Top Banner
L’11 de juny ha fet un any de la constitució de l’Ajuntament després de les eleccions que van donar el govern a Convergència i Unió gràcies al Partit Popular. L’alcalde Joaquim Brustenga ha iniciat una campanya de destrucció massiva dels serveis que hem aconseguit a la última dè- cada. Ha deixat els veïns sense transport urbà, planeja treure el sistema de recollida “porta a porta” i tornar a embrutar els carrers del poble amb contenidors. I per postres, tancarà l’escola bressol la Font del Rieral. Algú va dir “qui lluita pot perdre; qui no lluita, ja ha perdut”. Resumeix l’esperit del govern de dretes. Al primer problema llencen la tovallola. Trien sempre el més senzill, destruir el que fun- ciona, treure serveis. No tenen la valentia de buscar solucions. Per tant ja han perdut. Hem perdut tots com a poble. Això passa quan no es té la consciència tran- quil·la i quan es governa des de la rancúnia. Però CiU i el PP obliden que amb les seves accions no només es revenjen del govern d'Independents- Esquerra. Se’n riuen i falten al respecte a tot el poble, que en pateix les conseqüències d'a- questa forma detestable de fer política. Realment Santa Eulàlia necessita un govern així? La seva actitud fa pensar que els ciutadans som l’enemic. Encara pitjor, han enganyat als votants amb falses promeses electorals. Mentides que amaguen una agenda oculta de retallades. ’’Oa Número 35 JUNY 2012 www.gentdesantaeulalia.cat Destrucció!
8

Ona nº 35 (Juny 2012)

Mar 10, 2016

Download

Documents

Butlletí informatiu d'Independents-esquerra
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Ona nº 35 (Juny 2012)

L’11 de juny ha fet un any de la constitució del’Ajuntament després de les eleccions que vandonar el govern a Convergència i Unió gràcies alPartit Popular. L’alcalde Joaquim Brustenga hainiciat una campanya de destrucció massivadels serveis que hem aconseguit a la última dè-cada. Ha deixat els veïns sense transport urbà,planeja treure el sistema de recollida “porta aporta” i tornar a embrutar els carrers del pobleamb contenidors. I per postres, tancarà l’escolabressol la Font del Rieral.

Algú va dir “qui lluita pot perdre; qui no lluita,ja ha perdut”. Resumeix l’esperit del govern dedretes. Al primer problema llencen la tovallola.Trien sempre el més senzill, destruir el que fun-ciona, treure serveis. No tenen la valentia debuscar solucions. Per tant ja han perdut. Hemperdut tots com a poble.

Això passa quan no es té la consciència tran-quil·la i quan es governa des de la rancúnia. PeròCiU i el PP obliden que amb les seves accions nonomés es revenjen del govern d'Independents-Esquerra. Se’n riuen i falten al respecte a tot elpoble, que en pateix les conseqüències d'a-questa forma detestable de fer política.

Realment Santa Eulàlia necessita un governaixí? La seva actitud fa pensar que els ciutadanssom l’enemic. Encara pitjor, han enganyat alsvotants amb falses promeses electorals.

Mentides que amaguen una agenda oculta deretallades.

l’’Ona Número 35JUNY 2012

www.gentdesantaeulalia.cat

Destrucció!

Page 2: Ona nº 35 (Juny 2012)

2

l ’Ona

El setembre del 2009, després d’uns anys desobreocupació a la única escola bressol quehi havia en el poble, l’Alzina, obria les portesper primera vegada l’escola bressol La Fontdel Rieral.

Va començar amb 44 infants, tres estancesobertes i 6 educadores, tres de les quals pro-venien de l’escola bressol l’Alzina. El curs2010-2011 els infants van augmentar fins a55 i es va poder obrir una altra aula i van co-mençar dues educadores més. Aquest curs2011-2012 el nombre d’alumnes s’ha mantin-gut i pel curs que ve la previsió és que hagu-essin augmentat fins a 61. Si us hi fixeu totesles escoles bressol de les rodalies han minvatel nombre d’infants però la Font del Rierals’ha mantingut i fins i tot ha augmentat.

La pedagogia respectuosa amb l’infant, l’a-colliment a les famílies i la cohesió de l’equipeducador ha fet que aquesta escola, amb tresanys de vida, hagi anat molt enllà. Tan enllà

que ha rebut visites de persones i grups moltdiversos: mestres, pedagogs, educadors, es-tudiants, etc. I també reconeixement i admi-ració per la seva arquitectura i la sevaconcepció constructiva.

