Top Banner
UTGAVE 1. 2013 KRIK.NO
40

KRIKnytt 1/2013

Mar 24, 2016

Download

Documents

KRIKnytt 1/2013
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: KRIKnytt 1/2013

Utgave 1. 2013 krik.no

Page 2: KRIKnytt 1/2013

Overgangen fra 2012 til 2013 var for meg meget spesiell. Selv om jeg har feiret nyttår på EXPLORE med 1500 ungdommer før, var det likevel annerledes denne gangen. I år fikk jeg ekstra god tid til å prate med både deltakere og ledere, KRIKere med ulike livshistorier, interesser og drømmer. Det var utrolig interessant og spennende.

Samtalene med deltakere og ledere fikk meg til å tenke. Tenk deg alle de valgene du tar i ungdomstiden - hva skal JEG gjøre? Skal jeg velge allmennfag eller yrkesfag? Folkehøgskole, lærling, studier eller ut på reise? Fotball eller håndball? Foto eller programmering? Bli leder i menighet, ta ansvar i et idrettslag eller innenfor en annen organisasjon? Noen har en plan, andre har ikke peiling. Uansett er det et hav av muligheter der ute – muligheter vi forholder oss til på helt ulike måter.

Gjennom mine 12 år i KRIK har jeg fått flere og flere utfordringer og mer og mer ansvar. Dette var også opplevelsen til mange av de jeg pratet med på EXPLORE. De var takknemlige for utfordringene og tilliten KRIK hadde gitt dem. De fortalte også om deres møte med andre KRIKledere som ga dem støtte og gode råd. Min opplevelse av KRIK er at vi er en organisasjon som tror på dagens ungdom, at et ungt engasjert hjerte kan få til det utroligste. Det er også et sted der

det er lov til å gjøre feil, både én og to ganger – det er bra. Hvem lærer seg å stå på ski uten å falle?

Mitt ønske for KRIK er at vi skal fortsette å være en organisasjon der ungdommer får nye utfordringer og nye erfaringer. Erfaringer som gjør at en vokser åndelig, men også får utviklet personlige egenskaper og kvaliteter. Slik jeg kjenner dagens ungdom, ønsker de utfordringer, nye erfaringer og ansvar. Mange av ungdommene jeg pratet med på EXPLORE fortalte at KRIK hadde åpnet dører for dem og gitt dem utfordringer og oppgaver de selv ikke trodde de mestret. Tilliten og mestringen de hadde opplevd var noe de kunne ta med seg til andre arenaer.

KRIK er bygget opp av ungdom, og ungdommer skal fortsette å bygge KRIK. Jeg har derfor en utfordring til deg og til meg selv – å tro at nettopp du kan få ting til! Vi møter alle valg, forskjellige valg. Ikke vær beskjeden eller forsiktig fordi du er ung. Si ja til positive utfordringer og muligheter som dukker opp. Tør å gå for noe som du tror på. I Timoteus 4, 12 står det: «La ingen forakte deg fordi du er ung, men vær et forbilde for de troende i ord og livsførsel, i kjærlighet, tro og renhet». Kanskje 2013 er året der du får en utfordring som du er usikker på om du mestrer. Kanskje du i løpet av 2013 står overfor store valg i livet. Ta valget og grip muligheten – enten det er i et KRIK-lokallag eller

-leir, i en menighet eller i en annen organisasjon.

Jeg er sikker på at dagens ungdom kan få til det de bestemmer seg for! Ha tro på deg selv, ta Gud med på laget og ta sats! Lykke til!

Erlend FørreDaglig Leder i [email protected]

UngDoMMen nÅ tiL DagS!KRIKnytt er et kristent idrettsmagasin og medlemsblad som sendes ut fire ganger i året. Opplag dette nummer: 13200. Neste utgave (nr. 2 2013) kommer ut i mai 2013, og vil kun bli distribuert som lesevennlig PDF per e-post.

Tips KRIKnytt! Send inn forslag til hva KRIKnytt kan skrive om: [email protected]

KRIKs formål: «Kristen Idrettskontakt ønsker å bevare, inspirere og vinne idrettsfolk til kristent liv både i idrettslag og menighet».

Postadresse: Postboks 3822 Ullevål Stadion, 0805 Oslo Besøksadresse: KRIK-kontoret, Ullevål Stadion, Sognsvn. 75A, Oslo

Telefon: 22 58 80 20 Telefaks: 22 58 80 21E-post: [email protected] Nettside: www.krik.no Kontonummer: 3000 17 12256 Organisasjonsnummer: 970 534 490

Redaktør:Anne Kristine R. Berg

Medvirkende i dette nummeret:Erlend FørreEgil Reidar OsnesHilde Kristine SandoLillian NesseKristin BjoråØyvind GrimsrudJan Vidar MidtbøGudmund JuliebøMorten Andreas LøchenRolf Bangseid

LayoutVulkan Publishing

TrykkGunnarshaug AS

PapirEdixion 100g (innmat)Edixion 250g (omslag)

ForsidefotoSiri Sødahl

Page 3: KRIKnytt 1/2013

3K

RIK

NYTT

HANS KRISTIAN FLØYSTADIdrett: Friidrett (mellomdistanse)Født: 3.4.1989Bosted: Kringsjå, Oslo (fra Landvik, Grimstad)Klubb: IK Tjalve

MERITTER: Individuelt:6 NM-gull junior (5 på 1500m og 1 på 800m)3 NM-gull (1500m (2011), 3000m (innendørs 2012), 5000m (2012))2 NM-sølv (1500m (2010, 2012)Stafetter:1 NM-gull (4x1500m (2011))Lag:1 EM-gull terrengløp (Lag U23 2011)Personlige rekorder:800m: 1.50,80 (2011)1500m: 3.40,61 (2012)3000m: 8.04,27 (2012)5000m: 14.20,29 (2012)

Underveis mot NM-gull på 5000m mellom klubbkameratene Håkon Brox (foran) og Audun Nordtveit (bak)

HanS kriStian FLØYStaD

Tekst: Egil Reidar OsnesFoto: Eirik Førde

Page 4: KRIKnytt 1/2013

4K

RIK

NYT

T

Kalenderen viser søndag 14. august 2011. For mange KRIKere er dette avslutningsdagen av nok en opplevelsesrik ARENA, men for Grimstad-gutten Hans Kristian Fløystad er det andre ting som fyller hodet denne dagen. Han befinner seg i Byrkjelo i Nordfjord og er klar for finalen på 1500m i friidretts-NM. Én uke tidligere har sisteårsjunioren tatt sitt femte NM-gull på 1500m for junior på rad, noe ingen andre har gjort før ham. I dag er det seniorgullet som gjelder, men med det høyeste nivået på 1500m på 15 år, er det lettere sagt enn gjort.

Løpet blir en taktisk affære der ingen vil bruke opp kreftene for tidlig. Ut på sisterunden er farten høy og 200m før mål ser Hans Kristian ut til

å ha et lite overtak. Inn i siste sving duellerer han «hofte-mot-skulder» med 20 cm lavere Thomas Solberg Eide med ferskt sølv fra junior-EM. Etter et par steg i ubalanse innenfor banen tar Hans Kristian et godt tak rundt skulderen på Eide før sistnevnte forsvinner bakover i feltet. Fløystad holder seg på beina og klarer å holde på ledelsen inn mot mål. Hans første individuelle senior-gull er et faktum. Eller er det? På tribunen snakkes det om protest, og i NRK-intervjuet etterpå er det ikke bare glede å spore hos den nybakte norgesmesteren.

- Det var med litt bismak, forteller Hans Kristian halvannet år senere. Det var ikke helt sånn jeg så for meg at jeg skulle ta mitt første NM-gull. Men ingen protester ble levert inn, så det var vel greit. Han løp rett inn i meg og jeg tok tak i ham for å holde meg på beina, men det var vel ikke bare ren refleks, jeg var ganske irritert også. Men jeg fikk positive tilbakemeldinger fra konkurrentene, jeg pleier ikke å vise den siden av meg selv så ofte, ler sørlendingen.

For ryktet hans er langt fra å være en slåsskjempe. Ved siden av å være en kondisjonssterk 1500m-løper med en fryktet spurt, er det nok en godhjerta og tydelig kristen han er mest kjent som i friidrettsmiljøet. Med en far som klokker, mor som dåpsvert, nabo som prest og en annen nabo som menighetsrådsleder kom troen veldig naturlig for Hans Kristian. - Jeg har alltid vært tydelig kristen. Jeg prøver ikke å tvinge det på folk, men jeg har alltid med Bibelen når jeg er ute på konkurranser og samlinger. Jeg synes det er spennende å høre folks reaksjoner på troen og på meningene deres. Det blir ofte gode samtaler med konkurrenter og treningskamerater, jeg er ganske nysgjerrig som person.

Hans Kristian mener nysgjerrigheten også har drevet ham framover som løper, men det må kanskje mer til for å stå opp kl. 06.10 hver morgen og løpe 160 - 170km i uka? - I starten var nok motivasjonen konkurransene, og jeg likte ikke spesielt godt å måtte dra ut for å trene - kanskje fordi jeg gjorde mye av det alene. Men

Kamp om posisjonene på 1500m i NM 2012 (nr.103 Thomas Solberg Eide, 117 Morten Velde)

NM-gullet på 5000m er et faktum.

jeg går helhjertet inn for ting jeg interesserer meg for. Nå synes jeg selve treningen er morsommere, og en tidlig morgenøkt eller intervaller på tredemølle er både moro og en kjærkommen pause fra studiene.

