Top Banner
Fjellheim NYTT NR. 3 2015 36. ÅRGANG LES OM ELEVSTEVNE KORTKURS NYTT PERSONALE NYTT NN-TEAM INTERVJU MED REKTORS VIKAR NYE ELEVER MM Organ for Fjellheim Bibelskole og Fjellheim Kurs- og Misjonssenter, Tromsø
8

Fjellheimnytt nr 3 2015

Jul 23, 2016

Download

Documents

Wera AS

Magasin for Fjellheim Bibelskole og Fjellheim Kurs- og Misjonssenter i Tromsø
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Fjellheimnytt nr 3 2015

FjellheimNYTTNR. 3 2015 36. ÅRGANG

LES OM ELEVSTEVNE KORTKURS NYTT PERSONALE NYTT NN-TEAM INTERVJU MED REKTORS VIKAR NYE ELEVER MM

Organ for Fjellheim Bibelskole og Fjellheim Kurs- og Misjonssenter, Tromsø

Page 2: Fjellheimnytt nr 3 2015

Vi på Fjellheim vil først av alt rette en stor takk til alle våre venner som hvert år støtter skolen med økonomiske midler. Uten denne uvurderlige støtten hadde det vært umulig å drive bibelskolen!Samtidig har året 2015 har brakt noen økonomiske utfordringer til Fjellheim. For det første påvirker den svake kronekursen også økonomien ved skolen vår. I vinter opplevde vi en tydelig økning av utgiftene i Bolivia på grunn av et økt kostnadsnivå. Dette er en viktig faktor som gjør at vi per nå er et stykke etter budsjett. Hvis vi retter blikket fremover i 2015, så er det slik at kostnadene ved skoledriften denne høsten øker, selv om det totale elevantallet ikke har økt. Da vi i år har to klasser, medfører dette et økt behov for lærerkrefter. Samtidig øker ikke statstilskuddet da dette blir regnet ut fra antall elever. Dette medfører at det per nå ser ut som at resultatet ved årsslutt kommer til å bli en del dårligere enn budsjettert. Derfor er vi også denne høsten avhengig av støtte fra våre venner for at dette underskuddet skal bli minst mulig.

Ingvald André Kårbø

... Maria Samnøy (10/11) har giftet seg med Ole Martin Brennsæter?

... Per Inge Belt (idretts- og friluftslærer) har giftet seg med Karoline Pedersen?

... Martha og Johannes Sæleset (begge 09/10) har blitt foreldre til Aslak?

... Gunnlaug Kristoffersen (09/10) har giftet seg med Espen Lødemel Bø?

... Claudia Fauske Ignacio og Henrik Hegle (begge 14/15) har forlovet seg?

... Hanna Aksnes og Pål Andreas Berntsen (begge 11/12, team 12/13) har giftet seg?

... Dordi Anna Tollheim (07/08, team 08/09 og internatleder 11-14) og Kjetil Apeland (vaktmester 08-11) har giftet seg?

... Inga Kristine Birkeland og Håkon Leirvik (begge 13/14) har giftet seg?

... Åshild Almedal (09/10) og Mathias Sandvær Eftevand (07/08, BOF 13/14) har giftet seg?

... Josefine (12/13) og Tomas Krüger (08/09, kjøkkenleder 12/13, BOF 2013) har blitt foreldre til Noah?

... Rakel Byberg (07/08) har giftet seg med Helge Gangstø?

... Sigrid Dahle (08/09) er forlovet med Thorstein Kjønnø?

... Maria Birkedal (11/12) og Håvard Høie har giftet seg?

... Britt Lene (03/04) og Eivind Gagnat (08/09, team 09/10 og vaktmester fra 2012) har fått en gutt?

... Marianne (08/09) og Wilhelm Nessa (07/08 team 08/09) har blitt foreldre til Silas?

Vet du om noe som burde stått her? Send en mail til [email protected]!

Det nye skoleåret er nå i full gang her på Fjellheim. Med forventning hadde vi sett frem mot at vi endelig skulle møte årets elever under åpningsdagene i august. Etter at det nå har gått noen uker har vi fått bekreftet førsteinntrykket vårt – denne gjengen er virkelig en flott elevflokk! Vi i personalet gleder oss til å tilbringe resten av skoleåret sammen med dem.

