Top Banner
w w w . k o n t o r p a p i r . d k Fagblad for den danske kontorartikelbranche Nr. 7, november 2010 Der blev uddelt bokseslag på møde om branchens etik
28

Kontor papir 7

Mar 24, 2016

Download

Documents

B-to-B-publication that is send free of charge to all stationary and computer retailers, office supply outlets and bookshops in Denmark.
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Kontor papir 7

w w w . k o n t o r p a p i r . d k

Fagb

lad

for d

en d

ansk

e ko

ntor

artik

elbr

anch

e N

r. 7,

nov

embe

r 201

0

Der blev uddelt

bokseslagpå møde om branchens etik

Page 2: Kontor papir 7

Indhold Ja tak til etisk kodeksRøde tal hos Kontor SydFor første gang må Kontor Syd inkas­sere et underskud. Det var dog ikke virksomheden til at lægge ekspan­sionsplanerne i skuffen, siger direktør Svend­Aage Kjær Side 4

Esselte og Rapid er nu en virksomhedEsseltes opkøb af Rapid blev annon­ceret sidste efterår. I dag er de to virksomheder helt integreret Side 6

Fælles it-løsningskal effektivisere OSDEfter tre års udvikling søsætter ind­købskæden i disse dage en fælles it­løsning Side 8 og 10

Mange nyheder fra Canon2010­udgaven af det teknologiske Canon Expo i Paris, der var en op­visning af stort og småt inden for elektronik Side 12 og 13

Hvordan har etikken det?Det var spørgsmålet til deltagerne på KONPAs medlemsmøde i september, hvor der blev uddelt bokseslag til højre og venstre Side 14, 15 og 16

Inventarlands konkursrammer også DenconEfter møbelkædens konkurs kan Dencon ikke længere levere kontor­møbler på SKI­aftalen Side 16

40 år hos LomaxSalgskonsulent Peter Hansen har netop fejret et jubilæum af de usæd­vanlige. Han har været med til det hele – fra plastiklommer til Ipad Side 18 og 19

Penol skifter distributør1. januar skiftet Avery ud med Engsig Nordic, men allerede nu har den nye distributør Penol­produkterne med i varesortimentet Side 21

Kon-tur skifterformand efter uenighedFormanden for den frivillige kæde gennem dens fire­årige levetid, Peter Thinghøj Christiansen, har trukket sig helt ud af bestyrelsen. Han er uenig med den øvrige bestyrelse om, hvor langt samarbejdet skal udvikle sig Side 25

Faste rubrikker:Branchenyt Side 22 og 23KONPA Side 26Detailpapirhandlerforeningen Side 27Bestillingskupon Side 27

Forsideillustration Polfoto

Nr. 7. november 2010 | ISSN-nummer 1603-8630 | Kontrolleret oplag: 3.400 eks.udgives i et samarbejde mellem Detailpapirhandlerforeningen i Danmark

og KONPA | Artikler i bladet udtrykker kun forfatterens holdning.

Redaktion og annoncer: Pressto Kommunikation, Vandkunsten 6, 2, 1467 København K, Telefon 74 43 14 44, e-mail: [email protected]

Ansvarshavende redaktør: Bjarke Larsen, e-mail: [email protected]

Journalister: Karin Kaas, e-mail: [email protected]. Telefon 35 42 40 42Klavs Andersen, e-mail: [email protected]. Telefon 2720 0966

Annoncekonsulent: Bjarke Larsen, e-mail: [email protected] Telefon 7443 1444

Levering af bladet: Brug kuponen andetsteds i bladet

Layout/tryk: one2one inHouse, Ove Gjeddes Vej 11-19, 5220 Odense SØ, Telefon 66 121 121

Medlem af: Medlem af:

ISPA, International Stationery Press Association

Det vil være fornuftigt, hvis kontor­artikel­branchen lytter til rådet om at tilslutte sig den etiske kodeks, som en gruppe af offentlige indkøbere, leveran­dører og organisationsfolk har udarbej­det. Der er jo ingen grund til at opfinde den dybe tallerken én gang til, som ind­købschef Tommy Pedersen fra Vejen kommune sagde på det debatmøde om branchens etik, der blev holdt i Middel­fart i slutningen af september (se artikel læn­gere fremme i bladet).

Denne kodeks indeholder alle de nødvendige elementer til at sikre et godt samarbejde mellem køber og sæl­ger. Kodeksen er bygget op omkring fem grundsætninger:

• Ligebehandling i udbudsforretnin­gen. – ”Der skal sikres ligebehand­ling i alle udbudsforretninger”.

• Konstruktiv adfærd i samarbejdet. – ”Enhver leverandør eller indkøber har krav på at blive anerkendt som li­geværdig partner, og vi vil møde hin­anden med tillid og åbenhed.”

• Respekt for den enkeltes integritet. – ”Begge parter har et ansvar for ud­buddets succes, og vi behandler an­dre, som vi selv vil behandles”.

• Gennemsigtighed i processen. – ”Vi vil skabe de bedste betingelser for alle i markedet.”

• Videndeling mellem parterne. – ”Vi vil skabe de bedste betingelser for videndeling.”

Hver grundelement har en række un­derpunkter, der er beskrevet på hjem­mesiden www.etisk­kodeks.dk.

En etisk kodeks som denne kan kun bruges som et moralsk kompas i samar­bejdet, for der er ingen reelle sanktio­ner – andet end at fratage et firma retten til at bruge det etiske kodeks­logo i sin markedsføring, hvis det overtræder ko­deksen. Meningen med denne kodeks er, at den skal danne grundlag for en løbende dialog mellem parterne, og man kan selvfølgelig også komme langt ad den vej. Derfor bør KONPA tilslutte sig denne kodeks – og gerne gøre det til en forudsætning for medlemskab af for­eningen, at man efterlever denne ko­deks.

Men mødet i Middelfart viste også, at der er brug for, at staten ser på, om det ikke skal gøres lettere at udelukke et fir­ma fra at deltage i offentlige udbuds­runder, hvis det ikke lever op til det, der er blevet lovet med hensyn til pris, ser­vice, levering etc. i forbindelse med ud­buddet. Som beskrevet på mødet er det i dag så dyrt, svært og besværligt at bære bevisbyrden, at de offentlige insti­tutioner vælger at bide i det sure æble og leve videre med den dårlige leveran­dør.

Det kan ikke være rimeligt – heller ikke af hensyn til, at de mange skatte­kroner skal bruges bedst muligt i det of­fentlige.

Bjarke LarsenAnsvarshavende redaktør

2Nr. 7 | 2010 | KONTOR|papir

Page 3: Kontor papir 7
Page 4: Kontor papir 7

Af Karin Kaas, [email protected]

Et underskud på tre millioner kroner ef­ter skat i Kontor Syd – det første i virk­somhedens historie – får ikke direktør Svend­Aage Kjær til at ryste på hånden. Virksomheden fortsætter sin ekspansi­onspolitik og har stadig som mål at bli­ve ’landsdækkende’ i Jylland og på Fyn og på sigt også på Sjælland.

Det hjælper selvfølgelig også, at Kontor Syd­gruppens aktiviteter er spredt på mange forskellige virksomhe­der og brancher, og at gruppen som helhed kom ud af 2009 med et over­skud – ikke prangende, men fornuftigt, som Svend­Aage Kjær udtrykker det.

Det er sidste års etablering af salgs­kanaler i Herning, Holstebro og i Odense, der er forklaringen på under­skuddet. Det har været vanskeligere end først antaget at få en fornuftig for­retning ud af det og sammenholdt med finanskrisen og den hårde konkurrence på markedet, har det altså kostet.

Underskuddet var ventet”Da vi tog beslutningen om at udvide, havde vi en forventning om, at marke­det var ved at vende. Det har vi altså måttet erkende, at det ikke var. Men re­sultatet kommer ikke bag på os. Det var forventet”, siger Svend Aage Kjær, der dog også siger, at underskuddet blev større, end han regnede med.

Trods underskuddet fortryder Svend Aage Kjær ikke ekspansionen, men må­ske nok, at han ved at ansætte 15 med­arbejdere til de tre afdelinger skød over målet.

”Vi satsede, men skulle måske nok kun have satset med halvdelen af med­

arbejderne. Men det er jo nemt at være bagklog”, siger han.

Bedst på FynOg satser gør han stadig. Midt i oktober åbnede Kontor Syd et kontorsupermar­ked – Kontorting – og en erhvervsafde­ling i Odense. Afdelingen er bemandet med otte medarbejdere, hvoraf de seks kommer fra det nu lukkede SAPA.

Fyns­afdelingen er nemlig den af de tre nye afdelinger, der har haft det bed­ste resultat, men Svend­Aage Kjær for­venter også stadig, at både Herning og Holstebro skal have deres kontorsuper­marked.

”Men vi skal først have en god er­hvervsafdeling op at stå og i det hele ta­get se pæne tegn på, at det går fremad,” siger han.

2009­resultatet har dog ikke betydet, at Kontor Syd er gået i stå ekspansions­mæssigt. Svend­Aage Kjær løfter sløret for, at han inden for kort tid lancerer en ’rimelig fornuftig’ investering. Han vil ikke løfte sløret for hvor, udover at det er i Jylland.

”Vi har ikke ændret på strategien om, at vi vil være landsdækkende. Først i Jylland og på Fyn og når vi så har styr på det, vender vi blikket mod Sjæl­land,” fortæller han.

Bygger i SønderborgKontor Syds hovedaktionær ser mere positivt på fremtiden, end han har gjort, uden at han af den grund til sige, at kri­sen er ovre. Men virksomheden nåede budgetterne i sidste måned. Ganske vist budgetter, der ikke er specielt høje, for kunderne passer stadig på, understreger

han. Specielt når det gælder møbelmar­kedet.

”Markedet er stadig meget, meget svært. Det kan man jo også se på vores konkurrenter. Og vi kæmper da om det, der er tilbage. Men vi har den fordel, at vores økonomi er bedre end mange an­dres og det er vigtigt for kunderne, spe­cielt når man handler med edb”, siger Svend­Aage Kjær.

Han er da heller ikke mere skræmt, end at hovedsædet i Sønderborg er ved at blive udvidet med 1200 kvm, der pri­mært skal give bedre udstillingsfacilite­ter og et nyt it­hostingcenter.

Kontor Syd har ligesom de fleste an­dre tilpasset organisationen det sidste års tid. I alt har otte medarbejdere for­ladt virksomheden. Man prøvede først at skære i lønudgifterne ved at skære to dage om måneden ud af arbejdstiden, men det var altså ikke nok.

