Top Banner

of 24

m Tarragona 021112

Apr 04, 2018

Download

Documents

diarimes
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
  • 7/31/2019 m Tarragona 021112

    1/24

    Divendres, 2 de novembre de 2012nm. 2.161

    www.diarimes.com

    REUS

    Vuit actuacionsdels Bombersen dos mesosper cotxescrematsQuatre dels episodis esconcentren a la zona delCam de Valls.P8

    ESPORTS

    La Pobla es veusuperada pelFigueres (2-0),tot i un granAlberto VaroDos punts separen elspobletans del play-offdascens.P16

    TOTS SANTS

    Milers de persones recordenels seus difuntsMentre que els cementiris van omplir-se duranttot el dia, els floristes es van queixar de qu lesvendres han minvat enguany.P2

    TARRAGONALa Generalitat obre el concurs pblic i es desconeix si es presenten ms ofertes.P3

    Un grup de metges i professionalsopta a gestionar el CAP Muralles

    CAMP DE

    TARRAGONA

    Els hotelers es queixenen el primer diadaplicaci de limpostturstic.P10

    ESPANYA

    Moren tres noies en unaallau en una festa deHalloween a Madrid idos ms resulten feridesgreus.P11

    Lamists entre el Reus

    i lIberos no es jugaren patir un accidentels visitants mentreviatjaven.P15

    AVUI

    Els Castellers de

    Vilafranca enlluernenamb la millor diada detota la histriaCASTELLSEls Xiquets de Tarragona,que tamb van fer acte de presncia a laDiada de Tots Sants, van reeditar la tripletamgica i van estar a punt de carregar ungamma extra.P10

    Lenxaneta dels Castellers de Vilafranca fent laleta a un indit 7 de 9 amb folre.

    ACN

  • 7/31/2019 m Tarragona 021112

    2/24

    2 diarims 02/11/2012

    TOTS SANTS

    A.Porta/S.Cases

    Milers de ciutadans es van apro-par ahir, en algun moment oaltre del dia, al cementiri perrecordar els seus ssers estimatsja desapareguts. s el que es vaviure a gaireb tots els cementi-ris darreu del pas, i tamb al deTarragona, on al llarg de tot el diashi va veure una gran afunciade gent que no va altar a la tra-dici i que, aprotant la estivitatde Tots Sants, va acudir al ce-mentiri a portar fors i a arreglarles tombes dels seus amics i a-miliars diunts.

    La majoria de ciutadans vanvisitar els recintes nebresacompanyats de la amlia, tot ique tamb shi van poder veurepersones a ttol individual, i gai-reb tots ho eien amb fors. Toti aix, alguns foristes de Tar-ragona asseguraven que aquestany havien notat una davalladade les vendes. Hi ha poca gent,en comparaci daltres anys,deia un forista que es trobava ales portes del cementiri de Tar-ragona. Segons Antonio Torres,la tradici es va perdent, perqula gent gran s que porta fors alcementiri, per els joves no. Caltenir en compte tamb la crisieconmica, que a que els ciuta-dans es gastin menys diners enfors.

    Nova regulaci a ReusA la prdua de tradici, la crisieconmica i laugment del costde fors i plantes a causa de lin-

    crement de lIVA tamb sha desumar lintrusisme que pateixel sector. Precisament per re-nar una problemtica que estllastant el collectiu de foristes ique sagreuja durant les setma-nes prvies a la estivitat de TotsSants una de les dates amb msvendes de lany, lAjuntamentde Reus ha creat enguany unanormativa per regular la vendade fors al Mercat de Flors, quecada any subica al permetredel Mercat Central, i aix com-batre lintrusisme proessionali la venda illegal, desprs de lesqueixes del collectiu de foristesen aquests darrers mesos.

    TRADICI

    Els cementiris somplen de ciutadanque recorden els seus difuntsTot i aix, els floristes asseguren que no han registrat tantes vendes com anys anteriors

    OLVIA

    Moltes famlies no van faltar a la tradici i van visitar el cementiri per Tot Sants.

    Treballadors municipals protesten

    durant lofrena institucional a Reu

    Coincidint amb lorena oral als flls illustres i adoptReus Ceer Oliv, Rom Perpiny, Joan Rebull, AntoniRius, Carles Mart Massagu, Josep Andreu Abell, Joaquets Crusat i Josep Laporte que lAjuntament realitzamentiri per la estivitat de Tots Sants, el personal dels SFuneraris va protestar al cementiri per les retallades a lpreses municipals i el clima que sest vivint com a consecia del procs de privatitzaci de la Funerria. Amb cartNo ms retallades i No a la privatitzaci, els trebalmunicipals tamb es van dirigir a la segona tinenta dal

    presidenta del Grup Salut on hi ha Serveis Funeraris, Gomis, que va presidir lacte. El personal dels Serveis Funja va convocar accions de p rotesta coincidint amb les visatralitzades per la pluja va obligar a suspendre-les. S. C.

  • 7/31/2019 m Tarragona 021112

    3/24

    302/11/2012diarims

    TARRAGONA

    A.Porta

    La gesti del servei del CAP Mu-ralles de Tarragona podria passara mans dun grup de professio-nals del propi centre. El passatdia 17 doctubre el Diari Ocialde la Generalitat de Catalunya(DOGC) anunciava la licitaci peradjudicar un contracte de gestide serveis pblics, concreta-ment, de serveis sanitaris daten-ci primria en lmbit de lreaBsica de Salut de Tarragona 8, laque correspon al CAP Muralles.I segons ha pogut saber el DM, un grup de professionalssanitaris del propi centre shanpresentat al concurs per encarre-gar-se de la gesti.

    De fet, el passat mes dagost jaes va constituir la societat limita-da professional Muralles Salut,segons es pot consultar al Butlle-t Ocial del Registre Mercantil.En aquesta societat, la majoriade treballadors del CAP Murallesen sn accionistes.

    Actualment, la gesti daquestCentre dAtenci Primria vaa crrec de lempresa pblicaGesti i Prestaci de Serveis deSalut (GIPSS), creada lany 1992i adscrita al Servei Catal de laSalut, que ofereix atenci sani-tria, social i domiciliria dinslmbit territorial del Camp deTarragona i les Terres de lEbre.

    Segons el delegat de Salut alCamp de Tarragona, Josep Mer-cad, el concurs no es fa perqula frmula actual no funcioni, alcontrari, el CAP Muralles comp-ta amb una gesti i un grup deprofessionals en un nivell moltacceptable de qualitat, i per tant,tampoc passaria res si ning espresents al concurs, per hi hauna concessi amb GIPSS quees pot actualitzar en qualsevol

    moment, perqu es tracta dunaempresa pblica.

    Per aix, segons explica Mer-cad, sha decidit donar pas aqu diferents provedors puguinpresentar una oferta per gestio-nar aquest servei. La losoadel Departament s obrir les por-tes perqu hi hagi formes de ges-ti diferents i, si hi ha alg que tla voluntat i la capacitat de pre-sentar un projecte que est dinsdels parmetres i compleixi elsrequisits establerts al concurs,endavant.

    Una daquestes noves formesde gesti seria una Entitat deBase Associativa (EBA) formada

    per sanitaris, metges, infermersi farmacutics. Una de les op-cions s aquesta, reconeixiaMercad, que va explicar queuna EBA potencia lautogestii, dalguna manera, dna msautonomia al professional perfer la seva feina i aplicar els seuscriteris.

    Aquesta seria, doncs, la in-tenci dels professionals delCAP Muralles que han impulsataquesta iniciativa. Segons fontsproperes a aquesta societat pro-fessional, la voluntat s millorarla qualitat del servei, ja que enuna EBA els propis professionalssn els encarregats dels recursosdisponibles, cosa que comportams implicaci i al mateix temps,un nivell de satisfacci ms alttant entre els usuaris com entreels professionals, segons sha po-gut comprovar en altres centresautogestionats.

    Lexemple del CAP dAlcoverSi el CAP Muralles es convertsen una Entitat de Base Associ-ativa, no seria la primera de lademarcaci de Tarragona. LreaBsica de Salut Alt Camp Oest,que inclou el CAP dAlcover,est autogestionada des de lany2001. De fet, arreu de Catalunya,hi ha una dotzena de centres deprimria autogestionats.

    SANITAT

    La licitaci del CAPMuralles obre la porta a

    lautogesti del centreUn grup de professionals que hi treballen han creat una societat limitadaper optar a la gesti del servei, que ha sortit a concurs

    Lagost passat es va

    constituir la societatlimitada professionalMuralles Salut

  • 7/31/2019 m Tarragona 021112

    4/24

    4 diarims 02/11/2012

    TARRAGONA

    Redacci

    La Sala de Graus del campusCatalunya, de la Universitat Ro-vira i Virgili, va ser lescenari dellliurament de la primera BecaJosep Anton Baixeras per als es-tudiants del mster dEstudisSuperiors de Llengua, Literaturai Cultura Catalanes, que es va ce-lebrar aquest dimecres.

    La Fundaci Privada MtuaCatalana patrocina aquesta beca,dotada amb 6.000 euros, que haestat entregada a lestudiant po-lonesa Patrycja Wrotecka.

    Patrycja ha exposat els eixosdel treball fnal del mster, ex-plicant la passi que li va suscitarCatalunya i el coneixement delscastells i les calotades que la vaportar dErasmus a Tarragona.Ara es planteja el treball fnal demster que t previst en el De-partament de Filologia Catalana,que eectuar a travs de serveisde suport a lAjuntament de Tar-

    ragona per donar a conixer Tar-ragona i el catal a Polnia.

    El president de la Fundaci,Joan Josep Marca, ha remarcat lavocaci de lentitat en promou-re la cultura, el nostre llegat, idonar suport a la nostra Univer-sitat s ben b un honor per a laMtua Catalana, molt ms si es

    tracta de Josep Anton BaixPer la seva banda e

    de la Facultat de LletresSnchez Cervell, ha agsuport de la Fundaci tlacci de mantenir bequen el que representa de dd ela lengua catalana i la sternacionalitzaci.

    FORMACI

    La polonesa PatrycjaWrotecka projectar la

    ciutat de Tarragona al mLa Fundaci Privada Mtua Catalana atorga la primera beca per al Mde catal

    Wrotecka, Josep Snchez i Joan Josep Marca, de Fundaci.

    30 aniversari delAgrupament Escolta iGuia Xaloc

    Dem dissabte, lAgrupamentEscolta i Guia Xaloc de Tar-ragona realitzar el primeracte de celebraci del seu 30aniversari. A les set de la tarda

    es projectar un vdeo i desr-ps hi haur la presentacidel programa dactivitats delscurs. Desprs de presentar elprograma es celebrar la ja tra-dicional Castanyada del cau.Lacte es ar a la Plaa Primde Tarragona, davant dels lo-cals on es an les activitats delAgrupament durant el curs.

  • 7/31/2019 m Tarragona 021112

    5/24

    502/11/2012diarimsPUBLICITAT

  • 7/31/2019 m Tarragona 021112

    6/24

    6 diarims 02/11/2012

    TARRAGONA

    Laura Gmez

    El Palau Firal de Congressos deTarragona somple de dinosau-res, pintures rupestres i els ho-mes de Neandertal durant totaquest cap de setmana. I s quearriba a la ciutat una exposicinica arreu del mn, una mostradels habitants i dels dinosauresde lpoca prehistrica a tamanyreal. Desprs de passar per Bl-gica i Frana, entre altres pasos,lexposici Dinosaures i lHomede Neandental i els Mamuts faescala a Tarragona on es podrvisitar dos nics dies, dem dis-

    sabte i diumenge en horari de lesdeu del mat a les vuit del vespre.Aquesta mostra, amb represen-tacions molt realistes i a escalareal de ms duna vintena dedinosaures i la vida dels nostresavantpassats, est dirigida a totala famlia. A banda, de la partms musestica, els nens i nenespodran gaudir duna pellculasobre els temps prehistrics o bfer darquelegs en unes excava-cions, realitzar un taller de pin-tures rupestres o b participar enel gran joc de la Prehistria, ob-tenint al nal un diploma acredi-

    tatiu. Tot el que es pot veure enaquesta exposici, que desprssinstallar al Frum de Barce-lona durant dos mesos, ha estatcreada per lartista plstic belga,

    Dirk Claesen que hi ha deu anys a preparar tots ments que la formen. La ha estat acollida amb molamb milers de visitants.

    EXPOSICI

    La prehistria i elsseus habitants estanms vius que maiEl cap de setmana es pot visitar lexposici sobre

    dinosaures i lhome Neandertal al Palau Firal

    Ms informaci a www.dinosaure-expo.com.

