Top Banner
36

Årsrapport - Hitra Fotballklubb 2015

Jul 25, 2016

Download

Documents

 
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
  • 1

    RSBERETNING 2015 FOR HITRA FOTBALLKLUBB

    Innholdsfortegnelse:

    Innledningside 2-3

    Hitra Fotballklubbs visjon og mlsetting.side 4

    Styrets sammensetning 2015..side 4

    vrig organisering i HFK..side 5

    Informasjon fra/om klubben ut til publikumside 7

    Vedlikehold/Bruk Hitra idrettspark...side 9

    HFKs arrangementside 11

    Samarbeidsklubberside 17

    Sportslig utvikling HFK.side 19

    Sportslige resultater 2015side 21

    rsberetninger lag..side 23

    Valgkomiteens sammensetning 2015.side 31

    HFK sang: Sammen for HFKside 32

  • 2

    Innledning:

    komme til Hitra idrettspark er som komme til Champions League bde med tanke p fasiliteter, mottakelse og det sportslige.

    Dette uttalte en gjestende fotballfar fra Trondheim etter et besk i HIP i vr.

    Hitra Fotballklubb har i sesongen 2015 tenkt kvalitet og kvantitet over det arbeidet som gjres i klubben, bde p og utenfor banen. Slike tilbakemeldinger fra en gjestende fotballfar forteller oss at vi lykkes i mye av det vi gjr.

    Aktiviteten i Hitra idrettspark i sesongen 2015 har vrt hy. Gledelig er det se at antall brukere bare ker og ker, bde av organisert aktivitet og uorganisert aktivitet. Det er blitt et samlingssted for alle. kt aktivitet har ogs utfordret oss logistikkmessig, spesielt i kampsesong. En av mlsettingene for 2015-sesongen var f realisert en ny bane i tilknytning til eksisterende anlegg i HIP. At vi klarer n den mlsettingen, er vi veldige fornyde med. Takket vre ei dyktig anleggsgruppe, et meget positivt og bidragsytende nringsliv, samt et godt samarbeid med Hitra IL realiseres banen vren 2016. I tillegg til investere i nytt, har ogs en av mlsettingene vrt ta godt vare p det flotte anlegget vi allerede har. Antallet som har mtt opp p alle fellesdugnader i HIP har vrt hyt, og vitner om at alle fler et eierskap og en tilhrighet til anlegget som er viktig. Vi kan fortsatt titulere oss med at vi har et av Trndelags flotteste anlegg, og aldri har antall beskende lag vrt strre.

    HFK er en godt definert breddeklubb med lag i de fleste rsklasser. Klubben jobber blant annet etter mottoet flest mulig lengst mulig. Antall aktive spillere har kt, og i 2015 har vi vrt 140 aktive spillere. I tillegg til bredden, utvikler klubben ogs mange talent, og klubben skal jobbe videre med legge godt til rette for ogs de spillerne som nsker satse.

    Hitra FK stilte med 9 lag i seriespill sesongen 2015: G13 (2 lag),G14,G16,G19,J13,J16, damer (4.div), herrer (4.divisjon). Klubben har fortsatt med gjre seg positivt bemerket sportslig bde p jente og guttesiden. Mange av klubbens lag har spilt i 1.div og hevdet seg meget godt der. Sportslig er det mange som sier at dette er tidenes sesong Mange av lagene har endt hyt oppe p tabellen i sine ulike divisjoner. I tillegg til gode resultater sportslig, er det ogs flere av vre spillere som har deltatt p BDO-samlinger og kretslag i regi av kretsen. Mlrettet jobbing med bde spiller- og trenerutvikling gir resultater, og det er kvalitet i det arbeidet som gjres. Bde kt antall spillere og flere spillere som er tatt ut til ulike tiltak i regi kretsen viser dette.

    I tillegg til ha kt antall aktive spillere, er det ogs gledelig at flere og flere ser gleden av vre med i HFK i en eller annen form. Rekrutteringen er god og flere bde yngre og eldre har vrt med og tatt i et tak for klubben. Men fortsatt nsker vi oss flere som kan vre med p bidra til ytterligere utvikling, og rekrutteringsarbeidet vil vre et av fokusomrdene for klubben framover.

    I sesongen 2015 begynte vi med et nytt system for registrering av blant annet medlemmer. Pdd str HFK registrert med 307 medlemmer, og dette tallet har vi til hensikt ke etter ytterligere systematisk arbeid ndg medlemstallet.

  • 3

    I tillegg til at vi i 2015 har opplevd en positiv utvikling ndg det sportslige, har ogs klubben hatt fokus p at klubbens arrangementer skal videreutvikles. Best p arrangement er et av klubbens underpunkter i visjonen, og kvalitet i dette arbeidet har ogs vrt viktig for klubben gjennom sesongen. Gjennom et r legger vi til rette for ulike tiltak og arrangement for klubbens egne spillere, men flere av vre arrangementer er ogs tilrettelagt for alle barn i alle aldre, uansett om du er HFK spiller eller ikke. HFK vil fortsatt jobbe for stadig utvikle og utvide tilbudene til barn og unge p hele Hitra nr det gjelder fotball. Klubbens anlegg og aktiviteter mener vi har hatt og har en unik betydning nr det gjelder samle barn, unge og voksne fra hele ya til ulike fotballaktiviteter. Slik skal det ogs vre i kommende sesonger.

    Prestasjonene som klubben har oppndd i sesongen 2015 har ikke vrt mulig uten en solid innsats fra alle de som de fleste ukene i ret trener vre fotballspillere. Det er et utall timer trenerne legger ned for at alt skal ligge best mulig til rette for vre spillere. Bak seg har trenerne et solid sttteapparat av oppmenn og foreldre som ogs gir solide og varige resultater. Deres innsats er ubetalelig. Totalt 23 trenere har vrt i sving i sesongen 2015. P det administrative planet har 9 tillitsvalgte jobbet kontinuerlig gjennom hele sesongen, og de har gjort en kjempejobb med administrere virksomheten i og rundt Hitra idrettspark og Hitra Fotballklubb.

    konomi Klubbens konomi fremstr fortsatt som sunn og god, og klubben driftes nkternt. I tillegg til inntekter fra arrangement og dugnadsarbeid, jobbes det ogs meget godt med sponsorarbeidet i klubben og yregionen har et nringsliv som er flinke til gi tilbake til lokalsamfunnet. Den gode konomien gjr at vi kan holde treningsavgiftene forholdsvis lave, i tillegg til at de fleste arrangementer som klubben arrangerer er gratis. Klubben nsker at det skal vre en lav terskel for kunne delta i HFK, og det er derfor et fortsatt ml at for sittende styre at mesteparten av inntekten skal komme de aktive til gode igjennom gode treningsfasiliteter, utstyr, mulighet til reise p cuper osv. En sunn konomi gjr at klubben kan ta de investeringene som dukker opp fortlpende. Samtidig s er vi realistiske i framtidsplanleggingen, i og med at anlegget har blitt noen r og det etter hvert vil kreves mer til bde vedlikehold og eventuelle nye investeringer, er det ogs viktig for sittende styre at klubben har konomi til dekke disse konomiske utfordringene som vil komme. Hitra FK kjper regnskapstjenester profesjonelt. I 2015 inngikk vi i tillegg et samarbeid med regnskapsfirmaet om en lsning som heter Paperless. Denne digitale lsningen gir oss muligheter til enhver tid ha detaljert oversikt over inntekter/utgifter for klubben.

  • 4

    Hitra FKs visjon og mlsetting

    Hitra Fotballklubb skal vre en overbyggingsklubb fra og med utveren er 13 r p Hitra.

    Hitra FK vil vre et tilbud til alle p Hitra som nsker utvikle sine ferdigheter innen fotballen. Klubben satser bevisst p ungdommen p Hitra, og nsker skape et trygt og godt milj i klubben. Vi nsker at vre trenere og utvere skal st for holdninger og engasjement som p en positiv mte kommer hele Hitra til gode.

