Top Banner
Fjellheim NYTT NR. 4 2015 36. ÅRGANG LES OM REKTORS HJØRNE ANDAKT ÅRETS ELEVSTEVNE SKOLETUR TIL ISLAND ELEVENES PRAKSIS BOF KORTKURS 2016 MM Organ for Fjellheim Bibelskole og Fjellheim Kurs- og Misjonssenter, Tromsø Og han skal va ed!
8

Fjellheimnytt nr 4 2015

Jul 24, 2016

Download

Documents

Wera AS

Magasin for Fjellheim Bibelskole og Fjellheim Kurs- og Misjonssenter i Tromsø
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Fjellheimnytt nr 4 2015

FjellheimNYTTNR. 4 2015 36. ÅRGANG

LES OM REKTORS HJØRNE ANDAKT ÅRETS ELEVSTEVNE SKOLETUR TIL ISLAND ELEVENES PRAKSIS BOF KORTKURS 2016 MM

Organ for Fjellheim Bibelskole og Fjellheim Kurs- og Misjonssenter, Tromsø

Og han skal vera fred!

Page 2: Fjellheimnytt nr 4 2015

... Sigrid Töyrä (07/08) og Tomas Eklund (11/12) har forlovet seg?

... Øyvind Barlaup (09/10) og Solveig Ekornes Håskjold har forlovet seg?

... Arne Krogsæter (14/15) og Elisabeth Halland Molvik har forlovet seg?

... Ragnhild Kråvik (11/12) og Magne Aarbø har forlovet seg?

... Maria Bø (12/13) og Rune Bremset (09/10) har forlovet seg?

... Ingvild Sørfonn Pedersen (12/13) og Ole Christian Vedvik (10/11) har forlovet seg?

... Kristine Gudmestad (09/10) og Erik Tungland har forlovet seg?

... Karina Louise Tugwell og Leif Are Aasen (begge 13/14) har forlovet seg?

... Karen Jørgine Jensstuen (elev 13/14, ettåring 14/15) og Trond-Ivar Mikalsen (elev 13/14, team 14/15) har forlovet seg?

... Thomas Samnøy (10/11) giftet seg med Marita Blom i sommer?

Hvis du har informasjon om tidligere elever som du mener bør stå i denne spalten, må du gjerne tipse oss om dette.

Utanfor vindauget mitt ser eg eit Tromsø som har vorte dekka av eit kvitt teppe av snø. Vinteren har endeleg kommen til Nord-Noreg, til glede for mange. Det at Fjellheim er ein bibelskule i denne landsdelen ynskjer me også skal prega skulekvardagen. Sjølv om hovudtyngda av elevar og personale ved skulen har sitt opphav ved sørlegare breiddegrader så ynskjer Fjellheim å vera ein skule som vektlegger at me har ein nordnorsk tilhøyring og identitet. Dette er også grunnen til at me ynskjer at elevane skal få eit møte med landsdelen gjennom dei ulike reisene og praksistilboda me har.

Som ein forlenging av dette har me også i mange år hatt turnéar til Russland og Nord-Sverige. Dessverre vart haustens turné til Russland utsett, men me vonar at det let seg gjera med ein tur i løpet av våren. Samstundes fekk somme elevar vitja eit anna land som også passar inn i denne arktiske profilen. Fire elevar og ein lærar var på Island på utreisehelg tidlegare i år. Dette kan du lesa meir om seinare i dette nummeret av Fjellheimnytt. Me er takknemlege for den kontakten som er oppretta med islandske kristne og vonar at det også kan vera mogleg å få til liknande besøk dei kommande skuleåra!

Når det gjeld drifta ved skulen så ser me også i år at det stadig kjem gåver til skulen i ulike storleiker. Det er også svært gledeleg at fleire ser ut til å verta faste gjevarar som gjev månadlege gåver til skulen. Utan alle desse gåvene hadde det vore umogleg å driva Fjellheim. Takk til kvar og ein som er med å gjer det mogleg å driva denne bibelskulen! Samstundes er me dessverre eit stykke etter budsjett når det gjeld enkeltgåver. Derfor vert også eventuelle gåver fram mot jul sett stor pris på.

