Top Banner
TEAM SUCCES ÅRSRAPPORT 2015
48

TS Årsrapport 2015

Aug 03, 2016

Download

Documents

Team Succes

 
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: TS Årsrapport 2015

1

TEAM SUCCESÅRSRAPPORT

2015

Page 2: TS Årsrapport 2015
Page 3: TS Årsrapport 2015

1

”Et gram handling vejer mere end 10 tons snak”Team Succes

Årsrapport 2015

Page 4: TS Årsrapport 2015

Foreningsoplysninger

LANDSFORENINGEN TEAM SUCCES Vestre Engvej 10, 1. sal 7100 Vejle Telefon: +45 7573 2299 E-mail: [email protected] CVR NR.: 34426554

TEAM SUCCES VEJLE Vestre Engvej 10, 1. sal 7100 Vejle Telefon: +45 7573 2299 E-mail: [email protected]

TEAM SUCCES HOLBÆK Kasernevej 6B, 2. Tv 4300 Holbæk Telefon: +45 3162 4321 E-mail: [email protected]

TEAM SUCCES FREDENSBORG Teglgårdsvej 423b 3050 Humlebæk Telefon: +45 3215 5088 E-mail: [email protected]

TEAM SUCCES GREVE Over Bølgen 2A, 2. sal 2670 Greve Telefon: +45 3177 6974 E-mail: [email protected]

TEAM SUCCES ROSKILDE Store Gråbrødrestræde 1, 2. sal 4000 Roskilde E-mail: [email protected]

BANKDanske Bank

REVISIONBeierholm Revision

UDGIVER Landsforeningen Team Succes

WEB: WWW.TEAM-SUCCES.DK

Page 5: TS Årsrapport 2015

3

IndholdTeam Succes ...................................................................... 5

Team Succes indsatsområder ........................................... 7

Ledelsesberetningen ......................................................... 9

Det Udfordrende år ..........................................................11

Generalforsamling ......................................................................................... 11

Arbejdsdag ...................................................................................................... 12

Projekter .......................................................................... 15

Projekt Team Green ..................................................................................... 17

Projekt Team Succes Roskilde .................................................................. 19

Projekt Team Succes Greve........................................................................ 20

Projekt ‘‘Et Fællesskab Til De Nye I Samfundet’’ .................................. 21

Projekt Kompetenceudvikling ..................................................................... 23

Projekt Overgangsstøtte .............................................................................. 25

Projekt Team Succes .................................................................................... 25

Succes ............................................................................ 27

Årets Succeshistorie .................................................................................... 29

Årets Stjerner ................................................................................................. 32

Lokalafdelingerne ........................................................... 35

Årsregnskab 2015. .......................................................... 39

Balance ............................................................................................................. 40

Resultatopgørelse ........................................................................................ 41

Team Succes samarbejdspartnere ..................................... 42

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

Page 6: TS Årsrapport 2015
Page 7: TS Årsrapport 2015

5

Team Succes

Team Succes er en landsdækkende ungdomsorganisation, der bestræber sig på at gøre en forskel for børn og unge i Danmark. Team Succes tror på, at alle mennesker gennem uddan-nelse har mulighed for at blive styrket og udløse et potentiale, der kan bidrage til samfundsud-viklingen.

Vores fokus er at hjælpe unge med at gennem-føre en uddannelse, da vi ser dette som den vigtigste faktor for, at det enkelte menneske kan udvikle sig og på sigt bidrage til samfun-det.

Vi tilbyder en bred vifte af aktiviteter. Derigennem ønsker Team Succes at skabe et forpligtende fællesskab, der styrker det enkelte medlems evne til at gennemføre en uddannelse.

Gennem disse aktiviteter ønsker Team Suc-ces at hjælpe unge med at tilegne sig person-lige, sociale og faglige kompetencer. Dette er grundlaget for en god og aktiv deltagelse i et åbent, demokratisk samfund. Endvidere har Team Succes en ambition om at gå foran og skabe forbilleder for dermed at inspirere andre unge til at indse vigtigheden i at uddanne sig.

Vi ønsker at være en ungdomsorganisation, som er et attraktivt og dynamisk centrum for dannelse samt uddannelse og et rum for ud-vikling og læring. Derudover tilstræber Team Succes at være et fællesskab, der engagerer sig og skaber værdier for vores unge medle-mmer.

Team Succes arbejder ud fra missionen ”Kon-ceptet bag Team Succes er eksisterende og ud-videt til landets 10 største kommuner inden år 2018”.

Missionen skal gøre os i stand til at kom-me et skridt nærmere vores vision, som er: ”Unge i Danmark skal være førende i verden, hvad angår gennemførelse af en ungdoms- og vid-eregående uddannelse”.

Page 8: TS Årsrapport 2015

TSIndsatsområder

Personlig Udvikling

Faglig Udvikling

Jobsøgning

SocialeAktiviteter

Page 9: TS Årsrapport 2015

7

Team Succes indsatsområder

Team Succes arbejder konkret med fire indsatsområder, som til sammen skaber en sund hel-hedsudvikling for det enkelte medlem:

FAGLIG UDVIKLING der har til formål at højne det faglige niveau, således at de unge fuld-fører folkeskolen og er klædt på til at kunne gennemføre en ungdomsuddannelse.