    Visjon og ml for Hitra FK:

    Hitra FK BEST I YREGIONEN!

    Hitra fotballklubb skal vre en ledende klubb i yregionen p :

    - Spillerutvikling - Jentefotball - Fair- Play - Anlegg - Arrangement

    Styrets sammensetning 2015:

    Leder: Kjersti Rnningen

    Nestleder: Jrgen Fjeldvr

    Sekretr: Lena Dromnes

    Styremedlem: Brage Myhren

    Styremedlem: Stig Rune Holmen

    Styremedlem: Dag Willmann

    Styremedlem: Elin Klingenberg (deler av perioden i permisjon)

    Varamedlem: Nina Larsen

    Varamedlem: Ole H. Eide

    Det er i perioden etter rsmtet 2015 til rsmtet mars 2016 avholdt 10 styremter. I tillegg har noen av styrets medlemmer deltatt p mter i ulike forum (foreldremter, hospiteringsmter, mter med samarbeidsklubber, sponsorer, klubbforum i regi Sr Trndelag Fotballkrets for nevne noe) Styremtene har blitt gjennomfrt mnedlig. Styret har i tillegg arbeidet mye mellom mtene. Dette har vrt ndvendig for utvikle driften av klubben. Man erfarer at arbeidsoppgavene til styret til tider blir

  • 5

    mange og ikke ndvendigvis saker som styret skal involveres i (men orienteres om). HFK har p kort tid vokst som klubb, bde nr det gjelder det sportslige og arbeidet som medfres, og nr det gjelder arrangementer som klubben arrangerer i lpet av en sesong. Det har i hovedsak vrt styret og sportslig utvalg som har vrt hovedansvarlige for bde det sportslige og arrangementene. For dreie arbeidsoppgavene til styret mer mot styreoppgaver, er en av mlsettingene etter hvert f p plass en arrangementskomit i klubben. I tillegg nskes det styrke sportslig utvalg og f p plass flere folk til fylle ulike funksjoner der, slik at det letter arbeidsmengden til styret og vrige tillitsvalgte i sportslig utvalg.

    vrig organisasjon

    Organisasjonskart

    Styret i Hitra FK har utarbeidet et organisasjonskart for klubben ogs for sesongen 2015. Organisasjonskartet med funksjonsbeskrivelser og hvem som innehar de ulike vervene, finnes i klubbens klubbhndbok.

    Sportslig utvalg

    Sportslig utvalg har besttt av Stig Rune Holmen (trenerkoordinator, styremedlem,), Brage Myhren (leder, styremedlem) og Aleksander Fjeldberg. I november kom ogs Sara Baglo Lund (spiller, damer senior) med i sportslig utvalg. De har jobbet med trenerkabalen for alle lagene i klubben, samt hospiteringsavtaler og spillerutvikling.

    Anleggsgruppe

    Anleggsgruppa har besttt av Roar Sivertsen, Frode Arntsen og Otto Stub jr. sesongen 2015. De har i hovedsak jobbet med f realisert en avlastningsbane i tilknytning til eksisterende anlegg. Gruppa har i lpet av hele ret gjennomfrt flere planleggingsmter der ogs styreleder Kjersti Rnningen og Hitra IL har vrt med. Banens strrelse vil bli p 50 x 27 og bygges p grunn av kt aktivitet i klubben, god rekruttering i idrettslagene rundt om p Hitra i aldersbestemte lag fra kntte til lilleputt/lillegutter. 6-12 ringer vil f frsteprioritet p banen. I kampsesong har det vrt utfordrende f logistikken til g opp, derfor er det meget gledelig at vi er i gang med byggeprosessen. Banen er tenkt st ferdig vren 2016, og skal bygges etter samme mal som eksisterende anlegg. Finansiering av banen stort sett er p plass, og nok en gang har nringslivet p Hitra/Frya vist en raushet uten like. I mai ble det arrangert en straffekonkurranse under lokaloppgjret mellom Hitra og Frya. Sponsoransvarlig Frode Arntsen ledet det hele, og totalt 367`kom inn. I tillegg har klubben ftt konomisk sttte fra hovedsponsor Lery, midler fra Marine Harvest Fondet, konomisk sttte fra Hitra Kommune. Hitra IL gr inn med kr. 400 000,- (i denne summen ligger ogs verdien av tomta). Midler er innhentet (straffekonkurranse/sponsorbidrag/Hitra kommune/Hitra IL), og det er HFK som str som eier og driftsansvarlig for banen. Bror Blichfeldt og Roar Sivertsen er prosjektansvarlige ifm utbyggingen. Hitra

  • 6

    anleggsservice har ftt oppdraget med ordne grunnforholdene. Innleid firma vil srge for kunstgress. I tillegg m det pberegnes en del dugnadsarbeid.

    Vintervedlikehold/Sommervedlikehold

    Oddvar Olsen har hatt ansvaret for vinter og sommervedlikeholdet av banen i samarbeid med 11 andre som har utgjort vedlikeholdsgruppa. HFK gjr sitt ytterste for at Hitra idrettspark skal kunne brukes gjennom hele ret, og til tider kan det g med svrt mange dugnadstimer nr det kommer store snfall. Pdd har vi hatt en mild og fin vinter p Hitra, og nr kulda satte inn har det vrt trt. Det vil si at det har vrt gode treningsforhold og grnn bane s langt. Fot at vedlikeholdet skal til en hver tid utfres best mulig, s man behovet for investere i et nytt bryteskjr. Dette ankom HIP i desember, og vil srge for at man fr brytet unna all snen som evt mtte komme p banen p en ordentlig mte.

    Det er ogs gjort en del reparasjoner p annet vedlikeholdsutstyr.

    I forkant av sesongen 2015 s man at behovet for mer oppflging av banevedlikeholdet p sommerstid var ndvendig. Flere i vedlikeholdsgruppa har derfor i lpet av sommerhalvret srget for at banen har blitt horvet 1 gang pr uke og brstet 1 gang pr mned. Dette er med p holde kvaliteten p kunstgresset i HIP vedlike.

    Trenerforum Det har vrt gjennomfrt flere trenerforum i lpet av 2015, bde interne og eksterne. Ogs i sesongen 2015 har HFK hatt et samarbeid med toppklubbene Trondheims rn og RBK. Dette samarbeidet har gitt oss muligheter til faglig pfyll og inspirasjon bde her p Hitra og i Trondheim i ulike sammenhenger. Innholdet i trenerforumene i perioden har vrt variert, men spiller- og trenerutvikling har vrt et sentralt tema bde p de interne og de eksterne forumene. Man har ogs diskutert innholdet i klubbens sportsplan som ferdigstilles og implementeres sesongen 2016. I tillegg har trenerkabal, retningslinjer for

  • 7

    hospitering i Hitra FK, banedisposisjon og informasjon om klubbens arrangement i lpet av ret vrt tatt opp internt.

    Stig Holmen har vrt trenerkoordinator sesongen 2015.

    Thomas Dahle (tidligere A-lagstrener for Trondheims rn) har sesongen 2015 vrt engasjert som konsulent for HFK. I hovedsak har han vrt brukt opp mot damer- og herrer senior og G19, men han har ogs deltatt p trenerforum der alle trenere i klubben har vrt involvert.

    I tillegg til bidra aktivt ute p feltet har ogs Thomas vrt behjelpelig i arbeidsfasen sammen med trenerne og sportslig utvalg nr det gjelder utarbeidelsen av Sportsplan.

    Oppmannsforum/mter

    Det har blitt avholdt 2 oppmannsforum i lpet av perioden, ett ved oppstart av sesong og ett etter endt sesong. Oppmannsforumene har blitt ledet av leder Kjersti Rnningen, og innholdet i forumene har blant annet vrt informere oppmenn om klubbens rutiner, g gjennom funksjonsbeskrivelsene til oppmennene, samt vre en mteplass der man kan dele erfaringer, stille sprsml som evt mtte dukke opp.

