοικιάζεται ανεξάρτητο δυομισά-ρι στην Ολυμπίου Γυμνασιάρχου(200 μ. από την Καβέτσου), στονπάνω όροφο διπλοκατοικίας. Εί-ναι μερικώς ανακαινισμένο, δια-θέτει air-condition. Χωρίς κοινό-χρηστα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛ-ΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266,22510 29942, 6972-990181.

Ενοικιάζεται άνετο τριάρι, ορό-φου, στη Σουράδα, 90 τ.μ., σεδιώροφη οικοδομή, με αυτόνομοκαλοριφέρ και τζάκι. Θέση στάθ-μευσης σε πιλοτή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑ-ΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 2251046266, 22510 29942, 6972-990181.

Ενοικιάζεται ανακαινισμένο τεσ-σάρι 3 υπνοδωματίων, 1ου ορό-φου, 400 μ. από το γήπεδο (στοζαχαροπλαστείο «Γαρδένια»), μεκεντρική θέρμανση. ΑΚΙΝΗΤΑΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ.22510 46266, 22510 29942,6972-990181.

Ενοικιάζεται άνετο δυάρι (55τ.μ.), 1ου ορόφου, στη Χρυσο-μαλλούσα, σε αρίστη κατάστασηκαι με αυτόνομο καλοριφέρ. Ενι-αίος χώρος κουζίνα - καθιστικό.ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ.τηλ. 22510 46266, 2251029942, 6972-990181.

Ενοικιάζονται 2 μονόχωρες γκαρ-σονιέρες στην Ολυμπίου Γυμνα-σιάρχου (200 μ. από την Καβέ-τσου), σε αρίστη κατάσταση, πλή-ρως εξοπλισμένες, στο ισόγειοιδιόκτητης οικοδομής, χωρίς κοι-νόχρηστα, σε πολύ καλή τιμή.ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ.τηλ. 22510 46266, 2251029942, 6972-990181.

Ενοικιάζεται αρχοντικό 150 τ.μ.,στο Κιόσκι, έναντι υπουργείου Αι-γαίου και στο Δικαστήριο. Ενδεί-κνυται για γραφεία. ΛΕΩΝΗΣ.Πληρ. τηλ. 22510 23781.

Ενοικιάζεται μεγάλο, άνετο τεσσά-ρι, 1ου ορόφου, στη Χρυσομαλ-λούσα, με βοηθητικό WC, αυτονο-μία και μεγάλη, άνετη βεράντα.ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ.τηλ. 22510 46266, 2251029942, 6972-990181.

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στοκέντρο. 2ου ορόφου, με διπλάτζαμιά. Δεν έχει κοινόχρηστα. Τι-μή 220 ευρώ. Πληρ. τηλ. 2251045181.

Ενοικιάζονται καινούργια διαμερί-σματα δυάρια στη Χρυσομαλλού-σα, με αυτόνομη θέρμανση.Πληρ. τηλ. 22510 61529, 6932-282346, 6936-834441.

Ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένη,καινούργια γκαρσονιέρα, με υπέ-ροχη θέα, πάρκινγκ, χωρίς κοινό-χρηστα και με αυτόνομη θέρμαν-ση, στην Αγ. Μαρίνα. Πληρ. τηλ.6946-334198.

Eνοικιάζεται δυάρι διαμέρισμα σεδιπλοκατοικία, 68 τ.μ., με καθι-στικό, Υ/Δ, μεγάλη κουζίνα, μπά-νιο, WC, αποθήκη αυλή-κήπο.Διαθέτει ψυγείο, τραπέζι με 4 κα-ρέκλες, κρεβάτι, ντιβάνι και τρα-πεζάκι τηλεόρασης. Με αυτόνομηθέρμανση με δικό του λέβητα, όχικοινόχρηστα. Τιμή προσιτή, κα-τάλληλο και για επαγγελματικήχρήση. Πληρ. τηλ. 22510 44243& 6936-626775.

Ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένοή μη τριάρι γωνιακό/διαμπερέςοροφοδιαμέρισμα, με ωραία θέακαι πολύ καλή δυνατότητα στάθ-μευσης, στην οδό Μαρκοπούλου4 (Μαύρα Σίδερα), κοντά στο γή-πεδο. Πληρ. τηλ. 22510 24690και 6946-011338.

Ενοικιάζεται ισόγειο 3άρι διπλο-κατοικίας στη Χρυσομαλλούσα,ανεξάρτητο καυστήρα καλοριφέρ,χωρίς κοινόχρηστα. ΑΚΙΝΗΤΑΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ.22510 46266, 22510 29942,6972-990181.

Ενοικιάζεται μεγάλο ημιεπιπλωμέ-νο δυάρι, 70 τ.μ., 3ου ορόφου,πλησίον γηπέδου. Μεγάλο σαλό-νι, ξεχωριστός χώρος κουζίνα, 1άνετο υπνοδωμάτιο, μπάνιο, κεν-τρική θέρμανση. Πληρ. τηλ.22510 40074, 6938-477850,www.realpro.gr

Ενοικιάζεται τριάρι διαμέρισμα,με μεγάλη σαλονοτραπεζαρία, 2Υ/Δ, αποθήκη, κουζίνα, τουαλέ-τα, μπαλκόνι και βεράντα, αυτόνο-μη θέρμανση και ηλιακό θερμοσί-φωνα. Πληρ. τηλ. 22510 44243& 6936-626775.

Eνοικιάζεται ισόγεια γκαρσονιέ-ρα, ανακαινισμένη, 30τ.μ., επι-πλωμένη, πλησίον Ν. Ομίλου.Πληρ. τηλ. 22510 44245 &22510 42528, www.inter-lesvos.gr

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

Μετακομίσεις - ΜεταφορέςΣυσκευασία

Αμπαλάζ Αντικειμένων

ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ - ΑΝΥΨΩΣΕΙΣ - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟwww.fastmovers.gr TΗΛ.: 22510 42845 ΚΙΝ.: 6946-688918

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΚΑΛΛΟΝΗΣΑΔΕΛΦΟΙ ΒΑΜΒΟΥΚΛΗ Ο.Ε.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΠΩΛΗΣΕΙΣ - ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

Στην Καλλονή ΤΗΛ.: 22530 22310

Page 12: Εμπρός 3242

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 201112

Ενοικιάζεται διαμέρισμα ισόγειο στηνπεριοχή Μαύρα Σίδερα στη Μυτιλήνη,52τ.μ., πλήρως ανακαινισμένο. Πληρ.τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται μεζονέτα άριστης κατα-σκευής, σε εξαιρετική θέση, στηνΑγία Μαρίνα Μυτιλήνης, 120τ.μ., μεμεγάλο οικοπεδικό χώρο. Το ισόγειοαποτελείται από κουζίνα, τραπεζαρία,σαλόνι, WC, τζάκι, βεράντες μεγάλες.Ο όροφος αποτελείται από 4 υπνοδω-μάτια, μπάνιο, μεγάλες βεράντες.Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται μεζονέτα σε εξαιρετική θέ-ση στην Παναγιούδα, 115τ.μ. καιυπόγειο 90τ.μ.. Το ισόγειο αποτελεί-ται από κουζίνα, τραπεζαρία, καθιστι-κό, WC. Ο όροφος αποτελείται από 3υπνοδωμάτια. Πληρ. τηλ. 2252032319, 6973-887531.

Πωλείται μονοκατοικία σε καλή κατά-σταση, διώροφη, 160τ.μ., στον ΆγιοΕυδόκιμο Μυτιλήνης, σε πολύ καλήτιμή. Πληρ. τηλ. 22520 32319,6973-887531.

Πωλείται ημιυπόγεια γκαρσονιέρα40τ.μ. στην Αγία Φωτεινή Μυτιλήνης,σε τιμή ευκαιρίας. Πληρ. τηλ. 2252032319, 6973-887531.

Πωλείται ημιυπόγειο διαμέρισμα89τ.μ., στην Αγία Φωτεινή Μυτιλή-νης, σε τιμή ευκαιρίας. Πληρ. τηλ.22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται διώροφη παλαιά οικία110τ.μ., με οικοδομική άδεια επι-σκευής, στον Άγιο Γεώργιο Μυτιλή-νης, σε πολύ καλή τοποθεσία. Πληρ.τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται διώροφη οικία 71,24τ.μ.,στην Αγία Παρασκευή Πλωμαρίου.Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται μεζονέτα υπό κατασκευή,110τ.μ., με ισόγειο γκαράζ 27τ.μ.και ημιυπαίθριους 30τ.μ., καθώς καιμε αυλή αποκλειστικής χρήσης, στηΒαρειά Μυτιλήνης, σε πολύ καλό ση-μείο. Πληρ. τηλ. 22520 32319,6973-887531.

Πωλείται ισόγεια οικία υπό κατα-σκευή, 70τ.μ., με ισόγειο γκαράζ24τ.μ., ημιυπαίθριους 14τ.μ. και αυ-λή αποκλειστικής χρήσης, στην περιο-χή Βαρειά Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ.22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδο-μήσιμο 115,10τ.μ., στο Χάλικα Μυτι-λήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319,6973-887531.

Πωλείται οικόπεδο 3.288τ.μ., στηνπεριοχή Τρούπια Μανταμάδου. Πληρ.τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται οικόπεδο στο Μεγαλοχώρι,500τ.μ., σε πολύ καλή τιμή. Πληρ.τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλούνται οικόπεδα άρτια και οικο-δομήσιμα 1.200τ.μ., έκαστο, σε πο-λύ καλό σημείο επί της οδού Πλωμα-ρίου - Αγίας Βαρβάρας. Χτίζει έκαστο400τ.μ. οικία. Πληρ. τηλ. 2252032319, 6973-887531.

Πωλούνται προνομιακά οικόπεδα άρ-τια και οικοδομήσιμα, στον Άγιο Ισί-δωρο Πλωμαρίου, εφαπτόμενα στονεπαρχιακό δρόμο Πλωμαρίου - Μυτι-λήνης, σε πολύ καλές τιμές. Θέα απε-ριόριστη. Πληρ. τηλ. 22520 32319,6973-887531.

Πωλούνται οικόπεδα άρτια και οικο-δομήσιμα στην περιοχή Πλατάνι Πλω-μαρίου, σε πολύ καλές τιμές. Πληρ.τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται στην περιοχή Βάγιες - Ακρω-τήρι Μυτιλήνης οικόπεδο 700τ.μ., μεπαλαιά οικία (χρήζει γενικής επι-σκευής) διώροφη, 80τ.μ. ο κάθεόροφος, με απίστευτη θέα. Πληρ.τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλούνται πολυτελέστατες μεζονέτεςπαραδοτέες άμεσα, νεόδμητες, πλήρωςεξοπλισμένες 160τ.μ. (ισόγειο-όροφος)και υπόγειο 80τ.μ., στην πανέμορφη πε-ριοχή της Νεάπολης Μυτιλήνης. Απέ-χουν 100μ. από τον κεντρικό δρόμοΜυτιλήνης - Αεροδρομίου. Έχουν πλήρηαυτοτέλεια. Πληρ. τηλ. 22520 32319,6973-887531.

Πωλείται ισόγειος οικία 30Χ2=60τ.μ.με αυλή, κατοικήσιμη στο καταπράσινοκαι πανέμορφο Μεγαλοχώρι, προσβάσι-μο σε αυτοκίνητο. Πληρ. τηλ. 2252032319, 6973-887531.

Πωλείται τριώροφη οικία σε πολύ καλήκατάσταση, κατοικήσιμη, με πολύ καλήθέα, 35τ.μ. ο κάθε όροφος, στην περιο-χή Πλάτανος Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ.22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται μεζονέτα πολυτελούς κατα-σκευής, ολοκαίνουργια, 128τ.μ., μεγκαράζ, στην πανέμορφη περιοχή ΑγίαΜαρίνα του δήμου Μυτιλήνης. Πληρ.τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται μεζονέτα πολυτελούς κατα-σκευής, νεόδμητη, 120τ.μ., στην πανέ-μορφη περιοχή Αγία Μαρίνα του δήμουΜυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319,6973-887531.

Πωλείται μεζονέτα υπερπολυτελούς κα-τασκευής στη Νεάπολη Μυτιλήνης125τ.μ., με υπόγειο 90τ.μ., 100μ. απότην παραλία και θέα στη θάλασσα.Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται μεζονέτα πολυτελούς κατα-σκευής στη Νεάπολη Μυτιλήνης. Απέχει100μ. από τη θάλασσα, με πανέμορφηθέα, συνολικού εμβαδού 260τ.μ..Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται μεζονέτα ολοκαίνουργια, πο-λυτελούς κατασκευής, στη ΝεάποληΜυτιλήνης. Απέχει 100μ. από τη θάλασ-σα, με καταπληκτική θέα, συνολικού εμ-βαδού 260τ.μ.. Πληρ. τηλ. 2252032319, 6973-887531.

Πωλείται ισόγειο νεόδμητο διαμέρισμα67τ.μ., άριστης κατασκευής, στο ΧάλικαΜυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319,6973-887531.

Πωλείται ισόγειο διαμέρισμα 56τ.μ., νε-όδμητο, άριστης κατασκευής, στο Χάλι-κα Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 2252032319, 6973-887531.

Πωλείται διαμέρισμα 75τ.μ., 1ου ορό-φου, νεόδμητο, άριστης κατασκευής,στο Χάλικα Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ.22520 32319, 6973-887531.

Πωλούνται πολυτελείς μεζονέτες, άρι-στης κατασκευής, σε προνομιακό μέροςτης Παναγιούδας Μυτιλήνης. Βρίσκονταιστο στάδιο κατασκευής. Εμβαδόν κάθεκτίσματος 100τ.μ. (ισόγειο και όρο-φος). Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλούνται διαμερίσματα υπό κατα-σκευή στην περιοχή Ακρωτήρι Μυτιλή-νης, συνολικού εμβαδού 100τ.μ. το κα-θένα. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται μεζονέτα άριστης κατασκευής115 τ.μ. (ισόγειο-όροφος) με υπόγειοκαι γκαράζ, στην περιοχή Ακαδημία Μυ-τιλήνης. Σε πολύ καλό σημείο και μεάριστη θέα. Πληρ. τηλ. 22520 32319,6973-887531.

Πωλείται παλαιό αρχοντικό, κατοικήσι-μο, με πανέμορφη θέα στο Μεγαλοχώ-ρι, με δενδρόφυτο οικόπεδο 2.000τ.μ..Το οίκημα είναι 80τ.μ.. Πληρ. τηλ.22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται συγκρότημα ενοικιαζόμενωναυτόνομων κατοικιών πολυτελούς κατα-σκευής, με διπλή πισίνα, σε προνομιακήθέση στην Αγία Βαρβάρα Πλωμαρίου.Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται παλαιά οικία 84τ.μ. με αυλή10τ.μ. στη Μυτιλήνη (περιοχή Δικαστή-ρια). Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλούνται διαμερίσματα νεόδμητα,99τ.μ. το καθένα (2 ισόγεια και 2 στονπρώτο όροφο) με 3 υπνοδωμάτια, σαλό-νι, κουζίνα, λουτρό. Στο υπόγειο της οι-κοδομής υπάρχουν γκαράζ και αποθήκηγια το καθένα. Η οικοδομή βρίσκεταιστα Παπιανά του δήμου Καλλονής.Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται παλαιά οικία εμβαδού 70τ.μ.μετά του οικοπέδου της, εμβαδού700τ.μ., στο Μεσαγρό Γέρας. Πληρ.τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλούνται 4 μεζονέτες εμβαδού99,65τ.μ. η κάθε μια, στο Σκόπελο Γέ-ρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται διώροφη οικία 150τ.μ., στονΆγιο Ισίδωρο Πλωμαρίου, επί του επαρ-χιακού δρόμου Μυτιλήνης - Πλωμαρίου.Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται νεόδμητη οικία στο ΑμουδέλιΠλωμαρίου, 80τ.μ., με άριστη θέα, σεπρονομιακή θέση. Πληρ. τηλ. 2252032319, 6973-887531.

Πωλείται παλαιά οικία, με ισόγειο50τ.μ., όροφο 50τ.μ., που βρίσκεταιστην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης στην οδόΛορ. Μαβίλη, με αυλή 30τ.μ.. Πληρ.τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται πύργος διατηρητέος στηνΕλευθερίου Βενιζέλου, στο Μακρύ Για-λό στη Μυτιλήνη, τριώροφος, 175τ.μ. οκάθε όροφος, με μεγάλη αυλή. Πληρ.τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται διαμέρισμα 1ου ορόφου75τ.μ., στην οδό Κ. Βάρναλη στη Χρυ-σομαλλούσα στη Μυτιλήνη, με χώροπάρκινγκ, σε πολύ καλή κατάσταση.Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλούνται μεζονέτες υπό κατασκευήστα Αλυφαντά, σε εξαιρετικό σημείο,130τ.μ. με 65τ.μ. υπόγειο και 120τ.μ.αύλειο χώρο. Χρόνος παράδοσης Δε-κέμβριος 2011. Πληρ. τηλ. 2252032319, 6973-887531.

Πωλούνται μεζονέτες σε προνομιακόσημείο στην Αγία Μαρίνα Μυτιλήνης,135τ.μ με 65τ.μ. υπόγειο και 120τ.μ.αύλειο χώρο. Χρόνος παράδοσης Δε-κέμβριος 2011. Πληρ. τηλ. 2252032319, 6973-887531.

Πωλείται διαμέρισμα 1ου ορόφου στοΧάλικα Μυτιλήνης, με εξαιρετική θέακαι άριστη κατασκευή, 67τ.μ. και 10τ.μ.αποθήκη. Πληρ. τηλ. 22520 32319,6973-887531.

Πωλούνται μεζονέτες 133τ.μ. εκάστηστο Σκόπελο της Γέρας, με 300τ.μ. αύ-λειο χώρο. Χρόνος παράδοσης Δεκέμ-βριος 2011. Πληρ. τηλ. 22520 32319,6973-887531.

Πωλείται παλαιά οικία στην οδό Πα-τριάρχου Κυρίλλου στη Μυτιλήνη, σε οι-κόπεδο 125 τ.μ. Πληρ. τηλ. 2252032319, 6973-887531.

Πωλούνται μεζονέτες στην οδό Θεοκρί-του στη Μυτιλήνη (Πλάτανος). Πληρ.τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται οικία στη Βρίσα Πολιχνίτου,120τ.μ., πλήρως ανακαινισμένη με τιμήπώλησης 140.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται προνομιακή οικία 100τμ. μεοικοπεδικό χώρο 4.000τ.μ, δενδροφυ-τεμένο στην Αγία Βαρβάρα Πλωμαρίου.Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531. Πληρ. τηλ. 22520 32319,6973-887531.

Πωλείται μονοκατοικία 150 τ.μ. με υπό-γειο 80τ.μ. και οικοπεδικό χώρο500τ.μ. στα Βατερά του Πολιχνίτου. Εί-ναι σε πολύ καλό σημείο, 50μ. από τηθάλασσα και την παραλιακή επαρχιακήοδό. Είναι άριστης κατασκευής και μεάριστα διαμορφωμένο τον εξωτερικόχώρο. Πληρ. τηλ. 22520 32319,6973-887531.

Πωλούνται στην Παναγιούδα, μεζονέτες100 και 115 τ.μ. με υπόγεια 50 και75τ.μ. Πληρ. τηλ. 22520 32319,6973-887531.

Πωλούνται διαμερίσματα στη ΛαγκάδαΜυτιλήνης, 110τ.μ.στον 1ο όροφο, άρι-στης κατασκευής με πολύ καλή θέα.Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται διαμέρισμα 2ου ορόφου 90τ.μ. στη περιοχή Ταρσανάς Πλωμαρίου.Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται ξενοδοχειακή μονάδα στονΆγιο Ισίδωρο Πλωμαρίου αποτελούμενηαπό16 αυτόνομα μονόχωρα δωμάτιαλουξ. Έτος κατασκευής 2000. Κτίσμα400 τ.μ. σε οικόπεδο 700 τ.μ., συνδε-δεμένο με το βιολογικό καθαρισμό τουδήμου Πλωμαρίου. Ετήσιο εισόδημα60.000 ευρώ. Απέχει 100 μ. από τηνπλαζ Αγίου Ισιδώρου, μια από τις καθα-ρότερες και ομορφότερες παραλίες τηςΛέσβου, που έχει ψηφισθεί ως η 7η κα-λύτερη παραλία της Ελλάδας. Πληρ. τηλ.22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται ισόγειο κατάστημα 100 τ.μ.στην οδό Ζωοδόχου Πηγής στη Μυτιλή-νη. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται διώροφο κτίσμα κατασκευής2002, επί του επαρχιακού δρόμου Πε-ράματος-Πύργοι Περάματος, άριστηςκατασκευής, πλήρως εξοπλισμένο, πουαποτελείται από ισόγειο κατάστημα (τα-βέρνα) 100τ.μ. με ολοκαίνουργιο εξο-πλισμό και τον 1ο όροφο που αποτελεί-ται από 3 αυτόνομες γκαρσονιέρεςυπερλούξ με βεράντες, συνολικά100τ.μ. Το ακίνητο έχει οικοπεδικό χώ-ρο 1.600 τ.μ. Έχει απεριόριστη θέα τονκόλπο Γέρας και απέχει 20 μ. από τηθάλασσα. Πληρ. τηλ. 22520 32319,6973-887531.

Πωλείται διώροφο κτίσμα με απεριόρι-στη θέα τον κόλπο Γέρας επί του επαρ-χιακού δρόμου Πηγαδάκια-Πέραμα μεοικόπεδο 2.500 τ.μ., που λειτουργεί ωςΕνοικιαζόμενα Δωμάτια και είναι πλή-ρως εξοπλισμένο. Είναι προνομιακό καισε καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 2252032319, 6973-887531.

Πωλείται ισόγειο κτίσμα στο Πλωμάρι,κατάλληλο για κατάστημα στον κεντρικόδρόμο, 30 τ.μ και με υπόγειο χώρο 30τ.μ., σε καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 2252032319, 6973-887531.

Πωλείται ισόγειο κατάστημα στην περιο-χή Παπά Χατζή στο Πλωμάρι, 120 τ.μ.,κατάλληλο για βιοτεχνικό εργαστήριο.Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται ισόγειο κατάστημα στην οδόΕυρυδάμαντος στον Άγιο Σώστη στηνΑθήνα, 217τ.μ. με πατάρι 106 τ.μ., κτι-σμένο το 1979. Πληρ. τηλ. 2252032319, 6973-887531.

Πωλείται ισόγειο κατάστημα επί του κεν-τρικού δρόμου Μυτιλήνης-Αεροδρόμι-ου, 55τ.μ. σε οικόπεδο 500τ.μ. Τιμήπώλησης 280.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται ισόγειο κατάστημα σε πάροδοτης Ερμού στη Μυτιλήνη (Μπας Φανάρ)πλήρως ανακαινισμένο και με άδειαυγειονομικού ενδιαφέροντος, συνολι-κού εμβαδού 60 τ.μ. (30 ισόγειο και 30όροφος). Πληρ. τηλ. 22520 32319,6973-887531.

Πωλείται αποθήκη στον Καρά Τεπέ στηΜυτιλήνη, 144τ.μ.. Πληρ. τηλ. 2252032319, 6973-887531.

Ενοικιάζεται ισόγειο κατάστημα 300τ.μ.στον Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη. Πληρ.τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Ενοικιάζεται ισόγειο κατάστημα στο 5οχιλιόμετρο του επαρχιακού δρόμου Καλ-λονής - Πέτρας, 130τ.μ., κατάλληλο καιγια κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέ-ροντος. Έχει μεγάλο αύλειο χώρο γιαπάρκινγκ. Πληρ. τηλ. 22520 32319,6973-887531.

Ενοικιάζεται αποθήκη στον Καρά Τεπέ,144τ.μ. επί του επαρχιακού δρόμουΜυτιλήνης - Παναγιούδας. Τιμή ενοικία-σης 850 ευρώ. Πληρ. τηλ. 2252032319, 6973-887531.

Πωλείται οικόπεδο 37,5στρεμ. στη Γέ-ρα, με χαραγμένη γραμμή αιγιαλού καιπαραλίας, χωρισμένο σε 7 επιμέρουςοικόπεδα, άρτια και οικοδομήσιμα. Στηνακτή εφάπτεται σε μήκος 250μ.. Έχειπαροχή ηλεκτρικού ρεύματος και γεώ-τρηση. Περιέχει 850 ελαιόδεντρα και100 οπωροφόρα. Έχει απεριόριστη θέασε ένα πανέμορφο τοπίο του κόλπου Γέ-ρας. Πραγματική πρόκληση για σοβαρόεπενδυτή. Πληρ. τηλ. 22520 32319,6973-887531.

Πωλείται οικόπεδο 15στρεμ., άρτιο καιοικοδομήσιμο, εφαπτόμενο στη θάλασ-σα, στο Μόλυβο Λέσβου. Πληρ. τηλ.22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται οικόπεδο εμβαδού4.280,30τ.μ. στα Βατερά Πολιχνίτου(περιοχή Πηγαδούλι ή Άγιος Ιωάννης).Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται οικόπεδο 526,85τ.μ. εντόςσχεδίου πόλεως στην περιοχή του Κέν-τρου Υγείας Πλωμαρίου, άρτιο και οικο-δομήσιμο. Πληρ. τηλ. 22520 32319,6973-887531.

Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομή-σιμο, εμβαδού 333,66τ.μ., στη θέσηΠροφήτης Ηλίας Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ.22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται οικόπεδο εμβαδού 7.884τ.μ.,στη θέση Αυλάκι Ανάξου δήμου Πέτρας,εφαπτόμενο της παραλίας κατά μήκος47μ.. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομή-σιμο στον Άγιο Ισίδωρο, εμβαδού1.202τ.μ.. Απόσταση από τον επαρχια-κό δρόμο Πλωμαρίου - Μυτιλήνης 90μ..Έχει συντελεστή δόμησης 0,6 και κάλυ-ψη 40%. Πληρ. τηλ. 22520 32319,6973-887531.

Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομή-σιμο συνολικής έκτασης 390τ.μ., σεάριστη θέση στον Άγιο Ισίδωρο Πλωμα-ρίου, με συντελεστή δόμησης 0,6 καικάλυψη 40%. Πληρ. τηλ. 2252032319, 6973-887531.

Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομή-σιμο, εμβαδού 300τ.μ., σε άριστη θέ-ση. Απέχει 60μ. από τον επαρχιακόδρόμο Πλωμαρίου - Μυτιλήνης και κτίζειοικία 180τ.μ.. Πληρ. τηλ. 2252032319, 6973-887531.

Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομή-σιμο στην περιοχή Κλίβανος Πλωμαρί-ου, πάνω στον περιφερειακό δρόμο, εμ-βαδού 484,03τ.μ.. Κτίζει 290,4τ.μ..Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται οικόπεδο με απεριόριστη θέαστη θάλασσα, εφαπτόμενο του επαρχια-

κού δρόμου Πλωμαρίου - Μελίντας, εμ-βαδού 5.785,90τ.μ.. Πληρ. τηλ. 2252032319, 6973-887531.

Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομή-σιμο στην Αγία Βαρβάρα Πλωμαρίου,συνολικής έκτασης 1.600τ.μ., με δι-καίωμα δόμησης 400τ.μ.. Απέχει 100μ.από τη θάλασσα και εφάπτεται δημοτι-κού δρόμου πλάτους 4μ.. Πληρ. τηλ.22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται οικόπεδο εμβαδού879,78τ.μ. εντός οικισμού, στο Μεσα-γρό Γέρας. Στο οικόπεδο υπάρχει απο-θήκη 16,90τ.μ.. Πληρ. τηλ. 2252032319, 6973-887531.

Πωλείται οικόπεδο με καταπληκτική θέαστο Αιγαίο στη θέση Καλάμι ΜελίνταςΠαλαιοχωρίου, εμβαδού 7.188,90τ.μ..Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλούνται 2 οικόπεδα με καταπληκτικήθέα, εμβαδού 375,64τ.μ. και663,31τ.μ. στον Προφήτη Ηλία Πλωμα-ρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται οικόπεδο με καταπληκτική θέαεμβαδού 448,47τ.μ., στον ΠροφήτηΗλία Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 2252032319, 6973-887531.

Πωλείται κήπος-οικόπεδο 770τ.μ. μεημιτελές κτίσμα (καρά γιαπί) ισόγειο100τ.μ., στον Άγιο Ισίδωρο Πλωμαρίου.Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται οικόπεδο επί του επαρχιακούδρόμου Πλωμάρι - Μεγαλοχώρι, συνολι-κής έκτασης 2.830τ.μ. στην περιοχήΡοδαφνίδια Πλωμαρίου. Έχει οικοδομι-κή άδεια και χτίζει 2 οικίες από 100τ.μ.εκάστη. Στα όρια του οικοπέδου υπάρ-χει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Πληρ.τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται οικόπεδο 2στρεμ. με εξοχικόσπίτι 75τ.μ. και αποθήκη 30τ.μ. στηνΕυρειακή δήμου Γέρας. Το οικόπεδοαπέχει από τη θάλασσα 250μ., έχει 2γεωτρήσεις, 30 οπωροφόρα δένδρακαι βρίσκεται εντός του οικισμού. Πληρ.τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλούνται οικόπεδα 4 στρεμμάτωνεφαπτόμενα στην παραλία ΜελίνταςΠλωμαρίου, άρτια και οικοδομήσιμα. Σεπολύ προνομιακή θέση. Πληρ. τηλ.22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομή-σιμο 450τ.μ. με οικία 60τ.μ. στην ΑγίαΜαρίνα Μυτιλήνης, σε πολύ καλό ση-μείο και σε πολύ καλή τιμή. Πληρ. τηλ.22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομή-σιμο 4.700τ.μ. στην Αγία Μαρίνα στηΜυτιλήνη, σε πολύ καλή τοποθεσία. Κτί-ζει οικία 200τ.μ.. Πληρ. τηλ. 2252032319, 6973-887531.

Πωλείται οικόπεδο εμβαδού5.251,52τ.μ. εκτός οικισμού στα Μαγ-γούφικα ή Γαϊδαρανήφορο Μυτιλήνης.Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται οικόπεδο στη Λάρσο6.500τ.μ., εφαπτόμενο του εθνικούδρόμου Μυτιλήνης - Καλλονής, άρτιοκαι οικοδομήσιμο. Πληρ. τηλ. 2252032319, 6973-887531.

Πωλείται οικόπεδο 6.053τ.μ. στη Λάρ-σο. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται οικόπεδο 4.700τ.μ. στα Βατε-ρά Πολιχνίτου. Πληρ. τηλ. 2252032319, 6973-887531.

Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομή-σιμο 68,12 τ.μ. στον Άγιο Ευδόκιμο(ΙΚΑ) στη Μυτιλήνη. Κτίζει 166,56τ.μ.οικία. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομή-σιμο στην οδό Γιαννιτσών στη Μυτιλήνη,252τ.μ. και κτίζει οικία 250τ.μ. και υπό-γειο 135τ.μ.. Πληρ. τηλ. 2252032319, 6973-887531.

Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομή-σιμο στο Πληγώνι Μυτιλήνης, 160τ.μ..Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομή-σιμο στο Συνοικισμό στη Μυτιλήνη,166,79τ.μ. σε εξαιρετική θέση. Πληρ.τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται έκταση 5.000τ.μ. στο Πυργίτης Μυτιλήνης, σε πολύ καλό σημείο καιτο οποίο οικοδομεί 196τ.μ. οικία. Πληρ.τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται ελαιόκτημα-οικόπεδο με πα-λαιό κτίσμα εμβαδού 1.226,46 και2.474,88 τ.μ. στην Αγία Βαρβάρα Πλω-μαρίου. Πληρ. τηλ. 22520 32319,6973-887531.

Πωλείται ελαιόκτημα 80στρεμ. στην πε-ριοχή Κάραβος Μεγαλοχωρίου, εφα-πτόμενο σε αγροτικό δρόμο. Περιέχει800 ελαιόδεντρα. Είναι κατάλληλο γιααγροτοτουριστική μονάδα. Πληρ. τηλ.22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται αγρόκτημα 100μ. από τη θά-λασσα με απεριόριστη θέα, με αμαξιτόδρόμο, με γεώτρηση, με ηλεκτρικόρεύμα στα όριά του, συνολικής έκτασης35στρεμ., στο Λιγουνάρι Γέρας. Πληρ.τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται κήπος στα όρια του οικισμούΠαπάδου. Έχει γεώτρηση, ηλεκτρικόρεύμα και μικρή αποθήκη. Έχει συνολι-κή έκταση 7στρεμ. και είναι προσβάσι-μος με αυτοκίνητο. Πληρ. τηλ. 2252032319, 6973-887531.

Πωλείται ελαιόκτημα 20στρεμ. στην πε-ριοχή Λιώτα Άντισσας, άριστα περιποι-ημένο και περιφραγμένο, επί του επαρ-χιακού δρόμου Γαβαθάς - Λιώτα, κατάλ-ληλο για οικοδόμηση. Πληρ. τηλ.22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται ημιτελής οικοδομή (σκελετόςαπό μπετόν), ολικής επιφάνειας ορό-φων 396τ.μ. σε οικόπεδο εμβαδού654τ.μ.. Το κτίσμα έχει και υπόγειο. Τοακίνητο βρίσκεται στον Τρύγονα επί τουεπαρχιακού δρόμου Πλωμαρίου - Μυτι-λήνης. Πληρ. τηλ. 22520 32319,6973-887531.

Πωλείται ελαιόκτημα εμβαδού20στρεμ. περίπου, στη θέση Άνω Χω-ριό Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 2252032319, 6973-887531.

Πωλείται ελαιόκτημα εμβαδού25στρεμ., εφαπτόμενο παραλίας με αμ-μουδιά 100μ., πολυεπίπεδο με ιδιωτι-κό αγροτικό δρόμο μέχρι την παραλίακαι με καταπληκτική θέα, στη θέσηΑγριλιά Γέρας. Πληρ. τηλ. 2252032319, 6973-887531.

Πωλείται ελαιόκτημα άριστα καλλιεργη-μένο, βιολογικό, εφαπτόμενο περιμε-τρικά με αγροτικούς αμαξιτούς δρό-μους, με 2 πηγές νερού και 2 παλαιάκτίσματα, συνολικής έκτασης 60στρεμ.,στην περιοχή Κριθάρι, Αύλωνας Γέρας.Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται ελαιόκτημα 1στρέμ. στη Με-λίντα Παλαιοχωρίου Πλωμαρίου. Πληρ.τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται ελαιόκτημα 4στρεμ. στη Με-λίντα Παλαιοχωρίου Πλωμαρίου. Πληρ.τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται ελαιόκτημα 150στρεμ., στηνπεριοχή Στροβήλια Γέρας. Πληρ. τηλ.22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται ελαιόκτημα εμβαδού6.034,945τ.μ. στη θέση Κόκαλα ΑγίουΙσιδώρου δήμου Πλωμαρίου. Πληρ.τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται ελαιόκτημα 48στρεμ., στηνπεριοχή Άγιος Γρηγόριος Σκοπέλου Γέ-ρας. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται ελαιόκτημα 8στρεμ., με 2 στά-βλους στη θέση Τσιπ’ριά Γέρας. Πληρ.τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται αγρόκτημα εμβαδού3,8στρεμ. στον Καρυώνα Γέρας. Πληρ.τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται ελαιόκτημα 10στρεμ. στο Φτέ-λι Γέρας, κατάλληλο και για ανέγερσηκατοικίας, εφαπτόμενο αγροτικού δρό-μου με μικρό οικίσκο. Πληρ. τηλ.22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται φορτηγό αγροτικό αυτοκίνητοσε άριστη κατάσταση, 3 τόνων, DAIHA-TSU. Πληρ. τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Πωλείται σκάφος ξύλινο, τύπου LIBER-TY, με ερασιτεχνική άδεια, μηχανή πε-τρελαίου VOLVO 25 ίππων υδρόψυκτηκαι ολικό μήκος επάνω 6μ.. Έτος κατα-σκευής το 2000. Πληρ. τηλ. 2252032319, 6973-887531.

Πωλείται επαγγελματικό σκάφος (καΐκι)τρεχαντήρι, σε άριστη κατάσταση, μή-κους 9,5μ. με άδεια 4,02 GT, ξύλινο,με μηχανή 85 ίππων, πλήρως εξοπλι-σμένο (βυθόμετρο 2.000μ. GPS, VHF,ραντάρ, βίντσι), καθώς και όλα τα εργα-λεία επαγγελματικού ψαρέματος. Πληρ.τηλ. 22520 32319, 6973-887531.

Page 13: Εμπρός 3242

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 13Ενοικιάζεται καινούργιο τριάρι,διαμπερές, στην περιοχή Χρυσο-μαλλούσας (Ασκληπιού και Πρω-τοπάτση γωνία), με αυτόνομηθέρμανση. Πληρ. τηλ. 6977-073936, 22530 23378, 2253023911.

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 32 τ.μ.(κοντά στην παλιά αστυνομία) δί-χωρη, πλήρως επιπλωμένη, μεαυτόνομη θέρμανση. Γύρω-γύρωμπαλκόνια με θέα την πόλη τηςΜυτιλήνης και το λιμάνι. Πληρ.τηλ. 22510 44243 & 6936-626775.

Ενοικιάζεται δυάρι διαμέρισμα(χωλ, κουζίνα, καθιστικό, Υ/Δ,τουαλέτα) κοντά στο 7ο Σχολείο.Πολύ μεγάλες βεράντες και μπαλ-κόνια, με προνομιακή θέα. Πληρ.τηλ. 22510 44243 & 6936-626775.

Ενοικιάζεται εξαιρετικό ανεξάρτη-το διαμέρισμα 110 τ.μ., με 2υπνοδωμάτια (μάστερ υπνοδωμά-τιο με δικό του μπάνιο), έξτραδεύτερο μπάνιο, πάνω από τοΑκρωτήρι, σε ιδιόκτητη πολυτελήοικοδομή. Ήσυχο περιβάλλον μεαπεριόριστη πανοραμική θέα. Αυ-τόνομη θέρμανση. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑ-ΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 2251046266, 22510 29942, 6972-990181.

Ενοικιάζεται προνομιούχο γωνια-κό τεσσάρι 105 τ.μ., 1ου ορό-φου, στη Χρυσομαλλούσα. Και-νούργια κουζίνα με πάσο, ενιαίοςχώρος με σαλόνι, 3 μεγάλα υπνο-δωμάτια, άνετο μπάνιο, εσωτερι-κή αποθήκη, μεγάλο γωνιακόμπαλκόνι, κεντρική θέρμανση,κλιματιστικό. Πληρ. τηλ. 2251040074, 6938-477850, www.realpro.gr

Ενοικιάζεται τριάρι 75τ.μ. περί-που, 2ου ορόφου, στην Οικ. Τά-ξη, σε καλή κατάσταση και χαμη-λή τιμή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛ-ΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266,22510 29942, 6972-990181.

Ενοικιάζεται προνομιούχο διαμέ-ρισμα, β´ όροφος, 160τ.μ. επίτης Καβέτσου (κατάλληλο και γιαεπαγγελματική στέγη). Πληρ. τηλ.22510 44245 & 22510 42528,www.inter-lesvos.gr

Ενοικιάζεται δυάρι πλήρως επι-πλωμένο & εξοπλισμένο, διαθέτειπάρκινγκ, στην Ε. Βοστάνη 50,έναντι Νοσοκομείου. Πληρ. τηλ.22510 94550, 6945-544386.