PERSONLIG UDVIKLING der har til formål at modne de unge medlemmer og gøre dem til ansvarlige personer, der tager hånd om deres eget liv. Offermentaliteten lægges på hylden og erstattes med et viljebaseret mind-set, der bygger på disciplin, hårdt arbejde og empati for ens medmennesker.

SOCIALE AKTIVITETER der har til formål at skabe fællesskab blandt de unge og styrke de sociale kundskaber hos det enkelte medlem. Fællesskabet udvikler medlemmerne og giver

dem værktøjer til at kunne færdes socialt med respekt, tolerance og empati.

JOBSØGNING der har til formål at gøre de unge bekendte med arbejdsmarkedet og frit-idsjob, hvor deres tid uden for uddannelsen også bruges på fornuftig vis.

Oprigt ros og anerkendelse er centrale begreber hos Team Succes, thi dette medfører en styrket selvtillid hos det enkelte medlem. Team Succes tror på, at oprigtig anerkendelse er et funda-mentalt menneskeligt behov, som skal dækkes på positivt vis. Anerkendelse skaber synergi, motivation og troen på sig selv.

Page 10: TS Årsrapport 2015
Page 11: TS Årsrapport 2015

9

Ledelsesberetningen

År 2015 har været et særdeles udfordrende og lærerigt år for Team Succes. Året var præget af, at foreningen nu skulle gå fra at være udelukkende drevet af projekter til at kunne stå på egne ben og være økonomisk selvbærende.

Dette arbejde blev allerede igangsat i 2014, hvor der gennem et systematisk forløb med inddragelse af lokalforeninger, samarbejd-spartnere og eksterne konsulenter blev sat en forankringsplan i gang. Denne forankring-splan skulle udmøntes i år 2015, hvor første skridt bestod i omlægningen af lokalforenin-gerne til lokalafdelinger, og hvor det juridiske ansvar blev overdraget til landsforeningen. Dette havde til formål at professionalisere driften samt aflaste de lokale bestyrelser for det tunge, administrative arbejde. Vi er endnu ikke nået til vejs ende, men vi er godt på vej mod at blive økonomisk selvbærende. Arbej-det fortsætter videre i 2016, hvor vi forhåben-tligt kommer et skridt nærmere vores mål.

I 2015 afsluttede vi også flere projekter, herunder projekterne Team Succes Roskilde og Greve. Begge projekter havde til formål at etablere Team Succes-afdelinger i de to byer, hvilket blev opnået til fordel for de unge i hen-holdsvis Roskilde og Greve Kommune.

2015 bød også på nye og spændende muligheder, hvor der blev etableret to nye pro-jekter. Et projekt støttet af Socialministeriet, der har til formål at give socialt belastede unge gode oplevelser samt udvikle disse ung-es sociale kompetencer og netværk til andre unge. Endvidere blev projektet Team Green sat i værk, støttet af Nordea-fonden med et tilsagn på 7,9 mio. kroner. Projektet har til formål at give tosprogede unge en tilknytning til og ejerskabsfølelse af den danske natur. Et projekt, vi glæder os utroligt meget til at gå gang med i 2016.

Fouzi Abdelrazik GENERALSEKRETÆR

Omar El-Rifai LANDSFORMAND

Page 12: TS Årsrapport 2015
Page 13: TS Årsrapport 2015

11

Det Udfordrende år

2014 var et vigtigt år for Team Succes, idet organisationens måde at arbejde på skulle redefi-neres og tilpasses Team Succes’ nye situation, hvor man ikke længere skulle være økonomisk afhængig af nye projekter, men derimod være selvfinansierende. 2015 var således præget af hele Team Succes’ arbejde fra 2014.

GENERALFORSAMLINGDen 24. maj 2015 var en dag, som alle Team Succes’ medlemmer havde glædet sig til, nemlig dagen, hvor den årlige generalforsam-ling fandt sted i Campus Vejles lokaler på Boulevarden. Generalforsamlingen 2015 var af særlig karakter, idet der skulle stemmes om en ny organisationsstruktur, hvor Team Succes’ lokale foreninger skulle omdannes til lokale afdelinger, og hvor landsforeningen dermed var den eneste instans i Team Suc-ces med juridisk ansvar. Hertil var der udar-bejdet et nyt sæt vedtægter til hele organisa-tionen, som blev debatteret og kommenteret af forsamlingen. Den nye organisationsstruk-tur blev stemt igennem, og dermed blev der banet vej for, at Team Succes nu kunne blive mere professionaliseret og formaliseret.

Efter generalforsamlingen var der lagt op til socialt samvær på tværs af medlemsskaren samt et hypnotiserende show af hypnotisøren Mikkel R. Karlsen. Sidst men ikke mindst var der prisuddelinger til medlemmer, der ha-vde ydet en ekstraordinær indsats i løbet af skoleåret.

