Top Banner
180

GBF-guiden 2013-2015

Mar 25, 2016

Download

Documents

Medlemsföretagens guide till Glasbranschföreningens service och webbplats.
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: GBF-guiden 2013-2015
Page 2: GBF-guiden 2013-2015
Page 3: GBF-guiden 2013-2015

1

Det finns stora möjligheter för glasbranschen. Utvecklingen kring glasprodukter går fort, både inom arkitektur, teknik, fordonsindu-stri och miljö. Vi måste vara uppmärksamma på och redo för nya marknader, men också verka för att behålla befintliga marknader i branschen.

Även om det är du som företagsledare som är expert på marknadsfrågorna för ditt företag så har vi ett flertal viktiga uppdrag inom ramen för vår gemensamma bransch- och arbetsgivarorganisation.

Glasbranschföreningen ska:• behålla och hitta nya marknadsområden för branschen• följa och vara insatt i branschutvecklingen för att kunna påverka den positivt• upprätthålla bra utbildningar för att säkerställa kompetensutveckling• synliggöra branschen och glasets möjlighet gentemot beställargrupper• vara en plattform för diskussion och utveckling • vara en arbetsgivarorganisation som tar hänsyn till glasbranschens specifika

villkor med en balans mellan goda konkurrensvillkor och bra anställningsvillkor

Introduktion

Glasbransc

hför

enin

gens

VD

Erik

Haar

a - 08-453 90 74

Vi skapar framtiden tillsammans

Page 4: GBF-guiden 2013-2015

Introduktion

3

Att vara medlem i Glasbranschföreningen innebär bland annat trygghet, kunskap och social gemenskap - det vet du som är medlem hos oss.

Glasbranschföreningen erbjuder service inom en mängd olika områden som kan vara svåra att överblicka. För att du ska få ut det mesta av ditt medlemskap har vi samlat information om våra tjänster i denna guide.

I GBF-guiden hoppas vi kunna ge dig svar på dina frågor om föreningen och den service vi erbjuder. För varje kapitel finns uppgifter om var på vår hemsida du hittar mer information samt vem på kansliet du kan kontakta för olika frågor. Guiden inne-håller även vår medlemsmatrikel.

Tillsammans är vi starka – nu gasar vi för att möta framtiden!

Erik HaaraVD för Glasbranschföreningen

Page 5: GBF-guiden 2013-2015

3

Energiglas | Härdat glas Laminerade glas | Bullerdämpande glas Brandskyddsglas | Sol­skyddsglas | Isolerglas i kombinationer av ovanstående glastyper | Slipat och bearbetat glas | Spegelglas | Tavelglas | Antikglas Kultur­glas | Inredningsglas | Plast, kitt, silikoner och andra tillbehör

Fråga oss även om annat inom glas och plast, vi kan säkert hjälpa till!

Fråga oss även om annat inom glas och plast, vi kan säkert hjälpa till!

AB Klaes Jansson | Rörvägen 50, 136 50 Jordbro | Tel: 08-504 100 90 | www.klaesjansson.se AB Martin G Anderson | Signalgatan 10, 702 25 Örebro | Tel: 019-10 02 20 | www.marting.se

RB Glas & Plast AB | Brodalsvägen 13, 433 38 Partille | Tel: 031-26 90 30 | www.rbglasplast.se

Energiglas | Härdat glas Laminerade glas | Bullerdämpande glas Brandskyddsglas | Solskyddsglas | Isolerglas i kombi­nationer av ovanstående glastyper | Slipat och bearbetat glas | Spegelglas | Tavelglas | Antikglas Kulturglas | Inredningsglas | Plast, kitt, silikoner och andra tillbehör

Page 6: GBF-guiden 2013-2015

4

Lär dig hitta på hemsidan– www.gbf.se

PåGlasbranschföreningenshemsidahittardumassoravnyttiginformation,somexempelvisbranschnyheter,blanketterochmallarsamtvårakurserochmedlemsaktiviteter.

Hemsidan består dels av en publik sida som är tillgänglig för alla och dels av en lösenordsskyddad sida som endast är åtkomlig för dig som är medlem.

På den publika sidan försöker vi på bästa sätt marknadsföra medlemsföretagen. Det gör vi bland annat genom berätta om glasets fantastiska egenskaper, de tjänster ni erbjuder samt att glasbranschen är en framtidsbransch. Här kan också besökaren på ett smidigt sätt hitta era kontaktuppgifter.

Introduktion

Page 7: GBF-guiden 2013-2015

5

Behöver du dina inloggningsuppgifter? Kontakta Matilda Röjgård på: 08-453 90 78 eller [email protected]

MedlemssidornaPå medlemssidorna hittar du medlemsnyheter samt information och material som verkligen kan underlätta för dig som företagsledare. Om du inte har haft möjlighet att göra det tidigare tycker vi absolut att du ska gå in och bekanta dig med medlemssidorna redan idag!

Så loggar du in:1. Du måste ha tillgång till ditt företags individuella inloggningsuppgifter. 2. Klicka på fliken ”Medlem” i huvudmenyn. 3. Ange dina inloggningsuppgifter (användarnamnet är ditt medlemsnummer).

Webbshop för medlemmarNär du har loggat in som medlem kan du även komma åt vår webbshop för medlemmar. Här kan du beställa informations- och marknadsföringsmaterial. En hel del material kan du dessutom beställa helt kostnadsfritt.

Svårt att hitta det du söker?Högst upp till höger på hemsidan finns ett sökfält. Genom att ange ett sökord får du upp länkar till alla de sidor som innehåller ordet du söker, snabbt och enkelt.

Introduktion

Page 8: GBF-guiden 2013-2015

6

Göthes har sedan 1861 levererat lås och beslag till producenter av dörrar och fönster, fasader och hus. Det har gett oss erfarenhet och kompetens utöver det vanliga, och som gör att vi törs lova att vi håller ledorden ovan. Vi lovar även att vara er trevligaste partner.

Välkommen till Göthes!

Göthes ABBox 1928 791 19 Falun

Tel: 023-480 00Fax Falun: 023-480 20Fax Kungsbacka: 0300-742 10

E-post: [email protected]: www.gothes.se

Besöksadresser:Roxnäsvägen 14, Falun.Kabelgatan 4, Kungsbacka.

LÅS & BESLAG

One philosophy– many solutions

Page 9: GBF-guiden 2013-2015

Innehåll

Introduktion

Göthes har sedan 1861 levererat lås och beslag till producenter av dörrar och fönster, fasader och hus. Det har gett oss erfarenhet och kompetens utöver det vanliga, och som gör att vi törs lova att vi håller ledorden ovan. Vi lovar även att vara er trevligaste partner.

Välkommen till Göthes!

Göthes ABBox 1928 791 19 Falun

Tel: 023-480 00Fax Falun: 023-480 20Fax Kungsbacka: 0300-742 10

E-post: [email protected]: www.gothes.se

Besöksadresser:Roxnäsvägen 14, Falun.Kabelgatan 4, Kungsbacka.

LÅS & BESLAG

One philosophy– many solutions

Föreningen erbjuder- Glasbranschföreningen och vår medlemsservice

Att driva företag- Nycklar till ett framgångsrikt företagande

Arbetsgivare- Information till dig som har anställda

Auktorisation- En kvalitetsmärkning

Utbildning- Att investera i kunskap lönar sig

Kommunikation- En viktig röst i bruset

Fakta om glas- Vardagsmat för en glasmästare

Medlemsmatrikel- Hitta dina kollegor i landet

Kontakta oss- Kontaktuppgifter till stylelse och kansli

9 - 33

34 - 55

56 - 63

64 - 69

70 - 79

80 - 95

96 - 103

104 - 165

166 - 176

Page 10: GBF-guiden 2013-2015

8

En Modern försäkring är formad efter din verksamhetDu som är medlem i glasbranschföreningen har nu möjlighet att teckna ett unikt försäkringsskydd för ditt företag. Glasbranschföreningen har i samarbete med försäkringsförmedlaren Säkra och Moderna Försäkringar tagit fram en förmånlig försäkringslös-ning särskilt för medlemmar i GBF.Läs mer på: http//:gbf.sakraaffinity.se

Hos oss kan du också teckna Entreprenadgaranti.Vi kräver ingen säkerhet och du slipper bevaka. Beställ och få fakturan på hela löptiden.

10% nytecknings-rabatt på företag

Page 11: GBF-guiden 2013-2015

9

Föreningen erbjuder

Det här är Glasbranschföreningen Vår visionMedlem i GBF - MedlemsserviceFöreningens åtta distriktMedlemsförmåner och rabatterMedlemsbesökGlasbranschföreningens etiska reglerVåra lokalerEnkäterMedlemsarrangemang GlasskolanForskning och utveckling

101112181920222426283032

Page 12: GBF-guiden 2013-2015

10

Vill du veta mer om föreningen och hur vi arbetar?Besök vår hemsida: gbf.se/om-gbf

Det här är Glasbranschföreningen

Glasbranschföreningen, GBF, är en bransch- och arbetsgivar-organisation med cirka 540 medlemsföretag. Det finns dessutom ett femtiotal företag som har ett associerat medlemskap. Dessa företag utgörs av glasbranschens leverantörer.

Medlemsföretagen består av Sveriges mest kvalificerade och kompetenta glasmästerier, bilglasmästerier, konstinramningsföretag och glas- och metallentreprenörer. Föreningen grundades redan år 1934, vilket innebär att vi har lång erfarenhet av glasbranschen.

Vår främsta uppgift i föreningen är att förse medlemsföretagen med de rätta kunskaperna och redskapen för att kunna bedriva en så bra verksamhet som möjligt. Men vi vet också att den sociala delen av föreningsverksamheten är väl så viktig!

Våra medlemmar är både konkurrenter och kollegor och de tycker att det både är roligt, intressant och givande att träffas på kurser, möten, glasdagar och i andra sammanhang. Det här är tillfällen att diskutera produkter, byta erfarenheter och inte minst – att starta upp samarbeten.

Vi arbetar i projektformFöreningens arbete bedrivs oftast i projektform där verksamheten är indelad i fem grupper: Arbetsgivarfrågor, Glasmästeri, Bilglas, Glas- och metallentreprenader och Konstinramning. De olika grupperna driver många olika projekt, som att arrangera vidareutbildningar, genomföra marknadsaktiviteter och temadagar/studieresor.

FöreningenFöreningen erbjuder

Page 13: GBF-guiden 2013-2015

11

Föreningen

Vår vision

Företag verksamma inom branscherna glasmästeri, bilglasmästeri, konstinramning och glas- och metallpartier ser det som självklart att tillhöra Glasbranschföreningen, föreningen som samlar Sveriges mest kvalificerade och kompetenta företagare inom sitt verksamhetsområde.

Föreningen bevakar utvecklingen inom alla de områden medlemsföretagen har nytta och intresse av och skapar plattformar för medlemsföretagen för fortsatt egen utveckling.

Föreningens projekt och aktiviteter leder till att medlemsföretagen får högsta kompetens och anseende inom verksamhetsområdet, vilket skapar goda affärsmöjligheter och en lönsam verksamhet.

Medlemmarna känner genom sitt eget och föreningens arbete att företagets verksamhet är meningsfull, ger självkänsla, yrkesstolthet och ekonomisk trygghet samt bidrar till en positiv utveckling av samhället och miljön.

Glasbranschföreningen ger förutsättningar för en bred samverkan mellan glasbranschens olika aktörer vilka gemensamt verkar för att en kund alltid ska ha Glasbranschföreningens medlemsföretag som ett naturligt val.

Page 14: GBF-guiden 2013-2015

12

För att du ska få ut det mesta av ditt medlemskap är det viktigt att du tar dig tid att sätta dig in i alla delar av den medlems-service vi erbjuder. Du kan spara både tid och pengar genom att veta vilken hjälp och support som finns att få. Här ger vi dig en kort sammanfattning av Glasbranschföreningens verksamhet.

Det är bra att känna till att Glasbranschföreningen erbjuder dig som medlem rådgivning och förhandlingshjälp i arbetsgivarfrågor samt rådgivning i branschfrågor som entreprenadjuridik, skatter och lagstiftning. Det är en stor fördel att kunna få hjälp av professionella och branschinsatta yrkespersoner, oavsett om det rör sig om en enkel fundering eller om det verkligen har kört ihop sig – en tjänst du som medlem absolut bör utnyttja!

Erfarenhet och kunskap ger Glasbranschföreningen en särskild styrka på det här området och vi sluter avtal med olika fackliga organisationer som Svenska Byggnads-arbetareförbundet (Byggnads) och tjänstemannaorganisationerna Unionen, Sveriges Ingenjörer och Ledarna. Vi tecknar också ett centralt hängavtal med Handelsanställdas Riksförbund samt samverkar med IF Metall för goda villkor för företag som har anställda inom deras kollektivavtalsområden.

Glasbranschföreningen bedriver kontinuerligt lobbyarbete mot både beslutsfattande myndigheter och allmänheten. Målet är alltid att förbättra företagarklimatet

Medlem i GBF – medlemsservice

Föreningen erbjuder

Rådgivning och förhandlingshjälp- Få hjälp av branschinsatta yrkespersoner

Kollektivavtal och förhandlingar- En stark organisation uppnår bra villkor

Kommunikation, lobbyarbete och omvärldsbevakning- En viktig röst i bruset

Page 15: GBF-guiden 2013-2015

13

Glasmästeri

Page 16: GBF-guiden 2013-2015

14

för medlemsföretagen. Vi delger våra ”budskap” på såväl vår hemsida, i tidningar och nyhetsbrev som i pressreleaser, rapporter, broschyrer och personliga uppvaktningar. Föreningen deltar även på mässor och seminarier, både som utställare och föredragshållare. Vi har också ett nära samarbete med andra organisationer inom branschen, både på nationell och internationell nivå.

Föreningen ger ut en egen tidning – GLAS – som är landets enda tidning som kontinuerligt följer utvecklingen i den kreativa och expansiva glasbranschen. Vi ger också ut RUTAN, som är vår medlemstidning. Genom RUTAN får du goda råd inom områdena utbildning, juridik, ekonomi och allmänna bransch- frågor. Alla medlemmar får också kontinuerligt ut nyhetsbrevet e-Rutan.

För kunden är ett auktoriserat företag en garanti för kvalitet. Glasbranschföreningen auktoriserar och certifierar företag som arbetar med bilglas, montage av glas- och metallpartier och konstinramning. Genom utbildning, krav och kontroll av de auktoriserade företagen garanteras beställare och konsument att arbeten blir utförda på bästa sätt av kompetenta yrkespersoner. Auktorisationen värderas högt inom branschen och allt fler kunder har det som krav när de anlitar ett företag.

Utbildning är en väsentlig del av Glasbranschföreningens verksamhet. Du kan fortlöpande anmäla dig till olika grund- och fortsättningskurser som vi anordnar. Alla kurser är skräddarsydda för den aktuella marknadssituationen inom medlem-

Föreningen erbjuder

Information och marknadsföring- Tidningen GLAS, RUTAN och nyhetsbrev

Auktorisation- En kvalitetsmärkning

Utbildning och rekrytering- Att investera i kunskap lönar sig

Page 17: GBF-guiden 2013-2015

15

marnas olika verksamhetsområden. Det är viktigt att hålla sig själv och sina medarbetare uppdaterade på den senaste tekniken. Satsa på utbildning – anmäl dig till någon av våra kurser redan idag!

Föreningen främjar på olika sätt rekrytering av medarbetare till branschen. Det sker till exempel genom det traditionella lärlingssystemet, utbildning på gymnasieskolan och distansutbildning via Internet.

För att glas och de konstruktioner det ingår i ska fortsätta att utvecklas, stödjer Glasbranschföreningen den forskning som pågår på högskolor och i företag. Den tekniska utvecklingen av glas har accelererat de senaste 20 åren och idag finns det glas som kan tillgodose krav på såväl komfort och arkitektur som säkerhet och energi.

Genom att vara medlem i Glasbransch-föreningen kan du teckna en mycket förmånlig och heltäckande försäkringslösning. Försäkringen gäller både företags- samt sak- och personförsäkringoch är specialanpassad för glasbranschen. Du har också möjlighet att få rådgivning i olika försäkringsfrågor.

Föreningens medlemmar är obligatoriskt anslutna till Glasmästarnas Garantifond. Denna lämnar kollektiv garanti för arbete utfört till konsument. Seriösa företag kan med Garantifonden ge kunderna en försäkran om att få ett proffessionellt arbete

Föreningen erbjuder

Spara pengar med GBFs medlems-försäkring!Läs mer på s. 40-41.

Försäkring- Skydd om olyckan är framme

Forskning och utveckling- Så driver vi branschen i rätt riktning

Garanti- Ger trygghet åt kund

Page 18: GBF-guiden 2013-2015

16

utfört. Om en medlem inte rättar till fel och brister ger Garantifonden i uppdrag åt ett annat medlemsföretag att utföra arbetet på den felande glasmästarens bekostnad.

Glasbranschföreningens medlemsföretag med-verkar till att minimera riskerna för miljöförstöring. Detta sker bland annat genom återvinning av plan-glas och bilglas samt hantering av miljöfarliga mat-erial som till exempel isocyanater och PCB.Glasbranschföreningen är även medlem i Byggbranschens Kretsloppsråd.

En bra arbetsmiljö är positivt både för företaget och de anställda och kan bidra till både bättre produktivitet och ökad lönsamhet. Glasbranschföreningen har samlat information och de verktyg du behöver för att på ett enkelt och snabbt sätt komma igång med arbetsmiljöarbetet.

Glasbranschföreningen har ett aktivt internationellt utbyte med företag, experter och organisationer över hela världen. Främst verkar vi inom Europa där vi dels är medlem i UEMV (Europeiska Glasmästar Unionen) samt FAECF (Europeiska Fasadentreprenörernas Organisation).

Internationellt arbete- Viktigt att tänka globalt

Föreningen erbjuder

Vill du läsa mer om vår medlemsservice?Besök vår hemsida: gbf.se/medlem/allmant/foreningen

Återvinning- Vi tar miljöansvar

Arbetsmiljö- Livsviktigt!

Page 19: GBF-guiden 2013-2015

17

Vi bygger för framtiden...

Tänk kreativ design. Tänk energieffektivitet. Tänk unika lösningar och hög service.

Tänk WICONA.

...med “Technology for Ideas”

www.wicona.se

GBF-guiden.indd 1 2013-02-08 09:46:26

Page 20: GBF-guiden 2013-2015

18

Föreningens åtta distrikt

Varje distrikt har en egen styrelse som är en förmedlande länk mellan föreningens styrelse och medlemmarna inom distriktet.

Föreningen erbjuder

8:e distriktetHärjedalen, Medelpad, Jämtland, Ångermanland, Västerbotten och Norrbottens län. Ordförande: Ola Grönlund.

7:e distriktetVästermanland, Uppland, Dalarna, Gästrikland och Hälsingland. Ordförande: Tomas Andersson.

6:e distriktetStockholm (08-området) med omnejd, Värmdö, Vaxholm, Vallentuna, Sigtuna, Jakobsberg, Mälaröarna, Tumba, Nynäshamn, Haninge och Södertäljeområdet. Ordförande: Mats Segerberg.

5:e distriktetNärke och Värmland. Ordförande: Patrik Svensson.

4:e distriktetÖstergötland, Södermanland samt Kungsör och Enköping. Ordförande: Carl Landström.

3:e distriktet Norra Halland ned till Nissan, Västergötland, Bohuslän och Dalsland. Ordförande: Håkan Berglund.

2:a distriktetSmåland, Öland och Gotland. Ordförande: Hans Berggren.

1:a distriktetSkåne, Blekinge, södra Halland till och med orter belägna vid Nissan. Ordförande: Robert Malmsjö.

Page 21: GBF-guiden 2013-2015

19

Genom oss får du som medlem erbjudanden och rabatter.

Just nu får du:

• en mycket förmånlig försäkringslösning, GBFs medlemsförsäkring.

• 20 procentrabattpåHantverksdatas programlicens Glasmästeri på Data (GPD) –ettadministrativtsystemsomärbranschutvecklatförglasmästeriföretagensbehov.Dufåräven20procentirabattpåunderhållskostnaden.

• via samarbetsavtal med Galaxenerbjudandeompreventivverksamhetförattminskaarbetsskadornasamtmedrehabiliteringtillarbete.

• 10 procentrabattpåCtracks produkter som Elektroniska körjournaler, GPS-positioneringavföretagetsbilarochnyckeltalshanteringförbilar.Systemetgerenkelkörjournalshanteringförredovisningenligtskattemyndighetensrekommen-dationersamthjälptillbättrelogistikavjobbochuppföljningavtider,kilometer,drivmedelsförbrukning mm.

• ansöka om max 25 000 kronor i bidragsomersättningförkostnader,omduhaftenlärlingsomfåttyrkesbevisinomsexmånaderfrånuppnåddalärlingstimmar.

• möjlighetatttankaförmånligtmedOKQ8 Företagskort.AttskaffaOKQ8Företags-kortkostaringenting.

• ettkostnadsfrittkalkylhjälpmedel.Genomattanvändadettaredskapfårduettbraverktygsomhjälperdigatträknaframtimprisbaseratpåföretagetsresultat-räkning,organisation,material-ochlönekostnader.

Föreningen erbjuder

Medlemsförmåner och rabatter

Håll koll på vilka rabatter som erbjuds just nu, besök: gbf.se/medlem/allmant/formaner-och-rabatter

Page 22: GBF-guiden 2013-2015

20

Från Glasbranschföreningens kansli åker vi kontinuerligt ut på medlemsbesök runt om i landet. Detta gör vi för att vi ska få en bättre bild av medlemsföretagens verksamheter samtidigt som ni får möjlighet att ställa frågor till oss. Det personliga mötet är viktigt för att skapa engagemang och gemenskap i en förening. Utöver andra möten, som exempelvis Glasdagar, Kongressen och temadagar, är detta ett ypperligt tillfälle för dig att vara med och påverka föreningens framtidssatsningar.

Glasbranschföreningens styrelse har beslutat att alla medlemsföretag ska få besök av någon på kansliet och hittills har vi genomfört ett par hundra medlemsbesök. Då vi verkligen uppskattar att få besöka er och har fått positiv respons från er medlemmar, kommer besöken att vara något som föreningen fortsätter att prioritera framöver.

Medlemsbesök

Föreningen erbjuder

Om du har önskemål om att vi ska besöka ditt företaginom en snar framtid, hör av dig till kansliet på:08-453 90 70 eller mejla till [email protected].

Page 23: GBF-guiden 2013-2015

21

Föreningen erbjuder

Page 24: GBF-guiden 2013-2015

22

1. UppträdandeMedlem ska uppträda så att det inte strider mot allmän rättsuppfattning elleranses oacceptabelt från allmän synpunkt. Kund ska kunna lita på att en medlem i Glasbranschföreningen alltid strävar efter att göra ett fullgott arbete och att varje affär ska vara till belåtenhet för båda parter. Medlem ska iakttaga god marknadsföringssed.

2. Förhållande till kundMedlem ska tillse att allt arbete blir fackmässigt utfört och genomfört så att miljö- och kvalitetskrav inte blir eftersatta. Avtalade tider ska hållas. Tillkommandeoch avgående arbeten ska regleras på ett korrekt sätt inom ramen för träffade avtal.

3. Förhållande till beställare och leverantörSamarbetet ska präglas av korrekta affärsrelationer och ömsesidig respekt.Avtal, bestämmelser, villkor etc ska följas.

4. Oseriös aktörMedlem ska inte samarbeta med oseriös entreprenör, leverantör eller kund ochaktivt motverka svartjobb.

5. Otillbörlig förmånErsättning eller förmån till kund eller anställd som strider mot lagen får inteförekomma. Mot anställd som stjäl eller tillskansar sig otillbörliga förmåner ska åtgärder omedelbart vidtagas.

6. Förhållande till anställdaMedlem ska aktivt medverka till att anställda ges möjlighet till utveckling i arbete och upprätthålla en god arbetsmiljö som leder till att sjukfrånvaro, arbetsolyckor och förslitningsskador minskar.

Glasbranschföreningens etiska regler

Föreningen erbjuder

Page 25: GBF-guiden 2013-2015

23

7. Förhållande till medlemmarMedlem ska uppträda korrekt mot andra medlemmar och inte delta i ryktesspridningom dessa. Medlem ska vidare verka för en sund konkurrens i branschen.

8. Förhållande till GBFMedlem ska lojalt följa Glasbranschföreningens stadgar samt följa fattade beslut på årsmöten och i styrelser.

9. EfterlevnadGlasbranschföreningens arbetsutskott har att tillse att dessa regler efterlevs.Arbetsutskottet underrättar styrelsen om de finner att medlem brutit mot dessaregler och lämnar förslag till åtgärd.

Som medlem ska du följa föreningens etiska regler.Läs mer på: gbf.se/medlem/allmant/foreningen

Föreningen erbjuder

Page 26: GBF-guiden 2013-2015

24

Våra lokaler

Glasbranschföreningen har sina lokaler i Gamla stan, en av Stockholms vackraste platser.

Huset, som ägs av Målaremästarna, är centralt beläget på Skeppsbron med utsikt över Saltsjön, Slussen och Skeppsholmen. Det är lika vackert en iskall vinterdag som en ljummen sommarkväll. Vi har flera lokaler som står till medlemmarnas förfogande. Det går bra att boka dessa för möten eller konferenser kostnadsfritt.

Hör av dig till vårt kansli om du vill veta mer om våra lokaler eller för att boka ett rum. Du som är medlem i föreningen är givetvis mycket välkommen att komma och hälsa på oss på kansliet oavsett om det rör sig om ett specifikt ärende eller en mer spontan visit.

För lite större sammanträden finns även ett fantastiskt styrelserum tillgängligt.

Föreningen erbjuder

Page 27: GBF-guiden 2013-2015

25

Vill du boka lokal eller komma i kontakt med kansliet? Ring 08-453 90 70 eller mejla till [email protected]

Page 28: GBF-guiden 2013-2015

26

Enkäter – Vi vill veta vad du tycker!

Vi arbetar ständigt med att utveckla vår verksamhet till det bättre och därför är det viktigt för oss att veta vad just du tycker om vårt arbete.

Från kansliet skickar vi ut enkäter för att ta reda på detta. Vi använder tjänsten ”Google-formulär” då det är en helt kostnadsfri tjänst som är lätt att använda, distribuera och sammanställa. Enkäten skickas ut per e-post och du svarar genom att öppna enkäten, fylla i svaren och sedan klicka på knappen ”skicka”. Enklare än så blir det inte.

Det tar i regel bara några minuter att medverka i våra undersökningar, men för en branschförening där syftet är att verka för medlemmarnas intressen, är resultaten ovärderliga.

Föreningen erbjuder

Page 29: GBF-guiden 2013-2015

27

Page 30: GBF-guiden 2013-2015

28

Föreningen erbjuder

Medlemsarrangemang

Glasdagar- Branschens största mötesplats!

Glasbranschföreningen samlar årligen alla med-lemsföretag till en stor branschträff - Glasdagen. Evenemanget bjuder på ett fullspäckat program med seminarier, föreläsningar, paneldebatter och leverantörsaktiviteter.

Det här är tillfället att informera och utbilda sig, diskutera branschfrågor samt träffa kollegor och leverantörer under trivsamma former. En unik chans du inte har råd att missa!

KOnGRESS13GLASBRAnSCHFÖREnInGEn

26 ApRIL 2013

Vartannat år håller Glasbranschföreningen ett föreningsmöte - Kongressen. Föreningsmötet samlar branschen till en gemensam handlingslinje för de kom-mande åren och här väljs även föreningens styrelse. Kongressen är ett tillfälle för dig som medlem att träffa andra medlemsföretag för att diskutera gemensamma angelägenheter. Här genomförs också olika aktiviteter som kan entusiasmera och ge kunskap om branschen och dess utveckling.

Kongressen- Här tar vi viktiga beslut om framtiden

Du som är medlem i föreningen bjuds årligen in till flera olika medlemsevenemang. Detta är tillfällen att lära sig saker, disku-tera branschfrågor, nätverka och påverka.

Page 31: GBF-guiden 2013-2015

29

I decennier har Glasbranschgolfen lockat ett stort antal medlemmar. Varje år avgörs denna prestigefyllda tävling på olika golfbanor runt om i landet. Det är både en scratchtävling och en poängbogeytävling. Vinnarna får inteckningar i vandringspriserna Glasklumpen och MTK:s scratchpris. Vid tre inteckningar får spelaren behålla priset för gott.

Föreningen erbjuder

Glasbranschgolfen- Förenar nöje med nätverksbyggande

Läs mer om våra evenemang på: gbf.se/medlem/allmant/foreningen

Studieresor och Temadagar- Träffa kollegor inom ditt verksamhetsområde

Glasbranschföreningen arrangerar även studieresor och temadagar inom de olika verksamhetsgrenarna: glasmästeri, bilglasmästeri, glas- och metallentreprenad och konstinramning.

Inbjudan skickas alltid ut i god tid och evenemangen marknadsförs i medlems-tidningen RUTAN, nyhetsbrev och på hemsidan.

Inramningsgruppen på studieresa till Berlin.

Page 32: GBF-guiden 2013-2015

30

I oktober 2012 öppnades glasbranschens nya utbildningscentrum Glasskolan i Katrineholm. Till Glasskolan kommer merparten av föreningens utbildnings-verksamhet att koncentreras i fortsättningen. På Glasskolan finns utrustning och lokaler som är skräddarsydda för både teori och praktik. Skolan tar emot allt från lärlingar och nyanställda till erfarna glasmästare, konstinramare och dörrtillverkare. Här erbjuds kurser i det mesta som du som driver företag i glasbranschen kan ha nytta av.

Glasskolan- Branschens utbildningscentrum

Föreningen erbjuder

JinMo Aronsson - en av utbildningsledarna på Glasskolan i Katrineholm.

Page 33: GBF-guiden 2013-2015

31

YrkesprovEtt sätt att dokumentera sina kunskaper som blir allt populärare är att genomföra ett yrkesprov och därmed få ett Gesällbrev. Möjligheten att göra ett yrkesprov finns idag för yrkeskategorierna glasmästeri och konstinramning. Yrkesproven utförs på Glasskolan vid flera tillfällen över året.

För aktuella provdatum besök: gbf.se/kalender

Läs mer om yrkesprov och gesällbrevpå sida 76-77 i guiden.

Föreningen erbjuder

Varför ligger skolan i Katrineholm? Valet av Katrineholm för placering av Glasskolanär gjort utifrån tillgänglighet för så många av våra medlemsföretag som möjligt. Katrineholm ligger befolkningsmässigt skapligt centralt och har goda kommunikationer, inte minst för tåg-resenärer. En resa till Katrineholm tar cirka en timmefrån Stockholm samt två timmar från Göteborg ochtre från Malmö.

Även andra branschskolor har valt att förlägga sin utbildningsverksamhet i Katrineholm. Både plåt och vents utbildningscenter - PVF Teknikcentrum - och Installatörernas utbildningscenter - IUC - ligger här.

Läs mer om våra kurser i GBF-guiden på sida 78-79!

Frågor om

våra

kur

ser?

Kon

takta Joakim Länder - 08-453 90 69

Page 34: GBF-guiden 2013-2015

32

Föreningen erbjuder

Forskning och utveckling

En samarbetsgrupp med representanter från LTH, Uppsala universitet (Ångströmlaboratoriet), Glafo, Svensk Planglasförening, Glascentrum och Glasbranschföreningen träffas regelbundet för att främja samarbetet mellan forskning och utbildning. Gruppen arbetar också med att ta fram utbildnings-material för högskolan och ger stöd till doktorander inom glasområdet.

ClearSightGlasbranschföreningen är sedan ett par år delfinansiär till ett doktorandprojekt inom dimensionering av glaskonstruktioner på Lunds Tekniska Högskola. Forskningen på LTH har resulterat i ett glasberäkningsprogram, ClearSight, som förvaltas av Glasbranschföreningen och Svensk Planglasförening tillsammans. LTH kommer att fortsätta att utveckla programmet efter hand som forskningen går framåt.

Smart Housing SmålandGBF ger även finansiellt stöd och är delaktig i arbetet med forskningsprojektet ”Smart Housing Småland”. Ett projekt som med användaren i fokus skapar smart boende i hållbar miljö, med bas i glas och trä. Projektet har fått ett anslag från Vinnovas stora Vinnväxt-program, vilket innebär att projektet får ekonomiskt stöd i tio år.

Frågor om

fors

knin

g oc

h ut

veckling? Kontakta Karin Lindskog - 08-453 90 73

Det är forskning och utveckling som driver branschen framåt och det är därför viktigt för Glasbranschföreningen att vara engagerad i olika forskningsprojekt.

Page 35: GBF-guiden 2013-2015

33

Läs mer om forskning och utveckling på:gbf.se/om-gbf/forskning-och-utveckling

Page 36: GBF-guiden 2013-2015

Bilglas

Planglas

www.hantverksdata.se

Page 37: GBF-guiden 2013-2015

35

Att driva företag Bilglas

Planglas

www.hantverksdata.se

Så utvecklar du ditt företagDet är viktigt med god etikMiljöansvar för bra affärerFörsäkringarKollektivavtalsförsäkringar och pensionerGör ditt företag lönsamt med skräddarsytt kalkylprogramJuridisk information ROT-avdragetEntreprenadindex Du återvinner väl glaset?

3637394042

4748525354

Page 38: GBF-guiden 2013-2015

36

Att vara företagare innebär ofta stora utmaningar. Samtidigt som det kan vara världens roligaste arbete kan det också innebära en vardag full av förpliktelser.

Det är företagarens uppgift att se till att företaget är lönsamt och utvecklingsbart. Förändringsarbete kräver både tid och uthållighet, men det är en nödvändighet för att kunna möta framtidens krav.

Att driva företag

Så utvecklar du ditt företag

Ett lönsamt företag kännetecknas ofta av:

• entydligaffärsidé

• ordning och reda i ekonomin

och mot kund

• attkundensättsifokus

• ettledarskapsomutvecklar

medarbetare och involverar

dem i företagets utveckling

Page 39: GBF-guiden 2013-2015

37

Det är viktigt med god etik

Medlemskap i Glasbranschföreningen ska utgöra garanti för kvalitet och seriöst företagande. Ett professionellt agerande lönar dig!

Kom i tidKom alltid i tid till kunden/arbetsplatsen. Om du är mer än tio minuter försenad se alltid till att ringa upp den du ska träffa.

Ha professionell klädsel och utrustningDu och ditt företag bedöms inte bara utifrån det arbete som utförs utan också efter klädsel och uppförande. Se till att ha rena, snygga och ändamålsenliga arbetskläder.

Var rak och ärligFör att bibehålla nöjda kunder måste du alltid vara rak och ärlig. Lova aldrig mer än du kan hålla. Det är bättre att överleverera, något som kan ge trogna kunder.

Ha förståelse för andra generationer och kulturer Företagare gör dagligen affärer med människor från andra generationer och kulturer. Du skaffar dig en stor affärsfördel genom att ha ett öppet sinne och förståelse. Ta hand om dina anställdaEn god arbetsmiljö minimerar olyckor och sjukfrånvaro. Se till att dina anställda får möjlighet till utveckling i sitt arbete, förslagsvis genom fortbildning.

Att driva företag

Page 40: GBF-guiden 2013-2015

38

Vill du beställa materialet till FR2000?Skicka ett mejl till [email protected] med uppgifter om leverans- och faktureringsadress.

Page 41: GBF-guiden 2013-2015

39

Det finns mycket att vinna på att vara miljömedveten. I företa-gens ständiga förbättringsarbete finns begrepp som kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Alla tre är värdefulla för att säkerställa ditt företags lönsamhet!

Omvärlden, kunderna och medarbetare förväntar sig ordning och reda. Inget slarv får ske avseende miljön och varje företag måste kunna visa upp dokumentation över hur man arbetar med att kvalitetssäkra sin verksamhet samt minimerar sin miljöpåverkan. Företag med en tydlig miljöprofil har dessutom lättare att få nya kunder och du kan sänka dina energikostnader genom att vara miljömedveten.

Skaffa FR2000!FR2000 är ett verksamhetssystem som integrerar kvalitets-, miljö- och arbets-miljöfrågor. Verksamhetssystemet har en branschanpassning för glas som består av ett par hundra olika rutiner och blanketter för det moderna glasföretaget. Dessa finns samlade på en CD-skiva som du beställer från föreningens kansli för 2 000 kr. Använd de dokument som är lämpliga i ditt arbete och anpassa innehållet så att de speglar ditt företags verksamhet.

Av Glasbranschföreningens medlemmar använder 150 företag materialet och cirka tio stycken är certifierade. FR2000 bygger på kraven ISO 9001 och ISO 14001 samt Arbetsmiljöverkets krav för systematiskt arbetsmiljöarbete.

Vinn offentliga upphandlingarFör att ditt företag ska kunna vara med i striden om offentliga upphandlingar är det ofta en fördel att du har en kvalitets- och miljöcertifiering. Det blir mer och mer vanligt att det finns krav på detta i upphandlingarna.

Miljöansvar för bra affärer

Att driva företag

Page 42: GBF-guiden 2013-2015

40

Försäkringar kan vara en djungel. Det finns många alternativ, de innehåller flera försäkringsmoment och inte minst avtalsvillkor, vilka man oftast inte ser förrän skadan är skedd!

Här är en prioriteringslista för hur du som företagare bör tänka angående försäkringar, för att sedan göra ditt och företagets egna val:

Försäkringar – Skydd om olyckan är framme

Att driva företag

1. Tänk på dig självTecknaolycksfallsförsäkring,pensionsförsäkring,avbrottsförsäkring, kompanjonsförsäkring och hem- och livförsäkring.

2. Tänk på dina medarbetare Teckna olycksfallsförsäkring, pensionsförsäkringar, ansvarsförsäkring och reseförsäkring.

3. Tänk på ditt företag Tecknafastighetsförsäkring,företags-ochansvarsförsäkringsamt reseförsäkring.

Vi tillhandahåller följande försäkringar åt våra medlemmar:• Företagsförsäkring• Liv- och olycksfallsförsäkring• Sjukförsäkring• Intäkts/Avbrottsförsäkring

Läs mer om våra försäkringar på: gbf.se/medlem/allmant/forsakringar

Page 43: GBF-guiden 2013-2015

41

Information till dig som har anställdaDe anställda har genom det allmänna socialförsäkringssystemet och via glasbranschens kollektivavtal en god trygghet genom ett skydd i form av ett pensions- och försäkringspaket. I våra kollektivavtal finns mer information om de lagstadgade och kollektivavtalsbundna försäkringarna förtydligade. Det är FORA (fora.se) som har hand om Glasmästeriavtalets försäkringar och Collectum (collectum.se) som har hand om Tjänstemannaavtalets. Se till att du anmäler dina medarbetare dit så fort det sker någon förändring på företaget.

Genom att vara medlem hos oss blir premierna något lägre samtidigt som du har möjlighet att få rådgivning och konkret vägledning av FORA och Collectum i olika arbetsrättsliga försäkringsfrågor.

Att driva företag

Frågor om

våra

förs

äkrin

gar?

Kontakta Anne Sahlgren - 08-453 90 75GBFs medlemsförsäkringGlasbranschföreningen erbjuder sina medlemmar en mycket förmånlig och heltäckande försäkrings-lösning som är specialanpassad för glasbranschen.

Kontakta våra försäkringsrådgivareVåra försäkringsrådgivare hjälper dig gärna att gå igenom alla områden för att säkerställa att du får ett heltäckande skydd. Besök: http://gbf.sakraaffinity.se eller kontakta Martina Henriksson på [email protected] eller 070 109 80 07.

Föreningen ser kontinuerligt över försäkringen för att säkerställa att medlemmarnas olika behov tillgodoses. Ta reda på hur mycket du kan spara med medlemsförsäkringen!

