Top Banner
Nyabisimba Lastenkoti Keniassa lähettää kiitoksensa Kampanjat Deli Tua, Indonesia & Passara, Sri Lanka Intian projektit Joka kuudes maailman ihminen on intialainen Lähetysnäky E V A N K E L I U M I K A I K K I I N M A I H I N 2/2010 Christine Kerubo on kiitollinen saadessaan lastenkodissa ruokaa, ystäviä ja opetusta
16

Lähetysnäky 2/2010

Mar 24, 2016

Download

Documents

EKM - Evankeliumi Kaikkiin Maihin -lähetysjärjestön tiedotuslehti 2/2010.
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Lähetysnäky 2/2010

Nyabis imbaLastenkot i Keniassa

lähet tää ki i toksensa

KampanjatDeli Tua, Indonesia &

Passara , Sr i Lanka

I n t ian pro jekt i tJoka kuudes maai lman

ihminen on int ia la inen

LähetysnäkyE v a N K E L I u m I K a I K K I I N m a I h I N

2 / 2 0 1 0

Chr is t ine Kerubo

on ki i to l l inen saadessaan

lastenkodissa ruokaa,

ystäv iä ja opetusta

Page 2: Lähetysnäky 2/2010

Sivu 2

S a n ap ä ä t o i m i t t a j a l t a

Tom Lipkin

LÄHETYSNÄKY 2/2010

L ä h e t y s n ä k yLähetys jär jestö EKM -

Evanke l iumi Kaikk i in

Maih in ry:n i lmainen

t iedotus leht i

Pääto imi t ta ja :

Tom L ipk in

2 PÄÄK IRJO ITuSLähetysnäkymme

3 DEL I TuaSusan Hoover raportoi kampanjasta Indonesiassa

4 KEN IaNyab i s imbanlastenkoti kiittää

6 a IKammE I Lm IÖ ITÄ Raamattu vai ihmisviisaus - Kumpi on totta?

8 INT IaTiesitkö, että joka kuudes maailman ihminen on intialainen?

10 mEDaN Hedelmäll istä työtä Pohjois-Sumatralla

1 1 m ITÄ RaamaTTu SaNOO? Hyvästä omastatunnosta

12 LÄhETYSP IONEER ITT.L. Osborn (1923 - ) - aina rohkaisemassa

13 PaSSaRaMikael Boman raportoi kampanjasta Sri Lankan vuoristoseudulla

Tämän lehden tek i jö i tä :

Tom L ipk in, Dav id Ster l ing,

Anki Sandvik, Kat i L i l lbacka,

Susan Hoover, Jey & L izy

Jeyasee lan, Mikae l Boman

Tai t to :

Kat i L i l lbacka

Palaute ja

oso i t teenmuutokset :

EKM, Myl lykatu 15

65100 VAASA

Puh (06) 317 6000

tekst iv iest i t :

044 017 6000

[email protected]

www.ekm.nu

Pankkiyhteydet :

Sp Akt ia 497010-217832

Sampo Pankki

800017-70320192

Keräys lupanumero :

OKH 682A

Ahvenanmaa: 260 K14

Paino:

Ykkös Offset Oy,

S ingsby

2/2010

LähetysnäkyS I S Ä L L Y S

M atkustaessani vuonna 1996 ensimmäiselle pidemmälle lähetysmatkalleni päämää-

ränäni oli Intia ja Delhi. Väärinkäsi-tyksen vuoksi kukaan ei ollut minua vastassa lentokentällä, ja tunsin olevani hieman eksyksissä. Kaikki meni kui-tenkin hyvin, ja samana iltana yksi pai-kallisista pastoreista, tri Jey Jeyaseelan, tuli luokseni, ja vietimme mukavan illan yhdessä. Nyt EKM on jälleen lähetys-yhteydessä pastori Jeyaseelanin kans-sa. Omassa sydämessäni tunnen suurta jännitystä ja innostusta asian suhteen. Intian työstä voit lukea enemmän tämän lehden keskiaukeamalta.

Maailman evankeliointi on yhteinen päämäärämme kaikille kristityille, riip-pumatta kirkkokunnastamme tai taus-tastamme. Lähetystyö kantaa hedelmää yhteistyön ja kunnioituksen kautta. Täl-laisen hedelmällisen yhteistyön kehit-tymiselle Intiassa on kaikki edellytyk-set. Näkymme on ennen kaikkea auttaa heitä, joiden tilanne on huonoin; Intian slummien lapsia.

Toinen meneillään oleva lähetyspro-jektimme on johtajien ja pastoreiden kouluttaminen Bangladeshissa ja Sri Lankassa. Kampanjat tuovat usein mu-kanaan suuria siunauksia, mutta ilman

paikallisia seurakuntia ja hengellisiä johtajia hedelmien on taipumus valua hiekkaan. Yhteistyökumppanimme täs-sä on Mikael Boman, joka myös on vie-raillut Suomessa useaan otteeseen. Ensi vuoden alussa suunnittelemme osallis-tuvamme myös suureen kampanjaan Etiopiassa.

EKM:n tuet raamattukouluille Keni-assa, Indonesiassa ja Thaimaassa ovat olleet suureksi avuksi. Näkymme on kyetä siunaamaan näitä töitä vähintään yhtä paljon kuin tähänkin asti.

Joskus voi tuntua siltä, kuin varamme olisivat ikään kuin opetuslasten 5 leipää ja 2 kalaa. Vaikuttaisi siltä, etteivät ne riitä kovin pitkälle. Tällaisessa tilan-teessa voimme antaa varojemme men-nä Jeesuksen siunaavien käsien kautta. Jeesus on lähetystyön Herra. Hänen johdatustaan me kaikki lähetystyössä tarvitsemme. Hän voi puhua sinunkin sydämellesi ja kertoa, miten sinä voit olla osa hänen lähetyskäskyään.

Olet kallisarvoinen Jumalalle, mutta myös lastenkotien lapsille, niille nuo-rille, joista koulutetaan pastoreita ja johtajia sekä kaikille niille, jotka saavat kuulla Jeesuksesta ensimmäistä kertaa. Kiitos esirukouksistasi, kiitos tuestasi. •

Lähetysnäkymme

Page 3: Lähetysnäky 2/2010

Sivu 3LÄHETYSNÄKY 2/2010

www.he lm imed ia .compuh . 050 5431 431

t i l aus@he lm imed ia .com

HELMIMEDIA.COM

Miksi ja miten Suomen ja koko maailman taloutta ajetaan alas? Kuinka kasvihuo-neilmiö liittyy maailman yhdentymispyrki-myksiin? Totuus AIDSista ja sen synnystä - miksi tiedotusvälineet vaikenevat? Mitä vapaamuurarien rituaaleissa tapahtuu... Mitä heidän ylin johtonsa salaa tavallisil-ta jäseniltä? Mitkä ovat salamyhkäisen Bilderberg-ryhmän päätavoitteet?

Maailma on parhaillaan voimakkaiden muutosten kourissa. Käyttäen apunaan luomiaan ongelmia, uhkakuvia ja velkaa kulissien takainen valtaeliitti tekee kaik-kensa ajaakseen maailmaa uuteen järjes-tykseen, jossa yksityisyys ja itsenäisyys ovat historiaa.

Elämme todella hyvin erikoista aikaa. Sa-malla kun salaliittojen vuosisatoja vanha suunnitelma maailman yhdentymiseksi on toteutumassa, myös Raamatun profetiat käyvät kirjaimellisesti toteen. Jos haluat selityksen maailman tilaan ja myös elämän perimmäisiin kysymyksiin, lue tämä kirja. Se on erittäin paljastava.

Pekka Lahtinen 22,- (204 s.)Maailman yhdentyminen

ODOTETTUuusintapainos

Suuri nuoria saavuttava evanke-liointikampanja pidettiin Deli Tuan kaupungissa Indonesiassa

toukokuun alussa. Tuhansia kuulijoita saapui kentälle joka ilta! Se on osoitus Jumalan työstä. Hän rakastaa heitä ja tahtoo heidän kuulevan evankeliumin ja pelastuvan!!

Julistaessani näin monia muslimeja ih-misjoukossa. Kaksi heistä seisoi aivan lavan edessä. He kuuntelivat intensii-visesti, ja vaikutti siltä, että he pitivät tapahtumasta. Myöhemmin paikalliset nuoret olivat vierailleet juuri näiden musliminuorten kotona ja antaneet heil-le kirjallisuutta.