Balanse i livet er viktig for Hans Kristian, og etter videregående tok han et valg få andre toppidrettsutøvere gjør; han gikk idrettslinja på Valdres folkehøgskole. - Det ble kanskje ikke så mye seriøs løpstrening, men det var viktig for

meg å oppleve noe annet. Hele videregående hadde jeg trent hardt og jobbet hardt med skolen, og etter folkehøgskolen så jeg for meg å fortsette med løping og studere medisin. Jeg trengte et lite avbrekk.

Etter suksessesongen i 2011 var drømmen norgesrekord og EM, og våren 2012 tok han permisjon fra medisinstudiet for å konsentrere seg fullt og helt om løpingen. -Jeg tilbragte til sammen noen måneder på treningsleir i Sør-Afrika og Italia.

Hans Kristian leder an jakten på norgesener Henrik Ingebrigtsen på 1500m

«Jeg synes det er spennende å høre folks reaksJoner på

troen og på meningene deres. det blir ofte gode samtaler

med konkurrenter og treningskamerater»

Page 5: KRIKnytt 1/2013

5K

RIK

NYTT

Seierspallen på 5000m. Hans Kristian flankert av sølvvinner og klubbkamerat Håkon Brox (t.v) og Ørjan Grønnevig, GTI (nr.78)

Det er utrolig deilig å være i flytsonen og kjenne at treningen fungerer, men det blir desto tyngre når det butter i mot og du bare har løpingen å drive med.

For en gangs skyld responderte ikke treningen helt som ventet, og formen lot vente på seg. Bedre ble det ikke da han en april-morgen våknet opp og så at hans mangeårige konkurrent Henrik Ingebrigtsen hadde snappet den 37 år gamle norgesrekorden på 1500m, som han selv hadde lyst på. - Da tenkte jeg at nå ryker alle sjansene mine til rekord og til å kvalifisere meg til (internasjonale) mesterskap. Men da jeg senere så hvor bra han gjorde det i OL, var det egentlig litt inspirerende. Også han er et treningsprodukt, og viser hva som er mulig.

Formen kom til slutt og i NM i august ble det nytt gull til Hans Kristian, denne gang på 5000m, i tillegg til sølv på 1500m. I vinter kombinerer han på nytt studier og trening, noe som fungerer bra. - Jeg liker å gjøre flere ting, og studiene og treningen utfyller hverandre godt. Jeg får føde både for hodet og kroppen.

Hvor langt kan han så nå med løpingen? - Jeg tar et steg om gangen. Som 15-åring brukte jeg fem løp for å kvalifisere meg til UM (norgesmesterskap for ungdom), og jeg er kommet et stykke siden det. Jeg ser ikke at det skal være en absolutt grense. Det er bare tre og et halvt år til OL til Rio, avslutter en optimistisk Hans Kristian Fløystad.

«det er utrolig deilig å være i flytsonen og kJenne at

treningen fungerer, men det blir desto tyngre når det

butter i mot og du bare har løpingen å drive med»

Page 6: KRIKnytt 1/2013

ta SatS!2012 er for lengst historie, og foran oss ligger et nytt og spennende 2013! Kanskje blir dette året der vi hopper i det, kjører på eller tar en sjanse?

Med utgangspunkt i dette er denne utgavens tema og oppfordring klar; «ta sats»! Det at vi bestemmer oss for noe og tør å prøve noe nytt – forhåpentligvis med en følelse av mestring og glede som en herlig gevinst!

For noen kan satsing handle om å strekke seg mot toppidretten. For andre kan årets storsatsing være å melde seg på en leir eller starte et lokallag. På s. 22-24 kan du også lese om CHRISC som i år fyller 20 år! En sann suksess – fordi noen satset!

God lesing!

Anne Kristine R. Berg, redaktør i [email protected]

Birthe JøssangRogaland

Bjarte ØenInternasjonal leder

Målet for 2013 er å lære Swahili!

Vetle Sandvær JørgensenAgder

Jan Tore RisdalLokallags– og leder- utviklingsansvarlig

Mange fine turer i marka!

David Fredriksen

Agder

Morten Hammersmark Olsen

IT- og kommunikasjons- ettåring

Jeg ønsker å trene mer, og å utnytte mulighe-

tene hverdagen har å by på!

Erlend FørreDaglig leder

Jeg ønsker å lære meg litt langrenn-

steknikk - håper at en vinter i Oslo kan

hjelpe?!

Anders RambekkToppidrettsmentor

(deltid)

Prøve å leve etter et kommentaren jeg hadde

på russekortet mitt: “slapp av, det er stress

nok for alle.”

Per Ove MalminRådgiver (deltid)

6 gode KRIK-familieleirer. Og at

forkynnelsen av evangeliet igjen må få gi verdifull hjelp

til liv og hverdag både for store og

små.

Ingrid K. Hagen Østfold

Magnus HvalvikIT-ansvarlig

Jeg ønsker å priorit-ere tid til familien, og

gleder meg til det!

Kjell MarksetIdrettsprest og

generalsekretær

Bygge en drøm, skrive en bok!

Siril Flaa EielandOslo

Linn Viken Haddeland

Lønn- og regnskapsansvarlig

Å bli bedre på å ikke ha mer enn én avtale om dagen - kanskje

ikke hver dag en gang. Da er det ettere å være litt impulsiv! :)

Aina MindeMøre og Romsdal

Elise HunnesHordaland

Anne Kristine R. BergKommunikasjons-

ansvarlig og redaktør

Å nyte og bruke hverdagene enda

bedre! Det er de det er flest av. Og ja takk

til flere fine (na)turopplevelser!

Ane AasbøEttåring

Jeg vil være mer ute i skog, fjell og mark og bli bedre

på telemark!

Anita Stokkeland ØenInternasjonal

prosjektansvarlig

Nyte fødselspermis-jonen med Leah!

Erlend Skeie Langeland

Internasjonal program- medarbeider og

KRIKgiver-koordinator

Jeg ønsker (les: må) å trene til Oslo Maraton (pga ARENA 2012) og

bruke mer tid med venner. Kanskje det

kan kombineres?

Marit Skaar BriseidOslo

Anders Bjerke OsLokallags- og leder- utviklingsansvarlig

Bli god på banjo og få skikkelig dreis på

bibellesingen min

Kristin BjoråKommunikasjons- og nettverksansvarlig i

KRIKs internasjonale avdeling

Å holde noen av nyttårsforsettene

mine; gå mer på ski, bruke mer tid med

venner og lese mer i bibelen!

Astrid HauskenHordaland

Helene Aalbu LindlandAdministrasjons- og

økonomiansvarlig

Jeg har et mål om å kutte ned på godteri

og cola! :)

Jorann KamperhaugLokallagsettåring

Jeg har kjøpt meg nye ski, de vil jeg gjerne få kjørt en

del på. Og så vil jeg bli bedre på å nyte

hverdagene, og lese i bibelen!

Dag Andreas Stige Trøndelag

Åse Britt Godø Nordland

pÅ kontoret

Hva ØnSker DU Å SatSe pÅ i 2013?

DiStriktSMeDarbeiDere

Ørjan Kronheim Akershus

Christoffer Nohre (deltid)Grafisk designer og kom-munikasjonsmedarbeider

Målet for 2013 er å løfte KRIK-TV og den grafiske biten, bruke mer tid med Bibelen og skaffe meg et

eget krypinn

6K

RIK

NYT

T

Page 7: KRIKnytt 1/2013

SjeLeSorgkUrS pÅ MoDUM baD

3.-5. mai 2013 arrangerer Institutt for Sjelesorg kurs i sjelesorg rettet mot leirledere i KRIK. Kurset tar opp hva sjelesorg er og gir gjennom metodisk innføring og enkle øvelser hjelp til å bli en bedre samtalepartner. Møter, gudstjenester og forbønnssituasjoner som sjelesørgeriske arenaer berøres også. Påmelding skjer via KRIK sentralt.

Mer informasjon vil komme på www.krik.no. Spørsmål angående kurset kan rettes til Anders Bjerke Os ([email protected]) eller Gunnar Fagerli ([email protected]).

Kurs i sjelesorg på Institutt for Sjelesorg. F.v. Kristin Bjorå, Eivind Haugerud og Anders Bjerke Os.

krik-pLata pÅ tv-innSpiLLing

I høst var KRIK-plata «I alt» på TV-innspilling hos Korsets seier, og lokallags- og lederutviklingsansvarlig i KRIK, Anders Bjerke Os, var svært fornøyd med stemningen i studio: - KRIKerne som spilte leverte fantastisk! Gjengen i studio var imponert over plata og samtalen om ungdom og formidling var veldig inspirerende!

«I alt» kom ut sommeren 2011, og er et dobbeltalbum bestående av 33 låter - 27 av dem skrevet for KRIK - av KRIKere! Dette er plata som kan brukes til ALT - over ALT. «I alt» finner du i KRIKbutikken på krik.no.

rekorDMange LeDere pÅ eXpLore 2013

28. desember – 1. januar ble nyttårsleiren EXPLORE 2013 arrangert på Lillehammer, og aldri før har så mange meldt seg til lederoppgaver. Hele 360 frivillige satt av romjul og nyttårshelg for å være med som ledere, og aldri før har så mange stått på venteliste.- Det har vært utrolig stort å få lede - og jobbe sammen med - en så fin gjeng. Engasjementet, gleden og entusiasmen blant lederne er jo helt fantastisk og smitter fort over på andre, sier en stolt leirsjef for EXPLORE 2013, Monica Wigemyr.

