Top Banner
Woordje van de direce Basisschool Sint-Carolus Dolfijne maandberichten Vakaneberichten 2016 En plots is het schooljaar voorbijAls in een flits! Nu staat de vakane voor de deur. Voor sommige kinderen geen moment te vroeg, anderen kijken dan weer uit naar volgend schooljaar bij hun nieuwe juf of meester. Voor onze leerlingen van het 6de leerjaar is het een heel bijzonder moment. Zij sluiten een belangrijk hoofdstuk af en beginnen in september aan een nieuwe episode. We wensen hen langs deze weg alvast heel veel geluk! Maar ook de andere leerlingen die onze school verlaten wensen we alle succes. We hopen dat Sint-Carolus een warme plaats in jullie hart mag houden en kijken er al- vast naar uit om jullie bij gelegenheid terug te mogen ontmoeten. Maar eerst en vooral twee maandenGENIETEN en de baerijen weer stevig opladen! Rest mij nog iedereen te bedanken voor de fijne samenwerking dit jaar en jong en minder jong een ontzeend deugddoende vakane toe te wensen. Met vriendelijke groeten, Hilde Daelemans Directeur REFREIN Wat een sterren, wat een sterren als je rond je kijkt dan lijken het er steeds maar meer. Wat een sterren, wat een sterren als je rond je kijkt dan willen we gaan wedden en we winnen telkens weer. STROFE 1 Ik zie al iemand schieren wat heeſt hij een talent. Fietsen, dichten, knutselen het maakt ons zo content STROFE 2 Ik zie er ééntje twinkelen 't geluk straalt tot bij ons. Zwemmen, koken, tekenen we halen minstens brons. STROFE 3 Ik zie al vele sterren ieder doet toch zo zijn best. We halen vast 10 sterren onze school is allerbest. Sterrenlied (voor de laatste maal)
9

Vakantieberichten 2016

Aug 05, 2016

Download

Documents

yves collier

http://www.basissintcarolus.be/documents/PDF/maandberichten/Vakantieberichten_2016.pdf
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Vakantieberichten 2016

Woordje van de directie

B a s i s s c h o o l S i n t - C a r o l u s

Dolfijne maandberichten Vakantieberichten 2016

En plots is het schooljaar voorbij… Als in een flits! Nu staat de vakantie voor de deur. Voor sommige kinderen geen moment te vroeg, anderen kijken dan weer uit naar volgend schooljaar bij hun nieuwe juf of meester. Voor onze leerlingen van het 6de leerjaar is het een heel bijzonder moment. Zij sluiten een belangrijk hoofdstuk af en beginnen in september aan een nieuwe episode. We wensen hen langs deze weg alvast heel veel geluk! Maar ook de andere leerlingen die onze school verlaten wensen we alle succes. We hopen dat Sint-Carolus een warme plaats in jullie hart mag houden en kijken er al-vast naar uit om jullie bij gelegenheid terug te mogen ontmoeten. Maar eerst en vooral twee maanden… GENIETEN en de batterijen weer stevig opladen! Rest mij nog iedereen te bedanken voor de fijne samenwerking dit jaar en jong en minder jong een ontzettend deugddoende vakantie toe te wensen. Met vriendelijke groeten,

Hilde Daelemans Directeur

REFREIN

Wat een sterren, wat een sterren als je rond je kijkt dan lijken het er steeds maar meer. Wat een sterren, wat een sterren als je rond je kijkt dan willen we gaan wedden en we winnen telkens weer. STROFE 1 Ik zie al iemand schitteren wat heeft hij een talent. Fietsen, dichten, knutselen het maakt ons zo content STROFE 2 Ik zie er ééntje twinkelen 't geluk straalt tot bij ons. Zwemmen, koken, tekenen we halen minstens brons. STROFE 3 Ik zie al vele sterren ieder doet toch zo zijn best. We halen vast 10 sterren onze school is allerbest.

Sterrenlied (voor de laatste maal)

Page 2: Vakantieberichten 2016

Do l f i j ne m a andber i ch ten

Een woordje van de ouderraad...

werkt hard Het schooljaar is voorbij, de hoofdjes zitten vol interessante nieuwe dingen. Iedereen heeft zin in een wel-verdiende vakantie, gezellig thuis of in ander land. En gelijk hebben jullie, na een schooljaar vol inspannin-gen, leuke momenten en soms ook gebeurtenissen waarvan we erg geschrokken zijn. We trekken de school-poort dicht en laten het stof 2 maand op onze schoolbanken vallen. Ondertussen doet de ouderraad toch nog wat verder.

We hadden onlangs nog het ouderraadcafé op de speelplaats, op vrijdag na schooltijd. Het was eens iets anders, op deze manier proberen we iedereen wat dichter bij elkaar te brengen. We zijn van plan dit vol-gend schooljaar maandelijks te organiseren, meer nieuws volgt zeker nog.

Wat we al zeker weten is dat onze quiz terugkomt. Komend schooljaar wordt het een quiz voor volwassenen en die zal doorgaan op zaterdag 15 oktober vanaf 19uur. Zo, nu kan er reeds een babysit worden gezocht.