På Fjellheim ynskjer me å leggja til rette for at dei elevane som er hjå oss får eit best mogleg skuleår. Samstundes er det slik at når eit skuleår nærmar seg halvferdig må også førebuingane for neste år byrja. Det er ein god del søkjarar som allereie har meldt si interesse for skuleåret 2016/17. Medan ein del bibel-skular har fortløpande opptak så venter me med fyrsteopptak til 1.februar. Dette vert gjort for å sørgja for at flest mogleg søkjarar skal verta vurdert på likt grunn-lag ved opptaket. Viss du kjenner nokon som vurderer eit bibelskuleår til neste år så kan det vera ein god idé å minna dei om å søkja på Fjellheim før 1.februar.

Til slutt vil eg avslutta med å helsa dykk med eit lite bibelord i adventstida. Tida me lever i er ei konfliktfylt tid prega av uro. For 2700 år sidan levde Mika i ei tid i Israel som også var prega av internasjonale konfliktar. I den tida gav Gud eit trøystebodskap til Mika og dei andre i Israel som ikkje hadde gått bort frå trua på Herren. Trøysta var ein gut som skulle verta fødd i Betlehem. Herren seier mellom anna om denne guten i Mika 5:4 – «Og han skal vera fred». Me lever i tida etter at dette barnet, Jesus, har vorte fødd. Jesus kom, men han skal og komma igjen. For Guds folk er tida no ei ventetid – ei ventetid på at Jesus skal komma igjen og frelsa det folket som han har kjøpt med sitt blod. Og når han kjem, då skal det vera fred. Då skal all urett vera forbi og Guds evige, gode og herlege fredsrike skal vera realiteten for einkvar som i dette livet sette si lit til Jesus. Med ynskje om ei velsigna høgtid!

Ingvald André Kårbø

REKTORS HJØRNE Visste du at...

2

Page 3: Fjellheimnytt nr 4 2015

ANDAKT2.Tim 2,1: «Bli da du, min sønn, sterk ved nåden i Kristus Jesus!»

Dette er noe som ligger Paulus på hjertet, dette er det Paulus virkelig ønsker å formidle til Timoteus. Det er viktig at vi tar dette til oss, og grunner på det i vårt hjerte!

«Sterk ved nåden i Kristus Jesus» hva er det egentlig som ligger i dette? Vi må spørre, hva er vår styrke? Hvor er det vi henter vår styrke fra? Dette verset viser oss at nåden ikke bare er en kunnskap, det er noe konkret inn i våre liv. Nåden gir liv og styrke! I oss selv? NEI! I Kristus Jesus!

Når Paulus snakker om sin egen kunnskap og visdom, så sier han dette i Fil 4,8: «Jeg akter i sannhet alt for tap, fordi kunnskapen om Kristus Jesus, min Herre, er så mye mer verd».

Styrke i dag, er det som gjør MEG sterk. For å se om vi er sterke kristne, bruker vi våre menneskelige målinger. Hvor mye bibelkunnskap har jeg, visdom, hva forstår jeg av Guds ord? Men Paulus sier ikke til Timoteus at han må bli sterk i kunnskap og visdom. For det har ikke noe med styrke å gjøre! Nåden er at Kristus sonet din synd i ditt sted, at han tok ditt og gav deg alt sitt, sterke i oss selv? NEI! Sterke i Kristus.

Kristendom er mer enn kunnskap og lære, det er livet. «Ransak dere selv!» 2.Kor 13,5. Hvor er din styrke? Hva er din styrke? Hvem er din styrke? Paulus gav opp styrken i seg selv, han kaller alt for tap. Han vitner i Fil1,21: «For meg er livet Kristus». Han mistet seg selv og all tro på egen styrke og kunnskap, han fikk noe større! Skal vi bli sterke i Kristus må vi gi opp vår egen styrke. Livet vil preges av der styrken hentes. Kunnskap er viktig, men hvis ikke livet i

Kristus er i bunn så vil ikke kunnskapen få tyngde og betydning i livet. Hvilken plass har nåden i Kristus, i ditt liv? Er det bare en kunnskap? Eller er det noe som er for deg? For det er virkelig for deg!

