Top Banner
Helsinki Helsingin Nuorkauppakamarin jäsen- ja sidosryhmälehti 4/2012 JCI Helsinki went to HOLLYWOOD Kuka sinä olet? PIKÄPYRÄHDYS BRYSSELIIN ja hieman pitempi Taiwaniin hallitus ’13 KUKA, MITÄ, HÄ? European Chemicals Agency
23

StadiON 04-2012

Mar 23, 2016

Download

Documents

 
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: StadiON 04-2012

Helsinki

Helsingin Nuorkauppakamarin jäsen- ja sidosryhmälehti 4/2012

JCI Helsinki went to HOLLYWOOD

Kuka sinä olet?

PIKÄPYRÄHDYS BRYSSELIINja hieman pitempi Taiwaniin

hallitus ’13 KUKA, MITÄ, HÄ?

European Chemicals Agency

Page 2: StadiON 04-2012

Tässä lehdessä

3 pääkirjoitus/ANNA UNELMILLESI SIIVET..

4 ajankohtaista

5 HOLLYWOOD VALTASI HELSINGIN

8 KUKA SINÄ OLET?

9 PIKAPYRÄHDYS BRYSSELISSÄ

12 töissä/LOPOSESTA GLÖGI

13 NLP OPISTO

14 HALLITUS 2013

17 jci-kuva

18 vierailu/EUROPEAN CHEMICAL AGENCY

20 TAIWANIN MAAILMANKOKOUKSEN JA VIETNAMIN TUNNELMIA

21 puheenjohtajalta

22 TULE MUKAAN VUODEN NUORI MENESTYJÄ -TIIMIIN 2013

23 osallistu

StadiON on Helsingin Nuorkauppakamari ry:n jäsen- ja sidosryhmälehti, joka ilmestyy nel-jä kertaa vuodessa. Lehti jaetaan kaikille Helsingin Nuorkauppakamarin jäsenille sekä si-dosryhmille.

PÄÄTOIMITTAJA Hanna PasanenTiedottaja [email protected]

TOIMITUSKUNTA Mirjami Wilke, Tiina Laurila, Saila Lassila

SARJAKUVA Mirjami Wilke

Kansikuva Hanna Pasanen/HNKK:n hallituksen 2012 ja 2013

Page 3: StadiON 04-2012

Anna unelmillesi siivet..

Näin se vaan alkaa oma tiedottajavuoteni kääntyä loppusuo-ralle. Itselleni tämä vuosi on ollut täynnä antoisaa - ja välil-lä aikataulujen paukkuessa raivoisaa - työntekoa kamarimme viestinnän eteen.Toivottavasti edes osa tästä työstä on näkynyt positiivisena muutoksena teille jäsenille.

Jo viime vuoden lopussa päässäni muhi unelma kamarimme viestinnän työvälineiden ja prosessien päivittämisestä. Vuo-den alussa tuo unelma sai lihaa ympärilleen kun toiminta-suunnitelmaan linjasin toteutettavia asioita. Listan kasvaessa kohtuullisen mittavaksi ja haasteelliseksi totesin tarvitsevani ympärilleni rautaisen tiimin ja sellaisen löysinkin. Siispä sy-dämeni pohjasta lämmin kiitos Marica, Mirjami, Liisa, Ju-hani, Lauri, Piret, Anna ja pres-Tiina. Ilman teitä monet asi-at olisivat jääneet tekemättä.

Viestintä on etenkin tänä vuonna tarkoittanut tiivistä yhteis-työtä webmasterin kanssa. Yhdessä Riston kanssa olemme pähkineet useammankin tunnin teknisiä ratkaisuja viestin-nän työvälineiden osalta. Ainakin itselleni kurkistus ”aidan” yli tekniselle puolelle oli antoisa ja opettavainen. Erityiskii-tos tämän vuoden onnistumisesta meneekin Vuoden tsemp-parikaimalle eli webmaster-Ristolle [nyt meidän lienee pakko ahkeroida ne nettisivut kuntoon kun tuon muumin lykkäsivät jo ennakkoon...]

Tämä viimeinen StadiON on special-extra-tuplanumero. Ta-vallisen kamarilehtemme lisäksi löydät alusta tai lopusta Vaa-likokous 2014 -hakulehden. Jos olet HNKK:lainen, toivon, et-tä lehti innostaa sinut lähtemään mukaan tuon ainutlaatuisen tapahtuman järjestelyihin pienemmällä tai isommalla panok-sella. Alkamassa on projektin kiihkein markkinointivaihe, jo-

ka huipentuu kokousjärjestäjän valintaan Mikkelin vuosi-kokouksessa huhtikuussa 2013 - lähdethän mukaan

Mikkeliin osana knalliporukkaamme.

Jos taas luet tätä lehteä jonkun toisen ka-marin (tulevana) puheenjohtajana, toivon että liitteemme vakuuttaa sinut halus-tamme tehdä kaikkien aikojen vaaliko-kous juhlavuotemme kunniaksi.

Haikein (mutta helpottunein) tunnelmin,

LIO 2012

IDEOI JUTTUJA! Mistä asioista Sinä haluaisit lukea

StadiONista vuonna 2013? Kerro, mikä saisi Sinut

ahmimaan lehden.

Viestit osoitteeseen [email protected]

Page 4: StadiON 04-2012

4

2 Kamarimme mölkkymestaruudesta kisattiin perinteiden mukaan syyskuun alussa. Erittäin tiukan kisan vei lopulta nimiinsä Juha Häkkinen.

3 A-aluen kamareiden ensi vuoden hallituslaiset kokoontuivat marraskuussa Uuteenkaupunkiin saamaan oppia ja ide-oita oman lohkon toimintaan. Mukana HNKK:sta: COM Mirjami Wilke, LMM Jan-Mikael Nokelainen, DP Hanna Pasa-nen, LOM Liisa Loponen, PRES Minna Peräkylä sekä INT Krista Vanhala.

ajankohtaistaTekstit: Hanna PasanenKuvat: Hanna Pasanen (1), Suomen NLP-opisto (2), Susanna Ritala/Helsinki Itäväylä(3), Susanna Reinikainen (4).

4 Vuoden Poliisiksi 2012 valittiin Ris-to Maksimainen. Hän on tehnyt Liikku-vassa poliisissa liikennevalvontaa lähes koko uransa, josta noin puolet liikenne-valvontaryhmän johdossa.

HNKK:n projektiryhmän muodostivat projektipäällikö Heidi Kunnari, Susan-na Reinikainen, Krista Vanhala ja Han-na Varjus. Kuvassa mukana myös PRES Tiina Laurila.

1 Hallitus 2012 kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille kamari- laisille, yhteistyökumppaneille & muille kamareille oikein hyvää ja rauhaisaa joulua ja ensi vuoden tekijöille runsaasti hyviä ideoita.

Page 5: StadiON 04-2012

5

HOLLYWOODvaltasi Helsingin

Kamarimme perinteinen vuosijuhla eli Pitkä Lounas siirtyi tänä vuonna uuteen juhlapaikkaan kun kokoonnuimme Glo Art Hotel:iin Lönnrotinkadulle. Juhla-kaava oli silti tuttu ja turvallinen per-jantain lounasseminaarista lauantain brunssiin.

