Top Banner
www.industri energi.no Industri Energi Fagforbundet Industri Energi er det desidert største og mest innflytelsesrike fagforbundet for ansatte på flyttbare rigger, plattformboring og forpleining innen tariffområdet med Norges Rederiforbund (NR). - fagforbundet for ansatte i oljeindustrien
7

IE-Saipem - Industri Energiarkiv.ie-saipem.no/files/ie_brosjyre_november.pdfIndustri Energi – størst på flyteriggene Pr 1. juli 2007 har Industri Energi 4.550 medlemmer i toneangivende

Aug 28, 2020

Download

Documents

dariahiddleston
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: IE-Saipem - Industri Energiarkiv.ie-saipem.no/files/ie_brosjyre_november.pdfIndustri Energi – størst på flyteriggene Pr 1. juli 2007 har Industri Energi 4.550 medlemmer i toneangivende

www.industrienergi.no

Industri Energi Fagforbundet Industri Energi er det desidert største og mest innflytelsesrike fagforbundet for ansatte på flyttbare rigger, plattformboring og forpleining innen tariffområdet med Norges Rederiforbund (NR).

- fagforbundet for ansatte i oljeindustrien

Page 2: IE-Saipem - Industri Energiarkiv.ie-saipem.no/files/ie_brosjyre_november.pdfIndustri Energi – størst på flyteriggene Pr 1. juli 2007 har Industri Energi 4.550 medlemmer i toneangivende

Industri Energi – størst på flyteriggenePr 1. juli 2007 har Industri Energi 4.550 medlemmer i toneangivende selskaper som Seadrill, Seawell, Odfjell, Maersk, Transocean, Dolphin, Saipem, Stena, Diamond Offshore, Knutsen OAS Offshore, Polycrest, OSM, Island Offshore, Universal Sodexho, Norsk Offshore Catering. I tillegg har Industri Energi tilslutningsavtale med selskapet Cerno AS og de britiske selskapene Prosafe Ltd, Trinity International Services Ltd og Universal Sodexho Scotland.

Industri Energi – et dominerende forbundIndustri Energi består av det tidligere Norsk Olje- og Petrokjemisk Fagforbund (NOPEF) og Norsk Kjemisk Forbund (NKIF). Det nye forbundet har nærmere 47.000 medlemmer. Industri Energi sine medlemmer skaper 80 prosent av Norges eksportverdi. Forbundet har kontorer både i Oslo og Stavanger. Offshorerelatert virksomhet blir ivaretatt fra Stavangerkontoret hvor forbundet har rundt 40 ansatte. Dette gir oss større makt og innflytelse til å kjempe frem gode lønns- og arbeidsvilkår og andre viktige saker for medlemmene våre.

Arbeid mot sosial dumpingIndustri Energi aksepterer ikke sosial dumping. I selskaper som ikke er medlemmer av Norges Rederiforbund (NR) krever vi at det opprettes tilslutningsavtaler hvor selskapene forplikter seg til å følge vilkårene i den etablerte tariffavtalen. Konkurranse basert på dårligere lønn og lavere personell- kostnader, fordi arbeidstakere kommer fra andre land og nasjonaliteter, blir ikke akseptert. Industri Energi har som soleklart og ufravikelig krav at selskaper med ansatte som er engasjert på norsk sokkel blir omfattet av norske lønns- og arbeidsvilkår. Her setter vi hardt mot hardt! Av forbundets 4.550 medlemmer innen dette tariffområdet er over 1.000 medlemmer utenlandske statsborgere.

Verdens beste offshoreavtaleSom medlem i Industri Energi på flyteriggene - flyterigg- avtalen - vil du bli omfattet av tariffavtale mellom Industri Energi/LO og Norges Rederiforbund for flyttbare offshore-innretninger, plattformboring og forpleining. Avtalen regulerer lønn, skiftarbeid, ventetid, endring av arbeidstid, pensjon, velferdsordninger m.m. Avtalen forhandles hvert år av et forhandlingsutvalg sammensatt av tillitsvalgte fra din bedrift samt tillitsvalgte sentralt i Industri Energi.

3

www.industrienergi.no

Page 3: IE-Saipem - Industri Energiarkiv.ie-saipem.no/files/ie_brosjyre_november.pdfIndustri Energi – størst på flyteriggene Pr 1. juli 2007 har Industri Energi 4.550 medlemmer i toneangivende

Forbundet har egen forhandlingsavdeling. Som medlem vil du ha direkte innflytelse på de krav som blir fremsatt og vil derfor kunne påvirke dine lønns- og arbeidsbetingelser. Industri Energi har et sterkt apparat med dyktige tillitsvalgte lokalt i din bedrift og erfarne forbundssekretærer som har som sin jobb å ivareta dine interesser. I tillegg har vi Norges beste advokater innen arbeidsrett som yter gratis bistand ved problemer i arbeidsforholdet.