Sundt for branchen”Det har ikke givet problemer. Der har været forståelse for, at en ansvarlig le­delse er nødt til at vise handlekraft. Og det er jo ikke vores branche, der har skabt alle problemerne. Derfor har vi været nødt til at tilpasse virksomhe­den,” siger direktøren.

Der også kommer med den melding, at han faktisk ser lidt positivt på, at branchen som helhed har måttet inkas­sere øretæver.

”Branchen har næsten kunnet tillade sig alt, og der er ingen tvivl om, at der skal arbejdes noget mere for tingene i dag. Men det er godt nok at få ryddet op. Det har branchen haft godt af, for en overgang trode man, at det kun kun­ne opad,” siger Svend­Aage Kjær.

Røde tal på bundlinjen får ikke den sønderjyske virksomhed til at lægge sige ekspansions planer på hylden. Kontor Syd har netop åbnet kontorsupermarked og erhvervsafdeling i Odense og forven­ter at kunne annoncere et opkøb inden for en måned

Kontor Syd fik sit første underskud

Direktør Svend-Aage Kjær, Kontor Syd, fortryder ikke, at han sidste år satsede på at åbne afdelinger i Herning, Holstebro og Odense, selvom virksomhedens første underskud tilskrives ekspansionen.

4Nr. 7 | 2010 | KONTOR|papir

Page 5: Kontor papir 7
Page 6: Kontor papir 7

fælles. Dermed skal kunderne kun hen­vende sig ét sted og Esselte­ og Rapid­produkterne leveres sammen.

Og det er gået rimeligt smertefrit, siger administrerende direktør Jør­gen Foley, Esselte. Det tilskriver han ikke mindst en nøje fastlagt plan for, hvordan de tidligere Ra­pid­medarbejdere skulle integre­res i Esselte­organisationerne i alle de lande, hvor koncernen opererer.

”Det er to svenske virksomhe­der, der er slået sammen, og der­med har medarbejderne samme udgangspunkt. Det har betydet meget for integrationen af de tidligere Rapid­medarbejdere i Esselte, at medarbejderne har samme virksomhedskultur med sig”, siger Jørgen Foley.

”Det har været vigtigt, at få de to organisationer godt inte­greret. En ting er, at de fysiske rammer skal være i orden, så folk føler sig velkomne. Men vi har også gjort en del ud af

at foretage os noget socialt, der kunne ryste os sammen, li­gesom vi har gennemført træ­

ning i både produkter og syste­mer,” siger han.

Rapid er gået fra at være en selv­stændig virksomhed i Danmark til at være et brand hos Esselte helt på linje med Esselte­ og Leitz­brands. Og det betyder, understreger direktøren, at der fortsat vil være innovation og produkt­udvikling omkring Rapid­produkterne og dermed værdiskabelse for kunderne.

VækstmulighederMen også værdiskabelse hos Esselte. Es­selte har således en god ekstern salgs­styrke i Danmark, hvor der har været knap så mange hos Rapid.

”Rapid­produkterne supporteres nu af den samlede Esselte­salgsstyrke, og jeg er helt sikker på, at der ligger vækst­muligheder”, siger Jørgen Foley, der i øvrigt også venter sig en del af, at Rapid nu kommer ind under Esseltes LEAN­program, der i ultrakort form går ud på at reducere spild af alle slags fra alle områder af forretningen.

Jørgen Foley fortæller også, at nogle af de produkter, som Rapid solgte som handelsvare, nu vil blive produceret af og solgt under Esselte­brandet. Det gæl­der fx en ny brevbakke, som virksom­heden netop har lanceret.

”Det er en meget spændene udvik­ling”, siger Jørgen Foley.

Esseltes opkøb af Rapid blev annon­ceret allerede sidste efterår. Og når der er gået så lang tid, inden den endelige sammenslutning, skyldes det, at kon­kurrencemyndighederne skulle god­kende fusionen. Det skete i foråret, og derefter gik det hurtigt. I begyndelsen af juni flyttede medarbejderne fra Ra­pid til Esseltes adresse i Herlev. Herun­der også Rapids tidligere direktør Flemming Hein, der vil bruge resten af året på at hjælpe integrationen godt igennem, inden han helt efter planen går på pension som 65­årig ved års­skiftet.

Esselte og Rapider nu én virksomhed

Esseltes opkøb af Rapid blev annonceret sidste efterår, men først i foråret var alle godkendelser fra bl.a. konkurrence­myndighederne på plads. Derefter er det gået stærkt, og i dag er de to virksomheder helt integreret

Af Karin Kaas, [email protected]

Efter et langt tilløb er sammenslutningen af Esselte og Rapid nu endelig på plads. De to virksomheder er fysisk flyttet sam­men, sælgerne har brugt september på fælles besøg hos alle Rapid­kunder, kundeservice fra de to er integreret, og fra 1. november har også lageret været

Jørgen Foley, adm. direktør hos Esselte ser gode vækstmuligheder i, at Rapid-produkterne nu supporteres af den samlede Esselte-salgsstyrke. Foto: Alex Tran

6Nr. 7 | 2010 | KONTOR|papir

Page 7: Kontor papir 7

Ved hjælp af utraditionelle direct marketing­ og onlineaktiviteter skal professionelle papirbrugere overbevises om, at dansk genbrugspapir er verdens bedste

Dalum’s genbrugspapir markedsføres i 28 lande

Design nemt og hurtigt professionelle indstik - med den nye version af 3L INSERT MAKER.

3L INSERT MAKER er et selvstændigt softwareprogram, hvor du, nemt og hurtigt, kan designe professionelle

indstik til en lang række af 3L’s produkter. Benyt de mange skabeloner eller design dine egne indstik fra

bunden af vha. de tilgængelige funktioner fx indsætning af baggrund, illustrationer og logoer.

Nemt. Bekvemt. Gratis.

Brevflette

Indsætte geometriske objekter

Indsætte virksomhedslogoer og billeder

Indsætte de mest almindelige stregkodeformater

Tilføje mange forskellige forud designede skabeloner

Gemme personlige indstik og hele indstiksark

Vælge mellem 8 forskellige sprog

3L INSERT MAKER opdateres fuldautomatisk

Med 3L INSERT MAKER kan du:

3L Office Products A/S software development. All rights reserved. • www.3LOP.dk

Af Karin Kaas, [email protected]

Vikinger fra Danmark, rockabillies fra Sverige, tattoo­freaks fra Holland og manga­manics fra Japan. Det er fire centrale elementer i den hidtil største marketingsatsning, som Danmarks ene­ste producent af genbrugspapir ­ Dalum Papir i Odense ­ har kastet sig ud i.

Salgs­ og marketingdirektør Steen Bernth fra Dalum Papir fortæller, at kampagnen retter sig mod alle, som har professionel indflydelse på, hvilket pa­pir der skal anvendes til fx tryksager,

årsregnskaber, kataloger og magasiner. Alt i alt regner Dalum Papir at nå ca.

55.000 modtagere verden over med sin kampagne.

“Vi har en tilfredsstillende forretning, men vi vil gerne sælge mere til nye mil­jøbevidste papirbrugere. Cyclusuniver­set handler om at værne om miljøet, re­ducere anvendelsen af energi­ og vand­ressourcer og bevidstgøre klimaeffek­ten. NO CO²mpromise kalder vi kam­pagnen,” forklarer Steen Bernth.

“Edutainment er et vigtigt element i kampagnen. Vi har en uddannelsesop­

gave i at overbevise professionelle gra­fikere og papirindkøbere om, at der er store miljømæssige fordele i at købe genbrugspapir, både kvalitativt og imagebetonet for den enkelte virksom­hed. Derfor involverer vi modtagerne af vores direct mails via konkurrencer og spørgsmål til deres egen grønne samvit­tighed,” siger Steen Bernth.

Dalum Papir er Danmarks eneste til­bageværende papirfabrik med hoved­sæde i Odense og en afdeling i Næst­ved. Virksomheden har 300 ansatte.

7Nr. 7 | 2010 | KONTOR|papir

Page 8: Kontor papir 7

Efter mere end tre års udvikling søsætter indkøbskæden OSD i disse dage en fælles it­løsning, som vil optimere både indkøb og forretningspro­cesser og samtidig give et tættere samarbejde med kædens leverandører

Af Klavs Andersen, [email protected]

Et mangelfuldt datagrundlag har bevir­ket, at OSD­kædens indkøb og andre fælles opgaver hidtil ikke har fungeret fuldstændig optimalt, men det skal en ny it­løsning sætte en stopper for.

Kæden er klar med den fælles løs­ning, som over de næste par år vil blive implementeret hos stort set alle med­lemsvirksomhederne samt i kædekonto­ret i Vejle. De første to virksomheder i kæden er allerede nu i fuld gang med at indføre systemet.

OSD har brugt godt tre år på at ud­vikle it­løsningen. Målet har været, at

både kæden og medlemmerne får et bedre og mere entydigt datagrundlag som for eksempel fælles varenumre at arbejde med. Det kan både give bedre betingelser ved indkøb og åbner samti­dig mulighed for et tættere samarbejde med kædens leverandører.

Desuden skal systemet give en bedre it­understøttelse af medlemmernes for­retninger, og for nogle medlemsvirk­somheder bliver løsningen desuden en kærkommen anledning til at få optime­ret nogle af deres forretningsprocesser.

Løsningen rummer også en række

Fælles datagrundlag skal gøre OSD-kæden mere effektiv

Fortsættes side 10

”It-løsningen skal forbedre en række forhold for både kæden som sådan og for de enkelte medlemmer”, siger adm. direktør Jes Lyngsøe Jessen, OSD.

8Nr. 7 | 2010 | KONTOR|papir

Page 9: Kontor papir 7
Page 10: Kontor papir 7

fremtidsperspektiver. OSD arbejder i øjeblikket på en fælles logistikløsning, og den kan blive meget mere effektiv, når den bygger oven på et fælles data­grundlag som eksempelvis de fælles va­renumre.

Fælles og individuel forbedring”It­løsningen skal forbedre en række forhold for både kæden som sådan og for de enkelte medlemmer. Løsningen giver både mulighed for at optimere indkøb gennem et bedre overblik over eksisterende data og for at opnå et tæt­tere samarbejde med leverandørerne,” forklarer administrerende direktør Jes Lyngsø Jessen, OSD. Han tilføjer:

”Desuden får vi mulighed for en bed­re udveksling af data både mellem kæ­dekontoret og medlemmerne og mellem kædekontoret og leverandørerne.”

Forældede systemerBeslutningen om at udvikle it­løsningen blev truffet i 2007, fordi mange af OSD­kædens medlemsvirksomheder havde et stigende behov for at få opgraderet deres it­systemer, som var på vej til at blive forældede.

