Top Banner
7 GÜN 24 SAAT TÜM TÜRKİYE Başkent Üniversitesi BEDAM 20 BEDAM • Başkent Üniversitesi - KGK Bağımsız Denetçilik - Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk - Uygulamalı Aktüerya Hukuku Bilirkişilik - İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Bilirkişilik - Sigorta Hukuku ve Bilirkişilik - Kamu İhale Mevzuatı - Kamulaştırma Hukuku - Vergi Hukuku ve Bilirkişilik - Enerji Hukuku ve Bilirkişilik - Bilirkişilik Temel Eğitimi - Uzaktan Eğitim Programı – Sağlık Hukuku - Uzaktan Eğitim Programı – Tüketici Hakları Hukuku - Uzaktan Eğitim Programı – İstinaf Hukuku - Sağlık Turizmi Uzmanlığı ve Yönetimi - AMOS İle Yapısal Eşitlik Modelleme - SPSS İle İstatistiksel Analizler - Boşanma Süreci Danışmanlığı ve Aile Danışmanlığı’nda Özel Konular - Koçluk - İnsan Kaynakları Yönetimi - Siber Olaylara Müdahale Ekibi (SOME) - Aile Danışmanlığı - Zekâ ve Akıl Oyunları Eğiticinin Eğitimi - Müzik ve Sahne Sanatları - Moda ve Tekstil Temel Tasarımı - Tasarım Geliştirme, Tasarımda Süreçler - Otizm Spor Eğitim ve Uygulama Programı - Otizm Eğitimi Eğitmen Sertifika Programı - Art Therapy - Güzel Sanatlar Fakülteleri Özel Yetenek Sınavlarına Hazırlık Kursu - 6-15 Yaş Arası Yaz Okulu - Otizm Kış Okulu - Hobi Düzeyinde Aşçılık ve Servis - Hızlı Okuma - SPK Lisanslama Sınavlarına Hazırlık - Language Testing Training - Bankacılık - Borsa ve Sermaye Piyasaları - Şirket Yöneticiliği - Pastacılık - Yaratıcı Drama Temel Beceriler - YDS İngilizce Hazırlık Kursu - ISO:27001 Bilgi Güvenliği - Üstün Zekâlı ve Üstün Yetenekli Çocukları Tanımada ve Eğitmede Görevli Öğretmenlerin Sanatla Eğitimi - Adab-ı Muaşeret & İmaj Yönetimi - Protokol Kuralları & Zarafet Kuralları - Pazarlama Satış Müşteri İlişkileri - Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi - E-eğitmen - Finansal Tablolar Analizi - Kurumlara verilen özel hizmet içi eğitimler 2015-2016 BÜLTENİ BEDAM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ MERKEZİ BÜGEV Yiyecek-içecek ikramları (Kampüs, Bahçelievler, Adana) à EĞİTİMLERİMİZ à ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ Afiş, roll-up, branda, broşür tasarımları Uzaktan eğitim çekimlerinin gerçekleştirilmesi, montajlanması Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü uzaktan eğitim altyapı çalışmaları ve koordinasyon Derslik kullanımı - Bahçelievler Eğitim salonlarının kullanımı ve ikramlar Konaklama hizmetleri Uzaktan Eğitim çekimleri ve etkinlik çekimlerinin gerçekleştirilerek haber olarak yayınlanması Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı Turnuvalarda konaklama hizmetleri BEDAM Bulten devam.indd 1 4/14/16 11:07 AM
10

bülten 2016

Feb 02, 2017

Download

Documents

LyDuong
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: bülten 2016

7 GÜN 24 SAAT TÜM TÜRKİYE

Başkent Üniversitesi • BEDAM20 • BEDAM • Başkent Üniversitesi

- KGK Bağımsız Denetçilik- Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk - Uygulamalı Aktüerya Hukuku Bilirkişilik- İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Bilirkişilik - Sigorta Hukuku ve Bilirkişilik - Kamu İhale Mevzuatı - Kamulaştırma Hukuku - Vergi Hukuku ve Bilirkişilik- Enerji Hukuku ve Bilirkişilik- Bilirkişilik Temel Eğitimi - Uzaktan Eğitim Programı – Sağlık Hukuku- Uzaktan Eğitim Programı – Tüketici Hakları Hukuku- Uzaktan Eğitim Programı – İstinaf Hukuku- Sağlık Turizmi Uzmanlığı ve Yönetimi - AMOS İle Yapısal Eşitlik Modelleme - SPSS İle İstatistiksel Analizler - Boşanma Süreci Danışmanlığı ve Aile Danışmanlığı’nda Özel Konular

- Koçluk- İnsan Kaynakları Yönetimi - Siber Olaylara Müdahale Ekibi (SOME)- Aile Danışmanlığı- Zekâ ve Akıl Oyunları Eğiticinin Eğitimi- Müzik ve Sahne Sanatları - Moda ve Tekstil Temel Tasarımı - Tasarım Geliştirme, Tasarımda Süreçler - Otizm Spor Eğitim ve Uygulama Programı- Otizm Eğitimi Eğitmen Sertifika Programı- Art Therapy - Güzel Sanatlar Fakülteleri Özel Yetenek Sınavlarına Hazırlık Kursu- 6-15 Yaş Arası Yaz Okulu- Otizm Kış Okulu - Hobi Düzeyinde Aşçılık ve Servis- Hızlı Okuma- SPK Lisanslama Sınavlarına Hazırlık

- Language Testing Training- Bankacılık - Borsa ve Sermaye Piyasaları - Şirket Yöneticiliği - Pastacılık - Yaratıcı Drama Temel Beceriler - YDS İngilizce Hazırlık Kursu - ISO:27001 Bilgi Güvenliği - Üstün Zekâlı ve Üstün Yetenekli Çocukları Tanımada ve Eğitmede Görevli Öğretmenlerin Sanatla Eğitimi- Adab-ı Muaşeret & İmaj Yönetimi- Protokol Kuralları & Zarafet Kuralları- Pazarlama Satış Müşteri İlişkileri- Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi- E-eğitmen- Finansal Tablolar Analizi- Kurumlara verilen özel hizmet içi eğitimler

2015-2016 BÜLTENİ

BEDAMEĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ MERKEZİ

BÜGEVYiyecek-içecek ikramları (Kampüs, Bahçelievler, Adana)

à EĞİTİMLERİMİZ

à ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

Afiş, roll-up, branda, broşür tasarımlarıUzaktan eğitim çekimlerinin

gerçekleştirilmesi, montajlanması

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü uzaktan eğitim altyapı çalışmaları

ve koordinasyon

Derslik kullanımı - Bahçelievler

Eğitim salonlarının kullanımı ve ikramlarKonaklama hizmetleri

Uzaktan Eğitim çekimleri ve etkinlik çekimlerinin gerçekleştirilerek haber

olarak yayınlanması

Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı

Turnuvalarda konaklama hizmetleri

BEDAM Bulten devam.indd 1 4/14/16 11:07 AM

Page 2: bülten 2016

2 • BEDAM • Başkent Üniversitesi

SahibiProf. Dr. Ali HaberalRektör

Genel KoordinatörProf. Dr. Ali Halıcı

Genel Yayın YönetmeniProf. Dr. Özcan Yağcı

Yazı İşleri SorumlusuBegüm KoçakEmel Özsoy

Tasarım UygulamaÖğr. Gör. Zeynep Işıl Işık Dursun

Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Merkezi:Bağlıca Kampüsü Eskişehir Yolu 20. km Bağlıca 06810 ANKARA

Tel: (0312) 246 67 29

Faks: (0312) 246 67 97

e-posta: [email protected]

Web: http://bedam.baskent.edu.tr

Başkent Üniversitesi • BEDAM • 19

à Danışmanlık Hizmetleri

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) Arge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı ve İşbirliği Proje Destek Programı kapsamında, Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri KOSGEB’de kurul üyeliği ve proje izleyiciliği yapmışlardır.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Berna Dengiz, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Tahir Yavuz, Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Y. Tansel İç ve Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. İ. Cengiz Koçum; KOSGEB desteği almak için başvuru yapan firmaların proje başvurularının değerlendirilmesinde KOSGEB yetkilileri ile birlikte kurul üyesi olarak birçok projenin değerlendirmesini yapmışlardır. Ayrıca 2015 yılında aşağıda isimleri verilen 18 öğretim üyesi, KOSGEB desteği alan 27 firmanın projelerinde izleyicilik yaparak, proje işleyiş süreçlerinin denetlemesini yapmışlardır.

