Top Banner

of 27

VZN č.3-2003 v znení dodatkov 1,2,3,4,5

Mar 08, 2016

Download

Documents

Michal Šimonek

Všeobecne záväzné nariadenie mesta Nitry č. 3/2003, ktorým sa vyhlasuje záväzná časť Územného plánu mesta Nitra v znení dodatkov č. 1 , č. 2, č. 3, č. 4 a č. 5.
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
  • Veobecne zvzn nariadenie mesta Nitry . 3/2003, ktorm sa vyhlasuje zvzn as zemnho plnu mesta Nitra v znen dodatkov

    . 1 , . 2, . 3, . 4 a . 5

    Mestsk zastupitestvo v Nitre v zmysle 6 a 11 ods.4 psm. g) zkona .369/1990 Zb. o obecnom zriaden v znen neskorch zmien a doplnkov a v zmysle 27 ods.3 zkona . 50/1976 Zb. o zemnom plnovan a stavebnom poriadku (stavebn zkon) v znen neskorch zmien a doplnkov sa uznieslo na vydan tohto veobecnho zvznho nariadenia (alej len VZN ) . 3/2003, ktorm sa vyhlasuje zvzn as zemnho plnu mesta Nitra.

    1

    Cieom tohto veobecne zvznho nariadenia (alej len VZN) je zabezpeenie dokumentu pre riadenie zemnej a koncepnej innosti a taktie pre stanovenie regulatvov a limitov vyuitia zemia a zsad pre al rozvoj mesta Nitra v slade so zkonom . 50/1976 Zb. o zemno-plnovacej dokumentcii a stavebnom poriadku (stavebn zkon) v znen neskorch predpisov.

    2

    Vyhlasuje sa zvzn as zemnho plnu mesta Nitra, ktor je uveden v prlohe .1.

    3

    Dokumentcia schvlenho zemnho plnu mesta Nitry je uloen a mono do nej nahliadnu na Mestskom rade v Nitre, na Krajskom rade v Nitre.

    4

    Na vydan tohto VZN sa uznieslo Mestsk zastupitestvo v Nitre da 22.5.2003 a VZN nadobudlo innos po uplynut 30 dovej lehoty od jeho zverejnenia na radnej tabuli Mesta Nitra, Mestskho radu v Nitre, t. j. da 28. jna 2003.

    Mestsk zastupitestvo v Nitre sa uznieslo na vydan dodatku . 1 k VZN .3/2003, ktorm sa vyhlasuje zvzn as zemnho plnu mesta Nitra da 17. 06. 2004, uznesenm . 175/2004 MZ a tento dodatok nadobudol innos po uplynut 30 dovej lehoty od jeho zverejnenia na radnej tabuli Mesta Nitra, Mestskho radu v Nitre, t.j. da 26. 07. 2004.

    Mestsk zastupitestvo v Nitre sa uznieslo na vydan dodatku . 2 k VZN .3/2003, ktorm sa vyhlasuje zvzn as zemnho plnu mesta Nitra da 26. 06. 2008, uznesenm . 215/2008 MZ a tento dodatok nadobudol innos po uplynut 30 dovej lehoty od jeho zverejnenia na radnej tabuli Mesta Nitra, Mestskho radu v Nitre, t.j. da 2. 08. 2008.

    Mestsk zastupitestvo v Nitre sa uznieslo na vydan dodatku . 3 k VZN .3/2003, ktorm sa vyhlasuje zvzn as zemnho plnu mesta Nitra da 9. 09. 2010, uznesenm . 232/2010 MZ a tento dodatok nadobudol innos po uplynut 30 dovej lehoty od jeho zverejnenia na radnej tabuli Mesta Nitra, Mestskho radu v Nitre, t.j. da 13.10.2010.

    Mestsk zastupitestvo v Nitre sa uznieslo na vydan dodatku . 4 k VZN .3/2003, ktorm sa vyhlasuje zvzn as zemnho plnu mesta Nitra da 17. 10. 2013, uznesenm . 319/2013 MZ a tento dodatok nadobudol innos po uplynut 30 dovej lehoty od jeho zverejnenia na radnej tabuli Mesta Nitra, Mestskho radu v Nitre, t.j. da 22. 11. 2013.

  • 1

    Mestsk zastupitestvo v Nitre sa uznieslo na vydan dodatku . 5 k VZN .3/2003, ktorm sa vyhlasuje zvzn as zemnho plnu mesta Nitra da 11.6.2015, uznesenm . 196/2015 MZ a tento dodatok nadobudol innos po uplynut 30 dovej lehoty od jeho zverejnenia na radnej tabuli Mesta Nitra, Mestskho radu v Nitre, t.j. da 18.7.2015

    Ferdinand Vtek Zdenka Tthov primtor mesta Nitry prednostka Mestskho radu v Nitre

  • 2

    Prloha . 1 k Veobecne zvznmu nariadeniu mesta Nitry . 3/2003

    ZEMN PLN MESTA NITRA ZVZN AS

    Pri riaden vyuitia a usporiadania zemia mesta Nitry treba dodra tieto zvzn zsady a regulatvy, ktor boli schvlen uznesenm Mestskho zastupitestva v Nitre .169/2003 - MZ zo da 22. mja 2003 v znen dodatkov .1, .2, .3, .4 a .5.

    I. Zvzn regulatvy funknho a priestorovho usporiadania zemia

    1. V oblasti usporiadania zemia a rozvoja sdelnej truktry: 1.1 Podporova rozvoj krajskho mesta Nitra ako centra osdlenia nadregionlneho vznamu. 1.2 Podporova zemn rozvoj mesta v smere sdelnch rozvojovch os vstavbou prslunch infratrukturlnych a komunikanch zariaden. 1.3 Podporova tvorbu funkno-priestorovho subsystmu na vytvranie svislejch rekreanch zem tzv. rekreanch krajinnch celkov Tribea od Nitry s lesoparkom Zobor ibrica, 1.4. Podporova funkno- priestorov subsystm turistiky a rekrecie v slade s prrodnmi a civilizanmi danosami pri sbenom zabezpeovan nrokov obyvateov mesta Nitry na kadodenn a vkendov rekreciu a nrokov astnkov domcej turistiky na poznvaciu a rekrean turistiku. 1.5 Formova rozvoj urbanistickej truktry mesta pomocou koncepnch prvkov:

    a) urbanistickch priestorovo funknch celkov, b) urbanistickch centier, c) urbanistickch os, d) urbanistickch dominnt.

    1.5.1 Urbanistick truktru mesta tvor 25 priestorovo funknch celkov (PFCelkov) znzornench v prlohe .1. 1.6 Formova a podporova rozvoj priestorovo funknch celkov urbanistickho typu usporiadanch do hierarchickej truktry, ktor tvor zkladn usporiadanie mesta:

    a) urbanistick celky celomestskho charakteru (PFCelok Horn mesto, PFCelok Doln mesto, PFCelok Nov mesto), b) urbanistick celky mestskho charakteru ( PFCelok Agrokomplex, PFCelok Kalvria, PFCelok Martinsk vrch, PFCelok Provce, PFCelok Chrenov, PFCelok Klokoina, PFCelok indolka), c) urbanistick celky miestneho charakteru ( PFCelok Doln Krkany, PFCelok Horn Krkany, PFCelok Mikov dvor, PFCelok Mlynrce, PFCelok Nov Chrenov, PFCelok Novosady, PFCelok Vek Jankovce, PFCelok erm, PFCelok Diely, PFCelok Kynek, PFCelok Provsk Hje, PFCelok dol, PFCelok Draovce, PFCelok Lky, PFCelok Zobor).

  • 3

    1.7 Formova a podporova rozvoj urbanistickch centier usporiadanch do hierarchickej truktry:

    a) celomestsk (hlavn mestsk) centrum tvoria PFCelky Horn mesto, Doln mesto a Nov mesto, b) mestsk centr sa nachdzaj v rmci urbanistickho celku mestskho charakteru PFCelku Agrokomplex, Provce, Kalvria, Martinsk vrch, Chrenov, Klokoina, indolka, c) miestn centr sa nachdzaj v rmci urbanistickho celku miestnho charakteru PFCelku erm, Diely, Doln Krkany, Horn Krkany, Draovce, Lky, Kynek, Mlynrce, Mikov dvor, Novosady, Nov Chrenov, Provsk hje, dol, Vek Jankovce, Zobor.

