Top Banner
Velkommen til alle 1.g’ere 2017
17

til alle 1.g’ere 2017 - roskildekatedralskole.dk · PROGRAM I 9 Program for dine første dage på RKS 8 I PROGRAM GRAM Mandag den 7. august Kl. 9.30 Krammeholdet står klar. Kl.

Aug 10, 2019

Download

Documents

Dang Thu
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: til alle 1.g’ere 2017 - roskildekatedralskole.dk · PROGRAM I 9 Program for dine første dage på RKS 8 I PROGRAM GRAM Mandag den 7. august Kl. 9.30 Krammeholdet står klar. Kl.

Velkommen til alle 1.g’ere

2017

Page 2: til alle 1.g’ere 2017 - roskildekatedralskole.dk · PROGRAM I 9 Program for dine første dage på RKS 8 I PROGRAM GRAM Mandag den 7. august Kl. 9.30 Krammeholdet står klar. Kl.

2 I DET SOCIALE LIV

IndholdVELKOMMEN TIL RKS

Rektors velkomst .............................................................. 2

Interview med tre guider .................................................... 4

Gymnasiet starter med et kram .......................................... 6

Kasper og Sisse styrer i kulissen .......................................... 7

PROGRAM

Dine første dage på RKS .................................................... 8

UNDERVISNING

Fire 1.g'ere fortæller om at begynde på RKS ....................... 10

Grundforløbet hjælper dig i gang ........................................ 12

Vælg efter dine interesser og evner .................................... 14

Tre tips fra en 3.g’er ......................................................... 16

Sådan gør vi .................................................................... 17

VÆRD AT VIDE

Sommerhilsen fra Elevrådet .............................................. 18

Elevudvalg og socialt liv .................................................... 19

Praktisk info ................................................................... 20

Kalender og ferieplan ........................................................ 21

Lærere på RKS ............................................................... 22

Vejledningen ................................................................... 26

Administration ................................................................ 27

Mere om RKS ................................................................. 28

Vi er her for at lære - og vi kan li’ det!

Dine guider glæder sig til at møde dig!

Første skoledag er en ganske særlig dag på Roskilde Katedralskole.

I år byder vi velkommen til 18 nye 1.g-klasser. Du og din klasse bliver mødt af fire guider fra den 2.g-klasse, som bliver jeres guideklasse. Guiderne tager varmt imod jer og hjælper klassen med at blive rystet sammen.

Page 3: til alle 1.g’ere 2017 - roskildekatedralskole.dk · PROGRAM I 9 Program for dine første dage på RKS 8 I PROGRAM GRAM Mandag den 7. august Kl. 9.30 Krammeholdet står klar. Kl.

3 VELKOMMEN TIL RKS II VELKOMMEN TIL RKS2

Lige nu står du på tærsklen til et nyt kapitel i dit liv. Tre år på Roskilde Katedralskole venter lige om hjørnet. Du kan roligt begynde at glæde dig; vi er i fuld gang med at forberede alt det, som du møder i det nye skoleår.

Vejen mod studenterhuen er krævende. På Katedral- skolen bliver du en del af et læringsmiljø, hvor vi stiller krav til hinanden, og hvor vi gør os umage hver dag. Der er flere lektier og afleveringer end i folkeskolen, og du skal træffe mange valg. Du fylder 18, du får stemmeret og tager måske kørekort, og du udvikler dig til at blive et selvstændigt, ungt menneske i løbet af de næste tre år.

Samtidig er vejen mod studenterhuen fuld af gode og sjove oplevelser. Med 1400 elever og et godt socialt liv, har du oceaner af muligheder for at møde nye mennesker og få venner for livet. Ikke to dage er ens, og du vil opleve et væld af fester, sjove traditioner og hyggelige initiativer.

Igen i år har et meget stort antal unge ønsket at blive optaget på Roskilde Katedralskole. Det er vi stolte af, og vi ved, at det forpligter. Vi har fokus på hver enkelt elev, samtidig med at vi har respekt for fællesskabet. Lærerne på skolen er dybt engagerede, og de arbejder i tværfaglige team for at sikre god sammenhæng mellem

fagene på din studieretning. Lærere og elever skaber sam-men med skolens ledelse og øvrige medarbejdere den høje kvalitet og det gode læringsmiljø i dagligdagen, som skolen er kendt for. De følgende sider giver dig en forsmag på, hvad der venter, når du starter i 1.g.

Jeg glæder mig til at se dig.

Mange hilsner Claus Niller Rektor

Velkommen til Roskilde Katedralskole

– og tre år du aldrig glemmer!

Har du noget på hjerte, er min dør altid åben. Vi kan også tage en snak om både stort og småtunder frokosten i spisepausen. Sammen skaber vi den bedste skole.

Page 4: til alle 1.g’ere 2017 - roskildekatedralskole.dk · PROGRAM I 9 Program for dine første dage på RKS 8 I PROGRAM GRAM Mandag den 7. august Kl. 9.30 Krammeholdet står klar. Kl.

Christian Oxfeldt, 1.qSamfundsvidenskabelig studieretning

Jeg er guide, fordi jeg gerne vil tage lige så godt imod de nye elever, som jeg selv blev modtaget. Mine guider var der lige fra starten, og de sørgede for, at alle kom godt i gang. Jeg glæder mig til at lære en masse nye mennesker at kende og fortælle om skolen.

Sammenholdet på skolen er rigtig godt. På min folkeskole snakkede jeg kun med min egen klasse, men her snakker vi på tværs af årgange og klasser. Det sociale er med til at gøre det fedt at gå i gymnasiet.

Jeg har altid fået at vide, at der er et kæmpe spring mellem folkeskolen og gymnasiet, men jeg har egentlig følt det mere som en flydende overgang.