On suuri ilo saada julistaa Jeesuksesta ihmisille ja kylvää heihin evankeliumin siemeniä! On myös suuri ilo nähdä pai-kallisseurakuntien nuorten osallistuvan työhön. Jakaessaan ihmisille juuri us-koon tulleille tarkoitettua kirjallisuutta ja palvellessaan ihmisiä nuoret itsekin pääsevät kasvamaan uskonelämässään.

“Ilo” on ehkä paras sana kuvaamaan täl-laisen tapahtuman herättämiä tunteita. Koin todella suurena etuoikeutena saa-da olla mukana. Oli koskettavaa kuulla ihmisjoukon rukoilevan pelastusruko-uksen perässäni ja vastaanottavan Jee-suksen elämäänsä!

Tällaisen tapahtuman järjestäminen vaatii kuukausien valmistelua, tuhansia euroja, kaiken ruumiillisen energian ja monen ihmisen osallisuuden eri puolilta maailmaa ja paikallisesti... mutta se on silti kaiken vaivan arvoista!

Nämä sielut ovat kaiken arvoisia... he ovat Jeesuksen elämän arvoisia! Jos Jeesus oli halukas kuolemaan heidän puolestaan, vähintä mitä minä voin teh-dä, on käyttää kaiken aikani, energiani, rahani ja mitä ikinä tarvitaankaan, että voisin kertoa heille Jeesuksesta. Se on todellakin... SUURI ILO!!!!

KIITOS osallisuudestasi tähän iankaik-kiseen iloon! •

Del i Tuassa suuri i lo!Teks t i j a kuva t : Susan Hoover , I ndones ia

Page 4: Lähetysnäky 2/2010

Sivu 4 LÄHETYSNÄKY 2/2010

Nyabisimban lastenkot i ki i t tää

a j a n k o h t a i s t a

Teks t i j a kuva t : He l l en Nyatuka , Ken ia

Lastenkodissa nähtiin viime kuus-sa monia iloisia lasten kasvoja. EKM:n tuen avulla saimme ostet-

tua pöytiä, tuoleja, viimeisteltyä wc-tilat ja tietenkin ostettua ruokaa lapsille sekä maksettua henkilökunnan palkat. Orpo-koti saa tukea vain EKM:ltä - ei kenel-täkään muulta. Olemme niin kiitollisia siitä, mitä teette Nyabisimpan lasten-kodin hyväksi. Kosketatte ja muutatte lasten elämää.

Wc-tilojen rakentaminen oli aloitettu jo tammikuussa, mutta varojen puutteen tähden emme silloin saaneet tiloja val-miiksi. Maaliskuu olikin kiireinen kuu-kausi lastenkodissa, kun EKM:n anteli-aat ystävät ja partnerit Suomesta tekivät mahdolliseksi rakennustöiden loppuun saattamisen. Pystyimme ostamaan mm. puuttuvat ovet wc-tiloihin.

Tätä raporttia kirjoittaessani lapset käyt-tävät jo uusia wc-tilojaan ja he ovat niin iloisia ja kiitollisia. Aikaisemmin lapset joutuivat käyttämään ulko-wc:tä, mikä varsinkin pimeällä oli hyvin turvatonta. Yksi rukousaiheistamme on näin saanut vastauksen.

Orpokodin perustamisesta lähtien huo-nekaluista on ollut suuri pula. EKM:n tuella olemme saaneet ostettua uudet tuolit ja pöydät lapsille. Aikaisemmin käytimme ruokailuun ja läksyjen tekoon penkkejä, jotka olimme saaneet lainaksi läheisestä kirkosta.

Orpokoti sijaitsee melko kaukana pää-tieltä. Ruokaa ja tarvikkeita joudutaan kuljettamaan melko pitkiä matkoja, ja kuljetus on kallista. Toivomme ja luo-tamme Jumalaan, että joskus orpokodil-la olisi oma auto kuljetuksia varten.

Paljon on tehty, vaikka paljon on vielä tehtävää. Kaikesta annamme kunnian Jumalalle. Lastenkoti on ollut siunaus 21 lapselle. Uskomme, että jatkossa saamme Jumalan armosta tarjota kodin yli 300 lapselle.

Arvostamme esirukouksianne ja EKM:n tarjoamaa tukea. Jokaisella lastenkodin lapsella on todistus siitä, kuinka heidän elämänsä on muuttunut.

Page 5: Lähetysnäky 2/2010

Sivu 5LÄHETYSNÄKY 2/2010

Vincent on onnellinen nuori poika. Vanhempien kuoltua HIV/AIDSiin hän eli isoisänsä kanssa. Vasta päästyään lastenkotiin testeissä todettiin myös Vincent positiiviseksi tähän tautiin. Lää-kityksen ansiosta hän on vahvistunut ja tervehtynyt. Kysyessäni häneltä, minkä vaikutuksen lastenkoti oli häneen tehnyt, hän sanoi olevansa kiitollinen Jumalalle, että oli saanut perheen ja ihmisiä, jotka rakastivat häntä. Hän oli myös iloinen saadessaan käydä koulua ja saadessaan ruokaa joka päivä.

Vincent Morara

Victor eli enonsa kanssa. Eno ei koskaan ottanut pojan huolehtimista vakavissaan. Poika joutui tekemään paljon kotitöitä ja huolehtimaan enonsa karjasta. Hän oli niin loppuun palanut, ettei koskaan jaksanut lähteä kouluun. Yleensä hän ei juurikaan saanut ruokaa syödäkseen. Hänen toiveensa oli, että joskus hän voisi ikäistensä tavoin käydä koulua ja oppia. Nyt hänen unelmansa on toteutunut. Hän saa syödä, oppia ja hänellä on vaatteet, jotka pukea päälleen.

Victor Momanyi

Muffin Nyaboke on 8 vuotta. Vanhem-pien kuoltua AIDSiin hän eli tätinsä kanssa. Täti ei kyennyt kuitenkaan huolehtimaan tytöstä, tämän koulun-käynnistä tai lääkityksestä. Saavuttu-aan lastenkotiin hänet todettiin myös HIV-positiiviseksi, mutta lääkityksen ansiosta hänen kuntonsa on suuresti parantunut. Aluksi Muffin oli hyvin epävarma eikä tahtonut olla toisten las-ten kanssa. Tilanne on nyt muuttunut kokonaan. Hän on kiitollinen, iloinen, vapaa ja aktiivinen.

Muffin Nyaboke

Christine syntyi avioliiton ulkopuolisena lapsena. Hänen äitinsä elätti hänet kunnes hän kuoli HIV/AIDSiin. Isoäidillä ei ollut mahdollisuutta täyttää tyttären-tyttärensä tarpeita, joten jo viisi-vuoti-aana Christine yritti hankkia elantonsa tekemällä kotitöitä ihmisille. Kukaan ei hänen ikänsä tähden kuitenkaan koskaan maksanut hänelle senttiäkään. Lastenkodista Christine sanoo: ”Olen iloinen saadessani olla täällä. Saan op-pia, syödä ja minulla on ystäviä. Minun ei enää tarvitse olla kotiapulainen.”

Christine Kerubo

Juliet hymyilee aina siksi, mitä Jumala on hänelle tehnyt. Ennen lastenkotiin saapumistaan hän oli kotiapulainen jo 6-vuotiaana. Hänen toinen olkapäänsä oli taipunut raskaan vauvan kantami-sesta. Julietin täti ei kyennyt viemään häntä kouluun tai täyttämään tämän perustarpeita. Lastenkodista Juliet sanoo näin: ”Olen kiitollinen saades-sani olla täällä. Kotiapulaisena minua joskus käytettiin hyväksi ja nimiteltiin eri tavoin. Nyt kun saan olla täällä, voin oppia, minulla on ruokaa ja vaatteet joka päivä, ja tulevaisuuteni näyttää valoisalta.”

Juliet Gesare

L isää kuv ia las tenkod is ta oso i t teessa www.ekm.nu •

Page 6: Lähetysnäky 2/2010

Sivu 6 LÄHETYSNÄKY 2/2010

a i k a m m e i l m i ö i t ä

EKM:n vpj . David Ster l ing

humanismi va i Jumalan Sana - kumman va l i tset?

