Top Banner
Nr. 68 . Juni 2016 Så er det sagt... - i Nord! Popcornregn på Børnefestival
16

Nr 68 2016

Jul 30, 2016

Download

Documents

 
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Nr 68 2016

Nr. 68 . Juni 2016

Så e

r d

et

sagt.

.. -

i N

ord

! Popcornregn på Børnefestival

Page 2: Nr 68 2016

2 - Så er det sagt... - i Nord!

RedaktionLayout, Facebook og hjemmeside:Kirsten Holm HansenMølbakvej 5 . 9750 ØstervråTlf. 98 95 20 50 / 22 149 150Mail: [email protected]

Artikler og godbidder:Erik Villy RasmussenNissumvej 149220 Aalborg ØstTlf. 30 60 09 61Mail: [email protected]

Annoncer og distribution:Ketty Kjær PedersenRådhusvej 50 . 9300 SæbyTlf. 23 28 89 35Mail: [email protected]

Forenings- og udvalgsoversigt, samt maillister til bladet:Pernille Stenbjerg, Bredmosevej 18, 9352 DybvadTlf. 51 32 75 37, Mail: [email protected]: [email protected]

Husk at give besked til Ketty Kjær Pedersen, hvis du flytter så du kan få bladet på din nye adresse.

Forretningsudvalg:Formand: Erik Villy RasmussenNissumvej 149220 Aalborg ØstTlf. 30 60 09 61e-mail: [email protected]

Næstformand: Kristian BrogaardVejlegade 6 9900 FrederikshavnTlf. 51 29 25 35e-mail: [email protected]

Kasserer: Peter Thomsen, Søndre Kirkevej 43, Lyngså, 9300 Sæby. Tlf. 98 86 71 42e-mail: [email protected]

Sekretær: Maggie BräunerSønderskovvej 2189362 GandrupTlf. 98 25 85 25e-mail: [email protected]

nord.kfum-kfuk.dk

• Aut. VVS og naturgas• Alm. smedearbejde• Stålkonstruktioner• Rep. af landbrugsmaskiner

v/ aut. VVS- & naturgasinstallatørLars Holm HansenElmevej 73 . 9700 Brønderslev

Tlf. 98 81 10 38

• Rep. af landbrugsmaskiner

v/ aut. VVS- & naturgasinstallatør

Øster BrønderslevSmede- og VVS forretning ApSKontakt:

Niels Chr. JensenTlf. 40 37 22 94 / 98 23 31 10

Så er det sagt... - i Nord! udgives af KFUM og KFUK i Distrikt Nord.Bladet udkommer 4 gange årligt. Næste gang er den 1. september 2016. Deadline for næste nummer er10. august 2016.Tryk: Østvendsyssel Folkeblad www.oestvend.dkOplag: 300 stk.

- Idræt- Musik, teknik og drama- Lærings- stile- Fællesskab

LÆR SOM DU ER

Hørby EfterskoleSnedkergårdsvej 11, Hørby9300 SæbyTel. 9846 6300www.hørbyefterskole.dk

ÅBENT HUS Første mandag i måneden kl.

19-21 - kom og hør mere!www.dronninglundefterskole.dk

Boldspil KUNsT oUTdooRMUsiKFiTNEss

Vælg mellem tre spændende undervisningsprofilerog fem udfordrende linjefag.

innovation

Exchange

Global

DronninglundEFTERSKOLE

Forretnings-udvalget fuldtalligtNyt medlem er Maggie Brauner, Gåser ved Vester Hassing. Hun er medlem af KFUM og KFUK i Aalborg og har haft mange opgaver i KFUM og KFUK.På KFUM og KFUK cv’et er der et hav af tillidsposter, hun har bestredet igennem tiden, bl.a.:- Ten Sing skubber,- medlem af bestyrelse i Aalborg,- medlem af fællesbestyrelsen,- arrangør af kurser, konfirmandlejrer, internationale lejre mm.- forskellige landsudvalgOG NU: Forretningsudvalget i Dis-trikt Nord.Velkommen, Maggie. Det glæder vi os meget til!

HUSKDu kan støtte din forening, hver gang du handler hos XL-BYG

FRA XL-BYG ELLING, LÆSØ OG TÅRS

XL-BYG Elling, Læsø og Tårs er alle tre lokalt ejet og drevet. Vi brænder for det lokale og vil derfor gerne støtte gode initiativer i lokale foreninger.

Du kan være med til at bestemme, hvem vi skal støtte. Når du har valgt, hvilken forening vi skal støtte, giver vi foreningen lidt tilbage af det, du køber for:

1 % af alt køb* på din private konto 0,5 % af alt køb* på en erhvervskonto

Få mere information hos din forenings bestyrelse, klik ind på en af vores hjemmesider, eller forhør dig i butikken, næste gang du handler hos XL-BYG Elling, Læsø og Tårs.

FORENINGSSTØTTE

*Køb ekskl. moms. Gælder ikke køb i vores Outlet i Elling.

