Top Banner
Fjellheim NYTT NR. 3 2014 35. ÅRGANG LES OM ELEVSTEVNET NYTT PERSONALE KORTKURS ØKONOMI ANDAKT AKTUELL VEILEDNING BØNNEFOLDER MM Organ for Fjellheim Bibelskole og Fjellheim Kurs- og Misjonssenter, Tromsø
8

Fjellheimnytt nr 3 2014

Apr 03, 2016

Download

Documents

Wera AS

Magasin for Fjellheim Bibelskole og Fjellheim Kurs- og Misjonssenter i Tromsø
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Fjellheimnytt nr 3 2014

FjellheimNYTTNR. 3 2014 35. ÅRGANG

LES OM ELEVSTEVNET NYTT PERSONALE KORTKURS ØKONOMI ANDAKT AKTUELL VEILEDNING BØNNEFOLDER MM

Organ for Fjellheim Bibelskole og Fjellheim Kurs- og Misjonssenter, Tromsø

Page 2: Fjellheimnytt nr 3 2014

Året 2014 har så langt vært et stabilt år økonomisk. Ved utgangen av juli lå vi jevnt med vårt driftsbudsjett på de aller fleste postene. Vi har også passert en million kroner i gaver. Det er svært bra så tidlig i året. Den faste givertjenesten er stigende, og er en viktig del av dette. Vi håper den skal erstatte Fjellheimlotteriet som ikke blir gjennomført i år. Samtidig er vi spente på om vi når gavebudsjettet på vel 2 millioner ved årets slutt. Vi kjenner på en dyp takknemlighet til hver enkelt giver som gjør det mulig å drive Fjellheim.

Thor Fremmegård

... Åshild Alte Sagevik (elev 99/00, ansatt 08/12) og Henning Sagevik har fått en gutt som heter Silas?

... Katrine (09/10) og Marius Andersen har fått en gutt som heter Johannes?

... Martha Elin Lid og Johannes Sæleset (begge 09/10) har giftet seg?

... Marianne Hegge (08/09) og Wilhelm Nessa (07/08) har giftet seg?

... Caroline (03/04) og Lars Ende Eike har fått ei jente som heter Inga?

... Elisabeth Egeland og Sveinung Bø (begge 12/13) har forlova seg?

... Hanne Hugdal og Juan Romero (13/14) har giftet seg?

... Stine Mangelrød (11/12) og Trygve Mangelrød (10/11) har fått en gutt som heter Edval?

... Margrethe Storhaug og David Berge (begge 13/14) har giftet seg?

... Svetlana Sedneva (tolken vår i Russland) og Aleksander Astafjev har fått en gutt som heter Roman

... Sara Høviskeland og Emanuel Lunnergård (begge 11/12) har giftet seg?

... Aslaug Haraldsdottir (11/12) og Daniel Steingrimsson har giftet seg?

... Maria og Audun Iversen (02/03) har fått en gutt?

... Christoffer Nævdal (10/11) og Kristin Berthelsen Redse har giftet seg?

Hvis du har informasjon om tidligere elever som du mener bør stå i denne spalten, må du gjerne tipse oss om dette.

Vi har startet kull nummer 35 i Fjellheim Bibelskole sin historie. Vi hadde større søkning enn noen gang og skoleåret har startet med 50 elever, så mange som vi har lov å ha pr. i dag. Det var en meget spennende prosess frem mot skolestart før vi opplevde at vi hadde et nøyaktig maksimalt elevtall.

De første ukene har vært gode med mye trivsel og vennskap. Det har vært en sjelden, positiv motivasjon blant elevene for under­visning og læring. De har hatt flotte dager ute i Guds skaperverk og har stor forventning til hva året skal bety.

Vi har ingen nyansatte innen bibelundervisning denne høsten. Men vi bruker mange ulike gjestelærere. Det er ulike forkynnere og misjonærer som skal etterfylle noe av det vi tror mangler av ulike nådegaver i undervisningen.