    1.8 Formova a podporova rozvoj urbanistickch os usporiadanch do hierarchickej truktry:

    a) metropolitn a hlavn mestsk urbanistick osi (Bratislavsko-Zvolensko-Koick metropolitn urbanistick cestn os, Bratislavsko-Zvolensko-Koick

    metropolitn urbanistick eleznin os, Zpadn hlavn mestsk urbanistick os, Vchodn hlavn mestsk urbanistick os, Jun hlavn mestsk urbanistick os), b) mestsk urbanistick osi (Klokoinsk , Chrenovsk, indolsk , Hlohoveck, Levick, aliansk, Zlatomoraveck mestsk urbanistick os, Topoianska mestsk urbanistick dopravn cestn os, Leopoldovsk mestsk urbanistick dopravn eleznin os, Novozmock mestsk urbanistick dopravn eleznin os), c) miestne urbanistick osi (echynsk, ermnska, Dielsk, Draovsk, Jankovsk, Kyneck, Krkansk, Lna, Luianska, Novosadsk, Provsko- hjska, Zoborsk). d) vkov stavby stavebn dominanty umiestova iba v zemne vymedzench polohch. Relny zmer vkovej stavby mus overi polohu stavby a jej navrhovan podlanos vzhadom na vkov obmedzenia prevdzky letiska, chrnen priehadov osi a v slade s Nariadenm vldy . 353/2006 Z.z. sa poaduje posdi a preukza vplyv navrhovanej vkovej stavby na okolit zstavbu a stavebn pozemky z hadiska zabezpeenia insolcie a dennho svetla pre byty a priestory uren na trval pracovn miesta a dopravn priaenie komunikci a kriovatiek. Vpotom je nutn preukza dodranie prslunch legislatvnych nariaden, hygienickch predpisov a prslunch noriem.

    1.9 Formova a podporova urbanistick dominantu celomestskho charakteru Nitriansky hrad a Horn mesto, a pamiatkovo chrnen pohady a pohadov kuely na Nitriansky hrad a Horn mesto. 1.10 Usmerova rozvoj priestorovho usporiadania zstavby:

    a) mestskej - kompaktnej ulinej strednopodlanej v rmci PFCelkov Agrokomplex, erm, Diely, Chrenov, Kalvria, Klokoina, Lky, Martinsk vrch okrem Potrskej kolnie a zemia situovanho severne od Dolnozoborskej ul., Mlynrce, Nov mesto, Novosady, Provce, indolka, b) mestskej kompaktnej ulinej nzkopodlanej pre PFCelok Horn mesto

    a Doln mesto, Kalvria (zemie Pamiatkovej zny v Nitre), c) vonej ulinej nzkopodlanej v rmci PFCelkov erm, Draovce, Kynek, Nov Chrenov, Provsk hje, dol, Vek Jankovce, Zobor.

    1.11 Lokalizova a podporovav primeranom rozloen poda definovanej koncepnej

  • 4

    truktry mesta: a) vybavenostn funkcie nadmestskho charakteru komern malokapacitn prevdzky najm v rmci celomestskho centra, b) vybavenostn funkcie nadmestskho charakteru - komern vekokapacitn prevdzky najm v polohch hlavnch mestskch urbanistickch os, c) vybavenostn funkcie nadmestskho charakteru nekomern prevdzky najm v polohch celomestskho centra, prpadne mestskch centier resp. poda pecifickch poiadaviek jednotlivch funkci, d) vybavenostn funkcie zkladnho charakteru rovnomerne v rmci vetkch rovn urbanistickch centier tak, aby bola vytvoren sie zkladnej vybavenosti v primeranej peej dostupnosti.

    1.12 Vytvra podmienky a podporova rozvoj bytovej vstavby a iastone realizova vstavbu:

    a) vo forme bytovch objektov v rmci PFCelkov Agrokomplex, erm, Diely, Chrenov, Klokoina, Novosady, indolka, PFCelok Lky a as PFCelku Mlynrce, bez zahusovania existujcej zstavby obytnch sborov Klokoina, Diely, b) vo forme rodinnch domov v rmci PFCelkov Kynek, dol, novonavrhovan

    plochy pre bytov vstavbu v PFCelku Doln Krkany , Horn Krkany, Nov Chrenov, erm, Draovce, Vek Jankovce, Zobor, Provsk hje, as PFCelku Lukov.

    c) pripravi a zabezpei revitalizciu a komplexn obnovu zem obytnch celkov, prioritne v zemnch astiach Provce, Predmostie, Kalvria, Nov mesto, Chrenov, Klokoina a Diely.

    1.13 Pre podrobnejie priestorov usporiadanie a funkn vyuvanie zemia obstara a schvli zemn pln zny: 1.13.1 Pre PFCelok Horn mesto, Doln mesto a Nov mesto ako zemn pln centrlnej mestskej zny. 1.13.2 Pre PFCelky mestskho charakteru Agrokomplex, Kalvria, Martinsk vrch, Provce, Chrenov, Klokoina, Diely, Kamenec a indolka. 1.13.3 Pre PFCelky miestneho charakteru Kynek, dol, Zobor, Lukov, Dobrotka- Star hora, Nov Chrenov, Lky. 1.13.4 Pre PFCelky leiace na hlavnch mestskch urbanistickch osiach Mlynrce, Mikov dvor, erm. 1.13.5 Pre PFCelky Horn a Doln Krkany, Provsk hje, Jankovce. 1.13.6 Pre umiestnenie objektov s vkou viac ako dve nadzemn podlaia + strecha, alebo ustpen podlaie v polohe Rybrskej ulice. 1.14 Riei vstavbu bvania s nim tandardom v lokalite Orechov dvor v PFCelku Orechov, vrtane technickej vybavenosti (ininierske siete, komunikcie). 1.14.1 Zaiatok prevdzky existujcich a za tmto elom neprevdzkovanch objektov, ako aj vstavbu novch objektov ubytovn na zem mesta, umiestova iba so shlasom Mesta Nitra vo vyhradench lokalitch. 1.15 Grafick as komplexn nvrh PN mesta Nitry, vrtane zmien a doplnkov, je v plnom rozsahu zvzn. 1.16 Vypracova urbanistick tdiu , ako podklad pre spodrobnenie rieenia PN

    mesta Nitry pre:

    a) zstavbu v zem okolo kriovatky Hviezdoslavova Kmeova ulica v mestskej asti Klokoina; b) zstavbu v polohe vstupnej asti do portovho arelu na Sihoti a zstavbu

  • 5

    v polohe okolo verejnho parkoviska pod hradnm kopcom na Sihoti vrtane pravy priestorov verejnho parkoviska; d) rekrean zstavbu vo vymedzenej polohe mestskho parku na Sihoti;

    2. V oblasti usporiadania zemia z hadiska ekologickch aspektov, ochrany prrody, ochrany kultrnych pamiatok a ochrany pdneho fondu:

    2.1 Formova prrodn truktru mesta v slade s zemnm systmom ekologickej stability a kritri pecifikovanch v rmci zemnho plnu mesta pomocou prvkov:

    a) prrodn celky, b) biocentr, c) biokoridory, d) prrodn dominanty,

    2.1.1 Repektova a podporova priestorovo funkn celky prrodnho typu: a) regionneho charakteru (PFCelok Zoborsk vrchy I. a III.), b) miestneho charakteru ( PFCelky Bita, Cabajsk potok, Dobrotka, Dvorany,

    Kyneck dolina, Lukov, Nad Cabajom, Nad echyncami, Nad ermom, Nad Draovcami, Nad Jankovcami, Nad Lkami, Provsk hje).

    2.1.2 Repektova a podporova biocentr: a) nadregionlneho vznamu (Zoborsk vrchy), b) regionlneho vznamu (Dvoriansk les, Kalvria, Lupka, Vek cerov hj), c) miestneho vznamu (Draovsk kopec, Hradn vrch, Jankovsk bok,

    Katrua, Kyneck les, Les pri Hrniarovskom kanle, Lky pri hydrocentrle, Mestsk park, Nad Jankovcami, Provsk les, Pod Dolnmi vinohradmi, Rieka pri Mlynrciach, ibenin vrch, Vek Bahorec, Vodn zdroje pod Lupkou).

    2.1.3 Repektova a podporova biokoridory: a) nadregionlneho vznamu( rieka Nitra ), so zachovanm brehovho porastu a prechodovej zny, (trvnat plochy, sdeln vegetcia) v dotyku zastavanej plochy s biokoridorom,

    b) regionlneho vznamu (okraj lesnho masvu Zoborskch vrchov), c) miestneho vznamu (Bukov-Nadrov, Cabajsk potok, Dobrotka,

    Hrniarovsk kanl, Jankovsk kanl, Jelina, Kajsiansky kanl, Klokoov, Kyneck potok, Nadrov-Dvoriansk les, Seleneck kanl, Star Nitra, dol, Vek cerov hj- Provsk les).

    2.2 Repektova: a) jestvujcu Chrnen krajinn oblas (CHKO Ponitrie), b) prrodn rezervcie (NPR Zoborsk lesostep, PR Lupka, PR ibrica), c) prrodn hodnoty arelu Park na Kyneku, d) prrodn pamiatku Nitriansky dolomitov lom Rolfesova baa.

    2.3 Pri rozvoji zstavby mesta repektova a podporova: zachovan kultrne dedistvo vo forme ucelench urbanistickch sborov ako

    s Mestsk pamiatkov rezervcia Nitra (MPR Nitra), Pamiatkov zna Nitra (PZ Nitra) a ich ochrann psma, ako aj jednotliv stavebn objekty ( Nrodn kultrna pamiatka Nitriansky hrad, kultrne pamiatky zapsan a navrhovan na zpis do strednho zoznamu pamiatkovho fondu), 2.4 Pri obnove kultrnych pamiatok dodra regulatvy a limity vyplvajce zo zkona . 49/2002 z. z. o ochrane pamiatkovho fondu v znen neskorch predpisov.

