Top Banner
Årstidene Årstidene NYHETSBREV FRA BELLEVUE RESTAURANTER VINTER - 2010 B E L L E V U E . N O JULEN PÅ BELLEVUE vinteren er her .... nok en gang Vinteren er her... nok engang. Offisielt er vinteren fra 1. desember til 24. mars, men det er allerede kaldt ute og det regner og snør om hverandre. Vinteren er en sesong med tradisjoner, om det er en tur på Fløyen med en kopp ekte varm Sjokolade og nystekte vafler hos oss på Fløien Folkerestaurant, Torskemiddag på Lyststedet Bellevue eller en konsertopplevelse på Troldhaugen. Men... vinteren byr også på den største tradisjonstiden i året - Julen! Julen feires med julemat og gjerne julebord, både i privat- og bedriftssammenheng. Vi ringer julen inn med dere på alle våre steder; på Bellevue, på Fløyens topp, på Bryggen og nå også på Troldhaugen. Vi snakker tradisjoner, og da er det kanskje Lyststedet Bellevue som har den lengste tradisjonen hos oss. Vi går inn i vår 111. julesesong, og derfor setter vi litt ekstra lys på dette. På Bellevue er det ikke bare pinnekjøtt, lutefisk og eventuelt svineribbe det er snakk om. Bellevue har alltid laget i stand det store julebordet, fylt av mat i alle former og varianter, fra østers, blåskjell, hummer og sjøkreps til roastbeef, hjemmelagete pateer og sylter. Det er dette som er et Julebord - oppgradert men ekte vare - crème de la crème! Lyststedet Bellevue er nok en av få som holder denne tradisjonen ved like i Norge, men våre gjester synes dette er stor stas og da fortsetter vi også med det. Det store Julebordet kan oppleves i lukket selskap eller på våre åpne felles julebord, hvor vi også stiller med musikk og dans etter måltidet. Datoene er: 27. november, 10. og 17. desember og to gjester er like velkommen som 10 eller flere. I tillegg til vårt store crème de la crème Julebord har vi prøvd oss på noe nytt! En restaurant i sitt 111. år og med respekt for seg selv må også følge med i tiden - derfor presenterer vi JuleTapas. Tapas er “in” og vi tenker at dette må være ekstra spennende i tradisjonsrike omgivelser. JuleTapas er småretter med julemat og norske matvaner i fokus. Dette kan oppleves som lukket selskap. Fru Erna Schrøeders julemeny er et annet tilbud fra Bellevue. En meny som gjenspeiler hennes tid, med Rypebryst som hovedrett. Nok en juletradisjon og nok en Bellevue-tradisjon. Denne kan oppleves som lukket selskap, gjerne fra 10 personer og flere. Vi snakker om tradisjoner - om det er vinter eller jul. Vi ser frem til denne tradisjonsrike tiden, men husk at vi også tilbyr selskapsmenyer til dere som kanskje er noe lei det voldsomme oppstyret. Vi oppfordrer gjerne våre gjester til å velge fra vår selskapsmeny, fra 10 til 120 personer i samme lokale. Og kom gjerne til oss i vintermånedene januar, februar, mars også, når skuldrene har senket seg noen hakk - da er det ekstra hyggelig å sitte inne og nyte et godt måltid med utsikt over verdens vakreste by - Bergen! Velkommen til oss, og ha en riktig god jul! Kjære Gjest
4

Årstidene nr 3-2010

Mar 10, 2016

Download

Documents

Arne Storhaug

Bellevue Restauranter nyhetsavis
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Årstidene nr 3-2010

ÅrstideneÅrstideneN Y H E T S B R E V F R A B E L L E V U E R E S T A U R A N T E R V I N T E R - 2 0 1 0

B E L L E V U E . N O

JULEN PÅBELLEVUE

vinteren er her

....nok en gang

Vinteren er her... nok engang.

Offisielt er vinteren fra 1. desember til 24. mars, men det er allerede kaldt ute og det regner og snør om hverandre. Vinteren er en sesong med tradisjoner, om det er en tur på Fløyen med en kopp ekte varm Sjokolade og nystekte vafler hos oss på Fløien Folkerestaurant, Torskemiddag på Lyststedet Bellevue eller en konsertopplevelse på Troldhaugen.