ELEVSTEVNE4.–6. mars 2016

5-, 10-, 20-, 25-, og 30-årsjubilanter er spesielt velkomne. Stevnet arrangeres i etterkant av siste kortkursuke (uke 9). Har du anledning, meld deg gjerne på dette.

Fredag 4. marsKl. 17.00 – InnkvarteringKl. 19.00 – KveldsmatKl. 20.00 – Møte

Lørdag 5. marsKl. 09.00 – FrokostKl. 10.00 – FormiddagsmøteKl. 14.30 – GrøtKl. 16.00 – KullsamlingerKl. 19.00 – Festkveld for jubilanter

Søndag 6. marsKl. 09.00–10.00 – FlexifrokostKl. 11.00 – Møte med Fjellheim

MisjonsforsamlingKl. 13.30 – Avslutningsmiddag

Pris for helga: kr. 500,-

Thor Fremmegård, Ingvald André Kårbø m.fl. blir med denne helga.

Påmelding til [email protected] eller på tlf. 479 13 125

Håkon Leirvik

I løpet av høsten har elevflokken stadig vokst. Vi har fått 6 nye elever siden forrige nummer gikk i trykken. Her er de:

Nye elever

Elias Lampa,Luleå, Sverige

Miryam Lampa,Luleå, Sverige

Hanna Victoria Hansen,Minde, Bergen

Thomas Usken, Hommersåk

Elias Vollan, Sør-Arnøy

Jobel Rojas,Mestervik

3

Page 4: Fjellheimnytt nr 4 2015

UTREISEHELG TIL ISLANDEn kald oktoberdag satte 5 trøtte nordmenn seg på et fly som skulle ta dem til Island. Vi var alle spente på de fem neste dagene som lå foran oss. Da vi ankom flyplassen på Island takket vi fint nei til GPS (som kostet ekstra) og satte oss i leiebilen som skulle ta oss rundt på øya. Det store spørsmålet var: hvordan skal man klare seg i et nytt land uten GPS? Dette resulterte i mye bruk av 3G, vi fikk oppleve alle kriker og kroker i Reykjavik og vi kom for sent til alle avtaler. Ved en tilfeldighet oppdaget vi siste kvelden at det var GPS i bilen. Dette endte i hylende latter og tårer.

Målet med reisen til Island var å gjøre Fjellheim kjent, og vi fikk på kveldene delta på møter både for unge og eldre. Vi fikk bidra med tale, vitnesbyrd, sang og rap. Dette var både spennende og utfordrende. Vi ble ønsket varmt velkommen av menigheten. På Island er det få kristne, og mange står gjerne alene som kristne i sine miljøer. Det kristne arbeidet som blir drevet der er derfor veldig viktig for de kristne, og gjerne spesielt for ungdommene.

Formiddagene ble brukt til sightseeing og vi fikk se det meste Island har å by på. Vi ble vist rundt i hovedstaden og fikk se de mest kjente monumenter. Litt senere uti uka var vi så heldige og fikk besøke The Blue Lagoon. Her var det full avslapning og hvite ansiktsmasker. Andre ting vi fikk krysset av to do-listen var geysir, varme kilder og Gullfoss. Vi fikk også med oss en hyttetur med våre nye islandske venner. Her var det spill, sang, jacuzzi, språklæring og god drøs som stod på programmet.

Jeg er utrolig takknemlig for muligheten jeg fikk til å reise til Island. Det var et land utenom det vanlige. Vakker natur, morsomt språk, trosstyrkende møter, nye venner, fine minner, bilkjøring, latter og eyjafjallajökull er ord som for meg beskriver denne turen.

Ta gjerne menighetene, ungdommene og det kristne arbeidet på Island med i bønn. Be om at flere må få et møte med Jesus og om at Gud må verne om de kristne og velsigne det arbeidet de driver med.

