Top Banner
İnovasyonun, bilgi teknolojilerinin ve bilişim sektörünün nabzını tutan Bilgi Çağı dergisi, dünyadan ve Türkiye’den en güncel haber ve röportajlarla www.bilgicagi.com’da! www.bilgicagi.com Ar-Ge ve inovasyonun tüm seslerine açık platform RAKS desteğiyle yayınlanmaktadır. BULUT İŞLETMELER UMUT mayıs 2012
16

Bilgi Çagi Mayıs 2012 Sayısı

Mar 22, 2016

Download

Documents

Bilgi Çağı

Bilgi Çagi Mayıs 2012 Sayısı
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Bilgi Çagi Mayıs 2012 Sayısı

İnovasyonun, bilgi teknolojilerinin ve bilişim sektörünün nabzını tutan Bilgi Çağı dergisi, dünyadan ve Türkiye’den en güncel haber ve röportajlarla www.bilgicagi.com’da!

www.bilgicagi.com Ar-Ge ve inovasyonun tüm seslerine açık platform

RAKS desteğiyle yayınlanmaktadır.

BULUTİŞLETMELERUMUT

mayıs 2012

Page 2: Bilgi Çagi Mayıs 2012 Sayısı

¨69x 24 ay

Vf Htc 105x297.indd 1 4/16/12 7:23 PM

Page 3: Bilgi Çagi Mayıs 2012 Sayısı

Bilgi Çağı’nda neler var?

MAKRO BAKIŞ• Bulutunuz ne kadar yeşil?

BILGICAGI.COM’DA GEÇEN AY ÖNE ÇIKANLAR

• “İnterneti yasaklamak çözüm değil”

• Bilgisayar oyunu sınav başarısı sağlıyor

• TBV’den Bilişim Enstitüsü girişimi

DOSYA KONUSU• Bulutlu havalarda gemi

nasıl yönetilir?• Kısıtlar teorisi ve bulut

bilişim• Gelecek bugünden daha

“mobil” ve “bulutlu” olacak

CIOFORUM’DAN HABERLER• Eski CIA direktöründen

önemli uyarı• CIO’lar buluta daha fazla

yatırım yapacak• CIO’lardan nasihatlar• İşte “en sosyal” 25 CIO

BİLGİ ÇÖZÜMLERİ• SAP, Exadata ile kesintisiz

ekonomik ve daha hızlı• Sağlık personelinize zaman

kazandırın

SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER• Yüksek binalarda ısı

kontrolü Siemens’le kolaylaşıyor

• Rüzgar enerjisi, Afyon’da kanatlanmaya hazırlanıyor

• Güneş enerjisi Siemens’le hayat bulmaya hazırlanıyor

• Siemens, ICCI’12’de sürdürülebilir bir dünyanın kapılarını açtı

HP İLE TEKNOLOJİ TRENDLERİ

• HP Bütünleşik Bulut, Kurumları Sektörde İlk Kez Ortak Bir Mimari ile Buluta Taşıyor

Bulut işletmeler umutGeçtiğimiz sayıda bulut bilişime yaptığımız girişten sonra bu sayımızda bulut bilişime biraz daha detaylı bakıyor, sektörden yorumlarla konuyu biraz daha irdeliyoruz. Bireysel kullanımın günden güne arttığı bu platformda, kurumsal kullanıcıların da beklentileri hayli büyük. Maliyet, esneklik, ölçeklendirme ve hızlı hareket edebilme gibi artılarının yanı sıra hala erişilebilir-lik ve güvenlik ile ilgili endişeler de kullanıcıların kafasını karış-tıran unsurlardan. Bu sayıda Turkcell Kurumsal Hizmetlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, Microsoft’tan Sunucu ve Yazılım Araçları Ürün Grup Müdürü Necip Özyücel ve Ciddi İşler içerik ajansının kurucusu Ersu Ablak’ın görüşleri-ne yer verdik. Keyifle okumanız dileğiyle.Yorumlarınızı Bilgicagi.com internet sitemizde paylaşabilir, Twitter hesabımızdan ve Facebook sayfamızdan iletebilirsiniz.

