Top Banner
Kirkecenteret apostolsk kirke | vejle Vendepunktet Unge på missionstur til Filippinerne s. 8-9 Sensommer status s. 3-4 Apostolsk Kirkes 90-års fødselsdag s. 5 180 grader: Tage Mortensen s. 10-11 Sept.–okt. 2014
12

Vendepunktet #4 2014

Apr 03, 2016

Download

Documents

Apostolsk Kirkes 90-års fødselsdag. Unge på missionstur til Filippinerne. Hverdagsliv med Gud: Tage Mortensen.
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Vendepunktet #4 2014

Kirkecenteretapostolsk kirke | vejle

Vendepunk tet

Unge på missionstur til Filippinerne s. 8-9

Sensommer status s. 3-4

Apostolsk Kirkes 90-års fødselsdags. 5

180 grader: Tage Mortensens. 10-11

Sept.–okt. 2014

Page 2: Vendepunktet #4 2014

Kirke-info

Fokus på MISSION... Kirkecenteret Vejle og Apostolsk Kirke på landsplan støtter en del missionsprojekter. Vær med til at bede - og til at støtte økonomisk:

VendepunktetVendepunktet udgives af Kirkecen-teret Vejle. Bladet er stilet til menig-hedens medlemmer og andre, som måtte være interesseret i kirkens aktiviteter.Vendepunktet udkommer 5 gange om året i 250 eksemplarer.Ønsker du at få bladet tilsendt, så skriv en mail til:[email protected].

Kirkecenterets kontorVardevej 1067100 VejleTlf.: 7572 5100Fax: 7572 [email protected]

Åbent mandag-fredag kl. 9.00 - 12.00

Kasserer: Johannes BechSekretærfunktion: Bodil V.

RedaktionSøren Viftrup(se ledelses-info) Orla Fredensborg Mø[email protected]. 3115 4890

Skribenter: Iben Nygaard og Jonathan Ploug

KalenderSend emner til Kirkekontoret eller til Orla F. Møller.

LederTeam:

Forsidefoto: Anne-Mette Fredegod med filippinske børn, hvis forældre sidder i fængsel. Foto: Sebastian Fredegod

Annoncer, artikler og meddelelser

sendes til bladet sendes til

Orla F. MøllerDeadline for næste udgivelse er d. 15.

oktober 2014.

Særlige indsamlingssøndage:

28. september: Indsamling til Sri Lanka

26. oktober: Indsamling til Illulisat , Grønland

Søren Viftrup // SeniorpræstTlf.: 7572 5131 Mobil: 2395 2386E-mail: [email protected]

Joan S. Højberg // LovsangspræstMobil: 4028 9503Email: [email protected]

Ralph Kristensen:Tlf.: 2488 1490E-mail: [email protected]

Claus H. Jørgensen:Tlf.: 7587 2773Mobil: 6074 9089E-mail: [email protected]

Erik ChristiansenMobil: 2422 9235Email: [email protected]

s. 2

Page 3: Vendepunktet #4 2014

Fra praestens skrivebord

Stor tak og anerkendelse til alle jer, der deltog og og til alle, der påtog sig opga-ver på årets camp. Lige fra børnemøder, ungdomsmøder over rengøring og til lovsangen. Hver enkelt indsats var med til at gøre en vellykket SommerCamp2014. Også timerne i ’teltene’ og ved søen - kaf-fe, kage - samtaler, fællesskabet med alle, som var med. Det gjorde rigtig godt at kunne være sammen.

Sommergudtjenesterne har været skønne. Forskellige grupper havde taget ansvar for indhold og afvikling af søndagenes programmer - og det blev gjort rigtig godt og med gode og nye vinkler. Det var et ekstra stort arbejde at bringe borde og stole ind i salen, men også det blev en rigtig fin oplevelse.

Forstanderskiftet udsatSom nok de fleste af jer har hørt kom der desværre afbud fra Anette og David Vift-rup. Vi udsendte email herom lørdag d. 12. juli og orienterede i kirken 13. og 20. juli. Jeg arbejder nu videre med tjenesten alt medens vi i LederTeam (LT) vil fort-sætte processen. Vi er overbevist om, at Gud har sin hånd under og over os, så vær med i bøn og forventning.

