Top Banner
Információs Kiadvány Expo Milano 2015 2015. szeptember 20–23.
12

Információs Kiadvány Expo Milano 2015

Jul 23, 2016

Download

Documents

Information Guide Expo Milano 2015 CEE_I_HU
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Információs Kiadvány Expo Milano 2015

Információs KiadványExpo Milano 20152015. szeptember 20–23.

Page 2: Információs Kiadvány Expo Milano 2015

Szeptember 20. Utazás egyénileg a milánói Starhotels Business Palace szállodábaDu. 18:00 - Rendezvény és közös vacsora a Starhotels Business Palace-ban

Szeptember 21. – Látogatás az ExpóraDe. 9:00 - Találkozás a szálloda recepciójánál, közös utazás az Expo-ra (szabadon választható)Du. 15:00 - Az osztrák pavilon meglátogatása VIP belépővel (szabadon választható)Du. 16:00 - Találkozás a német pavilonnál(VIP belépővel, bejárás és vacsora a német pavilonban)

Szeptember 22.Látogatás az Expóra, vagy egyéni szabadprogram

Szeptember 23. Távozás egyénileg

AZ EGGER AZ ALÁBBI KÖLTSÉGEKET FEDEZI:A szállodai tartózkodást, beleértve a reggelit, 2 vacsorát, 2 egynapos jegyet az Expóra, beleértve a reptérről/vasútállomástól való közszállítást (kivéve a reptérről/vasútállomástól való transzfert a szállodába és vissza).

FIGYELEM: Kérjük, vegye figyelembe, hogy az EXPO sajnos nem biztosít csomagmegőrzési lehetőséget. Ezért azt javasoljuk, hogy vagy hagyja csomagját a szállodában, vagy használja a bal oldali csomagmegőrzőt a Milano Centrale központi pályaudvaron (fizetéses szolgáltatás) az EXPO-ra való látogatást megelőzően.

Javasolt öltözet: Elegáns öltözet, és kényelmes cipő ajánlott

Az itt-tartózkodásra vonatkozó információkRészletes program

2015. szeptember 20–23.

Page 3: Információs Kiadvány Expo Milano 2015

A 4 csillagos Starhotels Business Palace mindössze 50 m távolságra található a Porto di Mare metrómegállótól, és csak 10 perc sétára a Rogoredo vasútállomástól. Formában tarthatja magát a szálloda fi tnesztermében, miközben élvezheti a város panorámáját. A szálloda teljes területén ingyenes Wi-Fi áll rendelkezésre.Tágas, légkondicionált , műholdas TV-vel ellátott szobákban lazíthat. A zsúfolt napok után választhat a párnamenüből, és Starbed ágyában pihenhet.Ahhoz, hogy idejét maximálisan kihasználhassa, a büféreggeli már a korai órákban rendelkezésére áll. A büféreggeli mellett a Borromeo vendéglő világszínvonalú nemzetközi és regionális ételeket kínál ebédre és vacsorára. Kérésre gluténmentes termékek közül is választhat.Egy tízperces metróút után Ön megérkezik a milánói katedrálishoz, a szálloda pedig 21 km távolságra van az Expo Milano 2015-től.

Parkolási lehetőség: A szállodánál napi 15 euróért. Bejelentkezés: 14 órátólKijelentkezés: 12 óráig

Starhotels Business Palace, Via Privata Pietro Gaggia 3, 20139 Milánó, Olaszország, www.starhotels.com

Starhotels Business Palace – Milánó

Page 4: Információs Kiadvány Expo Milano 2015

Íme néhány irány a legfontosabb pontoktól és pontokhoz, hogy Ön kellemesen tölthesse idejét Milánóban:

Érkezés repülőgéppel

Linate repülőtér Szálloda: Ha Ön a kényelmet tartja szem előtt, javasoljuk, hogy szálljon taxiba (kb. 9 perc). Más lehetőségként választhatja a Milan Centre buszt is (kb. 20-30 perc), mely a milánói központi pályaudvarra viszi. Innen a 3-as, sárga jelzésű metróvonalon (San Donato irány) kell utaznia a Porto di Mare megállóig. Jobb oldalt menjen fel a lépcsőn, majd rögtön forduljon balra a Via Gaggiára. A Starhotels Business Palace bal oldalt található, 50 m távolságra.