à KOSGEB Desteği Alan Projelerde İzleyicilik Yapan Öğretim Üyeleri

Bölüm Öğretim Elemanının Ünvanı Adı Soyadı

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü Prof.Dr. Güray KÜÇÜKKOCAOĞLU

Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Yrd. Doç. Dr. Emre Sümer

Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sert

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Dikmen

Mühendislik Fakültesi, Biyomedikal Mühendisliği Bölümü

Doç. Dr. Dilek Çökeliler

Doç. Dr. Özlem Darcansoy İşeri

Yrd. Doç. Dr. Metin Yıldız

Yrd. Doç. Dr. Aykut Erdamar

Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Doç. Dr. Hamit Erdem

Doç. Dr. Mustafa Doğan

Doç. Dr. Sıtkı Çağdaş İnam

Yrd. Doç. Dr. Derya Yılmaz

Endüstri MühendisliğiDoç. Dr. Y. Tansel İç

Yrd. Doç. Dr. Tusan Derya

Makine Mühendisliği Bölümü

Yrd. Doç. Dr. Levent Çolak

Yrd. Doç. Dr. Özgür Erol

Yrd. Doç. Dr. Andaç T. Şamiloğlu

Yrd. Doç. Dr. B. Cenk Balçık

à 7 GÜN 24 SAAT TÜM TÜRKİYEKurucu Rektörümüz ve Yönetim Üst Kurulu Başkanımız Prof.Dr. Mehmet HABERAL’ın Başkent Üniversitesi mensuplarına işaret ettiği 7 GÜN 24 SAAT çalışma görevini TÜM TÜRKİYE’ye taşıdık.

Başkent Üniversitesi Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Merkezi, Bültenimizin ön sayfasında yer verilen haritadan görüldüğü gibi, Türkiye’nin her yerinde eğitim programlarına devam etmektedir.

BEDAM;Ülkemizin her yerine ulaşması, 60’ı aşkın program çeşidi, eğitimlerin niteliği, seçkin eğitim kadrosu, sertifikalarının itibarı, üst kurum ve kuruluşlarla işbirliği ile TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ EĞİTİM MERKEZİ OLMUŞTUR.

Hiç kuşkumuz yok ki, bu başarı Başkent Üniversitesi Mensuplarının gurur kaynağı olmaktadır.

Bu süreçte, her konuda ve her zaman katkılarını esirgemeyen Rektörümüz Prof.Dr. Ali HABERAL’a, Rektör Yardımcılarımız Prof.Dr. Abdulkadir Varoğlu ve Prof.Dr. Nermin Özgülbaş’a çok teşekkür ederiz.

Başkent Üniversitesi’nin geleneği olarak, BEDAM da her sene çıkardığı BÜLTEN ile sizlere hesap vermeye ve şeffaf olmaya devam edecektir.

Sevgi ve saygılarımızlaProf.Dr. Ali HALICI

BEDAM Bulten devam.indd 2 4/14/16 11:07 AM

Page 3: bülten 2016

18 • BEDAM • Başkent Üniversitesi Başkent Üniversitesi • BEDAM • 3

à Uygulamalı Aktüerya Hukuku Bilirkişilik Eğitimine Yoğun İlgi

Genelde her türlü haksız fiil özelde ise Türkiye’de önü bir türlü alınamayan iş ve trafik kazaları neticesinde meydana gelen ölüm ve uğranılan bedensel zararlar sebebiyle ortaya çıkan Destekten Yoksun Kalma ve İşgöremezlik gibi zararların teknik ve bilimsel esaslara göre nasıl hesaplanacağı ve tazminat tutarının ne olması gerektiği konusunda katılımcıları bilgilendirmeye yönelik bu program aynı zamanda mahkemelerde bilirkişilik yapmak isteyen kişilere kılavuzluk etmeyi hedeflemektedir.

İlk kez Mart 2015’de 24 saat olarak düzenlenmeye başladığımız ve Kasım 2015 yılı itibariyle yeni düzenlemeler ile toplam ders saati 32 saate çıkarılan eğitimimizde Sorumluluk Hukukunun Genel Esasları, Beden Tamlığının İhlalinden Doğan Zararlar, Destekten Yoksun Kalma Zararları konuları derinlemesine ele alınıp, konular çeşitli bilirkişilik uygulama örnekleri ile tamamlanmaktadır.

Mahkemelerde yeminli bilirkişilik de yapan öğretim üyesi ve aktüerlerden oluşan eğitim kadrosuyla Uygulamalı Aktüerya Hukuku Bilirkişilik Eğitimi’nde 3 ilde (Ankara, İstanbul, İzmir) toplam 343 katılımcı sertifika almaya hak kazanmıştır.

Yoğun ilgiyle karşılanan eğitimimiz 2016 yılında Adana ve Antalya illerinde de Aktüerya Hukuku Uzmanları ve Uzman Bilirkişiler yetiştirmeye devam edecektir.

UYGULAMALI AKTÜERYA HUKUKU BİLİRKİŞİLİK EĞİTİMİ

SERTİFİKA PROGRAMI(İLERİ DÜZEY)

Programın Süresi: 32 saat

İLETİŞİM: 0312 988 12 60 - 0542 624 9040 bedam.baskent.edu.tr

* Avukatlar*Hakimler

*İş Müfettişleri ve Uzmanları*Yeminli Mali Müşavirler

* Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler* İş Güvenliği Uzmanları ve ilgili herkes programa katılabilir

-Destekten Yoksun Kalma Zararları-Gelir Paylaşım Oranları-Zararın ve Tazminatının Belirlenmesi-Zarardan İndirim Nedenleri-Destekten Yoksun Kalma Tazminatının Hesaplanması -Aktüeryal Yöntem -Progresif Rant (%10 Artırım-İndirim) Yöntemi -Progresif Rant (%10 Artırım-İndirim) Yöntemi

-Beden Tamlığının İhlali Kavramı-Zararın ve Tazminatının Belirlenmesi-Zarardan İndirim Nedenleri-Beden Tamlığının İhlali Tazminatının Hesaplanması -Aktüeryal Yöntem -Progresif Rant (%10 Artırım-İndirim) Yöntemi

Destekten Yoksun Kalma Zararları

Beden Tamlığının İhlalinden Doğan Zararlar

à Sahil Güvenlik Komutanlığı “ALO 158 İhbar Hattı”nın İşletilmesi Eğitimi

BEDAM koordinatörlüğünde

yürütülen, “ALO 158 Sahil Güvenlik

Komutanlığın İhbar Hattı”nın

İşletilmesine Yönelik Eğitim

Programı, Sahil Güvenlik

Komutanlığı ile bağlı bölge

komutanlıkları bünyesinde yer alan

harekat ve arama kurtarma

merkezlerinde görevli personellere,

çağrı karşılama konusunda bilgi ve

ünsiyetinin artırılması amacı ile

başta acil yardım çağrıları olmak

üzere, ALO-158 HATTI vasıtasıyla

alınan çağrıların değerlendirilmesi

ve kayıt altına alınması hususlarının

aksaksız yürütülmesinin sağlanması

konularını kapsayan konularla

birlikte,

- İletişim süreçleri

- Etkin İletişim

- Dinleyenin Algısı

- Profesyonel Nezaket

- Ses Kullanımı ve Konuşma Tarzı

- Stres Yönetimi

- Şikayetlerle Başa Çıkma

- Bilinç ve Bilinçaltı Süreçleri

- Motivasyon Yönetimi

- Diyafram Çalışmaları

- Tonlama

- Vardiyaya Uyum

konu başlıkları ile Ekim-Kasım

2015’de Üniversitemiz Bağlıca

Kampüsü’nde Prof.Dr. Ali Halıcı,

Prof.Dr. Özcan YAĞCI, Yrd.Doç.Dr.

Zuhal YENİÇERİ ve Yasemin

Tecimer’den oluşan uzman eğitim

kadrosu ile başarıyla yürütülmüştür.

Eğitimler ayrı 3 grupta

gerçekleştirilmiştir.

BEDAM danışmanlığı ile oluşturulan Sıhhiye Orduevi personeline yönelik hizmet içi eğitim programı yine BEDAM koordinatörlüğünde yürütülmüştür.

Otel Yöneticiliği ve Kurumsal Liderlik kapsamında Orduevi yöneticilerine yönelik olarak,

- Ön-Büro Yönetimi - Odalar Bölümü Yönetimi - Yiyecek - İçecek Yönetimi - Stratejik Yönetim - Finansman/Maliyet Muhasebesi/Yönetim Muhasebesi - İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik - İş Analizi ve Görev Tanımları Oluşturma, - Performans Yönetimi - Çalışan Memnuniyeti - Takım Oluşturmak ve Yönetmek - Kariyer ve Yetenek Yönetimi - Etkili İletişim ve Beden Dili - Profesyonel Nezaket - Zaman Yönetimi

Turizm İşletmeleri Personel Temel Eğitimi kapsamında, ön büro, kat hizmetleri ve mutfak personeline yönelik olarak ise,

- Ekip Çalışması

- Müşteri / İnsan İlişkileri - Kişisel Mükemmellik / İçimizdeki En İyiyi Ortaya Çıkarma - Empatik ve Eleştirel Düşünce Eğitimi - İletişim ve Beden Dili - Ön Büro İşlemleri - Temizlik Ürünleri Kullanımı ve Denetimi - Kat Hizmetleri - Yiyecek-İçecek Hizmetleri - Servis Eğitimi - Beslenme İlkeleri - Menü Planlama - İleri Aşçılık

konularında Prof.Dr. Özcan Yağcı, Prof.Dr. Şahin Kavuncubaşı, Prof.Dr. Ali Halıcı, Doç.Dr. Deniz Umut Erhan, Doç.Dr. Hulusi Cenk Sözen, Doç.Dr. Doğan Kökdemir, Yrd.Doç.Dr. Hakan Turgut, Yrd.Doç.Dr. Esra Baskan, Öğr.Gör. Ayhan Algüner, Uz. Sevinç Kuş, Yasemin Tecimer ve Koray Sarısan’dan oluşan uzman eğitim kadrosu ile 2 aylık sürede tamamlanmıştır.

