Top Banner
Kirkecenteret apostolsk kirke | vejle Vendepunktet Forår: Lad dig forvandle af Gud... s. 4-5 En oplevelse for livet s. 6-7 Tillykke med Ungdoms- velsignelsen Palmesøndag 2012! April. – maj 2012 camilla sophia michaela christina rikke per laura
8

Vendepunktet 2012 2

Mar 24, 2016

Download

Documents

Lad dig forvandle af Gud. En oplevelse for livet.
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Vendepunktet 2012 2

Kirkecenteretapostolsk kirke | vejle

Vendepunktet

Forår: Lad dig forvandle af Gud...s. 4-5

En oplevelse for livets. 6-7

Tillykke med Ungdoms- velsignelsen Palmesøndag 2012!

April. – maj 2012

camilla

sophia

michaela

christina

rikke

per laura

Page 2: Vendepunktet 2012 2

Kirke-info

Fokus på MISSION... De kommende måneder vil vi fokusere på de projekter, Kirke-centeret støtter i følgende lande.

VendepunktetVendepunktet udgives af Kirkecen-teret Vejle. Bladet er stilet til menig-hedens medlemmer og andre, som måtte være interesseret i kirkecente-rets aktiviteter.Vendepunktet udkommer 6 gange om året i 250 eksemplarer.Ønsker du at få bladet tilsendt, så skriv en mail til:[email protected].

Kirkecenterets kontorVardevej 1067100 VejleTlf.: 7572 5100Fax: 7572 [email protected]

Åbent mandag-fredag kl. 9.00 - 12.00

Kasserer: Knud Erik PalmelundSekretærfunktion: Bodil V.

RedaktionSøren Viftrup(se ledelses-info)

Orla Fredensborg Mø[email protected]. 3115 4890

Jette [email protected]. 2216 3795

Jonathan [email protected]

Søren Viftrup // SeniorpræstTelefon: 7572 5131 Mobil: 2395 2386E-mail: [email protected] Joan S. Højberg // LovsangspræstTelefon: 4028 9503Email: [email protected] Ralph Kristensen:Telefon: 7589 9330E-mail: [email protected]

Claus H. Jørgensen:Telefon: 7587 2773Mobil: 6074 9089E-mail: [email protected]

Jackiline HansenTelefon: 2860 0630Email: [email protected]

Erik ChristiansenTelefon: 2422 9235Email: [email protected]

LederTeam:

Maj: Grønland

April: Israel

Tilmeld hele familien til menighedslejren på Lyngsbo den 18. - 20. maj 2012.

Vær med og nyd fællesskab, leg, underholdning, lovsang og forkyndelse. Vi vokser alle bedre, når vi er i nært fællesskab med hinanden!

Send en mail til: [email protected]

Lyngsbo 2012

Annoncer, artikler og meddelelser sendes til bladet sendes til Orla F. Møller.Deadline for næste udgivelse er d. 10. maj 2012.

s. 2

Page 3: Vendepunktet 2012 2

Indtryk fra maskinrummet

Det har hver torsdag været muligt at stille spørgsmål til undervisningen, eller spørge om de ting man tumler med i forhold til kristendom. Vi har oplevet mange gode samtaler og er nået langt omkring i de snakke, der har været de for-skellige aftener.

Der går aldrig et kursus-forløb, uden nogle deltagere på en eller anden måde bliver berørt af Guds kærlighed og får en større forståelse af, hvem Jesus er. For enkelte er det én af aftnerne, der specielt har været stærk, for andre har det været den lørdag, hvor vi hørte om Helligånden. Ind imellem har vi også fået lov til at bede specielt for enkelte personer, hvilket har været en super oplevelse.

Jeg har selv arbejdet med Alpha, siden jeg første gang hørte om det i slutningen af 90’erne. Først i København, siden på Taiwan og nu her i Vejle. Det som gør mig glad

og giver mig energi ved et sådant forløb, er at vandre med mennesker i den periode, kurset foregår. Det er så fanta-stisk at se en person få større og større forståelse af, hvem Jesus er, og når nogen tager imod Ham og giver Ham plads i sit liv. At få lov til at vandre med det første stykke tid, hvor livet med Jesus er nyt, og der er mange nye spørgsmål, der banker på, er spændende.