Bilgi Çağı yazılarına ulaşmak için cep telefonunuzun tarayıcısından http://gettag.mobi adresini ziyaret ederek telefonunuzla uyumlu uygulamayı ücretsiz yükleyebilir; yazıyı okumak için uygulamayı çalıştırdıktan sonra telefonunuzun kamerasıyla yazının altındaki renkli alanın fotoğrafını çekebilirsiniz.

Ar-Ge ve inovasyonun tüm seslerine açık platform

Page 4: Bilgi Çagi Mayıs 2012 Sayısı

Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), İstanbul’daki yaratıcı ve yenilikçi potansiyeli araştırıp bularak, buradan üretilecek katma değeri ülke kalkınmasına yönlendirecek bir Bilişim Enstitüsü’nün temelini atıyor.“İstanbul Bilişim Enstitüsü” için 13 Nisan 2012 tarihinde düzenlenen toplantıda, açıklanan Fizibilite Raporu ile İstanbul’un Bilgi İletişim Teknolojileri Sektörü Gereksinim Analizi sonuçları ve Bilişim Enstitüsü’nün kuruluş amacı hakkında bilgi paylaşıldı.Tanıtım toplantısında TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı, “Bu enstitüyü kurmayı tasarlarken amacımız, en büyük, en dinamik ve potansiyeli en yüksek şehrimiz İstanbul’un; bilişimi hakkıyla kullanarak, tüm ülkemizin ileriye sıçramasını sağlayacak bir Ar-Ge ve inovasyon merkezi olmasını sağlamaktır” dedi.

Makro Bakış

Bulutunuz Ne Kadar Yeşil?

Uluslararası çevre örgütü Greenpeace’in 2010 Mart’ında yayınladığı “Bilişimi Yeşertmek-Bulut Bilişim ve İklim Değişikliğine Katkısı Raporu”, gelecek hakkında “yeşil”den ziyade “gri” renkleri düşündürüyordu.2012 Nisan’ında yayınladığı raporda ise şunu soruyor: “Bulutunuz Ne Kadar Yeşil?” Bulut bilişimcilerin, muazzam enerji ihtiyaçlarını daha ucuza sağlamak amacıyla nükleer ve kömür kaynaklı enerjiyi tercih etmeye başladıklarını öğreniyoruz.

Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı

Bilgicagi.com’da Öne Çıkanlar

Ar-Ge ve inovasyonun tüm seslerine açık platform

TBV’den Bilişim Enstitüsü girişimiHaber Merkezi

Mob

ilwww.bilgicagi.comKod: 052012MBW

ebHaberin ayrıntıları

Mob

ilwww.bilgicagi.comKod: 052012BC01W

ebHaberin ayrıntıları

Page 5: Bilgi Çagi Mayıs 2012 Sayısı

Ar-Ge ve inovasyonun tüm seslerine açık platform

Bilgicagi.com’da Öne Çıkanlar

İnternetin günümüzde hayatın vazgeçilmez bir unsuru olduğunu kaydeden TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, Sabahattin Zaim Anadolu Öğretmen Lisesi’ni ve Pursaklar Aile Yaşam Merkezi’ni ziyaretinden sonra şöyle konuştu: ‘’İnternetin varlığı hayatı kolaylaştırması açısından son derece önemli. Ancak bu kolaylık kimi zaman özellikle gençlerimiz ve çocuklarımızda bazı olumsuzluklara yol açabiliyor. Komisyon olarak toplumsal farkındalığı ve toplumun interneti olumlu yönde kullanması için neler yapılabilir bunu araştırıyoruz. İnterneti yasaklamak çözüm değil. Güvenli internet asılında buna çözüm sunuyor. İnsanlar aile paketi veya çocuk paketi alarak güvenli internet ortamı oluşturabiliyor. Bu bir yasak değil, çocukların ruh sağlığını etkilemeden interneti kullanmalarını sağlayan bir yöntemdir. Bizim yapmamız gereken şey internetle ilgili fırsatların daha verimli kullanılmasını ve zararların azaltılmasını sağlamak olmalıdır. Komisyon raporumuz mükemmel bir rapor olacaktır. Komisyonumuz tarafından hazırlıkları devam eden rapor tamamlandığında, bilinçli internet kullanımı, internet bağımlılığı ile mücadele ve toplumunun internetle ilişkisini daha güvenli hale getirebilecek öneriler ortaya çıkacaktır.’’

