Top Banner
İnovasyonun, bilgi teknolojilerinin ve bilişim sektörünün nabzını tutan Bilgi Çağı dergisi, dünyadan ve Türkiye’den en güncel haber ve röportajlarla www.bilgicagi.com’da! www.bilgicagi.com Ar-Ge ve inovasyonun tüm seslerine açık platform RAKS desteğiyle yayınlanmaktadır. GELECEK BULUTTA MI? nisan 2012
16

Bilgi Çağı Nisan 2012 Sayısı

Mar 27, 2016

Download

Documents

Bilgi Çağı

GELECEK BULUTTA MI?
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Bilgi Çağı Nisan 2012 Sayısı

İnovasyonun, bilgi teknolojilerinin ve bilişim sektörünün nabzını tutan Bilgi Çağı dergisi, dünyadan ve Türkiye’den en güncel haber ve röportajlarla www.bilgicagi.com’da!

www.bilgicagi.com Ar-Ge ve inovasyonun tüm seslerine açık platform

RAKS desteğiyle yayınlanmaktadır.

GELECEKBULUTTA MI?

nisan 2012

Page 2: Bilgi Çağı Nisan 2012 Sayısı

VF_RED_HAVAALANI_ BILGI CAGI_10.5X29.7.indd 1 16.02.2012 17:32

Page 3: Bilgi Çağı Nisan 2012 Sayısı

Bilgi Çağı’nda neler var?

MAKRO BAKIŞ• Veri, buluta havale...

BILGICAGI.COM’DA GEÇEN AY ÖNE ÇIKANLAR

• Cep telefonu ve bilgisayarsız yapamıyoruz

• Teknolojide Kadın Hareketi İzmir’de başladı

•Yazılım projelerinin yüzde 50’si çöpe gidiyor

DOSYA KONUSU• Bulut bilişim! Yeni bir iş ve

servis modeli!• BT’nin geleceği bulut

bilişimde mi?• Bilgi Çağı bireyinin başı

buluta da erişti• Bulut bilişim ve güvenlik

CIOFORUM’DAN HABERLER• Teknolojik ilerlemeler

CIO’lardan beklentileri artırıyor

• FBI bulutta güvenlikten ödün vermiyor

• Türkiye bulut bilişim güvenliğinde sondan 8’inci

• Yanlış BT yönetimi kârlılığı ve üretkenliği düşürüyor

BİLGİ ÇÖZÜMLERİ• Oracle Perspektifinden Bulut

Bilişim• En değerli kaynağınızı Genom

İK Çözümü ile yönetin

SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER• Siemens, raylı ulaşım

alanındaki yenilikleriyle Eurasia Rail Fuarı’ndaydı

• WIN’12 Fuarı’na Siemens ürün ve teknolojileri damgasını vurdu

• Siemens ve Durmazlar işbirliği sertifikasyonu tamamlanmış ilk yerli tramvayı sundu