Lounaan key-note puhujana oli tänä vuonna Marjo Risku LeaderOn:sta. Ris-ku tarkasteli puheenvuorossaan vastuulli-sen johtajuuden ja työhyvinvionnin teki-jöitä sekä suhdetta toisiinsa.

Toiseksi puhujaksi meillä oli ilo saada Vuoden Poliisi Risto Maksimainen, joka omassa puhessaan toi terveisiä liikkuvan poliisin arjesta Suomen maanteiltä.

Lisäksi olimme saaneet vieraiksemme kansallisen puheenjohtajan Jami Holta-rin, aluejohtaja 2013 Mervi Vuorisen se-kä Tallinnan kamarilaisia.

Pitkän Lounaan perinteisiin kuuluu kuluneen vuoden summaaminen ja tekijöiden pal-kitseminen. Tänä vuonna palkinnot saivat:

Bobin tuoppi Hanna PasanenVuoden Aktiivisin JC Kummilusikka Parhaiten toteutettu toimintasuunnitelma TJK Trophy JC Leadership Award Risto NupponenVuoden kehittäjäIloisin JC Hallituksen henki Hanna Pasanen & Risto Nupponen

Uusi brändi Taija MyllyläAktiivisin lounaskävijä Krista VanhalaMicken nuija Liisa LoponenTuntematon JC Susanna Rainikainen

Yhteistyöpalkinto Minna PeräkyläVuoden tempaus Vuoden Viihtyjä Lauri TolvasMölkkymestaruus Juha Häkkinen

Parhaiten toteutettu Vuoden Poliisi 2012 -projektiryhmä: projektisuunnitelma Heidi Kunnari, Hanna Varjus, Krista Vanhala & Susanna Reinikainen

Kunniakirjat:JCI Helsinki Globetrotter Leea Tiusanen, Lauri Tolvas, Krista VanhalaJCI Helsinki Fintrotter Leea Tiusanen, Lauri Tolvas, Krista Vanhala, Mika Westerback, Tiina LaurilaAluetehtävissä menestymisestä Mirjami Wilke, Johanna Niemistö, Kristiina Mendes & Hanna PasanenPitkä Lounas projektitiimi Liisa Loponen, Suvi Leinonen, Ville Puolila & Maria KokkonenSuomen Senaatti 50 -vuotta Mika Westerbackjuhlakokous kokouspäällikkö Ansiokkaasta jäsenhankinnasta Taija MyllyläSanan Säilä -puhekilpailuedustaja Leea TiusanenKamarin debattijoukkue Leea Tiusanen, Lauri Tolvas & Hanna Pasanen

Tekstit: Hanna PasanenKuvat: Lauri Tolvas

Page 6: StadiON 04-2012

6

Page 7: StadiON 04-2012

7

Page 8: StadiON 04-2012

8

ARVOSTAJA10 % kaikista ihmisistä

25 % 75 %

Arvostaja on ”säilyttäjä”, jonka mielestä vanhassa vara parempi. Hän ottaa kon-taktia faktojen kautta ja käyttää sanoja kuten uskon, täytyisi, pitäisi. Arvosta-jat ovat tyypillisesti poliitikkoja, pappe-ja, poliiseja, lakimiehiä, yhdistysaktiive-ja. Arvostaja on pitkäjänteinen ja omaa ”norsun muistin”. Hän myös yrittää saa-da muut uskomaan itselleen tärkeisiin ar-voihin. Arvostaja haluaa isoja haasteita ja paljon alaisia.

TYÖNARKOMAANI25 % kaikista ihmisistä

25 % 75 %

Työnarkomaanin avainsana on järjestys. Hän lähestyy muita faktoilla, ajatuksil-la, loogisuudella ja tilastoilla ja puhuu usein kirjakieltä. Työnarkomaanin löy-tää usein insinöörin, ekonomin, kirjan-pitäjän tai vaikkapa suunnittelijan roolis-ta. Työnarkomaani hoitaa yleensä yhden asian kerrallaan loppuun ja hän soveltuu hyvin projekteihin, tietää missä tavarat ovat, suunnittelee huolella ja ottaa mie-lellään vastuuta.

MYÖTÄELÄJÄ30 % kaikista ihmisistä

75 % 25 %

Myötäeläjä on herkkä, lämmin ja hakee harmoniaa. Hän kommunikoi tunnesa-noilla ja käyttää paljon ”mutua”. Myö-täeläjä on palvelualtis, joten heitä löytää usein sairaanhoitajien, lastentarhanopet-tajien ja lentoemännän tehtävistä sekä asiakaspalvelutehtävistä. Myötäeläjällä on kyky huolehtia ja välittää muista, hän asettaa usein muut itsensä edelle, toimii mielellään ryhmässä ja on esteettisestilahjakas.

REBELLI20 % kaikista ihmisistä

60 % 40 %

Uusia kokemuksia janoava rebelli on spontaani, luova ja iloinen henkilö, jonka puhetta värittävät slangi, kirosanat ja tai-pumus puhua ennen kuin ajattelee. Suu-ren vapauden ammatit vetävät puoleen-sa rebellejä, joten heitä löytyy yrittäjis-tä, taiteilijoista, muusikoista ja vaikkapa mainostoimistosta. Rebelli rikkoo rajoja, elää pilke silmäkulmassa ja on usein mus-tavalkoinen. Rebelli myös menee helposti sieltä, mistä aita on matalin.

Kuka sinä olet?Teksti ja kuvat: Hanna Pasanen

Osana Alue A:n hallitusakatemiaa Uudessakaupungissa pääsimme tutustumaan erilaisiin persooniin ja heitä motivoiviin asioihin. Koulutuksen vetivät senaattorit Mika Kuusisto ja Ina Virkki-Ukeleghe. Filosofi a pohjautuu amerikkalaisen Taibi Kahlerin Process Communication Modeliin, jota mm. NASA käyttää profi loidessaan työntekijöitään. Malli jakaa ihmiset kuuteen eri tyyppiin, joista jokaisella on omat toimintamallinsa positiivisessa stressissä (eustressi) ja negatiivisessa stressissä (distressi). Kullakin meistä on olemassa kaikki persoonallisuudet, mutta niistä yksi (tai kaksi) hallitsevat selvemmin. Mitä paremmin tunnistamme eri puolet itses-sämme, sitä paremmin voimme kohdata erilaisia kanssaihmisiä.

KÄYNNISTÄJÄ5% kaikista ihmisistä

40 % 60 %

Käynnistäjä rakastaa toimintaa. Hän kommunikoi kutsumalla muitakin teke-mään, on tyyliltään käskyttäjä, hurmuri tai kovis. Käynnistäjä onkin tyypillisesti myyjä, urheilija, pokeriammattilainen tai vaikkapa portsari. Hän on intuitiivinen, hakee omaa etua eikä pelkää suuriakaan panoksia. Lisäksi käynnistäjä on nopeakäänteissään ja kyllästyy helposti.

