Top Banner
Fjellheim NYTT NR. 2 2015 36. ÅRGANG LES OM REKTORS HJØRNE NY BOF-KLASSE ANDAKT TAKK TIL DE SOM SLUTTER INTERVJU MED ÅRETS ELEVER NYE ANSATTE MM Organ for Fjellheim Bibelskole og Fjellheim Kurs- og Misjonssenter, Tromsø
8

Fjellheimnytt nr 2 2015

Jul 22, 2016

Download

Documents

Wera AS

Magasin for Fjellheim Bibelskole og Fjellheim Kurs- og Misjonssenter i Tromsø
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Fjellheimnytt nr 2 2015

FjellheimNYTTNR. 2 2015 36. ÅRGANG

LES OM REKTORS HJØRNE NY BOF-KLASSE ANDAKT TAKK TIL DE SOM SLUTTER INTERVJU MED ÅRETS ELEVER NYE ANSATTE MM

Organ for Fjellheim Bibelskole og Fjellheim Kurs- og Misjonssenter, Tromsø

Page 2: Fjellheimnytt nr 2 2015

... Ann Kristin og Kristoffer Nilssen (begge 10/11) har fått ein liten gutt som heite Benjamin?

... Elisabeth Egeland og Sveinung Bø (begge 12/13) har gifta seg?

... Linn Kristin og Torbjørn Skodvin (begge 07/08) har fått ei lita jente som heite Agnes Annie?

... Thomas Samnøy (10/11) og Marita Blom har forlovet seg?

... Aslaug Haraldsdottir (11/12) og Daniel Steingrimmsson har fått ei lita jente som heite Þuríður?

... Mathias Eftevand (07/08) og Åshild Almedal (09/10) har forlovet seg?

Har du noko du ville delt? Ta gjerne kontakt med Fjellheim.

Endre Stene er engasjert som ansvarlig for BOF-klassen på Fjellheim for skoleåret 2015–2016. Endre er 39 år, har teologi-utdannelse fra Fjellhaug og har vært ansatt i NLM fra 2000 som ungdomssekretær, kretsekretær, forsamlingsleder og område-arbeider. Han er bosatt i Namsos sammen med sin familie og vil fortsatt bli boende der. Han vil arbeide 50 % for Fjellheim og samtidig fortsette som ansatt i Region Midt-Norge av NLM. Endre er kjent med Fjellheim fra tidligere besøk som gjestelærer og brenner for dette tiltaket med å hjelpe frem nye nådegaver innen vitnetjeneste og forkynnelse. På Fjellheim er vi svært takknemlige for at Endre knyttes til skolen neste skoleår.

T.F.

Et nytt rikt bibelskoleår nærmer seg slutten. Den siste tiden på våren preges av en dobbelhet. Noen er naturlig trette og skolelei etter mye intensiv undervisning og ser igjen fram til arbeid og mere praktiske utfordringer. Andre benytter siste tiden til å spørre om mest mulig for å få svar fra Bibelen på livets mange store spørsmål. Mange har søkt samtaler og sjelesorgveiledning for å komme videre i egne liv. Samlet sett tror vi Gud har fått arbeide mye i menneskehjertene dette året, midt i all skrøpelighet både blant oss i personalet og i elevflokken.

Også i år har vi fått bekreftet viktigheten av at skolen reiser mye i nord, både i Norge, Sverige og i Russland. Elevene gir gode tilbakemeldinger om hva dette betyr. Mange lokale grupper, menigheter e.a. rundt på Nord-Kalotten er svært takknemlige for besøk. En del steder gir det muligheter til kristen forkynnelse til ungdommer og andre som ikke bekjenner kristen tro. Ekstra kjekt er det når det fører konkret til nye søkere til bibelskolen.

Det er store endringer på lærerfronten neste skoleår. Som nevnt i forrige Fjellheimnytt, vil Jørgen Storvoll fra Dyrøy i Troms begynne som ny lærer. Ingvald Kårbø vil vikariere som rektor i høsthalvåret og i samme perioden vil Rune Espevik vikariere som bibelskolelærer. Rune er 23 år og student ved Fjellhaug IH i Oslo. Han er ferdig med bachelor i teologi og vil være på Fjellheim et halvt år før han fortsetter sine studier.