Det blev besluttet, at det ville være en fordel for alle parter at udvikle en fælles løsning frem for, at de enkelte medlemsvirksomheder hver for sig ud­viklede deres egne systemer, som ikke umiddelbart hang sammen. Ved at ud­vikle en fælles løsning har OSD således opnået en række stordriftsfordele, der kan være med til at effektivisere både den samlede forretning og forretningen hos medlemmerne.

Opbakningen bag systemet er nær­mest total. 25 ud af OSD’s 28 med­lemsvirksomheder vil således de kom­mende par år implementere it­løsnin­gen. De resterende tre virksomheder har fravalgt løsningen, fordi de har in­vesteret i egne løsninger.

Lang rejseUdviklingen af løsningen har taget læn­gere tid end forventet. Det skyldes blandt andet, at OSD undervejs valgte at skifte sin udviklingspartner ud efter

utilfredshed med den første partners indsats i det indledende afklaringspro­jekt, der blev afsluttet i 2008. Sidste for­år valgte OSD så at gå i samarbejde med it­virksomheden Tectura, der sam­men med kæden har stået for selve ud­viklingen af systemet.

Det har også været en stor og kræ­vende opgave for en relativt lille orga­nisation som OSD at løfte et så omfat­tende et projekt. Jes Lyngsø Jessen siger:

”Det har kun kunnet lade sig gøre, fordi medlemmerne i stor stil har stillet sig til rådighed med ressourcer kombi­neret med de professionelle ressourcer hos vores udviklingspartner og eksterne rådgivere. Vi har desuden haft meget stor opbakning fra vores leverandører, og vi har været i en rigtig god dialog med dem omkring blandt andet auto­matisk dataudveksling.”

Han anbefaler andre, der står over for lignende projekter, at få uvildig råd­givning omkring håndtering af kontrakt­forhold og eventuelt projektstyring.

Fleksibel løsningIt­løsningen kan håndtere styring af salg, indkøb, lager, finans, kunderelati­oner (CRM), projektstyring, servicekon­trakter samt forretningsanalyser og si­mulering (Business Intelligence). Den er beregnet på både at kunne styre kon­cerner og enkeltvirksomheder.

”En af styrkerne er, at løsningen dæk­ker mange forskellige behov. Det er muligt at slå forskellige funktioner til og fra efter behov. Vores medlemsvirksom­heder er meget forskellige, både når det gælder deres størrelse og de ting, de til­byder. Derfor er det vigtigt at have et

meget fleksibelt system,” understreger Jes Lyngsø Jessen.

Basissystemet er nu så færdigt, at de første implementeringsprojekter er star­tet, og derefter går det slag i slag de kommende par år med at indføre syste­met hos OSD­medlemmerne. Jes Lyng­sø Jessen forklarer, at der dog stadigvæk foregår opfølgning på tests af systemet:

”Vi har ikke fundet mange fejl. Det handler mere om, at vi opdager steder, hvor vi ønsker at tilføje nogle funktio­ner.”

E-handel kan integreresI forbindelse med løsningen har OSD i et parallelt projekt udviklet en særlig løsning til e­handel, som kan integreres direkte med forretningssystemet. Denne løsning afløser OSD’s ti år gamle e­han­delsløsning, som med Jes Lyngsø Jes­sens ord er blevet ”utidssvarende”.

Gennem integrationen mellem for­retningssystem og e­handel kan opnås en lang række fordele ved, at e­han­delssystemet kan trække på data fra for­retningssystemet.

Fællesskabet omkring it­løsningen betyder ikke nødvendigvis, at medlem­merne af OSD får et incitament til at rykke tættere sammen forretningsmæs­sigt set. Der er stadig vandtætte skotter mellem de enkelte medlemmers forret­ninger, understreger Jes Lyngsø Jessen og tilføjer:

”Men vi nærmede os hinanden bety­deligt mentalt set, da vi traf beslutnin­gen om at gennemføre projektet. Pro­jektet har blandt andet betydet, at vi nu fører ting ud i livet, der lå på paletten, da OSD blev startet.”

Fakta om OSD’s it-løsningOSD’s it­løsning er baseret på ERP­systemet Microsoft Dynamics NAV. Den dækker salg, indkøb, lager, fi­nans, kunderelationer (CRM) og ser­vicekontrakter og er rettet mod både koncerner og enkeltvirksomheder. Løsningen er opbygget med stan­dardmoduler i NAV kombineret med en række tredjepartsprodukter, der løser specielle opgaver. Udvik­lingsfirmaet Tectura har valgt at be­vare så meget af standardfunktiona­liteten i ERP­systemets kerne som muligt.

Der er lagt stor vægt på, at systemet kan tilpasses behovene hos de en­kelte brugere, idet kravene til syste­met varierer kraftigt blandt OSD’s medlemsvirksomheder, som størrel­sesmæssigt set rækker fra virksom­heder med otte­ti ansatte til virk­somheder med over 100 medarbej­dere. Deres sammensætning af va­rer er også forskellig, og samtidig er virksomhedernes forretningsmodel­ler også meget forskellige og spæn­der fra business­to­business til rene butikskæder.

Fortsat fra side 8

10Nr. 7 | 2010 | KONTOR|papir

Page 11: Kontor papir 7
Page 12: Kontor papir 7

Af Klavs Andersen, [email protected]

Det vrimlede med både mennesker og nye produkter, da Canon forleden sam­lede sine europæiske partnere og kun­der til Canon Expo i udstillingscentret Grande Halle de la Villette i det nordli­ge Paris.

Canon Expo holdes i Europa hvert femte år og er en showcase, der skal vise Canons seneste teknologiske og forretningsmæssige landvindinger. Hvor stor vægt Canon tillægger arran­gementet fremgik af, at topchefen Fujio Mitarai var indforskrevet fra hovedkvar­teret i Japan til at holde åbningstalen.

Fujio Mitarai gennemgik Canons syn på udviklingen i verdensøkonomien og virksomhedens visioner for fremtidig vækst, og han lagde ikke skjul på at ambitionerne er høje:

”Vores mål er at blive en ægte global spiller, og vi vil være blandt de 100 største virksomheder i verden,” sagde

han blandt andet og tilføjede, at Canon forventer vækst i Europa de kommende år, men på et moderat niveau:

”Væksten vil især komme i de nye vækstlande som Kina, Indien samt i Asi­en, og vi regner med vækst i ameri­kansk forbrug og beskæftigelse til næste år.”

Canon ruster sig til fremtiden blandt andet ved i de kommende år at placere udvikling og produktion rundt omkring i verden herunder i Europa, hvor det blandt andet sker inden for kontorpro­dukter. Spredningen sker for at forankre virksomhedens kerneområder i verdens regioner og for på denne måde at gar­dere sig mod fluktuationer i de regio­nale økonomier, understregede Fujio Mitarai.

Produkter og forretningPå udstillingen viste Canon nyheder in­den for alt, der har med billeder at gøre

fra små og kæmpestore printere over skærme, digital foto, virtual reality og som noget nyt medicinsk teknologi.

En af de forretningsmæssige nyheder på messen var, at Canon er gået sam­men med den multinationale konsu­lentvirksomhed Accenture om at levere konsulentydelser inden for blandt infor­mations­ og mediastyring i europæiske virksomheder. Canon og Accenture an­slår dette marked til at have en årlig omsætning på over 50 milliarder kro­ner.

Kontoret har stor bevågenhedPå produktsiden dominerede især Ca­nons helt store printere samt endnu større printere fra Hollandske Océ, hvor Canon sidder på aktiemajoriteten. Men der var også plads til at vise nyhederne inden for mindre printere til kontor­ og it­kanalen, som ifølge Matthew Wright­on, der er europæisk marketingchef for

Canon samlede sine europæiske kunder og samarbejdspartnere i Paris til 2010­udgaven af det teknologiske Canon Expo, der var en opvisning af stort og småt inden for elektronik til både for­brugere og professionelle

Overflødighedscroissantaf småt og stort fra Canon

< For tredje gang på 15 år lagde udstillings-centret Grande Halle de la Villette i Paris lokaler til Canon Expo.

Der var fuldt hus på gangene, hvor partnere forhandlere og kunder blandt andet kunne få et smugkig på fremtidens produkter.

12Nr. 7 | 2010 | KONTOR|papir

Page 13: Kontor papir 7

mindre kontorprodukter, har særdeles stor bevågenhed hos Canon.

Matthew Wrighton fremhæver, at softwareløsninger som Canons Uniflow til styring af arbejdsgange omkring ud­skrivning og scanning også begynder at vinde indpas i mindre kontormiljøer. Områder som styring af sikkerhed om­kring udskrivning begynder også at vin­de indpas i de mindre kontormaskiner:

”Vores produkter får tilføjet stadig flere egenskaber og kræver i stigende grad en vis ekspertise hos forhandlerne. Det er en ekspertise, som vi kan hjælpe den med at opbygge, forklarer Matthew Wrighton.

Fremtidens produkterCanon Expo bød også på smugkig på fremtidens produkter fra Canon. Det gjaldt eksempelvis kompakte digitale kameraer, der kombinerer still­billeder og video i ultrahøj opløsning. Også In­teraktiv såkaldt mixed reality, der i real­tid blander billeder fra virkelighedens verden med virtuelle billeder, var en showstopper. Og det samme gjaldt nye højopløsningsskærme med en opløs­ning på otte megapixels, som gengiver billeder i en hidtil uset høj kvalitet.

Canon viste en række prototyper på frem-tidens apparater til optagelse og oplevelse af billeder på nye måder.

En af showstopperne på udstillingen var mixed reality, der blander virkeligheden med virtuelle verdener.

13Nr. 7 | 2010 | KONTOR|papir

Page 14: Kontor papir 7

Tekst og foto: Bjarke Larsen, [email protected]

Der blev gået til makronerne og ikke lagt fingre imellem, da KONPA i slut­ningen af september holdt medlems­møde med overskriften ”Branchens etik – hvordan har den det?”

Mødet efterlod ingen tvivl om, at der stadig er meget at diskutere fremover, men det er også værd at lægge mærke til udtalelsen fra Jens Christian Neuschäfer, indkøbschef i SKI, der sagde, at ”I er hverken værre eller bedre end andre brancher.”

Neuschäfer tildelte branchen karak­teren ”en 6­7 stykker på en skala fra 0­10, og indkøbschef Tommy Pedersen fra Vejen Kommune erklærede sig kort og godt ”enig” med Lyrecos administre­rende direktør Morten Damgaard, da denne sagde, at: ”Jeg synes generelt, at branchens etik er god, men hos enkelte er den elendig.”

