Top Banner
Fjellheim NYTT NR. 2 2016 37. ÅRGANG LES OM DE SOM SLUTTER PÅ FJELLHEIM MANDAGSKAFÉEN INTERVJU MED ÅRETS ELEVER AKTUELL VEILEDNING MM Organ for Fjellheim Bibelskole og Fjellheim Kurs- og Misjonssenter, Tromsø
8

Fjellheimnytt nr 2 2016

Jul 30, 2016

Download

Documents

Wera AS

Magasin for Fjellheim Bibelskole og Fjellheim Kurs- og Misjonssenter i Tromsø
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Fjellheimnytt nr 2 2016

FjellheimNYTTNR. 2 2016 37. ÅRGANG

LES OM DE SOM SLUTTER PÅ FJELLHEIM MANDAGSKAFÉEN INTERVJU MED ÅRETS ELEVER AKTUELL VEILEDNING MM

Organ for Fjellheim Bibelskole og Fjellheim Kurs- og Misjonssenter, Tromsø

Page 2: Fjellheimnytt nr 2 2016

Underskuddet ble litt for stort for Fjellheim Bibelskole i 2015 (omtalt i forrige nummer). Likviditeten er en del svekket i forhold til forrige skoleår. Nå må vi derfor låne penger av eier NLM for å betale husleie (til misjonens eiendomsselskap). Et godt elevtall til høsten vil etter hvert gi betydelig hjelp for at sluttresultatet skal bli best mulig i 2016.Sammen med lån fra eier trenger vi gode gaver fra Fjellheim sine venner, ikke minst nå i sommer når lønn og utleie skal betales!!Vi er utrolige takknemlige for at den faste givertjenesten til skolen er stigende. Det gir trygghet og forutsigbarhet. Samtidig trenger vi mange små og store enkeltgaver for å nå budsjettmålet for gaver i 2016 på 1 740 000,-. Takk for hjelp til hver enkelt Fjellheimvenn!!

Thor Fremmegård

Det er på nytt tid for å takke tre «ettåringer» for året på Fjellheim. Camilla Wallgren fra Luleå i Sverige har arbeidet på kontoret og vært en meget allsidig og dyktig medarbeider. Camilla har erfaring og kompetanse både fra studier og tidligere arbeid, og hun har løftet ettåringstjenesten på kontoret til et nytt «nivå» som det blir krevende for senere kontorettåringer å leve opp til.

Kristine Harestad og Claudia Ignatio har arbeidet innenfor kjøkken og renhold. De har begge vært positive, dyktige og samvittighetsfulle medarbeidere som det har vært en stor glede å ha i arbeidsfellesskapet på Fjellheim.

Vi på Fjellheim vil takke alle tre for tjenesten og ønske de Guds rike velsignelse over livet videre.

Et nytt spennende bibelskoleår nærmer seg slutten. Også i år møter vi ekstra mange spørsmål fra elevene på slutten av året. Om forståelse av viktige bibelvers, og om hjelp til kristen tro og liv. Mange vil ha med seg mest mulig før de reiser. Det er utrolig rikt og spennende at Bibelen får være ei åpen bok og at vi sammen kan være med å hente frem skatter fra dette skattkammeret. Nå skal de snart videre til studier, arbeid, ulike ettåringsoppgaver m.m. Vi håper skoleåret har vært med å knytte de til Jesus for livet og for evigheten.

Vi synes erfaringene med vår andre BOF (Bibel og formidling)-klasse har vært veldig gode. Vi ble positivt overrasket over å få ei såpass stor gruppe med 10 studenter/elever. Det har vært spennende å registrere ulike nådegaver innen forkynnelse vokse frem. Vi har fått mange takknemlige tilbakemeldinger fra steder de har besøkt i sine praksisperioder. Og samtidig merker vi også i år at en ekstra klasse krever mye både arbeid, personell og økonomi.

BOF-klassen har helt klart preget hele Fjellheim i år. De har vært viktige samtalepartnere for mange bibelskoleelever. De har deltatt mye i praksis sammen med våre «vanlige» elever. De har vært sterkt delaktige i forsamlingsarbeidet i byen m.m. De har i det hele vært til stor velsignelse inn i «Fjellheimfamilien».