Alt i alt var det en oplevelsesrig dag, hvor der blev skabt nye venskaber på tværs af byerne.

Page 14: TS Årsrapport 2015

ARBEJDSDAG Team Succes Fredensborg fik i 2014 fornemt Team Succes’ lokalafdelinger er præget af aktiviteter på daglig basis, og alle, der er an-svarlige i disse aktiviteter, arbejder frivilligt. Dette medfører, at der er et behov for en høj grad af organisering og overblik over hele skoleårets aktiviteter. Derfor blev der afviklet en arbejdsdag på LO-skolen i Helsingør den

15. august, hvor den enkelte lokalafdelings bestyrelse diskuterede, hvilke aktiviteter der skulle udbydes i skoleåret 2015/16, og hvornår disse skulle finde sted. Alt dette mundede ud i et Årshjul for hver lokalafdeling, som gjorde brug af Team Succes’ eget udviklede materi-ale.

Lokalafdelingerne fik hermed et overblik over arbejdet i det kommende skoleår og dermed

Arbejdsdag 2015

Page 15: TS Årsrapport 2015

13

Generalforsamling 2015

også mere overskud til afvikling af aktivi-teterne. Ud over det faglige arbejde fik alle lo-kalbestyrelserne også rig mulighed for at møde kollegaer på tværs af landsdelene, således at der både blev netværket, erfaringsudvekslet

og plejet det sociale samvær, hvilket var med til at øge motivationen.

Page 16: TS Årsrapport 2015
Page 17: TS Årsrapport 2015

15

Projekter

Også i år har Team Succes haft fokus på at komme i mål med hvert enkelt projekt, som bl.a. indebærer kurser for de frivillige og medlemmerne samt en kvalitetspræget indsats i lokalafdelingerne. Endvidere har Team Succes også haft et stor fokus på at etablere nye, innovative projekter, som på hver sin måde skal bane vejen for gennemførelsen af vores mission, vision og værdi-grundlag.

Page 18: TS Årsrapport 2015
Page 19: TS Årsrapport 2015

17

PROJEKT TEAM GREEN I Team Succes tror vi på, at et sundt forhold til naturen kan skabe en god balance i de unges liv og dermed fremme deres evne og lyst til læring. Derfor har Team Succes igangsat et landsdæk-kende udviklingsprojekt, som sigter efter at øge tosprogede unges interesse for og bevidsthed om den danske natur.

Vi har meget sigende kaldt projektet for ”Team Green”, hvilket strækker sig fra 1. januar 2016 til og med den 31. december 2018. Med Team Green ønsker vi, at unge i alderen 16-24 år fra bl.a. socialt belastede områder lærer at blive forenelige med naturens mange unikke muligheder. Projektet er blevet til i samarbejde med Nordea-fonden der har givet en bevilling på 7,9 million-er kr.

Team Green er landsdækkende og etableres i henholdsvis Vejle, Aarhus, Odense, Holbæk og Greve Kommune, men vi ønsker ikke, at projektet udelukkende skal være forbeholdt unge i disse fem byer, men derimod fungere som såkaldte kraftcentre, hvor unge kan tilknytte sig projektet i den pågældende by. Team Green er opdelt i fem hovedaktiviteter, der på hver sin måde skal bidrage til projektets målsætning. Vi starter med at udfærdige en rekrutteringsproces, hvilket er et vigtigt led i fasthold-elsen af de unge, så de har lyst til at gennem-føre hele forløbet. De-refter tilrettelægger vi et udviklingsforløb, som skal modne og bevidst-gøre de enkelte deltage-re, så de klædes på med værktøjer, der gør dem empatiske og giver dem evnen til at se ud over sig selv. Team Green skal også kunne give dem en spirende hold-ningsændring og mere ansvarsbevidsthed.

Under hele projektperi-oden deltager de unge jævnligt i friluftsakti-viteter, som dels skal

Page 20: TS Årsrapport 2015

knytte dem til naturen, dels lære dem at udfordre sig selv og indgå i nye fællesskaber.

Team Green kulminerer efter otte måneder i hvert skoleår i ”Green Week”, som er en uges ophold i skolernes påskeferie ude i naturen. De unge, som har fulgt forløbet og gennemfører Green Week, modtager et certifikat for deres indsats. Herefter er de berettigede til at være am-bassadører for andre unge og sprede naturinteressen til dem ved fx oplæg i skoler, klubber og foreninger.

Team Green er et nyskabende og gennemtænkt projekt, som med Team Succes’ mangeårige erfaringer vil kunne bygge broer mellem unge tosprogede og mere etablerede organisationer in-den for naturformidling og friluftsliv. Vores mål er, at unge af anden etnisk herkomst skal bruge naturen som platform til deres fritidsaktiviteter, hvormed der således kan opstå nye netværk og vennekredse. Dette skulle gerne berige de unge tosprogede og give dem et boost i deres livslyst. Hele Team Succes takker endnu engang Nordea-fonden for deres støtte og bevilling til projektet Team Green.