Försäkringslösningen omfattar företaget, fordon, fastighet, personskydd och fullgörande.

Page 44: GBF-guiden 2013-2015

42

Inom ramen för kollektivavtalen i glasbranschen finns regler för vilka försäkringar och tjänstepensioner de anställda ska ha.

Försäkringarna och pensionerna skiftar beroende på vilket kollektivavtal den anställde går under. Arbetsgivaren gör själv en försäkringsanmälan till berörda försäkringsbolag.

Försäkringar för arbetareDe försäkringar och pensionslösningar som ska tecknas för arbetare är följande:

Det är FORA försäkringscentral AB som administrerar pensionen och försäkringarna för de medarbetare som går under Glasmästeriavtalet, se fora.se.

Kollektivavtalsförsäkringar och pensioner

Att driva företag

• Avtalspension SAF-LO, för arbetare som fyllt 25 år.

• Tjänstegrupplivförsäkring (TGL),enlivförsäkringsomgerersättningtillefterlevandeomdenförsäkradeavlider.

• Avtalsgruppsjukförsäkring (AGS),kangedenanställdeersättningpådelavinkomstbortfalletvidsjukfrånvaro.

• Avgångsbidragsförsäkring (AGB),enkontantersättningsombetalasenligt vissa villkor om den anställde måste sägas upp.

• Omställningsförsäkring,ettindividuelltstödsomskahjälpatillatthittanyttarbeteellerutbildningfördenanställdeomföretagetmåstesägaupppågrundavtillexempelarbetsbrist.

• Trygghetsförsäkring (TFA), ger den anställde ekonomisk hjälp för ska-dor som uppkommer i arbetet. Det kan exempelvis vara olycksfall under arbetstidellersjukdomsomuppkommerpågrundavarbetet.

Page 45: GBF-guiden 2013-2015

BARA ETT TRYCK PÅ KNAPPENDet är allt som behövs för att öppna våra eldrivna skjutluckor – oberoende av storlek och användningsområde.

Våra eldrivna skjutluckor tillverkas efter varje enskild kunds specifika och unika behov. Vårt senaste styrsystem är helt mjukvarustyrt och ger bättre möjligheter än någonsin att anpassa skjutluckans funktioner så att användaren blir riktigt nöjd.

Läs mer på vår hemsida www.svalson.com

Svalson AB · Tel: 0911-667 25 Box 584 · 943 28 Öjebynwww.svalson.com · [email protected]

Page 46: GBF-guiden 2013-2015

44

Page 47: GBF-guiden 2013-2015

45

Försäkringar för tjänstemänFör tjänstemännen är det något annorlunda pensions- och försäkringsavtal som gäller:

Försäkringarna ITP och TGL (Alectas) tecknas hos Collectum AB. TGL kan även tecknas hos något av försäkringsbolagen: Bliwa, Folksam, Länsförsäkringar, Movestic, Salusansvar, SEB Trygg Liv fond, Skandia samt IKANO (den sistnämnda kan tecknas från och med 1 april 2011). TFA och TRS tecknas hos FORA.

Observera att det är viktigt att företaget har rätt pensionslösningar, annars kan det i framtiden bli dubbla inbetalningar, vilka måste betalas i efterskott för den tid de anställda har varit felförsäkrade.

Medlemmar får rådgivning Genom att vara medlem i Glasbranschföreningen har du som företagare möjlighet till rådgivning vad gäller avtalsförsäkringar. Du har även lägre avgifter än en icke medlem.

Att driva företag

• ITP 1,tilläggspensionförtjänstemänföddaår1979ochsenare.Dentillämpasävenförallatjänstemänoavsettålderivissaföretagsomgodkäntsavdencentralafackligaorganisationen.ITP1kanäventillämpasförtjänstemänmedårslönhögreäntioinkomstbasbelopp,oberoendeavålder,efterenskildöverenskommelse.

• ITP 2,tilläggspensionförtjänstemänföddaår1978ochtidigare.

• TFA, (se ovan för arbetare)

• TGL, (se ovan för arbetare)

• TRS Trygghetsrådet.Trygghetsrådetsuppgiftärattunderlättaförföretagoch anställda när uppsägningar måste ske på grund av arbetsbrist.

Page 48: GBF-guiden 2013-2015

46

Att driva företag

Frågor om

kalk

ylpr

ogra

mmet? Kontakta Marie Boberg - 08-453 90 76

Du hittar kalkylprogrammet på:gbf.se/medlem/allmant

Page 49: GBF-guiden 2013-2015

47

Gör ditt företag lönsamt medskräddarsytt kalkylprogam

Ekonomiska beslut i ett företag gäller ofta lönsamhet och finan-siering. En viktig del i detta är kalkylering. Vi erbjuder dig två kostnadsfria kalkylprogram; ett för Timkostnadskalkyler och ett för Material- och Reparationsglasningskalkyler.

En kalkyl består ofta av en erfarenhetsmässig prisnivå för en tjänst och/eller ett material. Du bör regelbundet kontrollera och uppdatera dina kalkyler. Dessutom är det bra att använda sig av olika nyckeltal för att få fram rätt underlag till verksamhetsstyrning och prissättning. Exempel på sådana nyckeltal är Avkastning på eget kapital, Soliditet och Skuldsättningsgrad. Viktiga nyckeltal är också debiterbarhet, timpris och sjukfrånvaro.

För att underlätta kalkyleringen för våra medlemmar har Glasbranschföreningen tagit fram kostnadsfria kalkylhjälpmedel som du hittar på vår hemsida. Där finns också instruktioner för hur du använder programmen.

Genom att använda timkostnadskalkylen har du ett bra verktyg för att räkna fram timpris baserat på företagets resultaträkning, organisation samt material- och lönekostnader. Du kan effektivt använda verktyget för att få förståelse för hur materialpåslagen påverkar timpriset och för att testa olika alternativ.

Materialkostnaden för glas beräknas utifrån alla de kostnader du har; från inköp till leverans till kund. Material- och reparationsglasningskalkylen kan också räkna fram slutpris till kund med hjälp av det timpris du har för arbetskostnad. Timkostnaden räknar du bäst fram via timkostnadskalkylen.

Att driva företag

Page 50: GBF-guiden 2013-2015

48

Glasbranschföreningen tillhandahåller alla er medlemmar värde-fulla insatser inom entreprenadjuridik och konsumenträtt. Du som är medlem har rätt till kostnadsfri juridisk rådgivning av föreningens jurist. Vi har även samarbetsavtal med advokat-byråer som är specialiserade inom dessa områden.

För dig som är företagare finns det mycket att tänka på, inte minst inom det juridiska området. Lagstiftning och regler förändras hela tiden, då är det bra att ha någon som håller dig uppdaterad!

Juridiska mallar och blanketterPå medlemssidorna på gbf.se har du tillgång till allmän juridisk information samt ett stort antal juridiska blanketter och mallar, som många gånger kan vara till ovärderlig hjälp.

Juridisk information till dig som har anställdaLäs mer om juridisk rådgivning för dig som har anställda i avsnittet Arbetsgivare på s. 60-61.

Juridisk information

Att driva företag

Behöver du juridisk rådgivning?Ring 08-453 90 70.

Page 51: GBF-guiden 2013-2015

49

Att arbeta med privatpersoner ställer speciella krav på dig som företagare eftersom varje kund är unik och förutsättningarna skiljer sig från en gång till annan.

I Sverige har vi en specifik lagstiftning som tar sikte på relationen mellan företag och konsument, denna lagstiftning benämns ofta konsumenträtt. Bestämmelserna reglerar bland annat vad som gäller angående prissättning, skyldighet att avråda och tilläggsarbeten. Det framgår också vad som händer om arbetet tar längre tid än vad som är avtalat och vad du gör om det har blivit fel och kunden inte är nöjd.

Glasmästarnas GarantifondSom medlem i Glasbranschföreningen är du ansluten till Glasmästarnas Garantifond. Denna lämnar en kollektiv garanti för arbete utfört till konsument. Genom Garanti-fonden kan du ge kunden en försäkran om ett professionellt utfört arbete.

Konsumenträtt

Att driva företag

Page 52: GBF-guiden 2013-2015

50

Att driva företag

Många glasföretag utför jobb på entreprenad, vilket föranleder en del frågor och funderingar. Byggandets rättsliga förutsättningar bygger på avtalsrelationerna mellan beställare och entreprenör, vilka ofta är omfattande och komplexa.

Genom Glasbranschföreningen kan du som medlem få allmän avtalsrådgivning, men även möjlighet att nyttja specialiserade entreprenadrättsjurister hos en advokatbyrå som vi har förmånligt samarbetsavtal med.

Kurser i entreprenadjuridikFöreningen erbjuder kontinuerligt kurser inom entreprenadjuridik, där ledande entreprenadrättsjurister brukar vara kursledare. Kom ihåg att det finns mycket att vinna på att ha god kunskap om aktuella regler, med en bra kompetens är det lättare att gå ut som vinnare vid anbudsförfarandet!

Mer information om vår kursverksamhet hittar du på 78-79 samt på: gbf.se/kalender

Mallar och blanketterPå vår hemsida hittar du balnd annat följande blanketter: • Bekräftelse av muntligen beställt ÄTA-arbete• Begäran om tidsförlängning• Anmälan om förändring av lämnat á-pris• UE-avtal för egna underkonsulter• Glas 2005• Checklista anbudsgivning

Entreprenadjuridik

Mer juridisk information finns på:gbf.se/medlem/allmant

Page 53: GBF-guiden 2013-2015

51

Mer information finns på www.gbf.se/medlemHar du frågor om konsumenträtt?Ring föreningens jurist Erik Haara på 08-453 90 74 eller skicka ett mejl till [email protected] OEM AB

Tel. 031-704 40 00 www.assaoem.seASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

ASSA OEM är totalleverantör av lås och beslag till dörr-, fönster- och skåpindustrin. Vi löser era behov av produkter med välutvecklad funktionalitet, hög säkerhet och snygg design.

FunktionSäkerhet

Design

Page 54: GBF-guiden 2013-2015

52

Att driva företag

ROT-avdraget

ROT-avdraget (Reparation, Ombyggnad, Tillbyggnad) har funnits vid olika perioder och är nu infört på obestämd tid.

ROT-avdraget minskar svartjobben inom byggsektorn och bidrar till en sundare konkurrens och trygga förhållanden för dem som jobbar i företagen. Dessutom ger det en positiv skatteeffekt till staten. Det har konstaterats att varje krona som betalas ut i ROT-avdrag kommer åter i minst samma omfattning i skatt från vitt arbete!

Glasbranschföreningen fortsätter att upplysa både beslutsfattare och allmänhet om alla de positiva effekter ROT-avdraget medför för branschen. Vi gör vårt yttersta för att vi även i framtiden ska ha ett ROT-avdrag. Vi fortsätter även med kampanjer i skolorna för att få tillstånd en attitydförändring mot att arbeta svart. Ingen ska missa fördelarna med att svarta jobb byts mot vita!

Mer information om ROT-avdraget hittar du på:gbf.se/medlem/allmant/regler-och-foreskrifter

Idag finns det en mobilapplikation, framtagen av vår systerorganisation EIO, för dig som vill räkna ut vilket ROT-avdrag du kan få. Appen laddas hem gratis via App Store för iPhoneanvändare och Google Play om du har en Androidmobil.

Page 55: GBF-guiden 2013-2015

53

Entreprenadindex – Stöd för fakturering

Inom byggområdet brukar man vanligtvis använda Entreprenad- index H84 för att kostnadsreglera byggentreprenader.

Det är Statistiska Centralbyrån (SCB) och Sveriges Byggindustrier som står bakom detta index. För några år sedan moderniserades glasbegreppen mot modernare produkter och år 2010 gjorde man en översyn av balansen mellan arbete och material i indexet. Läs mer på: byggindex.scb.se Glasbranschföreningen har gjort en sammanställning av Entreprenadindex H84 som du hittar på medlemssidorna på vår webbplats. Där hittar du även en instruktion över hur du räknar med index. Besök: gbf.se/medlem/allmant/regler-och-foreskrifter

Att driva företag

Page 56: GBF-guiden 2013-2015

54

Du återvinner väl glaset?

Merparten av det glas som återvinns av Glasbranschföreningens medlemsföretag förädlas till isoleringsmaterial. I framtiden är det även möjligt att återvunnet glas kan komma till användning inom solcellsindustrin. Föreningens mål är att alla medlemsföretag ska återvinna planglas, bilglas och miljöfarliga material på ett så miljövänligt sätt som möjligt.

Visa kunden att du tar ansvarKunden ska alltid känna sig säker på att glaset tas om hand på ett bra och miljö-medvetet sätt. Det kan du lova dina kunder om du går med i vårt återvinningssystem, där en omfattande miljörapport visar att återvinningen sker på bästa möjliga sätt för vår miljö. Att ta sitt miljöansvar är viktigt, inte bara för att kommande generationer har rätt till en ren miljö, utan även för branschens rykte. Glasbranschföreningen ser det därför som en självklarhet att vara medlem i byggbranschens Kretsloppsråd.

Den utredande miljörapporten hittar du på:gbf.se/om-gbf/atervinning

Läs mer om Kretsloppsrådet på:kretsloppsradet.com

Att driva företag

Frågor om

åte

rvin

ning

en?

Kontakta Maria Gärdlund - 08-453 90 77

Glas är ett miljövänligt material som kan återvinnas helt och hållet. Det sker antingen genom att glaset blir till nytt glas eller används till exempelvis isoleringsmaterial.

Page 57: GBF-guiden 2013-2015

55

Skapa rum med tranSparenS och flexibilitet—

Hotellgästerna når lobbyn genom en glaskub, vilken är försedd med DORMAs automatik, glas- och nödutrymningsbeslag.

www.dorma.se

DORMA_GBF_2013_150x190_2.indd 1 2013-02-28 10:14:10

Page 58: GBF-guiden 2013-2015

LILLA GLASKALEnDERnG L A S B R A n S C H F Ö R E n I n G E n

13

12 cm

Lilla Glaskalendern är här!Lilla Glaskalendern är en praktisk handbok i det dagliga arbetet och dokumentation till Glasbranschföreningens grundutbildningar med kunskaper som alla i branschen ska ha kännedom om.

Beställ på:www.gbf.se/medlem/allmant/webbshop

Pris 45 kr/st exklusive moms, men inklusive frakt.

Page 59: GBF-guiden 2013-2015

Arbetsgivare

Kollektivavtal och förhandlingarArbetsrättArbetsmiljö och ”det goda företaget”

596162

57

Page 60: GBF-guiden 2013-2015

58

ArbetsgivareArbetsgivare

Mer information om våra avtal hittar du på: gbf.se/medlem/arbetsgivare

Page 61: GBF-guiden 2013-2015

59

Arbetsgivare

Glasbranschföreningen sluter avtal, så kallade kollektivavtal, med de fackliga organisationerna rörande exempelvis löner, allmänna anställningsvillkor och avtalsförsäkringar. Kollektiv-avtalen ger möjligheter till företagsanpassade regler och arbetsfred.

Du som är medlem hos oss behöver inte ägna en massa tid åt förhandlingar med de fackliga organisationerna, eftersom vi tillvaratar dina intressen genom att förhandla fram branschaktuella villkor, genom kollektivavtalen. Men kom ihåg att du som medlem har möjlighet att påverka och förnya avtalen som förhandlas fram med jämna mellanrum – samt att du alltid har möjlighet att få snabba svar på frågor kring kollektivavtalen från oss.

Ibland uppkommer svåra situationer och stridigheter. Då är det bra att ha någon vid sin sida. Glasbranschföreningen ger dig råd och stöd för att undvika regelrätta tvister. Blir det trots allt en tvist har du som företagare möjlighet att få kontinuerlig support av en jurist som finns till hands för vägledning och alternativt medverkar vid förhandlingen. Går det inte att lösa ut tvisten genom lokala förhandlingar kan föreningen i en central förhandling tillgodose medlemsföretagets krav.

Glasbranschföreningen tecknar följande kollektivavtal:

Glasmästeriavtalet - tecknas med Byggnads

Tjänstemannaavtalet - tecknas med Unionen, Sveriges Ingenjörer och Ledarna

Hängavtal - Detaljhandelsavtalet - tecknas med Handels

Kollektivavtal och förhandlingar

Arbetsgivare

Page 62: GBF-guiden 2013-2015

60

Arbetsgivare

Arbetsgivarnytt är ett nyhetsbrev som vi skickar till alla medlems-företag som har anställda. Du hittar arkiverade utskick på: gbf.se/medlem/arbetsgivare

Page 63: GBF-guiden 2013-2015

61

Vad ska du som företagare tänka på vid nyanställningar, lönesättningar eller uppsägningar?

I Sverige regleras förhållandet mellan företaget och den anställde i stor grad av överenskommelser mellan arbetsgivarorganisationer och fackliga organisationer, den så kallade svenska modellen. Dessa överenskommelser sker genom kollektiv-avtal. Utöver kollektivavtalen finns en mängd olika lagar som exempelvis reglerar arbetstid, semestrar, anställningsskydd och medbestämmande.

De aktuella bestämmelser som reglerar förhållandet mellan företag och anställd brukar benämnas som det arbetsrättsliga området. Dessa regleringar är en väldigt viktig del i en företagares vardag samtidigt som det är ett juridiskt område i ständig förändring. Du som är medlem kan vända dig till Glasbranschföreningen för att diskutera och få kostnadsfri juridisk rådgivning. Vi anordnar även vid behov arbetsrättsliga utbildningar och informerar kontinuerligt vid viktiga förändringar i lagstiftningen. Juridisk rådgivning?Ring föreningens jurist på 08-453 90 70. Aktuellt kusrutbud finns på: gbf.se/kalender.

Mallar och blanketterNågra av de blanketter vi tillhandahåller inom det arbetsrättsliga området är:

• Anställningsavtal för både arbetare och tjänstemän• Förslag på personalpolicy, vilken kan biläggas anställningsavtalet• Uppsägningsbesked på grund av arbetsbrist eller personliga skäl

Duhittarvåramallarochblanketterpå:gbf.se/medlem/allmant

Arbetsrätt - Rådgivning i arbetsgivarfrågor

Arbetsgivare

Page 64: GBF-guiden 2013-2015

62

Att arbetsmiljölagen styr över arbetsmiljöarbetet är känt men arbetsmiljö är mer än lagstiftning. Alla medarbetare ska veta sitt ansvar men även känna till sina rättigheter i företaget.

Ömsesidig respekt, förståelse för olikheter och en god fysisk miljö kännetecknar en bra arbetsplats. ”Det goda företaget” har allt detta samt är förutseende och arbetar med ett planerat arbetsmiljöarbete.

Systematiskt Arbetsmiljöarbete (SAM) är ett mycket bra verktyg för att säkerställa en god och säker arbetsmiljö i ditt företag. I Glasbranschföreningens SAM-pärm, som alla medlemsföretag får, finns lathundar och råd till hur man blir ”det goda företaget”. SAM-pärmen har du som medlem alltså redan tillgång till. Du hittar även information om arbetsmiljö på medlemssidorna på vår hemsida: gbf.se/medelm/arbetsgivare

Krav på arbetsmiljöutbildade medarbetareBas-P, Bas-U och Bas-E

Idag finns det krav på att företag som arbetar åt andra företag eller privatpersoner ska ha arbetsmiljöutbildad personal. Främst innebär detta att byggarbetsmiljösamordnare för utförande (BAS-U) ska finnas, men ibland krävs även behörig byggarbetsmiljösamordnare för planering och projektering (BAS-P). Krav på Byggarbetsmiljösamordnare gäller även för konsumententreprenader, (BAS-E). Det innebär att i princip alla företag måste skaffa sig kompetensen för Byggarbetsmiljösamordning.

Glasbranschföreningen och Målaremästarna erbjuder endagskurser för Byggarbetsmiljösamordnare i samverkan med Sveriges Byggindustriers Entreprenörskola. Du bokar kursen på: http://eskolan.bygg.org/

Arbetsmiljö och ”det goda företaget”

ArbetsgivareArbetsgivare

Page 65: GBF-guiden 2013-2015

63

Arbetsgivare

Frågor om arbetsmiljöarbete?Ring 08-453 90 70. Mer information finns också på: gbf.se/medelm/arbetsgivare

Arbetsgivare

Interaktiv kurs i arbetsmiljöArbetsmiljöverket har tagit fram en interaktiv grundkurs till systematiskt arbetsmiljöarbete - du hittar den på:av.se/webbutbildningar

GBFs mikroutbildning i ArbetsmiljöTrots att utbildning är viktigt har man ibland inte möjlighet att åka i väg på kurs en hel dag. GBFs mikroutbildningar är framtagna för att du på ett effektivt sätt ska kunna utbilda dig på företaget -individuellt eller i grupp.

Kursen i Arbetsmiljö är specialanpassad för glasföretaget och handlar både om miljön på verkstaden och ute på arbetsplatsen. Kursen är gratis att ladda hem för medlemmar. Tanken är att kursen ska hållas internt på företaget och den tar ett par timmar att genomföra. I materialet finns även praktiska hjälpmedel som till exempel blanketter för risk-analys och tips om hur man förbättrar sin arbetsmiljö.

Du hittar alla våra mikroutbildningar på: gbf.se/medlem/allmant/utbildning/kurser

OBS! GRATIS!

Page 66: GBF-guiden 2013-2015

64

Page 67: GBF-guiden 2013-2015

65

Auktorisation

AuktorisationMTK-auktorisationAuktoriserat BilglasmästeriCertifierad Konstinramare

67676869

Page 68: GBF-guiden 2013-2015

66

Mer information finns på www.glascentrum-mtk.seVill du komma i kontakt med någon på kansliet?Ring per Sjöhult, VD, på 08-453 90 72 eller mejla till [email protected]

Page 69: GBF-guiden 2013-2015

67

Auktorisation

Auktorisation – En garanti för kvalitet

Glasbranschföreningen auktoriserar företag inom områdena glasmontage, bilglas och konstinramning. Vi erbjuder utbildning, vidareutbildning och tester för företag som vill auktorisera sig inom dessa områden.

Auktorisationen har mycket högt anseende hos såväl myndigheter som beställare och skapar därmed förtroende och goda affärsmöjligheter. Vi genomför fortlöpande kontroller och utbildning för att bevaka att auktorisationens krav upprätthålls av de auktoriserade företagen.

MTK-auktorisation – Rätt glas på rätt plats

För att kunna garantera beställare och konsumeter att utförda glas- och metallarbeten är uträttade på bästa sätt av kompetenta yrkespersoner, har Glasbranschföreningen MTK-auktorisationen. Det finns ett krav på att alla våra medlemmar ska ha och följa MTK-anvisningarna, men sedan är det upp till varje medlemsföretag att själva bestämma om de vill bli auktoriserade.

Kunderna blir för var dag mer uppmärksamma på behovet av att företagen kan garantera rätt utfört arbete och auktorisationen är ofta ett krav i upphandlingarna. I de flesta arkitekt- och konstruktionshandlingar hänvisas det till att arbetet ska utföras enligt MTK:s anvisningar. Ta det första steget till att bli ett auktoriserat företag redan idag!

Page 70: GBF-guiden 2013-2015

68

Auktorisation

Auktoriserat Bilglasmästeri Auktorisationen har samlat bilglasmästarna till en homogen grupp med hög kompetens. Den är oerhört värdefull för att möta omvärldens allt högre krav på bilglasverkstäderna.

De senaste åren har ökad konkurrens från konkurrenter och försäkringsbolag givit auktorisationen nya utmaningar. Vår inställning är att satsa på ännu starkare företag med högre kvalitetskrav. Målet är att befästa positionen som marknadsledande bilglasmästare!

Auktoriserade Bilglasmästerier ser genom utbildning, fortbildning och kontroller till att medlemmarna har den högsta kompetensen i bilglasarbete. Vi samarbetar med försäkringsbolagen, transportmyndigheter, bilprovning med flera och kan därigenom både påverka och förbättra möjligheterna för bilglasmästarnas marknad.

Ungefär 400 bilglasmästerier över hela landet är auktoriserade av Glasbransch-föreningen.

Vill du ansöka om att bli auktoriserad?För mer information om ansökningsförfarandet kontakta Maria Gärdlund på08-453 90 77 eller mejla till [email protected].

Läs om bilglasauktorisationen på: gbf.se/medlem/bilglas

Frågor om

Bilg

lasa

ukto

risati

onen? Kontakta Bernt Jonasson - 0702 02 02 48

Page 71: GBF-guiden 2013-2015

69

Certifierad Konstinramare I Glasbranschföreningen finns det ungefär 230 företag som arbetar med konstinramning och av dessa är närmare 70 företag Certifierade Konstinramare.

För kunden är ett certifierat företag en garanti för kvalitet. Genom utbildning, krav och kontroll av de certifierade företagen garanteras beställare och konsumenter att arbeten blir utförda på bästa sätt av yrkeskompetenta personer. En Certifierad Konstinramare arbetar professionellt med inramningar - det vill säga står för kunskap, kvalitet och kreativitet.

Följande krav måste uppfyllas för att bli Certifierad Konstinramare:

1. Man måste uppfylla de regler som generellt gäller för alla som ansöker om medlemskap i Glasbranschföreningen.

2. Det måste finnas en person på företaget som avklarat någon av nedanstående utbildningar:

- Kurser arrangerade av Certifierade Konstinramare (f.d RAMIA) under perioden 1997 - 2013. - Godkänd examen från KY-utbildning till konstinramare - Gesällbrev - Annan utbildning i konstinramaryrket3. Företaget måste lämna en företagsdeklaration till Glasbranschföreningen.

Vill du veta mer?Kontakta Inramningsgruppens projektledareAnne Sahlgren på 08-453 90 75 eller mejla [email protected]

Auktorisation

Page 72: GBF-guiden 2013-2015

70

Arbetsmiljö

Du hittar våra mikroutbildningar på:gbf.se/medlem/allmant/utbildning/kurser

Måttagning

Fönste

rrenove

ring

med

ener

giglasInte möjlighet

att åka på kurs

en hel dag?

GBFs mikroutbildningarär framtagna för att du på ett effektivt sättska kunna utbilda dig på företaget - individuellt eller i grupp.

OBS! UTBILDnInGARnA ÄR GRATIS!

Page 73: GBF-guiden 2013-2015

71

Utbildning

GrundutbildningObligatoriska lärlingsveckanLärlingscoachningYrkesprov och GesällbrevGlasbranschföreningens kursverksamhet

7274757779

Page 74: GBF-guiden 2013-2015

72

Utbildning

Glas som material går en ljus framtid till mötes och det kommer att behövas många nya medarbetare inom branschen de närms-ta åren. Det är därför mycket angeläget för Glasbranschfören-ingen att satsa stort på utbildning och rekrytering.

Grundläggande utbildning till glastekniker får man som traditionell lärling eller gymnasieelev om man läser glasteknik. Alla i grundutbildning ska registrera sig hos Lärlingsnämnden. Varje lärling/elev får en verktygslåda som innehåller de grundredskap han/hon behöver för sin utbildning samt skyddsutrustning. På vår hemsida finns mer information för företaget som har lärling eller elev och för gymnasieskolor med glasteknikerutbildning. Där finns också kurslitteratur att beställa.

Bli handledare! Att vara handledare för en lärling eller elev är en viktig uppgift som innebär ansvar men också ger stimulans. Det ställer krav på både yrkesskicklighet och pedagogik samt administrativ förmåga. För att underlätta för dig som är handledare har Glasmästeribranschens lärlingsnämnd tagit fram en handledarvägledning, som finns att ladda hem på medlemssidorna.

Grundutbildning– Lärlingsutbildning/Glastekniker

Mer information för gymnasieskolor finns på:gbf.se/utbildning/grundutbildning/for-skolorKursmaterial beställer du från vår webbshop

Page 75: GBF-guiden 2013-2015

73

Utbildning

Finns att ladda hem på: www.gbf.se/medlem/allmant/utbildning

Page 76: GBF-guiden 2013-2015

74

När en lärling har varit anställd i cirka sex månader genomförs en utbildningsvecka anordnad av Lärlingsnämnden. Syftet med lärlingsveckan är att ge en introduktion till de olika delområdena och teoriavsnitten i yrkesutbildningen.

Lärlingsveckan arrangeras två gånger per år och genomförs på Glasskolan i Katrineholm. Branschen bekostar utbildningen inklusive all lunch under veckan och företaget tar kostnaderna för resor, logi samt lön till lärlingen. Inbjudan till utbildningsveckan skickas till alla nyregistrerade lärlingar.

Obligatoriska lärlingsveckan

Utbildning

Page 77: GBF-guiden 2013-2015

75

Lärlingscoachning- Stöd med den teoretiska inlärningen

Glasbranschföreningen har utvecklat en kurs som ger stöd åt lärlingar med den teoretiska delen av yrkesutbild-ningen. Kursen består av fem delar som bygger på fem utbildningshäften.

Joakim Länder, ansvarig för lärlingsutbildning på Glasbranschföreningen, gör en individuell lärlingsplan för lärlingen och ser till att överenskommen kursplan hålls. Joakim rättar även övningsuppgifter och skrivningar över nätet samt samlar in underlag från de praktiska proven. Lärlingscoachning från Joakim bekostas av branschen och är således kostnadsfri för företag med lärlingar.

Utbildning

Frågor om

yrk

espr

ovet

? Ko

ntakta Joakim Länder - 08-453 90 69

Page 78: GBF-guiden 2013-2015

76

Utbildning

Du hittar instruktioner till de praktiska proven på:gbf.se/om-gbf/utbildning/grundutbildning/yrkesprovHär finns även aktuella provtillfällen och anmälningsblankett

Page 79: GBF-guiden 2013-2015

77

Efteravklaradgrundutbildningbörkompetensendokumenterasgenomettyrkesprov.EttgodkäntyrkesprovgeryrkesbevisvilketvisarattmanuppfyllerbranschenskravpåyrkeskunnandeochdetgerocksåmöjlighettillattansökaomGesällbrevhosSverigesHantverksråd.

Yrkesprovet bekostas av branschen och genomförs i regel två gånger per år på Glasskolan i Katrineholm, under två dagar. Provet består av sju olika pratiska prov och ett teoretiskt.

Så går det tillYrkesprovet inleds med 20 teorifrågor om det dagliga arbetet i en glasmästeri-verkstad som utgår från kurshäftena i glasmästeriteknik. De praktiska momenten består av tillskärning och montering av lamellglas med karosserilist i en traktorhytt.

En ändring i Yrkesprovet är att ramen för lamellrutan till traktorhytten numera är trekantig. Med olika radie i hörnorna blir tillskärning och montering lite mer avancerad. Moment två är tillskärning av ett halvcirkelformat urtag. Moment tre är nyglasning av kopplad träbåge (innerbågen är sparfals). Moment 4 är tillverkning och glasning av fast tilläggsfönster i aluminium. Moment fem är reparation avisolerruta i sidohängd träbåge. Moment sex montage av fast fönster med topp-försegling. Moment sju är glasning av invändigt träparti.

Du som har lärling - ansök om bidrag ur LärlingsfondenGlasbranschföreningens styrelse beslöt år 2007 att inrätta en lärlingsfond. Ur den kan medlemsföretag ansöka om max 25 000 kronor som ersättning för kostnader i samband med utbildning av lärling på företaget. För att kunna erhålla bidrag måste lärlingen ha genomfört godkänt yrkesprov och fått yrkesbevis inom sex månader från uppnådda lärlingstimmar. Ansökan ska göras senast sex månader efter genomfört yrkesprov. Läs mer på: gbf.se/medlem/allmant/utbildning/grundutbildning

Utbildning

Yrkesprov och Gesällbrev

Page 80: GBF-guiden 2013-2015

78

Utbildning

AKTUEllT

KURSUTBUd

pÅ GBF.SE

Ladda hem kurskatalogen på: gbf.se/utbildning/vidareutbildning

Page 81: GBF-guiden 2013-2015

79

Glasbranschföreningens kursverksamhetI vår kurskatalog hittar du det utbud av kurser föreningen erbju-der. Vissa kurser är öppna för allmänheten, medan andra endast erbjuds våra medlemmar.

På vår hemsida hittar du information om aktuellt kursutbud och kurstillfällen. Det är bra att känna till att antalet platser i varje kurs är begränsade, så se till att anmäla dig i god tid.

AnmälanFör att anmäla dig till någon av våra kurser fyller du i en anmälningsblankett och skickar den till oss. Anmälningsblanketten finner du på: gbf.se/utbildning/vidareutbildning. Du kan också kontakta Maria Gärdlund på 08-453 90 77 eller [email protected].

Frågor eller önskemål om våra kurser?Kontakta Karin Lindskog på 08-453 90 73 eller [email protected].

Utbildning

Glasbranschföreningen erbjuder främst kurser inom följande områden:• Bilglas • MTK• Planglas• Lås

• Juridik• Konstinramning• Företagande

Page 82: GBF-guiden 2013-2015

80

GBF FILM

gbf.se/media/filmer

Page 83: GBF-guiden 2013-2015

81

Kommunikation och lobbyarbete

KommunikationsmålLobbyarbeteTidningen GLASMedlemstidningen RUTANe-RUTANSociala nätverkVår webbplatsMässor och seminarierMarknadsföringsmaterial

828587888990919294

Page 84: GBF-guiden 2013-2015

82

Kommunikation och lobbyarbete

Kommunikationsmål- Vi för branschens talan

Glasbranschföreningens kommunikativa uppgift är att bygga broar och utnyttja kanaler för att skapa kontakter och nätverk. Det gäller såväl mellan medlemsföretag och konsumenter, somföreskrivare, beställare och beslutsfattare. Föreningen ska också informera om regler, krav och föreskrifter, produkter, trender, forskning och annan för medlemsföretagen intressant bransch-information.

Långsiktigt ska kommunikationsaktiviteterna bidra till att etablera och synliggöra Glasbranschföreningen som organisation samt medlemsföretagens betydelse för samhällsutvecklingen. I ett mer kortsiktigt perspektiv ska kommunikationsaktiviteterna medverka till att de årliga mål som fastställs i verksamhetsplanen uppfylls.

Vi delger våra budskap på såväl vår hemsida, i sociala medier, tidningar och nyhetsbrev som i pressreleaser, rapporter, trycksaker och personliga uppvaktningar. Föreningen deltar även på mässor och seminarier, både som utställare och föredragshållare.

Kom i kontakt med experterPå kansliet svarar vi gärna på medlemmars och konsumenters frågor och kan genom ett brett nätverk hjälpa dig att komma i kontakt med expertis i vitt skilda frågor som rör bilglas, planglas, fasadentreprenader och konstinramning.

Page 85: GBF-guiden 2013-2015

83

FÖRDELARNA MED INTEGRERADEPRODUKTIONSSTYRSYSTEM

Emmegi har utvecklat integrerade system som är kapabla att lösa nästan vilka produktionsproblem som helst, med början på materiallagring till bearbetningsprocesser utan att förlora kvalitet eller tillförlitlighet. Därför kan Emmegi offerera utrustning som inte lämnar några frågor obesvarade. Helautomatiska produktionslinjer, bearbetningscentra, kapmaskiner, fräs- och borrmaskiner, stansmaskiner, monteringslinjer, svetsning och hörnputsning för PVC fönster.Nu är allting möjligt med EMMEGI.

Bearbetningscenter MonteringslinjerDubbla Geringssågar Produktionslinjer

www.emmegi.seTel +46 381 143 80

Fax +46 381 61 12 [email protected]

Page 86: GBF-guiden 2013-2015

84

En unik möjlighet att träffa landets tongivande beslutsfattare, intresse-organsiationer och opinionsbildare ges på den årliga politikerveckan i Visby. på bild Erik Haara i samtal om glasets fantastiska egenskaper och möjligheter.

Page 87: GBF-guiden 2013-2015

85

Det är en styrka för en bransch att ha en gemensam organisa-tion. Vi kan informera och uppvakta beslutsfattare, myndigheter och allmänhet om fördelarna och vikten av att använda medlem-marnas kompetens, service och produkter.

Vi bedriver lobbyarbete i olika former: som enskild organisation, med hjälp av PR-byråer eller som en aktör i ett större nätverk. Det är av största vikt att vi fortsätter att bearbeta departement, myndigheter och beställare för att de ska förstå glasets enorma potential och fatta beslut som gagnar ditt företag.

Byggbranschen i samverkan (BBIS)Sedan 2007 är Glasbranschföreningen en av tolv organsiationer som arbetar tillsammans inom Byggbranschen i samverkan. Nätverket består av bransch- och arbetsgivarorganisationer samt fackförbund. Tillsammans driver vi bland annat programmet Krafttag mot svartarbete.

Vi vill skapa en byggsektor där företagen kan konkurrera på lika villkor och där kvalitet och utveckling står i centrum. De anställda ska ha säkra arbetsförhållanden. Branschens anseende ska stärkas för att attrahera framtida medarbetare. Oseriösa aktörer på alla nivåer och delar av branschen, såväl privatpersoner och anställda som företag, ska få svårt att agera inom sektorn.

Byggbranschen i samverkan består av följande organisationer:Sveriges Byggindustrier, Glasbranschföreningen, Elektriska Installatörsorganisationen, Maskinentreprenörerna, Målaremästarna, Plåtslagarnas riksförbund, VVS Företagen, Ledarna, Byggnads, SEKO, SEF och Måleriförbundet. Arbetet sker i nära samverkan med Skatteverket och Ekobrottsmyndigheten.

Lobbyarbete

Kommunikation och lobbyarbete

Page 88: GBF-guiden 2013-2015

86

Mer information om GLAS finns på:www.tidningenglas.se

Page 89: GBF-guiden 2013-2015

87

Tidningen GLAS

Branschtidningen GLAS har funnits sedan 1933 och är landets enda facktidskrift som kontinuerligt publicerarartiklar och reportage om glasbranschen.

Tidningen kommer ut fyra gånger om året och distribueras i cirka 5 500 ex som läses av arkitekter, fastighetsförvaltare, fastighetsägare, byggföretag, konsulter, kommuner och förstås av alla företag som är verksamma i branschen. Tidningen ska ge information om och inspiration till att öka användningen av glas i byggandet.

Tips och idéerÄr du intresserad av att medverka i vår tidning genom debattartiklar/inlägg ellerannatmaterial?Tvekainteatthöraavdigtillossmeddinaidéer!

Ta chansen att annonsera i GLAS!Information om aktuella annonspriser och årets utgivningsplan hittar du på:www.tidningenglas.se

Om du har frågor angående annonsering i tidningen kan du kontakta Mikael Ödesjö på 08-453 90 79 eller [email protected].

Kommunikation och lobbyarbete

Tips t

ill re

dakt

ören

? K

onta

kta Mikael Ödesjö - 08-453 90 79

Page 90: GBF-guiden 2013-2015

88

Medlemstidningen RUTAn

RUTAN är Glasbranschföreningens medlemstidning som ges ut fyra gånger om året till alla medlemsföretag.

I RUTAN kan du som medlem få goda råd inom bland annat områdena utbildning, juridik, ekonomi och allmänna branschfrågor samt hålla dig uppdaterad på det senaste inom bilglas, glas- och metallentreprenader, glasmästeri och konstinramning.

Tips, idéer och önskemålVi tar gärna emot förslag till innehåll i form av nyheter, objekt, produkter, be-fattningar mm. Är du intresserad av attmedverka i vår tidning genom insänd-are eller annat material? Hör gärna av digtillossmeddinatankarochidéer!

Vill du annonsera i RUTAn?Annonsering i RUTAN är endast möjligför medlemmar och associerade medlemmar i Glasbranschföreningen.

Vill du läsa RUTAn på webben?På medlemssidorna arkiverar vi tidigare nummer av RUTAN. Du hittar dem på:gbf.se/medlem/allmant/press-och-publikationer. Här hittar du också aktuell utgivningsplan.