Raamattu va i ihmisv i isaus

- kumpi on tot ta?

a lkuperä i lma isee ka iken !Koko kysymys psykologian todelli-sesta alkuperästä voidaan tiivistää näihin Jeesuksen Kristuksen sanoihin: ”Jos juuri on huono, niin puun täytyy olla huono.” Jeesus sanoi tämän hyvin selvästi Matt. 7:17-18:ssa: ”Näin jo-kainen hyvä puu tekee hyviä hedelmiä, mutta huono puu tekee pahoja hedel-miä. Ei saata hyvä puu kasvaa pahoja hedelmiä eikä huono puu kasvaa hyviä hedelmiä.”

Psykologian juuri on epäilemättä sur-kean huono, ja sen vuoksi sen tuottama hedelmä ei voi olla hyvä. Laho puu ei voi tuottaa terveitä hedelmiä! On häm-mästyttävää, kuinka paljon moderni psykologia on vaikuttanut kaikkeen tämän päivän ajatteluun, ja kuinka se on hyväksytty yhteiskunnassamme ja varsinkin seurakunnassa ilman avointa, kriittistä, rehellistä arviointia. Jeesus ei lähestynyt ihmisiä tällä tavalla koh-datessaan heidät. Hän ei sekoittanut pakanallisia, filosofisia ajatuksia juma-lalliseen ilmestykseen. Mielenkiintoista kyllä, Jeesus ja apostolit näyttivät pa-remmin pystyvän johdattamaan ihmi-

En lainkaan hämmästyisi, jos valpas lukija ihmettelee, mitä tekemistä tällä aiheella on

jokapäiväisen kristillisen elämän ja lähetystyön kanssa. Olen hyvin tietoinen siitä, että tässä artikkelissa käsittelemäni aihe saattaa aiheuttaa väärin ymmärrystä. Ymmärrän, että lukuisat muut pastorit ja jumalanpalvelijat kamppailevat näiden samojen kysymysten kanssa. Uskon kuitenkin myös, ettei voi olla mitenkään vaarallista objektiivisesti tarkastella uskonnollisia käytäntöjä, kulttuurillisia perinteitä ja ihmisen filosofioita Raamatussa ilmoitetun Jumalan totuuden valossa. Me joko uskomme tai emme usko Jumalan kirjoitetun ilmoituksen - Raamatun - auktoriteettiin ja riittävyyteen. Jumalan ikuisen Sanan ilmoittama totuus tuo lopulta vapauden, vaikka se voi alkuun aiheuttaa kipua ja ärtymystä. Hyvin harvoin lääke maistuu heti alkuun hyvältä – mutta lopputuloksena voi olla helpotus ja paraneminen. Rohkaisen sinua itse miettimään näitä asioita ja tekemään omat johtopäätöksesi.

Juma la l l i nen i lmes tys va i i nh im i l l i nen v i i sausPsykologian juuret ovat muinaisissa filosofeissa kuten Sokrateessa, Aris-toteleessa ja Platonissa. Jo hyvin vä-häinen perehtyminen näiden miesten opetukseen ja ajatuksiin paljastaa, ettei yksikään näistä miehistä palvellut to-dellista, elävää Jumalaa. Kukaan heistä ei johdattanut ihmisiä pelastukseen, ku-kaan heistä ei auttanut ihmisiä elävään suhteeseen elävän Jumalan, taivaan ja maan Luojan, kanssa. Parhaimmillaan-kin he uskoivat jumalaan, joka ei puutu ihmisten asioihin, ja pahimmillaan he palvoivat moninaisia pakanajumalia. Ei ole uskottavaa olettaa, että nämä mie-het kirjoittivat Jumalan Pyhän Hengen innoittamina. Moderni psykologia tuli tunnetuksi Sigmund Freudin toimesta 1800-luvun loppupuolella. Ei tarvitse olla psykologian opiskelija huomatak-seen, että Freud ei ollut jumalinen mies. Tällä miehellä oli vakavia henkilökoh-taisia ongelmia, minkä jopa hänen us-kollisimmat seuraajansakin myönsivät. Me emme voi pitää häntä luotettavana, jumalisena esimerkkinä, jota seurata ja kiittää.

Page 7: Lähetysnäky 2/2010

Sivu 7LÄHETYSNÄKY 2/2010

1. Psykologia sanoo, että me olem-me ympäristömme, taustamme ja olosuhteidemme tuotteita. Kyllä, tottakai ympäristö vaikuttaa jossakin määrin ajatuksiisi ja käyttäytymisee-si. On kuitenkin aivan väärin sanoa, että henkilö on sellainen kuin on, sen vuoksi mitä hänelle on tapahtunut. Jos se olisi totta, niin jokaisella, joka on käynyt läpi samat kielteiset ko-kemukset, olisi samat ongelmat elä-mässään. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa! Meidän on aina mah-dollista valita, haluammeko katke-roitua vai muuttua parempaan suun-taan. Meitä ei ole tuomittu jäämään aikaisempien kokemusten uhreiksi. Huolimatta siitä, mitä elämässämme on aiemmin tapahtunut, me voimme tehdä vastuullisia ja suuntaa korjaa-via valintoja. Me voimme uudesti-syntyä ja tulla aivan uusiksi ihmi-siksi Kristuksen voimasta. Voimme kokea Jumalan voimaa, joka muuttaa ja parantaa ”toivottomimmatkin uh-rit”. Psykologia ei sitä tarjoa. Se on voimaton muuttamaan syntistä sisäl-tä käsin!

2. Humanistinen mielenlaatu us-koo, että ihmisluonto on pohjim-miltaan hyvä ja että ihmisillä on vastaukset sisäisiin ongelmiinsa. On pelkkää hölynpölyä uskoa, että ihminen ratkaisee kaikki yhteiskun-nan hirvittävät ongelmat, kun hän kehittyy ja saavuttaa korkeamman hyvyyden ja suvaitsevaisuuden ta-son! Tämä on räikeässä ristiriidassa Jumalan Sanan kanssa, joka painok-kaasti sanoo: ”Kukaan ei ole hyvä, nuhteeton tai viaton – kaikki ovat poikenneet pois ja menneet omaa tie-tään” (Room. 3:10-12). Ehkä huma-nismin suurin eksytys on valheellinen uskomus ”ihmiskunnan hyvyyteen”. Jeesus itse sanoi, että ”kukaan ei ole hyvä paitsi Jumala”. Humanistinen ajattelu ei tietenkään pysty käsittä-mään vaatimusta, että ihminen on vastuussa teoistaan pyhälle Jumalal-le. Jumalan Sanan eittämätön totuus kumoaa ihmisen käsitykset. Mutta Jumala tarjoaa armonsa nöyrille ja toivon toivottomille!

3. Itsetunto (omanarvontunto) on tärkeä arvo humanistisessa psy-kologiassa. Häpeän, syyllisyyden ja tietämättömyyden uskotaan johtuvan vanhanaikaisesta ”uskonnosta”, joka rajoittaa ihmisen vapautta ja saa ai-kaan arvottomuuden tunteita. Koko käsite synnistä ja ihmisen vastuusta Jumalan edessä torjutaan. Ihmisen suurin ongelma ei ole ”itsetunnon” puute, joka aiheuttaa syyllisyyttä, hä-peää ja arvottomuudentunteita. Se on silkkaa totuuden kiertämistä! Ihmis-kunnan suurin ongelma on ihmisten kapina Jumalaa vastaan ja ihmis-kunnan ylpeä riippumattomuus ja itsekeskeisyys. Ihmiskuntaa vaivaa sairaus nimeltä ”synti”, joka voidaan ratkaista ainoastaan Jumalan säätä-mällä tavalla. Mikään määrä ”itsetun-toa” ei koskaan paranna ”synnin sai-rautta”. Vain Jumalan Karitsan, Jee-suksen Kristuksen, uhrikuolema riitti poistamaan ihmisen ”syntiongelman”. Ihmisen mittaamatonta arvoa ei voi-da määrittää mitenkään muuten kuin Jumalan pelastussuunnitelman perus-teella. Ilman Jeesuksen uhrikuolemaa on mahdotonta ymmärtää ihmisen todellista arvoa. Vain Luoja itse voi määritellä luotunsa todellisen arvon ja palauttaa tuon arvon hänelle.

Uskon vakaasti, että humanistinen psykologia heikentää aitoa kristilli-syyttä ja että nämä erot tulee osoit-taa. Humanistiset filosofiat ovat saastuttaneet todelliset, raamatulliset vakaumukset, ja psykologia on hiipi-nyt lähes kaikille elämämme alueille, eivätkä useimmat meistä edes tiedä sitä. Tuloksena on kaaos!