• Binalar, Siemens Desigo ile enerji verimliliğiyle tanışıyor

HP İLE TEKNOLOJİ TRENDLERİ

• HP çözüm ortaklarının bulut ve hizmet gelirlerini artırıyor

Gelecek bulutta mı?Bulut bilişim, bilgi teknolojilerinin geleceğini şekillendirmekte önemli bir yere sahip. Her geçen gün artan verilerle baş etmek zorunda kalan BT departmanları bulut bilişim hizmetleriyle ihti-yaçlarını performans, maliyet ve esneklik açısından çok daha etkin bir şekilde karşılıyor. Bulut bilişim hizmetlerine yapılan yatırımlar diğer BT alanlarına yapılan yatırımlardan çok daha kısa sürede geri kazanım sağlıyor. Bulut bilişimin sadece kurumlara değil bireysel kullanıcılara da önemli faydalar sağlaması çok kapsamlı bir BT çözümü olduğunu gösteriyor. Mobilitenin yükselişiyle gerekliliği bir kez daha vurgulanan bulut bilişimin, fiziksel cihaz ve lokasyon bağımlılığını ortadan kaldırarak BT’nin önemli dönüşümler geçir-mesini sağlaması bekleniyor. Bulut bilişimin cazibesini artıran tüm bu avantajların yanında, ne kadar güvenli olduğu sorusu gündemi-ni koruyor. Veri kaybı gibi durumlarda karşılaşılan sorunlarla nasıl baş edileceği ve hangi yasal süreçlerin işleyeceği konuları güvenlik konusundaki en önemli soruları oluşturuyor.Bilgi Çağı’nın bu sayısında “bulut bilişim” konusunu ele aldık. Konu kapsamında bulut bilişim hizmetlerinin sağladığı yararlar, BT alanında yol açacağı dönüşümler ve bulut güvenliği hakkındaki sorulara değindik. Yorumlarınızı Bilgicagi.com sitesinde paylaşabi-lir, Twitter hesabımızdan ve Facebook sayfamızdan iletebilirsiniz.

Bilgi Çağı yazılarına ulaşmak için cep telefonunuzun tarayıcısından http://gettag.mobi adresini ziyaret ederek telefonunuzla uyumlu uygulamayı ücretsiz yükleyebilir; yazıyı okumak için uygulamayı çalıştırdıktan sonra telefonunuzun kamerasıyla yazının altındaki renkli alanın fotoğrafını çekebilirsiniz.

Ar-Ge ve inovasyonun tüm seslerine açık platform

Page 4: Bilgi Çağı Nisan 2012 Sayısı

Intel tarafından tüketicilerin mobil cihazlarıyla etkileşimlerini ve mobil cihaz kullanım alışkanlıklarını incelemek amacıyla Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi’nde gerçekleştirilen “Mobil Etiket” adlı araştırma, mobil cihaz kullanıcılarının alışkanlıklarına ışık tuttu. Redshift Research adlı bağımsız araştırma kuruluşuna yaptırılan Mobil Etiket Araştırması, cihazların günlük yaşamımızda kendilerine ne kadar ciddi bir yer edindiğini ve her geçen gün artan önemini ortaya koyuyor. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 16 ülkede 12 bin 761 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırma, cep telefonu ve dizüstü bilgisayar kullanım alışkanlıklarının yanı sıra, bu cihazların kullanımı ile ilgili en fazla rahatsız olunan noktaları da belirledi. Araştırma 16 ülkede toplumda kabul edilebilir sayılabilecek davranışların değişmeye başladığını, kişilerin tolerans düzeylerinin arttığını ve mobil teknolojilerin kullanımının hızla yaygınlaşmasıyla birlikte yeni davranış kurallarının ortaya çıkma gerekliliği doğduğunu gösterdi.

Makro Bakış

Veri, buluta havale...

Sadece Amerikan halkı, 2008 yılında 9.57 zettabayt bilgi tüketmiş. Zettabayt = 1 rakamının yanında 21 sıfır var. Buna sekstilyon deniliyor. Diyelim ki, bir roman 5 santim kalınlığında olsun; 1 sekstilyon hacim, cilt olarak üst üste dizildiğinde Dünya’dan Neptün’e 20 gidiş, 20 dönüş olmak üzere yer tutuyor. Miktarı sürekli artmakta olan bu kadar çok bilgiyi buluta “havale” etmekten başka çare var mı?

Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı

Bilgicagi.com’da Öne Çıkanlar

Ar-Ge ve inovasyonun tüm seslerine açık platform

Cep telefonu ve bilgisayarsız yapamıyoruz

Haber Merkezi

Mob

ilwww.bilgicagi.comKod: 042012MBW

ebHaberin ayrıntıları

Mob

ilwww.bilgicagi.comKod: 042012BC01W

ebHaberin ayrıntıları

Page 5: Bilgi Çağı Nisan 2012 Sayısı

Ar-Ge ve inovasyonun tüm seslerine açık platform

Bilgicagi.com’da Öne Çıkanlar

Çevik yazılım geliştirme yöntemini Türkiye’de yaymak için kurulan Agile Turkey Derneği, bilişim alanındaki yazılım projelerinin başarısını ölçmek adına alanında ilke imza atarak bir araştırma yaptı. AgileTurkey.org üzerinden yapılan araştırma sonucunda yazılım projelerinin yarısının başarısız olduğu tespit edildi.Agile yaklaşımı, iş dünyasında yazılım projelerindeki verimliliği artırmak, takım ruhunu güçlendirmek ve hiyerarşiyi yıkmak için geliştirildi. Bu yaklaşımı Türkiye’de yaygınlaştırmayı misyon benimseyen Agile Turkey Derneği, web sitesi üzerinden Türkiye’deki yazılım projelerinin başarısını ölçmek adına bir araştırma başlattı. Üç ayda tamamlanan araştırma, özellikle bankacılık ve telekomünikasyon sektörlerinde yer alan 50 farklı şirketten, ağırlıklı olarak yazılım alanında görevli, 400’ün üzerinde profesyonelin katılımıyla gerçekleşti.

Haber Merkezi

Yazılım projelerinin yüzde 50’si çöpe gidiyor!

Mob

ilwww.bilgicagi.comKod: 042012BC03W

ebHaberin ayrıntıları

Türkiye Bilişim Vakfı, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği kadınlara sosyal ve ekonomik hayatta fırsat eşitliği sağlamak hedefiyle “Teknolojide Kadın Hareketi” programını hayata geçiriyor. TBV, KAGİDER ve Türkiye Vodefone Vakfı proje ortaklığında gerçekleştirilen Teknolojide Kadın Hareketi programı çerçevesinde, mobil teknolojilerin eğitime sağlayacağı katkıyı göz önünde bulundurarak ilk yıl 5 ilde 1000 kadına teknoloji okuryazarlığı, kişisel gelişim, satış/pazarlama teknikleri ve girişimcilik eğitimleri verilecek. Eğitimlerin sonunda ev kadınlarına staj ve iş, girişimci kadınlara ise cansuyu sermayesi imkânı sağlanacak.Program, Vodafone tarafından Türkiye’de sunulan ilk operatör markalı tablet bilgisayar Vodafone Smart Tab 10 üzerinden yürütülecek.

Teknolojide Kadın Hareketi İzmir’de başladı

Mob

ilwww.bilgicagi.comKod: 042012BC02W

ebHaberin ayrıntıları

Haber Merkezi

Page 6: Bilgi Çağı Nisan 2012 Sayısı

GELECEKBULUTTA MI?

Bulut bilişim!Yeni bir iş ve servis modeli!

Bir şirket için “doğru zamanda doğru ürün ile pazarda olabilmek” en önemli şey iken, bir diğeri için verimlilik çok daha öncelikli bir gündem maddesi olabilir. BT yöneticilerinin büyük çoğunluğu için güncel odak noktası “BT optimizasyonu” iken, bireysel kulla-nıcı açısından kendi sisteminin yazılım seviyelerinin yönetimi ile uğraşmamak çok daha hayatî bir konu. Bulut bilişim kadar, tüm bu önceliklere aynı anda karşılık sunabilen bir iş ve servis modeli daha önce yoktu.Yatırımın geri dönüş hızı ise işin bir diğer çarpıcı boyutu… Verimlilik, hız, maliyet ve diğer tüm açılar incelendiğinde, şir-ketlerin veya bireysel kullanıcıların bulut bilişim olanaklarını kullanarak önemli yararlar elde edecekleri, her geçen gün daha iyi anlaşılıyor. Bu yararların önceden hesaplanması mümkün… Ve bu hesaplar göstermekte ki, bulut bilişim alanında yapılan harcama veya yatırımlar, diğer BT yatırımlarından çok daha kısa dönemde geri kazanım sağlıyor.