Kontakta redaktören?Ring Mikael Ödesjö på 08-453 90 79 eller mejla till [email protected].

Kommunikation och lobbyarbete

Page 91: GBF-guiden 2013-2015

89

Kommunikation och lobbyarbete

e-RUTAn

Sju gånger per år skickar Glasbranschföreningen ut det elektro-niska nyhetsbrevet e-RUTAN till alla medlemsföretag. I e-RUTAN kan du läsa korta nyhetsnotiser om vad som händer i branschen och föreningen.

En del av länkarna i e-RUTAN går till våra medlemssidor. För att får tillgång till mate-rialet måste du vara inloggad som medlem. På medlemssidorna sparar vi även alla ut-gåvor av e-RUTAN.

Du hittar arkivet för e-RUTAn på: gbf.se/medlem/allmant/press-och-publikationer/e-rutan

Page 92: GBF-guiden 2013-2015

90

Sociala nätverk

Du som är medlem i Glasbranschföreningen hamnar naturligt i olika sociala nätverk genom att delta på exempelvis Glasda-garna, Kongressen, temadagar och seminarier, distriktsverk-samheter och Glastinget. Detta är tillfällen för medlemmar att träffas, utbyta erfarenheter och kunskaper samt umgås under trivsamma former.Mer information om våra aktiviteter hittar du i kalendariet på: gbf.se/kalender

Sociala medierInformation och kommunikation hittar snabbt nya vägar. Som branschorganisation är det självklart för oss att finnas med och utnyttja intresset och möjligheterna i sociala medier som Facebook, Twitter och Youtube.

Kommunikation och lobbyarbete

Page 93: GBF-guiden 2013-2015

91

Kommunikation och lobbyarbete

Vår webbplats

På gbf.se kan du som är medlem i föreningen hitta mängder av brainformation, blanketter och mallarsom verkligen kan underlätta i det dagliga arbetet. Du kan också läsa om händelser i branschen samt ta del av aktuellt kursutbud.

Logga inFör att logga in på Medlems-sidorna klickar du på fliken Medlem i huvudmenyn. Ange därefter dina inlogg-ningsuppgifter.

Syns du på gbf.se?Under rubriken Hitta företagpå vår hemsida finns allamedlemmar sökbara utifrånkriterierna ort och utbud.Detta är uppgifter som du själv fyller i på Medlemssidorna i rutan Anmäl och beställ. Om du inte har angett dina verksamhetsområden kommer du således inte att dyka upp i listan med valbara alternativ trots att du är verksam i området - så se till att du gör detta, gärna årligen.

Behöver du dina inloggingsuppgifter?Kontakta GBFs kansli på 08-453 90 70 eller mejla till [email protected]

Frågor om

hem

sidan

? K

ontakta Matilda Röjgård - 08-453 90 78

Page 94: GBF-guiden 2013-2015

92

Mässor och seminarierAtt vara ute och möta beställare, konsumenter och beslutsfat-tare är viktigt. Glasbranschföreningen närvarar därför på olika mässor och seminarier, både som utställare och föredragshållare samt deltagare och medarrangör.

nordbygg och GlasprisetGlasbranschföreningen är medarrangör för nordens största byggmässa - Nordbygg - som genomförs på Stockholmsmässan vartannat år. Om du besöker vår avdelning Glas & Metall på mässan kan du ta del av den senaste utvecklingen inom glas, profilsystem, beslag och andra produkter inom glas- och metallområdet.

I samband med Nordbygg delar vi ut Glaspriset. Det är Glasbranschföreningens utmärkelse till Sveriges bästa glasbyggnad. Priset delas ut till såväl arkitekt och fastighetsägare som till glas- och metallentreprenör.

Glaspriset ska premiera innovativa, funktionellaoch arkitektoniskt tilltalande glasbyggnader. Syftet är att visa på goda exempel och därigenom inspirera till ett ökat användande av glas- och fasadkonstruktioner.

Mer information om Glaspriset ochvem som har vunnit det finns på: gbf.se/vara-medlemmar/glas-och-metallentreprenad

Kommunikation och lobbyarbete

Glasbranschens största och mest besökta mässor

Glasstec, Düsseldorf

BAU, München

Vitrum, Milano

GPD Finland, Tammerfors

Nordbygg, Stockholm

Batimat, Paris

Page 95: GBF-guiden 2013-2015

93

Mer information om mässor och seminarier finns i tidningen GLAS och på www.gbf.se/kalender

Page 96: GBF-guiden 2013-2015

94

Marknadsföringsmaterial

Ta hand om din marknad och vårda dina kunder. Glasbransch-föreningen hjälper medlemsföretagen att bli bättre på mark-nadsföring. Förutom att vi tar fram PR- och marknadsförings-material arrangerar vi även seminarier och informationsträffar, där vikten av en aktiv och planerad marknadsföring presenteras.

Att kunna sitt yrke är en grundförutsättning för att kunna utföra sina uppdrag framgångsrikt. Men om inte kunderna, beställarna och beslutsfattarna vet att man finns och vad man kan räcker det ändå inte.

Framgångsrika företag lägger minst fem procent av omsättningen på marknadsföring. Tack vare dagens tillgängliga informationskanaler behöver inte marknadsföring vara vare sig dyrt eller svårt, men det kräver förståelse och engagemang.

Tips på några enkla marknadsföringsknep: • Använd kundregistret för utskick om erbjudanden och aktiviteter• Starta en facebooksida och bjud in dina vänner• Skapa en e-postsignatur med kort information om erbjudanden och aktiviteter • Synliggör ditt medlemskap i GBF, auktorisationer etc. • Lev ditt varumärke - tänk på att du och dina anställda är levande varumärken,

det är ni som bygger relationerna med kunder och återförsäljare.

Kommunikation och lobbyarbete

Beställ marknadsföringsmaterial från vår webbshopMycket av materialet är dessutom kostnadsfritt! Gå till: gbf.se/medlem/allmant/pr-marknadsforing

Page 97: GBF-guiden 2013-2015

95

Page 98: GBF-guiden 2013-2015

96

Page 99: GBF-guiden 2013-2015

97

Fakta om glas

Vad är glas?Så tillverkar vi glas idagGlastyper

98 99100

Page 100: GBF-guiden 2013-2015

98

Glas har funnits mycket länge, men det är först under de senaste 50 åren det har blivit rationellt och relativt billigt att tillverka glas.

Vad är glas?

Glas består av...Glas är ett fast material, men molekylstrukturen är helt oordnad. Detta gör att ljuset kan passera och vi kan se igenom det, något som gör glaset unikt i förhållande till andra material.

Modern forskning visar att dagsljuset spelar en betydligt viktigare roll för människans biologiska funktioner och välbefinnande än man tidigare trott. Samtidigt tillbringar människor allt större del av sin tid inomhus. Detta innebär att vi måste ställa högre krav på dagsljusnivån i våra byggnader.

Idag är det fullt möjligt att bygga med stora fönster och glasytor utan att få problem med till exempel värmeförluster, överskottsvärme, kallras och strålningsdrag.

Fakta om glas

... sand, soda och kalksten med små tillsatser av dolomit (kalciummagnesium-karbonat), fältspat (natriumaluminium silikat) och järnoxid samt luttringsmedel för att homogenisera glas-smältan. Glas betraktas vanligtvis som en oorga-nisk smältprodukt, som vid avsvalning blir hård och spröd utan att det kristalliseras.

*innehåll i vanligt planglas

Page 101: GBF-guiden 2013-2015

99

Så tillverkar vi glas idag - Floatprocessen

Tillverkningen av glas har sedan 1950-talet skett genom en så kallad floatprocess.

Blandningen av material matas kontinuerligt in i en smältugn. I slutet av smältugnen bildar glaset ett band som rinner ut på ett tennbad och formar ett ändlöst band. Tennytan är extremt plan vilket gör att glaset får en perfekt jämnhet. Glasbandet kyls långsamt ned till rumstemperatur. Bandet har då en enhetlig tjocklek – man kan välja tjockleken från 0,4 mm till 25 mm – med perfekt eldpolerade ytor. Elspiraler i taket i floatbadet värmer överytan så den blir helt plan.

Det kalla glaset skärs sedan i stora skivor för transport (6 × 3,21 m). Teoretiskt kan man få så stora glasrutor, men i praktiken begränsas storleken av vilka funktionskrav som ställs, den produktionsutrustning som finns och möjligheterna att hantera stora glas vid byggande och i förvaltning.

Fakta om glas

Page 102: GBF-guiden 2013-2015

100

Fakta om glas

Glastyper

Floatglas”Vanligt glas” till ”vanliga fönster” i olika tjocklekar, 4-12 mm.

Härdat glasHärdat glas har genom en speciell värmebehandling - uppvärmning till drygt 600 grader med åtföljande snabb avkylning - fått en kraftigt ökad tryckspänning i ytan och med motsvarande dragspänning i kärnan. Det är inte hårdare än vanligt glas och böjer lika lätt, det vill säga har samma elasticitet. Däremot har det upp mot fem gånger större drag- och böjstyrka än vanligt glas.

Laminerat glas - lamellglasLaminerat glas består av två eller flera glasskivor med tunn folie emellan. Produktstandarden för lamellglas är SS-EN 14449. Den vanligaste folien som används är PVB-folie. Under förhöjd temperatur och tryck “limmas” glasen ihop med folien. Laminerat glas är inte starkare än motsvarande totaltjocklek ohärdat glas, vid långvariga laster är det till och med svagare. Om laminerat glas spricker håller dock folien kvar glasbitarna, varvid risken för skärskador minimeras.

SäkerhetsglasVid minsta risk för personskada vid glasbräckage eller vid kontakt med glasytan, ska glaset utföras härdat eller laminerat. Där det krävs säkerhetsglas ska glaset uppfylla klassningen 1(C)2 (ej skydd mot fall) eller 2(B)2 enligt SS-EN 12600.

Värmeförstärkt glasVärmeförstärkt glas värms till samma temperatur som termiskt härdat glas, menavkylningen görs betydligt långsammare. På sådant sätt byggs inte lika stora tryckspänningar in i glaset. När ett värmeförstärkt glas brister, granulerar det inte utan upp- visar en brottbild som påminner om vanligt glas, med relativt stora glasskärvor. Värmeförstärkt glas uppfyller inte kraven för säkert brott och klassas därför inte som säkerhetsglas.

Page 103: GBF-guiden 2013-2015

101

Page 104: GBF-guiden 2013-2015

102

Lågemissionsglas - energiglasLågemissionsglas är belagda med ett metallskikt, som har låg reflektion i det energiintensiva synliga våglängdsområdet, men hög reflektion i det långvågiga området. Resultatet blir att den kortvågiga solenergin obehindrat kan passera fönsterglaset och värma upp rummet och inventarierna.

SolskyddsglasSolskyddsglas finns som två olika varianter. Det genomfärgade glasetsom verkar genom att absorbera solvärmen och den andra typen somhar en ytbeläggning som gör så att solljuset, värmen, reflekteras bort.

SkyddsglasSkyddsglas är till för att skydda person och egendom från yttre påverkan. Ett skyddsglas är alltid laminerat i två eller flera skikt. Folien är en PVB-folie i flera lager, eller gjutlaminat (uvekol-metod) i tjockare lager. Vanligtvis delar man in skyddsglas i tre klassgrupper: klass P1A-P5A mot vandalism, klass P6B-P8B mot inbrott och klass BR1-BR7 mot beskjutning.

Självrengörande glasEtt självrengörande glas är belagt med ett tunt skikt av titandioxid. Skiktet reagerar med solens UV-strålar och bryter ner organiska partiklar. Kvarvarande smuts sköljs sedan bort med hjälp av regnet.

BrandskyddsglasBrandskyddsglas är glas som förhindrar spridning av rök och eldflammor samt värmestrålning. Det finns idag många typer av brandglas, både laminerade, specialhärdade, keramiska glas, och glas med speciella tillsatser som väsentligt höjer temperaturen för när glaset börjar mjukna eller spricka.

TrådklarglasTrådklarglas innehåller metalltrådar som håller rutan på plats när den spricker.

Fakta om glas

Page 105: GBF-guiden 2013-2015

103

Ljudreducerande glas - bullerskyddsglasLjud och ljudisolering för fönster är komplext eftersom ett fönsters isoleringsför-måga beror på små detaljer såsom distansen mellan glasen, glasens tjocklek och ramkonstruktionen. Ytterligare en viktig faktor är hur man monterar fönstret i fasaden. Isolerrutor som är specialkonstruerade för ljuddämpning kan uppnåljudreduktionsvärde över 50 dB.

Blästrat glasBlästring av glas innebär att man sprutar blästersand med högt tryck mot glaset. På sådant sätt skapar man en matt yta. De ställen som inte ska bli matta skyddas med tejp, självhäftande folie eller schabloner. Beroende på vilket tryck och vilken sorts blästersand man använder blir det olika resultat. Ju finare sand desto lenare yta.

Etsat glasNär glaset etsas med en speciell syra blir det matt i ytan och liknar ett blästrat glas. Skillnaden är att etsat glas inte är svårt att göra rent från smuts eller fett. Ytan är sidenmatt. Etsat glas kan fås som både ofärgat och genomfärgat.

Ofärgat glasGlas med minimalt innehåll av järnoxid.

Speglar Spegelglas består av vanligt floatglas som har en flerskiktsbeläggning på baksidan med silver i botten för att skapa ett högreflekterande skikt, och däröver ett eller flera täckskikt för att skydda den fuktkänsliga silverbeläggningen. Tillverkningen sker i en ny miljövänlig process utan koppar och bly.

Dekorerat glas – printat/screentryckt glasDekorerat glas är glas som försetts med ett heltäckande färgskikt eller med ett tryckt mönster enligt kundens önskemål. De flesta arbetar med en metod att laminera in dekoren mellan glasen. Mönster, konstnäglig utsmyckning eller logotyper kan printas eller handmålas direkt på folien. Screentryckta glas beläggs på ena sidan med en eller flera färger i valfritt mönster genom screentryck och varpå de härdas.

Fakta om glas

Page 106: GBF-guiden 2013-2015
Page 107: GBF-guiden 2013-2015

105

Medlemsmatrikel

Medlemmar - A till ÖMedlemmar - DistriktAssocierade medlemmar - A till Ö

106 140 160

Page 108: GBF-guiden 2013-2015

106

Abax Dörrsystem AB HUDDINGE Abax Holding AB 08-746 06 50 [email protected] www.abax.se 665 6ABCGLASiKallhällAB JÄRFÄLLA BertilCarlqvist [email protected] 577 6AC Glas i Norr AB UMEÅ Lars Fredricsson 090-18 99 99 [email protected] www.acglas.se 2296 8AK Glas & Bygg AB VÄSTERVIK Peter Kling, Marcus Hansson 0490-197 51 [email protected] www.akglasobygg.se 3 2AK-Montage AB ESKILSTUNA Ari Karkkulainen 016-35 48 96 [email protected] 878 4AkvatintAB/Ramverket LIDINGÖ CamillaCederback-Hoffman 08-6113180 [email protected] www.ramverket.se2077 6Alab Aluminiumsystem AB TREHÖRNINGSJÖ Midway Holding AB 0662-51 21 04 [email protected] www.alab.com 778 8Alfaglas VÄSTERÅS Niklas Danielsen, Claes Rylander 021-13 36 80 [email protected] www.alfaglas.se 3006 7All-Glas AB NORRKÖPING Håkan Hertzman 011-10 06 00 [email protected] www.all-glas.se 616 4All-Glasmästarna Gävle AB GÄVLE Lennart Isberg 026-18 49 00 [email protected] www.samglas.se 10 7Allas Glasmästeri AB STOCKHOLM 08-32 27 11 [email protected] www.allasglas.se 7 6Allehanda Glas AB UPPSALA Joacim Flink 018-54 04 34 [email protected] www.allehandaglas.se 934 7Allglas & Claesing AB TÄBY Leif Jägholm, Jan Lindblom 08-758 71 70 [email protected] 606 6AlsénsGlasmästeriAB HUSKVARNA RydsGlasSverigeAB 036-132585 [email protected] www.alsensglas.se12 2AlsénsGlasmästeriAB JÖNKÖPING RydsGlasSverigeAB 036-132585 [email protected] 509 2Alufront AB SÄVEDALEN Thomas Harbom 031-26 22 10 [email protected] www.alufront.se 15 3Aluline Inglasningssystem AB HOFORS Bengt Westerberg 0290-852 00 [email protected] www.aluline.se 1729 7AnderssonsGlas SOLLEFTEÅ MattiasAndersson 0620-13330 [email protected] anderssons-glas.nu9198Anderssons Glas i Nyköping AB NYKÖPING Tomas Andersson 0155-211 11 [email protected] www.anderssonsglas.com 20 4Anderssons Glasmästeri AB VÄSTERVIK Håkan Andersson 0490-106 06 [email protected] www.anderssonsglas.se 677 2AppelqvistGlasAB NORRKÖPING JoakimAppelqvist 011-311333 [email protected] www.appelqvistglas.se1679 4ArnoldsGlasmästerioRamaffärAB VÄXJÖ IngridHjertberg 0470-24636 [email protected] www.arnolds.se28 2Askersunds Bil - Planglas AB ASKERSUND Teodor Gunnarsson 0583-122 60 [email protected] 33 5Augustssons´ Glasmästeri HB KUNGSBACKA Bo Augustsson 0300-129 58 [email protected] 307 3Axmans Glas i Motala AB MOTALA J-O Danielsson, L Karlsson, M Carlsson 0141-21 64 24 [email protected] www.axmansglas.com 760 4

BBagarmossens Glas AB JOHANNESHOV Tomas Larsson 08-39 09 90 [email protected] www.bagarmossensglas.se 718 6Bandhagens Glas o Ram BANDHAGEN Lennart Andersson 08-647 74 01 [email protected] www.bandhagensglas.se 40 6BBÄ Glasarna AB ÄNGELHOLM Elisabeth Seger/Christer Laursen 0431-804 10 [email protected] 769 1Beckers Glas AB ARBOGA Per-Axel Becker 0589-61 15 30 [email protected] www.beckersglas.se 41 7Bengtsfors Glasmästeri AB BENGTSFORS Jan-Erik Nolander 0531-102 30 [email protected] www.bengtsforsglasmasteri.se 42 3Berger’sGlasjourAB VÄNERSBORG UlricaSundénBerger 0521-35333 [email protected] www.glasjouren.net914 3Berglunds Glas-Larm AB SOLNA Tony Berglund 08-98 55 11 [email protected] www.berglundsglas.nu 45 6Berlings Glas AB HALMSTAD Anders Berling, Anders Holmberg 035-180 180 [email protected] www.berlings-glas.se 46 1Berts Glas AB STENUNGSUND 0303-77 11 66 [email protected] www.bertsglas.se 47 3BijoRamaffär ARVIKA CarinaEvrell 0570-10952 [email protected] www.bijo.se2163 5

Medelmsmatrikel A till Ö

AFöretag Ort Ägare Telefon E-post Hemsida Medl nr distr nr

Page 109: GBF-guiden 2013-2015

107

Abax Dörrsystem AB HUDDINGE Abax Holding AB 08-746 06 50 [email protected] www.abax.se 665 6ABCGLASiKallhällAB JÄRFÄLLA BertilCarlqvist [email protected] 577 6AC Glas i Norr AB UMEÅ Lars Fredricsson 090-18 99 99 [email protected] www.acglas.se 2296 8AK Glas & Bygg AB VÄSTERVIK Peter Kling, Marcus Hansson 0490-197 51 [email protected] www.akglasobygg.se 3 2AK-Montage AB ESKILSTUNA Ari Karkkulainen 016-35 48 96 [email protected] 878 4AkvatintAB/Ramverket LIDINGÖ CamillaCederback-Hoffman 08-6113180 [email protected] www.ramverket.se2077 6Alab Aluminiumsystem AB TREHÖRNINGSJÖ Midway Holding AB 0662-51 21 04 [email protected] www.alab.com 778 8Alfaglas VÄSTERÅS Niklas Danielsen, Claes Rylander 021-13 36 80 [email protected] www.alfaglas.se 3006 7All-Glas AB NORRKÖPING Håkan Hertzman 011-10 06 00 [email protected] www.all-glas.se 616 4All-Glasmästarna Gävle AB GÄVLE Lennart Isberg 026-18 49 00 [email protected] www.samglas.se 10 7Allas Glasmästeri AB STOCKHOLM 08-32 27 11 [email protected] www.allasglas.se 7 6Allehanda Glas AB UPPSALA Joacim Flink 018-54 04 34 [email protected] www.allehandaglas.se 934 7Allglas & Claesing AB TÄBY Leif Jägholm, Jan Lindblom 08-758 71 70 [email protected] 606 6AlsénsGlasmästeriAB HUSKVARNA RydsGlasSverigeAB 036-132585 [email protected] www.alsensglas.se12 2AlsénsGlasmästeriAB JÖNKÖPING RydsGlasSverigeAB 036-132585 [email protected] 509 2Alufront AB SÄVEDALEN Thomas Harbom 031-26 22 10 [email protected] www.alufront.se 15 3Aluline Inglasningssystem AB HOFORS Bengt Westerberg 0290-852 00 [email protected] www.aluline.se 1729 7AnderssonsGlas SOLLEFTEÅ MattiasAndersson 0620-13330 [email protected] anderssons-glas.nu9198Anderssons Glas i Nyköping AB NYKÖPING Tomas Andersson 0155-211 11 [email protected] www.anderssonsglas.com 20 4Anderssons Glasmästeri AB VÄSTERVIK Håkan Andersson 0490-106 06 [email protected] www.anderssonsglas.se 677 2AppelqvistGlasAB NORRKÖPING JoakimAppelqvist 011-311333 [email protected] www.appelqvistglas.se1679 4ArnoldsGlasmästerioRamaffärAB VÄXJÖ IngridHjertberg 0470-24636 [email protected] www.arnolds.se28 2Askersunds Bil - Planglas AB ASKERSUND Teodor Gunnarsson 0583-122 60 [email protected] 33 5Augustssons´ Glasmästeri HB KUNGSBACKA Bo Augustsson 0300-129 58 [email protected] 307 3Axmans Glas i Motala AB MOTALA J-O Danielsson, L Karlsson, M Carlsson 0141-21 64 24 [email protected] www.axmansglas.com 760 4

BBagarmossens Glas AB JOHANNESHOV Tomas Larsson 08-39 09 90 [email protected] www.bagarmossensglas.se 718 6Bandhagens Glas o Ram BANDHAGEN Lennart Andersson 08-647 74 01 [email protected] www.bandhagensglas.se 40 6BBÄ Glasarna AB ÄNGELHOLM Elisabeth Seger/Christer Laursen 0431-804 10 [email protected] 769 1Beckers Glas AB ARBOGA Per-Axel Becker 0589-61 15 30 [email protected] www.beckersglas.se 41 7Bengtsfors Glasmästeri AB BENGTSFORS Jan-Erik Nolander 0531-102 30 [email protected] www.bengtsforsglasmasteri.se 42 3Berger’sGlasjourAB VÄNERSBORG UlricaSundénBerger 0521-35333 [email protected] www.glasjouren.net914 3Berglunds Glas-Larm AB SOLNA Tony Berglund 08-98 55 11 [email protected] www.berglundsglas.nu 45 6Berlings Glas AB HALMSTAD Anders Berling, Anders Holmberg 035-180 180 [email protected] www.berlings-glas.se 46 1Berts Glas AB STENUNGSUND 0303-77 11 66 [email protected] www.bertsglas.se 47 3BijoRamaffär ARVIKA CarinaEvrell 0570-10952 [email protected] www.bijo.se2163 5

AFöretag Ort Ägare Telefon E-post Hemsida Medl nr distr nr

Medelmsmatrikel A till Ö

Page 110: GBF-guiden 2013-2015

108

Bil och Bussrutor AB UPPSALA Claes Lundell 018-13 82 44 [email protected] www.bilochbussrutor.se 49 7Bilglas i Linköping AB LINKÖPING Åke Bengtsson 013-31 44 05 [email protected] www.samlglas.se/www.bilglas.se 53 4Bilglascentralen AB HISINGS BACKA Bengt Claesson 031-23 43 61 [email protected] www.bilglascentralen.se 55 3BilglasExperten AB HELSINGBORG Kay Bergman 042-15 66 99 [email protected] www.bilglasexperten.se 1738 1BilglasExperten i Ängelholm AB ÄNGELHOLM BilglasExperten i Skåne AB 0431-155 56 [email protected] www.bilglasexperten.se 2584 1BirstaBilglasAB SUNDSVALL MartinEngman 060-121800 [email protected] www.birstabilglas.se2234 8BjurisGlasAB NYNÄSHAMN ChristianAhlholm,Ann-SofieEngström [email protected] www.bjuris.se620 6Björkmans Glasmästeri AB HALLSTAHAMMAR PerJohansson 0220-104 31 [email protected] www.bjorkmansglas.se 60 7BjörkmansGlasmästeriEftrAB KÖPING LeifJohansson 0221-13056 [email protected] 59 7BjörksGlasmästeri&Ramaffär,Lars STOCKHOLM LarsBjörk 08-6405152 [email protected] 62 6Björks Glasmästeri AB VÄSTRA FRÖLUNDA Ferm & Persson Glasmästeri AB 031-42 11 70 [email protected] www.fpglas.se 61 3Björns Glas i Vålberg AB VÅLBERG Anders Fjällborg 054-54 24 22 [email protected] 248 5Blyfönster Specialisten Hans Kuhn HB STOCKHOLM Hans Kuhn 08-673 58 80 [email protected] www.blyglas.com 63 6Bodens Glasmästeri BODEN Michael Johansson 0921-145 00 [email protected] www.bodensglas.se 631 8Bogrens Glas AB KVIDINGE Magnus Bogren, Maria Bogren 0435-206 69 [email protected] 65 1Bollebygds Glasmästeri AB BOLLEBYGD Sture Johansson, Per Wignäs 033-28 93 00 [email protected] www.bollebygdsglas.se 68 3Bollnäs Glas AB BOLLNÄS Rikard Larsson, Bo Jonsson 0278-133 50 [email protected] www.bollnasglas.se 2806 7Bomhus Glasmästeri AB GÄVLE Sture Claesson 026-19 23 03 [email protected] www.bomhusglas.se 69 7Borlänge Glasmästeri AB BORLÄNGE Ari Nordlund 0243-105 09 [email protected] www.borlangeglas.se 70 7Borrby Glasmästeri AB BORRBY Lars Averfalk, L-E Olsson 0411-206 07 [email protected] www.borrbyglas.se 2213 1BoxholmsGlasmästeriAB BOXHOLM MikaelLarsson 0142-51656 [email protected] 226 4BroGlasmästeriHB BRO DannePettersson [email protected] www.broglas.se619 6Brolins Glas AB HUDIKSVALL Rune Brolin 0650-970 20 [email protected] www.brolinsglas.com 72 7Bromma Glasmästeri AB BROMMA Denny Elfström 08-26 12 40 [email protected] www.brommaglas.se 1901 6Brynäs Glas AB GÄVLE Mikael Söderström 026-51 36 90 [email protected] www.brynasglas.se 2227 7Bröderna Anderssons Glasmästeri AB LIDINGÖ Daniel Skog 08-767 32 33 [email protected] 73 6Bröderna Carlssons Glas AB UDDEVALLA Håkan Carlsson, Urban carlsson, 0522-166 55 [email protected] 84 3BS Glas o Alu Service AB FALKENBERG Kai-Peter Berndt, Lars-Erik Svensson 0346-822 88 [email protected] www.bsglas.se 74 3Byggnadsglas i Olofström AB OLOFSTRÖM Jorma Kihlström 0454-407 56 [email protected] 76 1Byhlins Glas Johansson o Lind AB ULRICEHAMN Börje Lind, Max Johansson 0321-146 20 [email protected] www.byhlinsglas.se 77 3Byske Ramverkstad BYSKE Jan Lindström 0912-107 16 [email protected] 78 8Bäckmans Glas AB SÖDERHAMN Jörgen Jansson 0270-42 84 84 [email protected] www.backmansglas.se 79 7

Medelmsmatrikel A till Ö

BFöretag Ort Ägare Telefon E-post Hemsida Medl nr distr nr

Page 111: GBF-guiden 2013-2015

109

Bil och Bussrutor AB UPPSALA Claes Lundell 018-13 82 44 [email protected] www.bilochbussrutor.se 49 7Bilglas i Linköping AB LINKÖPING Åke Bengtsson 013-31 44 05 [email protected] www.samlglas.se/www.bilglas.se 53 4Bilglascentralen AB HISINGS BACKA Bengt Claesson 031-23 43 61 [email protected] www.bilglascentralen.se 55 3BilglasExperten AB HELSINGBORG Kay Bergman 042-15 66 99 [email protected] www.bilglasexperten.se 1738 1BilglasExperten i Ängelholm AB ÄNGELHOLM BilglasExperten i Skåne AB 0431-155 56 [email protected] www.bilglasexperten.se 2584 1BirstaBilglasAB SUNDSVALL MartinEngman 060-121800 [email protected] www.birstabilglas.se2234 8BjurisGlasAB NYNÄSHAMN ChristianAhlholm,Ann-SofieEngström [email protected] www.bjuris.se620 6Björkmans Glasmästeri AB HALLSTAHAMMAR PerJohansson 0220-104 31 [email protected] www.bjorkmansglas.se 60 7BjörkmansGlasmästeriEftrAB KÖPING LeifJohansson 0221-13056 [email protected] 59 7BjörksGlasmästeri&Ramaffär,Lars STOCKHOLM LarsBjörk 08-6405152 [email protected] 62 6Björks Glasmästeri AB VÄSTRA FRÖLUNDA Ferm & Persson Glasmästeri AB 031-42 11 70 [email protected] www.fpglas.se 61 3Björns Glas i Vålberg AB VÅLBERG Anders Fjällborg 054-54 24 22 [email protected] 248 5Blyfönster Specialisten Hans Kuhn HB STOCKHOLM Hans Kuhn 08-673 58 80 [email protected] www.blyglas.com 63 6Bodens Glasmästeri BODEN Michael Johansson 0921-145 00 [email protected] www.bodensglas.se 631 8Bogrens Glas AB KVIDINGE Magnus Bogren, Maria Bogren 0435-206 69 [email protected] 65 1Bollebygds Glasmästeri AB BOLLEBYGD Sture Johansson, Per Wignäs 033-28 93 00 [email protected] www.bollebygdsglas.se 68 3Bollnäs Glas AB BOLLNÄS Rikard Larsson, Bo Jonsson 0278-133 50 [email protected] www.bollnasglas.se 2806 7Bomhus Glasmästeri AB GÄVLE Sture Claesson 026-19 23 03 [email protected] www.bomhusglas.se 69 7Borlänge Glasmästeri AB BORLÄNGE Ari Nordlund 0243-105 09 [email protected] www.borlangeglas.se 70 7Borrby Glasmästeri AB BORRBY Lars Averfalk, L-E Olsson 0411-206 07 [email protected] www.borrbyglas.se 2213 1BoxholmsGlasmästeriAB BOXHOLM MikaelLarsson 0142-51656 [email protected] 226 4BroGlasmästeriHB BRO DannePettersson [email protected] www.broglas.se619 6Brolins Glas AB HUDIKSVALL Rune Brolin 0650-970 20 [email protected] www.brolinsglas.com 72 7Bromma Glasmästeri AB BROMMA Denny Elfström 08-26 12 40 [email protected] www.brommaglas.se 1901 6Brynäs Glas AB GÄVLE Mikael Söderström 026-51 36 90 [email protected] www.brynasglas.se 2227 7Bröderna Anderssons Glasmästeri AB LIDINGÖ Daniel Skog 08-767 32 33 [email protected] 73 6Bröderna Carlssons Glas AB UDDEVALLA Håkan Carlsson, Urban carlsson, 0522-166 55 [email protected] 84 3BS Glas o Alu Service AB FALKENBERG Kai-Peter Berndt, Lars-Erik Svensson 0346-822 88 [email protected] www.bsglas.se 74 3Byggnadsglas i Olofström AB OLOFSTRÖM Jorma Kihlström 0454-407 56 [email protected] 76 1Byhlins Glas Johansson o Lind AB ULRICEHAMN Börje Lind, Max Johansson 0321-146 20 [email protected] www.byhlinsglas.se 77 3Byske Ramverkstad BYSKE Jan Lindström 0912-107 16 [email protected] 78 8Bäckmans Glas AB SÖDERHAMN Jörgen Jansson 0270-42 84 84 [email protected] www.backmansglas.se 79 7

BFöretag Ort Ägare Telefon E-post Hemsida Medl nr distr nr

Medelmsmatrikel A till Ö

Page 112: GBF-guiden 2013-2015

110

CAAnderssonsEftrGlasmästeriAB LUND MatsJönsson [email protected] www.caglas.se17 1C. A. Öbergs Glasmästeri AB VARBERG Per Öberg, Magnus Öberg 0340-101 63 [email protected] www.obergsglas.se 561 3CarlssonsGlasAB OXELÖSUND RogerCarlsson 0155-35600 [email protected] 83 4Carlssons Glasmästeri i Sala AB SALA Teppo Niemi Carlsson 0224-107 29 [email protected] 85 7CEGE GLAS ÄNGELHOLM Carl-Gustav Granberg 0431-182 14 [email protected] 89 1Central-GlasmästerietAB ESKILSTUNA TorbjörnoOveJohanson,MikaelPettersson 016-130683 [email protected] www.centralglas.com90 4CentralglasAB FLEN ThomasJohansson 0157-10801 [email protected] www.centralglas.se781 4City-Glas i Malmö AB MALMÖ Kent Wohlin 040-19 00 97 [email protected] www.city-glas.se 2129 1Cityglas Entreprenad AB BROMMA Björn Fagerman 08-400 152 60 [email protected] www.cityglas.se 622 6Claes Svenssons Glasmästeri AB ALVESTA Jan Claesson 0472-101 75 [email protected] 481 2Clöövers Glas AB TRANÅS Sören Josephsson, Mikael Grönborg 0140-124 33 [email protected] 641 2

Daneby Glas AB ENEBYBERG Robert Daneby 08-758 09 42 [email protected] www.danebyglas.se 99 6Danielsons Glasmästeri KRAMFORS Lars-Göran Danielson 0612-100 90 [email protected] 100 8Degerfors Glasmästeri AB DEGERFORS Juhani Käpynen 0586- 407 55 [email protected] www.degerforsglasmasteri.se 722 5Dingle Glasmästeri AB DINGLE Leif Karlsson 0524-408 65 [email protected] www.dingleglasmasteri.se 1075 3

Eda Glasmästeri AB CHARLOTTENBERG Lars Hansson 0571-202 42 [email protected] 105 5Edbergs Glasmästeri HB NYBRO Marita Edberg, Bo Edberg 0481-102 03 [email protected] 106 2Edins Glas AB ÄLVSBYN Tommy Edin 0929-102 57 [email protected] 108 8Edsbyglas EDSBYN Kent Eriksson 0271-231 31 [email protected] 2367 7EkeröGlasmästeriAB SKÅ StaffanEriksson [email protected] 680 6Eklunds Glas AB VÄSTERÅS L Karlsson, M Broman, F Eriksson, T Lindberg, M Belin 021-81 10 80 [email protected] www.eklundsglas.se 112 7Eksjö Bil- o Bygg Glas AB EKSJÖ Jerker Karlsson 0381-147 40 [email protected] 113 2Ekströms Glasmästeri AB HÄGERSTEN Mats Segerberg 08-34 01 20 [email protected] www.ekstromsglas.se 114 6Emmaboda Glasmästeri AB EMMABODA Nicklas Kallerbäck, Jörgen Jonsson 0471-126 91 [email protected] www.emmabodaglasmasteri.se 119 2Engs Glas NYNÄSHAMN Kerry Eng 08-520 158 72 [email protected] 717 6EnköpingsGlastjänstAB ENKÖPING StaffanJohansson 0171-30203 [email protected] 122 4ErgoSafe AB HALMSTAD Fredrik Johansson, Anders Berling 035-411 70 [email protected] www.ergosafe.se 874 1EricBolinsGlasmästeriAB TYRESÖ MathiasEriksson 08-7421745 [email protected] 1777 6Erikssons Glas AB NORRKÖPING Thomas Nyström 011-16 11 61 [email protected] www.erikssonsglas.se 124 4Ernst Strids Glasmästeri AB MÖLNDAL K-Svets Förvaltning 031-87 87 70 [email protected] 468 3

Medelmsmatrikel A till Ö

CFöretag Ort Ägare Telefon E-post Hemsida Medl nr distr nr

D

E

Page 113: GBF-guiden 2013-2015

111

CAAnderssonsEftrGlasmästeriAB LUND MatsJönsson [email protected] www.caglas.se17 1C. A. Öbergs Glasmästeri AB VARBERG Per Öberg, Magnus Öberg 0340-101 63 [email protected] www.obergsglas.se 561 3CarlssonsGlasAB OXELÖSUND RogerCarlsson 0155-35600 [email protected] 83 4Carlssons Glasmästeri i Sala AB SALA Teppo Niemi Carlsson 0224-107 29 [email protected] 85 7CEGE GLAS ÄNGELHOLM Carl-Gustav Granberg 0431-182 14 [email protected] 89 1Central-GlasmästerietAB ESKILSTUNA TorbjörnoOveJohanson,MikaelPettersson 016-130683 [email protected] www.centralglas.com90 4CentralglasAB FLEN ThomasJohansson 0157-10801 [email protected] www.centralglas.se781 4City-Glas i Malmö AB MALMÖ Kent Wohlin 040-19 00 97 [email protected] www.city-glas.se 2129 1Cityglas Entreprenad AB BROMMA Björn Fagerman 08-400 152 60 [email protected] www.cityglas.se 622 6Claes Svenssons Glasmästeri AB ALVESTA Jan Claesson 0472-101 75 [email protected] 481 2Clöövers Glas AB TRANÅS Sören Josephsson, Mikael Grönborg 0140-124 33 [email protected] 641 2

Daneby Glas AB ENEBYBERG Robert Daneby 08-758 09 42 [email protected] www.danebyglas.se 99 6Danielsons Glasmästeri KRAMFORS Lars-Göran Danielson 0612-100 90 [email protected] 100 8Degerfors Glasmästeri AB DEGERFORS Juhani Käpynen 0586- 407 55 [email protected] www.degerforsglasmasteri.se 722 5Dingle Glasmästeri AB DINGLE Leif Karlsson 0524-408 65 [email protected] www.dingleglasmasteri.se 1075 3

Eda Glasmästeri AB CHARLOTTENBERG Lars Hansson 0571-202 42 [email protected] 105 5Edbergs Glasmästeri HB NYBRO Marita Edberg, Bo Edberg 0481-102 03 [email protected] 106 2Edins Glas AB ÄLVSBYN Tommy Edin 0929-102 57 [email protected] 108 8Edsbyglas EDSBYN Kent Eriksson 0271-231 31 [email protected] 2367 7EkeröGlasmästeriAB SKÅ StaffanEriksson [email protected] 680 6Eklunds Glas AB VÄSTERÅS L Karlsson, M Broman, F Eriksson, T Lindberg, M Belin 021-81 10 80 [email protected] www.eklundsglas.se 112 7Eksjö Bil- o Bygg Glas AB EKSJÖ Jerker Karlsson 0381-147 40 [email protected] 113 2Ekströms Glasmästeri AB HÄGERSTEN Mats Segerberg 08-34 01 20 [email protected] www.ekstromsglas.se 114 6Emmaboda Glasmästeri AB EMMABODA Nicklas Kallerbäck, Jörgen Jonsson 0471-126 91 [email protected] www.emmabodaglasmasteri.se 119 2Engs Glas NYNÄSHAMN Kerry Eng 08-520 158 72 [email protected] 717 6EnköpingsGlastjänstAB ENKÖPING StaffanJohansson 0171-30203 [email protected] 122 4ErgoSafe AB HALMSTAD Fredrik Johansson, Anders Berling 035-411 70 [email protected] www.ergosafe.se 874 1EricBolinsGlasmästeriAB TYRESÖ MathiasEriksson 08-7421745 [email protected] 1777 6Erikssons Glas AB NORRKÖPING Thomas Nyström 011-16 11 61 [email protected] www.erikssonsglas.se 124 4Ernst Strids Glasmästeri AB MÖLNDAL K-Svets Förvaltning 031-87 87 70 [email protected] 468 3