Vil du være leder på konfACTION, ACTION eller ARENA? Klikk deg inn på krik.no, og send inn lederønske allerede i dag!

verv Deg tiL aFrika!

Ønsker DU å oppleve Tanzania sammen med gode venner eller andre KRIKere? Eller hva med å ta bryllupsreisen til et eksotisk sted? Årets gladnyhet: nå kan du verve deg til Afrika!

Verver du 25 KRIK-givere får du en tur for én person til Afrika! Verver du ti (10) givere over et kalenderår (1. januar – 31. desember), er du dessuten med i trekningen om en tur for to til Øst-Afrika den påfølgende sommeren! Turen går til Tanzania der du får oppleve KRIKs internasjonale arbeid, CHRISC.

For mer informasjon om verving, vervepremier og Afrika-tur, se www.krik.no/krikgiver eller send en e-post til [email protected].

nYanSattI desember begynte Christoffer Nohre (21) som ny grafisk designer og kommunikasjonsmedarbeider på KRIK-kontoret. Flink og flott fyr - velkommen!

7K

RIK

NYTT

Page 8: KRIKnytt 1/2013

eXpLore 201328. desember braket det løs i Håkons Hall, og 1. januar var dommen klar: nyttårsleiren EXPLORE var som vanlig ubeskrivelig bra - en fantastisk avslutning på 2012, og en real pangstart på 2013! Her får du en smakebit og et

tilbakeblikk fra fem fantastiske dager på Lillehammer.

Fotografer: Espen Gjernes, Stian Dolva Bratland og Siri Sødahl.

KOKTE I HÅKONS HALL: klar, ferdig, kveldsmøte!PÅ PLASS: fornøyde jenter tok seg også tid til å slappe av!

MED OG UTEN SKO: Gutta krutt er klare for leir!

Page 9: KRIKnytt 1/2013

9K

RIK

NYTT

KLAR TIL DYST: Bob er ingen hverdagsaktivitet!

OOOÆÆHH: Hockey-gutta med et skikkelig brøl til fotografene!

GODT GREP: deltakerne på klatregruppa siktet og klatret seg til topps!

Page 10: KRIKnytt 1/2013

10K

RIK

NYT

T

BRRRR: Skikkelige friskuser på Winter Adventure

BÅLKOS: god stemning på langrenn tur!

FOKUSERT: Ble det hole in one mon tro?

SPREKE SQUASH-JENTER: ekte idrettsglede i squashhallen!

Page 11: KRIKnytt 1/2013

11K

RIK

NYTT

KOM IGJEN: bratt læringskurve på instruksjon i bakken

I SVEVET: ikke mangel på våghalser i Hafjell

SUPERSTAFETT: konkurranseinstinktet på topp på

lokallagstrening

“For det er i ham vi lever, beveger oss og er til!" Apg 17,28a

Page 12: KRIKnytt 1/2013

12K

RIK

NYT

T

HI-HA-HO: ingen skal tulle med kampsportgjengen! PUST OG PES: magemusklene fikk kjørt seg på KRIKis & SVETTis

FESTKLEDDE VAKTER: alle som én var klare for nyttårsfeiring ÉN I HVER HÅND: Heldig med polonesen!

Page 13: KRIKnytt 1/2013

13K

RIK

NYTT

FESTMIDDAG: 1500 deltakere og ledere klare for middag! BRA NYTTÅRSFEIRING: fin, festpyntet gjeng

NYTTÅRSMESSE: lovsangsteamet imponerte igjen! LEIRSANG: «Vi roper ut GODT NYTTÅR!»

FEM FLOTTE LEDERE: klare for fakkeltog! FOR NOEN MOVES: dansegruppene fikk vist seg frem fra scena

Page 14: KRIKnytt 1/2013

•Sykepleie•Sosialtarbeid

•Ergoterapi•Vernepleie

www.diakonhjemmet.no/dhs

Ta en bachelor på Diakonhjemmet Høgskole

Foto:NicolasTou

rren

c

Sjansen er stor for at du støter på andre KRIK-ere!

Diakonhjemmet er kjent for sitt gode miljø. Bli med på fjelltur og raftingmed dine medstudenter.

Kriknytt annonse bachelorstudier.indd 1 30.01.13 10:04

Page 15: KRIKnytt 1/2013

15K

RIK

NYTT

•Sykepleie•Sosialtarbeid

•Ergoterapi•Vernepleie

www.diakonhjemmet.no/dhs

Ta en bachelor på Diakonhjemmet Høgskole

Foto:NicolasTou

rren

c

Sjansen er stor for at du støter på andre KRIK-ere!

Diakonhjemmet er kjent for sitt gode miljø. Bli med på fjelltur og raftingmed dine medstudenter.

Kriknytt annonse bachelorstudier.indd 1 30.01.13 10:04

www.nla.no/kogi

Kristendom og idrettSkreddersydd bachelorgrad for deg som ønsker aktiv utfoldelse som en del av dine kristendomsstudier.

Studiet gir deg både praktisk og teoretisk kompetanse og utruster deg som leder.

Led barn og unge i trening og gi undervisning i kristen tro og tanke.

Page 16: KRIKnytt 1/2013

16K

RIK

NYT

T

Ane Bjor Aasbø, Morten Hammersmark Olsen og Jorann Kamperhaug stortrives som ettåringer på KRIK-kontoret. Nå har DU muligheten til å søke som ettåring – enten på KRIK-kontoret eller i Hemsedal!

Page 17: KRIKnytt 1/2013

17K

RIK

NYTT

Siden juni 2012 har Ane Bjor Aasbø (21), Morten Hammersmark Olsen (21) og Jorann Kamperhaug (20) jobbet som ettåringer på KRIK-kontoret. Til sommeren må trekløveret vike plass for nye ettåringer på KRIK-kontoret. Samtidig søker KRIK Høyfjellssenter ettåring til spennende sprell i Hemsedal. – Et morsomt, utfordrende og givende år, konstaterer ettåringene.

ane bjor aaSbØ (ettÅring):

1. Hvorfor søkte DU som ettåring?Fordi jeg hadde lyst til å engasjere meg mer i KRIK. Jeg så på dette som en mulighet til å komme litt ”bak fasaden” og se hvordan alt organiseres og jobbes frem. Samtidig tenkte jeg at dette var en morsom måte å gi noe tilbake til KRIK på - etter alt KRIK har gitt meg!

2. Hvilke arbeidsoppgaver har du hatt som ettåring? Som ettåring har jeg hatt mange faste oppgaver i tillegg til større eller mindre prosjekter i ny og ne. Oppgavene har gått i å ta telefoner, svare på e-post, sende ut varer fra KRIKbutikken, holde orden på lagerbeholdninger, være med på å utvikle nye KRIK-produkter i

tillegg til å sitte i komitéer, dra på lokallagsturné og mye, mye mer!

3. Hvorfor vil du anbefale andre å søke som ettåring?Dette året har bydd på mange muligheter og gitt meg mange spennende utfordringer. Jeg har jobbet ett år på et kontor med et helt spesielt og unikt miljø. Det er en fest og en glede å være ansatt i denne organisasjonen og å få jobbe sammen med så utrolig dyktige folk. Jeg har vokst på mange områder og unner alle et år som ettåring i KRIK!

jorann kaMperHaUg (LokaLLagSettÅring):

1. Hvorfor søkte DU som ettåring?Jeg søkte som ettåring av flere grunner; én av dem er at KRIK er noe av det beste jeg vet! En annen grunn er at KRIK har gitt meg utrolig mye; venner, opplevelser, møter med Gud og en sterkere tro. Derfor hadde jeg lyst til å gi dette videre, og å gi noe tilbake til KRIK.

2. Hvilke arbeidsoppgaver har du hatt som ettåring?Å være ettåring er å få jobbe med det beste jeg vet, HVER DAG! Jeg får være med å planlegge små og store arrangementer, i tillegg til å

jobbe mye med lokallag. Da får jeg snakke med mange lokallagsledere, og jeg får lov til å være med på å gjøre det enda litt enklere å være lokallagsleder! I tillegg får jeg mange gode utfordringer, og mye tillit. Jeg får gjøre ting jeg trives med, og jeg får arbeidsoppgaver som jeg ikke har vært borte i før – som alle likevel tror at jeg vil klare! DET er stort for meg!

3. Hvorfor vil du anbefale andre å søke som ettåring?Som ettåring har jeg fått innblikk i enda mer av det KRIK jobber med. Jeg har blitt enda mer glad i KRIK, mye på grunn av de jeg jobber sammen med. I tillegg blir jeg stadig imponert over alle som er engasjert i alt KRIK gjør ute i distriktene. Det er en utrolig fin arbeidsplass, med utfordringer som passer meg - fordi jeg er som jeg er! Jeg tror det å jobbe som ettåring er en gylden mulighet til å bli kjent med seg selv på nye områder, mye fordi man ikke helt vet hva man går til!

Morten HaMMerSMark oLSen(it- og koMMUnikaSjonS-ettÅring):

1. Hvorfor søkte DU som ettåring?Jeg søkte fordi jeg så

stillingsutlysningen på tavla på folkehøgskolen, og tenkte at dette virket veldig spennende! Det hadde egentlig ikke falt meg inn at det gikk an å jobbe som ettåring i KRIK før det, og jeg slet skikkelig med å finne ut av hva jeg skulle finne på til høsten. Det var som et lys gikk opp for meg, og jeg sendte inn en søknad, HELDIGVIS!