NR-Forum For å sikre et best mulig samarbeid mellom avdelinger/klubber innen tariffområdet er det etablert en egen samarbeidskomite, NR-Forum. Nye avdelinger som kommer til i avtaleperioden tiltrer forumet som medlem direkte.

Styret for Forumet i samarbeid med forbundet, planlegger og tilrettelegger aktuelle kurs, konferanser og tariffkonferan-ser. NR-Forum behandler spørsmål og saker av felles karakter innen tariffområdet. Vedtak og beslutninger er rådgivende for forbundets videre behandling av tariffkrav og andre forslag.

Helse, Miljø- og SikkerhetEt viktig ordtak sier: Uten helsa har vi ingenting. Industri Energi har i mange år satset sterkt på tiltak innen Helse, Miljø og Sikkerhet og har egen HMS-avdeling. Viktige saker de siste årene har vært arbeidet med nytt regelverk for oljeindustrien, helikoptersikkerhet, revisjon av Arbeidsmiljøloven, stans i bruk av samsoving, forebygging av ulykker og rådgivning til vernetjenesten innen flyteriggområdet.

Industri Energi vil fortsette satsningen på arbeidet innen HMS. Vi vil:» Motarbeide næringens ønske om reduksjon av kostnader knyttet til sikkerhet» Fortsette arbeidet med å stoppe samsoving på sokkelen» Styrke tillitsvalgtes og verneombudenes rettigheter» Fortsette arbeidet med å øke kompetansekrav for sikkerhetssensitive stillinger

Kurs og opplæringGjennom vårt eget opplæringsprogram tilbyr forbundet et stort spekter av kurs rettet mot tillitsvalgte. Andre kurs, som for eksempel lederskap, coaching og lov og avtaleverk, er åpne for alle medlemmer. På vårt nettsted www.industrienergi.no finner du oppdaterte kurstilbud.

5

www.industrienergi.no

Page 4: IE-Saipem - Industri Energiarkiv.ie-saipem.no/files/ie_brosjyre_november.pdfIndustri Energi – størst på flyteriggene Pr 1. juli 2007 har Industri Energi 4.550 medlemmer i toneangivende

Industri Energi – UngdomsforbundetFor å møte ungdom som både er nyansatte og de som har jobbet en stund, har Industri Energi egne ungdomstillitsvalgte. De ungdomstillitsvalgte har ansvar for å følge opp yngre medlemmer og tilby informasjon om aktuelle saker og tilbud til medlemmene. Dersom man er ung og kommer i problemer, er det ofte lettere å ha en annen ungdom å støtte seg til.

Skoleelever betaler ingen medlemskontingent og har ingen kollektive forsikringer. Studenter betaler ingen kontingent, likevel er de omfattet av en fullverdig kollektiv hjemforsikring. Lærlinger under kontrakt har også kontingentfritak, men får likevel en fullverdig kollektiv hjemforsikring.

Hva er inkludert i medlemskapet?» Dyktige tillitsvalgte lokalt og sentralt» Gratis advokathjelp i arbeidsforholdet» Bistand i forbindelse med tvist om arbeidsforholdet» Innbo-, fritids- og grunnforsikring (også ved dødsfall)» Rettigheter til stipend i forbindelse med utdanning» LO-favør. Sjekk det gullkantede fordelsprogrammet for LO organiserte på www.lofavor.no- Spar opp mot en månedslønn årlig gjennom rabatter på strøm, banktjenester, bensin, leiebil, feriereiser osv.

Medlemsinformasjon11 ganger i året utgir vi medlemsbladet ”Industri Energi Medlemsbilag”. I tillegg får du gratis tilsendt månedsmagasinet PETRO&industri.

Via nettstedet www.industrienergi.no blir du løpende oppdatert på det som skjer i forbundet og i næringen. Industri Energi tilbyr oppdaterte nyheter hver uke gjennom Industri Energi Ukeslutt. Det lages også oppsummering på engelsk av siste ukes viktigste saker.

De aller fleste lokalavdelinger har i tillegg egne nettsteder med lokale og sentrale nyheter og aktuell informasjon som angår deg.

7

www.industrienergi.no

Page 5: IE-Saipem - Industri Energiarkiv.ie-saipem.no/files/ie_brosjyre_november.pdfIndustri Energi – størst på flyteriggene Pr 1. juli 2007 har Industri Energi 4.550 medlemmer i toneangivende

Hva betaler du i kontingent?Pr. 1 januar 2007 betaler medlemmer i arbeid 1,3 prosent av lønn med et tak på kr 390,- pr mnd til orbundet. I tillegg betales kr. 41.- pr mnd til lokal avdeling.

Du kan trekke fra kr 2. 250,- på skatten i 2007 fordi du er fagorganisert.

Regjeringen har lovet å øke fradraget ytterligere.

En egen medlemskontingent gjelder for medlemmer som er bosatt utenfor Norden, pensjonister, arbeidsledige, permitterte, førtidspensjonister, AFP-pensjonister og medlemmer uten inntekt.