El govern municipal ha decidit tancar-la iconcentrar tots els infants a l’altra escolabressol del municipi, l’Alzina. Santa Eulàlia hiperdrà molt perquè d’una escola no se’n potparlar des del punt de vista de l’optimitzacióde recursos i l’economia. Una escola és elbressol de l’educació, la virtut, l’honestedat,la formació de persones lliures i amb veu prò-pia... I aquesta escola ho ha aconseguit per-què ha fet infants lliures i educats que en unfutur sabran escollir dirigents honestos i com-petents, seran persones que prosperaran ensituacions adverses i no viuran només d’il·lu-sions.

La sociòloga i escriptoraConcepción Arenal deia:“Obriu escoles i es tancaran presons”

Escola nova, poble lliure!

El dia de la inauguració de l’escola bressol la Font delRieral amb l’aleshores conseller Maragall, que va ex-clamar “escola nova, poble lliure!”

Durant tot un cap de setmana, pares i mares, canalla,mestres i tothom que va voler, va poder anar als actesque es van succeir per reclamar que no es tanquésl’escola.

Page 3: Ona nº 35 (Juny 2012)

Després de donar-li moltes vol-tes i vist i escoltat el que hapassat aquests darrers diescrec que no cal fer raonaments,que són estèrils des que gover-nen PP i CiU. Fan servir la lleidel més fort. Per a ells no hi hahagut un canvi de segles. Sóna l’edat mitjana, en les ma-neres, els tractes, els procedi-ments.

Han decidit tancar una escolabressol. Al maig des d’Indepen-dents-ERC vam preguntar en elPle quin havia estat el nombrede preinscrits i si havien de tan-car alguna estança. Van donarun nombre general d’admesos(els infants de fora del municipino hi són comptats). Tambése’ls va demanar quines despe-ses de manteniment tenia ca-dascuna de les escoles, peròtampoc no se’ns va facilitaraquesta dada. Per què? Com éshabitual, donen les dadesque els interessa quan elsva bé. Ja tenien de feia temps

la decisió presa, però ho anun-cien, com també és habitual, acorre-cuita, per Canal SET. Ju-guen amb el factor sorpresa peratordir la població.

Segons les darreres dadespresentades, només hi ha 97 in-fants. Us asseguro que n’hihavia 121. Misteriosament elsnombres han disminuït finsquasi bé el nombre que els inte-ressa: 94. Ja els està bé d’empe-titir una població, treure-li elsserveis que paguem entre tots,acovardir-la amb contaminacióconstant de xifres tergiversa-des. D’aquesta manera, acovar-dits, contaminats per notíciescada cop més negatives, seremfàcilment manipulables.

No hi ha diners per al bus? Niper a les dues escoles bressol?Ni per continuar amb el porta aporta? Però sí per a més sous decàrrecs, regidors de govern, en-càrrecs de dubtosa utilitat pervalor, falses auditories per valorde milers d’euros.

Diners sí que n’hi ha, per alsbancs (que es refreguen lesmans d’alegria amb els nousproductes que els han venut),les empreses que els vendrancontenidors i d’altres particu-lars que veuen com més tard omés d’hora sortiran guanyantalguna cosa.

Han decidit tancar una es-cola bressol, i ho fonamentenen unes dades que des del pri-mer moment van canviant se-gons com veuen lesmobilitzacions de tot uncol·lectiu interessat per l’edu-cació. Per convèncer els in-decisos i els poc informatsadapten les dades a conve-niència.

L’aposta per l’educació deciutadans crítics i responsa-bles no els interessa. Veientels actes que cometen i comels duen a terme és evidentperquè. Tot plegat una llàs-tima, per l’educació, pels in-fants, per la humanitat.

3

CRòNICA D’uNA mORtpREmEDItADA Núria Federico.

Mestra d’educació infantil i regidora d’Independents-esquerra

opinió

L’alcalde Joaquim Brustenga i la

regidora Isabel Vallsacomiaden 8

educadores de l’escola bressol la

Font del Rieral

Page 4: Ona nº 35 (Juny 2012)

4

l ’Ona

En el Ple extraordinari del dia 29 de juny,el govern del PP i CiU té la intenció d’a-nul·lar el servei de recollida d’escombra-ries Porta a Porta (PaP) que, a banda decomoditat i creació de consciència sobrela gestió de les deixalles que es produei-xen a cada casa, ha significat uns índex derecollida selectiva al nostre poble que su-peri en 30 punts la mitjana del Vallès.