Nye ressourcerLige nu glæder vi os over, at vi har kun-net ansætte Joan som lovsangspræst (på deltid) og i den forbindelse også knytte Joan til i den daglige håndtering og admi-nistration. Joan afsluttede uddannelsen 3K fra Diakonhøjskolen her i juni måned

og kan nu fokusere mere på tjenesten her i menigheden. Tillykke til Joan med vel-overstået eksamen. Jeg glæder mig rigtig meget til at få en kollega i huset.

Børne-, junior-, teenage- og ungdoms-arbejdet har oplevet tilgang af gode res-sourcer, og det er virkelig en stor glæde at følge – og et svar på mange bønner de seneste år.

Fristedet’s ledergruppe har nu igen lavet et afvekslende program for 2. halvår og der opstartes torsdag d. 18. sept. med besøg af forstander Laurids Hjørnholm, Viborg. Magnus bad mig sidste år om at afløse ham, men vi blev enige om, at dette skifte først skulle ske her i 2014.

Ledelsen af Fristedet består nu af Johan-ne Nielsen, Inna Nielsen, (Fortsættes...)Grethe Hansen og undertegnede.

En fantastisk sommer er på hæld. Rigtig mange familier har udnyttet de mange solskinstimer og børnene har leget sig glade og trætte. SommerCamp blev også præget af godt vejr og et skønt fællesskab - både på campingpladsen og ved de mange, forskellige aktiviteter og møder.

SENSOMMERSTATUS 2014

s. 3

Hygge med skumfiduser og pandeka-ger ved MiniStormer-programmet på Sommeramp 2014.

Page 4: Vendepunktet #4 2014

Meddelelser

Voksende antal af asylansøgere i kirkenDet er virkelig et dejligt syn, når John Lund kommer ind på P-pladsen med den lejede bus og åbner døren. Ud strømmer ofte 25-30 skønne mennesker, hentet på asylcentrene i Jelling, og Sandvad (+ enkelte fra Thyregod). Ind strømmer flok-ken og får tolkeudstyr af mødeværterne - klar til at lytte til engelsktolkning og/eller farsi-tolkning. Det er en stor glæde at vi har alle disse ansøgere iblandt os. De kommer især fra Iran, Afghanistan, Pa-kistan, Armenien og Burma. (Hvis nogen kender en person, der kan hjælpe os med at tolke til armensk, vil yderlige 12-15 arme-nere gerne deltage).I de kommende måneder vil vi afholde

Alpha-kursus (på Farsi) i Jelling, hver anden onsdag kl. 15-18. Indre Mission i Jelling har med utrolig stor venlighed lånt os deres mødesal.

SØLVBRYLLUP

FRISTEDET - nyt program

Vores forældre, Lise-Lotte og Ralph, har været gift i 25 år tirsdag d. 9. september.

Derfor vil vi gerne glæde dem med morgensang kl. 7.00, og vi håber, I har lyst til at overraske dem sammen med os.

Vi er ret sikre på, vores forældre har lavet et lækkert morgenbord til os alle bagefter.

Håber vi ses på Skovpar-ken 51, Hedensted

Hilsen Christoffer, Rasmus og TheaFristedet er et skønt samlingspunkt for dig, der har tid og lyst til sang, gode foredrag og en god kop kaffe. Kom forbi Kirkecente-rets Multisal hver torsdag fra kl. 14 - 16.00.

Tors. d. 18. sept. kl. 14.00: Laurids Hjørnholm, Viborg

Tors. d. 25. sept. kl. 14.00: Magnus Hedegaard, Grejs

Tors. d. 2. okt. kl. 14.00: Jens Sørensen, Ny Nørup

Tors. d. 23. okt. kl. 14.00: Leif Rasmussen, Kolding

Tors. d. 30. okt. kl. 14.00: Maj Britt Jungdal, Kolding

Gaver modtages med tak. Indsættes på konto: 1569 640 57 45363.

Husk giver-nr./mærke.

Kirken har brug for din givertjeneste

Johannes Bech - kasserer

s. 4

Lone Jørgensen, 50 år d. 14. september Løget Høj 13B, 1.tv, 7100 Vejle

Michael Ploug, 50 år d. 11. oktober Overgade 4, 8700 Horsens

TILLYKKE!