Rigt at være medvandrerJeg glæder mig over at kun-

ne være med til at skabe et rum, hvor man kan lære Jesus at kende og vokse med Ham. Jeg har gennem årene været tæt på mange forskellige men-nesker, specielt i det arbejde vi var med i på Taiwan. Der oplevede vi, at det ofte var en lang proces, inden en person blev klar til at give sit liv til Je-sus. For én et år, for en anden flere... Når vi blev ved med at række ud til og være ven med

Vi har for nylig afsluttet endnu et Alpha kursus. Det har endnu en gang været et spændende forløb, hvor mange forskellige men-nesker har været samlet torsdag efter torsdag for at spise sammen og få undervisning om de helt grundlæggende ting i kri-stendom.

ham eller hende, så oplevede vi ofte, at Gud gjorde forskel-len, og til sidst kom vedkom-mende til Jesus. Det at vandre med et andet menneske, dele liv, opleve sejre og skuffelser, er berigende. At bede for en ven eller veninde og se, hvor-dan Gud arbejder i deres liv, det er det hele værd.

Jeg er glad for at være med i dette arbejde i menigheden, og det er utroligt dejligt, at vi har en menighed, der er fav-nende overfor nye, der kom-mer til. Samtidigt må jeg sige, at min drøm er at se mere, at jeg selv må vokse mere i dette. At vi må vokse i vores oplevel-se af Guds nærvær til møder-ne, og at vi bliver forvandlet af ham. At Helligånden må få lov til at virke endnu stærkere iblandt os, så vi ser flere mi-rakler, end vi hidtil har ople-vet, når vi kommer sammen.

Af Erik Christiansen

Alpha-kurset starter hver gang med fællesspisning

Et sted hvor mennesker finder vejen tilbage til deres Skaber

s. 3

Page 4: Vendepunktet 2012 2

Fra praestens skrivebord

Lad dig forvandle af Gud – ligesom foråret forvandler naturen

Foråret er godt på vej. Vintergæk, erantis og nu anemoner - lærkesang, solsortefløjt og stære, der kvidrer i eet væk. Det er altsam-men noget, det får glade minder og lyse tan-ker frem i mit sind. Hvilke forårstegn er mest iøjnefaldende for dig?

Ungdomsvelsignelsen er for første gang hos os en Palmesøndag - og nu altså den 1. april.

Det er forårstegn på et andet plan. Unge, skønne unge, der er fyldt med livsglæde og forventninger til ungdommens mange udfordringer. Disse unge vil om ikke man-ge år være blandt dem, der bærer kirken ind i 20’erne og 30’erne – og videre frem. Jeg har glædet mig gennem vinterens undervisningstimer. Hvert eneste men-neske er unikt. Og disse unge er fyldt med så mange gaver og så meget ’drive’ - så meget nysgerrighed. Lad os alle være med til at bede for dem, både i disse dage - og i de kommende år.

Som kristne glæder vi os over, at vi ved, hvorfra vi kommer - skabt af Gud og i Guds billede.

Vi glæder os over, at Gud elsker hele skabningen og især over, at Han i kærlig-hed til os har givet os sin nådegave: Frelse fra synd, frelse fra skyld og skam, - alt det, som ellers tynger så mange mennesker. Vi opfordres til at tage imod gaven, og Ordet siger: ”Så mange som tog imod Ham, gav han magt til at blive Guds børn, dem, som tror på Hans navn”

Vi glædes over, at Gud har tanker og planer for os alle - og at Han gerne deler disse tanker med os. Ja, Han ligefrem ud-ruster os, dersom vi beder Ham om det og arbejder med på det.

På en kristen skole i Katmandu fandt vi på væggen følgende ordvalg:

”Vore liv og de gaver vi hver især har fået betroet, er Guds gave til os. Det, vi bruger ga-verne til, når vi følger Gud, er vores gave til Ham – som ud-tryk for vores tak og anerken-delse af, at Han er giveren.”

Jeg tænker ofte videre: Når vi går til gudstjeneste, viser vi Gud, at vi ønsker at ære Ham. Når vi – igen og igen – lader ordet og Ånden få fokus, så er det muligt at åbne vores hjerte og herved ’lade os forvandle gennem en fornyelse af vore sind og tanker.’