Kristine Hegle

bildetekst

4

Page 5: Fjellheimnytt nr 4 2015

PRAKSISEN TIL ELEVENE!I løpet av bibelskoleåret er elevene innom flere forskjellige fag. Et av disse fagene er praksis. Elevene har praksis hele 4 timer i uken, inkludert reise, forberedelse, opplegg og evaluering. Dette gjør praksisfaget til det største faget de har i løpet av året. Vi i personalet som legger til rette for praksis er opptatt av at elevene skal kunne velge mellom et mangfold av praksisplasser slik at hver og en finner noe som de kan trives med.

HVA HAR ELEVENE VALGT I ÅR?I Fjellheim Misjonsforsamling er elevene med på barnepass, søndagsskole, pianospilling og fredagskaffe. Det siste er et lavterskeltilbud til eldre personer der elevene ordner kaffe, enkel servering og en møtedel med sanger og andakt. Ellers i Tromsø er noen av elevene med på å besøke eldre mennesker på Laureng omsorgsbolig, noen er med på gateevangelisering, mens andre har valgt å hjelpe til i gjenbruksbutikken nede i sentrum. I tillegg er noen av elevene med på leir og lagsarbeid rundt omkring i Troms fylke. Det er allidrett i Kårvikhamn utenfor Finnsnes, på Sjursnes og Lunheim som ligger utenfor Tromsø, barnelag i Kattfjord, skolelag i Lavangen som ligger ca 20 mil sør for Tromsø og ulike leirer enten på Fjellheim, Trollvik, Karalaks i Finnmark og Skoghus på Senja. Vi har også elever som drar til Nordborg vgs på Finnsnes for å arrangere møter og henge med elevene der. Du som leser dette kan nå umulig være i tvil at vi har et fantastisk variert praksistilbud for elevene på Fjellheim!

HVA ER MÅLET MED PRAKSISEN?Vi har et stort ønske om at elevene skal få mye ut av praksisen de er med på. Det er lett å tenke at de er en stor ressurs som regionen kan utnytte til sin fordel. Vi har satt som krav at praksisplassene ikke skal være driftsavhengige av Fjellheimelevene i tillegg til at hovedleder på praksisplassene følger elevene opp underveis. Hovedmålet med praksisen finner vi også i læreplanen. Der heter det at elevene skal øke kunnskap og modenhet gjennom organisering, formidling og møte med mennesker. I organiseringen skal elevene lære å planlegge og gjennomføre ulike opplegg på de forskjellige praksisplassene. Gjennom formidling får elevene delt personlige vitnesbyrd, de har andakter og drar da nytte av det de lærer i undervisningen på bibelskolen. Det siste punktet er møte med mennesker. I praksisen får elevene en unik mulighet til å møte mennesker de ellers ikke ville truffet på. For å sikre oss at disse målene blir nådd får elevene oppfølging i tillegg til at det blir gjennomført evaluering hvert semester.

3 ELEVER OM PRAKSISENDe tre utvalgte elevene fikk følgende spørsmål:

1. Hva slags praksis er du med på og hva gjør du der?

2. Hva er det beste med praksis?

3. Fortell om et spesielt minne du har fra en av praksistimene

Lise Marcela Jekteberg: 1. Jeg har gateevangelisering der vi deler ut kaffe og snakker med folk om Jesus. I tillegg er jeg med som leder på leir.

2. Det beste ved denne praksisen var å faktisk få se og forstå den utrolige viktigheten av kristent barnearbeid - særlig her i nord! Det var helt ærlig en veldig kjekk opplevelse og jeg reiste hjem rikere.

3. Jeg husker sporleken vi hadde. Jeg var praktisk talt et av barna der vi lekeslåss i lyngen. De lo og de var glade. Husker ennå følelsen av å kunne fortelle dem at Jesus elsket dem og ønsket å bli kjent med dem på møte den kvelden. Selv om de var slitne, hadde de mange spørsmål om Jesus. Å kunne være en del av livene deres den helga og fortelle dem at Jesus også ville være en del av livene deres, ble så viktig! Det ER så viktig!

Jone Trefjord:1. Jeg er med på gateevangelisering og skolelaget i Lavangen. På gateevangeliseringen deler vi ut kaffe og snakker med folk om Jesus. I Lavangen har skolelaget ungdomskvelder der vi deltar med vitnesbyrd og sosiale aktiviteter.