L’any 2005, quan el govern del poble va pro-posar la recollida d’escombraries Porta a Porta(PaP), va proposar un repte que només es podiade resoldre positivament amb la complicitat i laparticipació de la gent de Santa Eulàlia de Ron-çana. Sis anys després, el resultat ha estat im-millorable i ens n’hem de felicitar: el sistema derecollida porta a porta és un èxit i la gran majo-ria de la gent del poble se l’ha fet seu, arribanta cobrir amb escreix les expectatives. Així, elnostre poble ha arribat a un 77% de recollidaselectiva i ens n’alegrem molt felicitant, a més,tota la població.

Ara, però, i al·legant exclusivament factorseconòmics, el govern del PP i CiU vol tornar en-rera i implantar la recollida amb contenidors re-partits a més de 150 punts del poble. Tambéinsiteixen en què el model porta a porta és po-sitiu i bo i que només es tira enrera per aques-tes qüestions econòmiques. Ja que es parla

d’economia, hem volgut fer la comparació depressupostos que el govern ha encarregat aquatre empreses i, malgrat a tenir un urba-nisme dispers amb múltiples barris i urbanitza-cions que encareix el sistema de recollida PaP,si tenim en compte els balanços entre despesesde tractament i ingressos de venda de mate-rials i retorns del cànon, tots els pressupostos

són favorables al actual sistema de recollida

PaP, menys la de l’actual empresa Urbaser que

l’iguala només per recollides amb què hi ha

una recollida selectiva d’un 60% i, per tant un

40% de residus enviats a l’abocador. Ens atu-rem una mica amb les dades que facilita Urba-ser perquè les altres són evidents (Urbaserproposa el preu més alt de tots en recollidaPorta a Porta, i el més baix de tots en recollidaamb contenidors!). La mitjana del Vallès en l’a-partat de recollida selectiva és del 38% i nomésen els pobles en què es recull utilitzant el sis-tema porta a porta s’arriba a cotes semblantsa la del nostre poble. I aquesta dada és impor-tant: si la resposta de la gent del poble arribésa aquest 60% el preu de l’empresa Urbaserseria semblant al preu de la recollida Porta aPorta. Però si la mitjana de selecció dels resi-

dus que fa la ciutadania és la mateixa o sem-

blant a la mitjana del Vallès (un 38%) el pas de

sistema de Porta a porta a contenidors serà un

daltabaix econòmic. (com es pot veure a la taula)

I tot plegat, tenint en compte que el balançamb el sistema Porta a Porta suposa una reduc-ció de 8.870,31€ de la factura total.

Augment del cànon de residus:qualitat

A més, si es redueix el % de la recollida selec-tiva, automàticament caldrà augmentar l’aboca-ment de residus municipals i des de l’Agència deResidus de Catalunya (que depèn de la Genera-

més passes enrera enserveis: ara en larecollida d’escombraries

Aspecte deplorable del contenidors col·locats recentmental barri de la Sala.

Page 5: Ona nº 35 (Juny 2012)

5

litat) s’està treballant per aplicar una forta pu-

jada en els cànons de residus, cosa que compor-tarà inevitablement que l’escenari, en poctemps, pugui ser del tot diferent a l’actual.Aquest fet no s’ha tingut en compte i és un puntmolt important a analitzar, ja que quan s’apliquiaquest augment s’afavorirà les recollides selec-tives de més nivell i més qualitat, el que fariaque els pressupostos es decantessin encara mésfavorablement cap a la recollida PaP.

La conclusió, atenent a conceptes estricta-

ment econòmics és clara: no hi haurà cap avan-

tatge econòmic en el sistema de contenidors a

Santa Eulàlia de Ronçana.