Vi har ellers styrket staben noe på to ulike områder. Maria Hellestøl har minst 40% stilling med oppgaver på kontoret for å avlaste administrasjonsleder. I tillegg er Maria en god spansk­lærer og en viktig medleder under vårt Boliviaopphold. Per Inge Belt er ansatt i en 40% stilling som idretts­ og friluftslærer. Vi vil styrke gymtilbudet på skolen og løfte fram mange gode fritidstilbud for våre elever. Per Inge vil også ha redaktøransvar for skolens hjemmeside.

Innkjøpte brakker høsten 2013 til midlertidig internat, er også i år fylt opp. Uten disse hadde vi ikke hatt plass til alle våre elever. Derfor er vi glade for at vi er i gang med en prosess frem mot videre utbygging. Men vi har ennå ikke landet på noen konkrete løsninger.

I sommer har det vært en god utleievirksomhet som har krevd forholdsvis lite av vårt personale. Vi gleder oss over å ha Skole­lagets årlige lederskole på Fjellheim også dette året. 1. uka i august samles kristen ungdom fra hele landsdelen og vi gleder oss over et godt samarbeid med «laget». Ellers har mange rom vært utleid i sommer til korttidsansatte på universitetssykehuset.

Siste uka i august var jeg i begravelse til Harald Hodne som bodde i Kvelde i Vestfold. En misjonsveteran på 103 år fikk flytte hjem. Harald var en sjelden Nord­Norgevenn og det fortelles at han brukte mange uker i reisevirksomhet for Fjellheim ved skolens oppstart i 1979/80. Målet var å skaffe givere og forbedere for skolen. Jeg blir svært takknemlig når jeg hører dette, og det er en stor, stor nåde å erfare Guds velsignelse i hverdagen på skolen i dag pga. misjonsvenners forbønn!

Thor Fremmegård

REKTORS HJØRNE Økonomi

Visste du at...

2

Page 3: Fjellheimnytt nr 3 2014

ANDAKTGuds plan

Hva er Guds plan med mitt liv? Hvor ønsker Gud at jeg skal være? Dette er to spørsmål jeg har brukt mye energi på de siste årene. Jeg har hele tiden sett for meg at Gud har hatt én bestemt plan for livet mitt og denne planen har jeg strevd med å finne. Dette ble spesielt slitsomt i periodene jeg stod ovenfor viktige valg som hvilket studie jeg skulle velge eller ved valg av bosted. Samtidig som jeg strevde med disse valgene brukte jeg veldig mye krefter på å lete etter svar fra Gud. Jeg ventet på et tydelig kall, noen konkrete tegn og kanskje til og med skriften på veggen! Hvor ville Gud ha meg?

I fjor sommer leste jeg en bok av David Platt som heter «Følg meg». Denne boken gav meg et nytt syn som har gjort at jeg har fått et mye mer avslappet forhold til hva som er Guds plan. Vi mennesker har en tendens til å ikke tenke lenger enn til neste bekymring. Resultatet av dette er at vi ikke evner å

løfte blikket og se litt lenger frem. For hva er det som egentlig er Guds plan? Har du tenkt over det? Guds plan nummer en er at vi skal komme oss trygt frem til himmelen! Det neste er at vi skal få andre med oss dit! Jeg vil forklare med et bilde. I sommer skulle jeg kjøre flyttelasset mitt fra Bergen til Tromsø. For å komme meg frem til målet kunne jeg velge mellom tre hovedruter. Kystriksveien, E6 og veien via Sverige. Alle rutene er forskjellige, men de fører frem til det samme målet. Slik er det også med Guds plan! Vi har målet om å komme oss til himmelen og få andre med oss dit. Alt som skjer i mellomtiden er jo en del av Guds plan! Det vil si at Gud kunne brukt meg om jeg hadde blitt værende i Bergen samtidig som jeg vet at Han kommer til å bruke meg her i Tromsø. Etter at jeg fikk dette perspektivet skjønte jeg at Gud kan bruke meg uansett hvor jeg er eller hva jeg gjør. Dette gjelder deg også!

