Top Banner
14

LINNK - TecnoCampus · curs 2014 - 2015 Els tallers Linnk són una iniciativa de les escoles universitàries del TecnoCampus per poder apropar la Universitat als estudiants de secundària.

Apr 10, 2020

Download

Documents

dariahiddleston
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: LINNK - TecnoCampus · curs 2014 - 2015 Els tallers Linnk són una iniciativa de les escoles universitàries del TecnoCampus per poder apropar la Universitat als estudiants de secundària.
Page 2: LINNK - TecnoCampus · curs 2014 - 2015 Els tallers Linnk són una iniciativa de les escoles universitàries del TecnoCampus per poder apropar la Universitat als estudiants de secundària.

2 | 3 LINNK

Tecnologia i audiovisuals

Ciències Socials i Empresa

Salut i Wellness

Setmana de l’Emprenedoria

Xnergic

Projecte TR

6

12

16

18

22

23

Índex

Page 3: LINNK - TecnoCampus · curs 2014 - 2015 Els tallers Linnk són una iniciativa de les escoles universitàries del TecnoCampus per poder apropar la Universitat als estudiants de secundària.

4 | 5 LINNK

Oferta de tallers curs 2014 - 2015 Els tallers Linnk són una iniciativa de les escoles universitàries del TecnoCampus per poder apropar la Universitat als estudiants de secundària. Aquests tallers permetran als estudiants poder fer una primera aproximació al que podran trobar als graus que s’imparteixen al TecnoCampus.

Funcionament de les inscripcions

Per inscriure’s als tallers LINNK només cal enviar un correu a [email protected], indicant: el centre, el curs i la modalitat de Batxillerat, el nombre previst d’assistents i la disponibilitat de dates. Ens posarem en contacte amb vosaltres per concretar el dia i l’hora.

Funcionament dels tallers

La durada dels tallers està indicada en cada cas. La sessió inclou el taller seleccionat i una visita a les instal·lacions del TecnoCampus. Tot el material que es pugui requerir va a càrrec del TecnoCampus.

Page 4: LINNK - TecnoCampus · curs 2014 - 2015 Els tallers Linnk són una iniciativa de les escoles universitàries del TecnoCampus per poder apropar la Universitat als estudiants de secundària.

6 | 7 LINNK

Tecnologia i audiovisuals

T1. ASSAJOS DE MATERIALS

En la màquina de tracció - duresa ( inclou captació de dades amb ordinador) s’estudiarà el comportament de quatre ma-terials diferents en la zona plàstica. Observarem les corbes (s / e) a l’ordinador on determinarem la tensió màxima de treball de cada peça i els seus límits de fluència i de ruptura.

En la mateixa màquina es realitzaran assajos de duresa a quatre materials diferents, determinant el seu grau de duresa Brinell, mesurant la relació entre la càrrega aplicada i l’àrea del casquet esfèric de la marca feta en el material.

T2. UTILITZACIÓ DELS INSTRUMENTS BÀSICS D’UN LABORATORI D’ELECTRÒNICA

Comparació del valor nominal de resistències elèctriques amb el seu valor real, fent la lectura del codi de colors del component i mesurant amb l’ohmímetre.

Muntar senzills circuits de corrent continu, mesurant tensió i intensitat amb el multímetre.

Muntar un circuit sèrie RLC en corrent altern i, a través de l’oscil·loscopi, mesurar les tensions de cada component i comparar-les amb la tensió del generador, mesurar els des-fasaments

T3. POSICIONAMENT I ORIENTACIÓ UTILITZANT GPS

Es farà una sortida per equips a l’aire lliure per agafar dades. Les activitats que es realitzaran seran: · Explicació dels principis de funcionament del Sistemes de Posicionament Global per Satèl·lit:

GPS, Glonass, EGNOS, GALILEO. · Explicació de les funcionalitats dels receptors GPS. · Explicació i pràctica de programari relacionat amb GPS i mapes. · Presa de dades a l’exterior amb receptors GPS manuals. · Visualització i anàlisi a l’interior amb els PC