Dette skoleåret har vi reist mere enn noen gang. I tillegg til våre «store» utenlandsturer har vi sammen med elever besøkt Russland, Island, Finland, Sverige og store deler av Nord-Norge. Ikke minst de «nye» besøkene i Finland og på Island har gitt lyst til videre kontakt med mennesker i våre naboland. I tillegg vil vi utvide med nye «større» utenlandsturer neste skoleår som dekker de samme mål i våre læreplaner som det vi har i Mongolia og Bolivia.

Elevsøkningen neste skoleår er stor. Vi forventer mellom 55–60 elever ved oppstart av nytt skoleår, noe som vil være det klart største kullet i skolens historie. Vi har grunn til å takke Gud og glede oss over hver enkelt som vil ta et bibelskoleår i nord. Samtidig lever spørsmålene, både innad i vårt eget personalet og i skolens styre: Ønsker vi at skolen bare skal vokse? Hva gjør det med skolens egenart? Hvilke konsekvenser får det for arbeidssituasjon og trivsel både for elever og personale. Hva er nødvendig og godt i forhold til skolens økonomi? Her trenger vi mye visdom for å tenke klokt.

Hvert år rekrutteres det nye til personalet. Nye ettåringer skal etterfylle de som har vært i år. Anne Christine Lund Dahlberg blir ny kjøkkenleder og Linn Stokkeland blir ny internatleder. Endre Stene (som i år har hatt ansvar som BOF-ansvarlig) er ansatt videre i en prosentstilling som lærer. Josef Birgersson vil være lærer i en prosentstilling kommende skoleår. Vi er inderlig takknemlig for nye personer som går inn i oppgaver og ber om at det samme gode arbeidsfellesskapet får fortsette med nye medarbeidere.

Thor Fremmegård, rektor

REKTORS HJØRNE Økonomi

Takk til ettåringene på Fjellheim, Camilla, Kristine og Claudia

2

Page 3: Fjellheimnytt nr 2 2016

ANDAKT«La ikke hjertet bli grepet av angst. Tro på Gud og tro på meg!» - Joh 14:1Dette verset er en del av avskjedstalen til Jesus. I forkant av verset har Jesus fortalt om Judas’ forræderi, om hans egen bortgang og om Peters fornektelse.

Det var nok litt begrenset hvor mye disiplene egentlig forstod av dette. Likevel må de ha forstått at det var en usikker tid de gikk i møte. Det var mange usikkerhetsmoment. De hadde lagt bort alt for å følge Jesus. Hvordan skulle det gå nå? Ville det de har ofret alt for falle i grus?

Kanskje hadde disiplene slike tanker i hodet da Jesus sa dette til dem. Jeg syns det er fint å legge merke til den omsorgen Jesus har for disiplene. I møte med en usikker fremtid, sier Jesus at det ikke er noen grunn til å frykte eller være redd. Det som er det essensielle er å tro på Gud og tro på han. Men hva er det egentlig å tro? Hvis vi skal beskrive hva det er å være en kristen sier man gjerne det er å tro på Jesus. Jeg er redd for at når vi snakker om troen har det lett for å bli oppfattet som en gjerning vi skal gjøre fra vår side, noe som er utrolig farlig.

Kanskje strever du med å tro for tiden. Kanskje sliter du med en tvil. «Kan jeg virkelig kalle meg en kristen? Tror jeg nok?» Hvis du kjenner på dette må du huske at troen ikke er en prestasjon eller gjerning. Tro er en tillit til Gud som Gud selv skaper i våre hjerter. Troen blir skapt i vårt møte med Jesus som verdens frelser som døde og oppstod for vår rettferdighet. Derfor er det så utrolig avgjørende for oss å få vårt blikk og vårt fokus bort fra oss selv og over på han, for det er han som er troens opphavsmann og fullender (Heb 12:2). Å tro på Jesus er å se på han.

Jesus sa til disiplene i møte med en turbulent og usikker fremtid: «La ikke hjertet bli grepet av angst. Tro på Gud og tro på meg!» Det vil han si til oss i dag også. Personlig kan jeg bli skremt av å tenke på fremtiden. Det være seg både på det personlige og globale plan. Som ungdom er det mange valg man må ta, og disse valgene har ofte konsekvenser for hvordan livet kommer til å se ut i fremtiden. Det kan virke skremmende. I verden er det mange ting som skjer. Det kan se ut som vi går en turbulent tid i møte. Verdensbildet preges av krig og terror, naturkatastrofer og så videre.