Ercan Bulut

Mob

ilwww.bilgicagi.comKod: 042012D03W

ebHaberin ayrıntıları

Dosya Konusu / Bulut Bilişim

Page 7: Bilgi Çağı Nisan 2012 Sayısı

Bilişim kuramcıları internetin geleceğinin bulut bilişimden geçtiğini söylüyor. Kurumlar bulut bilişim ile genel BT ihtiyaçlarını kendi bünyelerindeki ekipmanlar yerine internet ya da intranet aracılığıyla tedarikçilerden hizmet olarak alıyor. Her geçen gün artan verilere yönelik önemli bir çözüm olan bulut bilişim, bu sayede BT ihtiyaç-larının daha yüksek performansla, daha uygun maliyetlere ve daha esnek bir yapıda karşılanmasını sağlıyor. Bulut bilişim ayrıca gele-cekte mobil alışkanlıkların artmasını ve fiziksel cihaz ve lokasyon bağımlılığını ortadan kalkmasını sağlayarak BT alanında önemli dönüşümleri tetikleyecek.

Deniz Renkveren

Mob

ilwww.bilgicagi.comKod: 042012D02W

ebHaberin ayrıntıları

BT’nin geleceği bulut bilişimde mi?

GELECEKBULUTTA MI?

Page 8: Bilgi Çağı Nisan 2012 Sayısı

Bulut bilişim ve güvenlik

Bilgi Çağı bireyinin başı buluta da erişti

Bulut bilişim hizmetleri, BT ihtiyaçlarını karşılamak için perfor-mans, esneklik ve maliyet açısından büyük avantajlar sağlıyor. Ancak bulut bilişimdeki en önemli sorunsallardan birini güvenlik oluşturuyor. Bulutta saklanan verilerin, veri alışverişi sırasında ne kadar güvende olduğu gibi sorular gündemini her zaman koruyor. Bu yüzden özel bulut hizmetleri, kurumlara şu an için genel bulut hizmetlerine göre daha cazip geliyor. Diğer taraftan mobilitenin yükselişi bulut bilişimi tetiklerken, başka güvenlik sorunlarını orta-ya çıkarıyor. Veri kaybının neden olacağı çetrefilli sorunların nasıl çözüleceği, hukukî ihtilaflarda hangi kanunların devreye gireceği, tedarikçilerin üçüncü partilerin fikrî mülkiyet haklarını ihlal etti-ğinde ya da veri kaybına neden olduğunda ne kadar tazminat öde-yeceği de bulut hizmetlerinin güvenliği kapsamında yanıtlanması gereken önemli soruları oluşturuyor.

Bilgi Çağı’nın yaratıcı tahribatlarından (creative destruction) birisi daha, bireyin özel yaşamında kişisel bilgisayarının gerekliliğini giderek azaltan ve mobilitesini artıran bulut bilişim ile gerçekleşi-yor. Masa başındaki bilgisayarının, hatta dizüstü bilgisayarının bağ-larından özgürleşmiş birey, zaten internet sayesinde oturduğu yer-den dünyanın her tarafındaki bilgiye, eğlenceye erişebilirken, akıllı telefonları ve tabletleri tamamlayan bulut bilişim sayesinde şimdi hareket halinde de bunu yapabiliyor. Sadece yaşamı değil, beyni ve bilişsel (cognitive) yapısı da değişiyor. Şimdiden genç beyinlerin internet nedeniyle derinlemesine düşünme, odaklanma ve okuma yerine, aynı anda çok işlem yaptığından (multitasking) sığ ve odak-lanmaktan yoksun olmasının sonuçları görülürken, bulut bilişim bu bilişsel yapı değişikliğini daha da pekiştirecek. Genç beyinlerdeki bu dramatik değişiklikten yakınmak veya kaygılanmak yerine, Bilgi Çağı’nın bu kaçınılmaz değişimini anlamak ve eğitimden eğlence-ye, iş ortamından hukuka kadar, bireyin yaşam dünyasının yeniden tasarlanması gerekiyor.