Vidar Pettersen har søkt permisjon neste skoleår. Vi har ingen fast vikar etter Vidar, men vi vil ha mange gjestelærere og flere personer i mindre engasjement. I tillegg er det flere ansatte på Fjellheim som øker sine stillinger. Internatleder Ragnhild Kråvik øker sin stilling for Fjellheim Kurs- og Misjonssenter og vil ha ansvar for Nord-Norge-teamet. Per Inge Belt øker også sin stilling og vil ha ansvar som praksislærer.

Som nevnt ellers i bladet blir Endre Stene ansatt som ansvarlig for BOF-klassen kommende skoleår. Johannes Kleppa vil også ha mye undervisning inn mot BOF-klassen. Johannes har vært en god mann for bibelskolen i flere år, og vi er takknemlig for at han også neste år vil bruke mye tid på Fjellheim.

Det er mindre søkning til den vanlige bibelskolen enn forrige år og vi har fortsatt ledige plasser. 10 mindre elever enn budsjettert vil også påvirke økonomien for skolen. Vi håper fortsatt på å fylle opp mest mulig frem mot skolestart. Og vi oppmuntrer Fjellheimnytt sine lesere til å tilskynde noen du kjenner til å søke Fjellheim for skoleåret 2015/2016.

Samtidig ser vi ut til å få en større BOF-klasse (Bibel og formidling) enn vi hadde forrige gang. (5 studenter i 2013-2014). Det er stort å merke at det snakkes om dette studietilbudet og at en del ønsker slik konkret hjelp til forkynnelse eller til andaktshjelp innen barne- og ungdomsarbeid.

Thor Fremmegård, rektor

REKTORS HJØRNE

Visste du at...

Ny leder for BOF-klassen på Fjellheim

2

Page 3: Fjellheimnytt nr 2 2015

ANDAKTI vår hadde vi en samtalegruppe i etterkant av et møte på Nordborg videregående skole på Finnsnes.Der ble det stilt noen spørsmål som vi samtalte om. Et av spørsmålene var formulert på dennemåten: “Hva ville du spurt Jesus om dersom Han var fysisk tilstede her i kveld?” En av elevene svarteslik: “Har jeg navnet mitt innskrevet i livets bok?”

Dersom hun bare fikk stille ett spørsmål, så måtte det bli dette. Er jeg frelst? Er det virkelig slik at jegikke skal gå fortapt, men få et evig liv sammen med Jesus? Det er et veldig stort alvor knyttet til detspørsmålet! Kanskje det er et spørsmål vi alle bør stille oss? Er navnet mitt innført i livets bok? Er jegvirkelig frelst? Som alle andre ting i våre liv er dette et spørsmål vi kan komme til Jesus med, og beom at Han må lede oss på veien til himmelen.

I Salme 139,23-24 står det:Ransak meg, Gud, og kjenn mitt hjerte! Prøv meg og kjenn mine mangfoldige tanker, se om jeg er på

fortapelsens vei og led meg på evighetens vei!Den bønnen som David ba for over 3000 år siden, den bønnen kan du be i dag! Du kan hver dag få beom at Gud må ransake ditt hjerte og lede deg til en evig frelse i Jesus.

Men hva betyr det egentlig å ransake? Vi kan se for oss at det kommer noen hjem til deg og ber om åfå ransake huset ditt. Da vil de inn i hele huset. Da må alle dører åpnes og ingenting kan skjules. Altmå komme frem i lyset. David ba om at Gud måtte ransake ham og kjenne hans hjerte. Han ville åpneopp dørene og slippe Gud inn i alle deler av livet sitt. Han ville ikke skjule det minste, men åpne helesitt hjerte for Herren.

Bibelen forteller oss at Jesus vil inn i livet ditt også, ikke for å dømme deg, men for å frelse deg. Hanvar, i sin ufattelige kjærlighet til deg, villig til å ta på seg alt ansvaret for hele ditt ufullkomne liv for ågi deg sitt eget rene og fullkomne liv. Det er jo nettopp det som er Hans gode vilje! Han vil ikke atnoen skal gå fortapt (2.Pet 3,9) men at alle mennesker skal bli frelst og komme til sannhets erkjennelse (1.Tim 2,4).