FAKTA: Tidsperspektiv: 1. januar 2016 - 31. december 2018

Bevilget beløb: Kr. 7.908.211

Page 21: TS Årsrapport 2015

19

PROJEKT TEAM SUCCES ROSKILDELandsforeningen Team Succes har indgået en toårig samarbejdsaftale med Roskilde Kom-mune. Perioden for samarbejdet startede den 1. februar 2013 og afsluttedes den 31. januar 2015. Formålet med dette samarbejde er, at der skal etableres og iværksættes en lokal Team Succes-forening i Roskilde Kommune.

I 2015 har lokalafdelingen formået at iværksætte Team Succes’ konceptbaserede aktiviteter til gavn for medlemmerne i Roskilde. Lokalafdelingens situation har dog fra start været meget svær, da Roskilde Kommune døjede med høje lokalelejepriser. Endvidere har rekruttering af diverse grunde været udfordrende på trods af de frivillige ildsjæles ihærdighed. Ikke desto mindre har lokalafdelingen kæmpet indædt og formået at udbyde aktiviteter i årets første halve år. Desværre kunne disse udfordringer ikke blive løst, hvorfor lokalafdelingen desværre måtte dreje nøglen om i denne omgang. Vi håber på, at vi i fremtiden vil kunne etablere nye initiativer i Roskilde Kommune til gavn for byens unge borgere.

FAKTA: Tidsperspektiv: 1. februar 2013 - 31. januar 2015

Bevilget beløb: Kr. 700.000

Page 22: TS Årsrapport 2015

PROJEKT TEAM SUCCES GREVELandsforeningen Team Succes har med Greve Kommune indgået en toårig samarbejdsaftale med henblik på at etablere og iværksætte en lokal Team Succes-afdeling i Greve Kommune. Projektet startede den 1. april 2013 og afsluttedes den 31. marts 2015.

I dette projektår har Team Succes Greve igangsat de konceptbaserede aktiviteter, som vakte stor interesse for unge i Greve Kommune. Blandt andet har de frivillige ildsjæle udbudt lektie-hjælp, hvor de unge har kunnet få hjælp til faglige udfordringer, udarbejdelse af jobansøgning, CV og meget mere. Endvidere har Team Succes Greve løbende afviklet sociale aktiviteter, hvor afdelingens medlemmer bl.a. har haft fornøjelsen af at besøge Copenhagen Suborbitals, som er Danmarks version af NASA. Her fik medlemmerne en rumoplevelse og et indblik i, hvordan livet som astronaut og rumforsker udarter sig. Desuden besøgte de også Louisiana for ligeledes at udvikle og styrke fællesskabet samt udvide medlemmernes kulturelle horisont.

I Team Succes Greve har man endvidere udbudt Personlig Udviklingsundervisning til medle-mmerne, afholdt af foreningens generelsekretær, Fouzi Abdelrazik. Undervisningsforløbet gav medlemmerne mulighed for selvindsigt og refleksion over eget liv, og hvordan man som individ kan tage ansvar for sig selv og sine medmennesker.

Projektet er nået til vejs ende, og det opsatte mål om at få etableret en selvkørende afdeling i Greve, som fortsat kan tilbyde aktiviteter til gavn for unge i Greve Kommune, er opnået.

FAKTA: Tidsperspektiv: 1. april 2013 - 31. marts 2015

Bevilget beløb: Kr. 1.000.000

Page 23: TS Årsrapport 2015

21

PROJEKT ‘‘ET FÆLLESSKAB TIL DE NYE I SAMFUNDET’’I Team Succes arbejder vi konstant for at gøre en forskel for os selv og for vores medmenne-sker. I Team Succes Holbæk ønsker man yderligere at tage et stort, lokalt ansvar. For i takt med den store flygtningestrøm er der flere flygtninge og indvandrere, der er kommet til landet. Disse får ofte et kulturchok og ved ikke, hvordan de skal håndtere de nye omgivelser og men-nesker, de befinder sig iblandt. Dette medfører besværligheder for dem ved at kunne håndtere dagligdagen og udvikle sig til at blive en del af samfundet.

I forlængelse heraf har Team Succes Holbæk med støtte fra Holbæk Kommune og en bevilling på 15.000 kr. iværk-sat projektet: ”Et Fællesskab Til De Nye I Samfundet” for at gøre en indsats for de mange nytilkomne unge og dermed sikre dem en plads i det danske samfund. Projek-tet har til formål at give dem et fællesskab, der giver dem følelsen af tryghed og muligheden for at udvikle sig per-sonligt samt etablere et netværk. Projektet henvender sig til unge flygtninge og indvandrere i aldersgruppen 13 - 24 år, som tilknytter sig afdelingen i Team Succes Holbæk. Her udbydes kurser i personlig udvikling, som udvikler de unge og giver dem en dybere samfundsforståelse. Endvi-dere udbydes der faglig udvikling, der udvikler de unges faglige kundskaber, samt afvikles sociale aktiviteter, der udvikler de unge på det sociale plan, hvor de også lærer nye mennesker at kende og danner nye venskaber.