Eksempler på dårlig etikI sit oplæg på konferencen lagde Mor­ten Damgaard hårdt ud med at opremse en lang, lang række eksempler på uetisk optræden hos aktører i branchen. Eksemplerne omfattede stort set alle si­der af samarbejdet mellem leverandør og kunde – såsom ikke at yde dag­til­dag­levering, selv om det blev lovet, at tilbyde et billigt erstatningsprodukt, selv om der blev lovet originalprodukter el­ler, eller at tage langt højere avancer på enhver vare, der afviger en smule fra udbudsmaterialet.

”Jeg kan levere dokumentation på hvert eneste eksempel”, sagde Morten Damgaard og konkluderede, at ”nogle følger spillereglerne – andre spiller med fordækte kort.”

Jens Christian Neuschäfer var inde på det samme, da han talte om ”svin­gende produktkvalitet, som jeg har valgt at kalde det. Vi hører, at man ikke altid kan få den kvalitet man efterspør­

ger, og det synes jeg da, må være svært at leve med som branche.”

Morten Damgaards mange anonymi­serede eksempler fik dog ikke nogle af de angrebne firmaer ud af busken, selv om det ikke var svært at gætte på, hvem han hentydede til. Til gengæld blev der også skudt tilbage mod Morten Dam­gaards eget firma. Det skete, da salgs­direktør Max Dalsgaard fra Redoffice Aarhus beskyldte Lyreco for ”strategisk prissætning” for at vinde de offentlige udbud:

”Vi kan se, at vi næsten altid er dyre­re på prissætningen i forbindelse med et udbud, men når vi bagefter får lov til at gennemgå kundens totale forbrug, så mener vi, at vi er billigst. Er den form for strategisk prissætning etisk og mo­ralsk rigtig?”, spurgte Max Dalsgaard, der sagde, at han længe havde drømt om at få lejlighed til at stille ledelsen af Lyreco dette spørgsmål.

Angrebet fik dog ikke Morten Dam­

Der blev delt bokseslag ud til højre og venstre, da KONPA holdt medlemsmøde om branchens etik

Skal branchen have en etisk kodeks?

”Det er jo meget, meget nemmere at vinde en kontrakt, når man sny-der på vægten,” sagde Lyrecos adm. direktør, Morten Damgaard, der fremlagde en lang række eksempler på uetisk adfærd i branchen.

”Vi bliver aldrig politimanden, man kan klage til, hvorefter vi går ud og rydder op,” fastslog SKIs indkøbschef, Jens Chr. Neuschäfer.

14Nr. 7 | 2010 | KONTOR|papir

Page 15: Kontor papir 7

gaard til at ryste på hånden: ”Vi byder på det, vi bliver bedt om, og så er den ikke længere.”

Behov for etisk kodeks?Morten Damgaard og flere andre efter­lyste et etisk kodeks for branchen, som alle skal opfordres til at tilslutte sig. Le­ver man ikke op til kodeks, kan man blive smidt ud af KONPA.

Men der er ingen grund til at opfinde hverken den dybe tallerken eller det varme vand en gang til, sagde indkøbs­chef Tommy Pedersen. Han henviste til, at foreningen af offentlige indkøbere (www.ika.dk), allerede har udarbejdet en etisk kodeks (se www.etisk­kodeks.dk), som han opfordrede til, at bran­chen som helhed og de enkelte firmaer i stedet tilslutter sig.

Kodeksen er bygget op omkring fem grundsætninger:

• Ligebehandling i udbudsforretningen.• Konstruktiv adfærd i samarbejdet.• Respekt for den enkeltes integritet. • Gennemsigtighed i processen.• Videndeling mellem parterne.

Får det konsekvenser?”Vi har flere gange henvendt os om ting, der ikke var OK – uden at få svar,” beklagede Max Dalsgaard sig til SKIs indkøbschef, og Morten Damgaard sup­plerede med at konstatere, at ”jeg har stadig til gode at se det offentlige ud­bud, der går om, når indkøberen finder ud af, at de er blevet snydt. Det mind­ste, vi efterspørger, er en konsekvens hos det offentlige, når de er blevet ”tør­ret.” Jeg savner mod hos det offentlige.”

Men det er lettere sagt end gjort, sva­rede indkøbschef Tommy Pedersen:

”Det er noget af et arbejde, der skal sættes i værk for at kunne dokumente­re, at en leverandør ikke har levet op til det lovede. Arbejdet kommer hurtigt op på at koste på den anden side af en mil­lion kroner – og så er det måske bedre at bide i det sure æble og kæmpe sig igennem.”

”Det er fx absurd, at vi ikke må kalde tingene ved navn. Vi må ikke skrive, at vi skal have post it­blokke. Vi skal bru­ge måske næsten en A4­side på at be­skrive sådan en blok, og så er der altså nogle, der vælger at fortolke det ander­ledes.”

ALTIKON ØkoLine

ALTIKON ØkoLine serien er fremstillet således, at god kvalitet ikke behøver at gå på kompromis med miljøomtanke.

Altikon ØkoLine

Altikon A/S Frederikssundsvej 272 2700 Brønshøj Tlf. 38 26 48 00 Fax: 38 60 46 90 www.altikon.dk

ALTIKON ØkoLine serien rummer arkivskabe fremstillet af stål der er genanvendt fra bilindustrien. Herudover inkluderer ALTIKON Økoline serien en række lateral, hænge- og indlægsmapper, produceret med 100 % respekt for naturen.

”Det kommer let til at koste over en mio. kr., hvis vi skal kunne dokumentere, at en leverandør ikke lever op til forpligtelser-ne,” fortalte Tommy Pedersen, indkøbs-chef i Vejen kommune, og en af initiativ-tagerne til en etisk kodeks på området.

Fortsættes side 16

15Nr. 7 | 2010 | KONTOR|papir

Page 16: Kontor papir 7

Dermed var man inde ved et at ker­neproblemerne i forhold til det offentli­ges indkøb, nemlig at man ikke – som det blev formuleret af en af deltagerne – bare kan beslutte ”aldrig mere at købe så meget som en clips fra det firma, så­dan som en privat virksomhed vil gøre, hvis den bliver snydt.”

SKIs indkøbschef, Jens Christian Neuschäfer, supplerede ved at fastslå, at ”vi bliver aldrig en politimand, som man kan sladre til, hvorefter vi går ud og slår folk i hovedet.” Er der problemer i samarbejdet mellem leverandør og indkøber, skal det løses lokalt, under­stregede han.

Derfor er en etisk kodeks vejen frem, konkluderede Tommy Pedersen: ”Ker­nen i vores kodeks er dialog. Tilmeld jer og tag del i debatten om, hvordan man forholde sig til dem, der overtræ­der spillereglerne.”

Pris, pris, prisAndre emner, der blev berørt på debat­mødet, var det forhold, at SKI og de en­keltes indkøbere i de offentlige institutio­ner kun fokuserer på ”pris, pris, pris”, selv om man i skåltalerne taler om miljø, social ansvarlighed og andre elementer.

Ikke mindst adm. direktør Jørgen Fo­ley, Esselte, slog på, at ”det handler om værdiskabelse, kvalitet, totalprisen på et produkt. ”Det koster også at have et stort logistiksystem med dag­til­dag­le­vering, ja – men så lad os sætte et pris­skilt på det.”

I det hele taget efterlyste flere på linje med Foley, at det blev muligt at se på TCO – Total Cost of Ownership – altså hvad varerne totalt set koster hos en le­verandør, og hvor det er muligt at tage højde for faktorer som fejlleverance­procent, mere eller mindre besværlige bestillingsprocedurer, etc.

Der blev lyttet intenst til den ofte livlige debat.

Fortsat fra side 15

”Vi vil gerne have TCO med på et tidspunkt,” svarede Jens Christian Neuschäfer og tilføjede, at ”vi har for­søgt på et par områder, bl.a. kopimaski­nerne, men ikke fundet den gode mo­del endnu.”

Han tilføjede, at der fra det offentli­ges side vil komme et stigende fokus på samfundsansvar og miljø, og han fast­slog, at SKI meget gerne vil have flere mindre leverandører på også kontorom­rådet. Men han tror personligt, at der bliver tale om en konsolidering om­kring nogle få store leverandører:

”SKI ønsker at bevare konkurrencen i markedet, og derfor vil vi gerne have både leverandører med bredt sortiment og leverandører med et smalt/speciali­seret sortiment på rammeaftalen. Det er svært at sikre, men vi forsøger at gøre det ved at sammensætte delaftalerne på en måde, der tilgodeser dette hensyn.”

Inventarland konkursDen økonomiske krise koster ikke alene Inventarland livet. Virksomheden havde sammen med møbelproducenten Den­con en SKI­aftale – en aftale, som Dencon ikke længere kan levere på

Af Karin Kaas, [email protected]

Det hårdt ramte kontormøbelmarked har ramt Inventarland, der i slutningen af september gik konkurs. Virksomhe­dens konkurs rammer også møbelfirma­et Dencon, der sidste år blev SKI­leve­randør sammen med Inventarland. Den aftale gælder nu ikke mere.

Hos Dencon siger direktør Henrik S. Feld, at aftalen ikke har været så lukrativ, som han forventede for halvandet år si­den. Men siger også, at det da gør ondt, hver gang man mister en mulighed.

”Vi ved først om et år, om vi kan er­statte aftalen. Men vi er optimistiske. Et var jo at få aftalen noget andet at få omsætningen. Den har vi ikke selv stå­et for at hente hjem, og Inventarlands problemer har betydet, at det ikke er gået så stærkt, som vi regnede med”, si­ger Henrik S. Feld.

Inventarland havde hovedkvarter i Slagelse og afdelinger i Næstved, Aal­borg, Århus, Viborg, Herning, Vejle, Es­bjerg, Odense og København. Indtil vi­dere fortsætter afdelingen i Slagelse – bl.a. med udsalg af møbler og tilbehør.

Konkursen koster direkte 53 medar­

bejdere jobbet, men dertil kommer et stort antal underleverandører, vogn­mænd m.v., der bliver berørt. Inventar­land omsatte for omkring 180 mio. kro­ner. Der forventes ikke at blive en kro­ne til de mange kreditorer, som ikke er sikret ved pant.

Scanoffice har overtaget den ekster­ne sælgergrupper og en række af Inven­tarlands aktiviteter.