Har du navnet ditt innskrevet i livets bok?1.Joh 5,11-13 - Og dette er vitnesbyrdet at Gud har gitt oss evig liv, og dette liv er i hans Sønn. Den som har Sønnen, har livet. Den som ikke har Guds Sønn, har ikke livet. Dette har jeg skrevet til dere for at dere skal vite at dere har evig liv, dere som tror på Guds Sønns navn.

Anders Bø

TAKK TIL ETTÅRINGENE PÅ FJELLHEIMDet er på nytt tid for å takke tre «ettåringer» for året på Fjellheim. Benjamin Eftevand fra Kragerø har arbeidet på kontoret og vært en allsidig og dyktig medarbeider. På en særlig måte har han vært Fjellheim sin fotograf. Utallige flotte bilder er tatt av Benjamin til hjemmeside, Fjellheimnytt og til fremtidig reklamemateriell.

Ragnhild Naterstad fra Kvinnherad i Hordaland og Karen Jørgine Jensstuen i fra Gjøvik har arbeidet innenfor kjøkken og renhold. De har begge vært samvittighetsfulle og dyktige medarbeidere som det har vært en glede å ha i arbeidsfellesskapet på Fjellheim.

Nå forlater alle disse tre Tromsø for å gå videre med ulike typer av utdannelse. Vi på Fjellheim vil takke dem for tjenesten og ønske de Guds rike velsignelse over livet videre.

TAKK TIL EVA SKIPENESEva Skipenes har lagt ned et frivillig arbeid for Fjellheim Bibelskole litt utenom det vanlige. Hun har vært med i styret for Fjellheim i hele14 år, 10 av disse som leder. Eva har fulgt skolen tett og brukt mye tid i tjeneste for Fjellheim. Hun har svært mye erfaring og kompetanse som har kommet skolen til nytte og har hatt en stor omsorg for både personalet og elever på skolen. Fjellheim har i denne perioden hatt en svært god utvikling med stor elevsøkning, og det er gjennomført både et stort nybygg, nytt kjøkken og jevnlige vedlikeholdsprosjekter.

Fra i sommer har Eva avsluttet sitt engasjement i styret for skolen, i hvert fall i denne omgang. Jeg har lyst til å si Eva mange takk for et stort og viktig arbeid i mange viktige år for Fjellheim bibelskole. Det har vært en tjeneste for Herren som har båret rike frukter.

T.F.

Anders Bø

3

Page 4: Fjellheimnytt nr 2 2015

ET SKOLEÅR MED BÅDE NEDTURER OG OPPTURER

STIKKORD FRA SKOLEÅRETFørst skal de nevne noen stikkord som de forbinder med skoleåret – noe som gjenspeiler noen av de ulike erfaringene de har: Bibel, tålmodighet, nytt språk og kultur (Hilmar), sosialt, lange bilturer, kaffemaskin og internatliv (Bjørnar), kristne venner og misjonsprosjekt (Marie), fellesskap, bra bibelundervisning og norsk brød (Camilla)

FJELLHEIMMILJØETNår miljøet de har møtt på Fjellheim skal beskrives, kommer disse kommentarene: Miljøet er preget av norsk kultur, sier Hilmar. Camilla understreker at det er et miljø som har stor aksept for ulike personligheter. Et miljø hvor en omgås mye med hverandre og mange våger å være selv.

OM UNDERVISNINGENJeg har lært så mye som jeg trenger tid til å be-arbeide, sier Marie. Hun forteller at hun har likt veldig godt etikkundervisningen på skolen hvor hun har blitt mye mer bevisst på hva som er rett og galt. Hilmar forteller at han har lest forholdsvis mye i Bibelen tidligere. Nå har han fått en god anled ning til spørre om det han synes er vanskelig. Hilmar roser det nære forholdet til lærerne og at det har vært undervisning som har gått dypere i innholdet i mange av Bibelens bøker. Fag som kon fe sjonskunnskap og nyreligiøsitet har han også likt godt. Det siste får støtte fra Bjørnar som også har opplevd undervisningen lærerik. Camilla roser den allsidige undervisningen og synes det er fint at lærerne er svært forskjellige. Det har vært fint med teori og mye kunnskap, men også fint med lærere som forkynner mer til det personlige forholdet til Jesus.