Team Succes Holbæk glæder sig til at gøre en aktiv og vig-tig indsats for de nytilkomne unge og dermed sikre dem et stærkt og solidt fundament i Danmark.

FAKTA: Bevilget beløb: Kr. 15.000

Page 24: TS Årsrapport 2015

FagligUdvikling

Lektiehjælp Faglige Kurser

Eksa

men

stræ

ning

PersonligUdvikling

Personlige Udviklingskurser Studieture

Ope

n Sc

en

e

SocialeAktiviteter

Bowling Filmaften

m

.m

Jobsøgning

CV

Jo

bans

øgni

nger

Page 25: TS Årsrapport 2015

23

PROJEKT KOMPETENCEUDVIKLING I Team Succes er det meget betydningsfuldt at kunne bevare kvaliteten og støtten, der bliver ydet til vores medlemmer. Derfor ser vi en nødvendighed i, at vi som forening kontinuerligt ud-vikler vores kompetencer, højner kvaliteten af vores arbejde samt holder motivationen blandt medlemmerne og de frivillige i top. Dette skal blandt andet sikres gennem et 3-årigt samarbej-de med Bikuben-Fonden i et projekt kaldet ”Kompetenceudvikling”.

Projektet, der strækker sig fra den 1. september 2012 til den 30. september 2015, har til formål at opretholde motivationen og inspirationen blandt medlemmerne, således at de kan være i stand til at gennemføre en uddannelse.

År 2015 har budt på flere kurser i bl.a. mødeledelse samt kurser i ledelse for mange af loka-lbestyrelserne. Kurserne har givet bestyrelserne i lokalafdelingerne en dybere indsigt i foren-ingsarbejdet samt givet dem værktøjer til at kunne drive Team Succes’ lokalafdelinger på en professionel og kvalitetsbevidst måde.

Et af disse kurser bestod af et økonomikursus, som blev afholdt i efteråret 2015 for landsbe-styrelsen samt lokalafdelingernes bestyrelser. Kurset blev afviklet af Team Succes’ mangeårige samarbejdspartner, revisoren Ole Stampe fra m/s Stampe, som gav alle de fremmødte et givtigt kursus i bedre at kunne læse og forstå regnskaber, således at vi fik fornyede værktøjer til at gøre brug af i vort daglige arbejde. Kurset mundede ud i, at landsbestyrelsen og lokalafdelin-gernes bestyrelser blev klogere på, hvorledes et regnskab skal forstås og er dermed bedre rustet til at udføre deres arbejde i lands- og lokalafdelingerne.

Endvidere afviklede Landsforeningen to arrangementer med inspirationsoplæg af komiker og samfundsdebattør, Michael Schøt, i samarbejde med lokalafdelingerne Team Succes Vejle og Team Succes Fredensborg. Formålet med arrangementerne var at inspirere medlemmerne og udefrakommende interessenter samt synliggøre Team Succes i de respektive kommuner, hvor arrangementerne fandt sted.

Projektet har gennem de seneste tre år været med til at udstyre foreningen med betydnings-fulde værktøjer, som de frivillige kan gøre brug af til at højne kvaliteten af deres arbejde samt udbyttet for deres medlemmer. Derudover har de frivillige sammen med deres medlemmer ud-viklet sig på et personligt plan, hvilket vil være til gavn for dem fremadrettet.

FAKTA: Tidsperspektiv: 1. september 2012 - 31. august 2015

Bevilget beløb: Kr. 1.095.000

Page 26: TS Årsrapport 2015
Page 27: TS Årsrapport 2015

25

PROJEKT OVERGANGSSTØTTEI december 2013 fik Team Succes bevilget midler fra Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integra-tion og Sociale Forhold for at sikre personalets lønforhold, således at Team Succes oplever en glidende overgang fra projektstøtte til selvstændighed.

FAKTA: Tidsperspektiv: 1. januar 2014 - 31. december 2015

Bevilget beløb: Kr. 1.000.000

PROJEKT TEAM SUCCESI 2015 fik Team Succes et tilsagn på 300.000 kr. til et projekt, vi valgte at kalde for ”Projekt Team Succes”. Projektet havde til formål at give socialt belastede unge gode oplevelser i form af oplæg, sociale aktiviteter og motivationsuger. Projektet skal munde ud i, at de unge deltag-ere kommer væk fra de belastede miljøer og får motivation til at tage en uddannelse og opnå succes i sit liv. Projektet blev påbegyndt i 2015 og fortsætter i 2016.

FAKTA: Tidsperspektiv: 1. april 2015 - 30. april 2016

Bevilget beløb: Kr. 300.000

Page 28: TS Årsrapport 2015
Page 29: TS Årsrapport 2015

27

Succes

Page 30: TS Årsrapport 2015
Page 31: TS Årsrapport 2015

29

ÅRETS SUCCESHISTORIE

Arako Abu-Baker fik et ”spark” af Team Succes til at blive mere udadvendt; nu drømmer han om et job som sælger. Første skridt på vejen mod drømmen er hans nye studiejob i Bilka.For få måneder siden var Arako en ung, genert og tilbageholdende dreng, der foretrak at sidde hjemme og spille PlayStation, når skoledagen i 10. klasse var forbi. Møder man Arako i dag, er det derimod et stort smil og en udadvendt attitude, som udstråler selvsikkerhed og præsenta-tionslyst. Men dette har den 16-årige dreng fra Askeråd, der til dagligt er medlem i Team Suc-ces Greve, ikke altid haft.