    Redacci

    A partir del 19 de novembresimplantaran 630 noves placesde zona verda a Tarragona, con-cretament al sector 1 del PMUSentre els carrers Rovira i Virgili

    i Marqus de Montoliu. La zonaverda a la ciutat continuar laseva implantaci ns tenir-laenllestida la primavera del 2013.

    La tinent dalcalde de Mobilitat,Begoa Flora, ha explicat queshan modicat els terminisdimplantaci i enlloc dacabarel mes de gener, dilatem la im-plantaci ns la primavera. El

    motiu s poder fer un amajoresfor en la comunicaci i lainformaci de les noves zonesregulades.

    Daltra banda, la tinent dal-calde va recordar que la mobi-litat de la ciutat i la seva plani-caci es troben en un procsde millora permanent per ambdues premisses inamovibles, el

    permetre de regulaci i la guradel resident.A partir daqu, la regidora

    tamb aclaria que sestan treba-

    llant mesures per facilitarcament a travs de dissulentorn de la zona regulaa les persones que es desdiriament al centre de tat per motius de feina. Pfa a la poltica de preus, BFloria tamb va explicarpartir de l1 de gener del 2redueix el preu per a resid27% (de 0,55 euros a 0,40i el preu de les zones tarotot el dia tamb ha baixat(de 2,50 euros a 2,30 eurgons Floria, la gesti un

    dels aparcaments muntamb permet fer una dels preus de les zones axa.

    La implantaci de zones verdes escompletar la primavera del 2013

    CIUTAT

    A partir del dia 19 de novembre sampliaran les zones verdes

  • 7/31/2019 m Tarragona 021112

    7/24

    702/11/2012diarimsPUBLICITAT

  • 7/31/2019 m Tarragona 021112

    8/24

    8 diarims 02/11/2012

    REUS

    Mnica Prez

    Cap a les tres de la matinada ensvan avissar que baixessim, queens havien cremat el cotxe. Elnostre no s el que va sortir pitjorparat, al costat hi havia un depor-tiu que va quedar completamentcalcinat, explicava MarianoSalmern, ve dHorts de Mir,desprs de patir un dels darrersepisodis de crema de vehicles ala zona. Durant els dos ltimsmesos, els bombers han realit-zat al menys vuit actuacions aReus sobre vehicles turismes imotos incendiats, quatre de lesquals es concentren a la zona delCam de Valls, tot just on va cre-mar el cotxe de Mariano.

    El president de lAssociacide Vens del barri, Jordi Vallv,explica que les autoritats estanfent tot el possible, treballantamb els mitjans que tenen, pers una situaci que malaurada-ment no es pot resoldre dun diaper laltre. Conem que la sevafeina donar fruits aviat. Asse-gurava tamb Vallv en aquest

    mateix sentit que hi ha hagutaltres mesos en qu shan pogutveure ms incidents daquesttipus, ara no sest donant lamateixa situaci que abans delestiu, quan hi ha va haver unaonada de cremes i una incidn-cia bastant elevada.

    La percepci de la problem-tica a peu de carrer, per, s bendiferent. Fonts venals expliquenque no es tracta dactes allats ique, malgrat que la freqncia enels incendis no s tan alta com enaltres poques, la zona dinun-cia del barri est vivint darrera-

    ment un repuntament daquestscasos. Per la seva banda, fontsmunicipals exposen que nomses t constncia de dos incendisa Horts de Mir, un dels qualsno va estar provocat. Explicitena ms que ja fa temps que sestvigilant ms intensament la zonaper evitar situacions com aques-tes i que es treballa de maneracoordinada amb lAssociaci deVens del barri i la prpia Gur-dia Urbana.

    Precissament tot aix estpassant en un barri de treballa-dors on la major part dels qui vi-vim aqu necessitem el cotxe peranar a la feina. No tenim cotxesocials que puguin portar-nossi un mat ens aixequem i ensnadonem que ens en lhan cre-mat, afegeix Mariano, que aca-ba dient que a la zona hi ha unamanca de seguretat molt gran.

    De fet, en els ltims mesosshavien trobat tamb algunscotxes amb els retovisors arren-cats i altres desperfectes, durantalguns caps de setmana. Lincen-

    di del vehicle de Mariano, per,va tenir lloc entre setmana, enla matinada de dilluns a dimarts.Quan vaig baixar, els bombersja havien apagat les ames, i totala part del darrere estava total-ment ennegrida i shavia fos,conclou. El vehicle va ser traslla-dat a laparcament de terra ubi-cat davant de Redessa abans quela gra lenretirs.

    Altres incidents dispersosAlgunes de les actuacions so-bre vehicles incendiats que hanportat a terme els bombers enaquest perode han comportattamb danys sobre contenidorspropers o altres vehicles aparcatsvora el que ha estat objecte de lacrema. Ms enll de lrea din-uncia dHorts de Mir, shandeclarat a Reus en els ltims dosmesos incendis a, com a mnim,tres vehicles ms: un aparcat alcarrer Sant Joan, un altre al car-rer dels Jurats i un tercer vehicleque va cremar a lavinguda deLle.

    BARRIS

    El Cam de Valls pateix en dos mesosquatre episodis de crema de cotxesEls vens dHorts de Mir asseguren que no es tracta de fets allats i demanen ms vigilncia i que sacceleri la investigaci

    CEDIDA

    Un cotxe cremat en un dels ltims episodis, que en va afectar dos.

    Sinicia una campaper promoure laconvivncia entreciutadania

    La regidoria de Convi Immigraci inicia lapanya Conviu amb Re

    promoure la convivncohesi social a Reus, icomptat amb la collabdel Ministeri dOcupacguretat Social a travssubvenci del Fons Eper a la Integraci. La cnya t un carcter preAquesta campanya tobjectiu el foment del cs a dir, recordar que las un espai collectiu. Phi hagi un respecte muttant una bona convical que tothom exercedrets i compleixi els dcomenta la regidora dvivncia i Immigraci, Compte. El material edquadrptic i un cartellconsells per promourevenatge i preservar eimmobles i el mobiliarPer tal que la campansensibilitzaci engegadregidoria de Convivncmigraci arribi al mximbre de persones, el quasha editat en catal i tell i sha utilitzat un dmolt grc, amb dibuiformat de cmic.

    Redacci

    La Fira de Reus acollir dema partir de les nou del vespre laXXI Nit del Comer i Turisme deReus, organitzada pel PatronatMunicipal de Turisme i Comer,la Uni de Botiguers de Reus i elConsell Regulador DOP Siurana.Aquest acte s la trobada anual

    dels sectors comercial i tursticde la ciutat, i compta tamb ambla participaci de cooperativesde la DOP Siurana. Est previstque unes 250 persones assistei-xen al sopar, i com ja s tradici-onal, loli doliva verge extra nouDOP Siurana ser un dels prota-gonistes del men que podran

    degustar els assistents.En el decurs de lacte es lliura-

    ran els premis i distincions queatorga el Patronat Municipal deTurisme i Comer, la Uni deBotiguers de Reus i el ConsellRegulador de la DOP Siurana.

    El Patronat Municipal de Tu-risme i Comer de Reus atorga

    el premis Turisme de Reus iIniciativa turstica. En aques-ta edici el premi Turisme deReus ser per Germans Brea,per la seva trajectria histricade ms de 40 anys al restaurantMasia Crusells de Reus i per les-for inversor en la creaci dunnou hotel, i el premi Iniciativa

    turstica per Tez Tours, per serun dels tour operadors tursticsms importants de visitants rus-sos a la Costa Daurada.

    Per la seva banda, la Uni deBotiguers de Reus (UBR) distin-gir als establiments Parisi Mer-ceria, per la trajectria histrica,Luxiform, pel desenvolupamenti la innovaci, i Olivia GarznEscola de Moda, per la creacide noves tendncies.

    A ms, el Consell Reguladorde la DOP Siurana premiar alsSupermercats Michelangelo,per la promoci de loli, i a JordiSalas, director del departamentde Nutrici Humana de la URV,pels seus treballs de recerca.

    La Fira acull dem al vespre la XXI Nit

    del Comer i Turisme de Reus

    RECONEIXEMENT

    Es lliuraran els premis i distincions que atorguen el Patronat, la UBR i la DOP Siurana

    Alumnes del Pi deBurgar participenun projecte dart

    Un grup dalumnes classes de segon dElInstitut-escola Pi degar de Reus han particun projecte del Centrde Tarragona al voltlexposici Habeas Ci lobra dels artistes BRosa anomenada MemJerusaln, 2010, creantdiverses intentant explsensacions que els prola visi de les imatges dtistes Bleda y Rosa.

  • 7/31/2019 m Tarragona 021112

    9/24

    902/11/2012diarims

    REUS

    Feliz cumpleaosdragoncita. Pap ymam.

    FELICITACIONS

    La jornada de laCambra ObjectiuPolnia atrau unadotzena dempreses

    El primer Conseller de lAmbaixada de Polnia a Madrid,Miroslaw S. Weglarczyk, va

    protagonitzar dimecres al matla jornada Objectiu Polnia,organitzada per la Cambra deComer de Reus amb la fnalitat de descobrir el potencialdun dels pasos europeus ambms oportunitats de negoci.Durant la sessi, en la que hivan participar una dotzenadempreses interessades enobrir mercat en aquest pasde lantiga Europa de lEst,Weglarczyk va destacar lesoportunitats que oereix unarealitat amb una dimensi demercat que supera els 38 milions de consumidors i queoereix importants incentiusfscals per les empreses. Conscients daquestes possibilitats la Cambra organitza pelproper mes de desembre unamissi comercial a Polnia. Estracta de leconomia ms grani rellevant dels nous pasosque shan integrat a la UniEuropea i per la seva grandria i potencial de creixement,s el mercat ms importantdEuropa de lEst, a ms de sertamb el supermercat delsucranesos, ja que la majoriadels empresaris ucranesos,especialment de les regionsms a loest del pas preereixen er les seves transaccionsvia Polnia i no dependre deMoscou. Polnia, en aquestalnia, s gran productora agr

    cola aix com de bestiar, i tamb una important productoradcid sulric, ciment, acer,camions i energia elctrica.

    Redacci

    Reus acull dem a partir de lesdeu del mat, al setzena edicide la Trobada de plaques de cavai colleccionisme en general, lasegona ms antiga de lEstat enel seu mbit. Lesdeveniment,que se celebra sempre el primerdissabte del mes de novembre,dna cita tamb a apassionats depunts de llibre, sobres de sucre,segells, monedes, taps de corona i les prpies plaques de cava.Lacte, que sestendr durant totel mat, tindr lloc a la Llotja deReus.

    Reus s una de les ciutatsms reconegudes per lafci alcolleccionisme, explica MiquelSalvad, organitzador de les

    deveniment i nomenat CavallerdHonor del Cava per lassociaciAnag presidida per Jos Martn Barcel tot just a dos anys.Aqu tenim colleccionistesmolt reconeguts, tant en monedes i segells com en altres objectes, com ara els senyors Aluja,Homededu, Vallv o Vallverd,entre molts altres, aegeix Salvad. La trobada, impulsada ambla collaboraci de la Cambra deComer de Reus i El Troc, agrupacolleccionistes arribats de dierents indrets darreu de lestat enaquesta matinal reusenca.

    En el marc de la XVI Trobada de plaques de cava i colleccionisme en general es presentar ofcialment el Catleg

    Viader, recull de plaques de cavaque va esgotar ledici enguanydegut al gran xit i que ara entreu a la llum una de nova. Enguany es presentar tamb unaplaca embotellada de Moliner iCamps i la placa commemora

    tiva que es dedicar en aquestaocasi a la fgura del Gegant Indide Reus.

    Es calcula que actualmentexisteixen a Catalunya al voltantdels 30.000 colleccionistes de

    plaques de cava. Lafci, malgrat tot, no coneix lmits: Arahi ha una nova orma de colleccionisme que sorienta a lestargetes dhotel i les etiquetes deruita, per exemple, expressaSalvad.

    Ms enll dinternetLa XVI Trobada de plaques decava i colleccionisme pren especial rellevncia en un moment enqu la major part dintercanvis esporten a terme a travs de limmens catleg que proposa internet. El et de poder realitzar elsintercanvis cara a cara enriqueixlafci pel et que oereix un espai per a rebre amics que arri

    ben de tota Espanya en un dels

    pocs esdeveniments per a intercanvis sics que existeixen, i especialment aquest que esdev esegon ms important de lEstatacaba Salvad. Molt ms encaraque per a la prpia afci al colleccionisme, lesdeveniment serveix per donar lloc a un punt dedileg entre les persones que sh

    dediquen i tamb per continuatirant endavant la tradici decolleccionisme de cara al uturLafci no est ni molt menysen decadncia, i suposa ara unasortida molt atractiva donat ques una orma de relaxaci i es

    barjo, molt necessari en aquestemps, acaba lorganitzador dela trobada.