Page 5: Vendepunktet #4 2014

Fra praestens skrivebord

Netop i hverdagen lyser Guds fantastiske gaver klarest. Når du og jeg, midt i al vores skrøbelighed, alligevel gi-ver plads for håb, giver plads for opmuntring, vælger at tilgi’, vælger at gøre en ekstra indsats, vælger at afstå fra sladder og hellere finde gode værdier frem - når det sker, så lyser evangeliet og kalder til undren og spørgsmål... ”Hvorfor gør du sådan?”

Fornylig blev jeg vældig gre-bet af 2. Korinterbrev kap. 5. Hele dette kapitel dufter af liv og håb:

Vi lever jo i tro og ikke på grundlag af det, vi kan se (vers 7) Vi sætter en ære i at behage Ham i alt, hvad vi gør, hvad enten vi er hjemme hos ham, eller vi ikke er kommet hjem endnu (vers 9)

Fra vers 16 til vers 21 kom-mer der nu et afsnit, der virkelig sætter kristenlivet i perspektiv.

At blive en kristen giver os

et helt nyt syn på andre men-nesker. Paulus siger i vers 17: Den, der kommer til tro på Kristus, bliver et nyt menne-ske. Det gamle er forbi, - et nyt liv er begyndt.

og videre i vers18: Det er alt sammen en gave fra Gud, der gennem det, Kristus gjorde, har forsonet os med sig selv og giver os forsoningens tjeneste. Sagt med andre ord: Det var Gud, som gennem Kristus tilbød fred, forsoning og fællesskab mellem sig selv og verden, ved ikke længere

at tilregne mennesker deres synder. Og Han har betroet os at bringe dette budskab om forsoning til mennesker.

Vi er nu ambassadører for Kristus og taler på hans veg-ne. Gennem os bønfalder Gud menne-sker om at blive forso-net med Ham.

Kristus var syndfri, men Gud lagde vores synd på Ham, så vi derigennem kunne blive frikendt.

Mange nye er kommet tilDet er dejligt, at mange nye er kommet til, og det giver os samtidig nogle udfordringer. Vi vil gerne nå at hilse på alle – også gerne føle, at vi kender hinanden - allesammen. Men vi må også indstille os på, at med den fortsatte vækst, vok-ser behovet for at være med i en netværks-gruppe (små-grupper), hvor det er muligt

s. 5

Velkommen i Kirkecenteret Vejle!

Ambassadør for Kristus, hvor end du er...!

Page 6: Vendepunktet #4 2014

at kende hinanden rigtig godt og også at kunne ha’ omsorg for hinanden. (Mangler du en smågruppe, så henvend dig til Claus Jørgensen).

Forskellige udfordringer- forskellige cirkler, for-skellige rum.

1. Gennem gudstjenesterne kan vi samles, dyrke fælles-skabet i tilbedelse, i bøn, i lov-prisning, i modtagelse af Guds levende ord og ved samtaler med hinanden - ofte efter gudstjenesten. Her byder vi mange nye velkomne, vi glæ-der os over at være sammen om barnevelsignelse, være sammen om dåb, sammen om nadver og andre, særlige begivenheder.

Vi har et forum, hvortil vi kan invitere naboer, venner og arbejdskolleger og derigen-nem kan vi også bringe men-nesker dertil, hvor de hører ordet om forligelse og frelse.

2. Gennem deltagelse i smågrupper udfordres vi til at dyrke det stærke, nære fæl-

lesskab, som Guds Ord taler om. Her kommer vi tæt på hinanden, kan dele af livets glæder og kampe, - kan op-muntre, kan bede for hinan-den, og kan også finde styrke til sammen at hjælpe, der hvor vi i hverdagen ser et behov. Gennem kampagnen Ryk sam-men Ryk ud, øvede vi os på at opdage de mange - ofte små behov - som vi sagtens kan afhjælpe, når vi står sammen.

Med base i en netværks-gruppe eller et tjenestefæl-leskab, rækker vi så ud til mange flere, ja til alle, dem, der har deres gang i kirken el-ler som vi møder i hverdagen.

Med base i det mindre fæl-leskab - og med styrken i det store fællesskab, rækker vi så ud til byen og til egnen.

3. Dagliglivet. Vores kristne tro er virksom alle døgnets timer. Jesus afsluttede missi-onbefalingen med at sige: ’og se, jeg er med jer, alle dage, indtil verdens ende.