Det totale elevtallet denne høsten er 50 elever, noe som er uendret sammenlignet med fjoråret. Av disse går 40 i den vanlige bibelskoleklassen. Dette er en liten nedgang fra fjoråret, men vi håper at dette kan bidra til at Fjellheim i ennå større grad kan være en heim der hver enkelt person opplever at de blir sett og inkludert.

I tillegg arrangerer vi i år for andre gang andreårskurset Bibel og formidling (BOF) på Fjellheim. Der er det en rekordstor klasse på ti elever som har begynt. Dette er til stor oppmuntring i en tid der det har vært en del nedadgående piler når det gjelder tradisjonell møtevirksomhet og barne- og ungdomsarbeid. Her er det ti personer som har satt av et år av livet sitt for å lære mer fra Guds ord med tanke på å være med å formidle det videre til andre mennesker!

Når det gjelder personalsituasjonen, har det blitt en del endringer i forkant av dette skoleåret. Som du muligens allerede har lagt merke til, er det ikke Thor Fremmegård som skriver «rektors hjørne» i dette nummeret. Ta det helt med ro. Thor har ikke sluttet på Fjellheim. Han har denne høsten studiepermisjon. Denne ordningen har Fjellheim for at personer som har jobbet med undervisning over lengre tid kan få et pusterom til hvile og ny inspirasjon til fremtidig tjeneste. Vi håper at studie permi-sjonen kan være en god tid for Thor som gjør at han kommer tilbake med et fornyet engasjement etter nyttår!

I Thor sitt fravær er det jeg, Ingvald André Kårbø, som er konstituert rektor. Som tidligere nevnt er det også en del endringer i lærerkollegiet denne høsten. Frem til jul vil Rune Espevik være lærervikar på bibelskolen. Også Jørgen Storvoll og Endre Stene er nye fjes i personalet dette semesteret.

Vær gjerne med å be for nye i personalet og årets elever! Be om at de gjennom året må få kjenne Kristi kjærlighet som overgår all forstand. (Ef 3:19)

Ingvald André Kårbø

REKTORS HJØRNE Økonomi

Visste du at...

2

Page 3: Fjellheimnytt nr 3 2015

ANDAKT«I blant er jeg lei meg, i blant er jeg glad, i blant kommer sorger på rekke og rad, i blant faller regnet, i blant er himmelen blå, men Jesus er den samme han passer på» Denne barnesongen lærte eg som lita, og med jamne mellomrom så kjem den for meg når eg treng den. Den er ganske enkel og kort, men for meg har den vore ei stor påminning om Guds trufasthet.

Mange gonger har eg tenkt med meg sjølv; «held Guds løfte, kan han verkeleg tilgi meg igjen? Korleis kan hans kjærleik til meg være så stor? Korleis kan den vare, når eg er så kald, tørr og likegyldig?» Ofte når eg har tenkt dette, kjem barnesongen eg siterte i byrjinga for meg, og setninga som eg stoppar opp ved er; «Jesus er den same».

I Heb 6:17-20a står det «Gud ville gjera det heilt klårt for dei som skulle arva løftet, kor urokkeleg hans avgjerd var; difor gjekk han god for det med eid. Med løfte og eid, to ting som ikkje kan endrast – og Gud kan ikkje lyga – skulle vi ha ei sterk trøyst, vi som har gripe den vona som ligg framfor oss og såleis søkt redning. Denne vona er eit trygt og fast anker for

sjela. Det når innanfor forhenget, dit Jesus har gått i førevegen for oss»

Gud ville gjere det heilt klårt for arvingane (Gal 3:29), heilt klårt, at hans avgjersle var urokkeleg. Det står at vi har ei sterk trøyst i det løfte og den eid som Gud har gjeve oss, for det står fast og kan ikkje endrast. Då er det ikkje snakk om våre kjensler, tvil eller likegyldighet, men alt kviler på Guds løfte til oss.

«De var døde på grunn av misgjerningane og det uomskorne kjøtet dykkar. Men han gjorde dykk levande saman med Kristus då han tilgav oss alle våre misgjerningar. Skuldbrevet mot oss sletta han, det som var skrive med lovbod; han tok det bort frå oss då han nagla det til krossen» Kol 2:13-14.