Dencon holder til i Skive, hvor virksomheden råder over et pro­duktionsareal på 7800 kvm og beskæftiger omkring 50 medar­bejdere. Dencon producerer udelukkende kontormøbler, som primært afsættes i Nordeuropa. Omsætningen var i 2008/2009 62 mio. kr. med en eksportandel på 22 procent.16

Nr. 7 | 2010 | KONTOR|papir

Page 17: Kontor papir 7
Page 18: Kontor papir 7

Peter Hansen har netop fej­ret et jubilæum af de helt usædvanlige: 40 år i samme firma – nemlig Lomax. ”Det har været sjovt – hvert år”, forsikrer han

Fra plastiklommer til Ipad

Af Benedikte Andersen

Den 92­årige Åge Risgaard, der for 48 år siden grundlagde Lomax, var med og overrakte Dronningens Belønningsme­dalje, da salgskonsulent Peter Hansen i slutningen af september kunne fejre, at han ikke alene havde været 40 år i samme branche, men 40 år i samme virksomhed.

78­årige Peter Hansen er netop gået på pension efter at have tilbragt et langt arbejdsliv hos Lomax A/S i Frederiks­sund, og han kan se tilbage på en lang række gode og skiftende oplevelser i de mange år i branchen.

”Firmaet var kun otte år gammelt, da jeg startede 1. oktober 1970,” fortæller han. Lomax var oprindelig blevet grundlagt hjemme i Åge Risgaards eget køkken i Ølstykke, men det blev for småt, så de flyttede til en træbarak i Frederikssund.

”Lomax var dengang en ren produk­tionsvirksomhed. Vi lavede ringbind, brevordnere og plastlommer – og kuf­fertmærker til Simon Spies. Jeg tror, ka­taloget var på hele fire sider! Alt i alt var vi kun fire ansatte i 1970 – foruden altså de ca. 30­35 damer, der sad oppe på en forhøjet ”hylde” og rev plastlom­mer af store ruller, ordnede dem og pakkede dem ned. Tre­fire af damerne

sad faktisk derhjemme og pakkede. Min opgave var at pakke alle ordrerne ned i kasser og ekspedere pakkerne ud af hu­set til godsbanen,” fortæller Peter Han­sen.

Fra produktion til handelEn decembermorgen efter en julefrokost brændte barakken ned, og kort tid efter blev virksomheden bygget op på den nuværende grund. Men nu som en ren handelsvirksomhed med varer fra Ban­tex og nu også med egen butik. Peter Hansen kom både til at stå bag disken og sælge kuglepenne og ringbind m.m.. Senere – faktisk i de seneste 35 år – har han passet telefonen og taget imod or­drer.

”Butikken fik jo hele tiden flere og flere kontorartikler og varetyper, men det sjoveste var nok, da vi omkring 1985 begyndte at forhandle vin,” for­tæller han. Senere kom der også choko­lade og andre forfriskninger til de ca. 15.000 varegrupper, der er i dag.

Men også udviklingen med salg af møbler, edb og ny teknologi har Peter Hansen været vidne til.

Peter Hansen med sin Belønningsmedalje fra Dronningen. Han har haft sit virke hos Lomax A/S i 40 år. De sidste 35 år har han taget imod telefonbestillinger.

Der var feststemning overalt hos Lomax.

18Nr. 7 | 2010 | KONTOR|papir

Page 19: Kontor papir 7

”I dag foregår salget primært via net­handel – knap 70 pct. af kunderne be­stiller varer via nettet, men de ringer nu alligevel. Ofte spørger folk også først, hvad gaven er i dag, når de ringer, for vi forærer jo ofte en god ’oplevelse’ med ved køb over et vist beløb. Det kan for eksempel være en eksklusiv kokke­kniv, en god gryde eller en miniracer­bil.”

14 sygedage på 40 årFire direktører og rigtig mange kolleger har Peter Hansen i tidens løb sagt god­dag og farvel til. Og på alle de år er det blevet til maks.14 sygedage.

”Jeg synes, det har været sjovt – alle årene,” siger Peter Hansen og tænker tilbage på et af de mange minder:

”For eksempel havde vi tit sjove op­levelser på vores tema­dage. Vi havde fx tre ’royale dage med royale priser’, hvor alle medarbejderne mødte i deres fineste pus: kvinderne i balkjoler og tia­ra, og mændene iført pænt tøj med slips og ordner.”

”De taler med prins Peter”, meldte jeg frisk ud, hver gang jeg tog telefonen – hvortil en kunde kækt svarede: ”Ja, og De taler med Dronning Margrethe.”

”Men vi har også haft mange andre sjove temadage, som fx dengang hvor temaet var VM i fodbold, og alle kolle­gerne var klædt ud med klaphatte og Dannebrogsfarver, og en anden gang med et James Bond­tema, hvor alle var klædt ud som figurerne i filmene.”

Fortsættes side 20

Den glade jubilar blev hentet i en fin limousine og sat af foran den røde løber.

19Nr. 7 | 2010 | KONTOR|papir

Page 20: Kontor papir 7

Salget er dødt – længe leve salget?Af Steen Hoffmann, selvstændig konsulent

Vi, der arbejder i denne branche, ved, at det ikke er helt så nemt at opnå alt det, vi vil. Branchen som helhed er hårdt ramt, ikke mindst på møbelsiden.

Så er det tid til at kigge indad og se på, hvad vi selv kan gøre for at skabe en mere tålelig udvikling.

For det første foregår salg ikke læn­gere som tidligere. Vi, der arbejder med BtB­salg, ved, hvor svært det er at få møder nok.

Men hvor mange har aktivt prøvet andre måder?

Nogle måske med Internettet, men her ved vi, at pris ofte er det afgørende parameter.

En metode, der bruges i blandt an­det USA, er at benytte interne eller eksterne til at scanne markedet og der­med opbygge en pipeline, der strækker sig over tre­seks måneder med det, man i sælgersprog kalder ’varme hånd­tag’.

Det er både billigere og hurtigere end at bruge sælgeren til kold canvas – og det har vist sig at motivere til bedre resultater.

Den anden ændring i salget er den monokultur, man møder i tilbuddet til kunderne.

Hvis alle sælger det samme ’sikre’ – så er det alt for ofte prisen, som er afgø­rende, og det er jo gift for indtjeningen.

Der mangler diversitet i udbuddet som metode til at differentiere sig. Og netop det er jo sælgerens styrke: at han eller hun kan sælge det unikke, det der adskiller sig fra mængden.

Så min påstand er, at der er plads til at lade sig inspirere til at prøve andre veje – og finde de leverandører, som kan tilbyde noget anderledes og knap så gennemtygget.

Som sælger og leverandør ville jeg søge aktivt at skubbe til den udvikling ­ salgskrise eller ej.

KENDTE PRODUKTER

NY LEVERANDØR

FRA 1. SEPTEMBERhar vi overtaget forhandlingen

af nævnte produkter fra STAEDTLER (Nordic) A/S

Ring 86 17 21 11for yderligere information

Bulldog og foldback klemmer

EVER NEW & EVER SHARP

Udlært hos BrugsenSelv om det er blevet til 40 år hos Lo­max, har Peter Hansen også været an­dre steder.

”Jeg er jyde med stort J og blev op­rindelig udlært i Brugsen, hvor jeg ar­bejde en del år med kolonialvarer. Senere, da jeg flyttede til Sjælland, blev jeg ansat i Irma i Frederikssund, men da jeg efter nogle år blev bedt om at tage til København og arbejde hver dag, sagde jeg op og søgte stillingen som ekspedient hos Lomax,” siger Peter Hansen

Kort om Lomax Lomax er et danskejet aktieselskab, som siden 1962 har markedsført et bredt sortiment af kontor­ og for­brugsartikler, møbler og lagerud­styr samt teknologi og kontorma­skiner. Sortimentet består af mere end 10.000 forskellige varenumre, som markedsføres i hele Danmark via kataloger, internet og butik.Lomax beskæftiger ca. 70 med­arbejdere.

Fortsat fra side 19

Debat

20Nr. 7 | 2010 | KONTOR|papir

Page 21: Kontor papir 7

Efter ni år skifter Penol fra Avery til Engsig Nor­dic. Det sker formelt ved årsskiftet, men allerede i dag har den nye distributør Penol­produkterne med i porteføljen

Penol skifter distributør

Af Karin Kaas, [email protected]

Penol har skiftet distributør til Engsig Nordic efter ni år i stald hos Avery. Skiftet skal ifølge administrerende di­rektør Thomas Olsen, Penol, sætte mere tryk på markedsføringen af bran­det Penol og forbedre servicen ved mere tilstedeværelse hos kunderne og dermed bedre service.

Konkurrencen er hård på markedet. Der er mange om buddet, erkender Thomas Olsen, men understreger, at skiftet sker for at udbygge den Penol platform, virksomheden ønsker at ar­bejde på i fremtiden.

”Vi satser benhårdt på en grøn profil og på Svanemærkede produkter, som kunderne vel at mærke ikke skal betale ekstra for. Og vi har i modsætning til mange af vores konkurrenter, der kører med deres egne grønne mærker, valgt at samarbejde med en tredjepart om miljømærkningen, for derved at øge troværdigheden”, siger han.

Og efterspørgslen begynder så småt at komme – i nogen lande mere end andre, siger Thomas Olsen, som be­stemt tror på, at vi også vil opleve øget fokus på grønne produkter her i landet.

”Der tales meget om bæredygtighed. Og vi har valgt, at kunderne ikke skal betale mere for et Svaremærket pro­dukt, så vi tror på det”, siger han.

Formelt sker skiftet af distributør ved årsskiftet. Men allerede nu har Engsig Nordic Penol­produkterne med hos kunderne. Og det er vel at mærke alle produkter, understreger Thomas Larsen. Der er ikke taget produkter ud af sorti­mentet, og Engsig Nordic kan levere hele paletten allerede nu.

Når Penol har valgt at køre med to distributører resten af året sker det i er­kendelse af, at et distributørskift natur­ligt nok vil fjerne den tidligere distribu­tørs fokus på produkterne. Så for at sik­re kunderne mod restordrer, har man altså valgt at starte op hos Engsig Nor­dic allerede nu.

Mindre CO2

Med Inkjet Special hjælper du med at reducere udledningen af CO2

Sund fornuft og rigtig god økonomi.

Sigurd Rasmussen A/SHvidsværmervej 1562610 RødovreTlf. 36 46 88 44

INKJET SPECIAL- Inkjetpatroner- Tonerpatroner- Farvebånd- Blæk- TTR

Penol kører med to distributører resten af året i erkendelse af, at et distributørskift fjerner den tidligeres fokus på produk-

terne, siger adm. direktør Thomas Olsen.