    Klubbdommere

    HFK har i lpet av en sesong hye utgifter ifm dommere, og det br gjres en jobb for f rekruttert flere dommere i egen klubb. Pdd har vi n ferdigutdannet rekruttdommer:

    Synnve Mjr Wingan utdannet seg som rekruttdommer i sesongen 2015, og har ftt praktisert sin dommergjerning flere steder i Trndelag i lpet av sesongen.

    Informasjon om/fra HFK ut til publikum

    Klubbhndbok

    Klubbens klubbhndbok gs gjennom med klubbens trenere og oppmenn i forkant av sesong, samt presenteres for spillerne p klubbens Kick Off i forkant av sesong. I tillegg finnes klubbhndboka lett tilgjengelig p klubbens hjemmeside.

    Klubbhndboka arbeides med og utvikles kontinuerlig og rulleres etter hvert rsmte.

  • 8

    Sportsplan

    I samarbeid med klubbens trenere og konsulent Thomas Dahle ble det i 2015-sesongen pbegynt et arbeid med utarbeide en sportsplan. Styret og sportslig utvalg viderefrte dette arbeidet under turen til Jersey, IGA 2015, i juli. Mlet er sportsplanen skal ferdigstilles, implementeres og bli et godt arbeidsverkty for alle involverte i sesongen 2016. En sportsplan srger for like retningslinjer for alle lag, og HFK er opptatte av at vi skal tenke som n klubb og ikke som et lag i klubben.

    Klubbens egen hjemmeside (Hitrafk.no)

    Her finnes informasjon om klubben. Dag Willmann er web-ansvarlig. I sesongen 2016 nsker klubben videreutvikle nettsiden.

    Klubbens egen facebook-side

    Klubbens fb-side har blitt en viktig informasjonskanal, og vi ser med denne siden at vi nr bredt og raskt ut til alle som flger siden. Siden har n over 1020 flgere, og her oppdateres jevnlig nyheter om alt som skjer i HFK, bde p og utenfor banen.

    I tillegg til den offisielle facebook-siden til klubben, har vi ogs en intern Hitra FK-side der vi legger ut felles informasjon som skal ut til alle lag.

    De fleste lagene har ogs opprettet egne lagssider p facebook, og opplever med dette en mye lettere informasjonsflyt, bde til spillere og foreldre. Leder og nestleder i klubben er ogs tilknyttet disse sidene.

    HFK p twitter

    Et nytt sosialt media som HFK har benyttet seg av i 2015 er Twitter. Det hele startet med at herrer senior ordnet en Twitterkonto der de fortlpende la ut info og nyheter rundt laget og kamper. Alle motstandere i lagets gruppe har vrt flgere av denne kontoen, og etter hvert som det har blitt lagt ut mere informasjon om andre aktiviteter som skjer i klubben, har ogs antall flgere kt. Ved rsskiftet hadde HFK 231 flgere p Twitter.

    Cover it live

    I samarbeid med lokalavisa HitraFrya har herrer senior sesongen 2015 hatt live-overfringer p nett fra sine hjemme- og bortekamper. Mange har fulgt laget gjennom sesongen p denne mten, og det har vrt et populrt innslag.

    Min Fotball-App

    En populr app som har gjort det raskt og enkelt flge med p kampresultater enten man er spiller, foreldre, trener, dommer eller supporter.

    Web-kamera i Hitra idrettspark

    Vi har hatt litt problemer med web-kameraet i idrettsparken i sesongen 2015. Utfordringen er internettforholdene, men det jobbes for finne en god lsning slik at web-kameraet blir mer stabilt enn

  • 9

    det har vrt hittil. Ved klikke seg inn p http://www.hitra-froya.no/webkamera kan man flge aktiviteten i idrettsparken direkte. Bildene oppdateres hvert 5 min.

    HFK representert under NRKs sommerpent Sesongen 2015 gikk klubben til innkjp av Kampdags-flagg.

    Disse er godt synlige i forkant seniorkamper.

    Vedlikehold Hitra Idrettspark

    Bror Blichfeldt og Ole Hermanstad har ogs i sesongen 2015 hatt hovedansvaret for vedlikeholdet av Hitra idrettspark. I tillegg har vedlikeholdsgruppa bidratt vesentlig. Hitra idrettspark framstr fortsatt som et av Trndelags flotteste anlegg og har blitt en positiv merkevare for HFK og for resten av Hitra. Anlegget framstr pdd i meget god stand, og det skyldes at alle er med og fler eierskap til banen.

    Et av prioriteringsomrdene i 2015 var sette et strre fokus p vedlikeholdet bde sommer og vinter.

    Som tidligere nevnt har det blitt gjort en betydelig forbedring ndg kontinuerlig vedlikehold av kunstgresset med jevnlig horving og brsting.

    Alle ballfangernett ble skiftet ut (slitasje pga vr og vind).

    Nye lysskilt fra Vindfang ble montert p veggene p klubbhuset.

    I tillegg ble det gjennomfrt en storstilt beisedugnad av hele anlegget vren 2015, der det p det meste var over 80 personer som dukket opp en ettermiddag. Den frivillige dugnadsinnsatsen er av stor betydning for HFK, og klubber opplever en positivitet og ja-vilje til delta som er viktig ta vare p.

    I tillegg til strre dugnader, er det ogs gjennomfrt den rlige vrdugnaden, samt mindre ryddedugnader gjennom sesongen.

    Herrer senior hadde ansvar for storrengjring av hele anlegget i januar 2015.

  • 10

    Klubbhuset

    Klubbhuset brukes mye av klubbens egne spillere og trenere/oppmenn, og er et samlingspunkt og en mteplass for bde sm og store.

    Garderobene brukes i forbindelse med treninger og kamper. I tillegg benytter lagene seg av oppholdsrommet til mter og sosiale sammenkomster for lagene. Klubben har fortsatt med pent klubbhus to dager i uken i klubbhusets mterom/oppholdsrom, der de som har nsket det kunne ha stukket innom for spise, slappe av, gjre lekser etter skoletid/fr trening. Det har vrt pent tirsdager og torsdager fra kl. 15 18, og antall beskende har vrt bra. Det er flere lag/spillere som har benyttet seg av ordningen. Det har alltid vrt 1 voksen til stede (klubbhusvakt). Klubbhusvakten har rullert p lagene (foreldre), og i tillegg til vre vakt har arbeidsinstruksen ogs besttt i utfre renhold p garderober og publikumstoalett.

    Alle mter i klubbens regi gjennomfres i klubbhuset. I tillegg har det blitt lnt ut til sm arrangement som bursdager, dp og konfirmasjoner, samt til tilreisende lag p treningssamlinger.

    Hitra FKs fotballbane i Barmfjorden

    Fotballbanen i Barmfjorden er ikke lengre i drift da fotballklubbens lag benytter seg av Hitra idrettspark. Det drives ikke vedlikehold av banen, og den kan nok beskrives under statusen nedgrodd.

    Det var tidligere snakk om et eventuelt salg av banen til Statens vegvesent i forbindelse med utbedring av Vikansvingen, men dette har forelpig blitt lagt p is fra Statens Vegvesenets side.

    HFK fikk hsten 2015 en henvendelse fra en grunneier i omrdet med foresprsel om utfre graving/ordne med drenering p fotballbanetomta slik at forholdene p sin egen dyrkamark ikke ble delagte. Under fotballbanen i Barmfjorden ligger noen dreneringsrr som ikke har blitt vedlikeholdt. HFKs styrevedtak i desember 2015 gir grunneier lov til grave ei elv p fotballbanetomta slik at drenering og muligheter for tilbakefring av villrrettstammen gis.

    Hitra Fotballklubb nsker forelpig ikke selge banen.

  • 11

    Arrangement Hvert r utarbeider styret i HFK et rshjul som sendes ut til alle trenere og oppmenn i klubben i forkant av sesong. I tillegg forevises det for spillere ved Kick Off, samt ligger lett tilgjengelig p klubbens hjemmeside. rshjulet viser hvilke faste aktiviteter/arrangementer som skjer i lpet av en fotballsesong.