Emil Palm-Hinløv, 1.uNaturvidenskabelig studieretning

Det er vigtigt at få en god start, og det vil jeg gerne være med til at give de nye 1.g’ere. Jeg er nok ikke den mest organiserede guide – jeg er nærmere den sjove, der sørger for det gode humør. Vi er i fuld gang med at planlægge, hvilket tema vi skal have, og hvad vi hver især står for. Det bliver fedt!

RKS er jo en stor skole – men på den gode måde. Vi mø-der hinanden, fx til festerne og i andre sammenhænge, og så hilser vi på hinanden på gangen efterfølgende. Efter-hånden kender jeg mange på skolen.

Mathilde Tynell, 1.iKunstnerisk studieretning

I starten er det rart, at nogle hjælper med at bryde det akavede. Sådan oplevede jeg det selv. Jeg har været rigtig glad for mine guider, som var gode til at få os med. Og så er det dejligt at have et forhold til 2.g’erne, som kender skolen.

Jeg forestiller mig, at jeg kommer til at være en lidt bossy guide, der tager styringen. Man kan være guide på forskel-lige måder, men for os alle handler det om, at vi vil være åbne, glade og venlige, så alle føler sig velkomne. Jeg tror, det bliver sjovt – og jeg håber, alle nye 1.g’ere vil nyde det.

4 4 I VELKOMMEN TIL RKS VELKOMMEN TIL RKS I 5

Interview med tre guider Vi vil

tage godt imod dig

Glæd dig især til en ny start og tre spændende år med både udfordringer

og gode stunder.

Glæd dig især til det sociale liv med fester, Råhygge, fredagscafé og meget mere.

Der er altid noget at se frem til!

Glæd dig især til det sociale sammenhold, og at du kommer til at kende en masse

nye mennesker.

Page 5: til alle 1.g’ere 2017 - roskildekatedralskole.dk · PROGRAM I 9 Program for dine første dage på RKS 8 I PROGRAM GRAM Mandag den 7. august Kl. 9.30 Krammeholdet står klar. Kl.

7 VELKOMMEN TIL RKS I

Gymnasiet starter med et kramNår du møder op på Katedralskolen mandag den 7. august, bliver du mødt af en stor flok glade 2.’gere i røde T-shirts. Det er krammeholdet, som bogstaveligt talt tager imod dig med åbne arme.

Sammen med krammeholdet står guiderne. Hver grund-forløbsklasse får fire søde og hjælpsomme guider fra 2.g, som hjælper dig og din klasse godt i gang.

Introdagene giver dig og dine klassekammerater tid til at lære hinanden og skolen at kende, inden 2. og 3.g’erne vrimler ind på skolen onsdag den 9. august.

6 I VELKOMMEN TIL RKS

Vi ses mandag den 7. august kl. 10Når du er kommet godt igennem krammezonen ved ind-gangene, skal du gå ned i den store idrætshal. Her samles vi, og rektor byder velkommen. Guiderne viser derefter dig og din klasse rundt på skolen. De arrangerer navnelege og andre sociale aktiviteter, giver gode tips osv.

Alle overnatter på skolen til tirsdag. På den måde er der god mulighed for hurtigt at lære skolen og dine nye klas-sekammerater at kende. Husk derfor sovepose, ligge-underlag og lidt skiftetøj. Det er også vigtigt, at du med-bringer dit sundhedskort og den seddel med personlige oplysninger, som dine forældre skal underskrive.

Har du spørgsmål til introdagene, er du velkommen til at tage fat i os eller dine guider. Du vil i løbet af sommeren blive kontaktet af dine guider på Facebook.

Det er noget ganske særligt, når en ny årgang starter, og på vegne af alle medarbejdere på RKS kan vi roligt sige, at vi glæder os til at byde dig velkommen!

Sisse Olsson Kasper Virklundtlf. 60 62 70 51 tlf. 29 89 26 36

Introkoordinatorer

Kasper og Sisse styrer i kulissen

Kasper underviser i dansk og historie. Sisse er coach, historie- og idrætslærer. De har uddannet guiderne, og sammen med guiderne sørger de for, at du og din klasse får en sjov og rar start på gymnasietiden.

Page 6: til alle 1.g’ere 2017 - roskildekatedralskole.dk · PROGRAM I 9 Program for dine første dage på RKS 8 I PROGRAM GRAM Mandag den 7. august Kl. 9.30 Krammeholdet står klar. Kl.

9PROGRAM I

Program for dineførste dage på RKS

I PROGRAM GRAM8

Mandag den 7. august

Kl. 9.30 Krammeholdet står klar.

Kl. 10.00 Velkomst i Hallen.

Kl. 10.30 Sammenkomst i klasselokalerne med jeres guider og kommende klasselærer. Guiderne sørger for hygge, frugt, kaffe/te, og hjælper med til, at I lærer hinanden lidt at kende.

Guiderne tager jer også med på en lille rundvisning. Her vil der blive taget midlertidige billeder til skolens intranet, Lectio.

Kl. 12.15 Frokostpause – medbring madpakke og drikkelse.

Kl. 13 - 17.30 Det første aktivitetsmodul begynder. Tag let tøj/idrætstøj med, så I kan bevæge jer! I bliver klassevis budt på dans, idræt, musik, intro til skolens intranet, billedkunst og design. I pauserne holder skolens kantine åbent. Her kan I købe sodavand, frugt og kage.

Kl. 17.45 Fællesspisning i skolens kantine. Skolen giver aftensmad.Alle rydder op.

Kl. 19.00 Guiderne arrangerer hygge og leg i klasserne.