T4. CONTROL AUTOMÀTIC

La sessió comença amb l’estudi del concepte de control a través d’exemples quotidians per a l’estudiant i es passa a parlar de per què és important tenir informació d’allò que fa el sistema i realitzar el control realimentat. Es desenvolupen aquests conceptes sobre un sistema real de control de posició d’un motor de contínua. A continuació es parla sobre què són els sistemes d’adquisició de dades. Els estudiants adquireixen dades des d’un generador de funcions cap a l’interior de l’ordinador i monitoritzen aquests senyals a través de MATLAB-SIMULINK i Real Time Matlab. També experimenten el fenomen d’Aliasing produït per un mostreig a una freqüència massa baixa. Després fan el pas invers, generen un senyal en l’ordinador i el treuen cap a l’exterior, on l’observen en un oscil·loscopi. Seguidament es repassen els conceptes d’integració i de derivació a través de MATLAB-SIMULINK . Com a penúltima activitat els estudiants munten un controlador PID en estructura bàsica i controlen la posició d’un motor amb un PD.

T5. DISSENY INDUSTRIAL EN 3D

Per mitjà de tutorials s’explica la funcionalitat del programari SolidWorks en un format d’aprenentatge basat en exemples. So-lidWorks és un programari CAD (disseny assistit per ordinador) per modelatge mecànic en 3D. El programa, altament utilitzat en la indústria, permet modelar peces, conjunts de peces i realitzar els plànols tècnics necessaris per a la producció. Acabat el curs els participants hauran construït peces, utilitzat diferents tipus d’operacions, i realitzat un acoblament mitjançant la com-binació d’aquestes peces.

Vols més informació?

Page 5: LINNK - TecnoCampus · curs 2014 - 2015 Els tallers Linnk són una iniciativa de les escoles universitàries del TecnoCampus per poder apropar la Universitat als estudiants de secundària.

8 | 9 LINNK

T6. INTRODUCCIÓ A LA PROGRAMACIÓ D’APARELLS MÒBILS ANDROID

S’introdueix l’alumnat en la programació de mòbils Android tot destacant les característiques que diferencien una aplicació de sobretaula d’una mòbil.

Contingut: · El sistema operatiu Android · L’entorn de desenvolupament (eclipse - Android SDK) · L’estructura d’una aplicació · Aplicacions i activitats: cicle de vida

· Comunicació entre activitats · Intents implícits · Intents explícits

· Receptors d’esdeveniments

T7. HTML5 - CSS

Es fa èmfasi en les aportacions principals del HTML5, principalment els nous elements multimèdia (reproducció d’àudio i vídeo), el canvas per gràfics 2D i 3D, integració plena amb CSS, drag&drop, emmagatzematge local de fitxers i bases de dades.

Contingut:

· Transició d’HTML v4.0 a HTML5 · Canvi de la presentació d’una plana amb CSS · Elements multimèdia l’àudio i vídeo · El canvas: gràfics 2D · Geolocalització

· Drag&drop · Fitxers i bases de dades locals

Taller (exemple): Enviar un text d’una activitat a una altra, obrir el navegador des d’una app, trucar a un número de telèfon, ...

Taller (exemple): convertir una plana HTML a HTML5, elements multimèdia, dibuixar en el canvas, ...

Page 6: LINNK - TecnoCampus · curs 2014 - 2015 Els tallers Linnk són una iniciativa de les escoles universitàries del TecnoCampus per poder apropar la Universitat als estudiants de secundària.

10 | 11 LINNK

T8. JAVASCRIPT - JQUERY

Introducció a la programació de planes web dinàmiques mitjançant el Javasript i la llibreria Jquery. Aquesta llibreria facilita molt la portabilitat de les planes web a diferents nave-gadors i facilita la programació en Javascript al definir moltes funcionalitats d’ús comú.