    2.5 Repektova manipulan ps pre opravy, drbu a povodov aktivitu v rke

  • 6

    10 m od brehovej iary, respektve vzdunej pty hrdze toku Nitra, 6,0 m od brehovej iary Cabajskho potoka a 4,0 m od brehovej iary drobnch vodnch

    tokov- Kyneck potok, Cedro , potok dol . Vo vymedzenom pobrenom pozemku neumiestova vedenia a zariadenia technickej infratruktry, stavby trvalho charakteru, svisl vzrastl zele a pozemok ponohospodrsky neobhospodarova. Zachova prstup mechanizcie sprvcu vodnho toku k pobrenm pozemkom z hadiska realizcie oprv, drby a povodovej aktivity.

    2.6 Nov objemy zstavby nesm v rmci definovanho pohadovho uhla plne, alebo iastone prekry, ani narui chrnen pohad na vymedzen objekt, alebo as sdla v zujme pamiatkovej ochrany. 2.7 Riei obvodov zele arelov vrobnch sluieb v kontakte s funkciou bvanie v rke minimlne 15 m. 2.8 Riei obvodov zele v rke 50 m v ochrannom psme arelov cintornov.

    3. V oblasti rozvoja obianskej vybavenosti zemia: 3.1 Podporova a vytvra podmienky pre rozvoj univerzitnho, strednho

    a zkladnho kolstva a pecifickch kolskch zariaden. 3.2 Podporova rozvoj cirkevnch zariaden. 3.3 Podporova rozvoj zdravotnckych zariaden zkladnho, vyieho

    a pecifickho charakteru. 3.4 Vytvra zemn podmienky pre rozvoj kultrnych zariaden:

    a) vyieho a pecifickho charakteru v rmci celomestskho centra prpadne mestskch centier.

    b) zkladnho charakteru v rmci jednotlivch urbanistickch center. 3.5 Vytvra zemn podmienky a podporova rozvoj portovo-rekreanch

    zariaden: a) vyieho a pecifickho charakteru s lokalizovanm v rmci tzv. portovo- rekreanch zn (Sever - mestsk park s vhadovm rozrenm na av breh rieky Nitra, Juh - novonavrhovan zna na avom brehu potoka Selenec). b) zkladnho charakteru v rmci jednotlivch urbanistickch centier.

    3.6 Zabezpei zachovanie a prpadn rozrenie jestvujcich cintornov a poda potreby riei vstavbu novch cintornov v rmci PFCelkov Selenec a Dobrotka. 3.7 Rezervova plochu pre rozrenie Cyrilometodskho cintorna v Nitre vybudovanie urnovho hjika, rozrenie cintornov v Hornch Krkanoch, Dolnch Krkanoch a na Kyneku. 3.8 Rezervova plochu pre vybudovanie objektu kultrno-spoloenskho centra mesta Nitry v polohe Svtoplukovho nmestia v Nitre ( priestor vymedzen Krnou ul., Mostnou ul. a Divadlom Andreja Bagara v Nitre). 3.9 Podporova transformciu zariaden socilnych sluieb, ich rekontrukciu a modernizciu a zvyovanie kvality sluieb poskytovanch v predmetnch zariadeniach.

    3.10 Podporova budovanie opatrovateskch centier a centier pre socilne znevhodnen skupiny obanov mesta (azylov domy, domovy pre osamelch rodiov, krzov stredisk a resocializan stredisk).

    4. V oblasti rozvoja vrobnho zemia: 4.1 Rezervova zemie pre rozvoj a vstavbu plch urench pre vrobn funkcie pri realizcii ucelench investinch zmerov Priemyseln parky - PP Sever a PP Juh.

  • 7

    4.2 Podporova rozvoj a vstavbu vch zariaden s vyou zvislosou na doprave a energich s hygienickm ochrannm psmom presahujcim vlastn arel v rmci vrobnch zoskupen Horn Krkany, Doln Krkany. 4.3 Podporova rozvoj a vstavbu mench zariaden s niou zvislosou na doprave a energich s hygienickm ochrannm psmom nepresahujcim vlastn arel v rmci vybavenostno-vrobnch zoskupen Diely-Mlynrce, Provce- Klokoina, erm-Kalvria, Horn Krkany, Doln Krkany, Mikov dvor, Chrenov, Vek Jankovce. 4.4 Podporova rozvoj a vstavbu zariaden ponohospodrskej vroby v rmci produknch oblast Provsk hje, Vek Jankovce, Draovce, Kyneck dolina, najm vak v rmci jestvujcich arelov ponohospodrskch fariem, prpadne ich aditvnym rozirovanm. 4.5 Podporova v lesnom hospodrstve postupn obnovu prirodzenho drevinovho zloenia porastov. 4.6 Na plochch vymedzench zhradkrskych osd umiestnench v ponohospodrskej krajine je neprpustn realizova stavebn objekty rekreanho a hospodrskeho charakteru. Pre parcelciu pozemkov na zhradkrskych plochch sa poaduje postupova v zmysle zkona o droben pozemkov ponohospodrsky ucelench plch. Pre jednotliv zemia zhradkrsky vyuvanch plch sa poaduje spracova a na rovni mesta schvli prevdzkov poriadok zhradkrskej osady. 4.7 V zastavanom zem mesta a v zem navrhovanom na svisl zastavanie nie je prpustn zriaova zhradkrske osady a kolnie. Zhradkrske osady a kolnie zriaden pred schvlenm tohto zemnho plnu v zastavanom zem mesta a v zem navrhovanom na svisl zastavanie sa na svojej vymedzenej ploche, vrtane zhradkrskych objektov (napr. zhradn chatka, pivnica, altnok a pod.) umiestnench na tchto plochch, mu uva a povoova s touto funkciou ako doasn stavby v prechodnom obdob do doby, ke sa napln potreba ich zmeny na navrhovan funkciu zemnm plnom. V rmci tchto zem je prpustn umiestova zstavbu pre navrhovan funkn vyuitie v zemnom plne, ak s zabezpeen poadovan legislatvne a zemnotechnick podmienky pre jej umiestnenie definovan v zemnom plne zny.

    5. V oblasti rozvoja technickej infratruktry: 5.1 Zsobovania mesta pitnou vodou: 5.2 a) repektova hlavn prvody vody, b) podporova vstavbu novho vodovodnho privdzaa Gabkovo-Jelka-

    Nitra,

    c) podporova postupn realizciu a rekontrukciu vodovodov a vodrenskch zariaden v slade s potrebami realizcie novej zstavby, alebo poda vzrastu spotreby pitnej vody v zmysle zemno-plnovacej dokumentcie,

    d) zachova vlastn vodn zdroje (v Dvorianskom lese), e) vo vzbe na zmer vhadu vyuitia zemia PFCelku Provsk lky zabezpei projekt vyuitia jestvujcich vodnch zdrojov pre itkov ely s prehodnotenm psiem hygienickej ochrany. f) repektova manipulan ps v rke 7 m od osi diakovho vodovodnho potrubia Jelka Galanta DN 700 na obe strany. V manipulanom priestore nie je prpustn realizcia ternnych prav, stavieb a vsadba trvalch porastov. Vlastnci pozemkov s povinn umoni prstup mechanizmov za elom oprv potrubia v prpade poruchy.

  • 8

    5.3 Odkanalizovania zemia mesta: a) zabezpei realizciu dostavby a rekontrukciu mestskej OV,

    b) podporova a riei odkanalizovanie zem mesta (PFCelok Kynek, dol, Provsk hje, Draovce, indolka a Lky, Horn Krkany, Doln Krkany a Vek Jankovce) s rezervovanm plch pre zariadenia technickej infratruktry.

    5.4 Zsobovania mesta elektrickou energiou: a) podporova postupn kabelizciu vzdunch veden 22kV v rmci

    zastavanho zemia a na plochch navrhovanch na zastavanie b) podporova postupn realizciu a rekontrukciu trafostanc a rozvodov elektrickej energie v slade s potrebami realizcie novej zstavby, alebo poda vzrastu spotreby elektrickej energie v zmysle zemno-plnovacej dokumentcie.

    5.5 Zsobovania mesta plynom: podporova postupn realizciu a rekontrukciu regulanch stanc a rozvodov plynovodov v slade s potrebami realizcie novej zstavby, alebo poda vzrastu spotreby v zmysle zemno-plnovacej dokumentcie.

    5.6 Zsobovania mesta teplom: a) podporova realizciu novho zdroja kombinovanej vroby tepla a elektrickej

    energie, zaloenho na paroplynovom cykle v slade s Koncepciou rozvoja mesta Nitry v oblasti tepelnho hospodrstva .

    b) cestou drby a inovcie centrlneho systmu zsobovania teplom (CSZT), utvra podmienky pre zvyovanie ekonomickej efektvnosti CSZT. c) podporova napojenie novej zstavby v dosahu CSZT na tento systm. d) rezervova zemie pre vstavbu Paroplynovho cyklu Nitra, vrtane plch

    pre nov zariadenia a vedenia technickej infratruktry svisiace s predmetnou stavbou na zem mesta Nitry.

    e) opatrenia v centrlnom zsobovan teplom pripravi v slade s Koncepciou rozvoja mesta v oblasti tepelnho hospodrstva.