21Nr. 7 | 2010 | KONTOR|papir

Page 22: Kontor papir 7

Kvalitetsbrevordner med en garantiEsselte har lanceret brevordneren Essel­te No. 1 Power, der har garanti for at mekanismen åbner og lukker problem­frit 10.000 gange.

”Vi har så stor tiltro til denne brev­ordners egenskaber, at vi giver hele tre års garanti. Den patenterede præcisi­onsmekanisme sikrer, at metalbenene tåler at blive åbnet og lukket tusindvis af gange uden problemer. Den fungerer perfekt, selv når brevordneren er helt fyldt op med papirer,” siger Jan Rune Løvnæseth, Regional Marketing Direc­tor, Esselte.

Brevordnermekanismen har to kg lukkestyrke, og det sikrer, at mekanis­mens ben ikke glider fra hinanden og at papirerne dermed holdes sikkert på plads.

I forbindelse med lanceringen af Es­selte No. 1 Power brevordneren etable­rer Esselte en konkurrence, hvor præmi­en er en 0,50 karats diamantring til en værdi af 22.000 kr.

”Vores brevordnere og også diaman­ter repræsenterer kvalitetsprodukter med lang levetid, så vi håber at konkur­rencen vil engagere. Det eneste man skal gøre for at deltage, er at registrere sig på www.esselte.com/diamonds og give os en god begrun­delse for, hvorfor net­op du bør vinde, så kan den bli­ve din”, si­ger Løvnæ­seth.

Printer sladrer om ansattePas på. Printeren holder øje med dig. Bogstaveligt talt. For Canons nyeste ver­sion af uniFLOW er det rene Big Brother.

Virksomheden er klar med en versi­on fem, der efterhånden kan agere en meget stærk sikkerhedsvagt for firmaer, der vil holde deres viden helt fortrolig. UniFLOW er i stand til at bremse print

af dokumenter med bestemte ord og kan også registrere, hvad de ansatte ko­pierer. Indholdet gemmes på en central server. Det skriver epn.dk.

Den nye version af uniFLOW kan overvåge al aktivitet på virksomhedens MFD’er, Multifunctional Devices. Pro­grammet tager i en kopi af det indhold, der bliver scannet, kopieret, faxet eller mailet.

Miljørigtige farvelaserprintere Farvelaserprintere bliver mere og mere populære, og derfor gør Brother nu en ekstra indsats for at komme til tops i det attraktive marked. I øjeblikket er Brother nummer tre på det danske mar­ked, når det gælder farvelaserprintere med en markedsandel på 12,4 pct. i første halvår af 2010.

Brother’s nye farvelaserserie, der nå­ede de danske butikker i oktober, skal markere Brother stærkere.

Brother HL­4570CDWT er topmo­dellen i den nye farvelaserfamilie. Den er forsynet med automatisk duplex og to separate papirbakker. Da man samti­dig kan vælge mellem tre forskellige størrelser tonerpatroner, kan der opnås en meget fin økonomi. Printeren har desuden trådløst netværk, hvor kom­munikationen mellem pc og printer kan krypteres.

Lillebror Brother HL­4570CDW har samme grundlæggende tekniske speci­fikationer, men mangler den ekstra pa­pirbakke. Den tilbyder udskrifthastighe­der på op til 27 farvesider i minuttet, trådløst netværk og automatisk duplex med op til syv dobbeltsider i minuttet.

Det foreløbigt mindste medlem af den nye laserprinter­serie fra Brother er HL­4150CDN. Det er en kompakt og økonomisk farveprinter, der udskriver op til 24 sider i farver i minuttet. Printe­ren er forsynet med netkort til kabelnet­værk. Des­uden har ma­skinen auto­matisk duplex.

22Nr. 7 | 2010 | KONTOR|papir

Page 23: Kontor papir 7

Tastatur til sofaenSandberg har sendt Mini Touchpad Keyboard på markedet. Tastaturet er beregnet til tilbagelænet computerbrug i sofaen. Uden kabler og med muse­ og tastaturfunktioner samlet i én handy enhed, som har en trådløs rækkevidde på 10 meter.

Tastaturet fylder kun 11,2 x 28 cm og kan ligge i den ene hånd, mens man bruger det med den anden ­ eller man kan læg­ge det i skødet, når man sidder i sofaen.

Mini Touchpad fungerer med alle apparater, der i øvrigt funge­rer med USB­tastatur og USB­mus – også PlayStation 3 eller X­Box.

Martela Oy køber sin danske distributørEn af Nordens tre største kontormøbelproducenter, finske Marte­la Oy, styrker sin position i Danmark. Det sker med overtagelsen af sin mangeårige danske samarbejdspartner og distributør Mar­tela Danmark A/S med kontorer i København og Århus.

Overtagelsen skete med virkning fra 1. november og omfatter de nuværende 16 medarbejdere med ejeren Anders Baastrup i spidsen. Anders Baastrup fortsætter som adm. direktør.

”Det at vi fremover er et 100 pct. datterselskab af Martela Oy, giver os en lang række fordele. Vi får endnu bedre adgang til de mange services, som Martela kan yde sine samarbejdspartnere. Det kan være arkitekter og bygherrer, der er i gang med store og komplekse indretningsopgaver. Vi får også en økonomisk styrke, der gør os mere konkurrencedygtige,” siger adm. direktør Anders Baastrup.

Anders Baastrup overtog Martela Danmark A/S i 2008 i for­bindelse med et generationsskifte. Forhandlingerne med Martela Oy har stået på det sidste halve år. Hvad den finske koncern har betalt for den danske distributør, der omsætter for ca. 35 mio. kr., offentliggøres ikke.

Martela Oy er en familieejet koncern, hvis aktie noteres på børsen i Helsingfors. Koncernen har 630 medarbejdere og om­sætter for over 710 mio. kr. Selskabets møbler produceres på egne fabrikker i Finland, Polen og Sverige.

Martela har netop udskrevet en international konkurrence om at udvikle et koncept for det inspirerende kontormiljø, hvor også danske arkitekter, arkitektstuderende, designere og designtalen­ter kan deltage.

Fokus for konkurrencen, med titlen ”Martela Inspiring spaces Design Award”, er både design og arkitektonisk kvalitet og den funktionelle og strukturelle tilgang til opgaven. Der vil være spe­ciel opmærksomhed på den generelle æstetiske kvalitet og inno­vativ anvendelse af materialer.

Map Danmark hedder nu AntalisNavneændringen er en naturlig følge af, at Map i 2007 blev en del af franske Antalis Group. Der er udelukkende tale om et nyt firmanavn. Ejerforhold, adresser, telefon­ og CVR­numre er uæn­drede.

Michael Buur Trærup, administrerende direktør i Antalis AS siger: ”I et stærkt konkurren cepræget marked føles det helt rigtigt at de enkelte lande rykker tættere sammen og holder samme fo­kus. Vi har her i Danmark over de sidste par år foretaget store og nødvendige ændringer, så vi i dag fremstår som en veltrimmet organisation. Jeg ser fremtiden i møde med stor entusiasme.”

25Nr. 3 | 2008 | KONTOR|papir

AD_MP_A4_DK.fmx 21.02.2008 17:34 Uhr Seite 1

Probedruck

C M Y CM MY CY CMY K

For yderligereinformation–kontakt:

Schütt A/SOrmhøjgårdvej 8

8700 Horsens7564 2188

Jysk Stempel & Kliche ApSArresøvej 13

8240 Risskov8617 2111

ww

w.t

roda

t.ne

t

ENKELENHÅNDSBETJENING

STABILTSTEMPEL

KAN LIGGEI LOMMEN

LOMMESTEMPLET

STABIL PRAKTISKENKEL

Af Karin Kaas, [email protected]

Virksomhedsportalen Virk.dk er blevet relanceret med nyt design og nye mu-ligheder. Virksomhederne kan derfor se frem til langt nemmere at kunne finde netop de indberetninger, de skal bruge, blandt de mere end 1.300 offentlige e-løsninger og blanketter, som findes på portalen.

”Vi er glade for at kunne præsentere virksomhederne for en ny og forbedret version af Virk.dk,” siger kontorchef Carsten Loesch fra Center for Virk.dk, der har ansvaret for portalen.

Virk.dk har tidligere fået kritik for fejl og ustabil drift. Det seneste år har man dog haft en oppetid på 99,8 procent, oplyser Carsten Loesch, der også siger, at brugerne har belønnet denne stabilitet med en fremtang i antal indberetnings-transaktioner på mere end 250 procent.

”Al digitalisering er svær - det er det også her. Virk.dk er en stor og omfat-tende portal med komplekse integratio-ner til brugerrettighedsstyringssystem og myndighedernes mange løsninger. Som med andre store it-projekter er vi bevidste om, at der måske vil være problemer med version 2 i starten. Men vi vil arbejde målrettet sammen med vores leverandører på hurtigt at få rettet de fejl, der måtte opstå,” siger Carsten Loesch.

Fundament for udviklingVirk.dk version 2 er en helt ny portal, bygget op fra bunden - en proces der inklusiv de indledende design- og arki-tekturfaser har taget næsten et år.

”Det har været en intensiv proces, men vi har nu bygget fundamentet for de kommende års udvikling af portalen, der bl.a. vil give brugerne en perso-naliseret indgang til de mange indbe-

retningsløsninger samt mulighed for mere direkte kommunikation med de offentlige myndigheder,” siger han

Elektronisk faktura Blandt de nye løsninger på Virk.dk er muligheden for at lave elektroniske fak-turaer, som det offentlige kræver af sine leverandø-rer. Tidligere har de små og mellemstore virksomhe-der måtte sende en kopi af papirfakturaen til et af de såkaldte læs ind-bureauer, der efterfølgende har di-gitaliseret fakturaen og sendt den til modtageren. En proces, der kan tage flere dage og indimellem også medfører fejl. Med e-fakturaløsningen på Virk.dk, kan virksomhederne selv sende e-fakturaen direkte til den offentlige myndighed.

Alle indberetninger ét sted På Virk.dk finder virksom-hederne alle offentlige ind-beretninger samlet på et sted. Desuden kan man på Virk.dk søge erhvervsrettet information fx om nye love og regler fra alle statslige myndigheder.

I januar 2008 havde Virk.dk ca. 290.000 unik-ke brugere, 170.000 bru-gere og mere end 75.000 indberetningstransaktioner.