    Aquesta no s lnica citadaquestes caracterstiques quetindr lloc durant aquests diesa Catalunya. De et, el properdissabte dia 10 de novembretindr lloc una altra trobada decolleccionisme a Vilallonga deCamp, per seguir compartint lapassi per atresorar plaques decava, punts de llibre o sobres desucre, entre molts altres objectes

    Tamb sintercanviaranpunts de llibre, sobres desucre, segells i monedes,entre altres objectes

    LLEURE

    La XVI Trobada de plaques de cava icolleccionisme, dem a la LlotjaEl Gegant Indi de Reus esdevindr la figura per a la placa seca commemorativa de ledici denguany

    Redacci

    Tots Sants a Reus s sinnim de...I va bola! i de ries de conftura i panellets. Entitats comlOre Reusenc i la Germandatde Sant Isidre i Santa Llcia vanorganitzar ahir al llarg del dia,com cada any, les ries de conftura i panellets i tamb dampolles de licors, en una de les

    tradicions i trets distintius dela capital del Baix Camp i que,a dierncia daltres ciutats quehan perdut la tradici, encara

    perdura i est ben arrelada. Precisament dimarts passat lOreReusenc va acollir la presentacidel llibre de Salvador PalomarI va bola! Ries i altres costumsde Tots Sants a Reus, en el quexplica levoluci de les ries deplats amb panellets i conftura,consolidades amb lesclat delmoviment associatiu de la se

    gona meitat del segle XIX i queperviu grcies a la voluntat deles entitats en moments de prohibici governativa. La Festa de la Confitura, ahir al mat a lOrfe Reusenc.

    OLVIA MOLET

    Per Tots Sants, les tradicionalsrifes de confitura i panellets

    CULTURA POPULAR

    Redacci

    Desprs dabordar en les dar

    reres sessions la memria delemigraci i la sanitat durantels anys 70 i 80, el cicle Testimonis, organitzat per Carrutxai lArxiu Municipal de Reus, secentrar en la propera xerradaen la vertebraci de lesperitcomarcal durant aquest mateixperode. La intervenci del ponent Joaquim M. Masdeu arespecial incidncia en com laidentitat i la cultura van servirper orjar un projecte comunitari de territori desprs del llargperode de la dictadura ranquista. La conerncia de Masdeu es realitzar a partir de dos

    quarts de vuit del vespre a lasala dactes de lArxiu de Reus,

    el proper dia 8 de novembre.La presentaci de lacte anir acrrec de Ferran Jov Hortoneda, historiador.

    Masdeu (La Selva del Camp,1948) ha estat dinamitzadorcultural i al davant de moltesiniciatives locals i comarcals. Alseu poble ha presidit lAteneu,el Cine Club, el Centre dEstudisi lOrganisme Autnom RdioTV la Selva. A ms, ha sigutregidor de Cultura, des don haimpulsat la biblioteca municipal, lescola de msica, CanalCamp i el estival de cinemaOcular, entre daltres.

    El cicle Testimonisaborda lesperitcomarcal als 70 i 80

    ACTIVITATS

    Joaquim M. Masdeu parlar didentitat

  • 7/31/2019 m Tarragona 021112

    10/24

    10 diarims 02/11/2012

    CAMP DE TARRAGONA

    La Cooperativaagrcola de Cambcelebra la Festa deNou aquest diume

    La Cooperativa Agrcolxa Agrria de Cambrils aquest proper diumeseva Festa anual de lOAquesta celebraci es pa terme com ja s habituinstallacions que la coo

    va t a la carretera de Caa Montbri i que consisun esmorzar popular tir de les nou del mat,preu de 3 euros el tiqumateix, a banda daquetamb es podr comprnou i altres productesCooperativa posar a lai a disposici de tots que en vulguin, visitaExposici Cambrils Orgic i gaudir de les divertuacions dels grups locamenitzaran lacte querebre desenes de pecom cada any. Laura Gm

    Laia Daz

    El Xiquets de Tarragona no snencara colla de gamma extra,per desprs del que van fer ahirja salbira que no tardaran gaireen fer-ho. Va ser en la segonaronda, desprs de descarregarun impecable i perfectssim 3de9folrat en la primera, quan elsmatalassers van intentar passara la histria. Sense ni tan solsdesmuntar un peu, el 5de9 ambfolre ratllat va anar amunt enmigdel silenci sepulcral que shaviafet a la plaa de la Vila de Vila-franca. Amb un folre molt benparat, van pujar teros, quarts,quints, sisens, per quan haviende comenar a collocar-se elsdosos lestructura va comenara tremolar i es va decidir tirar-laavall i desmuntar-la.

    Per lluny de renunciar a feruna gran diada, els Xiquets van

    optar per tirar un paradssim4de9f en la tercera ronda i un5de8, que es va haver de defen-sar bastant, completant aix lasegona tripleta mgica de lany.No shavia aconseguit carregar el5de9f (tot i que els castellers de lapinya asseguraven que haurienpogut aguantar i que desprs dedescarregar el quatre es van sen-tir a plaa crits de cinc de nou,cinc de nou!), per la satisfaccidels matalassers de marxar deplaa amb un intent desmuntatde 5de9 folrat i una tripleta eraimmensa. Una actuaci que dei-xa entreveure que la temporadavinent, si res no es tora, Tarra-gona podria tenir dues colles degamma extra.

    El cap de colla dels Xiquets,Roger Peir, va assegurar quehem evidenciat molta feina imolta convicci, sabem que era

    un desenlla possible perqu te-nem canalla que no havia pujatmai en un castell de nou, pers meritori que ho hem afrontatamb una actitud molt positivai poder fer una tripleta mgicasempre s un luxe.

    Millor diada de la histriaAra b, lautntic espectacle ala plaa de la Vila el van oferirels Castellers de Vilafranca. Elsverds van completar la millordiada de la histria castelleradesprs de carregar el 2de9 folrat

    sense manilles, el 4de9 sense fol-re, el 7de9 amb folre i el pilar de 8amb folre i manilles.

    Lespineta dels verds era poderdescarregar per primera vegadala seva torre de nou sense ma-nilles. nicament ells lhavienaconseguit carregar en dues oca-sions i ahir la histria es va tornara repetir. Quan la canalla comen-ava a sortir la frgil estructuraes trencava i deixava als verdsamb un cert mal gust de boca.Per en la segona ronda van tor-nar a descarregar, en menys dunmes, el seu segon 4de9 sensefolre, en aquesta ocasi una micams treballat que el del Concurs,i en la tercera van portar a plaaun castell indit, una estructu-ra mastodntica que mai ninghavia provat, el 7de9 amb folre.Quan lanxaneta va aconseguirfer les dues aletes, la plaa es vaensorrar entre crits i aplaudi-ments que van anar augmentant

    de volum a mesura que les cami-ses verdes anaven desvestint unaestructura que mai ning haviavist mai en directe.

    Per arrodonir-ho els verds vanacabar lactuaci descarregantun pilar de 8 amb folre i manillesque van haver de defensar commai, per que els hi va permetreanotar-se aquest Tots Sants de2012 la millor diada mai vista dela histria dels castells.

    A plaa tamb hi havia elsCapgrossos de Matar, que vandescarregar el 3 i el 4de9 folrat ivan carregar el seu segon 2de9amb folre i manilles de la tempo-rada i els Castellers de Sants quevan marxar havent descarregarel 5de8, el 7de8 i carregant el se-gon 3de9 amb folre de lany.

    Ara que la temporada s apunt dacabar ning podr ne-gar que aquest 2012 romandr ala memria com un dels millorsanys de la histria dels castells.

    CASTELLS

    Tripleta mgicadels matalassersamb regust agamma extraEls Castellers de Vilafranca van completar la

    millor diada de la histria del mn casteller

    ACN

    Intent desmuntat de 5de9f dels Xiquets de Tarragona i 2de9 amb folre sense manilles dels verds.

    Crtiques delshotelers el primerdaplicaci de limturstic

    El primer dia de laplicanou impost turstic es vahir amb normalitat als

    de la Costa Daurada, peles crtiques de lAssHotelera Salou-CambPineda. Els clients i sels informa. Resulmica ms complexe qtracta de turistes qucomprat el viatge mitjoperadors turstics i ebar es pensen que hotot pagat. explicava avier Roig, membre de ljunta de lAssociaci HSalou-Cambrils-La PAleshores s com si els sis Benvingut Mr. Marsun euro per persona i dique hi ha.... Tot i que lci de limpost que als turistes per dia i queentre els 45 cntims i eeuros es va ajornar, paci hotelera considesha executat de forma pitada. Lentitat denunfet, el que considera uncomparatiu. Hi ha difeimportants entre Bari la resta del territori. all els preus mitjos els de la resta de CatEs cobra per estada i la Costa Daurada, les sn ms llargues, es va Xavier Roig. LAsshotelera Salou-CambPineda comenava ahircar el nou impost amb udels hotels oberts i a

    previsi daconseguir udocupaci durant aqude setmana. La meitat dtancaran diumenge.

  • 7/31/2019 m Tarragona 021112

    11/24

    1102/11/2012diarimsCATALUNYA-ESPANYA-MN

    FELICITACIONS

    De tus hijos, nietos y seresqueridos te deseamos un felizaniversario, te queremos.

    Muchas felicidades al rey dela casa por estos 70 aos tanestupendos. Te queremos,Emma, Martina, tu mujer ehijos.

    Envia el text i la foto de qui vulguis felicitar a [email protected]

    Muchsimas felicidadesguapa!! Esperamos que esteao sea muy especial y que locompartamos contigo, te de-seamos lo mejor, te queremos!

    EFE

    Tres noies van morir la matinadadahir i altres dues es troben enestat crtic desprs de patir sen-gles aturades cardiorresspirat-ries durant una festa de Hallowe-en celebrada al recinte MadridArena, a la Casa de Camp.

    Els serveis demergncia vanrebre un avs cinc minuts perdamunt de les quatre per aten-dre diverses joves, dentre 18 i 25anys, que es trobaven en atura-da cardiorrespiratria dorigentraumtic per aplastament, pos-siblement en patir una caiguda iser arrossegades, ja que hi haviaun gran nombre de personesconcentrades.

    Dues de les noies van morir alinfermeria del recinte, desprsde ms de 30 minuts dintent dereanimaci i una tercera ho fa veren arribar a lHospital Clnic. Lesaltres dues es troben en estat cr-tic a lHospital Doce de Octubre i

    la Fundaci Jimnez Daz.Segons la Direcci Superior de

    la Policia, van ser una bengala idiversos petards els que podri-en haver originat lestampida, jaque, segons les mateixes fonts,els assistents podrien haver con-fs les detonacions amb trets.Altres fonts de la investigacihaurien precisat que la policiava comenar a rebre diversestrucades procedents de linteri-or del recinte ns a dos quartsde cinc de la matinada, alertantde lallau. No va ser ns a tresquarts i cinc minuts de set delmat quan es va poder desallotjartot el local.

    En arribar al lloc dels fets, elsefectius policials van comprovarque, efectivament, alg haviallenat una bengala en un delspassadissos i, a causa de lallau,es van produir les tres vctimesmortals i les dues ferides greus.

    Una de les vctimes mortals

    respon a les inicials de K.E.C.,nascuda a Madrid lany 1994, ialtra s R.O.P, nascuda tamb aMadrid i al mateix any. La terceravctima mortal no va ser identi-cada correctament, ja que lesseves empremtes no coincidienamb el document didentitatque portava. Una de les feridesrespon a les inicials de M.T.A.V.,nascuda a Madrid lany 1992.

    En total, es van vendre 9.650entrades de les 10.600 que hihavia disponibles, segons va as-segura lempresa Diviertt S.L.,organitzadora de lesdevenimenti, entre els assistents, nhi haviaque parlaven de certes irregula-ritats. Les germanes Isabel i AnaAparicio, de 21 i 18 anys, respecti-vament, van assegurar que a lin-terior del recinte hi havia menorsi que en cap moment els van de-manar el DNI. No me lhan de-manat ni aquesta nit ni mai queha vingut, deia Isabel Aparicio.