Altres costos

Però els costos no només són econòmics: so-cialment, tot el procés de recollida Porta a Portaha dut a prendre consciència de la problemàticade la generació d’escombraries. I cada personadel poble té la responsabilitat de fer el triatge acasa, cosa que ha esdevingut un hàbit positiu iassumit per la gran majoria de població. Enshem responsabilitzat de les deixalles que pro-duïm i ens hem fet conscients de la gestió quecomporta fer-ne una recollida eficient. Ara, si fi-nalment es canvia de sistema, a banda de sernefast econòmicament hi hem d’afegir el costsocial que significa: la població no podrà enten-dre com es fa una passa enrera tan a la lleugerai difícilment es podrà redreçar aquesta marradaen el futur.

Per acabar, si tenim en compte que a horesd’ara la taxa d’escombraries de Santa Eulàlia

de Ronçana, tot i l’increment d’un 5% que va

aprovar el govern de PP i CiU és menor que la

dels pobles del nostre voltant (Lliçà d’Amunt iBigues i Riells, amb 180 i 170 euros, respecti-vament), ja us anticipem que en un futur no

massa llunyà l’actual taxa serà insuficient per

pal·liar aquest nou sistema de recollida amb

contenidors que, a més, provocarà pèrdua d’es-pai públic, la ubicació dels contenidors gene-rarà conflictes amb la població (ningú els voltenir davant de casa, però tampoc massa llunyper no haver-se de desplaçar massa), comportauna baixada de freqüència de recollida de lapoda, requerirà de campanyes periòdiques a lapoblació per intentar mantenir un nivell establede resultats que representarà un sobrecost nocontemplat en els pressupostos, etc. a part dela necessitat d’acomiadar un xofer i dos peonsen un moment en què el treball és un bé escàs.

La conclusió final encara és més clara: per a

Independents-ERC el canvi de sistema no res-

pon (no pot respondre!) a una anàlisi eficient

dels factors econòmics. Tampoc té un sentit po-sitiu de creixement en la responsabilitat ni laconsciència social de la població. Tot al contrari,allunyà l’abocament als contenidors amag laresponsabilitat sota l’ombra de l’anonimat, cosaque premia les persones que no tenen intencióde fer de la recollida d’escombraries una con-tribució al col·lectiu ni una mostra de responsa-bilitat compartida. Tampoc s’ha proposat ambtemps ni amb prou claredat perquè es generiun corrent de participació ciutadana que auto-reguli la seva decisió.

Per tant, farem tot el que sigui a les nostres

mans per aturar aquest canvi arbitrari i contra-

produent pel poble.

l ’Ona

L’acte organitzat per Ind-ERC per donarcriteris d’experts sobre els diferents sis-temes de recollida d’escombraries vaomplir la sala de la Fàbrica.

tipus recollida Servei percentatge de materials Cost totalno enviats a l'abocador

porta a porta Actual 77% (percentatge actual)* 455.041,70 €porta a porta Millor oferta rebuda 77% (percentate actual)* 392.468,62 €Contenidors Millor oferta rebuda 60% (suposició optimista)** 393.868,32 €Contenidors Millor oferta rebuda 38% (mitjana del Vallès Oriental) 460.042,16 €

taula

* dades reals actualitzades, amb recollida Porta a Porta.

** fa 8 anys, amb contenidors, el percentatge de recollida selectiva a Santa Eulàlia era d’un 20%.

Page 6: Ona nº 35 (Juny 2012)

6

Les coses es podien haver fet d’altra manerao, simplement, no calia fer-les si el que es pre-tén es ser veritablement austers i eficients:

Juny de 2011• No cal que dos regidors més tinguin dedicacióa l’ajuntament. Estalvi de 55.000 €• No cal contractar una “auditoria” només peralarmar la gent dient que no hi han diners perres. Estalvi 18.000 €..

Juliol de 2011• No calia començar a reubicar serveis de l’a-juntament i contractar nous lloguers d’immo-bles. Tot plegat ens hauríem estalviat desd’aleshores més de 30.000 € ja que ha calgutfer obres en alguns d’ells. I encara avui algunsno són operatius.

Setembre de 2011• No cal contractar un secretari que cobra2.580 € per dotze mesos, més seguretat social,per dia i mig setmanal de treball. Ja hi ha unatècnica superior en administració pública amb8 anys d’experiència fent les funcions. Estalvide més de 31.000 €.• No cal plantar la pica en Flandes i remodelar larotonda de Can Brustenga. Estalvi de 10.000 €.• Els acomiadaments improcedents de dos tre-balladors municipals ens han costat més de50.000 € en indemnitzacions i advocats. Alter-nativament han contractat un treballador peruna d’aquestes ocupacions. No hauríem aco-miadat l’administrativa substituïda i hauríempactat l’acomiadament de l’arquitecte ambmenor cost global. Estalvi estimat de 45.000 €.• No calia refinançar crèdits duplicant la taxad’interès i allargant-los a 10 anys. En tot cascalia ampliar la pòlissa de tresoreria a curt perfer front als venciments més immediats si feiafalta. Estalvi de més de 200.000 € en interessosbancaris en deu anys.