Haber Merkezi

“İnterneti yasaklamak çözüm değil”

Mob

ilwww.bilgicagi.comKod: 052012BC03W

ebHaberin ayrıntıları

Bilimania’nın yaptığı habere göre YGS, SBS, KPSS, vb. her türlü sınav, toplum yaşamının bir parçası oldu. Milyonlarca kişinin yaşamlarında bir dönüm noktası olma durumundaki bu sınavlara katılanlar hazırlıklara yıllar önceden başlıyor. Kendilerine nasıl hazırlanılacağı, özellikle son günlerde uyku, yemek ve davranışlar konusunda çeşitli tavsiyeler veriliyor. Şimdi yeni duyurulan bir bilimsel gelişmede, özel tasarımlanmış oyunlar sayesinde başarıyı son anlarda artırabilmenin mümkün olduğu öne sürülüyor. Ocak ayının ilk günlerinde Hawai’de yapılan 2012 Uluslararası 45. Sistem Bilimleri Konferansı’ndaki bir bildiride, sınavın hemen öncesinde oynanan web temelli bir bilgisayar kelime oyunu ile sınava girenlerin ruhsal durumlarının daha üst bir düzeye taşınabildiği ve bunun da sınav başarısını artırdığı duyuruldu. Bu etkiyi sağlayabilmek yalnız özel hazırlanmış kelime oyunlar ile mümkün oluyor; fakat diğer bilgisayar oyunlarında bu etki görülmüyor.

PC oyunları sınav başarısı sağlıyor

Mob

ilwww.bilgicagi.comKod: 052012BC02W

ebHaberin ayrıntıları

Haber Merkezi

Page 6: Bilgi Çagi Mayıs 2012 Sayısı

Bugün artık donanım yatırımlarının servise dönüştüğü, servisin ise bulut bilişim dünyasına kaydığı bir süreci yaşıyoruz. Bulut teknolo-jisinin sağladığı olanaklar, tam bir devrim niteliğinde. Sanallaştırma teknolojisi hayatımıza girmeden önce yapılan araştırmalardan, her 10 fiziksel sunucudan 3’ünün %4’ün altında bir verimlilikle çalış-tığını biliyorduk. Yani %30’luk bir atıl kaynağı teknolojik engeller sebebiyle işletmek zorundaydık. Sanallaştırma teknolojisi hayatı-mıza girdikten sonra bile çoğu işletmemizin altyapısının %50’sini verimli kullanabildiğini gözlemliyoruz. Bulut bilişim, merkezi altya-pıların kullanımı ile verimliliğin önemli ölçüde artmasını sağlıyor. Maliyetleri azaltma ve yönetme, esneklik, ölçeklenebilirlik ve hızlı hareket edebilme bulut bilişimin öne çıkan faydaları. Müşterilerimiz artık istedikleri anda daha fazla teknolojik altyapıya erişebiliyor ve ihtiyaçları kadarını belirli süreler için kullanabiliyorlar.

Selen Kocabaş

Mob

ilwww.bilgicagi.comKod: 052012D01W

ebHaberin ayrıntıları

Gelecek bugünden daha ‘mobil’ ve ‘bulutlu’ olacak

Dosya Konusu / Bulut İşletmelere Umut

BULUTİŞLETMELER

UMUT

Page 7: Bilgi Çagi Mayıs 2012 Sayısı

Kısıtlar Teorisi ve Bulut Bilişim

Kısıtlar Teorisi (Theory of Constraints- TOC); zincir, en zayıf halkası kadar sağlamdır deyişi ile paralel düşünce şekli sunuyor. Herhangi bir sistemin hedefine ulaşmasına engelleyen sorunların tespiti ve bu sorunların ortadan kaldırılması esasını öngörür. Yani bu teoriye göre iyileştirmenin yapılabileceği alanlarda kısıtların veya bu kısıtlara sebep olan faktörlerin kaldırılması başarıyı getirir.Günümüzde iş dünyasında birçok kısıtlamalar ile karşı karşıyayız. Belirli kaynaklar ile en iyiye ulaşmak tüm işletmelerin hedefi hali-ne gelmekte. Kaynakları azaltırken, getiriyi arttırmak ve rekabetçi olabilmek her geçen gün işletmelerin gündeminde daha fazla yer alan giren bir konu olmakta. Bu nedenle her geçen gün daha fazla kısıtlamanın işletmelerin günlük hayatına girmesine veya mevcut kısıtlamaların boyutlarının artmasına sebep oluyor.