Vi som er kristne har fått i oppdrag å fortelle om Jesus og det han har gjort for oss gjennom misjonsbefalingen i Matteus 28. Dette oppdraget kan vi utføre der vi er, akkurat nå! Vi trenger ikke vente på en slags åpenbaring om hvor vi skal være eller hva vi skal gjøre. Jeg sier ikke at Gud ikke er

interessert i dette. Men det som er godt å tenke på, er at Gud er med oss uansett! I Salme 37,5 står det: «Legg din vei i Herrens hånd! Stol på Ham, så griper han inn». Dette er godt å tenke på i alt som skjer i livene våres. Husk bare at du står midt i Guds plan og at Han kan bruke deg her og nå! Per Inge Belt

Kortkurs vinteren 2015VELKOMMEN TIL EN NY VINTER MED KORT-KURS PÅ FJELLHEIM, UKENE 7–10

Lærere i uke 7: Jan Tore Olsen, misjonær og tidligere bibelskolelær, Odd Åge Ågedal, Etiopiamisjonær og Andreas Evensen, Ungdomsarbeider/forkynner i IMF.

Lærere i uke 8 som er ei Sjelesorguke: Mona og Eivind Sætre, sjelesørgere i NLM, Hanna Nilsen, sjelesørger på Fjellheim, og Ingvald Kårbø, bibelskolelærer.

Lærere i uke 9: Dan Hessellund, forkynner i Luthersk Misjon, Danmark, Jakob Appell, prest og leder for bibelskolen i Gøteborg, Tomas Bjerkholt, pensjonert pastor i Trondheim Frikirke, og Thor Fremmegård.

Lærere i uke 10: Øyvind Samnøy, forkynner NLM, Johannes Kleppa, forkynner og tidl. redaktør i Dagen og Thor Fremmegård.

Mer info om program kommer på nettsida www.mellomvegen96.no.Påmelding: [email protected] / tlf 479 13 125

Per Inge Belt

Nye i personaletHvert år ønsker vi nye i personalet velkommen. Dette året gjelder det ettåringene Benjamin Eftevand (kontor), Ragnhild Naterstad og Karen Jensstuen (kjøkken og renhold), idretts­ og friluftslærer Per Inge Belt (40 %) og internatleder Ragnhild Kråvik (60 %). Vi er takknemlig for forbønn for disse nye, gode medarbeiderne.

Elevstevnet kommende vinter blir 27. febr.–1. mars.

Vi ønsker spesielt velkommen 5­årsjubilanter (2009–2010), 10­årsjubilanter (2004–2005), 20­årsjubilanter (1994–1995), 25­årsjubilanter

(1989–1990) og 30­årsjubilanter (1984–1985). Elevstevnet kan kombineres med kortkurs i uke 9 eller 10.

