Top Banner
Mustafa Uysal 1 Mustafa Uysal
35

Medya Bilinci

Jul 08, 2015

Download

Internet

alisemerci

Medya Bilinci
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Medya Bilinci

Mustafa Uysal

1Mustafa Uysal

Page 2: Medya Bilinci

2Mustafa Uysal

Page 3: Medya Bilinci

Latincede ortam, araç anlamına gelen medium kelimesinin çoğulundan gelmiştir. İletişim başta olmak üzere, biyoloji gibi değişik alanlarda da kullanımları vardır.

3

Page 4: Medya Bilinci

4

Page 5: Medya Bilinci

Medya Okuryazarlığı; yazılı ve yazılı olmayan, büyük çeşitlilik gösteren formatlardaki (televizyon, RADYO, video, sinema, reklâmlar, internet v.s.) mesajlara ulaşma, bunları çözümleme, değerlendirme ve iletme yeteneği kazanabilmek olarak tanımlanmaktadır. İzleyicinin medyayı bilinçli okumasına katkı yapmakta, kendini rahat ifade edebilmesi, toplumsal hayata daha aktif ve yapıcı iştiraki sağlanmaktadır.

Medya iletilerini doğru algılayabilecek donanıma sahip olma ve zamanla iletiler üretebilme yeteneğini kazanmaktır.

5

Page 6: Medya Bilinci

Yeni medya (yeni ortamlar, yeni araçlar, yeni mecralar), bilgisayarların işlem gücü olmadan oluşturulamayacak veya kullanılamayacak olan ortamlara denir. Genellikle dijital olup kullanıcısına veya hedef kitlesine etkileşim olanağı sağlar.

6

Page 7: Medya Bilinci

Yeni medya (yeni ortamlar, yeni araçlar, yeni mecralar), bilgisayarların işlem gücü olmadan oluşturulamayacak veya kullanılamayacak olan ortamlara denir. Genellikle dijital olup kullanıcısına veya hedef kitlesine etkileşim olanağı sağlar.

7

Page 8: Medya Bilinci

8

Page 9: Medya Bilinci

haber isim Arapça ¬aber1. isim Bir olay, bir olgu üzerine edinilen bilgi, salık

9

Page 10: Medya Bilinci

10

Page 12: Medya Bilinci

12

Page 13: Medya Bilinci

13

Page 14: Medya Bilinci

14

Page 15: Medya Bilinci

15

Page 16: Medya Bilinci

-Hücurat 6. Ey iman edenler! Eğer bir fâsık size bir haber getirirse onun doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa kötülük edersiniz de sonra yaptığınıza pişman olursunuz. -Tahrim 3: Peygamber: Bilen, her şeyden haberdar olan Allah bana haber verdi, dedi.- Kamer 4. Andolsun onlara, kötülükten önleyecek nice önemli haberler gelmiştir.

16

Page 17: Medya Bilinci

-KIYAS… GÜVENİLİR HABER KAYNAKLARI İLE.-GÖRSEL ARAMA… -KİŞİSEL ÇEVRE-ÖNCEKİ BİLGİLER İLE KARŞILAŞTIRMA-HABERİN NİYETİNİ SORGULAMA-KAYNAĞINI VE DİLİNİ SORGULAMA-HER DUYDUĞUNUZ VE GÖRDÜĞÜNÜZ GERÇEK DEĞİLDİR?-GERÇEK NEDİR? SORUN.

17

Page 18: Medya Bilinci

Medya ve şeytan… Cin gibi medya elemanları… Şeytan mı düşman medya mı?

18

Page 19: Medya Bilinci

19

Page 20: Medya Bilinci

20

Page 21: Medya Bilinci

-ZAMAN-BİLGİ-İLGİ-GÜNAH-İYİLİK-ÖMÜR-YARDIM

21

Page 22: Medya Bilinci

-ZAMAN-BİLGİ-İLGİ-GÜNAH-İYİLİK-ÖMÜR-YARDIM

22

Page 23: Medya Bilinci

23

Page 24: Medya Bilinci

24

Page 25: Medya Bilinci

25

Page 26: Medya Bilinci

26

Page 27: Medya Bilinci

27

Page 28: Medya Bilinci

Narsisizm veya özseverlik, kişinin kendisine tapması, kabaca tabirle kişinin kendisine aşık olması olarak tanımlanan bir terimdir. Farklı tanımları ve kullanımları mevcuttur.- Stalking nedir?Bu kelime ingilizce´den gelmekte olup, avcilik dilinde avina hissettirmeden yaklasip onu yakalama anlamina gelmektedir. Insanlararasi iliskilerde ise bu kelime, bir kisinin arzusu disinda takip edilmesi (izlenmesi), taciz edilmesi anlaminda kullanilmaktadir. Stalkingdavranisini sergileyen kisiler, bu davranisi cesitli yollarla uygulamaktadirlar, mesela sürekli caldirilan telefonlar, mektuplar yada E-Mail, izlemeler, takip etmeler, kontrol etmeler ve bazende siddet uygulamalari. Bazi siddet durumlarinda Magdur kisiyiöldürmeleri bile sözkonusu olabilir. Dünya´da encok kadinlar Magdur durumundadirlar.- DEHB ya da dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (en:ADHD) toplumun yüzde 3-5'ini etkileyen ve sıklıkla nörolojik tabanlı bir gelişim bozukluğu olarak kabul edilir.

28

Page 29: Medya Bilinci

29

Page 30: Medya Bilinci

-HAYA-GİZLİLİK-ÖZEL HAYAT-TACİZ-CİNAYET-HIRSIZLIK-BİLGİ KİRLİLİĞİ-ARSIZLIK-AHLAKSIZLIK-VE OLUMLU YANLARI

30

Page 31: Medya Bilinci

31

Page 32: Medya Bilinci

32

Page 33: Medya Bilinci

33

Page 34: Medya Bilinci

34

Page 35: Medya Bilinci

35