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα και-νούργια, 1ου ορόφου με αυτόνο-μη θέρμανση, κοντά στην αγοράτης Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 6972-732918, 22520 42377.

Ενοικιάζεται επιπλωμένη γκαρσο-νιέρα 30 τ.μ. με αυτονομία χωρίςκοινόχρηστα με μεγάλη βεράνταστο Βουναράκι. Πληρ. τηλ.22510 47618, 6989-869651.

Ενοικιάζεται επιπλωμένη ανεξάρ-τητη γκαρσονιέρα πάνω ορόφου,διώροφης οικοδομής, με αυτόνο-μο καλοριφέρ και θέα στο λιμάνι,150μ. από παλιά Αστυνομία. ΑΚΙ-ΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ.22510 46266, 22510 29942,6972-990181.

Ενοικιάζεται άνετο δυάρι 3ουορόφου, σε πολύ καλή κατάστα-ση, με πάρκινγκ, απέναντι από τοΦροντιστήριο Πλάτωνα, στη Γυμν.Δαυίδ, στη Χρυσομαλλούσα.Πληρ. τηλ. 6944-472977, 6978-610855, 22510 82461,44453.

Ενοικιάζεται πολυτελές διώροφοκτήριο στην Παγανή, 800τ.μ.. Οκάθε όροφος είναι 400τ.μ. καιμισθώνεται ξεχωριστά. ΛΕΩΝΗΣ.Πληρ. τηλ. 22510 - 23781 &6932 - 315919, www.leonisrealestate.com

Πύργοι Θερμής. Οι καλύτερες νε-όκτιστες, ανεξάρτητες, επιπλωμέ-νες μονοκατοικίες. Μισθώνονταιμε την ημέρα ή και κατ’ έτος.Πληρ. τηλ. 6937-052647.

Ενοικιάζεται στου Ζωγράφου,οδός Πολυφήμου, κάθετος Λ. Πα-πάγου, 3η στάση, τριάρι, 70τ.μ.,γωνιακό, με θέα το Λυκαβηττό.Ιδανικό για 2 φοιτητές. Πληρ.τηλ. 6934-145890 και 6936-694299.

Πωλείται μονοκατοικία 160 τ.μ.,στο κέντρο της Μυτιλήνης (αγο-ρά). Σε τιμή ευκαιρίας. ΛΕΩΝΗΣ.Πληρ. τηλ. 22510 23781 &6932-315919, www.leonisrealestate.com

Πωλείται μονοκατοικία 130 τ.μ.,με αυλή 1 στρέμ., στη Βαρειά.ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 2251023781 & 6932-315919,www.leonisrealestate.com

Πωλείται μονοκατοικία 130 τ.μ.,με αυλή, στην περιοχή της παλιάςαστυνομίας. Πληρ. τηλ. 2251046141, 6977-018289.

Πωλείται μονοκατοικία 2 Υ/Δ, μεαυλή, στη Χρυσομαλλούσα. Τιμή150.000. Πληρ. τηλ. 2251045181.

Πωλείται γωνιακό διαμέρισμα2ου ορόφου, Ασκληπιού και Πα-παδιαμάντη, μπροστά στο πάρκοτης Χρυσομαλλούσας, 114 τ.μ.με πολλά έξτρα κομφόρ. Πληρ.τηλ. 6949-443887, απογευματι-νές ώρες.

Πωλείται μονοκατοικία στο Συνοι-κισμό, νεόδμητη, 105 τ.μ. καιυπόγειο 55τ.μ., αυτόνομη καιανεξάρτητη. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλούνται μεζονέτα & διαμέρι-σμα στη Μυτιλήνη, ολοκαίνουργιαμε €1.700,00/τ.μ.. Επίσης, στηνΠέτρα κατοικία & οικόπεδο, υπε-ρευκαιρία. Πληρ. τηλ. 6973-029150

Πωλείται 2,5αρι 65τ.μ. στο δεύ-τερο όροφο τριώροφης πολυκα-τοικίας στη Χρυσομαλλούσα.Μεγάλο σαλόνι, χολ, κουζίνα,ένα άνετο υπνοδωμάτιο και έναμικρό δωμάτιο (που μπορεί ναγίνει γραφείο, ξενώνας ή απο-θήκη). Κεντρική θέρμανση, κλι-ματιστικό. Πληρ. τηλ. 2251040074, 6938-477850, www.realpro.gr

Πωλείται στους Πύργους Θερμήςνεόκτιστη μεζονέτα, 3 επιπέδων,3 υπνοδωματίων, με τζάκι, κα-θώς και αύλειο χώρο, περίπου400 τ.μ.. Επίσης πωλείται σταΠάμφιλα, νεόκτιστη μεζονέτα, 97τ.μ., με αυλή και 2 υπνοδωμάτια.ΑΦΟΙ ΑΣΗΜΑΚΗ ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΑ-ΚΗ Κατασκευή - Πωλήσεις - Aντι-παροχές (Ικτίνου, 2). Πληρ. τηλ.22510 41244, 6948-172730.

Πωλείται εξαιρετική, ανεξάρτητημονοκατοικία 115 τ.μ., πενταε-τίας, στα Πάμφιλα. Διαθέτει 2υπνοδωμάτια, μεγάλη βεράντα80 τ.μ. και υπόλοιπο συντελεστήδόμησης (30 τ.μ.) για προέκταση.ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ.τηλ. 22510 46266, 2251029942, 6972-990181.

Πωλείται διαμέρισμα στο Χάλικα,68 τ.μ., 1ου ορόφου + 10 τ.μ.αποθήκη, με αυτόνομη θέρμανσηκαι μπαλκόνι με θέα. Πληρ. τηλ.6947-949150.

Πωλείται μεζονέτα στη Σουράδα120 τ.μ. + γκαράζ, με 3 υπνοδω-μάτια, αυτόνομη θέρμανση απόδικό της λέβητα. Πληρ. τηλ.6947-949150.

Πωλείται διώροφη μονοκατοικία255 τ.μ., πλησίον Λουτρών, ευρι-σκόμενη σε οικόπεδο εμβαδού 8στρεμ.. Έχει υπόλοιπο συντελε-στή δόμησης για να κτιστεί και άλ-λο ένα μεγάλο σπίτι. Τιμή450.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.22510 45181.

Πωλείται μονοκατοικία, προσφά-τως ανακαινισμένη, 85 τ.μ., και20 τ.μ. αυλή, στη Ζωοδόχου Πη-γής στη Μυτιλήνη, σε καλή τιμή.BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗ-ΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 40188.www. investinlesvos.com

Πωλείται διαμέρισμα στη Σουρά-δα, 1ου ορόφου, 117 τ.μ., με 2WC, ενιαίο χώρο κουζίνα - καθι-στικό, τραπεζαρία, σε άριστη κα-τάσταση, 32 ετών. Τιμη 155.000ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται στον Άνω Χάλικα ημιυ-πόγειο 46 τ.μ., με αυτόνομη θέρ-μανση, τιμή 52.000 ευρώ. Πληρ.τηλ. 6947-949150.

Πωλείται γκαρσονιέρα 25 τ.μ.στη Ζωοδόχου Πηγής, πλήρωςεπιπλωμένη και μισθωμένη, μεαυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινό-χρηστα, τιμή λογική. Πληρ. τηλ.6947-949150.

Πωλείται ένα κτήριο ημιτελέςστον Πλάτανο, με 2 δυάρια, συνο-λικό εμβαδό 100 τ.μ., αυτόνομηθέρμανση και σε λογική τιμή.Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται μεζονέτα στον Άνω Χάλι-κα, 140 τ.μ., με 3 υπνοδωμάτια,αυτόνομη θέρμανση, με δικό τηςλέβητα και απεριόριστη θέα. Τιμήλογική. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται διαμέρισμα στη Σουρά-δα, 75 τ.μ., σε διπλοκατοικία,1ου ορόφου, με αυτόνομη θέρ-μανση, 2 υπνοδωμάτια και απο-θήκη 40 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται στους Λάμπου Μύλουςμονοκατοικία 190 τ.μ. και 22 τ.μ.σοφίτα, σε οικόπεδο 2 στρεμ.,νεόχτιστη, με αυτόνομη θέρμαν-ση. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται μεζονέτα 2 Υ/Δ στονΑφάλωνα. Τιμή 150.000. Πληρ.τηλ. 22510 45181.

Πωλείται μεζονέτα στην περιοχήΣουράδα 120 τ.μ., με υπόγειο70 τ.μ. και δικό του λέβητα, νε-όδμητη, με 2 μπάνια, 3 υπνοδω-μάτια και τζάκι. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται στα Βατερά μεζονέταεπάνω στη θάλασσα, 100 τ.μ., σεοικόπεδο 150 τ.μ., τιμή 250.000ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλούνται διαμερίσματα στηνΑθήνα στις περιοχές Νέα Σμύρνη,Πειραιάς, Φάληρο, Γαλάτσι.Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται νεόδμητο διαμέρισμα1ου ορόφου, 50 τ.μ., στην περιο-χή Τρία Κυπαρίσσια, με αυτόνομηθέρμανση, ετοιμοπαράδοτο απόμέσα Αυγούστου. Τιμή 90.000ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται διαμέρισμα με αυτόνο-μη θέρμανση, θέα, 1 θέση πάρ-κινγκ, 7 τ.μ. αποθήκη και 2 υπνο-δωμάτια. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται στη Νεάπολη διαμέρι-σμα 110 τ.μ, ημιτελές, με 1 WC,1 μπάνιο, 2 υπνοδωμάτια, αυτό-νομη θέρμανση και 150 τ.μ. οικό-πεδο. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται στην Αθήνα, στου Ζω-γράφου, διαμέρισμα σε 5ο και6ο, με αυτόνομη θέρμανση, απο-θήκη, θερμοσίφωνα, θέα στο Λυ-καβηττό. Υπάρχει και ένας χορόςπάρκινγκ. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται στον Παιδικό Σταθμόμια γκαρσονιέρα 24 τ.μ., νεόδμη-τη, με αυτόνομη θέρμανση καιεπιπλωμένη. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται διαμέρισμα 3 υπνοδω-ματίων στην περιοχή του Υφαντή-ριου, πλησίον Λυκείων. Αυτόνομηθέρμανση. Αρίστη κατάσταση. Τι-μή 220.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.22510 45181.

Πωλείται στην περιοχή Καλλιθέα -Πυργέλια μεγάλη δίχωρη γκαρσο-νιέρα, 42 τ.μ., με αυλή, στο ισό-γειο μικρής οικογενειακής πολυ-κατοικίας. Άνετο υπνοδωμάτιο μεκαθιστικό, μεγάλη κουζίνα μεπρόσβαση στην αυλή, αυτόνομηθέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα,ήσυχη περιοχή. Τιμή 50.000 ευ-ρώ. Πληρ. τηλ. 22510 40074,6938-477850, www.realpro.gr

Πωλείται καινούργια μονοκατοι-κία 2 υπνοδωματίων, στην Καλλι-θέα Μυτιλήνης. Διαθέτει αυλή,πάρκινγκ, αποθηκευτικούς χώ-ρους και θέα προς τη θάλασσακαι την πόλη. Τιμή 270.000 ευ-ρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται διαμέρισμα 63 τ.μ., 3ουορόφου, σε καλή κατάσταση,στην τιμή των 86.000 ευρώ, στηνπεριοχή της Χρυσομαλλούσας,πλησίον «Γαρδένιας». Πληρ. τηλ.22510 44245.

Πωλείται διαμέρισμα 64 τ.μ., 1ουορόφου, με πρόσοψη στην Καβέ-τσου (Αγία Ειρήνη). ΛΕΩΝΗΣ.Πληρ. τηλ. 22510 23781 &6932 - 315919, www.leonisrealestate.com

Πωλείται διαμέρισμα πλήρωςανακαινισμένο, πολυτελούς κατα-σκευής, στον 1ο όροφο, 100τ.μ., περιοχή Χρυσομαλλούσας.ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ.τηλ. 22510 46450, 6932-622045, www.lesvos-realestate.gr

Πωλείται πλήρως ανακαινισμένημονοκατοικία 80 τ.μ., με γκαράζ,σε οικόπεδο 2,5 στρεμ. στο Πλω-μάρι. Πρόσοψη στο δρόμο, 2Υ/Δ, σαλόνι με τζάκι, ξεχωριστήκουζίνα, σποτάκια στο ταβάνι,μπάνιο, μεγάλη βεράντα, ελιές,θέα στο βουνό, 30 τ.μ. γκαράζκαι αποθήκη. Πληρ. τηλ. 2251041196, 6974 - 472262, www.realhouses.gr/, [email protected]

Πωλείται πέτρινη διώροφη μονο-κατοικία με αυλή, στο Δ. Πολιχνί-του (Βρίσα). Κάτω: σαλόνι, τραπε-ζαρία με τζάκι, ξεχωριστή κουζί-να, μπάνιο. Πάνω: 3 Υ/Δ, μικρόχωλ. Αυλή στο πίσω μέρος καιαποθήκες. Τιμή 60.000 ευρώ.Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www.realhouses.gr/,[email protected]

Πωλείται διαμπερές οροφοδιαμέ-ρισμα 80 τ.μ., στην Καλλιθέα. Σεάριστη κατάσταση, με 2 Υ/Δ, ξε-χωριστή κουζίνα με πάσο, άνετοχώρο σαλόνι - τραπεζαρία, μικρόχωλ, μπάνιο, μπαλκόνι σε κάθεδωμάτιο, θέα στη θάλασσα, αυτό-νομη θέρμανση, σε ιδιωτική πο-λυκατοικία με 4 διαμερίσματα.Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www.realhouses.gr/,[email protected]

ΠΩΛΗΣΕΙΣΚΑΤΟΙΚΙΩΝ &

ΚΤΗΡΙΩΝ

Μυτιλήνη, Καγιάνι, ευκαιρία. Πω-λείται μονοκατοικία, κατασκευής2002, 57 τ.μ., 1 Υ/Δ, με 30 τ.μ.ταράτσα, απεριόριστη θέα, σεάριστη κατάσταση, 90.000 ευ-ρώ. Aspis Real Estate. Πληρ.τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-187043)

Μυτιλήνη, Καγιάνι, ευκαιρία. Πω-λείται μονοκατοικία, 77 τ.μ., 2Υ/Δ, με αποθήκη, σε άριστη κα-τάσταση, δυνατότητα δόμησηςεπιπλέον ορόφου 70 τ.μ.,130.000 ευρώ. Aspis RealEstate. Πληρ. τηλ. 2251022220, www.aspis-realestate.gr(κωδικός: le-187036)

Μυτιλήνη. Πωλείται μονοκατοι-κία, πλήρως ανακαινισμένη το2008, 95 τ.μ., 2 Υ/Δ, κουζίναμε πάσο, αποθήκη, αυλή, 30 τ.μ.ταράτσα, απεριόριστη θέα, σεάριστη κατάσταση, 150.000 ευ-ρώ. Aspis Real Estate. Πληρ.τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-188193)

Μυτιλήνη. Πωλείται διαμέρισμα4ου ορόφου, λουξ ανακαίνιση,94 τ.μ., 2 Υ/Δ, κουζίνα με πάσο,Α/C, βεράντες, αποθήκη, τέντες,θέα, 195.000 ευρώ. Aspis RealEstate. Πληρ. τηλ. 2251022220, www.aspis-realestate.gr(κωδικός: le-188198)

Μυτιλήνη, Καλλιθέα. Πωλείται

μονοκατοικία 80 τ.μ., με 2 Υ/Δ,ανακαινισμένη κουζίνα, αυλή,ηλιακό θερμοσίφωνα, αποθήκη,θέα, βεράντες, 130.000 ευρώ.Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ.22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-180566)

Καλλονή. Πωλείται μονοκατοικία,100 τ.μ., 2 Υ/Δ, με αποθήκη,κυρίως μπάνιο, κουζίνα,100.000 ευρώ. Aspis RealEstate. Πληρ. τηλ. 2251022220, www.aspis-realestate.gr(κωδικός: le-173755)

Μυτιλήνη, Καλλιθέα. Πωλείταιμονοκατοικία, 85 τ.μ., 2 Υ/Δ,αποθήκη, θέα, βεράντες,140.000 ευρώ. Aspis RealEstate. Πληρ. τηλ. 2251022220, www.aspis-realestate.gr(κωδικός: le-173673)

Μυτιλήνη, Βίγλα. Πωλείται γκαρ-σονιέρα, 29 τ.μ., 1ου ορόφου,40.000 ευρώ. Aspis Real Esta-te. Πληρ. τηλ. 22510 22220,www.aspis-realestate.gr (κωδι-κός: le-169323)

Μυτιλήνη, Καμάρες. Πωλείταιμονοκατοικία, 120 τ.μ.,150.000 ευρώ. Aspis RealEstate. Πληρ. τηλ. 2251022220, www.aspis-realestate.gr(κωδικός: le-168046)

Μυτιλήνη, Ταξιάρχες. Πωλείταιμονοκατοικία, 78 τ.μ., 2 Υ/Δ,

απεριόριστη θέα, θέλει επι-σκευές, 52.000 ευρώ. AspisReal Estate. Πληρ. τηλ. 2251022220, www.aspis-realestate.gr(κωδικός: le-180580)

Μυτιλήνη, Αγ. Ιωάννης Καλυβί-της. Πωλείται διαμέρισμα 52τ.μ., κατασκευής 2010, με 1Υ/Δ, 125.000 ευρώ. Aspis RealEstate. Πληρ. τηλ. 2251022220, www.aspis-realestate.gr(κωδικός: le-171023)

Μυτιλήνη, κέντρο. Πωλείται δια-μέρισμα, 60 τ.μ., κατασκευής2009, με 1 Υ/Δ, 115.000 ευ-ρώ. Aspis Real Estate. Πληρ.τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-173969)

Μυτιλήνη, κέντρο. Πωλείται δια-μέρισμα 60 τ.μ., 1ου ορόφου,κατασκευής 2009, με 1 Υ/Δ,117.000 ευρώ. Aspis RealEstate. Πληρ. τηλ. 2251022220, www.aspis-realestate.gr(κωδικός: le-173972)

Μυτιλήνη, κέντρο. Πωλείται δια-μέρισμα 60 τ.μ., 2ου ορόφου,κατασκευής 2009, με 1 Υ/Δ,125.000 ευρώ. Aspis RealEstate. Πληρ. τηλ. 2251022220, www.aspis-realestate.gr(κωδικός: le-173976)

Μυτιλήνη, κέντρο. Πωλείται δια-μέρισμα 76 τ.μ., 2ου ορόφου, 2Υ/Δ, 130.000 ευρώ. Aspis Real

Estate. Πληρ. τηλ. 2251022220, www.aspis-realestate.gr(κωδικός: le-174012)

Μυτιλήνη, Σουράδα. Πωλείται νε-όδμητη μεζονέτα 104 τ.μ., 3Υ/Δ, 290.000 ευρώ. Aspis RealEstate. Πληρ. τηλ. 2251022220, www.aspis-realestate.gr(κωδικός: le-165237)

Μυτιλήνη, Παναγιούδα. Πωλείταιμεζονέτα 165 τ.μ., κατασκευής2010, με 3 Υ/Δ, αποθήκη, τζά-κι, 260.000 ευρώ. Aspis RealEstate. Πληρ. τηλ. 2251022220, www.aspis-realestate.gr(κωδικός: le-170133)

Μυτιλήνη. Πωλείται μονοκατοικίαστα Πυργέλια, 90 τ.μ., με 2 Υ/Δ,κουφώματα από ξύλο καστανιάς,με αυλή, 150.000 ευρώ. AspisReal Estate. Πληρ. τηλ. 2251022220, www.aspis-realestate.gr(κωδικός: le-179879)

Μυτιλήνη, Ερμού. Πωλείται επαγ-γελματική στέγη 65 τ.μ., σε πολύκαλό σημείο, 165.000 ευρώ.Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ.22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-191004)

Μυτιλήνη, κέντρο. Πωλείται γρα-φείο 101 τ.μ., 170.000 ευρώ.Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ.22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-173246)

Μυτιλήνη, κέντρο. Πωλείται κα-τάστημα 150 τ.μ., 140.000 ευ-ρώ. Aspis Real Estate. Πληρ.τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-170141)

Μυτιλήνη, Καγιάνι. Πωλείται οι-κόπεδο 8 στρεμ., με απεριόρι-στη θέα, 220.000 ευρώ. AspisReal Estate. Πληρ. τηλ. 2251022220, www.aspis-realestate.gr(κωδικός: le-189540)

Μυτιλήνη, Καγιάνι. Πωλείται οι-κόπεδο 4 στρεμ., με απεριόρι-στη θέα, 130.000 ευρώ. AspisReal Estate. Πληρ. τηλ. 2251022220, www.aspis-realestate.gr(κωδικός: le-189541)

Καλλονή. Πωλείται οικόπεδο4.900 τ.μ., με ηλεκτρικό, νερό,250.000 ευρώ. Aspis RealEstate. Πληρ. τηλ. 2251022220, www.aspis-realestate.gr(κωδικός: le-173659)

Μυτιλήνη, Κουλμπάρα. Πωλείταιοικόπεδο, 93 τ.μ., εντός σχεδί-ου, 85.000 ευρώ. Aspis RealEstate. Πληρ. τηλ. 2251022220, www.aspis-realestate.gr(κωδικός: le-170720)

Μυτιλήνη, Σκάλα Νέων Κυδω-νιών. Πωλείται οικόπεδο, 275τ.μ., 80 μ. από τη θάλασσα, χτί-ζει 100 τ.μ., 40.000 ευρώ.Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ.22510 22220, www.aspis-

realestate.gr (κωδικός: le-175284)

Μυτιλήνη, Σκάλα Νέων Κυδω-νιών. Πωλείται οικόπεδο 550τ.μ., 80 μ. από τη θάλασσα, χτί-ζει 200 τ.μ., 80.000 ευρώ.Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ.22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-175289)

Μυτιλήνη, Λάρσος. Πωλείται οι-κόπεδο 2.792 τ.μ., 135.000 ευ-ρώ. Aspis Real Estate. Πληρ.τηλ. 22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-174389)

Μυτιλήνη, Λάρσος. Πωλείται οι-κόπεδο 8.700 τ.μ., με δυνατότη-τα κόμβου, 150.000 ευρώ.Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ.22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-177610)

Μυτιλήνη, Λουτρά. Πωλείται οι-κόπεδο 422 τ.μ., 60.000 ευρώ.Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ.22510 22220, www.aspis-realestate.gr (κωδικός: le-178144)

Μυτιλήνη, Πληγώνι. Πωλείται οι-κόπεδο με απεριόριστη θέα στηθάλασσα, 623 τ.μ., χτίζει 498τ.μ., 180.000 ευρώ. Aspis RealEstate. Πληρ. τηλ. 2251022220, www.aspis-realestate.gr(κωδικός: le-176040)

Page 14: Εμπρός 3242

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 201114

Πωλείται στην Επάνω Σκάλα,περιοχή Αγ. Νικολάου, δυάρι55 τ.μ., σε καταπληκτική τιμή.ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑ-ΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ.22510 47456 και 6977-359251.

Πωλούνται 3 γκαρσονιέρες 4ετών, σε διώροφη οικοδομή,πλησίον της εκκλησίας της Ζωο-δόχου Πηγής. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙ-ΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ.Πληρ. τηλ. 22510 47456 και6977-359251.

Πωλείται μονοκατοικία 140τ.μ., στο 12ο χλμ. εθνικήςοδού Μυτιλήνης - Καλλονής,με 80 τ.μ. βοηθητικούς χώ-ρους, γκαράζ, καλοριφέρ μεγερμανικό λέβητα, air-condi-

tion, ηλιακό, μεγάλο πατάρι, 3Υ/Δ και γεώτρηση, σε οικόπε-δο (κήπο) 1.150 τ.μ.. ΚΤΗΜΑ-ΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥ-ΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 2251047456 και 6977-359251.

Πωλείται μονοκατοικία 70τ.μ., περιοχή Λαγκάδας, μεαυλή και θέα. Τιμή 65.000 €.ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑ-ΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ.22510 47456 και 6977-359251.

Πωλείται τριάρι διαμέρισμαστη Μυρογιάννη - Μακρύς Για-λός, γωνιακό, 1ου ορόφου,103 τ.μ., με μπαλκόνια και σεπολύ καλή κατάσταση. ΚΤΗ-ΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 22510

47456 και 6977-359251.

Πωλείται δυάρι 55 τ.μ. στηνπεριοχή του γηπέδου Μυτιλή-νης, στον 4ο όροφο πολυκα-τοικίας. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ.τηλ. 22510 47456 και 6977-359251.

Ενοικιάζεται στην Αερ. Γιαννα-ρέλλη κατάστημα 80 τ.μ.. ΚΤΗ-ΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 2251047456 και 6977-359251.

Ενοικιάζεται στην Αερ. Γιαννα-ρέλλη κατάστημα 120 τ.μ., μεπατάρι 40 τ.μ. και 55 τ.μ. βοη-θητικούς χώρους. Υπάρχει δυ-νατότητα αύξησης των 120 τ.μ.κατά 80 τ.μ. (σύνολο 200τ.μ.).

ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑ-ΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ.22510 47456 και 6977-359251.

Πωλείται MINI-MARKET σεκεντρικό σημείο της Μυτιλή-νης, με όλο τον εξοπλισμό καιτο εμπόρευμα. Δεκτός κάθελογιστικός έλεγχος. Τιμή27.000 ευρώ. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕ-ΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑ-ΚΟΣ. Πληρ. τηλ. 2251047456 και 6977-359251.

Πωλούνται στο Κομκό 2 οικόπε-δα των 360 τ.μ. και 1.070 τ.μ.αντίστοιχα, εντός οικισμού, μεθέα. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜ-ΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ.22510 47456 και 6977-359251.

Πωλείται πριν την Αρίσβη καιπάνω στην εθνική οδό Μυτιλή-νης - Καλλονής οικόπεδο 4στρεμμάτων, 130.000 €.ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑ-ΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ. τηλ.22510 47456 και 6977-359251.

Πωλείται στη Λακέρδα, 70 μ.από κεντρικό δρόμο, οικόπε-δο 10 στρεμ., με δυνατότηταδόμησης 185 τ.μ. και με θέατον κόλπο της Γέρας. Τιμή110.000 €. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙ-ΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ.Πληρ. τηλ. 22510 47456 και6977-359251.

Πωλείται οικόπεδο στον κεν-τρικό δρόμο της Αρίσβης,160 τ.μ., με δυνατότητα δόμη-

σης 230 τ.μ.. Τιμή 120.000€. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΜ-ΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Πληρ.τηλ. 22510 47456 και 6977-359251.

Πωλείται στο Πυργί μετά τηνCoca-Cola και πάνω στο δρό-μο οικόπεδο 4 στρεμ., με θέατον κόλπο της Γέρας και με οι-κοδομική άδεια για ανέγερση200 τ.μ.. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙ-ΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ.Πληρ. τηλ. 22510 47456 και6977-359251.

Στο Κιόσκι πωλείται οικόπεδο340 τ.μ. με δυνατότητα δόμη-σης 340 τ.μ.. ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙ-ΤΕΙΕΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ.Πληρ. τηλ. 22510 47456 και6977-359251.

Πωλούνται 3 καινούργιες γκαρσο-νιέρες από 28 τ.μ. η καθεμία,στο κέντρο της πόλης. Πληρ. τηλ.6977-241294.

Πωλείται στα Βατερά ολοκαίνουρ-για μεζονέτα 170τ.μ., χτισμένηεπί οικοπέδου 1.200 τ.μ.. Χτίζον-ται άλλα 230 τ.μ.. Πληρ. τηλ.22510 45181.

Πωλούνται καινούργια δυάρια καιγκαρσονιέρες (58 τ.μ., 45 τ.μ.και 38 τ.μ.), πλήρως επιπλωμένα,στο Δ. Μυτιλήνης, 5´ από το κέν-τρο της Μυτιλήνης. ΞεχωριστόΥ/Δ, ενιαίος χώρος σαλόνι - τρα-πεζαρία, μπαλκόνι με καταπληκτι-κή θέα στη θάλασσα, ιδιωτικόςχώρος στάθμευσης, Α/C, χωρίςκοινόχρηστα Τιμή από 70.000ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 41196,6974-472262, www.realhouses.gr/, [email protected]

Πωλείται καινούργια, πολυτελής,επιπλωμένη, παραλιακή μεζονέτα80 τ.μ., στην Ευρειακή Γέρας, 40τ.μ. υπόγειο με κλειστό γκαράζγια 2 αυτοκίνητα, 2 μπάνια, 2κουζίνες, σαλόνι, 2 Υ/Δ, ιταλικάέπιπλα, γερμανικά κουφώματα,αυτόνομη θέρμανση, 2 A/C.Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www.realhouses.gr/,[email protected]

Πωλούνται 3 γκαρσονιέρες από38 τ.μ. η καθεμία, στο κέντρο τηςπόλης. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται μονοκατοικία 190 τ.μ.,με μεγάλη αυλή και κλειστό γκα-ράζ, στην περιοχή Κιόσκι. Κάτω:μεγάλος χώρος κουζίνα, τραπεζα-ρία με τζάκι, ξεχωριστό καθιστι-κό, χωλ, αυλή, WC. Πάνω: 3 Υ/Δ(1 επικοινωνεί με άνετο μπάνιο),μεγάλο χωλ, μπαλκόνι. Αυτόνομηθέρμανση, 3 A/Cs, ανακαινισμέ-νο. Πληρ. τηλ. 22510 41196,6974 - 472262, www.realhouses.gr/, [email protected]

Πωλείται καινούργια μεζονέτα, 4Υ/Δ, στην περιοχή Νεάπολη. Τιμή280.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.22510 45181.

Πωλείται τριάρι 75 τ.μ., 2ου ορό-φου, στην Καλλιθέα. Τιμή130.000 ευρώ. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ.τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www.leonisrealestate.com

Πωλείται μεγάλο δυάρι στην πε-ριοχή Χρυσομαλλούσης. Τιμή70.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 2251045181.

Πωλείται καινούργια μεζονέτα,περιοχή Ακαδημίας, με 3 Υ/Δ,αποθήκη, γκαράζ. Τιμή 290.000.Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται σπίτι με οικόπεδο στονΆγιο Ευδόκιμο, με συντελεστή δό-μησης. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται γκαρσονιέρα στη Χρυσο-μαλλούσα, 43τ.μ., σε καλή κατά-σταση. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται μεζονέτα 72 τ.μ., μεθέα και μικρή αυλή στο πλάι, 20μ. από τη θάλασσα, 20 χλμ. απότη Μυτιλήνη. Ενιαίος χώρος σαλο-νοτραπεζαρία, 2 μπαλκόνια, διαμ-περής, μεγάλο Υ/Δ, WC, ιδιωτι-κός χώρος στάθμευσης, αυτόνο-μη θέρμανση, κατασκευή τού2005. Τιμή 85000 €. Πληρ. τηλ.22510 41196, 6974-472262,www.realhouses.gr/, [email protected]

Πωλείται διώροφη μονοκατοικία360τ.μ., στο κέντρο της πόλης.Μεγάλη αυλή. Αποτελείται από12 κύρια δωμάτια και 4 μπάνια.Διαθέτει 2 τζάκια. Πληρ. τηλ.22510 45181.

Πωλούνται μονοκατοικίες, μεζο-νέτες, διαμερίσματα, καταστήμα-τα, οικόπεδα, αποθήκες νεόδμη-τα ή παλαιά, σε λογικές τιμές, στηΜυτιλήνη και στα περίχωρά της.ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ.τηλ. 22510 46450, 6932 -622045, www.lesvos-realestate.gr

Πωλείται μεζονέτα 120 τ.μ., με50 τ.μ. ισόγειο χώρο, στη Βαρειά(επί του παραλιακού δρόμου), τι-μή προσιτή. Πληρ. τηλ. 2251044245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται ανακαινισμένο πολυτε-λές διαμέρισμα, 95 τ.μ., 4ουορόφου, με μεγάλες βεράντες,στην περιοχή του γηπέδου (Καλλι-θέα). Πληρ. τηλ. 22510 44245& 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται παλιά μονοκατοικία 27τ.μ. συν υπόγειο 27 τ.μ., με κατα-πληκτική θέα, στην Αγία Μαρίνα.Εξωτερική αποθήκη 14 τ.μ., ρεύ-μα, νερό, κτίζει 2 ορόφους. Τιμη35.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 2251041196, 6974-472262, www.realhouses.gr

Πωλείται πλήρως ανακαινισμένοοροφοδιαμέρισμα, δυάρι 75 τ.μ.,στην περιοχή Λαζαρέτου. Μεγά-λος χώρος σαλόνι - τραπεζαρία,γωνιακή κουζίνα, άνετο Υ/Δ με 2ντουλάπες, ευρύχωρο μπάνιο μεγωνιακή μπανιερά (υδρομασάζ),έξτρα ντουλάπα, αυτόνομη θέρ-μανση, 2 A/C, μπαλκόνι, αυλή.Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www.realhouses.gr/,[email protected] (κωδ. 268)

Πωλούνται 2 οροφοδιαμερίσμα-τα, 150 τ.μ. το καθένα. ΠεριοχήΜακρύ Γιαλού. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται δυάρι 50 τ.μ., 3ου ορό-φου, στην περιοχή Χρυσομαλλού-σας. Χωλ, ξεχωριστό Υ/Δ, άνετοσαλόνι, ξεχωριστή κουζίνα, μπά-νιο, μπαλκόνι με τέντα και θέα,ηλιακός. Τιμή 53.000 €. Πληρ.τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www.realhouses.gr

Πωλείται πολυτελές, πλήρως ανα-καινισμένο οροφοδιαμέρισμα, δί-πατο, 120 τ.μ., στην περιοχή Λα-ζαρέτου. Κάτω: Ενιαίος χώροςσαλόνι-τραπεζαρία με τζάκι, κου-ζίνα από άριστα υλικά, με πάσοκαι σποτάκια στο ταβάνι, ενσωμα-τωμένες ηλεκτρικές συσκευέςAEG (κουζίνα, φούρνος μικροκυ-μάτων, ψυγείο), μεγάλο μπάνιομε υδρομασάζ, 2 Υ/Δ, μπαλκόνι.Πάνω: 1 Υ/Δ, WC, μεγάλη βεράν-τα 40 τ.μ., με υπέροχη θέα. Ιδιω-τικός χώρος στάθμευσης, αυτόνο-μη θέρμανση, 3 Α/C. Πληρ. τηλ.22510 41196, 6974 - 472262,www.realhouses.gr/, [email protected] (κωδ. 267).

Πωλείται οικία στην Παναγιούδα,100 τ.μ., με αυλή. Πληρ. τηλ.6977-241294.

Πωλείται γωνιακή πέτρινη παλιάμονοκατοικία, σε οικόπεδο 120τ.μ., με καταπληκτική θέα στο κά-στρο, στο Συνοικισμό. Εντός σχε-δίου, νερό, ρεύμα, κτίζει 155τ.μ., 2 ορόφους συν υπόγεια(από την κάτω πλευρά ισόγειο).Πληρ. τηλ. 22510 41196, 6974-472262, www.realhouses.gr

Πωλούνται 2 ξεχωριστές μονοκα-τοικίες με αυλές, στα Μιστεγνά.Καινούργια παράθυρα, σκεπές,κουζίνες, μπάνια, ανακαινισμέ-νες, με τζάκι, εξωτερικός φούρ-νος, 800 μ. από τη θάλασσα. Πω-λούνται ή μαζί ή χώρια. Σε πολύκαλή τιμή. Πληρ. τηλ. 2251041196, 6974 - 472262, www.realhouses.gr

Πωλείται καινούργια μονοκατοι-κία 140τ.μ., στην Καλλιθέα, μεθέα. Σαλονοτραπεζαρία με τζάκι,3 υπνοδωμάτια με δρύινα πατώ-ματα, μπάνιο, WC, θέρμανση: κα-λοριφέρ, air-conditioner, ηλια-κός. Πληρ. τηλ. 22510 23781 &6932 - 315919, www.leonisrealestate.com

Πωλείται οροφοδιαμέρισμα 3ουορόφου, 80τ.μ., με θέα στηνΚαλλιθέα. Πληρ. τηλ. 2251044245 & 22510 42528,www.inter-lesvos.gr

Πωλείται ολοκαίνουργιο άνετο4άρι με 3 υπνοδωμάτια, 120τ.μ., στη Χρυσομαλλούσα, 3ουορόφου, με τζάκι, δρύινα πατώ-ματα, βοηθητικό W.C., αποθήκη,αυτονομία και μεγάλη βεράντα.ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ.τηλ. 22510 46266, 2251029942, 6972-990181.

Πωλούνται 2 οροφοδιαμερίσμα-τα, 70τ.μ. το καθένα, σε διπλοκα-τοικία, με δυνατότητα εσωτερικήςεπικοινωνίας. 4 Υ/Δ, 2 κουζίνες,2 σαλόνια, 2 μπάνια, μεγάλος χώ-ρος αυλής - κήπου, στο ΜεσαίοΧάλικα, τιμή 245.000. Πληρ. τηλ.22510 44245 & 22510 42528,www.inter-lesvos.gr

Πωλείται οικία 350 τ.μ. παλαιή,διατηρητέα, στο κέντρο της πό-λης. Μόνο σοβαρές προτάσεις.Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται προνομιούχο νεόδμητο,ισόγειο, ημιτελές οροφοδιαμέρι-σμα, 115τ.μ., με αυλή, στη Νέα-πολη. Πληρ. τηλ. 22510 44245& 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται ολοκαίνουργιο διαμέρι-σμα 3 υπνοδωματίων στο Πυργί.Θέα στη θάλασσα, αποθήκη, 2μπάνια, μεγάλη βεράντα. Τιμή260.000. Πληρ. τηλ. 2251045181.

Πωλείται οροφοδιαμέρισμα νεόδ-μητο, 105τ.μ., με 3 μεγάλα Υ/Δ,WC, μπάνιο, μεγάλο σαλόνι μετζάκι, κουζίνα με πάσο, με 30τ.μ.μπαλκόνια, 25τ.μ. γκαράζ και πα-νοραμική θέα. Πληρ. τηλ. 2251044245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται διώροφη μονοκατοικία76 τ.μ., με ημιυπόγειο 25 τ.μ.και αυλή, στον Πολιχνίτο. Και-νούργια παράθυρα, ανακαινισμέ-νη κουζίνα και μπάνιο, πέτρες Κα-ρύστου στην αυλή, πλακάκια στοημιυπόγειο και ντουλάπα, άνετηβεράντα με πλακάκια, μπόιλερ,εξωτερική αποθήκη. Κάτω: σαλό-νι, ξεχωριστή κουζίνα, μπάνιο, μι-κρή αποθήκη. Πάνω: χωλ μεντουλάπα, 1 Υ/Δ, βεράντα. Τιμή75.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 2251041196, 6974-472262, www.realhouses.gr

Πωλείται προνομιούχα νεόδμητημεζονέτα, 120τ.μ., με 65τ.μ. ισό-γειο, στη Βαρειά. Υπάρχει καιγκαράζ, τιμή διαπραγματεύσιμη.Πληρ. τηλ. 22510 44245 &22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλούνται στο Ακρωτήρι, δύο πο-λυτελέστατες μεζονέτες ιδιωτικήςκατασκευής, με επιπλέον ημιτε-λές διαμέρισμα 150 τ.μ. Βρίσκον-ται σε 1.500 τ.μ. οικόπεδο με κα-ταπληκτική πανοραμική θέα, 3υπνοδωμάτια, 2 μπάνια με ROCAήδη υγιεινής, μάρμαρα σε όλα ταδάπεδα, τζάκια, μεγάλες extraντουλάπες και πολλά επιπλέονντουλάπια κουζίνας. Εξαιρετικήπερίπτωση επένδυσης. ΑΚΙΝΗΤΑΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ.22510 46266, 22510 29942,6972-990181.