PERSONLIG UTBYTTENår de skal fortelle om det personlige utbytte av året forteller Marie om tøffe dager. Fjellheimåret ble veldig annerledes enn jeg hadde forventet, forteller hun. Jeg trodde alt med den kristne troen skulle bli klarere. Men så fikk jeg en heftig nedtur i en lang periode og tvilte på hele Guds eksistens, sier Marie. Hun forteller at hun søkte hjelp og snakket også med flere av lærerne ved skolen. Før Boliviaturen lysnet det og hun fikk tro at Gud brydde seg om nettopp henne. Et bibelvers som Marie forteller har betydd mye er 1.Kor 1,9 «Gud er trofast, han som kalte dere til samfunn med sinn sønn» Når det har vært vanskelig, så har det vært godt å se Guds trofasthet, sier Marie.

Hilmar mener han har fått en mere stabil grunn for sin tro gjennom bibelskole året. Jeg har vært

Vi har samlet 4 av elevene for å dele tanker om bibelskoleåret som ligger bak. Det er ei internasjonal gruppe

med representanter fra tre land. Hilmar Einarsson fra Reykjavik, Camilla Wallgren fra Luleå, Bjørnar Sandvik fra

Jørpeland og Marie Fagersand Kulseng fra Tromsø.

Camilla Vallgren, Marie Fagersand Kulseng, Bjornar Sandvik og Hilmar Einarsson

4

Page 5: Fjellheimnytt nr 2 2015

i et tydeligere kristent miljø enn tidligere og det har blitt klarere for meg hva som er viktig for meg som en kristen. Et bibelvers som har fulgt meg er Salme 86,11 «Vis meg Herre din vei. Jeg vil vandre i din sannhet. Gi meg et udelt hjerte til å frykte ditt navn.» Gud ønsker hele mitt liv, sier Hilmar, ikke bare en del av mitt liv.

REISEVIRKSOMHET OG UTENLANDSTURER Camilla synes det har vært bra å komme ut fra skolen en del, møte kristne på ulike steder i nord og få prøve seg med ulike oppgaver på kristne arrangement. Hilmar liker konseptet med utreiser i mindre grupper. Da kommer en tettere på hverandre. Han nevner ellers utreisehelg med bibelutdeling i Finnmark som et høydepunkt. Spennende å komme helt inn i stuene til folk for å tilby de en bibel.

Finnmarkturnéen i starten av året var bra, forteller Bjørnar. Ikke minst var det lærerikt med Johannes Kleppa i forsetet som fortalte om det meste, sier han. Han nevner også krabbefisking og seljakt fra opplevelsene i Finnmark.

Ellers synes Bjørnar at det var bra med to måneder i Bolivia. Det var tøft å møte fattige kristne som hadde så lite materielt, men som var så takknemlige og glade i Jesus. Det var veldig bra at vi fikk besøke både storbyene, og samtidig være skikkelig på landsbygda i sammen med fattige indianere, sier Marie. Hun synes det var fint å møte så mye vennlighet, gjestfrihet og stolthet over det lille de hadde. Hun nevner også praksis med gatebarn i Cochabamba som en lærerik erfaring. Ellers nevner de som var i Bolivia saltørkenen Salar de Uyuni som en stor opplevelse.

Camilla syntes det var flott å være i Mongolia. Vi fikk et nært forhold til misjonærene og fikk se hvordan de arbeidet, forteller hun. Hilmar nevner også Russland som en del besøkte tidlig i skoleåret. Det er så nært, og samtidig så forskjellig, sier han. Han nevner møtet med små lutherske menigheter som trengte opplæring, de store alkoholproblemene og en liten gutt som var så takknemlig for å ta imot ei jakke og noen vintersko.