”Jeg var meget mere stille. Jeg ville helst sidde derhjemme og slappe af med mig selv eller et par venner, men jeg gik ikke så meget ud til fester og sådan noget. Det havde jeg bare ikke rigtig lyst til”, fortæller Arako.

Det ændrede sig dog hurtigt, da Arako startede hos Team Succes Greve.

”Jeg startede på deres kursus om personlig udvikling, og det har hjulpet mig rigtig meget. Jeg er blevet meget mere social og åben … Det har været et rigtig godt spark for mig, som jeg er superglad for, at jeg har fået”, forklarer Arako og fortsætter:

“Det har også hjulpet mig i skolen, at jeg er blevet mere åben. Nu tør jeg sige mere i timerne og deltage mere i debatterne, for jeg stoler mere på mig selv nu, og at det, jeg siger, er rigtigt. Det er rigtig dejligt, for det giver også bedre karakterer, når lærerne kan se, at man gerne vil være med.”

DU VIL IKKE FORTRYDE DETArakos storesøster er selv medlem af Team Succes, og det var hende, der insisterede på, at han skulle prøve at komme med op i ”Waves”, hvor foreningen har lokaler.

”Jeg startede på deres kursus om personlig udvikling, og vores lærer gav os et løfte. Han lovede, at vi ikke ville fortryde, at vi havde meldt os til forløbet. I starten vil I måske føle det som en pligt, men der går

Page 32: TS Årsrapport 2015

ikke lang tid, så kommer I, fordi I gerne vil”, sagde han. Og han har helt ret. Nu glæder jeg mig, hver gang jeg skal derop,” fortæller Arako, der hver onsdag eftermiddag tager den lille tur fra Askerød, hvor han bor sammen med sin familie op til Team Succes’ lokaler i Waves for at deltage i PU-under-visningen. Ud over PU-undervisning bruger Arako også lokalafdelingens lektiecafe flittigt, hvor Arako kan få ro til at lave sin lektier samt få vejledning til, hvordan man kan gribe opgaverne an, så man opnår bedre resultater.

VELKOMMEN TIL FRUGT OG GRØNT Når Arako er færdig med 10. klasse, vil han gerne læse videre. Han har dog endnu ikke helt afgjort, om han gerne vil være mekaniker eller sælger, men han hælder mest til sidstnævnte.

”Jeg vil gerne være en sælger, der rejser rundt og sælger forskellige varer til store supermarkeder og kæder i hele verden. Jeg synes, at international business er spændende, så jeg kunne godt selv tæn-ke mig at blive en rigtig businessman, der skal lave store handler og se verden på en anden måde,” fortæller han.

Og første skridt på vejen til businessman-drømmen er faktisk allerede taget. Arako har nemlig fået et studiejob i Bilkas frugt- og grøntafdeling.

”Jeg glæder mig til at komme ind og blive en del af arbejdslivet, få noget erhvervserfaring og tjene mine egne penge. Jeg har før været i praktik i butikker, og jeg kan godt lide kundekontakten, hvor det handler om at give en god service og lave nogle salg,” siger han.

Han ved dog også godt, at det kræver mange timers hårdt arbejde, hvis man vil nå ud i verden og skabe en karriere. Konceptet bag Team Succes bygger på den essentielle sætning, nemlig at ”Et gram handling vejer mere end ti tons snak”. Denne sætning inspirerer Arako meget, og ifølge ham handler det om, at man skal blive ved med at arbejde for det, man gerne vil opnå. Man vil altid møde modstand på sin vej mod sin drøm, men selvom tingene ikke lykkedes første gang, skal man ikke give op.

FINPUDSET ANSØGNINGModet til ikke at give op kender Arako udmærket. Da han en eftermiddag gik ned for at aflevere sin ansøgning til chefen i Bilka i Waves Greve, var det nemlig ikke første gang, han søgte job der. Han havde allerede tidligere på året søgt et job, som han fik et afslag på. Men også her blev hans nye medlemskab af Team Succes en god investering.

”Jeg fik hjælp til at skrive en bedre ansøgning. De gav mig nogle forslag til, hvordan jeg kunne gøre den mere skarp og præsentere mig selv. Den blev meget bedre. Det synes Bilka åbenbart også, for jeg fik jobbet,” understreger Arako.

Page 33: TS Årsrapport 2015

31

I sommer startede Arako på et forløb hos Team Succes, der inkluderer kurserne i personlig og faglig udvikling, men også sparring, et fagligt netværk af andre medlemmer og vejledere mm. Når Arako er færdig til sommer, får han et diplom som bevis på sin gennemførsel af kurserne. Dette glæder Arako, for han er sikker på, at de gode råd kan hjælpe ham fremadrettet, når han skal søge efter job, når han har færdiggjort sin uddannelse.