Troen på Jesus betyder håb

for evigheden, ja, men virkelig også håb for i dag, for hver dag, for alle timer - i hjem og på arbejde. At blive velsignet af Guds tilgivende kærlighed, Guds fantastiske omsorg, - det sætter os i stand til kunne give videre i mødet med vores ’næste’.

4. Den lille ekstra tjeneste. Om du lige nu er to eller flere i dit hjem, eller du lever alene. For alle er der mulighed for at bede for andre, udfordring til at ’bage end kage’ og gi’ til en anden, måske en nabo, udfordring til at ringe op og give en opmuntring, mulighed for at besøge en, der er syg og måske på hospital. Vi skal ikke alle gøre alt, - hver især kan vi gøre lidt. Her gælder princip-pet: ’mange bække små - gør en stor å.’

En spændende høsttid er i gang - en spændende efterår vinker forude.

Kærligst fraSøren Viftrup

Et kærligt tilbageblik – velsignelsen ved at giveAf Jørgen Jeppesen

Her under landsstæv-net/SommerCamp, gik jeg rundt og mindes og glædede mig over, hvor-dan det hele var opstået. Det var familien Bech, der gav jorden, som høj-skolen og stævneplads-området ligger på – og jeg

kom til at tænke på vel-signelsen ved at give.

Jeg så på den store flotte højskole, der ligger så smukt på højen ved søen. En lille flok af Herrens tjenere fik i 1940’erne, en vision om at bygge en stor international bibelskole. Man rejste rundt i

landet, fortalte om projektet. Og branden blev tændt hos mange. Prøv at forestille dig. Denne lille fattige kirke sam-lede en tredjedel af skolens pris ind. Prøv at omregne det i nutidskroner.

Min far og mor, med en stor familie, sad på et lille fattigt husmandssted i Horne 12 km.

s. 6 Livet i Famil ien

Page 7: Vendepunktet #4 2014

nord for Varde. Far så, at det var det rigtige – for kirken og de unges fremtid. Så han gav af de penge han ikke havde. Han fik lov at se skolen i funktion. Han oplevede, at 4 af hans 12 børn, med mig som den første, fik et berigende ophold på høj-skolen i perioden 1960 - 66. Det glædede ham meget, og det har haft stor betydning for vores menneskelige og ånde-lige udvikling.

Skolen blev indviet i 1957. Og eleverne vrimlede dertil, fra en stor del af Europa. 120 elever om året. Den har været rammen om, kirkens ledelse og landsstævne siden. De første år mente man, vi nok kunne holde landstævne på

skolen, men det var heldigvis for småt. Så vi måtte i telt igen, indtil hallen blev bygget 1967.

Jeg kunne fortælle meget mere men det må nok blive en anden gang.

s. 7Kirkecenteret Vejle

Apostolsk Kirke i Danmark fejrede 90-års fødselsdag på SommerCamp 2014

Alle deltagere på SommerCamp 2014 fik mulighed for at smage et stykke kæmpe-lagkage – bestillt i anledningen af Apostolsk Kirkes 90-års fødselsdag.

Pinsevækkelsen der star-tede i 1906 på Azusa Street i Californien, bredte sig hastigt øst-over og nåede Danmark omkring 1911. Den første danske pinse-menighed blev grundlagt i 1915 - men der var mere i vente...

Rundt omkring i de små mis-sionshuse, begyndte der en høsttid, hvor Heligånden vir-kede stærkt til frelse og hel-

bredelse. Nogle lod sig døbe og gik over til Pinsekirken. Andre fortsatte deres virke i missionshusene og i hjem-mene, hvor der var stuvende fyldt til møder.

I oktober 1919 startede man Evangelie-forsamlingen i Zins-gade, i København. Her holdt man mødekampagner med folk fra udlandet, der også bad for syge. Kredsen voksede og efterhånden fik man fast tilholdssted i ”Saron” i Lyngby. Da den Apostolske kirke blev dannet 6. februar 1924 blev

gruppen i Lyngby samlet som menighed, og Oluf Christen-sen, Birkerød, blev den første forstander.

De næste år blev flere me-nigheder oprettet og sluttede sig til: Ålborg, Århus, Esbjerg, Odense og Næstved.... Der blev arrangeret omfattende teltmission og sommerstæv-ner. Udover ”Libanon”-bi-belugerne begyndte i 1926 Middelfart-stævnerne, der dog i 1929 afløstes af Kolding-stævnerne (med gården ”Kri-stinesminde” som base).