Hazırlanan programın içeriği ve uygulamada göstermiş olduğu başarı neticesinde diğer orduevleri polis evlerine de talepleri doğrultusunda teklifler verilmiştir.

à Orduevleri Hizmet İçi Eğitimleri BEDAM Danışmanlığı ile İlk Kez Gerçekleştirildi

İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKUBİLİRKİŞİLİK EĞİTİMİ

SERTİFİKA PROGRAMI

Programın Süresi: 32 saat.

İLETİŞİM: 0312 988 12 60 - 0542 624 9040 bedam.baskent.edu.tr

* Avukatlar*Hakimler

*İş Müfettişleri ve Uzmanları*Yeminli Mali Müşavirler

* Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler* İş Güvenliği Uzmanları ve ilgili herkes programa katılabilir.

· İş Mahkemelerinde Bilirkişilik

· İş Kanunundan Doğan Tazminat Hakları ve Hesaplamaları

· İş Kanununda Ücret

· İş Kanunda Çalışma Süreleri

· İşçinin Dinlenme Hakkı

· 4/a Kapsamındaki Sigortalılar Bakımından 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Uygulaması

· 4/a ve 4/b Kapsamındaki Sigortalılar Bakımından İş Kazaları Mevzuatı· 4/a ve 4/b Kapsamındaki Sigortalılar Bakımından İş Kazaları Mevzuatı

· İş Kazası Sonucu Sigortalı ve Hak Sahiplerine Bağlanan Gelir ve Ödeneklerin Hesaplanması

· 5510 Sayılı Kanunun 34’üncü Maddesine Göre Ölüm Aylığı ve Ölüm Gelirinin Hak Sahiplerine Paylaştırılması

· İşveren ve Üçüncü Kişilerin Sorumluluğu

· Peşin Sermaye Değerleri

EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ MERKEZİ

BEDAM

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Uygulamalı Aktüerya Hukuku Bilirkişilik Eğitiminin ardından yoğun ilgi ile başlayan İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Bilirkişilik Eğitimi, katılımcıların edindikleri bilgiler sayesinde bilirkişilik faaliyetlerini İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku mevzuatındaki güncel duruma göre yapmalarını sağlamayı amaçlamaktadır. Ayrıca program şu anda Adalet Bakanlığı tarafından kamuoyunun görüşüne sunulan Bilirkişilik Kanun Tasarısı Taslağıyla getirilmesi muhtemel değişikliklere katılımcıları hazırlamayı hedeflemektedir.

Eylül 2015’de düzenlenmeye başlayan toplam 32 saat süreli eğitimimizde katılımcılara İş Mahkemelerinde Bilirkişilik, İş Kanunundan Doğan

Tazminat Hakları ve Hesaplamaları, İş Kanununda Ücret, Çalışma Süreleri, İşçinin Dinlenme Hakkı, Uzun Vadeli Sigorta Kolları Uygulaması, Yurtdışı Borçlanma ve 4/a-4/b Kapsamındaki Sigortalılar Bakımından İş Kazaları konularında mevzuata yönelik bilgilendirme yapılmakta ve konularla ilgili çeşitli bilirkişilik uygulama örnekleri ile eğitim zenginleştirilmektedir.

İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Bilirkişilik Eğitimi’nde 3 ilde toplam 246 katılımcıya sertifikaları törenle teslim edilmiştir. 2016 yılında yeni illerde yeni gruplarla eğitimlerimiz devam edecektir.

à Aktüerya Hukuku’nun Ardından İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Bilirkişilik Eğitimi

BEDAM Bulten devam.indd 3 4/14/16 11:07 AM

Page 4: bülten 2016

à Bilirkişilik Eğitimleri Farklı Alanlarda Katılımcılarla Buluşmaya Devam Ediyor… Sigorta Hukuku Bilirkişilik Eğitimi…

Özellikle avukatlar, iş güvenliği uzmanları, sigorta acenteleri ve muhasebecilere yönelik olarak planlanan toplam 24 saat süreli Sigorta Hukuku ve Bilirkişilik Eğitimi Sertifika Programı konu ile ilgili mevzuat bilgisi ve çeşitli bilirkişilik uygulama örnekleri içermektedir.

İlk kez Ankara’da gerçekleştirilen Sigorta Hukuku Bilirkişilik Eğitimi 1.grupta 24 kişinin katılımı ile tamamlanmıştır.

Enerji Hukuku Bilirkişilik Eğitimi…

Gerek mevzuat bilgisi gerekse uyuşmazlık-lar noktasında konuların hem ulusal hem

de uluslararası boyutta hassasiyetle ele alındığı Enerji Hukuku Bilirkişilik Eğitimi Sertifika Programı toplam 24 ders saati sürmektedir.

İlk grup eğitimimizde 11 katılımcıya sertifikaları törenle teslim edilmiştir.

Vergi Hukuku Bilirkişilik Eğitimi...

Yükseköğrenimlerini tamamlamış olan meslek mensubu ve profesyonellerin vergi hukuku alanındaki bilgilerini canlı tutmak, geliştirmek ve bu alandaki yenilikleri aktararak gelişmelerini sürdürmek ve uzmanlaşmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen Vergi Hukuku Bilirkişilik Eğitimi Sertifika Programı vergi uyuşmazlıkları ve çözüm yolları konularında çeşitli bilirkişilik uygulama örnekleri ile zenginleştirilmiştir.

Konusunda uzman öğretim üyeleri ve uygulamacılar tarafından yürütülecek

olan eğitimimiz 24 saat olarak planlanmıştır.

Bilirkişilik Temel Eğitimi…

Çözümü, uzmanlığı, özel veya teknik bilgiyi gerektiren hallerde oy ve görüşünü sözlü veya yazılı olarak vermesi için mahkemeler tarafından başvurulan kişilere bilirkişi denmektedir. Ancak işin tabiatı gereği çeşitli özel veya teknik bilgiye sahip söz konusu uzman kişiler bir hukuk kurumu olan bilirkişilik üzerine gerekli formasyona sahip değildirler.

12 saat olarak planlanan Bilirkişilik Temel Eğitimi Sertifika Programı, mesleki deneyime sahip, alanında uzman kişilerin bilirkişilik hakkında hukuki bilgi sahibi olmalarını ve bilirkişilik faaliyetlerini hukuksal açıdan sorumluluklarını gerektirebilecek herhangi bir sorunla karşılaşmadan sürdürebilmelerini sağlamayı amaçlamaktadır.

4 • BEDAM • Başkent Üniversitesi Başkent Üniversitesi • BEDAM • 17

à Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Hizmet İçi Eğitimlerinde Başkent İşbirliği 2015 Yılında da Devam EttiBEDAM koordinatörlüğünde yürütülen Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü personeline yönelik düzenlenen “Risk Yönetimi, Kontrol ve Kurumsal Yönetim Süreçlerinde Birlikte Değer Yaratmak” eğitimi kapsamında,

- Değişim, Yenilikçilik ve Risk Yönetimi

İlişkileri

- Değişim ve Risk Yönetiminde Başarı

Faktörleri

- Dünya ve Türkiye’de Gelişmeler,

Düzenlemeler ve Etkileri

- Kurumsal Yönetim Yaklaşımı

- Kurumsal Yönetim İlkeleri

- Kurumsal Yönetim Çerçevesi, Roller ve

Sorumluluklar

- Kurumsal Yönetim ve İç Denetimin Rolü

- Risk Yönetimi Tanımı

- Kurumsal Risk Yönetimi Trendleri ve

Uygulama Stratejileri

- İç Kontroller, İç Denetim ve Risk Yönetimi

İlişkisi

- Risk Esaslı İç Denetim Yaklaşımı

- İç Kontrol Üzerine Önyargılar ve Gerçekler

- İç Kontrol Sistemi ve Etki Alanları, COSO

Yaklaşımı

- Kontrollerin Belirlenmesi,

Değerlendirilmesi ve Dokümantasyon

- İş Süreçlerinde Kontrollerin Tasarımı

- İç Denetimin Tanımı ve Değişen Rolü

- İç Denetimde Yeni Yaklaşımlar

- Değer Yaratmak ve İç Denetimin Rolü

- İç Denetimin Kalite Güvencesi

- Birlikte Değer Yaratmak da Gelecek

Üzerine…

- Birlikte Değer Yaratmak da Deneyimlerin

Paylaşımı

- Birlikte Değer Yaratmak için Başarı

Faktörleri

konularında verilen eğitimlerde

Üniversitemiz uzman kadrosu ile kalitesini

bir kez daha göstermiştir.