At være vidne til et menneske, som gennemgår en udviklingsproces, er et specielt øjeblik for de personer, som har været en del af processen. For Amir Esjanjani, som til dagligt er formand for Team Succes Greve, betyder Arakos udvikling også noget specielt. Man glæder sig nemlig over at kunne være med til at hjælpe ambitiøse unge som Arako med at udvikle sig på det personlige såvel som på det faglige plan.

”Det er jo rigtigtig dejligt, når vi kan se, at de unges arbejde og indsats for at udvikle sig og at nå deres mål rent faktisk rykker sig, og at de får nogle succesoplevelser. Det er virkelig dejligt for Arako, at han har fundet en større selvtillid og blevet mere åben, men samtidig er det jo også inspiration for flere af de andre unge i foreningen. De kan se, at det rent faktisk betaler sig at gøre en indsats for at nå sine mål,” fortæller Amir Esfanjani.

“Dream your dreams, until they come true“

Page 34: TS Årsrapport 2015

ÅRETS STJERNER

GHAITH KASHKUL: Ghaith er en ung dreng, som har travlt med 3.g, men på trods af dette formår Ghaith at være et af de mest aktive medlemmer i Team Succes Holbæk. Som bestyrelsesmedlem ønsker Ghaith konstant at gøre en forskel for unge i Holbæk. Ghaith er et klart eksempel på, hvordan man som en leder skal gå forrest og omdanne tanker og ord til konkrete tiltag og han-dlinger. Han skal have stor ros for sin vedvarende motivation og energi til at iværksætte forskellige tiltag i lokalafdelingen til gavn for medlemmerne.

ALI JASSIM: Ali er på trods af sin unge alder en arbejdsom person, som altid står klar med en hjælpende hånd. Dette har Ali bevist, hvor han både er lektiehjælper og aktiv i gruppen for sociale aktiviteter for drengene i Team Succes Vejle. Ali er tidligere på året blevet kåret som månedens lektiehjælper, hvor han yder en stor, tilfredsstillende indsats. Han udviser altid ekstra overskud og er fuld af energi, som positivt påvirker stemningen i afdelingens lokaler. Han skal have stor ros for sit store engagement og loyalitet, som udvises over for foreningen Team Succes.

AMIR ESFANJANI: Amir er ung herre med en travl hverdag, men på trods af dette formår han at prioritere sin tid korrekt, hvor der også er plads til at yde en kæmpe indsats for unge i Greve Kommune. Endvidere er Amir formand for lokalafdelingen Team Succes Greve og er et eksempel på en dedikeret TS’er, som ønsker at gøre en reel forskel for unge mennesker. Han skal have stor ros for sin evne til at fundraise, hvorfor han senest har sikret lokalafdelingen Team Succes Greve et sponsorat på 13.500 kr. fra IBM.

Page 35: TS Årsrapport 2015

33

SIMON RASMUSSEN: Simon har, siden sit medlemskab trådte i kraft, været et aktivt og hårdtarbejdende medlem, som har prioriteret megen af sin tid i lokalafdelingen Team Succes Greve. På trods af sit eget studi-um forstætter han dagligt med det brændende ønske om at inspirere, mo-tivere og hjælpe andre med at færdiggøre sine uddannelser. Han skal have stor ros for sin indsats og alt det frivillige arbejde, der lægges i afdelingen.

GÜLTEN DENIZ: Gülten besidder en livstanke og en drøm om at gøre en forskel for sig selv og for sine medmennesker. Til dagligt sidder Gülten som forkvinde i lokalafdelingen Team Succes Holbæk, hvor hun især har gjort sig bemærket med sin indstilling om at gøre et forskel for lokal-samfundet. Hun og resten af afdelingen har netop udarbejdet et projekt med henblik på at påtage et lokalt ansvar over for de mange unge, nytil-komne flygtninge for at sikre, at de ligeledes opnår et solidt fundament i Danmark. Ligeledes skal hun have stor ros for sin indsats for projektet, som mundende ud i en bevillig på hele 15.000 kr. fra Holbæk Kommune.

Page 36: TS Årsrapport 2015
Page 37: TS Årsrapport 2015

35

Lokalafdelingerne

Page 38: TS Årsrapport 2015

TEAM SUCCES VEJLETeam Succes Vejle har udover de konceptbase-rede aktiviteter afviklet en studietur til Barcelona. Formålet med studieturen var at styrke det interne forhold blandt medlemmerne i lokalafdelingen. Endvidere var formålet, at medlemmerne skulle få et indblik i og oplevelse af et andet lands kultur, arkitektur og kunst, hvor det denne gang var Barce-lona. Studieturen indbefattede bl.a. et besøg i den berømte kirke ”La Sagrada Familia”, naturvidenskab-smuseet ”Cosmocaixa” samt hyggelige stunder ved springvandet ”Font Mágica”. Studieturen mundede ud i, at medlemmerne vendte hjem til Danmark med motivation og inspiration til det fremtidige, frivillige arbejde i Team Succes.