    TRAGDIES

    Moren tres noies i dues en

    estat crtic en una festa de

    Halloween a MadridUna bengala i diversos petards haurien estat els causants de lallau en elMadrid Arena; lempresa organitzadora havia venut 9.650 entrades

    Augmenta a 37 elnombre de morts a laciutat de Nova York perlhurac Sandy

    Almenys 37 persones ja hanperdut la vida a la ciutat deNova York a causa del devasta-

    dor pas de lhurac Sandyperla costa est dels Estats Units,segons va anunciar ahir lal-calde, Michael Bloomberg,qui va advertir que la xifra potcontinuar pujant. Lalcade no-vaiorqu va detallar que duesde les vctimes mortals van serdos nens aplastats per un ar-

    bre, pel que va urgir als ciuta-dans a mantenir-se lluny delsparcs. Bloomberg va recordarque la policia i els bombersseguiran visitant porta perporta les zones ms afecta-des per comprovar si hi ha msvctimes i si els habitants decada habitatge tenen necessi-tats concretes. De moment, laGurdia Nacional distribuirun un mili dpats preparatsi milions dampolles daiguapotable a les quinze rees msafectades pel temporal ns elcap de setmana. Tamb shaninstallat fonts en les zonesque han quedat sense submi-nistrament daigua potable. Ams, lajuntament repartir unmili de fulletons en castell,rus i xins amb instruccions irecomanacions. EFE

    Lo Imposibles la pellcula espanyola ms taquillera de la histriaamb 27,5 milions deuros, segons Rentrak Spain, que calcula les da-des de taquilla de cinemes a Espanya. El lm del director catal JA. Bayona ha batut un nou rcord desprs de comptar, en la sevaestrena, amb 1.400.000 espectadors i, en 11 dies, han estat ms de2.700.000 les persones que han passat per taquilla. ACN

    El conseller de Territori i Sostenibilitat, Llus Recoder, va avanaahir que lexpedient informatiu a Renfe per incompliment reiteradels serveis acabar amb una sanci i important. En una entre-vista a El mn a RAC1, va argumentar que loperadora no tracta elsciutadans com es mereixen. No s un servei propi del segle XXI aix s absolutament intolerable, va insistir.ACN

    Aena ha pactat un ERO que afectar 1.600 treballadors, i s la pri-mera que sacull al Reial Decret del govern espanyol que facilita elsacomiadaments collectius de treballadors pblics per motius econmics. La companyia, que arma que lobjectiu s millorar lecincia de la xarxa aeroporturia, aportar les despeses de desocupaci daquest collectiu en cas que lempresa tingui benecis.ACN

    Lo Imposible, flm espanyol ms taquiller

    La Generalitat sancionar Rene

    AENA presenta un ERO de 1.600 treballadors

    CINEMA

    TRANSPORT FERROVIARI

    ECONOMIA

    Mas, perplex per ladecisi del JEC sobre elvdeo les eleccions

    El president de la Generali-tat, Artur Mas, es mostravaahir perplex per la deciside la Junta Electoral sobre lacampanya institucional ambmotiu de les eleccions del11-N, que nega la potestat delestament per fer una campa-nya per animar a votar qes-tionant si la decisi va en lalnia de la qualitat democr-tica. Joan Herrera (ICV), vademanar a CiU que pagui els271.000 que ha costat lespot.

  • 7/31/2019 m Tarragona 021112

    12/24

    12 diarims 02/11/2012

    BELLESA I SALUT

    Redacci

    Del cert s conegut que el mars una font inexgotable de vida,plaer i tranquillitat, per tam-

    b ho s de bellesa. En concret,en el mar hi ha un gran nom-

    bre despcies vegetals, de lesquals, en destaquen les algues,que aporten molts benecis alorganisme, i especialment ala pell.

    Les algues sn molt utilitza-des en diferents camps com elde la medicina, la diettica, lafarmacologia, agricultura i cla-rament en lesttica.

    AplicacionsLes algues marines sn lingre-dient principal de molts trac-taments de bellesa. En els cen-tres desttica i spas i zones dewellness sofereixen sessions de

    bellesa amb algues, com embol-calls de tot el cos. Aquests vege-tals marins sn coneguts per laseva aplicaci en tractamentscontra lestrs, la cellulitis, laacciditat, lexcs de pes i lesmancances vitamniques i dhi-

    drataci de la pell. Aix mateix,tamb sn molt tils per palliarels desordres de les pells deshi-dratades o agredides per la con-taminaci.

    Amb tot aquest ventall dusos

    es pot deduir que els benecisque aporten les algues en les se-ves diferents aplicacions tambsn molts. En termes ms gene-rals ajuden a recuperar la salut,tonicitat, bellesa i relaxaci de

    la pell, en concret, i del cos enmbit ms ampli.Abans denumerar els bene-cis, cal conixer que per gau-dir-ne el mxim s necessari unprocs per convertir les alguesen productes ds tpic o oral.En aquest sentit hi ha els pro-cessos de liolitzaci i micro-esclatat.

    Els beneficisIndepentdentment del tracta-ment, les algues marines snacceptades, quan sapliquensobre els cos, ja que es produ-eix una bio-fusi. Amb aquestsvegetals, es reequilibra la hidra-taci de la dermis i lepidermis,ja que tenen un fort poder pe-netrant, es tonica la pell i t unefecte desintoxicant, ja que fa-cilita una millor eliminaci delsdesfets a nivell de les glndulessudorperes i sebcies, a ms deser una font millor de vitalitatcutnia. Lefecte que produeixun cop sapliquen s que la pellqueda ms tera i illuminada,en conjunt, ms bonica.

    BELLESA

    Els tractaments de bellesa que venen delmar: laplicaci de les algues marinesAquests vegetals marins sn una font rica en minerals, vitamines, pigments, partcules i sucres molt beneficiosos per a la pell

    Les algues es poden aplicar en diferents tractaments.

    CEDIDA

    Redacci

    Prop de 40.000 persones mo-ren cada any per causes re-lacionades directament amblingesta dalcohol, segons hanrecordat experts de la Federa-ci dAlcohlics RehabilitatsdEspanya FARE, que tambhan assegurat que ledat dini-ci en el consum ha tornat a

    baixar i se situa a lentorn dels13 i 14 anys.

    Els entesos en la matriahan assenyalat que el 4% de

    la poblaci general presproblemes derivat de lahol. A ms hi ha cada vems una major presncidones alcohliques, i s qpercentatge, se situa en uncada quatre homes.

    La mxima preocuppels sanitaris s ledat ddel consum, ja que si la msha instaurat als 13,7 asignica que hi ha nenscomencen a tastat lalcoho11 anys, fet molt negatiu.

    SALUT

    El consum dalcohol, unproblema cada vegada mpreco en edatProp de 40.000 persones moren cada any per causesrelacionades amb lingesta alcohlica

  • 7/31/2019 m Tarragona 021112

    13/24

    1302/11/2012diarims

    BELLESA I SALUT

    Anne Mller presenta la gamma Sensitive ge-Retard

    PROPOSTES

    Anne Mller ha desenvolupat, una vegada ms, productes daltatecnologia per oerir una alternativa efca, honesta i autnticaper a les pells sensibles, amb la gamma nica de productes per apells sensibles que retarda el seu envelliment.

    Redacci

    Es llana per primera vegadaa lestat espanyol un diagns-tic prenatal no invasiu que

    permetr una detecci precodanomalies cromosmiques,com la sndrome Down, sensecap risc per al nad.

    El test es basar en analit-zar lADN etal a la sang de lamare i es podr er servir desde a partir de les deu setmanesde gesti.

    Aquesta prova estar dispo-nibles a partir del mes de ge-ner de lany vinent a una cin-quantena dhospital darreu

    de lestat, sobretot, en centreshospitalaris privats, segons elslaboratoris que lhan creat.

    Aquest nou mtode de di-agnstic, que tampoc no s in-vasiu per a la mare, es basa enels nous avenos en genmicai tecnologia de seqenciacimassiva.

    SALUT

    La sang materna servir perdiagnosticar la sndrome de Down

    Redacci

    El Departament de Salut de laGeneralitat de Catalunya haet pblic recentment unesdades positives pel que a ala seguretat ailimentria i sque els casos de salmonellosishan redut en un 50% en sisanys, passant dels 3.790 casosel 2004 als 1.693 al 2010. Aixmateix, tamb han disminutels brots de malalties de trans-missi alimentria causats per

    la salmonella, passant dels 39al 2006, als vuit registrats du-rant el 2010.

    El Departament de Salutde la Generalitat ha destacat,veient aquestes xires, les mi-llores en lagument desorostant per part de ladministra-ci com els avicultors, ambmesures de bioseguretat i va-cunant les gallines ponedoresper tal de reduir la presnciadel bacteri.

    SALUT

    Els casos de salmonellosi esredueixen un 50% en sis anys

    Custo Barcelona presenta elseu perfum Glam Star

    PROPOSTES

    Aquest nou perum de Custo

    Barcelona est pensat per ladona emenina amb un toc deglamour i sensualitat.

    ACN

    La meitat de la poblaci cata-lana t excs de pes, tot i queel sedentarisme sha redut aun dels seus nivells ms bai-xos dels ltims anys, per sotadel 20%. Sn conclusions delEnquesta de Salut de Catalu-nya corresponent al 2011 i queaquest dilluns ha et pblica elDepartament de Salut.

    El 50,3% de la poblaci de18 a 74 anys t excs de pes, jasigui sobreps o obesitat. El58,2% sn homes i el 42,1%sn dones. Es tracta duns per-centatges similars a la mitjanadels pasos europeus analitzats.Respecte al 2010, hi ha hagutun augment de gaireb 3 punts,ja que aleshores un 47,4% de lapoblaci tenia sobrepes.

    Mentrestant, lenquestamostra que el sedentarisme en-tre la poblaci catalana se situaen un dels seus nivells ms bai-xos dels darrers anys. En con-cret, un 19,1% de la poblaci ssedentria, un 17,2% dhomes iun 21% de dones. El 58% de la

    poblaci de 15 a 69 anys realitzauna activitat sica moderada,les dones ms que els homes, iel 13,6% una activitat sica alta,en aquest cas els homes msque les dones.

    El responsable de lenquesta,Ricard Tresserras, ha consta-tat una millor prctica dacti-vitat sica per ha remarcatque lobesitat no noms depn

    daix, sin tamb de la in-gesta denergia, no noms delconsum. En aquest sentit, haapuntat que lalimentaci no sla ms adequada que podria ser,sobretot en quantitat.

    Hbits alimentarisDe et, el 88% de la poblaci nosegueix les recomanacions so-bre els bons hbits alimentaris.

    En la poblaci general, es con-sidera un bon hbit la ingestadiria de cinc racions de ruitai/o verdura. Lany 2011, l11,4%de la poblaci general segueixaquesta recomanaci, delsquals un 8,7% sn homes i un14,1% dones. Entre els menors,es redueix fns el 6,5%.

    Pel que a al consum de ta-bac, es mant i gaireb un 30%

    de la poblaci es declara uma-dora. Es tracta dun percentat-ge que se situa per sobre de lamitjana europea. Tres de cadadeu persones de 15 anys i msumen diriament o ocasional,dels quals un 35,8% sn homesi un 23,4% dones. El percen-tatge de umadors diaris s del26,3% i el de umadors ocasio-nals del 3,2%.

    En lmbit de les prctiquespreventives, el 50,3% de la po-blaci es pren la tensi arterialperidicament i el 57,4% esrevisa el nivell de colesterol ala sang. A ms, el 60,8% de lapoblaci de ms de 60 anys esvacuna anualment de la grip i el48,5% de les dones de ms de 15anys es a una mamografa peri-dica, percentatge que augmen-ta fns al 891,2% en les dones de50 a 69 anys. El programa po-blacional de detecci de cncerde mama a Catalunya ha com-portat un increment en la prc-tica peridica de la mamografai una reducci de les diernciesper territori i classe social.

    Percepci de bona salutLany 2011, el 80,1% de la po-blaci tenia una bona percepcide la seva salut. En comparaciamb altres pasos europeus, elpercentatge dhomes amb unbon estat de salut (84,2%) s ele-vat, mentre que el de dones ambbona salut (76%) se situa en unaposici intermdia.

    INFORME

    El 2011, el 80% dela poblaci generaltenia una percepcibona de la sevasalut

    La meitat dels catalans t sobreps, tot i queel nivell de sedentarisme sha redut moltAquesta s una de les conclusions que sestreu de lEnquesta de Salut de Catalunya corresponent al 2011

    El percentatgedexcs de pes en lasocietat catalana ssimilar a la daltrespasos europeus

  • 7/31/2019 m Tarragona 021112

    14/24

    14 diarims 02/11/2012 OPINILes cartes alDiariMs, poden fer-les arribar a la redacci per correu (carrer Manel de Falla, 12, baixos. 43005 de Tarragona o carrer Alcalde Joan Bertran, 30. 43202o mitjanant el correu electrnic ([email protected] o [email protected]). El diari es reserva el dret de publicaci de les cartes i de no donar rles mateixes. Les cartes no seran retornades i no han de superar el mxim de vint lnies. Les cartes han danar signades indicant el nmero de D.N.I. i el telfon de

    Edita:Tamediaxa, S.A.DL: T-1609/2001issn: 1579-5659

    Director General:Carles Abell

    Cap de publicitat:Contxi JoanDisseny editorial:Carles Magran

    Cap de distribuci:Jaume Caada

    Directora: Slvia Jimnez.[[email protected]]Redacci: Laia Daz, Vicente Izquierdo,Alba Porta, Susanna Cases, MnicaPrez.Especials:Laura Gmez.Tancament: Mario Lpez.Fotografa:Cristina Aguilar, Olvia Molet.Edici de publicitat: Sara Sorando.Distribuci: Marta Lpez.Administraci:Nria ClosPublicitat:Maria Molleda, M. Jess del Hierro,Merc Ripoll, Antnia Turull.[[email protected]]Imprimeix: Indugraf Oset, S.A.