Contingut · Sintaxi de la llibreria Jquery, selectors, events · Manipulació dels estils CSS, i dels elements

del document DOM · Efectes: fade-in, fade-out, sliding, animacions · Formularis

T9. INFORMÀTICA UNPLUGGED

Aquest és un taller especial ja que introdueix la disciplina de la informàtica sense usar cap ordinador. És molt pràctic ja que es van plantejant un seguit de jocs que tracten diferents aspectes de la informàtica com ara l’algorísmica, el paral-lelisme, comunicacions, xifrats, representacions gràfiques i mots d’altres. Es pot realitzar tant en una aula o a l’aire lliure.

Segons l’edat dels assistents, el temps disponible i el lloc po-dem fer una selecció de les següents activitats:

Tema: Dades: la matèria primera

· Comptant els punts – nombres binaris · Colors per números – representació d’imatges · Pots dir-ho un altre cop? – compressió de text · Màgia de girar les cartes – detecció i correcció d’errors

Tema: Algorismes

· Submarins – algorismes de cerca · El més lleuger i el més pesat – algorisme d’ordenació · Guanya al rellotge – xarxes d’ordenació · La ciutat fangosa – arbre d’expansió mínima · El joc de la taronja – “Enrutaments” i “bloquejos mútus”

en xarxes

Tema: Indicant als computadors què han de fer.Representació de procediments

· La cerca del tresor – autòmata d’estat finit · Seguint instruccions – Llenguatges de programació

Taller (exemple): manipulació de formularis, representació gràfica de funcions, canvi del contingutde la plana, canvi de l’estil de la plana.

T10. XERRADA: BIOMETRIA APLICADAA LA SEGURETAT I LA SALUT

Aquesta és una xerrada de divulgació científica on s’explica d’una manera molt planera la feina que es realitza al grup de recerca de Tractament del Senyal del TecnoCampus. Per exemple s’explica com es poden identificar automàticament persones a través de les empremtes dactilars, de l’iris dels ulls, imatges facials i de les mans, la veu, l’escriptura, la sig-natura o amb mapes de calor del cos. Sabíeu que analitzant l’escriptura, amb els ordinadors, podem discernir amb força precisió si l’escriptor és home o dona? Totes aquestes tec-nologies també es poden aplicar a la salut. Per exemple, a través de l’anàlisi de l’escriptura es poden detectar malalties degeneratives del cervell com ara l’alzheimer i el parkinson, i es poden afinar amb precisió les dosis d’alguns medica-ments. Si teniu curiositat per aquests temes aquesta xerrada us agradarà!

T11. FEM UN GUIÓ!

Introducció a les tècniques i conceptes per a escriure un guió audiovisual.

T12. RODEM!

Conèixer sintèticament les passes i processos de un produc-te audiovisual mitjançant l’elaboració d’un guió.

T13. FEM UN ESPOT

Tècniques publicitàries i d’elaboració d’un espot.

T14. COM DISSENYEM UN TREBALL DE RECERCA

Eines, conceptes i formats per a un treball acadèmicde recerca.

T.15 INTRODUCCIÓ AL MICKEYMOUSING

Es tracta d’una tècnica que combina música, so i imatge per tal que es fongui mímicament amb l’acció dels personatges i dels elements mòbils en una producció audiovisual. La música i la imatge mickeymoused formen un sistema en el qual les relacions entre els seus elements estan en perfecte sincronia. El “contrari” del mickeymousing és el undersco-ring (emplenar simplement les seqüències amb música rela-tiva). Hi ha grans compositors que empren aquesta tècnica (el mickeymousing) sovint: Danny Elfman -Beetlejuice, The Simpsons, Hans Zimmer; a totes les seves produccions: Jerry Goldsmith -especialment a Gremlins i Total Recall- i John Williams -especialment a Star Wars i Jaws-.

T16. QUICK MOTION

Iniciació a l’animació

T17. MIRANT PINTURA.

A partir de l’observació alguns retrats en pintura s’assaja de reproduir-los amb il·luminació al plató obtenint fotografies del resultat final.