HAAVEILIJAT10 % kaikista ihmisistä

60 % 40 %

Haaveilijoilla on kyky olla passiivinen. Mielikuvitusrikas, mietteliäs ja rauhalli-nen haaveilija kykenee kuitenkin teke-mään monimutkaisiakin asioita ja muis-taa helposti detaljit. Haaveilijat päätyvät tyypillisesti varastotöihin, linjatyönteki-jäksi, siivoojaksi tai IT-tukihenkilöksi. He ovat mielellään yksin, tarvitsevat sel-keät ohjeet. Haaveilijan voi palkita omal-la ajalla ja rauhalla.

lue lisää: www.kahlercom.com

Page 9: StadiON 04-2012

9

Teksti: Saila LassilaKuvat: Saila Lassila ja Tiina Laurila

Pikapyrähdys Brysselissä

Page 10: StadiON 04-2012

10

Helsingin Nuorkauppakamarin jäsenille avautui loistava tilaisuus päästä marras-kuisena viikonloppuna tutustumaan Eu-roopan Unionin hermokeskukseen Brys-seliin europarlamentaarikko Eija-Riitta Korholan vieraina.

Kuuden nuorkauppakamarinaisen voi-min kokoonnuimme torstai-iltapäivänä Helsinki-Vantaalla ja suuntasimme sini-valkoisin siivin kohti määränpäätämme. Ryhmäämme kuuluivat lisäkseni Jani-ke Heimonen, Tiina Laurila, Suvi Lei-nonen, Johanna Niemistö ja Susanna

Reinikainen. Mukana Korholan vieras-joukossa oli myös iso joukko kokoomus-naisia Pori-Rauma-akselilta sekä hänen avustajakuntaansa kuuluvien henkilöiden läheisiä Suomesta.

Brysseliin saavuttuamme pääsimme tu-tustumaan muihin vieraisiin sekä Kor-holaan ja hänen avustajakuntaansa illal-lisella keskustan ravintolassa Chaloupe D’Orissa Grand Placella.

Perjantaiaamu alkoi tutustumisella Eu-roopan parlamentin toimintaan Euroopan

parlamentin vierailu- ja seminaariyksikön tiedottaja Mari Tuomisen johdolla. Pää-simme myös kuulemaan tarkemmin Eija-Riitta Korholan toiminnasta ja kiinnos-tuksen kohteista.

Parlamentin jälkeen oli vuorossa Euroopan Komissio, jonka saloihin meitä johdatti Ju-ho Romakkaniemi. Hän on aiemmin toimi-nut kokoomuksen europarlamenttiryhmän avustajana ja tämän jälkeen Jyrki Kataisen erityisavustajana valtionvarainministeriös-sä. Kataisen siirryttyä pääministeriksi, jat-koi Romakkaniemi tämän erityisavustajana EU-asioihin liittyen. Keväällä 2012 nimitti talouskomissaari Olli Rehn Romakkanie-men kabinettiinsa Euroopan Komissioon.

Perjantai-iltapäivä jatkui vapaamuotoi-sena ja pääsimme jututtamaan Korholan avustajaa Outi Teiskonlahtea lounaan äärellä. Illalla suuntasimme maistele-maan kuuluisia Belgian oluita ja ilmei-sesti kamarimme olutkerho koki synty-mänsä näiden tuntien aikana.

Lauantaiaamuna osa porukasta suuntasi kohti Bruggea, joka on kaunis keskiai-kainen kaupunki Brysselin lähellä. Kau-punkia kutsutaan myös Pohjoisen Venet-siaksi, ja ainakin sateisen säänsä puoles-

Page 11: StadiON 04-2012

11

ta vertaus oli kuulemma osuva. Loppuosa seurueestamme hajaantui ympäri Brysse-lin keskustaa, itse päädyin tutustumaan kaupungin ostosmahdollisuuksiin Susan-nan kanssa.

Illalla tapasimme Susannan ja Janiken kanssa paikallisia nuorkauppakamari-laisia, jotka veivät meidät tutustumaan muun muassa nykyisin ravintoloina toi-miviin entiseen ilotaloon ja kauppahal-liin. Lisäksi pääsimme tutustumaan Brys-selin kuuluisan nähtävyyden Manneken Pisin lisäksi tämän vähemmän tunnettuun pikkusiskoon Jeanneken Pisiin.

Sunnuntaina suuntasimme antiikkimark-kinoille Johannan ja Susannan kanssa. Aluksi kävimme pienemmällä, siistim-mällä ja selvästi arvokkaammalla torilla Grand Sablonilla ja tämän jälkeen valta-valla kirpputorilla Place du Jeu de Balles-sa. Pian oli aika siirtyä lounaan kautta ho-tellille ja kivuta lentokentälle lähtevään bussiin. Kotimatkalle lähdimme uutta oppineina, uusiin ihmisiin tutustuneina ja belgialaisilla herkuilla täytettyinä.

Kuva 1 (ed. aukeamalla) Eija-Riitta Kor-hola kertoo itsestään illallisella.

Kuva 2 (vier. sivu ylh.). Edustusjoukkom-me ja Korholan avustaja Miikka Niemi-nen.

Kuva 3 (vier. sivu alh.oik.). Eija-Riitta Korhola kertaa tekemisiään EU:ssa.

Kuva 4 (vas.). Juho Romakkaniemi ker-too näkökulmiaan EU:sta.

Kuva 5 (alh.). Pääsimme tapaamaan Ro-makkaniemeä Komission upeaan kokous-huoneeseen.

Kuvat 6–8 (ylh.). Paikallisia herkkuja eta-noiden ja simpukoiden muodossa.

Page 12: StadiON 04-2012

12

TÖISSÄ-palstalla vierailevat HNKK:n jä-senet. Mistä sinun ammattiosaamisestasi olisi hyötyä meille muillekin?

Loposesta Glögi(2–4 annosta)

2 dl punaviiniä1,5 dl Kirsberry cherry -likööriä0,3 dl Kirsikkamehua0,3 dl Stroha0,15 dl Marli glögitiivistettä Kanelitanko Appelsiininkuoriraastetta

Glögi on alun perin ollut maustettua viiniä ja mielestäni oikea glögi tehdään punaviini-pohjaisena. Punaviinillä ei oikeastaan ole väliä, alkuperäisesti viinin paha maku pei-tettiin maustamalla viini. Itsekin käytin tä-hän glögiin punaviiniä, jota ei pystynyt juo-maan. Se oli ihan tajuttoman pahaa, mutta glögissä meni hyvin.

Ensin maustetaan punaviini. Itse laitan yhden kanelitangon, jota käytän useampaan kertaan. Käytän myös hieman glögitiivis-tettä, jota voi lisätä oman maun mukaan. Li-säksi laitan kirsikkamehutiivistettä ja raas-tan appelsiinikuorta joukkoon. Raastetta ei kannata käyttää useampaan kertaan vaan poistaa se annosten välissä. Brunnebyllä on erittäin hyviä mehutiivisteitä.

Glögiä ei tule missään nimessä kiehauttaa. Kun näet höyryn nousevan, glögi on riit-tävän lämmintä. Keittämällä pilaat glögin maun sekä haihdutat kaiken alkoholin.