Gener de 2012• No cal mantenir tots els proveïdors de l’ajun-tament sense cobrar, en especial els del nostrepoble i les petites empreses. Com varen publi-car a l’últim i únic Tornaveu hi havien diners acaixa tots els mesos.• No cal privatitzar Pinedes del Castellet do-nant la gestió a uns particulars aliens al poble.• Adquisició per un preu excessiu de l’aparca-ment del camp de futbol. Estalvi de 16.500 €.• No cal suprimir el servei de bus urbà munici-pal. Es podia rebaixar el cost adequant horarisi trajecte tal i com demostra l’estudi fet per laplataforma Salvem el Bus. A més haguéssimpres mesures de foment d’ús del transport mu-nicipal. És més el pressupost de 2012 recull unromanent de recursos ordinaris de 280.000euros recursos ordinaris que permetien man-tenir-lo.

Febrer de 2012• No haguéssim reiniciat els treballs de plani-ficació urbanística en temps de contracció dela construcció per molts anys. Haguéssim reuniti escoltat el Consell pel Desenvolupament Sos-tenible Municipal i el Consell Econòmic i Socialper avaluar les seves opinions. Estalvi de94.000 €.• No haguéssim comprat material informàtic a“leasing” perquè l’ajuntament no pot desgra-var-se l’IVA i el cost final surt més car que lacompra directa.

Març de 2012• Desprès de la renovació de làmpades d’enllu-menat dels últims anys i coneguda l’experièn-cia d’altres pobles no cal contractar unassessorament lumínic. Estalvi 18.000 € mésIVA. Convé aprofundir en les millores de micaen mica segons assenyali l’enginyer municipal,ara amb menys ocupació per motiu de la crisi.• No cal comprar una màquina escombradorade segona mà i inadequada per a un poble tan

Reconstruïm SantaEulàlia de Ronçanaentre tots

l ’Ona

Page 7: Ona nº 35 (Juny 2012)

7

dispers i amb tanta vegetació com el nostre, re-parar-la i pintar-la, que a més ocupa un treba-llador a jornada complerta i ofereix unrendiment molt limitat. Algú ha notat que elscarrers estan més nets? Estalvi de 12.000€ i re-cuperació del treballador per a feines de man-teniment del espai públic més eficients.• No trobem necessària la contractació d’unservei extern per fer un projecte de gestió dela xarxa de clavegueram quan fa poc el mateixtècnic va supervisar el Pla Director realitzat pelConsorci del Besós. Estalvi de 15.000 €.• No haguéssim aportat 1.500 € a la Volta Ci-clista de Catalunya.

Abril de 2012• Amb una adequada i curosa gestió de la tre-soreria municipal durant 2011 no hagués calgutdemanar un crèdit de 3 milions d’euros a 10anys als bancs per pagar proveïdors. Estalvi deal menys dos terceres parts dels interessos delcrèdit demanat, 800.000 € en els deu anys.

Amb tots aquest estalvis, sumeu vosaltresmateixos, al maig 2012 haguéssim fet l’aug-ment de l’eficiència necessari per mantenir:• Els serveis educatius d’escoles bressolamb la mateixa qualitat i satisfent tota lademanda existent mitjançant el diàleg ambla comunitat educativa d’ambdues escolesper trobar solucions imaginatives i menystraumàtiques que compensessin la dava-llada en l’aportació del govern de CiU de laGeneralitat de Catalunya dels 1.600 € delcurs 2010-11 als 875 que ha comunicat pelcurs 2012-13.• Sevei de recollida porta a porta de les es-combraries, servei recentment reconegutpels seus resultats ambientals per l’Agènciade Residus i que, segons els informes tèc-nics analitzant les ofertes demanades perl’ajuntament a diversos proveïdors, és méseconòmic que el sistema de contenidors ales cantonades. I encara ho serà més en unfutur proper donat l’increment previst delcost de portar la fracció resta als aboca-dors. Reunint i escoltant el Consell Munici-pal pel Desenvolupament Sosteniblehauríem cercat eficiències en el sistema,tant ambientals com econòmiques i de co-moditat pels veïns.