Men... vinteren byr også på den største tradisjonstiden i året - Julen!Julen feires med julemat og gjerne julebord, både i privat- og bedriftssammenheng. Vi ringer julen inn med dere på alle våre steder; på Bellevue, på Fløyens topp, på Bryggen og nå også på Troldhaugen.

Vi snakker tradisjoner, og da er det kanskje Lyststedet Bellevue som har den lengste tradisjonen hos oss. Vi går inn i vår 111. julesesong, og derfor setter vi litt ekstra lys på dette. På Bellevue er det ikke bare pinnekjøtt, lutefisk og eventuelt svineribbe det er snakk om. Bellevue har alltid laget i stand det store julebordet, fylt av mat i alle former og varianter, fra østers, blåskjell, hummer og sjøkreps til roastbeef, hjemmelagete pateer og sylter. Det er dette som er et Julebord - oppgradert men ekte vare - crème de la crème!

Lyststedet Bellevue er nok en av få som holder denne tradisjonen ved like i Norge, men våre gjester synes dette er stor stas og da fortsetter vi også med det. Det store Julebordet kan oppleves i lukket selskap eller på våre åpne felles julebord, hvor vi også stiller med musikk og dans etter måltidet. Datoene er: 27. november, 10. og 17. desember og to gjester er like velkommen som 10 eller flere.

I tillegg til vårt store crème de la crème Julebord har vi prøvd oss på noe nytt! En restaurant i sitt 111. år og med respekt for seg selv må også følge med i tiden - derfor presenterer vi JuleTapas. Tapas er “in” og vi tenker at dette må være ekstra spennende i tradisjonsrike omgivelser. JuleTapas er småretter med julemat og norske matvaner i fokus. Dette kan oppleves som lukket selskap.

Fru Erna Schrøeders julemeny er et annet tilbud fra Bellevue. En meny som gjenspeiler hennes tid, med Rypebryst som hovedrett. Nok en juletradisjon og nok en Bellevue-tradisjon. Denne kan oppleves som lukket selskap, gjerne fra 10 personer og flere.

Vi snakker om tradisjoner - om det er vinter eller jul.Vi ser frem til denne tradisjonsrike tiden, men husk at vi også tilbyr selskapsmenyer til dere som kanskje er noe lei det voldsomme oppstyret. Vi oppfordrer gjerne våre gjester til å velge fra vår selskapsmeny, fra 10 til 120 personer i samme lokale. Og kom gjerne til oss i vintermånedene januar, februar, mars også, når skuldrene har senket seg noen hakk - da er det ekstra hyggelig å sitte inne og nyte et godt måltid med utsikt over verdens vakreste by - Bergen!

Velkommen til oss, og ha en riktig god jul!

Kjære Gjest

Page 2: Årstidene nr 3-2010

V I N T E R - 2 0 1 0Årstidene Årstidene

Lyststedet Bellevues Store Julebord

CRÈME DE LA CRÈMEKoldtbord – Varmbuffé – Dessertbord – Nattmat

”JULETAPAS”Trendy mat i klassiske omgivelser…

Det ferskeste fra havet, de beste produkter fra våre nærområder og et kjøkken bemannet med dyktige kokker er utgangspunktet for Bellevues store Julebord.Eksklusivt og innovativt, hjemmelaget i minste detalj – innholdsrikt og delikat – moderne og tradisjonelt – en gastronomisk høytid!

Nyskapning er essensielt for et Spisested med 110 års historie – en stadig utvikling av vårt kjøkken gir aktualitet, vårt fokus på kvalitet gir sikkerhet for våre gjester.

Selve matopplevelsen blir stadig mer sentral i en global hverdag og er mer aktuell enn noen gang før - endring ønskes velkommen.

Vi har latt oss inspirere og foreslår Julens smaker som tapas – spennende og varierte smaker med Juletradisjon som utgangspunkt.

Gi dine gjester en ny matopplevelse på Lyststedet Bellevue.

Page 3: Årstidene nr 3-2010

V I N T E R - 2 0 1 0 V I N T E R - 2 0 1 0Årstidene

Fru Schrøeders

JulemenyJulen på Lyststedet Bellevue, Fløien Folkerestaurant, Bryggen Tracteursted og Spisestedet Troldhaugen Lun Hummersalat

med Hollandaise

Viltconsommégarnert med Kantareller

Rosastekt Rypebrystmed sesongens Grønnsaker og

Russiske Erter, Pommes Parisiennes Poteter,

Sjysaus og Rognebærgelé

Stilton på Rugbrødmed Portvinsmarinerte Plommer

Bellevues Multesabayonne

Kaffe

Spør oss om egen brosjyre med alle våre tilbud, eller finn den på www.bellevue.no.

