Top Banner
ÉSZAK-BÁCS-KISKUN MEGYE 2012. január 18., XXIII/3. www.ebmsz.hu Újságunk újrahasznosított papírból készül. HITEL • Vásárlásra, • Szabadfelhasználásra • Építkezésre • Hitelkiváltásra • Felújításra, bõvítésre Személyi kölcsön ügyintézés 24,7% THM-től 5 nap alatt munkabér vagy nyugdíj fedezettel! GYORS - MEGBÍZHATÓ - TELJES KÖRÛ HITELÜGYINTÉZÉS! Kecskemét, Vörösmarty u. 5. Ny.: H.-P .: 8-17-ig Tel.: 76/329-144, 06-20/379-66-91, 06-20/775-7283 KAMAT: 9,74% THM: 11,04% Otthon Centrum irodában A magyar felsőoktatás- ban elsőként indul gya- korlatorientált (duális tí- pusú) képzés a Kecske- méti Főiskola GAMF Ka- rán a járműmérnöki alap- szakon. A képzés a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.-vel és a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.-vel szo- ros együttműködésben in- dul el 2012. szeptemberé- ben. A képzést az eddiginél lé- nyegesen hosszabb vállala- ti gyakorlat, valamint a cé- gek és a hallgatók közöt- ti sokkal szorosabb kapcso- lat jellemzi. A gyakorlatori- entált (duális típusú) kép- zés bevezetése úttörő jelen- tőségű – vélik a szakembe- rek –, amely egyfajta megol- dást kínál a felsőoktatás és a munkaerőpiac igényeinek összehangolására. Az új tí- pusú képzés indítását sajtó- tájékoztatón jelentette be a főiskola és a két közremű- ködő cég. A felmérések, kutatások azt mutatják, hogy a magyar gazdaság, ipar szakember- hiánnyal küzd. Sem a kép- zett szakemberek száma, sem képzettségük szint- je és struktúrája nem felel meg az elvárásoknak. A fel- sőoktatás jelenleg nem tud- ja megfelelően kielégíteni a munkaerőpiac igényeit, ke- vés az ipari tapasztalattal rendelkező oktató, nem kí- nál elegendő lehetőséget a gyakorlati képzésre, és nem alakítja ki a vállalati munka- végzéshez szükséges attitű- döket. Ez komoly akadályt jelent az ipar fejlődése előtt, ezért merült fel egy olyan képzéstípus bevezetése, amely megoldást kínálhat a feszültségeket enyhítésére. Európa számos országában létezik hasonló típusú kép- zés, a legfontosabb közös jellemző, hogy a felsőokta- tási intézmények az iparvál- lalatokkal szorosan együtt- működve képezik a jövő mérnökeit úgy, hogy a kép- zés egy meghatározó része az ipari partnernél törté- nik. Ezt a típusú képzést a konkrét munkaerő-piaci el- várások hívták életre. Folytatás a 2. oldalon Duális képzés a GAMF-on
12

2012. január 18.

Mar 09, 2016

Download

Documents

Észak-Bács-Kiskun Megyei Szuperinfó 2012/3. hét
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: 2012. január 18.

ÉSZ AK-BÁCS -KISKUN MEGYE 2012. január 18. , XXIII/3.

w w w . e b m s z . h u

Újságunk újrahasznosított papírból készül.

HITEL• Vásárlásra, • Szabadfelhasználásra• Építkezésre • Hitelkiváltásra• Felújításra, bõvítésre

Személyi kölcsön ügyintézés 24,7% THM-től 5 nap alattmunkabér vagy nyugdíj fedezettel!

GYORS - MEGBÍZHATÓ - TELJES KÖRÛ HITELÜGYINTÉZÉS! Kecskemét, Vörösmarty u. 5. Ny.: H.-P.: 8-17-ig

Tel.: 76/329-144, 06-20/379-66-91, 06-20/775-7283

KAMAT: 9,74% THM: 11,04%

Otthon Centrum irodában

A magyar felsőoktatás-ban elsőként indul gya-korlatorientált (duális tí-pusú) képzés a Kecske-méti Főiskola GAMF Ka-rán a járműmérnöki alap-szakon.

A képzés a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.-vel és a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.-vel szo-ros együttműködésben in-dul el 2012. szeptemberé-ben.

A képzést az eddiginél lé-nyegesen hosszabb vállala-ti gyakorlat, valamint a cé-gek és a hallgatók közöt-ti sokkal szorosabb kapcso-lat jellemzi. A gyakorlatori-entált (duális típusú) kép-zés bevezetése úttörő jelen-tőségű – vélik a szakembe-rek –, amely egyfajta megol-dást kínál a felsőoktatás és a munkaerőpiac igényeinek összehangolására. Az új tí-pusú képzés indítását sajtó-tájékoztatón jelentette be a főiskola és a két közremű-ködő cég.