à Kamuya Yönelik Uygulama Eğitimleri BaşlıyorKamulaştırma Hukuku Sertifika Programı

Kamulaştırma Konusu Taşınmazlar, Kamulaştırma, Acele Kamulaştırma, Kamulaştırmasız El Atma ve 6487 Sayılı Yasa ile Değiştirilen 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu Geçici 6. Madde Kamulaştırma Olasılıkları konularının derinlemesine ele alındığı Kamulaştırma Hukuku Sertifika Programı uzman eğitim kadrosu ile 24 ders saati olarak planlanmıştır.

Kamu İhale Mevzuatı Sertifika Programı

Kamu kaynağının tamamına yakınının ihaleler yoluyla harcandığı günümüzde hem kamu idareleri yetkili ve çalışanları, hem de piyasa ve firmalar için Kamu İhale Mevzuatı çok önem arz etmektedir. Kamu görevlilerinin sorunsuz ve şikâyetsiz olarak ihale ve tedarik faaliyetlerini yürütmeleri iyi bir eğitim ve bu eğitime istinaden mevzuata hâkim olmakla mümkündür. Kamu ihalelerinde görevli personelin güncel mevzuata ve gelişmelere uyumunu sağlamayı amaçlayan Kamu İhale Mevzuatı Sertifika Programı’nın 3 gece konaklama imkanı ile Kızılcahamam Patalya Thermal Resort Otel’de gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

à Online Uzaktan Eğitim Programları ile Hizmete Devam…Başkent Üniversitesi (BEDAM) ve Türkiye Avukatları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (TÜREVAK) arasında imzalanan Uzaktan Eğitim Hizmetleri Protokolü ile E-öğrenme yoluyla; geniş ve uzman eğitici kadrolarının engin bilgi ve deneyimlerinin paylaşılması ve aynı zamanda meslek mensuplarına zaman ve mekandan bağımsız hizmet sunulması amaçlanmaktadır.

BEDAM tarafından koordine edilen,

Sağlık Hukuku İleri Eğitim Sertifika Programı (24 saat)

Tüketici Hukuku İleri Eğitim Sertifika Programı (24 saat)

İstinaf Kanunu İleri Eğitim Sertifika Programı (12 saat)

ile katılımcılarla buluşturulan eğitimlerimizde 3 ay gibi kısa bir sürede Türkiye’nin dört bir yanında yaklaşık 300 kullanıcıya hizmet verilmiştir.

Online Uzaktan Eğitim çekimleri İletişim Fakültesi uzman kadrosu ile fakülteye ait stüdyolarda başarı ile gerçekleştirilmiştir.

à Jandarma Genel Komutanlığı Eğitimlerinde 2015 yılında Yine Başkent Kalitesi

Stratejik Yönetim ve Planlama

BEDAM koordinatörlüğünde yürütülen, geçmiş yıllarda olduğu gibi 2015 yılında da Üniversitemiz tarafından verilmiş olan Stratejik Yönetim ve Planlama Eğitim Programı

- Stratejik Yönetim - Modern Yönetim Yaklaşımları - Stratejik Planın Oluşturulması - Stratejik Planın İzlenmesi - Yönetimde Karar Verme - Fikir Üretme - Sorun Çözme - Toplam Kalite Yönetimi - Toplantı Yönetimi

konu başlıkları ile Kasım 2015’de Jandarma Okulları Komutanlığı’nda Prof.Dr. Abdülkadir Varoğlu, Prof.Dr. Ali Halıcı, Prof.Dr. Ünsal Sığrı, Prof.Dr. Yavuz ERÇİL ve Prof.Dr. Hulusi Cenk SÖZEN’den oluşan uzman eğitim kadrosu ile başarıyla yürütülmüştür.

Eğitimde Ölçme, Değerlendirme ve Soru Hazırlama Teknikleri

Jandarma Okulları Komutanlığı akademik kadrolarında görevli öğretmenlerin, üniversitelerdeki akademisyenlerden de istifade etmeleri amacı ile planlanan Eğitimde Ölçme, Değerlendirme ve Soru Hazırlama Teknikleri Eğitim Programı

- Ölçme ve Değerlendirme Öğeleri - Ölçme ve Değerlendirmenin Prensipleri - Test ve Test Durumlarına İlişkin Prensipler - Testin Teknik Kalitesine İlişkin Kriterler - Test Maddeleri, Madde Türleri ve Yazımına İlişkin Prensipler - Open Book Sınav Tekniği İlkeleri - Bilişsel, Duyuşsal ve Psikomator Alanlardaki Konuların Hedeflerinin Belirlenmesi, Sınıflandırılması ve Ölçülmesi

konuları ile Kasım ve Aralık 2015’de başta Eğitim Fakültesi kadrosu olmak üzere Üniversitemiz uzman kadrosu tarafından yürütülmüştür. BEDAM tarafından koordine edilen eğitim programı üç ayrı grupta gerçekleştirilmiştir.

à Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. EğitimleriTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı Gümrük ve Turizm İşletmeleri Anonim Şirketi bünyesinde yer alan kara sınır kapılarında;

-10.11.2015-11.11.2015 tarihlerinde Sarp İşletme Müdürlüğü’nde ,

-15.12.2015 tarihinde Cilvegözü İşletme Müdürlüğü,

-14.01.2016-15.01.2016 tarihlerinde Kapıkule-Hamzabeyli İşletme Müdürlükleri çalışanlara onikişer saatlik “İş Kalitesi ve Verimlilik” Eğitimleri verilmiştir.

Eğitimler başarı ile yürütülmüş olup, Başkent Üniversitesi kalitesi dile getirilerek önümüzdeki yıllarda da işbirliğinin devam edeceğine vurgu yapılmıştır.

BEDAM Bulten devam.indd 4 4/14/16 11:07 AM

Page 5: bülten 2016

16 • BEDAM • Başkent Üniversitesi Başkent Üniversitesi • BEDAM • 5

à ”Çadırını Kap Gel!” KampıYaz aylarında toplam 16 kişinin katılımı ile ilkini gerçekleştirdiğimiz, aile bireylerinin ve arkadaş gruplarının birlikte güzel vakit geçirdiği, çocuklar için özgür katılımlı aktivitelerin olduğu, kamp ateşi eşliğinde eğlenceli sohbetler ve oyunların oynandığı, yarışmaların düzenlendiği, açık hava sinemasında film izleyerek hoş vakit geçirilen stres atmaya yönelik eğlenceli bir programdır.

à Müzik ve Sahne Sanatları Sertifika Programı’nda Estetik ve Profesyonellik Orkestra Akademi Başkent uzmanlığında gerçekleştirilen müzik ve sahne sanatları eğitimlerimiz devam ediyor. Piyano, Keman, Viyola, Viyolonsel, Flüt, Ses Eğitimi/Şan, Popüler Müzik Şarkıcılığı, Klasik Gitar, Caz/Rock Gitar, Güzel ve Etkili Konuşma-Diksiyon alanlarında, özel ders olarak yapılmaktadır. Eğitim 32 hafta sürmektedir. Her yaşta verilen eğitimin koordinatörlüğünü Dr. Lütfi Erol yapmaktadır. Hafta içi ve hafta sonu uygun saat ve günlerde ders programı oluşturulmuştur. 2015-2016 Akademik Yılı sonunda katılımcıların yer alacağı konserde katılımcılar sertifikalarını alabileceklerdir.

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİBEDAM

EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ MERKEZİ

Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampüsü Eskişehir Yolu 20. Km. Ankara Telefon: 0 312 246 67 29

Sertifika programımız Kasımın ilk haftası başlıyor.

Program dahilindeki eğitimin bu yıl aşağıdaki alanlarda yapılması planlanmıştır;

• Piyano • Keman• Viyola• Viyolonsel•• Flüt• Ses Eğitimi / Şan• Popüler Müzik Şarkıcılığı• Klasik Gitar• Caz / Rock Gitar• Güzel ve Etkili Konuşma-Diksiyon

*Yıllık Eğitim Güz Dönemi 12 + Bahar Dönemi 20 Hafta olmak üzere fiilen ders yapılacaktır. Hafta sayısı toplam 32 hafta (2200 TL) şeklinde planlanmıştır.

DEVLET KONSERVATUVARI VE BEDAM İŞBİRLİĞİ İLE YÜRÜTÜLEN MÜZİK VE SAHNE SANATLARI SERTİFİKA PROGRAMI

à Pastacılık Sertifika ProgramıPasta yapmanın keyfine ve deneyimine hazır mısınız? “Arı Maya” figürlü pasta yapımı için pasta kekinin pişirilmesinden, süslemesine yönelik tüm ayrıntıların uygulamalı olarak anlatılacağı eğitim programında neşeli dakikalar geçirmek ve profesyonelleşmek için 2 günde eğitimin keyfine varacaksınız.

à Tasarım Geliştirme, Tasarımda Süreçler Kursu ile YaratıcılıkÜniversitemiz Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof.Dr. Semiha Aydın tarafından koordine edilen eğitim sonunda katılımcılar yaratıcılıklarını ortaya koydu. Tasarım geliştirmeye yönelik olarak planlanan program, 12 hafta boyunca Cumartesi günleri yapılmaktadır. Uygulamanın etkin olduğu eğitimde, farklı tasarımlar yaratılmakta ve tasarımın incelikleri ele alınmaktadır. İlk katılım 13 kişi ile tamamlanmış ve sertifika almaya hak kazanmışlardır.