Page 13: StadiON 04-2012

13

NLP:n eli Neurolingvistisen ohjelmoinnin juuret ovat 1970-lu-vulla. Amerikkalaiset John Grinder ja Richard Bandler alkoi-vat tutkia kaikkein menestyksekkäimpiä terapeutteja. John Grin-der oli taustaltaan kielitieteilijä ja Richard Bandler työskenteli aikaisemmin tietojärjestelmien parissa. He alkoivat tutkia ihmi-sen käyttäytymistä ”puhtaalta pyödältä”. Heitä askarrutti se, että jostain syystä toiset terapeutit saivat toistuvasti parempia tulok-sia kuin toiset. Mistä se voi johtua? Tutkimuksissaan he alkoivat huomaata menestyneiden terapeuttien käyttävän työskentelys-sään hyvin samankaltaisia rakenteita. Kiinnittämällä huomion toiminnan rakenteisiin alkoi vähitellen syntyä mallinnusmene-telmä, jonka avulla mikä tahansa käyttäytyminen voidaan mal-lintaa, pilkkoa osiin, opetella ja opettaa eteenpäin. Mallinnusme-netelmää laajennettiin myös terapian ulkopuolelle, mm. esiinty-mistaitoihin, myyntiin ja valmennukseen.

Nykyään, 40 vuotta myöhemmin, NLP:tä käyttävät miljoo-nat ihmiset ympäri maailman parantamaan omaa henkistä hy-vinvointia, kommunikointitaitoja ja yleistä elämänlaatua. Yksi suosituimmista NLP:n sovellusalueista on hypnoosi, jota NLP Opiston perustaja Sami Minkkinen tulevanakin talvena esitte-lee Nelosen Mitä tuli tehtyä? -ohjelmassa. Hypnoosi NLP:n so-vellutuksena sai alkunsa kun Richard Bandler mallinsi Milton H. Ericksonin, yhden maailman parhaista hypnotisteista, tapaa tehdä hypnoosia. Bandler muokkasi Ericksonin tekniikoista suo-

NLP Opisto

raviivaisemman sovellutuksen, jonka avulla hypnoosista luotiin nopea ja tehokas työkalu NLP:n harjoittajien käyttöön.

NLP Opisto sijaitsee Lauttasaaressa, Melkonkadulla. Teemme yksilö- ja ryhmävalmennuksia niin yksityisille kuin yrityksille-kin. Yksilövalmennuksissa keskitytään usein pelkotilojen pois-toon, stressin lieventämiseen ja tunnetilojen hallintaan. Ryhmä-valmennuksissa opitaan NLP-tekniikoita, vuorovaikutustaitoja sekä myös verkostoidutaan samanhenkisten ihmisten kanssa. NLP Opiston koulutukset ovat the Society of NLP:n hyväksy-miä ja Richard Bandlerin suosittelemia. Mielestämme oppimi-nen voi olla ja sen pitää olla hauskaa. :)

Toimin itse NLP Valmentajana ja nautin suunnattomasti työstäni. Ihmiset ovat mahtavia. He eivät aina vain itse tiedä sitä. Mones-ti jollain tasolla tiedämme mitä asioita elämältämme haluamme. Joskus puuttuu vain rohkeus lähteä tavoittelemaan niitä. Joskus asioiden katsominen eri kulmasta avaa ovia, jotka olimme huo-maamattamme sulkeneet.

Luonnehtisin että NLP on asenne, johon kuuluu sekä uteliaisuu-den- ja seikkailunhalua että halua oppia taitoja ja tietoja kuinka vaikuttaa toisiin ihmisiin. Asenne katsoa elämää harvinaisena ja ennenkokemattomana tilanteena oppia lisää.

• NLP on metodologia, joka perustuu siihen oletukseen, että kaikella käyttäytymisellä on tietty rakenne ja tuo rakenne voidaan mallintaa, oppia, opettaa ja muuttaa (uudelleenohjelmoida). NLP:n avulla saadaan selville hyödylliset ja tehokkaat käyttäytymismallit.• NLP Opisto järjestää koulutuksia ja valmennuksia niin yksityisille kuin yrityksille.• Suosituimpia kursseja ovat sertifi oitu NLP-koulutus, räätälöidyt myyntikoulutukset ja erilaiset henkisen hyvinvoinnin kurssit.• NLP Opiston toimitilat sijaitsevat Lauttasaaressa, Melkonkadulla.• NLP Opiston valmentajat kirjoittavat blogia osoitteessa http://ajatustaikaksi.blogspot.fi /• Vuoden 2013 kursseista, NLP Opisto tarjoaa Helsingin Nuorkauppakamarin jäsenille 10 % alennuksen.

Lyhyesti

teksti: Juha Häkkinen, NLP Valmentaja, NLP Opisto. HNKK:n jäsen

Page 14: StadiON 04-2012

14

MINNA PERÄKYLÄPUHEENJOHTAJA (PRES)

Olen Minna Peräkylä, 31-vuotias mark-kinointi- ja viestintäpäällikkö Helsingin Messuilla Wanhassa Satamassa ja Hel-singin Nuorkauppakamarin vuoden 2013 puheenjohtaja eli PRES.

Nuorkauppakamaritoiminnassa olen ol-lut vuodesta 2010 lähtien ja mukaan tu-lin mainion siskoni Hannan esimerkin kautta. Vuonna 2011 toimin hallitukses-sa kansainvälisyysvastaavana ja samai-sena vuotena vedin myös Vuoden Poliisi -projektin. Tänä vuonna takana on vara-puheenjohtaja nro 3:en ja COMin eli yh-teiskuntalohkosta ja -projekteista vastaa-van kenttä.

Odotan vuodesta 2013 äärimmäisen mie-lenkiintoista JC-vuotta, eikä pelkästään oman PRES-roolini vuoksi. Kamarimme on hakemassa järjestelyoikeuksia vuo-den 2014 kansalliseen vaalikokoukseen ja edessämme on lokakuussa vahvistettu uusi strategia, joten tekemistä varmasti riittää. Toivon, että kaikki ottavat kamari-toiminnasta irti kaiken sen, mitä itse siitä hakevat, ja osallistuvat aktiivisesti tapah-tumiin, koulutuksiin ja projekteihin. Mi-täänhän ei voi kokea, jos ei edes yritä ;)

Minna

HANNA PASANENVP1, VALMISTAUTUVA PJ (DP)

Olen Hanna Pasanen ja kamarimme DP eli valmistautuva puheenjohtaja vuon-na 2013. DP-toimenkuvaan kuuluu mm. koejäsenistä huolehtimista, kamarin stra-tegian jalkauttamista ja kehittämistä sekä virkanimikkeen mukaisesti valmistautu-mista mahdolliseen puheenjohtajavuo-teen.

Itselläni on nyt takana rankka, mutta erit-täin antoisa tiedottajavuosi ja tällä hetkel-lä olo on odottava. Siinä missä tiedotta-jan rooli tuntui omalta vahvalta osaamis-alueelta, on DP:n rooli heittäytymistä uu-teen. Odotan etenkin muiden lohkovetä-jien kanssa tehtävää strategian jalkautta-mista ja sen tekemistä näkyväksi teille jäsenille sekä muille kamareille ja yhteis-työkumppaneidemme suuntaan.