2. Hvilke arbeidsoppgaver har du hatt som ettåring?En del av jobben går ut på å jobbe i medlemssystemet med leir, påmeldinger, medlemskap, familiemedlemmer og mye annet. I tillegg har jeg fått jobbe en del med grafisk utforming av brosjyrer, brev, annonser og diverse. Jeg har skrevet en del til KRIKnytt og krik.no og jobbet med å lage et arbeidshefte for CHRISC. Mye av vår daglige rutine er å svare og hjelpe folk som ringer og lurer på noe, svare på mail, lage lunsj og gå på postkontoret. Noe av det morsomste vi gjør er å være på leir! Der jobber jeg mye med å rigge opp datautstyr, skjermer og projektorer og hjelpe til i leirkontor med registrering og sånn. I tillegg får vi tid til å bli kjent med deltakere og ledere.

3. Hvorfor vil du anbefale andre å søke som ettåring? Jeg vil anbefale å søke som ettåring fordi du får jobbe med utrolig mye

spennende. Man blir kjent med KRIK på en unik måte og lærer mye om hvordan en organisasjon drives. KRIK-kontoret er et fantastisk sted å jobbe med utrolig fine folk. Som ettåring har jeg opplevd å bli sett, utfordret og satt pris på, og har lært mye om hvordan KRIK fungerer! Hvis du vil ha et litt annerledes, utfordrende, spennende, berikende og vanvittig morsomt år, så anbefaler jeg å søke som ettåring! De dagene rundt lunsjbordet der alle begynner å le og ingen klarer å slutte, synes jeg er hysterisk morsomt, avslutter Morten.

Spørsmål angående ettåring-stillingene på KRIK-kontoret kan rettes til daglig leder i KRIK, Erlend Førre ([email protected] / 22 58 80 26). Søknadsfrist er 1. april 2013.

et År SoM ettÅring- nå har du sjansen!

Tekst: Anne Kristine R. Berg Foto: Christoffer Nohre

BLI ETTÅRING I HEMSEDAL!Gira på et opplevelsesrikt, annerledes og spennende år i naturskjønne omgivelser? KRIK Høyfjellssenter søker også ettåring, og NÅ har du sjansen! Nysgjerrig på mer informasjon? Send en e-post til [email protected] eller ring 32 06 23 60. Søknadsfrist er 1. april 2013.

Page 18: KRIKnytt 1/2013

FULLt trØkk UnDer LeirSangen pÅ eXpLore 2013!Foto: Siri Sødahl

Page 19: KRIKnytt 1/2013

Det Store biLDet

Page 20: KRIKnytt 1/2013

20K

RIK

NYT

T

mm. I tillegg trenger vaktmesteren en ”handy” assistent. Du får boltre deg i Guds skaperverk på ski, til fots, på sandvolleyballbanen, i fotballbingen, i klatretårnet, eller i frisbeegolfparken. På toppen av det hele kan dagen avsluttes med en tur i boblebadet. Du får være med å bygge Guds rike i Hemsedal – og i Norge!

For mange har dette vært en herlig

avkobling fra det vanlige livet i lavlandet, og mange kommer tilbake som frivillige medarbeidere. Ca 150 personer har vært frivillige medarbeidere ved KRIK Høyfjellssenter (en måned eller mer) siden januar 2006. Fra sommeren/ høsten av er det også mulig å bli ettåring på KRIK Høyfjellssenter (se egen sak s. 16-17).

Gjør som Anne Marit og Karine; hopp i det, og bli

frivillig medarbeider på KRIK Høyfjellssenter.

ta SatS- bli frivillig medarbeider på KRIK Høyfjellssenter!

Tekst: Gudmund Juliebø Foto: KRIK Høyfjellssenter

Hva med et avbrekk fra jobb eller studier? Hva med å gjøre noe helt annet og nytt for en periode? - Til glede for andre og for Guds rike!

KRIK Høyfjellssenter Hemsedal AS er et kurssted og hotell med mange egne leirer og kurs gjennom året. Høyfjellssenterets visjon er å inspirere og utruste unge mennesker til å kjenne Jesus og følge ham.

pLaner For SoMMeren eLLer HØSten?

Gjør noe som bare 370 i verden har gjort før deg; ta et fjellbibelskolekurs på KRIK Høyfjellssenter! (Se vedlagte brosjyre)

opptUr7.JULI – 2.AUGUST 2013En sommer til å vokse på!En sommerferie helt utenom det vanlige.

- Venner, Jesus og gode samtaler. En radikal endring i mitt forhold til Jesus og starten på et nytt liv!Lars Andreas F. Lillebø, tidligere Opptur-deltager.

tiMeoUt9. SEPTEMBER – 17.NOVEMBER 2013En høst som kan forandre livet! Gi Gud en sjanse til å sette kursen for resten av livet.

BETINGELSER SOM FRIVILLIG MEDARBEIDER:

• Kost og losji + 800 kr pr måned i lommepenger

• Frivillige på vinteren (4 mnd) får sesongkort i skisenteret

• Frivillige sommer og høst får med seg alle turer og det meste av undervisninga på Opptur og TimeOut

• En-til-en oppfølging for de som ønsker

• Fritt lån av utstyr som kiter, airboard, ski, klatreutstyr, telt, kanoer, våtdrakter osv.

PERIODER/ BEHOV I 2013:• Vinter: Frem til 1. mai• Sommer: 19. juni – 11.

august• Høst: 15. august – 17.

november

NB! Det er også mulig å være frivillig medarbeider i kortere perioder. Interessert? TA KONTAKT: [email protected]. Søk også på ”Frivillig KRIK Høyfjellssenter” på YouTube og la deg inspirere av frivilligfilmen!

Som frivillig medarbeider får du være med på å bidra til noe større utenfor deg selv – som en del av fellesskapet på KRIK Høyfjellssenter!

Du får bo på ”Gleden” (frivillighytta), og trenger ikke bekymre deg for hva du skal spise. Du tar del i praktiske oppgaver på stedet som servering av mat, oppvask, vasking, resepsjon, aktivitetsledelse, arrangementer

Page 21: KRIKnytt 1/2013

21K

RIK

NYTT

SØK [email protected]

35 95 91 00

www.sagavoll.no

Linjeundervisningen er

ca 50% av timeplanen.

Resten skal du fylle opp

med 15-20 valgfag.

Du velger mellom over 100

valgfag innenfor friluftsliv,

idrett, kristendom, forming,

musikk, dans, psykologi,

samfunnsliv, mat, etc.

50% linje 50% valgfag

Tenk deg et år på et vakkert

sted, midt i Telemark,

sammen med 125 andre

ungdommer. Du ønsker å

lære noe nytt, men uten

karakter-press og eksamens-

press. Først søker du på en

linje, og så skjønner du at du

i tillegg får velge en mengde

andre fagområder. Og alt

dette mens du er omgitt av

et godt miljø og blir servert

god mat.

Sjekk ut Norges eldste

kristne folkehøgskole:

Linjetilbud

2013 – 2014

• Aktiv Bibel

Bibelkunnskap, ledelse,

formidling, apologetikk,

diakoni, praksis, London,

Israel

• Moving Moments

Filmproduksjon,

GoPro, foto, mye aktivitet,

Spania/Portugal

• KRIK – Volleyball og ski

• FIX – Friluftsliv Ekstrem

• Friluftsliv – Villmark

• Kreativ Design

• Musikk

• Safari

• Dans

• KRIK

5-ukers studietur til Kenya

RLE: årsstudium og bachelor - studietur til Kenya

Musikk: årsstudium - studietur til Nepal

Teologi og misjon: bachelor og master

23 23 24 00

facebook.com/fjellhaug.nofih.fjellhaug.no

Page 22: KRIKnytt 1/2013

22K

RIK

NYT

T

KRIKERE! – Vi setter standarden!KFUK-KFUM Folkehøyskolene

www.ronningen.fhs.no

Folkehøgskolen i Oslo

• Musikk fordypning – NY, Sør-Afrika

• FotoVideo – USA

• Studio: Kunst & Design – Argentina

• Toppidrett

• Idrett/ball – Brasil

• Toppfotball – Brasil

• Vokal: – USA

• Band - NY – Sør-Afrika

• Dans – Argentina

• Norsk språk og kultur

• Tur/Retur Verden – Sør-Afrika - Palestina

• Sosial – Sør-Afrika

www.ronningen.fhs.no

www.sufh.no

• Kunst.Europa

• Dans.London.Cuba

• Musikk+

• Multisport

• Sjø.Snø.Surf

• Idrett.Ballspel

• Golf.Idrett.Sør-Afrika

• Bu- og arbeidstrening

• Internasjonal linje

• Leiartrening (2.års linje)

• Bratt friluftsliv – Himalaya

• Friluftsliv – Adventure – Afrika

• Idrett – Bistand – Afrika

• Hundekjøring – Alaska

• Altitude – Paragliding – Mexico

• Multisport – New Zealand

• Idrett – Piste – Australia

• Bo - Fritid

• Cuba – Explore – Costa Rica

• Terrengsykkel – Off piste – Japan

www.vintereventyr.no

Søk nå!Opptaket startet 1. febr 2013

Page 23: KRIKnytt 1/2013

23K

RIK

NYTT

tUrÅret 2013

I 2013 har KRIK Villmark nok en gang et variert og spennende turprogram. Her får du oversikten over alt det spennende DU

kan bli med på!