    Dette er noe av hva som skjedde p arrangementssiden sesongen 2015:

    MARS:

    9.mars fikk Hitra besk av IGA komiteen, med styreleder Jrgen Pettersson i spissen. De besker alle deltakerland og i r var det Hitras tur. I tillegg til omvisning p ulike idrettsarenaer i yregionen, fikk HFK sammen med noen andre deltakeridretter muligheten til presenteres sin idrett for de tilreisende. I og med at det hele var lagt til HIP fikk vi ogs mulighetene til vise fram vrt flotte anlegg.

    APRIL:

    Lery cup

    4.-6.april ble Lery cup 2015 arrangert i Hitrahallen. Totalt 42 lag og 300 spillere deltok under rets Lery cup, der de i rsklassene ble stilt med flgende antall lag:

    Kntte,miniputt, lilleputt og smgutter. I den eldste klassen ble det ogs spilt sluttspill med oppsatt pokal, hvor Frya FK 1 vant finalen. Det var kun lag fra Hitra og Frya som deltok under rets Lery Cup. Hitra FK nsker f med flere lag utenfor yregionen i fremtiden. Gjennomfringen av cupen organiseres p dugnad av styret i klubben, spillere i klubben og foreldre. Lery cup 2016 arrangeres 1.- 3.april.

  • 12

    Kick Off i Meierisalen

    16.april arrangerte klubben Kick Off for alle som er involverte i HFK. Nok en gang ble Meierisalen fylt til randen av klubbens spillere, trenere, oppmenn og tillitsvalgte. I tillegg til at alle lag ble presentert, ble det ogs orientert om hvilke satsningsomrder klubben skulle ha for sesongen 2015. Thomas Dahle var hentet inn som gjest og foredragsholder, og redegjorde blant annet hvilken funksjon han skulle ha i klubben som spiller- og lagsutvikler, og trenerutvikler, klubbutvikling. I tillegg fikk spillere informasjon om hva som ligger i samarbeidsavtalene med RBK/SalMar-akademiet og rn for sesongen, og hvilke utviklingsmuligheter det gir. IGA-deltakelsen var ogs et sentralt tema, og avslutningsvis ble det vist fram plansjer og redegjort for planer og framdrift ndg ny bane i tilknytning til eksisterende anlegg.

    JUNI:

    Barnas Fotballdag

    30.mai arrangerte HFK i samarbeid med Trondheims rn p nytt Barnas Fotballdag i idrettsparken. Dette har blitt et rlig populrt tiltak for de yngste fotballinteresserte barna i yregionen, og i overkant 300 barn og store var innom idrettsparken i lpet av denne lrdags formiddagen der det var lagt til rette for lekbetonte fotballvelser. Her fikk alle prve seg p Chelsea-lype, triksing med ball, shootout, radarskyting, kamper i oppblsbarebinger, straffeskyting p rns keeper for nevne noe, og alt til kyndig veiledning av rns A-lags spillere. P slutten av dagen ble det organisert fotballkamper i ballbingene der barna stilte lag mot Trondheims rn-spillerne. Et populrt innslag. Rema 1000 og Lery Midt sponset plser og laks slik at alle fikk seg en god matbit innimellom fotballvelsene.

    JULI:

    Storsj-cup

    Tradisjonen tro reiste ogs i r med en stor tropp til Storsjcupen i uke 27. I r deltok klubben med lag i G13, G14, G16 og J14-klassen. Totalt reiste ca 70 spillere til stersund sammen med sine lagledere, og ogs i r var det mange foreldre som tok turen for heie p klubbens lag. Alle lag var innkvartert p samme skole, i tillegg fikk de som nsket det av foreldrene, muligheter til campe utenfor skolen. Det frte blant annet til at den sosiale gevinsten ble stor, bde for deltakere og supportere.

  • 13

    Resultatmessig litt varierende prestasjoner, men alle lag fikk gode sportslige opplevelser: J14, G14, og G16 gikk videre til B-sluttspill. J14 gikk videre i B-sluttspillet, men mtte gi p et tap i kamp nummer 2. Bde G14 og G16 rk ut etter spennende straffesparkkonkurranser i kamp 1. G13 kvalifiserte seg til A-sluttspill, men mtte tff motstand i National og tapte 1-4.

    Dette har blitt en rlig begivenhet for klubbens yngste lag, og er viktig for klubben og lagene med tanke p nye sportslige utfordringer og lagbygging og klubbygging.

    DANA-cup

    HFKs J17 deltok i sommer p Dana Cup i Danmark. Cupen gikk av stabelen 21.-27.juli, og er en av verdens strste fotballturneringer for ungdom. Over 1000 ungdommer fra over 45 forskjellige deltakerland deltar p denne rlige cupen.

    Jentene fra Hitra er kjent for prestere godt sportslig, og de skuffet heller ikke under denne turneringen: Etter ha spilt seg fram til A-slutt-spill, mtte de gi tapt i 1/8-delsfinalen: UKSoccer Academy ble for sterke og vant til slutt 1-3. I tillegg til gode sportslige opplevelser, var den sosiale gevinsten med turen ogs stor. Jentene reiste til Danmark i minibuss, og overnattet p en skole i cup-omrdet. Etter endt turnering kunne jentene nyte noen fine feriedager i Danmark fr de tok fatt p hjemreisen.

    Island Games / ylekene

    Annen hvert r deltar Hitra p IGA, Island Games Association. rets leker ble gjennomfrt p Jersey. 25 yer fra hele verden deltar, og Hitra og Frya representerer Norge under dette ukeslange arrangementet. Hitra stilte med rekordstor tropp til rets leker, og for frste gang stilte Hitra med bde et damelag og et herrelag i fotball. Alle deltakerne var i r innkvartert p samme hotell, noe som frte til at den sosiale gevinsten ble stor. Hver dag ble avsluttet med en felles middag, der man p tvers av idrettsgrener utvekslet info/erfaringer fra dagen som var gjennomfrt. Fotballfasilitenene p Jersey var gode, fine stadioner med gode gressmatter.

    Innledningsvis i turneringen pnet damelaget meget bra. De slo Grnland hele 6-2 i pningskampen. Grnland har vrt motstander til Hitra i tidligere turneringer og var tydelig imponert over damelagets utvikling. I kamp 2 stod hjemmelaget Jersey for tur. Til en fullsatt stadion med plass til over 1000 (!) tilskuere, ble dette en opplevelse og et minne for livet for Hitradamene. Kampen ble direktesendt p BBC-radio, og trener Srensen ble intervjuet i forkant og etterkant av kampen. Flere lokale aviser hadde ogs oppslag om kampen. Dessverre ble Jersey for sterke og vant 2-1, men aldri fr har Hitras damelag vrt s nr en semifinale i denne turneringen.

    Ogs herrelaget viste at de kunne bite fra seg i turneringen. De mtte tff motstand og mot tffe engelske lag, ble det mange dueller og harde fighter.

    Dette er mye bedre enn en sydentur! Spiller p damelaget uttalte i etterkant av turen

  • 14

    Hitra Fotballklubb valgte sende i vei hele styret til IGA Jersey 2015. En av mlsettingene med turen var jobbe videre med sportsplan, og i lpet av oppholdet ble det gjennomfrt flere arbeidskter som ledet fram til et frsteutkast av en sportsplan. Styret var ogs invitert til et mte med formannen i fotballforbundet p Jersey. Han tok styret med p en omvisning p deres nyeste stadionanlegg, samtidig som han orienterte om hvordan Jersey FA tenker sportslig og administrativt. Interessant se og hre hvordan man organiserer fotballen andre steder i verden. I tillegg var et ml og bli kjent med hva IGA er for noe og se hvorfor det er s viktig for Hitra og delta p dette, s i tillegg til flge vre fotballag, var styret ogs rundt for se p andre idretter og for heie fram andre hittervringer.