Necip Özyücel

Mob

ilwww.bilgicagi.comKod: 052012D02W

ebHaberin ayrıntıları

Bulutlu havalarda nasıl gemi yönetilir?

Bulut bilişim son dönemde en çok konuşulan konulardan birisi oldu. Duymayan kalmamıştır diye düşünüyorum. Yıllar önce ilk tanıtımları hatırlıyorum, mucize gibi geliyordu. Altı yedi yıl önce artık bilgisayara gerek kalmayacak, tüm yazılımlar herhangi bir terminalde çalışabilecek, tüm belgelere istenilen her yerden ulaşı-labilecek dendiğinde inanamıyorduk. Şu anda ise bize sundukları ile yetinmek zorunda kaldığımızı hissediyoruz. Amazon’un kendi veri merkezlerindeki atıl kapasiteyi kullandırarak cirosunu yük-seltmeye çalıştığı ilk günlerden sonra hızla bir patlama yaptı bulut bilişim ve artık Amazon’un en önemli gelir kaynaklarından birisi haline geldi. Bu da diğer tüm bilişim firmalarının Amazon’un ardından bulut bilişime balıklama dalmasına sebep oldu. Neredeyse tüm firmalar bulut bilişim hizmetleri çıkardılar. En çabuk yaygınlaşan hizmetler Google’ın sunduğu bireysel hizmetler oldu. Gmail ve Docs insanların davetiye için birbirlerini ezdiği bir fenomen haline geldi kısa sürede.

Ersu Ablak

Mob

ilwww.bilgicagi.comKod: 052012D03W

ebHaberin ayrıntıları

Page 8: Bilgi Çagi Mayıs 2012 Sayısı

BulutLans 210x297.fh11 3/21/12 1:40 PM Page 1

Composite

C M Y CM MY CY CMY K

Page 9: Bilgi Çagi Mayıs 2012 Sayısı

BulutLans 210x297.fh11 3/21/12 1:40 PM Page 1

Composite

C M Y CM MY CY CMY K

Page 10: Bilgi Çagi Mayıs 2012 Sayısı

Ar-Ge ve inovasyonun tüm seslerine açık platform

CIO Forum’da neler var?

Eski CIA Yöneticisi James Woolsey, elektrik dağıtım şirketlerinin günümüzde verilerini güvenli biçimde saklamak için yeterli özeni göstermediğini açıkladı.

Eski CIA direktöründen önemli uyarı

CIO’lar buluta daha fazla yatırım yapacakYapılan bir araştırmaya göre çoğu CIO, bulut servislerinin iş devamlılığı için büyük bir artı olduğunu söylese de, güvenlik konusundaki endişeler devam ediyor.

İşte “en sosyal” 25 CIOFortune 250 listesindeki şirketlerde sosyal medyayı en aktif kullanan 25 CIO listelendi.

CIO’lardan nasihatlarCIO’ların kariyerleri hakkında yaptıkları itiraflar, uzun yılların sonucu elde edilmiş inciler gibi...

Bil gi Çağ› kap sa m›n da bil gi tek no lo ji le ri li der le ri ne yö ne lik ola rak ha z›rla-nan CI O Fo rum ya y› n› na baş la d›. Dün ya n›n en bü yük BT şir ketlerin den HP’nin des teğiy le su nu lan CI O Fo rum ta raf s›z ya y›n c› l›k il ke siy le ha z›r la-na cak ge niş kap sam l›, de rin le me si ne iş len miş içe rik le riy le gün de mi ta kip et mek is te yen ler için mü him bir bil gi ve ha ber kay nağ›. Por tal gün lük ola-rak rö por taj lar ve sek tör ana liz le ri ile gün cel le ni yor.