Team Succes Vejle afviklede et åbent arrangement i Vejle by for alle byens borgere. Arrangementet bød på musikalske indlæg, oplæg om Team Succes samt et inspirerende og samfundsdebatterende show med komikeren og samfundsdebattøren Michael Schøt. Arrangementet havde til formål at bidrage til de begivenheder, der finder sted i Vejle by samt synliggøre Team Succes over for byens borgere. Ar-rangementet var en succes og mundede ud i en øget opmærksomhed om Team Succes Vejle samt til rekruttering af flere medlemmer til lokalafdelingen.

Page 39: TS Årsrapport 2015

37

TEAM SUCCES HOLBÆKTeam Succes Holbæk har i år 2015 oplevet stor ud-vikling og fremgang. Medlemstallet er steget, og lo-kalafdelingens frivillige har fået øget erfaring med driften af lokalafdelingen, hvilket har mundet ud i endnu flere spændende aktiviteter i lokalafdelingen.Team Succes Holbæk afviklede sin årlige general-forsamling, hvor der denne gang skulle vælges en ny bestyrelse. Flere engagerede og yderst kompe-tente medlemmer stillede op til valget, hvilket med-førte et tæt løb og høj tension i lokalet. I sidste ende blev der valgt seks bestyrelsesmedlemmer og to suppleanter, der skal lede lokalafdelingen de kom-mende to år.

Team Succes Holbæk har i påskeferien afviklet en studietur til Gilleleje i Nordsjælland. Studieturen bød på en tiltrængt pause fra dagligdagen, hvor medle-mmerne i smukke naturomgivelser kunne stresse af og samle energi til den kommende eksamensperi-ode. Studieturen har derudover til formål at styrke relationerne blandt lokalafdelingens medlemmer og give medlemmerne et anderledes indblik i hi-nandens personligheder og tankegang. Studieturen bød på diverse ”teambuilding”-aktiviteter, hyggeligt samvær og gåture i Gillelejes smukke omgivelser. Medlemmerne vendte således hjem genopladt med energi og med et endnu stærkere sammenhold og fællesskab.

TEAM SUCCES FREDENSBORGTeam Succes Fredensborg er den lokalafdeling, der ligger allermest perifært i landet og også den med de største, logistiske udfordringer. Udfordringen skyldes Fredensborg Kommunes geografiske ind-deling i flere områder, hvilket besværliggør de ung-es transport til og fra lokalafdelingen.

Alligevel formåede lokalafdelingen at være aktiv og udbyde Team Succes’ konceptbaserede aktiviteter.

Team Succes Fredensborg afviklede ligesom Team Succes Vejle et åbent arrangement for byens borg-ere. Her var der igen oplæg om Team Succes og et show af debattøren og komikeren Michael Schøt. Arrangementet tiltrak en del unge fra Fredensborg, hvilket synliggjorde Team Succes, og var med-virkende til rekruttering af flere unge til lokalafdelin-gen.

Page 40: TS Årsrapport 2015
Page 41: TS Årsrapport 2015

39

Årsregnskab 2015

Page 42: TS Årsrapport 2015

BALANCE

AKTIVER 2015 DDK 2014 DKK

Andre tilgodehavender TILGODEHAVENDER I ALT

LIKVIDE BEHOLDNINGER

OMSÆTNINGSAKTIVER I ALT

AKTIVER I ALT

75.090 75.090

652.811

727.901

727.901

233.760 233.760

1.193.744

1.427.504

1.427.504

PASSIVER 2015 DDK 2014 DKK

Overført resultat

EGENKAPITAL I ALT Anden gæld Periodeafgrænsningsposter KORTFRISTEDE GÆLDSFORPLIGTELSER I ALT GÆLDSFORPLIGTELSER I ALT PASSIVER I ALT

372.466

372.466

355.435 0

355.435

355.435

727.901

280.629

280.629

1.096.875 50.000

1.146.875

1.146.875

1.427.504

Page 43: TS Årsrapport 2015

41

RESULTATOPGØRELSE

RESULTATOPGØRELSE 2015 DKK 2014 DKK

NETTOOMSÆTNING Andre driftsindtægter INDTÆGTER I ALT Bidrag til lokalforeninger Andre eksterne omkostninger Personaleomkostninger RESULTAT FØR FINANSIELLE POSTER Andre finansielle omkostninger

FINANSIELLE POSTER I ALT ÅRETS RESULTAT FORSLAG TIL RESULTATDISPONERING Overført resultat I ALT

480.000

277.207

757.207

-50.364 -330.350 -283.154

93.339

-1.502

-1.502

91.837

91.837

91.837

629.000

39.960

668.960

-28.729 -625.547

-91.891

-77.207

-216

-216

-77.423

-77.423

-77.423

Page 44: TS Årsrapport 2015

Team Succes samarbejdspartnere

Page 45: TS Årsrapport 2015

43

Page 46: TS Årsrapport 2015
Page 47: TS Årsrapport 2015

45

Page 48: TS Årsrapport 2015

Tak for vejen!