    SEPTEMBER:

    Tine Fotballskole 4.-6.september

    P rets fotballskole var det i alt 125 pmeldte barn i alderen 6-12 r. I hovedsak er det barn fra Hitra, men i r kunne vi ogs gledelig registrere at flere barn fra Frya hadde tatt turen til Hitra for delta p fotballskolen. I tillegg hadde vi noen deltakere fra Snillfjord og Trondheim. Arrangementet har blitt en tradisjon, og antall pmeldte er jevnt bra. Seniorspillere fra herre og damesiden, samt juniorspillere deltok som vanlig som instruktrer med kyndig veiledning til de unge spillerne i lpet av helga. Ogs flere av klubbens trenere deltok aktivt som instruktrer ogs i r, og vi ser det er med p heve fotballskolen ytterligere. Alt fra oppvarming, tekniske velser til mye spill og lek stod p agendaen. Som avslutning p dag 1 av fotballskolen ble det markert byggestart av ny bane. Sponsorer var inviterte, og her ble det blant annet overrakt gavesjekker fra Lery og Marine Harvest sine representanter. Avslutningsvis tok leder Kjersti Rnningen det frste spadetaket med gravemaskin p byggeomrdet sammen med Hitra Anleggsservice sin representant Sindre Kvakland.

  • 15

    SPONSORLUNSJ

    I lpet av fotballskolens dag 1 ble det for frste gang invitert til sponsorlunsj i klubbhuset. HFK har etter hvert opparbeidet seg mange sponsorer, og nringslivet i yregionen er flinke til gi tilbake lokalsamfunnet. HFK nsket med denne sponsorlunsjen gi noe tilbake til klubbens sponsorer ved synliggjre overfor alle bidragsytere til klubben alt arbeidet som gjres. Det ble redegjort for utviklingen i HFK siden anlegget stod ferdig i 2011. Det ble ogs fortalt noe om aktivitetsnivet til klubben pdd. I tillegg ble det vist til hvilke investeringer som er gjort og ogs hvilke tanker klubben har for framtida. Over 15 bedrifter var representert, og det ble en god dialog mellom leder Kjersti Rnningen, nestleder Jrgen Fjeldvr og sponsorene. Om dette ikke blir et rlig tiltak, s br dette bli noe som gjennomfres jevnlig med klubbens sponsorer.

    SALMARS TALENTPRIS

    Ogs i r ble det delt ut Salmars talentpris under frste dag av fotballskolen. Salmars talentpris deles ut til talenter innenfor fotballen i yregionen, der juryen bestr av ledere fra Hitra FK og Frya FK, samt sportslige ledere og trenerkoordinatorene fra de respektive klubbene.

    Flgende personer og lag fra Hitra FK fikk utdelt Salmars talentpris for 2015:

    Sara Eide, Rikard Melhus, damer senior og Anleggsgruppa (spesialpris).

    HFK Xtra

    HFK Xtra Fotball etter skoletid, er et tilbud som Hitra Fotballklubb startet opp med 10.september i 2014. Det er et gratis tilbud til alle barn fra 3.-7.klasse p hele Hitra. Intensjonen til HFK med HFK Xtra er gi barn/unge et lavterskeltilbud, som etter skoletid inneholder fysisk aktivitet rettet mot fotball. I tillegg nsker klubben med tiltaket gi barn og unge et positivt mte med klubben. HFK Xtra har i 2015 blitt ledet av instruktr Ole H. Eide. Han har hatt god hjelp av J16-spiller Mari Letnes fra hsten 2015. At de har vrt 2 stykker til lede det hele, har gjort det mulig nivdele i langt strre grad, samt gi deltakerne tettere oppflging. Det har vrt ca 15 faste barn i alderen 6 11 r som har deltatt. Barna har kommet fra hele Hitra, noe som har gjort det ekstra artig. Disse spillerne som til daglig spiller fotball i sine idrettslag i de ulike grendene, vil mtes som HFKspillere nr de blir 13 r.

    I tillegg til den fysiske aktiviteten har det ogs blitt satt fokus p fair play og kosthold. I forkant av aktiviteten har barna samlet seg i klubbhuset og ftt et mltid servert.

  • 16

    Gode stttespillere konomisk (her nevnes spesielt Lery Midt, Hitra idrettsrd og Fysak Hitra) gjr at tiltaket har vrt gratis, og det er ogs HFKs intensjon om at det skal viderefres.

    I vinterferien arrangerte klubben HFK Xtra for de som var hjemme p Hitra i ferien og som nsket et aktivt ferietilbud. Det foregikk over to dager og ble gjennomfrt inne i Hitrahallen. Om lag 10-15 barn benyttet seg av dette tilbudet, og det ble ledet av intruktr Ole H. Eide. Tiltaket var gratis for deltakerne og i tillegg til aktiviteten fikk de ogs servert et fruktmltid.

    OKTOBER:

    Sponsorcup

    23.oktober ble det arrangert sponsorcup i Hitra idrettspark. 10 av vre gode sponsorer mttes til vennskapelig dyst, hvor alle lagene spilte mot hverandre fr de to beste mttes til finalekamp. I r valgte vi legge cupen til fredagskveld og det ble en suksess. Med god promotering av sponsorlagene i forkant p klubbens fb-side og champions league-stemning i parken, var det duket for en flott cupkveld.

    Vinneren av Sponsorcupen 2015 ble El Konsult etter ha sltt Ulvan United 3-1

    Cupen arrangeres som en takk til klubbens sponsorer, og er en mteplass for Hitra FK og klubbens samarbeidspartnere. Ansvarlig for cupen er en arbeidsgruppe satt sammen av styret.

    NOVEMBER:

    Hitra Future

    I lpet av 2015 har Hitra FK lagt til rette for et ekstra tilbud for alle i Hitra FK som har lyst til bli bedre fotballspillere. Det har vrt tilbud om ekstratreninger hver onsdag i november og desember med individuell oppflging av hver enkelt fra futureinstruktrer i Hitra FK. Spillerne har ftt kartlagt sine ferdigheter og mlt framgang etter ha ftt individuell oppflging. Basisferdigheter med ball og egne keepervelser har vrt hovedtema. Rundt 40 spillere har vrt til stede under disse treningene.

  • 17

    Hitra FK`s rsfest

    Fredag 6.november hadde klubben sin tradisjonsrike rsavslutning for sesongen 2015 i Fillan Grendahus. Dette har blitt en fin mte og avslutte sesongen i felleskap p for alle klubbens involverte. I tillegg til middag og dessert, ble det sportslig tilbakeblikk bde fra trenere og samtlige lag. Nrmere 130 deltakere deltok, og alle lag var godt representerte. Vi ser n at vi holder p vokse oss ut av Grendahuset som plass for gjennomfre felles arrangement der alle klubbens involverte er til stede. For 2016 br det vurderes andre alternativer.

    Det ble i lpet av kvelden delt ut ulike priser:

    Maja Kucharska og Fredrik Reksen ble kret til rets unge spillere. Synnve Wingan ble kret til rets spiller p damelaget og Robert Klciar og Sindre Kvakland ble kret til rets spillere p herrelaget.

    Etter det formelle programmet ble avsluttet, fortsatte kvelden med dans til levende musikk for de eldste p Rorbua. Her var ogs sponsorer inviterte. For de yngste var det disco i klubbhuset.

    Dahle-Cup

    J16 valgte i r ogs delta p Dahle-Cup i Kristiansund. Cupen gikk av stabelen i begynnelse av november, og jentene fra Hitra markerte seg godt sportslig. HFK stilte med 2 J16-lag, og begge lagene spilte seg til A-sluttspillet. Hitra 1 gikk p et surt tap i semifinalen etter ha tapt p sudden death mot Clausenenen/Kr.sund. I kampen om bronsemedaljen mttes Hitra 1 og Hitra 2, og jentene kunne derfor reise hjem med en 3. og 4. plass i cupen, noe som er en meget god prestasjon.