XL-BYG Elling Tømmerhandel A/S · Tuenvej 7 B · Elling · Frederikshavn · tlf. 98 48 11 22 · www.etas.dkXL-BYG Læsø Tømmerhandel A/S · Vesterø Havnegade 70 · Læsø · tlf. 98 49 90 03 · www.xl-laesoe.dk

XL-BYG Tårs Tømmerhandel A/S · Johannes Hansens Vej 2 · Tårs · tlf. 98 96 12 66 · www.xl-taars.dk

XL-BYG Elling Tømmerhandel A/STuenvej 7 B · Elling · Frederikshavn

tlf. 98 48 11 22 · www.etas.dk

XL-BYG Læsø Tømmerhandel A/SVesterø Havnegade 70 · Læsø

tlf. 98 49 90 03 · www.xl-laesoe.dk

XL-BYG Tårs Tømmerhandel A/SJohannes Hansens Vej 2 · Tårs

lf. 98 96 12 66 · www.xl-taars.dk

Page 3: Nr 68 2016

Så er det sagt... - i Nord! - 3

Lad os tænde glædesblus!Det er sommer! Og om sommeren flyttes livet udenfor.En af de fester, der fejres udenfor, er Sankt Hans. En fest der er knyttet mange forskellig forventninger og minder til. Om taler, bål, varme, mange mennesker eller måske om regnvejr, blæst, kulde. Men oftest nok om glæde, hygge og fællesskab.Ligesom det er tilfældet med mange af vore andre højtider og fester, har også Sankt Hans sin baggrund i Bibelen.Sankt Hans er et andet navn for Johannes Døberen. Johannes var i familie med Jesus og var et halvt år ældre end ham. I Bibelen fortælles det, at Johannes levede ude i ørkenen, hvor han prædikede og opfordrede folk til at omvende sig og lade sig døbe. Og på den måde kom han til at bane vejen for sin halvfætter Jesus. Han blev et lys, der viste vejen til Jesus.Men når vi står om bålet, handler det ikke meget om Johannes Døberen. Men derimod om glæde og hygge. En af traditionerne, der følger med Sankt Hansbålet, er Holger Drachmanns ”Midsommervise”. I et af versene står der sådan: “Hver by har sin heks, og hvert sogn sine trolde” og det lyder både hyggeligt og rart. Men sådan har det ikke altid været. I gamle dage var man bange for heksene. Man så dem som et bevis på, at den Onde selv, var på spil. I midsommervisen står der videre om heksene og troldene, at “dem vil vi fra livet med glædesblus holde”. Og sådan gjorde man helt bogstaveligt førhen. Man fordrev det onde med bål og brand. Når vi i dag tænder Sankt Hans bål, så brænder vi også hekse af – men, kun som et sjovt indslag. For i dag symboliserer bålets ild ikke længere noget farligt og ødelæggende, der skal bekæmpes. Men derimod: glæde, varme, fællesskab og lys. Vore Sankt Hansbål er glædesblus. I følgende eventyr bruges ilden også som et symbol på glæden, kærligheden, det gode.

Der var engang en konge. Kongen havde en datter som efterhånden var kommet i den giftefærdige alder. Og der var da heller ingen mangel på bejlere, der kom for

at bede om prinsessens hånd, men nu er det jo sådan, at ikke hvem som helst, kan blive gift med en konge-datter. Så kongen havde bestemt, at de unge mænd skulle sættes på prøve, for de kunne kaldes værdige til prinsessen.Når en bejler ankom, tog kongen den håbefulde mand med sig ind i slottets største sal. Og her fik han sin opgave. I løbet af tre dage skulle han fylde salen op. Det var underordnet, hvilke materialer han brugte, bare den blev helt fyldt op.Og der var ingen ende på opfindsomheden hos de unge mænd. Én tog ud og købte alt det halm, han kunne opdrive. Men selv om han arbejdede i døgndrift, fyldte halmen kun en forsvindende lille del af det kæmpe store rum. En anden forsøgte sig med fjer, en tredje med grus – men lige lidt hjalp det.Og frierne kom og gik i en lind strøm.En dag kom en ny ung mand til slottet. Og som sædvan-ligt, viste kongen ham ind i den store sal og stillede ham opgaven.Den unge mand tog afsted igen. Og efter tre dage vendte han tilbage.Kongen var noget forundret. For frierne plejede altid at komme tæt fulgt af et optog af vogne, belæsset med alt det, de ville fylde salen med. Men denne mand kom alene, det eneste, han havde med, var en taske, som han bar over skulderen.Da han kom ind i salen, åbnede den unge bejler sin taske, og tog et lys frem. Han satte det midt i rummet og tændte det. Og nu skete der noget forunderligt: Lyset flammede op og jog de mørke skygger på flugt, og det trængte ind i hver en krog af salen. Og rummet fyldtes af varme og glæde.Det er nok overflødigt at fortælle, at han fik prinsessen.

Lyset/ilden er her et billede på alt det gode. På det glædesblus der kan jage mørket og det onde væk. Og Lyset bruges jo også som et billede på ham, vi skal fejre om et halvt år. I Johannesevangeliet står der om Jesus, at ”I ham var liv, og livet var menneskers lys. Og lyset skinner i mørket, og mørket greb det ikke” (Joh. 1,4-5).

Rigtig god sommer!

Ordet

Mette Volsgaard har taget imod bladudvalgets udfordring om, at skrive nogle små kommentarer til de næste fire blade. Dette er den første. Stor tak til Mette for gode inputs...

Page 4: Nr 68 2016

4 - Så er det sagt... - i Nord!

i Vrå Sognegård

29 fremmødte. Indledning ved Erik V. Rasmussen om “HÅB”Velkomst ved formand for Distrikt Nord Frank Kiel. Valg af dirigent Hanne Gitte Birkbak (HGB) og referent undertegnede.HGB konstaterer, at stormødet er lovligt og indskærper, at alle medlemmer over 13 år har stemmeret.

Beretninger:Forretningsudvalget v/ Frank Kiel:FU har beskæftiget sig meget med økono-mi, ansøninger og Rubjerglejrens fremtid i samarbejde med Rubjerglejr udvalget (RLU). Børnesommerlejren er essensen af KFUM og KFUK: glade børn, en-gagerede ledere og friske ungledere. Så er der jo placeringen af bygningen...Der er blevet afholdt visionsaften på Rub-jerglejren, hvor der fremkom mange gode ideer og mange visioner. General sekretær Jørgen Quist var på besøg denne aften og kom med en del gode indspark: “Vi er her fordi vi har en opgave.” “Hvad GØR vi i KFUM og KFUK?”, “Børn og unge har brug for...?”Kristian Brogaard supplerer med, at ny forskning peger i retning af, at børn og unge igen søger foreningslivet – også det kirkelige.

Skriftlige beretninger i sidste nummer af dette blad.Enkelte udvalg havde tilføjelser til den skriftlige beretning:Ungeudvalget – Claus Birkbak: Konfir-mandweekenden på Horne Efterskole er fortsat en succes. Deltagerantallet er på 80–85 hvilket er passende. Der er efter-hånden fundet en god form på lejren og som noget nyt inviterer man nu ikke kun

forældre til gudstjenesten på skolen om søndagen.

Voksenudvalget – Hans Henrik Jør-gensen: Voksenstævnet er for alle over 30 år - vi forventer generationsskifte. Pro-grammet for 2016 er klar.

Alle beretninger godkendtes.

Indkomne forslag:Forslaget præsenteres af Erik V. Rasmus-sen:Der er mange følelser forbundet med Rubjerglejren. Der er også en del fakta. Der er mange gode muligheder i lejren. På visionsmødet “spurgte vi publikum” og svaret var 50/50, så det blev vi ikke meget klogere af.Der er ca. 20 ungledere på børnesommer-lejr på Rubjerglejren - ligger der nogle muligheder i det?

Debat:– Det er en god idé at sælge. Det er ikke

stedet der gør det og børnene har ikke “rødder” på Rubjerglejren.

– Håber på at fire melder sig, synes det vil være ærgeligt at sælge.

– Kig på de planer, der blev udarbejdet for få år siden. Kunne vi overdrage den til Y Mens?

– Vi opsøger ikke Y Mens igen før stormø-det er helt enige.

– Der er bookinger i 2017, så et evt. salg vil skulle være med forbehold for dette.

– Y Mens sagde sidst, at det var nu eller aldrig...

– Krogsholtlejren er lige solgt MED lejeaftaler.

– Alternativt: spørg Y Mens, om de vil drive lejren for os, sådan at Distrikt Nord forbliver ejer.

– Et evt. køb af anden ejendom vil også skulle vedligeholdes.

– Hvem tilfalder pengene ved et evt. salg? – Dette skal undersøges.– Et udvalg på landsplan er i gang med

at registrere foreningsbygninger rundt omkring i DK

– Opfordring til at lave udvalget med de 4 og finde på noget sjovt!

– Hvorfor bruger KFUM og KFUK ikke lejren?

– Egen brug af lejren har ikke ændret sig de sidste 10 år – der arrangeres færre lejre.

– Der er bedre faciliteter til fx konfir-mandweekend på efterskoler

– Den yngre generation har ingen tilhørs-forhold til lejren.

– Der skal tænkes anderledes: events, para gliding, klatring, shelters

– Lejrens økonomi er god, der er mu-lighed for at renovere

– Faciliteterne skal være bredere– Omdan til selvejende institution “Gitte-

hus” er solgt på den måde– Voksenstævne og kvindeligt voksen-

stævne afholdes heller ikke på RL– God idé med et udvalg til en sidste runde– Der mangler udeareal, skov, halvtag...– Ønske om et andet mere centralt plac-

eret mødested– Vi skal ikke købe noget andet– Sognegårde kan lånes og der bliver var-

met op og gjort rent– Lejren har god udlejning på trods af at

den er slidt– Det kunne være et fælles foreningspro-

jekt– Vesterhavet kommer snart og snupper

den– Sælg den og opret en fond– Hvordan vedtages et evt. salg rent

lovmæssigt? 2/3 flertal?– RL er et middel ikke et formål i sig selv.

KFUM og KFUK lejre kan afholdes an-dre steder

– RL som retrætested...

BILAGForslag: Rubjerglejren sættes til salg for højest bydende.

Vores egen udnyttelsesgrad af Rubjergle-jren har i mange år ikke været høj. Igen-nem årene har lejren blevet vedligeholdt og mange andre end KFUM og KFUK benytter lejren. Lejren kunne trænge til en modernisering og under alle om-stændigheder til en større omgang i forhold renovering. Udlejningen er rentabelt og der er ikke gæld i huset. En renovering og moderni-sering vil give anledning til at der skal optages et lån i huset. På Visionsdagen afholdt den 25. januar på Rubjerglejren gav 20 sig tilkende i

forhold til salg af huset og 19 ønsker at beholde lejren. Rubjergudvalget bruger frivillige timer for at holde lejren god og med vores ud-nyttelsesgrad er det ikke tilfredsstillende.Derfor forslag om et salg. BetingelserForslaget bortfalder såfremt der på Stormødet gives tilsagn fra 4 personer om at indgå i et her-og-nu udvalg. Så vil Ru bjergudvalget og forretningsud-valget ligeledes finde 4 personer til dette udvalg, der får til opgave, at se på nye muligheder for KFUM og KFUKs brug af Rubjerglejren.Der kom en lang række forslag på vision-saftenen, der på forskellige måder kan

indgå i en kommende vurdering, men el-lers vil det være helt op til udvalget.

Vilkår for udvalget– Udvalget får 10 måneder til at komme

frem til en indstilling.– Udvalget skal løbende orienterer om

tanker via Så er det sagt … i Nord!, Fa-cebook og evt. på anden vis.

– Udvalget skal undervejs inddrage ideer både fra de nuværende ledere og nu-værende unge ledere på børnesommer-lejren.

– Udvalget får tildelt et budgetramme på kr. 100.000 til relevante udgifter.

Forslagsstillere:

Forretningsudvalget og Rubjergudvalget

Referat fra stormøde 2016

Page 5: Nr 68 2016

Så er det sagt... - i Nord! - 5

– OK med private fester?– Den tyske formidler af udlejningen

udlejer kun til religiøse organisationer

Der er på dette tidspunkt fremkommet 4 navne og de får 10 måneder, så der lig-ger en konkret redegørelse og evt. fors-lag klar til næste stormøde. Udvalget er: Lissi Møller Jensen, Frank Kiel, Carsten Højmark, Martin Holm Hansen og Poul Simonsen. Disse fem danner udvalg sam-men med Jesper Nørgaard og Lars Møller fra RLU og Erik V. Rasmussen og Peter Thomsen fra FU

Der lyder en opfordring til at have styr på juraen ved næste stormøde, således at alt er afklaret vedr. evt. salgDer ønskes endnu et visionsmøde på RL med stegt flæskDet indkomne forslag falder således.

Arbejdsdrøftelse “Kristendom til tiden” blev udsat

Fremlæggelse og godkendelse af de re-viderede regnskaberKasserer Peter Thomsen fremlagde regn-skaber og budget og fortalte, at Y Mens har sendt 11.000 kr. til en bus til Børnefes-tival.– Udvalgene kan søge initiativpuljen om

tilskud i stedet for at lave “fæle” under-skud.

– Høstfesten var en succes, men den gav underskud og natløb på konfir-mandweekenden var dyrt, da de havde hyret proffe skræmmere

– Der lød en opfordring til at bruge nogle penge på børn og unge.

Lars Møller fremlagde regnskab for RL. Carsten Højmark fremlagde regnskab for Concentus – regnskabet blev godtaget på trods af manglende revisorpåtegning.

ArbejdsdrøftelseKristendom til tiden - materiale fra Landsbevægelsen, som vi er opfordret til at arbejde med.– Lederaftalen– Formål og mission– Strategi og vision

Flg. stikord fremkom i plenum: fællesskab, Fadervor, sang og musik, sammenhold, rummelighed, vær den du er, fællesskab, oplevelser.

den kristne sangskat, fællesskabkrist ne symboler, fysisk kontakt, be rø-rings glæde - kramning er tilladt som i mod sæt ning til i fx gudstjenesten.

Mulighed for at nye kan føle:skumring, lejrbål lejrstemning (foren-ingshus indeholder andre ting) skum-ringssamtaleraktiviteter, sangleje, interessaaktiviteter, crosserklubflygtningekontakt via børneklub, kon-takt til asylcentre, madfællesskab, drengerøvsklub, måwe fingre, motoroliearbejdsfællesskab, hygge, tryghed, leg og ekstreme oplevelserfolder med oplysninger om tilhørsforhold, kontingent, program og kageordning– pas på ikke at forfalde til landbrugs-snak!Formålsparagraffen: (ingen) kender formåls paragraffen.Ja, vi lever op til den.At vi tør/kan skrive på et stykke papir, hvad vi står for.Elevatortalen: Man skal kunne nå at fortælle, hvad KFUM og KFUK er – og det skal ikke vare længere end en tur i en elevator (i Danmark!)Ånd skal på dagsordenen, skal formul-eres. Alle er søgende.Vi skal selv være beviste om, hvad vi tror påFadervor til tidenIkke hygge på programmet, men aktivitet – hyggen vil indfinde sig.

Valg til forretningsudvalget:På valg er: Frank Kiel – modtager ikke genvalg og Peter Thomsen – genopstillerPT vælges og FU får bemyndigelse til at finde et (kvindeligt) medlem og en sup-pleant ved behov.

Valg til RLU: på valg er Martin Chris-tensen, Jesper Nørgaard og Carsten Høj-mark alle tre genopstiller og vælges.

Valg af 2 revisorer: Per Jensen og Ketty Kjær Pedersen genopstiller og genvælges

Valg af repræsentanter til skolernes repræsentantskaber:Horne Efterskole: Martin Christensen, Hans Højmark, Jan Bæk genopstiller. Desuden opstiller Camilla Tidemann Jensen. Det under-søges, om MC kan forsætte i bestyrelsen

uden at være i repræsentantskabet og hvis det er tilfældet, vælges CTJ, hvis MC skal vælges til repræsentantskabet, vælges CTJ som suppleant.

Hørby Efterskole:Man vælges for to år Valgt i:Hanne Gitte Birkbak 2015Vibeke Bach Hansen 2015Anita Rams Kjeldsen 2016Thomas Knudsen 2016Karen Krogh Bæk 2016Pernille Stenbjerg 2015Svend Erik Volsgaard 2015Martin Pedersen 2016Christian S. Kristensen 2016Mads Bang Simonsen 2015

Dronninglund Efterskole:Nina Kibsgaard Andreasen er valgt for 3 år og er ikke på valg i år.

Bjerget EfterskolePer SørensenHenrik KorsgaardAllan Ostersen - genopstiller ikkeJacob HolmErik V. Rasmussen vælges i stedet for Al-lan Ostersen

EventueltDiverse datoer vises på projektor (kan evt. vedlægges som bilag) den 12. november er voksenstævnet dog i Abildgaard KirkeWonderfull Days gentages ikke i Vendsys-sel – vi er ikke blevet spurgt. Hans Henrik har en vandslange, der tilhører WD.Ærgeligt at skulle konkurrere med FDF.Distriktets hjemmeside sover stadig, da der arbejdes på et helt nyt koncept og un-dertegnede ikke har villet bruge tid på at sætte sig ind i noget, der er på vej yt. Der tilbydes startkursus når det nye koncept går i luften. Mulige interesserede er Aal-borg, Hjørring og Distrikt Nord.

Efterskoleelever kommer snart hjem –er vi klar til at tage imod dem i forenin-gerne?

Frank Kiel: Tak til alle.Alle: Stor tak til Frank Kiel.

Således opsnappet Kirsten Holm Hansen

Page 6: Nr 68 2016

6 - Så er det sagt... - i Nord!

RubjerglejrenDer arbejdes igen i 2016 med Rubjerglej-ren. Det er en stor grund med en matrikel, der går helt ud i havet. En tur rundt svarer til 1 km.

Ni personer er sat i isolation Hvad har Carsten Højmark, Frank Kiel, Jesper Nørgaard, Lars Møller Jensen, Lissi Jensen, Martin Holm Hansen, Peter Thomsen, Poul Simonsen og Erik Villy Rasmussen tilfælles?I hvert fald én ting: De må ikke forlade hinanden før de har udarbejdet et udvidet forslag til, hvad distriktet kan bruge Ru-bjerg lejren til fremover?

På stormødet i Vrå blev det besluttet at et udvalg skal arbejde videre… – Skal den sælges? – Skal den beholdes som nu? – Eller skal der ske en modernisering

både i forhold til rammer, ejerform og hvad vi ønske at bruge den til?

Alt er i spil.

Skal vi sælge den?Der er taget kontakt til lokale ejendoms-mæglere, - og det vurderes, at et salg er muligt. Det kunne også være et salg til en eller flere organisationer, som kunne fortsætte lejren og evt. i et ejerskab sammen med os.

Skal den beholdes som nu?Det er bestemt en mulighed. Den er me-get udlejet hen over hele året. Der er dog nogle kommende renoveringsopgaver, der skal gøres.

Kan lejren bruges på en anden måde end i dag?Hvilke muligheder er der for at gøre noget andet med lejren?

Udvalget skal til januar havde belyst de tre muligheder, så det kan fremstå til af-stemning på Stormødet i marts.

Page 7: Nr 68 2016

Så er det sagt... - i Nord! - 7

Page 8: Nr 68 2016

8 - Så er det sagt... - i Nord!

Børnefestival 2016 i Holstebro

Page 9: Nr 68 2016

Så er det sagt... - i Nord! - 9

Page 10: Nr 68 2016

10 - Så er det sagt... - i Nord!

God sommer

Page 11: Nr 68 2016

Børn

eso

mm

erl

ejr

20

16

på R

ubje

rgle

jren 2

5.-

29.juni

Lej

ren

hen

ven

der

sig

til

alle

rn,

der

i n

æst

e sk

ole

år s

kal b

egyn

de

i 0. t

il 7.

kla

sse.

d d

e sm

å st

emm

er i

hov

edet

...H

vis

tan

ker

og

føle

lser

er

små

væse

ner

ind

e i d

in h

jern

e,

kan

man

ge

sjov

e, m

ærk

elig

e o

g u

ven

ted

e ti

ng

ske

....

Vi s

kal e

n t

ur

run

dt

i sin

det

s kr

inke

lkro

ge

- o

g n

år d

et s

ker

i fæ

lless

kab

med

en

hel

so

mm

erle

jr,

er a

lt m

ulig

t!

Arr

.: K

FU

M o

g K

FU

K i D

istr

ikt

Nord

Arr

.: K

FU

M o

g K

FU

K i D

istr

ikt

Nord

Vi se

s på

Rubje

rg le

jren!

Page 12: Nr 68 2016

Rubje

rgle

jren

er en hygg

elig lejr næ

r Løk-

ken, hvor vi so

ver i 10 perso

ners væ

relser. S

e mere o

m lejren o

g

hvor d

en ligg

er på

ww

w.ru

bje

rgle

jren.d

k

Der b

liver go

d tid

til leg o

g b

old

-sp

il, spæ

ndend

e aktiviteter o

g til at ha’ d

et sjovt

med

hinanden.

Hvis vejret tillad

er det, er d

er bad

-ning

i Vesterhavet.

Lejre

n e

r arra

ngere

t af K

FU

M o

g K

FU

K, D

istrikt No

rd o

g arb

ejdsg

rupp

en ønsker at

lejren bæ

rer præ

g af K

FU

M o

g K

FU

Ks slo

gan: B

ørn skal vid

e, at d

e kan tro p

å Gud

, og

at Gud

tror p

å dem

.

Lejre

n b

egyn

der

lørd

ag d

en 25. juni, hvor d

er er ankom

st imellem

kl. 14:00 og

kl. 15:00 o

g d

er er kaffe til foræ

ldrene.

Lejre

n slu

tter

med

foræ

ldreaften o

nsdag

den 29. juni kl. 19:00–21:00.

Mid

t i juni vil alle tilmeld

te få flere op

lysninger,

- hvad d

u skal med

bring

e osv.

Pris

Kr. 500,00 p

r. deltag

er. Y

ngre sø

skende kr. 450,00

(i alt kr. 950,00 for 2).

Hvis d

u ikke er med

lem af K

FU

M o

g

KF

UK

skal der b

e ta les yderlig

kr. 125,00 fo

r event med

lems skab

, der d

ækker ar-

rangem

enter i 2016.P

engene b

etales ved tilm

elding

. Ved

ankom

st til lejren, kan du ind

sætte

max. 50 kr. i lejrens b

ank til at køb

e slik fo

r i ugens lø

b.

Tilm

eld

ing

So

m no

get nyt skal tilm

elding

i år ske via K

FU

M o

g K

FU

Ks land

skonto

r, med

betaling

ved

tilmeld

ing.

Det er stad

ig efter fø

rst til mø

lle princip

pet o

g

det fo

regår her: w

ww

.kfum-kfuk.d

k/tilmeld

ing

Vil d

u vid

e m

ere

:K

onta

kt:

Inger L

is Kra

rup tlf. 4

0 5

7 8

1 5

4

Marg

it Nørg

aard

tlf. 26 5

6 5

0 0

6

Page 13: Nr 68 2016

Så er det sagt... - i Nord! - 13

Børn: BørnefestivalBørnesommerlejrBørneweekend

Unge:Konfirmandweekend

Voksne:Landsdelsstævne for kvinderVoksenstævne

Stormøde:Hvert år i marts afholder distriktet stormøde for alle medlemmer (fra 13 år). Der aflægges regnskab, nedsættes de nødvendige udvalg og der er arbejds-drøftelse.

Concentus:Gospelkoret er tilknyttet distriktet. Det begyndte i 1995 og har siden givet mange koncerter både i og udenfor distriktet. Koret vedtager deres egne love samt budget. Der aflægges regnskab på stormødet.

Rubjerglejren:Lejren, der ligger ved Nr. Lyngby nord for Løkken, ejes af KFUM og KFUK, Distrikt Nord.Da Rugbjerglejren blev erhvervet i 1948, var den en træbarak, tyskerne lod opføre under krigen. Den er blevet restaureret flere gange; bl.a. skete en genopførsel i 1969 – 1970 efter en total nedbrænding. Lejren er i dag en moderne lejrbygning i god stand. Der er 70 senge i alt.

”Så er det sagt...i Nord!”Distriktets blad, der post- eller emailom-deles til alle medlemmer (fra 15 år)Udgivelsestidspunkter: 15/2 – 1/6 – 1/9 – 1/12 der er deadline ca. 5 uger før.Alle kan komme med bidrag til bladet. Der er mulighed for at få programmer og indbydelser med i bladet evt. som indstik.

Årsplan– FOR KFUM OG KFUK I DISTRIKT NORD Foreningsoversigt

SkolerepræsentanterUdvalg

Hørby EfterskoleSnedkergårdsvej 11, 9300 Sæbywww.hoerbyefterskole.dk

Hanne Gitte Birkbak, Ravnsholtvej 12, Åsted, 9900 Frederikshavn

Tlf: 98 48 46 17 / 23 31 74 79 [email protected] Krogh Bæk, Nyvangen 22, 9870 Sindal Tlf: 98 47 37 93 / 22 88 42 49 [email protected] Pernille Stenbjerg, Bredmosevej 18, 9352 Dybvad . Tlf: 51 32 75 37 [email protected] Bach Hansen, Regulusvej 4, 9900

Frederikshavn Tlf: 98 47 50 58 / 40 59 43 01 [email protected] Rams Kjeldsen, Tøtmosen 28, 9800

Hjørring. Tlf: 22 79 39 55 [email protected] Knudsen, Sønderkær 32, 970 Vrå Tlf: 98 98 81 51 / 40 40 51 75 [email protected] Søndergaard Kristensen, Bredningen 152, 9700 Brønderslev Tlf: 98 88 70 06 / 23 71 24 71 [email protected] Pedersen, Hebbelstrupvej 229, Mygdal,

9800 Hjørring. Tlf: 98 97 52 61 / 30 41 96 61 [email protected] Bang Simonsen, Elmevej 3, 1. th., 9900

Frederikshavn. Tlf: 20 76 78 45 [email protected] Erik Volsgaard, Skævevej 67, Skæve,

9352 Dybvad Tlf: 98 86 41 10 / 28 55 48 49 [email protected]

Horne EfterskoleHøjskolevej 5, Horne9850 Hirtshalswww.horne.dk

Camilla Tidemann, tlf. 30 33 17 35, [email protected] Højmark, Trangetvej 425, 9830 Tårs. Tlf: 98 96 88 11 / 20 42 33 34 [email protected] Bæk Ilsø Tlf: 98 98 19 40 / 22 88 42 35 [email protected]

www.horne.dk Dronninglund EfterskoleSlotsgade 109330 Dronninglundwww.dronninglundefterskole.dk

Nina Kibsgård Andreasen, Egevej 2, 9330 Dronninglund. Tlf: 23 35 28 50

[email protected]

ww.horne.dk Bjerget EfterskoleKærupvej 97741 Frøstrupwww.bjerget.dk

Per Sørensen, Nørremarksvej 125, 9440 Aabybro Tlf: 23 27 04 56 [email protected] Korsgaard, St. Blichersvej 9, 9440

Aabybro. Tlf: 98 24 41 51 [email protected] Erik Villy Rasmussen, Nissumvej 14, 9220 Aalborg Øst, tlf. 30 60 09 61, e-mail: [email protected] Lundtoft Holm, Aldrupvej 208, 9690

Fjerritslev. Tlf: 26 34 93 62 [email protected]

skolerepræsentanter

www.bindslevnysmedie.dk

Teglværksvej 6 - 9881 Bindslev98 93 87 99 - 20 41 87 99

Aut. VVS installatørFlemming Sørensen

Sognevejen 300 • Vesterbølle • 9631 Gedsted • Tlf. 98 64 53 80

Besøg os på www.v-e.dk

VOLLEY & IDRÆT MUSIK & TEATER KUNST & DESIGN FRILUFTSLIV

Page 14: Nr 68 2016

14 - Så er det sagt... - i Nord!

Dronninglund

Morten Lykkegaard Christensen,Lindenovsvej 111, 9330 Dronninglund.Tlf. 21 62 82 [email protected]

• Familieklub: Morten Christensen

Frederikshavn

Hanne Møller, Enighedsvej 79, 9900 Frederikshavn. Tlf. 98 43 48 70. [email protected]

• Ten Sing Abildgård er hvilende• Børneklub: Hanne Møller

Frejlev

Birgit Faurby Larsen, Wagnersvej 10, 9200 Aalborg SV. Tlf. 98 34 35 46 / 22 76 96 [email protected]

• Familieklub: Birgit Faurby Larsen

Hjørring

www.hjoerring.kfum-kfuk.dk

Kathrine Ledet BirkbakLendumvej 29, 9900 FrederikshavnTlf. 40 42 83 [email protected]

• Voksen: Hans Olesen, tlf. 98 92 96 49• PULS: Inga Jensen, Tlf. 98 90 23 09• Tirsdagsklubben: Kathrine Ledet Birk-

bak, tlf. 40 42 83 42• Balladebanden: Mie Guldhammer, tlf.

20 78 93 55

• Foreningsbygning:

KFUM og KFUK i HjørringKFUM, Østergade 31,

9800 Hjørring

Holmen – Kvissel

Ellen Christensen, Kvisselvej 110, 9900 Frederikshavn. Tlf. 21 71 88 [email protected]

Kettrup – Gøttrup:

Allan Ostersen, Thorupholmvej 264, 9690 Fjerritslev.Tlf. 98 22 36 10 / 23 24 93 62. [email protected]

Foreningen er hvilende

Skagen

Mona Kristensen,Middelbanke 11, 9990 Skagen. Tlf. 98 44 23 89.

Foreningen er hvilende

Skovsgård

Grethe Mosgaard, Tingskovvej 10, 9460 Brovst. Tlf. 98 23 22 80. [email protected]

Foreningen er hvilende

Voerså

Ketty Kjær PedersenRådhusvej 50 . 9300 SæbyTlf. 23 28 89 35Mail: [email protected]

• Voksenarb.: Ketty Kjær Pedersen

Vrå

www.vrå-kfumogkfuk.dk

Kristina Weinkouff Knudsen,Sønderkær 32, 9760 Vrå.Tlf. 98 98 81 51 / 51 25 52 [email protected]

• Familiearbejde: Kristina Weinkouff Knudsen

• Børnearbejde: Karin Klitgaard Olesen, Alstrupvej 83, Vester Hjermitslev,

9700 Brønderslev. Tlf. 51 35 12 65, [email protected]

Østervrå

Irene PedersenDegnbølvej 230, 9800 HjørringTlf. 98 95 82 45 / 51 92 82 45. [email protected]

• Familiearbejde: Mogens Hansen, Serritslevvej 341, 9740 Jerslev. Tlf. 98 83 20 74. [email protected]• Unge: Malene V. Pedersen, Hebbelstrupvej 229, 9800 Hjørring Tlf. 21 46 20 61. [email protected]

Aabybro

Verner Thomsen, Nørremarksvej 83, 9440 Aabybro. Tlf. 81 51 18 [email protected]

• Familiearb.: Verner Thomsen

Aalborg

Søren FredsgaardØsterbro 80, 3. tv.9000 AalborgTlf. 61 60 88 [email protected]

Samlet mailadresse til bestyrelsen: [email protected]

• Ansat koordinator: Anne Luise Petersen Tlf. 60 21 44 06 [email protected]• Husudvalget: [email protected]• Næsgården: Se hjemmesiden: www.naesgaarden.com• [email protected]• www.aalborg.kfum-kfuk.dk

• Foreningsbygning:

Foreningsoversigt

KDanmarksgade 52

9000 Aalborg

TØMRER – SNEDKER – MURERGartnervej 9 . 9200 Aalborg SV

Tlf. 96 34 32 11

Page 15: Nr 68 2016

Så er det sagt... - i Nord! - 15

Forretningsudvalget

Se side 2.

Børneudvalget

Peter Thomsen, Søndre Kirkevej 43, Lyngså, 9300 Sæby. Tlf. 98 86 71 42 [email protected]

Marie Thomsen, Nørremarksvej 83, 9440 Aabybro. Tlf. 98 24 40 01 / 29 44 11 59. [email protected] Lis Krarup, Budolfiplads 7 4.

tv., 9000 Aalborg. Tlf. 98 16 59 11 og 40 57 81 54 [email protected]

Margit Nørgaard, Gl. Landevej 25, 9440 Aabybro. Tlf. 98 24 36 34 / 26 56 50 06. [email protected]

Der findes to udvalg under børne-udvalget. Et for børneweekend og et for børnesommerlejr.

Rubjergudvalget

Carsten Højmark Jensen, Sønderskovvej, 9800 Hjørring. Tlf. 40 13 29 60

Jesper Nørgaard, Gl. Landevej 25, 9440 Åbybro. Tlf. 98 24 36 34 [email protected] Møller Jensen, Degnbølvej 239

9800 Hjørring. Tlf. 51 34 31 50 Michael Pedersen, Degnbølvej 230, 9800 Hjørring, Tlf. 23 29 29 34 [email protected] Christensen, Bredmosevej 18, 9352 Dybvad. Tlf. 51 36 43 76 [email protected]

Kvindeligt voksenstævne

Ena Fuglsang, tlf. 98 22 31 91/ 22 30 56 91 - [email protected] Højrup, tlf. 51 22 78 70, [email protected] Mette Horsholt Nielsen, tlf. 29 62 70 27- [email protected] Kjærgaard Myrup, tlf. 98 27 74 24, [email protected] Berg, tlf. 20 20 38 71, [email protected] Kousgaard, tlf. 29 68 11 75 [email protected] Olesen, tlf. 29 47 33 57 [email protected] Damgren Kristoffersen, tlf. 40 53 28 59, [email protected]

Rubjerglejrens-fremtids-udvalg

Carsten Højmark Jensen, Sønderskovvej, 9800 Hjørring. Tlf. 40 13 29 60

Jesper Nørgaard, Gl. Landevej 25, 9440 Åbybro. Tlf. 98 24 36 34 [email protected] Møller Jensen, Degnbølvej 239

9800 Hjørring. Tlf. 51 34 31 50 Peter Thomsen, Søndre Kirkevej 43,

Lyngså, 9300 Sæby. Tlf. 98 86 71 42 [email protected]

Poul K. Simonsen, Åstrupvej 582, 9800 Hjørring. Tlf. 40 19 82 72 [email protected] Villy Rasmussen, Nissumvej 14, 9220 Aalborg Øst, tlf. 30 60 09 61, e-mail: [email protected] Møller Jensen, Danmarksgade 16

st. tv., 9800 Hjørring. Tlf. 30 33 71 44 [email protected]

Frank Kiel, Vestergårdsvej 54, 9440 Åbybro. Tlf. 40 75 28 63 / 98 24 35 91 [email protected] Holm Hansen, Mølbakvej 5, 9750 Østervrå. Tlf. 21 75 00 14 [email protected]

Voksenudvalg

Hanne og Hans Henrik Jørgensen, Skallerupvej 23, Krustrup, 9800 Hjørring. Tlf. 31 61 77 87 [email protected] Emmy og Willy Farsinsen, Nobisvej 18,

9300 Sæby. Tlf. 30 31 02 27 [email protected] Inger og Povl Thomsen, Nyrupvej 34,

9240 Nibe. Tlf. 23 43 64 16 [email protected] Inger og Normann Pedersen, Kabbeltvejvej 133, Mygdal, 9800 Hjørring. Tlf. 98 97 51 59 [email protected] Marie og Verner Thomsen, Tlf. 81 51 18 10, [email protected] Sonja og Per Krag, Engbjergvej 1, Horne, 9850 Hirtshals. Tlf. 98 94 93 74 / 52 37 99 28, [email protected]

“Så er det sagt ... i Nord”, Facebook og hjemmeside

Se side 2.

Ungdomsudvalgene

Konfirmandweekend:Pernille Dyrvig Mikkelsen, Sigridsvej 24, 8220 Brabrand, tlf. 28 30 71 55 [email protected] Claus Birkbak, Lendumvej 29, 9900 Frederikshavn. Tlf. 21 63 88 65 [email protected] S. Thomsen, Hadsundvej 86 st.

tv., 9000 Aalborg. Tlf. 21 13 01 88 [email protected]

Kristian Eriksen, Hadsundvej 86 st. tv., 9000 Aalborg, 28 18 71 83,

[email protected] Dorthe Landbo Christiansen, Sæbyvej 505, 9800 Hjørring, tlf. 26 15 30 89, [email protected] Lissi Møller Jensen, Danmarksgade 16

st. tv., 9800 Hjørring. Tlf. 30 33 71 44 [email protected]

Tanja Skat Knudsen, Stormgade 1, 1. th., 9000 Aalborg. Tlf. 22 27 37 26, [email protected]

Frederik Møller Hansen, Stormgade 1, 1. th., 9000 Aalborg. Tlf. 26 33 71 95 [email protected]

Julie Håbendal Christensen, Stubdrupvej 113, 9700 Brønderslev, tlf. 24 42 27 65 [email protected] Mette Studsgaard Thomsen, Østerbrogade 91 4. tv., 9400 Nørresundby. Tlf. 21 31 65 16,

[email protected]

Concentus

Maria Holm Hansen (formand), Elmevej 73, 9700 Brønderslev. Tlf. 98 81 10 38 [email protected]

Claus Zielke (dirigent), Park Allé, 9800 Hjørring. Tlf. 98 90 35 92 [email protected]

Udvalg

Page 16: Nr 68 2016

16 - Så er det sagt... - i Nord!

Strandvej 579970 Strandby

Tlf. 98 48 11 99

Det sker... - i Nord!

25.-29. juni: Børnesommerlejr på Rubjerglejren

30. september-2. oktober: Børneweekend på Vesterskovlejren

Lørdag den 12. november:Voksenstævne i Abildgård Kirke

Tømrer og Legeplads Servicev/ Lars Møller JensenDegnbølvej 239 . Mygdal . 9800 HjørringTlf. 23 43 25 96 . 98 97 53 96

Udfører også free-lance opgaver

Vi er en stabil tømrervirksomhed og vi tilbyder vores ekspertise indenfor ALLE FAGETS OMRÅDER.

Vi lægger stor vægt på at udføre kvalitetsarbejde og på tilfredse kunder.

• Nybyggeri• Om- og tilbygning• Renovering• Totalløsninger• Reparationer• Tage• Carporte• Terrasser• Udestuer

• Isolering• Låsearbejde• Badeværelser• Køkkener• Garderobeskabe• Døre og vinduer

i træ, alu og pvc• Termo- og energi-

ruder

• Gulve• Trapper• Lofter• Forsikringsskader• Insektnet– og meget mere...

Ring og få et uforbindende tilbud...

- på veludført tømrer- og snedkerarbejde!

Tømrer- & snedkermester Martin Holm

Hansen

Vrængmosevej 12 . 9750 Østervrå . Tlf. 21 75 00 14

98 95 14 14 Vrængmosevej 12 . 9750 Østervrå . Tlf. 21 75 00 14Vrængmosevej 12 . 9750 Østervrå . Tlf. 21 75 00 14Vrængmosevej 12 . 9750 Østervrå . Tlf. 21 75 00 14Vrængmosevej 12 . 9750 Østervrå . Tlf. 21 75 00 14Vrængmosevej 12 . 9750 Østervrå . Tlf. 21 75 00 14Vrængmosevej 12 . 9750 Østervrå . Tlf. 21 75 00 14

WWW.MARTIN-HOLM.DKv/ Malene Villumsen Pedersen . Hebbelstrupvej 229 . Mygdal . 9800 Hjørring . Tlf. 21 46 20 61

Mail: [email protected] . CVR 35 75 74 65 . www.mvp-service.dkv/ Malene Villumsen Pedersen . Tlf. 21 46 20 61

www.mvp-service.dk

Havearbejde . Beskæring . Anlæg Plantning . Ukrudts- og skadedyrs-

bekæmpelse . Forefaldende arbejde