Gudstjenesten er et stenbrudVed at sidde med i fællesskabet og lytte til

s. 4

Page 5: Vendepunktet 2012 2

Fra praestens skrivebord

Forårsdigt

det, Guds Ånd bringer gen-nem de mange aktører – og fra Ham selv – kan vi så op-leve, at hændelser passerer revy. Gerninger og udtalte sætninger fra ugens forløb kommer frem – og pludselig ser man sig selv fra nye vink-ler og mærker, at her er noget at lære.

Måske tænker man, at et indslag var lidt ’tyndt’ eller specielt – lad da tankerne kredse rundt og tilbage og søg Helligånden om at lade dig selv forvandle, og være min-dre optaget af ’andres mang-ler’.

Og så trækker Helligånden tankerne indad, opad og udad – og pludselig er der igang-sat en tørst efter at leve det lærte ud i hverdagens mange facetter – i hjem, skole og på arbejdspladser.

Vores Gudsdyrkelse er bl.a. at bringe vore legemer ind under Ordet og Åndens ind-flydelse. At vælge at lade sig udsætte for opmuntring til forvandling, opmuntring til at ligne den Jesus, som er vores Herre, Frelser og Mester.

Så fødes taknemlighed til Gud, over Hans nåde og Hans villighed til at hjælpe. Så bliver Han større, og så bliver det endnu nemmere at elske ’de andre’. Jo, for når man kan se sit eget store behov for nåde, ja, så glæder man sig over, at Gud også vil give nåde til ’de andre’.

Altså er gudstjenesten som et stenbrud, hvor der arbejdes på hvert eneste sten. Ingen

er færdig, alle er på vej. Og der skubbes og gnubbes lidt, - og alle de små sammenstød bliver til udfodringer til den enkelte: ’Lad dig forvandle’.

HverdagskristenPå lignende måde er andagter og stille stunder i hverdagen mulige ’forvandlingsproces-ser’.

Og når cyklerne suser der-udad - kilometer efter kilo-meter- og du standser op og puster lidt - ja, da opstår plud-selig en herlig samtale med en kammerat. Så kommer kri-stenlivet helt nede i asfalthøj-de - og rent faktisk og praktisk kan små samtaler her blive til sande ’gudstjenester’.

Her kan et ord om Guds nærvær og hjælp blive accep-teret.

– Ja, men vil du da virkelig sige at det nytter at bede? Vil du da virkelig huske mig, når du beder? Ja, men TAK (fortal-te en af vores cyklende venner i menigheden). Og, hvor er det sandt. Missionsbefalingen kan virke på alle situationer – når vi er åbne, og når vi tør

gå ud der, hvor mennesker færdes.

Gud har lagt et livskald ned i os alle. Cykelmissionær, skole-missionær, sportsmissionær, It-missionær, alt-mulig-mis-sionær. Helt ned i asfalthøjde – det rykker!

Når Gudsordet frembringer visioner om Jesus – om hans fantastiske måde at tale, leve og færdes på, så bliver Ordet virkelig til ’kød’ – altså til virkelig skabelse i det fysi-ske – og derved tilgængeligt for alle mennesker. Regler og påbud, ja bogstaver, slår ihjel, siger skriften, men Ånden gør levende.

Jesus siger: Tyven kom kun for at stjæle, slagte og ødelæg-ge – så ham vil vi ikke ligne. Men: ’Jeg er kommet for at give liv – ja liv i overflod’, siger Jesus. Så Ham vil vi gerne ligne, og Ham vil vi gerne pege på.

Rigtig god påske til jer alle!