CFöretag Ort Ägare Telefon E-post Hemsida Medl nr distr nr

Medelmsmatrikel A till Ö

D

E

Page 114: GBF-guiden 2013-2015

112

Medelmsmatrikel A till Ö

EFöretag Ort Ägare Telefon E-post Hemsida Medl nr distr nrEssaglas & Aluminium AB ÅSBRO Ola Karlsson, Örjan Wilander 070-247 27 00 [email protected] www.essaglas.se 3058 5Essiglas VIMMERBY Thommy Andersson 0492-145 30 [email protected] 127 2Evertssons Glasmästeri AB BRÄCKE Kenneth Evertsson 0693-103 43 [email protected] evertssonsglas.se 279 8

FagerstaGlasmästeriAB FAGERSTA PeterLindqvist 0223-15835 [email protected] 130 7Falkenbergs Glasmästeri AB FALKENBERG Lars Rönnborg 0346-152 30 [email protected] www.falkenbergsglas.se 131 3FallqvistsGlasmästeriEftrAB KARLSKOGA AndersIvansson,MonicaIvansson 0586-34740 [email protected] www.fallqvistsglas.se133 5FarstaGlasmästeriAB FARSTA JSandin,MHolmqvist,MGrankvist 08-949090 [email protected] www.farstaglas.se135 6Fasadglas Bäcklin AB BROMMA Håkan Svennewall 08-704 74 00 [email protected] www.fasadglas.se 136 6Fasadglas i Uppsala AB BROMMA Fasadglas Bäcklin AB 0709-77 89 08 [email protected] www.fasadglas.se 2995 7Fasadsystem i Stenkullen AB STENKULLEN Rainer Standerth 0302-230 10 [email protected] www.fasadsystem.se 583 3Fellman Glas & Metall AB SALTSJÖ-BOO Hans Nylander 08-718 32 00 [email protected] www.fellman.se 139 6Ferm & Persson Glasmagasinet AB VÄSTRA FRÖLUNDA Swen Persson 031-89 43 20 [email protected] www.fpglas.se 140 3FinspångsGlasmästeriAB FINSPÅNG JörgenLindström,PärLindström 0122-10837 [email protected] www.finspangsglas.se142 4FlensGlasAB FLEN FredrikKarlsson 0157-10868 [email protected] www.flensglas.se268 4FlexFasaderAB ÖREBRO PlenaAB 019-205940 [email protected] www.flexfasader.se972 5FlexFasadiaAB HULTSFRED PlenaAB [email protected] www.flexfasadia.se137 2FlodaGlasAB STENKULLEN RichardDahlkvist 0302-23222 [email protected] 675 3FlorinsEftrAB KALMAR MagnusAxelsson 0480-86400 [email protected]; www.florins.se145 2Fog & Fönsterservice i Stockholm AB ÖSMO Conny Nordensvärd 08-771 77 55 [email protected] www.fogen.se 2380 6Folkare Glasmästeri HORNDAL Urban Birgersson 0226-405 90 [email protected] 146 7FranssonsGlasmästeri,AB DJURSHOLM JonasWettergren 08-7552290 [email protected] 148 6Freddies Glasmästeri AB ESKILSTUNA Freddie Sköldin 016-12 29 93 [email protected] www.freddiesglas.se 149 4Fredrikssons Glas AB KUNGSBACKA Kalle Fredriksson 0300-126 21 [email protected] 151 3Fridells Glas AB STRÖMSUND Sven-Olof Svensson 0670-107 11 [email protected] www.fridellsglas.se 152 8Färila Glasmästeri AB FÄRILA Anders Magnusson 0651-203 11 [email protected] 156 7

GagnefsGlasAB DJURSÅS BengtKraft 0241-10005 [email protected] www.gagnefsglas.se158 7GalleriTinnertAB FALKÖPING MarinaTinnert 0515-15272 [email protected] www.tinnert.se792 3Gamlestadens Glasmästeri GÖTEBORG Mikael Thoren 031-21 55 55 [email protected] www.gamlestadensglas.se 161 3Garpstens Glasmästeri AB STRÄNGNÄS Björn Garpsten 0763-14 17 44 [email protected] 2708 4Gerkes Byggmontage AB TORSLANDA Stephan Gerke 031-92 18 24 [email protected] 698 3

F

G

Page 115: GBF-guiden 2013-2015

113

EFöretag Ort Ägare Telefon E-post Hemsida Medl nr distr nr

Medelmsmatrikel A till Ö

Essaglas & Aluminium AB ÅSBRO Ola Karlsson, Örjan Wilander 070-247 27 00 [email protected] www.essaglas.se 3058 5Essiglas VIMMERBY Thommy Andersson 0492-145 30 [email protected] 127 2Evertssons Glasmästeri AB BRÄCKE Kenneth Evertsson 0693-103 43 [email protected] evertssonsglas.se 279 8

FagerstaGlasmästeriAB FAGERSTA PeterLindqvist 0223-15835 [email protected] 130 7Falkenbergs Glasmästeri AB FALKENBERG Lars Rönnborg 0346-152 30 [email protected] www.falkenbergsglas.se 131 3FallqvistsGlasmästeriEftrAB KARLSKOGA AndersIvansson,MonicaIvansson 0586-34740 [email protected] www.fallqvistsglas.se133 5FarstaGlasmästeriAB FARSTA JSandin,MHolmqvist,MGrankvist 08-949090 [email protected] www.farstaglas.se135 6Fasadglas Bäcklin AB BROMMA Håkan Svennewall 08-704 74 00 [email protected] www.fasadglas.se 136 6Fasadglas i Uppsala AB BROMMA Fasadglas Bäcklin AB 0709-77 89 08 [email protected] www.fasadglas.se 2995 7Fasadsystem i Stenkullen AB STENKULLEN Rainer Standerth 0302-230 10 [email protected] www.fasadsystem.se 583 3Fellman Glas & Metall AB SALTSJÖ-BOO Hans Nylander 08-718 32 00 [email protected] www.fellman.se 139 6Ferm & Persson Glasmagasinet AB VÄSTRA FRÖLUNDA Swen Persson 031-89 43 20 [email protected] www.fpglas.se 140 3FinspångsGlasmästeriAB FINSPÅNG JörgenLindström,PärLindström 0122-10837 [email protected] www.finspangsglas.se142 4FlensGlasAB FLEN FredrikKarlsson 0157-10868 [email protected] www.flensglas.se268 4FlexFasaderAB ÖREBRO PlenaAB 019-205940 [email protected] www.flexfasader.se972 5FlexFasadiaAB HULTSFRED PlenaAB [email protected] www.flexfasadia.se137 2FlodaGlasAB STENKULLEN RichardDahlkvist 0302-23222 [email protected] 675 3FlorinsEftrAB KALMAR MagnusAxelsson 0480-86400 [email protected]; www.florins.se145 2Fog & Fönsterservice i Stockholm AB ÖSMO Conny Nordensvärd 08-771 77 55 [email protected] www.fogen.se 2380 6Folkare Glasmästeri HORNDAL Urban Birgersson 0226-405 90 [email protected] 146 7FranssonsGlasmästeri,AB DJURSHOLM JonasWettergren 08-7552290 [email protected] 148 6Freddies Glasmästeri AB ESKILSTUNA Freddie Sköldin 016-12 29 93 [email protected] www.freddiesglas.se 149 4Fredrikssons Glas AB KUNGSBACKA Kalle Fredriksson 0300-126 21 [email protected] 151 3Fridells Glas AB STRÖMSUND Sven-Olof Svensson 0670-107 11 [email protected] www.fridellsglas.se 152 8Färila Glasmästeri AB FÄRILA Anders Magnusson 0651-203 11 [email protected] 156 7

GagnefsGlasAB DJURSÅS BengtKraft 0241-10005 [email protected] www.gagnefsglas.se158 7GalleriTinnertAB FALKÖPING MarinaTinnert 0515-15272 [email protected] www.tinnert.se792 3Gamlestadens Glasmästeri GÖTEBORG Mikael Thoren 031-21 55 55 [email protected] www.gamlestadensglas.se 161 3Garpstens Glasmästeri AB STRÄNGNÄS Björn Garpsten 0763-14 17 44 [email protected] 2708 4Gerkes Byggmontage AB TORSLANDA Stephan Gerke 031-92 18 24 [email protected] 698 3

F

G

Page 116: GBF-guiden 2013-2015

114

GislavedsGlasmästeri,AB GISLAVED AndersÅqvist 0371-10710 [email protected] 164 2Glas & Montage AB UDDEVALLA Jan Ellison 0522-124 49 [email protected] www.glasmontage.se 203 3Glas & Montage AB LJUNGSKILE Anders Bengtsson, Cecilia Bengtsson 0522-222 90 [email protected] www.glasmontage.se 2777 3Glas & Ram i Älmhult AB ÄLMHULT Lars Fransson 0476-105 40 [email protected] www.glasoram.com 172 2Glas & Solskydd NORA Pekka Vikman 0587-273 15 [email protected] www.glasochsolskydd.se 2619 5GlasLarssoniJärfällaAB JÄRFÄLLA LennartCarlqvist [email protected] 166 6Glas o Metall i Ö-vik AB ÖRNSKÖLDSVIK Ryds Glas Sverige AB, Åke Grundström 0660-21 10 04 [email protected] www.glasochmetall.se 766 8GlasoPortteknikAB ÖSTERSUND TomasRunudde,ThomasBäck,LennartRahm, 063-100200 [email protected] www.glasoport.se299 8Glas o Ramar AB ÖSTERSUND Bengt Naalisvaara, Hjördis Jönsson 063-51 18 88 [email protected] www.glasoramar.se 2160 8Glas Service Jönköping AB JÖNKÖPING Jimmy Lernevik 036-12 08 16 [email protected] 1818 2Glas-Olle i Vadstena AB VADSTENA John Kruse 0143-129 50 [email protected] 169 4Glas-Service i Osby AB OSBY Pontus Henriksson 0479-130 09 [email protected] 2701 1GlasAkuten AB HELSINGBORG Niclas Bengtsson, Marie Bengtsson 042-24 03 00 [email protected] www.glasakuten.se 2281 1GlasarnaByggochMontage VÄXJÖ JörgenSchmitz 0470-22184 [email protected] 803 2Glasjouren AB BODEN Lars-Åke Nilsson 0921-501 00 [email protected] www.glasjouren.se 204 8Glasjouren Forshaga AB FORSHAGA Patrik Svensson 054-87 24 70 [email protected] www.glasjourenab.se 604 5Glaskedjan Perssons Glas AB BORGHOLM Peter Bengtsson 0485-104 77 [email protected] 773 2Glaskedjan Västerås/ VÄSTERÅS Per Johansson 021-490 20 21 [email protected] www.bjorkmansglas.se 2849 7Björkmans Glasmästeri V.ås AB Glasklart Bilglas ÖSTHAMMAR Thomas Jakobsson 0771-65 13 10 [email protected] www.glasklart.se 790 7Glasklart Service AB UPPSALA Thomas Jakobsson 018-65 13 30 [email protected] www.glasklart.se 174 7Glaskonst Winfried Baier TRANÅS Winfried Baier 0140-182 20 [email protected] www.wbglaskonst.se 712 2Glaskonsult Österberg AB KARLSHAMN Sonny Österberg 0454-107 32 [email protected] 2909 1GlasLindberg Fasad AB MALMÖ GlasLindberg AB 040-680 64 40 [email protected] www.glaslindberg.se 177 1Glasmetropolen BORLÄNGE Freddy Blåder 0243-151 99 [email protected] www.glasmetropolen.se 2224 7Glasmontage i Älvdalen AB ÄLVDALEN Kjell Eriksson 070-258 34 40 [email protected] www.glasmontage.nu 2149 7Glasmästar´n AB MOTALA Peter Alexandersson 0141-21 21 00 [email protected] www.glasmastarn.com 686 4Glasmästar´n i Häggesta AB BOLLNÄS Ulf o Urban Connysson, Mikael Forsberg 0278-133 40 [email protected] www.glasmastarn.nu 186 7Glasmästar’n Lehtonen AB TULLINGE Juri Österberg 08-779 51 10 [email protected] 188 6Glasmästar’n Shiny-Line EDSBYN Ulf Alexson 0271-227 15 [email protected] 1756 7Glasmästar’n SJ AB LYCKSELE Stefan Jacobsson 0950-143 20 [email protected] www.glasmästarn.nu 770 8Glasmästaren i Höganäs AB HÖGANÄS Simon Rembring 042-34 13 21 [email protected] www.glasmastaren.se 624 1Glasmästaren Stefan Holmlund NYNÄSHAMN Stefan Holmlund 070-820 99 55 [email protected] 3055 6GlasmästarnaiÅmålAB ÅMÅL DanielHansson 0532-15870 [email protected] 733 5Glasmästarna Landskrona AB LANDSKRONA Robert Malmsjö 0418-136 80 [email protected] 2634 1Glasmästarna Leif & Paul Månsson AB MALMÖ Leif Månsson, Paul Månssson 040-23 00 61 [email protected] 1789 1Glasmäster L Nilsson AB SALA Lars Nilsson 0224-165 40 [email protected] www.glasmaster-sala.se 189 7Glasmästeri AB, Avesta AVESTA Anders Bellander, Roger Svensson 0226-506 65 [email protected] 191 7

Medelmsmatrikel A till Ö

GFöretag Ort Ägare Telefon E-post Hemsida Medl nr distr nr

Page 117: GBF-guiden 2013-2015

115

GislavedsGlasmästeri,AB GISLAVED AndersÅqvist 0371-10710 [email protected] 164 2Glas & Montage AB UDDEVALLA Jan Ellison 0522-124 49 [email protected] www.glasmontage.se 203 3Glas & Montage AB LJUNGSKILE Anders Bengtsson, Cecilia Bengtsson 0522-222 90 [email protected] www.glasmontage.se 2777 3Glas & Ram i Älmhult AB ÄLMHULT Lars Fransson 0476-105 40 [email protected] www.glasoram.com 172 2Glas & Solskydd NORA Pekka Vikman 0587-273 15 [email protected] www.glasochsolskydd.se 2619 5GlasLarssoniJärfällaAB JÄRFÄLLA LennartCarlqvist [email protected] 166 6Glas o Metall i Ö-vik AB ÖRNSKÖLDSVIK Ryds Glas Sverige AB, Åke Grundström 0660-21 10 04 [email protected] www.glasochmetall.se 766 8GlasoPortteknikAB ÖSTERSUND TomasRunudde,ThomasBäck,LennartRahm, 063-100200 [email protected] www.glasoport.se299 8Glas o Ramar AB ÖSTERSUND Bengt Naalisvaara, Hjördis Jönsson 063-51 18 88 [email protected] www.glasoramar.se 2160 8Glas Service Jönköping AB JÖNKÖPING Jimmy Lernevik 036-12 08 16 [email protected] 1818 2Glas-Olle i Vadstena AB VADSTENA John Kruse 0143-129 50 [email protected] 169 4Glas-Service i Osby AB OSBY Pontus Henriksson 0479-130 09 [email protected] 2701 1GlasAkuten AB HELSINGBORG Niclas Bengtsson, Marie Bengtsson 042-24 03 00 [email protected] www.glasakuten.se 2281 1GlasarnaByggochMontage VÄXJÖ JörgenSchmitz 0470-22184 [email protected] 803 2Glasjouren AB BODEN Lars-Åke Nilsson 0921-501 00 [email protected] www.glasjouren.se 204 8Glasjouren Forshaga AB FORSHAGA Patrik Svensson 054-87 24 70 [email protected] www.glasjourenab.se 604 5Glaskedjan Perssons Glas AB BORGHOLM Peter Bengtsson 0485-104 77 [email protected] 773 2Glaskedjan Västerås/ VÄSTERÅS Per Johansson 021-490 20 21 [email protected] www.bjorkmansglas.se 2849 7Björkmans Glasmästeri V.ås AB Glasklart Bilglas ÖSTHAMMAR Thomas Jakobsson 0771-65 13 10 [email protected] www.glasklart.se 790 7Glasklart Service AB UPPSALA Thomas Jakobsson 018-65 13 30 [email protected] www.glasklart.se 174 7Glaskonst Winfried Baier TRANÅS Winfried Baier 0140-182 20 [email protected] www.wbglaskonst.se 712 2Glaskonsult Österberg AB KARLSHAMN Sonny Österberg 0454-107 32 [email protected] 2909 1GlasLindberg Fasad AB MALMÖ GlasLindberg AB 040-680 64 40 [email protected] www.glaslindberg.se 177 1Glasmetropolen BORLÄNGE Freddy Blåder 0243-151 99 [email protected] www.glasmetropolen.se 2224 7Glasmontage i Älvdalen AB ÄLVDALEN Kjell Eriksson 070-258 34 40 [email protected] www.glasmontage.nu 2149 7Glasmästar´n AB MOTALA Peter Alexandersson 0141-21 21 00 [email protected] www.glasmastarn.com 686 4Glasmästar´n i Häggesta AB BOLLNÄS Ulf o Urban Connysson, Mikael Forsberg 0278-133 40 [email protected] www.glasmastarn.nu 186 7Glasmästar’n Lehtonen AB TULLINGE Juri Österberg 08-779 51 10 [email protected] 188 6Glasmästar’n Shiny-Line EDSBYN Ulf Alexson 0271-227 15 [email protected] 1756 7Glasmästar’n SJ AB LYCKSELE Stefan Jacobsson 0950-143 20 [email protected] www.glasmästarn.nu 770 8Glasmästaren i Höganäs AB HÖGANÄS Simon Rembring 042-34 13 21 [email protected] www.glasmastaren.se 624 1Glasmästaren Stefan Holmlund NYNÄSHAMN Stefan Holmlund 070-820 99 55 [email protected] 3055 6GlasmästarnaiÅmålAB ÅMÅL DanielHansson 0532-15870 [email protected] 733 5Glasmästarna Landskrona AB LANDSKRONA Robert Malmsjö 0418-136 80 [email protected] 2634 1Glasmästarna Leif & Paul Månsson AB MALMÖ Leif Månsson, Paul Månssson 040-23 00 61 [email protected] 1789 1Glasmäster L Nilsson AB SALA Lars Nilsson 0224-165 40 [email protected] www.glasmaster-sala.se 189 7Glasmästeri AB, Avesta AVESTA Anders Bellander, Roger Svensson 0226-506 65 [email protected] 191 7

GFöretag Ort Ägare Telefon E-post Hemsida Medl nr distr nr

Medelmsmatrikel A till Ö

Page 118: GBF-guiden 2013-2015

116

Glasmästeriet i Mariestad AB MARIESTAD Eivor Linde 0501-107 46 [email protected] 595 3Glasmästeriet i Umeå AB UMEÅ M. Andersson 090-12 61 61 [email protected] www.glasmasterietumea.se 1958 8GlasPågarna i Malmö AB LIMHAMN Olle Nilsson 040-15 30 35 [email protected] www.glaspagarna.se 195 1Glastjänst i Bjuv AB HELSINGBORG Farhad Aghasi 042-400 23 50 [email protected] www.glastjanstab.com 2650 1GlastjänstiDanvik NACKA ThomasOttosson 08-7168380 [email protected] www.glastjanst.se647 6GlastjänstiSjuhäradAB BORÅS KristofferGustavsson 033-228260 [email protected] www.glastjanst.com787 3GlastjänstiSvedalaAB SVEDALA RoyEssfors,StefanNilsson,KristinaKarlsson 040-402840 [email protected] 198 1Glastjänst i Svärdsjö SVÄRDSJÖ Gullvar Stadig 0246-104 25 [email protected] www.svardsjoglas.se 199 7Gnesta Färghus GNESTA Per Johansson 0158-266 10 [email protected] 880 4Gnesta Glas AB GNESTA Claes Gärskog 0158-143 00 [email protected] 738 4GunnarsGlasmästeri MÖLNDAL DanielForsberg,MagnusHasselqvist, 031-273342 [email protected] www.gunnarsglas.se2775 3 Marcus Ahlstedt Gustafssons Glasmästeri AB OSKARSHAMN Anders Elgström 0491-102 77 [email protected] wwwgustafssonsglasmasteri.com 213 2Gustavsbergs Glasmästeri AB GUSTAVSBERG Pontus Nylander 08-570 107 00 [email protected] www.gustavsbergsglas.se 214 6Gustavssons Glasmästeri AB, E G FAGERSTA Göran Gustavsson 0223-103 83 [email protected] 215 7Gällivare Glasmästeri AB MALMBERGET Geve Invest AB 0970-170 90 [email protected] 94 8Gärdins Glas AB BJÄSTA Lars Gärdin 0660-22 04 44 [email protected] 218 8Gävle Glasservice, AB GÄVLE Peter Lunden 026-51 00 11 [email protected] 219 7Görans Glas AB VÄSTERÅS Tobias Johansson 021-41 44 11 [email protected] www.goransglasab.se 220 7Göteborgs Byggnadsglas AB GÖTEBORG Douglas Jörgensen 031-24 14 59 [email protected] www.byggnadsglas.se 221 3Göteborgs Glasmästeri GÖTEBORG Benny Berggren 031-64 02 90 [email protected] www.goteborgsglasmasteri.se 222 3Götene Glasmästeri AB GÖTENE Stefan Johansson 0511-595 15 [email protected] www.goteneglasmasteri.se 223 3

Haga Ramverkstad NORRKÖPING Monica Nilsson 011-10 50 20 [email protected] 685 4Haglöfs Glas AB BORLÄNGE Sven-Erik Eriksson 0243-21 10 10 [email protected] www.haglofsglas.se 225 7Hallors Glasmästeri AB NORA Sture Karlsson 0587-102 55 [email protected] www.hallorsglas.se 229 5Hallsbergs Glasmästeri AB HALLSBERG Bo Persson 0582-61 11 30 [email protected] www.hallsbergs-glasmasteri.se 230 5Halmstad Glas och Fogservice AB HALMSTAD Leif-Inge Bengtsson 035-21 95 00 [email protected] 876 1Hammarbergs Glasmästeri AB BOLLNÄS Bo Hammarberg 0278-103 43 [email protected] 232 7Hamu Glasmästeri AB HAGFORS Dan Åkerlund 0563-104 67 [email protected] 233 5Hanssons Glas & Montage AB KRISTIANSTAD Daniel Bergkvist, Jimmie Håkansson 044-590 05 50 [email protected] www.hanssonsglas.se 2936 1Harnemarks Glas RONNEBY Ulf Persson, Ewa Persson 0457-101 79 [email protected] 236 1Hasses Glasmästeri AB ESKILSTUNA Hans Johansson 016-12 13 16 [email protected] www.hassesglas.se 797 4Heby Glas HEBY Pierre Björkskog 0224-310 77 [email protected] www.bjorkskogs.se 1048 7Hedemora Glasmästeri AB HEDEMORA Leif Svedberg, Jimmy Hedkvist 0225-71 19 60 [email protected] www.hedemoraglas.se 1017 7Hedlunds Glas AB KATRINEHOLM Calle Landström 0150-106 33 [email protected] www.hedlundsglas.se 238 4

Medelmsmatrikel A till Ö

GFöretag Ort Ägare Telefon E-post Hemsida Medl nr distr nr

H

Page 119: GBF-guiden 2013-2015

117

Glasmästeriet i Mariestad AB MARIESTAD Eivor Linde 0501-107 46 [email protected] 595 3Glasmästeriet i Umeå AB UMEÅ M. Andersson 090-12 61 61 [email protected] www.glasmasterietumea.se 1958 8GlasPågarna i Malmö AB LIMHAMN Olle Nilsson 040-15 30 35 [email protected] www.glaspagarna.se 195 1Glastjänst i Bjuv AB HELSINGBORG Farhad Aghasi 042-400 23 50 [email protected] www.glastjanstab.com 2650 1GlastjänstiDanvik NACKA ThomasOttosson 08-7168380 [email protected] www.glastjanst.se647 6GlastjänstiSjuhäradAB BORÅS KristofferGustavsson 033-228260 [email protected] www.glastjanst.com787 3GlastjänstiSvedalaAB SVEDALA RoyEssfors,StefanNilsson,KristinaKarlsson 040-402840 [email protected] 198 1Glastjänst i Svärdsjö SVÄRDSJÖ Gullvar Stadig 0246-104 25 [email protected] www.svardsjoglas.se 199 7Gnesta Färghus GNESTA Per Johansson 0158-266 10 [email protected] 880 4Gnesta Glas AB GNESTA Claes Gärskog 0158-143 00 [email protected] 738 4GunnarsGlasmästeri MÖLNDAL DanielForsberg,MagnusHasselqvist, 031-273342 [email protected] www.gunnarsglas.se2775 3 Marcus Ahlstedt Gustafssons Glasmästeri AB OSKARSHAMN Anders Elgström 0491-102 77 [email protected] wwwgustafssonsglasmasteri.com 213 2Gustavsbergs Glasmästeri AB GUSTAVSBERG Pontus Nylander 08-570 107 00 [email protected] www.gustavsbergsglas.se 214 6Gustavssons Glasmästeri AB, E G FAGERSTA Göran Gustavsson 0223-103 83 [email protected] 215 7Gällivare Glasmästeri AB MALMBERGET Geve Invest AB 0970-170 90 [email protected] 94 8Gärdins Glas AB BJÄSTA Lars Gärdin 0660-22 04 44 [email protected] 218 8Gävle Glasservice, AB GÄVLE Peter Lunden 026-51 00 11 [email protected] 219 7Görans Glas AB VÄSTERÅS Tobias Johansson 021-41 44 11 [email protected] www.goransglasab.se 220 7Göteborgs Byggnadsglas AB GÖTEBORG Douglas Jörgensen 031-24 14 59 [email protected] www.byggnadsglas.se 221 3Göteborgs Glasmästeri GÖTEBORG Benny Berggren 031-64 02 90 [email protected] www.goteborgsglasmasteri.se 222 3Götene Glasmästeri AB GÖTENE Stefan Johansson 0511-595 15 [email protected] www.goteneglasmasteri.se 223 3

Haga Ramverkstad NORRKÖPING Monica Nilsson 011-10 50 20 [email protected] 685 4Haglöfs Glas AB BORLÄNGE Sven-Erik Eriksson 0243-21 10 10 [email protected] www.haglofsglas.se 225 7Hallors Glasmästeri AB NORA Sture Karlsson 0587-102 55 [email protected] www.hallorsglas.se 229 5Hallsbergs Glasmästeri AB HALLSBERG Bo Persson 0582-61 11 30 [email protected] www.hallsbergs-glasmasteri.se 230 5Halmstad Glas och Fogservice AB HALMSTAD Leif-Inge Bengtsson 035-21 95 00 [email protected] 876 1Hammarbergs Glasmästeri AB BOLLNÄS Bo Hammarberg 0278-103 43 [email protected] 232 7Hamu Glasmästeri AB HAGFORS Dan Åkerlund 0563-104 67 [email protected] 233 5Hanssons Glas & Montage AB KRISTIANSTAD Daniel Bergkvist, Jimmie Håkansson 044-590 05 50 [email protected] www.hanssonsglas.se 2936 1Harnemarks Glas RONNEBY Ulf Persson, Ewa Persson 0457-101 79 [email protected] 236 1Hasses Glasmästeri AB ESKILSTUNA Hans Johansson 016-12 13 16 [email protected] www.hassesglas.se 797 4Heby Glas HEBY Pierre Björkskog 0224-310 77 [email protected] www.bjorkskogs.se 1048 7Hedemora Glasmästeri AB HEDEMORA Leif Svedberg, Jimmy Hedkvist 0225-71 19 60 [email protected] www.hedemoraglas.se 1017 7Hedlunds Glas AB KATRINEHOLM Calle Landström 0150-106 33 [email protected] www.hedlundsglas.se 238 4

GFöretag Ort Ägare Telefon E-post Hemsida Medl nr distr nr

Medelmsmatrikel A till Ö

H

Page 120: GBF-guiden 2013-2015

118

Hedlunds Glasmästeri i Ljusdal AB LJUSDAL Jörgen Sundström 0651-163 10 [email protected] www.hedlundsglas.com 239 7Helge Nilsson Glasmästeri AB MALMÖ Per Danielsson 040-823 27 [email protected] www.hellgesglas.se 370 1Helgessons Glas AB KLIPPAN Henrik Helgesson 0435-155 02 [email protected] www.helgessonsglas.se 866 1Hellmans Glas AB FALKÖPING Göran Hellman 0515-105 95 [email protected] www.hellmansglas.se 242 3Henrik Rapps Glas AB LJUNGSBRO Henrik Rapp 013-652 52 [email protected] www.rappsglas.se 2660 4Henåns Glasmästeri AB HENÅN Jörgen Svenson 0304-314 15 [email protected] www.henans-glas.se 244 3Hindås Glasmästeri HINDÅS Urban Svensson 0301-109 45 [email protected] 245 3Hisinge Bilglas GÖTEBORG Lars Öjeskär 031-51 05 80 [email protected]; www.hisingebilglas.se 1665 3Hofors Glasmästeri HOFORS Aluline Inglasningssystem AB 0290-209 20 [email protected] www.hoforsglasmasteri.se 247 7Holmens Glasmästeri AB GÖTEBORG Göran Eliasson 031-84 09 60 [email protected] 736 3Holms Glasmästeri AB VISBY Allan Karlsson 0498-27 75 54 [email protected] www.holmsglas.se 249 2Hovmaporten AB HOVMANTORP Tonny Ellingsen 0478-405 60 [email protected] www.hovmaporten.se 671 2Huddinge-Trångsunds Glas TRÅNGSUND Kjell Carlsson 08-771 21 30 [email protected] www.glasmasteri.se 251 6Hudik Glas AB HUDIKSVALL Tomas Larsson 0650-313 34 [email protected] hudikglas.se 252 7Håkanssons Glas AB SUNDBYBERG Christer Svensson, Jan Svensson, Ann Svensson 08-28 14 11 [email protected] www.hglas.com 254 6Hägerstens Glasmästeri AB HÄGERSTEN Stefan Stridh 08-645 56 20 [email protected] www.hagerstensglas.se 255 6Hällefors Glas & Ram AB HÄLLEFORS Nils Olov Skaret 0591-127 65 256 5Högstedts Glas BERGSJÖ Fredrik Högstedt 0652-104 15 [email protected] www.hogstedtsglas.se 1103 7Hörby Glasmästeri AB HÖRBY Tommy Håkanson 0415-104 51 [email protected] 260 1Höörs Glasmästeri J. Jönsson AB HÖÖR Jan Jönsson, Ann-Lis Jönsson 0413-231 20 [email protected] 2029 1

Iceheat Glazing AB VINSLÖV Rami Farajallah, Jonas Isinger 0766-45 03 00 [email protected] www.iceheat.se 2564 1iwa21 AB BROMMA Anders G Hultman 08-21 36 21 [email protected] www.iwa21.se 2672 6J.S. Glasmästarn HALLSBERG Joacim Svanberg 0582-138 50 [email protected] www.jsglas.se 963 5Jacobs Glasmästeri KÄVLINGE Jacob Jacobsson 046-71 03 10 [email protected] 674 1Jagefeldts Glasmästeri HB LYSEKIL Lars-Olof Jagefeldt 0523-100 06 [email protected] www.jagefeldt.nu 265 3JM Glas AB KUNGÄLV Johan Möller 0303-588 18 [email protected] jmglas.se 2070 3Joh. Persson Glasmästeri AB MALMÖ Jörgen Persson 040-29 00 95 [email protected] www.jpg.nu 401 1JohannelundsGlasAB LINKÖPING TommyPettersson,EvaDonderer 013-157130 [email protected] www.johannelundsglas.se 272 4Johansson Glas o Aluminium AB LUND Ulf Johansson, Susanne Håkansson 046-30 70 10 [email protected] 2705 1Jokkmokks Glasmästeri AB JOKKMOKK Gunnar Olofsson 0971-102 69 [email protected] 275 8JonssonsGlasmästeriEftr MÄRSTA Mikaelkarlsson [email protected] www.jonssonsglas.nu 276 6JTM AB MARIESTAD Anders Lundell, Micael Jernberg 0501-27 80 80 [email protected] www.jtm.se 2101 3Järfälla Glasmästeri AB JÄRFÄLLA Kent Holm 08-36 14 27 [email protected] 277 6JönssonsGlasiKramforsEftrAB KRAMFORS MatsGrenmyr 0612-13420 [email protected] 280 8

Medelmsmatrikel A till Ö

HFöretag Ort Ägare Telefon E-post Hemsida Medl nr distr nr

I, J

Page 121: GBF-guiden 2013-2015

119

Hedlunds Glasmästeri i Ljusdal AB LJUSDAL Jörgen Sundström 0651-163 10 [email protected] www.hedlundsglas.com 239 7Helge Nilsson Glasmästeri AB MALMÖ Per Danielsson 040-823 27 [email protected] www.hellgesglas.se 370 1Helgessons Glas AB KLIPPAN Henrik Helgesson 0435-155 02 [email protected] www.helgessonsglas.se 866 1Hellmans Glas AB FALKÖPING Göran Hellman 0515-105 95 [email protected] www.hellmansglas.se 242 3Henrik Rapps Glas AB LJUNGSBRO Henrik Rapp 013-652 52 [email protected] www.rappsglas.se 2660 4Henåns Glasmästeri AB HENÅN Jörgen Svenson 0304-314 15 [email protected] www.henans-glas.se 244 3Hindås Glasmästeri HINDÅS Urban Svensson 0301-109 45 [email protected] 245 3Hisinge Bilglas GÖTEBORG Lars Öjeskär 031-51 05 80 [email protected]; www.hisingebilglas.se 1665 3Hofors Glasmästeri HOFORS Aluline Inglasningssystem AB 0290-209 20 [email protected] www.hoforsglasmasteri.se 247 7Holmens Glasmästeri AB GÖTEBORG Göran Eliasson 031-84 09 60 [email protected] 736 3Holms Glasmästeri AB VISBY Allan Karlsson 0498-27 75 54 [email protected] www.holmsglas.se 249 2Hovmaporten AB HOVMANTORP Tonny Ellingsen 0478-405 60 [email protected] www.hovmaporten.se 671 2Huddinge-Trångsunds Glas TRÅNGSUND Kjell Carlsson 08-771 21 30 [email protected] www.glasmasteri.se 251 6Hudik Glas AB HUDIKSVALL Tomas Larsson 0650-313 34 [email protected] hudikglas.se 252 7Håkanssons Glas AB SUNDBYBERG Christer Svensson, Jan Svensson, Ann Svensson 08-28 14 11 [email protected] www.hglas.com 254 6Hägerstens Glasmästeri AB HÄGERSTEN Stefan Stridh 08-645 56 20 [email protected] www.hagerstensglas.se 255 6Hällefors Glas & Ram AB HÄLLEFORS Nils Olov Skaret 0591-127 65 256 5Högstedts Glas BERGSJÖ Fredrik Högstedt 0652-104 15 [email protected] www.hogstedtsglas.se 1103 7Hörby Glasmästeri AB HÖRBY Tommy Håkanson 0415-104 51 [email protected] 260 1Höörs Glasmästeri J. Jönsson AB HÖÖR Jan Jönsson, Ann-Lis Jönsson 0413-231 20 [email protected] 2029 1

Iceheat Glazing AB VINSLÖV Rami Farajallah, Jonas Isinger 0766-45 03 00 [email protected] www.iceheat.se 2564 1iwa21 AB BROMMA Anders G Hultman 08-21 36 21 [email protected] www.iwa21.se 2672 6J.S. Glasmästarn HALLSBERG Joacim Svanberg 0582-138 50 [email protected] www.jsglas.se 963 5Jacobs Glasmästeri KÄVLINGE Jacob Jacobsson 046-71 03 10 [email protected] 674 1Jagefeldts Glasmästeri HB LYSEKIL Lars-Olof Jagefeldt 0523-100 06 [email protected] www.jagefeldt.nu 265 3JM Glas AB KUNGÄLV Johan Möller 0303-588 18 [email protected] jmglas.se 2070 3Joh. Persson Glasmästeri AB MALMÖ Jörgen Persson 040-29 00 95 [email protected] www.jpg.nu 401 1JohannelundsGlasAB LINKÖPING TommyPettersson,EvaDonderer 013-157130 [email protected] www.johannelundsglas.se 272 4Johansson Glas o Aluminium AB LUND Ulf Johansson, Susanne Håkansson 046-30 70 10 [email protected] 2705 1Jokkmokks Glasmästeri AB JOKKMOKK Gunnar Olofsson 0971-102 69 [email protected] 275 8JonssonsGlasmästeriEftr MÄRSTA Mikaelkarlsson [email protected] www.jonssonsglas.nu 276 6JTM AB MARIESTAD Anders Lundell, Micael Jernberg 0501-27 80 80 [email protected] www.jtm.se 2101 3Järfälla Glasmästeri AB JÄRFÄLLA Kent Holm 08-36 14 27 [email protected] 277 6JönssonsGlasiKramforsEftrAB KRAMFORS MatsGrenmyr 0612-13420 [email protected] 280 8

HFöretag Ort Ägare Telefon E-post Hemsida Medl nr distr nr

Medelmsmatrikel A till Ö

I, J

Page 122: GBF-guiden 2013-2015

120

KalixGlasmästeriAB KALIX Jan-ErikLindbäck 0923-77828 [email protected] www.kalixglasmasteri.se281 8Kanikegårdens Glasmästeri AB MJÖLBY Peter Lehmann, Tony Sandström 0142-160 50 [email protected] www.kanikegardensglas.se 538 4Karlshamns Byggnadsglas, AB KARLSHAMN Jonathan Andersson 0454-317 62 [email protected] www.karlshamnsbyggnadsglas.se 285 1Karlshamns Glasmästeri KARLSHAMN Stefan Alex 0454-104 67 [email protected] www.karlshamnsglasmasteri.se 286 1Karlsson&DahlGlasmästeriAB VARBERG MartinKarlsson,CeciliaAngergård [email protected] www.karlsson-dahl.se287 3Karlssons Glasmästeri AB PITEÅ Bo Karlsson 0911-170 70 [email protected] www.karlssonsglas.se 288 8Karlstads Bilglas KARLSTAD Leif Stefan Moberg 054-18 88 78 [email protected] 731 5Karlstads Glasmästeri AB KARLSTAD Göran Kronström, Mats Sturelind, Patrik Eriksson 054-85 30 40 [email protected] www.karlstadsglasmasteri.se 290 5KeyCreation STOCKHOLM SusanKey 08-6120187 [email protected] www.keycreation.se780 6Kils Glasmästeri AB KIL Christer Bönström 0554-410 88 [email protected] 609 5Kjells Glasmästeri AB ARVIKA Leif Larsson 0570-144 58 [email protected] 729 5KLM Tech AB - Torsby Glasmästeri TORSBY Marina Svensson 0560-105 26 [email protected] 504 5KortedalaGlasmästeriAB GÖTEBORG FinnOrring 031-460040 [email protected] www.kortedalaglas.se300 3KristianstadsGlasmästeri,AB KRISTIANSTAD ÅkeBjörkegren 044-101012 [email protected] 303 1Krokeks Glas o Fasad AB KOLMÅRDEN Örjan Hellström 070-624 74 36 [email protected] 2978 4KungstensGlasmästeriAB VÄSTRAFRÖLUNDA AndersEriksson,DennisEriksson,JimmiWahlqvist 031-299055 [email protected] www.kungstensglas.se309 3Kungsörs Glasmästeri KUNGSÖR Johan Syversen 0227-101 68 [email protected] 110 4KungälvsGlas&InramningsaffärAB KUNGÄLV ThoreWennroth 0303-13325 [email protected] 311 3