2. Det beste er at du får være med på å spre evangeliet videre. Det er veldig fint å få sette ord på hva det egentlig er vi tror på. Det gir meg mye selv når jeg får dele ordet med andre.

3. En gang på gateevangeliseringen traff jeg på en person som hadde opplevd mye vondt. Det var veldig utfordrende å svare på hvorfor Gud tillot det onde, men selv om jeg ikke fikk gitt ham et svar på det, virket det som han ønsket å tro på Gud. Jeg håper han en dag får se Jesus!

Knut Olav Bjørgaas:1. Gateeavangelisering og gjenbruksbutikken. På gaten så deler jeg ut kaffe og kjeks til folk og snakke med de om Jesus. På gjenbruksbutikken selger jeg ting fra gjenbruken og snakker med folk som kommer innom.

2. Det er veldig spennende å få gode samtaler med folk på gaten, og så er det deilig å ha det rolig på gjenbruken :)

3. Det var en jeg snakket med på gaten som var interessert i å hjelpe meg å få fram det budskapet jeg ville få fram, så vi snakket kjempelenge.

Per Inge Belt

5

Page 6: Fjellheimnytt nr 4 2015

En kald tirsdag i november hanket vi inn 3 såkalte BOFere og trykket dem sammen i en sofa for å bli bedre kjent med hva BOF egentlig er. ‘BOF’ er nemlig ingen henvisning til tryllekunstnere og magikere, men en forkortelse for Fjellheims andreårslinje ‘Bibel og Formidling’.

I år er det andre gang BOF tilbys på Fjellheim. På folkemunne kalles det gjerne ‘forkynnerlinja’, men elevene understreker at det er et feil begrep. «BOF er et år for dem som ønsker å være med å bringe evangeliet ut på en eller annen slags måte, som forkynner, barne- og ungdomsarbeider, lagsarbeider eller annet,» forklarer Benjamin Eftevand. Tormod Gusland referer til hovedansvarlig for kurset, Endre Stene, som startet året med å si at det først og fremst handler om å vitne.

BOF-elevene er en sammensatt gjeng. «Tenk på godt-og-blandet-posen,» forklarer Josef Birgersson. «Hele posen er god, men vi har ulike bakgrunner og ulike tanker om hva vi vil med året.»

I år består BOF-klassen av ni gutter og ei jente. Tormod er den eneste av dem som ikke har hatt et år på Fjellheims «vanlige» bibelskoleår. Han er utdannet lærer og har jobbet noen år i Alta. Han hadde allerede tenkt på BOF et par år før han søkte. «Jeg syntes det hørtes spennende og givende ut, og kjente at det var noe jeg hadde lyst til.» Tidligere har han drevet med barne- og ungdomsarbeid og trives godt med det, men i løpet av året har han også fått øynene opp for det å kunne være med å dele med voksne.

Benjamin var ettåring på Fjellheim i fjor. Han hadde egentlig startet et annet studie i høst, men da det viste seg å være feil, kom han tilbake til Fjellheim som BOFer nr. 10. «Gud viste veien,» forklarer han.

Selv om de fleste elevene, som sagt, har god kjennskap til bibelskolelivet fra før, er BOF ganske annerledes enn et såkalt «vanlig» bibelskoleår. «Vi har mer praksis og mange flere forskjellige lærere,» forklarer Josef. Benjamin legger til at det er mer fokus på formidling. Det er også større grad av oppgaveskriving og andaktsøvelser. Kanskje kan det økte omfanget av krav virke skremmende på noen, men for Josef var det nettopp det som tiltalte ham. «Jeg ønsket mer enn et ‘vanlig’ bibelskoleår,» sier han.

Omtrent halvparten av skoleåret tilbringer elevene i ulike typer praksis. De har lokalpraksis i Tromsø, med lagsarbeid, sykehjem, søndagsmøter og konfirmasjonsopplegg, og så reiser de rundt i Norges land sammen med forkynnere og andre på møteuker, skolebesøk, leir eller andre ting. «Praksisen er individuelt tilpasset etter det man ønsker og der man føler et kall eller nådegave,» forklarer Josef. Tormod understreker at det har vært veldig fint å komme rundt på mange ulike steder og treffe mange ulike folk.