Elevstevnet 2015

3

Page 4: Fjellheimnytt nr 3 2014

NYE ELEVER 2013/2014

Arne Krogsæter Sotra, Hordaland

Andrea Ålen Kvammen, Sogn og Fordane

Claudia Fauske Ignacio Bygstad, Sogn og Fjorane

Cristopher Amenya Rong, Hordaland

Hilmar Einarsson Reykjavik, Island

Linda Nord­Varhaug Hommersåk, Rogaland

Ragnhild Austvik Sandnes, Rogaland

Henrik Hegle Nærbø, Rogaland

Kristoffer Bergane Skåla, Møre og Romsdal

Ole Johannes Skartveit Vedavågen, Rogaland

Eivind Helgeland Jørpeland, Rogaland

Inger­Johanne Olsen Alta, Finnmark

Lovise Marlene Kristoffersen Finnsnes, Troms

Rebekka Stålerød Andebu, Vestfold

Elisabeth Løkjell Inderøy, Nord­Trøndelag

Jørgen Fjell Namsos, Nord­Trøndelag

Marie Fagersand Kulseng Kvaløya, Troms

Simon Syvertsen Sandnes, Rogaland

Elise Fossland Namsos, Nord­Trondelag

Jørgen Kvalvik Namsos, Nord­Trøndelag

Mathias Haugen Sandnes, Rogaland

Sondre Viste Nærbø, Rogaland

Arstein Frafjord Hommersåk, Rogaland

Beate Haus Bryne, Rogaland

Bjarne Rognsvåg Nesttun, Hordaland

4

Page 5: Fjellheimnytt nr 3 2014

Endre Frafjord Dirdal, Rogaland

Jørgen Sandvik Jørpeland, Rogaland

Mikael Larsson Småland, Sverige

Tomas Lavik Røyrvik, Nord­Trøndelag

Tor Olav Tonstad Tonstad, Vest­Agder

Torgeir Hugdal Ler, Sør­Trøndelag

Torunn Stople Bergen, Hordaland

Aasmund Fagerli Melhus, Sør­Trøndelag

Ester Eriksson Korpilombolo, Sverige

Julianne Jenssen Lebesby, Finnmark

Mildrid Brekke Bergen, Hordaland

Gunnstein Østerhus Talgje, Rogland

Julie Krüger Rognan, Nordland

Mirjam Meling Nærbø, Rogaland

Gustav Aarsland Kverneland, Rogaland

Kristine Birkeli Godoya, Møre og Romsdal

Mirjam S. Dyrhovden Tysse, Hordaland

Henric Tjelvar Lindegran Jørpeland, Rogaland

Kristine Harestad Tananger, Rogaland

Olav Seljebu Finnsnes, Troms

Bjørnar Mangelrød Kvelde, Vestfold

Brit Helen Finstad Kleppe, Rogaland

Bjørnar Sandvik Jørpeland, Rogaland

Bård Skeie Sørheim Norheimsund, Hordaland

Camilla VallgrenLuleå, Sverige

5

Page 6: Fjellheimnytt nr 3 2014

ELEVINTERVJUTre veke har gått etter at eit nytt og spennande skuleår på Fjellheim har starta. Vi er takknemlege for at alle 50 studieplassane er fylt opp, og ser fram til å verta betre kjend med elevane.

Eg samla fire av årets elevar for å høyre litt om kvifor dei valde å bruke eit år på bibelskule, og kva dei ser fram imot i løpet av skuleåret; Aasmund Fagerli frå Melhus i Sør­Trøndelag, Lovise Kristoffersen frå Bjorelvnes i Troms, Mikael Larsson frå Småland i Sverige og Torunn Stople frå Bergen.

KVIFOR VALDE DE FJELLHEIM?Alle er einige om at dei ynskja å gå på bibelskule for å kunne lære meir om det som står i Bibelen, og verta betre kjend med den. «For å få eit solid fundament å bygge vidare på» seier Torunn med bestemte ordelag. Dei tykkjer at undervisninga har vore spennande så langt, og gler seg til å høyre og lære meir.

Mikael hadde høyrd mykje godt om Fjellheim gjennom sysken som hadde gått her, og kjende at dette hadde han også lyst til. Naturen var også noko han ynskja å oppleve. Dei har allereie fått opplevd mange flotte turar. Dei nemnar turen til Hamperokken som eit av høgdepunkta til no. «Grusom, men fantastisk tur» smiler Lovise. «Ja, den var helt episk» legg bergensaren Torunn til.

Akkurat i år har nok fleire elevar enn vanleg delteke på fjellturar. Vi har vore heldig og fått med Per Inge Belt i personalet i år. Han har som oppgåve å arrangere ein del turar og opplevingar i området. Elevane skal få moglegheit til å oppleve Nord­Norge, både høgt og lågt.

Aasmund fortel at ein av grunnane til at han valde Fjellheim, var at her var det ein klasse. Noko som gjer at ein vert betre og kanskje fortare kjend med kvarandre. «Det å ha fått blitt kjend med så mange av elevane har vore noko av det beste så langt» legg Mikael til. «Det var litt rart å ikkje kjenne så mange i byrjinga, men det gjekk fort over» seier Torunn.