On aika palata klassiseen kristilli-seen uskoon – aika palata Luojamme ja Hänen sielunhoitomenetelmiensä luo! Nyt on aika palauttaa Jumalan Sana lopulliseksi auktoriteetiksi se-kalaisten, filosofisten eksytysten ti-lalle. Nyt enemmän kuin koskaan ihmisen historiassa on aika roh-keasti julistaa – että Jeesus Kristus on ainoa, joka voi täyttää ihmissy-dämen tyhjyyden ja parantaa sär-kyneet sydämet! •

set sekaannuksesta selkeyteen, tunne-elämän hämmennyksestä sopusointuun. He kykenivät täyttämään kohtaamiensa ihmisten syvimmät tarpeet Pyhän Hen-gen voiman ja Jumalan Sanan auktori-teetin avulla. He eivät sekoittaneet ih-misen humanistisia ideoita ja Jumalan iankaikkista Sanaa keskenään. He eivät kylväneet keskenään ristiriitaisia sieme-niä haavoittuneiden ihmisten sydämiin. Kristittyjen uskovien ei tarvitse läh-teä hakemaan maailmalta apua tunne-elämänsä tarpeisiin. Heidän ei tarvitse syödä lahon puun hedelmää. Aitojen uskovien edellytetään kertovan tarpeis-taan Jeesukselle – Hän on särkyneiden sydänten Parantaja. Hän on luvannut täyttää joka ikisen tunne-elämän ja hengellisen tarpeen. Jeesus itse nimitti siunattua Pyhää Henkeä ”Neuvonan-tajaksi” – ja Hän on totisesti kaikkien ”sielujenhoitajien” paras neuvonantaja!

E i vo ida seko i t taaKristinuskolla ja psykologialla on jotakin yhteistä: molemmat sanovat, että tekomme ovat sisäisten prosessien tulosta. Mutta kuvaillessaan, mitä nuo prosessit ovat ja miten muuttaa niitä, kristinusko ja psykologia lähestyvät asi-aa vastakkaisilta suunnilta. Sana ”psy-kologia” ilmaisee jo itsessään jumalan-vastaisen asenteen. Sana ”psykologia” tulee kreikan sanasta ”psycho”, joka johdetaan kreikan ”sielua” tarkoittavas-ta sanasta ”psyche”. Psykologia ei katso ihmisen sielua syvemmälle löytääkseen vastauksia. Se jättää täysin huomiotta hengellisen ulottuvuuden: meidän hen-kemme, Jumalan Hengen ja demoni-henget. Psykologialla ei ole yleensä käsitystä siitä, mitä Raamattu sanoo ”sydämen salaiseksi ihmiseksi”, viita-tessaan uuteen, uudestisyntyneeseen ih-misen henkeen, joka on Pyhän Hengen temppeli uskovassa. Mikään ”vastaus”, joka ei ota huomioon hengellistä ulottu-vuutta, ei mene ongelman ytimeen.

Seuraavassa vain muutama esimerk-ki joistakin psykologian suuntauk-sista, jotka ovat ristiriidassa aidon, raamatullisen kristillisyyden kanssa (niitä on todennäköisesti paljon enem-mänkin).

Page 8: Lähetysnäky 2/2010

Sivu 8 LÄHETYSNÄKY 2/2010

Ties i tkö, et tä joka kuudes maapal lon

ihminen on int ia la inen?

Teks t i j a kuva t : Jey ja L i zy Jeyasee lan , I n t i a

V i ime is ten kuukaus ien a ikana o lemme nähnee t Juma lan käden l i i kkuvan vo imakkaas t i kansakun tamme keske l -l ä . P imeyden vo im ia on vä is tyny t ja evanke l i um in va lo lo i s tanu t mon in pa iko in maassamme. P idän suurena s iu -nauksena saada ker toa s inu l l e , m i tä Juma la on tehny t työmme kau t ta tää l l ä I n t i assa . K i i t os e t tä se i so t te r i nna l -lamme saavu t tamassa kansaamme Juma lan rakkaude l -la ja s iunauks i l l a . I n t i a ja sen 1 ,2 m i l j a rd ia i hm is tä ova t Juma lan sydämessä . Hyvä sydämes i ja au t tava t kä tes i saava t muutos ta a ikaan ! ”

Slummi-a lueen kou lupro jekt iNäkynämme on saavuttaa 30 000 slummien lasta; kouluttaa, vaatettaa, ruokkia ja jakaa heille ilosanomaa Jeesuksesta. Ainoastaan Delhissä pidämme tällä hetkellä huolta 700 slummilapsesta. Koulutuksen päämääränä on Jumalan rakkauden osoittaminen. Monet lapsista elävät slummeissa kammottavissa olosuhteissa. Heillä ei ole juomavettä, puhdasta ruokaa saatikka inhimillisiä peseytymisolosuhteita. Evankeliumi Kristuksesta on kuitenkin saanut heidät hymyilemään. Koulun tähden olemme perustaneet slummialueelle myös seurakunnan. Slummilasten vanhemmat tulevat sinne ylistämään Herraa. Kun Herra antaa meille lisää varoja, voimme pitää huolta useammista lapsista ja antaa heille toivoa elämään.

Orpokot i -pro jekt iLastenkodeissa Delhissä ja Almorassa menee hyvin. Toki haasteitakin on aina. Delhin lastenkodissa asuu 63 lasta ja Almorassa yhdeksän. Suunnitelmamme lastenkodeille ovat kauaskantoisia. Rukoilemme varoja Jumalalta voidaksemme ostaa maata hallitukselta ja rakentaa isommat tilat Delhin lastenkodille. Lastenkodille luvan myöntäneet viranomaistahot ovat kehottaneet meitä rakentamaan myös erillisen rakennuksen nuorille tytöille. Tällä hetkellä rakennamme tietokonehuonetta, kirjastohuonetta, vierailuhuonetta sekä lastenkodin vastuuhenkilön asuntoa sekä korjaamme orpokodin kahta lattiaa.

Almoran lastenkodin rakennustöitä varten rukoilemme varoja. Jumala on edelleenkin Jehova Jireh. Hän ei ole muuttanut nimeään!

Käsipumppu-pro jekt iOn aina ilo huolehtia siitä, että myös köyhät ja muut tarvitsevat saavat puhdasta vettä juodakseen. Tämä projektimme auttaa satoja kyliä, joiden asukkailla ei ole minkäänlaista mahdollisuutta puhtaaseen juomaveteen. Projekti on aikaansaanut kylissä suuren muutoksen. Kyläläisten ei enää tarvitse mennä saastuneesta lammesta hakemaan vettä itselleen ja lapsilleen. Heillä on nyt mahdollisuus pumpata puhdasta vettä kyliin asentamillamme käsipumpuilla.

Page 9: Lähetysnäky 2/2010

Sivu 9LÄHETYSNÄKY 2/2010

Terveydenhoi to-pro jekt iKaikki 15 Naisten terveydenhoito -projektin työntekijäämme saavuttavat yli 40 000 kotia Gautampurin slummialueella. Heidän jatkuvan ja sinnikkään avustustyönsä kautta monet slummialueen asukkaat ovat saaneet ensiaputarvikkeita ja lääkkeitä. Myös raskaana olevat naiset ovat saaneet neuvoja ja apua heiltä. Lääkehoitoa tarvinneet ovat nyt saaneet apua, johon heillä taloudellisesti ei olisi ollut muuten mahdollisuuksia. Hyvät uutiset Herrastamme Jeesuksesta ja Jumalan rakkaus ovat koskettaneet heitä.

Ompelukou lu-pro jekt iOmpelukoulu-projektin tarkoituksena on auttaa väkivallan uhreja ja muita vähempiosaisia pääsemään pois uhrina olemisen mielestä. Jumalan rakkaus ja johdatus on tärkeä osa koulun toimintaa. On aina ilo nähdä näiden ompelukoulua käyvien naisten ja nuorten tyttöjen loistavan ilosta. Heille opetetaan ompelemisen, leikkaamisen ja kirjonnan lisäksi myös Jumalan Sanaa. Monet heistä ovat antaneet elämänsä Jeesukselle. Vaikka naisten asema maassamme onkin huono, äitien merkitys lapsien elämässä on silti erittäin tärkeä. Rukouksemme onkin, että ompelukouluun tulevat naiset voivat elämällään vaikuttaa myös tuleviin sukupolviin.