Ugyanakkor a 73-as busszal is utazhat San Babila irányába a V.le Campania V.le Corsica megállóig (kb. 10 perc), ahol váltania kell a 93-as buszra V.le Omera irányában a Corvetto megállóig (kb. 12 perc), innen a szálloda mindössze egy rövid sétára található (kb. 7 perc).

Malpensa repülőtér Szálloda: Azt javasoljuk, hogy szálljon fel a Malpensa Express vonatra a milánói központi pályaudvarról/irányába (kb. 60 perc). Más lehetőségként buszra is szállhat a Malpensa reptérről (kb. 60 perc), ez szintén a központi pályaudvarra megy, ahol a 3-as, sárga jelzésű metróval (San Donato irányába) menjen el a Porto di Mare megállóig.Jobb oldalt menjen fel a lépcsőn, majd rögtön forduljon balra a Via Gaggiára. A Starhotels Business Palace bal oldalt található, 50 m távolságra.

Bergamo repülőtér Szálloda: Vonattal vagy busszal menjen el a központi pályaudvarig (kb. 60 perc), ahol a 3-as, sárga jelzésű metróval (San Donato irányába) menjen el a Porto di Mare megállóig. Jobb oldalt menjen fel a lépcsőn, majd rögtön forduljon balra a Via Gaggiára. A Starhotels Business Palace bal oldalt található, 50 m távolságra.

Érkezés vonattal

Központi pályaudvar Szálloda: A központi pályaudvarról a 3-as, sárga jelzésű metróvonalon (San Donato irány) kell utaznia a Porto die Mare megállóig. Jobb oldalt menjen fel a lépcsőn, majd rögtön forduljon balra a Via Gaggiára. A Starhotels Business Palace bal oldalt található, 50 m távolságra.

Irányok

SEREGNO

SEVESO

BOVISA POLITECNICO FN

GRECOBICOCCA

TRE TORRI

PORTELLO

MONUMENTALE

CENISIO

GERUSALEMMEDOMODOSSOLA FN

CORSICO

SEGESTASAN SIRO Ippodromo

ATM Point: informazioni e punto venditaATM Point: information and retailLinee ferroviarie regionaliRegional railways

Metropolitana linea 5Underground line 5In costruzioneUnder construction

Stazione accessibileAccessible station

Metropolitana linea 1Underground line 1Metropolitana linea 2Underground line 2Metropolitana linea 3Underground line 3

Interscambio con rete ferroviariaConnection with railway system

Treno per Aeroporto di MalpensaTrain to Malpensa Airport

Autobus per Aeroporto di Linate, Malpensa e Orio al Serio Bus service to Linate, Malpensa and Orio al Serio Airports

Parcheggio di corrispondenza ATM ATM interchange parking areas

Bus terminalBus terminal

Autobus X73 Express e 73 per Aeroporto di LinateBus X73 Express and 73 to Linate Airport

Saronno - Milano Passante - Lodi

Mariano Comense - Milano Passante - Milano Rogoredo

Saronno - Milano Cadorna

Camnago Lentate - Seveso - Milano Cadorna

Varese - Milano Passante - Treviglio

Novara - Milano Passante - Treviglio

Lecco - Carnate - Milano P.ta Garibaldi

Saronno - Milano S. Cristoforo - Albairate

Chiasso - Como S. Giovanni - Milano P.ta Garibaldi

Milano Bovisa - Milano Passante - Pavia

Linee ferroviarie suburbaneSuburban railways

Page 5: Információs Kiadvány Expo Milano 2015

Érkezés autóval(Kérjük, vegye figyelembe, hogy az olaszországi autópályák és országutak díjkötelesek lehetnek.)