Koska kamaritoiminnan on tarkoitus pal-vella teitä jäseniä, kuulisin mielelläni jo ensi vuoden aikana ajatuksianne siitä, mihin suuntaan toimintaa pitäisi kehittää ja millaisia me olemme. Tulkaa siis nyki-mään hihasta ja juttelemaan, missä vain tapaammekin.

Rauhaisaa ja reuntouttavaa joulunaikaa toivottaen,

Hanna

MIRJAMI WILKEVP2, YHTEISKUNTA & PROJEKTIT (COM)

Hei,

Minun nimeni on Mirjami Wilke ja olen vuonna 2013 HNKK:n COM eli vastaan hallituksessa yhteiskuntavastuulohkosta. Kamariviroista olen kokenut jo SECY:n, LOM:n, PRES:n ja IPP:n roolit ja alueta-solla toiminut Palkintopäällikkönä sekä Vuoden Nuori Menestyjä projektipäällik-könä. JCI-toiminta on ollut valloittavaa ja on mahtavaa päästä taas kamarin ytimeen eli hallitukseen mukaan!

Ensi vuosi tulee olemaan varmasti mie-lenkiintoinen monilta osin: toteutamme mm. vuoteen 2014 tähtäävää strategiaam-me, haemme järjestettäväksi kansallista vaalikokousta, tulossa on monta hienoa projektia ja toiminnassamme on mukana paljon uusia koejäseniä ja jäseniä. Koska tekemisemme on hyvässä vauhdissa, on ta-voitteenani saada toimintamme näkymään edelleen positiivisesti ja myös yhteiskun-nallisesti samalla vahvistaen jo luotuja kontakteja Kauppakamariin ja Helsingin kaupunkiin. Vahvistamme vuonna 2013 kamarimme projektiosaamista ja kehitäm-me samalla taitojamme kestävässä johta-juudessa. PRES Minnan luotsaamana vuo-desta tulee varmasti hieno!

Nähdään ensi vuoden tapahtumissa!Kaunista joulun aikaa toivottaen,Mirjami

llitus 2013 hallitus 2013 hallitus 2013 hallitus 2013 hallitus 2013 hallitus 2013 hallitus 2013 hallitus

Page 15: StadiON 04-2012

15

JANIKE HEIMONENTIEDOTUS (LIO)

Olen Janike Heimonen, vuoden 2013 LIO, kansainvälinen eks trovertti. Suurin moti-vaattorini ovat ihmiset: ystävät ja perhe, työtoverit, sekä uudet tuttavuudet. Työs-kentelen asiantuntijana Keskuskauppaka-marin kv-asioiden yksikössä. Päävastuu-alueisiini kuuluvat vientiasiakirjat, niiden viestintä ja markkinointi sekä koulutus. Asiantuntijatehtävän ohella toimin myös uintivalmentajana.

Olen mukana seuraavien toiminnassa: Lions Club Kruunuhaka, Pelastakaa Lapset ry ja Eurooppa Nuoret. Lisäksi minulla on kummilapsi Intiassa World Visionin kaut-ta. Harrastuksiini kuuluvat matkustaminen, musiikki ja urheilu.

Tulevalla kaudella pyrin ylläpitämään vies-tintää yhtä korkealla tasolla kuin mitä se on ollutkin. Vuoden 2012 viestintätiimi on ke-hittänyt uudet loistavat välineet ja kanavat, nyt täytyy vain tavoittaa entistäkin tarkem-min ja tehokkaammin oikeat ihmiset. Tu-kenani toimii erittäin hyvä ja pätevä vies-tintätiimi. Mikäli sinua kiinnostaa viestin-tä, ilmoittaudu rohkeasti mukaan, sillä tu-let varmasti huomaamaan melko nopeasti, kuinka loistava porukka meillä on ja kuinka paljon käytännön osaamista sekä tietoa voit saada viestintätiimissä.

Haluan toivottaa niin itseni kuin tiiminikin puolesta oikein tuottoisaa ja muistamisen arvoista vuotta 2013.

KRISTA VANHALAVP3, KANSAINVÄLISYYS (INT)

Hei!

Olen Krista Vanhala ja vuoden 2013 INT eli vastaan kamarin kansainvälisistä asi-oista. Kansainvälisyys on ollut osana elämääni jo pitkään. Olen työskennel-lyt useissa kansainvälisissä yrityksissä ja järjestöissä sekä asunut useissa mais-sa. Työkseni teen kansainvälistä rekry-tointia.

JCI:ssakin olen jo käynyt useissa kv-ko-kouksissa, viimeisimpänä tämän vuoden maailmankokouksessa Taipeissa, Taiwa-nissa. Haluaisin kannustaa kaikkia lähte-mään Suomen rajojen ulkopuolelle JCI-tapahtumiin, joita järjestetään eri maissa ympäri vuoden, ja tapaamaan twinning-kamareitamme. Kansainvälisyys on toki muutakin kuin kv-kokouksia ja twinnin-giä. Haluaisin tuoda kansainvälistä näkö-kulmaa ja tapahtumia eri muodoissa ka-maritoimintaamme myös kotimaassa.

Olen kokoamassa kamarimme jäsenistä ja koejäsenistä kv-tiimiä, joten ota mi-nuun yhteyttä, jos olet kiinnostunut tule-maan mukaan tiimiin tai kuulemaan lisää kv-asioista.

Terveisin,Krista

JAMI NOKELAINENKUMPPANIT & MARKKINOINTI (LMM)

Olen Jan-Mikael Nokelainen ja toimin kamarimme LMM:nä vuonna 2013. Olen ollut kamarissa 2010 lähtien. Oma tausta-ni on markkinoinnissa, asiakassuhteiden hoidossa ja kumppanuussuhteiden luo-misessa.

Ensi vuonna keskityn kamarimme kump-panuuksissa ja markkinoinnissa järke-vöittämään prosesseja ja tuomaan mu-kaan asiakkuusajattelun. Toinen tärkeä asia ensi vuodelle on luoda prosessit uu-sien kumppaneiden hankintaan sekä van-hojen säilyttämiseen ja kehittämiseen. Kolmantena asiana ovat isot, pitkäaikai-set kumppanuussuhteet.

Markkinointi on hyvää yhteispeliä monen lohkomme välillä. Kumppanimme tarvit-sevat näkyvyyttä ja niissä tiedotus, ta-pahtumat, projektit ja yhteiskuntasuhteet nousevat vahvasti esiin. Kannustan koejä-seniä ja muita jo pidempään toiminnassa olleita osallistumaan kamarimme toimin-taan ja luomaan ensi vuodesta vielä mah-tavamman!

Uskon kokemukseni tuovan uutta näkö-kulmaa ja suunnitelmallisuutta kumppa-nitoimintaan ja markkinointiin. Tehdään vuodesta 2013 loistava vuosi!