    Distribuci

    controlada:

    Manel de Falla, 12, baixos.43005 TARRAGONA977 21 11 54 Fax 977 21 47 21

    C/Alcalde Joan Bertran, 30.43202 REUS977 32 78 43 Fax 977 31 09 41

    Amb la collaboraci de:

    www.diarimes.com - www.facebook.com/DiariMes

    Els mitjans de comunicaci socialALS QUATRE VENTS

    Fa 81 anys, el 12 de febrer de 1931, GuillermoMarconi, inventor de la rdio, va arribar alVatic amb una emoci especial. Pius XI li ha-via encarregat la construcci duna emissorade rdio vaticana i aquell dia comenarien lesseves emissions al mn amb unes paraulesdel Papa, que van ser tan solemnes com horequeria locasi: Escolteu terra la paraulade la meva boca [], ou i escolteu, poblesllunyans.

    Hi ha una fotograa que mostra el pont-fex al costat de linventor, i s un testimonidel valor que manifestava qui era cap de lEs-glsia per aquest nou instrument de comuni-caci. Recordo sobre aix una altra fotograa,que ara resulta curiosa, de Pius XII escrivinta mquina, una Olivetti que li havien rega-lat. Cada poca t els seus mitjans tcnicsdescriptura i de comunicaci. Bill Gates se-ria potser el Marconi de la nostra poca. Eldesenvolupament que ha tingut el mn delsordinadors i lInternet converteixen en llunyel temps en qu no existien, tot i ser mitjans

    tan recents.Aquesta reexi ve a tomb dels comentaris

    que vaig realitzant aquest any a propsit delscinquanta anys del comenament del conciliVatic II. Un dels decrets daquest Concili vaser dedicat als mitjans de comunicaci social,

    i encara que ha passat gaireb mig segle desde la seva publicaci i els mitjans tcnics hancanviat tant, el seu contingut s de gran actu-alitat. Tant si es tracta dinformaci a travsde la vella premsa escrita com si t com a su-port els ltims invents de pantalles tctils, elmissatge contingut en aquest decret mereixser tingut en compte.

    El Concili lloa la llibertat dinformaci,

    insta a la presncia de catlics en els mit-jans, demana la creaci docines de premsade lEsglsia, estableix una jornada anual demitjans de comunicaci social i anima a afa-vorir la producci de programes i espectaclesdels quals puguin gaudir les famlies.

    Alhora assenyala alguns perills que, avuims que ahir, es revelen molt reals. Crida a

    respectar la veritat per damunt de tonotcies, a protegir la dignitat de les pei la seva intimitat, a rebutjar lexaltacipassions humanes i a no caure en lexpde sentiments baixos. Si observem lestima que a vegades es t per la verit

    se sotmet a interessos de partit o de ni la dedicaci de molts programes telo dInternet a conrear instints bsics tot a lexplotaci del dolor ali, o a enintimitat de les persones, veiem com de necessries les orientacions concili

    Com tota activitat professional, eldisme i la comunicaci social en gennen llums i ombres. Quan em reuneix

    els periodistes, cosa que faig habituade manera especial en la festa de Sancesc de Sales, els agraeixo la seva tas

    ben orientada, s una aportaci impper a fer un mn millor, el que passa ppecte a aquests valors que, fet i fet, derla seva major part de lEvangeli materaula que, no en va, signica bona no

    JAUME PUJOLArquebisbe de Tarragona

    La dels periodistes, s uaportaci impagable perun mn millor

    Crida a respectar la veritatper damunt de tot en lesnotcies

    I mentrestant, qu?TRIBUNA

    El pitjor s que penso molt en els lls, sap?.Si fos per mi i el meu marit no em sabria tangreu per s molt trist veure com convidenels nens a festes daniversari i thas dexclou-re perqu no tenim diners. Ara al gran li famolta illusi jugar a futbol amb els amicsdel cole per no podem pagar lactivitat ex-traescolar ni comprar lequipament esportiuque ens demana. Aquestes paraules esfere-dores, que fan posar la pell de gallina, les vaigescoltar ahir mateix per part duna personaque es va dirigir a mi quan sortia del Parla-ment. Ella i el seu marit estan a latur, hanexhaurit ja la prestaci per desocupaci, i es-tan a lespera que el Govern dels millors elspagui la prestaci de la renda mnima dinser-ci (426 euros al mes) que tenen reconegudaper, de manera increble, no estan cobrant(!). Mentre, han danar tirant com poden ambles pensions dels avis. Una cura de realitat

    com aquesta, que ens situa de ple en la tra-gdia diria que viuen milers i milers de fa-mlies catalanes, convindria que escoltessinels candidats de CiU i PP que es passen el diaparlant de les banderes.

    I s que el dia 25 hi ha eleccions al Parla-ment i aquests dies, els candidats de la dretaintenten excusar la seva espantosa gesti deGovern amb discursos patritics abrandatsi apellant al sentiment de pertinena pertractar docultar la situaci dramtica queviuen molts ciutadans per culpa del fracsde les seves poltiques que es poden resumiren retallades (de drets socials, de prestacions,dajudes, de serveis pblics, etc.) i absnciadestmuls a leconomia com per exemple laverda que, a ms de generar milers de llocs

    de treball s clau en la lluita contra el canviclimtic que tan necessria veiem aquestsdies amb lhurac a USA o el tsunami de Fu-kushima.

    Per malgrat lhoritz lluny sigui la inde-pendncia ara ja pel 2020 segons Artur Maso b lEspanya eterna salvada in extremis per

    un general de brigada de la Guardia Civil

    ,el dia 26 de novembre, el 27, el 28, etc. la per-sona a la qual em referia en linici daquestarticle tindr el mateix problema que t avui,s a dir, sobreviure als efectes devastadorsde la crisi econmica, i com ella milions depersones al nostre pas. Per tant, pensant en

    el benestar de la immensa majoria dels cata-lans i catalanes, s de sentit com preguntara CiU: i mentrestant, qu?. Mentre arriba el2020, qu penseu fer ? Barallar-vos cada dia aveure qui la diu ms grossa, creant incertesesen els mercats i, el que s pitjor, augmentant

    la pobresa i la fractura social?Com que sn incapaos de donar cap res-posta concreta a aquesta pregunta, perquhan demostrat quan estan al Govern que tansols saben retallar i que aix ni tan sols ser-veix per reduir latur que, per contra, sha dis-parat amb CiU i PP ns a mxims histrics,els socialistes si volem fer propostes en posi-tiu que donin una resposta real als problemesreals dels tarragonins i tarragonines.

    Per aix proposem i farem des de la Ge-neralitat que paguin ms aquells qui mstenen a travs duna nova tributaci sobreles grans fortunes, recuperarem limpost desuccessions per aquells que heretin patri-monis de gran volum i modicarem limpostde patrimoni i pujarem els tipus progressius,

    nous impostos a les activitats que anegativament el territori o les nucleartransaccions nanceres. I per qu toPer garantir que cap ciutad es quedingressos i sense una educaci i una pbliques de qualitat mentre CiU, irrsablement, es dedica a suprimir im

    que suposen que la Generalitat deixgressar 300 milions deuros en pleneconmica i mentre executa retallades i laltre tamb. Ho fem per una contica, perqu no volem una societat ontre les classes populars i mitjanes s

    breixen a un ritme vertigins una pet

    de la poblaci, entorn de l1%, veu comnivell dingressos no para de crixer que CiU i PP governen a Catalunya i Ela venda de productes de luxe, per exels iots de gran eslora, sha incremen25%) grcies a les exempcions scals a

    des pels Governs patriotes de la dreAix, mentre la mare a la qual em abans continua angoixada per intennar benestar als seus lls, el senyor prepara per anar a Brusselles per intonalitzar el conicte i el senyor Rajohauria de dedicar tots els seus esfora president del Govern a reactivar lmia), es disposa a volcarse en las elecatalanas para que el PP obtenga el msultado. I mentre els qui se les donentriotes parlen de les banderes, la taxa dha superat el 25%, i la de pobresa i desocial superen els registres ms alts detria. I els patriotes de veritat sn maroblidats, menystinguts i, si gosen aixveu, condemnats.

    XAVIER SABATDiputat del PSC al Parlament perTarragona

    Els patriotes de veritatsn marginats, oblidats,menystinguts...

    Mentre arriba el 2020, qupenseu fer? Barallar-vos aveure qui la diu ms grossa

    Nova tragdia per una aglomeraci en la que havia de ser una jor-

    nada festiva. Les tragdies prvies sembla que no han ser vit per

    evitar que dimecres a la nit tres noies perdessin la vida a una festa

    a Madrid. Tres noies van morir i dues ms es trobaven ahir encaraen estat crtic arran duna allau humana que shavia produtdurant una festa de Halloween a Madrid. La celebraci tenia lloc

    dijous de matinada en el recinte Madrid Arena, situat a la Casa de

    Campo de la capital. Segons informa el servei demergncies de

    lAjuntament de Madrid, les joves haurien tingut una aturada car-

    diorespiratria. Daltra banda, segons sembla, el llenament de

    petards o bengales haurien provocat una gran estampida. Espan-tades pel so, els milers de persones que es trobaven concentrats

    a lespai van comenar a crrer. Sembla, doncs, que res va poder

    aturar, dentrada, la tragdia ahir. Per desprs dels successos del

    Loveparade dAlemanya en la que van morir diverses persones,

    entre aquestes dues tarragonines, sembla mentida que ning

    hagi apres la lli. Es desconeix, ara per ara, de quina manera les

    persones que van introduir els artefactes a la festa van aconseguirfer-ho. Manca de civisme, est clar per una banda i la manca

    de control a la sala per laltra van sumar un coctail mortal per

    a les noies. Incomplir la normativa de seguretat als locals no

    serveix de res si la gent no s responsable.

    Una estampida provoca lamort de tres noies

    EDITORIAL

    + CONFIDENCIAL

    Missi impossible periodsticaLa plaa de la Vila de Vilafranca es va omplir ahir de castellers, degent amb ganes de veure bons castells, per tamb de molts peri-odistes i fotgrafs que havien de cobrir la diada castellera de TotsSants. El primer incovenient de la jornada va ser que alg haviaposat silicona en el pany dun dels edicis on els periodistesshavien de collocar per oferir la retransmissi en directe, amb laqual cosa es va haver danar a buscar una grua perqu alg hi ac-ceds des duna balcona i pogus obrir la porta des de dins. Per siaix fs poc, els fotgrafs de les colles shavien de trobar muntata plaa un entarimat que els hi permets captar les imatges desduna certa alada perqu shi poguessin veure tots els pisos delcastell. Lentarimat hi era, per era petit, estava ple de cmeres detelevisi i no aixecava ms dun pam de terra amb la qual cosa era

    molt difcil poder capturar una imatge dels castells a les que ha-bitualment estem acostumats. Ara, no nhi ha com prendre-shoamb calma i suplir el mal humor amb grans castells.

  • 7/31/2019 m Tarragona 021112

    15/24

    1502/11/2012diarims

    ESPORTS

    Mnica PrezEl partit amists que havia den-frontar avui el CF Reus amblIberos ha quedat susps des-prs que els convocats per a lacita del conjunt que presideixPedro Pajuelo patissin un acci-dent de trnsit durant el des-plaament a la capital del BaixCamp.

    Laccident va tenir lloc enel mat dahir, quan lequip deChamber engegava el viatgeprevi a la disputa de lencontre,previst pels roig-i-negres peraprotar la jornada de descansde lliga. En total, 18 jugadors vi-atjaven en direcci a Reus, onzedels quals ho feien al monovo-lum que es va veure implicat enel sinistre, i la resta en dos cot-

    xes particulars ms.Alguns dels futbolistes van

    patir lesions, per noms lesdun dells semblaven reves-tir una especial gravetat en elmoment en qu es van produirels fets. Hassan Tarek, dorigenegipci, va haver de ser traslladata lhospital com a conseqnciadel traumatisme cranioencef-lic que havia patit durant lac-cident, que va tenir lloc encaraa la sortida de Madrid. Un altrevehicle hauria colisionat amb elmonovolum impactant sobre lanestra al costat de la qual viat-java Tarek, provocant-li diversesferides.