Seurakunt ien perustaminen -pro jekt iVuoden 2010 alusta alkaen suunnitelmissamme on perustaa 100 uutta seurakuntaa. Näkynämme on, että vakaita seurakuntia olisi 200 - yksi jokaisessa Intian osavaltiossa. Seurakuntien perustamisen tarkoituksena on suuren uskovien joukon kouluttaminen - uskovien, jotka voivat viedä evankeliumia Intian tarvitseville ihmisille. Vahvat paikallisseurakunnat ovat maailman evankelioimisen selkäranka. Aivan hiljattain olemme perustaneet muutamaan osavaltioon uuden seurakunnan. Kiitämme Herraa niistä ystävistä, jotka ovat auttaneet meitä ostamaan maata ja rakentamaan seurakuntatiloja. Kiitämme Herraa saamastamme suosiosta. Siunatkoon Herra heitä runsaasti ja pitäköön lähellään.

Köyhien ruok inta -pro jekt iAivan hiljattain päätimme köyhien ruokinta -projektin. Eräs lahjoittaja oli antanut 24 000 kiloa linssejä, jotka me jaoimme yli 13 000 ihmiselle. Oli suuri ilo nähdä lahjoituksen vastaanottaneiden ihmisten hymyt. Raamattu sanoo: “Sillä minulla oli nälkä, ja te annoitte minulle syödä...” Nöyrä rukouksemme on, että voisimme osoittaa ystävällisyyttä tämän maan köyhille ja apua tarvitseville.

Victory Bible College -raamattukoulun merkitys on suuri nuorten miesten koulutta-misessa palvelustyöhön. Herran avulla olemme voineet rakentaa asuntolan ja keit-tiön näille pojille. Rakennustyöt ovat yhä käynnissä. Ensi lukuvuonna suunnittelem-me vastaanottavamme enemmän kokoaikaisia opiskelijoita raamattukouluun. Tänä vuonna olemme panostaneet opiskelijoiden luonteen ja lahjojen kehittymiseen. Val-mistuneet oppilaat ovat jo julistamassa evankeliumia ja perustamassa seurakuntia.

Tietoja Intiasta:Väkiluku: 1 173 108 018, Pinta-ala: 3 287 263 km², Eliniänodote: 66,46 v.Uskonnot: hinduja 80.5 %, muslimeja 13.4 %, kristittyjä 2.3 %, sikhejä 1.9 %, muita 1.8 %, määrittelemättä 0.1 % Lähde: CIA World Factbook •

Raamattukou lu-pro jekt i

Page 10: Lähetysnäky 2/2010

Sivu 10 LÄHETYSNÄKY 2/2010

Medan on Indonesiassa sijait-sevan Pohjois-Sumatran pro-vinssin pääkaupunki, joka si-

jaitsee provinssin pohjoisosissa ja on In-donesian kolmanneksi asutuin kaupunki. Arvioitu väkiluku on tällä hetkellä noin 2 400 000.

Täällä Susan Hoover aloitti SEKOLAH ALKITAB -raamat-tukoulun vuonna 2008. Epätavalli-sessa kaupungissa on nyt epätavallinen raamattukoulu.

Vilkas ja tiivistun-nelmainen kaupunki on sekoitus erilai-sia kansoja, rotuja, uskontoja ja tapoja.

Luonnollisilla silmillä katsottuna kaupun-gissa sekoittuvat korkeatasoinen ja moderni tekniikka ja vanhat tavat sekä uudet ja kalliit kerrostalot toimistoineen ja vanhat, köyhät asuinyhteisöt.

Suuri osa Medanin väestöstä on kiinalai-sia, jotka etenkin liike-elämän alueella ovat hyvin aktiivisia. Raamattukoulun iltakurssi aloitettiinkin vuonna 2009 ko-koussalissa, jonka omistaa kiinalaissyn-tyisistä uskovista muodostuva seurakun-ta. Iltaraamattukoulu on mahdollistanut opiskelun myös päivätyötä tekeville.

Melko suuri osa Medanin väestöstä on Sri Lankasta kotoisin olevia tamileja. Yksi raamattukoulun vakituisista tul-keista on tamilisukua oleva pastori.

Medanissa, jossa on lukuisia yliopistoja, oppilaitoksia ja kouluja, on nyt myös päi-vä- ja iltaraamattukoulu. Mikä siunaus!

EKM on taloudellisesti tukenut tätä raa-mattukoulua sen perustamisesta asti eli vuodesta 2008. Tällä hetkellä suunni-telmissa on aloittaa toinen vuosikurssi opiskelijoille, jotka kokevat kutsumuk-sekseen julistaa evankeliumia tässä maailman suurimmassa muslimivaltios-sa. Raamattukoulu valtuuttaa ja varus-taa uskovia toteuttamaan Jumalan kut-sumusta elämässään. Opiskelijat tulevat monenlaisista taustoista, mutta heillä kaikilla on yhteinen päämärä; oppia tuntemaan Jeesus paremmin sekä olla osa Jumalan suunnitelmaa maailmassa aikanamme.

EKM haluaa uskollisesti jatkaa tukeaan tälle hedelmälliselle työlle Medanin sy-dämessä. Säännöllinen ja jatkuva tuki on mahdollista vain uskollisten EKM:n partnereiden ja ystävien avulla. Paikal-listen uskovien kouluttaminen ja varus-taminen on kaikkein paras tapa evankeli-oida tätä valtavasti kasvavaa maata, joka on strategisessa asemassa muslimien saavuttamiseksi Jeesuksen Kristuksen evankeliumilla. •

hedelmäl l is tä työtä

Poh jo is-Sumatra l la !

Raamattukou lun oppi la i ta kevääl lä 2010.

Teks t i j a kuva : Dav id S te r l i ng

Page 11: Lähetysnäky 2/2010

Sivu 11LÄHETYSNÄKY 2/2010

mitä sanoo

Raamat tu?

Paavali sanoo Apt. 23:1, että hä-nellä kaikessa on Jumalan edes-sä hyvä omatunto, ja Apt. 24:16,

että hän aina pyrki siihen, että hänellä olisi hyvä omatunto. Tämä voi tuntua vastakohtaiselta; samanaikaisesti sekä on hyvä omatunto, että pyrkii siihen, että on hyvä omatunto. Hyvä omatunto on mielenkiintoinen ja ajankohtainen asia. Monet uskovat kärsivät syyllisyydestä, mutta kaipaavat saada hyvän omantun-non sekä Jumalan että ihmisten edessä.

Nähdäksemme eron siinä, mitä on omis-taa jotakin ja pyrkiä johonkin, meidän on ymmärrettävä, että uskovalla on sekä asema Kristuksessa (Ef. 2:6) että vael-lus Kristuksessa (Ef. 2:10, Ef. 5:8). Asemamme Kristuksessa saimme siinä sekunnin murto-osassa, kun sanoimme kyllä Jeesukselle. Tämä asema ei muu-tu. Kristuksessa olemme vanhurskaute-tut ja puhdistetut veressä (Room. 3:22-24)! Monia ihmisiä vaivaa tehdyt teot ja tapahtuneet asiat. Mutta jos Jeesuksen veri on puhdistanut, ne ovat poissa ikui-siksi ajoiksi!! Hyvä esimerkki tästä on Paavali itse – Apt. 22:4 hän mainitsee, miten hän oli sekä vainonnut että tap-panut kristittyjä. Seuraavassa luvussa hän puhuu täydellisen hyvästä omasta-tunnosta. Jeesuksen veri oli puhdistanut hänet täysin. Niille, jotka ovat Kristuk-sessa, ei ole tuomiota (Room. 8:1). Ai-kaisempien tekojen seuraukset voivat tosin olla olemassa. Jos on esimerkiksi tehnyt rikoksen, on todennäköistä, että

joutuu kärsimään siitä rangaistuksen. Omatunto voi samanaikaisesti kuiten-kin olla täysin puhdas.

Jokaisella uskovalla on myös vaellus Kristuksessa. Tähän vaellukseen voim-me vaikuttaa valinnoillamme ja teoil-lamme. Emme kuitenkaan ole koskaan yksin. Auttaja, Pyhä Henki, on aina läsnä ja halukas auttamaan meitä ajatte-lemaan oikein, puhumaan oikein ja toi-mimaan oikein. Juuri tästä vaelluksesta Paavali puhuu sanoessaan pyrkivänsä siihen, että hänellä olisi aina hyvä oma-tunto sekä Jumalan että ihmisten edes-sä. Sana sanoo Ef. 2:10, että olemme luotuja vaeltamaan hyvissä teoissa ja Ef. 5:10 tutkimaan, mikä on otollista (rakasta ja hyvää) Herralle.