KVA SER DE MEST FRAM TIL?Boliviaturen er noko Aasmund nemner fort. Han gler seg og til å verta utfordra med nye oppgåver, der han nemner gateevangelisering som eit eksempel. Gateevangelisering er ei av praksis­oppgåvene han har valt dette året. Lovise nemner også at praksis­oppgåvene er noko som ho gler seg til. Ho skal blant anna til Nordborg vgs som ligg på Finnsnes og vere med på ungdomsmøter der. Ho er sjølv frå det området, og har gått der på vidaregåande. I tillegg til dette, gler Lovise seg til den gode samtalen, diskusjonane, latteren og den interne humoren ho har høyrt at året på Fjellheim innebær. Dei er alle einige i at det har vore ganske bra til no, og dei ser alle fram til fortsetjinga.

Eg har sjølv gått på Fjellheim, og veit at elevane har eit spennande år i vente. Dei skal få sjå og oppleve mykje nytt både om seg sjølve og kvarandre. Det viktigaste er likevel at dei får lov til å grunne på og verta enda betre kjend med det som står i Guds Ord.

Ragnhild Kråvik

Aasmund, Mikael, Torunn og Lovise

Hamperokken

6

Page 7: Fjellheimnytt nr 3 2014

Søndag 17. august sovnet Børre Knudsen inn, 76 år gammel. Vi har mistet en kristen bror som ved Guds nåde har satt dypere spor enn de aller fleste i vår nyere historie. På Fjellheim Bibelskole har vi gjennom en del år lært så mye av Børre som jeg gjerne vil dele videre, som aktuell veiledning. Børre Knudsen var taler på våre to første kortkurs i 2001 og 2002. Han hadde også mange temadager for våre elever om menneskets verdi for Gud. Dypt inntrykk gjorde også en bibeltimeserie på Fjellheim med Børre fra salmenes bok hvor deltagerne ble så overveldet over å få et sterkt møte med Jesus selv gjennom Herrens egen bønnebok. Nevnes må også en av bibelskolens besøk i Tromsø kretsfengsel. Børre hadde nettopp sonet en kortere dom og vi møtte kommentarene fra fangene hvordan denne underlige mannen hadde møtt dem med respekt. Når jeg videre skal velge ut noe mere han lærte oss, vil jeg nevne fire temaer:

1. Menneskets uendelige verdi for Gud.Personlig må jeg bekjenne at jeg ikke har møtt noen som på en så sterk måte har vitnet om livets ukrenkelighet. Det er stort å være menneske, en mektig Guds gave. Det var Børre som pekte på den store sammenhengen mellom barnet i mors liv og Jesus, Guds Sønn som barnet i Maria sin mage. En fornektelse av det lille mennesket, fosteret på noen uker, er samtidig en fornektelse av Jesus.2. Viljen til å følge den overbevisning Gud har gitt.Børre Knudsen har lært oss noe om kostnaden ved å bære sitt kors og følge Jesus. Vi lærte om villighet til å følge vår dypeste overbevisning. Samtidig krevde han aldri det samme av andre, at de måtte gå den samme veien som han. Knudsen kunne ha god grunn til å være skuffet og bitter over «kristenfolkets» feighet, men reaksjonen var heller preget av Jesu sinn.3. Den røde tråd, de store linjene i hele Bibelens verdenBørre Knudsen var en sjelden kunnskapsrik og bibelsentrert forkynner som «fanget» sine tilhørere slik at de ble ført inn i Bibelens verden.

Det var vanskelig å forbli uberørt av det du hørte. Tilhøreren ble dratt inn i de store linjene gjennom Skriften, fra skapelse og syndefall til forløsning og fullendelse. Få forkynnere har på samme måte latt Bibelens eget ord tale.4. En radikal og aktuell forkynnelse av lov og evangeliumLov og evangelium ble aldri et forutsigbart «forståelig regnestykke» i Børre sin forkynnelse. Vi møtte en forkynnelse av Guds lov, med bibelutleggelse, språk og konkretisering som rammet alle, ikke minst den store, den stolte og mektige i egne øyne. Og vi møtte videre en befriende forkynnelse av korsets budskap og syndenes forlatelse som på en særlig måte nådde den skyldige, den forkomne, den minste!!Vi lyser fred over Børre Knudsens minne!