Starhotels Business Palace, Via Privata Pietro Gaggia 3, 20139 Milánó, Olaszország, www.starhotels.com

ÉSZAK + DÉL (Genoa felől érkezve): Az 1-2. kijáratnál térjen a Via Emilia/Via Rogoredo/San Donato/Milano Centro Piazzale Corvetto kijárat irányábaA körforgalomnál (Via Francesco Martinengo) hajtson ki a negyedik kijáratnál (240 m).Forduljon jobbra itt: Via Carlo BoncompagniHajtson át a körforgalmon (550 m)Térjen jobbra itt: Via Giovanni Battista CassinisA következő útkereszteződésnél forduljon jobbra (Via Pietro Gaggia)A szálloda bal oldalt található

KELET: Az A51-es úton térjen le az 1-2. kijáratnálMenjen tovább itt: Raccordo Autostrada del Sole (950 m)Térjen enyhén jobbra itt: Via Giovanni Battista Cassinis (700 m)Térjen le jobbra a harmadik kijáratnál itt: Via Pietro GaggiaA szálloda bal oldalt található

DÉL (Parma felől érkezve):Rogoredo kijáratAz A1-es úton térjen le a Milano Centro/Piazzale Corvetto irányábaMenjen tovább itt: Raccordo Autostrada del Sole (950 m)Térjen enyhén jobbra itt: Via Giovanni Battista Cassinis (700 m)Térjen le jobbra a harmadik kijáratnál itt: Via Pietro GaggiaA szálloda bal oldalt található

NYUGAT:Az A51-es úton hajtson le az 1-2. kijáratnál a Via Emilia/Via Rogoredo/San Donato/Milano Centro irányába Maradjon a bal oldali sávban, és kövesse a jelzéseket a Piazzale Corvetto/Milano Centro irányábaMenjen tovább itt: Raccordo Autostrada del Sole (950 m)Térjen enyhén jobbra a Via Giovanni Battista Cassinis irányába (700 m)Térjen le jobbra a harmadik kijáratnál itt: Via Pietro GaggiaA szálloda bal oldalt található

Page 6: Információs Kiadvány Expo Milano 2015

A szállodától az Expóra és vissza

Szálloda EXPO: Metró: Kb. 50 m távolságra a szállodától üljön fel a 3-as, sárga jelzésű metróra (Comasina irányába), és menjen el a Duomo megállóig, ahol váltania kell az 1-es, piros jelzésű metróvonalra (Rho Fiera Milano irányába). Menjen el a Rho Fiera Milano végállomásig. (kb. 40 perc).

Vonat: Más lehetőségként használhatja a különleges helyi érdekű vasutat (S14) a Rogoredo állomástól az Expóig. Hagyja el a szállodát, forduljon jobbra, majd az utca végén forduljon balra. Kb. 10 perc séta után megérkezik a Rogoredo állomásra. Innen üljön fel az S14-es szerelvényre, mely kb. 30 perc alatt egyenesen az RHO Fiera Milano (az Expo helyszíne) vasútállomásra viszi.

Starhotel

Metró

MetróVasútállomás

Vasútállomás

ExpoMetró

Page 7: Információs Kiadvány Expo Milano 2015

A szállodától a központba és vissza

Szálloda Központ: Körülbelül 50 m távolságra a szállodától üljön fel a 3-as, sárga jelzésű metróra (Comasina irányába), és menjen el a Duomo megállóig. (kb. 10 perc)

Katedrális

Page 8: Információs Kiadvány Expo Milano 2015

A milánói közlekedés miatt javasoljuk, hogy tömegközlekedési eszközök igénybevételével látogasson el az Expóra.