I møte med dette er det lett for oss å bli redde og usikre. Hvordan kommer det til å gå i tiden fremover? Men Jesus sier det samme til oss som han sa til disiplene. Vi som har tatt vår tilflukt til Jesus har ingenting å frykte. Vi skal få hvile i hans allmektige hender og feste vårt blikk på han som er troens opphavsmann og fullender. Da er vi trygge.

John-Kjetil Gagnat

John-Kjetil Gagnat

Vidar Pettersen fra Lenvik i Troms har sagt opp stillingen som lærer på Fjellheim Bibelskole. Vidar har vært lærer siden høsten 2012. Det siste året har han hatt permisjon og nå velger han å fortsette en viktig tjeneste som vikarprest i Beiarn i Nordland. Vidar har vært en dyktig lærer med fokus på NT, særlig med undervisning fra evangeliene. Han har gitt elevene mye verdifull input i forhold til apologetikk/trosforsvar, han har hatt ansvar for elevenes praksis og har hatt mye ansvar under skolens Boliviaturer. Takk for disse årene, Vidar, og lykke til med tjenesten med å gi evangeliet til nye mennesker i Beiarn!

Anne Britt Bjerga fra Halsnøy i Ryfylke har vært kjøkkenleder fra høsten 2013. Anne Britt fikk en krevende start som kjøkkenleder med et nytt kjøkken som ikke var endelig klart ved skolestart. Maten er en svært viktig trivselsfaktor for elevene på bibelskolen, og det er mange gode ord fra elevene om maten på Fjellheim. Anne Britt har vært en samvittighetsfull, dyktig kjøkkenleder, gitt

opplæring for nye ettåringer hvert år og vært en viktig reiseleder på vår Mongoliatur de siste årene. Takk for disse årene i nord, Anne Britt! Vi ønsker deg Guds velsignelse videre tilbake til Rogaland.

Ragnhild Kråvik fra Balestrand har vært internatleder i to år. Det var det hun lovte før hun skulle fortsette studier i Tromsø. Det har vært en glede å ha Ragnhild i arbeidsfellesskapet på bibelskolen. Hun bærer med seg en smittende, positiv innstilling til arbeidsoppgaver og til mennesker. Målet er at elevene skal ha det best mulig. Internatlederjobben omfatter også litt «skjenn» på elever som roter, eller ikke gjør sine plikter. Dette har Ragnhild klart uten å miste nærheten og det åpne forholdet til elevene. Vi er glad for at du fortsatt er i Tromsø og vi ønsker deg Guds rike velsignelse over livet videre!

Thor Fremmegård

TAKK TIL VIDAR, ANNE BRITT OG RAGNHILD!

3

Page 4: Fjellheimnytt nr 2 2016

JEG HAR FÅTT LIVET MED STOR LDet er Ragnhild Grødem som forteller dette om hva bibelskoleåret har betydd for henne. Vi har samlet Geoffrey Fagerli, Finnsnes, Silje Hansen fra Alta og Ragnhild Grødem, Nærbø til en prat om skoleåret på Fjellheim.

STIKKORD FRA SKOLEÅRETUtfordringer, venner for livet, bibelfokus, kunnskapsrikt, fin natur er stikkord når året skal beskrives med få ord

FJELLHEIMMILJØETDe forteller om et godt miljø, en morsom gjeng, hvor en gjerne kan være sammen med de en ikke er mest med til vanlig. Geoffrey kaller det «et hjem på fjellet, med mye sosialt – preget av en vestlandskultur». De forteller ellers om masse latter, festlige episoder med lærere som Ingvald K og Jørgen S og en god kjemi mellom personalet og elever.

UNDERVISNING «Timene med Rune Espevik om bønn var viktige», sier Geoffrey. De andre nikker og er enige. Ragnhild nevner sjelesorgtimene med Hanna Nilsen. Hun sier at hun hadde særlig interesse for faget og det ga hjelp i eget liv og for å hjelpe andre. Et felles høydepunkt for alle tre var timer med gjestelærer Kenneth Ellefsen sist høst. Han hadde timer om reformasjonen som alle opplevde overraskende spennende. Geoffrey nevner at han også har satt pris på gjennomgangen av Romerbrevet som de har hatt nå i vår.