Tekst: Lillian Nesse

KRIK VILLMARK• Nasjonal undergruppe av KRIK• Arrangerer turer i friluft rundt

omkring i Norge• Fokus på kristen tro og kristne

verdier, men alle er velkomne til å være med - uansett livssyn og trosbakgrunn

• Vil i friluftsliv utfordre den enkelte i sitt forhold til Gud, til seg selv, til andre mennesker og naturen

• Består i dag av omtrent 20 medarbeidere

TURPROGRAM 2013• Hundekjøringstur (1. -3. mars)• Pilketur (15. -17. mars)• Svalbard (23. – 31. mars)• Josten på langs (16. -20. mai)• Nybegynnerkurs i havpadling

(31. mai – 2. juni)• Basecamp (8. – 12. mai)• Seiltur (7. – 9. juni)• Klatretur til Setesdalen

(19. – 21. juli)• Tinderangling i Romsdalen

(23. – 25. august)• Padletur på Helgelandskysten

(24. – 28. august)• Vandretur i Rondane

(29. august – 2. september)• Småviltjakt i høstfjellet

(12. -15. september)

På alle våre arrangementer ønsker KRIK Villmark at deltakerne skal finne roen og koble av fra hverdagens hektiske liv. Derfor har vi som regel ikke flere enn 12 deltakere med på tur, i tillegg til at mange av turene har tre til fire overnattinger. Vi har fokus på fellesskap både med Gud og med hverandre, mestring, utfordringer og naturopplevelser.

Vi starter tur-året 2013 året med hundekjøringstur i mars. Turen etterfølges av en pilketur i Osloområdet der du får testet ut fiskelykken. Det store nye på plakaten i år er tur til Svalbard – en tur som allerede er fullbooket. Om du ikke fikk plass på Svalbardturen, kan ’Josten på langs› være et godt alternativ for de som er glad i å ha ski på beina. Før padlesesongen starter for fullt arrangerer KRIK Villmark nybegynnerkurs i havpadling på

Vestlandet. På Basecamp finner du flere villmarkinger som gledelig guider deg rundt eller tar en prat rundt bålet med kaffekoppen i hånda. På seiltur i juni får du lært kunsten med knuter og navigasjon, mens klatretur i Setesdalen tiltrekker seg de som liker seg i høyden og trenger nye utfordringer. Besøk Romsdalen i august og bli med på luftig Tinderangling. Hva med en sjøsprøyt i kajakk mellom 10.000 holmer og øyer i sommer? Høsten bruker vi til å vandre i storslåtte Rondane og avslutter villmarksåret med en tur i september der vi jakter på rypene.

Velkommen med på tur!

For mer informasjon og oppdateringer, besøk www.krik.no/villmark eller www.facebook.com/krikvillmark

FantaStiSke tUroppLeveLSer

– Året rUnDt!

Page 24: KRIKnytt 1/2013

24K

RIK

NYT

T CHriSCFYLLer 20 År!

Tekst: Kristin Bjorå [email protected]

Året er 1993. Norge slår England 2-0 i fotball. Tsjekkoslovakia blir til Tsjekkia og Slovakia og Rosemarie Køhn blir biskop. Litt i skyggen av dette drar Per Ove Malmin (Peri) til Uganda sammen med

Strømmestiftelsen for å starte opp tidenes første KRIK-lokallag i Afrika.

De erfarer at idrettsglede, trosglede og livsglede står sterkt i Afrika også, selv om ikke alt fungerer på samme måte som i Norge. Året blir 1994. Norge arrangerer OL på Lillehammer, Sverige blir medlem av EU og Skrik blir stjålet fra Nasjonalgalleriet. Men for fem ungdommer fra Sandnes er det viktigere ting som skjer. De skal til Uganda for å leke, tale, prate, lære og ansette CHRISC sin aller første ansatte.

De neste årene skriver CHRISC seg sakte men sikkert inn i verdenshis-torien, og lokallagene i Uganda blir mer stabile. I 1997 runder det totale budsjettet for alle årene 40 000 kroner. Fram til nå har KRIK Sandnes hatt ansvaret for innsamling av midler og oppføling av prosjekter. På slutten av 90-tallet blir den første internasjonale prosjektlederen ansatt på KRIK-kontoret, og i 2003 blir CHRISC etablert som en organ-isasjon i Uganda - med hovedkontor i hovedstaden Kampala. Det tar ikke lang tid før nabolandene henger seg på, flere CHRISC-grupper startes i Norge og arbeidet ekspanderer raskt.

Året er 2013. Tora Berger knuser alle på skiskytterarenaen. Og mens Idol feirer 10-årsjubileum har CHRISC nettopp startet sitt jubileumsår. Det er 20 år siden Peri satte sine bein på afrikansk jord for første gang, og CHRISC så verdens lys. Mye har skjedd siden den gang. Fra å ha ett lokallag i Uganda, samles i dag nærmere 20 000 barn og unge, fordelt på fire land, til regelmes-sige treninger. Én ansatt har blitt til 30, og vi har flere hundre frivillige ledere. Mike Wachira, regionalkoordinator i CHRISC, poengterer hvordan mange får kunnskap det kan være vanskelig å finne andre steder: - I CHRISC får deltakere kunnskap gjennom varierte kurs. Ved å være leder for lokallag får de praktisk erfaring og kan ta sin kunnskap i bruk. Mange av de ansatte i CHRISC er tidligere deltakere og ledere. På denne måten sikrer vi at mange få utviklet sine ferdigheter og videreført dem til flere ungdommer. - Måten de gjennom, idrett, lek og undervisning får se sitt eget potensiale og finner egenskaper de kan bygge livet sitt på, er ganske unikt, fortsetter Paul Otieno, nasjon-

alkoordinator i Rwanda. Ved å gi unge mennesker mulighet til å selv ta kontroll over eget liv og ved å ta dem på alvor, ønsker vi å være med på å bygge mennesker. CHRISC har som mål å gi ungdom i Øst-Afrika en drøm om en bedre framtid, og en mulighet til å virkeliggjøre den. Om man er gutt eller jente, gatebarn eller rikmannssønn, innsatt eller utsatt, tror vi alle har lik verdi, og alle har samme rett til å bli sett og få mulighet til å forme sin egen framtid. CHRISC er i dag en viktig organisas-jon i Øst Afrika, og har gitt mange ungdom en ny start, det kan vi være stolte av!

Året er, som sagt, 2013. CHRISC fyller 20 år, og dette skal selvfølgelig feires. I oktober er det duket for jubileumshelg i Oslo, og i september går den store CHRISC-dagen av stabelen over hele Norge og i Øst Afrika. Du er hjertelig velkommen med på festen! For mer informasjon, følg med på: www.krik.no/internasjonalt utover våren.

Page 25: KRIKnytt 1/2013

25K

RIK

NYTT

CHriSCnewS• Kathrine Myklebust

er leder for årets jubileumskomité

• Etter en god juleferie er CHRISC-ligaene nå i gang igjen

• Årets sommerteam og distriktsteam er valgt ut

• 1.-3. mars blir det CHRISC-weekend i Bergen

• CHRISC Kampala holder på å bygge opp en sentral som skal hjelpe ungdom ut i arbeid. De skal også starte regelmessig dataundervisning

• I januar og februar har Fredly, Valdres, Fjellhaug og Borgund vært i Kenya og Tanzania og besøkt arbeidet

• Lida Melhus har blitt ny styreleder i CHRISC Stavanger

Page 26: KRIKnytt 1/2013

26K

RIK

NYT

T Hva er Ditt beSte CHriSC-Minne?

paUL otieno(naSjonaLkoorDinator i rwanDa)

- CHRISC Rwanda 2012 championship. Den første gratis fotballigaen for ungdom i Kigali ble faktisk startet av CHRISC, og i år hadde vi rekordmange lag med.

aron LoMYaki(tiDLigere naSjonaLkoorDinator i tanzania) -Da jeg fikk representere CHRISC på Arena i 2005. Her fikk jeg lære masse om KRIK. Nikodemusteltet gjorde et sterkt inntrykk på meg.

Mike waCHira(regionaLkoorDinator i CHriSC)

- Gjennom et møte med en fysioterapeut i CHRISC, fikk jeg hjelp til å trene opp kneet mitt etter en operasjon. Siden den gang har jeg aldri hatt problemer med kneet igjen.

eMMa MariCHU(anSatt i CHriSC kenYa) -Da vi startet opp arbeid i Githongoro (en dårlig stilt bydel i Nairobi). Jeg smiler alltid når jeg ser hvor mye som har skjedd der, på tross av utfordringene vi møtte i starten.

bjarte Øen(internaSjonaL proSjektLeDer i krik)

- Her må jeg nesten svare to ting. Det ene er da jeg på East Africa cup spilte oppvisningskamp i sitting volleyball mot vinnerlaget fra Burundi. Den stoltheten en kunne se i øynene til disse ungdommene - som vanligvis blir møtt med latter og nedverdigende holdninger - var veldig sterkt. Det andre er tildelingen av fredsprisen for East Africa Cup. Det er motiverende å bli anerkjent av et så stort forum. BILDE: BjarteOen.jpg

eLi Marie FarStaD joHnSen(LeDer i CHriSC oSLo og tiDLigere ikU-StUDent i tanzania)- Da vi kom til byen Mwanza i Tanzania første gang. En hel gjeng frivillige ledere kom og hilste på oss. Og selv om mange ikke snakket så mye engelsk, viste de en oppriktig glede over å møte oss, og vi ble raskt en del av gjengen.

eLLY oMonDi(naSjonaLkoorDinator i tanzania)

- Første gang jeg deltok på East Africa Cup. Jeg fikk ansvar for å administrere nærmere 60 lag i en hel uke. Det var overveldende, men på slutten av uka var jeg veldig stolt av meg selv som hadde gjennomført det!