Vi var døde, men Gud gjorde oss levande ved sin son Jesus Kristus! Har du tatt imot Jesus som din frelsar, gjeld denne sanninga for deg, og den gjeld til evig tid. I Jesus kan du med frimod gå fram for Gud med heile deg, din tvil, synd, nederlag, glede og frustrasjon, og vite at løftet held. Fordi vi har ein som har gått i førevegen for oss, og ropa ut frå krossen; «Det er Fullbrakt». Det var fullbrakt for 2000 år sia, og det er like fullbrakt i dag.

Her på jorda vi vil vi menneske møte på ulike situasjonar og ting som er uforståeleg. Det er som i barnesongen.

Men uavhengig av korleis du føler deg, eller korleis du har det akkurat no: Om du kjenner deg skjelvande og usikker, eller om du kjenner på takksemd for din Frelsar, så er Gud trufast og hans løfte er like fast og urokkeleg som det alltid har vore. For Jesus er den same!

«Jesus Kristus er i går og i dag den same, ja, til evig tid.». Heb 13:8

Ragnhild Kråvik

Kortkurs 2016 uke 6–9Uke 6Ingvald Kårbø Tema: Lutherske kjernesannheter for vår tidØivind Kringstad Tema: Bibelske personer – i møte med JesusCurt Westman Tema: Forbilder på Jesus i Mosebøkene

Uke 7Jon Syver Norbye Tema: Bibelen i sjelesorgen, følelser og

formidling, skriftemåletHanna Nilsen Tema: Bitterhet og offerrollen, Kallet til å være

kone og morJørgen Storvoll Tema: Kallet til å være ektemann og farJan Helge Aarseth Tema: Sjelesorg fra Salmenes bok, evangelisk

frihet i møte med ulike åndsretninger

Uke 8Johannes Kleppa Tema: Det kristne livet – Rom 6-8Ingvald Kårbø Tema: Jesu avskjedstaleLars Kjetil Emblem Tema: De ti bud

Uke 9Gunnar Andersson Tema: Jakobs brev, Matt 1Øyvind Samnøy Tema: Abrahams tro og livThor Fremmegård Tema: Fra 2.Korinterbrev , Troens

paradokser/«motsetninger»

Mer info og program kommer på nettsida www.mellomvegen96.no.Påmelding: [email protected], tlf 479 13 125.

Velkommen på kortkurs!

Ragnhild Kråvik

Nye i personaletOgså i år er det nye fjes blant personalet på skolen. På bildet ser du, fra venstre, Endre Stene fra Namsos, som er ansvarlig for Bibel- og Formidlings linja, Kristine Harestad fra Tananger og Claudia Fauske Ignacio fra Bygstad som er ettåringer på Kjøkken og renhold, Camilla Vallgren fra Luleå, Sverige, som er ettåring på kontoret, og Rune Espevik fra Ølensvåg, som er lærervikar fram til jul. Foran ligger Jørgen Storvoll fra Brøstadbotn, som er ny lærer.

Elevstevnet kommende vinter blir 4.–6. mars.Vi ønsker spesielt velkommen til 5-årsjubilanter (2010–2011), 10-årsjubilanter (2005–2006), 20-årsjubilanter (1995–1996), 25-årsjubilanter (1990–1991) og 30-årsjubilanter (1985–1986).Elevstevnet kan kombineres med kortkurs i uke 9.