Søren Viftrup, seniorpræst

Foråret banker pådet må vi forståvi ser krokus og vintergækkomme frem bag vores hækden frosne jord brydesvi helt kan frydeshist ser vi en påskeliljetitte frem i dens vilje

der kommer frem nye skuddejligt at se derud’lyse tider oprundertid til herlige stundervarme i hjerte og sindglæden strømmer indforventningen sendes udmed tak og ære til Gud

Jørgen Egeholdt

Forårsdigt

s. 5

Page 6: Vendepunktet 2012 2

Ungdomsl iv med Gud

Af Jonathan Ploug

Det er lørdag og Lukas Krag, der blev en del af Apostolsk Kirke i Vejle i 2010, er som sædvanlig på Mariager efter-skole 130 kilometer fra sit almindelige hjem. Det er ikke hjemmeweekend, hvor ele-verne bliver nødt til at tage hjem, derfor bliver Lukas med stor fornøjelse på den skole, hvor han har boet i de sidste 8 måneder.

Over Skype snakker jeg med ham om, hvordan det er at være væk derhjemmefra, og om hvordan det er at være sammen med andre jævnald-rende kristne døgnet rundt.

Weekender med gang iFredag aften var han til filmaften på skolen, hvor de så den Oscar-vindende film Ondskabens Øjne. Et af de ar-rangementer som skolen har iscenesat, for at få eleverne til at blive på skolen i week-enderne. Det er midlertidigt ikke noget stort problem, i hvert fald ikke hvis du spørger Lukas Krag. Han siger:

”Lærerne på skolen råder os til at blive, for at styrke sam-menholdet og fællesskabet. Udover Filmaftenen har læ-rerne også lavet nogle aktivi-teter som fx lørdagsarrange-menterne, hvor vi har nogle kontaktgrupper, der står for noget underholdning. Ind imellem er der nogle søndage, hvor vi har kæmpe gudstje-nester med over 300 elever, der er fed musik og fede taler, så weekenderne på skolen er gode”.

På skolen har de både to-,

tre- og firemandsværelser, Lu-kas bor på et tomandsværelse sammen med sin værelses-kammerat, som han har det rigtigt godt sammen med.

”Jeg har slet ikke noget imod at bo på et tomandsværelse, min værelseskammerat er en rigtigt god ven” fortæller Lukas.

Kontaktgrupper rykkerEn ting som Lukas er vild med ved efterskolen, er de kontaktgrupper som eleverne bliver delt ind i. Han forklarer

s. 6

En oplevelse for l ivet

Lukas Krag. Foto: Helena Djurhuus

Mariager Efterskole ligger i Nordjylland, 20 minutters kørsel fra Hobro. Skolen, der byg-ger på Pinsekirkens kristne grundlag, blev grundlagt i 1981, og har på nuværende tids-punkt 117 elever. Jeg har snakket med Lukas Krag, der har boet på skolen siden sommer-ferien, om hvordan det er at være på efterskole.

Page 7: Vendepunktet 2012 2

Ungdomsl iv med Gud

8 skridt tilbage til fremtiden En åndelig selvhjælps-bog af Frank & Catherine Fabiano. Bogen rummer masser af psykologiske øjenåbnere og stor indsigt. Lær hvilke konsekvenser

de første otte aldre har for vores senere liv.

TRANSFORMATIONS DVD’erEr nu også igen på lager.

Missionærer Kirsten og Erling Rasmussenkan den 19. maj 2012 fejre GuldbryllupSkriv en hilsen til adr.: Box 324, Hillcrest 3650Kwa Zulu, NatalSouth Africae-mail: [email protected]

Flemming Laden, 65 år d. 25. maj 2012 Langemarksvej 52, Lindved

TILLYKKE!

GULDBRYLLUP

mig at der i hver kontakt-gruppe er 9 elever, samtidig får hver kontaktgruppe tildelt en lærer, der skal fungere som en form for forælder for ele-verne, som tit befinder sig på skolen i tre uger ad gangen.

Lukas synes at faciliteterne på efterskolen, er meget an-derledes end forholdene på hans gamle skole, Lukassko-len en kristen friskole i Vejle. Skolen påbegyndte godt nok byggeriet af en indendørshal til skolens elever da Lukas for-lod skolen, men det er ikke til at sammenligne med Mariager Efterskole, der råder over to indendørshaller og en bunke udendørsfaciliteter, som store græsarealer til fodbold og andre aktiviteter, samt en ba-sket- og volleyballbane. Lukas Krag vil i hvert fald ikke klage over omgivelserne på skolen, der også stiller et musiklokale til rådighed til fri afbenyttelse for efterskolens elever.