Page 8: Vendepunktet #4 2014

Af Anne-Mette Fredegod

Vi startede i Manila, hovedstaden i Filip-pinerne. Her tjente vi sammen med et missionærpar fra Australien i slummen Baseco. Vi boede bogstaveligt talt sam-men med de fattige i slummen og levede ligesom dem. Vores første nat derude ramte en tyfon området og mange hjem

blev beskadiget og oversvømmet af de svære vejrforhold. Da vi havde kommet os over oplevelsen af en ægte tropisk tyfon, trak vi i arbejdstøjet og hjalp til med at genopbygge hjem.

Udover praktisk hjælp m.m. delte vi også opmuntrings ord både til bibelstu-diegrupper, ungdomsmøder og gudstje-nester. Vi så rigtig mange helbredelser i vores uge i slummen.

s. 8 Ud og se verden

Anne-Mette Fredegod hilser på børn i slummen i Manilla

FIRE FRISKE UNGE PÅ MISSION I FILIPPINERNELige efter SommerCamp i Kolding tog vi fire unge afsted til Asien. Terese Myhre Jørgensen, Sebastian og Anne-Mette Fredegod og Jonas Klemmensen (Anne-Mettes bror). Vi længtes alle efter at gøre en forskel for nogle mennesker i andre omstændigheder end vores egene. Vi brænder alle også for at bringe Guds lys og kærlighed til mennesker. Derfor tog vi afsted med en stor portion forventning i rygsækkene – og Gud har givet os så meget igen.

Page 9: Vendepunktet #4 2014

FængselsmissionUgen efter rejste vi nordvest for Manila til byen Subic. Her tilsluttede vi os arbejdet på Philippine Outreach Centre (POC), som er startet af en engelsk missionær for over 20 år siden. Missionær Christine Hailes Perillo gik på Guds kald og tog til Fillippinerne for at lave fængselsmission. Som Christine tjente i fængslerne mødte hun mange børn der-inde.

Hvis en voksen bliver sat i fængsel og er gravid eller har børn, er der kun to mulighe-der, enten at tage deres børn med i fængselet eller sætte dem på gaden. Ud af nøden for børnene med forældre i fæng-sel, startede POC Children’s Home, hvor der i dag er mere end 65 børn.

Guds arbejde i Subic har ud-viklet sig, og i dag er POC både fængselsmission, børnehjem, en kristen skole, en kirke og fire menighedsplantninger.

I vores uge på stedet fik vi lov at deltage i stedets akti-viteter. Så vi har både holdt

gudstjenester i fængsler, blandt unge og i kirken. Og så har vi selvfølgelig brugt tid med en masse skønne børn på børnehjemmet hvor vi også boede denne uge.

Kirker i SydkoreaDerefter tog Terese og Jonas tilbage til Danmark. Anne-Mette og Sebastian rejste videre til Sydkorea. Her be-søgte vi blandt andet verdens største pinsekirke, Yoido Full Gospel Church, på 850.000 medlemmer. Vi besøgte også

andre spændende kirker i Sydkorea.

Vi så grænsen til Nordkorea og fik lov af bede for landet og kigge over grænsen. Men mødte den samme lukkede dør som resten af verden også oplever. Derudover nød vi godt af sydkoreanernes meget gæstfrie kultur.

Vi er meget taknemlige for je-res bønner og kærlige tanker. Gud har vist sig trofast gen-nem hele turen. Han har givet os ord at dele, kærlighed til det filippinske folk og mod til at træde ud af båden da Han kaldte.

s. 9Kirkecenteret Vejle

Terese med en sød lille pige fra børnehjemmet POCCHSebastian prædiker i et

fængsel i byen Iba.

Page 10: Vendepunktet #4 2014

Af Iben Nygaard

Tage er måske nok vok-set op med de kristne værdier og hans mor har, efter Tages overbe-visning, i hjertet troet på Gud, men familien

gik kun i kirke til højtiderne. Og som han med et glimt i øjet siger: ”Ja, din farfar har altid sagt, at man sov elendigt på de kirkebænke”. Så for Tage er den kristne tro og folkekirken kommet ud på ét. Det var højtideligt og svært at forholde sig til. Præsten var hævet over menigheden og kirken var i det hele taget en svær stør-relse at håndtere.