Når vi til slutt spør om det er noe annet de ønsker å få frem når det gjelder BOF, kommer det ganske enstemmig fra guttene i sofaen: «Vi er helt vanlige folk.» BOF er nemlig ikke kun for dem med mye erfaring og fartstid innen forkynnende virksomhet, det er, som allerede nevnt, ei linje for dem som ønsker å bringe evangeliet ut på en eller annen slags måte. Og hvem er vel bedre egnet til å nå vanlige folk enn nettopp vanlige folk?

Maria Hellestøl

BLI KJENT MED BOF

Benjamin Eftevand, Josef Birgersson og Tormod Gusland

BIBEL OG FORMIDLING (BOF)

• Første gang tilbudt skoleåret 2013/2014

• Består i år av 10 elever

• Skal hjelpe og forberede elevene for ulike typer formidling av evangeliet

• Ca. 50 % undervisning og 50 % praksis

• Tilbys neste gang skoleåret 2017/2018

6

Page 7: Fjellheimnytt nr 4 2015

I høst begynte det en ny lærer på Fjellheim. Det har ført med seg bare føtter og beatboxing i gangene, banankasser og biljardkuler i klasserommet og, ikke minst, økt forekomst av nordnorsk dialekt på Fjellheim.

Jørgen Storvoll er en skjeggete, men forholdsvis ung, mann på 30 år fra det han selv beskriver som «lille, vakre Brøstadbotn i Midt-Troms». Etter teologistudier og 2 år som frikirkepastor i Trondheim er han nå tilbake i Nord-Norge sammen med sin kone Ingunn Sofie og 3 gutter. Om noen måneder økes familien med ei lita jente.

Selv om det er krevende å flytte til et nytt sted med en hel familie, og all sjongleringen det fører med seg, trives Jørgen godt så langt. «Jeg føler meg hjemme, at jeg får være meg selv og dele det jeg tenker om ting og dele det jeg er overbevist om i lys av Guds Ord. Jeg tror det er viktig at bibelskoler ikke har tabuer rundt vanskelige tema. Det er supert med elever som utfordrer og spør vanskelige spørsmål. Det er lærerikt for alle parter! Jeg føler jobben ‘matcher’ meg godt.»

Selv om det finnes likheter mellom å være pastor og bibelskolelærer, er det helt klart to ulike jobber. «Jobben her er nok mer spisset og konkret, selv om det er mye annet som følger med utenom selve timene. Pastorlivet spriker mer i mange retninger. Der følger man også flokken over lengre tid og er tettere på det virkelige livet, mens bibelskoleelevene er nye hvert år,» forteller Jørgen. Han synes det er spennende å følge elevflokken. De er i en alder hvor mange står på randen til en ny livsepoke og snart skal i gang med studier, familieliv og lignende.

Og dette med familielivet og tema som mann og kvinne, ekteskap, kristen trosopplæring og oppdragelse, er noe Jørgen brenner for. «Jeg kjenner hjerte for særlig unge menn, og ser et behov for å satse mer på dem og hjelpe dem til å ‘kapre’ sine roller. Vi lever i en kultur og et land hvor det er litt vanskelig å finne ut hva man skal og kan gjøre som mann,» utdyper han.

Fjellheim er kjent for å være en bibelskole med forholdsvis mye bibel-undervisning. Dette passer Jørgen bra. «Jeg er opptatt av at folk skal få et tett forhold til Jesus og Guds Ord, særlig det å kunne fundere troen og livet på Ordet,» forklarer han.

I ny jobb er det mye man skal sette seg inn. Som lærer skal man ikke bare fordype seg og forstå et tema selv. Man skal også kunne formidle det videre. Jørgen liker å være kreativ og har blant annet hatt timer med bananesker, biljardkuler og gaffateip som rekvisitter, i tillegg til ulike moderne presentasjonsverktøy. «Elevene har nok blitt prøvekaniner for mitt nysgjerrige og kreative hode. Jeg har fått testet mange ting som jeg ikke tidligere har hatt rom for å bruke. Jeg tror det er bra å bryte litt med typisk undervisning og ha variasjon, men jeg innser at dette er en ‘hest som jeg å tøyle’.»