Jan-Mikael Nokelainen

s 2013 hallitus 2013 hallitus 2013 hallitus 2013 hallitus 2013 hallitus 2013 hallitus 2013 hallitus 201

Page 16: StadiON 04-2012

16

JUHA HÄKKINENWEBMASTER

Juha Häkkinen, 32-vuotta. Aikaisemmin olen vaikuttanut Helsingin nuorkauppa-kamarissa mm. Vuoden Tuottava Idea - projektin vetäjänä.

Toimin vuonna 2013 Tietohallintovastaa-van roolissa Helsingin Nuorkauppakama-rin hallituksessa. Haluan antaa vuosien kokemukseni IT-alalta kamarin käytettä-väksi ja tuon mielelläni uusia ideoita ka-marin kehittämiseksi.

Haluan keskittyä tietohallinnon osalta asioihin, jotka: 1. Helpottavat tapahtumiin ilmoittautu- mista.2. Tehostavat kamarin sisäistä viestintää.3. Lisäävät kamarin näkyvyyttä sosiaali- sessa mediassa.

RONNIE RAHKASIHTEERI (SECY)

Hei kaikki!

Olen 33-vuotias, päivätyöltäni tilintarkas-tusta tekevä, mutta muulloin muita tärkei-tä asioita kuten musiikin soittoa harrasta-va herrasmies. Asuin 6 vuotta Englan-nissa, mikä oli antoisaa. Muutama vuosi Suomeen paluuni jälkeen oli korkea aika hieman laajentaa verkkoani täällä ja niin-pä tulin mukaan nuorkauppakamarin toi-mintaan, ja mikä on parempi paikka aloit-taa kuin hallituksen jäsenenä! Tämä on elämäni ensimmäinen hallitus-pesti, jos ei lasketa opiskelijajärjestöjä. Aion antaa tälle kaikkea hyvää mitä mi-nulla on, aikataulujen ja muitten vaati-musten asettamien rajojen sisällä. Olen juhlien ystävä, ja tulette todennäköises-ti törmäämään minuun moneen kertaan hauskanpidon yhteydessä. Tapaamisiin, Ronnie Rahka

TANJA KARHURAHASTONHOITAJA (TREAS)

Hei!

Nimeni on Tanja Karhu ja olen vuoden 2013 Treas.

Noin 1,5 vuotta sitten kuulin JC-toiminnasta vahingossa salakuunnellessani toisten kes-kustelua ja se vaikutti niin mukavalta puu-halta, että oli pakko ottaa selvää, mistä on kysymys. Ei siinä ehtinyt paljon asiaa pohtia kun olin jo koejäsen. Varsinaiseksi jäseneksi minut valittiin lokakuun vaalikokouksessa.

Haluan ottaa jäsenyydestäni kaiken mah-dollisen irti joten päädyin hakemaan halli-tukseen Treasiksi ja tulinkin valituksi. Kii-tos kaikille äänestäneille luottamuksesta!

Ensi vuonna ensisijainen tehtävä on hoitaa virka kunnolla, mutta odotan innolla, että siinä sivussa pääsen tutustumaan hallitus-työskentelyyn ja sukeltamaan mukaan ka-marin toimintaan. Ja on upeaa päästä myös tutustumaan uusiin ihmisiin!

Kamaritoiminnan ohella toimin päivätyöni puitteissa autoalalla ja jonkin verran vielä menee aikaa kauppatieteen opintojen loppuun saattamiseksi. Onneksi kuitenkin jo maalivii-va häämöttää ja kunhan valmistun niin vapau-tuu sitten sekin aika kamarihommiin ;)

Tapaamisiin,Tanja

allitus 2013 hallitus 2013 hallitus 2013 hallitus 2013 hallitus 2013 hallitus 2013 hallitus 2013 hallitu013

Page 17: StadiON 04-2012

17

TIINA LAURILAEDELLISEN VUODEN PJ (IPP)

us 2013 hallitus 2013 hallitus 2013 hallitus 2013 hallitus 2013 hallitus 2013 hallitus 2013 hallitus

Olen Tiina Laurila, kamarin puheenjoh-taja 2012 eli hallituksessa 2013 muka-na edellisen vuoden puheenjohtajana eli ”iipparina” (IPP).

Alkuvuoteen kuuluu oman puheenjohta-javuoden paketointi tilinpäätöksen ja toi-mintakertomuksen muodossa, sekä tietys-ti teemme vuodesta palkintohakemuksia joka myös kuuluu iipparin tehtäviin. Ko-ko vuoden tehtävänä on antaa neuvoja ja apuja puheenjohtaja 2013 Minnalle sekä koko hallitustiimille hallitustyöskentelys-tä, kamaritoiminnasta ja yleisesti aina tar-peen mukaan. Odotan jo innolla tätä nel-jättä hallitusvuotta kamarissamme. Hie-noa olla edelleen menossa mukana!

Page 18: StadiON 04-2012

18

Vierailulla European Chemicals Agency’ssä

Marraskuun lopussa ryhmä nuorkaup-pakamarilaisia sekä Haaga-Helia am-mattikorkeakoulun alumneja pääsi vie-railemaan Euroopan Unioinin kemikaa-livirastoon ECHA:an. Vastassa meitä oli Italiasta Suomeen kotiutunut sähköisestä viestinnästä vastaava Maurizio Roncac-cia.

Roncaccia kertoi meille, että EU:n tavoit-teena on ollut jakaa virastonsa mahdol-lisimman tasapuolisesti eri EU-maiden kesken ja Suomeen sijoitettiin reilut 500 henkeä työllistävä kemikaalivirasto, joka on perustettu kesäkuussa 2007.

Päivittäinen kemikaalikuorma kiinnostuksen kohteena

Maurizio Roncaccia aloitti esityksensä kertomalla tutkimuksesta, jonka mukaan miehistä 87 % ei voi kuvitella elävänsä il-man kemikaaleja, mutta toisaalta samois-ta vastaajista 72 % ilmoitti yrittävänsä välttää kemikaalien käyttöä. Tämä kuvas-taa, kuinka paljon kemikaaleja käytetään ja sitä ristiriitaista suhdetta, joka ihmisil-lä niihin on.

Keskivertonaisen päällä on päivittäin 515 eri kemikaalia meikkien, hiuslakkojen, vaatteiden ym. muodossa. Nämä päivit-täiset kemikaalit ovat sekä siunaus että kirous viraston entisen johtajan Margot Wallströmin mukaan. Kemikaalit toisaal-ta helpottavat elämäämme, mutta voivat

pahimmillaan aiheuttaa isoja katastro-feja.

REACH

ECHA:n työkentäksi on määritelty kemi-kaalien turvallisen käytön puolesta työs-

Teksti ja kuvat: Hanna Pasanen

Page 19: StadiON 04-2012

19

kentely. Taustalla on Euroopan Unionin koko historian kallein säätely.

ECHA itse tiivistää työnsä lyhenteeseen REACH, jonka kirjaimet tulevat sanoista Registration, Evaluation, Authorization and restriction of CHemicals.

ECHA:n tavoitteena on saada rekisteröi-tyä kaikki EU:n alueella käytettävät ke-mikaalit. Tätä varten järjestetään rekiste-röintikierroksia, joista ensimmäinen oli vuonna 2010 ja viimeinen tulee olemaan vuonna 2018.