    Samarbeidsklubb Trondheims rn

    For 3.sesong p rad ble samarbeidsavtalen med Trondheims rn fra viderefrt.

    For HFK gir dette oss enda flere muligheter for kt fokus p jentesiden og p vre jentespillere.

    Avtalen for sesongen 2015 innebar blant annet et eget jente-kick off for vre jente/damespillere der de ble invitert inn til Trondheim for f omvisning/delta i kampforberedelser til rns A-lag, samt overvre en hjemmekamp. I tillegg samarbeidet HFK med rn om Barnas Fotballdag (Se eget avsnitt).

    I juli gjennomfrte A-laget treningssamling i Hitra idrettspark. Det har blitt en tradisjon at de n legger sin treningssamling i forkant av sesong til idrettsparken og dens gode fasiliteter. For HFK gir en slik treningssamling for et av topplagene i Norge, muligheter for hente motivasjon for spillere, samt at man som trener kan f inspirasjon og utvide sin velsesbank.

  • 18

    Flere av HFKs jentespillere fikk muligheter til hospitere p treningene under oppholdet.

    Samarbeidsklubb RBK/ SalMar-akademiet Treningssamling i februar, U19/U20

    Samarbeidsavtalen mellom HFK, FFK og RBK/SalMar-akademiet ble ogs viderefrt i 2015. Mlet med SalMar-akademiet er som kjent et nske om satse mer p individuell spillerutvikling, og f flere trnderske talenter inn p A-laget til RBK. Gjennom Salmar-akademiet nsker RBK stimulere, inspirere og pvirke Hitra FK og Frya FK til utvikle bedre spillere. For Hitra FKs del, s innebar avtalen konkret for 2015-sesongen at RBKs U14 U20-lag gjennomfrte treningsamlinger i HIP og i Frya idrettspark der flere av HFKs spillere fikk hospitere p treningene. Klubbens trenere fikk muligheter for faglig pfyll ved bivne det hele fra sidelinjen og samtidig vre i dialog med de som gjennomfrte treningene fra RBKs trenerteam. Som seg hr og br fikk spillere/trenerteam og lagledere innta en bedre lunsj i klubbhuset mellom treningene. P lik linje med sesongen 2014, fikk HFK og FFK delta med sine trenere p et trenerforum over 2 dager p Lerkendal hsten 2015. Her var det lagt opp til at man kunne flge treningskter ledet av Hugo Pereira, Andrea Loberto, Torbjrn Lie og Roger Naustan, med pflgende diskusjon/gjennomgang av kta i forkant og etterkant. I overkant av 10 trenere og tillitsvalgte tok turen til Trondheim for f faglig pfyll. For Hitra Fotballklubbs del har dette samarbeidet s langt gitt klubben en unik mulighet nr det gjelder spillerutvikling p guttesiden, og det favner bredt da det er fra 13 19 r. Slik avtalen er utformet n, er dette med p gi pfyll bde til vre spillere og trenere, noe som klubben verdsetter hyt.

    Som et ledd i samarbeidsavtalen med RBK/SalMar-akademiet fikk Mantas Petruska og Rikard Melhus hospitere fast hos RBK U16 hsten 2015. Med denne avtalen fikk spillerne en meget god treningsarena mens de studerer i Trondheim, samt at HFK fikk gleden av at de spilte for klubben ut sesongen.

  • 19

    Treningssamlinger i Hitra idrettspark Orkla FK:

    Hitra FK har et flott tilbud - et tilbud som etter hvert er blitt vel etterspurt ogs av klubber i Trondheim. Hitra FK kan tilby flotte treningsfasiliteter, gode forlegningslokaler som tilrettelegger for godt sosialt samvr, samt fritidssysler velegnet for skape godt samhold og god klubbnd.

    Sjelden har pgangen vrt s stor i forkant av en sesong som i 2015 med tanke p beskende lag i HIP. Flere og flere lag utenfor yregionen har ftt ynene opp for vrt flotte anlegg og hvilke gode treningsfasiliteter vi kan tilby. I sesongen 2015 har blant annet Kil/Hemne G19, Nardo J16/J19, RBK U14 U20, Orkla damer/G16 vrt p besk. I tillegg fikk klubben i juli besk av et tysk kretslag/regionlag (12 ringer) fra Berlin-omrdet. Disse gjestene valgte bli en hel uke, der treninger og treningskamper i idrettsparken stod sentralt. Dette bd p god kamptrening ogs for vre spillere.

    Sportslig utvikling

    Utdanning I lpet av 2015 ble det gjennomfrt ett trener 3/Uefa C-lisenskurs for fotballtrenere i yregionen i HIP i regi Trndelag Fotballkrets. Jan Morten Bjerkan ledet 2-dagers kurset og 8 trenere fra HFK var med. I tillegg til dette har flere av klubbens trenere ftt trenerutdanning/veiledning gjennom klubbens BDO-deltakelse. Trndelag Fotballkrets med Christer Basma i spissen startet opp med et nytt tilbud innenfor spillerutvikling og trenerutvikling sesongen 2015. De tidligere sonesamlingene fikk n navnet BDO-Fotballskole, og det var klubbtrenerne som fikk ansvaret for lede treningene med sonespillerne. (Et krav dersom lag nsker sende inn spillere). Kretsen stilte med veiledere p samlingene og ferdiglagde kter som trenerne skulle bruke. Kyrre Schultz har i 2015 deltatt som trener p BDO U14, mens Kjell Arne Stherb og Ola Vigdal deltok som trenere p BDO U13.

    Keeperekstra

    Ogs for 2015 sesongen har HFK hatt fokus p klubbens keepere, og seniorkeeper Roland Repisky og Ola Vigdal har vrt ansvarlig for dette tiltaket. Hver onsdag i sesong har klubbens aldersbestemte keepere ftt god oppflging og veiledning fra disse to. Dette tiltaket har vrt med p gi de et bedre sportslig tilbud i tillegg til det de fr gjennom de ordinre lagstreningene.

  • 20

    Hitra FK spillere p tiltak 2015 sesongen

    Mange av Hitra FKs spillere fortsetter gjre seg positivt bemerket, og sesongen 2015 har flgende spillere vrt p tiltak gjennom Trndelag fotballkrets:

    Gutter

    2002 rgangen

    Flgende spillere deltok p BDO fotballskole U13: Stle Arntsberg, Noah Vigdal, Daniel yen, Sander Stadsvik, Casper Sand, Anders Stherb og Ola Arntsen.

    Til kampdag 1 ble Stle, Noah, Sander, Daniel, Anders og Ola plukket ut, og de spilte sammen med spillere fra Orkdal, Orkanger, Skaun, Rindal, Meldal og Kil/Hemne.

    Stle (Sr 1), Sander (Sr 3, Ola (Sr 1) og Anders (Sr 2) gikk videre til kampdag 2 p Steinkjer. Etter kampdag 2 ble det plukket ut en tropp p 22 spillere som dannet Team Trndelag, og som ble kalt inn til egne samlinger og treningsleir i Malm. yvind Husby var hovedtrener for dette tiltaket, og HFK fikk 2 spillere videre med i denne troppen: Stle Arntsberg og Ola Arntsen.

    2001 rgangen

    For denne rgangen har Rune Glrstad, Benjamin Strand og Stian Andre Lervg deltatt p den frste BDO-samlingen. Keeper Rune gikk videre til kampdag 1, og Stian Andre ble plukket ut til bde kampdag 1 og 2, og gjorde sine saker s bra at han ble med i troppen til Team Trndelag U14.

    Jenter

    1999 rgangen

    Thea Arntsen har deltatt p Team Trndelag-samlinger ogs i 2015 sesongen. Sommeren 2015 deltok hun blant annet p ei samling i Tyskland sammen med TT.