Vaellus hyvällä omallatunnolla käsittää mm. motiivit; sen miten kohtaamme muita ihmisiä; miten parhaan kykymme mukaan käytämme sitä, mitä olemme saaneet ja että sanomme ei sille, mikä ei Jumalaa mielistä. Jumala on hyvä ja Hän on sekä halukas että innokas osoit-tamaan meille väärät askeleemme ja auttamaan meitä taas löytämään tien. Jeesuksen ihana veri puhdistaa meidät, ja voimme jatkaa vaellustamme puh-taalla ja hyvällä omallatunnolla!

Jumalan tahto sinulle ja minulle on, että joka päivä saisimme nauttia hyvästä omastatunnosta Kristuksessa ja vaelta-essamme Kristuksen kanssa! •

Mitä Raamattu sanoo

puhtaasta omastatunnosta?

www.he lm imed ia .compuh . 050 5431 431

t i l aus@he lm imed ia .com

HELMIMEDIA.COM

ODOTETTUuutuuSKESÄN

VARTIN VALLANKUMOUS on yhtä yk-sinkertaista – ja yhtä vaikeaa – kuin se, että on valmis luopumaan omasta mu-kavuudestaan 15 minuuttia päivittäin auttaakseen jotakuta. Tarjolla ei ole mo-nimutkaista, uutta teologiaa eikä evanke-liointimetodia, sillä tässä on kyse pikem-minkin mobilisoinnista kuin teologiasta. Koska olemme kaikki luonnostamme it-sekkäitä, toisten auttaminen ei tapahdu automaattisesti. Ilman jonkinlaista val-lankumousta tuo synnynnäinen itsekkyys aina lopulta voittaa.

Vartin vallankumouksen tavoitteena on kääntää kehitys päinvastaiseen suun-taan, tehdä meistä tietoisempia lähiym-päristömme ihmisistä ja saada meidät tuomaan Jumalan elämää haavoittuneel-le maailmalle siellä, missä elämme. Niin yksinkertaista se on – ja niin vaikeaa! Jos olet valmis tietoisesti käyttämään ainakin 15 minuuttia päivässä siihen, että luo-vut omasta mukavuudestasi auttaaksesi jotakuta, tilaa tämä kirja, lue se ja liity vallankumoukseen!

Paul Scanlon 12,- (132 s.)Vart in vallankumous

Teks t i : Ank i Sandv ik

Page 12: Lähetysnäky 2/2010

Sivu 12

T.L . Osborn ju l is tamassa pastor iseminaar issa Lubumbashissa Kongossa vuonna 1970. Kuva: Jacques Vernaud.

L ä h e t y s p i o n e e r i t

LÄHETYSNÄKY 2/2010

Tri T.L. OSBORN, maailmaa kier-tänyt lähetystyöntekijä, opettaja, kirjailija, kustantaja, laulujen sa-

noittaja, pianisti ja johtaja - tunnetaan parhaiten suurista, yhteensä miljoonia ihmisiä saavuttaneista parantumiskoko-uksistaan. T.L. Osborn ja Jumalan työs-sä miehensä rinnalla palvellut Daisy Washburn Osborn olivat ensimmäisiä lähetystyöntekijä-evankelistoja, jotka alkoivat järjestää suuria ulkoilmakoko-uksia ei-kristityissä maissa julistaakseen evankeliumia Jeesuksesta Kristukses-ta ja rukoillakseen sairaiden puolesta.

He julistivat suurissa, 20 000:sta 300 000:een kuulijaan käsittävissä, kampan-joissaan evankeliumia lukuisille saavut-tamattomille kansoille yli 90 maassa yli puolen vuosisadan ajan Jumalan vah-vistaessa sanansa ihmein ja merkein.

Vuodesta 1947 tuli Osbornien palvelu-työn käännekohta, sillä Jeesus ilmestyi T. L. Osbornille. Osborn itse kirjoittaa tapahtumista näin:

”...Jeesus Kristus tuli makuuhuonee-seemme. Näin Hänet samoin kuin näki-sin kenet tahansa, joka astuisi huonee-seemme. Makasin siinä aivan avuttoma-na Hänen läsnäolossaan. En pystynyt liikuttamaan edes sormea tai varvasta. Kyyneleeni valuivat vuolaasti, mutta en huomannut itkeväni....Pitkän ajan kuluttua pystyin liikahtamaan ja menin makaamaan lattialle, kasvot lattiaan päin. Kun astuin ulos tuosta huoneesta myöhemmin iltapäivällä, tiesin olevani uusi ihminen. Tiesin, etten julistanut kuollutta uskontoa. Julistin elävää Jee-susta. Tiesin tämän maailman haluavan kuulla, että Hän todella on elossa.”

Ju l i s tus Jeesuksesta Kr is-tuksesta ja ihmeet tod is ta-vat hänet y lösnousseeks i . ”Tri Osborn uskoi, että ihmeet todistavat Jeesuksen todelliseksi ja ylösnousseek-si. Jumalan armosta ja rakkaudesta ih-misiä kohtaan hän onkin saanut nähdä monenlaisia parantumisihmeitä pal-velustyönsä aikana. Tahdomme jakaa kanssasi yhden näistä ihmeistä.

Kiku ju n ime l tä Kar iuk iKariuki juoksenteli pitkin Kenian ylän-köjä 17 vuoden ajan, käytännöllisesti katsoen alastomana ja täysin sekaisin. Hän puristi roskapussia käsissään, juok-si kylästä toiseen ja keräsi epätoivoises-ti yhä lisää roskia, koska hänellä oli sai-raalloinen päähänpinttymä kaikenlaisis-ta jätteistä ja arvottomasta sälästä.

Eräs nuori uskova keksi keinon, miten sai houkuteltua Kariukin pakettiautoonsa ja tuotua hänet Osbornien kokoukseen.

Ulkona kokouskentällä, tuhansien ih-misten keskellä, tämä uskova seisoi ros-kapusseistaan yhä tiukasti kiinni pitävän Kariukin rinnalla. Osbornit eivät tienneet heidän olevan väkijoukossa, kun he opet-tivat tuona päivänä Jumalan rakkaudesta.

Lähes kaikki suuret ihmeet, ovat tapah-tuneet ulkosalla, ihmisten joukossa, il-man että Osbornit ovat tienneet mitään koko tarpeesta tai ihmeestä, ennen kuin se on jo tapahtunut. Kariuki on yksi näistä tapauksista.

T.L . Osborn - a ina rohkaisemassa

Tässä uudessa art ikke l isar jassa k i r jo i tamme maai lmaamme suurest i va ikut tane is ta lähetysp ioneere is ta . Ens immäisenä vuorossa Tr i T .L . Osborn.

T.L. Osborn (1923 - )

Page 13: Lähetysnäky 2/2010

Sivu 13

www.he lm imed ia .compuh . 050 5431 431

t i l aus@he lm imed ia .com

HELMIMEDIA.COM

Helmi Media on julkaissut T.L. Osbor-nin kirjan ”Elä rohkeasti NYT - Jumalan unelma sinulle”, jonka tärkein sanoma on kannustaa ihmisiä hylkäämään alemmuu-dentunto, itsesyytökset ja häpeä ja elä-mään hyvää, onnellista elämää - rohkeasti ja nyt.

T.L. Osborn 22,- (224 s.)

Elä rohkeasti NYT - Jumalan unelma sinulle

LÄHETYSNÄKY 2/2010

Tuona päivänä Keniassa Osbornit pu-huivat Jumalan rakkauden suunnitel-masta ja siitä, miten Jumala arvostaa ihmisiä. Kun Osbornit opetuksen jäl-keen rukoilivat väkijoukon puolesta, Herran Henki laskeutui Kariukin päälle tavalla, jota ei pysty sanoin kuvaamaan. Silmänräpäyksessä Kariukia piinanneet pahat henget poistuivat, ja Kariuk oli terve ja normaali.

Kariukin kokoukseen tuonut uskova ta-jusi, että Kariuki oli todella parantunut, ja toi hänet puhujalavalle kertomaan väkijoukolle, mitä oli tapahtunut. Mie-hen vaatteenriekaleet eivät peittäneet hänen alastomuuttaan. Hänen tukkansa oli pitkä, takkuinen ja täynnä kirppuja. Hänellä oli pitkä parta. Hän haisi hirve-ältä. Mutta hänestä näki, että Herra oli kohdannut häntä.