Og når man spør elevene hva som er typisk Jørgen, er det nettopp det de nevner; han er teknisk - og han raper høylytt i timene!

Maria Hellestøl

NY LÆRER

Lyst å annonsere i Fjellheimnytt? Da kan denne plassen bli din! Interessert?

Ta kontakt på [email protected]

7

Page 8: Fjellheimnytt nr 4 2015

RETURADRESSE: Fjellheim Bibelskole, Mellomveien 96, 9006 Tromsø

GLIMT FRA HVERDAGEN

Miljø

mer

ket t

rykk

sak

2041

071

1, 8

5485

Wer

a as

Mellomvegen 96, 9006 TromsøTelefon: 77755560E-post: [email protected]: www.fjellheimbibelskole.noGaver til skolen: 0520 60 81343

Rektor: Ingvald André Kårbø (vikar høsten 2015)Lærere: Hanna Nilsen, Per Inge Belt, Jørgen Storvoll, Endre Stene, Rune Espevik (vikar høsten 2015)Adm.leder: Marit GundersenKjøkkenleder: Anne Britt BjergaInternatleder: Ragnhild KråvikVaktmester: Eivind GagnatKontormedarbeider: Maria HellestølEttåringer: Camilla Vallgren, Kristine Harestad og Claudia Fauske Ignacio

FJELLHEIM KURS- OG MISJONSSENTERInternett: www.mellomvegen96.noGaver til misjonssenteret: 3000 26 86712Telefon: 479 13 125

Ansatte: Ingvald André Kårbø (vikar høsten 2015), Marit Gundersen og Ragnhild KråvikAnsvar for: Kortkursdrift, Nord-Norge-team og utleie av lokaler

FJELLHEIMNYTT, kontaktorgan for Fjellheim Bibelskole og Fjellheim Kurs- og Misjonssenter, kommer ut 4 ganger pr. år. Red.: Marit Gundersen og Maria Hellestøl Frivillig kontingent.

Uke 6

INGVALD ANDRÉ KÅRBØ Tema: Lutherske kjernesannheter for vår tid

ØIVIND KRINGSTAD Tema: Bibelske personer – i møte med Jesus

OSVALD HINDENES Tema: Guds medarbeidere, Misjon – evangelisering og bistand

Uke 7

JON SYVER NORBYE Tema: Bibelen i sjelesorgen, følelser og formidling, skriftemålet

HANNA NILSEN Tema: Bitterhet og offerrollen, Kallet til å være kone og mor

JØRGEN STORVOLL Tema: Kallet til å være ektemann og far

JAN HELGE AARSETH Tema: Sjelesorg fra Salmenes bok, evangelisk frihet i møte med ulike åndsretninger

Uke 8

JOHANNES KLEPPA Tema: Det kristne livet – Rom 6-8

INGVALD ANDRÉ KÅRBØ Tema: Jesu avskjedstale

LARS KJETIL EMBLEM Tema: De ti bud

Uke 9

GUNNAR ANDERSSON Tema: Jakobs brev, Matt 1

ØYVIND SAMNØY Tema: Abrahams tro og liv

THOR FREMMEGÅRD Tema: Fra 2.Korinterbrev, Troens paradokser / «motsetninger»

Påmelding og informasjon: tlf. 47913125 / [email protected] (pr. uke) full kost og losji: Enkeltrom 3000,- / 1800,- (studenter) Dobbeltrom 2400,- / 1400,- (studenter) Arr.: Fjellheim Kurs- og Misjonssenter

KORTKURS VINTEREN 2016 – UKENE 6–9Kortkurs er ukeslange bibelkurs for ungdom og voksne i alle aldre. Undervisningen er på for middagen og på ettermiddagen. Mellom under visnings øktene er det god tid til hvile, turgåing, sightseeing, eller bare sitte igjen med en kaffekopp og en god prat. På kveldene er det uformelle samlinger.