    5.7 Telekomunikanch a diakovch zariaden: podporova postupn realizciu novch rozvodov a rekontrukciu jestvujcich rozvodov v slade s potrebami novej zstavby, alebo poda vzrastu potreby telekomunikanch napojen v zmysle zemno-plnovacej dokumentcie.

    5.8 Repektova jednotliv trasy ropovodov a produktovodov a ich ochrann psma. 5.9 Zachova a repektova ochrann psmo vodnch zdrojov:

    a) I. a II. stupa v lokalite Dvoriansk les, b) I. stupa zchytnch prameov v lokalite Draovce. c) II. stupa (vonkajie) vodnho zdroja Sokolnky (psmo zasahujce do

    katastrlneho zemia mesta Nitra v lokalite Draovce). 5.10 Repektova ochrann psma zariaden a veden verejnch ininierskych siet. 5.11 Repektova ochrann psma vodnch tokov. 5.12 Repektova zariadenia civilnej ochrany. 5.13 Repektova vojensk objekty a zariadenia vrtane ich ochrannch psiem. 5.14 a) v lokalitch urench zemnm plnom na vstavbu, ktor boli pvodne vyuvan ako ponohospodrska pda stavebnk je povinn pred prpravou investinho zmeru preskma monos existencie hydromelioranch stavieb a zariaden na pozemku budcej stavby,

    b) iadate predlo stanovisko sprvcu o existencii hydromelioranch stavieb

  • 9

    a zariaden, ako povinn sas nvrhu na zmeny a doplnky zemnoplnovacej dokumentcie na parcelch vyvanch, ako ponohospodrska pda.

    6. V oblasti infratruktry odpadovho hospodrstva: 6.1 Podporova ukonenie prevdzky a zruenie zariadenia na znekodovanie

    odpadov ivoneho pvodu v PFCelku Horn Krkany.. 6.2 Eliminova vek zdroje zneisovania ovzduia na zem mesta . 6.3 Realizova sanciu a rekultivciu skldok odpadov (Katrua). 6.4 Rozri separovan zber odpadu a vyuvanie druhotnch surovn, podporova

    budovanie stlych zberovch miest so zabezpeenm separovanm zberom druhotnch surovn a odpadov.

    6.5 Zabezpei realizciu prevdzkovho arelu kompostrne a zbernho dvora pre mesto Nitra v priestore PFCelku Doln Krkany v nadvznosti na zemie arelu OV.

    7. V oblasti rozvoja dopravnej infratruktry: 7.1 Organizcia nadradenej cestnej dopravy:

    a) rchlostn prepojenie Bratislava Nitra Zvolen trasova v polohe novonavrhovanej junej obchvatovej komunikcie mesta so rkovm usporiadanm v I. etape S11,5/80(100), resp. R11,5/80(120)

    a dobudovanm na kategriu S22,5/80(100), resp. R22,5/100(120) poda rozvoja dopravnch nrokov,

    b) rchlostn prepojenie Topolany Nitra Nov Zmky trasova na zem mesta v polohe novonavrhovanej zpadnej obchvatovej komunikcie, c) rezervova koridor pre rchlostn prepojenie Nitra Topolany (do schvlenia zmien a doplnkov zemnho plnu vekho zemnho celku Nitriansky kraj).

    d) rezervova koridor pre preloku ttnej cesty I. triedy I/64 v juhovchodnej polohe mesta Nitry.

    7.2 Preloka ttnej cesty I/51 NitraLevice v novej trase Mikov dvor- Vek Jankovce-Vek Lap

    7.3 Sie mestskch cestnch komunikci organizova a podriadi systmu nadradenej cestnej siete s vytvorenm efektvneho prepojenia na vntorn organizciu cestnch komunikci systmom: a) vonkajch mestskch dopravnch privdzaov (zpadn, severn, jun,

    vchodn), b) vntornch mestskch dopravnch privdzaov (Chrenovsk, Klokoinsk, indolsk, Krkansk), c) vytvorenia strednho dopravnho okruhu, prepjajceho urbanistick centr mestskho vznamu (Klokoina, Chrenov, indolka), dnen trasa cesty I/51 na severnom obchvate centra, trasa pred kasrami (PFCelok Kynek, Mlynrce, Lky, indolka a Martinsk vrch), vchodn spojka aiskovm zemm Chrenovej (PFCelok Chrenov, Novosady, Mikov dvor), jun spojka medzi Krkanmi a Vekmi Jankovcami, zpadn spojka veden aiskom Klokoiny (PFCelok erm, Klokoina, Diely), d) vytvorenia vntornho dopravnho okruhu pre zachytenie dopravy mimo dopravne tlmenho centra mesta, sliaceho pre dopravn obsluhu a zsobovanie centrlnej mestskej zny a trasovanie liniek MAD v trase ulc: Wilsonovo nbreie, Mostn, urkova, Palnok s monosou prieneho

  • 10

    prepojenia v polohe trovej ul., Cintornskej ul., Coboriho ul., Ul. eskoslovenskej armdy.

    7.4 Prepojovacia komunikcia Akademick ul. vybudovanie novonavrhovanej komunikcie - dopravn privdza v prepojen Akademickej ulice s vhadovou junou obchvatovou komunikciou mesta.

    7.5 Prepojovacia komunikcia Hodovej ul. a Akademickej ul. vrtane mostnho objektu vybudovanie novonavrhovanej komunikcie k dopravnmu prepojeniu PFCelku Agrokomplex a PFCelku Nov mesto.

    7.6 Prepojovacia komunikcia Krkany Hodova ul. vybudovanie novonavrhovanej komunikcie k dopravnmu prepojeniu PFCelkov Horn Krkany a Doln Krkany s PFCelkom Agrokomplex.

    7.7 Prepojovacia komunikcia Bratislavskej ul. a Rastislavovej ul.- vybudovanie novonavrhovanej komunikcie v trase, ktorou sa vyli kriovanie so elezninou traou v PFCelku Mlynrce.

    7.8 Prepojovacia komunikcia Novozmock ul. Hodova ul. rozrenie jestvujcich komunikci Priemyselnej ulice a Wilsonovho nbreia. 7.9 Prepojovacia komunikcia Novozmock ul. Cabajsk ul. vybudovanie

    novonavrhovanej komunikcie na rozhran PFCelku Horn Krkany a erm. 7.10 Prepojovacia komunikcia trovej ul. a Bratislavskej ul. vybudovanie novej

    komunikcie od cestnho podjazdu Kmeova ul. po Bratislavsk ulicu v PFCelku Diely a Mlynrce.

    7.11 Prepojovacia komunikcia Bratislavsk ul. Lky vybudovanie novonavrhovanej komunikcie prepjajcej zemie vhadovo navrhovan na zstavbu, situovan na avom brehu rieky Nitry v PFCelku Mlynrce a Lky. 7.12 Prepojovacia komunikcia severn obchvat Lky vybudovanie novonavrhovanej komunikcie prepjajcej zemie vhadovo navrhovan na

    zstavbu, situovan na avom brehu rieky Nitry v PFCelku Lky. 7.13 Prepojovacia komunikcia Bratislavsk ul. Lky vybudovanie

    novonavrhovanej komunikcie prepjajcej zemie vhadovo navrhovan na zstavbu, situovan na avom brehu rieky Nitry v PFCelku Mlynrce .

    7.14 Prepojovacia komunikcia Vodn ul. Lky vybudovanie novonavrhovanej komunikcie prepjajcej zemie vhadovo navrhovan na zstavbu, situovan na avom brehu rieky Nitry v PFCelku Provce, Mlynrce a Lky.

    7.15 Prepojovacia komunikcia severn obchvat Kltorsk ul. vybudovanie novonavrhovanej komunikcie prepjajcej zemie vhadovo navrhovan na zstavbu, situovan na avom brehu rieky Nitry v PFCelku indolka. 7.16 Prepojovacia komunikcia Lky - indolka vybudovanie novonavrhovanej komunikcie prepjajcej zemie vhadovo navrhovan na zstavbu, situovan na avom brehu rieky Nitry v PFCelku Lky a indolka. 7.17 Prepojovacia komunikcia Bansk ul. rozrenie jestvujcej komunikcie v PFCelku indolka. 7.18 Prepojovacia komunikcia dol vybudovanie novonavrhovanej komunikcie prepjajcej Bratislavsk cestu s Hornoermnskou ulicou v PFCelku Kynek a dol. 7.19 Prepojovacia komunikcia Dlh ul. a rozrenie komunikcie Dlh ul. vybudovanie novonavrhovanej komunikcie prepjajcej nov sek

    Akademickej ulice s komunikciou Dlhou ulicou a svisiace rozrenie Dlhej ulice v seku navrhovanho prepojenia po potok Selenec, pre zabezpeenie primeranch priestorovch parametrov komunikcie v PFCelku Mikov dvor.