PERSONLIG UTBYTTEDet er når vi snakker om personlig utbytte, vi får de sterkeste vitnesbyrdene fra disse tre. «Jeg har fått livet med stor L», sier Ragnhild. «Jeg vet ikke hvor jeg hadde vært i dag hvis jeg ikke hadde kommet til Fjellheim», sier hun og tror flere har sett det som et bønnesvar det som har skjedd med henne. Jeg har fått se at Gud er god og jeg lever ikke lenger på andres tro. Undervisningen har vært til stor oppbyggelse for henne og fellesskapet med andre elever. For Silje har Fjellheim vært en ny og annerledes kristen sammenheng enn det hun kjente fra tidligere. Skoleåret har gitt henne mere enn hun vågde å be om. «Jeg er friere og tør å være ærlig om den kristne troen. Nå ber jeg mye mere til Gud. Bibelen er blitt ei åpen bok og jeg har fått flere venner. Han har tatt tak i meg».

Geoffrey forteller også om at han hadde lite kristne venner før han kom til Fjellheim. Nå har han fått mange nye kristne søstre og brødre. «Men jeg trodde jeg skulle bli mere hellig på bibelskolen», sier han. «I stedet har jeg blitt mere kjent med meg selv».

REISEVIRKSOMHET OG UTENLANDSTURER«Jeg synes det har vært lettere å bli kjent med andre i klassen i mindre grupper», sier Silje når de skal fortelle om betydningen av ulike utreiser og turneer i Norge. «Det har vært uvant og krevende å bo hjemme hos folk», sier Ragnhild «Men det har vært lærerikt». Geoffrey trekker frem turneen til Val vgs og Distriktsbibelskole (DB) på Halsa i Nordland. Han synes det var flott å møte alle ungdommene i Halsa og å være med å støtte de få kristne elevene på Val.

Utenlandsturene har betydd mye for alle tre. Selv om det var et sjokk å komme til Russland, sier Ragnhild. Så mye flotte folk, men så fattig, så nedtrykt og tungt. Høydepunktet for hennes utenlandsturer var møte med gjestfrie mennesker lengst vest i Mongolia. Gud er den samme selv om det ytre er veldig forskjellig.

De to andre nevner fjellandsbyen Acacio i Bolivia og møter omkring i fjell-områdene der. Evangeliet var akkurat det samme. Geoffrey satte stor pris på å møte misjonærene i Bolivia, mens Silje nevner barnehjemmet i Santa Cruz som et høydepunkt

GODE BIBELVERS OG JESU BETYDNING FOR OSS«Jesus er min redningsmann», sier Ragnhild. «Han er min bror», sier Silje og Geoffrey sier at «Jesus er en venn som aldri forandrer hva han tenker om deg, selv om hele verden forandres». Et viktig bibelvers for Geoffrey er 1.Joh 2,1: «Mine barn! Dette skriver jeg til dere for at dere ikke skal synde. Og om noen synder, da har vi en talsmann hos Faderen, Jesus Kristus, Den Rettferdige.» «Jeg får alltid komme tilbake til Jesus», sier Geoffrey. Ragnhild nevner verset i Rom 8,38-39 «For jeg er viss på at verken død eller liv, verken engler eller krefter, verken det som nå er eller det som komme skal, eller noen makt, verken høyde eller dybde eller noen annen skapning skal kunne skille oss fra Guds kjærlighet i Kristus Jesus.» «Dette dekker alt jeg møter i livet», avslutter Ragnhild.

T.F.

Ragnhild, Silje og Geoffrey

Jesus er en venn som aldri forandrer hva han tenker om deg, selv om hele verden forandres

4

Page 5: Fjellheimnytt nr 2 2016

SKOLEÅRETS BETYDNING FOR TRE BOF-ELEVERVi samtaler med tre av årets BOF-elever, Håvard Egeland fra Klepp på Jæren, Ane Marte Mikalsen fra Alta og Mikael Kero fra Luleå i Nord-Sverige. Alle er født i 1992 og er tidligere elever på bibelskolen på Fjellheim. Mikael har reist i Nord-Norgeteamet, Ane Marte har vært to år i teamtjeneste i Øygarden utenfor Bergen og Håvard har arbeidet to år på Nordborg vgs, første året som miljøarbeider.