    I tillegg har hun jevnlig hospitert hos Trondheims rn, samt deltatt p treningssamling og kamper med laget i Sverige. Hun har ogs vrt hospitant p flere treninger og cuper hos Nardo FK sammen med lagvenninnen og HFK-spiller Sara Eide.

  • 21

    Sportslige resultater

    Flere av klubbens lag startet sesongen med Telenor Cup/NM. En av kampene vi kanskje husker aller best var da RBK stod som motstander i cupens 1.runde for G19. Rammen rundt kampen var lagt, med full tribune og et tent HFK-lag. Frste omgang hang hjemmelaget godt med, men i 2.omgang viste RBK hvorfor de er et av Norges beste U19-lag, og vant fortjent 0-8. I riktig Eggen-nd inviterte HFK alle spillere inn til fellesbespisning etter endt kamp..

    G19 endte ogs p 1.plass i sin avdeling i 1.divisjon, og skulle dermed spille om kretsmesterskapet 24.oktober i Abrahallen. Motstander var Sverresborg, og selv om det ble et 6-2 tap for guttene fra Hitra, var laget spillemessig p hyde med Sverresborg gjennom hele kampen. Sverresborg var imidlertid tffere i boksen i begge ender, noe som ga utfallet av kampen.

    OBOS-cup

    Damelaget spilte i frste runde mot Tangmoen p bortebane, tapte 1-0 etter scoring i siste spilleminutt, og var dermed ute av cupen.

    Etter ha sltt Bysen i frste runde av OBOS-cupen for herrelaget sin del, var Malvik motstander p hjemmebane. Det ble et tft oppgjr som til slutt endte i 2-3 i Malviks favr.

    Samarbeid med Sandstad IL, 6.div Sandstad/Hitra 2

    HFK inngikk i sesongen 2015 et samarbeid med seniorlaget til Sandstad. I samarbeid med Sandstad IL skte HFK kretsen om stille med et sammensatt lag kalt Sandstad/Hitra 2. Minst 3 HFK spillere har vrt med p kampene til Sandstad, noe som har frt til at HFK-spillerne har ftt god kamptrening og Sandstad har ftt tilgang p nok spillere.Et positivt samarbeid som nskes viderefrt ogs for sesongen 2016.

    LOKALOPPGJR

    Ogs i r var det duket for lokaloppgjr mellom HFK og FFK senior herrer, 4.div. Som i fjor srget HFK for en ordentlig ramme rundt det frste oppgjret som gikk av stabelen 15.mai i HIP. Uten fast bopel, bandet bak HFK-lta Sammen for HFK srget for live-musikk bde i forkant av kampen og i pausen. Over 300 tilskuere hadde tatt turen til HIP denne fredagskvelden og srget for god stemning. Dessverre gikk det ikke hjemmelagets vei i dette oppgjret, og HFK mtte se seg sltt av et heltent FFK 1-3. I september mttes lagene til ny dyst i Frya idrettspark, og her endte kampen 1-1.

  • 22

    HFK sine plasseringer i sesongen 2015 (kun seriespill)

    Som nevnt innledningsvis nevnes sesongen 2015 som en av tidenes sesong i HFK-sammenheng.

    Sportslig fortsetter klubben gjre seg positivt bemerket. Klubben har hatt flere lag som har spilt i 1. divisjon og med gode plasseringer p tabellen. Det er framgang spore hos samtlige lag uansett divisjon.

    Vrsesongen: 76 kamper 52 seiere, 8 uavgjort og 16 tap 308 170 i mlforskjell (138 plussml) Hstsesongen: 73 kamper 37 seiere, 14 uavgjort og 22 tap 283 165 i mlforskjell (118 plussml) Sesongen 2015 totalt: 149 kamper 89 seiere, 22 uavgjort og 38 tap 591 335 i mlforskjell (256 plussml)

    Lag Vr Hst G13 (seier, uavgjort, tap) (mlforskjell)

    2.div / 3.plass 7-0-2 44-27

    2.div / 3.plass 5-2-1 50-22

    G13-2 7er / 4.plass 5-1-2 49-47

    7er / 3.plass 6-0-2 55-25

    G14 3.div / 2.plass 5-2-1 45-24

    3.div / 2.plass ( poeng med vinner) 6-0-1 38-20

    G16 2.div / 1.plass 7-0-1 52-10

    1.div / 5.plass 4-2-3 23-28

    G19 1.div / 3.plass 6-1-2 23-13

    1.div / 1.plass 5-3-0 35-5

    J14 2.div / 2.plass 7-1-1 35-9

    1.div / 6.plass 3-1-4 18-25

    J16 1.div / 2.plass 7-0-2 25-8

    1.div / 6.plass 3-3-2 27-12

    Kvinner senior 4.div / 5.plass 5-1-9 29-34

    Herrer senior 4.div / 5.plass 8-5-5 44-29

  • 23

    rsberetninger lag

    Lag: G 13

    Spillere

    Ant Spillere vrsesong: 17 spillere og 3 hospitanter fra 2003

    Ant spillere hstsesong:19 spillere og 3 hospitanter fra 2003

    Evt rsaker til avganger:

    Trenere/Lagledelse

    Trenere: Kjell Arne Stherb, Ola Vigdal, Frode Arntsen

    Lagleder: Espen Arntsberg

    konomi: Espen Arntsberg

    Sosialansvarlig: Mona Slttavik

    Treninger

    Antall treninger vinter/vr:

    Har trent tirsdager og torsdager fra November 2014 til Desember 2015, med en pause etter Storsjcupen. Enkelte samlinger i helgene utenfor sesongen i Hndball/fotball.

    Seriedeltagelse

    Antall lag : Hitra FK 1 2.divisjon 9er 2.plass vr og 3.plass hst

    Hitra FK 2 7er 2.plass vr og 3.plass hst.

    Cuper

    Hvilke cuper:

    Nabeita cup og Lery Midnor cup innendrs.

    Marine Harvest og Storsjcupen utendrs

    Sosialt

    Evt sosiale tilsteldninger:

    1) Internkamp foreldre mot spillere 2) 3 treninger med bading p Strand i Vinter.

  • 24

    Lag: Gutter 14

    Spillere

    Ant Spillere vrsesong: 15 stk

    Ant spillere hstsesong: 15 stk

    Evt rsaker til avganger:

    Trenere/Lagledelse

    Trenere: Karl Selvg / Jimmy Glrstad

    Lagleder: (oppmann) Odd Emil Ulvan.

    konomi: Dugnad: Rydding av uteomrde hos Hitra mat(kuya), Lery (Sandstad og Fjeldvr) Sponsing fra Rrlegerteam.

    Sosialansvarlig: Odd Emil Ulvan og Nina larsen

    Treninger

    Antall treninger vinter/vr: 37

    Antall treninger sommer/hst: 24

    Seriedeltagelse

    Antall lag: Vr 9 lag / Hst 8 lag

    Divisjon: 3 div avd 03 (Vr)

    Divisjon: 3 div avd 03 (hst)

    Plassering: Vr 2 plass/ 17 poeng. / Hst 2 plass / 18 poeng.

    Cuper

    Hvilke cuper: Storsjcup

    Sosialt

    Evt sosiale tilstelninger: Dugnader og cup

    Foreldremter

  • 25

    Lag: G16

    Spillere

    Ant Spillere vrsesong: 15

    Ant spillere hstsesong: 14

    Evt rsaker til avganger: Lite spilletid (rsak til lite spilletid: Lite p trening)

    Trenere/Lagledelse

    Trenere: Halvar Stadsvik, Joralf Melhus, Rune Andersen

    Lagleder:

    konomi: God (Har penger igjen p konto etter endt sesong)

    Sosialansvarlig: Mette Stadsvik og Nina Kirkaune

    Treninger

    Antall treninger vinter/vr: 3

    Antall treninger sommer/hst: 3

    Seriedeltagelse

    Antall lag : 1

    Divisjon: 2.div, vr, 1.div., hst

    Plassering: Nr. 1 (vr), nr 4 (hst)

    Cuper

    Hvilke cuper: Storsjcupen

    Sosialt

    Evt sosiale tilsteldninger: -

    Foreldremter

    Antall: 2

    Tema: Div. G16

    Kommentarer til slutt: Godt fornyd, litt for tynn stall til spill i 1.div. Veldig fin spillergruppe som m tas vare p.