Page 7: LINNK - TecnoCampus · curs 2014 - 2015 Els tallers Linnk són una iniciativa de les escoles universitàries del TecnoCampus per poder apropar la Universitat als estudiants de secundària.

12 | 13 LINNK

Ciències Socials i Empresa

E1. TALLER DE BORSA

Taller d’iniciació al seguiment i interpretació de processos borsaris amb connexions on-line a la Borsa.

E2. TALLER: SERIES UN BON EMPRESARI?

En aquest taller es valoren les capacitats dels alumnes per exercir com a empresaris establint simulacres de relacions empresarials entre ells.

E3. TALLER: MÀRQUETING I COMUNITATS DIGITAL

En aquest taller s’introdueix el concepte del màrqueting i la seva implicació en les xarxes socials.

E4. TALLER: LA PUBLICITATI LES RELACIONS PúBLIQUES

Taller interactiu en què es treballarà el procés per confeccio-nar una campanya publicitària.

E5. TALLER: WEB 2.0 NOU MODEL DE NEGOCI,NOVES OPORTUNITATS PROFESSIONALS.

En els últims mesos, nous llocs web amb nous models de ne-gocis on els usuaris esdevenen els protagonistes (aportant continguts, recomanant productes, liderant activitats, etc.) han estat noticia pel seu potencial. Alguns, engloben aques-ta tendència amb el nom del web2.0, d’altres diuen que es el potencial que Internet tenia des de el principi amb un nom més o menys original. Tot i que els exemples tractats faran sobretot referència al sector turístic es podran extrapolar las conclusions a altres sectors, especialment als de serveis (sa-nitari, educatiu, etc.).

E6. TALLER: TURISTÒL@GS UNA PROFESSIÓDE FUTUR! (TALLER EN ANGLèS)

Parlarem del sector turístic, quins són els seus reptes, les se-ves oportunitats i quin és l’important paper d’una nova ge-neració de Turistòl@gs (vosaltres que vindreu al taller!) amb vocació internacional amb domini de les noves tecnologies, coneixedors de models organitzatius i models de negoci ba-sats en les xarxes i cadenes de valor per millorar les empre-ses turístiques o crear-ne de noves.

Taller interactiu en què es treballarà el procés per confeccio-nar una campanya publicitària.

Vols més informació?

Page 8: LINNK - TecnoCampus · curs 2014 - 2015 Els tallers Linnk són una iniciativa de les escoles universitàries del TecnoCampus per poder apropar la Universitat als estudiants de secundària.

14 | 15 LINNK

E7. TALLER: “LA IMPORTÀNCIA DEL CAPITALHUMÀ EN TURISME”

La imatge de cada empresa, i encara més en turisme, està condicionada per la imatge que transmeten els seus profes-sionals. Cal fer sentir al turista que es troba en les millors mans i que rebrà el servei que mereix i espera. Es tracta d’un taller molt pràctic amb dinàmiques individuals i de grup per fer amb els alumnes i treballar alhora aspectes relacionats amb habilitats comunicatives, treball en equip, com parlar en públic, etc. Tot relacionat amb el turisme.

E8. TALLER: UN PASSEIG PER LA LOGíSTICA.NOUS REPTES PER A UN VELL OFICI

El transport es una activitat que neix junt amb les primeres manifestacions del comerç. Avui el comerç, gràcies a la uti-lització de internet i de les possibilitats que ha obert, ha can-viat de forma radical, trencant els vells esquemes. Els tradici-onals nivells de fabricant-majorista-minorista han donat pas al contacte directe entre tots els intervinents en el mercat. Comprem directament a un fabricant que ens subministra des d’un lloc que desconeixem a priori. La logística ens per-met disposar d’un transport eficient, que ens fa arribar els productes que consumim o els que farem servir en el nostre propi procés productiu.

E9. TALLER: I SI JA FOS GRAN, QUè M’HAGUéS AGRADAT DECIDIR FER?