På spørgsmålet om, hvor Gud var i Tages liv, så var Han bare ”derude et sted”. Fjern og én, man måske lige sendte en tanke, når der opstod en krise eller udfordring. Det med kirke var upersonligt og ikke et sted med nærvær og personlig involve-ring.

En imødekommende menighedFor vel snart 10 år tiden, deromkring,

inviterede jeg Tage med ned i kirken, der dengang lå i Worsaasgade. Han var over-vældet over menighedens imødekom-

menhed og oprigtige interesse i at lære ham at kende.

Det var dog først i foråret sidste år (2013), at vi igen for alvor begyndte at tale om Apostolsk Kirke og fællesskabet dér. Jeg inviterer ham med, vel vidende at det måske kan blive en stor mundfuld for ham. Det skulle vise sig at blive ’værre’ end først forventet.

Livsforvandlende forbønFor mens vi står under lovsang, og der bliver kaldt frem til forbøn, oplever jeg, at jeg skal gå frem med Tage og at der skal bedes for ryggen. Her når mange nok lige at tænke, nej Gud, ikke nu, det tror jeg simpelthen ikke, jeg får ham lokket med til. Sådan tænkte jeg i hvert fald.

Mens jeg tænker, at det værste der nu kan ske er, at jeg bare får et nej og så er den ikke længere, griber jeg Tages hånd og siger, at vi lige går op til forbøn. Da Tage bare siger ”ja” og følger med, bliver jeg lige så forbløffet, som ham selv. Som Tage senere har fortalt mig: ”Jeg kunne ikke andet end at gå med. Jeg ville ikke, men mine ben gik bare”.

Et helende fællesskabFællesskabet er noget af det, Tage sæt-

Personlige beretninger om Gud i hverdagen og hvor- dan Han forandrer vores liv!

Selvom Tage Mortensen ret beset er min far og jeg har hørt historien ad flere omgange, så glæder jeg mig alligevel til turen til Fredericia og høre ham fortælle om, hvordan han kom til tro på Gud. Historien er lige fantastisk, om man har hørt den flere gange eller det er første gang.

Kirke er en svær en...

s. 10 Hverdag med Gud

Page 11: Vendepunktet #4 2014

ter meget stor pris på i menigheden. Han udtrykker følelsen ved at citere Søren Viftrup, som i begyndelsen, da alt var ret nyt for Tage, sagde: ”Velkommen til fami-lien”. Og det er sådan, det er for Tage. Det er som at komme ind i en stor familie.

Selv efter en bilulykke for snart 6 måne-der siden, der sendte ham i seng med en brækket ryg, oplevede han, hvordan folk ikke glemte ham, men kom på besøg både på sygehuset og senere derhjemme. Der blev sendt lekture med posten og folk fra menigheden sendte hilsner i bunkevis og bad for hans helbredelse. Det har haft en stor betydning for Tage, at mærke Guds og menneskers omsorg for ham midt i det.

Ingen frygtGud er for Tage blevet meget mere nær-værende og kommet meget tættere på i det sidste år. Han har altid været et posi-tivt menneske, men er nu blevet sig end-nu mere bevidst om, at tænke gode tanker og skærpe sit fokus på Ham. Kun på den måde holdes fjenden på afstand.

Jeg spørger lidt mere ind til det; er der mon en frygt for fjenden? Men Tage er bestemt ikke bange for fjenden. Han ved, at han nu hører Gud til og ved at glædes over livet og de positive ting, også midt i smerte og kamp, har fjenden intet at stille op med. ”Fjenden får ikke et ben til jorden hos mig,” siger Tage bestemt, ”det er bare op med paraderne og invitere Gud ind”.

Med Bibelen som ankerSamtalen glider lidt frem og tilbage mel-lem det med kirken , Tages forvandling og andre af livets store emner, men lige inden vi slutter helt af med denne histo-rie, siger Tage, at han nu har fået sig et par læsebriller, da hans bror har foræret ham en spændende bog. Da jeg aldrig har set Tage læse bøger før - og som den bo-gentusiast, jeg er - bliver jeg nysgerrig på, hvad det er, han mon læser. Det er Biblen!