à Art Therapy Eğitim ProgramıEğitim, çocukları tanımada sanat etkin-liklerinden yararlanmayı amaçlamıştır. Çocuğun iç dünyası, aile ve okulu ile ilgili sıkıntıları, benlik algısı, psikolojik sıkıntıları hakkında bilgi elde etmek için sanat etkinliklerini kullanır. Çocuklar ile sanat etkinlikleri aracılığıyla iletişim kurabilme, çocukların duygularını sanat yolu ile dışa vurabilmelerine yardımcı olma üzerinde durur. Eğitimimiz 05-06 Mart 2016 tarihlerinde Yrd. Doç. Dr. Sultanberk HALMATOV tarafından verilmiştir. Eğitimde, Korku maskeleri ile mandalalar çizilmiş ve çizimlerin, çizgilerin yorumlanması öğretilmiştir. Örnek terapi çalışması incelenmiş, 12 katılımcı ile tamamlanmış ve katılımcılara eğitim sonunda sertifika verilmiştir.

Şirket Yöneticiliği Sertifika Programı

Şirket Yöneticiliği Sertifika Programı ile halen özel sektörde çalışmakta olanlar ile, kariyer planlamasında özel sektörü hedefleyenler için, iş hayatlarında ihtiyaç duyulan en temel konularda bilgilendi-rilmelerinin sağlaması amaçlanmaktadır. Program günlük 8 saat olmak üzere toplam 10 gün sürmektedir. Temel Finans Bilgileri, Temel Muhasebe Bilgileri, Finansal Piyasalar ve Kurumlar, Finans Matematiği, Finansal Yönetim, Şirket Bilanço Analizi, İşletmelerde Aktif/Pasif Yönetimi, Bütçe Yönetimi, Türk Ticaret Kanunu, Şirketlerde Vergi Yönetimi, Şirket Değerleme, Türev Ürünler, Halka Açılma, Kurumsallaşma ve Yönetim Stratejileri, Banka Şirket ilişkileri, Pazarlama-Sosyal Medya, İK Yönetimi konu başlıklarının

detaylı biçimde ele alınacağı programımız Bahçelievler’de bulunan Üniversitemiz Tıp Fakültesi dersliklerinde gerçekleştirilecektir.

Bankacılık Sertifika Programı

Bankacılık Sertifika Programı gerek bankacılık sektöründe çalışan, gerekse kariyerinde bu sektörü planlayan kişiler teknik anlamda bankacılıkta ihtiyaç duyacakları konular hakkında güncel bilgi edinmelerini sağlayacak toplam 80 saatlik bir eğitim programıdır. Finansal Piyasalar, Temel Bankacılık Bilgileri, Banka İşlemleri, Banka Hukuku, Banka Mu-hasebesi, Temel Kredi Bilgileri Ve Kredi Taleplerinin Değerlendirilmesi, Aktif Pasif Yönetimi, Bankacılıkta Ürün Fiyatlama, Bankacılıkta Risk Yönetimi temel konu başlıklarının incelenmesi ile 10 gün süre sonunda tamamlanacaktır.

Borsa ve Sermaye Piyasaları Sertifika Programı

Borsa ve Sermaye Piyasaları Sertifika Programı, finans sektöründe çalışanlar ile finans sektöründe çalışmayı planlayan kişilerin teknik anlamda borsa ve sermaye piyasaları hakkında ihtiyaç duyacakları konular hakkında Sermaye Piyasasının Yasal Çerçevesi, Sermaye Piyasası Araçları, Sermaye Piyasası Kuruluşları, Borsa İstanbul, Finansal piyasalar, Portföy yönetimi, Forex piyasalar, Temel ve Teknik Analiz konularının uygulamalı örnekler ile birlikte 8 gün süresinde incelenip katılımcılara borsa ve sermaye piyasaları hakkında detaylı bilgi sahibi olmalarını sağlayacak bir eğitim programıdır.

à Şirket Yöneticiliği, Bankacılık, Borsa ve Sermaye Piyasaları Sertifika Programları ile Kariyer Planınızı Birlikte Şekillendirelim

BEDAM Bulten devam.indd 5 4/14/16 11:07 AM

Page 6: bülten 2016

6• BEDAM • Başkent Üniversitesi Başkent Üniversitesi • BEDAM • 15

Online hızlı okuma ve anlama kursumuz alışılagelmiş klasik hızlı öğrenme eğitimlerinden birçok yönde farklılık göstermektedir.

Bizi diğer programlardan ayıran en temel özellik; eğitim süresince egzersiz araçlarından (takistoskop, gruplama, hızlı okuma vs.) elde edilen verilere göre öğrenciyi geliştirmektir.

60 Günlük eğitim platformu üyeliği (Eğitimin en fazla 60 günde tamamlanması en yüksek faydayı sağlamaktadır. ) ile;

- Okuma hızınız 2 ile 6 kat arasında gelişir,

- Dikkat ve konsantrasyon seviyeniz yükselir,

- Göz kaslarınız gelişir,

- Disleksi rahatsızlığınız azalacak,

- Hafızanız gelişecek,

- Kelime hazneniz yükselecek,

- Okumada öğrenmede muhakeme etme, analiz etme becerisi gelişecek,

- Eğitim Performansı artacak,

- Hata yapma oranı düşecek,

- Hızlı ve doğru hesaplama becerisi gelişecek,

- Prefrontal korteks ve limbik sistem uyumuyla beraber özgüven seviyesi artacak,

- Normal görüş ve merkez dışı görüş kabiliyeti gelişecektir.

Kişiye özel açılan online eğitimimize her an katılmak mümkündür.

à Kelime Kelime Okuyarak Zaman Kaybetmeye Son

à Otizm, Sömestr Okulunda!Sömestr tatili boyunca, hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasında otizmli bireylerin sanat ve spor içerikli eğitimlerinin sürdürüldüğü programda, birebir eğitim uygulanmıştır. Her otizmli birey, otizm konusunda sertifikalı olan özel eğitmeni ile birebir çalışmıştır.

à Otizm, Hafta Sonu Okulu Devam Ediyor…Hafta sonları(Cumartesi ya da Pazar), 09.00-17.00 saatleri arasında otizmli bireylerin sanat ve spor içerikli eğitimlerinin sürdürüldüğü programda birebir eğitim uygulanmıştır.Her otizmli birey, otizm konusunda sertifikalı olan özel eğitmeni ile birebir çalışmaktadır. Spor salonumuzda sportif etkinlikler gerçekleştirilirken, Seramik Atölyesi’nde seramik ve resim çalışmaları yapılmaktadır.

à Otizm Spor ve Uygulama Eğitimi ile Eğiticilere FarkındalıkOtizmli bireylerle spor alanında çalışmak isteyenlere yönelik 12-13 Mart 2016 tarihinde toplam 12 katılımcıya eğitim verildi. Eğitim, teorik ve uygulama olmak üzere 2 bölümden oluşmakta olup, konuyla ilgili teorik bilgi verilirken, eğitmen adaylarının, spor salonunda otizmli çocuklarımızla bire bir çalışmaları da sağlanmıştır.

à Otizm Eğitici Eğitimi İvme Kazandırdı28-29 Kasım 2015 tarihinde toplam 35 katılımcı ile tamamlanan eğitimde, otistik bireyleri tanımaya, anlamaya ve gerekli olan ihtiyaçlarını karşılayabilmelerine yönelik çalışmalar yapıldı. Otizmli bireylerle çalışmak isteyenlere yönelik verilen eğitimde, otizm ve çeşitleri ele alındı.

à Otizm, Yaz Okulunda!Yaz tatili boyunca, hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasında otizmli bireylerin sanat ve spor içerikli eğitimlerinin sürdürüldüğü programda birebir eğitim uygulanmıştır. Toplamda 10 otizmli birey, otizm konusunda sertifikalı olan özel eğitmeni ile birebir çalışmıştır. Başkent Üniversitesi bünyesindeki Patalya Lakeside Resort Otelde, yüzme aktiviteleri, Başkent Üniversitesi Seramik Atölyesinde seramik dersleri, Spor Salonunda sportif etkinler, Satranç sınıfında Akıl Oyunları ve Satranç çalışmaları yapılmıştır. Çocuklar, paten kaymışlar ve Başkent Üniversitesi’nin

doğayla iç içe olan kampüsünde özgürce eğlenmişlerdir.

à Başkent Üniversitesi Sömestr Okulu’nda da AktifSömestr tatili boyunca, hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasında sanat, spor, bireysel gelişim ve eğlence içerikli eğitimlerinin sürdürüldüğü bir programdır. Bu program, farklı hobilerin olduğu, eğitici ve öğretici derslerin yer aldığı, çocukların mutluluğunun ön planda tutulduğu, Başkent Üniversitesi’nin muhteşem doğasıyla iç içe yaşanılacak şekilde koordine edilmiştir. 05-15 yaş aralığında tüm çocukların katılımına açık olan program her sömestrde devam edecektir.