Potser ens queden poques coses per inventar però infinites maneres de fer diferent el que ja ho està. Compromís, cre-ativitat, iniciativa, aprenentatge, responsabilitat i constàn-cia són actituds requerides avui per tirar endavant carreres professionals solvents. Aquestes actituds poden ser difícils

de sostenir en el temps sense passió pel que fem. Saber com DESCOBRIR què ens apassiona i com DECIDIR què fem, són dos dels objectius d’aquest link.

E10. TALLER: LOGíSTICA: LA CADENA QUE UNEIX EMPRESA I CLIENT!

L’objectiu del taller és buscar el rendiment econòmic de l’empresa. Requereix una barreja del talent humà i dels re-cursos materials i financers.

E11. TALLER: IDENTITAT DIGITALI REPUTACIÓ ONLINE

Objectiu: Donar a conèixer la importància de la gestió de la identitat digital tan pel que fa a qüestions de privacitat com pel que fa al posicionament en vers un objectiu concret.

A qui s’adreça: A estudiants i docents interessants en conèi-xer les implicacions de la xarxa en vers a la identitat.

Etiquetes: Identitat digital, xarxes socials, Internet.

E12. TALLER: GESTIÓ DE CONTINGUTS:CERCAR, FILTRAR I COMPARTIR

Objectiu: Dotar als participants de les eines bàsiques per a la gestió de la informació en un context d’infoxicació.

A qui s’adreça: A estudiants i docents interessants aprendre a gestionar informació i a construir un PLE.

Etiquetes: PLE, infoxicació, gestió de la informació.

E13. TALLER: MOBILITAT, PROXIMITAT I GELOCALITZACIÓ

Objectiu: Donar una visió dels efectes de la mobilitat en el món del màrqueting i les estratègies comercials.A qui s’adreça: A estudiants interessats en el màrqueting digital i en les noves estratègies online.Etiquetes: mobilitat, geolocalització, màrqueting.

Jornada d’Economiaper a Batxillerat

Jornada molt focalitzada als estudiants de Batxillerat, especialment aquells que faran Economia a la selectivi-tat. Dia únic: 30 de gener de 2015.

Les sessions seran les següents:

10 h. Presentació de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus

10:15 a 11 h. Mòdul Creació d’empreses:“Com genera idees de negoci. De la idea a l’acció:El pla d’empresa”.

11 a 11:45 h. Mòdul Recursos Humans:“La motivació a la feina és només qüestió de diners?”

11:45 a 12 h. Descans

12 a 12:45 h. Mòdul Finances:“La funcionalitat de la banca per a les empreses:serveis i productes. Els recursos propis i aliens”.

12:15 a 13:30 h. Mòdul de Màrqueting:“Les marques: de la venda a granel fins a la necessitat de la marca. El culte a les marques. Les Lovemarks.Tècniques de promoció”.

Nota: participar en les jornades de Màrqueting i Economia té un cost de 5 euros per alumne.

Jornadade Màrqueting

Programa:

10 h. Presentació de la ESCSE

10:15 a 11 h. Mòdul de Digitalització.“Les noves regles del joc i la geolocalització. Des de la segmentació fins a les bombolles de filtre. El paper dels usuaris. Dubtes raonables de l’era digital.”

11 a 11:45 h. Mòdul de Màrqueting.“El màrqueting al segle XXI. De les 4Ps a les 4Cs.”

11:45 a 12 h. Descans

12 a 12:45 h. Mòdul de Comunitats Digitals.“Identitat digital, de l’individu a la corporació.Les estratègies online i la importància dels continguts. Territoris de marca.”

12:15 a 13:30 h. Mòdul Analítica & BI.“La importància dels resultats. Perquè més important que les dades són les dades correctes i la seva inter-pretació. Presa de decisions.”

Page 9: LINNK - TecnoCampus · curs 2014 - 2015 Els tallers Linnk són una iniciativa de les escoles universitàries del TecnoCampus per poder apropar la Universitat als estudiants de secundària.