  • 11

    7.20 Prepojenie miestnej komunikcie Ul. Na Hrke Kynek vybudovanie novonavrhovanej prepojovacej komunikcie v PFCelku Diely.

    7.21 Prepojovacia komunikcia Dlh ul. Levick ul. vybudovanie novonavrhovanej komunikcie prepjajcej Dlh ulicu s Levickou ulicou v PFCelku Mikov dvor.

    7.22 Prepojovacia komunikcia Zlatomoraveckej ul. a Levickej ul. vybudovanie novonavrhovanej komunikcie prepjajcej Zlatomoraveck ulicu s Levickou ulicou v PFCelku Nov Chrenov.

    7.23 Prepojovacia komunikcia Kynek Diely vybudovanie novonavrhovanej komunikcie vedenej zpadnm okrajom PFCelku Diely od mimorovovej kriovatky na Kyneku po Kmeov ulicu .

    7.24 Prepojenie a rozrenie miestnej komunikcie Staninej ul. v PFCelku Nov mesto v svislosti so zaradenm do vntornho dopravnho okruhu mesta. 7.25 Prestavba mimorovovej kriovatky Kynek v PFCelku Kynek prepojenie hlavnho dopravnho mestskho privdzaa na stredn dopravn okruh mesta, realizcia je podmienen zmenou dopravnch vzahov v zem a vznamovm charakterom dopravnho uzla. 7.26 Rozrenie komunikcie Mikovniho ul. a Popradskej ul. vedenej na rozhran PFCelkov Klokoina a Diely s vytvorenm primeranch priestorovch parametrov v svislosti so zaradenm komunikci do strednho dopravnho okruhu mesta.

    7.27 Predenie miestnej komunikcie Golianovej ul. 7.28 Rieenie bezkonfliktnho prechodu chodcov trova ulica, lokalita pri OD Tesco.

    7.29 Cestn podjazd Kmeova ul. mimorovov krenie trovej ul. a elezninej trate na rozhran PFCelkov Diely a Mlynrce v trase Kmeovej ulice.

    7.30 Cestn nadjazd Hviezdoslavova ul. Braneckho ul. prepojenie mestskej asti Klokoina ponad eleznin tra s centrom mesta. 7.31 Cestn podjazd Partiznska ul. Rybrska ul. cestn podjazd pod elezninou traou v trase ulc Partiznska Rybrska . 7.32 Vozova MAD a zariadenia pre MAD na Hakovej ulici v PFCelku Horn Krkany (zastvky MAD, odboovacie a zaraovacie pruhy). 7.33 Rozrenie ulice Palnok- v PFCelku Nov mesto v svislosti so zaradenm do vntornho dopravnho okruhu mesta, vrtane kriovatky s Marinskou ul., Provskou ul. a urkovou ul. 7.34 Zabezpei koridor pre lanovku na Zobor v jestvujcej trase s ochrannm psmom. 7.35 Organizcia elezninej dopravy:

    a) rezervova koridor pre vhadov vybudovanie elezninho prepojenia Nitra Trnovec nad Vhom,

    b) podporova modernizciu elezninej stanice Nitra, c) rozri eleznin tra Nitra Kozrovce na dvojkoajov tra (resp. vytvori nov tra s jestvujcich sekov), d) v dokumentcii pre zemn a stavebn konanie jednotliv stavebnci zapracuj

    opatrenia na eliminciu nepriaznivch inkov elezninej prevdzky tak, aby v objektoch situovanch v blzkosti elezninej trate neboli prekroen povolen hladiny hluku. Predmetn opatrenia bud jednotliv stavebnci realizova na vlastn nklady.

  • 12

    7.36 Podporova dobudovanie vybavenosti letiska Vek Jankovce a vytvori podmienky na svisiace dobudovanie technickej infratruktry. 7.36.1 Repektova ochrann psma letiska Nitra Jankovce a ochrann psma leteckch pozemnch zariaden. Nadmorsk vky uren ochrannmi psmami s nadradenm regulatvom podlanosti. 7.36.2 Repektova vkov obmedzenie stavieb v mestskej asti Jankovce stanoven prslunm orgnom ttnej sprvy 10 m nad ternom asti lokalt oznaench 37, 37a, 38a, 38b, v grafickej asti PNO mesta Nitry vkres vyhodnotenia zberov PPF, kde u tern presahuje vky stanoven ochrannm psmom vodorovnej prekkovej roviny letiska. 7.37 Podporova realizciu hromadnch parkovacch objektov v rmci centrlnej mestskej zny. 7.38 Zabezpei v rmci novej zstavby na zem mesta rieenie potrieb normovho parkovania na vlastnom pozemku.

    7.39 Vytvori v rmci PFCelkov Horn mesto, Doln mesto, Nov mesto ucelen systm peej zny pre plnohodnotn rozvoj celomestskho centra. 7.40 Usmerova situovanie erpacch stanc pohonnch hmt (SPH) :

    a) pre potreby tranzitnej dopravy vlune mimo navrhovan zastavan zemie mesta v polohe trs ttych ciest I.a II. triedy a rchlostnch komunikci za dodrania kapacitnho hadiska v zmysle PD, b) pre potreby mesta lokalizova na hlavn mestsk a mestsk urbanistick osi

    s vnimkou centra za dodrania kapacitnho hadiska v zmysle PD, 7.41 Podporova cyklodopravu a realizciu cyllistickch trs, poda ucelenej koncepcie rozvoja cyklistickej dopravy. Vytvori podmienky pre bezkolzny kontakt cyklistov s motorovmi vozidlami. 7.42 Riei prestavbu arelu autobusovej stanice v Nitre a realizciu novej vpravnej budovy.

    7.43 prava parametrov miestnej komunikcie trovej ulice v seku od kruhovho objazdu po arel Slovenskej autobusovej dopravy v Nitre. 7.44 Rezervova koridory v irom zemnom vymedzen pre prjazdov komunikcie do vrobnej lokality priemyselnho parku Sever. 7.45 Prepojovacia komunikcia PFCelkov Horn a Doln Krkany Vek Jankovce. 7.46 Lvka pre peie prepojenie mestskho parku a PFCelku Lky. 7.47 Rozrenie komunikcie medzi riekou Nitra a zhradami rodinnch domov na Ronckej ul. v PFCelku Doln Krkany. 7.48 Prepojovacia komunikcia Hakova ul. Novozmock ul. v PFCelkoch Horn a Doln Krkany. 7.49 prava a rozrenie kriovatky tefnikova ul. Ul. Richtra Peregrna a prava parametrov Ul. eskosloveskej armdy. 7. 50 Prepojovacia komunikcia v PFCelku Draovce. 7. 51 Prstupov komunikcia k arelu navrhovanej kompostrne a zbernho dvora v PFCelku Doln Krkany. 7. 52 Prstupov komunikcia z ulice na Hlinch k cintornu a cestn podjazd pod elezninou traou v PFCelku Doln Krkany. 7. 53 Pri realizcii novej vstavby v blzkosti rchlostnej komunikcie R1, mimo jej ochrannho psma, v dokumentcii pre zemn a stavebn konanie jednotliv stavebnci zapracuj opatrenia na eliminciu nepriaznivch inkov prevdzky rchlostnej komunikcie R1 sek Nitra zpad - Selenec tak, aby v navrhovanch objektoch neboli prekroen povolen hladiny hluku. Predmetn opatrenia bud jednotliv stavebnci realizova na vlastn nklady.

  • 13

    7.54 Rezervova koridory v irom zemnom vymedzen pre vstavbu cyklistickch chodnkov, lvok a svisiacich zariaden na zem mesta Nitry. 7.55 Rekontrukcia cesty III/06433 Dobinskho ulica Nitra prava parametrov

    komunikcie v seku Dobinskho Jeleneck. 7.56 Rekontrukcia a rozrenie komunikcie na Lukovom Dvore pre funkciu miestnej komunikcie. 7.57 Realizcia chodnka v obytnej skupine Prame v trase pri Jrockej ceste. 7.58 Prepojovacia komunikcia dol Klokoina, novonavrhovan komunikcia prepjajca Jrock cestu, dolsk ulicu a Kmeov ulicu v PF Celkoch dol a Klokoina. 7.59 Prepojovacia komunikcia Diely Kynek, novonavrhovan cesta prepjajca Ovocinrsku a Jarabinov ulicu a svisiaca prava priestorovch parametrov Ovocinrskej ulice v PFCelkoch dol a Diely. 7.60 Realizcia chodnka na mestsk cintorn Cyrilometodsk cintorn v Nitre v seku od mimorovovej kriovatky R1. 7.61 Realizcia chodnka Dlh ulica Nitra v seku Mikov Dvor - Letisko Nitra Jankovce s integrovanou cyklotrasou.