Mob

ilwww.bilgicagi.comKod: 052012CIO1W

ebHaberin ayrıntıları

Mob

ilwww.bilgicagi.comKod: 052012CIO2W

ebHaberin ayrıntıları

Haber Merkezi

Page 11: Bilgi Çagi Mayıs 2012 Sayısı
Page 12: Bilgi Çagi Mayıs 2012 Sayısı

ORACLE Bilgi Çözümleri

SAP, Exadata ile Kesintisiz, Ekonomik ve Daha HızlıExadata, SAP Kullanıcılarına Ortalama 8X Performans Artışı Sunuyor

SAP sistemlerinin yönetimi konusunda Türkiye’nin en bilinen ve en başarılı teknolojik şirketlerinden biri olan Basistek, tüm SAP kullanıcılarına Oracle Exadata’yı öneriyor. Çünkü Exadata, SAP uygulamalarının performansını, ölçeklenebilirliğini ve güvenilirliğini arttırmak için ideal bir platform sunuyor. Basistek tarafından Türkiye’de yapılan testlerde Oracle’ın Exadata çözümü, SAP platformlarında 8 kata varan performans artışına erişti. Üstelik bu performansa mevcut SAP sisteminde hiçbir iyileştirme yapmadan ulaşıldı. Şimdi Basistek sizi de SAP sertifikalı Exadata’nın üstün özelliklerini görmeye, çalışan bir sistemi test etmeye cağırıyor.

Oracle’ın geliştirdiği üstün teknolojiler, hastane bilgi sistemlerinin yüksek performansla, sürekli ve kesintisiz bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır. Ayrıca her türlü veri kaybına karşı gerekli önlemleri alarak, felaket yönetimi konusunda da benzersiz özellikler sunmaktadır.Oracle Golden Gate, kurumunuza sunduğu aşağıdaki özellikler sayesinde personelinize zaman kazandırır: Sorgu ve okuma isteklerini düşük maliyetli donanımlarda yaparak maliyetleri azaltır. Sorgulama talepleri için fiziksel yedek sunucuyu devreye alarak kaynak verimliliği sağlar. Veriler için hub yapısı oluşturabilir veya dağıtık sunucular üzerinde çalışarak veri dağıtımı sağlar. Oracle veritabanına veya kullandığınız uygulamanın son sürümüne kesintisiz geçiş yapar. Yedekleme ve veri kurtarma için yedek bir mimari oluşturarak felaket yönetimi ve veri koruması sunar. Mevcut verilerinizi daha iyi yorumlayabileceğiniz iş zekası raporları üretir.

Mob

il

Sağlık personelinize zaman kazandırın

Mob

il

Page 13: Bilgi Çagi Mayıs 2012 Sayısı

ORACLE Bilgi Çözümleri

Page 14: Bilgi Çagi Mayıs 2012 Sayısı

www.siemens.com.tr

Sürdürülebilir Şehirler

siemens.com.tr/sehirler

Bina Teknolojileri bölümüyle binaların şehre olan etkisini yönetme olanağı sunan Siemens, Gamma ailesi ürünleriyle, yüzlerce odalı yüksek binalarda enerji verimliliği sağlıyor.Siemens Bina Teknolojileri Bölümü, binalara yönelik sunduğu çözümler arasında Gamma bina kontrol ürünleri serisine yeni oda ısısı kontrol sistemlerini ekledi. Kullanıcı dostu arayüze sahip yeni kontrol sistemi, kullanım güvenliğini artıran ve enerji tasarrufuna olanak tanıyan özellikleriyle binaların daha sürdürülebilir olmasına yardımcı oluyor.

Siemens, Güriş Holding’in iştiraki Mogan Enerji Yatırım Holding için Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde yeni bir rüzgar santrali kuruyor.Siemens’in 2.3 MW’lık 108 metre kanat çapına sahip türbinleri, Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesini yenilenebilir enerjiyle tanıştırıyor.

Mob

ilwww.bilgicagi.comKod: 052012S01W

ebHaberin ayrıntıları

Mob

ilwww.bilgicagi.comKod: 052012S02W

ebHaberin ayrıntıları

Yüksek binalarda ısı kontrolü Siemens’le kolaylaşıyor

Rüzgar enerjisi, Afyon’da kanatlanmaya hazırlanıyor

Page 15: Bilgi Çagi Mayıs 2012 Sayısı

Sürdürülebilir Şehirler

Bu yıl 18. kez düzenlenen ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı’na sponsor olarak destek veren Siemens, şehirlerin enerji verimliliğine katkıda bulunacak yeni çözümlerini tanıttı.