  • 26

    Lag: G19

    Spillere

    Ant Spillere vrsesong: 16

    Ant spillere hstsesong: 15

    Evt rsaker til avganger: Militret, flyttet

    Trenere/Lagledelse

    Trenere: Otto Stub, Terje Jrgensen, Anita Sandvik, Roar Sivertsen

    Lagleder: Otto Stub

    konomi: Lena Antonsen og Anita Sandvik

    Sosialansvarlig: Lena Antonsen og Anita Sandvik

    Treninger

    Antall treninger vinter/vr: 3 pr uke

    Antall treninger sommer/hst: 3 pr uke

    Seriedeltagelse

    Antall lag : 1

    Divisjon: 1.divisjon

    Plassering: 1.plass i hst, 3.plass i vrsesongen

    Cuper

    Hvilke cuper: IGA Jersey (Ikke alle spillere deltok)

    Sosialt

    Evt sosiale tilsteldninger:

    Foreldremter

    Antall: 0

    Tema:

    Kommentarer til slutt:

  • 27

    Lag: Senior herrer Spillere

    Ant Spillere vrsesong: 29 spillere brukt i troppen vrsesongen

    Ant spillere hstsesong: 27 spillere brukt i troppen hstsesongen

    Evt rsaker til avganger: Skader, familieforkning, studier

    Trenere/Lagledelse

    Trenere: Ola Vigdal, Simen Eide med ansvar for treninger i Trondheim med Bjrgan.

    Lagleder: Lena Dromnes

    konomi: Lena Dromnes

    Sosialansvarlig: Lena og Ola

    Treninger

    Antall treninger vinter/vr: Startet i november og trente 2-3 ganger i uka pluss ei samling i mneden. Trente sammen med juniorlaget.

    Treningskamper mot Bjrgan og rland x 2. Vinterserien ble avlyst.

    Antall treninger sommer/hst: 2 treninger i uka pluss kamper.

    Seriedeltagelse

    Antall lag : 1

    Divisjon: 4.divisjon avdeling 2

    Plassering: 5.plass 8 seire 5 uavgjort 5 tap 44-29 i mlscore 29 poeng.

    Sindre Kvakland ble toppscorer i avdelingen med sine 16 ml.

    Cuper

    Hvilke cuper: OBoS cup (Trndersk mesterskap): Slo Bysen 5-4 i 1.runde p Straffespark

    Tapte 1-2 mot Malvik i 2.runde.

    Sosialt

    Evt sosiale tilsteldninger:

    Pizza etter langturene til Rros og Tydal.

    Deltagelse p Island Games, med dugnader og treninger i forkant og en uforglemmelig deltagelse p Jersey.

    Samling hos Ola etter rsfesten.

    Foreldremter

    Antall: 0

    Kommentarer til slutt: Godt samarbeid med juniorlaget bde p treninger og kamper.

    Island Games var en motivasjon og herrelaget br delta p Gotland i 2017.

  • 28

    Lag: J14

    Spillere

    Ant Spillere vrsesong: 16

    Ant spillere hstsesong:18

    Evt rsaker til avganger:

    Trenere/Lagledelse

    Trenere: Roger Einvik, Trond Refsnes og Stig-N. Selvg

    Lagleder: Lena Antonsen og Britt Eva Berget

    konomi: Lena

    Sosialansvarlig:

    Treninger

    Antall treninger vinter/vr: 34

    Antall treninger sommer/hst: 26

    Seriedeltagelse

    Antall lag : 1

    Divisjon: Vr i 2.divisjon og hst i 1.divisjon

    Plassering: Nr 2 i 2. og nr 5 i 1.div

    Cuper

    Hvilke cuper: Storsj

    Sosialt

    Evt sosiale tilsteldninger: Rydde dugnad med grilling p Omsyholman hos Lery

    Foreldremter

    Antall: 1

    Tema: Sesongen 2015. Hvem hva og hvorfor.

    Kommentarer til slutt: Laget hadde kun en trener i vrsesongen. Det har vi lrt av. Vi skal vre to, kanskje tre i 2016 sesongen. Ellers har sesongen vrt veldig bra. Bde sportslig og ellers. HFK fungerer veldig bra og det gjr det enklere stille opp som trenere/oppmenn.

  • 29

    Lag: J16

    Spillere

    Ant Spillere vrsesong: 14

    Ant spillere hstsesong: 15

    Evt rsaker til avganger:

    Trenere/Lagledelse

    Trenere: Ole Eide

    Lagleder: Ole Eide

    konomi: Ina Akset

    Sosialansvarlig: Frode Arntsen

    Treninger

    Antall treninger vinter/vr: 50

    Antall treninger sommer/hst: 55

    Seriedeltagelse

    Antall lag : 1

    Divisjon: 1

    Plassering: 2 vr og 6 hst

    Cuper

    Hvilke cuper: Dana og Dahle

    Sosialt

    Evt sosiale tilsteldninger:

    Foreldremter

    Antall:1

    Tema: Cup, kommende sesong

    Kommentarer til slutt:

  • 30

    Lag: Damer 4 divisjon

    Spillere

    Ant Spillere vrsesong: 18

    Ant spillere hstsesong:15

    Evt rsaker til avganger: Militrtjeneste (Tuva) Flytting fra Hitra (Ida O Solberg) Skolegang USA (Nina)

    Trenere/Lagledelse

    Trenere: Kyrre Schultz og Roger Srensen

    Lagleder: Johanna Athammer

    konomi: OK

    Sosialansvarlig: Johanna Athammer

    Treninger

    Antall treninger vinter/vr: 62 (periode uke 46 2014 tom uke 27 2015)

    Antall treninger sommer/hst: 28 (periode uke 30 tom uke 42)

    Seriedeltagelse

    Antall lag: 1

    Divisjon: 4 divisjon

    Plassering: 5

    Cuper

    Hvilke cuper: Trndercupen

    Sosialt

    Evt sosiale tilstelninger: Felles bespisninger (Lunsj) Ifbm treningssamlinger helg. Jenten/damene hadde fellessamlinger i egen regi.

    Kommentarer til slutt:

    Laget gjennomfrte en meget god vr sesong. Falt av p hsten. Spillemessig fremgang gjennom hele sesongen. Selv om laget tapte 5 kamper p rad hst sesongen var banespillet ok. Utfordringer p keeperplass. Mange skader og treningsoppmte p hsten var i perioder drlig.

  • 31

    Valgkomiteen 2015 har besttt av:

    Lena Antonsen (leder)

    Annette Hels (nestleder)

  • Sammen for HFKTekst og melodi Sten Egil Rvik

    Vers: Det regne lett i lufta over Hitra i kveld.Klokka den e slagen og drakta e p stell.Folket samles, heftig skue, all e kledd i grnt.Stadion koke, no bli det mlfst, vi kjenne livet e skjnt.

    Ref: Vi ska sloss, vi ska sldokk bli skrmt nr vi gr p.Vi er r, vi str p, ja, sammen for HFK.

    Vers: Sola splle vakkert over snaufjell og fjord.Folket kjm t lkka samme kor dm bor.Safta blandes p litt sterkar, for det e i kveld det gjeld.No bli det oppgjr, p liv og re, vi kler oss all i grnt i kveld.

    Ref

    Vers: Det gr itj alltid vein for vr grnne arm,for alt som ska opp det m komma ned.Men sammen vise vi hertug og trell,vi str all i lag nr det virkelig gjeld.

    Ref x 2: Vi ska sloss, vi ska sldokk bli skrmt nr vi gr p.Vi er r, vi str p, ja, sammen for Hitra Fotballklubb

  • rsrapport 2015 Hitra Fotballklubb