    8. V oblasti podmienok na umiestovanie reklamnch stavieb:

    8.1 zemn vymedzenie pre definovanie podmienok na umiestovanie reklamnch stavieb:

    8.1.1 MESTSK PAMIATKOV REZERVCIA NITRA 8.1.2 PAMIATKOV ZNA A CENTRLNA MESTSK ZNA NITRA 8.1.3 KORIDORY ULC VYMEDZEN PODA GRAFICKEJ PRLOHY .1 :

    a) tefnikova trieda mimo hranicu pamiatkovej zny a v predlen Novozmockej ulice po kriovatku s Cabajskou ulicou; b) trova ulica od okrunej kriovatky, vrtane okrunej kriovatky, mimo zemie pamiatkovej zny a centrlnej mestskej zny a v predlen ulice Triedy A. Hlinku po kriovatku s Levickou ulicou; c) ulica Janka Kra, Schurmanov, Mostn mimo hranice pamiatkovej zny a centrlnej mestskej zny, Napervilsk ul., Chrenovsk ul. po kriovatku so Zlatomoraveckou cestou;

    d) Hollho ulica, Provsk ul., urkov ul. mimo hranice pamiatkovej zny a centrlnej mestskej zny; e) Kmekova ulica mimo hranicu pamiatkovej zny, Slankovej ul., Akademick ul., Vstavn ul. po kriovatku s Dlhou ulicou; f) Fatransk ulica; g) Dlh ulica po kriovatku so Sadovou ulicou; h) Braneckho ulica, Hviezdoslavova trieda; i) Kmeova ulica; j) Dolnoermnska ulica; k) Dobinskho ulica, Jeleneck ul. po ulicu Martinsk dolina; l) Dolnozoborsk ulica;

    8.1.4 zemie s plochami priemyslu, skladovho hospodrstva a plch obchodno vrobnch prevdzok.

    8.1.5 zemie obchodnch centier (tzv. obchodnch reazcov vrtane ich parkovsk) poda grafickch prloh . 2, 3, 4, 5, 6, 7.

  • 14

    8.1.6 zemie portovch a rekreanch komplexov poda grafickch prloh .8, 9, 10. 8.1.7 zemie bez zstavby v hranici a mimo hranicu zastavanho zemia. 8.1.8 zemie s plochami vymedzenmi pre funkciu urbnnej a ekostabilizujcej

    zelene

    8.2 Regulatvy pre umiestnenie reklamnch stavieb vo vymedzench zemiach

    8.2.1 MESTSK PAMIATKOV REZERVCIA NITRA 8.2.1.1 Prpustn reklamn stavby: 1. Citylighty o rozmeroch 2400 x 1200 mm

    2. Vvesn tty na objektoch s plochou do 1 m2: a) umiestni v maximlnej vke do rovne kordnovej rmsy przemia a v minimlnej vke 2200 mm nad rovou ternu ak s umiestnen kolmo na fasdu objektu;

    b) propagova iba prevdzky umiestnen v danom objekte; c) pre viacero prevdzok sdliacich v objekte je prpustn umiestni iba jeden spolon vvesn tt; d) reklamn stavbu z hadiska vekosti, tvaru a materilovho vyhotovenia riei v primeranej vtvarnej a dizajnovej kvalite.

    8.2.1.2 Neprpustn reklamn stavby: 1. Billboardy

    2. Bigboardy

    3. PVC plachty a tabule na oploten, zbradliach a fasdach budov 4. Vekoplon obrazovky 5. Reklamn kubusy, trojhrany, tvorhrany 6. A pilny vo verejnch priestoroch

    8.2.2 PAMIATKOV ZNA NITRA A CENTRLNA MESTSK ZNA V NITRE 8.2.2.1 Prpustn reklamn stavby: 1. Citylighty o rozmeroch 2400 x 1200 mm

    2. Vvesn tty na objektoch s plochou do 1 m2: a) umiestni v maximlnej vke do rovne kordnovej rmsy przemia a v minimlnej vke 2200 mm nad rovou ternu ak s umiestnen kolmo na fasdu objektu;

    b) propagova iba prevdzky umiestnen v danom objekte; c) pre viacero prevdzok sdliacich v objekte je prpustn umiestni iba jeden spolon vvesn tt; d) nvrh zariadenia z hadiska vekosti, tvaru, materilovho vyhotovenia riei v primeranej vtvarnej a dizajnovej kvalite.

    8.2.2.2 Neprpustn reklamn stavby: 1. Billboardy

    2. Bigboardy

    3. PVC plachty a tabule na oploten, zbradliach a fasdach budov /mimo plch vymedzench zem nkupnch centier/ 4. Vekoplon obrazovky /mimo plch vymedzench zem nkupnch centier/ 5. Reklamn kubusy, trojhrany, tvorhrany 6. A pilny vo verejnch priestoroch

  • 15

    8.2.3 V KORIDOROCH ULC VYMEDZENCH PODA BODU 8.1.3: 8.2.3.1 Prpustn reklamn stavby: 1. Citylighty o rozmeroch 2400 x 1200 mm

    2. Vvesn tty na objektoch s plochou do 1,5 m2 : a) umiestni v maximlnej vke do rovne kordnovej rmsy przemia a v minimlnej vke 2200 mm nad rovou ternu ak s umiestnen kolmo na fasdu objektu;

    b) propagova iba prevdzky umiestnen v danom objekte; c) pre viacero prevdzok sdliacich v objekte je prpustn umiestni iba jeden spolon vvesn tt;

    3. Reklamn stavby na verejnom osvetlen v jednotnch rozmeroch 1250 x 300 mm 8.2.3.2 Neprpustn reklamn stavby: umiestnen v psme 200 m od hranice cestnho (telesa

    1) pozemku:

    1. Billboardy

    2. Bigboardy

    3. PVC plachty a reklamn tabule na oploten, zbradliach a fasdach budov /mimo plch vymedzench zem nkupnch centier/ 4. Vekoplon obrazovky /mimo plch vymedzench zem nkupnch centier/ 5. Totemy /mimo plch vymedzench zem nkupnch centier/ 6. reklamn kubusy, trojhrany, tvorhrany /mimo plch vymedzench zem nkupnch centier/ 7. A pilny vo verejnch priestoroch /mimo plch vymedzench zem nkupnch centier/

    8.2.4 V ZEM S PLOCHAMI PRIEMYSLU, SKLADOVHO HOSPODRSTVA A PLOCH OBCHODNO VROBNCH PREVDZOK

    8.2.4.1 Prpustn reklamn stavby: 1. Billboardy o rozmeroch 5100 x 2400 mm jednotlivo vo vzjomnch rozostupoch minimlne 200 m 2. PVC plachty na fasdach budov a oploten v rmci arelov prevdzok, ktor propaguj iba prevdzky umiestnen v danom objekte. Viacer reklamn informan a propagan zariadenia na jednom objekte riei v jednotnch rozmeroch a materilovom vyhotoven. 3. Vekoplon obrazovky 4. Totemy

    5. Reklamn kubusy, trojhrany, tvorhrany 6. Citylighty o rozmeroch 2400 x 1200 mm

    7. Vvesn tty: a) umiestni v maximlnej vke do rovne kordnovej rmsy przemia a v minimlnej vke 2200 mm nad rovou ternu ak s umiestnen kolmo na fasdu objektu;

    b) propagova iba prevdzky umiestnen v danom objekte; c) pre viacero prevdzok sdliacich v objekte je prpustn umiestni iba jeden spolon vvesn tt;

    8. Reklamn stavby na verejnom osvetlen v jednotnch rozmeroch 1250 x 300 mm 8.2.4.2 Neprpustn reklamn stavby: 1. Bigboardy

    2. PVC plachty a tabuky na zbradliach popri komunikcich a mostoch 3. A pilny vo verejnch priestoroch

  • 16

    8.2.5 V ZEM S PLOCHAMI OBCHODNCH CENTIER (tzv. obchodnch reazcov vrtane ich parkovsk)

    8.2.5.1. Prpustn reklamn stavby: 1. Billboardy o rozmeroch 5100 x 2400 mm

    2. PVC plachty na fasdach budov a oploten v rmci arelov prevdzok. Viacer reklamn informan a propagan zariadenia na jednom objekte riei v jednotnch rozmeroch a materilovom vyhotoven. 3. Vekoplon obrazovky 4. Totemy

    5. Reklamn kubusy, trojhrany, tvorhrany 6. Citylighty o rozmeroch 2400 x 1200 mm na plochch priahlch k objektom v kontexte s architektrou objektu 7. Vvesn tty:

    a) umiestni v maximlnej vke do rovne kordnovej rmsy przemia a v minimlnej vke 2200 mm nad rovou ternu ak s umiestnen kolmo na fasdu objektu;

    b) propagova iba prevdzky umiestnen v danom objekte; c) pre viacero prevdzok sdliacich v objekte je prpustn umiestni iba jeden spolon vvesn tt;

    8. Reklamn stavby na verejnom osvetlen v jednotnch rozmeroch 1250 x 300 mm 8.2.5.2 Neprpustn reklamn stavby: 1. Bigboardy