Lars Andersson Glas AB HELSINGBORG Lars Andersson 042-24 08 98 [email protected] 623 1LassesGlaseftr.TDGAB TABERG FredrikNilsson 036-65844 [email protected] www.lassesglas.se2196 2LBGlasmästeri&RamaffärAB VÄSTERHANINGE LarsEriksson [email protected] www.lblgas.se317 6LB-ÖlandsGlasAB KALMAR SonjaBergzén 0480-85320 [email protected];[email protected] 2LennartsGlasmästeriEftr KARLSKRONA ThomasSvensson 0455-10930 319 1Lerums Glas Centrum AB STENKULLEN Lennart Lundbäck 0302-220 92 [email protected] www.glascentrum.se 643 3Lidingö Glasmästeri, AB LIDINGÖ Mats Klemming 08-765 32 64 [email protected] www.lidingoglasmasteri.se 320 6Lidköpings Glasmästeri LIDGLAS AB LIDKÖPING Niklas Törnberg 0510-240 00 [email protected] www.lidglas.se 1108 3Limmareds Glasmästeri LIMMARED Anders Hansson 0325-710 30 [email protected] limmaredsglasmasteri.se 322 3Lindbergs Konst & Ram AB LULEÅ Helene Lindberg 0920-22 94 92 [email protected] www.lindbergskonst.se 692 8LindénsGlasmästeriAB TRANÅS HåkanCarlsson 0140-16358 323 2Linders Glas VÄSTERÅS Bengt Hamberg 0703-47 31 31 [email protected] 324 7Lindfors Glas & Metall AB MATFORS Rickard Lindfors 060-225 95 [email protected] www.lindforsglas.se 703 8Lindqvist&SonGlasAB LINDESBERG KjellLindqwist [email protected] www.lindqvist-glas.se330 5Ljungby Glasindustri AB LJUNGBY Szász Ernö 0372-108 22 [email protected] 332 2Lomma Glasmästeri AB LOMMA Roland Svensson, StellanSvensson 040-41 38 50 [email protected] 335 1

Medelmsmatrikel A till Ö

KFöretag Ort Ägare Telefon E-post Hemsida Medl nr distr nr

L

Page 123: GBF-guiden 2013-2015

121

KalixGlasmästeriAB KALIX Jan-ErikLindbäck 0923-77828 [email protected] www.kalixglasmasteri.se281 8Kanikegårdens Glasmästeri AB MJÖLBY Peter Lehmann, Tony Sandström 0142-160 50 [email protected] www.kanikegardensglas.se 538 4Karlshamns Byggnadsglas, AB KARLSHAMN Jonathan Andersson 0454-317 62 [email protected] www.karlshamnsbyggnadsglas.se 285 1Karlshamns Glasmästeri KARLSHAMN Stefan Alex 0454-104 67 [email protected] www.karlshamnsglasmasteri.se 286 1Karlsson&DahlGlasmästeriAB VARBERG MartinKarlsson,CeciliaAngergård [email protected] www.karlsson-dahl.se287 3Karlssons Glasmästeri AB PITEÅ Bo Karlsson 0911-170 70 [email protected] www.karlssonsglas.se 288 8Karlstads Bilglas KARLSTAD Leif Stefan Moberg 054-18 88 78 [email protected] 731 5Karlstads Glasmästeri AB KARLSTAD Göran Kronström, Mats Sturelind, Patrik Eriksson 054-85 30 40 [email protected] www.karlstadsglasmasteri.se 290 5KeyCreation STOCKHOLM SusanKey 08-6120187 [email protected] www.keycreation.se780 6Kils Glasmästeri AB KIL Christer Bönström 0554-410 88 [email protected] 609 5Kjells Glasmästeri AB ARVIKA Leif Larsson 0570-144 58 [email protected] 729 5KLM Tech AB - Torsby Glasmästeri TORSBY Marina Svensson 0560-105 26 [email protected] 504 5KortedalaGlasmästeriAB GÖTEBORG FinnOrring 031-460040 [email protected] www.kortedalaglas.se300 3KristianstadsGlasmästeri,AB KRISTIANSTAD ÅkeBjörkegren 044-101012 [email protected] 303 1Krokeks Glas o Fasad AB KOLMÅRDEN Örjan Hellström 070-624 74 36 [email protected] 2978 4KungstensGlasmästeriAB VÄSTRAFRÖLUNDA AndersEriksson,DennisEriksson,JimmiWahlqvist 031-299055 [email protected] www.kungstensglas.se309 3Kungsörs Glasmästeri KUNGSÖR Johan Syversen 0227-101 68 [email protected] 110 4KungälvsGlas&InramningsaffärAB KUNGÄLV ThoreWennroth 0303-13325 [email protected] 311 3

Lars Andersson Glas AB HELSINGBORG Lars Andersson 042-24 08 98 [email protected] 623 1LassesGlaseftr.TDGAB TABERG FredrikNilsson 036-65844 [email protected] www.lassesglas.se2196 2LBGlasmästeri&RamaffärAB VÄSTERHANINGE LarsEriksson [email protected] www.lblgas.se317 6LB-ÖlandsGlasAB KALMAR SonjaBergzén 0480-85320 [email protected];[email protected] 2LennartsGlasmästeriEftr KARLSKRONA ThomasSvensson 0455-10930 319 1Lerums Glas Centrum AB STENKULLEN Lennart Lundbäck 0302-220 92 [email protected] www.glascentrum.se 643 3Lidingö Glasmästeri, AB LIDINGÖ Mats Klemming 08-765 32 64 [email protected] www.lidingoglasmasteri.se 320 6Lidköpings Glasmästeri LIDGLAS AB LIDKÖPING Niklas Törnberg 0510-240 00 [email protected] www.lidglas.se 1108 3Limmareds Glasmästeri LIMMARED Anders Hansson 0325-710 30 [email protected] limmaredsglasmasteri.se 322 3Lindbergs Konst & Ram AB LULEÅ Helene Lindberg 0920-22 94 92 [email protected] www.lindbergskonst.se 692 8LindénsGlasmästeriAB TRANÅS HåkanCarlsson 0140-16358 323 2Linders Glas VÄSTERÅS Bengt Hamberg 0703-47 31 31 [email protected] 324 7Lindfors Glas & Metall AB MATFORS Rickard Lindfors 060-225 95 [email protected] www.lindforsglas.se 703 8Lindqvist&SonGlasAB LINDESBERG KjellLindqwist [email protected] www.lindqvist-glas.se330 5Ljungby Glasindustri AB LJUNGBY Szász Ernö 0372-108 22 [email protected] 332 2Lomma Glasmästeri AB LOMMA Roland Svensson, StellanSvensson 040-41 38 50 [email protected] 335 1

KFöretag Ort Ägare Telefon E-post Hemsida Medl nr distr nr

Medelmsmatrikel A till Ö

L

Page 124: GBF-guiden 2013-2015

122

Medelmsmatrikel A till Ö

Luleå Glas, AB LULEÅ Ola Grönlund 0920-22 14 81 [email protected] www.luleaglas.se 337 8Lunds Glasmästeri AB LUND Johan Andersson 046-12 53 63 [email protected] www.lundsglasmasteri.se 339 1Lycksele Nya Glasmästeri AB LYCKSELE Christer Näsström 0950-105 02 [email protected] www.lyckselenyaglas.se 683 8

Malmbergs Glas AB SUNDSVALL Hedlund o Micha AB 060-61 36 53 [email protected] www.malmbergsglas.se 755 8Malmerk Fassaadid AS TALLIN, Estland Malmerk AS 0037-265 992 12 [email protected] www.malmerkfassaadid.ee 3041 Malå Glas AB MALÅ Tommy Grundberg 0953-108 88 [email protected] www.malaglas.malanet.net 347 8Marieholms Glas AB, A GÖTEBORG Anders Dubár 031-48 71 25 [email protected] marieholmsglas.se 348 3Mariehälls Glasmästeri AB BROMMA Lennart Karlsson 08-28 48 67 [email protected] 349 6MattssonsBilglas FRÄNSTA MikaelMattsson 0691-20015 [email protected] www.mattssonsglas.se660 8Milessons Glasmästeri AB MALMÖ Ingemar Milesson 070-671 08 20 [email protected] 2260 1Mobergs Glasmästeri SVEG Christer Ericsson 0680-107 87 [email protected] www.mobergsglas.se 356 7Mora Glasmästeri AB MORA Måns Nordstrand 0250-710 00 [email protected] www.moraglas.se 598 7MT Glasmästeri AB MALMÖ Reine Milesson 040-96 67 10 [email protected] www.mt-glas.se 359 1Mårtenssons Glasmästeri AB TROLLHÄTTAN Morgan Svensson, Annelie Svensson 0520-722 00 [email protected] www.martenssonsglas.com 362 3Märsta Glasmästeri AB ARLANDASTAD Johnny Germundsson 08-591 275 00 [email protected] 1041 6MästersRamaffärAB STOCKHOLM BirgittaHammarstedt 08-6676730 [email protected] 719 6Mölndals Bilglas AB MÖLNDAL Faraz Moktari, Daniel Johansson 031-788 09 09 [email protected] 2919 3Mönsterås Glasmästeri AB MÖNSTERÅS Tomas Lundgren 0499-105 90 [email protected] www.monsterglas.se 694 2

Nacka Bilglas & Glasmästeri NACKA Peter Braun 08-716 35 48 [email protected] 365 6Narva Project AB KALMAR 0480-41 11 24 [email protected] www.narvaproject.se 2039 2Nerikes Glasmästeri AB KUMLA Marko Jämsä 019-58 38 00 [email protected] www.nerikesglas.se 402 5Niba Syd AB MALMÖ Rickard Ollerstam 040-602 20 15 [email protected] www.niba.se 366 1Niklassons Glas AB KARLSKRONA Conny Jakobsson, Bengt Åkesson, Lennart Olsson 0455-242 00 [email protected] www.niklassonsglas.se 367 1NilamGlas-ServiceHB YSTAD BertilNilsson 0411-10470 [email protected] www.nilam.se368 1Nilsson & Karlsson Glasmästeri o Ramverk MORA Sven-Olof Nilsson 0250-711 27 [email protected] www.nkglas.se 371 7Norbergs Glasmästeri AB NORBERG Leif Svedberg 0223-203 16 [email protected] www.norbergsglas.se 374 7Nordmarkens Fasader AB TÖCKSFORS Jonas Nilsson 073-218 30 [email protected] www.nordmarkensfasader.se 1955 5NordqvistGlasmästeriAB MALMÖ StigMårtensson 040-222175 [email protected] www.nordqvistglas.se375 1NorrbottensGlasAB KIRUNA SvenArneJohansson 0980-10330 [email protected] www.norrbottensglas.se376 8Norrtälje Bilglas AB NORRTÄLJE Patrik Johansson 0176-131 74 [email protected] www.norrtaljebilglas.se 380 7Norrtälje Glasmästeri AB NORRTÄLJE Gunnel Molin 0176-555 55 [email protected] www.norrtaljeglasmasteri.com 381 7

LFöretag Ort Ägare Telefon E-post Hemsida Medl nr distr nr

M

n

Page 125: GBF-guiden 2013-2015

123

Luleå Glas, AB LULEÅ Ola Grönlund 0920-22 14 81 [email protected] www.luleaglas.se 337 8Lunds Glasmästeri AB LUND Johan Andersson 046-12 53 63 [email protected] www.lundsglasmasteri.se 339 1Lycksele Nya Glasmästeri AB LYCKSELE Christer Näsström 0950-105 02 [email protected] www.lyckselenyaglas.se 683 8

Malmbergs Glas AB SUNDSVALL Hedlund o Micha AB 060-61 36 53 [email protected] www.malmbergsglas.se 755 8Malmerk Fassaadid AS TALLIN, Estland Malmerk AS 0037-265 992 12 [email protected] www.malmerkfassaadid.ee 3041 Malå Glas AB MALÅ Tommy Grundberg 0953-108 88 [email protected] www.malaglas.malanet.net 347 8Marieholms Glas AB, A GÖTEBORG Anders Dubár 031-48 71 25 [email protected] marieholmsglas.se 348 3Mariehälls Glasmästeri AB BROMMA Lennart Karlsson 08-28 48 67 [email protected] 349 6MattssonsBilglas FRÄNSTA MikaelMattsson 0691-20015 [email protected] www.mattssonsglas.se660 8Milessons Glasmästeri AB MALMÖ Ingemar Milesson 070-671 08 20 [email protected] 2260 1Mobergs Glasmästeri SVEG Christer Ericsson 0680-107 87 [email protected] www.mobergsglas.se 356 7Mora Glasmästeri AB MORA Måns Nordstrand 0250-710 00 [email protected] www.moraglas.se 598 7MT Glasmästeri AB MALMÖ Reine Milesson 040-96 67 10 [email protected] www.mt-glas.se 359 1Mårtenssons Glasmästeri AB TROLLHÄTTAN Morgan Svensson, Annelie Svensson 0520-722 00 [email protected] www.martenssonsglas.com 362 3Märsta Glasmästeri AB ARLANDASTAD Johnny Germundsson 08-591 275 00 [email protected] 1041 6MästersRamaffärAB STOCKHOLM BirgittaHammarstedt 08-6676730 [email protected] 719 6Mölndals Bilglas AB MÖLNDAL Faraz Moktari, Daniel Johansson 031-788 09 09 [email protected] 2919 3Mönsterås Glasmästeri AB MÖNSTERÅS Tomas Lundgren 0499-105 90 [email protected] www.monsterglas.se 694 2

Nacka Bilglas & Glasmästeri NACKA Peter Braun 08-716 35 48 [email protected] 365 6Narva Project AB KALMAR 0480-41 11 24 [email protected] www.narvaproject.se 2039 2Nerikes Glasmästeri AB KUMLA Marko Jämsä 019-58 38 00 [email protected] www.nerikesglas.se 402 5Niba Syd AB MALMÖ Rickard Ollerstam 040-602 20 15 [email protected] www.niba.se 366 1Niklassons Glas AB KARLSKRONA Conny Jakobsson, Bengt Åkesson, Lennart Olsson 0455-242 00 [email protected] www.niklassonsglas.se 367 1NilamGlas-ServiceHB YSTAD BertilNilsson 0411-10470 [email protected] www.nilam.se368 1Nilsson & Karlsson Glasmästeri o Ramverk MORA Sven-Olof Nilsson 0250-711 27 [email protected] www.nkglas.se 371 7Norbergs Glasmästeri AB NORBERG Leif Svedberg 0223-203 16 [email protected] www.norbergsglas.se 374 7Nordmarkens Fasader AB TÖCKSFORS Jonas Nilsson 073-218 30 [email protected] www.nordmarkensfasader.se 1955 5NordqvistGlasmästeriAB MALMÖ StigMårtensson 040-222175 [email protected] www.nordqvistglas.se375 1NorrbottensGlasAB KIRUNA SvenArneJohansson 0980-10330 [email protected] www.norrbottensglas.se376 8Norrtälje Bilglas AB NORRTÄLJE Patrik Johansson 0176-131 74 [email protected] www.norrtaljebilglas.se 380 7Norrtälje Glasmästeri AB NORRTÄLJE Gunnel Molin 0176-555 55 [email protected] www.norrtaljeglasmasteri.com 381 7

LFöretag Ort Ägare Telefon E-post Hemsida Medl nr distr nr

Medelmsmatrikel A till Ö

M

n

Page 126: GBF-guiden 2013-2015

124

Nya Glasmästeriet AB ENKÖPING Fredrik Andersson, Eva Eklund 0171-240 00 [email protected] www.nyaglas.se 386 4Nya Glasmästeriet HB MELLERUD Stefan Blücher 0530-104 95 [email protected] www.nyaglasblucher.se 384 3Nya Glasmästeriet i Karlstad AB KARLSTAD Jan Andersson 054-21 45 64 [email protected] www.nyaglasmasteriet.se 385 5Nya Höganäs Glasmästeri AB HÖGANÄS Elisabeth Seger 042-34 00 97 [email protected] 259 1Nybergs Glas & Metall AB FARSTA Larm-Assistans Glas o Bygg AB 08-556 815 00 [email protected] www.nybergs.se 387 6Nyströms Glasmästeri AB SKÖVDE U. Nyström, P. Nyström, F. Nyström 0500-41 04 41 [email protected] 390 3Nässjö Bil- o Byggnadsglas AB NÄSSJÖ Thomas Dahlberg 0380-109 37 [email protected] 600 2Nässjö Glasmästeri AB NÄSSJÖ Tobias Andersson 0380-190 00 [email protected] www.nassjoglasmasteri.se 391 2Nöjds Glas AB ÅTVIDABERG Fredrik Svedjefält, Susanne Gagnefeldt 0120-135 40 [email protected] www.nojdsglas.se 393 4

Ockelbo Glasmästeri AB OCKELBO Inge Persson 0297-401 53 [email protected] 394 7Olles Glasmästeri AB GÖTEBORG Tore Andersson 031-84 77 78 [email protected] www.ollesglas.se 1674 3Olofstorps Glasmästeri HB OLOFSTORP Viktor Simonsson 031-702 06 97 [email protected] www.olofstorpsglas.se 395 3Oskarshamns Glasmästeri AB OSKARSHAMN Hans Berggren 0491-120 50 [email protected] 397 2Oves Glasmästeri/CCA Transport o Bilvård VÄSTERÅS Christel Karlsson 021-81 00 01 [email protected] www.ovesglas.se 87 7

P&V Glasmästeri AB KATRINEHOLM Lars Hellström 0150-66 22 70 [email protected] www.pvglas.se 1592 4Pajala Glas AB PAJALA Christer Wahlberg 0978-620 65 [email protected] 399 8PEGA Glas AB SUNDSVALL Peter Kolacny, Agnetha Andersson 060-61 42 00 [email protected] www.pegaglas.se 2080 8Penslar&FönsteriStockholmAB NACKA StefanLindqvist 08-6564715 [email protected] www.penslar-fonster.se2991 6PersRam&GlasAB KARLSBORG SusanneBöttiger 0505-10638 [email protected] www.persramoglas.se400 3Perstorps Glasmästeri AB PERSTORP Bjarne Jacobsen 0435-300 05 [email protected] www.perstorpsglasmasteri.com 404 1PlanglasteknikStockholmAB SALTSJÖ-BOO BengtNordén 08-7183205 [email protected] www.planglasteknik.se409 6PMJMontageAB MARKARYD MartinJohansson 0433-10625 [email protected] www.pmjmontage.se917 2Polarglas AB KIRUNA Vesa Somppi 0980-166 00 [email protected] 410 8Preconal Fasad AB FALKENBERG Hansen Group a/s 0346-554 50 [email protected] www.preconal.se 411 3ProglasAlingsåsAB ALINGSÅS MartinTirhammar,ChristerAndersson [email protected] www.proglas.se2856 3ProglasUddevallaAB UDDEVALLA MartinTirhammar,ChristerAndersson [email protected] 513 3

Medelmsmatrikel A till Ö

nFöretag Ort Ägare Telefon E-post Hemsida Medl nr distr nr

O

p

Page 127: GBF-guiden 2013-2015

125

Nya Glasmästeriet AB ENKÖPING Fredrik Andersson, Eva Eklund 0171-240 00 [email protected] www.nyaglas.se 386 4Nya Glasmästeriet HB MELLERUD Stefan Blücher 0530-104 95 [email protected] www.nyaglasblucher.se 384 3Nya Glasmästeriet i Karlstad AB KARLSTAD Jan Andersson 054-21 45 64 [email protected] www.nyaglasmasteriet.se 385 5Nya Höganäs Glasmästeri AB HÖGANÄS Elisabeth Seger 042-34 00 97 [email protected] 259 1Nybergs Glas & Metall AB FARSTA Larm-Assistans Glas o Bygg AB 08-556 815 00 [email protected] www.nybergs.se 387 6Nyströms Glasmästeri AB SKÖVDE U. Nyström, P. Nyström, F. Nyström 0500-41 04 41 [email protected] 390 3Nässjö Bil- o Byggnadsglas AB NÄSSJÖ Thomas Dahlberg 0380-109 37 [email protected] 600 2Nässjö Glasmästeri AB NÄSSJÖ Tobias Andersson 0380-190 00 [email protected] www.nassjoglasmasteri.se 391 2Nöjds Glas AB ÅTVIDABERG Fredrik Svedjefält, Susanne Gagnefeldt 0120-135 40 [email protected] www.nojdsglas.se 393 4

Ockelbo Glasmästeri AB OCKELBO Inge Persson 0297-401 53 [email protected] 394 7Olles Glasmästeri AB GÖTEBORG Tore Andersson 031-84 77 78 [email protected] www.ollesglas.se 1674 3Olofstorps Glasmästeri HB OLOFSTORP Viktor Simonsson 031-702 06 97 [email protected] www.olofstorpsglas.se 395 3Oskarshamns Glasmästeri AB OSKARSHAMN Hans Berggren 0491-120 50 [email protected] 397 2Oves Glasmästeri/CCA Transport o Bilvård VÄSTERÅS Christel Karlsson 021-81 00 01 [email protected] www.ovesglas.se 87 7

P&V Glasmästeri AB KATRINEHOLM Lars Hellström 0150-66 22 70 [email protected] www.pvglas.se 1592 4Pajala Glas AB PAJALA Christer Wahlberg 0978-620 65 [email protected] 399 8PEGA Glas AB SUNDSVALL Peter Kolacny, Agnetha Andersson 060-61 42 00 [email protected] www.pegaglas.se 2080 8Penslar&FönsteriStockholmAB NACKA StefanLindqvist 08-6564715 [email protected] www.penslar-fonster.se2991 6PersRam&GlasAB KARLSBORG SusanneBöttiger 0505-10638 [email protected] www.persramoglas.se400 3Perstorps Glasmästeri AB PERSTORP Bjarne Jacobsen 0435-300 05 [email protected] www.perstorpsglasmasteri.com 404 1PlanglasteknikStockholmAB SALTSJÖ-BOO BengtNordén 08-7183205 [email protected] www.planglasteknik.se409 6PMJMontageAB MARKARYD MartinJohansson 0433-10625 [email protected] www.pmjmontage.se917 2Polarglas AB KIRUNA Vesa Somppi 0980-166 00 [email protected] 410 8Preconal Fasad AB FALKENBERG Hansen Group a/s 0346-554 50 [email protected] www.preconal.se 411 3ProglasAlingsåsAB ALINGSÅS MartinTirhammar,ChristerAndersson [email protected] www.proglas.se2856 3ProglasUddevallaAB UDDEVALLA MartinTirhammar,ChristerAndersson [email protected] 513 3

nFöretag Ort Ägare Telefon E-post Hemsida Medl nr distr nr

Medelmsmatrikel A till Ö

O

p

Page 128: GBF-guiden 2013-2015

126

R. A. Byggen, AB ÅHUS Sixten Andersson, Mats Andersson 044-24 76 00 [email protected] www.rabyggen.se 2387 1Ramhuset Bilglas AB FALUN Mats Ericson 023-635 25 [email protected] www.ramhuset.se 625 7Ramhuset Konst & Ram AB FALUN Mats Ericson 023-635 25 [email protected] www.ramhuset .se 2911 7RBG Service AB VÄSTERÅS Ryds Glas Sverige AB 021-30 48 90 www.rydsglas.se 3049 7Repex AB SILVERDALEN Ingemar Bernljung 0495-100 14 [email protected] www.repex.se 2042 2Riksby Glasmästeri AB BROMMA Kent Elmstedt, Anders Olsson 08-25 50 77 [email protected] www.riksbyglas.se 2704 6Rimbo Glas, HB RIMBO Sven From 0175-704 93 [email protected] 418 7Ringström AB, N.P. STOCKHOLM Göran Ringström 08-643 31 73 [email protected] www.ringstrom.se 419 6Rinkeby Glasmästeri SPÅNGA Dikran Dison 08-36 79 96 [email protected] www.rinkebyglas.se 607 6RoslagsglasAktiebolag ÅKERSBERGA JohanWaern,CamillaKarlsson, [email protected] www.roslagsglas.se639 6 Ingemar Ericsson Roslöv AB GÖTEBORG Björn Roslöv 031-84 09 50 [email protected]; [email protected] www.roslov.se 427 3Ryds Bilglas AB HÄSSLEHOLM Ryds Glas Sverige AB 0451-148 40 [email protected] www.rydsglas.se 44 1Ryds Bilglas AB SPÅNGA Ryds Glas Sverige AB 08-760 21 01 [email protected] 378 6Ryds Bilglas AB ARLANDASTAD Ryds Glas Sverige AB 08-591 170 90 [email protected] www.rydsglas.se 301 6Ryds Bilglas AB LULEÅ Ryds Glas Sverige AB 0920-22 81 00 [email protected] www.rydsgls.se 181 8Ryds Bilglas AB SÖDERTÄLJE Ryds Glas Sverige AB 08-550 113 90 [email protected] www.rydsglas.se 585 6RydsBilglasAB KRISTIANSTAD RydsGlasSverigeAB 044-213135 [email protected] www.rydsglas.se662 1Ryds Bilglas AB UPPSALA Ryds Glas Sverige AB 018-10 15 40 [email protected] www.rydsglas.se 673 7Ryds Bilglas AB HELSINGBORG Ryds Glas Sverige AB 042-15 95 00 [email protected] www.rydsglas.se 742 1Ryds Bilglas AB BROMMA Ryds Glas Sverige AB 08-26 50 12 [email protected] www.rydsglas.se 748 6Ryds Bilglas AB HUDDINGE Ryds Glas Sverige AB 08-647 29 00 [email protected] www.rydsglas.se 812 6Ryds Bilglas AB VÄSTERÅS Ryds Glas Sverige AB 021-348 90 [email protected] www.rydsglas.se 814 7Ryds Bilglas AB DANDERYD Ryds Glas Sverige AB 08-753 35 05 [email protected] www.rydsglas.se 824 6RydsBilglasAB TIMRÅ RydsGlasSverigeAB 060-576420 [email protected] www.rydsglas.se502 8Ryds Bilglas AB VÄSTERÅS Ryds Glas Sverige AB 021-81 00 99 [email protected] www.rydsglas.se 978 7Ryds Bilglas AB UPPSALA Ryds Glas Sverige AB 018-60 08 40 [email protected] www.rydsglas.se 1627 7Ryds Bilglas AB ÖREBRO Ryds Glas Sverige AB 019-27 44 10 [email protected] www.rydsglas.se 1704 5Ryds Bilglas AB TÄBY Ryds Glas Sverige AB 08-792 15 00 [email protected] www.rydsglas.se 1798 6Ryds Bilglas AB STOCKHOLM Ryds Glas Sverige AB 08-23 79 00 [email protected] www.rydsglas.se 2018 6Ryds Bilglas AB HELSINGBORG Ryds Glas Sverige AB 042-32 72 00 [email protected] www.rydsglas.se 2095 1Ryds Bilglas AB KARLSTAD Ryds Glas Sverige AB 054-56 37 50 [email protected] www.rydsglas.se 2099 5RydsBilglasAB ÖREBRO RydsGlasSverigeAB 019-320560 [email protected] www.rydsglas.se2107 5Ryds Bilglas AB UPPSALA Ryds Glas Sverige AB 018-60 08 40 [email protected] www.rydsglas.se 2157 7Ryds Bilglas AB MALMÖ Ryds Glas Sverige AB 040-32 68 00 [email protected] www.rydsglas.se 2268 1Ryds Bilglas AB JÖNKÖPING Ryds Glas Sverige AB 036-35 15 00 [email protected] www.rydsglas.se 2269 2Ryds Bilglas AB VÄSTERÅS Ryds Glas Sverige AB 021-13 41 00 [email protected] www.rydsglas.se 2311 7Ryds Bilglas AB SÖDERTÄLJE Ryds Glas Sverige AB 08-550 188 90 [email protected] www.rydsglas.se 2401 6

Medelmsmatrikel A till Ö

RFöretag Ort Ägare Telefon E-post Hemsida Medl nr distr nr

Page 129: GBF-guiden 2013-2015

127

R. A. Byggen, AB ÅHUS Sixten Andersson, Mats Andersson 044-24 76 00 [email protected] www.rabyggen.se 2387 1Ramhuset Bilglas AB FALUN Mats Ericson 023-635 25 [email protected] www.ramhuset.se 625 7Ramhuset Konst & Ram AB FALUN Mats Ericson 023-635 25 [email protected] www.ramhuset .se 2911 7RBG Service AB VÄSTERÅS Ryds Glas Sverige AB 021-30 48 90 www.rydsglas.se 3049 7Repex AB SILVERDALEN Ingemar Bernljung 0495-100 14 [email protected] www.repex.se 2042 2Riksby Glasmästeri AB BROMMA Kent Elmstedt, Anders Olsson 08-25 50 77 [email protected] www.riksbyglas.se 2704 6Rimbo Glas, HB RIMBO Sven From 0175-704 93 [email protected] 418 7Ringström AB, N.P. STOCKHOLM Göran Ringström 08-643 31 73 [email protected] www.ringstrom.se 419 6Rinkeby Glasmästeri SPÅNGA Dikran Dison 08-36 79 96 [email protected] www.rinkebyglas.se 607 6RoslagsglasAktiebolag ÅKERSBERGA JohanWaern,CamillaKarlsson, [email protected] www.roslagsglas.se639 6 Ingemar Ericsson Roslöv AB GÖTEBORG Björn Roslöv 031-84 09 50 [email protected]; [email protected] www.roslov.se 427 3Ryds Bilglas AB HÄSSLEHOLM Ryds Glas Sverige AB 0451-148 40 [email protected] www.rydsglas.se 44 1Ryds Bilglas AB SPÅNGA Ryds Glas Sverige AB 08-760 21 01 [email protected] 378 6Ryds Bilglas AB ARLANDASTAD Ryds Glas Sverige AB 08-591 170 90 [email protected] www.rydsglas.se 301 6Ryds Bilglas AB LULEÅ Ryds Glas Sverige AB 0920-22 81 00 [email protected] www.rydsgls.se 181 8Ryds Bilglas AB SÖDERTÄLJE Ryds Glas Sverige AB 08-550 113 90 [email protected] www.rydsglas.se 585 6RydsBilglasAB KRISTIANSTAD RydsGlasSverigeAB 044-213135 [email protected] www.rydsglas.se662 1Ryds Bilglas AB UPPSALA Ryds Glas Sverige AB 018-10 15 40 [email protected] www.rydsglas.se 673 7Ryds Bilglas AB HELSINGBORG Ryds Glas Sverige AB 042-15 95 00 [email protected] www.rydsglas.se 742 1Ryds Bilglas AB BROMMA Ryds Glas Sverige AB 08-26 50 12 [email protected] www.rydsglas.se 748 6Ryds Bilglas AB HUDDINGE Ryds Glas Sverige AB 08-647 29 00 [email protected] www.rydsglas.se 812 6Ryds Bilglas AB VÄSTERÅS Ryds Glas Sverige AB 021-348 90 [email protected] www.rydsglas.se 814 7Ryds Bilglas AB DANDERYD Ryds Glas Sverige AB 08-753 35 05 [email protected] www.rydsglas.se 824 6RydsBilglasAB TIMRÅ RydsGlasSverigeAB 060-576420 [email protected] www.rydsglas.se502 8Ryds Bilglas AB VÄSTERÅS Ryds Glas Sverige AB 021-81 00 99 [email protected] www.rydsglas.se 978 7Ryds Bilglas AB UPPSALA Ryds Glas Sverige AB 018-60 08 40 [email protected] www.rydsglas.se 1627 7Ryds Bilglas AB ÖREBRO Ryds Glas Sverige AB 019-27 44 10 [email protected] www.rydsglas.se 1704 5Ryds Bilglas AB TÄBY Ryds Glas Sverige AB 08-792 15 00 [email protected] www.rydsglas.se 1798 6Ryds Bilglas AB STOCKHOLM Ryds Glas Sverige AB 08-23 79 00 [email protected] www.rydsglas.se 2018 6Ryds Bilglas AB HELSINGBORG Ryds Glas Sverige AB 042-32 72 00 [email protected] www.rydsglas.se 2095 1Ryds Bilglas AB KARLSTAD Ryds Glas Sverige AB 054-56 37 50 [email protected] www.rydsglas.se 2099 5RydsBilglasAB ÖREBRO RydsGlasSverigeAB 019-320560 [email protected] www.rydsglas.se2107 5Ryds Bilglas AB UPPSALA Ryds Glas Sverige AB 018-60 08 40 [email protected] www.rydsglas.se 2157 7Ryds Bilglas AB MALMÖ Ryds Glas Sverige AB 040-32 68 00 [email protected] www.rydsglas.se 2268 1Ryds Bilglas AB JÖNKÖPING Ryds Glas Sverige AB 036-35 15 00 [email protected] www.rydsglas.se 2269 2Ryds Bilglas AB VÄSTERÅS Ryds Glas Sverige AB 021-13 41 00 [email protected] www.rydsglas.se 2311 7Ryds Bilglas AB SÖDERTÄLJE Ryds Glas Sverige AB 08-550 188 90 [email protected] www.rydsglas.se 2401 6

RFöretag Ort Ägare Telefon E-post Hemsida Medl nr distr nr

Medelmsmatrikel A till Ö

Page 130: GBF-guiden 2013-2015

128

Ryds Bilglas AB LUND Ryds Glas Sverige AB 046-13 23 03 [email protected] www.rydsglas.se 2817 1Ryds Bilglas AB SUNDSVALL Ryds Glas Sverige AB 060-67 11 70 [email protected] 2834 8Ryds Bilglas AB SUNDSVALL Ryds Glas Sverige AB 060-61 12 60 [email protected] 2835 8Ryds Bilglas AB ESKILSTUNA Ryds Glas Sverige AB 016-13 19 11 [email protected] www.rydsglas.se 2836 4Ryds Bilglas AB LINKÖPING Ryds Glas Sverige AB 013-14 84 66 [email protected] www.rydsglas.se 2837 4Ryds Bilglas AB NORRKÖPING Ryds Glas Sverige AB 011-12 98 40 [email protected] www.rydsglas.se 2838 4Ryds Bilglas AB LULEÅ Ryds Glas Sverige AB 0920-25 09 68 [email protected] www.rydsglas.se 2921 8Ryds Bilglas AB SOLLENTUNA Ryds Glas Sverige AB 08-506 319 00 [email protected] www.rydsglas.se 2931 6Ryds Bilglas AB UPPLANDS VÄSBY Ryds Glas Sverige AB 08-506 319 10 [email protected] www.rydsglas.se 2973 6Ryds Bilglas AB JÖNKÖPING Ryds Glas Sverige AB 036-16 14 15 [email protected] www.rydsglas.se 2975 2Ryds Bilglas AB HUDDINGE Ryds Glas Sverige AB 3062 Ryds Bilglas AB GUSTAVSBERG Ryds Glas Sverige AB 08-570 990 40 [email protected] www.rydsglas.se 3063 6Ryds Bilglas Borås AB BORÅS Ryds Glas Sverige AB 033-13 00 77 [email protected] www.rydsglas.se 3061 3Ryds Bilglas Gävle AB GÄVLE Ryds Glas Sverige AB 026-10 29 30 [email protected] www.rydsbilglas.se 2968 7 och Mikael Söderström Ryds Bilglas Gävle AB GÄVLE Ryds Glas Sverige AB 3060 RydsBilglasHaningeAB HANDEN RydsGlasSverigeAB 08-7772500 [email protected] www.rydsglas.se165 6Ryds Bilglas i Borås AB BORÅS Ryds Glas Sverige AB 033-12 30 40 [email protected] www.rydsglas.se 2942 3Ryds Bilglas i Halmstad AB HALMSTAD Ryds Glas Sverige AB, 035-12 80 00 [email protected] www.rydsglas.se 2358 1 Holmberg o Berling AB Ryds Bilglas i Halmstad AB HALMSTAD Ryds Glas Sverige AB, 035-21 48 81 [email protected] www.rydsglas.se 2725 1 Holmberg o Berling AB Ryds Bilglas i Hammarö AB HAMMARÖ Ryds Glas Sverige AB 054-51 00 60 [email protected] www.rydsglas.se 1988 5RydsBilglasiMalmöAB MALMÖ RydsGlasSverigeAB 040-326800 [email protected] www.rydsglas.se2850 1Ryds Bilglas i Mölndal AB MÖLNDAL Ryds Glas Sverige AB 031-67 93 90 [email protected] www.rydsglas.se 491 3RydsBilglasiSkellefteåAB SKELLEFTEÅ RydsGlasSverigeAB,Morinvest 0910-38240 [email protected] www.rydsglas.se331 8RydsBilglasiVäxjöAB VÄXJÖ RydsGlasSverigeAB 0470-40200 [email protected] www.rydsglas.se2790 2Ryds Bilglas i Östersund AB ÖSTERSUND Ryds Glas Sverige AB, 063-12 79 40 [email protected] www.rydsglas.se 2861 8 Joachim Jönsson, Johan Thuresson Ryds Bilglas Kungsbacka AB KUNGSBACKA Ryds Glas Sverige AB, Kjell Persson 0300-103 14 [email protected] kbaglas.se 306 3Ryds Bilglas Solna AB SOLNA Ryds Glas Sverige AB 08-27 34 80 [email protected] www.rydsglas.se 807 6Ryds Bilglas Solna AB KISTA Ryds Glas Sverige AB 08-444 19 90 [email protected] www.rydsglas.se 2318 6Ryds Bilglas Solna AB STOCKHOLM Ryds Glas Sverige AB 08-61211 13 [email protected] www.rydsglas.se 2941 6Ryds Bilglas Västberga AB HÄGERSTEN Ryds Glas Sverige AB 08-645 27 30 [email protected] www.vastbergabilglas.se 829 6RydsGlas&AluminiumAB LAHOLM RydsGlasSverigeAB 0430-10064 [email protected] www.laholmsglas.se313 1Ryds Glas AB ESKILSTUNA Ryds Glas Sverige AB 016-13 19 11 [email protected] www.rydsglas.se 125 4Ryds Glas AB HÄRNÖSAND Ryds Glas Sverige AB 0611-125 59 [email protected] www.rydsglas.se 497 8RydsGlasAB KRISTIANSTAD RydsGlasSverigeAB 044-210898 [email protected] www.rydsglas.se235 1