HVORFOR BOF?Ane Marte forteller at hun kjenner en lengsel eller kall til å hjelpe til med barne- og ungdomsarbeidet i Lyngen i Nord-Troms. Da tenkte hun at hun trengte den bibelundervisningen som hun får gjennom BOF. Mikael forteller at han var innom en del timer i BOF-klassen for to år siden og fikk lyst på mere slik undervisning. I teamet fikk han prøve å forkynne Guds Ord og han forteller at han lenge har hatt en trang til å dele evangeliet videre til andre. Håvard sier at han ville finne ut av sin nådegave. Dette året la det seg til rette for å gå BOF.

UTBYTTE AV UNDERVISNING OG PRAKSISAlle forteller om stort utbytte av både undervisningen og praksisperiodene. Ane Marte har satt særlig pris på den forkynnende undervisningen

hvor lærere har delt personlige ting i livet med Gud. Hun nevner lærere som Vegard Svensen og Endre Stene som har hatt slik undervisning. Håvard har vært særlig glad for ulike gjestelærere som har vært litt «spesialister» på ulike fagfelt, mens Mikael nevner konkret utbytte av undervisning om temaet vekkelse med Mikkel Vigilius. Han nevner også troslæreundervisning med Johannes Kleppa. Mye læremessig har nå falt på plass, sier Mikael.

Det var både skummelt og spennende å skulle ha sin første tale på et bedehus, sier Håvard. Han synes ellers det var spesielt fint å være sammen med Nils Kåre Strøm på Karmøy. Han skildrer en spesiell atmosfære på bedehuset og en takknemlighet hos mennesker som tidligere hadde kommet til tro ved forkynnelsen til Nils Kåre.

Ane Marte har hatt nesten all sin praksis i barne- og ungdomsarbeid i Lyngen menighet, særlig innenfor konfirmantarbeid, men også i barnekor og barnelag. Hun synes det har vært ekstra rikt å delt Guds Ord med konfirmantene, mange som du ellers ikke får møte i kristen sammenheng. Mitt ønske er at de skal bli kjent med Jesus.

Mikael har vært mye på møteuker og lært mye av forkynnere han har vært sammen med. Noen har reist i mange år og kjenner fortsatt på den kampen som jeg selv har. Han nevner ellers sterke inntrykk fra Russlandsturen hvor han var med som taler. Noen stikkord er alkoholproblemer, tale med tolk og husmøter.

TJENESTE VIDEREAne Marte forteller at hun håper å få en stilling som menighetspedagog i Lyngen menighet, særlig med fokus på konfirmantarbeid. Håvard fortsetter med studier i historie. Han har tenkt litt på å bli lærer og har fra før både kristendom og historie. Han vet samtidig ikke helt veien videre, og om han skal bruke erfaringer fra BOF-året i jobbsammenheng eller som frivillig.Mikael starter til høsten med sivilingeniørstudier i Sverige, men håper samtidig at han får anledning til å fortsette å dele evangeliet med andre.

T. F.

Mikael, Ane Marte og Håvard

... Silje Hansen (15/16) og Erik Gundersen har forlovet seg?

... Dordi Anna Tollheim (07/08, team 08/09 og internatleder 11-14) og Kjetil Apeland (vaktmester 08-11) har blitt foreldre til Alfred Emanuel?

... Anders Sæleset (06/07) og Randi Mangelrød (06/07, ettåring 08/09) har giftet seg?

... Heidi (10/11) og Odd Sverre Gundersen (09/10) har blitt foreldre til Jonatan?

... Ingunn Sofie (04/05) og Jørgen Storvoll (lærer 15-) har blitt foreldre til Eunike?

Hvis du har informasjon om tidligere elever som du mener bør stå i denne spalten, må du gjerne tipse oss om dette.

Visste du at...

5

Page 6: Fjellheimnytt nr 2 2016

Hva gjør elevene på Fjellheim på en ganske vanlig mandag ettermiddag? Hver eneste mandag utenom utreisene, er noen av dem travelt opptatt med å lage kafé. De handler, baker og pynter, og mellom kl. 20:00 og 23:00 stiller de med hjemmebakte kaker, hjemmelaget smoothie og nytraktet kaffe. Det er bare å stikke innom, kjøpe seg noe godt og sette seg ned for en god prat sammen med mange trivelige ungdommer. Kaféen fungerer også som eget arrangement på facebook, hvor du kan søke på Kaffebar, hvis du vil følge med på hvilke herligheter som blir servert neste mandag. Vi tar en prat med noen av årets elever og de forteller villig om prosjektet sitt.