Ny version af Virk.dk i luftenDet offentliges portal til virksomheder er relanceret. Det skulle gøre det lettere at finde frem til indberet-ningerne og så kan man via portalen også lave elek-troniske fakturaer til det offentlige

Ring: 75 64 21 88Mail: [email protected]

Skandinaviens største

forhandler

Lagerfører alle

stempler

Ring: 75 64 21 88Mail: [email protected]

Bestil dine stempler i dagog få dem leveret i morgen

23Nr. 7 | 2010 | KONTOR|papir

Page 24: Kontor papir 7
Page 25: Kontor papir 7

Af Karin Kaas, [email protected]

Efter fire et halvt år som formand og pri­mus motor for den frivillige boghand­ler­kæde Kon­tur har Peter Thinghøj Christiansen trukket sig ikke alene som formand, men helt ud af bestyrelsen. Ifølge en meddelelse fra Kon­tur er bag­grunden, ’forskelligt syn på den fremti­dige udvikling’.

”Jeg smækker overhovedet ikke med døren. Jeg fortsætter som menigt med­lem og vil så se, hvad den nye bestyrel­se og vareudvalget lægger op til om­kring fremtiden. Det vil jeg forholde mig til,” siger Peter Thinghøj Christian­sen, der ejer Thinghøj Boghandel i Fre­derikssund.

Han lægger ikke skjul på, at han er uenig med den øvrige bestyrelse og Kon­turs vareudvalg i, hvor langt sam­arbejdet mellem de 67 butikker, der er medlem af kæden, skal udvikle sig. Han mener ikke, det er tiden at udvide samarbejdet så meget, som den nye be­styrelse ønsker. Ikke mindst på grund af den økonomiske krise, men også fordi mange af medlemmerne har berørings­angst overfor at binde sig for voldsomt, fordi sporene fra FAN­gruppens kon­kurs i 2006 stadig skræmmer.

”Det har været magtpåliggende for mig, at vi skal være forsigtige med, hvad vi kaster os ud i. Der skal ro på tingene, før vi udvider samarbejdet. Men da den øvrige bestyrelse var uenig i den holdning, kunne jeg ikke se andre muligheder end at trække mig, og så overlade ansvaret til andre”, siger Peter Thinghøj Christiansen.

Stadig baseret på frivillighedFungerende formand indtil næste ge­neralforsamling er den hidtidige næst­formand Anders Pedersen, Pandrup Boghandel, der om formandsskiftet si­ger, at “på et tidspunkt kommer man til en skillevej. Nogle vil udvikle og andre vil holde stand. Og så må vejene skilles”.

”Vi ønsker en mere fasthåndteret strategi i de ledende organer med mere faste rammer. Men frivilligheden er sta­dig nøgleordet. Der bliver ikke tale om at tvinge de enkelte butikker i kæden til noget”, siger Anders Pedersen.

Blandt de tiltag, som den nuværende bestyrelse ønsker at satse på, at messe, udvikling af markedsføringen som fx via flere fælles kataloger og ikke mindst mere tryk på branding og synliggørelse af kæden.

Mere synlighed”Det er nødvendigt, at vi gør os synlige, så vi bliver attraktive for nye medlem­mer. For jo flere medlemmer, desto stærkere bliver vi. Det er en helt almin­delig udvikling i et kædesamarbejde som vores”, siger han.

Han understreger, at man ikke vil gentage de fejl, som blev FAN­grup­pens endeligt, herunder ansættelse af personale og etablering af kontor og la­ger. Og at den enkelte butik også frem­over kan vælge til og fra i de tilbud, Kon­tur kommer med.

Eneste alternativFor Peter Thinghøj Christiansen er det en vemodig beslutning, han har truffet. Og han håber ikke, at hans – og den nye bestyrelses fremtidige beslutninger – får konsekvenser for kædesamarbej­det.

”Det vil være skrækkeligt for dansk boghandel, hvis Kon­tur forsvandt. Det er det eneste alternativt reelt for små boghandlere og deres eneste chance for at deltage i et indkøbssamarbejde”, si­ger han.

”Ellers skal man binde sig til Heden­sted Bog & idé red). Det går jeg ikke ind for, og derfor har jeg også sloges så me­get for, at denne her forening skal lyk­kes. For mig som enkeltstående lille boghandler skal der findes en forening, der kan samle os, hvis man stadig vil have et alternativ til Hedensted. Ellers får vi monopol, og det er der vel ingen, der er interesseret i,” siger Peter Thing­høj Christiansen.

Han understreger, at han ikke er skuffet over situationen. Han har selv taget beslutningen.

”Men jeg er ked af det. Det skal ikke være nogen hemmelighed”.

Formanden for den frivillige kæde gennem dens fire­årige levetid, Peter Thinghøj Christiansen, har trukket sig helt ud af bestyrelsen. Han er uenig med den øvrige bestyrelse om, hvor langt kædesamarbejdet skal udvikle sig

Kon-turs formand gårefter uenighed i bestyrelse

Fan­Gruppen gik konkurs i 2006 efter kun to års levetid og de 98 medlemmer mistede ikke alene deres indskud, de hæfte­de også over for banken og le­verandørerne i forhold til deres andel af omsætningen og kø­bet. Det var tidligere medlem­mer af denne indkøbsforening med Peter Thinghøj Christian­sen i spidsen, der i 2006 dan­nede Kon­tur.

25Nr. 7 | 2010 | KONTOR|papir

Page 26: Kontor papir 7

Næste års Temadag nærmer sig med hastige skridt. Den 17. marts 2011 sam­les alle branchens aktører – det vil sige både forhandlere og leverandører og grossister – på Radisson SAS hotel, Pa­pirfabrikken i Silkeborg. Denne gang er Temaet ”En verden til forskel”.

Indlægsholderne på dagen har med hver deres særegenhed i relation til det, de laver i dag, haft modet til at gå nye veje og satse hårdt på at lykkes med det.

Dette års Temadag indeholder man­ge nye elementer, som først rigtig bliver synlige ved, at man deltager den 17. marts. Alle disse nye elementer har det klare mål for øje at involvere deltagerne på temadagen. I salen bliver man natur­ligt deltager frem for betragter. Og uden for salen er networking i højsædet, ikke mindst på bådturen på Silkeborgsøerne, under middagen og på den eksklusive ølsmagning arrangeret af Bryggeren fra Grauballe Bryghus i pejsestuen hos Ra­disson SAS Hotel.

Dagen lægger bevidst op til, at alle virksomhedens nøglemedarbejdere har gavn af at deltage – og at såvel delta­gerne på et personligt plan såvel som

virksomheden selv vil få ’noget med hjem’. At virksomheden vil få ’noget med hjem’ kan endda blive meget håndgribeligt, når Branchens pris udde­les sidst på dagen.

Det endelige program og invitation til dagen vil blive sendt ud med næste nummer af KONTOR|papir, men hvis du allerede nu har spørgsmål til dagen, er du meget velkommen til at tage kon­takt til KONPA’s sekretariat.

Det er endnu ikke for sent at tilmelde sig sponsorpakkerne – vi har to slags til­bage:

Bådturssponsor – 2.000 kr. Logo på stor­banners på side af båd og diverse logo inde i båden.

Garderobesponsor – 1.000 kr. Logo på garderobebevis udleveret.Logo ved indleveringssted.

Kontakt KONPA’s sekretariat for tilmel­ding.

Tjen penge på dit medlemskab

KONPA har indgået en række ra­bataftaler med bl.a. TDC, Telenor og Statoil. Kontakt KONPAs sekre­tariat, hvis du vil vide mere.

En verden til forskel - Temadag 2011

39Nr. 3 | 2008 | KONTOR|papir

BestillingskuponSkal der ændres i leveringen?Bliver KONTOR|papir sendt til den forkerte adresse? Eller til de forkerte mennesker? Er der flere i firmaet, som gerne vil have et eksemplar af bladet? Så brug nedenstående kupon – men husk: Kun eksterne sælgere kan få KONTOR|papir leveret til privatadressen.

Sådan udfyldeskuponen:Øverst på bagsiden af bladet er der trykt en adresse og et leveringsnummer. Dette le-veringsnummer bedes skrevet nedenunder, med mindre der er tale om en nybestilling.

Der er tale om en (sæt kryds) Adresseændring Navneændring

Afbestilling Nybestilling

Leveringsnummer (se næstøverste linje på adresse):

Firmanavn:

Att.:

Adresse:

Postnr.: By:

Kuponen sendes til:Pressto · Ulvedalen 2 · 6400 Sønderborg · Fax 7443 1410

Formand Adm. direktør Anders Geiker DK Paper ApS

Hellig Anders Vej 14 4200 Slagelse Tlf. 39 40 18 34, Fax 39 40 18 35 [email protected] www.dkpaper.com

NæstformandAdm. direktør Ulrik Torp KvistgaardZap-in Kontorsupermarked A/SSøren Frichs Vej 38000 Århus CTlf. 87 31 47 00, Fax 87 31 47 [email protected]

KassererDirektør Steen IversenMiller Pen Co. A/SSmedeland 62600 GlostrupTlf. 43 62 11 11, Fax 43 62 16 [email protected]

KONPABørsen, 1217 København KTlf. 33 74 60 00, Fax 33 74 60 80 Sekretariatschef Bo Green Tlf. 33 74 61 13 Mail: [email protected]ær Annette L. BuchmannTlf. 33 74 65 61 Mail: [email protected]

Klar til generalforsamling KONPAs generalforsamling finder i år, sædvanen tro, sted på Sølyst i Klampenborg.

Det sker fredag den 13. juni 2008 kl. 17.30. Det vil være muligt for medlemmerne at medtage ledsager til generalforsamlingen og den efterfølgende middag. Efter middagen er der dans til et større levende orkester. Reserver allerede nu denne dato til en aften på det fantastiske Sølyst - smukt beliggende med udsigt til Øresund.