    Finalment, per, es va des-cartar una possible intervencide qu shavia parlat en un pri-

    mer moment i es preveu que eljugador sigui donat dalta en unparell de dies.

    Poques hores desprs de lac-cident, el propi Pajuelo demana-va disculpes pel fet que shagusde suspendre el partit, tot mos-trant la preocupaci de la restade lequip per lestat dalguns ju-gadors i especialment per levo-luci de Tarek.

    LIberos s un equip dideo-logia i principis catlics, fundatlany 2004, que en la seva curtatrajectria ha comptat amb 400futbolistes procedents de gai-reb totes les parts del mn. Elconjunt madrileny ha disputatpartits contra clubs nacionals iinternacionals, participants a laChampions i lEuropa League.

    LIberos CF pateix un accident detrnsit de cam a lamists a Reus

    FUTBOL

    Un dels jugadors, hospitalitzat per un traumatisme cranioenceflic

    Vicente M. Izquierdo

    El Gimnstic de Tarragona volconrmar la seva millora al Mu-nicipal Sagnier. Hi jugar dem,contra el Gav (en directe perEsport3), en una jornada lligueraclau perqu els tarragonins po-sin de manifest que sn un equipque vol aspirar a objectius gransi que el triomf de dimecres alsquarts de nal de la Copa Cata-lunya (0-3 davant del Reus) no vaser un miratge.

    Per aconseguir-ho, Javi Sala-mero haur dutilitzar les millorsarmes que tingui disponibles i,per aquest motiu, podria presen-tar alguns canvis a lonze inicialrespecte al que va proposar en el

    darrer duel lliguer.Homes com Alberto Benito

    o Albert Virgili, titulars a Reus ique, sobretot en el cas daquestdarrer van ser decisius en el tri-omf contra el rival provincial,tenen molts nmeros per ser dela partida en un camp del que elNstic t mals records, ja que son va quedar eliminat a la Copadel Rei, amb remuntada inclosaper part dels del Llobregat (2-1).

    Per afrontar el duel, Salame-ro comptar amb Rubn Prez ala porteria i, en defensa, podriaapostar per Alberto Benito al la-teral dret, Fran Vlez a lesquerrei Xisco Campos i Mairata a leix,tot i que Aleix Coch tamb t op-

    cions de prendre-li el lloc a algundels dos veterans.

    Ocupar un dels dos llocs dela medullar, amb tota seguretatCarlos de Lerma, qui podria estaracompanyat per Juanjo BezaresLa banda dreta seria per JoaqunCaldern, mentre que lesquerra se la rifarien Dani Quintana Aarn Bueno. La gran sorpresa espodria produir a la punta datacon De la Espada sembla tenir unlloc xe i el seu acompanyanpodria ser Virgili, desprs de ledues dianes que va anotar dimecres en el duel coper. Tot i aixSalamero no mostrar les sevecartes ns avui, quan lequip tor-nar a entrenar.

    FUTBOL

    Salamero vol estrenar el seucaseller de triomfs al PratEl partit ser retransms en directe dem a partir de les dotze per Esport3

    Redacci

    Al Club Tennis Tarragona se liva escapar ahir la primera opor-tunitat per aconseguir la per-manncia a la mxima categoriadaquest esport a nivell nacionaldesprs de perdre per 6-0 davantdel Club Tennis Barcino en laprimera jornada del CampionatdEspanya per equips absolutque es sest disputant a les sevespistes des davui i ns dissabte.

    Els tarragonins tindran aquestavui la segona oportunitat perpoder dassegurar-se la conti-nutat matemtica a la mxima

    categoria en les seminals per la

    permanncia. El seu rival ser elCercle Sabadells, a partir de lesdeu del mat.

    En els partits individuals quees van disputar ahir el nme-ro 1 del CT Tarragona, CarlesPoch, va caure derrotat davantde Sergio Gutirrez per 1-6 i 4-6.Tamb van perdre David Jordenfront Steven Daz per 0-6 i 1-6;lex Valeriano contra Guiller-mo Olaso, 4-6 i 3-6; Hctor Ruizcontra Eduard Esteve, 3-6, 6-2i 4-6; Pablo Martn contra JordiSamper, 2-6 i 2-6; i Kevin Garcia

    devant de Roberto Carballs 2-6

    i 0-6.En les altres eliminatries elCT Barcelona sha aconseguitdesfer amb molta comoditat delClub Espaol de Valncia per6-0; el Chamartn ha fet el propiamb el Polo per un clar 5 a 1; i elValncia del Cercle Sabadellsper 5-1.

    Totes les eliminatriesdaquest Campionat dEspanyaabsolut per equips masculinses disputaran al millor de noupunts (sis partits individuals itres dobles) i sn dentrada gra-

    tuta pels acionats.A banda del duel entre els tar-

    ragonins i els sabadellencs, avuiestan prevista una seminal perla permancia, com ser la que

    enfrontar el RCT Polo i el ClubEspaol de Tenis, tamb a lesdeu del mat. Ja a les dues delmigdia, es jugaran dues semi-nals pel ttol (Barcelona-Barcino

    i Valncia-Chamartn). De cara adem, de deu a dues es disputaran tant les nals per a la consecuci del ttol com les de la salvaci a la categoria.

    TENNIS

    Un dels partits entre el Reial Club Polo de Barcelona i el Club Tennis Chamartn.

    OLVIA MOLET

    El Club Tennis Tarragona cau contrael Barcino i tornar a jugar-se lasalvaci, contra el Cercle SabadellsA partir de les deu disputaran les semifinals contra els barcelonins i, si la

    guanyen, continuaran una temporada ms a la mxima categoria

  • 7/31/2019 m Tarragona 021112

    16/24

    16 diarims 02/11/2012

    ESPORTS

    Trobada dels cosins Boronat, celebrada el dissabte passat. Esperemque per molts anys es pugui seguir repetint.

    SOCIETAT

    La Laia va nixer el dnovembre i avui fa 9 Ja ets molt gran i moltfelicitats dels pares, geravis. Molts petons.

    FELICITACIONS

    Redacci

    El Figueres es va trobar amb dosgols en una cita en qu els localsno van haver de brillar per acabarcondemnant un conjunt pobleta qu li va fallar la fortuna. Elshomes que entrena Ivn Morenovan aguantar lempenta gironinaen una primera meitat marcadaper la bona feina dAlberto Varosota pals, que va evitar la desfetaabans dhora.

    Al minut 3 de cita, Serra vacentrar una pilota que Teixidxutaria a porteria, abans que undefensor visitant lenvis a cr-ner. Era la primera oportunitatde lencontre. Tot seguit, Oribeva disparar des de la frontal unaesfrica que marxaria fregantel pal. Locasi ms clara per alFigueres va arribar al 34, quanTeixid es va internar per la dreta

    i va xutar davant laturada deVaro.

    El gol no arribaria ns al mi-nut 60, i cauria del costat local:Marc Vil va recollir un rebotfruit del refs defectus de ladefensa pobletana per fabricarun xut creuat que acabaria alfons de les malles. La sentnciala posaria Murga al 83, en treu-re Cornell un crner que el delFigueres va aconseguir colar a la

    porteria pobletana.Sense gaire temps per r

    els pobletans hauran dauna nova jornada lliguerasena, aquest diumenge. ser el Vilafranca, qui vismunicipal de la Pobla a pales dotze del migdia. Cal reque lequip que entrenacompta a les seves les amtonio Domnguez, exjugala Pobla.

    FUTBOL

    La Pobla cau aFigueres i sallunya

    de les posicions deprivilegiMurga va sentenciar a set minuts del final

    desprs que Marc Vil firms el primer gol al 60

    figueres 2

    pobla de mafumet 0

    Figueres. Joan Urea, Jordi Alfor-cea, Llus Mical, Sergi Murga, Ser-ra, Guillem Cornell, Ferran, MarcVil, Borja (Pedro, 21), Marc Teixi-d (Pol, 66) i Marc Mas (Llus Crous,69).Pobla de Mafumet. Alberto Varo,Juli Serrano, Albert Mozo, AlfonsSerra, Vctor Oribe, Caco, Jose-lu (Marc Vernet, 73), Eric Via (AbelRita, 63), Toni Cunill, Ernest Forgs(Fran Carbia, 58) i Marc Duran.Gols. 1-0, Marc Vil (60); 2-0, Mur-ga (83).rbitre. Francisco Javier Pazo Mora(Baix Llobregat). Va mostrar la tar-geta groga als locals Murga, MarcVil i Pol; i als v isitants Vctor Oribei Ernest Forgs.Incidncies. LEstadi Municipal deVilatenim de Figueres va acollir uns700 espectadors.

    Nova jornada de lOK Lliga, quearrenca avui amb un Murallaptica Blanes-Reus Deportiu,que es disputar a partir de lesnou de la nit. Els reusencs arri-ben al duel amb la moral moltalta desprs de sortir victorio-sos en el derbi de dimarts con-tra el Mortiz CE Vendrell i sisensa la c lassicaci.

    Per la seva banda, el Vendrell,quart amb deu punts i a nomstres del lideratge, juga dissabte,a casa, contra el Club Pat Vol-

    treg, a les vuit del vespre. Elsosonencs estan esdevenint unade les sorpreses agradables delcampionat, ja que sn setens,amb nou punts i estan en posi-cions europees.

    Finalment, el Club Pat Cala-fell Tot Lany visitar diumenge,a dos quarts duna del migdia,la pista de lIgualada HC, en unpartit vital pels interessos delsvisitants, ja que shan installaten zona de descens i necessitensortir-ne.Redacci

    El Vendrell rep el Voltreg i Reusi Calafell juguen fora

    HOQUEI PATINS

    La temporada que est realit-zant el Club Bsquet Tarragonaest esdevenint prcticamentimpecable, ja que en set par-tits disputats ha aconseguit sisvictries i noms ha patit unaderrota, uns nmeros que hansituat lequip que entrena Bernilvarez com a lders del grup Cde la Lliga EBA.

    La intenci dels blaus s la deno perdre aquesta posici pri-vilegiada, motiu pel qual shanposat com a objectiu guanyar

    aquest diumenge el SBsquet a pista contrrias lnica forma que aals tarragonins aquesta pplaa. Ser a partir dunduna del migdia quan jugui a terres sabadellecontra el quart classiqual tamb vol ser un caferm a lascens a AdeccA ms, els locals voldranse de la derrota patida lada jornada a la pista delRedacci

    El CBT, a guanyar a Sabadell pmantenir el lideratge

    BSQUET

    CLASSIFICACI

    Equip J G E P GF GC P

    1.Cornell 9 8 1 0 20 3 25

    2.Olot 9 7 2 0 18 4 23

    3.Manlleu 9 5 3 1 15 5 18

    4.Santboi 9 4 4 1 13 9 16

    5.Figueres 9 5 1 3 12 11 166.Europa 9 4 3 2 10 6 15

    7.POBLAM. 9 4 2 3 10 9 14

    8.Rapitenca 9 3 4 2 8 5 13

    9.Rub 9 3 4 2 8 7 13

    10.Vi la ssardeMar 9 3 3 3 10 11 12

    11.Gav 9 3 2 4 11 10 11

    12.Vilafranca 9 3 2 4 4 10 11

    13.Vic 9 2 4 3 6 5 10

    14.Terrassa 9 2 3 4 10 10 9

    15.Gramanet 9 1 6 2 5 9 9

    16.Castelldefels 9 2 3 4 6 14 9

    17.Montaesa 9 1 3 5 6 15 6

    18.Palams 9 1 2 6 8 19 5

    19.Jpiter 9 1 1 7 9 17 4

    20.Balaguer 9 1 1 7 5 15 4

    RESULTATSJornada9,3aDiv

    Santboi-Vic

    Gramanet-Rub

    Castelldefels-Palams

    Gav-Rapitenca

    Montaesa-VilassarM

    Vilafranca-Olot

    Manlleu-Balaguer

    Figueres-POBLAM.Cornell-Europa

    Terrassa-Jpiter

    PRXIMAJORNAPOBLAM.-VilafraRapitenca-Corne

    VilassardeMar-G

    Rub-Montaes

    Jpiter-Graman

    Palams-Terras

    Vic-Manlleu

    Olot-Santboi

    Balaguer-Castellde

    Europa-Figuere

    LES DADES

  • 7/31/2019 m Tarragona 021112

    17/24

    1702/11/2012diarims

    DEFUNCIONS

    EL CONSELL DADMINISTRACIDE LEMPRESA MIXTA DE

    SERVEIS FUNEBRES MUNICIPALS DE TARRAGONA, S.A.Us convida a la missa que celebrar lexcellentssim i reverendssim Jaume Pujol

    Balcells, arquebisbe de Tarragona, el dia 2 de novembre de dos mil dotze a les vuit de

    la tarda, a la Santa esglsia Catedral Metropolitana i Primada de Tarragona, en sufragi

    dels dels difunts Tarragonins morts des del primer de novembre de dos mi l onze.