Er staat nog het één en ander te gebeuren, als alles goed gaat ook een boekenbeurs op school, ook hierover volgt na de grote vakantie meer info.

Denk er zeker eens over na of je geen zin hebt om ons te helpen tijdens onze activiteiten.

Voor alle info graag hier bereikbaar: [email protected]

Geniet ervan, jullie verdienen het!

Beste groeten,

De ouderraad

Een leuke reactie van Yanaïka: Bij het behalen van een nieuw AVI-niveau riep ze: "Yes! Een level omhoog". Lezen lijkt voor haar even leuk als een computerspelletje...

Familiefeest en bewegen (vervolg)

Op woensdag 8 juni werd het park omgetoverd in een sprookjesbos. Kabouters, prinsen en prinsessen, de drie biggetjes, roodkapje, … heel veel sprookjesfiguren hadden dolle pret. Zelfs de heks van Sneeuwwitje was in een vrolijke bui en deelde lekkere, gezonde appels uit. We konden er dansen, huisjes bouwen, met de 7-mijlslaarzen op stap gaan, zoeken naar verstopte kabouters of een gouden kikkerbal. Of vond je het leuker om bloempjes te plukken, jezelf in de spiegel te bewonderen, eendjes te vissen of koeken te happen… Na zoveel leuke opdrachten konden de kinderen van een gratis drankje genieten in onze sprookjesbar. Er was ook zelfgebakken cake en heerlijke zelf gekookte soep. Tijd om de eerste honger te stillen en te genieten van een welverdiend drankje. Konden jullie alle vragen van de wedstrijd oplossen? Twee gelukkige winnaars mochten een boek meenemen naar huis, proficiat Daphne (K3B) en Tiele (L1C). DANK je wel aan iedereen die meehielp om het feest te doen slagen: de koks die thuis gebakken en gekookt hebben, alle enthousiaste kinderen en hun (groot)ouders of familie, alle helpende handen voor en achter de schermen. Met de opbrengst van dit feest kunnen we volgend jaar in elke klas en in de turnzaal veilig spelen op een evenwichtsbankje en een valmat.

Page 3: Vakantieberichten 2016

Do l f i j ne m a andber i ch ten

Wedden dat we een 10 sterrenschool worden ? Ja hoor! We hebben het met z’n allen gehaald! Een dikke proficiat aan alle jongens, meisjes en leer-krachten! Onze school is nu officieel een 10-sterrenschool! Daarom krijgen alle kinderen als beloning een mooi aandenken aan ons jaarthema!

Infomomenten 2016-2017

Op maandag 29 augustus staat onze school van 13.00uur tot 14.00uur open voor al de peuters die starten in september of november en al onze nieuwe kleuters en nieuwe leerlingen van onze lagere school. Op deze manier kunnen zij kennismaken met de nieuwe klas, de nieuwe juf of meester en de nieuwe vriend-jes. In de maand augustus worden de ouders van deze kinderen per brief persoonlijk hiervoor uitgeno-digd.

Op dinsdag 6 september om 19.00uur is het infoavond voor de ouders van de lagere school. Tijdens deze avond zullen de klasleerkrachten een woordje uitleg geven over hun klaswerking maar kan je ook bij hen terecht met al jullie vragen.

Op donderdag 8 september, eveneens om 19.00uur, is het dan de beurt aan alle ouders van de kleuter-school. Tijdens deze avond zullen de kleuterjuffen een woordje uitleg geven over hun klaswerking maar kan je ook bij hen terecht met al jullie vragen.

!

En het jaarthema voor volgend schooljaar? Elk kind krijgt -net zoals vorig jaar- een postkaart mee. Deze kaart verklapt al een beetje ons jaarthema voor volgend schooljaar. Deze mogen de kinderen inkleuren en vanop je vakantiebestemming opsturen naar school. Je mag ze ook gewoon in de brievenbus van de school steken of op 1 september meebren-gen. We hopen in elk geval weer héééél véééél kaartjes te kunnen ophangen. We zijn benieuwd!

Brons, zilver of goud,

ieder zijn try-out!

Organisatie 2016-2017 (1) -Voor de kleuterschool zijn er geen veranderingen op til: alle juffen staan in dezelfde klas.

-In de lagere school hebben we van elk leerjaar 2 klassen. Enkel in het 3de leerjaar is er maar 1 klas.

-Normaal gezien worden de klassen pas na het 3de leerjaar gemixt. Omdat het huidige leerjaar vorig jaar werd gemixt, doen we dit nu niet.