Thor Fremmegård

Anbefalt lesning: En prest og en plage, Som en ild går Åndens Ord (festskrift), Grunnsøylene, Veien til Moria, Nåden og sannheten.

Aktuell veiledningTakk til Børre Knudsen

FREDAGTromsøTakke for Fjellheim Misjonsforsamling og be om et godt samarbeid med bibelskolen.Be om at elevene via praksisoppgaver med barne­ og ungdomsarbeid, evangelisering, institusjonsbesøk m.m. kan være til velsignelse for mennesker i byen.

KortkursTakke for at kortkurs i mange år har samlet mennesker i alle aldre til stillhet og felleskap om Guds Ord.Be om Guds velsignelse over disse ukene 7–10 2014 på Fjellheim. Be for årets kortkurslærere.

EleverTakke og be for elevene fra Østlandet og Sørlandet: Tor Olav Tonstad, Bjørnar Mangelrød, Rebekka Stålerød.

LØRDAGMisjonBe for årets Boliviatur, Mongolia og for høstens Russlandtur.Be om at et sterkt misjonskall for de som ikke har hørt evangeliet legges ned i elevene.

EleverTakke og be for elevene fra Rogaland: Arnstein Frafjord, Beate Haus, Bjørnar Sandvik, Britt H Finstad, Eivind Helgeland, Endre Frafjord, Gunnstein Østerhus, Gustav Aarsland, Henric Lidegran, Henrik Hegle, Jørgen Sandvik, Kristine Harestad, Linda Nord­Varhaug, Mathias Haugen, Mirjam Meling, Ole Johannes Skartveit, Ragnhild Austvik, Simon Syvertsen, Sondre Viste.

ONSDAGØkonomi og driftTakke for alle de 50 elevene som også virker til god hjelp for skolens økonomi.Be om at skolen forvalter alle sine midler på en sunn og nøktern måte

StyreTakk for et godt og engasjert styre for skolen og be om at Gud får gi visdom til styret slik at det tas gode avgjørelser for skolens drift og framtid.

EleverTakke og be for elevene fra Trøndelag og Møre og Romsdal: Jørgen Kvalvik, Elise Fossland, Jørgen Fjell, Tomas Lavik, Aasmund Fagerli, Elisabeth Ljøkjell og Torgeir Hugdal, Kristine Birkeli, Kristoffer Bergane.

TORSDAGNord-NorgeTakke for det kallet som Gud ga mennesker om å reise en bibelskole i Nord­Norge.Be om at Fjellheim fortsatt får være til velsignelse for den nordlige landsdelen og for hele Nordkalotten via turneer, utreisehelger og distrikts bibelskoler.Be om Guds beskyttelse med englevakt på alle utreiser, bilturer m.m.

EleverTakke og be for alle elevene fra Sogn og Fjordane og Hordaland: Andrea Ålen, Claudia Fauske Ignacio, Mirjam Dyrhovden, Bjarne Rognsvåg, Arne Krogsæter, Mildrid Brekke, Bård Skeie Sørheim, Christopher Amenya, Torunn Stople.

Page 8: Fjellheimnytt nr 3 2014

RETURADRESSE: Fjellheim Bibelskole, Mellomveien 96, 9006 Tromsø

Miljø

mer

ket t

rykk

sak

241

711,

831

32 W

era

as

Mellomvegen 96, 9006 TromsøTelefon: 77755560E­post: [email protected]: www.fjellheimbibelskole.noGaver til skolen: 0520 60 81343

Rektor: Thor FremmegårdLærere: Ingvald André Kårbø, Hanna Nilsen, Vidar Pettersen og Per Inge BeltAdm.leder: Marit GundersenKjøkkenleder: Anne Britt BjergaInternatleder: Ragnhild KråvikVaktmester: Eivind GagnatEttåringer: Benjamin Sandvær Eftevand,Ragnhild Naterstad, Karen Jørgine Jensstuen