Elevstevnet 2016

3

Page 4: Fjellheimnytt nr 3 2015

NYE ELEVER 2015/2016

Ann Elise Kiplesund, Saksvik

Anita Ivesdal, Ølensvåg

Geoffrey Michael Fagerli, Finnsnes

Hanna Kristina Egeland, Sandnes

Karen Solli, Brønnøy

Mariann Gudmestad, Lye

Sandra Kristin Gabrielsen, Harstad

Julie Hindenes, Ler

Margrethe Wallumrød, Sundbyfoss

Rebecca Fon, Sandnes

Hanna Skjæveland, Klepp Stasjon

Kathrine Hansen, Alta

Miriam Berge, Nærbø

Sara Linnea Tolås, Bønes

Hans Gjerde, Nærbø

Knut Olav Bjørgaas, Ålgård

Miriam Bøe, Lyngdal

Sebastian Birgersson, Gøteborg, Sverige

Helene Kallevik, Førresfjorden

Kristine Hegle, Nærbø

Miriam Ålen, Kvammen

Silje Hansen, Alta

Annica Kero, Pajala, Sverige

Augustin Mikalsen, Langfjordbotn

Bjørnar Blom, Rong

4

Page 5: Fjellheimnytt nr 3 2015

BOF-ELEVER

Ane Marte Mikalsen, Alta

Benjamin Eftevand, Kragerø

Harald Tjervåg, Rådal

Håkon Leirvik, Spillum

Håvard Egeland, Klepp Stasjon

Helga Sandvik, Kvernaland

Linnea Kero, Boden, Sverige

Mirjam Kero, Pajala, Sverige

Simon Bargård Otterå, Bergen

Jarle Espevik, Ølensvåg

John-Kjetil Gagnat, Ålvundfjord

Josef Birgersson, Gøteborg, Sverige

Mikael Kero, Boden, Sverige

Tormod Gusland, Helgeroa

Ingunn Tryland, Kristiansand

Lise Marcela Jekteberg, Hafrsfjord

Møyfrid Nordbø, Randaberg

Torstein Mangelrød, Kvelde

Jone Trefjord, Kvernaland

Maren Bore, Klepp Stasjon

Ragnhild Grødem, Nærbø

Øyvind Flatin, Skien

Edel Johanne Myraunet, Frosta

Elisa Urhaug, Straume

Erlend Sæther, Måndalen

5

Page 6: Fjellheimnytt nr 3 2015

Bli kjent med noen av årets eleverNytt skoleår, nye elever og nytt «bli-kjent-med-noen-av-årets-elever»-intervju. Enkelte ting hører liksom med til denne tiden av året. Så tradisjonen tro har vi plassert fire av årets elever i en sofa for å spørre dem følgende spørsmål: Hvorfor begynte du på Fjellheim? Hvordan har året vært så langt? Og hva gleder du deg til?

Linnea Kero fra Boden er en av årets fire svensker, og dessuten den eldste blant elevene. Hun vurderte allerede for ni år siden å søke på Fjellheim. Men det var midt i studier, så planene ble lagt på is. Etter flere år med studier og arbeid, kjente hun at hun trengte en «åndelig pause» fra arbeidslivet, og søkte på Fjellheim.

Miriam Bøe fra Lyngdal har vært innom dørene her før. Hun har nemlig vært to år på Midtsommertreff. «Jeg synes forkynnelsen og timene var veldig bra, og så virket det som et bra miljø her.»

Også Sandra Kristin Gabrielsen fra Harstad trekker frem undervisningen som en grunn til å begynne på Fjellheim. Hun hadde allerede tenkt litt på bibel-skole, men etter at Fjellheim arrangerte Distrikts-

bibelskole i Harstad i fjor, ble hun «ti ganger mer gira». Og da ei ikke-kristen venninne mente det var bortkastede penger – da måtte hun bare!

Knut Olav Bjørgaas fra Ålgård fikk høre om Fjellheim, og ikke minst Mongoliaturen, fra en tidligere elev. Da tiden var inne for å velge hva han skulle gjøre etter videregående skole, hadde han flere alternativ, men til slutt var det Mongoliaturen som tippet valget i Fjellheims favør. Ikke minst fordi han selv er misjonærbarn derfra.

I skrivende stund har tredje uke av skoleåret akkurat begynt, men elevene er enige om at det føles som om de har vært her lenge allerede – samtidig som tiden har gått veldig fort! Den første tiden kan egentlig best beskrives med ett ord; kjekt.

De nevner givende timer, fellesskap, kjekke kvelder på stua, fantastisk vær (ja, du leste riktig!), turer og andre aktiviteter, som for eksempel fotballkamp. Miriam forteller at da stilte de som ikke spilte opp som heiagjeng – med norske flagg og ansiktsmaling! Og når Sandra Kristin trekker frem sangkvelden elevene selv arrangerte en lørdags

kveld, er de andre enige i at det var en utrolig fin kveld og et høydepunkt så langt.

Men fortsatt gjenstår over ni måneder av skoleåret, og det er mye å se fram til. Linnea har det siste året tenkt mye på Jesu ord til den samaritanske kvinnen om at den som drikker av det vannet jeg vil gi, skal aldri mer tørste. «For meg er det timene som er i fokus, alt annet er pluss,» sier hun.