I regi av misjonsprosjektet startet vi for første gang en kafé her på Fjellheim. Den er åpen for alle, først og fremst med fokus på å åpne Fjellheims dører for andre kristne i Tromsø. Og ikke minst er den fin å ha i forbindelse med gateevangelisering. Hver fredags kveld driver ei gruppe elever med gateevangelisering. De står nede i Tromsø sentrum og deler ut kaffe og kjeks, og samtaler med mennesker om Jesus. Da kan vi invitere folk til Mandagskafeen, som gir oss en fin mulighet til videre samtale med menneskene vi møter «på gata». På toppen av det hele går alle inntekter til vårt misjonsprosjekt i Bolivia og Mongolia, slik at Mandagskaféen både tjener indre- og ytremisjon!

Primus motorer for prosjektet er Helene Kallevik, Miriam Berge, Ragnhild Grødem og Julie Hindenes. Vi snakker med noen av dem som kommer på kaféen:

Julie (en av fire kaféansvarlige): Mandagskaféen er et møtested for alle, et uhøytidelig møtepunkt for folk fra både Fjellheim og utenfor skolen. Det som har vært så bra hittil, er at mange av de besøkende utenfra forteller at de føler seg svært velkomne og flere har vært faste besøkende siden de tok første turen innom. Det setter vi utrolig stor pris på, og er glade for å kunne ha et slikt enkelt sosialt opplegg som også folk utenfor Fjellheim kan føle seg velkomne til.

Kristine (elev): Det som gjør mandagskaféen så bra er at det er åpent for absolutt alle: Om man er kristen eller muslim, ung eller gammel, rogalending eller nordlending. Man møter mange forskjellige mennesker med ulik bakgrunn og man kan lære mye av hverandre gjennom god drøs over en kaffekopp.

Daniel O. Adekoya (gjest utenfra): Synes kaffebaren er bra, jeg! Det er et veldig bra initiativ som ikke bare hjelper misjonsarbeidet i Bolivia og Mongolia, men også skaper nye sosiale tilknyttinger.

Mandagskaféen har gått over all forventning når det kommer til både inntekt og antall kunder, for ikke å snakke om stamkunder! Vi håper dette er starten på en ny Fjellheimtradisjon. Vi som har vært innom håper virkelig at dette tilbudet kunne fortsette også etter at årets kull nå snart har fløyet sin vei.

ÅRETS GRÜNDERPROSJEKT: MANDAGSKAFÉEN PÅ FJELLHEIM

6

Page 7: Fjellheimnytt nr 2 2016

På bibelskolen ønsker vi å være engasjert av temaet forkynnelse. Her nevnes stikkord om emner som vi jevnlig må drøfte, arbeide med, be over:

Bibelen taler om at Ånden gir ulike nådegaver innen forkynnelse: Evangelist, profet, lærer m.fl. Når ei nådegave er i funksjon, møter vi Gud og liv forvandles. Vi må be Gud kalle og drive ut nye arbeidere med ulike nådegaver til sin høst!

Ulike tider har ulike behov, i hjem, menighet og samfunn. De dypeste, evige behovene ser vi ikke selv. Gudgitte nådegaver når på en særlig måte inn i ulike tider, behov og livssituasjoner!

Forkynnelse til nye generasjoner møter nye forutsetninger som må tas på alvor. Lite basiskunnskap, problematisk gudsbilde og selvbilde, brutte relasjoner og relativistisk forhold til sannhet er noe av dagens virkelighet. Samtidig er mennesket det samme til alle tider!

Det trengs målrettet arbeid og skolering på ulike plan (teologi, psykologi, kommunikasjon m.m.) om ulike sider av forkynnelsen. Bønn og arbeid hører sammen. Mistillit til refleksjon om teologi, psykologi og kommunikasjon blir svermeri!

Jesus Kristus er sannheten og har i Bibelen en underlig overbevisningskraft i møte med mennesker. Den samme Jesus Kristus skal «males» idag!

Forkynnelsen skal på en særlig måte nå hjertene. Samtidig er vi hele mennesker og Gud vil møte oss i tankeliv, viljesliv og følelsesliv. Men det er med hjertet vi tror og elsker!!

Sann kristen forkynnelse har tillit til Ordets virkekraft. Hos de første kristne var det umiddelbar sammenheng mellom å bli fylt av Guds Ånd og å forkynne Guds Ord med frimodighet.

Kristen forkynnelse skal omfatte hele Guds råd, men har likevel et sentrum ved Jesu kors og oppstandelse, omvendelse og syndenes forlatelse. Når sentrum mangler, blir det meste galt!

Det er vanskelig å kreve personlig erfaring av alt som skal forkynnes. Men det merkes om forkynneren er prøvd og har opplevd ulike skyggesider av livet og kan trøste med den trøst de selv har møtt. Vår tid trenger på en særlig måte ekthet!

Guds Ord døder og gjør levende. Begrepene lov og evangelium kan bli et skjema som gjør forkynnelsen forutsigbar. Men uten personlig erfaring med lovens og evangeliets virkning i hjertet, er forkynneren udugelig!

Responsen på den kristne forkynnelsen har ofte vært vitnesbyrdet. Når apostelen Paulus forkynte, leser vi mye om samtale. Forkynnelsen kan i dag med fordel gi mere plass for samtalen og spørsmålene fra tilhørerne.

Thor Fremmegård

Aktuell veiledningKristen forkynnelse i dag!

Ann

onse

Dersom du ønsker å annonsere i Fjellheimnytt, ta kontakt.

CD selges.Inntekt går til elevenes misjonsprosjekt

i Mongolia og Bolivia

Pris: 150 kr + frakt (25 kr.)

Bestillingsfrist: 9. juniSend e-post: [email protected].

Merk betalingen med CD og navn.Kontonr.: 0539.49.13601

7

Page 8: Fjellheimnytt nr 2 2016

RETURADRESSE: Fjellheim Bibelskole, Mellomveien 96, 9006 Tromsø

GLIMT FRA HVERDAGEN

JA TAKK! Jeg ønsker å betale min Faste Givertjeneste med AvtaleGiro.

Og gi kr. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Hver måned De månedene jeg har krysset av:

Jan Feb Mars April Mai Juni Juli Aug Sept Okt Nov Des

Trekkdato mellom 15. og 25.: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Mottaker Mottakers konto Beløpsgrense per trekkmåned

Fjellheim Kurs- og Hvis maks. beløp ikke fylles inn, vil beløpsgrensen bli satt til kr. 1 500,- per trekkmåned.

Misjonssenter 3000 26 86712 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . kr

Belast mitt konto nr. Jeg ønsker ikke å motta varsel i forkant av betalingen

KID-nr. (KID-nummeret fylles ut av betalingsmottaker)

Navn: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Adresse: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Postnr/sted: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Sted/dato: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Underskrift: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Kupongen sendes til Fjellheim Kurs- og Misjonssenter, Mellomvegen 96, 9006 Tromsø Miljø

mer

ket t

rykk

sak

2041

071

1, 8

7710

Wer

a as

Mellomvegen 96, 9006 TromsøTelefon: 77755560E-post: [email protected]: www.fjellheimbibelskole.noGaver til skolen: 0520 60 81343

Rektor: Thor FremmegårdLærere: Ingvald André Kårbø, Hanna Nilsen, Per Inge Belt, Jørgen Storvoll og Endre SteneAdm.leder: Marit GundersenKjøkkenleder: Anne Britt BjergaInternatleder: Ragnhild KråvikVaktmester: Eivind GagnatKontormedarbeider: Maria Hellestøl ReyesEttåringer: Camilla Vallgren, Kristine Harestad og Claudia Fauske Ignacio

FJELLHEIM KURS- OG MISJONSSENTERTelefon: 479 13 125 Internett: www.mellomvegen96.noGaver til misjonssenteret: 3000 26 86712

Ansatte: Thor Fremmegård, Marit Gundersen og Ragnhild KråvikAnsvar for: Kortkursdrift, Nord-Norge-team og utleie av lokaler

FJELLHEIMNYTT, kontaktorgan for Fjellheim Bibelskole og Fjellheim Kurs- og Misjonssenter, kommer ut 4 ganger pr. år. Redaktør: Thor Fremmegård Frivillig kontingent

Vær med å støtt Nord-Norgeteamet!