Kl. 20.00 Aftenskovtur med indlagte opgaver. Turen foregår bl.a. i et skovområde, så medbring derfor passende tøj, fodtøj og en god lygte. Skolen vil stå for lidt natmad, når I kommer hjem fra turen.Overnatningen foregår på skolen, og I skal derfor medbringe sovepose og liggeunderlag.

Tirsdag den 8. august

Kl. 09.00 Skolen giver morgenmad.

Kl. 10.00 Morgensamling-special. Gruppen bag skolens legendariske morgensamlinger underholder og fortæller om skolens mange elevudvalg.

Kl. 11.00 Fri – tag hjem, hvis du er træt, eller tag med guiderne og dine nye venner i Folkeparken.

Onsdag den 9. august

Kl. 08.10 Første rigtige skoledag med undervisning efter almindeligt skema, som du finder i Lectio. I dag møder du 2. og 3.g’erne.

Page 7: til alle 1.g’ere 2017 - roskildekatedralskole.dk · PROGRAM I 9 Program for dine første dage på RKS 8 I PROGRAM GRAM Mandag den 7. august Kl. 9.30 Krammeholdet står klar. Kl.

UNDERVISNING II UNDERVISNING

Sofie Degn, 1.bSproglig studieretning

For mig var det bedste ved at starte på RKS at møde alle de nye mennesker –– det er en masse søde mennesker, der går her.

Jeg skulle lige vænne mig til de lange lektioner i begyndel-sen. De varer halvanden time, men du vænner dig hurtigt til det. Niveauet er helt klart også en del højere, end hvad jeg var vant til. Men det er fedt, at der bliver forventet noget af dig, og at du kan have ambitioner. Du bliver ikke motiveret til at gøre det bedre, hvis der ikke bliver forven-tet noget.

Jeg har altid været fan af at engagere mig. Derfor var det oplagt for mig at blive en del af Elevrådet. Jeg er også rigtig glad for at fotografere og synes, det er super sjovt at være fotograf for skolebladet RåKoSt.

Andreas Fleischer, 1.z Naturvidenskabelig studieretning

Det var meget spændende at sidde i Hallen i starten. Vi var den sidste klasse, der blev kaldt op, og adrenalinen steg lidt, fordi jeg efterhånden kunne se, hvem jeg skulle gå i klasse med.

Turen til skoven var det bedste – uden tvivl. Den bandt os meget sammen som klasse, fordi vi skulle arbejde sammen, lige efter vi havde mødt hinanden. Der fandt jeg sammen med nogle af mine venner i klassen. Hytteturen var også rigtig sjov. Vi lavede nogle lege, badede i havet og snakkede. Vi lavede også mad sammen – selvom det er en hverdagsting, så er det en god ting at gøre sammen.

Du føler dig lidt mere voksen, når du går i gymnasiet, selvom det i princippet kun er en sommerferie, der skiller folkeskolen og gymnasiet.

1110

Fire 1.g’ere fortæller om at

begynde på RKS

Annika Beveridge, 1.fInternational klasse

Christian Gullberg-Hansen, 1.p Samfundsvidenskabelig studieretning

Det var en lidt underlig fornemmelse at tænke på, at det var her, jeg skulle gå i tre år. Min søster havde gået her, og nu var det min tur til at gå på gangene. Guiderne var gode og sjove. De gjorde et glimrende stykke arbejde. De var meget imødekommende og åbne. De viste os rundt på skolen, de lærte os tingene og tricksene – fx hvilken cola man skal trykke på, for at få den bedste. Sådan nogle små, hyggelige ting.

Nu er vi en god og sammenrystet klasse. Alle har en interesse i at have et godt fællesskab og et godt fagligt ni-veau. Efterhånden er jeg også begyndt at få flere og flere venskaber på tværs af klasserne.Glæd dig til stemningen, der er her. Festerne er også super gode. Og glæd dig til timerne og det faglige niveau. Du lærer en hel masse fra dag til dag.

Godt rådHvis du er samfunds-

faglig som jeg, er det godt at turde sige sin mening –

vær ikke nervøs for, om der er nogen, der gør grin med den. Du bliver accepteret,

som du er.

Godt rådDet er godt at overveje studieretning, men lad

være med at låse dig for fast – måske bliver du overrasket, når du er

startet.

Godt rådVær åben for det

hele, når du starter. Du kan alligevel ikke

gætte, hvad der kommer til at ske.

”.. Pludseligt og uigenkaldeligt, var folkeskolelivet lagt bag mig. Det sidste stykke vej hen til skolen var en – lad os sige – anderledes oplevelse. Hvad der føltes som en hel hær af rødblusede 2.g’ere, var strategisk udposteret langs ruten, hvor de, når man nåede dem, omfavnede en, som var man en højtelsket kammerat. I min anspændte, nervøse tilstand ville min umid-delbare reaktion nok ikke lige have været at omfavne fremmede. Men det hjalp faktisk; jeg følte knuden af nervøsitet i min mave løsne sig en smule, den gik ikke væk, men jeg følte mig velkommen og, som følge af det, roligere ...” Uddrag fra en

danskopgave af Annika.

Page 8: til alle 1.g’ere 2017 - roskildekatedralskole.dk · PROGRAM I 9 Program for dine første dage på RKS 8 I PROGRAM GRAM Mandag den 7. august Kl. 9.30 Krammeholdet står klar. Kl.

12 I UNDERVISNING UNDERVISNING I

De første tre måneder er du sammen med din grundforløbsklasse, hvor alle har valgt samme kunstnerisk fag som dig.

I bliver rystet godt sammen, og du har derfor allere-de et godt netværk på skolen, når du begynder i din studieretningsklasse i uge 43.

Undervejs i grundforløbet hjælper vi dig med at afklare, hvilken studieretning der passer til lige præcis dig.