Πωλείται μεζονέτα 1ου ορόφου117τ.μ., κατασκευής 2005, με 3Υ/Δ και 2 μπάνια, στη Βαρειά, τι-μή 215.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.22510 44245 & 22510 42528,www.inter-lesvos.gr

Πωλείται καινούργιο τριάρι στηνπεριοχή Ακλειδιού, με θέα στηθάλασσα. Διαθέτει ανεξάρτητηαποθήκη. Τιμή 180.000 ευρώ.Πληρ. τηλ. 22510 45181.

ΜΥΤΙΛΗΝΗ

AEOLIAN ESTATEΑθηνέλλης Τζάννος

Καβέτσου 36 - ισόγειο

Πληρ. τηλ. 6947-949150

ASPIS REAL ESTATE

ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΕΣ

ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ Μυτιλήνη: Καβέτσου 13,

τηλ.: 22510 22220

Αθήνα: Λεωφόρος Συγγρού 320,

τηλ. κέντρο: 210 6106560

ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣΙΚΤΙΝΟΥ 2, ΙΣΟΓΕΙΟ

22510 46266, 22510 29942,

6972-990181

ΑΜΠΑΤΖΗΣ

ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣΠΑΡΚΙΝΓΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Τηλ. 22510 47456,

κιν. 6977-359251

BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΑΚΙΝΗΤΩΝ Κομνηνάκη 19, Μυτιλήνη

τηλ. 22510 40188

www.investinlesvos.com

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙNHΤΩΝWWW.LESVOS-REALESTATE.GR

Δούκας Στέργος

Ν. Αποστόλη 1, Μυτιλήνη

τηλ. 2251046450,

κιν. 6932-622045

KOYNEΛΛHΣ MAPKOΣEPMOY 278

Τηλ. 22513 00984,

κιν 6943-472073

[email protected]

ΚΤΗΜΑΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Ραλλίδης Λουκιανός

Καβέτσου 38

Τηλ. 22510 45181,

κιν. 6945-935806

www.lesvos-houses.gr

[email protected]

LESVOSESTATEΖαχαρούλα Παπγή - Πρωτούλη

6947-021559

Ελευθ. Βενιζέλου 21

Agora Center, 1ος όροφος

Μυτιλήνη

22510 41770

www.lesvosestate.gr

e-mail: [email protected]

ΛΕΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣΑθ. Μητρέλια 1 & Ικαρίας (Λαδάδικα)

Τηλ. 22510 23781, 6932-315919

www.leonisrealestate.com

e-mail: [email protected]

REALHOUSESΠεργαμηνού Μαρίνα

Ερμού 254 Τηλ. 22510 41196, κιν.6974-

472262www.realhouses.gr

REALPROΜποσταντά Άντζελα

Hλία Bενέζη 2 Tηλ. 22510 40074, κιν.

6938477850www.realpro.gr

ΣΤΕΓΑΣΗΦανάρας Θωμάς

Κιν. 6948-172413, 6973-655735e-mail: [email protected]

ΠΑΡΑΣΧΗ ΚΑΤΙΟΥΣΑΚαβέτσου 17

Τηλ. 22510 44243,

κιν. 6936-626775

[email protected]

ΠΙΤΣΙΛΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ Καβέτσου 14

Τηλ. 22510 44245

www.inter-lesvos.gr

XΩPIATEΛΛHΣ ΣTYΛIANOΣ Iκτίνου 2

Kιν. 6977241294

ΠΛΩMAPI

ΚΑΛΔΕΛΛΗ ΜΑΡΙΑΝΑΤηλ. 22520 31711,

κιν 6974-142661

www.lesvos-realestate.com

e-mail: [email protected]

ΜΑΜΑΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Τηλ. 22520 33335,

κιν. 6973-887531

www.mamakos.net

[email protected]

ΠΟΛIΧΝΙΤΟΣ

HIBISCUS

REAL ESTATE SERVICESΚΟΥΡΒΑΝΙΟΥ ΜΠΑΛΚΙΖΑ ΔΗΜΗΤΡΑ

Κ. Δεληγιάννη 6, Ψαράδικα - Πολιχνίτος

Τηλ. 22520 41885

Κιν. 6945-479497

www.buy-greek-property.co.uk

[email protected]

EPEΣOΣ

LESVOSESTATEΖαχαρούλα Παπγή Πρωτούλη

6947-021559

Σκάλα Ερεσού

22530 52170

www.lesvosestate.gr

e-mail: [email protected]

SAPPHO ESTATEΣάββα Ιωάννα

Σκάλα Ερεσού

22530 52333

6972-502630

e-mail: [email protected]

ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Page 15: Εμπρός 3242

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 15Πωλείται προνομιούχο νεόδμητορετιρέ 2ου ορόφου, 70τ.μ., με 2Υ/Δ, στο κέντρο της πόλης. Τιμή140.000. Πληρ. τηλ. 2251044245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται μεζονέτα 100τ.μ., νεόδ-μητη, σε οικόπεδο 280τ.μ., με 3Υ/Δ πανοραμική θέα, κήπος,200μ. από τη θάλασσα. Επιπλέον50τ.μ. βοηθητικός χώρος στοισόγειο, τιμή προσιτή, στο Δ. Λου-τροπολέως Θερμής. Πληρ. τηλ.22510 44245 & 22510 42528,www.inter-lesvos.gr

Πωλείται οροφοδιαμέρισμα 2υπνοδωματίων, με δική του αυλή,στην Επάνω Σκάλα. Τιμή120.000. Πληρ. τηλ. 2251045181.

Πωλείται στο Κιόσκι, μεγάλη ανε-ξάρτητη μονοκατοικία αποτελού-μενη από ισόγειο υπερυψωμένοόροφο 125 τ.μ. με 3 υπνοδωμά-τια και δύο μισθωμένα άνετα δυά-ρια στον πάνω όροφο, 62 τ.μ. και59 τ.μ. αντίστοιχα. Βρίσκεται σε290 τ.μ. οικόπεδο και υπάρχειυπόλοιπο Συντελεστή Δόμησης39 τ.μ., για ανέγερση προσθήκηςή μιας ανεξάρτητης γκαρσονιέ-ρας. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ.Πληρ. τηλ. 22510 46266,22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται διαμέρισμα 122 τ.μ.στη Χρυσομαλλούσα, με 3 υπνο-δωμάτια, WC, τζάκι, αποθήκη.Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται μεγάλη μονοκατοικία 6κύριων δωματίων, πλησίον κεν-τρικής αγοράς. Διατηρητέο κτή-ριο. Τιμή 180.000. Πληρ. τηλ.22510 45181.

Πωλείται πλήρως ανακαινισμένοδυάρι, 1ου ορόφου, στο Συνοικι-σμό, με θέα στη θάλασσα. Τιμή80.000. Πληρ. τηλ. 2251045181, 6945-935806.

Πωλείται μεζονέτα 145τ.μ., μεεπιπλέον βοηθητικούς χώρους,εμβαδού 80τ.μ., στην Αγία Μαρί-να, με καταπληκτική θέα. Τιμή350.000. Πληρ. τηλ. 2251045181.

Πωλείται τεσσάρι διαμέρισμα στηΧρυσομαλλούσα, με 2 μπάνια,αποθήκη, αυτόνομη θέρμανση,μεγάλες βεράντες. Τιμή 230.000ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται ολοκαίνουριο δυάρι στοκέντρο της πόλης. Πρόκειται γιαοροφοδιαμέρισμα σε τριώροφηοικοδομή. Πληρ. τηλ. 2251045181.

Πωλείται τριάρι οροφοδιαμέρι-σμα στο Καγιάνι. Πανοραμικήθέα. Μεγάλη βεράντα. Αυτόνομηθέρμανση. Τιμή 150.000 ευρώ.Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται ολοκαίνουργια μονοκα-τοικία. 3 Υ/Δ. στα Πάμφιλα. Δια-θέτει αυλή. Θέα στη θάλασσα. Δυ-νατότητα επεκτάσεως καθ’ ύψος,ενός ακόμη διαμερίσματος100τ.μ. περίπου. Πληρ. τηλ.22510 45181.

Πωλείται γκαρσονιέρα 30τ.μ.στην περιοχή Αγ. Ιωάννη Δάφνης,2ου ορόφου. Απέχει 150μ. απότο μετρό. Πληρ. τηλ. 2251045181.

Πωλείται διαμέρισμα στην ΑγίαΦωτεινή, 100 τ.μ., με αυλή.Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται κατοικία 55τ.μ., με50τ.μ. υπόγειο, σε προνομιούχογωνιακό οικόπεδο 735τ.μ., μεαπεριόριστη θέα, στις Νέες Κυ-δωνιές. Δυνατότητα επιπλέον δό-μησης 250τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6974-778561.

Πωλείται κατοικία 100 τ.μ., μεαυλή 500 τ.μ., στην ΑεροπόρουΓιανναρέλλη. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται μονοκατοικία 2 υπνοδω-ματίων στην περιοχή ΚαμάρεςΜυτιλήνης. Πανοραμική θέα τηςπόλης. Μικρή αυλή. Τιμή80.000. Πληρ. τηλ. 2251045181.

Πωλείται μεζονέτα 3 Υ/Δ, στηνπεριοχή των Πύργων Θερμής.Διαθέτει υπόγειο γκαράζ, τιμή220.000. Πληρ. τηλ. 2251045181.

Πωλείται μεγάλη μονοκατοικία,διαμορφωμένη σε 4 ανεξάρτητεςγκαρσονιέρες, με δυνατότηταεπέκτασης, 1 λεπτό από Άγ. Θε-ράποντα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛ-ΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266,22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται στον Κάτω Χάλικα διώ-ροφη μονοκατοικία 100τ.μ. (οι-κόπεδο 390τ.μ.). Σαλόνι με τζά-κι, 2 υπνοδωμάτια, μπάνιο, μπαλ-κόνι με θέα στη θάλασσα, αυτό-νομη θέρμανση, ηλιακός θερμο-σίφωνας, 3 είσοδοι, μεγάλη αυλήμε πρόσβαση για αυτοκίνητο.Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938-477850, www.realpro.gr

Πωλείται ημιισόγειο διαμέρισμα45τ.μ. στην Παναγιούδα, με μι-κρή αυλή. 45.000 ευρώ. Πληρ.τηλ. 22510 44245 & 2251042528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται καινούργιο δυομισάρι,65τ.μ., στο Βουναράκι. Σαλόνιενιαίος χώρος με κουζίνα, 1υπνοδωμάτιο, άνετο μπάνιο, με-γάλη αποθήκη (που μπορεί να γί-νει δεύτερο υπνοδωμάτιο), βε-ράντα 30τ.μ. με θεά στη θάλασ-σα, αυτόνομη θέρμανση, ανεξάρ-τητη είσοδο, άνετο παρκινγκ, χω-ρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ.22510 40074, 6938 - 477850,www.realpro.gr

Πωλείται προνομιούχο διαμέρι-σμα υπό κατασκευή, 2ου ορό-φου, 110τ.μ., με 3 Υ/Δ, στη Χρυ-σομαλλούσα. Πληρ. τηλ. 2251044245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται νεόδμητο σε όροφοδυάρι διαμέρισμα, 50τ.μ., αρί-στης κατασκευής, στο κέντρο τηςΜυτιλήνης, κατάλληλο για εκμε-τάλλευση, με θέα. Τιμή 110.000ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ.Πληρ. τηλ. 6932-622045,22510 46450, www.lesvos-realestate.gr

Πωλείται διώροφη μονοκατοικία120τ.μ., στην περιοχή Κιόσκι.Πληρ. τηλ. 22510 44245 &22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται μονοκατοικία 85τ.μ.στην Ακαδημία. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται γκαρσονιέρα δεκαετίας,στην περιοχή της Χρυσομαλλού-σας, εμβαδού 29τ.μ.. Τιμή ευκαι-ρίας 40.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.6932-622045, 22510 46450,www.lesvos-realestate.gr

Πωλείται γκαρσονιέρα 34τ.μ.,1ου ορόφου, πλήρως επιπλωμέ-νη στην Παναγιούδα. 55.000 ευ-ρώ. Πληρ. τηλ. 22510 44245 &22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται εξαιρετική ιδιόκτητη με-ζονέτα 150τ.μ. στο Ακρωτήρι, μεσχεδόν 1στρέμ. αυλή (μπρος - πί-σω), με extra υπόγειο 80τ.μ. και130τ.μ. περίπου βεράντες. 3υπνοδωμάτια και 3 μπάνια. ΑΚΙ-ΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ.22510 46266, 22510 29942,6972-990181.

Πωλείται γωνιακό διαμέρισμα2ου ορόφου, 85τ.μ., στην περιο-χή του γηπέδου, κατάλληλο καιγια επαγγελματική στέγη. Πληρ.τηλ. 22510 44245 & 2251042528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται διαμέρισμα 1ου ορό-φου 75τ.μ., με αποθήκη, ξεχωρι-στή αυτόνομη θέρμανση, μισθω-μένο ισόγειο 15τ.μ., στη Χρυσο-μαλλούσα. Πληρ. τηλ. 2251044245 & 22510 42528,www.inter-lesvos.gr

Πωλείται εξαιρετική παραθαλάσ-σια μεζονέτα στη Νεάπολη (επίτης Κεντρικής Οδού). Με 3 Υ/Δ,extra βοηθητικό WC, τζάκι, δια-μορφωμένους όλους τους βοηθη-τικούς χώρους στο ημιισόγειο μεμάρμαρα, εγκαταστάσεις κ.τ.λ..Μεγάλες άνετες βεράντες καιαπεριόριστη θέα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑ-ΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 2251046266, 22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται οικία 75 τ.μ., σε οικόπε-δο 136 τ.μ., χτίζει 163 τ.μ.Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται καινούργια πολυτελής,προνομιούχα και αυτοτελής μονο-κατοικία 125τ.μ., με 45τ.μ. σοφί-τα, με τζάκι και ηλιακό, στο κέν-τρο της πόλης, πλησίον ΟΤΕ.Πληρ. τηλ. 22510 44245 &22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται στην Καλλιθέα προνομι-ούχα διπλοκατοικία 250τ.μ. (ισό-γειο διαμέρισμα 125τ.μ. και δια-μέρισμα 125τ.μ. 1ου ορόφου),με αυλή. Διαθέτει υπόλοιπο συν-τελεστή δόμησης 125τ.μ.. Πληρ.τηλ. 22510 44245 & 2251042528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται πλησίον Γηπέδου ορο-φοδιαμέρισμα 80τ.μ., γ´ ορόφου,με θέα και αυτονομία. ΑΚΙΝΗΤΑΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ.22510 46266, 22510 29942,6972-990181.

Πωλείται πέτρινη κατοικία στηνπεριοχή Μόριας Μυτιλήνη, εμβ.134τ.μ., με κήπο 1 στρεμ., δια-μορφωμένο (γκαράζ, εξωτ. φούρ-νο), αυλή με επιπλέον δόμηση266τ.μ., σε άριστη κατάσταση.άμεσα κατοικήσιμη, τιμή250.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 2251046450, 6932 - 622045, www.lesvos-realestate.gr

Πωλείται διώροφο σπίτι στα Βατε-ρά, 300μ. από τη θάλασσα, μεθέα, συνολικού εμβαδού260τ.μ.. 130τ.μ. ο όροφος (ισό-γειο: δυάρι και τριάρι και 1οςόροφος: μεγάλο τεσσάρι με τζά-κι), σε οικόπεδο 900τ.μ., οικοδο-μήσιμο άλλα 250τ.μ.. Τιμή ευκαι-ρίας. Πληρ. τηλ. 22520 61193,6974-949625.

Πωλείται προνομιούχο διαμέρι-σμα υπό κατασκευή, 1ου ορό-φου, 50τ.μ., στη Χρυσομαλλού-σα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 &22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται οροφοδιαμέρισμα 120τ.μ., με απεριόριστη θέα στονΚόλπο Γέρας. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται στου Καλαμάρη Παναγι-ούδας εξαιρετική παραθαλάσσιαμεζονέτα, 130τ.μ., ανεξάρτητη,με 3 Υ/Δ, βοηθητικό WC, τζάκι,διαμορφωμένο ημιυπόγειο70τ.μ., αυλή, σε ιδανική τοποθε-σία. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ.Πληρ. τηλ. 22510 46266,22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται προνομιούχο διαμπερέςδιαμέρισμα, ρετιρέ, 105 τ.μ., σταΜαύρα Σίδερα. Πληρ. τηλ.22510 44245 και 2251042528.

Πωλείται συγκρότημα 11 δωμα-τίων, εμβαδού 270τ.μ., σε οικό-πεδο 500τ.μ., πέτρινης κατα-σκευής, στο Μόλυβο. Πληρ. τηλ.22510 44245 & 22510 42528,www.inter-lesvos.gr

Πωλείται καινούργιο προνομιού-χο διαμέρισμα 110τ.μ., α´ ορό-φου, σε διπλοκατοικία στη Βα-ρειά. Πληρ. τηλ. 22510 44245& 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται μονοκατοικία 80τ.μ.,στην Αεροπόρου Γιανναρέλλη.Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται καινούργιο προνομιού-χο διαμέρισμα 60τ.μ., α´ ορό-φου, στο Ακρωτήρι (υπό κατα-σκευή). Πληρ. τηλ. 2251044245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται πολυτελέστατη βίλα180 τ.μ., με έξτρα βοηθητικέςαποθήκες και γκαράζ, πολύ υψη-λή ποιότητα κατασκευής, κατα-πληκτική απεριόριστη θέα, σε 6στρεμ. οικόπεδο. Μάστερ-ρουμμε ιδιαίτερο μπάνιο, ξυλείες μα-σίφ από δρυ, γρανίτες κ.λπ.. Μό-νο σοβαρές προτάσεις. ΑΚΙΝΗΤΑΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ.22510 46266, 22510 29942,6972-990181.

Πωλείται μονοκατοικία στην Kυ-παρισσίων, μερικώς ανακαινισμέ-νη, σε πολύ καλή τιμή. Xωρίς αυ-λή, με 2 υπνοδωμάτια. ΑΚΙΝΗΤΑΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ.22510 46266, 22510 29942,6972-990181.

Πωλούνται πολυτελείς ανεξάρτη-τες γκαρσονιέρες/δυάρια/τριά-ρια, σε υπερυψωμένο πλεονεκτι-κό οικόπεδο, με πανοραμική θέα,6 λεπτά από την Ερμού. Διαμπε-ρείς, άνετες οικίες, με ξεχωρι-στές εισόδους και τζάκι, από 36έως 97τ.μ.. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩ-ΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 2251046266, 22510 29942, 6972-990181.

Πωλούνται ανεξάρτητες μεζονέ-τες στην Παναγιούδα, από108τ.μ. έως 130τ.μ., με αυλή.Αρίστης κατασκευής σε εξαιρετι-κές τιμές. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛ-ΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266,22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται διαμέρισμα τριάρι85τ.μ., στην περιοχή Ολυμπια-κής. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται στη Σουράδα διαμέρι-σμα 85τ.μ., με εξτρά 85τ.μ. απο-θήκη. 2 επιπέδων, με εσωτερικήσκάλα. Δυνατότητα 4 υπνοδωμα-τίων. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ.Πληρ. τηλ. 22510 46266,22510 29942, 6972-990181.

Πωλούνται 2 γκαρσονιέρες από34,5 τ.μ. η καθεμία, στο κέντροτης πόλης. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται στη Βερναρδάκη διατη-ρητέα οικία 210τ.μ. περίπου στοσύνολο, με αυλή. Δυνατότητα 2εισόδων, ιδανική για μετατροπήσε επαγγελματικές στέγες, γρα-φεία ή γκαρσονιέρες. ΑΚΙΝΗΤΑΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ.22510 46266, 22510 29942,6972-990181.

Πωλείται καινούργια, παραθαλάσ-σια, πολυτελής μεζονέτα 100τ.μ.,στην παραλία Βατερών. Πληρ.τηλ. 22510 44245 & 2251042528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται καινούργια προνομιού-χα μεζονέτα 130τ.μ., με 70τ.μ.ημιισόγειο και 400 τ.μ. αυλή,στην Αγία Μαρίνα (υπό κατα-σκευή). Πληρ. τηλ. 2251044245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται καινούργια προνομιού-χα μεζονέτα 140τ.μ., με 80τ.μ.ημιισόγειο και 600τ.μ. αυλή, μεαπεριόριστη θέα, στην Αγία Μαρί-να (υπό κατασκευή). Πληρ. τηλ.22510 44245 & 22510 42528,www.inter-lesvos.gr

Πωλείται νεόδμητο διαμέρισμα70τ.μ., με 2 υπνοδωμάτια, στηνπεριοχή Χάλικα, με μεγάλες βε-ράντες και πανοραμική θέα. Έτοςκατασκευής 2007. ΛΕΩΝΗΣ.Πληρ. τηλ. 22510 23781 &6932-315919, www.leonisrealestate.com

Πωλείται διαμέρισμα διαμπερές,85 τ.μ., στην Αεροπόρου Γιαννα-ρέλλη. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται μικρό τριάρι 68τ.μ., γ´όροφου στα Μαύρα Σίδερα, διαμ-περές, με θέα, σαλονοτραπεζα-ρία, κουζίνα, 2 υπνοδωμάτια καιαυτόνομη θέρμανση. ΛΕΩΝΗΣ.Πληρ. τηλ. 22510 23781 &6932 - 315919, www.leonisrealestate.com

Πωλείται προνομιούχο διαμέρι-σμα 80τ.μ., α´ ορόφου, στοΑκρωτήρι. Υπάρχει και δυνατό-τητα γκαράζ 40τ.μ.. Πληρ. τηλ.22510 44245 & 2251042528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται καινούργιο προνομιού-χο διαμέρισμα 100τ.μ., σε δι-πλοκατοικία με αποθήκη 30τ.μ.και γκαράζ, στη Σκάλα Καλλο-νής. Πληρ. τηλ. 22510 44245& 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Στη Σκάλα Ν. Κυδωνιών (Μπαλ-τζίκι) πωλούνται ετοιμοπαράδο-τες παραθαλάσσιες εξοχικέςκατοικίες πάνω στο κύμα, 30,50, 70, 80 και 100τ.μ., σε δια-μερίσματα & μεζονέτες από2.000τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6977-807567 & 210 6395044,22510 31747.

Πωλείται οικία στα Πάμφιλα 100τ.μ. και μία γκαρσονιέρα καινούρ-για. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Ενοικιάζεται δυάρι 55 τ.μ., 3ουορόφου, στην περιοχή του γηπέ-δου. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛΛΗΣ.Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943- 472073, www.kounellisestate.gr

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα, και-νούργια και επιπλωμένη, στοΒουναράκι. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛ-ΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22513 00984,6943 - 472073, www.kounellisestate.gr

Πωλείται μονοκατοικία 86 τ.μ., 2Υ/Δ, σε 2 επίπεδα, με αυλή καιθέα, στη Χρυσομαλλούσα. ΜΕΣΙ-ΤΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ.22513 00984, 6943-472073,www.kounellisestate.gr

Πωλείται μονοκατοικία 192 τ.μ.και 60 τ.μ. γκαράζ, με 3 Υ/Δ,κουζίνα, καθιστικό, απεριόριστηθέα, πενταετίας, σε εξαιρετικήκατάσταση, Συνοικισμός Μυτιλή-νης. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛΛΗΣ.Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943

- 472073, www.kounellisestate.gr

Πωλείται μεζονέτα 142 τ.μ., και-νούργια, με 3 υπνοδωμάτια καιθέα, στην Παναγιούδα. Τιμή Λογι-κή. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛΛΗΣ.Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943- 472073, www.kounellisestate.gr

Πωλείται μεζονέτα υπό κατα-σκευή, 125 τ.μ. + 65 τ.μ., υπό-γειο, με 3 Υ/Δ και 180 τ.μ. αυ-λή, στα Αλυφαντά. ΜΕΣΙΤΙΚΟΚΟΥΝΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 2251300984, 6943-472073, www.kounellisestate.gr

Πωλείται 60 τ.μ., μονοκατοικία,με 1 Υ/Δ και Σ.Δ. 20 τ.μ., στοΚιόσκι. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛΛΗΣ.Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943- 472073, www.kounellisestate.gr

Πωλείται παλιά οικία 55 τ.μ. +55 τ.μ. υπόγειο, με αυλή και θέατο κάστρο, στο Συνοικισμό. ΜΕ-

ΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ.22513 00984, 6943-472073,www.kounellisestate.gr

Πωλείται διαμέρισμα 105 τ.μ.,με 3 Υ/Δ και αυλή, σε διπλοκα-τοικία, με υπόλοιπο Σ.Δ. 150τ.μ., στη Χρυσομαλλούσα. ΜΕΣΙ-ΤΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ.22513 00984, 6943-472073,www.kounellisestate.gr

Πωλείται δυάρι 72 τ.μ., 1ου ορό-φου, στη Χρυσομαλλούσα. ΜΕΣΙ-ΤΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ.22513 00984, 6943-472073,www.kounellisestate.gr

Πωλείται μονοκατοικία 75 τ.μ.,με 2 Υ/Δ, ισόγεια, σε οικόπεδο136 τ.μ. και χτίζει επιπλέον 75τ.μ., στο Συνοικισμό Μυτιλήνης.ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛΛΗΣ. Πληρ.τηλ. 22513 00984, 6943-472073, www.kounellisestate.gr

Πωλείται διαμέρισμα 54 τ.μ.,ισόγειο, με 1 Υ/Δ, στο κέντρο

της Μυτιλήνης. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥ-ΝΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 2251300984, 6943-472073, www.kounellisestate.gr

Πωλείται διαμέρισμα 110 τ.μ.,με 2 Υ/Δ, με υπόλοιπο Σ.Δ. 85τ.μ. και αυλή, σε πολύ καλή κα-τάσταση, στη Χρυσομαλλούσα.ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛΛΗΣ. Πληρ.τηλ. 22513 00984, 6943-472073, www.kounellisestate.gr

Ενοικιάζονται καινούργια γρα-φεία 30 τ.μ., επί της Ερμού. ΜΕ-ΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ.22513 00984, 6943-472073,www.kounellisestate.gr

Πωλείται κατάστημα 41 τ.μ. επίτης Ερμού, στο ύψος της ΕπάνωΣκάλας. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛΛΗΣ.Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943- 472073, www.kounellisestate.gr

Πωλείται οικόπεδο 4.000 τ.μ.,άρτιο και οικοδομήσιμο, στη Νε-

άπολη Μυτιλήνης. ΜΕΣΙΤΙΚΟΚΟΥΝΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 2251300984, 6943-472073, www.kounellisestate.gr

Πωλείται οικόπεδο 2 στρεμ.,στους Πύργους Θερμής, άρτιο,χτίζει 200 τ.μ., με θέα και στοόριο του οικισμού. ΜΕΣΙΤΙΚΟΚΟΥΝΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 2251300984, 6943-472073, www.kounellisestate.gr

Πωλείται οικόπεδο 300 τ.μ. εν-τός οικισμού, περιοχή Βουναρά-κι, με απεριόριστη θέα, κατάλλη-λο για επένδυση. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥ-ΝΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 2251300984, 6943-472073, www.kounellisestate.gr

Πωλείται οικόπεδο 7 στρεμ., χτί-ζει 230 τ.μ. στους Πύργους Θερ-μής. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛΛΗΣ.Πληρ. τηλ. 22513 00984, 6943- 472073, www.kounellisestate.gr

Πωλείται οικόπεδο 1 στρέμ., εν-

τός οικισμού, χτίζει 400 τ.μ., στηΘερμή. Τιμή λογική. ΜΕΣΙΤΙΚΟΚΟΥΝΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 2251300984, 6943-472073, www.kounellisestate.gr

Πωλούνται 2 οικόπεδα 4 στρεμ.,πάνω σε δημοτικό δρόμο, μεαπεριόριστη θέα, στο ΚουμκόΜυτιλήνης. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛ-ΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22513 00984,6943 - 472073, www.kounellisestate.gr

Πωλείται οικόπεδο 4 στρεμ., χτί-ζει 200 τ.μ., στη ΛουτρόποληΘερμής. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛ-ΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22513 00984,6943 - 472073, www.kounellisestate.gr

Πωλείται οικόπεδο 13.000 τ.μ.,στην περιοχή της ΔΕΗ, στη ζώνηχαμηλής όχλησης, χτίζει 7.000τ.μ.. Τιμή λογική. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥ-ΝΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 2251300984, 6943-472073, www.kounellisestate.gr

Page 16: Εμπρός 3242

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 201116Πωλείται προνομιούχα παραδο-σιακή κατοικία, 650τ.μ., μεβοηθητικούς χώρους, σε οικό-πεδο 1.000τ.μ., στο κέντρο τηςπόλης. Πληρ. τηλ. 2251044245 & 22510 42528,www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο πολυτε-λές, καινούργιο οροφοδιαμέρι-σμα, 150τ.μ., σε διπλοκατοικία,με απεριόριστη θέα και αυλήστη Βαρειά. Πληρ. τηλ. 2251044245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο διαμέρι-σμα 80τ.μ., α´ ορόφ., πλήρωςανακαινισμένο, σε άριστη κατά-σταση, στο Ναυτικό Όμιλο.Πληρ. τηλ. 22510 44245 &22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται διαμέρισμα στη Χρυ-σομαλλούσα, 103 τ.μ., με 3υπνοδωμάτια, όλο ανακατα-σκευασμένο. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται παραδοσιακή μονοκα-τοικία 180τ.μ., στο κέντρο τηςαγοράς, βρισκόμενη σε οικόπε-δο 280τ.μ.. Κατάλληλη για εμ-πορική εκμετάλλευση (ενοικια-ζόμενα δωμάτια-γκαρσονιέρες).ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 2251023781 & 6932-315919, www.leonisrealestate.com

Πωλείται αρχοντικό 200 τ.μ.,υπόγεια και βοηθητικοί χώροί100 τ.μ., σε άριστη κατάσταση.Έτος κατασκευής 1890. Βρί-σκεται σε οικόπεδο 600 τ.μ. μεψηφιδωτές αυλές, το δε κτήριοσε καλή κατάσταση και σε πολύκαλή τιμή. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ.22510 23781 & 6932-315919.

Πωλούνται προνομιούχες μεζονέ-τες 105 τ.μ. εκάστη, με 52 τ.μ.γκαράζ, αυλή και πανοραμικήθέα, στην ευρύτερη περιοχή Σου-ράδας. Πληρ. τηλ. 22510 44245& 22510 42528.

Πωλείται προνομιούχα μονοκατοι-κία 95 τ.μ., με μεγάλη αυλή σε 2στρέμ. οικόπεδο και πανοραμικήθεά, στη Σκάλα Νέων Κυδωνιών.Πληρ. τηλ. 22510 44245 &22510 42528.

Πωλείται καινούργια μονοκατοι-κία 90 τ.μ., στην περιοχή του Συ-νοικισμού, με θέα, 4 δωμάτια,καλοριφέρ, 2 υπνοδωμάτια. Υπο-λείπονται 80τ.μ. να οικοδομη-θούν. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ.22510 23781 & 6932 -315919, www.leonisrealestate.com

Πωλείται νεόδμητη, παραθαλάσ-σια μεζονέτα 125τ.μ., στην Πανα-γιούδα, με διαμορφωμένο υπό-γειο 70τ.μ. και οικόπεδο300τ.μ., μεγάλη σαλονοτραπεζα-ρία με τζάκι, πλήρως εντοιχισμέ-νη κουζίνα, WC, 3 Υ/Δ, μπάνιοκαι μεγάλες βεράντες. Δεκτές μό-νο σοβαρές προτάσεις. ΛΕΩΝΗΣ.Πληρ. τηλ. 22510 23781 &6932-315919, www.leonisrealestate.com

Πωλείται μονοκατοικία 120 τ.μ.στο Βουναράκι, σε άριστη κατά-σταση, βρισκόμενη σε οικόπεδο240 τ.μ.. Υπολείπονται άλλα 120τ.μ. να οικοδομηθούν. ΛΕΩΝΗΣ.Πληρ. τηλ. 22510 23781 &6932-315919, www.leonisrealestate.com

Πωλείται διαμέρισμα στη Χρυσο-μαλλούσα, 120 τ.μ., με αυτόνομηθέρμανση, WC, αποθήκη, 3 υπνο-δωμάτια. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλούνται 2 τριάρια, 65 τ.μ. τοκαθένα, 40 τ.μ. βεράντα. Πληρ.τηλ. 6977-241294.

Πωλείται προνομιούχο διαμέρι-σμα α’ ορόφου, 100 τ.μ., στηνπεριοχή Αγ. Παντελεήμονος στοΒουναράκι (διπλοκατοικία υπόκατασκευή). Πληρ. τηλ. 2251044245 & 42528.

Πωλείται προνομιούχα μεζονέταυπό κατασκευή, 140 τ.μ., με 70τ.μ. ισόγειο γκαράζ και μικρή αυ-λή, στο Ακλειδιού. Πληρ. τηλ.22510 44245 & 42528.

Πωλείται προνομιούχο κεντρικόοροφοδιαμέρισμα στην Καλλονή,160 τ.μ.. Τιμή διαπραγματεύσι-μη. Πληρ. τηλ. 22510 44245 και42528.

Πωλείται καινούργιο προνομιού-χο οροφοδιαμέρισμα, διαμπερές,85 τ.μ., σε διώροφο κτίσμα, μεαυτόνομη θέρμανση και ηλιακό,στο κέντρο της Καλλονής. Πληρ.τηλ. 22510 44245, 42528.

Πωλείται ημιισόγειο πολυτελέςδιαμέρισμα, 50 τ.μ., πλήρως επι-πλωμένο, στο κέντρο της Χρυσο-μαλλούσας. Πληρ. τηλ. 2251044245 & 22510 42528.

Πωλείται προνομιούχα διώροφημονοκατοικία 90 τ.μ., ανακαινι-σμένη, με απεριόριστη θέα, στηνΑγ. Μαρίνα, σε οικόπεδο 180τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 44245 &22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλούνται διαμερίσματα α’ ορό-φου, 47 τ.μ., με γκαράζ 25 τ.μ.,αυτόνομη θέρμανση, ηλιακό θερ-μοσίφωνα, στην Καλλονή. Πληρ.τηλ. 22510 44245, 42528.

Ζητείται για αγορά τριάρι ή τεσσά-ρι, εντός της Μυτιλήνης. 2 ή 3υπνοδωμάτια, για άμεση κατοίκη-ση. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ.Πληρ. τηλ. 22510 46266,22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται κεντρικό κατάστημα100τ.μ., με 60τ.μ. αποθήκη, σεεμπορικό σημείο της αγοράς.Πληρ. τηλ. 22510 44245 &22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται αποθήκη στην Παγανή200 τ.μ., με άδεια υγειονομικούενδιαφέροντος ή βιομηχανικού.Τιμή λογική. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται πολύ μεγάλο κατάστημαστην κεντρική αγορά Μυτιλήνης(οδός Ερμού). Μόνο σοβαρέςπροτάσεις. Πληρ. τηλ. 2251045181.

Πωλείται αποθήκη στην Χρυσο-μαλλούσα ισογείου, 150 τ.μ., σελογική τιμή. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται μικρό γραφείο, ευρισκό-μενο στην αρχή της Ερμού (πλη-σίον Alpha Bank). Πληρ. τηλ.22510 45181.

Πωλούνται καταστήματα από 280τ.μ. έως 335 τ.μ.. Πληρ. τηλ.6977-241294.

Πωλείται επαγγελματικός χώρος900τ.μ., επί της Ε.Ο. Μυτιλήνης -Καλλονής, πλησίον ξενοδοχείου«Μυτιλάνα». Έκταση οικοπέδου8στρέμ.. Πληρ. τηλ. 2251045181.

Πωλείται ένα κατάστημα, 140τ.μ. στον Ποταμό. Πληρ. τηλ.6977-241294.

Πωλείται μεγάλο βιοτεχνικό κτή-ριο και κατάστημα στην ΠαγανήΜυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 2251045181.

Πωλείται αποθήκη-συνεργείο,καινούργια, 135τ.μ.. Πληρ. τηλ.6977-241294.

Πωλείται αποθήκη υπόγεια σταΠυργέλλια. Πληρ. τηλ. 2251044245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλούνται καταστήματα 125τ.μ., στο δρόμο για τη χωματερή.Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται ανεξάρτητο κατάστημα20τ.μ. ισόγειο, με 20τ.μ. πατάρι,πλησίον Ερμού. Πληρ. τηλ.22510 44245 & 22510 42528,www.inter-lesvos.gr

Πωλείται γκαράζ 23τ.μ., στην πε-ριοχή της Καλλιθέας, 22.000 ευ-ρώ. Πληρ. τηλ. 22510 44245 &22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται κατάστημα 140τ.μ., μεμεγάλο πεζοδρόμιο, στη Χρυσο-μαλλούσα. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ.22510 23781 & 6932 -315919, www.leonisrealestate.com

Πωλούνται γραφείο-διαμέρισμα120τ.μ., ι´ όροφος, προνομιού-χα, μισθωμένα, πλησίον Μητρο-πόλεως. Πληρ. τηλ. 2251044245 & 22510 42528,www.inter-lesvos.gr

Πωλείται κατάστημα στην κεντρι-κή αγορά της Μυτιλήνης στην πε-ριοχή «ΜΠΑΣ ΦΑΝΑΡ», που περι-λαμβάνει: Υπόγειο - ισόγειο - πα-τάρι και α´ όροφο. Συνολικά169,60 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 2251020625.

Πωλούνται γραφεία 141τ.μ. (σύ-νολο) στην προκυμαία Μυτιλήνης,με πολύ καλή απόδοση ενοικίου.ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 2251023781 και 6932-315919, www.leonisrealestate.com

Πωλούνται αποθήκες στη Χρυσο-μαλλούσα, από 45 τ.μ. μέχρι 90τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Ενοικιάζεται αποθηκευτικός χώ-ρος 26τ.μ., στην Καλλιθέα. Πληρ.τηλ. 6971-696328.

Ενοικιάζεται κατάστημα 80 τ.μ.,διαμπερές, με πατάρι και WC,πλησίον Αγίου Θεράποντος.Πληρ. τηλ. 6993-932333.

Ενοικιάζεται κατάστημα κεντρι-κό, Κουντουριώτου 83 (τώραλειτουργεί ως Chicago Chickenand Pizza), 111 τ.μ. με πατάρι75 τ.μ., αίθριο 23 τ.μ. και πρα-σιά. Πληρ. Tηλ. 22510 41712,6972-512736.

Ενοικιάζεται γραφείο 40 τ.μ.,πλησίον Ερμού, στο ύψος του Αγί-ου Θεράποντος. Ιδανικό για κάθεχρήση. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ.Πληρ. τηλ. 22510 46266,22510 29942, 6972-990181.

Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώ-ρος 90 τ.μ. + πατάρι, στην Ελ.Βενιζέλου. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται υπερυψωμένο ισό-γειο για επαγγελματικό χώρο, 57τ.μ., στην περιοχή του γηπέδου.Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται στην Παγανή επαγ-γελματικός χώρος 1.200 τ.μ..Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται ισόγειο κατάστημα106 τ.μ., με επιπλέον πατάρι,στην Ελ. Βενιζέλου 29, Μυτιλήνη.Πληρ. τηλ. 6976-626973,22510 29206.

Ενοικιάζεται κατάστημα 108 τ.μ.για οποιαδήποτε χρήση, με αυλή-πάρκινγκ, στο 12ο χλμ. Μυτιλή-νης - Πλωμαρίου, περιοχή Ντίπι,δίπλα στο πρατήριο ΕΚΟ. Πληρ.τηλ. 6988-907798, κ. Ντίνα.

Ενοικιάζεται προνομιούχο νέο κα-τάστημα 160 τ.μ. με 100 τ.μ.ημιυπόγειο, πλησίον ΖωοδόχουΠηγής. Πληρ. τηλ. 22510 44245& 42528.

Ενοικιάζεται στην οδό Ικτίνουπλεονεκτικό γραφείο 4ου ορό-φου, ιδανικό για επαγγελματικήστέγη, σε κεντρικότατη πολυκα-τοικία στην αρχή της οδού Καβέ-τσου. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ.Πληρ. τηλ. 22510 46266,22510 29942, 6972-990181.

Ενοικιάζεται συγκρότημα 2 ολο-καίνουργιων γραφείων, χωρίςκοινόχρηστα, είτε συνολικά είτεμεμονωμένα, πλησίον κεντρικήςαγοράς. Πληρ. τηλ. 2251045181.

Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώ-ρος, 360 τ.μ. και 500 τ.μ. προ-αύλιο χώρο. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Ενοικιάζεται μαγαζί στην κεντρικήαγορά, 43 τ.μ.. Πέτρινοι τοίχοι,δυνατότητα δημιουργίας παταρι-ού. Πληρ. τηλ. 22510 44243 &6936-626775.

Ενοικιάζονται 2 ολοκαίνουργιακαταστήματα, αρίστης κατα-σκευής, γενικού και υγειονομικούενδιαφέροντος, 150 τ.μ. και 170τ.μ., στην Παγανή, στο ύψος τουΚτηνιατρείου. Διαθέτουν άνετοχώρο φορτοεκφόρτωσης και θέ-ση στάθμευσης. Τιμές χαμηλές.ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ.τηλ. 22510 46266, 2251029942, 6972-9901.

Ενοικιάζεται κατάστημα 75 τ.μ.,στην οδό Ζωοδόχου Πηγής. Τιμή350 ευρώ. Πληρ. τηλ. 2251045181.

Ενοικιάζεται κατάστημα επί τηςπροκυμαίας, κατάλληλο για οποι-αδήποτε χρήση. Πληρ. τηλ.22510 45181.

Ενοικιάζεται μεγάλη μονοκατοικίακατάλληλη για επαγγελματική στέ-γη, 145 τ.μ., στο κέντρο της πό-λης. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται γραφείο γ’ ορόφου,50 τ.μ., με πρόσοψη, στο πάρκο,Ικτίνου 2. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Ενοικιάζεται ισόγειο κατάστημα110 τ.μ., πίσω από την κεντρικήαγορά. Πληρ. τηλ. 22510 44245και 42528.

Ενοικιάζεται γραφείο 26τ.μ. 2ουορόφου, στην Ικτίνου. Σε χαμηλήτιμή, ιδανικό για κάθε χρήση. ΑΚΙ-ΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ.22510 46266, 22510 29942,6972-990181.

Ενοικιάζεται καινούργιο κατάστη-μα 160τ.μ. στο 5ο χλμ. Μυτιλή-νης - Καλλονής. Πληρ. τηλ.22510 44245 & 22510 42528,www.inter-lesvos.gr

Ενοικιάζονται 2 καταστήματα-επαγγελματικοί χώροι, 70 & 40τ.μ. αντίστοιχα, μαζί ή και μεμο-νωμένα, στη Χρυσομαλλούσα,Θουκυδίδη & Κανάρη, πρώηναξονικός τομογράφος «ΙατρικήΔιάγνωση». Πληρ. τηλ. 2251047474, 6978-292195.

Ενοικιάζεται κατάστημα (βιοτεχνι-κό κτήριο) 100τ.μ. με 40τ.μ. πα-τάρι στο Γαϊδαρανήφορο, ιδανικόγια συνεργείο, βαφείο και εμπό-ριο αλουμινίων κ.τ.λ. Τιμή πολύχαμηλή - μπορεί να χρησιμοποι-ηθεί και για αποθήκη. ΑΚΙΝΗΤΑΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ.22510 46266, 22510 29942,6972-990181.

Ενοικιάζεται καινούργια κεντρικάπρονομιούχα καταστήματα450τ.μ. (3Χ150) στο 3ο χιλιόμε-τρο Μυτιλήνης - Θερμής (ενοικιά-ζονται και μεμονωμένα). Πληρ.τηλ. 22510 44245 & 2251042528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται επικερδής επιχείρησηταβέρνα-ψησταριά, στο κέντροτης Μυτιλήνης, λόγω συνταξιοδό-τησης. Πληρ. τηλ. 22510 45922

Πωλούνται στην Πέτρα 5 ενοικια-ζόμενα δωμάτια, με αυτόνομηθέρμανση, σε 4 στρεμ. οικόπεδο.Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται επιχείρηση εμπορίαςτροφίμων (μετά από 10ετή λει-τουργία), ευρισκόμενη εντός κεν-τρικής αγοράς Μυτιλήνης (μετάτη Μητρόπολη). Εμβαδόν κατα-στήματος 24τ.μ.. Πληρ. τηλ.22510 45181.

Πωλείται επιχείρηση - καφενείο,στην οδό Ιωακείμ Γ5 (στενάκιαγοράς), τιμή λογική. Mόνο σοβα-ρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 6948-915881.

Πωλείται επικερδής επιχείρησηκαφετέρια-πιτσαρία στην πλατείαΚαλλονής. Τιμή διαπραγματεύσι-μη. Πληρ. τηλ. 22530 227556976-837749, κ. Νίκος.

Πωλείται επιχείρηση fast food(καφέ, σάντουιτς, τυρόπιτα, κρέ-πα κ.λπ.) στο κέντρο της πόλης,Ερμού 80, λόγω αναχωρήσεως.Τιμή προσιτή. Δεκτός κάθε οικο-νομικός έλεγχος. Πληρ. τηλ.6980-785927.

Πωλείται οπωροπαντοπωλείο -πρατήριο άρτου, επί της Αεροπό-ρου Γιανναρέλλη, σε πολύ καλήτιμή. Πληρ. τηλ. 6989-919130,22510 42346.

Ενοικιάζεται προνομιούχο κεντρι-κό κατάστημα 120τ.μ., με 60τ.μ.πατάρι, στην περιοχή της μαρί-νας. Πληρ. τηλ. 22510 44245 &22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται εξοπλισμός ζαχαρο-πλαστείου ολόκληρος ή και κομ-μάτια του. Ένα αυτοκίνητο ψυ-γείο VITTO 108 MERCEDES,μηχανή HONDA TRANSALP.Πληρ. τηλ. 6973-037808,ώρες καταστημάτων.

Πωλείται μπετονιέρα και αναβα-τόριο Ρομπόκα βαρέως τύπου, μεμηχανές Diesel - Μαλκότσι, 12 &15 ΗΡ αντίστοιχα. Πληρ. τηλ.6936-897033.

Πωλείται βυτίο μεταφοράς καυσί-μων για πρατήριο, χωρητικότητας2.350 λίτρων, τύπος MazdaT2500, με αντλία, μετρητή και120μ. λάστιχο. Δεκτός κάθε μη-χανολογικός έλεγχος. Τιμή συζη-τήσιμη. Πληρ. τηλ. 6948-601773.

Πωλείται εξοπλισμός εστιατορίου-ταβέρνας εξ ολοκλήρου ή μεμο-νωμένα. Ψυγείο τρίπορτο, λάν-τζες διπλές ανοξείδωτες, απορ-ροφητήρας 2,5μ. μαζί με μοτέρεξαερισμού. Πληρ. τηλ. 6988-907798, κ. Ντίνα.

Ενοικιάζεται οικόπεδο εμβαδού 4στρεμμάτων επί της παραλιακήςοδού Μυτιλήνης - Παναγιούδας,στο ύψος του Καρα Τεπέ. Κτημα-τεμπορική. Πληρ. τηλ. 2251045181, 6945-935806.

Πωλείται οικόπεδο 600 τ.μ. στηνΚράτηγο. Επίπεδο, με θέα, χτί-ζονται 300 τ.μ.. Σε πολύ καλή τι-μή. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 2251023781 & 6932-315919,www.leonisrealestate.com

Πωλείται οικόπεδο στην περιοχήτης Κρατήγου, εντός οικισμού,500 τ.μ., με δυνατότητα δόμησης200 τ.μ., νερό και ρεύμα. Επίπε-δο, 50 μ. από τη θάλασσα. Τιμή160.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.6936-160269, 22510 46105

Πωλείται οικόπεδο στην περιοχήΚουμκό Μυτιλήνης, με πανοραμι-κή θέα, εμβαδόν 4 στρεμμάτωνμε οικοδομική άδεια για 200τ.μ.οικία. Τιμή 160.000 ευρώ.ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ.τηλ. 22510 46450, 6932-622045, www.lesvos-realestate.gr

Πωλείται οικόπεδο στην περιοχήΑγίας Μαρίνας Μυτιλήνης, εμβα-δόν 2 στρεμμάτων με δυνατότηταοικοδόμησης 160 τ.μ οικίας,εφάπτεται σε δρόμο χωρίς κλί-σεις. Τιμή 90.000. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 2251046450, 6932-622045, www.lesvos-realestate.gr

Στην Καλλονή πωλούνται οικόπε-δα άρτια και οικοδομήσιμα εντόςσχεδίου πόλεως, σε κεντρική πε-ριοχή, από 252 τ.μ. έως 540τ.μ.. Τιμές λογικές. Πληρ. τηλ.22530 22146

Πωλείται πάνω από την «Αχιβάδα»εξαιρετικό γεωτεμάχιο 1.200τ.μ., με προοπτική για οικόπεδο.Καταπληκτική θέα. Ιδανική γιαεπένδυση. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛ-ΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266,22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται στην Κάτια οικόπεδο 1στρεμ., με συντελεστή δόμησης180 τ.μ., με μια μικρή κλίση 10%και με θέα στη θάλασσα. Πληρ.τηλ. 6947-949150.

Πωλείται άρτιο και οικοδομήσιμοοικόπεδο 923 τ.μ., στον Άνω Χά-λικα (στους Δυο Αγίους), με πανο-ραμική θέα στη θάλασσα, μικρήκλήση, πάνω στο δημοτικό δρό-μο. Χτίζει 160 τ.μ.. Τιμή ευκαι-ρίας! Πληρ. τηλ. 22510 40074,6938-477850, www.realpro.gr

Πωλείται ποσοστό εξ αδιαιρέτουελαιοκτήματος στη θέση «Κέν-τρο» και τοποθεσία Κουφόπετρα,επί της εθνικής οδού Μυτιλήνης -Καλλονής, συνολικής έκτασης 10στρεμ.. Πληρ. τηλ. 2107491292 και 22510 26914

Πωλείται οικόπεδο 4 στρεμ. στηΝεάπολη. Θέα στη θάλασσα. Τιμή200.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.22510 45181.

Πωλείται στο Πυργί οικόπεδο 2στρεμ., με συντελεστή δόμησης160 τ.μ., με ρεύμα, νερό, έτοιμηπερίφραξη και θέα στον κόλποΓέρας. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται οικόπεδο στο Μόλυβοστην περιοχή Φάρος, 13 στρεμ.,με θέα στη θάλασσα, κατάλληλογια ξενοδοχειακή μονάδα. Πληρ.τηλ. 6947-949150.

Πωλείται οικόπεδο στο ΜάρμαροΓέρας, 1.200 τ.μ., με 12 μ. πρό-σοψη, επάνω στη θάλασσα, άρτιοκαι οικοδομήσιμο 400 τ.μ..Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται οικόπεδο στην περιοχήΝέων Κυδωνιών, 850 τ.μ. με200 τ.μ. συντελεστή δόμησης, τι-μή 75.000 ευρώ. Πληρ. τηλ.6947-949150.

Πωλείται οικόπεδο στην περιοχήΛάρσος, 8,5 στρεμ., άρτιο και οι-κοδομήσιμο, με γεώτρηση. Πληρ.τηλ. 6947-949150.

ΠΩΛΗΣΕΙΣΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ

ΧΩΡΩΝ

ΠΩΛΗΣΕΙΣΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣΟΙΚΟΠΕΔΩΝ

ΠΩΛΗΣΕΙΣΟΙΚΟΠΕΔΩΝ

ΠΩΛΗΣΕΙΣΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ

ΧΩΡΩΝ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ

Page 17: Εμπρός 3242

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 17

Α Γ Ο Ρ Α Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Σ

Ι Δ Ι Α Ι Τ Ε Ρ Α Μ Α Θ Η Μ Α Τ Α

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ

Για το ψητοπωλείο «Ο Δημήτρης»,ζητείται διανομέας για ημιαπα-σχόληση. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛ-ΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266 &6946-286919.

Από ξυλουργείο ζητείται τοποθε-τητής για έπιπλα κουζίνας, ντου-λάπας - πόρτας. Πληρ. τηλ. 6937-

086330.

Πολυεθνική εταιρεία, πρωτοπό-ρος στον τομέα διατροφής-ευε-ξίας, ζητά άμεσα άτομα άνωτων 23 ετών για στελέχωση τμη-μάτων μάρκετινγκ, & διοικητι-κής οργάνωσης. Δεν απαιτείταιπροϋπηρεσία. Επιθυμητή γνώσηδιαδικτύου. Παρέχεται εκπαί-

δευση - υψηλές αποδοχές - προ-οπτική καριέρας. Πληρ. τηλ.6988-954483, www.extraxrima.gr

Ζητείται πεπειραμένος ψυκτι-κός, καταρτισμένος στην επαγ-γελματική ψύξη, κάτοχος διπλώ-ματος αυτοκινήτου. Πληρ. τηλ.22510 48108.

ΖΗΤΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Νηπιαγωγός αναλαμβάνει υπεύ-θυνη φύλαξη μικρών παιδιών καιβρεφών. Επίσης ενδιαφέρεταικαι ως υπάλληλος γραφείου. Κά-τοχος διπλώματος ECDL και γνώ-σεις αγγλικής γλώσσας EDEXCEL.Πληρ. τηλ. 6976-606157.

Κοπέλα με πιστοποιητικό ECDL,

άριστη γνώση χειρισμού Η/Υ,αγγλικά επιπέδου Lower και μεκάρτα ανεργίας από ΟΑΕΔ, ζητάεργασία ως υπάλληλος γραφεί-ου. Πληρ. τηλ. 6974-877958.

Κυρία από τη Βουλγαρία, μεπροϋπηρεσία, ζητά απασχόλησηγια φύλαξη παιδιών και ηλικιω-μένων, όλες τις ώρες (πρωί καιβράδυ). Πληρ. τηλ. 6984-

710605.

Νοσηλεύτρια με πτυχίο και εμ-πειρία αναλαμβάνει νοσηλευτι-κή φροντίδα (ενέσεις, καθετή-ρες κ.λπ.). Επίσης αναλαμβάνειτη φύλαξη παιδιών, αλλά και τοδιάβασμά τους για μαθήματαδημοτικού. Πληρ. τηλ. 6945-985466.

Απόφοιτος του Goethe Institutκαι με μητρική γλώσσα τα γερ-μανικά παραδίδει ιδιαίτερα μα-θήματα Γερμανικών για όλα ταεπίπεδα του Κρατικού Πιστο-ποιητικού Γλωσσομάθειας καιτου Γερμανικού ΙνστιτούτουGoethe. Πληρ. τηλ. 6984-505902, 22510 54648.

Φιλόλογος με πείρα και μετα-δοτικότητα παραδίδει ιδιαίτεραμαθήματα σε μαθητές γυμνασί-ου - λυκείου. Πλούσιο υλικόσημειώσεων, παράδοση μαθη-μάτων με υπολογιστή, ιδιαίτε-ρη πείρα σε μαθητές με δυσλε-ξία στο μάθημα της Έκθεσης.Δυνατότητα οργάνωσης μικρώνγκρουπ. Τιμές φιλικές. Δυνατό-

τητα μαθημάτων και στις περιο-χές Γέρας, Πολιχνίτου. Πληρ.τηλ. 6976-595767.

Φιλόλογος με 12ετή εμπειρίαπαραδίδει μαθήματα γυμνασί-ου - λυκείου - ΕΠΑΛ (Αρχαία Ελ-ληνικά, Λατινικά, Νέα Ελληνι-κά, Έκθεση-Έκφραση, Ιστο-ρία). Προετοιμασία για πανελ-

λαδικές εξετάσεις. Πληρ. τηλ.22510 22051 & 6974-478717.

Φιλολογίας, με πολυετή πείρα,παραδίδει μαθήματα ισπανι-κών. Προετοιμασία για πτυχίαDELE (Inicial, Intermedio, Su-perior). Τμήματα ολιγομελή ήατομικά. Πληρ. τηλ. 6932-

434235.

Γερμανικής Φιλολογίας Πανεπι-στημίου Αθηνών & Goethe In-stitut. Παραδίδει μαθήματαγερμανικών σε όλα τα επίπεδα,για όλα τα πτυχία, σε μαθητές,φοιτητές, ενηλίκους. Παράδο-ση μαθημάτων και με τη μέθο-δο της τηλεδιάσκεψης (inter-

net). Πληρ. τηλ. 6937-012529, 22510 48545.

Καθηγήτρια Φιλόλογος με πο-λυετή εμπειρία στη διδασκαλίαΑρχαίων Ελληνικών, Λατινικών,Ιστορίας κι Έκθεσης παραδίδειμαθήματα σε μαθητές γυμνασί-ου - λυκείου. Τιμές λογικές.Πληρ. τηλ. 6973-746278.

Πωλείται οικόπεδο στη Νεάπολη4 στρεμ., με 200 τ.μ. συντελεστήδόμησης. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται στο Χάλικα οικόπεδο0,5 στρέμ., με συντελεστή δόμη-σης 400 τ.μ. + το γκαράζ, μεαπεριόριστη θέα και 3 προσβάσι-μους δρόμους. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται στα Βατερά οικόπεδο20 στρεμ., επανω στο δρόμο,μπροστά στη θάλασσα, μόνο σο-βαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ.6947-949150.

Πωλείται οικόπεδο 290 τ.μ.,στην περιοχή του Δικαστηρίου.Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται στον Αφάλωνα οικόπεδο365 τ.μ., με παλιά πέτρινη οικία90 τ.μ., με θέα στη θάλασσα. Τοοικόπεδο είναι άρτιο και οικοδο-μήσιμο, επίπεδο, περιφραγμένο,με μεγάλη πρόσοψη στη δημοτικήοδό (13 μ.). Χτίζει 320 τ.μ..Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938-477850, www.realpro.gr

Πωλείται οικόπεδο στη Νεάπολη,4 στρεμ., με 200 τ.μ. συντελεστήδόμησης. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται οικόπεδο 7 στρεμ. στηνπεριοχή της Πέτρας (Πετρί). Πα-νοραμική θέα, μεγάλη πρόσοψηστο δρόμο. Τιμή 90.000 ευρώ,συζητήσιμη. Πληρ. τηλ. 6977-637313, 6974-123430.

Πωλείται μικρό οικόπεδο, στη θέ-ση Βουναράκι Μυτιλήνης. Πληρ.τηλ. 22510 45181.

Πωλείται οικόπεδο 270 τ.μ., στιςΚαμάρες. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται οικόπεδο 60 τ.μ. (μεπαλιό πέτρινο κτίσμα) στον Πλάτα-νο, με πρόσοψη στον κεντρικόδρόμο (Ευριπίδου 7). Συντελε-στής δόμησης 1,0. Χτίζει 2 ορό-φους (2 μεγάλες γκαρσονιέρεςμε αυλή). Τιμή 20.000 ευρώ.Πληρ. τηλ. 22510 40074, 6938-477850, www.realpro.gr

Πωλείται οικόπεδο 250τ.μ. (χτί-ζει 250τ.μ.), στην Καλλιθέα.Πληρ. τηλ. 22510 44245 &22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται οικόπεδο παραθαλάσ-σιο 225 στρεμ.. Μόνο σοβαρέςπροτάσεις. Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται επίπεδο προνομιακόοικόπεδο 317 τ.μ. στην ΣκάλαΣικαμινιάς. Οικοδομούνται 127τ.μ. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ.22510 23781, 6932 -315919, www.leonisrealestate.com

Πωλείται προνομιούχο οικόπε-δο 4.500 τ.μ., εκτός οικισμού,στη Νεάπολη, με θέα. Πληρ.τηλ. 22510 44245 & 2251042528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο οικόπε-δο 4.000 τ.μ., εκτός οικισμού,στη Θερμή. Χτίζει 200 τ.μ..Πληρ. τηλ. 22510 44245 &22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται οικόπεδο στους Πύρ-γους Θερμής, εκτός σχεδίου,άρτιο και οικοδομήσιμο. Τιμή110.000. Πληρ. τηλ. 2251045181.

Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οι-κοδομήσιμο, εντός οικισμούΠληγωνίου, με θέα στη θάλασ-σα. Κτίζει 400 τ.μ.. Πληρ. τηλ.22510 45181.

Πωλείται περιφραγμένο οικόπε-δο 372τ.μ., επί κεντρικού δρό-μου στο Ίππειος, με παροχή νε-ρού και ηλεκτρικού ρεύματος.Έχει μέσα μικρή παλιά μονοκα-τοικία και μεγάλη αυλή με δέν-τρα. Πληρ. τηλ. 22510 31167και 6976-601192.

Πωλείται προνομιούχο οικόπε-δο 210τ.μ., στα Αλυφαντά. Χτί-ζει 250τ.μ.. Πληρ. τηλ. 2251044245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται οικόπεδο 10,5στρεμ. στον Κάτω Χάλικα.Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται οικόπεδο 7στρεμ. στηΛακέρδα. Θέα στη θάλασσα.Διαθέτει γεώτρηση, ρεύμα. Κτί-ζει 260τ.μ.. Τιμή 170.000 ευ-ρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181,6945-935806.

Πωλείται οικόπεδο 4.600στρ., στον Ε. Χάλικα. Κοντάρεύμα και νερό, περιφραγμέ-νο, δε χρειάζονται επιπλέονεργασίες, αρκετό μέρος τουοικόπεδου φλατ, κτίζει 150τ.μ. συν 150 υπόγεια (ισόγειοαπό την κάτω πλευρά), με πα-νοραμική θέα σε κάστρο, λιμά-νι, Βαρειά, Χάλικα, βουνά, πό-λη. Πρόσοψη στον κεντρικόδρόμο. Πληρ. τηλ. 2251041196, 6974-472262,www.realhouses.gr

Πωλείται οικόπεδο 3.000 τ.μ.στο Πυργί επί της κεντρικήςοδού, με θέα στον κόλπο τηςΓέρας. Άρτιο, οικοδομήσιμοκαι επίπεδο. Με άδεια οικοδο-μής. Μπορούν να χτιστούν200 τ.μ. Σε πολύ καλή τιμή.ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 2251023781, 6932 - 315919,www.leonisrealestate.com

Πωλείται παραθαλάσσιο οικό-πεδο στην περιοχή του Περά-ματος, εντός οικισμού. Χτίζει200τ.μ.. Δεν απαιτούνται χω-ματουργικές εργασίες. Πληρ.τηλ. 22510 45181.

Πωλείται οικόπεδο 4 στρεμ.στη θέση Λακέρδα - Χριστός,200μ. περίπου από τη θάλασ-σα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ.Πληρ. τηλ. 22510 46266,22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται οικόπεδο στη Βαρειά,εντός οικισμού, 1 στρέμμα.Πληρ. τηλ. 6977-241294.

Πωλείται οικόπεδο 6.500τ.μ., στο Χάλικα (κοντά στηνπόλη), με πανοραμική θέα.ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 2251023781 και 6932-315919.

Πωλείται παραθαλάσσιο οικό-πεδο 400στρεμ. περίπου, στηθέση Μάλαθρα ΠαρακοίλωνΛέσβου. Πληρ. τηλ. 2251045181.

Πωλείται οικόπεδο 270 τ.μ.,άρτιο και οικοδομήσιμο, στιςΚαμάρες, με θέα. Πληρ. τηλ.6977-241294.

Πωλείται οικόπεδο επί τηςΕ.Ο. Μυτιλήνης - Παναγιού-δας, κατάλληλο τόσο για ανέ-γερση κατοικίας όσο και γιαανέγερση επαγγελματικών χώ-ρων. Πληρ. τηλ. 2251045181.

Πωλείται οικόπεδο 5,5στρεμ., με 130 ρίζες ελιές,στην περιοχή Κώμη, θέση Τά-ψα. Πληρ. τηλ. 6972-442460.

Πωλείται οικόπεδο στην Αρί-σβη, 265 τ.μ., εντός οικισμού,με άδεια οικοδομής. Πληρ.τηλ. 6977-241294.

Πωλείται προνομιακό οικόπε-δο στο Μόλυβο, 11.000τ.μ.,με γεώτρηση. Κατάλληλο γιαεπαγγελματική χρήση, με πρό-σοψη σε κεντρικό οδικό άξο-να. Πληρ. τηλ. 6948-202060.

Πωλείται οικόπεδο 5στρεμ.στη Νεάπολη, πάνω από το«Ολύμπικο». ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩ-ΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 2251046266, 22510 29942,6972-990181.

Πωλείται στα Βατερά προνο-μιακό παραθαλάσσιο οικόπε-δο 2,5 στρεμ., με οικοδομικήάδεια για 3 πολυτελείς πέτρι-νες μεζονέτες. Σύνολο δόμη-σης 400τ.μ.. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑ-ΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 2251046266, 22510 29942,6972-990181.

Πωλείται μοναδικό οικόπεδο450τ.μ. περίπου, στην περιο-χή Γηπέδου, με εξαιρετικήπροοπτική εκμετάλλευσης.Μόνο σοβαρές προτάσεις.ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ.Πληρ. τηλ. 22510 46266,22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται πλεονεκτικό οικόπε-δο στο Καγιάνι, 320τ.μ., εφα-πτόμενο σε δύο δρόμους, μεαπεριόριστη πανοραμική θέα.ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ.Πληρ. τηλ. 22510 46266,22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο2.000τ.μ., με θέα, άρτιο και οι-κοδομήσιμο, εντός οικισμού, πε-ριοχή Παμφίλων. Πληρ. τηλ.22510 44245 & 22510 42528,www.inter-lesvos.gr

Πωλείται οικόπεδο 4 στρεμμά-των, στην Παγανή (επί του κεν-τρικού δρόμου). Κατάλληλο γιαεπαγγελματική χρήση. ΛΕΩΝΗΣ.Πληρ. τηλ. 22510 23781 &6932 - 315919, www.leonisrealestate.com

Πωλείται πλεονεκτικό οικόπεδο 6στρεμμάτων, στα Βατερά Λέσβου,πλησίον ξενοδοχείου «Ειρήνη».Ιδανικό για κάθε επένδυση (ξενο-δοχείο - δωμάτια κ.λπ.). ΑΚΙΝΗΤΑΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ.22510 46266, 22510 29942,6972-990181.

Πωλείται οικόπεδο 4 στρεμ. στηνπεριοχή της Aγ. Mαρίνας, άρτιοκαι οικοδομήσιμο, εκτός οικι-σμού. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ.Πληρ. τηλ. 22510 46266,22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται εξαιρετικό οικόπεδο 4στρεμμάτων στα Βατερά Λέσβου,100μ. από τη θάλασσα. ΔΕΗ -ΔΕΥΑΜ - ΟΤΕ. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩ-ΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 2251046266, 22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται παραθαλάσσιο οικόπε-δο 4 στρ. στη Σκάλα Συκαμινέας,με πανοραμική θέα προς το χω-ριό και τη θάλασσα, κατάλληλογια τουριστική εκμετάλλευση αλ-λά και για παραθεριστικές κατοι-κίες. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 2251023781, 6932 - 315919, www.leonisrealestate.com

Πωλείται στη Σκάλα Καλλονήςπρονομιακό οικόπεδο 880 τ.μ.,30 μ. από την παραλία. Χτίζει400 τ.μ. για κατοικία και 600 τ.μ.για τουριστική εκμετάλλευση. ΛΕ-ΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781και 6932 - 315919, www.leonisrealestate.com

Πωλούνται 2 επίπεδα οικόπεδα,4 στρεμ. το καθένα, στο Ακρωτή-ρι. Οικοδομούνται 160τ.μ. +80τ.μ. υπόγειο. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ.τηλ. 22510 23781 & 6932 -315919, www.leonisrealestate.com

Πωλείται παραθαλάσσιο οικόπε-δο 10.000τ.μ., στην Πέτρα Λέ-σβου. Ιδανικό για τουριστική εκ-μετάλλευση. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ.22510 23781 & 6932-315919, www.leonisrealestate.com

Πωλείται οικόπεδο 1.000 τ.μ.στην περιοχή Αγ. Μαρίνας. Επίπε-δο με πανοραμική θέα. Οικοδο-μούνται 500 τ.μ.. ΛΕΩΝΗΣ.Πληρ. τηλ. 22510 23781 &6932-315919.

Πωλείται παραθαλάσσιο οικόπε-δο στον Άγ. Ισίδωρο Πλωμαρίου,μεταξύ εκκλησίας και γηπέδου,με πρόσωπο επί της πλαζ 50 μ.και επί της εθνικής οδού Αγ. Ισι-δώρου - Πλωμαρίου. Είναι 1.500τ.μ., εντός παλαιού οικισμού Αγ.Ισιδώρου. Πληρ. τηλ. 2251024690 & 6946-011338.

Πωλείται οικόπεδο στην περιοχήτου Μολύβου, με άδεια οικοδό-μησης για πέτρινη κατοικία, μεμοναδικά πανοραμική θέα απότην Πέτρα έως το δίαυλο Τουρ-κίας, με θέα ένα από τα ομορφό-τερα ηλιοβασιλέματα στο Αιγαίο.Στοιχεία κατοικίας: α) 114τ.μ. κύ-ριοι χώροι, β) 64τ.μ. βοηθητικοίχώροι, γ) πισίνα 7,5μ. Χ 4,5μ., δ)οικόπεδο περί τα 900τ.μ.. Τιμήγια το οικόπεδο με την άδεια οι-κοδόμησης 55.000 ευρώ. Πληρ.τηλ. 6932 - 622045, 2251046450, www.lesvos-realestate.gr

Πωλείται αγροτεμάχιο 4στρεμ.άρτιο και οικοδομήσιμο στην πε-ριοχή μεταξύ αεροδρομίου καιΑγ. Μαρίνας, θέση Χασάν Αγά(πλησίον Τούμπας Βουρνάζου).Πληρ. τηλ. 210 6719532, 6972-228721, 6945-482614.

Πωλείται οικόπεδο 140 τ.μ., επίτης κεντρικής οδού στη Λουτρό-πολη Θερμής, με άδεια οικοδο-μής που χτίζει 2 μεζονέτες, 80τ.μ. εκάστη. Πληρ. τηλ. 2251023781 & 6932-315919.

Πωλείται προνομιούχο, μοναδικόοικόπεδο, επί της παραλίας τηςΠέτρας, 4.500 τ.μ.. Χτίζει 2.500τ.μ.. Απεριόριστη θέα. Τιμή δια-πραγματεύσιμη. Πληρ. τηλ.22510 44245, 22510 42528.

Δίδεται οικόπεδο 1 στρ. εντός οι-κισμού, στα Αλυφαντά για αντιπα-ροχή. Πληρ. τηλ.6977-241294.

Πωλείται φουσκωτό Jocker 370γαστράτο, με στρατιωτικές προ-διαγραφές (ύφασμα Orca 1670Denier, μεταλλικές βαλβίδες, 4αεροθάλαμοι, γάστρα βαρέως τύ-που), Yamaha 25ΗΡ, κονσόλα,κάθισμα, τρέιλερ, τέντα, φωτι-σμό. Το σύνολο είναι άβρεχτο.Πληρ. τηλ. 6936-897033.

Πωλείται Smart, μοντέλο 2000,με φουλ έξτρα. Λογική τιμή.Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται τρακτέρ μάρκας Goldo-ni, 30 ίππων, 4X4, σε πολύ καλήκατάσταση, χαμηλό, κατάλληλογια θερμοκήπιο και ελαιοκτήμα-τα, με όλα τα παρελκόμενα: φρέ-ζα, αλέτρι, καλλιεργητή, σβάρνα,μαχαίρι, ρυμούλκα. Τιμή: 6.500ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 91280,6936-987099.

Πωλείται Mercedes Sport CoupeLook AMG, 2.000 cc, full extra,με δερμάτινα καθίσματα και γυά-λινη οροφή. Πληρ. τηλ. 6982-770592.

Πωλείται μηχανή Honda Varade-ro 1.000 κ.κ., σε άριστη κατάστα-ση (γκαράζ). Πληρ. τηλ. 6932-455112. Τιμή 6.000 ευρώ.

Πωλείται μηχανή Υamaha Fazer1.000 cc, έκδοση FZ1S, μοντέλο2007, 15.000 χιλιόμετρα, σεάριστη κατάσταση, φυλασσόμενησε κλειστό γκαράζ, έξτρα μανιτά-ρια Υamaha, bagster, εργοστα-σιακός συναγερμός Abus, όλα ταservice σε αντιπροσωπεία, τιμή8.500 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6973-403114, 22510 45046, Νίκος.

Πωλούνται σκυλάκια ράτσας Λαμ-πραντόρ, 2 μηνών, σε πολύ λογικήτιμή, από γνήσιους γονείς της ρά-τσας. Πληρ. τηλ. 22517 71166.

Πωλούνται χειροποίητα κυνηγετι-κά όπλα. Πληρ. τηλ. 6936-897033.

Πωλείται αντίκα τραπεζαρία με 6καρέκλες και μπουφέ, χειροποί-ητη του 1948, καρυδιά ψημένη,σε άριστη κατάσταση. Τιμή συζη-τήσιμη. Πληρ. τηλ. 6976-331127, 22510 45046, Έφη.

ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗΟΙΚΟΠΕΔΩΝ

ΠΩΛΗΣΕΙΣΣΚΑΦΩΝ

ΠΩΛΗΣΕΙΣΔΙΚΥΚΛΩΝ &

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΑΣΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!!!

Page 18: Εμπρός 3242

ΕΛΛΗΝΙΚΗΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΑΝΑΠΤ.ΠΡΟΓΡΑΜ/ΣΜΟΥ -ΠΕΡΙΒ/ΝΤΟΣ &ΥΠΟΔΟΜΩΝΜυτιλήνη 13 Ιανουαρίου2011Αριθ. Πρωτ. 22

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας γνωρίζουμε ότι εκδόθηκε η

αριθ. πρ. 45560/3346/ΑΦ

6.1.5.3γ/Φ.2717 ΠΠΕ/16-12-2010

Απόφαση της Περιφέρειας Βο-

ρείου Αιγαίου Δ/ΝΣΗ ΠΕ.ΧΩ.,

που αφορά στην Διαδικασία περι-

βαλλοντικής αδειοδότησης σύμ-

φωνα με το άρθρο 10 της αριθμ.

οικ. 104247 ΕΥΠΕ/Υ.ΠΕ.ΧΩ.

Δ.Ε./25.05.06 (ΦΕΚ

663/Β΄/26.05.2006) ΚΥΑ, όπως

τροποποιήθηκε με τον

ν.3851/04.06.2010 (ΦΕΚ Α΄ 85)

ύστερα από διαδικασία αξιολόγη-

σης της Μελέτης, του έργου:

«Εγκατάσταση Φ/Β σταθμού

ισχύος μέχρι 70 ΚWp της εταιρεί-

ας “Αφοί Κ. ΠΙΤΣΟΥΛΗ-Γ. ΣΤΑΥ-

ΡΟΥ Ο.Ε.” στη θέση “Φλέγα” του

Δ.Δ. Στύψης του Δήμου Πέτρας,

Ν. Λέσβου.»

Φορέας εκτέλεσης έργου: «Αφοί

Κ. ΠΙΤΣΟΥΛΗ-Γ. ΣΤΑΥΡΟΥ Ο.Ε.»

Πληροφορίες για το περιεχόμενο

της απόφασης, μπορείτε να ζη-

τάτε από την Γενική Δ/νση

Αναπτ. Προγ/σμού-Περιβ/ντος &

Υποδομών της Περιφέρειας Β.

Αιγαίου Κουντουριώτη 1 Μυτιλή-

νη.

Η απόφαση έχει αναρτηθεί στην

επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέ-

ρειας Β. Αιγαίου (www.

pvaigaiou.gov.gr).

Η ανακοίνωση δημοσιεύεται

στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ»

Η δαπάνη θα πληρωθεί από την

«Αφοί Κ. ΠΙΤΣΟΥΛΗ-Γ. ΣΤΑΥΡΟΥ

Ο.Ε.»

Ο ΠΡ/ΝΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

Γ. ΣΠΑΝΕΛΛΗΣ

ΠΕ1/Α

ΕΛΛΗΝΙΚΗΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΕΣΒΟΥΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΕΠΙΤΡΟΠΗΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝΠΔΕ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣΜυτιλήνη 24-12-2010Αρ. Πρωτ.: 3326

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας γνωρίζουμε ότι εκδόθηκε η

αριθ. πρ. 2357/11/14.291/02-12-

2010 Απόφαση της Δ/ΝΣΗΣ ΑΝΑ-

ΠΤΥΞΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟ-

ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΛΕΣΒΟΥ που αφορά

στην παράταση ισχύος περιβαλ-

λοντικών όρων ελαιοτριβείου,

ιδιοκτησίας Αγροτικού Συν/σμού

Λουτρών στα Λουτρά Λέσβου.

Φορέας εκτέλεσης έργου: Αγρο-

τικός Συν/σμός Λουτρών

Πληροφορίες για το περιεχόμενο

της απόφασης, μπορείτε να ζη-

τάτε από την Νομ/κή Επιτροπή

της Νομ/κής Αυτ/σης Λέσβου

Κουντουριώτη 1, Μυτιλήνη.

Η απόφαση έχει αναρτηθεί στην

επίσημη ιστοσελίδα της Νομ/κής

Αυτ/σης Λέσβου (www.lesvos.gr).

Η ανακοίνωση δημοσιεύεται

στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ».

Η δαπάνη θα πληρωθεί από τον

Αγροτικό Συν/σμό Λουτρών.

Ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής

Επιτροπής

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΑΝΑΠΤ.ΠΡΟΓΡΑΜ/ΣΜΟΥ -ΠΕΡΙΒ/ΝΤΟΣ &ΥΠΟΔΟΜΩΝΜυτιλήνη 13 Ιανουαρίου2011Αριθ. Πρωτ. 20

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας γνωρίζουμε ότι εκδόθηκε το

αριθ. 43832/3225/Α.Φ.6.1.5.4γ/

Φ.20 ΠΕ/13-12-2010 έγγραφο

της Περιφέρειας Βορείου Αιγαί-

ου που αφορά στην Έγκριση πε-

ριβαλλοντικών όρων για το έργο:

«Υφιστάμενος σταθμός βάσης κι-

νητής τηλεφωνίας της COSMΟ-

ΤΕ Α.Ε. στη θέση “Μονοδένδρι”

με κωδικό θέσης “140 6467 ΒΑ-

ΤΕΡΑ Χ” του Δ.Δ. Πολιχνίτου Δή-

μου Πολιχνίτου Νομού Λέσβου».

Φορέας εκτέλεσης έργου: CO-

SΜΟΤΕ Α.Ε.

Πληροφορίες για το περιεχόμενο

της απόφασης, μπορείτε να ζη-

τάτε από την Γενική Δ/νση

Αναπτ. Προγ/σμού-Περιβ/ντος &

Υποδομών της Περιφέρειας Β.

Αιγαίου Κουντουριώτη 1 Μυτιλή-

νη.

Η απόφαση έχει αναρτηθεί στην

επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέ-

ρειας Β. Αιγαίου (www.

pvaigaiou.gov.gr).

Η ανακοίνωση δημοσιεύεται

στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ».

Η δαπάνη θα πληρωθεί από τον

COSΜΟΤΕ Α.Ε..

Ο ΠΡ/ΝΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Γ. ΣΠΑΝΕΛΛΗΣ

ΠΕ1/Α

18ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Φ Α Ρ Μ Α Κ Ε Ι ΑΣΑΒΒΑΤΟ: ΔΙΗΜΕΡΕΥΕΙ

07.45 - 21.00

ΣΥΣ. ΦΑΡ. ΒΑΛΤΑ-ΤΟΥΡΟΥΤΣΙΚΑΚωνσταντινουπόλεως 5, ΚΤΕΛ

ΥΠΕΡΤηλ. 22510 20310

07.45 - 20.30

ΠΑΛΛΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣΕρμού 312

Τηλ. 22510 2873807.45 - 14.00

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣΖωοδ. Πηγής 145 Λαγκάδα

Τηλ. 22510 4036507.45 - 14.00

ΣΑΒΒΑΤΟ: ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΕΙ17.30 - 07.45

ΠΑΛΛΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣΕρμού 312

Τηλ. 22510 28738

ΚΥΡΙΑΚΗ: ΔΙΗΜΕΡΕΥΕΙ07.45 - 20.30

ΣΥΣ. ΦΑΡ. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ ΑΣ & Μ.Καβέτσου 36

Τηλ. 22510 25870

ΚΥΡΙΑΚΗ: ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΕΙ20.30 - 07.45

ΣΗΦΑΚΗ ΝΙΚΗΛαδάδικα 48

Τηλ. 22510 44008ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι αμοιβαίες αλλαγές μεταξύ

των φαρμακείων δεν κοινοποιούνται

στην εφημερίδα.

Χ Ρ Η Σ Ι Μ Α Τ Η Λ Ε Φ Ω Ν ΑΜ Υ Τ Ι Λ Η Ν Η Σ

Τουρ. Αστυνομία 22510 22776

Αστυνομία 22510 41911

Πυροσβεστική 199

Νομαρχία 156

Νοσοκομείο 22510 57700

Δημαρχείο 22510 27777

Τελωνείο 22510 28311

Λιμεναρχείο 22510 24115

Δημ.Θέατρο 22510 37194

Υπ. Αιγαίου 22510 38200

Δικαστήριο 22510 45489

TEΔK 22510 27333

Ταχυδρομείο 22510 28823

Μητρόπολη 22510 40892

Ραδιοταξί 22510 25900

Σταθμός Υπεραστικών

Λεωφ. ΚΤΕΛ 22510 28873

Σταθμός

Αστικών Λεωφ. 22510 46436

Δρομολόγια ΚΤΕΛ 22510 14505

ΚΕΘΕΑ ΛΕΣΒΟΥ 2251025670

6973-245453

Χ Ρ Η Σ Ι Μ Α Τ Η Λ Ε Φ Ω Ν ΑΛ Η Μ Ν Ο Υ

Νοσοκομείο 22540 82000

Πυροσβεστική 22540 22199

Αστυνομία 22540 22200

Λιμεναρχείο 22540 22225

Ο.Α.Αεροδρόμιο 22540 92700 -1

Ο.Α. 22540 22214 -5

ΚΤΕΛ 22540 22464

Ταχυδρομείο 22540 22462

Επαρχείο 22540 22996

Αegean Airlines 22540 92720

Ε Λ Ε Γ Χ Ο Σ Κ Τ Ε ΟΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΣΤΟ εμπρός

ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ:

“EΠIKOINΩNIA ΛEΣBOY A.E.” EΘNIKH TPAΠEZA

415/470156-97

ALPHA BANK601-00-2002-008741

TPAΠEZA ΠE IPA IΩΣ5709-017817-954

ΓENIKH TPAΠEZA9800145525-7

EMΠOP IKH TPAΠEZA85231511

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙ ΣΤΙΚΗ TPAΠEZAΛEΣBOY - ΛHMNOY000432850013

MARFIN EGNAT IA BANK0266727426

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΜΠΡΙΤΖ

ΛΥΣΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ

ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΣΚΗΣΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΠΡΙΤΖ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ∆ΙΑ.Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ

ΕΜΠΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

∆HMOΣIEYΣEIΣ- ANAKOINΩΣEIΣ - ∆IAKHPYΞEIΣ- ∆HMOΣIEYΣEIΣ - ANAKOINΩΣEIΣ - ∆IAKHPYΞEIΣ - ∆HMOΣIEYΣEIΣ

Δ Ρ Ο Μ Ο Λ Ο Γ Ι Α A T H E N S A I R W A Y SΚΥΡΙ ΑΚΗ

ΑΘΗΝΑ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ 19:10 - 20:00

ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΑΘΗΝΑ20:30 - 21:20

ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ14:20 - 15:10

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ13:00 - 13:50

ΔΕΥΤΕΡΑΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ13:00 - 14:45 *ΜΕΣΩ ΛΗΜΝΟΥ

ΑΘΗΝΑ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ19:10 - 20:00

ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΑΘΗΝΑ20:30 - 21:20

ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ15:15 - 17:00 *ΜΕΣΩ ΛΗΜΝΟΥ

ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ15:00 - 15:45

ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ19:45 - 20:30

ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ18:00 - 19:15 *ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ 28-06-10

ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ16:15 - 17:30 *ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ 28-06-10

Δ Ρ Ο Μ Ο Λ Ο Γ Ι Α Π Λ Ο Ι Ω ΝΣΑΒΒΑΤΟ : 15 .1.2011

ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ“ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ” 18.30 ΠΡΟΣ ΧΙΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΑΠΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ“ΜΥΤΙΛΗΝΗ” --.-- ΠΡΟΣ ΧΙΟ-ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ“ΛΙΣΣΟΣ” 01.00 ΠΡΟΣ ΛΗΜΝΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΠΟ ΛΗΜΝΟ“ΘΕΟΦΙΛΟΣ” 07.50 ΠΡΟΣ ΒΑΘΥ ΣΑΜΟΥ

ΚΥΡ ΙΑΚΗ: 16.1 .2011ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

“ΛΙΣΣΟΣ” 19.00 ΠΡΟΣ ΧΙΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΑΠΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ“ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ” 13.30 ΠΡΟΣ ΧΙΟ-ΠΕΙΡΑΙΑ

“ΜΥΤΙΛΗΝΗ” 19.30 ΠΡΟΣ ΧΙΟ-ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΠΟ ΒΑΘΥ ΣΑΜΟΥ“ΘΕΟΦΙΛΟΣ” 10.00 ΠΡΟΣ ΛΗΜΝΟ

Page 19: Εμπρός 3242

19ΣABBATO 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

με

τους Συντο

πίτες

Tη σ

ελίδ

αεπ

ιµελ

είτα

ι η

ΒΑΓ

ΓΕΛΙ

Ω Χ

ΡΗ

ΣΤΙΔ

ΟΥ

Γέννημα - θρέμμα του ό-μορφου αυτού χωριούτης περιοχής του Πολι-χνίτου, ο Σταύρος Πα-ρασκευάς μεγάλωσε στασοκάκια της Βρίσας μέ-χρι τα 14 του χρόνια, ο-πότε και η οικογένειάτου μετοίκησε στην Α-θήνα. Ο ίδιος παρέμεινεέκτοτε εκεί, εργαζόμε-νος ως ελεύθερος επαγ-γελματίας στον τομέατης παραγωγής και ε-μπορίας απορρυπαντι-κών και τα τελευταίαχρόνια, μέχρι που συ-νταξιοδοτήθηκε, στηνψησταριά που κληρονό-μησε από τον πατέρατου.

Τα ερεθίσματα του σχολείου

Μαζί με την παύση τηςδουλειάς, όμως, ήρθεκαι η ανάδειξη ακόμηπερισσότερο της δημι-ουργικής πτυχής του ε-αυτού του, που ήδη εκ-φραζόταν περιστασιακάμέσω της ζωγραφικής,έχοντας κληρονομήσειενδεχομένως και την«καλλιτεχνική φλέβα»,όπως λέει, του παππούτου Σταύρου, που ήτανξυλογλύπτης στη Βρίσα,αλλά και ενός θείου τουπου ήταν αγιογράφοςκαι ζωγράφος στο ΆγιοΌρος. Πριν από δύοχρόνια, ο Σταύρος Πα-ρασκευάς άρχισε να κα-τασκευάζει μεταλλικέςμινιατούρες οι οποίες,

εμπνευσμένες από τιςαναμνήσεις των παιδι-κών του χρόνων, θυμί-ζουν τη Βρίσα του πα-ρελθόντος όπως έχειχαραχτεί στη δική τουμνήμη και εκμεταλλευό-μενος τις δημιουργικέςκατευθύνσεις που, ωςμαθητής ακόμη, είχε πά-ρει από τους δασκάλουςτου.«Στο σχολείο που πη-γαίναμε στο χωριό, είχαυπέροχους δασκάλους,που μας έμαθαν να δη-μιουργούμε σχεδόν απότο τίποτα. Μας έμαθαννα δημιουργούμε αντι-κείμενα από στοιχείατης φύσης, από βούρλα,φύλλα, κ.λπ.», λέει ο ί-διος στο «Ε». «Έχονταςτα ερεθίσματα από εκείκαι βρίσκοντας κατά τύ-χη μια μέρα πριν απόδύο χρόνια κάτι σωλή-νες, σκέφτηκα να τουςαξιοποιήσω. Αγόρασαμηχάνημα ηλεκτροκόλ-λησης, τροχούς κ.λπ.και άρχισα για χόμπι ναφτιάχνω διάφορα γλυ-πτά.»

Οι «μινιατούρες»Τα θέματά του, κυρίωςβιώματα από το χωριότου: το «τσέρκι» - τοσύρμα που είχαν τα παι-διά κι έτρεχαν γύρω-γύ-ρω -, το πατίνι, διάφοραπαλιά εργαλεία όπως οκασμάς και το «τσατά-λι», αλλά και η ορχή-στρα του παρελθόντος,

με ακορντεόν, κλαρίνο,τουμπερλέκι και βιολί.«Στο χωριό μου, απένα-ντι από το σπίτι μας ή-ταν ένα καφενείο, πουείχε έναν καναπέ έξωχειμώνα - καλοκαίρι καιτην άραζαν τα αλάνιατου χωριού. Τέτοιες ει-κόνες προσπαθώ να δη-μιουργήσω», λέει ο ί-διος.Αυτό που, όπως λέει,τον ενθουσιάζει περισ-σότερο, είναι πως χρη-σιμοποιεί κυρίως υλικάανακύκλωσης. Παρά τιςπρώτες αποτυχίες καιτα… μικροατυχήματα μετην ηλεκτροκόλληση, ταπρώτα αποτελέσματα ή-ταν τελικά ικανοποιητι-κά. Από τότε η τεχνικήτου εξελίσσεται και μέ-χρι στιγμής έχει φτιάξειμια σειρά από μικράγλυπτά, ύψους το πολύ30 πόντων. Και συνεχί-ζει, όσο έχει έμπνευση.Το χόμπι του αυτό σκέ-φτεται, μάλιστα, να τομοιραστεί και με τουςσυντοπίτες του το ερχό-μενο καλοκαίρι, όταν θαξαναβρεθεί στο χωριότου, εκθέτοντας τα έργατου είτε εκεί είτε σε κά-ποιο χώρο της Μυτιλή-νης. Όπως λέει, μάλι-στα, ήδη έχει δείξει εν-διαφέρον και κάποιαγκαλερί της Αθήνας, τί-ποτα όμως δεν έχει ακό-μη αποφασιστεί.

Τα πάντα αλλάζουν…Ο Σταύρος Παρασκευάς,μέλος του διοικητικούσυμβουλίου της Ομο-σπονδίας ΛεσβιακώνΣυλλόγων Αττικής (ΟΛ-

ΣΑ), γυρνάει στο χωριότου μόνο κάθε Αύγου-στο, για να βρει όμωςμια Βρίσα πολύ διαφο-ρετική από αυτή που θυ-μάται και αποτυπώνειστις δημιουργίες του. Τιαναπολεί και τι του λεί-πει περισσότερο από τοχωριό του; «Η παιδικήμας ανεμελιά, τα γλέ-ντια, τα καφενεία πουπαλιά ήταν 14 και τώραμόνο δύο. Ήταν μια άλ-λη δομή της κοινωνίας.Τότε ήμασταν 2.500 κά-τοικοι, τώρα αισθανόμα-στε σιγά-σιγά πως απο-μονωνόμαστε. Έχουναλλάξει τα πάντα δυστυ-χώς, δεν έχουν καμμίασχέση τα πράγματα μετότε που ήμασταν εμείςμικροί, και αυτό ισχύεινομίζω για όλα τα χωριάτης Λέσβου. Είναι έντο-νες οι αναμνήσεις, ο νό-στος και η θλίψη πουνιώθω, όταν βλέπω ταπιο πολλά σπίτια τηςγειτονιάς μου να είναιπλέον κλειστά», λέει.Και προσθέτει: «Η Μυ-τιλήνη, ευτυχώς, πάνταείχε ανθρώπους που α-σχολούνταν με τον πο-λιτισμό και όσοι είμαστεστην Αθήνα παρακολου-θούμε τι γίνεται στη Λέ-σβο, αγωνιζόμαστε ναπροσφέρουμε, ευελπι-στώντας πως κάτι μπο-ρεί να γίνει για την ανά-πτυξη των χωριών μας.Όλοι μας σκεφτόμαστεκάποτε να έρθουμε· γιαεμένα τουλάχιστον είναιμάλλον δύσκολο. Θα ή-θελα όμως να έρχομαιπιο συχνά.»

Βασιλόπιττα γιατη «Λεσβιακή

Παροικία»Τη βασιλόπιτά της θα κόψει η

«Λεσβιακή Παροικία» την Τε-τάρτη 19 Ιανουαρίου, στις 7 το α-πόγευμα, γιορτάζοντας παράλλη-λα τα 45 χρόνια ζωής και δρά-σης.Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θατιμηθούν οι μέχρι σήμερα πρόε-δροι Κλεάνθης Παλαιολόγος, Τά-κης Χατζηαναγνώστου και Στρα-τής Μολίνος, για την πολύτιμηπροσφορά τους στο λεσβιακόσύλλογο.Την κοπή της πίτας, που θα γίνειστο ξενοδοχείο «Τιτάνια» (Πανε-πιστημίου 52), θα συνοδεύουνμουσική, πλούσιος μπουφές, κρα-σί και αναψυκτικά, καθώς και ησυμμετοχή του χορευτικού τμή-ματος των Ανεμοτισιών Αθήνας,που θα παρουσιάσουν λεσβιακούςχορούς και άλλα δρώμενα.Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν ναδηλώσουν συμμετοχή στα τηλέ-φωνα 210 8674520 (Κ. Πλατσή)και 210 2792197 (Μ. Γούναρη).Στις 30 του μήνα η «ΛεσβιακήΠαροικία» διοργανώνει ημερήσιαεκδρομή σε Νεμέα και Ναύπλιο.

Από τους Μυτιληνιούς της Πετρούπολης

Αφιέρωμα σε Ελύτη και

ΠαπαδιαμάντηΤην πρωτοχρονιάτικη πίτα τους

θα κόψουν την επόμενη Κυρια-κή 23 Ιανουαρίου, στις 6 το από-γευμα, στο Πνευματικό ΚέντροΔήμου Πετρούπολης, τα μέλη τουΠολιτιστικού Συλλόγου Μυτιλη-νιών Πετρούπολης «Ο Θεόφι-λος». Πέρα από την κοπή της πί-τας, η γιορτή θα συνδεθεί και μεδύο συμβολικές επετείους: τα100 χρόνια από το θάνατο του Α-λέξανδρου Παπαδιαμάντη και τα100 χρόνια από τη γέννηση τουΟδυσσέα Ελύτη.Ο Σύλλογος θεώρησε χρέος του,στο ξεκίνημα της επετειακής αυ-τής χρονιάς, να κάνει έστω και μιαμικρή αναφορά στους δύο κορυ-φαίους πνευματικούς δημιουρ-γούς.Έτσι, στο πλαίσιο της εκδήλωσηςθα γίνει αναφορά στον ΑλέξανδροΠαπαδιαμάντη και τους δεσμούςτου με την πνευματική Λέσβο τηςεποχής του, σε κείμενο του λαο-γράφου Στρατή Μολίνου, καθώςκαι προβολή τού ντοκυμαντέρ τουΛάκη Παπαστάθη «Έρωτας σταχιόνια», βασισμένο στο ομώνυμοδιήγημα του συγγραφέα. Στη συ-νέχεια, θα προβληθεί το ντοκυμα-ντέρ «Περί Ελληνικότητας», στοοποίο εμφανίζεται ο Οδυσσέας Ε-λύτης.Θα γίνουν επίσης αναφορές σταέθιμα του Γενάρη, σε κείμενο τουΣτρατή Μολίνου, ενώ ο Σύλλογος«Νοστωδία», με τους μουσικούςΛευτέρη Φραγκουδάκη στο λαού-το, Άρη Αντάνη στην κιθάρα καιΣταυρούλα Σπανού στο σαντούρι,θα παρουσιάσει κάλαντα και τρα-γούδια.

Σταύρος Παρασκευάς, ένας Βρισαγώτης της Αθήνας

Η ανεμελιά της παιδικής ηλικίας σε μινιατούρεςΕ

ίναι ωραίο όταν στα 60 σου χρόνια ανακαλύπτειςξαφνικά τις δυνατότητες για δημιουργία που σουδίνουν τα χέρια σου. Κάτι τέτοιο συνέβη με το

Σταύρο Παρασκευά, Μυτιληνιό, που έζησε όμωςσχεδόν όλη του τη ζωή στην Αθήνα, ο οποίος πριναπό δύο χρόνια ξεκίνησε να φτιάχνει καλαίσθηταγλυπτά από μέταλλο, εμπνεόμενος από τις αναμνή-σεις που έχει από τον τόπο καταγωγής του, τη Βρί-σα.

Ο Σταύρος Παρασκευάς, δίπλα στους «μουσικούς» και τους «χορευτές» του

Page 20: Εμπρός 3242

ΓPAMMATA & TEXNEΣ

Πάμε Σινεμά;«ΣΙΝΕ ΑΡΙΩΝ»

Έως αύριο Κυριακή 16 Ιανουαρί-ου«Άρθουρ 3: Ο Πόλεμος των ΔύοΚόσμων», του Λυκ Μπεσόν (κι-νούμενα σχέδια)Τις φωνές τους δανείζουν: Τά-σος Μασμανίδης, ΠαναγιώτηςΑποστολόπουλος, Αφροδίτη Α-ντωνάκη, Δημήτρης ΠαπαδάτοςΏρα προβολής (Αίθ. 2): Σάββατοκαι Κυριακή στις 18:45

«Μεταφυσική Δραστηριότητα2», του Τοντ Γουίλιαμς (θρίλερ)Πρωταγωνιστούν: Κέιτι Φέδερ-στοουν, Γκάμπριελ Τζόνσον Ώρα προβολής (Αίθ. 2): Σάββατοκαι Κυριακή στις 21:45

Έως Τετάρτη 19 Ιανουαρίου«Ταξίδι στη Μυτιλήνη», του Λά-κη Παπαστάθη (κοινωνική)Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Χα-τζηπαναγιώτης, Μαρία Ζορμπά,Δημήτρης Καταλειφός, ΧρήστοςΣτέργιογλουΏρες προβολής: Σάββατο, Κυ-ριακή στις 19:00 (Αίθ. 1) καιστις 21:30 (Αίθ. 1), Δευτέρα στις21:30 (Αίθ. 1), Τρίτη και Τετάρ-τη στις 20:00 (Αίθ. 2) και στις21:30 (Αίθ. 1)

� ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑτζένταΣτο Μουσείο Φυσικής ΙστορίαςΑπολιθωμένου Δάσους ΛέσβουΠεριοδική έκθεση με θέμα «Α-πολιθώματα στο Αιγαίο - Βιο-ποικιλότητα θηλαστικών: Απότο Δεινοθήριο της Λέσβου στονΆνθρωπο των Πετραλώνων»

Κυριακή 16 Ιανουαρίουστις 11:30 στα γραφεία του Φι-λοπρόοδου Συλλόγου Αγιασω-τών (Αθήνα)Κοπή της βασιλόπιταςστις 17:30 στο Μουσείο Προ-σφυγικής Μνήμης της ΣκάλαςΛουτρώνΚοπή πίτας του Συλλόγου Μι-κρασιατών του οικισμούστις 19:00 στο θεατράκι τουΦΟΜΠροβολή ταινιών του ΔιεθνούςΚινηματογραφικού ΦεστιβάλΠάτρας

Δευτέρα 17 Ιανουαρίουστο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλή-νης«Ο κουρέας της Σεβίλλης» (πα-ράσταση για μαθητές)στις 18:30 στο «Σινέ Αρίων»Ταινία της Δευτέρας: «Σιωπη-λός Γάμος»στις 19:00 στο θεατράκι τουΦΟΜΠροβολή ταινιών του ΔιεθνούςΚινηματογραφικού ΦεστιβάλΠάτραςστις 19:00 στο χώρο της Φωτο-γραφικής Εταιρείας ΜυτιλήνηςΕγκαίνια της έκθεσης «BuddhaPlay Ground» και κοπή πίταςστις 21:15 στο «Σινέ Αρίων»Ταινία της Δευτέρας: «Σιωπη-λός Γάμος»

Τρίτη 18 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλή-νης«Ο κουρέας της Σεβίλλης» (πα-ράσταση για μαθητές)

Τρεις φορές την εβδομάδα συναντιούνται ερασιτέχνες ηθοποιοί και σκηνοθέτες για τις πρόβες τους

Η Μαντάμ Παρί με δύο από τα «κορίτσια» της. Το «σπίτι» σύντομα θα κλείσει…

της ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ

Πρόβες για τη νέα του πα-ράσταση πραγματοποιείτο Θεατρικό Εργαστήρι

του Δήμου εδώ και λίγο και-ρό. Στο χώρο του, στη συμβο-λή των οδών Οικονόμου Τάξηκαι Ασκληπιού, ζωντανεύειαυτήν τη φορά η θεατρική εκ-δοχή της γνωστής ταινίας«Τα κόκκινα φανάρια», τουΑλέκου Γαλανού. Την παρά-σταση σκηνοθετούν από κοι-νού ο Παναγιώτης Μανωλά-κας και η Φάνια Βαλάση, ενώτο έργο θα ανέβει στις αρχέςτου Απριλίου.Η υπόθεση, γνωστή. ΣτηνΤρούμπα του Πειραιά, στιςαρχές της δεκαετίας τού ‘60,η κυβέρνηση αποφασίζει νακλείσει όλα τα πορνεία. Βρι-σκόμαστε στην οδό Φρύνης,στο «σπίτι» της Μαντάμ Παρί,που ζει κι αυτό τις τελευταίεςτου μέρες. Μαζί με την «πα-τρόνα» της εποχής και τοσκληρό σύντροφό της Μιχαή-λο, άλλες πέντε γυναίκες πουεργάζονται εκεί. Πέντε γυναί-κες, πέντε ιστορίες, μια εποχή

που χάθηκε για πάντα και μιαταινία-ορόσημο του ελληνι-κού κινηματογράφου.«Όταν έγινε η πρόταση για τα“Κόκκινα φανάρια” θα έλεγαότι δεν την αντιμετώπισα θετι-κά κι αυτό γιατί όλοι μας έ-χουμε “καταγράψει” το κινη-ματογραφικό κείμενο, στο ο-ποίο δε χρησιμοποιείται κα-θόλου λόγος του θεατρικού»,λέει ο Παναγιώτης Μανωλά-κας. «Κι όμως, το δεύτερο δενέχει καμμία σχέση με το πρώ-το. Ο συγγραφέας εισχωρείστις ψυχές των γυναικών καιτις ψυχογραφεί. Πρόκειται γιαένα πολύ καλοδουλεμένο κεί-μενο, από τα πιο άρτια που έ-χω διαβάσει στο νεοελληνικόθέατρο.»

Δύσκολοι οι ρόλοιΜε τρεις πρόβες την εβδομά-δα, στο χώρο τους στην πε-ριοχή της Χρυσομαλλούσας,οι 14 συνολικά ερασιτέχνεςηθοποιοί του Θεατρικού Ερ-γαστηρίου που θα συμμετέ-χουν στην παράσταση, «μπαί-νουν» σταδιακά στους ρόλουςτους. Η διανομή ήταν δύσκο-λη σύμφωνα με τους δύο σκη-

νοθέτες, αφού πρόκειται γιαδύσκολους ρόλους, που θέ-λουν πολλή δουλειά στουςχαρακτήρες.«Το έργο είναι αρκετά δύσκο-λο στο ανέβασμα. Εκτυλίσσε-ται σε μια εποχή πολύ έξω α-πό εμάς, περιλαμβάνει χαρα-κτήρες που έχουν καλώς ή κα-λώς ένα άλλο στήσιμο, το συ-γκεκριμένο επάγγελμα ήταν ε-κείνη την εποχή πολύ διαφο-ρετικό από αυτό που έχουμετώρα στο μυαλό μας», αναφέ-ρει η σκηνοθέτιδα Φάνια Βα-λάση, η οποία μάλιστα είχε α-ντίστοιχο ρόλο στην παράστα-ση «Ένα δάκρυ για τη Ζωή»της ομάδας, που είχε ανέβεισε σκηνοθεσία του ΔημήτρηΔεμερτζή. Ο χαρακτήρας τηςεκείνος, όμως, ήταν αυτόςμιας σύγχρονης «εταίρας».«Είναι πολύ μεγάλη πρόκλησηνα μπει κάθε ηθοποιός και ναψάξει πώς θα στήσει το λόγοτου, το σώμα του, ώστε να γί-νει το έργο πιο αληθινό και ναβγάζει την ατμόσφαιρα της ε-ποχής», συνεχίζει. «Και, επει-δή αναφέρεται σε ανθρώπουςπου είναι στο περιθώριο, θέ-

λει ιδιαίτερη προσέγγιση γιανα μη θεωρηθεί φτηνό, λίγο,επιφανειακό.»

Περί του έργου…«Τα κόκκινα φανάρια» ανέβη-καν για πρώτη φορά ως πρό-ζα, το 1962, στο θέατρο «Πο-ρεία», με σκηνοθέτη τον Αλέ-ξη Δαμιανό, σκηνικό του Στέ-λιου Ορφανίδη και μουσικήτου Σταύρου Ξαρχάκου, ση-μειώνοντας πρωτοφανή γιατην εποχή εκείνη επιτυχία, ε-νώ γρήγορα παραστάσεις τουςάρχισαν να δίνονται σε όλητην Ελλάδα, φτάνοντας καιστην Κύπρο και στην Τουρκία.Την επόμενη χρονιά γυρίστη-κε η ομώνυμη ταινία σε σενά-ριο Αλέκου Γαλανού και σκη-νοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη,με ένα καστ λαμπρών Ελλή-νων ηθοποιών. Η ταινία απέ-σπασε διάκριση στο Φεστιβάλτων Καννών το 1964, ενώ το1963 ήταν υποψήφια για τοβραβείο Όσκαρ ΚαλύτερηςΞενόγλωσσης Ταινίας. Το1973, ο συγγραφέας του έρ-γου το διασκεύασε σε μιούζι-καλ, που ανέβηκε στο «Περο-κέ».

Ένα Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Διηγήμα-τος Νέων προκηρύσσει ο Σύλλογος

«Λεσβιακή Παροικία» της Αθήνας, συμ-μετέχοντας στο Έτος Οδυσσέα Ελύτη, ό-πως έχει κηρυχθεί το 2011.Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε οποιον-δήποτε ενδιαφερόμενο, ηλικίας έως 40 ε-τών. Τα έργα θα πρέπει να αναφέρονταιστη Λέσβο και να είναι γραμμένα στην ελ-ληνική γλώσσα. Οι διαγωνιζόμενοι μπο-ρούν να λάβουν μέρος με ένα μόνο έργοτους, οπωσδήποτε αδημοσίευτο, που δεθα ξεπερνά τις οκτώ σελίδες.Τα έργα θα πρέπει να σταλούν σε πέντε

δακτυλογραφημένα αντίτυπα, με ψευδώ-νυμο γραμμένο πάνω δεξιά, που θα ανα-γράφεται και ως «αποστολέας» στο εξω-τερικό του φακέλου. Μέσα στον τελευ-ταίο, οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να ε-σωκλείσουν ένα μικρότερο φάκελο, στοεξωτερικό του οποίου θα είναι γραμμένοτο ψευδώνυμό τους και μέσα τα προσωπι-κά τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύ-θυνση κατοικίας, τηλέφωνο, e-mail προ-αιρετικά, τίτλος του έργου και ψευδώνυ-μο). Είναι επιθυμητή, επίσης, η αποστολήτου έργου σε ηλεκτρονικό μέσο (CD).Τα έργα πρέπει να σταλούν ταχυδρομικά

μέχρι το τέλος Μαΐου 2011 (σφραγίδαταχυδρομείου), με απλή και όχι συστημέ-νη επιστολή, στη διεύθυνση: κ. Βεκρή Ει-ρήνη, Σαρανταπόρου 3, Τ.Κ. 16673, μετην ένδειξη «Για το Λογοτεχνικό Διαγωνι-σμό».Τα μέλη της κριτικής επιτροπής θα ανα-κοινωθούν μετά τη λήξη του χρόνου υπο-βολής των έργων. Το α΄ βραβείο συνο-δεύεται από το ποσό των 1.000 ευρώ, ενώτο β΄ βραβείο από 500 ευρώ και τρεις ε-παίνους, των οποίων η απονομή θα γίνεικατά την επόμενη πρωτοχρονιάτικη γιορ-τή.

Από τη «Λεσβιακή Παροικία»

Λογοτεχνικός Διαγωνισμός με αφορμή το Έτος Ελύτη

Με «Τα κόκκινα φανάρια» το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου

Σε ένα «σπίτι» της δεκαετίας τού ‘60

Page 21: Εμπρός 3242

21ΣABBATO 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΓPAMMATA & TEXNEΣ

Κλεομένης Τζανέτος , ο «Άστεγος» πρόεδρος των… «Βυζαντινών»

«Το θέατρο είναι η κορωνίδα των Τεχνών…»

Από πότε αρχίσατε να α-σχολείστε με το θέατρο, κ.Τζαννέτο;«Από το 1981, όταν μπήκαστο “Μπουρίνι”. Ένας φί-λος μου με πήρε μαζί τουγια να του κάνω παρέα καιβγήκα με ένα ρόλο. Ποτέδεν είχα ασχοληθεί και δενπίστευα ποτέ ότι θα ασχο-λιόμουν με το θέατρο, ούτεότι μου άρεσε, εγώ ήμουνκινηματογραφόφιλος. Αλ-λά, τελικά, κόλλησα.»Η πρώτη σας συμμετοχήποια ήταν;«Ήταν με τη Νέα Σκηνήτου “Μπουρινιού”, ένα α-πόσπασμα από το “Θάψτετους νεκρούς”. Μετά με το“Μπουρίνι”, σε δύο έργα:τους “Αδελφούς Καραμά-ζωφ” και την “Τύχη τηςΜαρούλας”. Η Νέα Σκηνή,που προερχόταν από το“Μπουρίνι”, αποτελούνταναπό νέα παιδιά, που απο-φάσισαν να διαχωρίσουντη θέση τους για να υπηρε-τήσουν ένα νέο είδος πουτότε ανέτελλε, το σύγχρο-νο ελληνικό θέατρο. Σα νέ-ος - ήμουν 27 χρονών τότε- εντάχθηκα σ’ αυτή την ο-μάδα.»

Η σχέση με τους «Αστέγους»

Και οι… «Άστεγοι»;«Η Νέα σκηνή μετεξελί-χθηκε σε μια άλλη ομάδα,χωρίς όνομα πια, περισσό-τερο μια παρέα που της ά-ρεσε το θέατρο. Φτιάξαμεδύο παραστάσεις παιδικέςκαι μετά αποφασίσαμε ναασχοληθούμε με έργα γιαμεγάλους. Ανεβάσαμε “Τοδιπλανό κρεβάτι”, υπό τηναιγίδα του Κέντρου Νεότη-τας του Δήμου, μας άρεσεκαι “έπεσε” η ιδέα να γί-νουμε σύλλογος. Το όνομα

“Άστεγοι” δόθηκε από έναμέλος της παρέας, τη Μα-ρία Χαλκιάδου, επειδή ε-κείνη την εποχή ήμαστανόντως άστεγοι και κυρίωςδεν ανήκαμε σε κανένακόμμα (τότε τα πάντα κομ-ματικοποιημένα). Έχω δια-τελέσει πρόεδρος αρκετέςφορές, αφού οι “Άστεγοι”έχουν και την ιδιαιτερότη-τα της αλλαγής, αλλά καισε άλλες θέσεις (γραμμα-τέας, ταμίας, κ.λπ.), τώραόμως αποφάσισα να ξε-κουραστώ. γιατί το να σκη-νοθετείς, να παίζεις και ναείσαι και στα διοικητικά, α-πλά… δε βγαίνει.»Είναι μια ομάδα πολύ δε-μένη, που μετράει πολλάχρόνια ζωής. Τι σημαίνειγια εσάς;«Δεν μπορώ να θυμηθώδυσάρεστες στιγμές στους“Αστέγους”. Σίγουρα υ-πήρξαν κόντρες και διαφω-νίες, αλλά πάντα όμορφεςκαι δημιουργικές. Και, με-ταξύ μας, δεν πιστεύαμεποτέ ότι οι “Άστεγοι” θαγίνουν και κατεστημένο.Βοήθησε ότι υπάρχει μια ι-δεολογία όχι καταγεγραμ-μένη σε κάποιο καταστατι-κό, αλλά την έχουν τα άτο-μα και μεταλαμπαδεύεταικαι στους νέους: ότι αυτόπου κάνουμε γίνεται επει-δή πρώτα απ’ όλα χαιρόμα-στε πολύ, ότι υπάρχει με-γάλη δημοκρατία στην ο-μάδα και κυριότερο ότι εί-μαστε ομάδα, όχι πρόσω-πα, και θέλω να πιστεύωπως αυτό αντανακλάται καιστον κόσμο.»Πρόσφατα σας είδαμε στοέργο «Η μικρή μας πόλη».«Η συμμετοχή μου σ’ αυτότο έργο ήταν ένα από τα ω-ραιότερα θεατρικά ταξίδιαπου έχω κάνει στη ζωήμου, παρ’ όλο που είχα νααντιμετωπίσω έναν εξαιρε-τικά δύσκολο ρόλο και έ-ναν τεράστιο όγκο κειμέ-

νου που έπρεπε να μάθωαπ’ έξω. Αλλά, ανταμεί-φτηκα πλήρως. Έχω αλλά-ξει τρόπο αντιμετώπισηςτης ζωής μου και προσπα-θώ να βλέπω τα πράγματαστην πραγματική τους βά-ση.»Τι σημαίνει για εσάς το θέ-ατρο;«Είναι δύσκολο να πει κά-ποιος γιατί αγαπά να ασχο-λείται με το θέατρο. Πι-στεύω ότι είναι πρώτα απ’όλα το ταξίδι, να φτάσειςστη σκηνή και η μαγεία τούνα βλέπεις μάτια θεατώνκρεμασμένα πάνω σου καινα περιμένουν από σένα νατους οδηγήσεις. Για μένατο θέατρο είναι η κορωνίδατων Τεχνών, μια και περιέ-χει μέσα και τις επτά Τέ-χνες. Και το κυριότερο,γιατί κάθε ρόλος είναι έναταξίδι μέσα στην ψυχήσου. Σε κάνει να τη γνωρί-ζεις καλύτερα και επιπλέονσε κάνει να αγαπάς τον άν-θρωπο.»

Για τους… «Βυζαντινούς»

Μιλήστε μας λίγο για τοΣύλλογο Φίλων Βυζαντι-νών και ΜεταβυζαντινώνΜνημείων Λέσβου, του ο-ποίου είστε πρόεδρος. Ναπεριμένουμε σύντομα κά-ποιες νέες δραστηριότη-τες;«Η αλήθεια είναι πως μαςδιέλυσε λίγο ο χειμώναςκαι οι διακοπές, αλλά τώρασκεφτόμαστε πάλι να ξεκι-νήσουμε. Χρωστάμε ήδημια βόλτα μέσα στην πόληγια να γνωρίσουμε καλύτε-ρα τα μνημεία και μέσα σταόνειρά μας είναι το να γνω-ρίσουμε κι άλλα μνημεία,εκτός πόλεως, είτε σε χω-ριά είτε στην ύπαιθρο τηςΛέσβου, μνημεία που περ-νάμε δίπλα τους και δυ-στυχώς δε γνωρίζουμε τηνιστορία και την αξία τους.Πρέπει να αντισταθούμε ό-λοι στη μιζέρια και την κα-τάθλιψη που προσπαθούννα μας επιβάλλουν συμμε-τέχοντας σε τέτοιου είδουςομάδες, όπου δεν απαιτεί-ται οικονομικό κόστος εκμέρους μας και η απόλαυ-ση που παίρνει κάποιος α-πό τη συμμετοχή του είναιπολλαπλάσια των αγορα-

σμένων καταναλωτικών α-γαθών.»Τι θα ζητούσατε από τουςνέους αρμόδιους του πολι-τισμού;«Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελανα δηλώσω ότι εγώ δεν έ-χω κάτσει στο… τραπέζιτου κ. Πάγκαλου και σανπολίτης θα απαιτούσα τη“συγγνώμη” του, επειδήμε προσέβαλε. Από εκεί καιπέρα, θέλουμε τη στήριξητων τοπικών αρχόντων στιςπροσπάθειες να διατηρή-σουμε το πολιτιστικό μαςεπίπεδο και να το κάνουμεκαλύτερο, πράγμα που ση-μαίνει όχι μόνο χρήματα,και ίσως όχι καν χρήματα,όσο την ηθική υποστήριξήτους. Οι “Άστεγοι” έχουνμάθει όλα αυτά τα χρόνιανα μην είναι “ζήτουλες”,αλλά να στηρίζονται στιςδικές τους δυνάμεις καιστο κοινό το οποίο τούς ε-μπιστεύεται. Οπωσδήποτε,όμως, μερικές παραγωγέςπου θα θέλαμε να φτιάξου-με, έχουν μεγάλο κόστοςκαι εκεί θα θέλαμε τη βοή-θεια των τοπικών αρχό-ντων. Έχουμε μικρές απαι-τήσεις και μεγάλα όνειρα.Εάν έχουμε την υποστήρι-ξη τους, να ξέρουν και οιτοπικοί άρχοντες ότι θα εί-μαστε στο πλευρό τους καιη βοήθειά μας θα είναι α-μέριστη.»