T.L Osborn rutisti Kariukia hartioista ja sanoi: ”Kariuki, näytät todella upealta.” Tämä rohkaisi häntä, niin ettei hänen tarvinnut hävetä seisoessaan siinä sää-dyttömän näköisenä ihmisten edessä.Osborn jatkoi ja sanoi: ”Kariuki, sinä olet veljeni. Meillä on sama Isä. Olem-me yhtä.” Osborn veti hänet luokseen ja halasi häntä, ja sitten hän katsoi häntä uudestaan ja jatkoi: ”Kariuki, olen todel-la ylpeä sinusta. Isäni loi sinut. Hänellä on sinulle suunnitelma, jota kukaan muu maailmassa ei voi toteuttaa yhtä hyvin kuin sinä. Pääset vielä pitkälle.” Sitten Osborn halasi häntä uudestaan.

Kariuki kertoi ihmisille uskomattoman tarinan siitä, kuinka häntä oli piinannut

pakkomielle juosta kylästä kylään ja ke-rätä jätteitä. Hän oli ällistynyt ihmeestä ja kiitti kaikkia ihmisiä näiden rukouk-sista ja rakkaudesta.

Seuraavana päivänä Kariuki istui pu-hujalavalla. Häntä olisi luullut yhdeksi pastoreista. Itse asiassa hän istui Daisy Osbornin vieressä joka päivä kokous-sarjan loppuun asti. Hän näytti aina on-nelliselta ja paloi halusta kertoa kaikille ihmeestään.

Sana ja rakkaus lev iääTuottoisana kirjoittajana Tri T.L. Osbor-nin kirjat ovat rohkaisseet evankeliumin julistusta ihmein ja merkein maailman-laajuisesti sekä innoittaneet sieluja voittavaan evankeliointiin kehittyvissä maissa. Tri Osbonin kirjat kannustavat ihmisiä positiiviseen uskoon ja elä-mään. Lukiessasi tämän rakkaudellisen julistajan kirjoja ei voi muuta kuin roh-kaistua. Kirjat auttavat vastaanottamaan Jumalan rakkauden.

myös e lokuv ien ja v ideo i -den vä l i tykse l läThe Osborn DocuMiracle -elokuvia ja vi-deoita on näytetty 70 kielellä tuhansissa kylissä ja kaupungeissa. Videot ja eloku-vat ovat edesauttaneet sitä, että miljoo-nat ihmiset ovat alkaneet uskoa evanke-liumiin. The Osborn National Missiona-ry Assistance -projekti on sposoroinut yli 30 000 yhdysvaltalaista miestä ja naista lähtemään lähetystyöhön saavuttamat-tomien heimojen ja kylien pariin. Työn kautta on perustettu yli 150 000 uutta - nyt jo itsenäistä - seurakuntaa.

T. L. Osborn on vieraillut myös Suo-messa muutamia kertoja, ja mm. näiden vierailujen perusteella hänen voidaan sanoa olevan suomalaisten rakastama lähetyspioneeri. •

Lähde: Osborn Ministries International sekä T.L. Osbornin kirja Elä rohkeasti NYT - Ju-malan unelma sinulle (Helmi Media 2009)

Page 14: Lähetysnäky 2/2010

I hmiset nostavat kätensä merk iks i s i i tä , et tä he ha luavat vastaanot taa Jeesuksen e lämäänsä.

Tämän miehen to inen puo l i o l i ha lvaantunut . Jeesus parans i

hänet .

Jeesus parans i tämän na isen näön. Mikae l Boman kohot taa

sormensa testatessaan na isen näköä.

Kampanja Sr i Lankan

vuor is toseudul la

Istun parhaillaan hotellissa Sri Lankas-sa ja hengähdän. Olemme juuri saa-neet päätökseen ihanan, mutta melko

raskaan kampanjan tämän eksoottisen saaren vuoristoseudulla.

Kampanjapaikka oli tällä kertaa pieni Passaran kaupunki, joka sijaitsee noin yhdeksän tunnin ajomatkan päässä koil-liseen pääkaupungista Colombosta.

Paikallinen tiimimme oli valmistellut kampanjaa intensiivisesti usean kuu-kauden ajan yhdessä 12 pienen paikal-lisseurakunnan kanssa. Alue on vah-vasti buddhalainen, ja hengellinen työ on kovaa. Näiden uskovien upeasta valmistelutyöstä ja siitäkin huolimatta, että Jeesus jälleen kerran uskollises-ti vahvisti evankeliumin parantamalla useita vaikeasti sairaita, ihmiset Pas-sarissa olivat pidättyväisiä kampanjan kahtena ensimmäisenä iltana, ja suuren

Teks t i j a kuva t : M ikae l Boman

ihmisjoukon koolle saaminen oli vaike-aa. Huolimatta jokseenkin vähäisestä osallistujamäärästä kampanjan ensim-mäisinä iltoina tunsimme, että olimme oikeassa paikassa! Mikä ihana ilo saada julistaa evankeliumia tämänkaltaisissa paikoissa. Paikoissa, joissa Jeesuksen seuraajia on vain vähän ja missä on suuri määrä kallisarvoisia ihmisiä, jotka eivät edes tiedä, kuka Jeesus on, saatik-ka sitten mitä Hän on heidän edestään tehnyt.

I lmap i i r i muut tuuPerjantai- ja lauantai-iltojen aikana aloimme huomata ilmapiirin muuttuvan ja yhä useampia ihmisiä saapui kokouk-siin. Parantumisihmeet olivat vahvem-pia, ja monet todistivat parantuneensa sairauksistaan. Mm. eräs 7-vuotias tyttö sai kuulonsa takaisin. Tytön äiti riemuit-si ilosta huomatessaan tyttären kuulevan häntä. Mies, jonka toinen puoli oli ollut

Page 15: Lähetysnäky 2/2010

www.he lm imed ia .compuh . 050 5431 431

t i l aus@he lm imed ia .com

HELMIMEDIA.COM

Meidän siunaukseem-me Kristuksessa kuuluu myös parantuminen ja terveys. Elämän ja terve-yden lähde on yksinomaan Kristuksessa, ei kenessäkään ihmisessä. A.B. Simpson välittää kirjassa Jumalan Sanan totuudet parantumisesta lukijoille, niin kuin hän oli ne itse oivaltanut. Hän halusi etsijöiden ymmärtävän, että ylösnousseesta Kristuk-sesta - ei kenestäkään ihmisestä - virtaa jumalallinen elämä ja terveys. Lue ja vas-taanota Jeesukselta.

A.B. Simpson 16,- (128 s.)

Parantumisen evankeliumi

Äid in r iemua tyt tären vo idessa taas nähdä.

Parantumistod is tus .

Tililtä nroFrån konto nr

AllekirjoitusUnderskrift

Maksajan nimi ja osoite

Betalarensnamn och

adress

SaajaMottagare

Saajantilinumero

Mottagarenskontonummer

TILI

SIIR

TO G

IRE

RIN

G

ViitenroRef.nr

EräpäiväFörf.dag

Euro

Maksu välitetään saajalle vain Suomessa Kotimaan maksujenvälityksen yleisten ehtojen mukaisesti ja vain maksajan ilmoittaman tilinumeron perusteella.

EKM - Evankeliumi Kaikkiin Maihin ry. Lähetystyö: viite 1012Raamattukoulut: viite 10553Lastenkodit: viite 11002Israel- ja juutalaistyö: viite 10443

Keräyslupanro OKH544AAhvenanmaa: 64 K14

PANKKI BANKEN

Sp Aktia 497010-217832 FI04 4970 1020 0178 32

IBAN

HELSFIHH

BIC

Betalningen förmedlas till mottagaren endast i Finland enligt Allmänna villkor för inrikes betalningsförmedling och endast till det kontonummer betalaren angivit.

Sampo Pankki 800016-70320192 FI22 8000 1670 3201 92 DABAFIHH

Tartu Jumalan lahjaanDavid Sterling 3 €* (60 sivua)

Sinulle saattaa olla yllätys, että nauttimi-nen Jumalan yhteydestä ja Hänen tarjouk-sestaan hyväksyä sinut varauksetta, ei mitenkään liity SINUN käyttäytymiseesi tai SINUN suorituksiisi. Tartu Jumalan lahjaan - se on ilmainen! Upea kirja evankelioin-tiinkin! Pakettihinnat*: 50 kirjaa 85 euroa, 100 kirjaa 140 euroa *Ei jälleenmyyjille

halvaantunut pidemmän aikaa, paran-tui. Useat vaikeaa astmaa sairastaneet todistivat parantuneensa esirukouksen aikana. Noin 15-vuotias poika ei ollut voinut kävellä, nousi ja alkoi kävellä!