Magne StUrØD(tiDLigere koMMUnikaSjonSanSvarLig i CHriSC og FreDSkorpSetDeLtager i CHriSC rwanDa)

- Første treningen vi hadde for gatebarna i Rwanda. Det var mye slossing og neddopa barn. I det vi begynte å spille fotball så man tydelig at de koste seg, og vi holdt på i mange timer. Etter første treningen vokste prosjektet fort, og det ble en fast gjeng som kom på treningene. Det var veldig gøy å se hvordan de ble tryggere på oss for hver gang.

Page 27: KRIKnytt 1/2013

På kalenderen:

baSeCaMp

2013Tekst: Jan Vidar Midtbø

Foto: Hilde Kristine Sando

BASECAMP 2013:• Når: 8.-12. mai 2013• Hvor: Bjorliheimen, Lesja kommune• Hvem: 20+• Aktiviteter: Topptur, elvepadling, leirdueskyting, mat i det fri,

fallskjermhopping, kiting, havkajakk, +++• Påmelding: starter 1. mars kl. 10.00 på krik.no/minside

Spektakulær natur, spenstige aktiviteter, utfordrende møter og et fantastisk felleskap. Selv om KRIK Basecamp kun har vært arrangert tre ganger, har leiren allerede ruk-ket å bli en skikkelig vårklassiker! KRIK Basecamp har vært en suksesshistorie helt i fra starten i 2010. I år arrangeres Basecamp for 4. gang, denne gang i perioden 8.- 12. mai. Planleggingen er allerede godt i gang, og fortsatt er det de samme grunnideene som gjelder; at KRIKs undergrupper skal arrangere en lavterskelleir for unge voksne. En leir med aktiviteter for alle – uavhengig av hvilke erfaringer og

bakgrunnskunnskaper du måtte komme med. Basecamp er en leir der du får muligheten til å prøve noe du aldri har prøvd før. Enten det handler om ditt første fallskjermhopp, ditt første skudd på en leirdue, ditt første åretak i kajakk, eller om du skal begi deg ut på din første topptur på ski. Leiren er også for deg som bruker enhver anledning til å komme deg ut. I likhet med tidligere år arrangeres Basecamp 2013 på Bjorliheimen i Lesja kommune. Midt i landet - midt mellom noen av Norges flotteste nasjonalparker Dovrefjells

myke, rullende terreng møter Romsdalens kvasse tinder og dype daler. Elva Rauma slynger seg ned forbi Trollveggen og møter havet i Romsdalsfjorden. På Bjorli finnes med andre ord alle naturens goder – et fantastisk eldorado for sportslige aktiviteter i Guds frie natur. Hvert år siden 2010 har i overkant av hundre deltakere storkost seg i felleskapet på Bjorliheimen, og turene og aktivitetene har gitt mange minneverdige og gode opplevelser. For mange har likevel møtene og det

fantastiske, åpne felleskapet vært et høydepunkt på leiren. Basecamp er en leir hvor terskelen for å snakke om tro er lav. Dette har gjort leiren til et flott sted å være ny i kristen sammenheng - og også til å være ny i KRIK. Bli med på Basecamp, og nyt denne fantastiske vårleiren du også! Vi sees på Basecamp 2013! Mer informasjon om Basecamp 2013 finner du i arrangementskalenderen («hva skjer») på krik.no.

27K

RIK

NYTT

Page 28: KRIKnytt 1/2013

Hopp oppi bobLebUkSa, og ta

LokaLLagStreninga UtenDØrS!

Det Lekne HjØrnet

Hvem sier at lokallagstreningen må være innendørs? Ta med lokallaget ut eller start et lokallag der treningene foregår ute! På denne dobbeltsiden får du servert noen spreke og artige aktiviteter, i tillegg til

smarte triks for en vellykket båltur!

Fotografer: André Tjersland og Torkild Groven.

trangt oM pLaSSenSted: UteAntall: ubegrensetIdé: Gjemsel-variant

Dette er en gjemselvariant der èn person får et par minutter på å gjemme seg. Resten av gruppa skal nå være detektiver på egenhånd og prøve å finne den savnede. Den som

først finner den savnede skal ikke varsle de andre, men selv gjemme seg på samme plass. Til slutt blir det flere og flere som gjemmer seg på skjulestedet og færre og færre som er detektiver. Den som først fant den savnede får gjemme seg neste gang!

ekornSiStenSted: UteAntall: ubegrensetIdé: Sisten-variant

Ekornsisten lekes i et skogholt med trær som ”friplasser”. Trærne kan al-ternativt erstattes med kjegler eller rockeringer, og leken kan gjerne også lekes på en skøytebane! Èn person

har sisten og skal prøve å ta de andre mens de beveger seg mellom trærne. Når noen kommer til «friplassen» du står ved, må du vike plass og løpe til et annet sted – samtidig som du unngår å bli tatt. Dersom du blir tatt, er det du som har sisten. Aktiviteten økes nå det er færre friplasser enn deltakere eller ved at flere personer har sisten.

28K

RIK

NYT

T

Page 29: KRIKnytt 1/2013

FYr opp!

VIS RESPEKT FOR BÅLFORBUDET!

• Det er lov å tenne bål i skog og mark fra 16. september til 14. april.

• Fra 15. april til 15. september er det bålforbud i Norge. I denne perioden er det ikke tillatt å brenne bål i skogmark uten tillatelse fra den lokale brannsjefen.

• I sommerhalvåret er det kun lov til å brenne bål i strandkanten med god avstand til vegetasjon. Dersom du vil lage mat i skogen om sommeren kan kokeapparater av forskjellige typer gjøre nytten!

1. Finn en egnet plassFinn en plass som er godt egnet og gir ly for vær og vind. Vurder vind og tørrhet i vegetasjonen før du fyrer opp bål. Unngå å brenne bål rett på berget - da kan fjellet sprekke opp. En del steder finnes det bålplasser allerede. Bruk disse dersom du har mulighet!

2. Finn god opptenningsved!Med litt trening finner du tørr ved under de fleste værforhold. Bjørkenever er det aller beste tennmiddelet, men trekk kun never av gamle trær eller stammer som er felt. Når du har nok småved, let etter litt grovere kvister nederst på gran- og furutrær. Dersom de har en sprø knekkelyd, er dette tegn på god ved.

3. Sørg for luft til flammene Start oppfyringen med never nederst og mange små kvister/pinner oppå. Tynne fliser og tørrkvist

tenner raskere enn store kubber. Legg på tykkere greiner og kubber etter at ilden har fått skikkelig tak. Gjennom hele denne fasen er det viktig at du blåser på glørne. Det gjør oppfyringen mer effektiv og raskere. Husk også å ha god trekk rundt bålet. Vedkubbene bør ha kontakt med hverandre, men ikke ligge så tett at oksygenet ikke slipper til. Tenn ikke opp bål i sterk vind og lag aldri større bål enn at du har kontroll over det.

4. Planlegg litt i forveien.Ta gjerne med deg never og fyrstikker i en vanntett beholder. En ekstra lighter kan også være greit!

5. Slukk og rydd oppGå aldri fra et bål som brenner eller ulmer. Sørg for å slukke bålet og rydd opp bålstedet etter deg. Dynk bålplassen godt med vann eller snø helt til det ikke ryker lenger.

Ta turen ut med lokallaget eller gode venner. En god dag ute blir toppet av et godt bål!

pinnebrØD pÅ 1-2-3Ingredienser: 7 dl mel - litt grovmel 2,5 dl vann 1 ss smør 1/2 dl sukker (eller mindre) litt gjær (1/2 pose tørrgjær) salt oregano raspet ost Slik går du frem: 1. Bland alt sammen som en vanlig gjærdeig. Bland først det tørre. Spe med vann og olje til du får en smidig deig. Pakk den i en dobbel plastpose eller en passende boks. Husk at det må være litt plass slik at deigen kan heve litt.2. Form lange tynne pølser av deigen og surr rundt en grillpinne. Det er viktig at den ikke blir for tykk og lang.

3. Steik brødet over flammene eller glørne og snu ofte. Jo bedre tid du tar deg jo bedre blir resultatet. Brødet er ferdig når det «slipper» lett fra pinnen.Deigen kan alternativt steikes i panna på et stormkjøkken. Lag en 2-3 cm tykk leiv og steik den noen minutter på hver side.

TIPS – vær kreativ!Gjør en vri med pinnebrødet! Tilsett f.eks. oliven, soltørkede tomater, sesamfrø, chorizo-pølse eller basilikum og elt det godt inn i deigen. Veldig godt og veldig enkelt!

- SLik tenner DU bÅL:

29K

RIK

NYTT

Page 30: KRIKnytt 1/2013

Vil du bli prest, diakon, kateket?

Lektor? Adjunkt? Eller vil du studere

samfunnsfag eller interkulturell forståelse?

MF har studiene som kan passe for deg. I tillegg byr vi på et spesielt

godt studiemiljø.

Velkommen som student ved MFwww.mf.no/studier

Søk via samordna opptak innen 15. april 2013

Grimstad DrottningborgOs Kongshaug

Kviteseid KvitsundØlensvåg Lundeneset

Finnsnes NordborgBalestrand Sygna

Nærbø TryggheimNærøy Val

Stranda Vestborg

9 skoler 1 700 elevplasser 450 ansatte som bryr seg

velkommen til en avvåre skoler!

- vi gleder oss til å ha deg som elev!

ww

w.n

lmv

gs

.no

www.rodde.s.no

Beats Electro3D og animasjon

Film og fotoReis Afrika

Reis aktivBoards

X-gamesX-gamesFreestyle Freeride

Freestyle USA

30K

RIK

NYT

T

Page 31: KRIKnytt 1/2013

www.grenland.fhs.no

Håndball, fotball og sandvolley

GRENLAND FOLKEHØGSKOLE

Søk idre� på Grenland nå!