Για το «Πείραμα»Έχετε σκηνοθετήσει καιστο παρελθόν. Πόσο δύ-σκολη «αρμοδιότητα» εί-ναι η σκηνοθεσία;«Είναι σίγουρα δύσκολη,θα πρέπει να είσαι ταυτό-χρονα το μάτι του θεατήκαι όλοι οι ρόλοι που παί-ζουν επί σκηνής και πρέπεινα οργανώσεις και την πα-ράσταση: σκηνικά, κοστού-μια, μουσικές, προγράμμα-τα, αφίσες κ.λπ.. Είναι ω-ραία και δημιουργική δια-δικασία, όμως, αλλιώς δεθα το κάναμε. Και φυσικά,δεν είμαι ο μοναδικός σκη-νοθέτης, είναι και ο Χρή-στος, η Κική, η Μάρθα κ.ά.και δεν ξέρουμε πόσοιακόμη θα βγουν.»Το τωρινό έργο,«Το Πείραμα»,τι ιδιαιτερότη-τα παρουσιά-ζει θεατρικά

και σκηνοθετικά; Γιατί η κι-νηματογραφική του εκδο-χή ήταν μια πολύ δυνατήταινία.«Έχω σκηνοθετήσει αρκε-τές φορές, τόσο παιδικά ό-σο και έργα για μεγάλους.Το τελευταίο ήταν η “Μαύ-ρη Κωμωδία”, από την ο-ποία όμως δεν έμεινα ευ-χαριστημένος, δεν κατάφε-ρα να βγάλω τη χημεία τηςομάδας καλά και αυτό πουβγήκε δεν ήταν αυτό πουείχα στο μυαλό μου. Δεν τοβάζω όμως κάτω, φέτοςσκηνοθετώ ξανά, ένα έργοπου όταν ήρθα σε επαφήμαζί του συγκλονίστηκα.Αυτό το έργο δεν υπάρχειγραμμένο σα θεατρικό, έ-κανα εγώ τη θεατρική τουδιασκευή και ελπίζω νατην έχω κάνει καλά. Είναιβασισμένο πάνω σε ένα βι-βλίο ενός Γερμανού συγ-γραφέα, του MarioGiordano. Ως ταινία, είναιένα έργο αρκετά σκληρό,σύγχρονο και εξαιρετικά ε-πίκαιρο. Το βασικό του θέ-μα είναι η διαχείριση τηςεξουσίας και οι διαχειρι-στές της. Ένα θέμα που πι-στεύουμε ότι στις μέρεςμας “καίει”. Και δε μιλάμεμόνο για την πολιτική ε-ξουσία, αλλά γενικά γιατην εξουσία, όπως αυτή ε-φαρμόζεται σε όλες τιςβαθμίδες της κοινωνίαςμας - οικογένεια, στρατός,πολιτική, σχολείο, σπίτικ.λπ.. Το βιβλίο βασίζεταιπάνω σε ένα αληθινό πεί-ραμα, που έγινετο 1971 στο

Πανεπιστήμιο του Στάφορ-ντ στις ΗΠΑ. Προσωπικά,όταν είχα δει την ταινία,πρώτα απ’ όλα βουβάθηκα.Αηδίασα με μένα, επειδήείμαι άνθρωπος, αγάπησαπερισσότερο τον εαυτόμου, γιατί προσπαθώ ναπηγαίνω κόντρα σ’ αυτούςτους κανόνες. Είναι πάραπολλά αυτά που θίγει καιπιστεύω ότι και ο θεατήςθα το νιώσει. Και αυτό πουέχει σημασία από αυτάπου ακούγονται σ’ αυτό τοέργο, είναι ότι όλοι μαςπρέπει να ψάξουμε μέσαμας, να βρούμε τον ήρωα,αυτόν που δε διστάζει ναέχει σταθερές ηθικές αξίεςκαι να ξεχωρίζει τις φωνέςαπό το υπόλοιπο πλήθος,ακόμα κι αν διαφωνεί εντε-λώς.»Πότε θα παρακολουθήσου-με την παράσταση και τιάλλο σχεδιάζετε;«Θέλω να πιστεύω ότι τέ-λος Μαΐου - αρχές Ιουνίουθα είμαστε έτοιμοι. Επιθυ-μία μου είναι να παιχτεί σεέναν εναλλακτικό χώρο καιόχι σε θέατρο, αν τα κατα-φέρουμε. Και πρέπει να το-νίσω πως σ’ αυτή την προ-ετοιμασία έχουμε βοηθό τοΠανεπιστήμιο Αιγαίου καισυγκεκριμένα τον εγκλη-ματολόγο καθηγητή ΣτράτοΓεωργούλα, που συμμετέ-χει και ως ηθοποιός και ωςεπιστημονικός σύμβουλος.Από εκεί και πέρα, μας έ-χουν… περισσέψει ορι-

σμένοι άντρες (σ.σ.στο “Πείραμα”

παίζουν 12 ά-ντρες και μία

γυνα ίκα) ,για να ανε-βάσουμε κιάλλο έργο.Προς το

παρόν κά-νουμε τις

πρόβες μαςκαι είμαστε σε

σκέψεις για με-τά…»

Σήμερα το «Ε» φιλοξενεί τον Κλεομένη Τζανέτο, ι-δρυτικό μέλος των «Αστέγων» και πρόεδρο τουΣυλλόγου Φίλων Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών

Μνημείων Λέσβου. Μας μιλάει για τη σχέση του μετο θέατρο, για το δέσιμο των «Αστέγων», αλλά καιγια τη νέα παράσταση της ομάδας, τη γνωστή κινημα-τογραφική ταινία «Το Πείραμα», της οποίας τη σκη-νοθεσία έχει αναλάβει ο ίδιος. Και, φυσικά, για τηδράση του Συλλόγου, που σύντομα θα αρχίσει, όπωςφαίνεται, και πάλι τις εξορμήσεις του.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στηΒΑΓΓΕΛΙΩ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ

Page 22: Εμπρός 3242

22ΣABBATO 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011ΥΓΕΙΑ

Ηκατανάλωση ντομάτας μπορεί ναμειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης

καρκίνου του προστάτη, σύμφωνα μετα αποτελέσματα διεθνών μελετών.«Η λυκοπένη που υπάρχει στην ντο-μάτα και στη σάλτσα ντομάτας, αλλάκαι τα ισοφλαβονοειδή που υπάρ-χουν στη σόγια, δρουν ανασταλτικάστην εμφάνιση του καρκίνου τουπροστάτη. Ανασταλτικά δρα και η πί-τσα, αλλά η κατανάλωσή της λόγωτων λιπαρών που περιέχει μπορεί ναδημιουργήσει άλλα προβλήματα υ-γείας», επισημαίνει ο ουρολόγος δι-ευθυντής του Ουροδυναμικού Τμή-ματος του Νοσοκομείου ΙΚΑ «Πανα-γία», Ιωάννης Χατζηγιάννης, με α-φορμή επιστημονική πολυθεματικήδιημερίδα που διοργανώνει το Νοσο-κομείο χθες 14 και σήμερα 15 Ιανου-αρίου, στο Δημοτικό Θέατρο «ΜελίναΜερκούρη» της Καλαμαριάς.«Οι διαιτητικές διαφορές μεταξύ ο-μάδων στα διάφορα έθνη προσφέ-ρουν μια ενδιαφέρουσα εξήγηση γιατις διαφορές στη συχνότητα και θνη-σιμότητα του καρκίνου του προστά-τη. Μελέτες έχουν δείξει ότι δίαιτεςπλούσιες σε λίπη αυξάνουν το σχετι-κό κίνδυνο για καρκίνο, όπως το α-λινολεϊκό οξύ, το οποίο βρίσκεται σευψηλά επίπεδα στα κόκκινα κρέατα.Πολλοί μελετητές τονίζουν ότι τααυξημένα ποσά του λίπους στη δίαι-τα μπορεί να οδηγήσουν στην αυξη-μένη παραγωγή ορμονών, κυρίως τε-στοστερόνης, η οποία ενοχοποιείται

για την ανάπτυξη καρκίνου του προ-στάτη, ενώ αντίθετα η κατανάλωσηντομάτας μειώνει τον κίνδυνο ανά-πτυξής του», τονίζει ο κ. Χατζηγιάν-νης.Σύμφωνα με τον ίδιο, το οικογενεια-κό ιστορικό παίζει ρόλο στην ανά-πτυξη καρκίνου, η οικογενής όμωςπροδιάθεση μπορεί να οφείλεται καισε περιβαλλοντικούς παράγοντες ήσε γονιδιακούς παράγοντες, όπωςπαρατηρείται στους μαύρους της Α-φρικής, που παρουσιάζουν υψηλάποσοστά της νόσου.Να σημειωθεί ότι ο καρκίνος τουπροστάτη αποτελεί πάθηση των ηλι-κιωμένων ατόμων, αφού η μέση ηλι-κία εμφάνισής του στις περισσότερεςχώρες είναι περίπου τα 70 έτη. Σεποσοστό 58% νεκροτομικού υλικούαπό άνδρες ηλικίας 80 ετών, παρα-τηρείται λανθάνων καρκίνος τουπροστάτη.Ο κίνδυνος ανάπτυξης διηθητικούκαρκίνου του προστάτη σε έναν άν-δρα 50 ετών με αρχόμενη νόσο είναιπερίπου 40%. Λιγότεροι από το 10%αυτών των ανδρών θα αναπτύξει κλι-νικά εμφανή καρκίνο και μόνο το 3%θα πεθάνει από την νόσο.«Στη θεραπεία του καρκίνου τουπροστάτη βασικότατο ρόλο παίζει ηέγκαιρη διάγνωση, η σωστή σταδιο-ποίηση και η επιλογή της κατάλλη-λης αντιμετώπισης», καταλήγει ο κ.Χατζηγιάννης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι φόβοι έχουν να κά-νουν τόσο με τα παλαιό-τερα μη στεροειδή αντι-φλεγμονώδη φάρμακα,όσο και με τα νεώτερηςγενιάς αντιφλεγμονώδη,γνωστά ως αναστολείςCox-2.Οι γιατροί συνταγογρα-φούν συχνά αυτά ταφάρμακα για την αντιμε-τώπιση του πόνου σεδιάφορες καταστάσεις(π.χ. οστεοαρθρίτιδα).Συνήθως λαμβάνονται σεμεγαλύτερες δόσεις, σεσχέση με τα απλά αναλ-γητικά, που χρησιμοποι-ούνται για παράδειγμακατά των περιστασιακώνπονοκεφάλων.Η μελέτη διαπίστωσε ότι,σε σχέση με τα εικονικάφάρμακα, η αναλγητική

ουσία λουμιρακοξίμπηαυξάνει τον κίνδυνο εμ-φράγματος, ενώ η ιβου-προφαίνη συνδέεται μευπερτριπλάσιο κίνδυνογια εγκεφαλικό επεισό-διο. Η δικλοφενάκη σχε-δόν τριπλασιάζει τον κίν-δυνο, ενώ η ετορικοξί-μπη σχετίζεται με σχε-δόν τετραπλάσιο κίνδυνοθανάτου από καρδιαγγει-ακή αιτία.Από τα επτά φάρμακα, τολιγότερο επικίνδυνο γιατην καρδιαγγειακή α-σφάλεια φαίνεται να εί-ναι η ναπροξένη.«Αν και παραμένει η αβε-βαιότητα, λίγα στοιχείαυπάρχουν που να υποδη-λώνουν ότι οποιοδήποτεαπό τα φάρμακα, που ε-ρευνήσαμε, είναι ασφα-

λές από καρδιαγγειακήάποψη», αναφέρουν οισυγγραφείς της μελέτης.Πάντως, ο συνολικός α-πόλυτος αριθμός εμ-φραγμάτων και εγκεφα-λικών επεισοδίων ήτανχαμηλός, σε σχέση μετον αριθμό των ασθενώντης μελέτης.Σε κάθε περίπτωση, σύμ-φωνα με τους ερευνητές,τόσο οι γιατροί όσο καιοι ασθενείς θα πρέπει νασυνυπολογίζουν τονκαρδιαγγειακό κίνδυνοπου ενέχει η χορήγησηαυτών των αναλγητικώνφαρμάκων.Το 2004, η (αναστολέαςCox-2) ροφεκοξίμπη εί-

χε αποσυρθεί από την α-γορά, όταν έρευνα είχεδείξει ότι αύξανε τον κίν-δυνο καρδιαγγειακής νό-σου. Έκτοτε, έχει ενταθείη επιστημονική διαμάχησχετικά με την ασφάλειατων πιο παραδοσιακώνκαι των πιο σύγχρονωναναλγητικών φαρμάκων.Οι μέχρι τώρα μελέτεςδεν είχαν οδηγήσει σε έ-να οριστικό συμπέρασμα,αλλά η νέα έρευνα φαί-νεται πλέον να αναδει-κνύει με μεγαλύτερη βε-βαιότητα τον κίνδυνοπου ενέχουν για το καρ-διαγγειακό σύστημα τουασθενούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ιατρικό Βήμα

Αγοραφοβία Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΒΕΡΒΕΡΗ*

Ντομάτα και σόγια κατά του καρκίνου του προστάτη

Αναλγητικά ένοχα γιαέμφραγμα και εγκεφαλικόΜ

ια σειρά από ευρέως χρησιμοποιούμενα αναλ-γητικά, αν ληφθούν σε μεγάλες δόσεις ή γιαμεγάλο χρονικό διάστημα, μπορούν να αυξή-

σουν τον κίνδυνο για εμφράγματα και εγκεφαλικά ε-πεισόδια, σύμφωνα με νέα ελβετική έρευνα.Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βέρνης, με επι-κεφαλής τον καθηγητή Κλινικής Επιδημιολογίας Πί-τερ Τζούνι, του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προλη-πτικής Ιατρικής, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτηστο επιστημονικό έντυπο «British Medical Journal»,ανέλυσαν 31 μελέτες-κλινικές δοκιμές σε περισσό-τερους από 116.400 ασθενείς, όσον αφορά σε επτάφάρμακα γνωστών εταιρειών, για να καταλήξουν σεσυμπεράσματα σε σχέση με τις πιθανές επιπτώσειςτων αναλγητικών στην υγεία.

Ηαγοραφοβία είναι ένας τύπος αγχώδους διαταρα-χής. Με τον όρο αγοραφοβία περιγράφεται ο φό-

βος και το έντονο άγχος του ατόμου να βρίσκεται σεμέρη ή καταστάσεις και από όπου πιστεύει ότι είναιδύσκολο να φύγει ή είναι δύσκολο να λάβει βοήθειαστην περίπτωση που εκδηλώσει κρίση πανικού.Έτσι, λοιπόν, με την αίσθηση του επερχόμενου πανι-

κού, το άτομο αποφεύγει τα μέρη όπου σκέφτεται ότι μπορεί νατου συμβεί κάτι τέτοιο. Οι άνθρωποι με αγοραφοβία αισθάνονται α-νασφαλείς σε οποιαδήποτε δημόσια μέρη, ειδικά σε μέρη όπου μα-ζεύεται κόσμος. Οι φόβοι μπορεί να βιώνονται τόσο έντονα ώστεμερικοί άνθρωποι να είναι ουσιαστικά παγιδευμένοι στα σπίτιατους. Υποφέρουν τόσο πολύ, που είναι δυνατόν να μη θέλουν ναβγαίνουν από το σπίτι τους. Όταν βγαίνουν, το κάνουν με μεγάληδυσκολία ή όταν συνοδεύονται από ένα μέλος της οικογένειάς τουςή ένα φίλο τους.Η αγοραφοβία, όπως αναφέρεται και παραπάνω, συνδέεται στενάμε τη διαταραχή πανικού. Είναι συχνά φυσικό επακόλουθο του πα-νικού. Ωστόσο, όπως η διαταραχή πανικού μπορεί να εμφανίζεταιμόνη της χωρίς αγοραφοβία, έτσι και η αγοραφοβία δε συνοδεύε-ται πάντα από διαταραχή πανικού. Το 67% των ασθενών που πά-σχουν από αγοραφοβία είναι γυναίκες. Η διαταραχή μπορεί να αρ-χίσει απότομα ή να εγκατασταθεί σταδιακά. Τα συμπτώματα αρχί-ζουν συνήθως κατά το τέλος της εφηβείας και μεταξύ 30 έως 40 ε-τών.Τα χαρακτηριστικά συμπτώματα της αγοραφοβίας:- Φόβος για μέρη συνάθροισης, όπως λαϊκή αγορά ή εστιατόρια.- Ανικανότητα να φύγετε από το σπίτι για μεγάλες περιόδους.- Αίσθηση ανικανότητας και ανημποριάς.- Υπερβολική εξάρτηση από τους άλλους.- Προβλήματα στην αναπνοή.- Ταχυκαρδία, ναυτίες, ζαλάδα.- Αίσθημα απώλειας ελέγχου.- Υπερβολικός ιδρώτας.Βέβαια, τα συμπτώματα εξαφανίζονται μόλις το άτομο απομακρυν-θεί από το μέρος που του προκάλεσε την κρίση. Μάλιστα, δεν τολ-μάει να πάει ξανά σε αυτό το μέρος, από φόβο μήπως και ξαναζή-σει αυτόν τον εφιάλτη. Υπάρχουν, όμως, και περιπτώσεις που έναςαγοραφοβικός δεν εκδηλώνει κρίσεις πανικού, αλλά νιώθει απλάάγχος, περιμένοντας την επόμενη κρίση. Σε αυτές τις περιπτώσεις,με τον καιρό αυξάνονται τα αγχώδη συμπτώματά του.Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε ότι η αγοραφοβία, αλλά και γενικό-τερα οι αγχώδεις διαταραχές, αντιμετωπίζονται. Τα τελευταία χρό-νια έχουν ανακαλυφθεί αποτελεσματικές θεραπείες για διαρκή α-νακούφιση από τις φοβίες.

* Η Μαρία Βερβέρη είναι ψυχολόγος απόφοιτος Α.Π.Θ., MSc ΨυχολογίαΠαιδιών και Εφήβων University of Leiden, Netherlands.

Page 23: Εμπρός 3242

23ΣABBATO 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Μια «επιχείρηση διά-σωσης» πραγματο-ποιήθηκε το πρωί

της Πέμπτης στο λιμάνιτης Μυτιλήνης, αυτήν τηφορά διαφορετική απότις συνηθισμένες. Μεσυμμετοχή της Πυροσβε-στικής, του ΛιμενικούΣώματος και μελών της«Κιβωτού», απεγκλωβί-στηκε από τρύπα του λι-μενοβραχίονα, όπου βρι-σκόταν μάλλον για ώρες,ένας σκύλος μεσαίου με-γέθους που, άγνωστοπώς, είχε βρεθεί στη θά-λασσα.Τους αρμοδίους ειδοποί-ησε ψαράς που άκουσετις φωνές του σκύλου. Ηεπιχείρηση απεγκλωβι-σμού του σκύλου από τηθάλασσα με φουσκωτότου Λιμενικού ήταν δύ-σκολη, αφού η τρύπα είχεβάθος τριών μέτρων και οσκύλος ήταν πολύ φοβι-σμένος κι επιθετικός, ενώο μισός περίπου βρισκό-ταν μέσα στο νερό. Τελι-κά, μετά από μιάμιση ώραπερίπου το ζώο τραβήχτη-κε έξω με τη βοήθεια των

λιμενικών, της Πυροσβε-στικής και του μέλους της«Κιβωτού» Δημήτρη Κου-κλάδα, που ως πιο εξοι-κειωμένος με ζώα προ-σφέρθηκε να κατέβει ο ί-διος στην τρύπα.Το μικρού μεγέθους ζώο,που είναι τεσσάρων χρό-νων και ζυγίζει 12 κιλά,είχε τραυματίσει τα πόδιατου και ήταν εξαιρετικάφοβισμένο. Ο κ. Κουκλά-δας εκτιμά πως εγκατα-λείφθηκε στο λιμάνι είτεπροερχόμενο από κάποιο

σπίτι είτε από περιοχή α-πομακρυσμένη, αφού δενήταν σε θέση να κυκλο-φορήσει μόνο του και πα-νικοβαλλόταν με το παρα-μικρό.Προς το παρόν, ο σκυλά-κος βρίσκεται στο κτηνια-τρείο της Μυρσίνης Τουρ-βαλή, είναι σε πολύ καλήκατάσταση και αναζητεί-ται επειγόντως κάποιοςφιλόζωος να το υιοθετή-σει, αφού είναι πολύ επι-κίνδυνο να κυκλοφορήσειμόνο του στο δρόμο.

Μήπως χρειάζεστε βοήθεια

από ειδικούς;

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΑ

- Ιατρείο μικρών ζώωνΛίνα Τεντόµα - Ζερβού Θεοφιλοπούλου 6τηλ. 22510 25200

- Κτηνιατρικό Κέντρο Ερεσού 11, τηλ 22510 28250Υποκατάστημα Σκόπελος Γέρας τηλ.: 22510 84250,6944 790131www.ktiniatrikokentro.com

- Πρότυπο Κτηνιατρείο Λέσβου∆. Μαλάκης - Β. Καρβέλλης Αερ. Γιανναρέλλη 66, τηλ. 22510 46488e-mail:[email protected]

- Τουρβαλή Μυρσίνη Βουρνάζων 15-17, τηλ. 22510 28838

ΚΑΛΩΠΙΣΜΟΙ ΜΙΚΡΩΝ ΖΩΩΝ

- Πόλυ ΒουλγαρέληGrooming - pet shop«Γιατάκι»Θ. Χατζηµιχαήλ 21,τηλ. 22510 22765

- Βίλλα ΣίμπαΣιμούλη ΕύαΚαλλωπισμοί, φιλοξενία, νοσηλείαΠαγανή ΜυτιλήνηςΤηλ. 22510 44471 & 6932 549955

- Pet Garden StoreΨυρούκη ΤσακύρηΜαριάνα Προϊόντα για ζώα συντροφιάς, παραγωγικά, εργασίαςΓεωργικά προϊόντα, Είδη ΚήπουΠώληση χονδρική - λιανικήΠάμφιλα Τηλ. 22510 31183& 6945 936918

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΑ Πέτρας 22530 41142Mανταµάδου 22530 61032Πλωµαρίου 22520 32322Kαλλονής 22530 22317Aγιάσου 22520 22288Άντισσας 22530 50351Μυτιλήνης 22510 47428

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - Σύλλογος Μέριμνας ΑπροστάτευτωνΖώων «Η ΚΙΒΩΤΟΣ» [email protected]

- Φιλοζωικός Σύλλογος Λέσβου «Ο ΠΑΝ»22510 47710

- Ζωοκοµείο Λέσβου: Αγία Παρασκευή22530 32006

ΚΑΛΕΣΤΕ...

ΖΩΟ...λογίεςΤη σελίδα επιμελούνται οι ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ ([email protected]) & ΠΕΛΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΗ ([email protected])

Χαρίζονται

Βρέθηκαν

Ο σκυλάκος της φωτογρα-φίας βρέθηκε έξω από τοΓυμναστήριο «Oxygen»,μάλλον με σπασμένο πόδι.Πληρ. τηλ. 6945-196571,[email protected]

Το «Φουντούκι». Είναι9 μηνών, ζυγίζει 12 κι-λά και είναι ευνουχι-σμένος Πληρ. τηλ.22510 22765, 6946-404007, 6942-061846, 697-2078012.

Στο πάρκο του Αγίου Ευδόκιμου,το σκυλάκι της φωτογραφίας.Μάλλον το έσκασε από κάποιοσπίτι. Αν γνωρίζετε κάποιον πουτο έχασε, ενημερώστε στα τηλ.6972-159703, 6982-950609.

Τα σκυλάκια της φωτογραφίας, πουβρέθηκαν παρατημένα κοντά σε δρό-μο και αυτήν τη στιγμή φιλοξενούνταισε σπίτι, μαζί όμως με μεγαλόσωμοσκύλο που δε δέχεται εύκολα ξένους.Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να κα-λέσει στο 6975-100770.

Δυσοσμία στόματος - κακή αναπνοή σε σκύλο ή γάτα

Γράφει οι ΜΑΡΙΑ ΠΕΡΡΟΥ & ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ*

Tι είναι η δυσοσμία του στόματος. Δυσοσμία του στόματος, πουεπίσης την ονομάζουμε και κακή αναπνοή, είναι αυτή η δυσά-

ρεστη έως ανυπόφορη μυρωδιά, που προέρχεται από τη στοματι-κή κοιλότητα τόσο των σκύλων, όσο και των γατιών. Η κακή ανα-πνοή είναι μια κατά κοινή ομολογία προβληματική κατάσταση, ανόχι για όλους, οπωσδήποτε για τους περισσότερους ιδιοκτήτεςζώων. Είναι αποτέλεσμα διαφόρων αιτιών, που σχετίζονται συνή-θως με το στόμα και σπάνια συνδέονται με άλλα προβλήματα υ-γείας.Τι προκαλεί τη δυσοσμία του στόματος. Η πιο κοινή αιτία της δυ-σοσμίας του στόματος είναι η περιοδοντική νόσος, που προκαλεί-ται από την πλάκα (βακτήρια). Τα βακτήρια προσελκύονται στην ε-πιφάνεια των δοντιών μέσα σε λίγες ώρες από τον καθαρισμότων δοντιών. Μέσα σε λίγες μέρες, η πλάκα γίνεται ένα ανοργα-νοποιημένο υλικό, την πέτρα. Σε όλες τις ηλικίες, και κυρίως σεμεγάλες, τα ζώα που παρουσιάζουν πλάκα, πέτρα, ουλίτιδα εξελι-κτικά εμφανίζουν περιοδοντική νόσο. Η περιοδοντική νόσος, μα-ζί με τις αλλαγές των φορτιών των βακτηριδίων, έχουν ως αποτέ-λεσμα την παραγωγή υδροθείου, που προκαλεί τη δυσοσμία τουστόματος.Άλλες αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν κακή αναπνοή είναι:1.- Μεταβολικά νοσήματα (διαβήτης, ουραιμία). 2.- Παθήσεις τουαναπνευστικού συστήματος (ρινίτιδα, παραρρινοκολπίτιδα, νεο-πλασία). 3.- Γαστρεντερικά νοσήματα (μεγαλοοισοφάγος, νεοπλα-σία, ξένο σώμα). 4.- Δερματολογικά νοσήματα (πυόδερμα). 5.-Διατροφικές παρεκτροπές (δυσώδη τρόφιμα, όταν το ζώο τρώεικόπρανα). 6.- Στοματικά προβλήματα που δε σχετίζονται με πε-ριοδοντική νόσο (φαρυγγίτιδα, νεοπλασίες, ύπαρξη ξένων σωμά-των, τραύματα, μολυσματικοί παράγοντες όπως τα βακτηρίδια,μύκητες και ιοί, αυτοάνοσα νοσήματα κ.ά.).Ποια είναι τα συμπτώματα της δυσοσμία του στόματος. Εκτός απότην έντονη δυσοσμία, τα ζώα παρουσιάζουν πόνο, διότι η περιο-δοντική νόσος είναι επώδυνη. Ορισμένοι σκύλοι και γάτες έχουνσοβαρό πρόβλημα στο μάσημα σκληρών τροφών και κάποια ζώαφέρνουν συχνά το πόδι στο στόμα τους.Διάγνωση για τη δυσοσμία του στόματος. Η κακή αναπνοή μπορείεύκολα να διαγνωστεί μυρίζοντας την αναπνοή του σκύλου ή τηςγάτας. Αν υπάρχει η δυσάρεστη οσμή, η δυσοσμία του στόματοςως παθολογική κατάσταση είναι δεδομένη. Ένας κτηνίατρος με ε-ξέταση του ζώου είναι σε θέση να κάνει διάγνωση της κακής α-ναπνοής εντοπίζοντας ακριβώς την αιτία που την προκαλεί. Εάν ηδιάγνωση δεν είναι προφανής μετά από τη γενική εξέταση τουζώου, τότε πρέπει να γίνει πλήρης αιματολογικός έλεγχος για τηδιακρίβωση της αιτίας.Θεραπεία της δυσοσμίας του στόματος. Η θεραπεία της δυσο-σμίας του στόματος εξαρτάται από την αιτία. Υπάρχουν τέσσεραστάδια της περιοδοντικής νόσου. Τα δύο πρώτα (αρχική ουλίτιδα)αντιμετωπίζονται με έναν καθαρισμό των δοντιών από τον κτηνία-τρο. Δεδομένου ότι η περιοδοντική νόσος παρουσιάζει οστική α-πώλεια, μπορεί να απαιτείται χειρουργική επέμβαση ή εξαγωγήδοντιού. Τα αντιβιοτικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κα-ταστρέψουν τα βακτήρια που προκαλούν τη περιοδοντική νόσοκαι τη δυσοσμία του στόματος. Καθημερινές πλύσεις της στοματι-κής κοιλότητας και των δοντιών στο σπίτι βοηθούν πολύ. Πλύσειςμε υλικά που περιέχουν χλωροεξιδίνη είναι χρήσιμες. Επίσης εν-δείκνυται η χρήση του κιτρικού ψευδαργύρου για την εξουδετέ-ρωση της οσμής λόγω του παραγόμενου υδροθείου. Για όλα αυ-τά πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν κτηνίατρο-οδοντίατρο.Πρόγνωση για τη δυσοσμία του στόματος. Γενικά η πρόγνωση εί-ναι πολύ καλή. Μόλις αντιμετωπιστεί η νοσολογική κατάστασηπου προκαλεί τη δυσοσμία του στόματος, τότε το σύμπτωμα θα ε-ξαφανιστεί. Λόγω της περιοδοντικής νόσου, απαιτείται καθημερι-νό βούρτσισμα δοντιών. Το βούρτσισμα των δοντιών και οι στο-ματκές πλύσεις θα συμβάλλουν στη διατήρηση της καλής στομα-τικής υγείας και της ευχάριστης αναπνοής. Να επισκέπτεσθε τα-κτικά κτηνίατρο-οδοντίατρο για καθαρισμό και έλεγχο των δο-ντιών του ζώου σας. Αν τα ούλα και τα δόντια του αγαπημένουσας κατοικιδίου είναι σε καλή κατάσταση, αυτό θα αντανακλάταικαι στην αναπνοή του.

* Η Μαρία Πέρρου και ο Γιώργος Παλαιολόγος είναι κτηνίατροι του Κτη-νιατρικού Κέντρου.

Προχθές από Λιμενικό, Πυροσβεστική και «Κιβωτό»

Μια… διαφορετική «διάσωση»

Ο σκύλος που βρέθηκε μέσα σχεδόν στη θάλασσα, πριν τον απεγκλωβισμό του

Η μικρή Φωτούλα. Είναι κουτάβι 7 μηνών, που κά-ποιοι ασυνείδητοι εγκατέλειψαν ανήμερα των Θε-οφανίων, στην ερημιά της Αμαλής. Το σκυλί βρέ-θηκε πεντακάθαρο και ταϊσμένο, πράγμα που δεί-χνει πως ίσως το είχαν σε σπίτι για κάποιο παιδά-κι, αλλά το εγκατέλειψαν. Είναι απίστευτα έξυπνηκαι ταυτόχρονα ήσυχο ζώο, που μπορεί κανείς ναέχει στο σπίτι του χωρίς προβλήματα. Θα παραμεί-

νει σε μικρό μέγεθος (άρα θα ζήσει τουλάχιστον 15 χρόνια), είναι εμβολιασμένηκαι… αξιαγάπητη! Όποιος νομίζει πως μπορεί να την αγαπήσει, αλλά και να δεχτείτην απέραντη αγάπη της, ας επικοινωνήσει με το τηλέφωνο 6932-158356.

Τα θηλυκά σκυ-λάκια της φωτο-γραφίας. Είναιενός μηνός, υ-γιή και εμβολια-σμένα. Πληρ.:[email protected]

Page 24: Εμπρός 3242

Tη σελίδα επιµελούνται ο MANΩΛHΣ ΛAΓOYTAPHΣ και ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ

ΣABBATO 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011AΘΛHTIΣMOΣ! Την επόμενη εβδομάδα θα αποφασίσει η επιτροπήπρωταθλήματος στη Λήμνο, την ημερομηνίαδιεξαγωγής των παιχνιδιών της ημιτελικής φάσηςτου Kυπέλλου.

Και το όνομα αυτού, Τά-σος Τριανταφύλλου! Ο32χρονος επιθετικός

που κατέθεσε πριν λίγοκαιρό προσφυγή για να μεί-νει ελεύθερος από το Δια-γόρα Ρόδου, που φέτοςπραγματοποιεί εξαιρετικήπορεία στο Κύπελλο Ελλά-δος, βρέθηκε προχθές στηΜυτιλήνη, διαμένοντας στοξενοδοχείο «Blue Sea», καιείναι έτοιμος να υπογράψεισυμβόλαιο συνεργασίας ε-νάμιση χρόνου, με την Α-ΕΛΚ!

Μεταγραφή από το επάνω ράφι

Με τις φήμες το βράδυ τηςΠέμπτης, να οργιάζουν γιατην άφιξη στο αεροδρόμιο,ποδοσφαιριστή ή ποδο-σφαιριστών για την ΑΕΛΚ,και τη διοίκηση της ομάδαςνα έχει ρίξει ένα πέπλο μυ-στηρίου πάνω από την υπό-θεση, λίγο μετά τα μεσάνυ-χτα, μαθεύτηκε πως ο Τρια-νταφύλλου είναι ο ποδο-σφαιριστής που μιλάει μετην ομάδα της Καλλονής. Οίδιος κατέφθασε με το μά-

νατζέρ του στο νησί και οιπληροφορίες αναφέρουνπως συναντήθηκε για λογα-ριασμό του Προέδρου τηςΠΑΕ, Νίκου Μιχαλάκη, πουείχε κάνει τις επαφές, μετον Αντιπρόεδρο ΚώσταΠαπαδόπουλο. Ο Τριανταφύλλου αποτελείμία μεταγραφή από το «πά-νω ράφι», όπως συνηθίζου-με να λέμε σε τέτοιες περι-πτώσεις, με καριέρα πέραντου Διαγόρα, στον Ατσαλέ-νιο, στον Εθνικό Αστέρα,

στον Ιωνικό και στον ΟΦΗ

και 60 γκολ σε λιγότερο α-πό οκτώ χρόνια! Η τελευ-ταία του χρονιά στο Διαγό-ρα ωστόσο, σύμφωνα μερεπορτάζ τουsportlesvos.gr, δεν ήταν ηκαλύτερη δυνατή, αφούδεν πήρε σχεδόν καθόλουχρόνο συμμετοχής, πέ-φτοντας πάνω στον εκ-πληκτικό φέτος Ταρα-χούλσκι. Μάλιστα και οισχέσεις του με τη ροδίτικηΠΑΕ, δεν ήταν η καλύτερηδυνατή τελευταία, με απο-τέλεσμα να καταθέσειπροσφυγή και να ζητήσειτην ελευθέρας του.

ΟΑριστείδης Λώττας, γνωστός σε ό-λους από το έντονο φλερτ του πριν

από τέσσερα χρόνια με τον Αιολικό επίθητείας Μιχάλη Γρηγορίου, είναι σύμ-φωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο ε-πόμενος παίκτης που θα υπογράψειστην ΑΕΛΚ. Ο 22χρονος αριστερόςχαφ, που ξεκίνησε από τον ΟλυμπιακόΠειραιώς και ακολούθως έπαιξε δια-δοχικά σε Φωστήρα, Χαϊδάρι, Λοκομο-τίβ Μέζντρα, Δόξα Κρανούλας και φέ-τος ξεκίνησε στον Εθνικό Φιλιππιάδαςτη σεζόν, έχει συμφωνήσει σε όλα μετο Νίκο Μιχαλάκη τηλεφωνικά και έρ-χεται στη Μυτιλήνη, για να υπογράψειστην Καλλονή!Ο Λώττας παρά το ότι τα τελευταία δύοχρόνια, δεν είχε την εξέλιξη που θα πε-ρίμενε, παραμένει ένας πολύ καλόςπαίκτης, με δυνατότητες, που σίγουραμπορεί να κάνει τη διαφορά στην ΑΕΛΚ.

Θέλει να έρθει ο Κριπιντήρης!Το μεταγραφικό ντεμαράζ της ΑΕΛΚ

συνεχίζεται ωστόσο, αφού οργιάζουνπλέον οι φήμες πως κλείνει ο ΜιχάληςΚριπιντήρης, που σύμφωνα με ασφα-λείς πληροφορίες, δεν έχει πια πρό-βλημα να γυρίσει στο νησί, με το ΝίκοΜιχαλάκη να προσπαθεί ωστόσο, ναβρει τη χρυσή τομή με τον Εθνικό Α-

στέρα, που ζητά χρήματα για να τον α-ποδεσμεύσει. Για το Μυτιληνιό παίκτηενδιαφέρεται και ο Πανθρακικός, αλλάμε 30.000 που κοστίζει η μεταγραφή,σύμφωνα με πηγές από την Αθήνα, οπαίκτης μπορεί να ντυθεί στα χρώματατης Καλλονής!

Ο Αιολικός με ανεβασμένηψυχολογία, θέλει το 3Χ3στην έδρα των ΑγίωνΑναργύρων

Πάει για το διπλό!Με ανεβασμένη ψυχολογία και μεγάλη

διάθεση για το 3Χ3, που θα εδραιώσειτην ομάδα στις υψηλές θέσεις, ο Αιολι-κός μεταβαίνει σήμερα στην Αθήνα, γιανα αντιμετωπίσει τους Αγίους Αναργύ-ρους την Κυριακή στο πλαίσιο της τελευ-ταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου. Μεμοναδικό απόντα το Δάρρα, που τραυμα-τίστηκε στο παιχνίδι με τον Άγιο Ιερόθεο,ο Αιολικός θα επιδιώξει τη νίκη, όπως υ-πογράμμισε στο «Ε» ο Φώτης Κοκκινέλ-λης, στους Αγίους Αναργύρους, οι οποίοιέχουν να κερδίσουν εντός έδρας από τοΣεπτέμβρη.