Koçluk; gerek kişilerin gerekse

kurumların daha güçlü hedefler

belirlemesini, proaktif kararlarla

olumlu farklar yaratan girişimlerde

bulunmasını, kişisel zenginlik ve

olası potansiyellerini daha etkin

kullanmasını amaçlayan; süresi,

çalışma prensipleri ve sistemi olan bir

yol arkadaşlığıdır.

Bugünün dünyasında koçluk hem

tüm dünyada gelişen bir meslek

hem de kurumlarda liderlik,

öğretmenler, danışmanlar, aileler

tarafından benimsenen bir

iletişim yöntemi haline gelmiştir.

Üniversite öğrencilerinden olimpiyat

sporcularına, CEO’lardan profesyonel

sanatçılara kadar birçok insan,

hayatlarında daha fazla başarı ve

mutluluk yaratmalarını sağlayacak

olan araçları koçları sayesinde

bulmaktadır.

Son zamanın gereksinimi haline

gelen bu alanda Uzman Yaşam

Koçları ve Uzman Öğrenci Koçları

yetiştirmek amacı ile Merkezimiz

tarafından koordine edilen 72 saat

süreli eğitimlerimiz 2015 yılında 52

katılımcı ile buluşmuştur.

à Yeni Trendler: Koçluk

BEDAM Bulten devam.indd 6 4/14/16 11:07 AM

Page 7: bülten 2016

14 • BEDAM • Başkent Üniversitesi Başkent Üniversitesi • BEDAM • 7

à Zeka ve Akıl Oyunları Eğitimine DevamMilli Eğitim Bakanlığı’nın zekâ oyunları dersi öğretim programında, öğrenme alanları, oyun kategorilerine göre oluşturulup; Akıl Yürütme ve İşlem Oyunları, Sözel Oyunlar, Geometrik – Mekanik Oyunlar, Strateji Oyunları, Hafıza Oyunları ve Zekâ Soruları olmak üzere 6 üniteye ayrılmıştır. Bu doğrultuda, milli eğitimin oluşturduğu ders programı baz alınarak Afyon, Ankara ve Bodrum illerinde toplam 73 kişiye eğitim verilmiştir.

Eğitimlerimiz, tüm basamakları ile uzman eğitmen tarafından yürütülmüş, belirlenen konular tek tek ele alınmış ve bilinen oyunların yanı sıra, dünya da kabul görmüş ve bu konuda ödül kazanmış olan zeka oyunlarına yer verilmiştir. Satranç, Go, Sudoku türevlerine ek olarak birçok öğretimi de içermektedir.

à Başkent Üniversitesi Yaz Okulu Kapısını Öğrencilere AçtıYaz tatili boyunca, hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasında sanat, spor, bireysel gelişim ve eğlence içerikli eğitimlerinin sürdürüldüğü bir programdır. Bu program, farklı hobilerin olduğu, eğitici ve öğretici derslerin yer aldığı, çocukların mutluluğunun ön planda tutulduğu, Başkent Üniversitesi’nin muhteşem doğasıyla iç içe yaşanılacak şekilde koordine edilen eğitim, 30 çocuğun katılımı ile tamamlandı. Başkent Üniversitesi bünyesindeki Patalya Lakeside Resort Otelde, yüzme aktiviteleri, Başkent Üniversitesi Seramik Atölyesinde seramik dersleri, Spor Salonunda sportif etkinler, Satranç sınıfında Akıl Oyunları ve Satranç çalışmaları yapılmıştır. Çocuklar, paten kaymışlar ve Başkent Üniversitesi’nin doğayla iç içe olan kampüsünde özgürce eğlenmişlerdir.

05-15 yaş aralığında tüm çocukların katılımına açık olan program her yaz devam edecektir.

à Temel Dersler Eğitimi’nde Başkent FarkıProgram kapsamında ilköğretim, ortaöğretim (Teog Sınavları Hazırlık Programı) ve Üniversite sınavlarına destek yer almaktadır. Açılan dersler şu şekildedir;Matematik, Fizik, Kimya, Türkçe, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Psikoloji. Dersler özel ders şeklinde ve üniversite kadrosu tarafından verilmektedir. Her akademik yıl boyunca devam edecek eğitimde, her seviyeye uygun çalışmalar yapılacaktır.

à Üstün Zekâlı ve Üstün Yetenekli Çocukları Tanımada ve Eğitmede Görevli Öğretmenlerin Sanatla EğitimiEğitim, öğretmenlere kuramsal ve uygulama çalışmaları ile üstün yetenekli ve üstün zekâlı çocukları tanılamada, yaratıcılığı fark ve takdir etmede ve bu bireyleri eğitmede ihtiyaç duyacakları sanatsal uygulamalar ve yaklaşımların öğretilmesini kapsamaktadır.

à İnsan Kaynakları Yönetiminde Başkent KalitesiŞirket genel giderlerinin yaklaşık %50-80’inin insan kaynağından oluşması, kurumsal verimliliğin artması için insan kaynağının doğru planlanması ve yönetilmesini gerektirmektedir. Bu nedenle şirketlerde gerek yöneticilerin gerekse insan kaynağı bölümü çalışanlarının kişisel ve mesleki donanımlarını artırmaları gerekmektedir.

Bu gereklilik doğrultusunda gelişime katkı sağlamak adına 2014 yılının Kasım ayında merkezimiz tarafından koordine edilen 84 saatlik insan kaynakları yönetimi sertifika programı Üniversitemize ait Gölbaşı Patalya Like site otelde gerçekleştirilmektedir.

İnsan kaynakları alanında uzmanlaşmak isteyen veya insan kaynakları bölümünde çalışan uzman, orta ve üst düzey yöneticiler ile insan kaynakları alanına geçiş yapmak isteyen kişilere temel yönetim bilgisi, insan kaynakları işlevleri, stratejik yönetim ücret yönetimi, performans yönetimi, iş ve sosyal güvenlik hukuk konularında bilgi aktarmak amaçlanmaktadır.

Sosyal Bilimler Enstitüsü, İnsan Kaynakları Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ali Halıcı tarafından koordine edilen İnsan Kaynakları Yönetimi Sertifika Programına,

Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği öğretim üyesi Prof.Dr. Şahin Kavuncubaşı, Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Esra Baskan,

Ticari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. İpek Kalemci Tüzün,

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Öğr.Gör. Çığır İlbaş,

Milli Takımlar eski Mentörü Uz.Psk. Kazım Yurdakul,

Bilkent Holding İnsan Kaynakları Koordinatörü Cem Ağın katkı vermişlerdir.

Üniversitemiz uzman öğretim üyeleri ile sektörden seçkin uygulamacılardan oluşan eğitim kadrosu ile toplam 32 katılımcı sertifika almaya hak kazanmıştır.

à Üç Yılda Büyük Başarı2013 yılından itibaren başarı ile devam etmekte olan Meslek Mensupları İçin Geçiş Dönemi Eğitimi Ankara başta olmak üzere 10 ilde (Kayseri, Bursa, Kars, İstanbul, Samsun, Van, Sinop, Düzce ve Zonguldak) toplam 1694 SMMM ve YMM’nin katılımı ile 2015 yılı Aralık ayında sona ermiştir.

Bu eğitimler; Ticari Bilimler Fakültesi Muhasebe ve Finansal Yönetim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nalan AKDOĞAN Koordinatörlüğünde yürütülmeye devam etmiştir.

Örgün derslerde Öğretim Elemanı Kadromuz;

- Prof. Dr. Nalan Akdoğan - Doç. Dr. Deniz Umut Erhan - Öğr.Gör. Neslihan Çetinkaya

BEDAM Bulten devam.indd 7 4/14/16 11:08 AM

Page 8: bülten 2016

Türk Milli Satranç Takımı Kampları Organizasyonu Başkent Üniversitesi BEDAM Ekibinde

Bedam’ın organizatörlüğünde Türkiye Satranç Federasyonu ile yapılan görüşmelerde Türk Milli Satranç Takımının yaz dönemi kamplarının Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampüsünde yapılmasına karar verilmiştir.

Kamp boyunca, Başkent Üniversitesi Yurtlarında konaklayacak olan Türk Milli Satranç Takımımız, Üniversitemi-zin muhteşem doğasıyla içi içe olarak, Uluslararası organizasyonlara hazırlanacaktır.

à Uluslararası Satranç Turnuvası Başkent Üniversitesi’nde! Dev Organizasyon!Bedam’ın organizatörlüğünde Başkent Üniversitesi ve Türkiye Satranç Federasyonu arasında 08-13 Temmuz 2016 tarihlerinde Uluslararası bir satranç turnuvası yapılmasına yönelik protokol imzalanmıştır.

Etkinliğin amacı, 1. Uluslararası Başkent Üniversitesi Open Satranç Turnuvası düzenlemektir. Bu turnuva ile Dünyada ve Türkiye’deki satranç sporcuları bir araya getirilerek uluslararası alanda yarışmaları sağlanacaktır. Bir üniversite adı altında ilk olma özelliği taşıyan turnuva, 08 - 13 Temmuz 2016 tarihleri arasında Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampusu - Ankara’da gerçekleştirilecektir.