JULIOL 2011Com a mostra d’austeritat, posen dosregidors a dedicació parcial i incrementenen un 40% la despesa en sous del govern.

JUNY 2011Critiquen desmesuradament l’acció de go-vern i l’herència rebuda del govern ante-rior de Inddependents-ERC i PSC.

Aquestes són algunes de les fitesaconseguides pel govern de PP i CiUen el seu primer any de govern:

Crònologia dela destrucció:

SETEMBRE 2011Per refermar la seva“conquesta” del territorivan plantar la senyera,un símbol que és de tot-hom, a la rotonda de canBrustenga, gastant mésde 10.000 €.

GENER 2012Treuen el servei urbà d’autobús i ni tantsols volen estudiar les propostes deviabilitat que presenta la comissió deveïns “Salvem el Bus”.

DESEMBRE 2011Fan pública la pretesa auditoria que no ésaltra cosa que un llistat de despesessense tenir en compte cap ingrés.

ABRIL 2012Demanen de forma injustificada 3 milionsde prèstec a Mariano Rajoy a retornar finsl’any 2022 a raó de 600 € per veí.

MAIG 2012Decideixen treure el“porta a porta” i tornar alscontenidors, tot i quesaben que en només dosanys el nou sistema enssortirà més car.

JUNY 2012Sense consens, senseparlar abans amb lacomunitat educativa,la regidora Isabel Vallsdecideix tancar l’escolabressol la Font del Rieral.

MAIG 2012En un any no han convocat ni el “Pep iLaia” ni el Consell de Sostenibilitat.Educació i Medi Ambient no fan bonaparella amb CiU.

Page 8: Ona nº 35 (Juny 2012)

8

l ’Ona

Butlletí informatiu d’Independents-esquerra a Santa Eulàlia de Ronçana.Dipòsit legal: B-48.566 | ISSN 2013-7494 (digital) | ISSN 2013-1380 (paper)Prohibida la reproducció total o parcial sense permís de l’autor. www.gentdesantaeulalia.cat

http://www.facebook.com/independentsERChttp://twitter.com/Independentserc

Contacte amb el grup: [email protected] edició paper i pàgina web: [email protected]

Només fa un any que el govern del PP i CiU va ini-ciar el govern de Santa Eulàlia de Ronçana i ambaquest poc temps han anul·lat pràcticament total’obra de govern de les anteriors legislatures.

El nostre grup municipal no té cap intenció de ge-nerar discussions ni malentesos gratuïts, al con-trari, tenim la ferma convicció que només hi had’haver una manera de governar: al servei de les

persones i a favor de l’interès comú. Només aixípot augmentar la qualitat de vida i només així ensveiem capacitats d’actuar. Per això diem que des-truir serveis que han costat tant d’aconseguir, tren-car la concòrdia entre les persones, desfer laconfiança entre grups de persones amb pensa-ments a vegades divergents però sempre disposatsal diàleg, és un molt mal camí.

Som a temps de donar la volta a tot plegat si ca-dascú és capaç d’oblidar el benefici propi i centrar-se en el col·lectiu, i dins del col·lectiu en lespersones amb més necessitats. Justament les partsdèbils de la societat són les que més pateixen i lesque més necessiten els serveis que entre totspodem generar. I per aconseguir que els serveisaconseguits amb esforç no es desfacin com si reshagi passat, cal posar-hi empenta i assumir riscos.Sobretot en un moment de crisi com aquest calafiançar els elements que ens fan ser un país ric:el respecte, la capacitat d’assumir responsabilitatssocials i l’esforç pel bé comú.

Som a temps de donar la volta a la destrucció deserveis i de confiança. Però tots hi hem de ser.

Tu també!

Destrucció!Donem-li la volta:hi som a temps!

Pere Cabotcap del grup municipald’Independents-esquerra

Podeu veure l’estudi sobre elporta a porta al nostre webwww.gentdesantaeulalia.cato llegint amb el vostre mòbilel seguent codi QR:

per cert!

Dijous, 28 de juny, vine al ple extraordinari:els temes que s’hi porten a aprovació són moltimportants de cara al futur del poble!