Στη διάθεση του κόουτς οι… «facebook»

Ντζιμάνης, Καδής και Σπύρου τέθηκανστη διάθεση του προπονητή, αφού προη-γουμένως απολογήθηκαν στο διοικητικόσυμβούλιο της ομάδας την περασμένηΔευτέρα, με τον Πρόεδρο Γιάννη Φλωρίδη,να κρίνει πως η μία αγωνιστική τιμωρίαςπου τους επιβλήθηκε, ήταν αρκετή. Και οιπαίκτες από την πλευρά τους, έδειξαν με-ταμέλεια και το γνωστό συμβάν που διατά-ραξε προς στιγμήν το καλό κλίμα της ομά-δας, ανήκει πια στο παρελθόν. Ο Φώτης Κοκκινέλλης τόνισε στο «Ε» πωςη ομάδα του, έχει δείξει πως έχει τον τρό-πο να παίρνει τους βαθμούς μακριά απότον Ταρλά, ενώ παράλληλα «έδειξε» τηναδυναμία των γηπεδούχων να κάνουν παι-χνίδι στην έδρα τους. Στην ομάδα υπάρχειαισιοδοξία πως την Κυριακή το βράδυ, θαέχουν καταγράψει ακόμη ένα θετικό απο-τέλεσμα, δεδομένου πως και ενόψει Α-γίων Αναργύρων -πλην του Δάρρα- δεν υ-πάρχει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα καιόλοι οι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις τρεις το με-σημέρι και θα μεταδοθεί ζωντανά διαδι-κτυακά από το sportlesvos.gr.

«Καλλονιάδας» συνέχεια…

Σύμφωνα με πληροφορίες,οι δύο άντρες είχαν οικο-νομικές διαφορές μεταξύ

τους. Ο κ. Βαφειαδάκης ζή-τησε μέρος των χρημάτωνπου ισχυρίζεται πως του ο-φείλονται από τον κ. Βέρρο,με τον δεύτερο να αρνείται

κάθε είδους συναλλαγή μα-ζί του. Τότε ο κ. Βαφειδά-κης έφυγε από το τραπέζιπου καθόταν ο κ. Βέρρος,λέγοντας πως δεν πρόκει-

ται να του καταθέσει μήνυ-ση για την οφειλή, αλλά ε-πιφυλάχτηκε να ενημερώ-σει τους οικείους του αν-θρώπους για τη συμπερι-

φορά του. Κάπου εκεί πρέ-πει να κορυφώθηκε η παρε-ξήγηση, με τον κ. Βέρρο νααντιλήφθηκε πως καταφέρ-θηκε εναντίον της οικογέ-νειάς του και αφού σηκώ-θηκε από το τραπέζι, γρον-θοκόπησε στο πρόσωπο,τον μέχρι πρότινος συνερ-γάτη του!

Δεν έγιναν μηνύσειςΟ κ. Βαφειδάκης δεν αντέ-δρασε, αφού το χτύπημαφάνηκε πως ήταν αρκετά ι-

σχυρό για να συνεχίσει τονκαυγά και το επεισόδιο έ-ληξε με την επέμβαση τωνψυχραιμότερων. Πάντως,καμία από τις δύο πλευρέςδεν κατέθεσε μήνυση ειςβάρος της άλλης, με το θλι-βερό συμβάν ωστόσο, νακαταγράφεται ως ένα ακό-μη στην «Καλλονιάδα»,που εκτυλίσσεται τελευταίακαι έχει σαν αφορμή, τιςδιοικητικές εξελίξεις της ο-μάδας…

Ο «μπομπέρ» του Διαγόρα Ρόδου, υπογράφει στην Καλλονή!

Τριανταφύλλου ο… δεύτερος!

Ο Αιολικός ταξιδεύει χωρίς το Δάρρα στην Αθήνα, για τη νίκη απέναντι στους Αγ. Αναργύρους

Ο Τάσος Τριανταφύλλου είναι μετά το Χρόνη, η δεύτερη μεταγραφή της ΑΕΛΚ

Η καριέρα του Τριανταφύλλου με αριθμούςΠερίοδος Ομάδα Συμ. Γκολ2010-11 Διαγόρας 1 02009-10 Διαγόρας 26 62008-09 Διαγόρας 25 122007-08 Διαγόρας 30 142006-07 β´ Εθνικός Αστέρας 15 22005-07 α´ Ιωνικός 4 02005-06 β´ Ιωνικός 10 12005-06 α´ ΟΦΗ 9 12004-05 ΟΦΗ 20 42003-04 ΟΦΗ 20 22002-03 Ατσαλένιος 28 18

Ενώ οι φήμες οργιάζουν πως ο Μιχαλάκης κάνει την υπέρβαση και για Κριπιντήρη!

Έρχεται και ο Λώττας!

Ο Αριστείδης Λώττας (με τη φανέλα του Ολυμπιακού), έχει συμφωνήσει σε όλα με την ΑΕΛΚ. Ο Μιχαλάκης

αν θέλει, φέρνει στο λεκανοπέδιο και τον Κριπιντήρη!

Ο Ταξιάρχης Βέρρος γρονθοκόπησε στο πρόσωπο τον Κώστα Βαφειδάκη για οικονομικές διαφορές μεταξύ τους!

Μπουνιές στην Καλλονή!Τα… απόνερα της διοικητικής αλλαγής στην ΑΕΛΚ, φέρ-

νουν στην επιφάνεια καθημερινά και νέα θλιβερά αλ-ληλένδετα συμβάντα… Το βράδυ της Πέμπτης, σε γνω-στό καφέ της Καλλονής, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες,δύο σημαντικά μέλη της προηγούμενης διοίκησης της ο-μάδας, που βρέθηκαν σε διαφορετικά στρατόπεδα τελευ-ταία, ο Ταξιάρχης Βέρρος και ο Κώστας Βαφειδάκης, εί-χαν έντονο φραστικό επεισόδιο, που κατέληξε με τονπρώην Πρόεδρο της ΑΕΛΚ, να γρονθοκοπεί τον δεύτερο! Ο Ταξιάρχης Βέρρος και ο Κώστας Βαφειδάκης

Page 25: Εμπρός 3242

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 25

EΣTIATOPIA

ELYSION HOTELΞενοδοχείο-εστιατόριοΠαρασκευή - Σάββατο ζωντανό μουσικό πρόγραμμα Νεάπολη Τηλ. για κρατήσεις 22510 61531-2

ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟΞενοδοχείο, pool-μπαρ, εστιατόριοΚαθημερινά ανοιχτά μεσημέρι -βράδυΠαρασκευή - Σάββατο βραδιέςπιάνου, με τις μελωδικέςφωνές του Νίκου και της Μα-ρίαςΤηλ. για reserve 22510 45857,44466, 6976-974610 Βαρειά - Βίγλα Μυτιλήνης

ΦΙΛΕΜΑRestaurant-ΜεζεδοπωλείοΑεροδρόμιοΤηλ. 6973809282

ΤΣΟΥΚΑΛΙ Π. ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 49 τηλ. 2251048660

ΛEMBOYPΓEIOΜεζεδοπωλείο

Παναγιούδα, Mυτιλήνης Tηλ. 22510 32222Kιν. 6948580463

ΤΑΚΗΣΨαροταβέρναΠαναγιούδαΤηλ. 22510 31342

ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑΚομνηνάκη 30 Τηλ. 22510 29613

ΠΑΡΚΟ (ΤΟ)Πάρκο Αγίας ΕιρήνηςTηλ. 22510 23810& 6977-596474

ΒΑΓΙΕΣ ΤαβέρναΑκρωτήριΤηλ. 22510 43532

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑΠηγαδάκια ΓέραςΤηλ. 2251093484& 6973-741809

ΒΑΦΕΙΟΣΤαβέρνα Tηλ. 22530 71752

CAFÉ-BAR

ENVYΚουντουριώτη 78Τηλ. 22541021102

FOUR SEASONS by MAYOΤTEKανόνι ΘερμήςTηλ. 22510 71971

ΠΑΡΚΟ (ΤΟ)Πάρκο Αγίας Ειρήνης Tηλ. 22510 23810& 6977-596474

OCEANISΠλωμάρι Τηλ. 22520 31925

ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΑ

ΑΣΤΡΟ (ΤΟ)Ερμού 5Τηλ. 22510 44540

ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΩΝΙΑΕλ. Βενιζέλου 10Τηλ. 22510 45508

ΤΑΧΥΦΑΓΙΑ

ΦΕΥΓΑΤΟΣΚΑΒΕΤΣΟΥ 16 τηλ. 22510 40271

DREAM COFFEEΑρίονος 1622510 48880

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ

ΜΑΣΚΩΤΙΤΣΑΑΛΚΑΙΟΥ 2 Μυτιλήνη Τηλ. 22510 261812o κατάστημα: Π. Κουντουριώτη11 και Ερμού 16Τηλ. 22510 47700

ΑΙΘΟΥΣΕΣEKΔHΛΩΣEΩN CATERING

ΛEMBOYPΓEIOΠαναγιούδα, Mυτιλήνης Tηλ. 22510 32222Kιν. 6948580463

ΞENOΔOXEIO ZAΪPA - KTHMAEΛIA & ΘAΛAΣΣA

Σκάλα ΛουτρώνTηλ. 22510 91100

EΔEΣMATOΠOIEIOCatering and fast servicesAλυφαντά, Tηλ. 22510 41122

KABEΣ - ΠOTOΠOIIEΣ

ΚΑΒΑ ΣΑΝΤΟΠαράκαμψη Μόριας Τηλ. 22510 32810Ηλ. Βενέζη 10, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 43543Πέτρα τηλ: 22530 41830E-mail: [email protected]

5x5

SPANOSΓήπεδα Ποδοσφαίρου 5x5 ή 8x8Εθν. Οδός Μυτιλήνης - Παναγι-ούδαςTηλ. 22510 32774 & 6948-591839

KATAΣKEYAΣTIKEΣETAIPEIEΣ

ΠPAΞIΣ A.E.Πωλήσεις κατασκευέςTηλ. 22510 44242

ΣΓOYPEΛΛHΣAργύρη Eφταλιώτη 13Tηλ. 22510 26777

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥΚΑΤΖΟΥΡΙΔΗΣ

Τεχνικες εταιρείεςΠαλαιόκηπος Γέρας Τηλ. 22510 84370

ΑΦΟΙ ΑΣΗΜΑΚΗΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΑΚΗ

Ικτίνου 2, Τηλ. 22510 41244& 6947202221

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣΝ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΠΛ.ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Α.Π.Θ.

Έκδοση οικοδ. αδειών,Μελέτες - Επιβλέψεις,Τοπογραφικά - ΚτηματολόγιοΚρήνης & Κισθήνης 6Α,ΜυτιλήνηΤηλ. 22510 20264& [email protected]

ΕΤΟΙΜΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ

STAR BETONΒιομηχανία έτοιμου σκυροδέ-ματος και δομικών υλικώνμε πιστοποίηση ISO-9001Λακέρδα Αλυφαντών, ΜυτιλήνηΤηλ. 22510 46446 - 2251046776Φαξ 22510 46756

ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣEΡΓΑΣΙΕΣ

Αφοί ΑγριτέλληΧώμα για κήπουςΠέτρες για λιθόκτιστατηλ. 22510 48119κιν. 6976-056463,6946-364408

YΛIKA ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

AL-DECOΧατζημανωλάκης Σταύρος8ο χλμ Περιφ. οδού ΜόριαςΤηλ. 22510 32855

IGNIS ΠETPAAφεντούλης IωάννηςNέες KυδωνιέςΤηλ. 22510 94040, 94101

ΜΗΛΙΟΡΕΛΛΗΣ ΝΙΚΟΣΚαυσόξυλα, Μετακομίσεις,Μεταφορές, ΠέτρεςMυστεγνών, Εξέδρεςεκδηλώσεων, Επικουρικέςυπηρεσίες θεαμάτων,οικοδομικά υλικά, γενικέςεπισκευαστικές εργασίες. Τηλ. 6942261001,6946004444 & 2251043129.

ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ/ ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΚΩΝΤΗΒΕΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΞυλουργικές εργασίες παντόςτύπουΚαρά Τεπέ - Μυτιλήνη

Πληρ. τηλ. 22510 48102

ΠΕΡΓΑΜΗΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ξυλουργικό εργοστάσιοπαραγωγής με υπερσύγχροναμηχανήματα (CNC). ΚουφώματαΓερμανικού Τύπου - Εσωτ.Πόρτες - ΘωρακισμένεςΠόρτες - Σκάλες Εσωτ. Χώρου Αλυφαντά. Τηλ. 22510 46307

ΓΕΩΡΓΑΝΤΗΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ξυλουργικά μερεμέτια καιπαντός τύπου αναπαλαιώσειςεπίπλωντηλ.: 6947-153832

ΘΕΡΜΑΝΣΗ -KΛIMATIΣMOΣ

MANTZΩPOΣEλ. Bενιζέλου 10Τηλ. 22510 42248

ΤΕΝΤΕΣ

ΣΙΜΕΛΗAεροπόρου ΓιανναρέλληΤηλ./Fax: 22510 24523Κιν. 6932214752

EIΔH YΓIEINHΣ

OIKOΣMητροπόλεως 7, Παγανή ΜυτιλήνηςΤηλ. 22510 24788

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ-ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ-ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΧΩΡΩΝ

ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣΚαθαρισμοί χώρων -καταπολέμηση εντόμων, τρωκτικών, επαγγελματικήδιαχείριση κτηρίων Καβέτσου 10 (β´ όροφος)22510 37415, 6937-407221e-mail: [email protected]

ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣΤεχνολόγος ΓεωπόνοςΑπολυμάνσεις, απεντομώσεις,μυοκτονίεςΜόρια Λέσβου Τηλ. 225103 2192 & 6942-625198

ΝΙΚΟΣ ΑΔ. ΜΟΝΙΟΥΔΗΣΑπολυμάνσεις - αποφρακτικά -συνεργείο καθαρισμού -υπηρεσίες φύλαξηςISO 9001:2000Πληρ. τηλ. 6978-186090 &6974-269683

MOYTZOYPEΛΛHΣ KΩN/NOΣΣυνεργείο KαθαρισμούKαθάρισμα κτηρίων, εμπορίααπορρυπαντικώνAκρωτήρι Mυτιλήνης22510 46540, 6974801110

ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ ΒΟΘΡΩΝ

ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙΕλ. Βενιζέλου 52 Μυτιλήνη22510 32400

ΕΠIΠΛO

GIANNOULIS INTERIORSΑγ. Ειρήνης 8α Τηλ. 22510 45830

ΔIAMANTIΔHΣ A.E.Casa Ideale Λάρσος, τηλ. 22510 42222

ΔIAMANTIΔHΣ A.E.Ideal strom Kαβέτσου 13 τηλ. 22510 41271

EΠIΓPAΦEΣ

ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΣIMOΣAερ. Γιανναρέλλη 61Tηλ. 22510 41805

KOPNIZEΣ

AFISORAMAΕρμού 60, Tηλ. 22510 45019

ΕΝΤΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥΚορνίζες, επεξεργασίασε ξύλο και καμβάΚαβέτσου 44, ΜυτιλήνηΤηλ. 22510 45449

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ

ΒΥΖΑΝΤΙΟ Μητροπόλεως 12 Τηλ. 22510 24445

ΝΥΦΙΚΑ-ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΑ

ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑΑριστειδοπούλου ΡούλαΕρμού 193 - 195Τηλ. 22510 22753

ΦΩTIOYΕρμού 164 δίπλα στη Μητρόπολη Τηλ. 22510 22026

LESVOS BAGSΠιττακού 13Πληρ. τηλ. 22510 40540

AΓOPA-EΞOΠΛIΣMOΣ

U SHOP MYTIΛHNHΣAγ. Eιρήνης 7,Tηλ. 22510 45453

ANAKYKΛΩΣHANAΛΩΣIMA

THE PRINTER SHOPH μεγαλύτερη ΓερμανικήEταιρεία αναγόμωσης μελανιούστη MυτιλήνηΊμβρου 2, Tηλ. 22510 23540

ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

ΚΑΜΑΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣΤηλ. 6958-356027,22510 [email protected]://basiko-grammiko.webs.com

ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ

AVANTIΌμιλος Χρηματοασφαλιστικών

προϊόντων

Παναγιώτης Λιόλιος

Πλωμάρι

Τηλ. 22520 33751 & 22520

33753 Κιν. 6944508686

ΛOΓIΣTIKA ΓPAΦEIA

ΒΕΡΡΗΣ Π. ΠΑΝΤΕΛΕΩΝ Αγ. Θεράποντος 6

Παροχή λογιστικών, φοροτεχνι-

κών υπηρεσιών,

καθώς και σύνταξη οικονομοτε-

χνικών μελετών

Τηλ. & Φαξ: 22510 48604

KATEPNEΛHΣ ΛEYTEPHΣ -KOMNHNOΣ OΔYΣΣEAΣ

Μητροπόλεως 29, Μυτιλήνη

Τηλ. 22510 41120, 41912

Fax 22510 41411

MANΩΛAKEΛΛHΣ MIXAΛHΣHρ. Πολυτεχνείου 4, Μυτιλήνη

Τηλ. 22510 40833, 41833

ΜΥΡΙΤΖΗΣ Π. - ΙΑΤΡΕΛΛΗΣ Ι.Ο.Ε.

Αρίονος 17, Μυτιλήνη

Τηλ: 22510 27430

Fax: 22510 43185

ΠANΣEΛHNAΣ ΣTPATHΣΑλκαίου 26, Μυτιλήνη

Τηλ/Fax: 22510 28017

ΡΑΒΑΝΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣΠ. Bοστάνη 14,

Τηλ. 22510 42028

KAΛΛIΠOΛITHΣ BAΣIΛHΣΠέτρα Λέσβου

Τηλ. 22530 42455

Κιν. 6934018535

Fax 2253042483

ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΗ ΡΑΝΙΑ Κομνηνάκη 7, Μυτιλήνη

Τηλ. 2251040813

φαξ 2251037416

OIKONOMIKOIΣYMBOYΛOI

Π.MYPITZHΣ & ΣYNEPΓATEΣEρεσσού 5, Mυτιλήνη

Tηλ. 22510 40377

BUSINETΜαλαματίνας Ηλίας, Χατζάρας

Παναγιώτης

Κομνηνάκη 19, Μυτιλήνη

Τηλ. 22510 40188 & 37214

www.businet.gr

ΓΕΩΠΟΝΟΙ

ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥΓεωργικές - περιβαλλοντικές

μελέτες

Καβέτσου 10 (2ος όροφος)

Τηλ. 22510 37415 & 6937-

407221

e-mail: [email protected]

ΤΑΜΤΑΜΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣΕμπόριο μεταχειρισμένων τρα-

κτέρ Ιαπωνίας

Παγανή Μυτιλήνης

ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 60 ΙΠΠΟΥΣ

KUBOTA, SHIBAURA YANMAR

ISEKI MITSUBISHI HINOMOTO

(FORKLIFT - ΚΛΑΡΚ)

Τηλ. 22510 29419 & 6944-

324667

IVECO ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ

Δημήτριος Κομνηνός

Πρινέρι Mόριας

Tηλ. 22510 43262

MHXANAΓPOTIKH A.E.

Λάρσος, Πλησίον KTEO

Eπαρ. δρ. Mόριας - Kαλλονής

Tηλ. 22510 22211

ΓEΩPΓIKA MHX/TA

ΣΩTHPAKHΣ

Παπάδος Γέρας

Tηλ. 22510 84400

ΚΙΦΑ

ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Tηλ. 22510 41450, 41364,

26920 FAX: 22510 26910

TAXYMETAΦOPEΣ

Αεροπόρου Γιανναρέλλη 76

Τηλ. 22510 45144

& 42600

Κιν. 6932627300

Φαξ 22510 21666

www.elta-courier.gr

ENOIKIAΣEIΣ

LESVOS CAR rentals

Στρατής Λόγγιος

Λουτρά Mυτιλήνη

Τηλ. 22510 27825

Fax. 22510 44280

Kιν. 6932896712

www.lesvos-carrentals.com

[email protected]

GOLDEN SUN

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων

Τζ. Αριστάρχου, έναντι

Τουριστικής Αστυνομίας

Τηλ. 22510 41779,

6977-616830

Δωρεάν παράδοση

σε αεροδρόμιο & λιμάνι

FUN TOURS

Γραφείο Γενικού Tουρισμού

Π. Kουντουριώτη 87-89

Τηλ: 22510 40802

Kιν.: 6945344240

e-mail: [email protected]

www.funtours.gr

MYTONIΣ

Γραφείο Γενικού Tουρισμού

Παναγιούδα, 81100

Τηλ: 22510 31777

Fax: 22510 37614

Kουντουριώτη 87

Τηλ: 22510 37500

Kιν.: 6942424121

OLIVEGROOVE

Π. Kουντουριώτου 11 &

Aργύρη Eφταλιώτη 3, Mυτιλήνη

Τηλ: 22510 37533 -534

Fax: 22510 37535

e-mail: [email protected]

www.olive-groove.gr

ΚΑΛΛΟΝΗ

NATURA

Γραφείο Γενικού Τουρισμού

Ελένη Βαρδαξή

τηλ.: 22530 24024

κιν.: 6974-022292

e-mail:

[email protected]

ΕΛΕΥΘΕΡΑΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

ΣΠΟΡ

ΚΑΤΟΙΚΙΑΔΟΜΗΣΗ

Η/Υ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΓΡΑΦΕΙΑ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Page 26: Εμπρός 3242

Υ Γ Ε Ι Α Ο Μ Ο Ρ Φ Ι Α Κ Α Ι Α Λ Λ Α

O∆HΓOΣ AΓOPAΣ ΛΗΜΝΟΥ

ART COIFFUREΜύρινα, Τηλ. 22540 25990

ΑΝΑΣΑ GYMΜύρινα, 22540 25938

ΥIOI ΝIK. ΦΥΛΛΑΔΙΤΗΓενικές Μεταφορές Ι.Μ.Ε Ε.Π.ΕΑποθήκη Λήμνου:Τηλ. 22540 23087, 25039Αποθήκη Αθηνών:Τηλ. 210 3420506, 3420585,3416595

PETRIDESTravel Tourism & Car RentalTηλ. 22540 22039, 22998Φαξ 22540 22129Κιν. 6947601516e-mail: [email protected]

CRYSTAL CLEANEθνικής ΑντιστάσεωςΣούμπρα ΜύριναςΤηλ./Φαξ 22540 25830, 29576 Κιν. 6979357201

FLOWER STUDIOΜαρουλάς 37 Μύρινα Τηλ. 22540 26141

...σημαίνει courierΜύρινα ΛήμνουΤηλ. 22540 23429, 25140

ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟΕστιατόριο, Snack BarΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣΤηλ. 2254300948

CENTRO ΨησταριάΆγ. Δημήτριος Τηλ. 22540 61993Με κρέατα παραγωγής τους και δια-νομή κατ’ οίκον

ΓΛΑΡΟΣΨαροταβέρνα

Λιμάνι ΜύριναςΤηλ. 22540 22220

ΛΙΜΑΝΙΨητοπωλείο

Λιμάνι ΜύριναςΤηλ. 22540 23809

ΜΑΣΤΕΡ Εστιατόριο - ΠιτσαρίαΜύρινατηλ. 22540 22828

ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Εστιατόριο - ΠιτσαρίαΡωμαίικος ΓιαλόςΤηλ 22540 22540Διανομή κατ’ οίκον

ΖΕΦΥΡΟΣ Εστιατόριο - CateringΠλατύ, Τηλ 22540 22540

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ Café–Club

Ρωμαίικος ΓιαλόςΤηλ. 22540 24055

ΚΑΒΕΙΡΟ Tαβέρνα - OυζερίΚοντοπούλι, Τηλ. 22540 41755

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟMΠΟΥΛΟΥΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ & ΥΙΟΙ ΟΕ

Τηλ. 22540 23536, 23113

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΛΗΜΝΟΥ Α.Ε. Άγιος Δημήτριος ΛήμνουΤηλ. 22540 92655, 22540 51656

ΑΤΖΑΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΛιμάνι Μύρινας Τηλ. 22540 25690, 25936Fax: 2254025691

ΞΕΝΩΝΑΣ ΑΪ-ΣΤΡΑΤΗΕνοικιαζόμενα ΔωμάτιαΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣΤηλ. 2254093329

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑΔΩΜΑΤΙΑ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΓΡΑΦΕΙΑ

ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΑ

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ

ΦΑΓΗΤΟΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΑΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 201126

EIΔIKOIΓAΣTPENTEPOΛOΓOI

Γρίβας ΕυστράτιοςΚαβέτσου 40Τηλ.: 22510 41210Κιν.: 6932-703093

Χατζηαργυρίου Γ. Μαρία Ερεσού 2, 1ος Όρ.Tηλ. 22510 37192Κιν. 6973-303865

EIΔIKOI KAPΔIOΛOΓOI

Γρηγοράκης Παναγιώτης Καβέτσου 36Τηλ. 22510 42109 Κιν. 6932-251120

Μαλλιαρός Ιωάννης Αερ. Γιανναρέλλη 13 Iατρείο: 22510 46002 Κιν.: 6932-906278

Ταπανλής Ν. Ευστράτιος Καβέτσου 5, (Ισόγειο)Iατρείο: 22510 47788Κιν.: 6944-696854

EIΔIKOI ΠAΘOΛOΓOI

Γιανναδάκης Εμμανουήλ Καβέτσου 5 - 1ος όροφος Ιατρείο: 22510 24846 Κιν: 6945682747

Μαυρογένης ΝίκοςΚαβέτσου 10 - 4ος όροφος Ιατρείο: 22510 42290Οικία: 22510 23403, 32677 Κιν.: 6944-516208

Γαλής Νάσος Πλ. Κωνσταντινουπόλεως 5Tηλ. 22510 42505Kιν. 6932-303873

Γιαννίκος Π. Στρατής Kαβέτσου 29, (έναντι παλιάς Oλυμπιακής)Tηλ. 22510 41125Kιν. 6976-654509

Ζερδελής Γιάννης Σμύρνης 7 Iατρείο: 22510 43874Oικία. 22510 22589

Μακρή ΣτέλλαΚαβέτσου 27Τηλ. 22510 47448 Κιν. 6978-697793

Περγαμηνού Άννα Καβέτσου 40 (γ´ όροφ.)Τηλ. 22510 41110Κιν. 6945-394202

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΙ

Μπομπότη Στ. Πολυξένη Καβέτσου 5 Tηλ. 22510 44010Kιν. 6977-649458Fax. 22510 44027

IATPOIAKTINOΔIAΓNΩΣTEΣ

Aμπατζής Πολύδωρος Aερ. Γιανναρέλλη 7 Tηλ. 22510 28222

Ιατρική Διάγνωση ΛέσβουΠαντελέλη Μαριάνθη

Παγανή 2ο χλμ. Μυτιλήνης - ΚαλλονήςΣύμβαση με όλα τα Tαμεία.Τηλ. 22510 42101

Μαγνητική Τομογραφία ΛέσβουΣίσκας Α. Νικόλαος

(Στρατιωτικός Ιατρός)Χρυσομαλλούσης 20Α & ΑσκληπιούΤηλ. 22510 42277, 42377 και 43214

ΚΑΛΛΟNH

Πανσεληνά - Σκορδά ΜαρίαΈναντι Κέντρου ΥγείαςΤηλ. 22530 22131Σύμβαση με όλα τα ταμεία

ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ

Γιάννης Δ. Χατζηλίας ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣΚαβέτσου 44, 3ος όροφοςΤηλ. 22510 540386973-821145

MIKPOBIOΛOΓOIBIOΠAΘOΛOΓOI

Γ.Φεβρωνία Κανταρτζή M.D.Καβέτσου 32, (Πάνω από Σκο-πελίτη/ Βιοκαρπέτ) ΜυτιλήνηΤηλ. 22510 25070 Κιν. 6974-585745e-mail: [email protected]Σύμβαση με όλα τα ταμεία

Καμάτσου Π. ΕυφροσύνηΗ. Ηλίου 5, Πλατεία Κωνσταντινουπόλεωςτηλ. 22510 20014, 6941-676971

Κοροβέση - ΤαπανλήΝικολέττα Αγ. Ειρήνης 1, 2ος όροφος Τηλ. 22510 23818Κιν. 6944-564159

Κυριακίδης Π. Στρατής Πλατεία Κων/πόλεως 5 Tηλ. 22510 37477Κιν. 6976980830

Oυζουνέλλη Θ. Kλειώ Aλκαίου 27 Tηλ. & Fax: 22510 46930Kιν. 6937218711

Σάκης ΕυστράτιοςΚαβέτσου 24Τηλ. 22510 28561

Σιδηρή Ευστρατία Καβέτσου 22Τηλ. 22510 21275

Σκανέλης Π. ΕυστράτιοςΣτρατιωτικός Ιατρός Καβέτσου 3 - 1ος όροφος τηλ. 22510 277026936-667657

OPΘOΠAIΔIKOIXEIPOYPΓOI

Βιτούλιας Γεώργιος Καβέτσου & Ξενοφώντος Tηλ. 22510 44704Κιν. 6977393637

Παπαδόπουλος ΑναστάσιοςΚαλλονή ΛέσβουΤηλ. 22530 29233(ιατρείο)Κιν. 6979-070772

OYPOΛOΓOIANΔPOΛOΓOI

Μουτζούρης Βασίλης Kαβέτσου 27 Tηλ. 22510 43456,6972122738(Μόνο Απογεύματα)

Πελέκος ΜιχάληςΧειρουργός ουρολόγοςΚαβέτσου 10 - 1ος όροφος τηλ. 22510 408836934-877441

OΦΘAΛMIATPOI

Ζουμπούλη Δ. Ελένη Καβέτσου 11(πλησίον χαρτ. “Eιρμός”)Ιατρείο: 22510 42312Οικ. 22510 41487Κιν. 6944434811

Κουτζά Χριστίνα Καβέτσου 10Τηλ. 22510 44664Κιν. 6944363959

Τουρβάς Θ. Γεώργιος Χειρουργός ΟφθαλμίατροςΚαβέτσου 27, 3ος όροφοςΔέχεται με ραντεβούΙατρείο: 22510 23661Κιν. 6932404602

ΠAIΔIATPOI

Τσανακτσή - Mαλλιαρού Μαρία Αερ. Γιανναρέλλη 13 Τηλ. 22510 40250 Τηλ. 6932449588

PEYMATOΛOΓOI

Γρίβας Κων/νος Καβέτσου 5 (3ος όροφος) Tηλ. 22510 44020Κιν. 6932204318Fax. 22510 44027

Μαυραγάνη Ιγ. Κλειώ Καβέτσου 11 & Παπανικολή Tηλ. 22510 25338Κιν. 6946465866

Ω.Ρ.Λ.

Θεοδοσίου - Πασχαλίδη Γ. Μαρία Καβέτσου 44Τηλ. 22510 22217, 6948-309834

Κουτουκτσής Ε. Αθανάσιος Καβέτσου 40 Τηλ. 22510 29342, 6942-290344 9-13:00 & 18:00-21:00 εκτόςΤετάρτης

Πασχαλίδης Π. Γιάννης Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΑθηνώνΚαβέτσου 44 Τηλ. 22510 22217Κιν. 6944-586587

XEIPOYPΓOIOΔONTIATPOI

Aμπατζή - Aντωνίου Mαρία Aερ. Γιανναρέλλη 7 Tηλ. 22510 21030

Βογιατζή Μπέσσυ Ερεσού 2, Μυτιλήνη Tηλ. 22510 43033 Κιν. 6947422066

Βογιατζής Ιωάννης Καβέτσου 3,Tηλ. 22510 46868Κιν. 6945901518

Δημηρούδης Γεώργιος Αγίας Ειρήνης 2Tηλ. 22510 22233Κιν. 6973236406

Καπτανής Ευστράτιος Καβέτσου 22 Τηλ .2251044314

Μοιρασγεντής Παναγιώτης Καβέτσου 22, 1ος όροφοςΤηλ. 22510 45977Κιν. 6977-881899

Παπουτσή Βαρβάρα Aλκαίου & Αρίωνος Tηλ. 22510 25852Κιν. 6957329664

ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣΜουτζούρη Κατερίνα

Τηλ. 22530 61572Κιν. 6936-960693

ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ

Καραγεωργίου Νίκος Διδάκτωρ OρθοδοντικήςΑγίας Ειρήνης 11Tηλ. 22510 42233

Καραχάλια Καλλιρόη Αγίας Ειρήνης 1Tηλ. 22510 48105Κιν. 6936406140

Κατανάκης Σ. Μιχαήλ Καβέτσου 24, 3ος Όρ.Tηλ. & Fax: 22510 40778Κιν. 6932460966

Χατζηδημητρίου Α.Μιχάλης-Ορέστης

Καβέτσου 32Iατρείο: 22510 43377Kιν.: 6974117849

ΛOΓOΘEPAΠEYTEΣ

Αδαμπατά ΚατερίναΗρώων Πολυτεχνείου 4Τηλ. 22510 29996Κιν. 6937293661

Χατζόγλου ΕλένηΕρεσού 13Τηλ. 22510 48986Κιν. 6946684555

ΨYXIATPOI

Ανδριώτης ΝικόλαοςΚαβέτσου 29 Μυτιλήνη Τηλ. 2251041696Κιν. 6944304116

ΨYXOΛOΓOI

Βερβέρη ΜαρίαΚαβέτσου 17Ειδίκευση στην ψυχολογίαπαιδιών και εφήβωντηλ. 6945-447016 & 2251048933

Ζητιανέλλη ΜαρίναΑλκαίου 1 (πρώην Μεγ.Βρετάνια)Tηλ. Ιατ. 22510 45150Κιν. 6974020648

Κιστάνη Σοφία Πλατεία Κων/πόλεως 5

Tηλ. Ιατ. 22510 41923Κιν. 6937540523

ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

Παρέχει ομαδική και ατομικήψυχοθεραπεία παιδιών, εφή-βων, ενηλίκων, ψυχολογικήυποστήριξη σε οικογένειες,ζευγάρια και χρήστες ουσιών,ψυχολογικές αξιολογήσεις παι-διών, εφήβων και ενηλίκων.24ωρης λειτουργίαςΚλεοβουλίνης 20 - Μυτιλήνητηλ. 22510 48959, 6970-095950 (24 ώρες/24ωρο)

ΦYΣIKOΘEPAΠEYTEΣMYTIΛHNH

Κέντρο Φυσικοθεραπείας& ΑποκατάστασηςMSc Ζαχαρίου Δημήτριος

Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Κα-ρόλου ΤσεχίαςLaser - ΥδρομασάζΤζακούζι - ΜαγνητοθεραπείαΘουκυδίδου & ΚανάρηTηλ. 22510 41868Κιν. 6938802270

Χατζηδημητρίου ΑντώνηςΣμύρνης 7 (Υπεραστικά ΚΤΕΛ)Τηλ 2251037633Κιν. 6945792823

Κέντρο Φυσικοθεραπείας& Aποκατάστασης ΤάκαςΠ. Δημήτρης

Καβέτσου 13 Tηλ. 22510 29802, Κιν. 6932420297

ΔIAITOΛOΓOIΔIATPOΦOΛOΓOI

BEAUTY CENTER«ΤΣΑΤΡΑΦΙΛΗ»Τσατραφίλη Σταυρούλα

Κλινική ΔιαιτολόγοςΔιατροφολόγος MSCΒ. Καραπαναγιώτη 13Tηλ. 22510 20111

BODY SPA Eλευθ. Bενιζέλου 31 Tηλ.: 22510 29393Διαιτολόγοι:Kαραφασούλη Δήμητρα

Κουνιαρέλλη Η. Ευστρατία Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Κουντουριώτη 17 & Αλκαίου 1 (πρώην Μεγάλη Βρετανία)Τηλ. 22510 28512 κιν. 6936447893

Κουτρολού Κ. ΧαράΚλινική ΔιαιτολόγοςΔιατροφολόγος Καβέτσου 36, ΜυτιλήνηTηλ/Fax. 22510 21374Κιν. 6955409874

Τελωνιάτη Ειρήνη Π. Βοστάνη 6, ΜυτιλήνηTηλ./Fax. 22510 42011Κιν. 6944513511

AIΣΘHTIKOI

BEAUTY CENTER«ΤΣΑΤΡΑΦΙΛΗ»Τσατραφίλη Κων/να

Αισθητική, Φωτόλυση, Mακιγιάζ, Μανικιούρ,

ΠεντικιούρΒ. Καραπαναγιώτη 13Tηλ. 22510 20111

Σταμάτη ΚωνσταντίναΠοδολόγος, κοσμητολόγος, αισθητικόςΘουκιδίδου 4, Χρυσομαλλούσα

Tηλ. 22510 22696

ΓYMNAΣTHPIA

BODY SPAΕλευθερίου Βενιζέλου 85

Τηλ. 22510 23473

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Αλεξανδρή ΜαρίαΟρθοπαιδικά είδη - Ιατρικά (βαδιστικά υποστηρίγματα, αμαξίδια, βοηθήματα γιαάτομα με ειδικές ανάγκες) Παπαδιαμάντη 22,Τηλ. 22510 47714

Ορθοπεδική ΛέσβουΜαυραγάνη ΒάσωΟρθοπεδικά ανατομικά είδη - αθλητικά βοηθήματα ειδικές κατασκευές - νοσοκομειακά είδη Καβέτσου 11 & Παπανικολή,Μυτιλήνη

Τηλ. 22510 45542

OΠTIKA

Οπτικά ΚάσδαγληΕρμού 7Τηλ. 22510 24400

Oπτικά ΓιαλούρηΠλατεία Yπεραστικών KTEΛ,Τηλ. 22510 25985Πουλέλλης Vision

Αντωνίου Μαρία ΓαβριέλαEYE COM

Αερ. Γιανναρέλλη 11-13 Τηλ. 22510 44886

ΠΟΥΛΕΛΛΗΣ VISIONΟπτικά Πουλέλλη

Ερμού 50

Τηλ. 22510 28893

ΓPAΦΕΙΑ ΤΕΛΕΤΩΝ

ΑΘΗΝΑ

Kόρακας Γεώργιος* Συρακουσών 52, ΛαμπρινήΤηλ. 210 2920064Τηλ/Fax. 210 2133951Kιν. 6932538488Aναλαμβάνουμε τη μεταφοράπρος την ιδιαίτερη πατρίδα* Καταγόμενος από

τα Κεραμειά Λέσβου

MYTIΛHNH

Δούκα Ράλλη Βασιλική Αγ. Συμεών 4Τηλ. 22510 42687 - 29504Κιν. 69324861556977546406ΠΑΠΑΔΟΣ: 22510 82808

Page 27: Εμπρός 3242

Υ Γ Ε Ι Α Ο Μ Ο Ρ Φ Ι Α Κ Α Ι Α Λ Λ Α

O∆HΓOΣ AΓOPAΣ ΛΗΜΝΟΥ

ART COIFFUREΜύρινα, Τηλ. 22540 25990

ΑΝΑΣΑ GYMΜύρινα, 22540 25938

ΥIOI ΝIK. ΦΥΛΛΑΔΙΤΗΓενικές Μεταφορές Ι.Μ.Ε Ε.Π.ΕΑποθήκη Λήμνου:Τηλ. 22540 23087, 25039Αποθήκη Αθηνών:Τηλ. 210 3420506, 3420585,3416595

PETRIDESTravel Tourism & Car RentalTηλ. 22540 22039, 22998Φαξ 22540 22129Κιν. 6947601516e-mail: [email protected]

CRYSTAL CLEANEθνικής ΑντιστάσεωςΣούμπρα ΜύριναςΤηλ./Φαξ 22540 25830, 29576 Κιν. 6979357201

FLOWER STUDIOΜαρουλάς 37 Μύρινα Τηλ. 22540 26141

...σημαίνει courierΜύρινα ΛήμνουΤηλ. 22540 23429, 25140

ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟΕστιατόριο, Snack BarΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣΤηλ. 2254300948

CENTRO ΨησταριάΆγ. Δημήτριος Τηλ. 22540 61993Με κρέατα παραγωγής τους και δια-νομή κατ’ οίκον