Medelmsmatrikel A till Ö

RFöretag Ort Ägare Telefon E-post Hemsida Medl nr distr nr

Page 131: GBF-guiden 2013-2015

129

Ryds Bilglas AB LUND Ryds Glas Sverige AB 046-13 23 03 [email protected] www.rydsglas.se 2817 1Ryds Bilglas AB SUNDSVALL Ryds Glas Sverige AB 060-67 11 70 [email protected] 2834 8Ryds Bilglas AB SUNDSVALL Ryds Glas Sverige AB 060-61 12 60 [email protected] 2835 8Ryds Bilglas AB ESKILSTUNA Ryds Glas Sverige AB 016-13 19 11 [email protected] www.rydsglas.se 2836 4Ryds Bilglas AB LINKÖPING Ryds Glas Sverige AB 013-14 84 66 [email protected] www.rydsglas.se 2837 4Ryds Bilglas AB NORRKÖPING Ryds Glas Sverige AB 011-12 98 40 [email protected] www.rydsglas.se 2838 4Ryds Bilglas AB LULEÅ Ryds Glas Sverige AB 0920-25 09 68 [email protected] www.rydsglas.se 2921 8Ryds Bilglas AB SOLLENTUNA Ryds Glas Sverige AB 08-506 319 00 [email protected] www.rydsglas.se 2931 6Ryds Bilglas AB UPPLANDS VÄSBY Ryds Glas Sverige AB 08-506 319 10 [email protected] www.rydsglas.se 2973 6Ryds Bilglas AB JÖNKÖPING Ryds Glas Sverige AB 036-16 14 15 [email protected] www.rydsglas.se 2975 2Ryds Bilglas AB HUDDINGE Ryds Glas Sverige AB 3062 Ryds Bilglas AB GUSTAVSBERG Ryds Glas Sverige AB 08-570 990 40 [email protected] www.rydsglas.se 3063 6Ryds Bilglas Borås AB BORÅS Ryds Glas Sverige AB 033-13 00 77 [email protected] www.rydsglas.se 3061 3Ryds Bilglas Gävle AB GÄVLE Ryds Glas Sverige AB 026-10 29 30 [email protected] www.rydsbilglas.se 2968 7 och Mikael Söderström Ryds Bilglas Gävle AB GÄVLE Ryds Glas Sverige AB 3060 RydsBilglasHaningeAB HANDEN RydsGlasSverigeAB 08-7772500 [email protected] www.rydsglas.se165 6Ryds Bilglas i Borås AB BORÅS Ryds Glas Sverige AB 033-12 30 40 [email protected] www.rydsglas.se 2942 3Ryds Bilglas i Halmstad AB HALMSTAD Ryds Glas Sverige AB, 035-12 80 00 [email protected] www.rydsglas.se 2358 1 Holmberg o Berling AB Ryds Bilglas i Halmstad AB HALMSTAD Ryds Glas Sverige AB, 035-21 48 81 [email protected] www.rydsglas.se 2725 1 Holmberg o Berling AB Ryds Bilglas i Hammarö AB HAMMARÖ Ryds Glas Sverige AB 054-51 00 60 [email protected] www.rydsglas.se 1988 5RydsBilglasiMalmöAB MALMÖ RydsGlasSverigeAB 040-326800 [email protected] www.rydsglas.se2850 1Ryds Bilglas i Mölndal AB MÖLNDAL Ryds Glas Sverige AB 031-67 93 90 [email protected] www.rydsglas.se 491 3RydsBilglasiSkellefteåAB SKELLEFTEÅ RydsGlasSverigeAB,Morinvest 0910-38240 [email protected] www.rydsglas.se331 8RydsBilglasiVäxjöAB VÄXJÖ RydsGlasSverigeAB 0470-40200 [email protected] www.rydsglas.se2790 2Ryds Bilglas i Östersund AB ÖSTERSUND Ryds Glas Sverige AB, 063-12 79 40 [email protected] www.rydsglas.se 2861 8 Joachim Jönsson, Johan Thuresson Ryds Bilglas Kungsbacka AB KUNGSBACKA Ryds Glas Sverige AB, Kjell Persson 0300-103 14 [email protected] kbaglas.se 306 3Ryds Bilglas Solna AB SOLNA Ryds Glas Sverige AB 08-27 34 80 [email protected] www.rydsglas.se 807 6Ryds Bilglas Solna AB KISTA Ryds Glas Sverige AB 08-444 19 90 [email protected] www.rydsglas.se 2318 6Ryds Bilglas Solna AB STOCKHOLM Ryds Glas Sverige AB 08-61211 13 [email protected] www.rydsglas.se 2941 6Ryds Bilglas Västberga AB HÄGERSTEN Ryds Glas Sverige AB 08-645 27 30 [email protected] www.vastbergabilglas.se 829 6RydsGlas&AluminiumAB LAHOLM RydsGlasSverigeAB 0430-10064 [email protected] www.laholmsglas.se313 1Ryds Glas AB ESKILSTUNA Ryds Glas Sverige AB 016-13 19 11 [email protected] www.rydsglas.se 125 4Ryds Glas AB HÄRNÖSAND Ryds Glas Sverige AB 0611-125 59 [email protected] www.rydsglas.se 497 8RydsGlasAB KRISTIANSTAD RydsGlasSverigeAB 044-210898 [email protected] www.rydsglas.se235 1

RFöretag Ort Ägare Telefon E-post Hemsida Medl nr distr nr

Medelmsmatrikel A till Ö

Page 132: GBF-guiden 2013-2015

130

Ryds Glas AB HELSINGBORG Ryds Glas Sverige AB 042-32 94 00 [email protected] www.rydsglas.se 167 1Ryds Glas AB LINKÖPING Ryds Glas Sverige AB 013-14 84 66 [email protected] www.rydsglas.se 587 4Ryds Glas AB ÄLVSJÖ Ryds Glas Sverige AB 08-647 29 00 [email protected] www.rydsglas.se 754 6Ryds Glas AB NYKÖPING Ryds Glas Sverige AB 0155-21 98 00 [email protected] www.rydsglas.se 759 4Ryds Glas AB UPPSALA Ryds Glas Sverige AB 018-69 10 40 [email protected] www.rydsglas.se 762 7Ryds Glas AB ÖREBRO Ryds Glas Sverige AB 019-16 10 80 [email protected] www.rydsglas.se 765 5Ryds Glas AB NJURUNDA Ryds Glas Sverige AB 060-305 55 [email protected] www.rydsglas.se 789 8Ryds Glas AB SUNDSVALL Ryds Glas Sverige AB 060-12 12 50 [email protected] www.rydsglas.se 822 8Ryds Glas AB VÄSTRA FRÖLUNDA Ryds Glas Sverige AB 031-771 59 90 [email protected] www.rydsglas.se 1082 3Ryds Glas AB SUNDSVALL Ryds Glas Sverige AB 060-67 11 70 2939 8Ryds Glas Alingsås AB ALINGSÅS Ryds Glas Sverige AB 0322-100 21 [email protected] 6 3Ryds Glas Borås AB BORÅS Ryds Glas Sverige AB 033-13 00 77 [email protected] www.glasmastarn-boras.se 185 3Ryds Glas i Göteborg AB GÖTEBORG Ryds Glas Sverige AB 031-771 59 90 [email protected] www.rydsglas.se 466 3Ryds Glas i Göteborg AB HISINGS BACKA Ryds Glas Sverige AB 031-771 59 90 [email protected] www.rydsglas.se 826 3RydsGlasiGöteborgAB PARTILLE RydsGlasSverigeAB [email protected] www.rydsglas.se2394 3Ryds Glas i Kungälv AB KUNGÄLV Ryds Glas Sverige AB 0303-21 16 27 [email protected] www.rydsglas.se 315 3Ryds Glas i Köping AB KÖPING Ryds Glas Sverige AB 0221-100 13 [email protected] www.rydsglas.se 269 7Ryds Glas i Malmö AB ARLÖV Ryds Glas Sverige AB, 040-43 33 02 [email protected] www.rydsglas.se 16 1 Mikael Linde, Jonas Jönsson Ryds Glas i Strängnäs AB STRÄNGNÄS Ryds Glas Sverige AB, Niklas Nykvist 0152-101 61 [email protected] www.rosensbilrutor.se 424 4Ryds Glas i Umeå AB UMEÅ Ryds Glas Sverige AB 090-77 99 99 [email protected] www.rydsglas.se 2106 8Ryds Glas i Västerås AB VÄSTERÅS Ryds Glas Sverige AB, 021-41 60 00 [email protected] www.rydsglas.se 30 7 Johan Falk, Johan Kajving Ryds Glas i Ystad AB YSTAD Ryds Glas Sverige AB, Niklas Lundström 0411-55 54 53 [email protected] www.rydsglas.se 2929 1Ryds Glas i Ystad AB TRELLEBORG Ryds Glas Sverige AB, Niklas Lundström 0410-441 11 [email protected] www.rydsglas.se 2972 1Ryds Glas i Östersund AB ÖSTERSUND Ryds Glas Sverige AB 063-12 79 40 [email protected] www.rydsglas.se 3048 8Ryds Glas Norrköping AB NORRKÖPING Ryds Glas Sverige AB 011-12 98 40 [email protected] www.rydsglas.se 943 4Ryds Glas Projekt AB SUNDSVALL Ryds Glas Sverige AB 060-67 11 75 [email protected] www.rydsglas.se 433 8Ryds Glas Stockholm AB SOLLENTUNA Ryds Glas Sverige AB 08-594 695 40 [email protected] www.rydsglas.se 460 6Ryds Glas Sverige AB SUNDSVALL Leif Ryd, Kurt Eriksson 060-67 11 70 [email protected] 2108 8Ryds Glas Väst AB/Frölunda VÄSTRA FRÖLUNDA Ryds Glas Sverige AB 031-45 50 08 [email protected] www.rydsglas.se 278 3Ryds Glas Väst AB/Hisingen GÖTEBORG Ryds Glas Sverige A, 031-22 71 08 [email protected] www.samglas.se 338 3 Kålltorps Glasmästeri AB Ryds Glas Väst AB/Kålltorp GÖTEBORG Ryds Glas Sverige AB, 031-25 44 94 [email protected] www.kalltorpsglas.se 312 3 Håkan Stridsman, Erik Norberg RydsGlasVäxjöAB VÄXJÖ RydsGlasSverigeAB, 0470-13289 2928 2 ChristianWeiholt,SvenHilczRåda Glasmästeri AB MÖLNLYCKE Lars Karlsson, Henrik Karlsson 031-88 12 20 [email protected] www.rada.se 434 3

Medelmsmatrikel A till Ö

RFöretag Ort Ägare Telefon E-post Hemsida Medl nr distr nr

Page 133: GBF-guiden 2013-2015

131

Ryds Glas AB HELSINGBORG Ryds Glas Sverige AB 042-32 94 00 [email protected] www.rydsglas.se 167 1Ryds Glas AB LINKÖPING Ryds Glas Sverige AB 013-14 84 66 [email protected] www.rydsglas.se 587 4Ryds Glas AB ÄLVSJÖ Ryds Glas Sverige AB 08-647 29 00 [email protected] www.rydsglas.se 754 6Ryds Glas AB NYKÖPING Ryds Glas Sverige AB 0155-21 98 00 [email protected] www.rydsglas.se 759 4Ryds Glas AB UPPSALA Ryds Glas Sverige AB 018-69 10 40 [email protected] www.rydsglas.se 762 7Ryds Glas AB ÖREBRO Ryds Glas Sverige AB 019-16 10 80 [email protected] www.rydsglas.se 765 5Ryds Glas AB NJURUNDA Ryds Glas Sverige AB 060-305 55 [email protected] www.rydsglas.se 789 8Ryds Glas AB SUNDSVALL Ryds Glas Sverige AB 060-12 12 50 [email protected] www.rydsglas.se 822 8Ryds Glas AB VÄSTRA FRÖLUNDA Ryds Glas Sverige AB 031-771 59 90 [email protected] www.rydsglas.se 1082 3Ryds Glas AB SUNDSVALL Ryds Glas Sverige AB 060-67 11 70 2939 8Ryds Glas Alingsås AB ALINGSÅS Ryds Glas Sverige AB 0322-100 21 [email protected] 6 3Ryds Glas Borås AB BORÅS Ryds Glas Sverige AB 033-13 00 77 [email protected] www.glasmastarn-boras.se 185 3Ryds Glas i Göteborg AB GÖTEBORG Ryds Glas Sverige AB 031-771 59 90 [email protected] www.rydsglas.se 466 3Ryds Glas i Göteborg AB HISINGS BACKA Ryds Glas Sverige AB 031-771 59 90 [email protected] www.rydsglas.se 826 3RydsGlasiGöteborgAB PARTILLE RydsGlasSverigeAB [email protected] www.rydsglas.se2394 3Ryds Glas i Kungälv AB KUNGÄLV Ryds Glas Sverige AB 0303-21 16 27 [email protected] www.rydsglas.se 315 3Ryds Glas i Köping AB KÖPING Ryds Glas Sverige AB 0221-100 13 [email protected] www.rydsglas.se 269 7Ryds Glas i Malmö AB ARLÖV Ryds Glas Sverige AB, 040-43 33 02 [email protected] www.rydsglas.se 16 1 Mikael Linde, Jonas Jönsson Ryds Glas i Strängnäs AB STRÄNGNÄS Ryds Glas Sverige AB, Niklas Nykvist 0152-101 61 [email protected] www.rosensbilrutor.se 424 4Ryds Glas i Umeå AB UMEÅ Ryds Glas Sverige AB 090-77 99 99 [email protected] www.rydsglas.se 2106 8Ryds Glas i Västerås AB VÄSTERÅS Ryds Glas Sverige AB, 021-41 60 00 [email protected] www.rydsglas.se 30 7 Johan Falk, Johan Kajving Ryds Glas i Ystad AB YSTAD Ryds Glas Sverige AB, Niklas Lundström 0411-55 54 53 [email protected] www.rydsglas.se 2929 1Ryds Glas i Ystad AB TRELLEBORG Ryds Glas Sverige AB, Niklas Lundström 0410-441 11 [email protected] www.rydsglas.se 2972 1Ryds Glas i Östersund AB ÖSTERSUND Ryds Glas Sverige AB 063-12 79 40 [email protected] www.rydsglas.se 3048 8Ryds Glas Norrköping AB NORRKÖPING Ryds Glas Sverige AB 011-12 98 40 [email protected] www.rydsglas.se 943 4Ryds Glas Projekt AB SUNDSVALL Ryds Glas Sverige AB 060-67 11 75 [email protected] www.rydsglas.se 433 8Ryds Glas Stockholm AB SOLLENTUNA Ryds Glas Sverige AB 08-594 695 40 [email protected] www.rydsglas.se 460 6Ryds Glas Sverige AB SUNDSVALL Leif Ryd, Kurt Eriksson 060-67 11 70 [email protected] 2108 8Ryds Glas Väst AB/Frölunda VÄSTRA FRÖLUNDA Ryds Glas Sverige AB 031-45 50 08 [email protected] www.rydsglas.se 278 3Ryds Glas Väst AB/Hisingen GÖTEBORG Ryds Glas Sverige A, 031-22 71 08 [email protected] www.samglas.se 338 3 Kålltorps Glasmästeri AB Ryds Glas Väst AB/Kålltorp GÖTEBORG Ryds Glas Sverige AB, 031-25 44 94 [email protected] www.kalltorpsglas.se 312 3 Håkan Stridsman, Erik Norberg RydsGlasVäxjöAB VÄXJÖ RydsGlasSverigeAB, 0470-13289 2928 2 ChristianWeiholt,SvenHilczRåda Glasmästeri AB MÖLNLYCKE Lars Karlsson, Henrik Karlsson 031-88 12 20 [email protected] www.rada.se 434 3

RFöretag Ort Ägare Telefon E-post Hemsida Medl nr distr nr

Medelmsmatrikel A till Ö

Page 134: GBF-guiden 2013-2015

132

Medelmsmatrikel A till Ö

S.N. Glasmästeri HB KRISTIANSTAD Ryds Glas Sverige AB, 044-10 64 19 [email protected] 2336 1 Afujan Nubar, Sadiki Sejbit Samglas AB JOHANNESHOV 08-655 03 04 [email protected] www.samglas.se 2035 6Samglas Borlänge/Bil- och Byggnadsglas AB BORLÄNGE Kenneth Blåder 0243-180 08 [email protected] www.bilobyggnadsglas.com 582 7Samglas Botkyrka/Eriksbergs Glas NORSBORG Lars Hellström 08-534 711 56 botkyrka@samglas www.eriksbergsglas.se 725 6Samglas Bålsta BÅLSTA Gunnar Karlsson 0171-506 90 [email protected] www.ideglas.se 669 6Samglas Falun FALUN Ola Magnusson, Åse Magnusson 023-145 11 [email protected] www.faluglas.com 134 7Samglas Göteborg Backa HISINGS BACKA Håkan Thoren 031-58 15 55 [email protected] www.thorensglas.se 610 3Samglas Hammarby JOHANNESHOV Rickard Stahre 08-648 02 50 [email protected] www.samglas.se 291 6Samglas Haninge HANDEN Per Karlsson 08-556 503 50 [email protected] www.samglas.se 1014 6Samglas Huddinge/Stuvsta Glas AB HUDDINGE Ronny Grisslemark 08-711 17 40 [email protected] www.samglas.se 470 6Samglas Järna JÄRNA Jim Dekkers 08-551742 79 [email protected] www.samglas.se 2036 4Samglas Jönköping/ BANKERYD Robert Nilsson 036-37 72 19 [email protected] www.nilssons-glas.se 372 2Nilssons Glas & Aluminium AB Samglas Kungsholmen STOCKHOLM Marin Åberg 08-653 67 16 [email protected] www.samglas.se 363 6Samglas Luleå/Larssons Glas AB LULEÅ Peter o Jan-Ola Larsson 0920-21 18 76 [email protected] www.larssonsglas.se 1040 8Samglas Malmö-Lund/Teriör AB MALMÖ Ulf Magnusson 040-620 65 60 [email protected] www.samglas.se/ terior.se 495 1Samglas Nacka/GK Glas AB SALTSJÖ-BOO Mats Norgren 08-715 55 40 [email protected] www.samglas.se 621 6Samglas Solna/AA Glas AB SOLNA Torbjörn Clason 08-83 44 50 [email protected] www.samglas.se 1 6Samglas Stenungsund STENUNGSUND Glenn Tranberg 0303-654 30 [email protected] www.samglas.se 1865 3Samglas Strängnäs STRÄNGNÄS Åke Nykvist 0152-211 09 [email protected] www.samglas.se 426 4Samglas Södertälje SÖDERTÄLJE John Karlsson 08-550 152 80 [email protected] www.samglas.se 602 6Samglas Tyresö TYRESÖ Anders Rehn 08-798 90 94 [email protected] www.samglas.se 416 6Samglas Umeå/Larssons Glas AB UMEÅ 090-18 26 26 [email protected] www.larssonsglas.se 2862 8Samglas Uppsala/Hellgren&Andersson UPPSALA Christer Hellgren 018-69 51 50 [email protected] www.samglas.se 240 7Samglas Weda/Ryds Glas i Södertälje AB SÖDERTÄLJE Sören Engvall 08-550 603 50 [email protected] www.samglas.se 743 6Samglas Vänersborg VÄNERSBORG Arne Ljungströmer 0521-107 97 [email protected] www.ljungstromersglas.se 901 3Samglas Värmdö VÄRMDÖ Ronny Grisslemark, Rikard Grisslemark 08-571 411 55 [email protected] www.samglas.se 2937 6Samglas Örebro ÖREBRO Ronnie Hjalmarsson, Anna Thor 019-25 10 00 [email protected] www.biloplanglas.se 564 5Samglas Örnsköldsvik/Arnäs Glas AB ÖRNSKÖLDSVIK Bert Eriksson 0660-29 56 60 [email protected] www.arnas-glas.se 29 8Samglas Övertorneå /Larssons Glas AB ÖVERTORNEÅ Peter Larsson 0927-104 80 [email protected] www.larssonsglas.se 571 8Scheldebouw BV MIDDELBURG 0031-118 679 900 [email protected] www.scheldebouw.com 2922 NEDERLÄNDERNA Selins Glasmästeri, AB SANDVIKEN Tomas Andersson 026-24 84 71 [email protected] www.selinsglas.se 441 7Sieverts Glas HB VALDEMARSVIK Arne Berg 0123-107 51 [email protected] www.sievertsglas.se 442 4SilikonglassystemSwedenAB KUNGÄLV GregerPhil,ChristianEjdestig, 031-154700 [email protected] www.silikonglas.se2943 3 Petri Ruokanen Siljans Glasmästeri AB MORA Roland Weibert 0250-156 10 [email protected] 825 7

SFöretag Ort Ägare Telefon E-post Hemsida Medl nr distr nr

Page 135: GBF-guiden 2013-2015

133

S.N. Glasmästeri HB KRISTIANSTAD Ryds Glas Sverige AB, 044-10 64 19 [email protected] 2336 1 Afujan Nubar, Sadiki Sejbit Samglas AB JOHANNESHOV 08-655 03 04 [email protected] www.samglas.se 2035 6Samglas Borlänge/Bil- och Byggnadsglas AB BORLÄNGE Kenneth Blåder 0243-180 08 [email protected] www.bilobyggnadsglas.com 582 7Samglas Botkyrka/Eriksbergs Glas NORSBORG Lars Hellström 08-534 711 56 botkyrka@samglas www.eriksbergsglas.se 725 6Samglas Bålsta BÅLSTA Gunnar Karlsson 0171-506 90 [email protected] www.ideglas.se 669 6Samglas Falun FALUN Ola Magnusson, Åse Magnusson 023-145 11 [email protected] www.faluglas.com 134 7Samglas Göteborg Backa HISINGS BACKA Håkan Thoren 031-58 15 55 [email protected] www.thorensglas.se 610 3Samglas Hammarby JOHANNESHOV Rickard Stahre 08-648 02 50 [email protected] www.samglas.se 291 6Samglas Haninge HANDEN Per Karlsson 08-556 503 50 [email protected] www.samglas.se 1014 6Samglas Huddinge/Stuvsta Glas AB HUDDINGE Ronny Grisslemark 08-711 17 40 [email protected] www.samglas.se 470 6Samglas Järna JÄRNA Jim Dekkers 08-551742 79 [email protected] www.samglas.se 2036 4Samglas Jönköping/ BANKERYD Robert Nilsson 036-37 72 19 [email protected] www.nilssons-glas.se 372 2Nilssons Glas & Aluminium AB Samglas Kungsholmen STOCKHOLM Marin Åberg 08-653 67 16 [email protected] www.samglas.se 363 6Samglas Luleå/Larssons Glas AB LULEÅ Peter o Jan-Ola Larsson 0920-21 18 76 [email protected] www.larssonsglas.se 1040 8Samglas Malmö-Lund/Teriör AB MALMÖ Ulf Magnusson 040-620 65 60 [email protected] www.samglas.se/ terior.se 495 1Samglas Nacka/GK Glas AB SALTSJÖ-BOO Mats Norgren 08-715 55 40 [email protected] www.samglas.se 621 6Samglas Solna/AA Glas AB SOLNA Torbjörn Clason 08-83 44 50 [email protected] www.samglas.se 1 6Samglas Stenungsund STENUNGSUND Glenn Tranberg 0303-654 30 [email protected] www.samglas.se 1865 3Samglas Strängnäs STRÄNGNÄS Åke Nykvist 0152-211 09 [email protected] www.samglas.se 426 4Samglas Södertälje SÖDERTÄLJE John Karlsson 08-550 152 80 [email protected] www.samglas.se 602 6Samglas Tyresö TYRESÖ Anders Rehn 08-798 90 94 [email protected] www.samglas.se 416 6Samglas Umeå/Larssons Glas AB UMEÅ 090-18 26 26 [email protected] www.larssonsglas.se 2862 8Samglas Uppsala/Hellgren&Andersson UPPSALA Christer Hellgren 018-69 51 50 [email protected] www.samglas.se 240 7Samglas Weda/Ryds Glas i Södertälje AB SÖDERTÄLJE Sören Engvall 08-550 603 50 [email protected] www.samglas.se 743 6Samglas Vänersborg VÄNERSBORG Arne Ljungströmer 0521-107 97 [email protected] www.ljungstromersglas.se 901 3Samglas Värmdö VÄRMDÖ Ronny Grisslemark, Rikard Grisslemark 08-571 411 55 [email protected] www.samglas.se 2937 6Samglas Örebro ÖREBRO Ronnie Hjalmarsson, Anna Thor 019-25 10 00 [email protected] www.biloplanglas.se 564 5Samglas Örnsköldsvik/Arnäs Glas AB ÖRNSKÖLDSVIK Bert Eriksson 0660-29 56 60 [email protected] www.arnas-glas.se 29 8Samglas Övertorneå /Larssons Glas AB ÖVERTORNEÅ Peter Larsson 0927-104 80 [email protected] www.larssonsglas.se 571 8Scheldebouw BV MIDDELBURG 0031-118 679 900 [email protected] www.scheldebouw.com 2922 NEDERLÄNDERNA Selins Glasmästeri, AB SANDVIKEN Tomas Andersson 026-24 84 71 [email protected] www.selinsglas.se 441 7Sieverts Glas HB VALDEMARSVIK Arne Berg 0123-107 51 [email protected] www.sievertsglas.se 442 4SilikonglassystemSwedenAB KUNGÄLV GregerPhil,ChristianEjdestig, 031-154700 [email protected] www.silikonglas.se2943 3 Petri Ruokanen Siljans Glasmästeri AB MORA Roland Weibert 0250-156 10 [email protected] 825 7

SFöretag Ort Ägare Telefon E-post Hemsida Medl nr distr nr

Medelmsmatrikel A till Ö

Page 136: GBF-guiden 2013-2015

134

Medelmsmatrikel A till Ö

Sjöstens Glas AB HALMSTAD Henrik Isacsson 035-21 24 34 [email protected] www.sjostensglas.se 446 1Skalab HABO AlsénsGlas 036-41085 [email protected] 887 2Skandinaviska Glassystem AB GÖTEBORG Leif Kristensson 031-65 16 50 [email protected] www.skandglas.se 973 3Skanska A.S. Light Cladding Division PRAG, TJECKIEN 0042-267 095 11 [email protected] www.skanska.cz 3068 Skara Glasmästeri AB SKARA Erik Hassing 0511-135 35 [email protected] www.skaraglasmasteri.se 447 3Skellefte-Glas SKELLEFTEÅ UlfLundmark 0910-13540 [email protected] www.skellefte-glas.se449 8SollefteåGlasmästeriAB SOLLEFTEÅ PärSvensson 0620-12065 [email protected] www.glasmastaren.com459 8Spellings Glas-Service AB KRISTINEHAMN Anders Spelling 0550-804 28 [email protected] 207 5SpetzGlasmästeri VAXHOLM SaracevicAdnan [email protected] 1648 6Stadins Glas AB BODEN Per-Erik Larsson 0921-550 73 [email protected] www.stadinsglas.se 463 8Stefans Glas & Inramning KUNGÄLV Stefan Haraldsson 0303-947 10 [email protected] 464 3Sten Jacobsson Glasmästeri AB BÄCKEFORS Sten Jacobsson 0530-605 16 [email protected] www.stensglas.com 798 3Stens Glas & Budtransport MARIANNELUND Sten Engdahl 070-556 94 36 [email protected] www.stensglas-bud.se 465 2Stockholms Aluminium o Glas AB TYRESÖ Georgios Charalambidis 08-777 93 20 [email protected] 786 6Stockholms Glasmästeri STOCKHOLM Henrik Bergbjörk 08-33 00 44 [email protected] www.stockholmsglas.se 2794 6Sundsvalls Glas-Service AB SUNDSVALL Mikael Söderberg 060-55 24 50 [email protected] www.glasservice.se 474 8Sunes Glas AB LILLA EDET Sune Andersson, Micael Andersson 0520-65 08 51 [email protected] 475 3SunneGlasmästeri&Ramaffär SUNNE PGGörling 0565-10633 [email protected] 745 5Svalövs Glasmästeri AB SVALÖV Conny Svensson 0418-66 29 70 [email protected] www.glasorama.se 477 1SvanholmsGlasiLandskronaAB LANDSKRONA StigSvanholm 0418-10000 [email protected] 478 1Svenska Spegelfabriken, AB GÖTEBORG Lars Inge Olsson 031-711 43 88 [email protected] 724 3Svenssons Glasmästeri AB, G. TRELLEBORG Willy Svensson 0410-109 36 [email protected] 482 1SvenssonsRamaffärEftrHB ÖSTERSUND AnnalenaPettersson 063-125852 [email protected] www.svenssonsramar.se700 8SäffleGlasmästeriAB SÄFFLE StefanIngman 0533-10685 [email protected] 484 5Sävedalens Glasmästeri AB SÄVEDALEN Bengt Forsberg 031-26 04 78 [email protected] www.savedalensglas.se 486 3Söderglas AB JOHANNESHOV Enskede Glas AB 08-81 09 30 [email protected] www.soderglas.se 487 6Södermalms fönsterrenovering AB STOCKHOLM Conny Endrell 08-19 24 00 3065 6Södra Glasmästeriet AB TUMBA Leif Öhman, Jonas Magnusson 08-530 382 00 [email protected] www.sodraglas.se 488 6Södra Vägens Glasmästeri AB GÖTEBORG Arne Jacobsson 031-81 00 95 [email protected] www.sodravagensglas.se 634 3Sölvesborgs Glasmästeri AB SÖLVESBORG Sven-Arne Thell 0456-101 09 [email protected] www.solvesborgsglasmasteri.se 490 1

Tages Glas AB KATRINEHOLM Jan Andersson 0150-782 70 [email protected] 492 4Tannefors Glas AB LINKÖPING Micael Westerberg 013-14 69 50 [email protected] www.tanneforsglas.se 668 4Teijlers Glas AB ÖREBRO Leif Restadh 019-611 15 27 [email protected] www.teijlers.se 494 5Telge Glas o Metallmontage AB SÖDERTÄLJE Anders Johansson 08-550 114 30 [email protected] www.telgeglas.se 796 6

SFöretag Ort Ägare Telefon E-post Hemsida Medl nr distr nr

T

Page 137: GBF-guiden 2013-2015

135

Sjöstens Glas AB HALMSTAD Henrik Isacsson 035-21 24 34 [email protected] www.sjostensglas.se 446 1Skalab HABO AlsénsGlas 036-41085 [email protected] 887 2Skandinaviska Glassystem AB GÖTEBORG Leif Kristensson 031-65 16 50 [email protected] www.skandglas.se 973 3Skanska A.S. Light Cladding Division PRAG, TJECKIEN 0042-267 095 11 [email protected] www.skanska.cz 3068 Skara Glasmästeri AB SKARA Erik Hassing 0511-135 35 [email protected] www.skaraglasmasteri.se 447 3Skellefte-Glas SKELLEFTEÅ UlfLundmark 0910-13540 [email protected] www.skellefte-glas.se449 8SollefteåGlasmästeriAB SOLLEFTEÅ PärSvensson 0620-12065 [email protected] www.glasmastaren.com459 8Spellings Glas-Service AB KRISTINEHAMN Anders Spelling 0550-804 28 [email protected] 207 5SpetzGlasmästeri VAXHOLM SaracevicAdnan [email protected] 1648 6Stadins Glas AB BODEN Per-Erik Larsson 0921-550 73 [email protected] www.stadinsglas.se 463 8Stefans Glas & Inramning KUNGÄLV Stefan Haraldsson 0303-947 10 [email protected] 464 3Sten Jacobsson Glasmästeri AB BÄCKEFORS Sten Jacobsson 0530-605 16 [email protected] www.stensglas.com 798 3Stens Glas & Budtransport MARIANNELUND Sten Engdahl 070-556 94 36 [email protected] www.stensglas-bud.se 465 2Stockholms Aluminium o Glas AB TYRESÖ Georgios Charalambidis 08-777 93 20 [email protected] 786 6Stockholms Glasmästeri STOCKHOLM Henrik Bergbjörk 08-33 00 44 [email protected] www.stockholmsglas.se 2794 6Sundsvalls Glas-Service AB SUNDSVALL Mikael Söderberg 060-55 24 50 [email protected] www.glasservice.se 474 8Sunes Glas AB LILLA EDET Sune Andersson, Micael Andersson 0520-65 08 51 [email protected] 475 3SunneGlasmästeri&Ramaffär SUNNE PGGörling 0565-10633 [email protected] 745 5Svalövs Glasmästeri AB SVALÖV Conny Svensson 0418-66 29 70 [email protected] www.glasorama.se 477 1SvanholmsGlasiLandskronaAB LANDSKRONA StigSvanholm 0418-10000 [email protected] 478 1Svenska Spegelfabriken, AB GÖTEBORG Lars Inge Olsson 031-711 43 88 [email protected] 724 3Svenssons Glasmästeri AB, G. TRELLEBORG Willy Svensson 0410-109 36 [email protected] 482 1SvenssonsRamaffärEftrHB ÖSTERSUND AnnalenaPettersson 063-125852 [email protected] www.svenssonsramar.se700 8SäffleGlasmästeriAB SÄFFLE StefanIngman 0533-10685 [email protected] 484 5Sävedalens Glasmästeri AB SÄVEDALEN Bengt Forsberg 031-26 04 78 [email protected] www.savedalensglas.se 486 3Söderglas AB JOHANNESHOV Enskede Glas AB 08-81 09 30 [email protected] www.soderglas.se 487 6Södermalms fönsterrenovering AB STOCKHOLM Conny Endrell 08-19 24 00 3065 6Södra Glasmästeriet AB TUMBA Leif Öhman, Jonas Magnusson 08-530 382 00 [email protected] www.sodraglas.se 488 6Södra Vägens Glasmästeri AB GÖTEBORG Arne Jacobsson 031-81 00 95 [email protected] www.sodravagensglas.se 634 3Sölvesborgs Glasmästeri AB SÖLVESBORG Sven-Arne Thell 0456-101 09 [email protected] www.solvesborgsglasmasteri.se 490 1

Tages Glas AB KATRINEHOLM Jan Andersson 0150-782 70 [email protected] 492 4Tannefors Glas AB LINKÖPING Micael Westerberg 013-14 69 50 [email protected] www.tanneforsglas.se 668 4Teijlers Glas AB ÖREBRO Leif Restadh 019-611 15 27 [email protected] www.teijlers.se 494 5Telge Glas o Metallmontage AB SÖDERTÄLJE Anders Johansson 08-550 114 30 [email protected] www.telgeglas.se 796 6

SFöretag Ort Ägare Telefon E-post Hemsida Medl nr distr nr

Medelmsmatrikel A till Ö

T

Page 138: GBF-guiden 2013-2015

136

Medelmsmatrikel A till Ö

Thors Glas AB LYSEKIL Billy Ross 0523-61 12 22 [email protected] 496 3Thunbergs Glasmästeri AB ÖREBRO Peter Thunberg 019-32 21 50 [email protected] 499 5Tollor, AB GÖTEBORG Håkan Berglund 031-55 15 50 [email protected] www.tollor.se 845 3Tomelilla Glasmästeri o Ram AB TOMELILLA Mats Håkansson, Ulf Skoog 0417-51 19 89 [email protected] www.tomelillaglas.se 503 1Torshälla Glasmästeri AB TORSHÄLLA Mats Henningsson 016-35 60 82 [email protected] www.torshallaglas.se 932 4TrollhättansGlasmästeriAB TROLLHÄTTAN LennartBack 0520-10670 [email protected] www.trollglas.se507 3TrosaGlasmästeri&FastighetsbyggenAB TROSA PatrikSundberg,NiklasSundström 0156-16520 [email protected] www.glasrum.se777 4Träfönsterspecialisten AB SKÄRHOLMEN Esbjörn Hallgren 0733-58 10 71 [email protected] www.trafonster.com 2277 6Tullingestrands Glasmästeri TULLINGE Peter Lindfors 08-778 34 35 [email protected] 510 6Tumba Glas o Fönsterrenovering NORSBORG Kenneth Andersson 08-534 702 70 [email protected] www.tumbaglas.se 2030 6

U-V Glas AB UPPLANDS VÄSBY Håkan Östman 08-590 880 60 [email protected] www.u-vglas.se 519 6Ulricehamns Glasmästeri AB ULRICEHAMN Tommy Svensson 0321-104 62 [email protected] www.uhamnglas.se 515 3Umeå Glas AB UMEÅ Ryds Glas Sverige A, 090-70 65 40 [email protected] www.umeaglas.se 24 8 Nils Hörnfeldt, Robert Andersson Unos Glasmästeri AB KRISTINEHAMN Lars Carlsson 0550-143 44 [email protected] 727 5UpGlaze AB GÖTEBORG Bo Stenvall 031-340 16 00 [email protected] www.upglaze.se 1670 3Uppsala Fönsterhantverk AB UPPSALA Johan Lindblom 018-137 200 [email protected] uppsalafonsterhantverk.se 2137 7

Valla Glasmästeri AB LINKÖPING Benny Carlsson 013-14 77 58 [email protected] www.vallaglas.se 695 4Vallentuna Glas AB VALLENTUNA Hans, Kenneth, Thomas och Håkan Rimbe 08-511 701 70 [email protected] www.vallentunaglas.se 521 6Vara Glasmästeri AB VARA Lars Alärd 0512-100 96 [email protected] 1267 3VaxholmsBilglasAB VAXHOLM BengtSpetz [email protected] 462 6Vetlanda Glas, AB VETLANDA Kennerth Gustavsson 0383-100 50 [email protected] 524 2Villans Glas AB ÄNGELHOLM Jan Svensson 0431-138 70 [email protected] www.villansglas.se 525 1Vingåkers Glasmästeri o Ram AB VINGÅKER Tomas Ekengren 0151-104 42 [email protected] www.ekengrens.com 527 4Värnamo Sliperi & Glasmästeri, AB VÄRNAMO Arne Johansson 0370-30 17 70 [email protected] www.varnamoglas.se 533 2Värö Glasmästeri AB VÄRÖBACKA Håkan Carlsson 0340-66 06 90 [email protected] 534 3Västerorts Glasmästeri AB SPÅNGA Göran Säfverblad 08-37 55 51 [email protected] www.vasterortsglasmasteri.se 615 6Västerviks Glasmästeri AB VÄSTERVIK Roland Johansson 0490-212 11 535 2

TFöretag Ort Ägare Telefon E-post Hemsida Medl nr distr nr

U

V

Page 139: GBF-guiden 2013-2015

137

Thors Glas AB LYSEKIL Billy Ross 0523-61 12 22 [email protected] 496 3Thunbergs Glasmästeri AB ÖREBRO Peter Thunberg 019-32 21 50 [email protected] 499 5Tollor, AB GÖTEBORG Håkan Berglund 031-55 15 50 [email protected] www.tollor.se 845 3Tomelilla Glasmästeri o Ram AB TOMELILLA Mats Håkansson, Ulf Skoog 0417-51 19 89 [email protected] www.tomelillaglas.se 503 1Torshälla Glasmästeri AB TORSHÄLLA Mats Henningsson 016-35 60 82 [email protected] www.torshallaglas.se 932 4TrollhättansGlasmästeriAB TROLLHÄTTAN LennartBack 0520-10670 [email protected] www.trollglas.se507 3TrosaGlasmästeri&FastighetsbyggenAB TROSA PatrikSundberg,NiklasSundström 0156-16520 [email protected] www.glasrum.se777 4Träfönsterspecialisten AB SKÄRHOLMEN Esbjörn Hallgren 0733-58 10 71 [email protected] www.trafonster.com 2277 6Tullingestrands Glasmästeri TULLINGE Peter Lindfors 08-778 34 35 [email protected] 510 6Tumba Glas o Fönsterrenovering NORSBORG Kenneth Andersson 08-534 702 70 [email protected] www.tumbaglas.se 2030 6

U-V Glas AB UPPLANDS VÄSBY Håkan Östman 08-590 880 60 [email protected] www.u-vglas.se 519 6Ulricehamns Glasmästeri AB ULRICEHAMN Tommy Svensson 0321-104 62 [email protected] www.uhamnglas.se 515 3Umeå Glas AB UMEÅ Ryds Glas Sverige A, 090-70 65 40 [email protected] www.umeaglas.se 24 8 Nils Hörnfeldt, Robert Andersson Unos Glasmästeri AB KRISTINEHAMN Lars Carlsson 0550-143 44 [email protected] 727 5UpGlaze AB GÖTEBORG Bo Stenvall 031-340 16 00 [email protected] www.upglaze.se 1670 3Uppsala Fönsterhantverk AB UPPSALA Johan Lindblom 018-137 200 [email protected] uppsalafonsterhantverk.se 2137 7