Når du møder den første dag, får du et skema med datoer for introduktionsaktiviteter. Ofte har guiderne planlagt flere aktiviteter for klassen uden for skoletid.

Sæt kryds i kalenderen den 5. september kl. 19Her møder du og dine forældre skolens rektor ogfår mulighed for at tale med faglærere om studieretninger.

På fakultetsdagene får du en smagsprøve på studieretningerne inden for de enkelte hovedområder, dvs. naturvidenskab, sprog, musik og samfundsvidenskab.

Afklaringaktiviteter- Valg af studieretning

Introaktiviteter

Introdøgn7.-8. august

Hyttetur1½ døgn i uge 33-35

Introfest15. september

Introduktion til bibliotek og it-faciliteter

Introaktiviteter med din studieretningsklasse

Informationsaften for forældre og elever

Fakultetsdage i løbet af uge 37-39

Afklaringssamtale med lærer

Mulighed for samtale med studievejleder for både forældre og elever

Frist for valg af studieretning er mandag den 9. oktober.

Særligt skema med din nye klasse, bl.a. studieretningsdage og kunstneriske dage

EFTERÅRSFERIE

Grundforløbet hjælper dig igang

13

Studievejleder besøger klassen

Vejlederen orienterer om vejledningstilbud, studie- og ordensregler, valg af

studieretning mv.

HytteturTo lærere er med på

hytteturen, og ofte kommer guiderne på besøg. Rektor

kommer også forbi for at hilse på – og stiller traditionen tro

op til alverdens spørgs-mål.

August September Oktober

32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44Studieretningsforløb 2¾ år

Page 9: til alle 1.g’ere 2017 - roskildekatedralskole.dk · PROGRAM I 9 Program for dine første dage på RKS 8 I PROGRAM GRAM Mandag den 7. august Kl. 9.30 Krammeholdet står klar. Kl.

UNDERVISNING I

På Roskilde Katedralskole kan du vælge mellem 19 forskellige studieretninger, og lærere og vejledere støtter dig i afklaringsprocessen. Begynd gerne allerede nu at overveje, hvad du brænder mest for.

NATURVIDENSKABELIGE Biologi: Mennesket, naturen og miljøet Biologi A, Kemi BBioteknologi: Sundhed og biologisk produktion Bioteknologi A, Matematik A, Fysik BGeovidenskab: Forstå jorden og universet Geovidenskab A, Matematik A, Kemi BScience: Viden der virker Matematik A, Fysik B, Kemi BScience+: Når du forstår verden, kan du... Fysik A, Matematik A, Kemi BScience+: En verden af kemi Kemi A, Matematik A, Fysik B

SAMFUNDSVIDENSKABLIGE Global Touch Engelsk A, Samfundsfag A (international)Verden i tal og ord Samfundsfag A, Engelsk ASamfund - i tale, teori og tal Samfundsfag A, Matematik ATysk i Europa Samfundsfag A, Tysk fortsætter AFransk i Europa og verden Samfundsfag A, Fransk fortsætter A

SPROGLIGESprog, mennesker og verden Fransk begynder A, Engelsk A, Samfundsfag BSprog, mennesker og verden Fransk fortsætter A, Engelsk A, Samfundsfag BArtibus Ingenuis: Verdenssprog gennem tiderne Latin A, Engelsk A, Græsk CUdsigt mod verden - indsigt i sammenhænge Spansk begynder A, Engelsk A, Latin CMød verden - og tal med den Spansk begynder A, Engelsk A, Tysk fortsætter BInd i sproget - ud i verden Tysk fortsætter A, Engelsk A, Samfundsfag B

KUNSTNERISKEMusik og kommunikation Musik A, Engelsk AMusik og mønstre Musik A, Matematik A

14 I UNDERVISNING

Nye og kendte fag

Gymnasiet bygger videre på det, du har lært i folkeskolen. Du får nogle fag, som du kender, og en masse nye. De tre måneders grundforløb er ens for alle elever. Her lærer du fag og arbejdsmetoder i gymnasiet bedre at kende.

Derefter følger 2¾ års studieretningsforløb, hvor du arbej-der fokuseret med de fag, der interesserer dig mest.Sammen med andre obligatoriske fag møder du i 1.g Almen sprogforståelse og Naturvidenskabeligt grundfor-løb.

AP - Almen sprogforståelse

Almen sprogforståelse giver dig en basis for at arbejde med sprog - både dansk og fremmedsprog. Du får styrket dine sproglige færdigheder og udvidet dit kendskab til grammatiske regler. Desuden får du en overordnet intro-duktion til grammatik og ordforråd i latin.

Sammen søger vi svar på: Hvor mange sprog findes der i verden? Hvor kommer det danske sprog fra? Hvad er et subjektsprædikat? Hvordan lærer man bedst et nyt sprog? Hvordan er det egentlig, vi mennesker taler sammen? AP afsluttes med en prøve og karakter i grundforløbet.

NV - Naturvidenskabeligt grundforløb

Du bliver undervist i naturvidenskab og får en intro-duktion til de naturvidenskabelige fags tankegang. Lærerne i biologi, fysik, kemi og naturgeografi underviser i NV, og sammen giver de dig en grundlæggende viden om naturvidenskabens identitet og metoder, når I arbejder med naturvidenskabelige problemstillinger og sammen-hænge.

En væsentlig del af undervisningen er praktisk, og du læ-rer at formidle resultater af dine målinger og eksperimen-ter i rapportform. Du afslutter NV-forløbet med en prøve og en karakter i grundforløbet.

Vælg efter dine interesser og evner

15

Fag i grundforløbet• Matematik• Dansk• Samfundsfag• Engelsk• 2. fremmedsprog

• NV• AP• Idræt• Kunstnerisk fag

Page 10: til alle 1.g’ere 2017 - roskildekatedralskole.dk · PROGRAM I 9 Program for dine første dage på RKS 8 I PROGRAM GRAM Mandag den 7. august Kl. 9.30 Krammeholdet står klar. Kl.