Også de andre gleder seg til å bli bedre kjent med Gud, Bibelen og seg selv. De trekker dessuten fram det å bli kjent med andre kristne og de mange turene. For Knut Olav er Mongoliaturen absolutt et høydepunkt, mens jentene fortsatt er usikre på om det blir Bolivia, Mongolia eller praksis i Norge til vinteren.

Spalteplassen nærmer seg full, og det er på tide å avslutte intervjuet. Vi lar Sandra Kristin få siste ord: «Jeg gleder meg til å se hva jeg sitter igjen med helt på slutten».

Maria Hellestøl

Vi er fire ungdommer som i fjor gikk på Fjellheim bibelskole, og som i år skal reise rundt i Nord-Norge og drive misjonsarbeid. I år består Nord-Norge-teamet bare av vestlendinger: Torunn Stople (20 år) fra Bergen, Bård Skeie Sørheim (20 år) fra Norheimsund, Mirjam Meling (20 år) fra Nærbø, og Eivind Helgeland (22 år) fra Jørpeland.

Vi gleder oss veldig til arbeidet som ligger fremfor oss, og er veldig takknemlige for muligheten til å gi videre det vi har fått. Vårt ønske er at Gud kan bruke oss til å nå mennesker, at Han kan tale gjennom oss, og at alt vi gjør skal være av ham. Uten Gud er alt vi gjør menneskeverk og følgelig nytteløst. Vi ber derfor dere om forbønn for at Gud må jobbe med oss og gjennom oss, og for arbeidet vi skal gjøre.

“For intet har dere fått det, for intet skal dere gi det.” Matteus 10.8

Til slutt vil vi hilse med et sangvers fra nr 705 i sangboken:“Din rikssak, Jesus, være skal Min største herlighet. Takk, at jeg også fikk ditt kall Og skal få være med!

Uverdig er jeg, Herre kjær, Å stå som lem i rikets hær. Men du som gav meg vennenavn Og tok meg ømt inn i din favn, Vil gi meg makt Å gå hvor du har sagt. “

Guds fred!

En liten hilsen fra Nord-Norge-teamet

Knut Olav Bjørgaas, Miriam Bøe, Linnea Kero og Sandra Kristin Gabrielsen

6

Page 7: Fjellheimnytt nr 3 2015

FREDAGTromsøTakke for Fjellheim Misjonsforsamling og be om et godt samarbeid med bibelskolen.Be om at elevene via praksisoppgaver med barne- og ungdomsarbeid, evangeli-sering, institusjonsbesøk m.m. kan være til velsignelse for mennesker i byen.

KortkursTakke for at kortkurs i mange år har samlet mennesker i alle aldre til stillhet og felleskap om Guds Ord.Be om Guds velsignelse over disse ukene 6-9 2016 på Fjellheim. Be for årets kortkurslærere.

EleverTakke og be for elevene fra Rogaland: Anita Ivesdal, Hanna Skjæveland, Hanna Kristina Egeland, Hans Gjerde, Helene Kallevik, Helga Sandvik, Jone Trefjord, Knut Olav Bjørgaas, Kristine Hegle, Lise Marcela Jekteberg, Maren Bore, Mariann Gudmestad, Miriam Berge, Møyfrid Nordbø, Ragnhild Grødem og Rebecca Fon.

LØRDAGMisjonBe for årets Boliviatur og Mongoliatur. Be for menighetene i Russland, som ikke får besøk av oss i år.Be om at et sterkt misjonskall for de som ikke har hørt evangeliet legges ned i elevene.

EleverTakke og be for elevene på Bibel og Formidling: Ane Marte Mikalsen, Benjamin Eftevand, Harald Tjervåg, Håvard Egeland, Håkon Leirvik, Jarle Espevik, John-Kjetil Gagnat, Josef Birgersson, Mikael Kero og Tormod Gusland.

ONSDAGØkonomi og driftTakke for alle de 50 elevene, som betyr mye for skolen økonomisk. Be om en fortsatt stabil og god økonomi for skolen. Be om at skolen forvalter alle sine midler på en sunn og nøktern måte.

StyretTakke for et godt og engasjert styre for skolen og be om at Gud får gi visdom til styret slik at det tas gode avgjørelser for skolens drift og framtid.