Deniz Renkveren

Osman Coşkunoğlu

Mob

ilwww.bilgicagi.comKod: 042012D04W

ebHaberin ayrıntıları

Mob

ilwww.bilgicagi.comKod: 042012D03W

ebHaberin ayrıntıları

Dosya Konusu / Bulut Bilişim

Page 9: Bilgi Çağı Nisan 2012 Sayısı

www.ttnet.com.tr l 444 0 375

TTNET FİBERNET Paketleri ile 100 Mbps’ye kadar hızlı internet erişimi sağlanabilmektedir. TTNET FİBERNET Paketleri altyapının uygun olduğu yerlerde verilebilmektedir. Hizmetten yararlanabilmek için uygun cihaz gerekmektedir. TTNET FİBERNET tarife paketleri ve hizmet detayları hakkında ayrıntılı ve güncel bilgi www.ttnet.com.tr’de.

fibernet 10.5X29.7.indd 2 3/5/12 3:02 PM

Page 10: Bilgi Çağı Nisan 2012 Sayısı

Ar-Ge ve inovasyonun tüm seslerine açık platform

CIO Forum’da neler var?

Teknolojik ilerlemeler hayatımızı hem kolaylaştırıyor, hem de kökten değiştiriyor.

Şirketler yeni teknolojiler aracılığıyla iş süreçlerini geliştirmek, maliyetleri azaltmak, zamandan tasarruf sağlamak ve müşterileriyle etkileşimi artırmanın yollarını arıyor.

Teknolojik ilerlemeler CIO’lardan beklentileri artırıyor

FBI bulutta güvenlikten ödün vermiyorABD’nin kolluk kuvvetleri, CJIS güvenlik gerekliliklerine uymayan bulut çözümlerini kullanmaktan kaçınıyor.

Yanlış BT yönetimi karlılığı ve üretkenliği düşürüyorEğitim bütçesini arttırmak için ısrar eden CIO’ların bu çabasının nedeni anlaşıldı. Computer Technology Industry Association (CompTIA) tarafından yapılan araştırmaya göre, kurumlarda BT becerilerinin yetersizliği, kârlılık, üretkenlik, inovasyon, pazar hızı, güvenlik ve müşteri hizmetlerinde düşüşe neden oluyor.

Türkiye, bulut bilişim güvenliğinde sondan 8’inci

Türkiye’deki bulut piyasası gelişiyor. Ancak BSA tarafından yapılan araştırma veri güvenliğinde Türkiye’nin son sıralarda olduğunu gösteriyor.

Bil gi Çağ› kap sa m›n da bil gi tek no lo ji le ri li der le ri ne yö ne lik ola rak ha z›rla­nan CI O Fo rum ya y› n› na baş la d›. Dün ya n›n en bü yük BT şir ketlerin den HP’nin des teğiy le su nu lan CI O Fo rum ta raf s›z ya y›n c› l›k il ke siy le ha z›r la­na cak ge niş kap sam l›, de rin le me si ne iş len miş içe rik le riy le gün de mi ta kip et mek is te yen ler için mü him bir bil gi ve ha ber kay nağ›. Por tal gün lük ola­rak rö por taj lar ve sek tör ana liz le ri ile gün cel le ni yor.

Mob

ilwww.bilgicagi.comKod: 042012CIO1W

ebHaberin ayrıntıları

Mob

ilwww.bilgicagi.comKod: 042012CIO2W

ebHaberin ayrıntıları

Serdar Urçar

Page 11: Bilgi Çağı Nisan 2012 Sayısı

Akıllı KutuAkıllı Belediyecilik

1981‘den buyanaçözüm

üretiyoruz.