Sådan er Helligånden bare så fantastisk. Hvad der skete efter forbønnen for godt et år siden, blev en række af omvæltende begivenheder ikke bare i Tages liv, men i hans brors, svigerindes og i mit liv. Han tog Tage i hånden og senere hans bror og svigerinde. Og måske endda min farbror og tantes søn og svigerinde, som nu også har besøgt kirken et par gange. Ikke bare har de alle mødt Gud, men jeg har fået en familie tilbage, jeg ikke har haft kontakt med i mange år. Sådan har det udviklet sig. Velsignelse på velsignelse. Gud er stor.

Her på falderebet kan man godt lige stoppe op et øjeblik og dvæle ved den tanke ”tænk, hvis jeg ikke var gået, da Gud sagde det”. Helligånden greb ind og hjalp mig i det, Gud ville have, at jeg skulle gøre. Og se, hvad det bliver til, når Gud tager os i hånden, og går med os. Mirak-let er ikke, at jeg går på Guds opfordring, men at Gud viser sig for Tage, fordi jeg tør vise Ham frem.

Kirkecenteret Vejle s. 11

Page 12: Vendepunktet #4 2014

Te l efon l isteTe l efon l isteFunktionsgruppeledere:Lovsang/musik: Joan Sonne Højberg ........................................ 40 28 95 03Teknik/IT: Ralph Kristensen ............................................. 24 88 14 90Omsorg/Relationer: Anita Dodds ....................................................... 50 53 17 80Kommunikation/Synliggørelse: Orla F. Møller ..................................................... 31 15 48 90Børnekirken: Ruth M. Jørgensen ........................................... 75 87 27 73Ejendom/diakoni Erik Christiansen ............................................ 35 12 33 86

Arbejdsgruppeledere:Netværksgruppeleder: Claus H. Jørgensen / Joan S. Højberg ...... 60 74 90 89 / 40 28 95 03Lyd/teknik: Jens Kristensen ................................................ 30 11 08 61Kasserer: Johannes Bech .................................................. 20 93 67 81Tiende-regnskab: Vagn Kristensen ............................................... 75 83 48 95Hjemmeside/web-master: Orla F. Møller ..................................................... 31 15 48 90Mærkedage-indsamlinger: Grete Wind ([email protected]) ... 75 83 13 91Diakonisseleder: Elna Hedegaard................................................ 75 85 36 79Diakonleder: Jan Stidsen ......................................................... 75 72 71 49Rådgiver: Tina Espensen .................................................. 28 92 05 25Mission - forbedere: Grete Wind ......................................................... 75 83 13 91Alpha/Beta-kursus: Erik Christiansen ............................................ 35 12 33 86Ungdomsforeningen, fmd.: Sebastian Fredegod ........................................ 31 36 46 57Ungdomsgruppen ’Presence’: Anne-Mette Fredegod ................................... 20 26 90 10Meeting-Point (10-13 årige): Michael Ploug ................................................... 23 44 45 16Juniorgruppen ’Hyggeren’: Sunita Kristensen ............................................ 40 14 61 64Mini-kirke: Helle F. Møller ................................................... 31 36 43 01Teen-Cell: Cecilia Lykke Martinet .................................. 29 65 43 77Juniorband: Orla F. Møller ..................................................... 31 15 48 90Organist: Vagn Kristensen ............................................... 75 83 48 95Fristedet: Søren Viftrup .................................................... 23 95 23 86Forbønsgruppen: Grethe Hansen .................................................. 75 83 74 37MiniCafé: Sunita Kristensen ............................................ 40 14 61 64Pedel: Evald Nielsen .................................................... 76 62 09 09Bogsalg: Anita Dodds ....................................................... 50 53 17 80Tirsdagstræf/banko: Gitte H. Brohus/ Johanna Nielsen ............ 26 24 62 83 / 75 82 45 15Udlejning af lokaler: Bodil Viftrup ...................................................... 28 91 99 51”Hjerte og Hænder”: Anita Dodds ....................................................... 50 53 17 80

[email protected]

Tilmeld dig vores nyhedsm

ail og vær op-

dateret på, hvad der foregår i Kirkecenteret:

Apostolsk Kirke Vejles bankkonto: Reg.nr. 1569 Konto: 640 57 45363. Husk dit givernr. ved gaveindbetaling.