    Tarragona novembre de 2012

    TarragonaMaria del Carmen Blanco Gonzalez. Ha morta ledat de 91 anys. El seu funeral ser avui, a dosquarts de quatre de la tarda, a lesglsia de Sta Clara.

    Francisco Martinez Garcia. Ha mort a ledat de 82anys. El seu funeral ser avui, a dos quarts de deudel mat, a lEscola Joan XXIII de Bonavista.

    Maria Descarrega Vicente. Ha mort a ledat de 87anys. El seu funeral ser avui, a les onze del mat, alesglsia de Sant Josep Obrer de Torreforta.

    Francisco Guiamet Domenech. Ha mort a ledatde 85 anys. El seu funeral ser avui, a les onze delmat, al tanatori.

    Eulalia Donato Espinach. Ha mort a ledat de 87anys. El seu funeral ser avui, a les cinc de la tarda,a lesglsia de Sant Fructus.

    Faustino Garcia Peinado. Ha mort a ledat de 89anys. El seu funeral ser avui, a les cinc de la tarda,

    a lesglsia de Sant Pere i Sant Pau.

    Francisca Snchez Llamas. Ha mort a ledat de 82anys. El seu funeral ser avui, a les dotze del migdia,a lesglsia de Constant.

    ReusAmelia Roig Pastor. Ha mort a ledat de 86 anys.

    El seu funeral ser avui a les 10:30h a lesglsia deSant Pere.

    Montserrat Nonell. Ha mort a ledat de 89 anys.El seu funeral ser avui a les 12h a lesglsia de SantBernat.

    SalouIsabel Roman Fernandez. Ha mort a ledat de 91anys. El seu funeral ser avui, a dos quarts de deudel mat, a lesglsia de Sant Pau.

    Enrique Gallego Sirvent. El seu funeral ser avui,a les onze del mat, a lesglsia de Sant Pau.

    DEFUNCIONS

  • 7/31/2019 m Tarragona 021112

    18/24

    18 diarims 02/11/2012

    SERVEIS SANTORAL: Commemoraci de tots els fidels dCINEMA.CartelleraTELEVISI. Programaci

    04:30Noticias24H06:30TelediarioMatinal09:00LosdesayunosdeTVE10:15 LamaanadeLa114:00 Informativoterritori al14:30 Corazn15:00 Telediario116:05 Informativoterritori al16:15 Eltiempo

    16:30 Amarentiemposrevueltos17:25 Amoresverdaderos18:30 +Gente21:00 Telediario222:15 Eltiempo22:30Cine:MichaelClayton00:20Stamosokupa201:20 Cine:Nochedeterror02:45 TVEesmsica04:30Noticias24H

    TVE104:30Videosmusicales06:15 Lasnoticiasdelamaana09:00EspejoPblico12:00 KarlosArguianoentu

    cocina12:30 Laruletadelasuerte14:00 LosSimpson:Elmatn

    superdetective14:30 LosSimpson:Homerpalooza

    15:00 Antena3Noticias116:15 Bandolera17:15 ElsecretodePuenteViejo18:30 Ahoracaigo!19:45 Atrapaunmilln21:00 Antena3Noticias222:00Cine:IndianaJonesyel

    reinodelaCalaveradeCristal

    00:15 Equipodeinvestigacin02:30 GaningCasino

    ANTENA 312:00 ParatodosLa213:45 Enportada14:25 Zoomnet14:40 Docufilia:Evolucin15:35 Saberyganar16:05 Grandesdocumentales.17:05 Grandesdocumentales18:00 Jaraysedal18:30 Elescarabajoverde

    19:00 Cocinaapresin19:30 Soycmara20:00Cmaraabierta2.020:15 Frasier20:38Frasier21:00 Docufilia22:00Docufilia23:00EldocumentaldeLa200:50Cinefilia:Zindeeq02:15 Docufilia03:10 ConciertosdeRadio-3

    TV2

    07:45 ElzappingdeSurferos08:15 TopGear09:15 AlertaCobra10:15 Rush11:30 Rush12:30 LasmaanasdeCuatro14:00 NoticiasCuatro

    14:50 DeportesCuatro15:45 HomeCinema: Herbie:atope17:45 HomeCinema: E lhi jo del p residente20:00NoticiasCuatro21:00 DeportesCuatro21:30 Losabe,nolosabe22:30Supernanny23:30Callejeros00:15 Diariode...02:15 Bagdad03:30 NBA

    CUATRO02:00AstroTV06:00laSextaenconcierto07:45 Alrojovivo09:25Crmenesimperfectos10:20 Crmenesimperfectos11:15 Informecriminal12:25 Alrojovivo

    14:00 laSextaNoticias15:00 laSextaDeportes15:30 Elmillonario16:30 Bones17:15 Bones18:00 Numb3rs18:55Msvaletarde20:00laSextaNoticias21:00 laSextaDeportes21:30 laSextaColumna22:20Elclubdelacomedia01:00 1.000manerasdemorir02:00GaningCasino

    LA SEXTA02:15 Premiercasino05:00Fusinsonora06:30LaVoz:Loselegidos07:00 Matinaldecine:Terremoto

    enPjaroIsland08:30 Telecinco.es/LaVoz08:55 ElprogramadeAnaRosa

    12:45 Mujeresyhombresyviceversa

    14:30 Debuenaley15:00 InformativosTelecinco16:00 Slvamediario20:00Pasapalabra21:00 InformativosTelecinco22:00Deluxe02:00Premiercasino05:00Enconcierto05:15 Fusinsonora06:45ILoveTV

    TELECINCO

    06:00Notcies3/2408:00ElsMatins13:04 Rex14:00 Telenotciescomarques14:24 Elmediambient

    14:30 Telenotciesmigdia15:41 Cuines15:49 Divendres18:14 Josphine19:56 EspaiTerra20:18 ElGranDictat21:00 Telenotciesvespre21:51 Zonazping22:20Lagranpellcula: E lgr anV zquez00:14 Pellcula: Per f i ja s n va cances01:48 TR3SC01:51 Divendres03:55 Bluesalestudi

    TV312:26 Apescariataula12:45 Lamevacuinagrega13:10 Flaix13:23 Crackvia13:55 Automobilisme

    15:36 EuskalHerria16:26 Elsupervivent17:11 Prximaparada17:37 Prximaparada18:05 Automobilisme19:46 Flaix20:00EsportClub21:04 ChampionsMagazin21:29 Automobilisme22:36EsportClub23:39Zonazping00:05Totlesport00:28Futboldesomni02:12 Automobilisme03:53 Totlesport

    ESPORT 313:44 FanboyiChumChum14:30 ElxoudelScooby-Doo14:55 Laclassedelstitans15:43 ElsecretdeKells17:00 mic3

    17:46 Unamdecontes17:56 Papawa18:06 Sabrina18:54 ElsDalton19:30 Infok19:49 TomiJerry21:00 BoladeDracZKai

    CANAL 3321:33 Eldocumental22:35Odissees23:05 Ambfilosofia23:34Denit00:33 TerritorisFilm-Fest00:57TR3SC

    CANAL SUPER3

    CANAL REUS TV CANAL CATAL 13:30 GaudeixlaFesta14:00 Notcies1214:30 Univers

    15:00 GaudeixlaFesta15:30 CaminantperCatalunya16:00 Notcies1216:30 Reemissi18:00 Notcies1218:30 Univers19:00 GaudeixlaFesta19:30 EsportsenXarxa20:00Notcies1220:30IdEntitats21:00 Fanzivid21:30 Aventurat22:00Notcies1222:30IdEntitats23:00Fanzivid23:30 Aventurat00:00Notcies12

    TAC 12

    AGENDA

    FARMCIES

    LHORSCOP

    Si hi ha desavi-nences en la re-laci, ara podrienmanifestar-se .Per pots tenirnovetats si estsobert a establir

    noves relacions.

    21/03 al 20/04

    Ests en un per-ode en el qual lateva atenci estms centrada enles relacions per-sonals, amb msclaredat del que

    voldries.

    21/04 al 21/05

    La Lluna ampli-fica el teu costatms decidit i ex-travertit. Tambpodria ser benefi-cis en el pla co-mercial, encara

    que sigui festa.

    22/05 al 21/06

    Les tensions irre-soltes en una re-laci poden donarlloc a diferncies.En tot cas, tanirb aprofitar el diaper posar ordre en

    la vida prctica.

    22/06 al 23/07

    s recomanableque tinguis pru-dncia a lhora deprendre qualse-vol iniciativa, ja

    que les circums-tncies poden po-sar-set en contra.

    23/11 al 21/12

    Si hi ha algunasituaci conflic-tiva de fons unarelaci, ja siguide parella o soci-

    al, podria mani-festar-se al llargdaquests dies.

    22/12 al 20/01

    Tot i que traves-ses un perodecomplex, avui ettrobars ms ani-mat. Tanir b

    compartir el quesentis amb algde confiana.

    21/01 al 19/02

    Dia per deixar-te portar i expe-rimentar novesexperincies. Toti que, en lmbit

    emocional, podri-es viure quelcomincmode.

    20/02 al 20/03

    Dia favorable pera tot el que fa ala vida social iper conixer gentnova. Encara quetamb pot pesaralgun inconveni-ent en els viatges.

    24/07 al 23/08

    Pot haver-hi can-vis a travs dunarelaci damistat.Encara que pre-dominar un bonhumor, podriescaure en imagina-cions pessimistes.

    24/08 al 23/09

    Durant aquestsdies tindrs msganes de sortir dela teva rutina i etmotivar especi-alment tot el quese surti de lhabi-tual.

    24/09 al 23/10

    Podries patir al-guna contrarietatrespecte dalgunacosa que desitges,per, en tot cas,podrs repren-dre-ho ms en-davant.

    24/10 al 22/11

    RIES TAURE BESSONS CRANC

    LLE VERGE BALANA ESCORP

    S AG ITA RI C APR ICOR N AQ UA RI PE IXOS

    TARRAGONA. Concert. Bigott Folk-pop. A la Sala Zero,

    a les 22 hores.

    TARRAGONA. Concert. Los Mareados. A La Vaqueria, a

    les 22.30 hores.

    CAMBRILS. Concert. Bernat Font Trio. A Maras Bar

    Cultural. A les 22.30 hores.

    EL VENDRELL. Exposici. Aigua slida. Dibuixar amb el

    fang. A la Ggleria Camilla Prez Salv. Fins el 3 de

    novembre.

    REUS. Exposici. Diagonal-Cornell. Al Centre de la

    Imatge Mas Iglesias. Fins el 24 de novembre.

    TARRAGONA:

    - Cipres Martin, M. Rosario - Jaume I, 46 - 977.21.45.66

    (24 hores)

    - Garcia-Plana CB - Sant Benildo, 10 La Granja

    (Torreforta) - 977.54.97.90 (Dirn)

    REUS:

    - Llevat Brianso, Josep - General Moragues,107

    977.31.30.46 (Dirn)

    - Guillen-Navs-Sentis-Villanueva ,- Av. Paisos

    Catalans,116 dreta -977.32.27.51 (24 Hores)

    15:00 Notcies.Edicimig dia15:30 Criteris15:45 TerritoriCatalunya

    16:00 Notcies.Edicimig dia16:30 Extraradi17:00 Notcies.Edicimig dia17:30 10Comarques18:00 Notcies.Edicimig dia18:30 Criteris18:45 TerritoriCatalunya19:00 Notcies19:30 Extrarradi20:00Notcies20:30Esportsenxarxa21:00 Notcies21:30 Extrarradi22:00Notcies22:30Escenaris23:00Notcies23:3010Comarques

    TARRAGONA

    OCINE TARRAGONA

    1Vacionesenelinfierno 16.1Elfraude 20.30-22.40/1LasaventurasdeTadeoJones 16.15-182HotelTransilvania(3D) 16.00-18.03ResidenEvil:Lavenganza(3D) 22.00/3Looper 17.00-19.45-22.30/3Looper 19.45-22.30/4HotelTransilvania4ParanormalActivi ty4 18.20-20.30-22.40/5Sinister 16.15-18.20-20.30-22.40/5Sinister 18.20-20.30-22.40/6Brave(Indomable)6JamesBond007:Skyfall 17.00-20.07Atraco!7Venganza:ConexinEstambul 18.10-20.20-22.30/8Ladrndepalabras 16.15-18.20-20.30-22.40/8RubySparks9JamesBond007:Skyfall 18.30-22.00/10Argo 17.00-19.45-22.30/11Vulnerables 16.00-18.00-20.00-22.00/12HotelTransilvania 16.30-18.30-20.30-22.1513Frankenweenie 22.40/14Loimposible 16.15-18.20-20.30-22.40/15Loimposible 17.00-19.316JamesBond007:Skyfall 16.15-19.3

    VILA-SECA

    OCINE VILA-SECA

    1Frankenweenie 16.15-18.31ParanormalActivity4 20.20-22.40/

    2JamesBond007:Skyfall3Argo 18.00-20.15-22.30/3Elfraude 16.04Looper 20.00-22.20/5HotelTransilvania5JamesBond007:Skyfall 16.00-19.06HotelTransilvania 16.15-18.27Sinister 16.05-18.10-20.20-22.40/7Vacacionesenelinfierno 16.08Loimposible 17.30-19.45-22.00/8LasaventurasdeTadeoJones 16.8JamesBond007:Skyfall 20.09HotelTransilvania(3D) 22.30/10Lladredeparaules 20.15-22.30/

    REUS

    REUS PALACE

    1JamesBond007:Skyfall 16.00-18.2Vacacionesenel inf ierno 16.00-18.15-20.3Elfraude 16.00-18.15-20.34HotelTransilvania 16.00-18.15-20.3

    5Loimposible 16.00-18.15-20.37ARomaconamor 16.8Venganza 20.39Looper 16.00-18.