Belediyelerimizin ihtiyaçlarına yönelik tüm bilgi teknolojileri uygulamalarını

konsolide eden, süreç ve servis odaklı kurumsal entegrasyon altyapısı ile

rakipsiz bir iş platformu olan “Akıllı Kutu – Akıllı Belediyecilik”,

e-devlet sistemleri ile uyumlu yazılımları e-devlet sistemleri ile uyumlu yazılımları içermekte ve - ilk yatırım maliyeti olmaksızın belediyelerimizin bilgi

teknolojisi gereksinimlerini karşılamaktadır.

http://www.sampas.com.tr

Page 12: Bilgi Çağı Nisan 2012 Sayısı

ORACLE Bilgi Çözümleri

Oracle perspektifinden bulut bilişim

Birkaç yıldır adı konulan ve ortaya çıkan uygulamalarla yeni bir dönüşümün habercisi olan ‘bulut bilişim’, teknoloji sağlayacıları kadar servis sunanlar, kurumlar ve bireylerin de yakın takibine girmiş bulunuyor. Peki, bulut bilişim nasıl tanımlanıyor ve hangi konuları kapsıyor? Şirketlere, bireylere neler vaat ediyor? Endüstri analistleri henüz bulut bilişimin başlangıç noktasında olduğumuzu söylese de, farklı teknoloji trendlerinin hızla evrim geçirerek birbirine yaklaşıyor olması, kurumsal veri merkezlerini ve servis sağlayıcılarını son birkaç yıldır bulut bilişimin üzerine eğilmeye itiyor.

Mob

il

Sektörün en güvenilir insan kaynakları çözümü olarak yerli ve yabancı birçok şirket tarafından başarıyla kullanılan Genom İnsan Kaynakları’nın üstün özelliklerini siz de görmek ister miydiniz? Eğer cevabınız “evet” ise Genom’un tecrübeli sistem yöneticileri tarafından, sizin ofisinizde tanıtım amaçlı bir demo yapılmasını sağlayabiliriz. Ücretsiz demo fırsatı için www.bilgicozumleri.com/LP/Genom/ linkinden kayıt olmanız yeterli olacaktır.

Mob

il

En değerli kaynağınızı Genom İK Çözümü ile yönetin

Page 13: Bilgi Çağı Nisan 2012 Sayısı

ORACLE Bilgi Çözümleri

Page 14: Bilgi Çağı Nisan 2012 Sayısı

www.siemens.com.tr

Sürdürülebilir Şehirler

siemens.com.tr/sehirler

Siemens, bu yıl ikinci kez düzenlenen Eurasia Rail Fuarı’nda raylı sistemlerde sahip olduğu küresel tecrübeyi paylaştı. Türkiye’nin sertifikasyonu tamamlanmış ilk tramvayında da imzası bulunan Siemens, şehir içi ve şehirler arası çözümleriyle beğeni topladı.

Siemens, şehir yaşamını kolaylaştıracak, aynı zamanda enerjiden endüstriye, bina kontrol sistemlerinden ulaşıma verimlilik oranlarını yükseltecek yenilikçi çözümlerini WIN’12 Fuarı’nda tanıttı.

Mob

ilwww.bilgicagi.comKod: 042012S01W

ebHaberin ayrıntıları

Mob

ilwww.bilgicagi.comKod: 042012S02W

ebHaberin ayrıntıları

Siemens, raylı ulaşım alanındaki yenilikleriyle Eurasia Rail 2012’deydi

WIN’12 Fuarı’na Siemens ürün ve teknolojileri damgasını vurdu

Page 15: Bilgi Çağı Nisan 2012 Sayısı

Sürdürülebilir Şehirler

Siemens, günümüzde sayıları hızla artan binaların çevreye olan etkilerini azaltmak için farklı çözümleri barındırıyor. Bu çözümler arasında en yaygın kullanılanlardan biri ise Desigo Bina Otomasyon Sistemleri...