EleverTakke og be for elevene fra Trøndelag og Vestlandet (unntatt Rogaland): Ann Elise Kiplesund, Edel Johanne Myraunet, Julie Hindenes, Bjørnar Blom, Elisa Urhaug, Erlend Sæther, Miriam Ålen, Sara Linnea Tolås og Simon Bargård Otterå.

TORSDAGNord-NorgeTakke for det kallet som Gud ga mennesker om å reise en bibelskole i Nord-Norge.Be om at Fjellheim fortsatt får være til velsignelse for den nordlige landsdelen og for hele Nordkalotten via turneer, utreisehelger og distriktsbibelskoler.Be om Guds beskyttelse med englevakt på alle utreiser, bilturer m.m.

EleverTakke og be for elevene fra Østlandet og Sørlandet: Margrethe Wallumrød, Torstein Mangelrød, Øyvind Flatin, Ingunn Tryland og Miriam Bøe.

Nytt fjes på rektors kontorDe fleste har fått med seg at det er mye utskiftninger på Fjellheim, både av elever og ansatte. Rektor Thor Fremmegård har imidlertid vært skolens stabile overhode gjennom flere år. Men i år var det en annen kar å finne i rektors blå kontorstol da elever og ansatte troppet opp til nytt skoleår. Ingvald André Kårbø er fra Øygarden utenfor Bergen, teolog og har de siste fem årene jobbet som lærer på Fjellheim. Fram til jul skal han være vikar for rektor, som har studiepermisjon.

Det fortjener et lite intervju! Og hva er vel mer naturlig enn å starte med alle spørsmåls mor: «Hvordan føles det?» Et slikt spørsmål kan besvares både useriøst og seriøst. Ingvald har blitt en moden mann på 29 år, og velger den seriøse varianten med tre velvalgte ord: «Det føles spennende, utfordrende og interessant.»

Som sagt er det nå fem år siden Ingvald troppet opp til første arbeidsdag på Fjellheim. Og han mener selv han har forandret seg. «Som nyutdannet teolog var nok undervisningen min tyngre enn den er i dag.» Nå har han fått jobbe noen år med stoffet og blitt mer opptatt av hva det betyr for oss i dag.

Og takket være mørketidslampa som stråler på kontoret hans gjennom hele vinteren, har han etter hvert til og med lært seg å akseptere mørketida her nord. «Jeg liker den ikke, men vet at den kommer, og det er helt greit,» forklarer han.

Idet vi er i ferd med å gå videre til neste spørsmål, påpeker han at det grå håret har han sluppet unna så langt. Men det kommer vel når han runder tretti år den 4. november..?

Men hva er så inntrykket av rektorjobben så langt? «Det er en jobb der man får mange spørsmål. Jeg har ikke tidligere vært klar over hvor mange ganger det banker på rektors kontordør i løpet av en dag,» smiler han. Det er dessuten en mangesidig arbeidshverdag, der man må kunne litt av mye.

At Ingvald er en mann som liker å ha orden på ting, er noe både elever og andre kan merke. Allerede tre uker ut i året, kan man høre elevkommentarer som «vi må ikke bli for sene til timen, vi har Ingvald,» når friminuttet nærmer seg slutt. Og det er nok når han føler han ikke har kontroll og oversikt over hva han til enhver tid må gjøre, at Ingvald liker seg dårligst i rektorstolen.

Undervisningen er derimot det han trives best med, og han innrømmer at han lengter litt tilbake til bøkene når han sitter nedgravd i regnskapsrapporter. For selv om også rektor på Fjellheim har en del undervisning, blir det færre timer og mindre tid til forberedelser enn det han tidligere har hatt. «Men det er spennende å få jobbe med litt andre ting også,» avslutter han.

Maria Hellestøl

7

Page 8: Fjellheimnytt nr 3 2015

RETURADRESSE: Fjellheim Bibelskole, Mellomveien 96, 9006 Tromsø

Miljø

mer

ket t

rykk

sak

2041

071

1, 8

3132

Wer

a as

F

otog

rafe

r: P

er In

ge B

elt o

g C

amilla

Val

lgre

n

Mellomvegen 96, 9006 TromsøTelefon: 77755560E-post: [email protected]: www.fjellheimbibelskole.noGaver til skolen: 0520 60 81343