Türkiye Satranç Federasyonu ile yapılan protokol çerçevesinde, Başkent Üniversitesi, Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Merkezi tarafından düzenlenecek olan 1. Uluslararası Başkent Üniversitesi Open Satranç Turnuvası’nın, ilerleyen yıllarda yine üniversite ev sahipliğinde, geleneksel olarak sürdürülmesi amaçlanmaktadır.

Turnuva ile, satranç sporunda profesyonel ve amatör sporcular bir araya getirilerek, uluslararası mücadeleci bir ortam sunulacaktır.

Türkiye’de satranç sporu son yıllarda büyük bir atılım göstermektedir. 2016 yılı itibariye Türkiye Satranç Federasyonuna kayıtlı 639.503 lisanslı sporcu bulunmaktadır. Bu sayı 615.107 sporcusu

à Sertifikalı Aile Danışmanları Başkent Üniversitesi’nde Yetiştirilmeye Devam EdiyorAile danışmanlığı, ailenin çevresiyle birlikte bir bütün olarak ele alındığı, çiftler ve/veya aile üyeleri arasında sağlıklı bir iletişim ortamının yaratılması ve sorunların çözümü için değişim/gelişimin hedeflendiği, bu amaçla bilimsel kuramlar ile profesyonel yöntem ve tekniklerin kullanılmasını içeren bir psiko-sosyal yardım sürecidir. Aile danışmanlığı sertifikalı eğitim programı, Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü ile Başkent Üniversitesi Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Merkezi (BEDAM) işbirliğinde 2003 yılı Güz döneminden bu yana uygulanmakta olup, yüzlerce katılımcı başarılı geçen eğitimler sonucunda sertifikalarını almaya hak kazanmışlardır.

Programın temel amacı, 04.09.2012 tarihli 28401 sayılı “Aile Danışmanlığı Merkezi - Gerçek Kişiler ve Özel Hukuk Tüzel Kişileri İle Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca Açılacak Aile Danışma Merkezleri Yönetmeliği“ ile belirlenen çerçeve kapsamında aile danışmanı yetiştirmektir. Programı başarıyla tamamlayanların, çağdaş teknik ve yöntemlerle aile sorunlarına müdahale etme konusunda gerekli bilgi ve becerilere sahip olmaları beklenmektedir. Sosyal hizmet, psikoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik, çocuk gelişimi ve sosyoloji alanlarından birinde en az dört yıllık lisans programlarından mezun olanların başvurabildiği toplam 450 saat süreli program 2016 yılında da büyük ilgi ile devam etmektedir.

à Boşanma Danışmanlığı ve Aile Danışmanlığından Özel Konular Merkezimiz tarafından koordine

edilen “Boşanma Süreci Danışmanlığı

ve Aile Danışmanlığında Özel konula”

sertifikalı eğitim programı 73 saatlik I

modül (boşanma danışmanlığı) ve 55

saatlik II modül (Aile Danışmanlığında

özel konular) ile toplam 128 saatten

oluşmaktadır. Üniversitemiz Sağlık

Bilimleri Fakültesi, Sosyal Hizmet

Bölüm Başkanı Prof.Dr. Fatma Işıl

BULUT önderliğinde verilen eğitimlere

Prof.Dr. Arşa Luys, Doç.Dr. Münire

Arzu İçağasıoğlu Çoban, Öğr.Gör. Ural

NADİR, ve Yrd.Doç.Dr. Ahmet Cemil

Ünal katkı vermişlerdir.

bulunan Türkiye Futbol Federasyonu’ndan daha yüksektir.

Bununla birlikte uluslararası düzeyde yapılan turnuvalar sınırlı kalmaktadır. Oysa satrancın yaygınlaştırılması ve gelişimi ancak akademik bilgi birikimiyle birlikte yürütülmesi ve ulusal ve uluslararası organizasyonların yapılabilmesi ile mümkün olmaktadır.

Düzenlenecek turnuva ile farklı ülkelerdeki sporcular bir araya gelerek, mücadeleci ve öğretici bir ortam içinde, özellikle sporcular arasında iletişim kurulması, ortak çalışma olanaklarının ortaya çıkarılması ve alanla ilgili gelişmiş yerleşik bilimsel değerlerin geliştirilmesi noktasında eşsiz bir platform olma özelliği de taşımaktadır.

İlk defa Ankara’da düzenlenecek olan turnuvanın, gelecek dönemlerde her yıl yılda bir kez olmak kaydıyla yine Ankara’da

Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampüsü’nden organize edilecektir.

Turnuvaya, tüm dünyada satranç sporuyla ilgilenen her yaş grubuna ait sporcular, üniversitelerde görev alan akademisyenler, satranç kulüpleri, sektör temsilcilerinden oluşan 400’ü sporcu olmak üzere 500 kişiyi aşkın katılımcı beklenmektedir.

Satranç turnuvası, 6 gün sürecek olup bu süre içerisinde her sporcu toplam 9 maç yapacaklardır. Yaklaşık 4.000 maç yapılması planlanmıştır.

Sporcular ve katılımcılar Başkent Üniversitesi Sosyal Tesislerini konaklama ve yiyecek-içecek hizmetlerinden yararlanabileceklerdir.

8 • BEDAM • Başkent Üniversitesi Başkent Üniversitesi • BEDAM • 13

à Language Tester TrainingBaşkent Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu Sınav Hizmetleri Birimi’nde görev yapan 24 İngilizce okutmanına, 8-12 Şubat 2016 tarihlerinde, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü öğretim elemanı ve Uluslararası IACAT topluluğunun Eğitim Direktörü Dr. Alper Şahin tarafından 20 saatlik yoğun “Language Tester Training” eğitimi sunulmuştur. Ders tasarımında ölçme-değerlendirmenin işlevi, test maddesi geliştirme, dil becerilerine yönelik ölçme-değerlendirmede yeni yaklaşımlar, değerlendirme türleri ölçütüne göre değerlendirme, yapılış amacına göre değerlendirme, ölçme türleri, güvenirlik ve geçerlilik ölçütleri gibi konuları kapsayan, hem kuramsal hem de uygulamaya dayalı bu hizmet-içi eğitim sonucunda katılımcılara törenle sertifikaları dağıtılmıştır.

à YDS İngilizce Hazırlık KursuYabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’na (YDS) İngilizce sınavına yönelik dil bilgisini, dil becerilerini ve sınav stratejilerini geliştirmek üzere eğitimlerimiz devam etmektedir.

BEDAM Bulten devam.indd 8 4/14/16 11:08 AM

Page 9: bülten 2016

12 • BEDAM • Başkent Üniversitesi Başkent Üniversitesi • BEDAM • 9

à AMOS ile Yapısal Eşitlik Modelleme Sertifika ProgramıYapısal eşitlik modellemesi hakkında teorik alt yapıyı oluşturmak, AMOS paket programıyla örnek veri dosyaları üzerinden yapısal eşitlik modelleme uygulamalarını birebir yaparak öğretmek, analizler sonucunda elde edilen verilerin tezin/makalenin metodoloji ve bulgu kısmına nasıl raporlanacağını göstermek amacıyla Merkezimiz tarafından koordine edilen AMOS ile Yapısal Eşitlik Modelleme Sertifika Programı tez/makale yazan akademisyenler ve lisansüstü öğrencileri ile tez yöneten/hakemlik yapan öğretim üyelerine yönelik olarak hazırlanmıştır.

Programdan azami ölçüde yararlanılabilmesi, katılımcıların SPSS programına aşina olmalarına ve SPSS ile yapılan analizleri (faktör analizi, regresyon analizi vb.) biliyor olmalarına bağlıdır.

Üniversitemize uzman kadrosu tarafından verilen 12 ders saati süreli AMOS ile Yapısal Eşitlik Modelleme eğitimi Ankara, İstanbul ve Adana illerinde toplam 28 katılımcı ile buluşmuştur.

à SPSS ile İstatistiksel Analizler Sertifika ProgramıTez/makale yazımında ihtiyaç duyulan teorik alt yapıyı oluşturmak, SPSS paket programıyla örnek veri dosyaları üzerinden yaygın olarak kullanılan analizleri birebir yaparak öğretmek, analizler sonucunda elde edilen verilerin tezin/makalenin metodoloji ve bulgu kısmına nasıl raporlanacağını göstermek amacıyla Merkezimiz tarafından koordine edilen SPPS ile İstatistiksel Analizler Sertifika Programı tez/makale yazan akademisyenler ve lisansüstü öğrencileri ile tez yöneten/hakemlik yapan öğretim üyelerine yönelik olarak hazırlanmıştır.

Üniversitemize uzman kadrosu tarafından verilen 12 ders saati süreli SPSS ile İstatistiksel Analizler eğitimi Ankara, İstanbul ve Adana illerinde toplam 32 katılımcı ile buluşmuştur.

à ORBİT-MER Mimari Proje Sözleşmesi İmzalandı Ankara Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında finanse edilen “Ankara Anadolu OSB ve Başkent Üniversitesi İşbirliğinde ARGE-ÜRGE Merkezi Kurulum Öncesi Fizibilite Çalışması (ORBİT-MER)” projesi tarafların

yoğun çalışmaları ile devam ediyor.

Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Kentsel Tasarım Projesi’nin bir parçası olan ORBİT-MER’in, sektörel ve teknik analizleri doğrultusunda, merkez mekan kurgusunun tüm mekanlar arasındaki ilişkilerinin belirlenmesi için yapılan mimari proje sözleşmesi imzalanarak projenin bir adımı daha hayata geçirilmiş oldu. Sayın Rektörümüz Prof.

Dr. Ali Haberal, Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay ve BEDAM Müdürü Prof. Dr. Ali Halıcı tarafından imzalanan sözleşme ile ORBİT-MER olanaklarının, ihtiyaçlarının ve taleplerinin değerlendirilmesi ile oluşturulacak mimari konsept çalışmasının gerçekleştirilmesi hedeflemektedir.

à Sağlık Turizmi Uzmanlığı ve Yönetimi Sertifi ka ProgramıTürkiye genelinde turizm, sağlık turizmi, termal turizm/spa ile yaşlı ve engelli turizminin geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla bu alanda çalışan/çalışacak personelin ve işletme yöneticilerinin uzmanlaşmasını sağlayacak sağlık turizmi ile ilgili mesleki ve genel eğitim bilgilerinin verildiği programdır. Başkent Üniversitesi’nin hocaları Eğitim, 11-14 Şubat 2016 tarihleri arasında Başkent Üniversitesi Patalya Termal Resort Otel’de toplam 15 katılımcı ile gerçekleşmiştir. Başkent Üniversitesi Öğretim Görevlilerinin verdiği eğitimi yanı sıra Ankara Kalkınma Ajansı’ndan Uzman Şeref Furkan Ceylan, TOBB ETÜ Hastanesinden Doç.Dr.Tayfun Aybek ve Sağlık Habercisi Esra Öz konuşmacı olarak katılmıştır.

Siber Olaylara Müdahale Ekibi (SOME) EĞİTİMİ 30 Kasım-1 Aralık tarihlerinde Başkent Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilmiştir. 2015 yılının en önemli kurulumlarından olan, USOM-SOME ilişkisi ve Kurumsal, Sektörel SOME’lerin bilişim dünyasında ki yerinin anlaşılmasıdır. SOME kurulumun temel adımlarının belirlenmesi, SOME’nin paydaşları ve görevleri, Eğitim Süreçleri ve SOME’nin kurumsal kimlik altında nasıl konumlandırılacağının belirlenmesidir. Eğitim, SOME kurmak isteyen kuruluşların çalışanları, bilişim çalışanları, güvenlik uzmanları, BT yöneti-cilerinin katılımı ile gerçekleşmiş olup katılımcıların SOME Nedir?, SOME’nin Yapısı ve Global Örnekler, SOME Personelinin Sahip Olması Gereken Özellikler, SOME Personelinin Teknik Yeterlilikleri, Standart Formlar ve Olay Analizine Giriş, Acil Durum Kavramları ve Politikalara Giriş, Gerçek Örnekler ile Acil Durumlar, SOME iletişim

Kanallarının Belirlenmesi, SOME Destek Ekipmanları ve Görevlendirmeler, Temel SOME Süreçlerinin İncelenmesi, Sosyal Mühendislik Tanımlarının SOME Bağlamları, Siber Espiyonaj ve Siber İstihbarat, SOME ve Teknoloji İlişkisi, Siber Olay Tespitinin Yapılması ve İnceleme Süreçleri, Siber Saldırı Tanımlamaları, Rakamlar ile Yaşanmış Siber Saldırılar, SOME Eğitim Müfredatı ve Adli Bilişime Giriş, Adli Bilişim ve Bilişim Suçları, SOME Prosedür ve Politikalarının Hazırlanması Sürecindeki Hatalar, SOME – Bilgi İşlem Personeli Ayırımı , Risk Analizi ve Saldırı Atak Analizlerinin Yapılandırılması, Kurumsal Güvenlik Mimarisinin SOME ile etkileşimi, SOME Süreçlerinin Kontrolü ve Örnek Politikalar, Siber Olay Sonrası Takip konularını eğitim sonunda Siber Suçlar Hakkında Global Rakamlar ile Örnekler ile uygulamaya yönelik olarak da tamamlayan 14 katılımcı eğitim sonunda sertifika almaya hak kazanmıştır.

à Siber Olaylara Müdahale Ekibi Göreve Hazır

BEDAM Bulten devam.indd 9 4/14/16 11:08 AM

Page 10: bülten 2016

10 • BEDAM • Başkent Üniversitesi Başkent Üniversitesi • BEDAM • 11

à Arabuluculuk Eğitimlerinde Rekor BaşarıBaşkent Üniversitesi ve Türkiye Barolar Birliği işbirliği ile gerçekleştirilen hukuk uyuşmazlıklarında arabuluculuk eğitimi katılımcılardan tam not aldı. Yaklaşık 3000 avukat aldıkları eğitim sonrası girdikleri yazılı ve mülakat sınavlarında % 100 başarı elde ettiler.

Türkiye Barolar Birliği ve Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi işbirliği ile verilmekte olan “Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Eğitimi” Programı 20 Temmuz 2013 tarihinden itibaren başlamış olup, Ankara dışında Muğla, Çanakkale, Manisa, Van, Aksaray, Balıkesir, Bolu, Bodrum, Bitlis, İzmir, Diyarbakır, Adana, Antalya, Tekirdağ, Kırklareli, Samsun, Ordu, Erzurum, Milas, Aydın, Kayseri, Niğde, Erzincan, Afyon, Bilecik, Denizli, Mardin, Zonguldak, Isparta, Kahramanmaraş ve Çorum gibi illerde de devam etmiştir. Kesintisiz 8 gün ve 65 ders saati olan eğitimimiz de Mevzuat uyarınca eğitim programına katılmak için avukatların

beş yıllık mesleki kıdeme sahip olmaları gerekmektedir.

2015 tarihinde yapılan Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk sınavında, Türkiye Barolar Birliği’nin Başkent Üniversitesi öğretim üyeleri ile yürüttüğü eğitim programına katılanlar rekor başarı gösterdiler. Türkiye Barolar Birliği eğitim programına katılanların tümü yazılı sınavı başarı ile geçerek, sözlü sınava katılma hakkı kazandı. Prof. Dr. Ali Halıcı koordinatörlüğünde gerçekleştirilen eğitimlerde Türkiye’nin dört bir yanında yaklaşık 2015 yılında 1000 avukata Arabuluculuk Sertifikası verilmiştir.

Eğitimlere; İletişim Fakültesi’nden Prof.Dr. Özcan Yağcı, Doç.Dr. Recep Tayfun, Prof.Dr. Yavuz Erçil,

Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nden Prof.Dr. Nesrin Hisli Şahin, Prof.Dr. Doğan Kökdemir, Doç.Dr. Okan Cem Çırakoğlu, Yrd.Doç.Dr. Zuhal Yeniçeri Kökdemir,

Hukuk Fakültesi’nden Doç.Dr. M. Serdar Özbek,

Sağlık Bilimleri Fakültesi Spor Bilimleri Bölümü’nden Prof.Dr. Ünsal Sığrı,

Ticari Bilimler Fakültesi, Yönetim ve Bilişim Sistemleri Bölümü’nden Prof.Dr. Ali Halıcı,

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü’nden Prof.Dr. Nejat BASIM,

Ankara Barosu avukatlarından Hamdi Can Ünsal, Şamil Demir ve Banu Anıl katkı vermişlerdir.

2013 yılından bu yana verilmekte olan Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Temel Eğitimlerinin yanı sıra aynı uzman kadro ile 2015 yılında 8 saat süreli Arabuluculuk Yenileme Eğitimleri verilmeye başlamıştır.

à Yargıda Devreye Giren Arabuluculuk Sistemine En Büyük Destek, Başkent Üniversitesi’nden Geldi...

Pilot mahkemelerin hâkimlerine yönelik, Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Uygulamalarının Geliştirilmesi Projesi kapsamında yer alan “Arabuluculuk Eğitimi” 4-8 Ocak 2016 tarihleri arasında Başkent Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmiştir.

Beş günlük eğitim sürecinde, Başkent Üniversitesi’nden beş öğretim üyesi

tarafından iletişim, müzakere, davranış bilimleri (psikoloji), toplantı yönetimi ve arabuluculuk alanlarında ders verilmiştir.

Eğitime 32 hakim, 12 savcı ve 4 Adalet Bakanlığı mensubu olmak üzere 58 kişi katılmıştır.

à Yargıtay Hakimlerinin Tercihi de Başkent Üniversitesi... Başkent Üniversitesi Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Merkezi (BEDAM), Yargıtay Başkanlığı, Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliği işbirliğiyle, Yargıtay Daire Başkanları, Üyeler, Onursal Daire Başkanları, Onursal Üyeler ve Tetkik Hakimlerine 19-20-26-27 Mart 2016’da Arabuluculuk Eğitimi düzenlenmiştir. Eğitim Prof.Dr. Özcan Yağcı, Prof.Dr. Doğan Kökdemir, Prof.Dr. Ünsal Sığrı, Prof.Dr. Ali Halıcı ve Av. Hamdi Can Ünsal tarafından verilmektedir.

BEDAM Bulten devam.indd 10 4/14/16 11:08 AM