Tættere på GudGenerelt er Lukas rigtig til-

freds med sit ophold på ef-terskolen, som han beskriver som ”vildt god”. Han fremhæ-ver fællesskabet som et af de fedeste elementer ved at være på efterskole; han føler, han har fået langt flere venner på skolen. Samtidig har skolens tre ugentlige gudstjenester også bragt ham tættere på sin tro.

”Efter at jeg er taget på ef-terskole, er jeg blevet mere fo-kuseret på Gud. Det er blevet

langt mere min egen tro, hvor jeg før måske mest troede på Gud, fordi at mine forældre gik i kirke og var kristne” siger Lukas, der absolut hel-ler ikke har noget imod at anbefale Mariager Efterskole til andre folke- eller privatsko-leelever, der har et efterskole-ophold i tankerne.

Bogsalget i kirken

s. 7

Lukas og Anders bygger ”Minecraft” klodser på efterskolen. Foto: Simon Jeppesen

Page 8: Vendepunktet 2012 2

Telefonl isteTelefonl isteFunktionsgruppeledere:Økonomi/administration: Knud Erik Palmelund .................................... 75 80 33 64Lovsang/musik: Joan Sonne Højberg ........................................ 40 28 95 03Teknik/IT: Ralph Kristensen ............................................. 75 89 93 30Omsorg/Relationer: Anita Dodds ....................................................... 50 53 17 80Kommunikation og Synliggørelse: Orla F. Møller ..................................................... 31 15 48 90Børne & Unge: Ruth M. Jørgensen ........................................... 75 87 27 73Ejendom / diakoni Erik Christiansen ............................................ 35 12 33 86

Arbejdsgruppeledere:Netværksgruppeleder: Claus Jørgensen ............................................... 60 74 90 89Modtagelse af nye: Knud Erik Palmelund .................................... 75 80 33 64Lyd/teknik: Erik Bjerre .......................................................... 22 29 37 98Kasserer: Knud Erik Palmelund .................................... 75 80 33 64Tiende-regnskab: Vagn Kristensen ............................................... 75 83 48 95Indsamlinger: Grete Wind ([email protected]) ... 75 83 13 91Diakonisseleder: Elna Hedegaard................................................ 75 85 36 79Diakonleder: Jan Stidsen ......................................................... 75 72 71 49Missions-initiativgruppen: Knud Erik Palmelund .................................... 75 80 33 64Mission - forbedere: Grete Wind ......................................................... 75 83 13 91TurningPoint Jackiline Hansen .............................................. 28 60 06 30Alpha/Beta-kursus: Anita Dodds / Erik Christiansen .............. 50 53 17 80/35 12 33 86Ungdomsforeningen, fmd.: Bodil Aakjær ..................................................... 75 72 73 83Ungdomsgruppen ’Presence’: Tobias & Terese ................................................ 50 57 11 92Teenagegrp. ’Meeting-Point’: Jan Aakjær .......................................................... 20 86 44 77Teenagegrp. ’Teen-Cell’: Lone JacobsenJuniorgruppen ’Hyggeren’: Sunita Kristensen ............................................ 40 14 61 64Hjemmeside/web-master: Jan Aakjær .......................................................... 20 86 44 77Børnekoret: Jette Juhl .............................................................. 41 81 56 38Organist: Vagn Kristensen ............................................... 75 83 48 95Fristedet: Magnus Hedegaard ........................................ 75 85 36 79Forbønsgruppen: Grethe Hansen .................................................. 75 83 74 37Bedehus.dk: Evald Nielsen .................................................... 76 62 09 09Besøgstjeneste: Lise Palmelund ................................................. 75 80 33 64MiniCafé: Hanne Nielsen .................................................. 20 72 63 86Pedel: Evald Nielsen .................................................... 76 62 09 09Bogsalg: Anita Dodds ....................................................... 50 53 17 80Tirsdagstræf: Johanna, Inna, Gitte H.................................... 76 62 09 09/75 89 07 83Udlejning af lokaler: Bodil Viftrup ...................................................... 75 72 51 31

[email protected]

Tilmeld dig vores nyhedsm

ail og vær op-

dateret på, hvad der foregår i Kirkecenteret: