Mesagerul de Bistrita

Post on 11-Nov-2015

61 Views

Category:

Documents

3 Downloads

Preview:

Click to see full reader

DESCRIPTION

Prima pagina

Transcript

  • pagina 7 pagina 7

    de Bistria-NsudMesageruesagerullcotidian independent

    1 LEU

    Anul XX, nr. 5485, 12 pagini Director: Dorin ARSINTE joi, 7 mai 2015

    ww

    w.m

    esa

    ge

    rul.ro

    pagina 6 pagina 6

    Meteorologii anun

    vreme rean toat

    ara

    Gavril rmure: Miron Duca este cel mai important pictor

    gestualist din Romnia pagina 7 pagina 7

    De la ora 6.00 la 14.00, pe DN 17, ntre Prundu Brgului, Livezile, Bistria, ieu-Mgheru, Beclean, Uriu, Ciceu-Mihieti i pe DN 17 D, ntre Nsud, Salva i Chiuza.

    De la 14.00 la 22.00, pe DN

    17, ntre Tiha Brgului, Josenii Brgului, Bistria, ieu-Mgheru, Beclean, Uriu, Ciceu-Mihieti, i pe DN 17 C, ntre Nsud i Salva.

    De la 22.00 la ora 6.00, n Bistria.

    Meteo Meteo Aten]ie, Aten]ie, radar!radar!

    Joi: Joi: Vremea se rcete uor, valorile termice urmnd a fi ceva mai sczute fa de cele nregistrate n intervalul precedent. Cerul va fi parial nsorit, fi ind posibile i precipitaii sub form de ploaie n averse pe timpul zilei i acoperit de nori n mare parte pe cel al nopii.

    Rsrit 05:56, apus 20:42. Temperatura maxim resimit va fi de +20C, iar cea minim resimit de +8C.

    (Sursa: date preluate de pe http://www.google.ro)

    Mocodeanca Silvia Floarea Toth a intrat n atenia asociaiilor care promoveaz tradiiile romneti cu colecia sa de costume populare n urm cu mai bine de un an. Aceasta deine 100 de costume populare transmise din generaie n generaie, care nsumea-z peste 700 de piese, unele vechi i de un secol.

    Prin intermediul acestor asociaii, Silvia Floarea Toth a artat frumuseea costumului popular de pe Valea Someului italienilor i austriecilor n cursul anului trecut.

    Mai mult, tnra a primit i titulatura de ambasadoa-re a iei romneti. De curnd, aceasta a fost cooptat n echipa Policolor, care pregtete un proiect menit s aduc n atenia publicului tradiiile romneti.

    ambasadoarea culorilor ambasadoarea culorilor ntr-un proiect ce vine s ntr-un proiect ce vine s nfrumuseeze un sat ntregnfrumuseeze un sat ntreg

    Silvia Floarea TothSilvia Floarea Toth

    Silvia Floarea Toth, tnra din Mocod ce a reuit s fac cunoscut costumul de pe Valea Someului n Italia sau Austria, a fost

    cooptat de echipa Policolor, care a desemnat-o ambasadoare a culorilor. n cadrul acestui

    proiect, Policolor i propune s renoveze faadele caselor unui ntreg sat din Moldova, dar i dou staii de metrou din Bucureti.

    ntlnirea cu renumitul cercettor Claudiu Falub a fost doar nceputul

    Recent, la Biblioteca Judeean George Cobuc din Bistria a avut loc o foarte interesant ntlnire cu cercettorul cunos-cut la nivel mondial dr. Claudiu Falub, de origine din Beclean, care le-a vorbit unor liceeni din ani terminali despre modul cum s-au mpletit n viaa sa latura chestiunilor personale i cea de studiu solid, pentru construirea unei profesii performate.

    Tot ceea ce a spus dr. Claudiu Falub a avut relevan pedagogico-educativ, a fost foarte echilibrat i aplicat do-meniului de interes al tinerilor ce scruteaz viitorul.

    Biblioteca Judeean va continua s promoveze cultura tehnic

    pagina 7 pagina 7

    pagina 6 pagina 6

    Ceremonial militar-religios

    n CimitirulMunicipal

top related