16 | 17 LINNK

Salut i wellness

S1: REANIMACIÓ PULMONAR BÀSICA (RCP)

Objectiu: Reconèixer una aturada cardiorespiratòria i pro-porcionar les primeres cures.

Continguts: · Saber com actuar davant d’una situació d’aturada

cardiorespiratòria · Conèixer les maniobres de reanimació cardiopulmonar · Saber activar al servei d’emergències · Donar a conèixer el paper del professional d’infermeria

en les emergències

Contingut pràctic: · Reanimació cardiopulmonar bàsica (RCP)

S2: LES ADDICCIONS

Objectiu: Entendre les adiccions i saber com prevenir-les.

Continguts: · Saber què són les addicions i quins tipus d’adiccions hi ha · Aprofundir en les addiccions més prevalents

en l’adolescència · Eines per reconèixer a persones amb adiccions · Prevènció en les addiccions

S3: SEXUALITAT

Objectiu: Reconèixer què es la sexualitat i com es manifesta en l’adolescència.

Continguts: · Què es la sexualitat · Anticonceptius (mètodes de barrera). Sexualitat segura · Malalties venèries · Reconèixer la violència

S4: APRENDRE A MENJAR Bé

Objectiu: Conèixer les característiques d’una alimentació equilibrada.

Continguts: · Alimentació equilibrada · Piràmide de l’Alimentació Saludable · Patrons alimentaris (esmorzar, mig matí, dinar, berenar,

sopar i ressopó) · Confecció d’un menú setmanal

Contingut pràctic: · Realitzar un registre alimentari i detectar possibles errors,

proposant estratègies de millora · Confeccionar esmorzars, dinars, berenars i sopars

equilibrats mitjançant fitxes fotogràfiques d’aliments

S5: ESPORTS COREOGRÀFICS:SENTIR I EXPRESSAR

Objectiu: Conèixer esports de component artístic com a musicals i coreogràfics.

S6: ACROSPORT

Objectiu: Conèixer l’acrosport i practicar figures grupals senzilles.

S7: ESPORTS D’AVENTURA:CONNECTANT AMB LA NATURA

Objectiu: Conèixer l’amplia varietat d’esports d’aventura en el medi natural.

Vols més informació?

Page 10: LINNK - TecnoCampus · curs 2014 - 2015 Els tallers Linnk són una iniciativa de les escoles universitàries del TecnoCampus per poder apropar la Universitat als estudiants de secundària.

Tallers per a l’estimulació i sensibilització de l’emprenedoria. Es realitzaran el novembre de 2014 i el febrer de 2015.

18 | 19 LINNK

Setmana de l’Emprenedoria

Destinataris: Batxillerats i cicles formatius

Objectius: Proporcionar i ensenyar als alumnes les eines de treball més utilitzades i que han revolucionat el món empre-sarial per el desenvolupament i la ideació de projectes.

Descripció:

La sessió estarà partida en dos moments. Primerament es treballarà amb els alumnes la tècnica del Design Thinking, Una disciplina que s’utilitza per la generació de noves idees negoci; per desenvolupar la innovació centrada en les perso-nes, oferint un observador a través del qual es poden definir reptes, detectar necessitats i finalment solucionar-los. En unes altres paraules, utilitza, l’enfocament que es proveeix de la sensibilitat del dissenyador i el seu mètode de resolu-ció de problemes, per satisfer les necessitats de les persones d’una manera que sigui tecnològicament factible i viable co-mercialment.

Aquesta metodologia, es recull en 6 passos: comprendre (Em-patia), definir, idear, prototipar i avaluar (provar) i aprendre. Seguidament amb el CANVAS, una de les tècniques de de-finició de models de negoci més utilitzada es donarà rigor i coherència a la proposta de valor de la idea obtinguda.