Rektor: Ingvald André Kårbø (vikar høsten 2015)Lærere: Hanna Nilsen, Per Inge Belt, Jørgen Storvoll, Endre Stene, Rune Espevik (vikar høsten 2015)Adm.leder: Marit GundersenKjøkkenleder: Anne Britt BjergaInternatleder: Ragnhild KråvikVaktmester: Eivind GagnatKontormedarbeider: Maria HellestølEttåringer: Camilla Vallgren, Kristine Harestad og Claudia Fauske Ignacio

FJELLHEIM KURS- OG MISJONSSENTERInternett: www.mellomvegen96.noTelefon: 479 13 125Gaver til misjonssenteret: 3000 26 86712

Ansatte: Ingvald André Kårbø (vikar høsten 2015), Marit Gundersen og Ragnhild KråvikAnsvar for: Kortkursdrift, Nord-Norge-team og utleie av lokaler

FJELLHEIMNYTT, kontaktorgan for Fjellheim Bibelskole og Fjellheim Kurs- og Misjonssenter, kommer ut 4 ganger pr. år. Red.: Marit Gundersen og Maria Hellestøl Frivillig kontingent.

GLIMT FRA HVERDAGEN

SØNDAGUndervisningenTakke for at så mange unge ønsker å høre, lære og ta til seg Guds ord.Be om at skolen kan formidle læremessig klar, vekkende og allsidig undervisning.Be om at undervisningen kan gi både menneskelig og åndelig avklaring.

FremtidsplanerTakke for at elevene spør etter Guds vilje med livene sine.Takke for den ungdommelige glød og iver til å leve for Jesus.Be om at elevene får ta gode valg med tanke på fremtidig utdannelse, jobb, livsledsager, bosted m.m.Be om at elevene får bli bevart i en sann tro til det evige liv.

Givere og forbedereTakke for skolens venner som årlig gir 2 millioner i gaver til skolen.Takke og be for forbedere som løfter skolen frem for Gud.Be om at mange faste givere kan skape en enda sterkere økonomisk trygghet for skolen.

Nord-Norge-teametTakke for Nord-Norgeteamet som dette skoleåret består av Bård Skeie Sørheim, Torunn Stople, Eivind Helgeland og Mirjam Meling.Be om at de får leve godt med Jesus og hverandre og at de får være til hjelp for enkeltmennesker.Be om at Gud velsigner deres liv og tjeneste, og for møteserier på Val og Nordborg.

BØNNEFOLDER FOR FJELLHEIM BIBELSKOLE OG FJELLHEIM KURS- OG MISJONSSENTER 2015/2016«Et rettferdig menneskes bønn har stor kraft og virkning» Jak 5,16b

MANDAGBønn om ÅndenBe om et skoleår hvor Fjellheim får være et «verksted» der den Hellige Ånd får arbeide.Be om at Jesus blir malt for øynene som den korsfestede og oppstandne frelser og at synd blir avslørt i Guds lys.

PersonaletTakke for personalet på Fjellheim, adm.leder Marit Gundersen, vaktmester Eivind Gagnat, kjøkkenleder Anne Britt Bjerga, internatleder Ragnhild Kråvik, rektorvikar Ingvald André Kårbø, lærere Hanna Nilsen, Jørgen Storvoll, Rune Espevik, Endre Stene, Johannes Kleppa, Per Inge Belt og Marit Andersen, kontormedarbeider Maria Hellestøl og ettåringene Camilla Vallgren, Kristine Harestad og Claudia Fauske Ignacio.Be om at hver enkelt får leve åpent og godt med Gud og hverandre, at de blir bevart i troen på Jesus og at de får eie frimodighet i sin daglige tjeneste til å bruke de gaver Gud har gitt den enkelte.

TIRSDAGMiljøBe for miljøet på Fjellheim dette skoleåret.Be om at miljøet blir bevart fra usunne og negative impulser.Be om at miljøet oppleves sunt og inkluderende og at den enkelte får være seg selv på en god måte.Be om et miljø der Jesus og Guds Ord får være et naturlig midtpunkt.

EleverTakke og be for elevene fra Sverige og Nord-Norge: Annica Kero, Linnea Kero, Mirjam Kero, Sebastian Birgersson, Augustin Mikalsen, Geoffrey Michael Fagerli, Karen Solli, Kathrine Hansen, Sandra Kristin Gabrielsen og Silje Hansen.