NYHET: Sandvolley forsterker sitt trenerteam med IVER HORREM. Vi kan love en fantastisk reise til

BRASIL og morsomme treninger.

Bestill årets magasin frå Nordfjord folkehøgskule på www.friluftslivskulen.no Gratis magasin, fritt tilsendt!

nordfjordMagasin for Nordfjord folkehøgskule, friluftslivskulen mellom bre, fjell og fjord * Nr.1 Skuleåret 2013/14

100 turar * 100 venerdifor friluftslivskulenMøt 12 av dei 135 elevane våre

Bli med på store opplevingar på bre, til fjells og til havs

kebab på bålLær å lage mat i det fri

80 grader i teltetBadstove på tur

Jakt og fiske * Ekspedisjon * Vind og vatn * Norge på langs * Ski og surf Aktivitet * Vertikalt * KRIK Høgt og lavt * Vegleiing * Bu- og arbeidstrening

31K

RIK

NYTT

Page 32: KRIKnytt 1/2013

tØFFe LokaLLag!KRIKs lokallag er på mange måter ryggraden i KRIK. Møteplasser og fellesskap som inspirerer til livsglede, idrettsglede og trosglede – rett i nærheten av

deg. Her får du en liten bildepresentasjon av noen av lokallagene våre: KRIK Konsmo, KRIK Hellemyr, KRIK Åse og KRIK Tønsberg!

LOKALLAG I KRIKNYTT!

Vi ønsker å vise frem de flotte lokallagene vi har rundt i landet – og da trenger vi bilder! Send oss et kreativt, artig eller sprekt bilde – og gjerne bilder med masse aktivitet! Send en e-post til [email protected] og merk e-posten med «lokallagsbilde».

krik konSMo

krik HeLLeMYr

krik tØnSberg

krik ÅSe

32K

RIK

NYT

T

Page 33: KRIKnytt 1/2013

1. Få med deg noen venner som du kan starte opp lokallaget sammen med. Det er mye enklere å være flere sammen enn helt alene!

2. Opprett et styre av dere som skal være med og drive lokallaget. Styret skal være demokratisk valgt. Skriv ned datoen for valget av styret - denne vil dere få bruk for når årsrap-porten skal sendes inn. Valget kan avholdes på første trening.

3. Snakk sammen om hva dere vil med lokallaget, slik at dere har en felles visjon/mål. Hva er målgrup-pen, hva vil dere tilby osv.

4. Gi beskjed til KRIK-kontoret om at dere har startet et nytt lokallag. Send en e-post til [email protected] eller ring 22 58 80 20!

5. Finn ut hvor dere ønsker å ha tre-ningene: ute, inne, eller begge deler? Sjekk om det er ledig tid i den hallen dere eventuelt ønsker. Dersom det er en kommunal hall, må du søke kom-munen. Ring eller gå inn på kommun-ens hjemmesider - der skal det ligge et søknadsskjema.

5. Finn ut hvilken aldersgruppe lokallaget skal være for. Når det er gjort er det bare å sette i gang med PR for lokallaget. Informér på skoler, ungdomsklubber, møter og gudstje-nester. Heng opp plakater på skoler, i kirken, i butikker og start gjerne opp en facebook-side: gjør det dere må for å nå ut til målgruppen! Kom også med på infolappen fra kirken dersom de har det.

6. Registrer medlemmene deres ved å fylle ut og sende inn medlemslisten til KRIK-kontoret. Medlemmene må betale en medlemsavgift (kr 100,-/år) for å være med i KRIK. Du blir enkelt medlem i KRIK på krik.no/minside. Medlemsliste-skjema finner du på krik.no/lokallag.

7. Opprett en egen konto der dere har pengene som lokallaget deres dispo-nerer. Dette er viktig slik at dere får kontroll på økonomien deres.

8. Søk om oppstartstøtte når dere har:

A. Sendt inn medlemslistenB. Medlemmene har betalt inn

medlemsavgiften og disse pengene er overført til KRIK sin konto (dere må minst ha fem betalende medlem-mer under 26 år, et valgt styre og et kontonummer for å bli et godkjent lokallag)

Dere søker oppstartsstøtte ved å fylle ut frifondsskjemaet på krik.no, eller på krik.no/minside dersom dere har opprettet lokallaget i kontakt med KRIK-kontoret.

Start et LokaLLag!Du søker et kristent fellesskap overøst med idrettsglede og go’stemning? Et fellesskap du kan ta del i til hverdags? Et fellesskap som alltid er der; også når du kommer hjem fra leir? Gladnyheten: bli med i et

lokallag, eller hopp i det, og start et lokallag selv!

Under får du praktisk informasjon - og tøffe tips - om det å starte et lokallag:

LOKALLAGSPERMEN:

Dersom du skal starte et lokallag, kan du få lokallagspermen tilsendt fra KRIK-kontoret.

Kontaktpersoner for lokallag og lederutvikling er: Anders Bjerke Os ([email protected]), Jan Tore Risdal ([email protected]) og Jorann Kamperhaug ([email protected])

1. FÅ MeD Deg noen venner SoM DU kan Starte LokaLLaget SaMMen MeD.

2. opprett et StYre SoM SkaL være MeD og Drive

LokaLLaget. gi beSkjeD tiL krik-kontoret oM

at Dere Har Startet et nYtt LokaLLag!

3. SenD inn MeDLeMSLiSte tiL krik-kontoret. pÅ krik.no/MinSiDe kan DU ogSÅ SØke oM oppStartStØtte!

4. ..og LokaLLaget er i FULL gang! LYkke tiL!

33K

RIK

NYTT

Page 34: KRIKnytt 1/2013

34K

RIK

NYT

T

De vanligste akutte skadene er overtråkk, muskelstrekk og lårhøne, og kontaktidretter som fotball, håndball o.l. står for hoveddelen av disse skadene. Ved en akutt idrettsskade er de første 48-72 timene fra skaden inntreffer den viktigste tiden for å begrense omfanget av skaden. En skade på bløtdeler (muskler, sener, leddbånd etc.) vil som regel medføre skade på blodårene i disse strukturene. Dette fører igjen til en inflammasjonsprosess (betennelsesreaksjon) som er kroppens svar på en vevsskade. Ved inflammasjon får en hevelse, rødme (rødhet), økt varme, smerte og nedsatt funksjon i det aktuelle området. Hevelsen vil i sin tur begrense oksygentilførselen til vevet rundt skaden, som vil gi ytterligere skade på omkringliggende vev. En vil derfor forsøke å begrense hevelse og blødning i vevet så godt det lar seg gjøre - gjerne ved hjelp av RICE-prinsippet: R - Ro: For å beskytte det skadde området og redusere blodomløp i vevet, bør en avslutte aktiviteten så fort en skade oppstår. Ved fortsatt aktivitet kan en forverre vevsskaden og øke hevelse rundt skadeområdet.

I - Is: Is bør påføres sammen med kompresjon så raskt som mulig etter skaden. Is reduserer metabolismen (kjemiske reaksjoner i cellene) i vevet, som igjen reduserer inflammasjonsprosessen. Is kan også ha en smertedempende effekt. Ved ising av en skade bør en legge et tynt beskyttende lag mellom huden og isposen (et tøystykke etc.) for å unngå frostskade. Skadestedet bør ises ned i 15-20 minutter hver 2.-3. time (huden skal få tilbake normal temperatur før en iser ned på nytt).

C - Kompresjon (compression): Kompresjon bør i likhet med is legges på så fort som mulig etter at skaden har inntruffet. En bør da bruke en elastisk støttebandasje. Denne kan gjerne legges oppå isposen. Kompresjon reduserer blødning i vevet, som igjen reduserer inflammasjon og hevelse. Bandasjen skal legges på med et fast trykk ca. en håndlengde over og under skadestedet. Bandasjen skal ikke strammes så hardt at det gjør vondt eller at området nedenfor skadestedet blir blåfarget. Kompresjonen bør opprettholdes ca. 2-3 dager (så lenge det er hevelse). Ta gjerne av bandasjen med jevne mellomrom (2-3 ganger i døgnet) for å se at den ikke sitter for stramt.

E - Elevasjon: Elevasjon av skadestedet reduserer trykket i vevet, som gir mindre hevelse. En bør tilstrebe å heve den skadede kroppsdelen ca. 30 cm over hjertehøyde. Ved skade i for eksempel ankelen bør også ankelen holdes høyere enn kneet.

nÅr UHeLLet er UteTekst: Øyvind Grimsrud

På lokallagstrening eller ved annen form for fysisk aktivitet er det fort gjort at noen skader seg. Med noen enkle grep kan en begrense skadeomfanget og gjøre veien tilbake til idrettsbanen så kort som mulig. En velkjent metode for behandling av akutte idrettsskader er RICE-prinsippet. RICE-prinsippet tar for seg fire viktige tiltak når skaden først har skjedd.

Ispose og elastisk støttebandasje kan være lurt å ha med seg i treningsbagen.

Den elastiske støttebandasjen legges her utenpå isposen. Husk å legge et tynt beskyttende lag mellom huden og isposen for å unngå frostskade

Page 35: KRIKnytt 1/2013

35K

RIK

NYTT

SUNNY DAY.MAKE THE MOST OF IT.

VÅRKUPP!