Durada: 4hGrup: 60 alumnes* Batxillerats i CF

Calendari:

Es realitzaran un total de 12 sessions d’aquest taller:

· 10, 12, 17 i 19 de novembre de 10 a 14h. · 11 i 18 de novembre de 15 a 19h. · 9, 11, 16 i 18 de febrer de 10 a 14h. · 10 i 17 de febrer de 15 a 19h.

*A la sessió es podran trobar conjuntament més d’una escola i grup. S’assignaran les sessions per rigorós ordre d’inscripció.

1. WORKSHOPDESIGN THINKING + MODEL DE NEGOCI

Vols més informació?

Page 11: LINNK - TecnoCampus · curs 2014 - 2015 Els tallers Linnk són una iniciativa de les escoles universitàries del TecnoCampus per poder apropar la Universitat als estudiants de secundària.

20 | 21 LINNK

Destinataris: Batxillerats i cicles formatius

Objectius: Conèixer de primera mà què és i en què consisteix el viver d’empreses de TecnoCampus.

Descripció:

L’acció permetrà als alumnes a conèixer de primera mà què és un viver d’empreses. Coneixeran el funcionament i les parti-cularitats de la incubadora pròpia de TecnoCampus i també se’ls donarà a conèixer la pre-incubadora universitària.

Es visitaran les instal·lacions Durada: 2hLloc: Instal·lacions TecnoCampusGrup: 60 alumnes* Batxillerats i CF

Calendari:Es realitzaran un total de 14 sessions d’aquest taller.

*A la sessió es podran trobar conjuntament més d’una escola i grup. S’assignaran les sessions per rigorós ordre d’inscripció.

2. WORKSHOP - DESCOBREIX LA INCUBADORADEL TECNOCAMPUS Octubre 2014

Gener 2015

Dimarts 7 Dimecres 8 Dilluns 13 Dimarts 14 Dimecres 15 Dijous 16

9 -10 h.INCUBADORA

10 -11 h. INCUBADORA

11 -12 h. INCUBADORA

12 -13 h. INCUBADORA

13 -14 h.

15 -16 h. INCUBADORA

16 -17 h. INCUBADORA

17 -18 h. INCUBADORA

18 -19 h.

Dimarts 13 Dimecres 14 Dilluns 19 Dimarts 20 Dimecres 21 Dijous 22

9 -10 h.INCUBADORA

10 -11 h. INCUBADORA

11 -12 h. INCUBADORA

12 -13 h. INCUBADORA

13 -14 h.

15 -16 h. INCUBADORA

16 -17 h. INCUBADORA

17 -18 h. INCUBADORA

18 -19 h.

Destinataris: ESO, Batxillerats i cicles formatius

Objectius: Apropar la cultura emprenedora, coneixent ex-periències viscudes per joves emprenedors, estudiants uni-versitaris del TecnoCampus i del territori.

Descripció:

Quatre emprenedors universitaris exposaran la seva expe-riència a l’hora d’emprendre el seu negoci, com s’ho combi-nen amb els estudis i amb el seu dia a dia.

Serà una sessió molt dinàmica i participativa, en la qual es faran 4 ponències de 15 minuts i seguidament els alumnes podran formular totes aquelles preguntes que creguin con-venients, plantejar els seus dubtes i inquietuds sobre el pro-jecte i emprenedors que tenen davant.

Promogut per: INNY.cat

Durada: 2hLloc: Auditori TecnoCampusGrup: 350 alumnes* ESO, CF i Batxillerat

Calendari: 5 de febrer a les 10.30h.

Reserva i inscripcions: Laia Vilà: [email protected] Telèfon: 93 169 65 02

*A la sessió es podran trobar conjuntament més d’una escola i grup. S’assignaran les sessions per rigorós ordre d’inscripció.

3.WORKSHOP - DIFUSIÓ DE JOVESEXPERIèNCIES EMPRENEDORES

Page 12: LINNK - TecnoCampus · curs 2014 - 2015 Els tallers Linnk són una iniciativa de les escoles universitàries del TecnoCampus per poder apropar la Universitat als estudiants de secundària.