16 17

Tre tips fra en 3.g’er

Involvér digDu får mest ud af din tid her på Katten ved at være med i noget. Gymnasiet er ikke tre år, hvor du sidder bag ved et bord og rækker hånden op og skriver ned – der er så meget mere. Især Roskilde Katedralskole har rigtig mange forskellige udvalg og fællesskaber, du kan være med i – om det er at spille bordfodbold efter skole, være med i musicalen, morgensamling eller Elevrådet. Der er noget for enhver type, og mang-ler der noget, er det også muligt at lave sine egne grupper.

Sig ja – men også nejDa jeg startede i 1.g, havde jeg fået det råd, at jeg skulle være med i alting. Til en vis grad er det også rigtigt, for du skal være med i de ting, du interesserer dig for. Der skete hele tiden noget nyt, og jeg sagde bare ”ja, ja, ja, ja!”. Så på et tidspunkt lavede jeg noget hver dag til klokken 22 om aftenen, også selv om jeg havde en fem timers aflevering til næste dag. Hvis jeg kunne gøre det om igen, ville jeg lidt tidligere i gymnasieforløbet være mere realistisk og sige nej til nogle ting.

Store opgaverDu skal ikke være nervøs for de store opgaver. Du får masser af tid til dem – men vær bevidst om, at du skal prioritere din tid og ikke vente til sidste øjeblik. Min engelsklærer siger noget sjovt: ”De store opgaver er som at spise en elefant. Hvordan ville du spise en elefant? Du tager den ikke i en stor bid, men i en masse små bidder.” Giv dig god tid til at få feedback, og husk at skrive den ned, så du har den til næste forsøg.

UNDERVISNING II UNDERVISNING

Darnell Howard Boddie får hue på om få dage. Han er altså lige ved at afslutte den gymnasietid,som du står på tærsklen til. Og han vil gerne dele tre tips med dig.

1

2

3

Retningslinjer for alkohol og søvn på studierejser og ekskursioner

Studieture og flerdagesekskursioner er undervisning, og det kan du kun klare, hvis du er ædru og udhvilet - fuldstændig som til daglig. RKS har en regel, som siger, at alle elever skal være på deres værelser kl. 23, og der skal være ro kl. 24.

Rejselærerne kan udstikke særlige regler eller senere hjemkomsttidspunkt, når det er nødvendigt for programmet.

Omgangstone i skoleblad og på sociale medier

Kravet om hensynsfuld opførsel gælder naturligvis også på sociale medier, i skolebladet, Blå Bog mv. Vi tolererer ikke, at man skaber eller deler indhold, der kan opfattes nedværdigende eller krænkende. Som elev har du en meget væsentlig rolle i at sikre, at omgangstonen forbliver positiv. I den forbindelse er det vigtigt at sige, at du altid kan tage fat i en lærer, studie-vejleder eller en fra ledelsen, hvis du er i tvivl om noget, eller oplever at en grænse bliver overskredet. Tag gerne allerede nu en snak med dine forældre om, hvad der er god tone – og hvad der ikke er.

Sådan gør viFor at støtte op om et godt undervisningsmiljø har vi nogle klare studie- og ordensregler på Roskilde Katedralskole.

Som elev skal du kende og følge reglerne, som bl.a. er, at:

• du skal opføre dig hensynsfuldt over for elever og ansatte på skolen

• du har mødepligt til undervisningen, herunder også til fællestimer, morgensamling og studievejledning

• du skal møde velforberedt til timerne og deltage aktivt i undervisningen

• du skal melde sygdom og andet fravær til skolen via Lectio.

Du kan læse den fulde ordlyd på roskildekatedralskole.dk.

Page 11: til alle 1.g’ere 2017 - roskildekatedralskole.dk · PROGRAM I 9 Program for dine første dage på RKS 8 I PROGRAM GRAM Mandag den 7. august Kl. 9.30 Krammeholdet står klar. Kl.

18 19I

Elevudvalgog socialt liv

På RKS har vi tradition for aktive og engagerede elevudvalg,

så hvis du har lyst, har du rig mulighed for at sætte dit

præg på skolens liv og udvikling.

I VÆRD AT VIDE

Sidsel Naut er projektleder for skolens sociale

aktiviteter. Hun er i tæt dialog med udvalg og elever for

at understøtte initiativer og idéudvikling.

VÆRD AT VIDE I

Når du starter på Roskilde Katedralskole går du tre vidunderlige år i møde. Du vil opleve, at skolen rummer mange muligheder - faglige og sociale.

Det er vigtigt, at eleverne bliver inddraget i beslutninger. Det sker gennem Elevrådet; vi er talerør mellem eleverne og ledelsen. Samtidig fokuserer vi på det sociale. Vi tager bl.a. på en hyttetur, som bidrager til vores fællesskab.

I starten af skoleåret vælger hver klasse elevråds-repræsentanter. Hvis Elevrådet lyder som noget for dig, har du her chancen for at være med til at udvikle Roskilde Katedralskole og møde nye og engagerede mennesker fra hele skolen.

Med disse ord vil jeg ønske dig velkommen til tre uforglemmelige år på RKS!