Kampanjan viimeisenä iltana, sunnun-tai-iltana, tapahtui todellinen muutos! Monia uusia ihmisiä saapui, ja kokouk-sessa oli suurta odotusta! Pelastuskutsun kuuluessa lavan etuosa täyttyi suuresta ihmisjoukosta. Oli suuri ilo viimeinkin kokea tällaista ihmeellistä vastakaikua evankeliumille!

kampanjassa. Päiväsaikaan järjestetyssä johtajuusseminaarissa opettivat myös Daniel Elfving, pastori Gävlestä, sekä John Ted Berge, pastori Tukholmasta. Pidimme tärkeänä voida rohkaista näitä urheita miehiä ja naisia, jotka kestävi-nä taistelevat jaloa uskon taistelua tällä hengellisesti vaikealla alueella. Päivä toisensa jälkeen nämä sankarit väsy-mättä saavuttavat Passaran asukkaita evankeliumilla. Nyt he iloitsevat sados-ta ja vastaavat seurantatyöstä vieraillen kampanjassa pelastuksen vastaanotta-neiden kotona.

Mukanamme Sri Lankassa oli myös tukholmalaisen Harvest Center -raamat-tukoulun ja Korskyrkanin raamattukou-lun 20 oppilasta. Tiimiläiset todistivat Jeesuksesta joka päivä kaupungissa ja jakoivat lukuisia kutsuja kampanjaan. Heidänkin panoksensa ja osallisuutensa kokemaamme läpimurtoon oli hieno!

Kiitos myös Sinun työtoveruudestasi tässä lähetyskampanjassa! •

I hanaa t i im i työtäTiimissä työskenteleminen on minusta hienoa. Tällä kertaa minä ja hyvä ystä-väni Micael Lahtinen Tukholman Har-vest Center -seurakunnasta julistimme

Page 16: Lähetysnäky 2/2010

M - Ite l la Oy j

| www.he lm imed ia .com | puh . 050 5431 431 | t i l aus@he lm imed ia .com

Uusi liitto ja uusi luomus ovat Raamatussa erityisasemassa - me olemme nyt Kristuk-sessa ja Hän on meissä! Kun pääsemme eroon uskonnollisesta suorittamisesta, silloin nautimme todellisesta uskon levosta. Åge M. Åleskjaer osoittaa upealla tavalla kirjassaan, kuinka olemme osallisia täydellisen vapauden laista. Esiin tulee selkästi se suuri ero Siinain ja Golgatan välillä.

Åge M. Åleskjaer 22,- (220 s.) Täydellinen vapaus

Tämän kirjan ilmestystieto voi muuttaa elämäsi! Puhutaan kahdesta saarnatuolista: Jumala puhui maan päällä Siinailla. Olemme puhuneet saarnatuolin siirtämisestä Siinailta Golgatalle, mutta tässä tulee saarnatuolin lopullinen sijoituspaikka: NYT HÄN PUHUU TAIVAASTA! Miksi Jeesuksen piti odottaa, kunnes hän olisi jälleen taivaassa?

Åge M. Åleskjaer 18,- (152 s.) Nyt Hän puhuu taivaasta

Mikään aiemmin tekemäsi tai mikään, mitä koskaan voit tehdä, ei ole verrattavissa iloon, jota koet, kun annat Jeesuksen elää elämään-sä kauttasi. Sinua odottaa jännittävä matka - kristittynä olet aina halunnut elää juuri tällaista elämää! Steve McVeyn kirja vahvistaa sinua, joka jo tunnet tien. Sinä taas, joka kaipaat sitä, voit aloittaa armon tiellä tänään!

Steve McVey 22,- (200 s.) Armon t ie

Tässä ajankohtaisessa minikirjassa David Sterling etsii vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin: Miten tuleva aviopuoliso pitäisi valita?, Onko kristityn luvallista avioitua uskosta osattoman kanssa?, Mitä Jumala ajattelee sek-sistä ja avioliitosta?, Onko avoliitto vaihtoehto kristitylle? Lue - viisastu - ja valitse oikein!

David Sterling 5,- (40 s.)

Seurustelu, avioli it to ja Jumalan suunnitelma

Raamatun talous on ainutlaatuinen kristilliset arvot omaavien käsikirja ja opas hyvään ta-loudenhoitoon. Miten uskovan tulisi järjestää yksityistaloutensa, miten perustaa yritys ja miten hoitaa sitä, tai mikä talousjärjestelmä maassa pitäisi olla. Kirjassa myös aihiesta: Rikas vai köyhä - mikä on Jumalan tahto?, Lainan antaminen ja ottaminen, Vakuutukset - pitääkö kristityn ottaa niitä?, Kenelle pitää antaa? ja paljon muuta.

P-O & J-G Eurell 24,- (288 s.) Raamatun talous

Miksi ihmisille ei kerrota totuutta ufoista? Kuka on salailun takana? Miten viljapeltoympyrät ovat syntyneet? Mikä yhteys on lentävillä lautasilla ja ilmaista energiaa tuottavilla laitteilla? Onko ihmi-nen käynyt kuussa? Tämä hämmästyttävä kirja tuo ihmisen keksimän salaisen ufoteknologian päivänvaloon. Ufot tulevat ilmestymään lähivuosi-na tiedotusvälineiden eteen. Miksi? Kuka on tuon valtavan operaation takana? Tämä kirja paljastaa uskomattoman salaliiton. Ufojen arvoitus ratkeaa.

Pekka Lahtinen 22,- (224 s.) Ufojen arvoitus ratkeaa

Verkko kiristyy hätkähdyttää paljastuksillaan: Kansainvälisten pankkiirien lainaehdot ovat syy valtion yritysten yksityistämiseen ja myyntiin ulkomaisiin käsiin. Natura 2000 on Rockefel-lerien pankkidynastian rahoittama hyökkäys yksityistä maanomistusta vastaan. Maailman talousjärjestelmää odottaa romahdus. Vallassa-oleva politiikka johtaa salaiseen päämäärään, Maailmanhallituksen perustamiseen.

Pekka Lahtinen 14,- (224 s.)Verkko kiristyy

Todistavatko luonnossa ja Raamatussa ilmenevät numerot Jumalan olemassaolon? Sisältääkö Raamattu salaisen numeroihin perustuvan koodi-järjestelmän, jolla Jumala on sinetöinyt Sanansa? Mikä sanoma kätkeytyy mystiseen lukuun 666? Kirja vie yksinkertaisella ja selkeällä tavalla luki-jan uskomattomalle tutkimusmatkalle Raamatun numeerisiin ilmiöihin. Ihme toisensa jälkeen tulee esiin numeroiden muodossa!

Pekka Lahtinen 16,- (137 s.) Luojan lukuja

Luojan lääkkeet -kirja keskittyy sairauksien luonnollisiin syihin ja valaisee niiden luonnol-lisia parannuskeinoja. Vaikka sairauksiin on luonnollisia syitä, niiden taustalla voidaan ha-vaita Jumalan vihollisen vaikutusta. Vihollinen toimii usein kiertotietä antaen vaikutelman, että sillä ei ole mitään tekemistä sairauden kanssa. Samoin luonnollisten parannuskeino-jen taustalla on usein jotain hengellistä.

Pekka Lahtinen 22,- (176 s.) Luojan lääkkeet

Otsonilla on tuhottu AIDS-virusta, tiedotusväli-neet kuitenkin vaikenevat asiasta. Miksi otsonia ei ole otettu yleiseen lääkinnälliseen käyttöön? Vetyperoksidihoidoilla on saatu merkittäviä tu-loksia parantumattomiksi katsotuissa sairauksis-sa. Miksi tämä halpa luonnontuote on kuitenkin leimattu myrkylliseksi happiradikaaliksi? Kirja kertoo luonnonaineista sekä lääketieteellisistä tutkimuksista, joista virallinen lääketiede ja päätiedotusvälineet vaikenevat.

Pekka Lahtinen 22,- (176 s.)

Happi O2 - Uusi tapa hoitaa sairauksia