Bu yıl dağıtılacak olan lisanslarla Türkiye’nin güneş enerjisinden faydalanma yolculuğu başlıyor. Siemens, sahip olduğu küresel tecrübeyi Türkiye’deki yatırımcıların kullanımına sunmaya hazırlanıyor.

Mob

ilwww.bilgicagi.comKod: 052012S03W

ebHaberin ayrıntıları

Mob

ilwww.bilgicagi.comKod: 052012S04W

ebHaberin ayrıntıları

Siemens, ICCI’12’de sürdürülebilir bir dünyanın kapılarını açtı

Güneş enerjisi Siemens’le hayat bulmaya hazırlanıyor

Page 16: Bilgi Çagi Mayıs 2012 Sayısı

HP ile Teknoloji Trendleri

Yönetim

Halk Sokak No: 35 Golden Plaza

F Blok, Kat: 2 Daire: 6 Sahrayıcedit Kadıköy / İstanbul

Tel: 0216 467 04 99 – 216 467 08 45 Faks: 216 360 33 56

Eposta: [email protected]

Yapım

Selahattin Pınar Cad. Cemal Sahir Sk. Polat İş Merkezi No:29 Kat:4-5 D:45 Mecidiyeköy / İstanbul

Tel: 0212 216 97 00www.konakmedya.com

SPONSORLARIMIZ

Türkiye Bilişim Vakfı Adınaİmtiyaz Sahibi

Faruk Eczacıbaşı

Genel Yayın YönetmeniCem Tecimen

[email protected]

Yayın Kurulu Üyeleri Faruk Eczacıbaşı, Edip Emil Öymen, Cemil Arıkan,

Leyla Arsan, Atıf Ünaldı ve Cem Tecimen

Görsel ve İçerik DanışmanıAtıf Ünaldı

[email protected]

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Cem Şahin

[email protected]

Web Geliştirme ve Sosyal MedyaUfuk Gürsoy

[email protected]

Katkıda BulunanlarAylin Tarhan, Erhan Kahraman

Melih Çelik, Ahmet F. Olgun

Grafik Tasarım Kadir Kaymakçı

Yayın Türü: Elektronik DergiYayın Tarihi: Nisan 2012

[email protected]

http://www.facebook.com/bilgicagicomhttp://twitter.com/bilgicagi

http://friendfeed.com/bilgicagi Açık Radyo 94.9 Bilgi Çağı Programı

HP Bütünleşik Bulut, Kurumları Sektörde İlk Kez Ortak Bir Mimari ile Buluta Taşıyor

Ar-Ge ve inovasyonun tüm seslerine açık platform

Mob

ilwww.bilgicagi.comKod: 052012HPW

ebHaberin ayrıntıları

HP sektörde ortak bir mimari kullanan ilk karma çözüm seçeneği olan HP Bütünleşik Bulut portföyünü duyurdu. HP Bütünleşik Bulut geleneksel BT sistemleri ile özel, yönetilen ve genel bulut yapılarını ortak bir mimaride birleştiriyor. Kurumsal ihtiyaçlar için özel olarak geliştirilen HP Bütünleşik Bulut; bulutun gücünü altyapıdan, uygulamalar ve bilgi yönetimine kadar her alana taşıyarak aşağıdaki avantajları sağlıyor: Seçim Özgürlüğü: Birden fazla hipervizörü, işletim sistemini, geliştirme ortamını ve bunların yanı sıra heterojen altyapılar ile kapsamı kolayca genişletilebilen bir çözüm ortağı ekosistemini destekleyen ortak standartlara dayalı açık bir yaklaşım. Güven: Bilgi yönetimi, uygulamalar ile altyapıyı kapsayan bir yönetim ve güvenlik çözümü. Tutarlılık: Tek ortak mimari…

HP Bütünleşik Bulut

Genel Bulut Özel Bulut

Geleneksel

Yönetilen Bulut

IBİLGİ YÖNETİMİ UYGULAMA

ALTYAPI