På vegne af Elevrådet

Johanne Langager Christensen, 3.qFormand

MiljørådetFor dig, der vil være med i et fællesskab fyldt med spændende projekter, som gør skolen mere bæredygtig

MusicalFor dig, der vil være medskaber af en 100 % elevstyret forestilling, der slår benene væk

under alleMorgensamlingsholdetFor dig, der gerne går på

scenen med alverdens ideer

og skæve indslag

Festudvalget HROARFor dig, der elsker at

samle mange men-

nesker om et brag af

en fest

Skolebladet RåKoStFor dig, der har en journa-

list, fotograf eller grafiker

gemt i maven

RåhyggeFor dig, der elsker hygge

og livemusik i godt

selskabSkoleradioen RKS MixFor dig, der elsker at skabe stemning i

spisepausen med god musik

Sommerhilsen fra Elevrådet

Page 12: til alle 1.g’ere 2017 - roskildekatedralskole.dk · PROGRAM I 9 Program for dine første dage på RKS 8 I PROGRAM GRAM Mandag den 7. august Kl. 9.30 Krammeholdet står klar. Kl.

I VÆRD AT VIDE

AdresseændringHusk at meddele skolens kontor, hvis du ændrer adresse, telefonnummer eller får ny mailadresse.

LectioSkolens intranet hedder Lectio, og du får dit per-sonlige kodeord under introforløbet. Du kommer til at bruge Lectio rigtig meget de næste tre år. Det er her, du ser dine lektier og opgaver, fravær, skema, karakterer osv.

NemIDDu skal bruge NemID undervejs i din gymnasie-tid, bl.a. i forbindelse med studierejser, ansøgning om SU mv. Det er derfor en god idé, at du har NemID, når du starter. Du kan læse mere på nemid.nu.

Roskildenser-SamfundetRoskildenser-Samfundet er en forening af tidli-gere elever fra Roskilde Katedralskole. Hvert år uddeler foreningen rejselegater på 5-7000 kr. til studenter, som har ansøgt om støtte til deres rejser efter eksamen.

Roskilde Katedralskoles VennerRoskilde Katedralskoles Venner er en støttefor-ening, som bl.a. kan hjælpe, hvis du ikke har råd

til studierejsen i 2.g. Foreningen uddeler også legater til studenter, som fagligt eller socialt har gjort en særlig indsats for klassen.

SkabsudlejningDu har mulighed for at leje et skab på skolen for 300 kr. for alle tre år. Udlejningen foregår onsdag den 9. august kl. 15 i kantinen efter først til møl-le-princippet.

StudiekortNår du er blevet fotograferet i november, får du et studiekort. Det fungerer som lånerkort på biblio-teket og som legitimation ved arrangementer og gymnasiefester.

SU – Statens UddannelsesstøtteNår du går i gymnasiet, kan du få SU, fra kvarta-let efter du er fyldt 18 år. Hvis du opfylder betin-gelserne og er studieaktiv, kan du få SU, indtil din uddannelse slutter. Læs mere på su.dk.

UngdomskortNår du er i gang med en ungdomsuddannelse, kan du rejse billigt til og fra dit uddannelses-sted med et Ungdomskort. Det fungerer som et månedskort til bus, tog og metro. Læs mere på ungdomskort.dk.

20

Praktisk info

21 VÆRD AT VIDE I

Ferieplan 17/18Skoleåret begynder Mandag den 7. august 2016 kl. 10.00 for 1.g Onsdag den 9. august for 2.g og 3.g

EfterårsferieMandag den 16. oktober 2017 -fredag den 20. oktober 2017

JuleferieFredag den 22. december 2017 -mandag den 2. januar 2018

VinterferieMandag den 19. februar 2018 -fredag den 23. februar 2018

PåskeferieMandag den 26. marts 2018 -mandag den 2. april 2018

Store bededagFredag den 27. april 2018

Kristi himmelfartsdagTorsdag den 10. maj 2018

2. pinsedagMandag den 21. maj 2018

Sommerferien begynderMandag den 2. juli 2018

De nævnte dage hører med til ferierne

Hytteture for 1.gInden for perioden 14. august – 1. september

FotograferingInden for perioden 6.-16. november

Informationsaften for 1.g-elever og forældreTirsdag den 5. september kl. 19

TransportDer kører busser både til og fra Roskilde Kate-dralskole. Afgangstiderne finder du på skolens infoskærme, movia.dk og rejseplanen.dk.

Kalender

Du er altid velkommen til at kigge forbi kontoret, hvis du har spørgsmål.

Mødetider1. lektion 8.10 - 9.402. lektion 9.50 - 11.20

Spisepause

3. lektion 11.50 - 13.204. lektion 13.30 - 15.00

Glemte sagerBliv medlem af Kattens Glem-

mekasse på Facebook, hvor glemte sager hurtigt finder sin

ejermand igen.

Page 13: til alle 1.g’ere 2017 - roskildekatedralskole.dk · PROGRAM I 9 Program for dine første dage på RKS 8 I PROGRAM GRAM Mandag den 7. august Kl. 9.30 Krammeholdet står klar. Kl.