HUMOR OG ARTIGE OPPLEVELSERNår humor og artige opplevelser skal nevnes har elevene mye å dele som de forstår er artigst som intern humor. Et høydepunkt i dramatikk og humor opplevde Camilla da hun var sjåfør med Fjellheimbilen på vei til Kvaløya på besøk. Da røk cluthen på bilen midt på brua, midt i rushtrafikken. Det ble stort kaos, politiutrykning og omtale i avisa. Heldigvis hadde ikke avisomtalen fokus på at det var bibelskole på tur!!

BIBELVERSTakknemlige elever deler til slutt noen bibelvers de liker godt. Bjørnar nevner Fil 4,13 «Alt makter jeg i ham som gjør meg sterk» Jeg er glad i dette verset,

spesielt når en står overfor det som virker umulig, sier Bjørnar. Camilla minner om Salme 84,11 «Jeg vil heller stå ved dørterskelsen i min Guds hus enn bo i de ugudeliges telt» Selv om vi skulle få det vi ønsker oss her i livet uten Gud, så er det bedre å leve med Gud og eie en levende relasjon med han.

T.F.

5

Page 6: Fjellheimnytt nr 2 2015

NOEN GLIMT FRA LIVET PÅ FJELLHEIM, I FJELLHEIMEN ELLER PÅ STRANDA BORTENFOR... LIVET PÅ FJELLHEIMI løpet av dette skoleåret har vi observert at stua har vært litt mindre brukt til strikking, spill og samvær enn tidligere år. Elevene våre har vært å finne andre steder. Og hva har de så drevet med?Noen har tatt jegerprøven, noen har reparert biler og skiftet dekk og noen har tatt brattkort i klatring.I år har vi en gjeng gutter som tidligere har tatt fagbrev i praktiske fag. Flere av dem har vært ansatt i forskjellige firma før de kom hit. Til glede og nytte for Fjellheim har de fått anledning til å «dyrke sine interesserer» her.3 av guttene, Bjørnar Mangelrød, Gunnstein Østerhus og Arnstein Frafjord, har alle fagbrev i tømrerfaget. De har vært i fulltidsarbeid, minst, i flere år før de kom til Fjellheim.Når vi spør forteller de at de har putlet og klabbet litt her på bygget. Så kommer det fram at de har skiftet et par dører, satt opp noen nye vegger, laget nytt skap på kjøkkenet, innredet et tørrlager, revet ned ei dør, skiftet alle vinduene i matsalen, listet dem og satt opp to store lysende kors på ytterveggene slik at ingen skal streve med å finne fram til Fjellheim. Og helt sikkert mer de har glemt.

Hvordan var overgangen fra fysisk arbeid til skolehverdagen på Fjellheim?– Beinhard overgang! En av de første dagene da vi sto opp i åttetida, sa vi til hverandre: Slik skal vi ha det i et helt år! – Men man blir vant med det! Utskjemte!

Å sitte i ro hele dagen, slåss mot søvnen, først slappe av hele skoledagen og så slappe av hele ettermiddagen i stua. Magen vokser og fornuften synker. Man finner bare mer og mer ut av hvor lite man kan. – Men vi har overlevd.– Må jo nevne at det også ble produsert ullsokkepar som julegaver til alle i familien Frafjord.

Hva synes dere om å kunne bruke fagkunnskapen deres på bygget her?– Fin måte å kunne støtte Fjellheim på.

Har arbeidet på bygget kommet i veien for andre ting dere skulle ha gjort mens dere har vært elever her? – Nei. I så fall har vi styrt det sjøl. Vi har jobbet innimellom når vi har hatt lyst. Vi gjorde litt ihøst, men kom nokså sent i gang med resten. Vi har jo også gjort mye arbeid på misjonsprosjektet.

Tror dere at muligheter for praktiske arbeidsoppgaver kan gjøre det mer attraktivt å velge Fjellheim? – Det gjør det lettere å gå på slike skoler når man kommer fra arbeidslivet, og kan benytte seg av fag brevet. Vi er vant til praktisk arbeid fra morgen til kveld. Vi hadde blitt skittlei sofaen ellers. Det er fint å dele fag lig interesse, også i en sånn klasse. Det er fint at det kan bli til glede for andre som bruker anlegget, både nå og senere at det ble ordnet opp i små og store problemer. Vi har blitt bedre kjent med personalet, og fått et fint samarbeid med vakt mesteren. Han har åpnet hele redskapsboden for oss.