LØP & KJØP!RABATTKODEN “krik2013” GIR DEG

30%RABATT PÅ ALT TRENINGSTØY I HELE MARSTilbudet gjelder på twentyfour.no

Page 36: KRIKnytt 1/2013

Hopp i det og grip sjansen

teMa: ta SatS!

Page 37: KRIKnytt 1/2013

KR

IKN

YTT

Jeg liker utfordringer. Jeg tror i hvert fall at jeg gjør det. Følelsen av å begynne med noe jeg ikke helt vet hvordan går, for så og kjenne på mestringsfølelsen da det faktisk gikk helt greit - sammen med vissheten om at jeg turte å satse litt. Dette liker jeg, men på forhånd får jeg vondt i magen. Hver gang jeg tenker på utfordringa som kommer er det som et lite stikk i magen. Det er sånn jeg merker at det er en utfordring; på magefølelsen.

Året 2013 har så vidt begynt, og det ligger foran oss med blanke ark og fargestifter til, som Alf Prøysen så fint ville sagt det. Hva vi tegner er opp til oss selv. Hvilke utfordringer blir stående som svarte streker som ikke er fargelagt, og hvilke blir fargelagt med sterke og glade farger? Hvilke oppturer, og hvilke nedturer som ligger foran oss vet vi ikke. Vi vet ikke, men vi kan i stor grad velge. Vi kan velge hvilke fargeblyanter vi bruker og om vi starter med blanke ark. Noen utfordringer kan vi velge å ta, eller velge å snu ryggen til. Vi kan velge hvordan året skal bli, og hvem vi bruker det sammen med.

En gang han gikk langs Galileasjøen, fikk han se Simon og Andreas, bror

til Simon. De holdt på å kaste not i sjøen, for de var fiskere. Jesus sa til dem: ”Kom og følg meg, så vil jeg gjøre dere til menneskefiskere!” Straks lot de garnet ligge og fulgte ham.(Markus 1,16-18)

”Følg meg”. Noen få ord skulle til, og Simon og Andreas forlot ALT de kjente; fiskebåten sin, garnene, familiene, sild og makrell. Absolutt alt, for å følge en fremmed mann. Jeg har alltid lurt på hva det var som ga dem den frimodige besluttsomheten til å forlate alt, til å satse alt der og da. De stilte ikke en gang et spørsmål! Var det ordene til Jesus som traff dem? Var de rett og slett lei livet til sjøs, og lengtet etter litt eventyr? Eller var det utstrålingen til Jesus? Så de at dette var Guds sønn? Eller var det kanskje alt dette til sammen, pluss en magefølelse?

Hva blir du utfordra av?

Har du en drøm du ikke har turt å dele med noen? Får du vondt i magen av tanken på å skulle stå foran klassen eller lokallaget for å dele noe? Liker du ikke å snakke om deg selv, og være helt ærlig? Eller har du fått spørsmål om en utfordrende oppgave du ikke helt vet om du tør å takke ja til? Kanskje

StoL pÅ MageFØLeLSen

Av: Hilde Kristine Sando

må du bruke våren på å velge hvor du skal bo til høsten, og vet ikke om du vil reise hjemmefra og bort fra vennene dine? Utfordringene kan være mange, og vi blir alle utfordra, men på helt forskjellige måter. En utfordring er ikke en utfordring. Jeg tror en utfordring for mange kan være følelsen av at dette er mer enn du klarer, mer enn du klarer alene. Det kan være det du får litt vondt i magen av.

Jeg tror Simon og Andreas fikk litt vondt i magen da Jesus ba dem slippe alt, og følge ham. Men jeg tror også de valgte å holde øynene på riktig mann da de bestemte seg for å følge magefølelsen. De så ikke på sine egen manglende erfaring med menneskefisking, og de så ikke på fiskebåten som ikke en gang var rydda for dagen. De så ikke på familiens mening eller vennenes tanker. De så heller ikke på sine egne bekymringer og små tanker om seg selv, men de så på Jesus. De turte å ta utfordringa, fordi de så på Jesus. De så at dette kunne de klare, sammen med ham. De fulgte Jesus.

Hva veier for og i mot når jeg får en utfordring? Er det mine egne dårlige sider, og alt jeg ikke har gjort før eller vet om jeg klarer? Er det mine

egne negative tanker om meg selv, og lite tro på meg selv? Eller fester jeg øynene på Jesus? Lar jeg alt det Jesus har gjort for meg bety noe? Lar jeg alt det han klarer bety noe for meg? Ser jeg på ham som sier at jeg kan følge ham? Ser jeg på ham som vil gjøre dette sammen med meg? Jeg vil prøve å se på Jesus som har gått foran, han som gjør det trygt å følge etter.

”Følg meg”. Disse ordene kan gi meg litt vondt i magen. For det kan være vanskelig å følge en jeg aldri har møtt, eller tatt på fysisk. Men alle bibelhistoriene kan gi meg en trygghet i å følge ham. For å følge Jesus gir meg trygghet i utfordringer, og trygghet i møte med det nye året. Mer trygghet til å satse.

Hva det vil bringe vet vi enda ikke, men vi vil møte både grå dager og noen fargerike dager. Vi vil møte utfordringer og vansker, som gir litt vondt i magen. Men da kan vi stille oss spørsmålet på hvem det er vi da velger å se på.

Hvem ser du på?

Straks lot de garnet ligge og fulgte ham.

Page 38: KRIKnytt 1/2013

«Ha øynene rettet fremover, fest blikket på det som ligger foran deg!»Ordsp 4,25

bibeLverS

KR

IKN

YTT

«Alt makter jeg i ham som gjør meg sterk»Fil 4,13

Page 39: KRIKnytt 1/2013

39K

RIK

NYTT

Kryssordforfatter: Rolf Bangseid

Send løsningen + navn og telefonnummer til [email protected] innen 21. april.Merk e-posten med «Kryssord». Vi trekker ut fem heldige vinnere som får tøffe KRIK-produkter fra vår KRIK-butikk.

Svar:

1. Irland, 7 ganger

2. Robert Scott

3. Vardø

4. Espen Selvig

5. ”brennpunktet”

6. Wilhelm Tell

7. 0.83 eller 5/6

8. D. James (573). A. Shearer (441).

R. Fowler (378). D. Bergkamp (315)

P. Schmeichel (310)

9. Taylor Swift

10. 1957

krYSS&QUiz

Riktig løsning i forrige utgave: «Dette er fra superlørdag fra ARENA»Vinnere av forrige kryssord (4/2012) er Hannah Lange, Anne Raustøl, Amanda Johansen Grimstad, Mari Coward og Elisabeth Abrahamsen, Vi gratulerer!

Lett bLanDingLaget av: Morten Andreas Løchen

1. Hvilket land har vunnet Eurovision Song Contest

flest ganger, hvor mange?

2. Hvem var det Roald Amundsen slo i å komme

først til Sørpolen?

3. Hvilken by er Norges østligste?

4. Du har nok hørt om Dansken, men hva heter han egentlig?

5. Fullfør setningen ”Planetene går i ellipsebaner

med Sola i det ene ….”

6. Hvem er kjent for å dele et eple stående på sin sønns

hode med pil og bue?

7. Du kaster to terninger, hva er sannsynligheten for at

summen deres er minst 5?

8. Ranger følgende fotballspillere fra flest til

færrest opptredener i Premier League.

a Peter Schmeichel

b Robbie Fowler

c Alan Shearer

d David James

e Dennis Bergkamp.

9. Hvem gav ut albumet ”Red” i fjor høst?

10. Hvilket år skal vi frem til?

• Wolverhampton Wanderers vinner den øverste

divisjonen i England.

• Osama bin Laden blir født.

• John Lennon og Paul McCartney møtes for første

gang, 3 år før the Beatles blir til.

• Olav V blir konge i Norge etter Håkon VII.

Page 40: KRIKnytt 1/2013

KR

IK, P

b. 3822 Ulevål stadion, 0805 O

slo

OO

Kjære KRIKer!

Her får du tilsendt noen brosjyrer for EXPLORE 2013. Kjenner du noen som bør få en invitasjon?

Del ut til venner og kjente, og spre informasjon om årets leir!

Takk at du vil hjelpe! - Og til deg mellom 15 og 20 år; håper vi sees på EXPLORE 2013!

Velkommen!

KRIK-hilsen fra Monica Wigemyr

Leirsjef EXPLORE 2013

ACTION 2013:

Når: 24. – 28. juni 2013Hvem: 14-17 år

Hva: Øyeblikk for livet!Hvor: Bø i Telemark

ARENA 2013:

Når: 6. - 11. august 2013Hvem: 16+

Hva: Uforglemmelig sommerstemning!

Hvor: Dvergsnestangen, Kristiansand

-SoMMer!11. april kl. 10.00 braker det løs med påmeldingsstart til sommerleirene ACTION og ARENA 2013!

Sett av datoen, få med deg noen venner og bli med på moroa!

Påmeldingsstart: 11. april kl. 10.00 på krik.no/minside Husk at du som KRIK-medlem også får medlemsrabatt når du melder deg på leir! Mer informasjon om arrangementene finner du på krik.no

20. - 24. juni arrangerer KRIK også konfACTION 2013 - Norges største konfirmantleir! Årets konfACTION er allerede fullbooket - eventuelle restplasser legges ut i mars/april. For mer informasjon, se krik.no/konfACTION.

Tommel opp for Sommarland!

Mingling og moro på miljøtorget!

Velg blant over 30 spennende aktiviteter, og få instruksjon i

selvvalgt aktivitet!

Sikt deg inn mot en magisk KRIK-sommer

Engasjerende møter med engasjerte møteledere!

Foto: Siri Sødahl, Sigve Ferstad