22 23 SKOLENS ANSIGTER II SKOLENS ANSIGTER

Lærere på RKS

Agnete Andersen Dreyer Dansk, Psykologi

Annette Holck Engelsk

Bo Toftmann Christensen Fysik, Geovidenskab, Matematik

Christine Bensby Dansk, Latin, Oldtidskundskab

Andreas Ingemann Bramsen Samfundsfag, Tysk

Asger Senbergs Matematik, Historie

Camilla Sonne Wellendorf Engelsk, Historie

Conny Behrendt Musik, Tysk

Anne Marie Tuff Dansk, Latin, Religion

Benedikte Juhlin Musik

Carolina Diarta Colomo Engelsk, Spansk

David Lenchler Rasmussen Engelsk, Mediefag

Anders Birchvald JensenKemi

Ann-Sofie Lund Knudsen Dansk, Latin

Bodil Lang PallisgaardIdræt, Kemi

Anne Marie Juel Engelsk, Tysk

Astrid Krøier Rasmussen Dansk, Tysk

Carina Pedersen Samfundsfag, Spansk

Daniel Hansen Fysik, Matematik

Annelise Wejdemann Dansk, Fysik

Birgitte Thestrup Nielsen Fysik, Matematik

Christina Kofoed KristiansenEngelsk, Religion

Denise Nielsen Dansk, Historie

Her kan du se, de lærere du vil møde i skoleåret 2017/2018

Claus Bjørn Idræt, Psykologi

Grete Tokkesdal Matematik

Henriette Holm Dittmer Fransk, Samfundsfag

Jonas Vinzent Biologi, Idræt, Kemi

Jakob Lægaard Dansk, Mediefag, Musik

Gry Nybo D. Christensen Dansk, Drama

Henrik B. DahlFysik, Matematik

Karen Houkjær Jørgensen Fransk, Musik

Janne Purup Madsen Dansk, Fransk

Hanne Tommerup Græsk, Latin, Oldtidskundskab

Henrik Fernley Schoppe Engelsk, Tysk

Karen Lise Bird Geovidenskab, Naturgeografi

Hans Jørgen Sivertsen Erhvervsøkonomi, Samfundsfag

Irene Lütken Dansk

Karina Nyring Dansk, Psykologi

Jette Kobberbøl Biologi, Naturgeografi

Heidrun Weise Aldrich Bioteknologi, Informatik, Kemi, Matematik

Jakob Heuseler Historie, Naturgeografi

Jonas Bøgh Pedersen Biologi, Bioteknologi, Kemi

Helene Qvistgaard Tysk, Dansk

Jakob Kirknæs Fysik, Geovidenskab, Naturgeografi

Kasper Bjering Søby Jensen Fysik, Matematik

Jonas KyhnæbMatematik

Eva Gudmand Pedersen Dansk, Idræt

Fie Balnagown Ross Dansk, Retorik

Frida Hansen Dansk, Mediefag

Eva Holch Kristensen Engelsk, Tysk

Frank Østergaard Fransk, Historie, LatinRussisk

Jeppe Ingemann Pedersen Engelsk, Spansk

Gerrit Nissen Latin, Tysk

Karsten Kristensen Back Engelsk, Samfundsfag

Page 14: til alle 1.g’ere 2017 - roskildekatedralskole.dk · PROGRAM I 9 Program for dine første dage på RKS 8 I PROGRAM GRAM Mandag den 7. august Kl. 9.30 Krammeholdet står klar. Kl.

24 I SKOLENS ANSIGTER

Kristina Lang Psykologi, Spansk

Lin S. SveinbjørnssonHistorie, Naturgeografi

Maria Louise Storm Wesselhoff Historie, Religion

Mads Bering Svendsen Engelsk, Historie

Kasper Sørensen Biologi, Idræt

Lars Frederiksen Samfundsfag

Lisbeth Kjæreby Pedersen Biologi, Bioteknologi

Marianne Skagen Naturgeografi, Samfundsfag

Maibritt B. Nørrevang Kemi, Matematik

Kasper Virklund Dansk, Historie

Lars Gottschau Malm Historie, Naturgeografi

Lise Vindel PedersenBilledkunst, Dansk, Design og arkitektur

Marie Bonavida Dansk, Historie

Maja Kjær SaabyReligion, Tysk

Kim FrandsenSpansk

Lasse Christensen Informatik, Mediefag, Samfundsfag

Lluís Castellarnau Barceló Idræt, Spansk

Mark V. Agape Historie, Religion

Malene Brønd Engelsk, Samfundsfag

Kirsten Koch Lægaard Matematik, Musik

Lasse Frendrup Christensen Erhvervsøkonomi, Matematik

Lone Nielsen Billedkunst, Dansk

Malik Hyltoft Engelsk

Kristian Erlendsson Idræt, Psykologi

Lene Mette Larsen Engelsk, Oldtidskundskab

Louise C. Mathiasen Dansk, Historie

Mette Bøge Truelsen Dansk, Engelsk

Malthe Fransson Thiesen Historie, Samfundsfag

Kristian Helmersen Historie, Samfundsfag

Mette Beier Jensen Biologi, Psykologi

Patrick PetersenBioteknologi, Kemi

Thine Hvid Biologi, Idræt

Peder Danielsen Astronomi, Fysik, Matematik

Thomas Axelsen Historie, Samfundsfag

Petur Martin Glerfoss Fysik, Matematik

Rasmus Knokgård Christensen Historie, Matematik

Mette Kirstine Dernoff Nielsen Idræt, Religion

Rikke Weise Wittrock Lind Biologi, Idræt

Mette Louise Thomsen Historie, Samfundsfag

Sarah Djurhuus Dansk, Spansk

Mette Lund Østergaard Historie, Samfundsfag

Stine Lee Petersen Engelsk, Mediefag

Mogens Ellebæk Biologi, Bioteknologi, Idræt

Svend Runge Nielsen Astronomi, Fysik, Matematik

Nicolai Elmo Jensen Biologi, Bioteknologi

Søren K. Dahl Tysk, Engelsk

Niels SmedegaardFysik, Matematik

Søren Rygaard Jensen Historie, Samfundsfag

Ole Juul Lund Engelsk, Idræt, Latin

Tanja Gade Engelsk, Fransk

Peter Frederiksen Bioteknologi, Fysik, Kemi

Tina Bødker Historie, Mediefag, Retorik

Tony Kabongo-Bentzen Engelsk, Samfundsfag

Idræt

Bibliotek Maja Ellegaard-Petersen

Bibliotekar Trine Pilgaard BlakBiblioteksassistent

25 SKOLENS ANSIGTER I

Tue ThastrupIdræt

Page 15: til alle 1.g’ere 2017 - roskildekatedralskole.dk · PROGRAM I 9 Program for dine første dage på RKS 8 I PROGRAM GRAM Mandag den 7. august Kl. 9.30 Krammeholdet står klar. Kl.