Valla Glasmästeri AB LINKÖPING Benny Carlsson 013-14 77 58 [email protected] www.vallaglas.se 695 4Vallentuna Glas AB VALLENTUNA Hans, Kenneth, Thomas och Håkan Rimbe 08-511 701 70 [email protected] www.vallentunaglas.se 521 6Vara Glasmästeri AB VARA Lars Alärd 0512-100 96 [email protected] 1267 3VaxholmsBilglasAB VAXHOLM BengtSpetz [email protected] 462 6Vetlanda Glas, AB VETLANDA Kennerth Gustavsson 0383-100 50 [email protected] 524 2Villans Glas AB ÄNGELHOLM Jan Svensson 0431-138 70 [email protected] www.villansglas.se 525 1Vingåkers Glasmästeri o Ram AB VINGÅKER Tomas Ekengren 0151-104 42 [email protected] www.ekengrens.com 527 4Värnamo Sliperi & Glasmästeri, AB VÄRNAMO Arne Johansson 0370-30 17 70 [email protected] www.varnamoglas.se 533 2Värö Glasmästeri AB VÄRÖBACKA Håkan Carlsson 0340-66 06 90 [email protected] 534 3Västerorts Glasmästeri AB SPÅNGA Göran Säfverblad 08-37 55 51 [email protected] www.vasterortsglasmasteri.se 615 6Västerviks Glasmästeri AB VÄSTERVIK Roland Johansson 0490-212 11 535 2

TFöretag Ort Ägare Telefon E-post Hemsida Medl nr distr nr

Medelmsmatrikel A till Ö

U

V

Page 140: GBF-guiden 2013-2015

138

Medelmsmatrikel A till Ö

Wahlströms Glasmästeri AB GÄVLE Anders Wahlström 026-51 96 76 [email protected] www.wahlstromsglas.se 540 7Weiberths Glas o Metall AB LUDVIKA Christer Ramström, Christer Andersson 0240-61 13 13 [email protected] 541 7WesterbergsGlasmästeriAB SIMRISHAMN Alf-MartinPettersson 0414-12955 [email protected] westerbergsglasmasteri.nu 542 1WestrénsGlasmästeriEftrAB NORRKÖPING Per-OttoKyndel 011-120356 [email protected] westrens.se544 4Wiklunds Glas AB FALUN Peter Wiklund 023-70 52 70 [email protected] www.wiklundsglas.se 611 7WittsellsGlasoAluminiumMontage SVEDALA Lars-ErikWittsell 040-407525 [email protected] www.wittsell.se2215 1

Zäta Fönsterhantverk o Glas GÖTEBORG Jan Söderberg 031-26 28 05 [email protected] www.zjcfonster-snickeri.se 2309 3

Åkvist Glas AB BORÅS Lennart och Sven-Åke Kryh 033-41 96 06 [email protected] www.akvistglas.se 551 3ÅlstensGlasmästeri&Ramaffär BROMMA GudrunOlsson 08-253339 [email protected] 552 6Ånge Glasmästeri AB ÅNGE Roger Pålsson 0690-123 90 [email protected] www.angeglas.se 553 8ÅrjängsGlasmästeriRam&KonstaffärAB ÅRJÄNG Gert Friberg 0573-71 19 00 [email protected] www.glasramen.se 732 5Åstorps Glasmästeri AB ÅSTORP Glaspunkten AB 042-504 84 [email protected] astorpsglas.se 555 1ÅströmsGlasiKalixAB KALIX BengtÅström,TomasÅström,MatsÅström 0923-15800 [email protected] www.astroms-glas.se556 8

Älvängens Glasmästeri ÄLVÄNGEN Jan Parkås 0303-74 67 00 [email protected] 666 3ÄngbyGlasmästeri&RamaffärAB BROMMA UlfBröms 08-370618 [email protected] 559 6

Öbacka Glasmästeri AB HÄRNÖSAND Eva Ekman 0611-192 12 [email protected] www.obackaglas.se 560 8ÖhmansGlasmästeriAB ARVIDSJAUR Stig-OlaÖhman 0960-10430 [email protected] www.ohmansglas.se562 8Öjebyns Glas o Aluminium AB ÖJEBYN Svante Björk 0911-22 10 50 [email protected] www.ojebynsglas.se 563 8Östermalms Glasmästeri AB STOCKHOLM Per Erik Setälä 08-662 44 74 [email protected] 566 6Östersunds Glasmästeri AB ÖSTERSUND Thomas Johansson 063-51 28 41 [email protected] www.ostersundsglas.se 567 8ÖverkalixGlasoRam ÖVERKALIX ErikIsaksson 0926-77460 [email protected] 570 8

WFöretag Ort Ägare Telefon E-post Hemsida Medl nr distr nr

Z

Å

Ä

Ö

Page 141: GBF-guiden 2013-2015

139

Wahlströms Glasmästeri AB GÄVLE Anders Wahlström 026-51 96 76 [email protected] www.wahlstromsglas.se 540 7Weiberths Glas o Metall AB LUDVIKA Christer Ramström, Christer Andersson 0240-61 13 13 [email protected] 541 7WesterbergsGlasmästeriAB SIMRISHAMN Alf-MartinPettersson 0414-12955 [email protected] westerbergsglasmasteri.nu 542 1WestrénsGlasmästeriEftrAB NORRKÖPING Per-OttoKyndel 011-120356 [email protected] westrens.se544 4Wiklunds Glas AB FALUN Peter Wiklund 023-70 52 70 [email protected] www.wiklundsglas.se 611 7WittsellsGlasoAluminiumMontage SVEDALA Lars-ErikWittsell 040-407525 [email protected] www.wittsell.se2215 1

Zäta Fönsterhantverk o Glas GÖTEBORG Jan Söderberg 031-26 28 05 [email protected] www.zjcfonster-snickeri.se 2309 3

Åkvist Glas AB BORÅS Lennart och Sven-Åke Kryh 033-41 96 06 [email protected] www.akvistglas.se 551 3ÅlstensGlasmästeri&Ramaffär BROMMA GudrunOlsson 08-253339 [email protected] 552 6Ånge Glasmästeri AB ÅNGE Roger Pålsson 0690-123 90 [email protected] www.angeglas.se 553 8ÅrjängsGlasmästeriRam&KonstaffärAB ÅRJÄNG Gert Friberg 0573-71 19 00 [email protected] www.glasramen.se 732 5Åstorps Glasmästeri AB ÅSTORP Glaspunkten AB 042-504 84 [email protected] astorpsglas.se 555 1ÅströmsGlasiKalixAB KALIX BengtÅström,TomasÅström,MatsÅström 0923-15800 [email protected] www.astroms-glas.se556 8

Älvängens Glasmästeri ÄLVÄNGEN Jan Parkås 0303-74 67 00 [email protected] 666 3ÄngbyGlasmästeri&RamaffärAB BROMMA UlfBröms 08-370618 [email protected] 559 6

Öbacka Glasmästeri AB HÄRNÖSAND Eva Ekman 0611-192 12 [email protected] www.obackaglas.se 560 8ÖhmansGlasmästeriAB ARVIDSJAUR Stig-OlaÖhman 0960-10430 [email protected] www.ohmansglas.se562 8Öjebyns Glas o Aluminium AB ÖJEBYN Svante Björk 0911-22 10 50 [email protected] www.ojebynsglas.se 563 8Östermalms Glasmästeri AB STOCKHOLM Per Erik Setälä 08-662 44 74 [email protected] 566 6Östersunds Glasmästeri AB ÖSTERSUND Thomas Johansson 063-51 28 41 [email protected] www.ostersundsglas.se 567 8ÖverkalixGlasoRam ÖVERKALIX ErikIsaksson 0926-77460 [email protected] 570 8

WFöretag Ort Ägare Telefon E-post Hemsida Medl nr distr nr

Medelmsmatrikel A till Ö

Z

Å

Ä

Ö

Page 142: GBF-guiden 2013-2015

140

Medlemsmatrikel distriktsnummerordning A till Ö

Distrikt 1

BBÄ Glasarna AB ÄNGELHOLM 0431-804 10 [email protected] Glas AB HALMSTAD 035-180 180 [email protected] AB HELSINGBORG 042-15 66 99 [email protected] i Ängelholm AB ÄNGELHOLM 0431-155 56 [email protected] Glas AB KVIDINGE 0435-206 69 [email protected] Glasmästeri AB BORRBY 0411-206 07 [email protected] i Olofström AB LOFSTRÖM 0454-407 56 [email protected]ästeriLUND 046-211 00 30 [email protected] GLAS ÄNGELHOLM 0431-182 14 [email protected] i Malmö AB MALMÖ 040-19 00 97 [email protected] AB HALMSTAD 035-411 70 [email protected] i Osby AB OSBY 0479-130 09 [email protected] AB HELSINGBORG 042-24 03 00 [email protected] Österberg AB KARLSHAMN 0454-107 32 [email protected] Fasad AB MALMÖ 040-680 64 40 [email protected]ästaren i Höganäs AB HÖGANÄS 042-34 13 21 [email protected]ästarna Landskrona AB LANDSKRONA 0418-136 80 [email protected]. Leif & Paul Månsson MALMÖ 040-23 00 61 [email protected]ågarna i Malmö AB LIMHAMN 040-15 30 35 [email protected]änst i Bjuv AB HELSINGBORG 042-400 23 50 [email protected]änst i Svedala AB SVEDALA 040-40 28 40 [email protected] Glas och Fogservice HALMSTAD 035-21 95 00 [email protected] Glas & Montage KRISTIANSTAD 044-590 05 50 [email protected] Glas RONNEBY 0457-101 79 [email protected] Nilsson Glasmästeri AB MALMÖ 040-823 27 [email protected] Glas AB KLIPPAN 0435-155 02 [email protected]örby Glasmästeri AB HÖRBY 0415-104 51 [email protected]öörs Glasmästeri J. Jönsson HÖÖR 0413-231 20 [email protected] Glazing AB VINSLÖV 0766-45 03 00 [email protected] Glasmästeri KÄVLINGE 046-71 03 10 [email protected]. Persson Glasmästeri MALMÖ 040-29 00 95 [email protected] Glas o Aluminium LUND 046-30 70 10 [email protected] Byggnadsglas KARLSHAMN 0454-317 62 [email protected] Glasmästeri KARLSHAMN 0454-104 67 [email protected]ästeriKRISTIANSTAD 044-101012 [email protected]

Företagets namn Ort Telefon E-post

Page 143: GBF-guiden 2013-2015

141

Företagets namn Ort Telefon E-post

Lars Andersson Glas AB HELSINGBORG 042-24 08 98 [email protected]ästeriEftr KARLSKRONA 0455-10930Lomma Glasmästeri AB LOMMA 040-41 38 50 [email protected] Glasmästeri AB LUND 046-12 53 63 [email protected] Glasmästeri AB MALMÖ 070-671 08 20 [email protected] Glasmästeri AB MALMÖ 040-96 67 10 [email protected] Syd AB MALMÖ 040-602 20 15 [email protected] Glas AB KARLSKRONA 0455-242 00 [email protected] Glas-Service HB YSTAD 0411-104 70 [email protected]ästeriAB MALMÖ 040-222175 [email protected] Höganäs Glasmästeri HÖGANÄS 042-34 00 97 [email protected] Glasmästeri AB PERSTORP 0435-300 05 [email protected]. A. Byggen, AB ÅHUS 044-24 76 00 [email protected] Bilglas AB HÄSSLEHOLM 0451-148 40 [email protected] Bilglas AB KRISTIANSTAD 044-21 31 35 [email protected] Bilglas AB HELSINGBORG 042-15 95 00 [email protected] Bilglas AB HELSINGBORG 042-32 72 00 [email protected] Bilglas AB MALMÖ 040-32 68 00 [email protected] Bilglas AB LUND 046-13 23 03 [email protected] Bilglas i Halmstad AB HALMSTAD 035-12 80 00 [email protected] Bilglas i Halmstad AB HALMSTAD 035-21 48 81 [email protected]öAB MALMÖ 040-326800 [email protected] Glas & Aluminium AB LAHOLM 0430-100 64 [email protected] Glas AB KRISTIANSTAD 044-21 08 98 [email protected] Glas AB HELSINGBORG 042-32 94 00 [email protected] Glas i Malmö AB ARLÖV 040-43 33 02 [email protected] Glas i Ystad AB YSTAD 0411-55 54 53 [email protected] Glas i Ystad AB TRELLEBORG 0410-441 11 [email protected]. Glasmästeri HB KRISTIANSTAD 044-10 64 19 [email protected] Malmö-Lund/Teriör AB MALMÖ 040-620 65 60 [email protected]östens Glas AB HALMSTAD 035-21 24 34 [email protected]övs Glasmästeri AB SVALÖV 0418-66 29 70 [email protected] Glas i Landskrona LANDSKRONA 0418-100 00 [email protected] Glasmästeri AB, G. TRELLEBORG 0410-109 36 [email protected]ölvesborgs Glasmästeri AB SÖLVESBORG 0456-101 09 [email protected] Glasmästeri o Ram TOMELILLA 0417-51 19 89 [email protected]

Medlemsmatrikel distriktsnummerordning A till Ö

Företagets namn Ort Telefon E-post

Page 144: GBF-guiden 2013-2015

142

Westerbergs Glasmästeri SIMRISHAMN 0414-129 55 [email protected] Glas AB ÄNGELHOLM 0431-138 70 [email protected] SVEDALA 040-407525 [email protected] Montage Åstorps Glasmästeri AB ÅSTORP 042-504 84 [email protected]

Medlemsmatrikel distriktsnummerordning A till Ö

Företagets namn Ort Telefon E-post

Page 145: GBF-guiden 2013-2015

143

Företagets namn Ort Telefon E-post

Distrikt 2

AK Glas & Bygg AB VÄSTERVIK 0490-197 51 [email protected]énsGlasmästeriAB HUSKVARNA 036-132585 [email protected]énsGlasmästeriAB JÖNKÖPING 036-132585 [email protected] Glasmästeri AB VÄSTERVIK 0490-106 06 [email protected]ästerioRamaffärVÄXJÖ 0470-24636 [email protected] Svenssons Glasmästeri ALVESTA 0472-101 75 [email protected]öövers Glas AB TRANÅS 0140-124 33 [email protected] Glasmästeri HB NYBRO 0481-102 03 [email protected]ö Bil- o Bygg Glas AB EKSJÖ 0381-147 40 [email protected] Glasmästeri AB EMMABODA 0471-126 91 [email protected] VIMMERBY 0492-145 30 [email protected] HULTSFRED [email protected] KALMAR 0480-86400 [email protected];Gislaveds Glasmästeri, AB GISLAVED 0371-107 10 [email protected] & Ram i Älmhult AB ÄLMHULT 0476-105 40 [email protected] Service Jönköping AB JÖNKÖPING 036-12 08 16 [email protected]ÄXJÖ 0470-22184 [email protected] Perssons Glas BORGHOLM 0485-104 77 [email protected] Winfried Baier TRANÅS 0140-182 20 [email protected] Glasmästeri AB OSKARSHAMN 0491-102 77 [email protected] Glasmästeri AB VISBY 0498-27 75 54 [email protected] AB HOVMANTORP 0478-405 60 [email protected] TABERG 036-65844 [email protected]Ölands Glas AB KALMAR 0480-853 20 [email protected];[email protected]énsGlasmästeriAB TRANÅS 0140-16358 Ljungby Glasindustri AB LJUNGBY 0372-108 22 [email protected]önsterås Glasmästeri AB MÖNSTERÅS 0499-105 90 [email protected] Project AB KALMAR 0480-41 11 24 [email protected]ässjö Bil- o Byggnadsglas NÄSSJÖ 0380-109 37 [email protected]ässjö Glasmästeri AB NÄSSJÖ 0380-190 00 [email protected] Glasmästeri OSKARSHAMN 0491-120 50 [email protected] MARKARYD 0433-10625 [email protected] AB SILVERDALEN 0495-100 14 [email protected] Bilglas AB JÖNKÖPING 036-35 15 00 [email protected] Bilglas AB JÖNKÖPING 036-16 14 15 [email protected]äxjöAB VÄXJÖ 0470-40200 [email protected]

Medlemsmatrikel distriktsnummerordning A till Ö

Företagets namn Ort Telefon E-post

Page 146: GBF-guiden 2013-2015

144

RydsGlasVäxjöAB VÄXJÖ 0470-13289Samglas Jönköping/ BANKERYD 036-37 72 19 [email protected] Glas & Aluminium Skalab HABO 036-410 85 [email protected] Glas & Budtransport MARIANNELUND 070-556 94 36 [email protected] Glas, AB VETLANDA 0383-100 50 [email protected]ärnamo Sliperi & Glasmästeri VÄRNAMO 0370-30 17 70 [email protected]ästerviks Glasmästeri AB VÄSTERVIK 0490-212 11

Medlemsmatrikel distriktsnummerordning A till Ö

Företagets namn Ort Telefon E-post

Page 147: GBF-guiden 2013-2015

145

Företagets namn Ort Telefon E-post Företagets namn Ort Telefon E-post

Distrikt 3

Alufront AB SÄVEDALEN 031-26 22 10 [email protected]´ Glasmästeri HB KUNGSBACKA 0300-129 58 [email protected] Glasmästeri AB BENGTSFORS 0531-102 30 [email protected]’s Glasjour AB VÄNERSBORG 0521-353 33 [email protected] Glas AB STENUNGSUND 0303-77 11 66 [email protected] AB HISINGS BACKA 031-23 43 61 [email protected]

Björks Glasmästeri AB V FRÖLUNDA 031-42 11 70 [email protected] Glasmästeri AB BOLLEBYGD 033-28 93 00 [email protected]öderna Carlssons Glas AB UDDEVALLA 0522-166 55 [email protected] Glas o Alu Service AB FALKENBERG 0346-822 88 [email protected] Glas Johansson o Lind ULRICEHAMN 0321-146 20 [email protected]. A. Öbergs Glasmästeri AB VARBERG 0340-101 63 [email protected] Glasmästeri AB DINGLE 0524-408 65 [email protected] Strids Glasmästeri AB MÖLNDAL 031-87 87 70 [email protected] Glasmästeri AB FALKENBERG 0346-152 30 [email protected] i Stenkullen AB STENKULLEN 0302-230 10 [email protected] & Persson Glasmagasinet V FRÖLUNDA 031-89 43 20 [email protected] STENKULLEN 0302-23222 [email protected] Glas AB KUNGSBACKA 0300-126 21 [email protected] FALKÖPING 0515-15272 [email protected] Glasmästeri GÖTEBORG 031-21 55 55 [email protected] Byggmontage AB TORSLANDA 031-92 18 24 [email protected]

Glas & Montage AB UDDEVALLA 0522-124 49 [email protected] & Montage AB LJUNGSKILE 0522-222 90 [email protected]ästeriet i Mariestad MARIESTAD 0501-107 46 [email protected]änst i Sjuhärad AB BORÅS 033-22 82 60 [email protected] Glasmästeri MÖLNDAL 031-27 33 42 [email protected]öteborgs Byggnadsglas AB GÖTEBORG 031-24 14 59 [email protected]öteborgs Glasmästeri GÖTEBORG 031-64 02 90 [email protected]ötene Glasmästeri AB GÖTENE 0511-595 15 [email protected] Glas AB FALKÖPING 0515-105 95 [email protected]åns Glasmästeri AB HENÅN 0304-314 15 [email protected]ås Glasmästeri HINDÅS 0301-109 45 [email protected] Bilglas GÖTEBORG 031-51 05 80 [email protected];Holmens Glasmästeri AB GÖTEBORG 031-84 09 60 [email protected] Glasmästeri HB LYSEKIL 0523-100 06 [email protected]

Medlemsmatrikel distriktsnummerordning A till Ö

Page 148: GBF-guiden 2013-2015

146

JM Glas AB KUNGÄLV 0303-588 18 [email protected] AB MARIESTAD 0501-27 80 80 [email protected]&DahlGlasmästeriVARBERG [email protected]ästeriAB GÖTEBORG 031-460040 [email protected] Glasmästeri AB V FRÖLUNDA 031-29 90 55 [email protected]älvsGlas&InramningsaffärKUNGÄLV 0303-133 25 [email protected] Glas Centrum AB STENKULLEN 0302-220 92 [email protected]öpings Glasmästeri LIDGLAS LIDKÖPING 0510-240 00 [email protected] Glasmästeri LIMMARED 0325-710 30 [email protected] Glas AB, A GÖTEBORG 031-48 71 25 [email protected]årtenssons Glasmästeri TROLLHÄTTAN 0520-722 00 [email protected]ölndals Bilglas AB MÖLNDAL 031-788 09 09 [email protected] Glasmästeriet HB MELLERUD 0530-104 95 [email protected]öms Glasmästeri AB SKÖVDE 0500-41 04 41 [email protected] Glasmästeri AB GÖTEBORG 031-84 77 78 [email protected] Glasmästeri HB OLOFSTORP 031-702 06 97 [email protected] Ram & Glas AB KARLSBORG 0505-106 38 [email protected] Fasad AB FALKENBERG 0346-554 50 [email protected] Alingsås AB ALINGSÅS 0322-66 90 30 [email protected] Uddevalla AB UDDEVALLA 0522-62 60 60 [email protected]öv AB GÖTEBORG 031-84 09 50 [email protected] Bilglas Borås AB BORÅS 033-13 00 77 [email protected] Bilglas i Borås AB BORÅS 033-12 30 40 [email protected] Bilglas i Mölndal AB MÖLNDAL 031-67 93 90 [email protected] Bilglas Kungsbacka AB KUNGSBACKA 0300-103 14 [email protected] Glas AB V FRÖLUNDA 031-771 59 90 [email protected] Glas Alingsås AB ALINGSÅS 0322-100 21 [email protected] Glas Borås AB BORÅS 033-13 00 77 [email protected] Glas i Göteborg AB GÖTEBORG 031-771 59 90 [email protected] Glas i Göteborg AB HISINGS BACKA 031-771 59 90 [email protected]öteborgAB PARTILLE [email protected] Glas i Kungälv AB KUNGÄLV 0303-21 16 27 [email protected] Glas Väst AB/Frölunda V FRÖLUNDA 031-45 50 08 [email protected] Glas Väst AB/Hisingen GÖTEBORG 031-22 71 08 [email protected] Glas Väst AB/Kålltorp GÖTEBORG 031-25 44 94 [email protected]åda Glasmästeri AB MÖLNLYCKE 031-88 12 20 [email protected]

Medlemsmatrikel distriktsnummerordning A till Ö

Företagets namn Ort Telefon E-post

Page 149: GBF-guiden 2013-2015

147

Företagets namn Ort Telefon E-post

Samglas Göteborg Backa HISINGS BACKA 031-58 15 55 [email protected] Stenungsund STENUNGSUND 0303-654 30 [email protected] Vänersborg VÄNERSBORG 0521-107 97 [email protected] Sweden KUNGÄLV 031-15 47 00 [email protected] Glassystem GÖTEBORG 031-65 16 50 [email protected] Glasmästeri AB SKARA 0511-135 35 [email protected] Glas & Inramning KUNGÄLV 0303-947 10 [email protected] Jacobsson Glasmästeri BÄCKEFORS 0530-605 16 [email protected] Glas AB LILLA EDET 0520-65 08 51 [email protected] Spegelfabriken, AB GÖTEBORG 031-711 43 88 [email protected]ävedalens Glasmästeri AB SÄVEDALEN 031-26 04 78 [email protected]ödra Vägens Glasmästeri GÖTEBORG 031-81 00 95 [email protected] Glas AB LYSEKIL 0523-61 12 22 [email protected], AB GÖTEBORG 031-55 15 50 [email protected]ättansGlasmästeriABTROLLHÄTTAN 0520-10670 [email protected] Glasmästeri ULRICEHAMN 0321-104 62 [email protected] AB GÖTEBORG 031-340 16 00 [email protected] Glasmästeri AB VARA 0512-100 96 [email protected]ärö Glasmästeri AB VÄRÖBACKA 0340-66 06 90 [email protected]äta Fönsterhantverk o Glas GÖTEBORG 031-26 28 05 [email protected]Åkvist Glas AB BORÅS 033-41 96 06 [email protected]Älvängens Glasmästeri ÄLVÄNGEN 0303-74 67 00 [email protected]

Medlemsmatrikel distriktsnummerordning A till Ö

Företagets namn Ort Telefon E-post

Page 150: GBF-guiden 2013-2015

148

Distrikt 4

AK-Montage AB ESKILSTUNA 016-35 48 96 [email protected] AB NORRKÖPING 011-10 06 00 [email protected] Glas i Nyköping NYKÖPING 0155-211 11 [email protected] NORRKÖPING 011-311333 [email protected] Glas i Motala AB MOTALA 0141-21 64 24 [email protected] i Linköping AB LINKÖPING 013-31 44 05 [email protected]ästeriAB BOXHOLM 0142-51656 [email protected] OXELÖSUND 0155-35600 [email protected]ästeriet AB ESKILSTUNA 016-13 06 83 [email protected] FLEN 0157-10801 [email protected]öpings Glastjänst AB ENKÖPING 0171-302 03 [email protected] Glas AB NORRKÖPING 011-16 11 61 [email protected]ångsGlasmästeriAB FINSPÅNG 0122-10837 [email protected] FLEN 0157-10868 [email protected] Glasmästeri AB ESKILSTUNA 016-12 29 93 [email protected] Glasmästeri AB STRÄNGNÄS 0763-14 17 44 [email protected] i Vadstena AB VADSTENA 0143-129 50 [email protected]ästar´n AB MOTALA 0141-21 21 00 [email protected] Färghus GNESTA 0158-266 10 [email protected] Glas AB GNESTA 0158-143 00 [email protected] Ramverkstad NORRKÖPING 011-10 50 20 [email protected] Glasmästeri AB ESKILSTUNA 016-12 13 16 [email protected] Glas AB KATRINEHOLM 0150-106 33 [email protected] Rapps Glas AB LJUNGSBRO 013-652 52 [email protected] Glas AB LINKÖPING 013-15 71 30 [email protected]årdens Glasmästeri MJÖLBY 0142-160 50 [email protected] Glas o Fasad AB KOLMÅRDEN 070-624 74 36 [email protected]örs Glasmästeri KUNGSÖR 0227-101 68 [email protected] Glasmästeriet AB ENKÖPING 0171-240 00 [email protected]öjds Glas AB ÅTVIDABERG 0120-135 40 [email protected]&V Glasmästeri AB KATRINEHOLM 0150-66 22 70 [email protected] Ryds Bilglas AB ESKILSTUNA 016-13 19 11 [email protected] Bilglas AB LINKÖPING 013-14 84 66 [email protected] Bilglas AB NORRKÖPING 011-12 98 40 [email protected] Glas AB ESKILSTUNA 016-13 19 11 [email protected] Glas AB LINKÖPING 013-14 84 66 [email protected]

Medlemsmatrikel distriktsnummerordning A till Ö

Företagets namn Ort Telefon E-post

Page 151: GBF-guiden 2013-2015

149

Företagets namn Ort Telefon E-post

Medlemsmatrikel distriktsnummerordning A till Ö

Företagets namn Ort Telefon E-post

Ryds Glas AB NYKÖPING 0155-21 98 00 [email protected] Glas i Strängnäs AB STRÄNGNÄS 0152-101 61 [email protected] Glas Norrköping AB NORRKÖPING 011-12 98 40 [email protected] Järna JÄRNA 08-551742 79 [email protected] Strängnäs STRÄNGNÄS 0152-211 09 [email protected] Glas HB VALDEMARSVIK 0123-107 51 [email protected] Glas AB KATRINEHOLM 0150-782 70 [email protected] Glas AB LINKÖPING 013-14 69 50 [email protected]

Torshälla Glasmästeri AB TORSHÄLLA 016-35 60 82 [email protected] Glasmästeri & TROSA 0156-165 20 [email protected] Valla Glasmästeri AB LINKÖPING 013-14 77 58 [email protected]énsGlasmästeriEftrAB NORRKÖPING 011-12 03 56 [email protected]åkers Glasmästeri o Ram VINGÅKER 0151-104 42 [email protected]

Page 152: GBF-guiden 2013-2015

Distrikt 5

Askersunds Bil - Planglas ASKERSUND 0583-122 60 [email protected]är ARVIKA 0570-10952 [email protected]örns Glas i Vålberg AB VÅLBERG 054-54 24 22 [email protected] Glasmästeri AB DEGERFORS 0586- 407 55 [email protected] Glasmästeri AB CHARLOTTENBERG 0571-202 42 [email protected] & Aluminium AB ÅSBRO 070-247 27 00 [email protected]ästeriEftrKARLSKOGA 0586-34740 [email protected] ÖREBRO 019-205940 [email protected] & Solskydd NORA 0587-273 15 [email protected] Forshaga AB FORSHAGA 054-87 24 70 [email protected]ästarnaiÅmålAB ÅMÅL 0532-15870 [email protected] Glasmästeri AB NORA 0587-102 55 [email protected] Glasmästeri AB HALLSBERG 0582-61 11 30 [email protected] Glasmästeri AB HAGFORS 0563-104 67 [email protected]ällefors Glas & Ram AB HÄLLEFORS 0591-127 65 J.S. Glasmästarn HALLSBERG 0582-138 50 [email protected] Bilglas KARLSTAD 054-18 88 78 [email protected] Glasmästeri AB KARLSTAD 054-85 30 40 [email protected] Glasmästeri AB KIL 0554-410 88 [email protected] Glasmästeri AB ARVIKA 0570-144 58 [email protected] Tech AB - Torsby Glasmästeri TORSBY 0560-105 26 [email protected]&SonGlasAB LINDESBERG [email protected] Glasmästeri AB KUMLA 019-58 38 00 [email protected] Fasader AB TÖCKSFORS 073-218 30 [email protected] Glasmästeriet i Karlstad KARLSTAD 054-21 45 64 [email protected] Bilglas AB ÖREBRO 019-27 44 10 [email protected] Bilglas AB KARLSTAD 054-56 37 50 [email protected] Bilglas AB ÖREBRO 019-32 05 60 [email protected] Bilglas i Hammarö AB HAMMARÖ 054-51 00 60 [email protected] Glas AB ÖREBRO 019-16 10 80 [email protected] Örebro ÖREBRO 019-25 10 00 [email protected] Glas-Service AB KRISTINEHAMN 0550-804 28 [email protected]ästeri&RamaffärSUNNE 0565-106 33 [email protected]äffleGlasmästeriAB SÄFFLE 0533-10685 [email protected] Glas AB ÖREBRO 019-611 15 27 [email protected] Glasmästeri AB ÖREBRO 019-32 21 50 [email protected] Glasmästeri AB KRISTINEHAMN 0550-143 44 [email protected]ÅrjängsGlasmästeriRam&Konstaffär ÅRJÄNG 0573-71 19 00 [email protected]

Medlemsmatrikel distriktsnummerordning A till Ö

Företagets namn Ort Telefon E-post

Page 153: GBF-guiden 2013-2015

151

Företagets namn Ort Telefon E-post

Medlemsmatrikel distriktsnummerordning A till Ö

Företagets namn Ort Telefon E-post

Distrikt 6

Abax Dörrsystem AB HUDDINGE 08-746 06 50 [email protected] GLAS i Kallhäll AB JÄRFÄLLA 08-583 584 00 [email protected]/Ramverket LIDINGÖ 08-6113180 [email protected] Glasmästeri AB STOCKHOLM 08-32 27 11 [email protected] & Claesing AB TÄBY 08-758 71 70 [email protected] Glas AB Johanneshov 08-39 09 90 [email protected] Glas o Ram BANDHAGEN 08-647 74 01 [email protected] Glas-Larm AB SOLNA 08-98 55 11 [email protected] NYNÄSHAMN [email protected]örksGlasmästeri&Ramaffär,Lars STOCKHOLM 08-640 51 52 [email protected]önster Specialisten Hans Kuhn HB STOCKHOLM 08-673 58 80 [email protected] Glasmästeri HB BRO 08-582 407 80 [email protected] Glasmästeri AB BROMMA 08-26 12 40 [email protected]öderna Anderssons Glasmästeri LIDINGÖ 08-767 32 33 [email protected] Entreprenad AB BROMMA 08-400 152 60 [email protected] Glas AB ENEBYBERG 08-758 09 42 [email protected]ö Glasmästeri AB SKÅ 08-560 240 61 [email protected]öms Glasmästeri AB HÄGERSTEN 08-34 01 20 [email protected] Glas NYNÄSHAMN 08-520 158 72 [email protected]ästeriAB TYRESÖ [email protected] Glasmästeri AB FARSTA 08-94 90 90 [email protected] Bäcklin AB BROMMA 08-704 74 00 [email protected] Glas & Metall AB SALTSJÖ-BOO 08-718 32 00 [email protected] & Fönsterservice i Stockholm ÖSMO 08-771 77 55 [email protected] Glasmästeri, AB DJURSHOLM 08-755 22 90 [email protected] Larsson i Järfälla AB JÄRFÄLLA 08-580 306 06 [email protected]ästar’n Lehtonen AB TULLINGE 08-779 51 10 [email protected]ästaren Stefan Holmlund NYNÄSHAMN 070-820 99 55 [email protected]änst i Danvik NACKA 08-716 83 80 [email protected] Glasmästeri GUSTAVSBERG 08-570 107 00 [email protected]ångsunds Glas TRÅNGSUND 08-771 21 30 [email protected]

Håkanssons Glas AB SUNDBYBERG 08-28 14 11 [email protected]ägerstens Glasmästeri AB HÄGERSTEN 08-645 56 20 [email protected] AB BROMMA 08-21 36 21 [email protected]ästeriEftr MÄRSTA [email protected]ärfälla Glasmästeri AB JÄRFÄLLA 08-36 14 27 [email protected] STOCKHOLM 08-6120187 [email protected]ästeri&RamaffärAB VÄSTERHANINGE 08-500 215 44 [email protected]

Page 154: GBF-guiden 2013-2015

152

Lidingö Glasmästeri, AB LIDINGÖ 08-765 32 64 [email protected]älls Glasmästeri AB BROMMA 08-28 48 67 [email protected]ärsta Glasmästeri AB ARLANDASTAD 08-591 275 00 [email protected]ästersRamaffärAB STOCKHOLM 08-6676730 [email protected] Bilglas & Glasmästeri NACKA 08-716 35 48 [email protected] Glas & Metall AB FARSTA 08-556 815 00 [email protected] & Fönster i Stockholm NACKA 08-656 47 15 [email protected] Stockholm SALTSJÖ-BOO 08-718 32 05 [email protected] Glasmästeri AB BROMMA 08-25 50 77 [email protected]öm AB, N.P. STOCKHOLM 08-643 31 73 [email protected] Glasmästeri SPÅNGA 08-36 79 96 [email protected] ÅKERSBERGA [email protected] Bilglas AB SPÅNGA 08-760 21 01 [email protected] Bilglas AB ARLANDASTAD 08-591 170 90 [email protected] Bilglas AB SÖDERTÄLJE 08-550 113 90 [email protected] Bilglas AB BROMMA 08-26 50 12 [email protected] Bilglas AB HUDDINGE 08-647 29 00 [email protected] Bilglas AB DANDERYD 08-753 35 05 [email protected] Bilglas AB TÄBY 08-792 15 00 [email protected] Bilglas AB STOCKHOLM 08-23 79 00 [email protected] Bilglas AB SÖDERTÄLJE 08-550 188 90 [email protected] Bilglas AB SOLLENTUNA 08-506 319 00 [email protected] Bilglas AB UPPLANDS VÄSBY 08-506 319 10 [email protected] Bilglas AB GUSTAVSBERG 08-570 990 40 [email protected] HANDEN 08-7772500 [email protected] Bilglas Solna AB SOLNA 08-27 34 80 [email protected] Bilglas Solna AB KISTA 08-444 19 90 [email protected] Bilglas Solna AB STOCKHOLM 08-61211 13 [email protected] Bilglas Västberga AB HÄGERSTEN 08-645 27 30 [email protected] Glas AB Älvsjö 08-647 29 00 [email protected] Glas Stockholm AB SOLLENTUNA 08-594 695 40 [email protected] AB JOHANNESHOV 08-655 03 04 [email protected] Botkyrka/Eriksbergs Glas NORSBORG 08-534 711 56 botkyrka@samglasSamglas Bålsta BÅLSTA 0171-506 90 [email protected] Hammarby JOHANNESHOV 08-648 02 50 [email protected] Haninge HANDEN 08-556 503 50 [email protected]

Medlemsmatrikel distriktsnummerordning A till Ö

Företagets namn Ort Telefon E-post

Page 155: GBF-guiden 2013-2015

153

Företagets namn Ort Telefon E-post

Samglas Huddinge/Stuvsta Glas HUDDINGE 08-711 17 40 [email protected] Kungsholmen STOCKHOLM 08-653 67 16 [email protected] Nacka/GK Glas AB SALTSJÖ-BOO 08-715 55 40 [email protected] Solna/AA Glas AB SOLNA 08-83 44 50 [email protected] Södertälje SÖDERTÄLJE 08-550 152 80 [email protected] Tyresö TYRESÖ 08-798 90 94 [email protected] Weda/Ryds Glas i Södertälje SÖDERTÄLJE 08-550 603 50 [email protected] Värmdö VÄRMDÖ 08-571 411 55 [email protected]ästeri VAXHOLM [email protected] Aluminium o Glas TYRESÖ 08-777 93 20 [email protected] Glasmästeri STOCKHOLM 08-33 00 44 [email protected]öderglas AB JOHANNESHOV 08-81 09 30 [email protected]ödermalms fönsterrenovering STOCKHOLM 08-19 24 00 Södra Glasmästeriet AB TUMBA 08-530 382 00 [email protected] Glas o Metallmontage SÖDERTÄLJE 08-550 114 30 [email protected]äfönsterspecialisten AB SKÄRHOLMEN 0733-58 10 71 [email protected] Glasmästeri TULLINGE 08-778 34 35 [email protected] Glas o Fönsterrenovering NORSBORG 08-534 702 70 [email protected] Glas AB UPPLANDS VÄSBY 08-590 880 60 [email protected] Glas AB VALLENTUNA 08-511 701 70 [email protected] VAXHOLM [email protected]ästerorts Glasmästeri AB SPÅNGA 08-37 55 51 [email protected]ÅlstensGlasmästeri&Ramaffär BROMMA 08-25 33 39 [email protected]ÄngbyGlasmästeri&Ramaffär BROMMA 08-37 06 18 [email protected]Östermalms Glasmästeri AB STOCKHOLM 08-662 44 74 [email protected] Fassaadid AS TALLIN, ESTLAND 0037-265 992 12 [email protected] BV MIDDELBURG, 0031-118 679 900 [email protected] NEDERLÄNDERNA Skanska A.S. PRAG, TJECKIEN 0042-267 095 11 [email protected] Cladding Division