Vaktmester Eivind Gagnat sier det har vært veldig kjekt å ha disse guttene i arbeid. Han har opplevd å gå fra jobb etter arbeidstid og komme tilbake dagen etter og se at mye har blitt gjort i mellomtiden. Og best av alt, han kunne stole på at arbeidet ble ordentlig gjort.– Det er kjekt med folk som er villig til å ta i et tak. Dette er en stor kollekt til Fjellheim!

...LIVET I FJÆRA OG PÅ FJELLETOg så har vi en jentegjeng som til stadighet forsvinner fra skolebygget. Vi får veldig lyst til å se hva de driver med og følger etter dem ned til Telegrafbukta. Der hopper de rett og slett i havet. De bader i vannet som holder en temperatur på 4 grader. Vi lurer på om de ikke får kuldesjokk. Men neida, de kommer opp igjen i god form. Beate Haus, Mirjam Dyrhovden, Kristine Birkeli og Torunn Stople forteller villig vekk.

Det startet på første kveldsmaten etter ankomst til Fjellheim. Da hadde et par av dem allerede vært og badet i Tromsø og idéen var fanget. De diskuterte om de skulle bade en gang i måneden, men fant ut at de ville bade hver uke. En tilfeldig idé som virkelig ble til ukas bad.

Blir dere ikke syke av det der?– Nei, tvert om, man holder seg friske. Det er sunt!Dere har badet hele vinteren. Hvor ille var det egentlig å bade i isvann?

Skifting av vinduer i matsalenBjornar i aksjon

6

Page 7: Fjellheimnytt nr 2 2015

Velkommen til familien StorvollJørgen Storvoll som er ny lærer til høsten, flytter til Tromsø sammen med sin familie. Vi er glade for å kunne ønske hele familien velkommen til Fjellheim. Ingunn Sofie (f.Berntsen) som er gift med Jørgen, var elev på Fjellheim 2003/2004. De har med seg tre flotte gutter, Silas (7), Levi (5) ogJoel (1).

Jørgen Storvoll som er ny lærer til høsten, flytter til Tromsø sammen med sin familie. Vi er glade for å kunne ønske hele familien velkommen til Fjellheim. Ingunn Sofie (f. Berntsen) som er gift med Jørgen, var elev på Fjellheim 2003/2004. De har med seg tre flotte gutter, Silas (7), Levi (5) og Joel (1).

– Det var ikke så kaldt i vannet, men det var fryktelig kaldt når vi kom opp på land og det blåste kald vind. Vi skulle tilbake til Fjellheim, våte. Etter Boliviaturen, som vi hadde i februar-mars, var det mye varmere på land.

Hvilken badeopplevelse er den kuleste dere har hatt? Kristine og Torunn forteller om badet rett før de dro til Bolivia. - Vi dro ned i lunsjpausen, noe som vi ofte gjorde i mørketida. Det var bare da det var lyst. Det var klart vær, helt stille, vannet var så rent og sola kom akkurat opp over fjellet. Det var SÅÅ nydelige farger i naturen.Beate sin kuleste opplevelse var å dra på sparketur ned til stranda i februar. Hun bakset seg gjennom masse løssnø før hun nådde kaia og kunne hoppe i vannet.Mirjam synes det kuleste var å bade en vinterdag, med mørke, skikkelige snøbyger og mye vind.Hun gikk ned trappa på kaia, mens hun på tilbake-turen ble kastet oppover trinnene.

Har dere fått oppmerksomhet fra eventuelt publikum?Ja, en del! En spurte om vi trenger psykolog, flere har tatt bilder og noen har kommet med kommentarer som «bra jobbet» og «dåkker e gal».Har dere klart å lokke andre med dere? – Fram til Boliviaturen hadde vi fast sjåfør, Jørgen Fjell. Han badet faktisk han og. Vi har hatt mange gjeste-badere. Besøkene våre må være med, noen av dem bader også.En av de andre elevene har lovet å være med på siste bad før sommeren. Og de som har tapt 11-0 i bordtennis får bading som straff.