26 27 DET SOCIALE LIV II VÆRD AT VIDE

Individuel rådgivningDu kan få individuel vejledning, hvis du har faglige eller personlige udfordringer. Skolen har fem studievejledere og derudover studiecoaches, læsevejledere, matematikvejle-dere, mentorordning og skolepsykolog tilknyttet.

Du og dine forældre er velkomne til at kontakte vejlednin-gen, hvis I vil vide mere om uddannelsen og den daglige skolegang på Roskilde Katedralskole.

StudiecoachingSkolens studiecoaches kan hjælpe, hvis du oplever stress, skoletræthed eller personlige problemer.

Med professionelle redskaber og samtaleforløb støtter de dig i at bruge dine egne ressourcer til at overvinde udfordringer.

LæsevejledningLæsevejlederne hjælper med vejledning og træning. Kom forbi og aftal et møde, hvis du oplever problemer med læsning.

MatematikvejledningMatematikvejledere kan hjælpe med vejledning og træ-ning, hvis du har udfordringer i matematikundervisningen.

Christian Wejdemann Matematikvejleder, Fysik, Matematik, Astronomi

Irma Kobæk Leder af VejledningenSpansk

Sisse Olsson StudiecoachHistorie, Idræt

Malene West HenriksenStudievejleder Dansk, Engelsk

Martin Ulrich Christensen StudievejlederBiologi

Annette Gleerup Madsen StudievejlederBiologi, Idræt

Søren Ellehammer JohansenStudievejlederDansk, Idræt

Morten Georg HansenStudievalg Sjælland

Lene GlerupLæsevejlederDansk, Retorik, Samfundsf.

Tine AlmbladStudiecoachDansk, Idræt

Hver klasse har tilknyttet en studievejleder, som fortæller klassen om gymnasieuddannelsen, gode studievaner og meget andet.

VejledningenVejledningen har

åbent dagligt mellem kl. 10-15

Kontakt gerne Irma Kobæk på [email protected] eller

tlf. 29 28 29 56

Karl-Kristian Bjerregaard MatematikvejlederMatematik

Rikke HartmanLæsevejlederDansk, Tysk

ledelsesekretæ

rkantine

pedel

Diana AndersenUddannelsesleder

Anette Bøge Hansen Kantineleder

Elisabeth Lolike ØrstedUdviklingschef

Monica Klarskov Larsen Kantinemedarbejder

Henriette Bornæs Sekretær

Pia Due Winding Kantinemedarbejder

Anette Bøgestrøm-NielsenKantinemedarbejder

Pia Sonne Sekretær

Claus Niller Nielsen Rektor

Lisbeth Mortensen Uddannelsesleder

Trine Møller Sekretær

Thomas Ulrik Stilling Vicerektor og HR-chef

Morten OlesenUddannelsesleder

Sidsel NautProjektleder for sociale aktiviteter

Susan NielsenØkonomichef

Christian BlandsVicerektor

Mette SigtenbjerggaardKommunikationschef

Adm

inistrationFathi Rahmeh Teknisk servicemedarbejder

Anders Jochumsen KofodTeknisk servicemedarbejder

Søren Toftte Teknisk servicemedarbejder

Steffen Olsen Bygnings- og driftchef

Page 16: til alle 1.g’ere 2017 - roskildekatedralskole.dk · PROGRAM I 9 Program for dine første dage på RKS 8 I PROGRAM GRAM Mandag den 7. august Kl. 9.30 Krammeholdet står klar. Kl.

28 I VÆRD AT VIDE

www.roskildekatedralskole.dkVi er ved at lægge sidste hånd på vores nye hjem-meside, der går i luften efter sommerferien.

På hjemmesiden kan du læse om studieretnin-ger, talentprogrammer, arrangementer og meget, meget mere.

Facebook.com/RoskildeKatedralskole

@Roskilde_katedralskole #Roskildekatedralskole

Om skolen og stx 2017Orienteringsfolderen fortæller om livet og undervisningen på Roskilde Katedralskole.

Du finder folderen i elektronisk udgave på hjem-mesiden. Hvis du gerne vil have en trykt version, kan du skrive en mail med dit navn og din adresse til [email protected], så sender vi den til dig.

Mere om

RK

S

Roskilde Katedralskole Holbækvej 59 • 4000 RoskildeTelefon 46 35 18 [email protected]

Redaktion og foto: Mette Sigtenbjerggaard, kommunikationschef & Anna Kronborg Haar, studentermedhjælperLayout: X Profil v/ Birgitte MazantiTryk: OnPrint

Om tre år er det dig!

Om skolenog stx

2017

Page 17: til alle 1.g’ere 2017 - roskildekatedralskole.dk · PROGRAM I 9 Program for dine første dage på RKS 8 I PROGRAM GRAM Mandag den 7. august Kl. 9.30 Krammeholdet står klar. Kl.

a

Skolen med egen katedralRoskilde Katedralskole blev grundlagt i 1000-tallet samtidig med Roskilde Domkirke.

I 1969 flyttede vi til nye og større rammer på Holbækvej for at få plads til de mange elever, der ønsker at gå på skolen - og vi tog ånden og historien med. Hver aften toner en lyskatedral frem, når fire projektører oplyser skolens røde skorsten.

Muligheder · Medansvar · Mening

Kantine

Studiecenter

Stu

diev

ejle

dnin

g

Administration

Lærerværelse

Pedel

Mediehuset

SalMusik

Gymnastik

Hal

BibliotekVes st

Lounge

Træningsrum

ØstVest

Stuen 1. sal