Medlemsmatrikel distriktsnummerordning A till Ö

Företagets namn Ort Telefon E-post

Page 156: GBF-guiden 2013-2015

154

Medlemsmatrikel distriktsnummerordning A till Ö

Företagets namn Ort Telefon E-post

Distrikt 7

Alfaglas VÄSTERÅS 021-13 36 80 [email protected]ästarna Gävle AB GÄVLE 026-18 49 00 [email protected] Glas AB UPPSALA 018-54 04 34 [email protected] Inglasningssystem HOFORS 0290-852 00 [email protected] Glas AB ARBOGA 0589-61 15 30 [email protected] och Bussrutor AB UPPSALA 018-13 82 44 [email protected]örkmans Glasmästeri AB HALLSTAHAMMAR 0220-104 31 [email protected]örkmansGlasmästeriEftrKÖPING 0221-13056 [email protected]äs Glas AB BOLLNÄS 0278-133 50 [email protected] Glasmästeri AB GÄVLE 026-19 23 03 [email protected]änge Glasmästeri AB BORLÄNGE 0243-105 09 [email protected] Glas AB HUDIKSVALL 0650-970 20 [email protected]äs Glas AB GÄVLE 026-51 36 90 [email protected]äckmans Glas AB SÖDERHAMN 0270-42 84 84 [email protected] Glasmästeri i Sala SALA 0224-107 29 [email protected] EDSBYN 0271-231 31 [email protected] Glas AB VÄSTERÅS 021-81 10 80 [email protected] Glasmästeri AB FAGERSTA 0223-158 35 [email protected] i Uppsala AB BROMMA 0709-77 89 08 [email protected] Glasmästeri HORNDAL 0226-405 90 [email protected]ärila Glasmästeri AB FÄRILA 0651-203 11 [email protected] Glas AB DJURSÅS 0241-100 05 [email protected] Västerås/ VÄSTERÅS 021-490 20 21 [email protected]örkmans Glasmästeri V.ås Glasklart Bilglas ÖSTHAMMAR 0771-65 13 10 [email protected] Service AB UPPSALA 018-65 13 30 [email protected] BORLÄNGE 0243-151 99 [email protected] i Älvdalen AB ÄLVDALEN 070-258 34 40 [email protected]ästar´n i Häggesta AB BOLLNÄS 0278-133 40 [email protected]ästar’n Shiny-Line EDSBYN 0271-227 15 [email protected]äster L Nilsson AB SALA 0224-165 40 [email protected]ästeri AB, Avesta AVESTA 0226-506 65 [email protected]änst i Svärdsjö SVÄRDSJÖ 0246-104 25 [email protected] Glasmästeri AB, E G FAGERSTA 0223-103 83 [email protected]ävle Glasservice, AB GÄVLE 026-51 00 11 [email protected]örans Glas AB VÄSTERÅS 021-41 44 11 [email protected]öfs Glas AB BORLÄNGE 0243-21 10 10 [email protected]

Page 157: GBF-guiden 2013-2015

Företagets namn Ort Telefon E-post

155

Medlemsmatrikel distriktsnummerordning A till Ö

Företagets namn Ort Telefon E-post

Hammarbergs Glasmästeri BOLLNÄS 0278-103 43 [email protected] Glas HEBY 0224-310 77 [email protected] Glasmästeri AB HEDEMORA 0225-71 19 60 [email protected] Glasmästeri i Ljusdal LJUSDAL 0651-163 10 [email protected] Glasmästeri HOFORS 0290-209 20 [email protected] Glas AB HUDIKSVALL 0650-313 34 [email protected]ögstedts Glas BERGSJÖ 0652-104 15 [email protected] Glas VÄSTERÅS 0703-47 31 31 [email protected] Glasmästeri SVEG 0680-107 87 [email protected] Glasmästeri AB MORA 0250-710 00 [email protected] & Karlsson MORA 0250-711 27 [email protected] Glasmästeri o Ramverk Norbergs Glasmästeri AB NORBERG 0223-203 16 [email protected]älje Bilglas AB NORRTÄLJE 0176-131 74 [email protected]älje Glasmästeri AB NORRTÄLJE 0176-555 55 [email protected] Glasmästeri AB OCKELBO 0297-401 53 [email protected] Glasmästeri AB/ VÄSTERÅS 021-81 00 01 [email protected] Transport o Bilvård Ramhuset Bilglas AB FALUN 023-635 25 [email protected] Konst & Ram AB FALUN 023-635 25 [email protected] Service AB VÄSTERÅS 021-30 48 90 Rimbo Glas, HB RIMBO 0175-704 93 [email protected] Bilglas AB UPPSALA 018-10 15 40 [email protected] Bilglas AB VÄSTERÅS 021-348 90 [email protected] Bilglas AB VÄSTERÅS 021-81 00 99 [email protected] Bilglas AB UPPSALA 018-60 08 40 [email protected] Bilglas AB UPPSALA 018-60 08 40 [email protected] Bilglas AB VÄSTERÅS 021-13 41 00 [email protected] Bilglas Gävle AB GÄVLE 026-10 29 30 [email protected] Glas AB UPPSALA 018-69 10 40 [email protected]

Ryds Glas i Köping AB KÖPING 0221-100 13 [email protected] Glas i Västerås AB VÄSTERÅS 021-41 60 00 [email protected] Borlänge/ BORLÄNGE 0243-180 08 [email protected] och Byggnadsglas AB Samglas Falun FALUN 023-145 11 [email protected] Uppsala/ UPPSALA 018-69 51 50 [email protected]&Andersson

Page 158: GBF-guiden 2013-2015

156

Medlemsmatrikel distriktsnummerordning A till Ö

Företagets namn Ort Telefon E-post

Selins Glasmästeri, AB SANDVIKEN 026-24 84 71 [email protected] Glasmästeri AB MORA 0250-156 10 [email protected] Fönsterhantverk UPPSALA 018-137 200 [email protected]öms Glasmästeri GÄVLE 026-51 96 76 [email protected] Glas o Metall LUDVIKA 0240-61 13 13 [email protected] Glas AB FALUN 023-70 52 70 [email protected]

Page 159: GBF-guiden 2013-2015

157

Företagets namn Ort Telefon E-post

Medlemsmatrikel distriktsnummerordning A till Ö

Företagets namn Ort Telefon E-post

AC Glas i Norr AB UMEÅ 090-18 99 99 [email protected] Aluminiumsystem AB TREHÖRNINGSJÖ 0662-51 21 04 [email protected] SOLLEFTEÅ 0620-13330 [email protected] Bilglas AB SUNDSVALL 060-12 18 00 [email protected] Glasmästeri BODEN 0921-145 00 [email protected] Ramverkstad BYSKE 0912-107 16 [email protected] Glasmästeri KRAMFORS 0612-100 90 [email protected] Glas AB ÄLVSBYN 0929-102 57 [email protected] Glasmästeri AB BRÄCKE 0693-103 43 [email protected] Glas AB STRÖMSUND 0670-107 11 [email protected] o Metall i Ö-vik AB ÖRNSKÖLDSVIK 0660-21 10 04 [email protected] ÖSTERSUND 063-100200 [email protected] o Ramar AB ÖSTERSUND 063-51 18 88 [email protected] AB BODEN 0921-501 00 [email protected]ästar’n SJ AB LYCKSELE 0950-143 20 [email protected]ästeriet i Umeå AB UMEÅ 090-12 61 61 [email protected]ällivare Glasmästeri AB MALMBERGET 0970-170 90 [email protected]ärdins Glas AB BJÄSTA 0660-22 04 44 [email protected] Glasmästeri AB JOKKMOKK 0971-102 69 [email protected]önssonsGlasiKramforsEftr KRAMFORS 0612-134 20 [email protected]ästeriAB KALIX 0923-77828 [email protected] Glasmästeri AB PITEÅ 0911-170 70 [email protected] Konst & Ram AB LULEÅ 0920-22 94 92 [email protected] Glas & Metall AB MATFORS 060-225 95 [email protected]å Glas, AB LULEÅ 0920-22 14 81 [email protected] Nya Glasmästeri LYCKSELE 0950-105 02 [email protected] Glas AB SUNDSVALL 060-61 36 53 [email protected]å Glas AB MALÅ 0953-108 88 [email protected] FRÄNSTA 0691-20015 [email protected] KIRUNA 0980-10330 [email protected] Glas AB PAJALA 0978-620 65 [email protected] Glas AB SUNDSVALL 060-61 42 00 [email protected] AB KIRUNA 0980-166 00 [email protected] Bilglas AB LULEÅ 0920-22 81 00 [email protected] TIMRÅ 060-576420 [email protected] Bilglas AB SUNDSVALL 060-67 11 70 [email protected]

Distrikt 8

Page 160: GBF-guiden 2013-2015

158

Medlemsmatrikel distriktsnummerordning A till ÖMedlemsmatrikel distriktsnummerordning A till Ö

Ryds Bilglas AB SUNDSVALL 060-61 12 60 [email protected] Bilglas AB LULEÅ 0920-25 09 68 [email protected]åAB SKELLEFTEÅ 0910-38240 [email protected] Bilglas i Östersund AB ÖSTERSUND 063-12 79 40 [email protected] Glas AB HÄRNÖSAND 0611-125 59 [email protected] Glas AB NJURUNDA 060-305 55 [email protected] Glas AB SUNDSVALL 060-12 12 50 [email protected] Glas AB SUNDSVALL 060-67 11 70 Ryds Glas i Umeå AB UMEÅ 090-77 99 99 [email protected] Glas i Östersund AB ÖSTERSUND 063-12 79 40 [email protected] Glas Projekt AB SUNDSVALL 060-67 11 75 [email protected] Glas Sverige AB SUNDSVALL 060-67 11 70 [email protected] Luleå/Larssons Glas LULEÅ 0920-21 18 76 [email protected] Umeå/Larssons Glas UMEÅ 090-18 26 26 [email protected] Örnsköldsvik/Arnäs Glas ÖRNSKÖLDSVIK 0660-29 56 60 [email protected] Övertorneå /Larssons Glas ÖVERTORNEÅ 0927-104 80 [email protected] SKELLEFTEÅ 0910-13540 [email protected]åGlasmästeriAB SOLLEFTEÅ 0620-12065 [email protected] Glas AB BODEN 0921-550 73 [email protected] Glas-Service AB SUNDSVALL 060-55 24 50 [email protected]ärEftrHBÖSTERSUND 063-125852 [email protected]å Glas AB UMEÅ 090-70 65 40 [email protected]Ånge Glasmästeri AB ÅNGE 0690-123 90 [email protected]ÅströmsGlasiKalixAB KALIX 0923-15800 [email protected]Öbacka Glasmästeri AB HÄRNÖSAND 0611-192 12 [email protected]Öhmans Glasmästeri AB ARVIDSJAUR 0960-104 30 [email protected]Öjebyns Glas o Aluminium ÖJEBYN 0911-22 10 50 [email protected]Östersunds Glasmästeri AB ÖSTERSUND 063-51 28 41 [email protected]

ÖverkalixGlasoRam ÖVERKALIX 0926-77460 [email protected]

Företagets namn Ort Telefon E-post

Page 161: GBF-guiden 2013-2015

159

Företagets namn Ort Telefon E-post

Page 162: GBF-guiden 2013-2015

160 Glasbraschföreningens associerade medlemmar

Ronnie Hjalmarsson AB

Page 163: GBF-guiden 2013-2015

161Glasbraschföreningens associerade medlemmar

Page 164: GBF-guiden 2013-2015

162

Associerade medlemmar A till Ö

GBF-associerade medlemmar

3M Svenska AB SOLLENTUNA 08-92 21 00 [email protected] www.3m.com 2310 6ACC Glasrådgivare AB NACKA 08-556 18370 [email protected] www.acc-glas.se 652 6Aluscand AB TYRESÖ 08-770 88 80 [email protected] www.aluscand.se 2833 6ASSA OEM AB GÖTEBORG 031-704 4000 [email protected] www.assaoem.se 2693 3AXSNordicAB LERUM 031-7805900 [email protected] www.axsnordic.com 3054 3Besam Sverige AB LANDSKRONA 0418-510 00 [email protected] www.besam.se 48 1Bohle Scandinavia AB KUNGENS KURVA 08-449 57 50 [email protected] www.bohle.se 1950 6BostikAB HELSINGBORG 042-195000 [email protected] www.bostik.se 1717 1DORMASverigeAB VÄSTRAFRÖLUNDA 031-289520 [email protected] www.dorma.se 103 3Elumatec Skandinavien AB HISINGS BACKA [email protected] www.elumatec.se 1625 3Emmegi Scandinavia AB EKSJÖ 0381-143 80 [email protected] www.emmegi.se 2938 2Erafönster AB VÄRÖBACKA 0340-66 99 99 [email protected] www.erafönster.se 3052 3Geze Scandinavia AB TÄBY 08-732 34 00 [email protected] www.geze.se 975 6GFAB Glasteam AB MALMÖ 040-22 35 00 [email protected] www.g-fab.se 800 1GFAB Lindberg & Gemax AB ALSTERMO 0481-619 00 [email protected] www.g-fab.se 2653 2GSABAB SKOGÅS 08-55628250 [email protected] www.gsab.se 650 6Göthes AB FALUN 023-480 00 [email protected] www.gothes.se 224 7HydroBuildingSystemsAB VÄXJÖ 0470-787400 [email protected] www.wicona.se 545 2Industribeslag Sjögren AB KUNGSBACKA 0300-56 65 00 [email protected] www.industribeslag.se 264 3Jansson,ABKlaes Jordbro 08-50410090 [email protected] www.klaesjansson.se 270 6JB Glaskonsult AB STOCKHOLM 08-649 12 12 [email protected] www.jbglaskonsult.se 2354 6Joniglas AB FALKENBERG 0346-800 20 [email protected] www.joniglas.se 1049 3Konstlist AB HEBY 0224-313 60 [email protected] 920 7Maba Maskin Nordic AB HALMSTAD 035-13 55 90 [email protected] www.maba.se 1193 1Molico Sweden AB NYKÖPING 0155-20 25 60 [email protected] www.molico.se 3047 4Pauli Scandinavia AB NORSBORG 08-449 32 00 [email protected] www.pauliscand.se 2363 6PilkingtonAutomotiveAB ÖREBRO 019-7642041 [email protected] www.pilkington.se 1682 5PilkingtonAutomotiveSwedenAB JÖNKÖPING 036-186040 [email protected] www.pilkington.se 833 2PilkingtonAutomotiveSwedenAB KARLSTAD 054-856550 [email protected] www.pilkington.se 835 5PilkingtonAutomotiveSwedenAB UMEÅ 090-139750 [email protected] www.pilkington.se 839 8PilkingtonAutomotiveSwedenAB SEGELTORP 08-6033930 [email protected] www.pilkington.se 1369 6PilkingtonAutomotiveSwedenAB MALMÖ 040-6808484 [email protected] www.pilkington.se 1791 1PilkingtonAutomotiveSwedenAB NORRKÖPING 011-4509071 [email protected] www.pilkington.se 2347 4PilkingtonAutomotiveSwedenAB/AGR BORLÄNGE 0243-82070 [email protected] www.pilkington.se 830 7PilkingtonAutomotiveSwedenAB/AGR GÄVLE 026-541300 [email protected] www.pilkington.se 831 7PilkingtonAutomotiveSwedenAB/AGR GÖTEBORG 031-3607180 [email protected] www.pilkington.se 832 3PilkingtonAutomotiveSwedenAB/AGR KALMAR 0480-17075 [email protected] www.pilkington.se 834 2PilkingtonAutomotiveSwedenAB/AGR LULEÅ 0920-272882 [email protected] www.pilkington.se 836 8

Företag Ort Telefon E-post Hemsida Medl nr distr nr

Page 165: GBF-guiden 2013-2015

163

3M Svenska AB SOLLENTUNA 08-92 21 00 [email protected] www.3m.com 2310 6ACC Glasrådgivare AB NACKA 08-556 18370 [email protected] www.acc-glas.se 652 6Aluscand AB TYRESÖ 08-770 88 80 [email protected] www.aluscand.se 2833 6ASSA OEM AB GÖTEBORG 031-704 4000 [email protected] www.assaoem.se 2693 3AXSNordicAB LERUM 031-7805900 [email protected] www.axsnordic.com 3054 3Besam Sverige AB LANDSKRONA 0418-510 00 [email protected] www.besam.se 48 1Bohle Scandinavia AB KUNGENS KURVA 08-449 57 50 [email protected] www.bohle.se 1950 6BostikAB HELSINGBORG 042-195000 [email protected] www.bostik.se 1717 1DORMASverigeAB VÄSTRAFRÖLUNDA 031-289520 [email protected] www.dorma.se 103 3Elumatec Skandinavien AB HISINGS BACKA [email protected] www.elumatec.se 1625 3Emmegi Scandinavia AB EKSJÖ 0381-143 80 [email protected] www.emmegi.se 2938 2Erafönster AB VÄRÖBACKA 0340-66 99 99 [email protected] www.erafönster.se 3052 3Geze Scandinavia AB TÄBY 08-732 34 00 [email protected] www.geze.se 975 6GFAB Glasteam AB MALMÖ 040-22 35 00 [email protected] www.g-fab.se 800 1GFAB Lindberg & Gemax AB ALSTERMO 0481-619 00 [email protected] www.g-fab.se 2653 2GSABAB SKOGÅS 08-55628250 [email protected] www.gsab.se 650 6Göthes AB FALUN 023-480 00 [email protected] www.gothes.se 224 7HydroBuildingSystemsAB VÄXJÖ 0470-787400 [email protected] www.wicona.se 545 2Industribeslag Sjögren AB KUNGSBACKA 0300-56 65 00 [email protected] www.industribeslag.se 264 3Jansson,ABKlaes Jordbro 08-50410090 [email protected] www.klaesjansson.se 270 6JB Glaskonsult AB STOCKHOLM 08-649 12 12 [email protected] www.jbglaskonsult.se 2354 6Joniglas AB FALKENBERG 0346-800 20 [email protected] www.joniglas.se 1049 3Konstlist AB HEBY 0224-313 60 [email protected] 920 7Maba Maskin Nordic AB HALMSTAD 035-13 55 90 [email protected] www.maba.se 1193 1Molico Sweden AB NYKÖPING 0155-20 25 60 [email protected] www.molico.se 3047 4Pauli Scandinavia AB NORSBORG 08-449 32 00 [email protected] www.pauliscand.se 2363 6PilkingtonAutomotiveAB ÖREBRO 019-7642041 [email protected] www.pilkington.se 1682 5PilkingtonAutomotiveSwedenAB JÖNKÖPING 036-186040 [email protected] www.pilkington.se 833 2PilkingtonAutomotiveSwedenAB KARLSTAD 054-856550 [email protected] www.pilkington.se 835 5PilkingtonAutomotiveSwedenAB UMEÅ 090-139750 [email protected] www.pilkington.se 839 8PilkingtonAutomotiveSwedenAB SEGELTORP 08-6033930 [email protected] www.pilkington.se 1369 6PilkingtonAutomotiveSwedenAB MALMÖ 040-6808484 [email protected] www.pilkington.se 1791 1PilkingtonAutomotiveSwedenAB NORRKÖPING 011-4509071 [email protected] www.pilkington.se 2347 4PilkingtonAutomotiveSwedenAB/AGR BORLÄNGE 0243-82070 [email protected] www.pilkington.se 830 7PilkingtonAutomotiveSwedenAB/AGR GÄVLE 026-541300 [email protected] www.pilkington.se 831 7PilkingtonAutomotiveSwedenAB/AGR GÖTEBORG 031-3607180 [email protected] www.pilkington.se 832 3PilkingtonAutomotiveSwedenAB/AGR KALMAR 0480-17075 [email protected] www.pilkington.se 834 2PilkingtonAutomotiveSwedenAB/AGR LULEÅ 0920-272882 [email protected] www.pilkington.se 836 8

Associerade medlemmar A till Ö

Företag Ort Telefon E-post Hemsida Medl nr distr nr

Page 166: GBF-guiden 2013-2015

164

Associerade medlemmar A till Ö

PilkingtonAutomotiveSwedenAB/AGR SUNDSVALL 060-167453 [email protected] www.pilkington.se 838 8Pilkington Floatglas AB HALMSTAD 035-15 30 00 [email protected] www.pilkington.se 407 1Pilkington Sverige AB VETLANDA 0383-76 28 00 [email protected] www.pilkington.se 96 2Pilkington Sverige AB HALMSTAD 040-680 84 00 [email protected] www.pilkington.se 837 1Pilkington Sverige AB PITEÅ 0911-27 98 80 [email protected] www.pilkington.se 1217 8RB Glas & Plast AB GÖTEBORG 031-26 90 30 [email protected] www.rbglasplast.se 802 3RecorddörrautomatikSwedenAB STOCKHOLM 08-55064630 [email protected] www.recordsweden.com 1999 6Reynaers Aluminium Scandinavien HELSINGBORG 042-22 88 30 [email protected] www.reynaers.com 2198 1Ronnie Hjalmarsson AB KATRINEHOLM 0150-14 40 11 [email protected] www.rydsglas.se 2753 4Saint-Gobain Autover Direktglas AB NORSBORG 08-449 57 00 [email protected] www.direktglas.se 572 6Saint-Gobain Autover Direktglas AB JÖNKÖPING 036-34 73 90 [email protected] www.direktglas.se 861 2Saint-Gobain Autover Direktglas AB BORLÄNGE 0243-888 70 [email protected] www.direktglas.se 1054 7Saint-Gobain Autover Direktglas AB ÖREBRO 019-26 39 10 [email protected] www.direktglas.se 1055 5Saint-Gobain Autover Direktglas AB GÖTEBORG 031-336 90 90 [email protected] www.direktglas.se 1056 3Saint-Gobain Autover Direktglas AB SUNDSVALL 060-12 99 40 [email protected] www.direktglas.se 1057 8Saint-Gobain Autover Direktglas AB LINKÖPING 013-31 06 36 [email protected] www.direktglas.se 1058 4Saint-Gobain Autover Direktglas AB MALMÖ 040-28 74 50 [email protected] www.direktglas.se 1059 1Saint-Gobain Emmaboda Glas LULEÅ 0920-24 09 30 [email protected] www.emmabodaglas.se 2989 Saint-Gobain Emmaboda Glas AB EMMABODA 0471-188 00 [email protected] www.emmabodaglas.se 118 2Saint-Gobain Emmaboda Glas AB UDDEVALLA 0522-64 54 90 [email protected] www.glashuset.se 586 3Saint-Gobain Emmaboda Glas AB SUNDSVALL 060-64 74 44 [email protected] www.emmabodaglas.se 1150 8Saint-Gobain Emmaboda Glas AB MALMÖ 040-18 81 30 [email protected] www.emmabodaglas.se 1296 1Saint-Gobain Emmaboda Glas AB MÖLNDAL 031-86 56 30 [email protected] www.emmabodaglas.se 1297 3Saint-Gobain Emmaboda Glas AB STOCKHOLM 08-621 82 92 [email protected] www.emmabodaglas.se 1448 6Saint-Gobain Emmaboda Glas AB KARLSTAD 054-85 32 30 [email protected] www.emmabodaglas.se 1152 5Sapa Building System AB VETLANDA 0383-942 00 [email protected] www.sapabuildingsystem.se 437 2Scandinavian Glass Recycling AB FRINNARYD 0140-38 78 75 [email protected] www.sgr.nu 791 2Scanlight System AB RÅÅ 042-26 85 50 [email protected] www.scanlight.se 855 1SchücoInternationalKGTyskland-FilialSverige STOCKHOLM 08-4427600 [email protected] www.schueco.se 439 6Semcoglas AB MALMÖ 040-21 32 21 [email protected] www.semcoglas.com 2748 1SolfilmsgruppenNordenAB HANDEN 08-6443330 [email protected];[email protected] www.solfilm.nu 2655 6Solklart i Sverige AB VARBERG 0175-77 99 55 [email protected] www.solklart.org 2788 3SolskyddsfilmeriVarbergAB VARBERG 0340-673030 [email protected] www.solskyddsfilmer.se 2966 3StålprofilAB UDDEVALLA 0522-646874 [email protected] www.stalprofil.se 2388 3Svalson AB ÖJEBYN 0911-667 25 [email protected] www.svalson.se 913 8Tormax Sverige AB UPPLANDS VÄSBY 08-36 54 00 [email protected] www.tormax.se 1998 6Tranåslist AB SOMMEN 0140-575 50 [email protected] www.tranaslist.se 925 2Tremco-illbruckInternationalGmbH,Sverige-FilialKUNGÄLV 031-570010 [email protected] www.tremco.se 788 3VELUXSvenskaAB HELSINGBORG 042-208380 [email protected] www.velux.se 1685 1

Företag Ort Telefon E-post Hemsida Medl nr distr nr

Page 167: GBF-guiden 2013-2015

PilkingtonAutomotiveSwedenAB/AGR SUNDSVALL 060-167453 [email protected] www.pilkington.se 838 8Pilkington Floatglas AB HALMSTAD 035-15 30 00 [email protected] www.pilkington.se 407 1Pilkington Sverige AB VETLANDA 0383-76 28 00 [email protected] www.pilkington.se 96 2Pilkington Sverige AB HALMSTAD 040-680 84 00 [email protected] www.pilkington.se 837 1Pilkington Sverige AB PITEÅ 0911-27 98 80 [email protected] www.pilkington.se 1217 8RB Glas & Plast AB GÖTEBORG 031-26 90 30 [email protected] www.rbglasplast.se 802 3RecorddörrautomatikSwedenAB STOCKHOLM 08-55064630 [email protected] www.recordsweden.com 1999 6Reynaers Aluminium Scandinavien HELSINGBORG 042-22 88 30 [email protected] www.reynaers.com 2198 1Ronnie Hjalmarsson AB KATRINEHOLM 0150-14 40 11 [email protected] www.rydsglas.se 2753 4Saint-Gobain Autover Direktglas AB NORSBORG 08-449 57 00 [email protected] www.direktglas.se 572 6Saint-Gobain Autover Direktglas AB JÖNKÖPING 036-34 73 90 [email protected] www.direktglas.se 861 2Saint-Gobain Autover Direktglas AB BORLÄNGE 0243-888 70 [email protected] www.direktglas.se 1054 7Saint-Gobain Autover Direktglas AB ÖREBRO 019-26 39 10 [email protected] www.direktglas.se 1055 5Saint-Gobain Autover Direktglas AB GÖTEBORG 031-336 90 90 [email protected] www.direktglas.se 1056 3Saint-Gobain Autover Direktglas AB SUNDSVALL 060-12 99 40 [email protected] www.direktglas.se 1057 8Saint-Gobain Autover Direktglas AB LINKÖPING 013-31 06 36 [email protected] www.direktglas.se 1058 4Saint-Gobain Autover Direktglas AB MALMÖ 040-28 74 50 [email protected] www.direktglas.se 1059 1Saint-Gobain Emmaboda Glas LULEÅ 0920-24 09 30 [email protected] www.emmabodaglas.se 2989 Saint-Gobain Emmaboda Glas AB EMMABODA 0471-188 00 [email protected] www.emmabodaglas.se 118 2Saint-Gobain Emmaboda Glas AB UDDEVALLA 0522-64 54 90 [email protected] www.glashuset.se 586 3Saint-Gobain Emmaboda Glas AB SUNDSVALL 060-64 74 44 [email protected] www.emmabodaglas.se 1150 8Saint-Gobain Emmaboda Glas AB MALMÖ 040-18 81 30 [email protected] www.emmabodaglas.se 1296 1Saint-Gobain Emmaboda Glas AB MÖLNDAL 031-86 56 30 [email protected] www.emmabodaglas.se 1297 3Saint-Gobain Emmaboda Glas AB STOCKHOLM 08-621 82 92 [email protected] www.emmabodaglas.se 1448 6Saint-Gobain Emmaboda Glas AB KARLSTAD 054-85 32 30 [email protected] www.emmabodaglas.se 1152 5Sapa Building System AB VETLANDA 0383-942 00 [email protected] www.sapabuildingsystem.se 437 2Scandinavian Glass Recycling AB FRINNARYD 0140-38 78 75 [email protected] www.sgr.nu 791 2Scanlight System AB RÅÅ 042-26 85 50 [email protected] www.scanlight.se 855 1SchücoInternationalKGTyskland-FilialSverige STOCKHOLM 08-4427600 [email protected] www.schueco.se 439 6Semcoglas AB MALMÖ 040-21 32 21 [email protected] www.semcoglas.com 2748 1SolfilmsgruppenNordenAB HANDEN 08-6443330 [email protected];[email protected] www.solfilm.nu 2655 6Solklart i Sverige AB VARBERG 0175-77 99 55 [email protected] www.solklart.org 2788 3SolskyddsfilmeriVarbergAB VARBERG 0340-673030 [email protected] www.solskyddsfilmer.se 2966 3StålprofilAB UDDEVALLA 0522-646874 [email protected] www.stalprofil.se 2388 3Svalson AB ÖJEBYN 0911-667 25 [email protected] www.svalson.se 913 8Tormax Sverige AB UPPLANDS VÄSBY 08-36 54 00 [email protected] www.tormax.se 1998 6Tranåslist AB SOMMEN 0140-575 50 [email protected] www.tranaslist.se 925 2Tremco-illbruckInternationalGmbH,Sverige-FilialKUNGÄLV 031-570010 [email protected] www.tremco.se 788 3VELUXSvenskaAB HELSINGBORG 042-208380 [email protected] www.velux.se 1685 1

165

Associerade medlemmar A till Ö

Företag Ort Telefon E-post Hemsida Medl nr distr nr

Page 168: GBF-guiden 2013-2015

Läs mer om ditt medlemskap på:gbf.se/medlem/allmant/foreningen/medlemsservice

Page 169: GBF-guiden 2013-2015

167

Kontakta oss

Styrelse GBF och GlastjänsterDistriktsstyrelserArbetsgrupperGBFs kansli

168 170 174 176

Page 170: GBF-guiden 2013-2015

168

Ordinarie ledamöter

Per Sjöhult, ordförande070-691 67 [email protected]

Göran Kronström, vice ordförandeKarlstads Glasmästeri AB054-83 30 [email protected]

Magnus RydRyds Glas, Sundsvall060-67 11 70, [email protected]

Annalena PetterssonSvenssons Ramaffär Eftr HB, Östersund063-12 58 52, [email protected]

Mats SegerbergEkströms Glasmästeri, Stockholm08-34 01 20 [email protected]

Håkan StridsmanSamglas Göteborg/Kålltorp031-25 44 94 [email protected]

Sara Sjöborg-WikFlex Fasader AB, Örebro019-20 59 [email protected]

Styrelse GBF och Glastjänster

Suppleanter

Micael WesterbergTannefors Glas AB, Linköping013-14 69 [email protected]

Jan HanssonGlaskedjan i Sverige AB, Norrköping011-100600, [email protected]

Kontakta oss - styrelse

ArbetsutskottPer Sjöhult, ordförandeGöran Kronström, vice ordförandeErik Haara, VDMarie Boberg (adjungerad)

RevisorerPer-Olov Hedvåg, StockholmTomas Andersson, SandvikenPeter Östman, Stockholm

RevisorssuppleanterBirger Nordmark, StockholmRenéeKühn,Stockholm

Page 171: GBF-guiden 2013-2015

169

Suppleanter

Micael WesterbergTannefors Glas AB, Linköping013-14 69 [email protected]

Jan HanssonGlaskedjan i Sverige AB, Norrköping011-100600, [email protected]

Kontakta oss - styrelse

Glastjänster för GBF ABGlastjänster för GBF AB, som ägs av Glasbranschföreningen, är organisationens servicebolag. De framtidsinriktade projekten som drivs för att utveckla bran-schen leds av Glastjänsters kansli. Medlemsföretagen kan erhålla hjälp och stöd i arbetsgivar- och skattefrågor. Utbildningar arrangeras i ett flertal olika ämnen. Glastjänster finansieras av serviceavgifter från medlemmarna samt med intäkter från kommersiell verksamhet.

Per Sjöhult Göran Kronström Magnus Ryd

Mats Segerberg Sara Sjöborg-Wik Håkan Stridsman

Annalena Pettersson Jan Hansson Micael Westerberg

Page 172: GBF-guiden 2013-2015

170

Första distriktet

Ordinarie ledamöter

Robert Malmsjö, ordförandeÅstorps Glasmästeri, Åstorp042-504 84

Simon Rembring, vice ordförandeGlasmästaren i Höganäs042-341321

Sonny Österberg, ordförandeKarlshamns Byggnadsglas AB, Karlshamn0454-317 62

Per SandbergSamglas Malmö-Lund/Teriör, Malmö040-620 65 60

Stellan SvenssonLomma Glasmästeri, Lomma040-41 38 50

Suppleanter

Mikael LindeA-GLAS Arlövs Glasmästeri AB, Arlöv040-43 33 02

Tomas KarlssonA-GLASNiklassons Glas, Karlskrona0455-242 00

Distriktsstyrelser

Kontakta oss - distriktsstyrelser

Andra distriktet

Ordinarie ledamöter

Hans Berggren, ordförandeOskarshamns Glasmästeri

0491-120 50

Peter Bengtsson, vice ordförandePerssons Glas AB, Borgholm

0485-104 77

AndersBergzén,sekreterareLB-Ölands Glas, Kalmar 0480-853 20

Bo Edberg, kassör Edbergs glasmästeri, Nybro 0481-10203

Suppleanter

Rozalia SzászLjungby Glasindustri AB, Ljungby0372-10822

Page 173: GBF-guiden 2013-2015

171

Tredje distriktet

Ordinarie ledamöter

Håkan Berglund, ordförandeTollor AB, Göteborg031-551550

Håkan Stridsman, vice ordförandeSamglas Göteborg/Kålltorp031-25 44 94

Douglas JörgensenGöteborgs Byggnadsglas, Göteborg031-24 14 59

MartinKarlssonKarlsson & Dahl Glasmästeri AB, Varberg0340-66 66 50

Henrik KarlssonRåda Glasmästeri AB, Mölnlycke031-88 12 20

Suppleanter

Finn OrringKortedala Glasmästeri, Göteborg031-46 00 40

Dennis ErikssonKungstens Glasmästeri AB, V Frölunda031-29 90 55

Swen PerssonFP Glasmagasinet AB, V Frölunda031-89 43 20

Daniel ForsbergGunnars Glasmästeri, Mölndal031-273342

Fjärde distriktet

Ordinarie ledamöter

Carl Landström, ordförandeHedlunds Glas, Katrineholm0150-106 33

Jan Andersson, vice ordförandeTages Glas AB, Katrineholm0150-782 70

Ulla Hertzman, sekreterareAll-Glas AB, Norrköping,011-10 06 00

JoakimAppelqvist,kassörAppelqvistGlas,Norrköping011-31 13 33

Mats HenningssonTorshälla Glas, Torshälla016-35 60 82

Suppleanter

Ronnie HjalmarssonTages Glas AB, Katrineholm 0150-78270

Kontakta oss - distriktsstyrelser

Page 174: GBF-guiden 2013-2015

172

Femte distriktet

Ordinarie ledamöter

Patrik Svensson, ordförandeGlasjouren Forshaga AB, Forshaga054-87 24 70

Göran Kronström, kassörKarlstads Glasmästeri, Karlstad054-85 30 40

BirgittaRestadh,sekreterareTeijlers Glas AB, Örebro019-611 15 27

Bo PerssonRyds Glas AB, Örebro019-16 10 80

KjellLindqwistLindqvistoSonGlas,Lindesberg0581-62 52 90

Suppleanter

Anders RestadhTeijlers Glas AB, Örebro 019-611 15 27

Jörgen SätherbergKLM Tech AB - Torsby Glasmästeri 0560-10526

Sjätte distriktet

Ordinarie ledamöter

Mats Segerberg, ordförandeEkströms Glasmästeri AB, Stockholm08-34 01 20

BoNordén,viceordförandePlanglasteknik, Stockholm08-718 32 05

RenéeKuhn,kassörochsekreterareBlyfönster Specialisten, Stockholm08-673 58 80

Susan Key KeyCreation,Stockholm08-612 01 87

Anders SjöblomSöderglas AB, Stockholm08-540 882 40

Kontakta oss - Distriktsstyrelser

Page 175: GBF-guiden 2013-2015

173

Sjunde distriktet

Ordinarie ledamöter

Tomas Andersson, ordförandeSelins Glasmästeri AB, Sandviken026-25 32 59

Thomas Jakobsson, sekreterareGlasklart Service AB, Uppsala018-65 13 30

Niklas Hellström, kassörWahlströms Glas, Gävle026-51 96 76

Roger ErikssonHedlunds Glasmästeri, Ljusdal0651-16310

Tommy HedbergWahlströms Glas, Gävle026-51 96 76

Suppleanter

Kimmo AnderssonValbo Glas AB, Valbo026-130177

Ola KungsmanRyds Glas AB, Uppsala

018-691040

Åttonde distriktet

Ordinarie ledamöter

Ola Grönlund, ordförandeLuleå Bilglas AB, Luleå0920-22 14 81

Ulf LundmarkSkellefte-Glas,Skellefteå0910-13540 Peter LarssonLarssons Glas AB, Övertorneå0927-10480

Tomas ÅströmÅströms Glas i Kalix AB, Kalix0923-15800

Suppleanter

Tom ErikssonArnäs Glas AB, Örnsköldsvik0660-83560

Andreas Lindgren Luleå Bilglas AB, Luleå0920-22 14 81

Kontakta oss - Distriktsstyrelser

Page 176: GBF-guiden 2013-2015

174

Auktorisationsnämnden för bilrutorAnders Jensen Per Johansson Thomas Pfister Anders Sjöblom Bernt Jonasson Per Sjöhult

Fasadgruppen Håkan Berglund Eric Berggren Torbjörn Lund Rickard Ollerstam Bo Stenvall Rainer Standerth Karin Lindskog

Förhandlingsdelegation Magnus Wedberg, ordf Mats Runsten Håkan Stridsman Erik Haara, FC

Försäkringsgruppen Jan Hansson Marie Boberg Magnus WedbergAnne Sahlgren

Arbetsgrupper

Kontakta oss - arbetsgrupper

Glascentrums styrelse/ GBFs representanterPer Sjöhult, ordinarie Ingemar Eriksson, ordinarie Erik Haara, suppleant Finn Orring, suppleant

GlasmästerigruppenHåkan Stridsman Thomas Jakobsson Mats Segerberg Marcus Eriksson Finn OrringRoger Eriksson Erik Haara Joakim Länder

Inramningsgruppen Annalena Pettersson, ordförande Birgitta Restadh Eva SvenssonAnne Sahlgren

Lärlingsnämnden Svante Ringström, ordförande Jan Andersson Ulf Lundmark Joakim Länder Karin Lindskog

Page 177: GBF-guiden 2013-2015

175

Kontakta oss - arbetsgrupper

MTK auktorisationsnämndIngemar Eriksson, ordf Anders Meurling, SPF Karin LindskogPer Sjöhult

nämnden för ackordFinn Orring, ordinarie Erik Haara, ordinarie Thomas Nilsson, suppleant Vakant, suppleant

OrdförandegruppenRobert MalmsjöHans BerggrenHåkan BerglundCarl LandströmPatrik SvenssonMats SegerbergTomas AnderssonOla Grönlund

Riksskiljenämnden för ackordMagnus Wedberg, ordinarie Erik Haara, ordinarie Thomas Nilsson, suppleant Finn Orring, suppleant

Tekniska Kommittén för MTKGöran Hellman Erik Norberg Alf Rolandsson, Glascentrum

Page 178: GBF-guiden 2013-2015

176

GBFs kansli

Marie BobergEkonomi08-453 90 76070-517 79 [email protected]

Maria GärdlundAdministration, medlemsservice08-453 90 77070-742 78 [email protected]

Erik HaaraVD, förhandlingschef Arbetsgivargruppen, Glasmästerigruppen08-453 90 74070-230 50 [email protected]

Glasbranschföreningen/Glastjänster för GBF ABBox 16286, 103 25 StockholmBesöksadress: Skeppsbron 40Telefon växel: 08-453 90 70, Fax: 08-453 90 71E-post: [email protected], Webbplats: gbf.se

Bernt JonassonBilglasgruppen,arbetsmiljö070-202 02 [email protected]

Karin LindskogFasadgruppen, Utbildning/rekrytering 08-453 90 73070-693 90 [email protected]

Anne SahlgrenAdministration, medlemsservice, Inramningsgruppen08-453 90 75070-810 48 [email protected]

Mikael ÖdesjöKommunikation,Tidningen GLAS08-453 90 79070-527 09 [email protected]

Matilda RöjgårdKommunikation,Grafisk design08-453 90 78070-246 74 [email protected]

Joakim LänderLärlingsutb, arbetsmiljö,Glasmästerigruppen 08-453 90 69072-516 67 [email protected]

Kontakta oss - GBFs kansli

Page 179: GBF-guiden 2013-2015
Page 180: GBF-guiden 2013-2015