Lyststedet Bellevue• JuleTapas• Bellevues Store Julebord• Fru Schrøeders julemiddag• SelskapsmenyFelles julebord eller i egne lokaler

Fløien Folkerestaurant• Julebuffé• Julemiddag• Julelunch• Familiejulebord, hver søndag i adventFelles julebord eller i egne lokaler

Bryggen Tracteursted• Åpen À la Carte restaurant med julemat• Forhåndsbestilt 3-retters meny for grupper

Spisestedet Troldhaugen• Juleverksted med julelunch• Pynting av juletre med julelunch

Bellevue Catering• Kvalitetsmat der du er...

Spisestedet Troldhaugen Bellevue Restauranter har som kjent overtatt serveringen på Troldhaugen. Et selskap her er en smak av kultur med et fantastisk skue utover Nordåsvannet. Troldhaugen er Edvard Griegs hjem og hans musikk står i høysetet. Troldhaugen arrangerer faste konserter åpne for alle, eller skreddersydde konserter etter ønske. Her er eksampler på et arrangement i kulturelle omgivelser:

• Selskapsmeny og konsertopplevelse i Troldsalen• Selskapsmeny og konsertopplevelse i Edvard Griegs villa• Konsert med påfølgende lunsj eller middag ved Lyststedet Bellevue, Fløien Folkerestaurant, Bryggen Tracteursted eller der du er… med Bellevue Catering• Aperitiff og mottakelser for 20 – 150 personer kan også organiseres.

Konserter i TroldsalenTroldsalen ligger like ved siden av Griegs villa og har plass til 200 tilhørere. Gjennom det store bakvinduet på scenen ser man komponisthytten, hvor mange av Griegs verk ble komponert.

Konserter i Edvard Griegs villa En konsert i villaen er alltid en stor opplevelse. Griegs Steinway flygel fra 1892 er fremdeles et svært godt instrument, og akustikken i stuene er fremragende. Villaen gir de perfekte omgivelser, og klaveret den beste lyden for fremførelsen av Griegs klavermusikk.

Se: www.bellevue.no eller www.troldhaugen.no for mer informasjon. Vi er behjelpelige med transport.

MinBestemorErnaJernströmSchrøeder”regjerte”

fast,menkjærligpåBellevuefra1938til1964.HunlagrunnlagetforBellevuesgodeomdømme

–kjentlangtutoverbyensgrenser.Selvmegetmatinteressertetterlothunossutenegnenotater

frasittkjøkken,menvimenerathunvillebifaltvårJulemeny.Velbekomme!

Eric Saudan

Page 4: Årstidene nr 3-2010

For bestilling kontakt oss på tlf.: 55 33 69 99 eller [email protected]

• LYSTSTEDET BELLEVUE • FLØIEN FOLKERESTAURANT • BRYGGEN TRACTEURSTED • SPISESTEDET TROLDHAUGEN

des

ign

artgarden

Lyststedet BellevueSelskaper: Åpent hele året - på bestilling 10 - 120 personer

Fløien FolkerestaurantSelskaper: Åpent hele året - på bestilling 10 - 300 personer

Kafé og småretterÅpent hver lørdag og søndag 11.00 - 17.00

Bryggen TracteurstedSelskaper: Åpent hele året - på bestilling 10 - 60 personer

Á la Carte restaurant & Smakfulle SmåtterierÅpent tirsdag - lørdag fra kl. 17.00

Spisestedet TroldhaugenSelskaper: Åpent hele året - på bestilling 10 - 50 personer

Lett servering i museets åpningstidHjemmelaget Suppe hver søndag 10.00 - 16.00Konsertopplevelser: Se www.troldhaugen.no

Vinteren på:

V I N T E R - 2 0 1 0

Facebook – vi er her…Våre historiske steder er samlet under Bellevue Restauranter også på Facebook. Vi oppfordrer de av dere som er på Facebook til å bli medlem av vår gruppe. Her finnes mange flotte bilder av vår mat og fantastiske lokaler som kanskje kan gi gode ideer til et fremtidig arrangement.

Årstidene