Türkiye’de toplu taşımada raylı sistemlerin payı her geçen gün artıyor. Yüksek mühendislik gerektiren tramvay üretimi ise Bursa’da hayat buldu. Siemens ve Durmazlar işbirliğiyle sertifikasyonu tamamlanmış ilk yerli tramvay görücüye çıktı.Bursa, dünya otomotiv sektöründeki rolünü şimdi de raylı sistemler alanında gösteriyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteği, Siemens ve Durmazlar’ın işbirliği ile üretilen sertifikasyonu tamamlanmış ilk yerli tramvay İpekböceği, Mart ayında İstanbul’da düzenlenen Eurasia Rail fuarında Siemens standında tanıtıldı.

Mob

ilwww.bilgicagi.comKod: 042012S03W

ebHaberin ayrıntıları

Mob

ilwww.bilgicagi.comKod: 042012S04W

ebHaberin ayrıntıları

Binalar, Siemens Desigo ile enerji verimliliğiyle tanışıyor

Siemens ve Durmazlar işbirliği sertifikasyonu tamamlanmış ilk yerli tramvayı sundu

Page 16: Bilgi Çağı Nisan 2012 Sayısı

HP ile Teknoloji Trendleri

Yönetim

Halk Sokak No: 35 Golden Plaza

F Blok, Kat: 2 Daire: 6 Sahrayıcedit Kadıköy / İstanbul

Tel: 0216 467 04 99 – 216 467 08 45 Faks: 216 360 33 56

Eposta: [email protected]

Yapım

Selahattin Pınar Cad. Cemal Sahir Sk. Polat İş Merkezi No:29 Kat:4-5 D:45 Mecidiyeköy / İstanbul

Tel: 0212 216 97 00www.konakmedya.com

SPONSORLARIMIZ

Türkiye Bilişim Vakfı Adınaİmtiyaz Sahibi

Faruk Eczacıbaşı

Genel Yayın YönetmeniCem Tecimen

[email protected]

Yayın Kurulu Üyeleri Faruk Eczacıbaşı, Edip Emil Öymen, Cemil Arıkan,

Leyla Arsan, Atıf Ünaldı ve Cem Tecimen

Görsel ve İçerik DanışmanıAtıf Ünaldı

[email protected]

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Online Yayın Editörü

Deniz [email protected]

Web Geliştirme ve Sosyal MedyaUfuk Gürsoy

[email protected]

Katkıda BulunanlarAylin Tarhan, Erhan Kahraman

Melih Çelik, Ahmet F. Olgun

Grafik Tasarım Kadir Kaymakçı

Yayın Türü: Elektronik DergiYayın Tarihi: Nisan 2012

[email protected]

http://www.facebook.com/bilgicagicomhttp://twitter.com/bilgicagi

http://friendfeed.com/bilgicagi Açık Radyo 94.9 Bilgi Çağı Programı

HP çözüm ortaklarının bulut ve hizmet gelirlerini artırıyor

Ar-Ge ve inovasyonun tüm seslerine açık platform

Mob

ilwww.bilgicagi.comKod: 042012HPW

ebHaberin ayrıntıları

HP, çözüm ortaklarının bulut bilişim ile hizmetlerden elde ettiği geliri artırarak kurumların buluta geçmesini hızlandıran yeni program ve çözümlerini duyurdu.HP’nin 2012 Küresel Çözüm Ortağı Konferansı’nda duyurulan yeni HP PartnerONE bulut uzmanlık ve işbirliği programları ile genişletilmiş HP ServiceONE, çözüm ortaklarının satışlarını artırıyor ve kurumların yeni teknolojilere geçişini kolaylaştırıyor.Bulut bilişim pazarının 2013 yılında 143 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bu da çözüm ortaklarına yeni iş fırsatları sunuyor. HP’nin yaptırdığı bağımsız bir araştırmaya göre çözüm ortakları yazılımla hizmetleri birleştiren, diğer firmalarla işbirliğini artıran ve farklı iş modellerini destekleyecek esneklikte olan kapsamlı bulut çözümleri talep ediyor.