Badegjengen ber oss få med at Kristine og Mirjam bader til inntekt for misjonsprosjektet. Noen ipersonalet har sponset dem. For å få penger må de bade hver uke. Eneste grunn til å hoppe over etbad er sykdom. Da må de ta det igjen uka etter.

Selv om badinga absolutt har gitt fine natur-opplevelser, så har denne gjengen også vært flittig på fjelltoppene i Troms. De har sammen med flere andre også drevet med andre former for friluftsliv.

Hva synes dere om naturen i Tromsø og omegn? – Magisk, heftig, spektakulært.Nevn en tur dere husker spesielt godt!

De er ustoppelige: – Topptur på den sovende soldat, Hameperokken og Blåmannen, Skamtind medgrilling og bading på stranda etterpå og Djeveltanna, også kalt Søndre-Småtind. Der kom de opp først på andre forsøk. Mørket kom for fort første gangen de prøvde.

Har de noe de gjerne ville ha sagt sånn til slutt?– Ikke sitt inne, kom deg ut! Her er så mange fjell å gå på og fantastisk utsikt. Å komme seg ut trenger heller ikke å være noe stress. Du trenger ikke å gå lenger enn til Telegrafbukta og ta deg et bad.

M.G.

VELKOMMEN TIL FAMILIEN STORVOLL

Badegjengen Torunn, Kristine, Mirjam og Beate

7

Page 8: Fjellheimnytt nr 2 2015

RETURADRESSE: Fjellheim Bibelskole, Mellomveien 96, 9006 Tromsø

Mellomvegen 96, 9006 TromsøTelefon: 77755560E-post: [email protected]: www.fjellheimbibelskole.noGaver til skolen: 0520 60 81343

Rektor: Thor FremmegårdLærere: Ingvald André Kårbø, Hanna Nilsen, Vidar Pettersen og Per Inge BeltAdm.leder: Marit GundersenKjøkkenleder: Anne Britt BjergaInternatleder: Ragnhild KråvikVaktmester: Eivind GagnatKontormedarbeider og spansklærer: Maria Hellestøl Ettåringer: Benjamin Sandvær Eftevand,Ragnhild Naterstad, Karen Jørgine Jensstuen

FJELLHEIM KURS- OG MISJONSSENTER

Internett: www.fjellheimbibelskole.noGaver til misjonssenteret: 3000 26 86712Telefon: 479 13 125

Ansatte: Thor Fremmegård, Marit Gundersen og Ragnhild KråvikAnsvar for: Kortkursdrift, Nord-Norge-team og utleie av lokaler

FJELLHEIMNYTT, kontaktorgan for Fjellheim Bibelskole og Fjellheim Kurs- og Misjonssenter, kommer ut 4 ganger pr. år. Red: Thor Fremmegård. Frivillig kontingent.

GLIMT FRA HVERDAGEN

JA TAKK! Jeg ønsker å betale min Faste Givertjeneste med AvtaleGiro.

Og gi kr. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Hver måned De månedene jeg har krysset av:

Jan Feb Mars April Mai Juni Juli Aug Sept Okt Nov Des

Trekkdato mellom 15. og 25.: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Mottaker Mottakers konto Beløpsgrense per trekkmåned

Fjellheim Kurs- og Hvis maks. beløp ikke fylles inn, vil beløpsgrensen bli satt til kr. 1 500,- per trekkmåned.

Misjonssenter 3000 26 86712 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . kr

Belast mitt konto nr. Jeg ønsker ikke å motta varsel i forkant av betalingen

KID-nr. (KID-nummeret fylles ut av betalingsmottaker)

Navn: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Adresse: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Postnr/sted: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Sted/dato: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Underskrift: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Kupongen sendes til Fjellheim Kurs- og Misjonssenter, Mellomvegen 96, 9006 Tromsø Miljø

mer

ket t

rykk

sak

2041

071

1, 8

5483

Wer

a as