22 | 23 LINNK

Xnergic és una iniciativa del TecnoCampus per contribuir a despertar vocacions tecnològiques entre els nois i noies. In-icialment treballem mitjançant la robòtica i la programació de videojocs com a eines per a descobrir la tecnologia des d’una perspectiva de lleure.

Activitats principals:

Grups d’entrenament a Mataró, Granollers i Badalona.Activitat setmanal que es realitza cada dissabte.

Campus. Activitat concentrada en periodes de vacancesescolars (estiu, nadal, setmana santa).

Es requereix inscripció prèvia a www.xnergic.org

Prototipatge - FabLabOrientació TR i Emprenedoria

Com a novetat d’aquest curs posem en marxa espais de prototipatge perquè els nois i noies amb vocació tec-nològica puguin dur a terme els seus projectes, siguin aquests un Treball de Recerca (TR), un projecte empre-nedor (on rebran assessorament sobre el model de ne-goci i també en el desenvolupament del seu “mínim pro-ducte viable” o senzillament el seu projecte personal.

Entrar en el programa de prototipatge donarà dret a l’ús de les instal·lacions i els equipaments (impressió 3D, soldadors, software, etc), l’assessorament tècnic en aquest ús i l’assessorament del projecte en termes d’emprenedoria (model de negoci, canvas, etc).

Si hi esteu interessats, contacteu amb www.xnergic.org

Un projecte de

Vols més informació?

Vols més informació?

Projecte TR

Presentem tres propostes diferenciades:

1. INSPIRA

Es tracta d’un taller dissenyat per facilitar la generació d’ide-es dels nois i les noies, amb especial èmfasi en aquells tre-balls que siguin projectes emprenedors (però també altres tipus de treballs).

El format és un taller d’un matí de durada.

2. LINNK TR

Aquest taller és una sessió metodològica per ajudar a donar forma i establir processos per l’obtenció i sistematització de dades en la recerca.

3. ASSESSORAMENT DE TREBALLS DE RECERCA

El TecnoCampus posa a la vostra disposició els seus profes-sionals, experts en determinats àmbits de coneixement, per tal d’orientar el contingut dels treballs i oferir noves fonts d’informació per a la recerca. Aquesta activitat és individual pels estudiants que així ho requereixin.

Us presentem diverses activitats orientades a acompanyar els nois i noiesde 1r i 2n de Batxillerat en l’elaboració del seu Treball de Recerca.

Page 13: LINNK - TecnoCampus · curs 2014 - 2015 Els tallers Linnk són una iniciativa de les escoles universitàries del TecnoCampus per poder apropar la Universitat als estudiants de secundària.

24 | 25 LINNK

Jornada de Portes Obertes18 d’abril de 2015

GrausGrau en Enginyeria Electrònica Industrial i AutomàticaGrau en Enginyeria Informàtica de Gestió i Sistemes d’Informació Grau en Enginyeria MecànicaGrau en Mitjans AudiovisualsGrau en InfermeriaGrau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE)Grau en Administració d’Empreses i Gestió de la InnovacióGrau en Turisme i Gestió del LleureGrau en Màrqueting i Comunitats digitalsGrau en Logística i Negocis Marítims Grau en Aplicacions Interactives i Videojocs

Dobles titulacionsDoble titulació en ADE i Gestió de la Innovació i Turisme i Gestió del LleureDoble titulació en ADE i Gestió de la Innovació i Màrqueting i Comunitats DigitalsDoble titulació en Enginyeria Mecànica i Enginyeria Electrònica

Més informació a www.tecnocampus.cat/ca/portesobertes

Page 14: LINNK - TecnoCampus · curs 2014 - 2015 Els tallers Linnk són una iniciativa de les escoles universitàries del TecnoCampus per poder apropar la Universitat als estudiants de secundària.

Més informació a:[email protected]/tallers-linnk

Avinguda d’Ernest Lluch, 3208302 MataróT. 93 169 65 00www.tecnocampus.cat

www.facebook.com/tecnocampus@TecnoCampus