Työn haasteena on, että ECHAn säädök-set eivät ole pakottavia vaan implemen-tointi on viime kädessä jokaisen jäsenval-tion päätettävissä.

Etiketit uusiksi

Rekisteröinnin lisäksi toinen iso ECHAn tavoite on yhtenäistää EU-alueella ja mie-

lellään myös maailmanlaajuisesti käytet-tävät pakkausmerkinnät. Näin kuluttaja pystyisi tulkitsemaan mistä tahansa oste-tun tuotteen merkinnät.

Monikulttuurinen ympäristö

ECHA:n henkilökunta on muiden EU-vi-rastojen tapaan erittäin monikulttuurinen

ja työntekijöitä on lähestulkoon kaikista EU-jäsenvaltioista. Sukupuolijakauma on lievästi naispainotteinen (54 %), mut-ta se ei Maurizion mielestä ole ollenkaan huono asia.

Roncaccia kannusti kaikkia hakeutumaan rohkeasti EU:n palvelukseen. Avoimet tehtävät löytyvät verkosta europa.eu/epso -osoitteesta.

Haluatko päästä harjoittelemaan debatointia mukavassa ja kannustavassa porukassa?

Pääkaupunkiseudun yhteiset debattitreenit starttaavat 14.1. Et tarvitse omaa joukkuetta, kunhan ilmoit-taudut tilaisuuteen ja ilmestyt paikalle. Katsotaan mikä on kokoonpano ja treenataan sekajoukkueilla.

Alkuun kerrataan pikaisesti debatin säännöt, joihin kannattaa tutustua jo etukäteen (saatavissa ilmoit-tautumisosoitteesta), ja sen jälkeen päästään harjoittelemaan rennossa ilmapiirissä vailla vaalikokouk-siin liittyvää kilpailutilannetta. Mikäli kynnys siitäkin huolimatta tuntuu liian korkealta, olet toki tervetullut myös yleisöksi.

Aika: 14.1.2013 klo 17:15Paikka: Runeberginkatu 5Ilmoittautumiset: 10.1. mennessä [email protected]

Page 20: StadiON 04-2012

20

JCI:n maailmankokous järjestettiin tänä vuonna marraskuussa Taipeissa, Taiwanissa. Kokous oli täynnä mielenkiintoisia work-shoppeja ja koulutuksia esim. johtajuudesta, ympäristöystäväl-lisestä energiasta, pilvipalveluista yms., hauskoja eri maiden isännöimiä iltabileitä, juhlavia seremonioita ja kaiken kruunasi viikon päättävä iltapukugaala. Tietenkin viikkoon kuului myös uusien ja vanhojen JC-ystävien tapaamista. Ehdimme myös tut-kia Taipeita turistina, mm. Taipei 101 –tornissa, iltamarkkinoilla ja eläintarhassa tutustumassa pandoihin. Suomalaisille oli jär-jestetty myös viikon aluksi get together –lounas, jossa käytiin yhdessä läpi kokousviikon sisältöä sekä JCI:n kansallisen pre-

sidentin cocktail-tilaisuus ennen loppugaalaa, jossa kokoonnut-tiin muistelemaan viikon tapahtumia ja palkitsemaan osallistu-jia. Mukaan mahtui myös debattikilpailua, puhekilpailua sekä ensikertalaisille fi rst timers –tilaisuus. Ja tottakai kokouksen ai-kana valittiin myös 2013 maailmanpresidentti Chiara Milani ja hänen tiiminsä ja tehtiin päätöksiä JCI:n yhteisistä asioista. Ko-kousviikkoon mahtuu aina niin paljon ohjelmaa, että jokaiselle löytyy varmasti mielenkiintoista tekemistä oman kiinnostuksen mukaan.

Taiwanin maailmankokouksen ja Vietnamin tunnelmia

Jatkoimme parinkymmenen JC:n ja senaattorin voimin vielä toiseksi viikoksi Vietnamin aurinkoon Phan Thietiin, jossa pää-simme nauttimaan upeasta rantaelämästä ja yli 30 asteen lämpö-tiloista sekä rentoutumaan vauhdikkaan kokousviikon jälkeen. Paluumatkalla vietimme myös 2 päivää Ho Chi Minh Cityn eli Saigonin suurkaupunkivilinässä.

Matka maailman toiselle laidalle kannatti taas kerran ehdotto-masti ja reissun muistot hymyilyttävät vielä pitkään. Ensi vuon-na on tilaisuus lähteä mm. Eurooppa-kokoukseen Monacoon

29.5.-1.6.2013, maailmankokoukseen Rioon 4.-9-11.2013 sekä moniin muihin eri maiden tapahtumiin. Laita päivämäärät kalen-teriin ja matkasuunnitelmat harkintaan. Näitä ikimuistoisia reis-suja ei kannata missata! Lisätietoja saat minulta.

Terveisin,Krista VanhalaINT 2013 [email protected]

Page 21: StadiON 04-2012

21

-Tiina-

puheenjohtajalta

Vien tuleville vuosille mukana valtavan mää-rän kokemusta ja erityi-sesti omalla tavallaan uuden ihmisen.

Kamarimme toimintavuosi 2012 alkaa olla päätöksessä ja perinteisesti sitä tässä vaiheessa alkaa kurkkia menneeseen millainen vuosi sitä onkaan takana päin. Kun hain kamarin pu-heenjohtajaksi, vaalikokouksessa kysyt-tiin myös kovin perinteinen asia; Miten haluaisin tämän puheenjohtajavuoteni muistettavan? Taisin vastata että toivon mukaan kamarimme toiminnassa nä-kyy muutosta, tarkemmin erittelemättä millaista.

Puheenjohtajan virassa on niin syväl-lä toiminnassa että vastaaminen itse kysymykseen onko tavoite toteutunut, on lähestulkoon mahdotonta. Tärkeintä kun on millaisena se mahdollinen muu-tos näkyy niin Teille kamarilaisille kuin ulospäin sidosryhmille. Töitä on tehty valtavasti, käytännössä päivittäin niin itse kuin muut hallituksen jäsenet ja aktiivit. Toivon mukaan jonkinlaisia muutoksen tuulia on jo tänä vuonna puhal-tanut, sillä hommia on tosiaan tehty urakkatahtia!

Puheenjohtajana tämä vuosi on ollut monenlaisten tunteiden myllerrystä onnistumisen elämyksistä pettymyksiin sekä luke-maton määrä erilaisia kokemuksia kamaritoiminnan tähtihet-kistä epämukavaan jännittämiseen kun pyörryttää ja oksettaa. Yksittäisiä asioita en vuodesta halua nostaa esille, sillä ainakin itselleni nuorkauppakamaritoiminta on yksi suuri palapeli josta moninaisia mahdollisuuksien palasia ammentamalla muodostuu kokonaisuus, jollaista voi harva muu harrastustoiminta tarjota. Kaikesta koetusta vien tuleville vuosille mukana valtavan mää-rän kokemusta ja erityisesti omalla tavallaan uuden ihmisen. Tu-lee mieleen legenda kun John F. Kennedyltä aikanaan kysyttiin mitkä asiat eniten vaikuttivat hänen päätymiseensä Yhdysvaltain presidentiksi, oli vastaus ” Harvard, Joseph P. Kennedy sekä JCI”. Kolme hallitusvuotta takana, projektipäällikyyksiä- ja osal-listumisia, lukuisia tapahtumia, koulutuksia ja mahtaviin ihmisiin tutustumista on ollut elämänkoulu jolla JCI pääsee myös omalle TOP 3 eniten itseen vaikuttaneeseen asiaan.