Formand

Adm.direktør

UlrikTorpKvistgaard

ZAP-InKontorsupermarkedA/S

SørenFrichsVej3

8000Århus

Tlf.87314700

Fax87314710

[email protected]

www.zap-in.dk

NæstformandAdm.direktør

JørgenFoley

EsselteApS

Smedeland10

2730Herlev

Tlf.38167800

Fax38167801

[email protected]

www.esselte.com

KassererAdm.direktør

TommyPetersen

E.Michaelis&Co.A/S

Baldersbuen10

2640Hedehusene

Tlf.46550200

Fax46550201

[email protected]

www.igepagroup.dk

KONPABørsen,1217KøbenhavnK

Tlf.33746000,Fax33746080

Sekretariatschef

JosefineThraneSletten

Tlf.33746107

Mail:[email protected]

SekretærMarlénSandvik

Tlf.33746502

Mail:[email protected]

DANSK ERHVERV fakta 20.-22. oktober 2010 S 15

Tjen penge på dit medlemskabDansk Erhverv har blandt andet rabataftaler medfølgende selskaber

TDC

Fastnet> Indlandssamtaler og opkaldsafgift 22-36 %> Udlandssamtaler 31-38 %> Opkald til mobiltelefon 6-7 %Mobil> Indlandssamtaler og opkaldsafgift 22-27 %> Udlandssamtaler 22-27 %> Abonnement 22-27 %> sms 22-27 %Tillæg> Ekstrarabat på opkald fra eget TDC fastnet til TDC mobilnetBredbånd> TDC Bredbånd Professionel 12 %

Telenor

Med Mobildeal får du byens bedste deal, hvilket blandt andet inkluderer:> Ubegrænset tale til kolleger> Ingen opkaldsafgifter> Inkluderet taletid hver måned> Fri sms> 5 MB data.Dansk Erhvervs medlemmer får 12,5 % rabat ved 24 måneders binding og17,5 % rabat ved 36 måneders binding. Der ydes rabat på Mobildeal pak-kerne, Udlandszone samt Multiplan tillægsprodukterne. Rabataftalen omfat-ter desuden abonnement, national trafik og international trafik for fastneta-bonnementer, der hører under aftalen.

Statoil

Detail> Benzin kontokort - inkl. moms 0,28 kr. rabat

+ 0,02 kr. bonus pr. l> Diesel kontokort - inkl. moms 0,90 kr. rabat

+ 0,10 kr. bonus pr. l> Diesel Routex/Truckkort - inkl. moms 0,90 kr. rabat

+ 0,15 kr. bonus pr. l> Mulighed for attraktiv ekstrarabat til storkunder,

som forhandles individuelt.En gros> Miljødiesel - ekskl. moms 460,- kr. + 100,- kr. pr. m3

> Fyringsolie - ekskl. moms 470,- kr. + 100,- kr. pr. m3

Dansk Erhverv tilbyder flere rabatter på andre teleprodukter, og vi tilbyderogså rabatter på for eksempel forskellige forsikringer samt kvalitetskontrolfra SGS Danmark.For yderligere oplysninger eller tilmelding:

www.danskerhverv.dk

Eller kontakt:> Nat Valente, telefon: 33 74 60 96> Mette Herskind, telefon: 33 74 60 97> E-mail: [email protected]

DANSK ERHVERV fakta 20.-22. oktober 2010 S 15

Tjen penge på dit medlemskabDansk Erhverv har blandt andet rabataftaler medfølgende selskaber

TDC

Fastnet> Indlandssamtaler og opkaldsafgift 22-36 %> Udlandssamtaler 31-38 %> Opkald til mobiltelefon 6-7 %Mobil> Indlandssamtaler og opkaldsafgift 22-27 %> Udlandssamtaler 22-27 %> Abonnement 22-27 %> sms 22-27 %Tillæg> Ekstrarabat på opkald fra eget TDC fastnet til TDC mobilnetBredbånd> TDC Bredbånd Professionel 12 %

Telenor

Med Mobildeal får du byens bedste deal, hvilket blandt andet inkluderer:> Ubegrænset tale til kolleger> Ingen opkaldsafgifter> Inkluderet taletid hver måned> Fri sms> 5 MB data.Dansk Erhvervs medlemmer får 12,5 % rabat ved 24 måneders binding og17,5 % rabat ved 36 måneders binding. Der ydes rabat på Mobildeal pak-kerne, Udlandszone samt Multiplan tillægsprodukterne. Rabataftalen omfat-ter desuden abonnement, national trafik og international trafik for fastneta-bonnementer, der hører under aftalen.

Statoil

Detail> Benzin kontokort - inkl. moms 0,28 kr. rabat

+ 0,02 kr. bonus pr. l> Diesel kontokort - inkl. moms 0,90 kr. rabat

+ 0,10 kr. bonus pr. l> Diesel Routex/Truckkort - inkl. moms 0,90 kr. rabat

+ 0,15 kr. bonus pr. l> Mulighed for attraktiv ekstrarabat til storkunder,

som forhandles individuelt.En gros> Miljødiesel - ekskl. moms 460,- kr. + 100,- kr. pr. m3

> Fyringsolie - ekskl. moms 470,- kr. + 100,- kr. pr. m3

Dansk Erhverv tilbyder flere rabatter på andre teleprodukter, og vi tilbyderogså rabatter på for eksempel forskellige forsikringer samt kvalitetskontrolfra SGS Danmark.For yderligere oplysninger eller tilmelding:

www.danskerhverv.dk

Eller kontakt:> Nat Valente, telefon: 33 74 60 96> Mette Herskind, telefon: 33 74 60 97> E-mail: [email protected]

DANSK ERHVERV fakta 20.-22. oktober 2010 S 15

Tjen penge på dit medlemskabDansk Erhverv har blandt andet rabataftaler medfølgende selskaber

TDC

Fastnet> Indlandssamtaler og opkaldsafgift 22-36 %> Udlandssamtaler 31-38 %> Opkald til mobiltelefon 6-7 %Mobil> Indlandssamtaler og opkaldsafgift 22-27 %> Udlandssamtaler 22-27 %> Abonnement 22-27 %> sms 22-27 %Tillæg> Ekstrarabat på opkald fra eget TDC fastnet til TDC mobilnetBredbånd> TDC Bredbånd Professionel 12 %

Telenor

Med Mobildeal får du byens bedste deal, hvilket blandt andet inkluderer:> Ubegrænset tale til kolleger> Ingen opkaldsafgifter> Inkluderet taletid hver måned> Fri sms> 5 MB data.Dansk Erhvervs medlemmer får 12,5 % rabat ved 24 måneders binding og17,5 % rabat ved 36 måneders binding. Der ydes rabat på Mobildeal pak-kerne, Udlandszone samt Multiplan tillægsprodukterne. Rabataftalen omfat-ter desuden abonnement, national trafik og international trafik for fastneta-bonnementer, der hører under aftalen.

Statoil

Detail> Benzin kontokort - inkl. moms 0,28 kr. rabat

+ 0,02 kr. bonus pr. l> Diesel kontokort - inkl. moms 0,90 kr. rabat

+ 0,10 kr. bonus pr. l> Diesel Routex/Truckkort - inkl. moms 0,90 kr. rabat

+ 0,15 kr. bonus pr. l> Mulighed for attraktiv ekstrarabat til storkunder,

som forhandles individuelt.En gros> Miljødiesel - ekskl. moms 460,- kr. + 100,- kr. pr. m3

> Fyringsolie - ekskl. moms 470,- kr. + 100,- kr. pr. m3

Dansk Erhverv tilbyder flere rabatter på andre teleprodukter, og vi tilbyderogså rabatter på for eksempel forskellige forsikringer samt kvalitetskontrolfra SGS Danmark.For yderligere oplysninger eller tilmelding:

www.danskerhverv.dk

Eller kontakt:> Nat Valente, telefon: 33 74 60 96> Mette Herskind, telefon: 33 74 60 97> E-mail: [email protected]

Nye medlemmer af KONPAKONPA kan byde velkommen til et nyt virksomhedsmedlem: Imexpo og to nye personlige med­lemmer: Rikke Kruse og Finn Bjarne Olsen – begge fra Lyreco.

26Nr. 7 | 2010 | KONTOR|papir

Page 27: Kontor papir 7

Af Poul Blæsbjerg

Årets generalforsamling i Detailpapir­handlerforeningen fandt i år sted på Ho­tel Grand Park i Korsør. Stedet var valgt for at gøre det lettere for vores med­lemmer fra Jylland og Fyn at deltage.

BeretningenI sin beretning kom formanden Elly Nielsen ind på de muligheder, der er i foreningen for at møde kolleger på tværs af alle de skel, vi hver især ople­ver i vor hverdag. Disse muligheder er der endnu mange i vores branche, der ikke har opdaget. Et af de andre gode tilbud til medlemmerne er den årlige studietur, hvor vi hvert år besøger en virksomhed eller noget, der har relation til vort daglige arbejde.

MedlemmerneDer har i det forløbne år været en lille tilbagegang i antallet af medlemmer. Det skyldes især firmaophør og fusio­ner, men også enkelte, der blot har glemt at betale deres kontingent.

Hjælp til uddannelseVed sidste års generalforsamling blev det besluttet, at bestyrelsen skulle un­dersøge, om der var behov for økono­misk hjælp i forbindelse med, at bog­handleruddannelsen flyttede fra Skåde til Odder. Det var der. Derfor var det en stor glæde for bestyrelsen, da vi kunne overrække skolen et komplet sæt af Texas matematik­ og lomme­regnere.

BestyrelsenVed det efterfølgende valg til bestyrel­sen blev formand Elly Nielsen genvalgt, ligeledes kasserer Henning Skaarup og Peter Nielsen. Bestyrelsen består heref­ter af følgende: Formand Elly Nielsen, næstformand Poul Blæsbjerg, kasserer Henning Skaarup, Peter Nielsen og Bet­tina Mortensen. Suppleant til bestyrel­sen er Peter Thinghøj Christiansen, kri­tisk revisor er Linda Sylvest og revisor­suppleant er Peter Thomsen.

Generalforsamling

BestillingskuponSkal der ændres i leveringen?BliverKONTOR|papirsendttildenforkerteadresse?Ellertildeforkertemennesker?Erderflereifirmaet,somgernevilhaveeteksemplarafbladet?Såbrugnedenståendekupon–menhusk:Kuneksternesælge-rekanfåKONTOR|papirleve-rettilprivatadressen.

Der er tale om en (sæt kryds) Adresseændring Navneændring

Afbestilling Nybestilling

Leveringsnummer (se næstøverste linje på adressen på bagsiden):

Firmanavn:

Att.:

Adresse:

Postnr.: By:

Send ændringerne pr. mail til [email protected] eller udfyld kuponen og send den til Pressto Kommunikation, Østerbrogade 41A, 2100 København Ø

Formand: Elly NielsenStege Bøger og papirStoregade 12, 4780 StegeTlf. 5581 5333 – fax. 5581 1872E­mail: [email protected]

Næstformand:Poul BlæsbjergFredensborg BoghandelJernbanegade 9A, 348o FredensborgTlf. 4848 0173 – fax. 4848 5113E­mail: [email protected]

Kasserer: Henning SkaarupBorgmestervænget 353600 FrederikssundTlf. 4731 4915E­mail: [email protected]

Den nye bestyrelse (fra venstre): Peter Nielsen, Poul Blæsbjerg, Bettina Mortensen, Henning Skaarup, Linda Sylvest, Elly Nielsen.

27Nr. 7 | 2010 | KONTOR|papir

Page 28: Kontor papir 7

Mag

asin

po

stU

MM

ID-n

r.4

2440