FJELLHEIM KURS- OG MISJONSSENTER

Internett: www.fjellheimbibelskole.noGaver til kurs­ og misjonssenteret: 3000 26 86712Telefon: 479 13 125

Ansatte: Thor Fremmegård, Marit Gundersen og Ragnhild KråvikAnsvar for: Kortkursdrift, Nord­Norge­team og utleie av lokaler

FJELLHEIMNYTT, kontaktorgan for Fjellheim Bibelskole og Fjellheim Kurs­ og Misjonssenter, kommer ut 4 ganger pr. år. Red: Thor Fremmegård. Frivillig kontingent.

GLIMT FRA HVERDAGEN

Miljø

mer

ket t

rykk

sak

241

711,

806

28 W

era

as

SØNDAGUndervisningenTakke for at så mange unge ønsker å høre, lære og ta til seg Guds ord.Be om at skolen kan formidle læremessig klar, vekkende og allsidig undervisning.Be om at undervisningen kan gi både menneskelig og åndelig avklaring.

FremtidsplanerTakk for at elevene spør etter Guds vilje med livene sine.Takk for den ungdommelige glød og iver til å leve for Jesus.Be om at elevene får ta gode valg med tanke på fremtidig utdannelse, jobb, livsledsager, bosted m.m.Be om at elevene får bli bevart i en sann tro til det evige liv.

Givere og forbedereTakke for skolens venner som årlig gir 2 millioner i gaver til skolen.Takke og be for forbedere som løfter skolen frem for Gud.Be om at mange faste givere kan skape en enda sterkere økonomisk trygghet for skolen.

Nord-NorgeteametTakke for Nord-Norgeteamet som dette skoleåret består av Harald Tjervåg, John Kjetil Gagnat, Trond Ivar Mikalsen og Anders Bø.Be om de får leve godt med Jesus og hverandre og at de får være til hjelp for enkeltmennesker.Be om at Gud velsigner deres liv og tjeneste, for møteserier på Val og Nordborg.

BØNNEFOLDER FOR FJELLHEIM BIBELSKOLE OG FJELLHEIM KURS- OG MISJONSSENTER 2014/2015«Et rettferdig menneskes bønn har stor kraft og virkning» Jak 5,16b

MANDAGBønn om ÅndenBe om et skoleår hvor Fjellheim får være et «verksted» der den Hellige Ånd får arbeide. Be om at Jesus blir malt for øynene som den korsfestede og oppstandne frelser og at synd blir avslørt i Guds lys.

PersonaletTakk for personalet på Fjellheim, adm.leder Marit Gundersen, vaktmester Eivind Gagnat, kjøkkenleder Anne Britt Bjerga, internatleder Ragnhild Kråvik, lærere Ingvald Kårbø, Hanna Nilsen, Vidar Pettersen, Johannes Kleppa, Per Inge Belt og Marit Andersen, rektor Thor Fremmegård, kontormedarbeider Maria Hellestøl og ettåringene Benjamin Eftevand, Ragnhild Naterstad og Karen Jensstuen.Be om at hver enkelt får leve åpent og godt med Gud og hverandre, at de blir bevart i troen på Jesus og at de får eie frimodighet i sin daglige tjeneste til å bruke de gaver Gud har gitt den enkelte.

TIRSDAGMiljøBe for miljøet på Fjellheim dette skoleåret.Be om at miljøet blir bevart fra usunne og negative impulser.Be om at miljøet oppleves sunt og inkluderende og at den enkelte får være seg selv på en god måte.Be om et miljø der Jesus og Guds Ord får være et naturlig midtpunkt.

EleverTakke og be for elevene fra Island, Sverige og Nord­Norge: Hilmar Einarsson, Mikael Larsson, Ester Erikson, Julianne Jenssen, Inger Johanne Olsen, Olav Seljebu, Lovise Kristoffersen, Marie Kulseng, Julie Krüger.

Miljø

mer

ket t

rykk

sak

241

711,

781

13 W

era

as

Fot

o: B

enja

min

Efte

vand