Ensi vuonna tahtipuikkoa heiluttaa Minna ja Dream Team halli-tus 2013. Toivotan koko tiimille menestystä sekä niitä moninaisia tunteita ja kokemuksia matkan varrelle. Toista suurmiestä Albert Einsteiniä lainaten: ”A person who never made a mistake never tried anything new”. Olkoon se teille ohjenuoraksi tulevassa tehtävässänne eli antakaa mennä vaan!

Ja suuren suuri lämpöinen kiitos omalle hallitustiimille 2012 sekä kaikille projektipäälliköille ja -tekijöille kuten myös muille kamarilaisille! Se sitoutumisen määrä jonka olette tähän harras-tustoimintaan antaneet on saanut minut hämmennyksiin usein tämän vuoden aikana. Mutta niin se juuri menee, kun palaset on oikeita ja rakentaminen yhdessä niin mielettömän kivaa!

Page 22: StadiON 04-2012

22

Oletko lukenut lehdistä mielenkiintoises-ta nuoresta henkilöstä, joka on saanut omalla urallaan jotakin merkittävää ai-kaiseksi? Henkilöstä, jonka haluaisit ta-vata sekä tietää lisää hänen edustamas-taan alasta?

Nuorkauppakamareiden Vuoden Nuori menestyjä –palkinto jaetaan vuosittain kolmelle menestyneelle suomalaisel-le 18-40 –vuotiaalle, jotka nuoresta iäs-tään huolimatta ovat saavuttaneet omalla sarallaan jotakin ainutlaatuista; sellaista, joka hyödyttää yhteiskuntaa, kansakuntaa tai maailmaa. Tai henkilöille, jotka omal-la esimerkillään ja henkisellä kasvullaan innostavat muita ihmisiä. Henkilö voi edustaa esimerkiksi liike-elämää, poli-tiikkaa, kulttuuria, tiedettä tai vapaaeh-toistoimintaa.

Meidän nuorkauppakamarilaisten tehtävä kilpailussa on tuoda esille näitä menesty-

Miten laatia menestyviä palkintohakemuksia?

Kansallisiin kilpailuihin Vuoden Nuori Menestyjä, Vuoden Nuori Johtaja ja Tuottava Idea lähetetään vuosittain kymme-niä palkintohakemuksia. Jotta oman ehdokkaan työ ja sanoma kantautuu tuomareille asti nousee hyvin laadittu palkin-tohakemus arvoonsa.

Worksopin tavoite on antaa eväät miten tiivistää oikeat asiat mielenkiintoisella tavalla. Workshopin aikana käydään lä-pi myös lyhyesti itse projektit sekä hakemusprosessi, joten kaikki pääsevät kärryille mistä on kyse. Workshopissa tul-laan myös ideoimaan itse palkintoehdokkaita!

Worksopin vetäjänä toimii Helsingin Nuorkauppakamarin edellisen vuoden puheenjohtaja (IPP) ja kamarin Vuoden Nuori Menestyjä –päällikkö Tiina Laurila (mm. TOYP 2011 voittajien Riku Virtasen & Miia Kivipellon hakemuksien laati-ja). Workshopiin ovat tervetulleita niin aiemmin hakemuksia jo tehneet kuin ensikertalaiset.

Ilmoittautumiset [email protected]

Tervetuloa!

Mahdollisuus tutustua mielenkiintoisiin oman alansa huippuihin –

neitä henkilöitä sekä heidän kauttaan mei-dän tärkeiksi kokemiamme asioita laati-malla heistä palkintohakemuksia yhdessä ehdokkaiden kanssa. Arvovaltainen tuo-maristo valitsee hakemusten perusteel-la kolme voittajaa, joiden hakemukset lähetetään edelleen kansainväliseen The Outstanding Young Person of The Year (TOYP) –kilpailuun mukaan. Suomalai-sia TOYP –voittajia ovat olleet muun muassa Esko Aho (1992), Linus Torvalds (2000), Akseli Hemminki (2006) ja Mar-ko ”Signmark” Vuoriheimo (2009).

Hakemuksien laadinta-aika on 14.1.–15.3.2013. Kilpailun kautta menestyviin ihmisiin tutustuminen, palkintohakemuk-sen laadinta sekä ehdokkaan kanssa yh-dessä jännittäminen sekä menestyksen hetkien kokeminen ovat elämyksiä, jotka kannattaa ainakin kerran kokea!

Tule siis mukaan kamarimme Vuoden Nuori Menestyjä –tiimiin 2013! Li-sätietoja antaa kamarin Vuoden Nuo-ri menestyjä –päällikkö Tiina Laurila [email protected] tai voit tutustua kilpai-lun sivuihin www.nuoretmenestyjat.fi .

Tule mukaan Vuoden Nuori Menestyjä –tiimiin 2013!

Palkintojenhaku workshop 2013

Page 23: StadiON 04-2012

23

osallistu

2013 tapahtumia

14.1. Debattikoulutus Havis Amanda24.1. Koejäsentapaaminen [email protected] 29.1. Palkintojenhakukoulutus [email protected]

11.–17.2.2013 Nuorkauppakamariviikko: 11.2. NKK-toiminnan esittely/Start [email protected] 16.2. Balance in Life ENKK

25.2. HNKK:n vuosikokous

lokakuu HNKK:n vaalikokous13.–14.12.2013 Pitkä Lounas

Kansainvälisiä kokouksia25.–28.4.2013 JCI European Capitals Meeting Berliini 29.5.–1.6.2013 JCI European Conference Monte Carlo, Monaco 24.–26.7.2013 JCI Global Partnership Summit New York; USA lokakuu 2013 JCI EU Know-How Transfer Brysseli4.–9.11.2013 JCI World Congress Rio de Janeiro

Kansalliset ja aluekokoukset1.–3.3.2013 Alue A vuosikokous Porvoo 19.–21.4.2013 Kansallinen vuosikokous Mikkeli17.–19.5.2013 Strategia! -koulutus 20.–22.9.2013 Alue A vaalikokous Hanko11.–13.10.2013 Kansallinen vaalikokous Joensuu

Wednesday Clubin kokoontumiset9.1.2013 Havis Amandat13.2.2013 JCI Cosmopolis13.3.2013 Helsingin Nkk10.4.2013 Helsinki Itäväylän Nkk8.5.2013 Keskuspuiston Nkk12.6.2013 Espoon Nkk14.8.2013 Vantaan Nkk11.9.2013 Havis Amandat9.10.2013 JCI Cosmopolis13.11.2013 Helsingin Nkk11.12.2013 Helsinki Itäväylän Nkk