Árak: 10-25 euró naponta gépkocsik számára

Parkolási területek: Arese parkoló (Via Luraghi és Viale Alfa Romeo) 4500 parkolóhely Via Novara parkoló (őrzött parkolóhelyekkel, mosdóval és információs ponttal) 1550 parkolóhely Parkolási terület közel a délnyugati bejárathoz 6500 parkolóhely Parkolási terület közel az 1. kerülethez (Cascina Merlatában).

A látogatók a parkolóhelyet előre lefoglalhatják az interneten, a rendelkezésre állás valós időben frissül.https://parkexpo2015.arriva.it

Shuttle buszok:Belső shuttle buszok (People Mover) is rendelkezésre állnak. Ezek egy előre meghatározott, 5 km-es útvonalat járnak be. Csúcsidőben 5 percenként, csúcsidőn kívül 8 percenként közlekednek.

Parkolási területek az EXPO környékén

Page 9: Információs Kiadvány Expo Milano 2015

Az Expo egy ötévente megrendezett világkiállítás. Eredetileg ipari, művészeti és kézműves kiállítás volt. Ma a globális kihívásokra és a jövőorientált megoldásokra fókuszál. A milánói EXPO 2015 hat hónapig látogatható, mottója: „Táplálni a világot, energiát adni az életnek”. Az Expót a meglévő milánói kiállítás területe szomszédságában építették ki. Az utóbbi nagy világkiállítások helyszínei: Hannover/Németország 2000-ben, Aichi/Japán 2005-ben és Shanghai/Kína 2010-ben. A milánói EXPO 2015 világkiállításon több mint 140 nemzetközi kiállító mutatja be a „Táplálni a világot, energiát adni az életnek” mottó egyéni értelmezését.

Milánóban a konceptuális mestertervet a Jacques Herzog, Mark Rylander, Ricky Burdett, Stefano Boeri és William McDonough által alkotott munkacsoport dolgozta ki, akik az Expót egy nagy fenntarthatósági parkként értelmezik, és éppen ezért úgy döntöttek, hogy eben nincs helyük a monumentális struktúráknak. Ehelyett a park jellemzői a világosság és szépség: ez egy „planetáris botanikus kert”, mely nyitva áll Milánó lakossága és az egész világ előtt. Ugyanakkor egy gigantikus „Agro-élelmiszeripari Park” is található itt egy négyszögletű rács alapon, mely vízzel van körülvéve, és a különleges tájépítészetet testesíti meg.

Az EXPÓ-ra vonatkozó információk

Page 10: Információs Kiadvány Expo Milano 2015

A német pavilon témája „Ötletmező”, és bepillantást nyújt a világ táplálásának jövőbeni új és meglepő megoldásaiba. Ugyanakkor egy váratlan és új képet közvetít Németországról, nyitott, barátságos és vicces országként mutatva be. Alaposan körüljárják a kiállítás témáját, az esemény csúcspontja pedig egy „Légy aktív!” elnevezésű dinamikus show lesz.

A Szövetségi Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium utasítására a Messe Frankfurt az ARGE-t bízta meg az EXPO 2015 Milano német pavilonjának megépítésével. Az ARGE a német pavilon megtervezésének és megépítésének, valamint a kiállításnak a fővállalkozója. A müncheni Schmidhuber felel a térkoncepcióért, a szerkezetért és az általános tervezésért. A stuttgarti Milla & Partnert bízták meg a tartalmi koncepció kidolgozásával, illetve a kiállítás és a média megtervezésével. A Nürnberg melletti Roth székhelyű Nüssli vállalat feladata a projektmenedzsment és az építési munkálatok elvégzése.

A német pavilon területe 4913 m², míg maga a kiállítás 2680 m²-en található. Összesen 250 alkalmazott segíti majd a látogatókat. Becslések szerint a pavilon megtekintése körülbelül 30-45 percet, illetve a Légy aktív! show-val együtt megközelítőleg 45-60 percet vesz igénybe. Körülbelül 7500-10 000 show-ra kerül majd sor a 6 hónap alatt, és 3 millió látogatóra számítanak.