    Msinformacialtelfon977754978

    LAUREN REUS MULTICINES

    1HotelTransilvania 16.15-18.20-20.32ParanormalActivity4 16.35-18.35-20.33Sideverdadquieres 16.3Frankenweenie 20.34Vacacionesenel inf ierno 16.35-18.35-20.4LasaventurasdeTadeoJones 165ResidenEvil:Venganza 16.30-18.30-20.6ResidenEvil:Venganza 20.37Loimposible 16.00-18.15-20.37Ellladredeparaules 16.00-18.10-20.28VenganzaconexinEstambul 16.35-18.35-20.39JamesBond007:Skyfall 16.30-19.

    Msinformaciivendaanticipadadentrades:www.laurencinemas.

    EL VENDRELL

    OCINEVenganza:ConexinEstambul 12.Looper 18.15-20.Sini ster 12.05-16.15-18.20-20.30-22.40/Brave 12.LoimposibleHotelTransilvania 12.10-16.20-18.15-20.25-22.30/FrankenweenieArgo 16.00-18.ParanormalActivity4 22.45/LasaventurasdeTadeoJones 12.00-16.Elfraude 20.20-22.25/JamesBond007:Skyfall 11.45-16.30-19.20-20.10-22.

    OCINE:902170831/977660778

    VILALLONGA DEL CAMP

    Sala de Cinema del Centre Recreatiu

    Ted 17.00-19.15(diumenge4den

    00:30T-Notcies04:30 T-Notcies05:00Videoclipsalacarta

    07:30 T-Notcies09:30T-Notcies11:30 Productesiserveis12:00 LaSantaMissa12:30 Productesiserveis14:00 T-Notcies16:30 T-Notcies18:30 CatalunyaOpina20:30T-Notcies22:00CanalEsportsTarragona22:30Anemaplaa23:30 LaRonda

  • 7/31/2019 m Tarragona 021112

    19/24

    1902/11/2012diarims

    CLASSIFICATSIMMOBILIRIA

    Venda

    Tarragona

    EL SErrLL, br nuE-

    v, pisos con 2 habitaciones,totalmente equipados con

    muebles y electrodomsticos,cuqusimos, edificio Ser Ma-

    rino, acabados modernos yde diseo. Con solrium de

    25m2. Desde 150.000 euros.IVA incluido.T.609.44.22.39

    C/ IbIz. PIS ESquInEr

    totalmente reformado. 3 habi-taciones, 1 bao, cocina, gale-

    ra, terraza, exterior, soleado,precioso. 135.000 Negocia-

    bles. 977.25.09.93

    vEnt dE PIS via roma.

    Amplio. 125m2 tiles. 4habitaciones dobles. Muy

    buen estado. 320.000e. TEL:

    977.25.09.93

    PErE MrtELL, zn P.imperial. Piso de 80m2 tiles,

    3hab, 2 baos, cocina, galera,terraza, impecable, vivienda

    totalmente reservada, cocina,

    baos, con muy buenos aca-bados de diseo y calidad,

    bien conservada, calefacciny aire acond icionado. 186.000

    EUROS. T. 977.25.09.93

    rvIr I vIrGILI, PIS re-

    habilitado nuevo 125 m2,

    Alto Standing, 3 hab, 1 Suite,2 baos, cerca Rambla Nova,

    450.000e. Info. 696.104.521

    CSIn! PrtICuLr

    vEndE PIS nuevo a es-

    trenar en Tarragona. 3 habi-taciones y prking incluido:

    127.000 euros. Interesados,llamar al 650.455.719

    Altres poblacions

    PLLrESS, br nuEv

    junt al pueblo casas con

    jardn de 4 habitaciones, 2baos, 1 aseo, amplia cocina,

    lavadero, gran saln come-dor, garaje para varios coches

    con puerta automtica, zonacomunitaria con piscina, ca-

    sas de buena calidad y diseodesde 280.000 euros. www.

    pallaresosgreen.es 977 25

    09 93

    vEnd P Lnt bj rE uS,calle Gaud, 131 mts.,tres ha-bitaciones, dos baos, des-

    pensa, lavadero, trastero. Pre-cio 170.000.Tel.629.883.641

    vEnd PIS trrEfr -

    t 160M2, 6 habitaciones,

    2 baos, terraza, lavadero,

    parquet, calefaccin, A/A, ar-marios empotrados, 3 plazas

    parkings, trasteros. 325.000euros. Tel. 646.312.418

    Grn CS En PLLrE-

    SS pueblo. 2.200m2 terre-

    no, piscina, jardines, pista de-

    portiva, barbacoa. Muy bien

    situada, buenas calidades.950m2 construidos, 450m2

    de aparcamiento para 6/7

    coches y varias dependencias.

    Casa con 10 habitaciones,

    120m2 saln, cocina 35m2,

    6 baos, porches y terrazas.

    1.300.000 euros negociables.

    TEL: 609.442.239

    bMnt. CMP dE GLf.

    Amplio apartamento 120m2

    + terrazas 45m2. 3 habitacio-

    nes, 2 baos, gran saln-hall,cocina independiente, 2 pla-

    zas de parking y trastero. Bienubicado y amueblado. Piscina

    comunitaria. 330.000 euros.Tel: 609.44.22.39

    Locals, Oficines,Naus, Prquings,

    Terrenys

    SLu, zn EStIvL,

    tErrEn urbanizado paraconstruccin de una casa.

    Unos 500 m2. Precio 150.000

    euros.T.977.25.09.93.vEnd LquIL Cn

    PCIn CMPr fIn-

    C de 12 Hectreas. Casa

    150 m2 + garaje 70 m2. Tel:632.318.795

    tErrEn dE 700M2 Pr

    la construccin de 2 casas conproyecto 170.000 EUROS.T.977.25.09.93

    SLu, zn PuEbL tE-

    rrEn para unifamiliar de

    unos 600 m2, consultar pre-cio. T. 977.25.09.93.

    Lloguer

    Tarragona

    LLE, PIS rEfrMt de 1dorm. s-menjador amb terras-

    sa de 25 m2, cuina america-

    na, bany complert, com. incl.Subministres d alta. 380 e/mes NOU HBITAT CONFORT

    SL. Tel. 977 22 90 96 - 609309 507

    v. PSS CtLnS, es-

    i s/ nou , cuina americana,bany, moblat, exterior, ascen-sor, com. incl. 350 euros/mes. NOU HBITAT CON-FORT SL. Tel. 977 22 90 96- 609 309 507

    SErrLL-Prt. C-

    LLE GrvIn. LquI-

    LEr con muebles. 2 ha-bitaciones + trastero. Aireacondicionado.450e. TEL:977.25.09.93

    SE LquIL CS-ChLEt

    En Tarragona II, de OBRANUEVA. 155m2 con patio yjardn privado. Cochera do-ble y piscina comunitaria.Tambien dispone de terrazasolarium y buhardilla. Opcina compra si se desea. Masinformacin en el 977.214.713

    rMbL nv , PIS de 4

    dorm.,s- menjador, cuina offi-ce amb vitro, 2 banys, armarisencastats, assoleiat, ascensor, 2 pk i com. inclosa. 800euros/ mes. NOU HBITATCONFORT SL. Tel. 977 22 9096 - 609 309 507

    LLE, PIS rEfrMt 1

    dorm., s- menjador , cuinaamb vitro, 1 bany i 1 lavabo,com. incl. Subministres dalta. 380 euros/ mes. NOUHBITAT CONFORT SL. Tel.977 22 90 96 - 609 309 507

    rbL, nv, PIS dE 3dorm.- s- menjador, cuina ,

    1 bany, ascensor, subminis-tres d alta i com. incl. 600euros/ mes. NOU HBITAT

    CONFORT SL. Tel. 977 22 9096 - 609 309 507

    hIGInI nGLES, PISSLt Standing de 135 m2,SIN MUEBLES, esquineros,mucha luz, 4 Hab. 2 Baos,cocina amplia, rehabilitados,ltimas unidades. Informa-cin 635.125.576

    rbL, nv, PIS de3 dorm.-s- menjador, cuina , 1 bany,subministres dalta i com.

    incl., ascensor . 600 euros/mes. NOU HBITAT CON-FORT SL. Tel. 977 22 90 96- 609 309 507

    rvIr I vIrGILI, PIS refor-mat de 3 dorm., s- menjadoramb terrassa, cuina officeamb vitro, 1 bany, calefac-ci, ascensor, com. incl. 460euros/ mes. NOU HBITATCONFORT SL. Tel. 977 22 90Y96 - 609 309 507

    SErrLL. PIS 2 hbIt-CInES. Amueblado. Nue-vo a estrenar, muy bonito ymuy cuco. Terraza con sol-rium. 550 euros/mes. TEL:

    977.25.09.93

    Altres poblacions

    MrELL, PIS S/ nu de 2dorm. s-menjador amb balc,

    cuina amb vitro, 1 bany, pk, tri com. incl. 360 euros/ mes.NOU HBITAT CONFORT SL.

    Tel. 977 22.90.96 / 609 309507

    PbL dE MfuMEt, PIS

    s/ n de 2 dorm. s- menjado

    amb terrassa, cuina amb vitro2 banys, balc, ascensor, mo

    blat , pk i tr. i comunitat incl400 euros/ mes. NOU H

    BITAT CONFORT SL. Tel. 977

    22.90.96 / 609 309 507

    Lfrj , PIS S/nu dE

    2 dorm. s- menjador ambterrassa de 30 m2, cuin

    amb vitro, 1 bany, calefacci, ascensor, pk i com. incl

    375 euros/ mes. NOU HBITAT CONFORT SL. Tel. 977

    22.90.96 / 609 309 507

    MntbrI, PIS dE 3 dorms- menjador amb balc, cuina

    amb vitro, 2 banys, moblatpk i tr i com. incl. Zona com

    amb piscina. 450 eurosmes. NOU HBITAT CON

    FORT SL. Tel. 977 22.90.96 /609 309 507

    rEuS, Gud, PIS de 3

    dorm. sala- menjador ambbalc, cuina independenbany complert, lavabo, cale

    facci, ascensor. 450 euros/mes. NOU HBITAT CON

    FORT SL. Tel. 977 22.90.96 /

    609 309 507

    L PInEd. PISS nuEvS

    a estrenar. Con y sin muebles. Preciosos. Modernos

    De calidad. 2 habitaciones, 2baos. Cocina independiente

    Grandsima terraza. Ideal paratodo el ao. Desde 550 euros

    con posibilidad de parkingTEL: 609.44.22.39

    MntbrI, PIS dE 3 dorms- menjador amb balc, cuinaamb vitro, 2 banys, moblat

    pk i tr i com. incl. Zona comamb piscina. 450 / mes

    NOU HBITAT CONFORT SLTel. 977 22 90 96 - 609 309

    507

    vIL-S EC, C/ fLCh

    Torres, pisos de 2-3 dorm.s- menjador, 2 banys, cuina

    office, pk i zona amb pisci

    SALOU. Zona Estival.Casa impecable 200m2construidos garaje 3-4coches, 4 habitacio-nes (1 en planta baja).

    Cocina con despen-sa, obra vista manual,buenos acabados, zonacomunitar