ΓΛΑΡΟΣΨαροταβέρνα

Λιμάνι ΜύριναςΤηλ. 22540 22220

ΛΙΜΑΝΙΨητοπωλείο

Λιμάνι ΜύριναςΤηλ. 22540 23809

ΜΑΣΤΕΡ Εστιατόριο - ΠιτσαρίαΜύρινατηλ. 22540 22828

ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Εστιατόριο - ΠιτσαρίαΡωμαίικος ΓιαλόςΤηλ 22540 22540Διανομή κατ’ οίκον

ΖΕΦΥΡΟΣ Εστιατόριο - CateringΠλατύ, Τηλ 22540 22540

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ Café–Club

Ρωμαίικος ΓιαλόςΤηλ. 22540 24055

ΚΑΒΕΙΡΟ Tαβέρνα - OυζερίΚοντοπούλι, Τηλ. 22540 41755

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟMΠΟΥΛΟΥΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ & ΥΙΟΙ ΟΕ

Τηλ. 22540 23536, 23113

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΛΗΜΝΟΥ Α.Ε. Άγιος Δημήτριος ΛήμνουΤηλ. 22540 92655, 22540 51656

ΑΤΖΑΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΛιμάνι Μύρινας Τηλ. 22540 25690, 25936Fax: 2254025691

ΞΕΝΩΝΑΣ ΑΪ-ΣΤΡΑΤΗΕνοικιαζόμενα ΔωμάτιαΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣΤηλ. 2254093329

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑΔΩΜΑΤΙΑ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΓΡΑΦΕΙΑ

ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΑ

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ

ΦΑΓΗΤΟΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΑΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 201126

EIΔIKOIΓAΣTPENTEPOΛOΓOI

Γρίβας ΕυστράτιοςΚαβέτσου 40Τηλ.: 22510 41210Κιν.: 6932-703093

Χατζηαργυρίου Γ. Μαρία Ερεσού 2, 1ος Όρ.Tηλ. 22510 37192Κιν. 6973-303865

EIΔIKOI KAPΔIOΛOΓOI

Γρηγοράκης Παναγιώτης Καβέτσου 36Τηλ. 22510 42109 Κιν. 6932-251120

Μαλλιαρός Ιωάννης Αερ. Γιανναρέλλη 13 Iατρείο: 22510 46002 Κιν.: 6932-906278

Ταπανλής Ν. Ευστράτιος Καβέτσου 5, (Ισόγειο)Iατρείο: 22510 47788Κιν.: 6944-696854

EIΔIKOI ΠAΘOΛOΓOI

Γιανναδάκης Εμμανουήλ Καβέτσου 5 - 1ος όροφος Ιατρείο: 22510 24846 Κιν: 6945682747

Μαυρογένης ΝίκοςΚαβέτσου 10 - 4ος όροφος Ιατρείο: 22510 42290Οικία: 22510 23403, 32677 Κιν.: 6944-516208

Γαλής Νάσος Πλ. Κωνσταντινουπόλεως 5Tηλ. 22510 42505Kιν. 6932-303873

Γιαννίκος Π. Στρατής Kαβέτσου 29, (έναντι παλιάς Oλυμπιακής)Tηλ. 22510 41125Kιν. 6976-654509

Ζερδελής Γιάννης Σμύρνης 7 Iατρείο: 22510 43874Oικία. 22510 22589

Μακρή ΣτέλλαΚαβέτσου 27Τηλ. 22510 47448 Κιν. 6978-697793

Περγαμηνού Άννα Καβέτσου 40 (γ´ όροφ.)Τηλ. 22510 41110Κιν. 6945-394202

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΙ

Μπομπότη Στ. Πολυξένη Καβέτσου 5 Tηλ. 22510 44010Kιν. 6977-649458Fax. 22510 44027

IATPOIAKTINOΔIAΓNΩΣTEΣ

Aμπατζής Πολύδωρος Aερ. Γιανναρέλλη 7 Tηλ. 22510 28222

Ιατρική Διάγνωση ΛέσβουΠαντελέλη Μαριάνθη

Παγανή 2ο χλμ. Μυτιλήνης - ΚαλλονήςΣύμβαση με όλα τα Tαμεία.Τηλ. 22510 42101

Μαγνητική Τομογραφία ΛέσβουΣίσκας Α. Νικόλαος

(Στρατιωτικός Ιατρός)Χρυσομαλλούσης 20Α & ΑσκληπιούΤηλ. 22510 42277, 42377 και 43214

ΚΑΛΛΟNH

Πανσεληνά - Σκορδά ΜαρίαΈναντι Κέντρου ΥγείαςΤηλ. 22530 22131Σύμβαση με όλα τα ταμεία

ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ

Γιάννης Δ. Χατζηλίας ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣΚαβέτσου 44, 3ος όροφοςΤηλ. 22510 540386973-821145

MIKPOBIOΛOΓOIBIOΠAΘOΛOΓOI

Γ.Φεβρωνία Κανταρτζή M.D.Καβέτσου 32, (Πάνω από Σκο-πελίτη/ Βιοκαρπέτ) ΜυτιλήνηΤηλ. 22510 25070 Κιν. 6974-585745e-mail: [email protected]Σύμβαση με όλα τα ταμεία

Καμάτσου Π. ΕυφροσύνηΗ. Ηλίου 5, Πλατεία Κωνσταντινουπόλεωςτηλ. 22510 20014, 6941-676971

Κοροβέση - ΤαπανλήΝικολέττα Αγ. Ειρήνης 1, 2ος όροφος Τηλ. 22510 23818Κιν. 6944-564159

Κυριακίδης Π. Στρατής Πλατεία Κων/πόλεως 5 Tηλ. 22510 37477Κιν. 6976980830

Oυζουνέλλη Θ. Kλειώ Aλκαίου 27 Tηλ. & Fax: 22510 46930Kιν. 6937218711

Σάκης ΕυστράτιοςΚαβέτσου 24Τηλ. 22510 28561

Σιδηρή Ευστρατία Καβέτσου 22Τηλ. 22510 21275

Σκανέλης Π. ΕυστράτιοςΣτρατιωτικός Ιατρός Καβέτσου 3 - 1ος όροφος τηλ. 22510 277026936-667657

OPΘOΠAIΔIKOIXEIPOYPΓOI

Βιτούλιας Γεώργιος Καβέτσου & Ξενοφώντος Tηλ. 22510 44704Κιν. 6977393637

Παπαδόπουλος ΑναστάσιοςΚαλλονή ΛέσβουΤηλ. 22530 29233(ιατρείο)Κιν. 6979-070772

OYPOΛOΓOIANΔPOΛOΓOI

Μουτζούρης Βασίλης Kαβέτσου 27 Tηλ. 22510 43456,6972122738(Μόνο Απογεύματα)

Πελέκος ΜιχάληςΧειρουργός ουρολόγοςΚαβέτσου 10 - 1ος όροφος τηλ. 22510 408836934-877441

OΦΘAΛMIATPOI

Ζουμπούλη Δ. Ελένη Καβέτσου 11(πλησίον χαρτ. “Eιρμός”)Ιατρείο: 22510 42312Οικ. 22510 41487Κιν. 6944434811

Κουτζά Χριστίνα Καβέτσου 10Τηλ. 22510 44664Κιν. 6944363959

Τουρβάς Θ. Γεώργιος Χειρουργός ΟφθαλμίατροςΚαβέτσου 27, 3ος όροφοςΔέχεται με ραντεβούΙατρείο: 22510 23661Κιν. 6932404602

ΠAIΔIATPOI

Τσανακτσή - Mαλλιαρού Μαρία Αερ. Γιανναρέλλη 13 Τηλ. 22510 40250 Τηλ. 6932449588

PEYMATOΛOΓOI

Γρίβας Κων/νος Καβέτσου 5 (3ος όροφος) Tηλ. 22510 44020Κιν. 6932204318Fax. 22510 44027

Μαυραγάνη Ιγ. Κλειώ Καβέτσου 11 & Παπανικολή Tηλ. 22510 25338Κιν. 6946465866

Ω.Ρ.Λ.

Θεοδοσίου - Πασχαλίδη Γ. Μαρία Καβέτσου 44Τηλ. 22510 22217, 6948-309834

Κουτουκτσής Ε. Αθανάσιος Καβέτσου 40 Τηλ. 22510 29342, 6942-290344 9-13:00 & 18:00-21:00 εκτόςΤετάρτης

Πασχαλίδης Π. Γιάννης Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΑθηνώνΚαβέτσου 44 Τηλ. 22510 22217Κιν. 6944-586587

XEIPOYPΓOIOΔONTIATPOI

Aμπατζή - Aντωνίου Mαρία Aερ. Γιανναρέλλη 7 Tηλ. 22510 21030

Βογιατζή Μπέσσυ Ερεσού 2, Μυτιλήνη Tηλ. 22510 43033 Κιν. 6947422066

Βογιατζής Ιωάννης Καβέτσου 3,Tηλ. 22510 46868Κιν. 6945901518

Δημηρούδης Γεώργιος Αγίας Ειρήνης 2Tηλ. 22510 22233Κιν. 6973236406

Καπτανής Ευστράτιος Καβέτσου 22 Τηλ .2251044314

Μοιρασγεντής Παναγιώτης Καβέτσου 22, 1ος όροφοςΤηλ. 22510 45977Κιν. 6977-881899

Παπουτσή Βαρβάρα Aλκαίου & Αρίωνος Tηλ. 22510 25852Κιν. 6957329664

ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣΜουτζούρη Κατερίνα

Τηλ. 22530 61572Κιν. 6936-960693

ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ

Καραγεωργίου Νίκος Διδάκτωρ OρθοδοντικήςΑγίας Ειρήνης 11Tηλ. 22510 42233

Καραχάλια Καλλιρόη Αγίας Ειρήνης 1Tηλ. 22510 48105Κιν. 6936406140

Κατανάκης Σ. Μιχαήλ Καβέτσου 24, 3ος Όρ.Tηλ. & Fax: 22510 40778Κιν. 6932460966

Χατζηδημητρίου Α.Μιχάλης-Ορέστης

Καβέτσου 32Iατρείο: 22510 43377Kιν.: 6974117849

ΛOΓOΘEPAΠEYTEΣ

Αδαμπατά ΚατερίναΗρώων Πολυτεχνείου 4Τηλ. 22510 29996Κιν. 6937293661

Χατζόγλου ΕλένηΕρεσού 13Τηλ. 22510 48986Κιν. 6946684555

ΨYXIATPOI

Ανδριώτης ΝικόλαοςΚαβέτσου 29 Μυτιλήνη Τηλ. 2251041696Κιν. 6944304116

ΨYXOΛOΓOI

Βερβέρη ΜαρίαΚαβέτσου 17Ειδίκευση στην ψυχολογίαπαιδιών και εφήβωντηλ. 6945-447016 & 2251048933

Ζητιανέλλη ΜαρίναΑλκαίου 1 (πρώην Μεγ.Βρετάνια)Tηλ. Ιατ. 22510 45150Κιν. 6974020648

Κιστάνη Σοφία Πλατεία Κων/πόλεως 5

Tηλ. Ιατ. 22510 41923Κιν. 6937540523

ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

Παρέχει ομαδική και ατομικήψυχοθεραπεία παιδιών, εφή-βων, ενηλίκων, ψυχολογικήυποστήριξη σε οικογένειες,ζευγάρια και χρήστες ουσιών,ψυχολογικές αξιολογήσεις παι-διών, εφήβων και ενηλίκων.24ωρης λειτουργίαςΚλεοβουλίνης 20 - Μυτιλήνητηλ. 22510 48959, 6970-095950 (24 ώρες/24ωρο)

ΦYΣIKOΘEPAΠEYTEΣMYTIΛHNH

Κέντρο Φυσικοθεραπείας& ΑποκατάστασηςMSc Ζαχαρίου Δημήτριος

Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Κα-ρόλου ΤσεχίαςLaser - ΥδρομασάζΤζακούζι - ΜαγνητοθεραπείαΘουκυδίδου & ΚανάρηTηλ. 22510 41868Κιν. 6938802270

Χατζηδημητρίου ΑντώνηςΣμύρνης 7 (Υπεραστικά ΚΤΕΛ)Τηλ 2251037633Κιν. 6945792823

Κέντρο Φυσικοθεραπείας& Aποκατάστασης ΤάκαςΠ. Δημήτρης

Καβέτσου 13 Tηλ. 22510 29802, Κιν. 6932420297

ΔIAITOΛOΓOIΔIATPOΦOΛOΓOI

BEAUTY CENTER«ΤΣΑΤΡΑΦΙΛΗ»Τσατραφίλη Σταυρούλα

Κλινική ΔιαιτολόγοςΔιατροφολόγος MSCΒ. Καραπαναγιώτη 13Tηλ. 22510 20111

BODY SPA Eλευθ. Bενιζέλου 31 Tηλ.: 22510 29393Διαιτολόγοι:Kαραφασούλη Δήμητρα

Κουνιαρέλλη Η. Ευστρατία Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Κουντουριώτη 17 & Αλκαίου 1 (πρώην Μεγάλη Βρετανία)Τηλ. 22510 28512 κιν. 6936447893

Κουτρολού Κ. ΧαράΚλινική ΔιαιτολόγοςΔιατροφολόγος Καβέτσου 36, ΜυτιλήνηTηλ/Fax. 22510 21374Κιν. 6955409874

Τελωνιάτη Ειρήνη Π. Βοστάνη 6, ΜυτιλήνηTηλ./Fax. 22510 42011Κιν. 6944513511

AIΣΘHTIKOI

BEAUTY CENTER«ΤΣΑΤΡΑΦΙΛΗ»Τσατραφίλη Κων/να

Αισθητική, Φωτόλυση, Mακιγιάζ, Μανικιούρ,

ΠεντικιούρΒ. Καραπαναγιώτη 13Tηλ. 22510 20111

Σταμάτη ΚωνσταντίναΠοδολόγος, κοσμητολόγος, αισθητικόςΘουκιδίδου 4, Χρυσομαλλούσα

Tηλ. 22510 22696

ΓYMNAΣTHPIA

BODY SPAΕλευθερίου Βενιζέλου 85

Τηλ. 22510 23473

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Αλεξανδρή ΜαρίαΟρθοπαιδικά είδη - Ιατρικά (βαδιστικά υποστηρίγματα, αμαξίδια, βοηθήματα γιαάτομα με ειδικές ανάγκες) Παπαδιαμάντη 22,Τηλ. 22510 47714

Ορθοπεδική ΛέσβουΜαυραγάνη ΒάσωΟρθοπεδικά ανατομικά είδη - αθλητικά βοηθήματα ειδικές κατασκευές - νοσοκομειακά είδη Καβέτσου 11 & Παπανικολή,Μυτιλήνη

Τηλ. 22510 45542

OΠTIKA

Οπτικά ΚάσδαγληΕρμού 7Τηλ. 22510 24400

Oπτικά ΓιαλούρηΠλατεία Yπεραστικών KTEΛ,Τηλ. 22510 25985Πουλέλλης Vision

Αντωνίου Μαρία ΓαβριέλαEYE COM

Αερ. Γιανναρέλλη 11-13 Τηλ. 22510 44886

ΠΟΥΛΕΛΛΗΣ VISIONΟπτικά Πουλέλλη

Ερμού 50

Τηλ. 22510 28893

ΓPAΦΕΙΑ ΤΕΛΕΤΩΝ

ΑΘΗΝΑ

Kόρακας Γεώργιος* Συρακουσών 52, ΛαμπρινήΤηλ. 210 2920064Τηλ/Fax. 210 2133951Kιν. 6932538488Aναλαμβάνουμε τη μεταφοράπρος την ιδιαίτερη πατρίδα* Καταγόμενος από

τα Κεραμειά Λέσβου

MYTIΛHNH

Δούκα Ράλλη Βασιλική Αγ. Συμεών 4Τηλ. 22510 42687 - 29504Κιν. 69324861556977546406ΠΑΠΑΔΟΣ: 22510 82808

Page 28: Εμπρός 3242

27ΣABBATO 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 EI∆HΣEIΣ

τoυ NIKOY MANABH

Κακός χαμός γίνεται με τοποιοτικό παρακράτημα τουελαιολάδου, κι αυτό έχει ως

αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός ε-λαιοπαραγωγών να χάνει την ε-πιδότηση αυτή για την περίοδο2009 - 2010. Προβλήματα φαί-νεται ότι υπάρχουν και για τηνελαιοκομική περίοδο 2010 -2011.Το ποιοτικό παρακράτημα είναιμια εξτρά επιδότηση που δίνεταιστους ελαιοπαραγωγούς πουπαράγουν ποιοτικό και πιστο-ποιημένο ελαιόλαδο. Για την πε-ρίοδο 2009 - 2010, δικαιούχοιτης επιδότησης αυτής είναι οιπαραγωγοί που παρήγαγαν ε-λαιόλαδο ΠΓΕ ή ΠΟΠ (Προϊόνμε Γεωγραφική Ένδειξη ή Προϊ-όν με Ονομασία Προέλευσης)και ταυτόχρονα ήταν ενταγμένοισε προγράμματα Ολοκληρωμέ-νης Διαχείρισης ή ΒιολογικήςΓεωργίας. Το ποιοτικό παρακρά-τημα κινδυνεύουν να το χάσουνοι βιοκαλλιεργητές της Λέσβουπου άλεσαν τις ελιές τους σε 20συνεταιριστικά και ιδιωτικά ε-λαιοτριβεία κι αυτό γιατί τα ε-λαιοτριβεία αυτά δεν είχαν λά-βει έγκαιρα άδεια λειτουργίας.Σύμφωνα με τον κανονισμό τούΟΠΕΓΕΠ (Οργανισμός Πιστο-ποίησης και Επίβλεψης Γεωργι-κών Προϊόντων), ένα ελαιοτρι-βείο, για να μπορεί να παράγειελαιόλαδο ΠΓΕ, θα πρέπει ναδιαθέτει άδεια λειτουργίας. Ανδεν έχει άδεια λειτουργίας, δενμπορεί να παράγει ελαιόλαδο

ΠΓΕ και, κατά συνέπεια, και οι ε-λαιοπαραγωγοί που άλεσαν τιςελιές τους σε αυτό δε δικαιού-νται να λάβουν το ποιοτικό πα-ρακράτημα.Στη Λέσβο ελάχιστα είναι τα ε-λαιοτριβεία που διαθέτουν κα-νονικές άδειες λειτουργίας, μετα περισσότερα - μέχρι τώρα -να λάμβαναν κατά παρέκκλισηάδεια, με απόφαση του νομάρ-χη.Κάθε χρόνο τα ελαιοτριβεία κα-ταθέτουν στον ΟΠΕΓΕΠ αίτησηγια τη λήψη προσωρινής άδειαςλειτουργίας. Το ίδιο έκαναν καιτο Σεπτέμβριο του 2009, αλλά20 ελαιοτριβεία μέχρι την άνοι-ξη του 2010 δεν την είχαν λά-βει. Η αλήθεια είναι πως οι υ-πεύθυνοι των ελαιοτριβείων δενέδωσαν μεγάλη σημασία στο θέ-μα, καθώς ήξεραν ότι κάθε χρό-νο αντιμετωπιζόταν, μια και οιυπάλληλοι του ΟΠΕΓΕΠ, πουχειρίζονταν το θέμα, γνώριζαντο πρόβλημα με τις άδειες τωνελαιοτριβείων και έδειχναν την«απαιτούμενη» ελαστικότητα.Άλλωστε, τα χρήματα που θα λά-βουν οι ελαιοπαραγωγοί μαςπροέρχονται από τις κοινοτικέςεπιδοτήσεις και δεν επιβαρύ-νουν τον κρατικό προϋπολογι-σμό. Συν του ότι είναι χρήματαπου τα δικαιούνται, καθώς τη-ρούν τις διαδικασίες που προ-βλέπονται από τον κανονισμότων ΠΓΕ.Όμως, το καλοκαίρι άλλαξαν οιυπάλληλοι του ΟΠΕΓΕΠ πουχειρίζονται τα θέματα αυτά, ο-πότε άλλαξε και η τακτική του

Οργανισμού, ο οποίος πλέον έ-χει γίνει πολύ πιο αυστηρός. Έ-τσι, τώρα, οι βιοκαλλιεργητέςτης Λέσβου που άλεσαν τις ε-λιές τους σε ελαιοτριβεία πουδεν έλαβαν έγκαιρα τις προσω-ρινές άδειες λειτουργίας, κινδυ-νεύουν να χάσουν το ποιοτικόπαρακράτημα χωρίς οι ίδιοι ναφέρουν καμμία ευθύνη, απ’ τηστιγμή που δεν το γνώριζαν.Το όλο ζήτημα δε θα είχε δημι-ουργηθεί αν έγκαιρα ο ΟΠΕΓΕΠείχε ενημερώσει τα ελαιοτριβείαπου αντιμετώπιζαν πρόβλημα.Τις προηγούμενες ημέρες ενη-μερώθηκε η πολιτική ηγεσία τουΥπουργείου Αγροτικής Ανάπτυ-ξης για το θέμα και φαίνεται ότιθα χρειαστεί να ασκηθεί πολιτι-κή πίεση για να μη χάσουν τοποιοτικό παρακράτημα οι παρα-γωγοί.

Προβλήματα για τη φετινή χρονιά

Για την ελαιοκομική περίοδο2010 - 2011 τα κριτήρια του Ο-ΠΕΓΕΠ είναι ακόμη πιο αυστη-ρά. Ο κανονισμός προβλέπει ότιθα πρέπει τα ελαιοτριβεία, εκτόςαπό άδεια λειτουργίας, να έχουνκαι πιστοποίηση κατά ISO22000. Σε πολλά ελαιοτριβείατου νησιού δόθηκαν απλά προ-σωρινές άδειες λειτουργίας στατέλη τού 2010, με αποτέλεσμανα υπάρχει κίνδυνος και τηντρέχουσα ελαιοκομική περίοδονα χάσουν το ποιοτικό παρακρά-τημα πολλές εκατοντάδες παρα-γωγοί.

[email protected]

Πληροί τα κριτήρια το «Πηνελόπη»

«Υπερβολική» θεωρεί ο διευθύνων σύμβου-λος της ΝΕΛ, Ιωάννης Αβραντίνης, την κρι-

τική που ασκείται για το πλοίο «Πηνελόπη».Όπως είπε μιλώντας στο «Ε», το πλοίο καλύ-πτει πλήρως τους όρους που θέτει η σύμβασηπου έχει συνάψει η Εταιρεία με το Ελληνικό Δη-μόσιο για τις συγκεκριμένες γραμμές. Δηλαδήτο «Πηνελόπη» καλύπτει το μέγεθος που πρέ-πει να έχει το πλοίο, τη μεταφορική ικανότητακαι την ταχύτητα που αναπτύσσει. Επιπλέον, οκ. Αβραντίνης σημειώνει πως το «Πηνελόπη»έχει όλα τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά αξιο-πλοΐας.Παρ’ όλα αυτά, τονίζει ότι η ναύλωσή του έγινεόντως εσπευσμένα προκειμένου να καλύψει τοκενό που δημιουργήθηκε όταν το «Θεόφιλος»υπέστη βλάβη και βγήκε εκτός δρομολογίων.

Η πίτα τής ΝΕΛΤην Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεση-μέρι, η ΝΕΛ θα κόψει την πίτα της στο πλοίο«Μυτιλήνη». Το πλοίο θα είναι αγκυροβολημέ-νο στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Συναντήσεις της Τσουρή με τους ακτοπλόους

Συναντήσεις με τους εκπροσώπους των ακτο-πλοϊκών εταιρειών είχε η υφυπουργός Θα-

λασσίων Υποθέσεων, Ελπίδα Τσουρή, και η αρ-μόδια επιτροπή που έχει συσταθεί στο Υπουρ-γείο. Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με το Δ.Σ. τουΣυνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγών Πλοίων(ΣΕΕΝ) και με το Δ.Σ. τής ΕΕΝ (Ένωση Επιχει-ρήσεων Ναυτιλίας).Σε χθεσινή του ανακοίνωση ο ΣΕΕΝ αναφέρειότι ζήτησε:- άμεση και πλήρη απελευθέρωση της λειτουρ-γίας της ακτοπλοϊκής αγοράς,- επαναφορά του επιτυχημένου μέτρου των ποι-οτικών κριτηρίων στην επιλογή πλοίων για τιςάγονες γραμμές,- άμεση κατάργηση των κρατήσεων υπέρ τρίτωνκαι των μη ανταποδοτικών εξ αυτών, ώστε ναμην επιβαρύνεται αδίκως το ακτοπλοϊκό εισιτή-ριο,- μείωση του Φ.Π.Α. στις ακτοπλοϊκές μεταφο-ρές, ανάλογα με τα επίπεδα που ισχύουν για τιςτουριστικές επιχειρήσεις.Την Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας εκπροσώ-πησαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος, ΑπόστολοςΒεντούρης, και ο διευθύνων σύμβουλος τηςΝΕΛ, Ιωάννης Αβραντίνης, οι οποίοι και ζήτη-σαν από την κ. Τσουρή αναμόρφωση της νομο-θεσίας για τις άγονες γραμμές.Επίσης ο κ. Βεντούρης παρέδωσε εκτενές υπό-μνημα με τις θέσεις τής ΕΕΝ.

Επιστολή του κ. Γιάννη Τσα-μπάνη λάβαμε χθες σχετικά μερεπορτάζ μας για τις δευτεριά-τικες κινηματογραφικές προβο-λές στο «Σινέ Αρίων».

Κύριε Διευθυντά,

Σχεδόν αμήχανος, μην πω τί-ποτα χειρότερο, διάβασα το

ρεπορτάζ «Συνεχίζονται οι Νύ-χτες Μαγείας» του συνεργάτησας Β.Χρ. στο φύλλο της14/1/2011.Όπου, περίπου κατάλαβα εγώκαι οι αναγνώστες σας ότι… το«Σινέ Αρίων» και ο κ. Δ.Μπουρνούς είναι συνεχιστέςτου θερινού κινηματογράφουτης Νομαρχίας και απλά εδώκαι τρία χρόνια η Νομαρχία ή-

ταν χορηγός του εγχειρήματος.Τίποτα ψευδέστερο!Γνωρίζετε εσείς και ο κόσμοςόλος ότι η Νομαρχία Λέσβου α-πό το 2007 έως και το 2010 ή-τοι τέσσερα χρόνια τώρα στοΑρχοντικό Γεωργιάδη συνέθεσεένα πολύπλευρο φεστιβάλ πο-λιτισμού που έτυχε της ολόψυ-χης αποδοχής του κοινού.Θεατρικές παραστάσεις, μουσι-κές συναυλίες, εικαστικές εκ-θέσεις, λογοτεχνικές βραδιέςκαι θερινός κινηματογράφος.Δεκάδες άνθρωποι της Τέχνης,των Γραμμάτων και του Πολιτι-σμού παρήλασαν, συνεργάστη-καν, δημιούργησαν σ’ αυτό τοτετραετές χρονικό διάστημα.Ποια δουλειά τώρα έχει το «Σι-

νέ Αρίων» και ο κ. Δ. Μπουρ-νούς με όλα αυτά, το γνωρίζειμόνον ο συνεργάτης σας κ.Β.Χρ. και ο κ. Δ. Μπουρνούς οοποίος ήταν και ένας εκ τωνπολλών συντελεστών του θερι-νού κινηματογράφου της Νο-μαρχίας στα πλαίσια της πολιτι-στικής παραγωγής που λέγεταιΑρχοντικό Γεωργιάδη.Παρακαλώ λοιπόν για την επα-νόρθωση διότι κάπως έτσι δημι-ουργούνται τα ιστορικά ψεύδη.

Μετά τιμήςΓιάννης Τσαμπάνης

Τέως προϊστάμενος Πολιτι-σμού

Παιδείας - Τουρισμού και Απο-δήμων

σ.σ. Δεν αμφισβήτησε κανείς -ούτε και το συγκεκριμένο μαςδημοσίευμα - το θερινό πολιτι-στικό πρόγραμμα της Νομαρ-χίας Λέσβου, όπως αυτό στή-θηκε τα τελευταία τέσσερα χρό-νια, πόσο μάλλον όταν η εφη-μερίδα μας μόνο τα καλύτεραλόγια είχε να πει για όλες τιςδράσεις που περιλαμβάνοντανσ’ αυτό και το υποστήριξε μεθέρμη.Νομίζουμε πως το κοινό γνωρί-ζει πολύ καλά πως οι «ΝύχτεςΜαγείας» καθιερώθηκαν απότο συγκεκριμένο φορέα στο Αρ-χοντικό Γεωργιάδη, για να πα-ρεξηγήσει το τωρινό εγχείρημα.Είναι άστοχο, όμως, κατά τηγνώμη μας, να αναρωτιέστε για

το ρόλο του κ. Μπουρνού σεαυτό, καθώς ήταν ο υπεύθυνοςτου προγράμματος θερινώνπροβολών στο Αρχοντικό.Κανείς δεν προσπάθησε να«καπελώσει» το έργο της Νο-μαρχίας. Απευθυνόμενοι όμωςστο θυμικό των αναγνωστών,χρησιμοποιήσαμε αυθαίρετα τηφράση «Νύχτες Μαγείας», κα-θώς πρόκειται για το ίδιο πρό-σωπο που επιλέγει τις ταινίεςκαι για την ίδια μέρα που θα γί-νονται οι προβολές. Επανορθώ-νουμε λοιπόν το «ιστορικόψεύδος» και δεσμευόμαστεπως δε θα αναφερθούμε ξανάστις «Νύχτες Μαγείας» τηςΝομαρχίας Λέσβου.

Βαγγελιώ Χρηστίδου

Όταν ο Γιάννης Τσαμπάνης ανακαλύπτει «ψεύδη»

Γράμματα Αναγνωστών

Χιλιάδες ελαιοπαραγωγοί κινδυνεύουν να χάσουν την επιδότηση

Μπάχαλο με το ποιοτικόπαρακράτημα

Page 29: Εμπρός 3242

28ΣABBATO 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011XPONOΓPAΦHMA

Ου γαρ έρχεται μόνον...

Μια παρέα φιλενάδωνστα 40 τους συζητού-

σε πού θα έβγαιναν γιαφαγητό. Τελικά συμφώ-νησαν να συναντηθούνστο εστιατόριο «OceanView», μια και οι σερβι-τόροι φορούσαν στενάπαντελόνια και είχαν ω-ραία κωλαράκια.10 χρόνια αργότερα,κλείνοντας τα 50, συζη-τούσαν και πάλι πού θαπήγαιναν για φαγητό. Τε-λικά, συμφώνησαν να πά-νε στο εστιατόριο«Ocean View», επειδή τοφαγητό εκεί ήταν πολύκαλό και η συλλογή τωνκρασιών εξαιρετική.10 χρόνια αργότερα, στα60 τους, συζητούσαν γιαάλλη μία φορά πού θαπήγαιναν να φάνε. Τέ-λος, συμφώνησαν ναβρεθούν στο εστιατόριο«Ocean View», επειδή ε-κεί θα έτρωγαν ήσυχακαι το εστιατόριο είχε πα-νέμορφη θέα στη θάλασ-σα.10 χρόνια αργότερα,70άρες πια, συζητούσανπού θα πήγαιναν για φα-γητό. Τελικά συμφώνη-σαν να πάνε στο εστιατό-ριο «Ocean View», μιακαι ήταν προσβάσιμο στααναπηρικά τους καρο-τσάκια και υπήρχε ακόμηκαι ασανσέρ.10 χρόνια αργότερα, έ-χοντας κλείσει πια τα 80,συζητούσαν πάλι πού θαέβγαιναν για φαγητό. Τέ-λος, συμφώνησαν να πά-νε στο εστιατόριο«OceanView», μια και δεν είχανξαναπάει ποτέ εκεί.

J

XAM

OΓEΛATE!

κάνει

του

ς άλλου

ς να α

νησυχού

ν!

µέρανύχτα

22510 44242

Ένα μεγάλο ταξίδι.Ένα δύσκολο ταξί-δι. Ένα ταξίδι ε-μπειριών, όπου θα

προσπαθήσεις να νιώσειςάγνωστους ανθρώπουςκαι θα συμμετέχεις σεδρώμενα ξένων πολιτι-σμών, επιχειρώντας να«κλέψεις» μια οσμή καινα τη μετατρέψεις σε ε-μπειρία.Μια μικρή Οδύσσεια, μετις άγριες αλλά και τιςγαλήνιες θάλασσες, μετις επικίνδυνες αλλά καιτις ήρεμες ώρες. Μια μι-κρή Οδύσσεια, που θα σεοδηγήσει στην «Ιθάκη»σου σοφότερο, ισορρο-πημένο και «γεμάτο».Πόσοι και πόσοι άνθρω-ποι έζησαν, ζούνε και θαζούνε με το όνειρο ενόςτέτοιου ταξιδιού και πό-σοι θα φύγουν από τηνζωή δίχως να το πραγμα-τοποιήσουν…Εσείς βέβαια στην Μυτι-λήνη, δεν έχετε τέτοιοθέμα. Κάθε φορά πουμπαίνετε στο καράβι γιαΠειραιά, γεύεστε αυτούτου είδους την «Οδύσ-σεια»!!!Όλο και θα υπάρχουν «ά-γνωστοι», αλλοδαποί ήόχι και από πολιτισμό…άλλο τίποτα! Κάποιον θα«πιάσει» η θάλασσα καιθα εμπλουτίσει το χώρομε ήχους τόσο γνωστούς,όσο και αλλιώτικους! Καικάποιος θα βγάλει τα πα-πούτσια του επιβαρύνο-ντας την ατμόσφαιρα μεδύσκολες μυρωδιές καιεπιβλαβή σωματίδια!!!Κάτι αντίστοιχο ζούσαμεκαι εδώ στα Γιάννινα μέ-χρι πριν από λίγα χρόνια.Η μετάβασή μας στα δύομεγάλα αστικά κέντρα (Α-θήνα - Θεσ/νίκη) αποτε-

λούσε μια μικρή «Οδύσ-σεια». Επτά ώρες ταξίδι,αν ήταν ανοιχτό το πέρα-σμα της «Κατάρας» στηνΠίνδο και αν έπνεαν άνε-μοι εντός ορίων στο Ρίο!Μεγάλο και δύσκολο τα-ξίδι. Όσο για εμπειρίες,να φάνε και οι κότες! Τώρα πια αλλάξανε οισυνθήκες. Η Αθήνα απέ-χει πέντε ώρες και με την«Ιόνια Οδό» θα έρθει κιάλλο πιο κοντά μας, ενώη Θεσ/νίκη έφτασε σταπέντε τσιγάρα δρόμος,δηλαδή δυο ωρίτσες μα-κριά μας. Ιδανικό σενάριογια διήμερη απόδραση.Θέλετε μήπως να το με-ταφράσω σε ευρώ;Έπαψε να είναι μεγάλο,αλλά συνεχίζει να είναιδύσκολο ταξίδι. Ίσως στιςμέρες μας να είναι ακόμαπιο δύσκολο και αναρω-τιέμαι, πώς είναι δυνατόννα έχουμε τρυπήσει καιενώσει τόσα πολλά βου-νά, να έχουμε ξοδέψειτόσα πολλά χρήματα καιανθρώπινες ζωές σε έναέργο όπως η «Εγνατία ο-δός» και να είμαστε στοίδιο σημείο; Πάντα μπρο-

στά μας, ένα δύσκολο τα-ξίδι…Στην Κένυα, διασχίζο-ντας την απέραντη σαβά-να, ξαφνικά «ξεφύτρω-νε» μια ψυχή. Μόνη στημέση του πουθενά. Μάλι-στα, ένας κύριος, ντυμέ-νος με την παραδοσιακήφορεσιά του, πέρασεμπροστά από το αυτοκί-νητο. Ήρθε από τα αρι-στερά μας, είπε δυο κου-βέντες με τον οδηγό καιέφυγε προς τα δεξιά μας,ενώ πάσχιζα να διακρίνωστον ορίζοντα κάτι, ένασημάδι που θα μαρτυ-ρούσε την πορεία του.Έτσι ή κάπως έτσι περι-φέρεται και η χώρα μαςστα γεωγραφικά μήκη καιπλάτη της ιστορίας, χω-ρίς στόχο, χωρίς προορι-σμό. Γυρνάει για πολλάχρόνια άσκοπα, κάνονταςκάπου-κάπου απέλπιδεςπροσπάθειες να χαράξειμια διαδρομή, να φτιάξειένα όνειρο και πάντα, ει-δικά από τον εμφύλιο καιμετά, βρίσκεται στο ίδιοσημείο. Στην γραμμή εκ-κίνησης, στον σταθμό α-ναχωρήσεων!

Κάποια στιγμή, πρόσφα-τα, κυνηγήσαμε το «αμε-ρικάνικο όνειρο», αλλάκαι αυτό χωρίς σχέδιο,χωρίς υπόβαθρο. Ίσως ναείναι αυτό που μας έφτα-σε στη σημερινή κατά-σταση. Αφήσαμε στην ά-κρη την προοπτική ενός«ελληνικού ονείρου» καιπήγαμε αμέσως στα δύ-σκολα, που πιθανό είναινα μην μας ταιριάζουνκιόλας!Κάτι τέτοιο θα αναγνώρι-ζα ως το μοναδικό λάθοςτου Έλληνα πολίτη.Μπορούν οι κυβερνώ-ντες, μέσα από αυτή τηνκρίση, να πλάσουνε το«ελληνικό όνειρο» ωςγραμμή τερματισμού ή θαμας αφήσουν να τρέχου-με πίσω από «όνειρα»άλλων;Τούτος ο λαός δεν θέλεικαι δεν χρειάζεται πολλά,όχι γιατί είναι «ραγιάς» ή«μοιρολάτρης», αλλάγιατί, από την στιγμή πουγεννιέται και ζει σε αυτόντο χώρο, απλά, έχει ήδηπάρα πολλά…

Αλέξης Β. Τζιμογιάννης

wΖωντανήμουσική κάθεΠαρασκευή καιΣάββατο καιανανεωμένομενού μεπλούσιεςγεύσεις, σεκαλές τιμές, στο«Mayotte»,στους ΠύργουςΘερμής.

wΟι «VourBand» θαπαίξουν μουσικήσήμερα Σάββατοστο «Envy», σεμια δυνατή ροκ -και όχι μόνο -βραδιά.

wΣτην«Hacieda»μπορείτε νααπολαύσετε τονκαφέ ή το ποτόσας ακούγονταςόμορφεςμουσικέςεπιλογές.

wΕλληνική ροκκαι έντεχνημουσική αύριοΚυριακή στο«Hott Spott»,όπως και κάθεΚυριακή.

wΑυθεντικέςκρητικές γεύσειςθα βρείτε στο«Break Time»,στην οδόΑλκαίου, στηνκαρδιά τηςΕρμού.

wΣτις«Καλαμιές», σεένα άνετοπεριβάλλον, θ’απολαύσετεγεύσειςελληνικήςκουζίνας, μαζί μεκρεατικά καιψαρικά τηςώρας.

wΓια τιςαποδράσεις σαςτοΣαββατοκύριακο,στον «Καριώνατης Μένης», μαζίμε την ομορφιάτης φύσης, θ’απολαύσετεαυθεντικέςντόπιες γεύσειςκαι κρεατικά στακάρβουνα.

«Ελληνικό όνειρο»