A német pavilon

Symphonie vendéglő VIP lounge Kiállítás© SCHMIDHUBER / Milla & Partner© SCHMIDHUBER / Milla & Partner© SCHMIDHUBER / Milla & Partner

Page 11: Információs Kiadvány Expo Milano 2015

A milánói katedrális (Piazza del Duomo)

A milánói katedrális Olaszország egyik leghíresebb épülete. Ez a világ harmadik legnagyobb temploma a vatikáni Szent Péter-bazilika és a sevillai katedrális után. A katedrális tetejéről Milánó lélegzetelállító panorámájában gyönyörködhet. A katedrális közelében igazi színes nagyvárosi sürgés-forgás uralkodik, elegáns butikokkal és éttermekkel. Egy másik népszerű milánói érdekesség szintén csak egy sétára található a Katedrális térről.

Leonardo da Vinci-kiállítás a Palazzo Realeban (Via Duomo 12.)

Leonardo da Vincit zseninek tartják. Nemcsak művész volt, hanem építész, matematikus, feltaláló és mérnök is. Da Vinci hosszú ideig Milánóban élt, és híres freskója, az Utolsó vacsora megtekinthető a Santa Maria delle Grazie templomban. Mintegy az Expo Milano 2015 megünnepléseként egy különleges kiállításra kerül sor 2015. április 15. és július 19. között a Palazzo Realeban.

Piazza dei Mercanti

A középkorban a sűrűn lakott Milánó központja adott helyet egy központi kézműves és kereskedelmi térnek, melynek neve Piazza dei Mercanti volt. A 13. századi piazzán a hajnyírók, aranyművesek, késfenők, cipészek, takácsok, szabók és pékek egyaránt kereskedtek. Az Igazságügyi Palota munkálatai 1228-ban kezdődtek, és az épület ma még mindig a Piazza dei Mercanti közepén áll. A lovas szobor Oldrado da Tressenónak, Milánó polgármesterének állít emléket, hiszen ő rendelte meg az épületet.

Az 1,3 millió lakosú Milánó Olaszország második legnagyobb városa, Lombardia régió és a milánói tartomány fővárosa. A metropolisz övezet 7,4 millió lakójával a legnagyobb olaszországi konurbáció. A leghíresebb látnivalók a milánói katedrális és a Teatro alla Scala, amelyek mágnesként vonzzák a turistákat. Milánó a kultúra, a média és a divat első számú metropoliszának számít Olaszországban, ugyanakkor egyetemi város és nemzetközi pénzügyi központ is, hiszen itt található az olasz értéktőzsde székhelye. A város és környéke fejlett tömegközlekedési hálózattal rendelkezik, 4 metróvonal (piros, zöld, sárga és kék), helyi érdekeltségű vasút és számos busz segíti a közlekedést. Napközben a várakozási idő igen rövid. Ugyanazok az árak és jegyek érvényesek a metróra, buszra és a helyi érdekeltségű vasútra.Jegyek kaphatók a bárokban, az újságos standoknál, a dohányboltokban, illetve a metrómegállókban.

Íme néhány különleges látnivaló:

Mit nézzen meg és mivel töltse el az időt Milánóban

Page 12: Információs Kiadvány Expo Milano 2015

Egger Expo telefonszolgálat St. Johannban, [email protected] +43 50 600-10990 (kapcsolattartó: Carolin Hacken és Karin Mumelter)f +43 50 600-90990

Kapcsolattartó a milánói helyszínenCostanza Bonsit +43 664 619 52 88

Szálloda

Starhotels Business Palace Via Privata Pietro Gaggia 3 20139 Milánó Olaszország www.starhotels.com

Kapcsolat