    2. PVC plachty a tabuky na zbradliach popri komunikcich a mostoch 3. A pilny vo verejnch priestoroch

    8.2.6 V ZEM PORTOVCH A REKREANCH KOMPLEXOV 8.2.6.1 Prpustn reklamn stavby: 1. Billboardy o rozmeroch 5100 x 2400 mm

    2. PVC plachty na fasdach budov a oploten v rmci arelov prevdzok. Viacer reklamn stavby na jednom objekte riei v jednotnch rozmeroch a materilovom vyhotoven. 3. Vekoplon obrazovky 4. Totemy

    5. Reklamn kubusy, trojhrany, tvorhrany 6. Citylighty o rozmeroch 2400 x 1200 mm

    7. Vvesn tty: a) umiestni v maximlnej vke do rovne kordnovej rmsy przemia a v minimlnej vke 2200 mm nad rovou ternu ak s umiestnen kolmo na fasdu objektu; b) pre viacero prevdzok sdliacich v objekte je prpustn umiestni iba jeden spolon vvesn tt;

    8. Reklamn stavby na verejnom osvetlen v jednotnch rozmeroch 1250 x 300 mm 8.2.6.2 Neprpustn reklamn stavby: 1. Bigboardy

    2. PVC plachty a tabuky na zbradliach popri komunikcich a mostoch 3. A pilny vo verejnch priestoroch

  • 17

    8.2.7 V ZEM BEZ ZSTAVBY V HRANICI A MIMO HRANICU ZASTAVANHO ZEMIA

    8.2.7.1 Prpustn reklamn stavby: 1. Bigboardy vo vzjomnch rozostupoch minimlne 200 m 2. Billboardy o rozmeroch 5100 x 2400 mm vo vzjomnch rozostupoch minimlne 100 m

    3. PVC plachty na fasdach budov a oploten v rmci arelov prevdzok. Viacer reklamn stavby na jednom objekte riei v jednotnch rozmeroch a materilovom vyhotoven. 4. Totemy

    5. Reklamn stavby na verejnom osvetlen v jednotnch rozmeroch 1250 x 300 mm 8.2.7.2 Neprpustn reklamn stavby: 1. PVC plachty a tabule na zbradliach popri komunikcich a mostoch

    8.2.8 V zem s plochami vymedzenmi pre funkciu urbnnej a ekostabilizujcej zelene - je neprpustn umiestnenie reklamnch stavieb.

    8.2.9 V zastavanom zem mesta a v zem urenom na zastavanie sa mu umiestova reklamn stavby len ako stavby doasn za dodrania regulatvov stanovench zemnm plnom do doby dostavby zemia na navrhovan funkciu zemnm plnom.

    8.3 Regulatvy pre oznaenie prevdzok na zem mesta

    8.3.1 Na fasdach objektov umiestova len oznaenia prevdzok sdliacich v objekte formou priestorovho psma alebo tabuliek komplexne pre vetky prevdzky v objekte v jednotnej dizajnovej a materilovej prave pre cel objekt alebo arel.

    8.3.2. Oznaenia prevdzok je prpustn umiestova iba v asti parteru objektu v kontexte s architektrou respektve historickou hodnotou objektu.

    Poznmka: 1) 1 odstavec 3 zkona . 135/1961 Zb. o pozemnch komunikcich (Cestn zkon) v znen neskorch predpisov

    II. Verejnoprospen stavby spojen s realizciou uvedench zvznch regulatvov

    1. V oblasti cestnej dopravy:

    1.1 Rchlostn prepojenie Bratislava-Nitra-Zvolen trasova v polohe novonavrhovanej junej obchvatovej komunikcie mesta so rkovm usporiadanm v I. etape S11,5/80(100), resp. R11,5/80(120) a dobudovanm na kategriu S22,5/80(100), resp. R22,5/100(120) poda rozvoja dopravnch nrokov.

    1.2 Rchlostn prepojenie Topoany-Nitra-Nov Zmky trasova na zem mesta v polohe novonavrhovanej zpadnej obchvatovej komunikcie.

    1.3 Rezervova koridor pre rchlostn prepojenie Nitra-Topoany (do schvlenia zmien a doplnkov zemnho plnu vekho zemnho celku Nitriansky kraj).

    1.4 Preloka ttnej cesty I/51 NitraLevice v novej trase Mikov dvor-Vek Jankovce-Vek Lap.

  • 18

    1.5 Prepojovacia komunikcia Akademick ul. novonavrhovan komunikcia - dopravn privdza v prepojen Akademickej ulice s vhadovou junou obchvatovou komunikciou mesta. 1.6 Prepojovacia komunikcia Hodovej ul. a Akademickej ul., vrtane mostnho objektu- novonavrhovan komunikcia k dopravnmu prepojeniu PFCelku Agrokomplex a PFCelku Nov mesto . 1.7 Prepojovacia komunikcia Krkany Hodova ul. novonavrhovan komunikcia k dopravnmu prepojeniu PFCelkov Horn Krkany a Doln Krkany s PFCelkom Agrokomplex.

    1.8 Prepojovacia komunikcia Bratislavskej ul. a Rastislavovej ul.- novonavrhovan komunikcia v PFCelku Mlynrce. 1.9 Prepojovacia komunikcia Novozmock ul. Hodova ul. rozrenie jestvujcej komunikcie Wilsonovho nbreia. 1.10 Prepojovacia komunikcia Novozmock ul. Cabajsk ul. novonavrhovan komunikcia na rozhran PFCelku Horn Krkany a erm. 1.11 Prepojovacia komunikcia v PFCelku Draovce. 1.12 Prepojovacia komunikcia trovej ul. a Bratislavskej ul. nov komunikcia od cestnho podjazdu Kmeova ul. po Bratislavsk ulicu v PFCelku Diely a Mlynrce. 1.13 Prepojovacia komunikcia Bratislavsk ul. Lky novonavrhovan komunikcia prepjajca zemie vhadovo navrhovan na zstavbu, situovan na avom brehu rieky Nitry v PFCelku Mlynrce a Lky. 1.14 Prepojovacia komunikcia severn obchvat Lky novonavrhovan komunikcia prepjajca zemie vhadovo navrhovan na zstavbu, situovan na avom brehu rieky Nitry v PFCelku Lky. 1.15 Prepojovacia komunikcia Bratislavsk ul. Lky novonavrhovan komunikcia prepjajca zemie vhadovo navrhovan na zstavbu, situovan na avom brehu rieky Nitry v PFCelku Mlynrce. 1.16 Prepojovacia komunikcia Vodn ul. Lky novonavrhovan komunikcia prepjajca zemie vhadovo navrhovan na zstavbu, situovan na avom brehu rieky Nitry v PFCelku Provce, Mlynrce a Lky. 1.17 Prepojovacia komunikcia severn obchvat Kltorsk ul. novonavrhovan komunikcia prepjajca zemie vhadovo navrhovan na zstavbu, situovan na avom brehu rieky Nitry v PFCelku indolka. 1.18 Prepojovacia komunikcia Lky - indolka novonavrhovan komunikcia prepjajca zemie vhadovo navrhovan na zstavbu, situovan na avom brehu rieky Nitry v PFCelku Lky a indolka. 1.19 Prepojovacia komunikcia Bansk ul. rozrenie jestvujcej komunikcie v PFCelku indolka. 1.20 Prepojovacia komunikcia dol novonavrhovan komunikcia prepjajca Bratislavsk cestu s Hornoermnskou ulicou v PFCelku Kynek a dol. 1.21 Prepojovacia komunikcia Dlh ul. a rozrenie komunikcie Dlh ul. novonavrhovan komunikcia prepjajca nov sek Akademickej ulice s komunikciou Dlhou ulicou a svisiace rozrenie Dlhej ulice v seku navrhovanho prepojenia po potok Selenec, pre zabezpeenie primeranch priestorovch parametrov komunikcie v PFCelku Mikov dvor. 1.22 Prepojenie miestnej komunikcie Ul. Na Hrke Kynek novonavrhovan prepojovacia komunikcia v PFCelku Diely. 1.23 Prepojovacia komunikcia Dlh ul. Levick ul. novonavrhovan komunikcia prepjajca Dlh ulicu s Levickou ulicou v PFCelku Mikov dvor.

  • 19

    1.24 Prepojovacia komunikcia Zlatomoraveckej ul. a Levickej ul. novonavrhovan komunikcia prepjajca Zlatomoraveck ulicu s Levickou ulicou v PFCelku Nov Chrenov. 1.25 Prepojovacia komunikcia Kynek Diely novonavrhovan komunikcia

    veden zpadnm okrajom PFCelku Diely od mimorovovej kriovatky na Kyneku po Kmeov ulicu .

    1.26 Prepojenie a rozrenie miestnej komunikcie Staninej ul. v PFCelku Nov mesto v svislosti so zaradenm do vntornho dopravnho okruhu mesta. 1.27 Prestavba mimorovovej kriovatky Kynek v PFCelku Kynek prepojenie hlavnho dopravnho mestskho privdzaa na stredn dopravn okruh mesta, realizcia je podmienen zmenou dopravnch vzahov v zem a vznamovm charakterom dopravnho uzla. 1.28 Rozrenie komunikcie Mikovniho ul. a Popradskej ul. vedenej na rozhran PFCelkov Klokoina a Diely s vytvorenm primeranch priestorovch parametrov v svislosti so zaradenm komunikci do strednho dopravnho okruhu mesta.