Industri Energi - OffshoreforbundetTidligere NOPEF overtok 1. september 1988 organisasjonsansvaret for flyttbare innretninger på sokkelen fra Norsk Sjømannsforbund, og omkring 300 av Sjømannsforbundets medlemmer ble overført til NOPEF. I løpet av noen år ble medlemstallet på riggene mangedoblet.

Misnøyen med lønnsforskjeller mellom faste og flyttbare innretninger førte til at det i 1989 ble inngått en harmoniseringsprotokoll mellom LO og Norges Rederiforbund. Dette førte til full harmonisering og rettferdig avlønning.

LO-forbundet Industri EnergiIndustri Energi har hatt god nytte av LO i sin kamp for Avtalefestet Pensjon, AFP. I dag er grensen for denne pensjonsordning forhandlet ned til 62 år for arbeidstakere på faste installasjoner. Medlemmer av Industri Energi får i tillegg en ”gavepensjon” på 1G.

I tarifforhandlingene i 1998 ble et tilsvarende krav innfridd for ansatte på flyteriggene. Også her gjelder tillegget på 1G. Pensjonsalderen på flyteriggene er 60 år.

9

www.industrienergi.no

Page 6: IE-Saipem - Industri Energiarkiv.ie-saipem.no/files/ie_brosjyre_november.pdfIndustri Energi – størst på flyteriggene Pr 1. juli 2007 har Industri Energi 4.550 medlemmer i toneangivende

Industri Energi har fått til:» Full harmonisering mellom flytende og faste innretninger» Arbeidsmiljøloven ble gjort gjeldene for flyteriggene i 1992» Aktivt bruk av varsel om boikott for å få internasjonale riggeiere til å akseptere norske lønns- og arbeidsvilkår på norsk sokkel» Gjennomslag for etablering av 2/4 rotasjon offshore» Avtalefestet pensjon ved fylte 60 år + 1G på flyterigger » Samme ytelser på faste innretninger fra 62 år (ordinær AFP-ordning + 1G)» Økt fokus på Helse Miljø- og Sikkerhet (HMS)» Etablering av Arbeidsmiljøutvalg offshore (Felt-AMU)» Vi har oppnådd fagbrevstatus i en rekke fag.

Industri Energi vil fortsette å arbeide for:» En aktiv næringspolitikk som sikrer sysselsettingen i riggnæringen, og er pådriver for:

» Åpning av Norskehavet og Barentshavet for mer leteboring» Støtte utbyggingsløsninger som tilgodeser norsk arbeidsliv og norske arbeidsplasser» Endring av skatteregimet for småfelt og haleproduksjon» Endring av skattevilkårene utenfor norsk sokkel for å gjøre norske riggarbeidere attraktive» Holde useriøse riggeiere som underbetaler arbeidstakere borte fra sokkelen (sosial dumping)» Rettferdige lønns- og arbeidsvilkår og motarbeide undergraving av disse» Arbeide for fjerning av den urettferdige skattlegging av arbeidsreiser for utlenlandsboende» Arbeide mot tvangsinnføring av ”helskiftsordning” (samme skift hele offshoreperioden) » Utvikle tariffavtalen i tråd med utviklingen i bransjen: Nye tider krever nye løsninger» Økt sikkerhet og fokus på Helse, Miljø- og Sikkerhet (HMS)» Økte muligheter for kompetanse og fagbrev.

11

www.industrienergi.no

Page 7: IE-Saipem - Industri Energiarkiv.ie-saipem.no/files/ie_brosjyre_november.pdfIndustri Energi – størst på flyteriggene Pr 1. juli 2007 har Industri Energi 4.550 medlemmer i toneangivende

Stavanger: Industri Energi

Kongsgaten 52-54, 4005 Stavanger

Telefon 51 84 05 00, faks 51 84 05 01

[email protected]

Oslo: Industri Energi, Youngst. 11, 0181 Oslo

Telefon 23 06 13 40, faks 23 06 13 60

[email protected]

www.industrienergi.no

InnmeldIngsskjema:✂

Industri EnergiSvarsending 73070096 Oslo

Fylles ut av nytt medlem

Fornavn................................................................................... .Etternavn..............................................................................................

Adresse.............................................................................................................................................................................

Postnr.............................................................................Sted...........................................................................................

e-post................................................................................................................................................................................

Personnr............................................................................................................................................................................

Telefon...........................................................................Mobil...............................................................................

Dato................................................................................Underskrift..............................................................................

Fylles ut av verver

Fornavn................................................................................... .Etternavn..............................................................................................

Adresse.............................................................................................................................................................................

Postnr.............................................................................Sted...........................................................................................

e-post................................................................................................................................................................................

For informasjon om vervepremier gå til: www.industrienergi.no

Utar

beid

et a

v: G

. Ste

nsen

, J. V

ines

, A.

Thei

man

n, M

. Ste

en. G

rafis

k: P

ETRO

med

ia A

S

www.industrienergi.no