Page 4: Vakantieberichten 2016

Do l f i j ne m a andber i ch ten

Organisatie 2016-2017 (2) Alvorens we de vakantie induiken nog snel even een blik werpen op de organisatie van volgend school-jaar:

Kleuterschool Lagere school

Julekes PK Juf Els en juf Carmen L1A Juf Katty

Pooh K1B Juf Ann L1B Juf Kim

Giraf K1C Juf Kim L2A Juf Sara

Kikker K2A Juf Margriet L2B Juf Mieke en juf Nadine

Garfield K2B Juf Kathleen L3 Juf Veerle

Dino K3A Juf Karolien L4A Juf Mihriban

Fabeltjes K3B Juf Peggy L4B Juf Sofie

L5A Meester Stefaan

L5B Juf Lieselotte

L6A Juf Sarah

L6B Juf Nadine/ juf Selena

Zorg

Zorgcoördinator Juf Nadine V en juf Katia

Juf Nadine Vael Juf ?

Juf Katia Juf Liesbeth Juf Selena

Lichamelijke opvoeding

Juf Miek Juf Miek

Meester Thibault

Inschrijven tijdens de schoolvakantie kan alle werkdagen: tot en met vrijdag 8 juli 2016 en vanaf dins-

dag 16 augustus 2016 en dit telkens van 9uur tot 12.00uur en vanaf 13.30uur tot 15.30uur. Graag wel

een seintje vooraf op het nummer 03 780 51 90 tijdens de openingsuren van de school.

Openingsuren school tijdens de vakantie

Page 5: Vakantieberichten 2016

Do l f i j ne m a andber i ch ten

We nemen afscheid van... Juf Babette (L4) en juf Nikita (K3B). De school is deze juffen enorm dankbaar voor hun inzet gedurende het voorbije schooljaar. Ze gaan bij ons niet meer aan de slag, maar zij zullen wellicht elders snel een plaats vinden. We wensen hen hierbij veel succes!

Turnkledij Nu het schooljaar ten einde is, is het turnpakje van uw kind misschien te klein of aan vervanging toe. In-dien u het vorige turnpakje niet meer kan gebruiken, mag u dit steeds aan de school schenken. Wij bie-den dan deze pakjes tweedehands aan. Alvast bedankt!

Reeds te noteren data -Op vrijdag 7 oktober 2016 en vrijdag 3 februari 2016 zal onze school gesloten zijn wegens lokale verlofdag. Op bei-de dagen is er geen opvang voorzien. -Op volgende data vinden de pedagogische studiedagen voor de leerkrachten plaats: woensdag 16 november 2016 woensdag 18 januari 2017 woensdag 22 februari 2017 woensdag 26 april 2017 Op deze dagen is er dus geen school voor de leerlingen. Er is wel een mogelijkheid om in te schrijven voor de op-vang deze dagen.

Donderdag 1 september 2016

Op donderdag 1 september start het nieuwe schooljaar. De opvang zal die dag, net zoals anders, zijn deuren openen vanaf 7.00uur. Om 8.00uur gaat vervolgens ook de schoolpoort open en kunnen we met vol enthousiasme beginnen aan weer een fantastisch jaar! Ik hoop van harte jullie daar weer allemaal te mogen ontmoeten.

En dan wordt het vakantie

De vakantie is een geschenk vol verrassingen.

Alle juffen, meesters, medewerkers en de directie wensen jullie een deugddoende vakantie toe.

Tot 1 september 2016!

Vakantie is de alledaagsheid van het leven verlaten, je schoolboeken opzij schuiven en stickers plakken met gesloten wegens jaarlijks verlof.

Vakantie is 's morgens wakker worden in een kleurige tent en op zoek gaan naar een stukje paradijs.

Je moet niet ver weg trekken om rust en schoonheid te vinden. Het ligt soms zo dichtbij: de tover van een zonsopgang, het spetterend vuurwerk van een zonsondergang.

Het zijn onvergetelijke momenten. Er is zoveel om van te genieten: vogels, vlinders, vrien-den kleuren en geuren. je kunt elke dag een ontdekkingsreis maken.

Page 6: Vakantieberichten 2016

Om mooi in te kleuren...

Page 7: Vakantieberichten 2016

Do l f i j ne m a andber i ch ten

Het is zo ver! Ons zesde leerjaar verlaat binnenkort de basisschool en zet in september de grote stap naar het middelbaar.

Het wordt een groot, maar tot hier toe nog onbekend avontuur!

Om het oude avontuur af te sluiten, werden onze zesdeklassers gisterenavond gevierd met een heuse pro-clamatie!

Wat glunderden onze grote sterren! Sterren waar we zeker trots op mogen zijn! Sterren die we volgend jaar zeker zullen missen!

Het 6de leerjaar is klaar voor de volgende stap

Page 8: Vakantieberichten 2016
Page 9: Vakantieberichten 2016

Do l f i j ne m a andber i ch ten

Onze derde kleuterklas verlaat binnenkort de kleuterschool en ruilen deze in voor de grote, lagere school.

Binnenkort zijn ze niet meer de grootsten op de kleine speelplaats, maar worden ze terug de kleinsten op de grote speelplaats.

Om het oude avontuur af te sluiten zodat ze in september een nieuw avontuur kunnen starten, werden onze kleuters gisterenavond gevierd met een heuse proclamatie!

Sterretjes waar we zeker trots op mogen zijn!

Proclamatie derde kleuterklas