    1.29 Predenie miestnej komunikcie Golianovej ul. 1.30 Cestn podjazd Kmeova ul. mimorovov krenie trovej ul. a elezninej trate na rozhran PFCelkov Diely a Mlynrce v trase Kmeovej ulice. 1.31 Cestn nadjazd Hviezdoslavova ul. Braneckho ul. prepojenie mestskej asti Klokoina ponad eleznin tra s centrom mesta. 1.32 Cestn podjazd Partiznska ul. Rybrska ul. cestn podjazd pod elezninou traou v trase ulc Partiznska Rybrska. 1.33 Vozova MAD a zariadenia pre MAD na Hakovej ulici v PFCelku Horn

    Krkany, zastvky MAD, odboovacie a zaraovacie pruhy MAD. 1.34 Rozrenie ulice Palnok - v PFCelku Nov mesto v svislosti so zaradenm do vntornho dopravnho okruhu mesta, vrtane kriovatky s Marinskou ul.,

    Provskou ul. a urkovou ul. 1.35 Zabezpei koridor pre lanovku na Zobor v jestvujcej trase s ochrannm psmom. 1.36 Prestavba arelu autobusovej stanice v Nitre a realizcia novej vpravnej budovy.

    1.37 Rozrenie miestnej komunikcie trovej ulice v seku od kruhovho objazdu po arel Slovenskej autobusovej dopravy v Nitre. 1.38 prava a rozrenie kriovatky tefnikova ul. Ul. Richtra Peregrna a prava

    parametrov Ul. eskoslovenskej armdy. 1.39 Rezervova koridory v irom zemnom vymedzen pre prjazdov komunikcie

    do vrobnej lokality priemyselnho parku Sever. 1.40 Prepojovacia komunikcia PFCelkov Horn Krkany a Doln Krkany Vek

    Jankovce. 1.41 Lvka pre peie prepojenie mestskho parku a PFCelku Lky. 1.42 Predenie komunikcie medzi riekou Nitra a zhradami rodinnch domov na

    Ronckej ul. v PFCelku Doln Krkany. 1.43 Prepojovacia komunikcia Hakova ul. Novozmock ul. v PFCelkoch Horn

    a Doln Krkany. 1.44 Prstupov komunikcia od OV po arel navrhovanej kompostrne a zbernho

    dvora v PFCelku Doln Krkany. 1.45 Navrhovan miestna komunikcia v prepojen ulc Priemyseln - Dlh Levick

    Zlatomoraveck v PFCelkoch Horn Krkany Pri Hornch Krkanoch Agrokomplex Pri letisku Mikov dvor Nov Chrenov.

  • 20

    1.46 zemn rezerva pre vstavbu cyklistickch chodnkov, lvok a svisiacich zariaden na zem mesta Nitry.

    1.47 Rekontrukcia cesty III/06433 Dobinskho ulica Nitra prava parametrov komunikcie v seku Dobinskho Jeleneck ulica.

    1.48 Rekontrukcia a rozrenie komunikcie na Lukovom Dvore pre funkciu miestnej komunikcie. 1.49 Realizcia chodnka v obytnej skupine Prame v trase pri Jrockej ceste. 1.50 Prepojovacia komunikcia dol Klokoina, novonavrhovan komunikcia prepjajca Jrock cestu, dolsk ulicu a Kmeov ulicu v PF Celku dol a Klokoina. 1.51 Prepojovacia komunikcia Diely Kynek, novonavrhovan cesta prepjajca Ovocinrsku a Jarabinov ulicu a svisiaca prava priestorovch parametrov Ovocinrskej ulice v PFCelkoch dol a Diely. 1.52 Realizcia chodnka na mestsk cintorn Cyrilometodsk cintorn v Nitre v seku od mimorovovej kriovatky rchlostnej cesty R1. 1.53 Realizcia chodnka Dlh ulica Nitra v seku Mikov Dvor - Letisko Nitra Jankovce s integrovanou cyklotrasou. 1.54 Koridor preloky ttnej cesty I. triedy I/64.

    2. V oblasti elezninej dopravy: 2.1 eleznin tra Nitra aa novonavrhovan eleznin tra dvojkoajov v seku vedenom katastrlnym zemm Nitry v PFCelku Horn Krkany po napojenie na jestvujcu tra do Novch Zmkov a rozrenie jestvujcej trate na dvojkoajov od napojenia novej trasy po eleznin stanicu Nitra. 2.2 eleznin tra Nitra Kozrovce rozrenie jestvujcej trate na dvojkoajov (resp. vytvorenie novej trate s jestvujcich sekov).

    3. V oblasti technickej infratruktry a odpadovho hospodrstva: 3.1 Mestsk OV v Dolnch Krkanoch zemn a kapacitn rozrenie. 3.2 Rezervova plochy pre zariadenia technickej infratruktry v lokalitch: 3.2.1 Draovce, 3.2.2 indolka Lky, 3.2.3 Provsk hje, 3.2.4 dol Kynek. 3.3 Technick vybavenos (ininierske siete, komunikcie) pre vstavbu bytov s nim tandardom v lokalite Orechov dvor. 3.4 zemn rezerva pre vstavbu Paroplynovho cyklu Nitra, vrtane plch pre nov zariadenia a vedenia technickej infratruktry svisiace s predmetnou stavbou na zem mesta Nitry.

    4. V oblasti obianskej vybavenosti: 4.1 Rezervova plochy pre rozrenie: 4.1.2 Cyrilometodskho cintorna v Nitre - vybudovanie urnovho hjika. 4.1.3 Cintorna v Hornch Krkanoch. 4.1.4 Cintorna v Dolnch Krkanoch. 4.1.5 Cintorna na Kyneku. 4.2 Rezervova plochu pre vybudovanie cintorna v rmci PFCelku Selenec. 4.3 Rezervova plochu pre vybudovanie cintorna v rmci PFCelku Dobrotka.

  • 21

    5. V oblasti rozvoja vrobnho zemia: 5.1 zemn rezerva pre rozvoj a vstavbu plch urench pre vrobn funkcie pri realizcii ucelench investinch zmerov (priemyseln park PP sever). 5.2 zemn rezerva pre rozvoj a vstavbu plch urench pre vrobn funkcie pri realizcii ucelench investinch zmerov (priemyseln park PP juh). 5.3 Vytvori zemn rezervu pre vstavbu arelu kompostrne a zbernho dvora v PFCelku Doln Krkany vo vzbe na arel OV Nitra.

    Na uskutonenie verejnoprospench stavieb mono poda 108 zkona .50/1976 Zb. o zemnom plnovan a stavebnom poriadku (stavebn zkon) ako vyplva zo zmien a doplnen vykonanch zkonom . 103/1990 Zb., zkonom .262/1992 Zb.. zkonom Nrodnej rady Slovenskej republiky . 136/1995 Z. z. zkonom Nrodnej rady Slovenskej republiky . 199/1995 Z. z., nlezom stavnho sdu Slovenskej republiky . 286/1996 Z. z., zkonom . 229/1997 Z. z., zkonom .175/1999 Z. z., zkonom . 237/2000 Z. z., zkonom . 416/2001 Z. z., zkonom .553/2001 Z. z. a nlezom stavnho sdu Slovenskej republiky . 217/2002 Z. z. zkonom . 103/2003 Z. z., pozemky, stavby a prva k nim vyvlastni alebo vlastncke prva k pozemkom a stavbm obmedzi.

    Vysvetlenie skratiek pouitch vo Veobecne zvznom nariaden . 3/2003

    CMZ - centrlna mestsk zna CSZT - centrlny systm zabezpeovania tepla OV - istika odpadovch vd S PH - erpacia stanica pohonnch hmt CHKO - chrnen krajinn oblas MAD - mestsk autobusov doprava MPR - mestsk pamiatkov rezervcia NPR - nrodn prrodn rezervcia OD - obchodn dom PFCelok - priestorovo funkn celok PP - priemyseln park PR - prrodn rezervcia PZ - pamiatkov zna Ul., ul. - ulica

    PD - zemnoplnovacia dokumentcia VZN - veobecne zvzn nariadenie

  • 22

    Grafick prlohy ku kapitole: I. Zvzn regulatvy funknho a priestorovho usporiadania zemia, bod 8.V oblasti podmienok na umiestovanie reklamnch stavieb:

    Prloha .1 vymedzenie koridorov ulc

    Prloha .2 vymedzenie zem obchodnch centier

  • 23

    Prloha . 3 vymedzenie zem obchodnch centier

    Prloha . 4 vymedzenie zem obchodnch centier

  • 24

    Prloha . 5 vymedzenie zem obchodnch centier

    Prloha . 6 vymedzenie zem obchodnch centier

  • 25

    Prloha . 7 vymedzenie zem obchodnch centier

    Prloha . 8 vymedzenie zem portovch a rekreanch komplexov

  • 26

    Prloha . 9 vymedzenie zem portovch a rekreanch komplexov

    Prloha . 10 vymedzenie zem portovch a rekreanch komplexov