A felmérések, kutatások azt mutatják, hogy a magyar gazdaság, ipar szakember-hiánnyal küzd. Sem a kép-zett szakemberek száma, sem képzettségük szint-je és struktúrája nem felel meg az elvárásoknak. A fel-sőoktatás jelenleg nem tud-ja megfelelően kielégíteni a munkaerőpiac igényeit, ke-vés az ipari tapasztalattal rendelkező oktató, nem kí-nál elegendő lehetőséget a gyakorlati képzésre, és nem alakítja ki a vállalati munka-végzéshez szükséges attitű-döket. Ez komoly akadályt jelent az ipar fejlődése előtt, ezért merült fel egy olyan képzéstípus bevezetése, amely megoldást kínálhat a feszültségeket enyhítésére.

Európa számos országában létezik hasonló típusú kép-zés, a legfontosabb közös jellemző, hogy a felsőokta-tási intézmények az iparvál-lalatokkal szorosan együtt-működve képezik a jövő mérnökeit úgy, hogy a kép-zés egy meghatározó része az ipari partnernél törté-nik. Ezt a típusú képzést a konkrét munkaerő-piaci el-várások hívták életre.

Folytatás a 2. oldalon

Duális képzés a GAMF-on

Page 2: 2012. január 18.

2 2012. január 18.

Magyarországon a járműiparhoz kapcsolódva 2011-ben kezdődtek meg a képzéstípus bevezetésével kapcsolatos előkészítő munkák, amelynek eredményeként 2012. szep-temberében – a felsőoktatásban az országban elsőként – a Kecskeméti Főiskola GAMF Karán a járműmérnöki alap-szakon beindul a gyakorlatorientált/duális típusú képzés. Dr. Zombor Gábor, Kecskemét polgár-mestere hangsúlyozta, az önkormány-zat igyekszik katalizátor szerepet vál-lalni abban, hogy a városban rendel-kezésre álljon a jól képzett munkaerő. Ennek jegyében a város támogatja a főiskola törekvéseit és üdvözli a jármű-mérnöki alapszak, illetve a duális típu-sú képzés beindítását. A polgármester bízik abban, hogy ezzel a főiskola erő-síteni tudja pozícióit a változó felsőok-tatásban és – ahogyan dr. Zombor Gá-bor fogalmazott – legújabb aranykorát indítja el.

Dr. Kardkovács Kolos, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára a sajtótájékoztatón kifejtette, a duá-lis képzés lesz az a modell, amely jelentős és valós elmoz-dulást hoz az oktatásban és a munkaerőpiacon a verseny-képes és korszerű tudás megszerzése érdekében annál is inkább, mert ez a képzés szolgálja legjobban a résztvevő felek érdekeit, és nincs semmilyen érdekütközés a szerep-lők (a vállalatok, az oktatási intézmények és a hallgatók)

között. A helyettes államtitkár megkö-szönte a Kecskemé-ti Főiskolának a bá-torságot, hogy vál-lal egy ilyen radi-kális változást és ily módon is figyelem-mel van a hallgatók érdekeire.

Dr. Danyi József, a Kecskeméti Főiskola rektora kiemelte, a Kecskeméti Főiskola mindig is nagy hangsúlyt helyezett a gyakorlatorientált képzésre, amit a duális típusú modell bevezetése tovább erősít. A rektor arra kérte a tájékoztat-ón részt vevő vállalatok és felsőoktatási intézmények kép-viselőit, hogy gondolják tovább a hallottakat, hogy minél jobb szisztéma, minél jobb duális rendszer alakulhasson ki.

Ez a képzési rendszer attól duális, hogy a gyakorlati okta-tás – a képzési időnek közel a felében – az ipari partnernél történik. 2012 .szeptemberétől a Kecskeméti Főiskolán két multinacionális vállalat vesz részt a képzésben: a Merce-des-Benz Manufacturing Hungary Kft. és a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.

A gyakorlatorientált/duális típusú képzés előnyös a társa-dalom számára is, hiszen ez a képzéstípus rugalmasabban reagál a munkaerő-piaci elvárásokra, így a képzés társa-dalmi megtérülése gyorsabb.

A cikk teljes egészében a www.ebmsz.hu oldalon olvasható.

Duális képzés a GAMF-on

Page 3: 2012. január 18.

www.ebmsz.hu 3

Diákigazolványt minden tanulónak biztosítunk!A képzések - megfelelő osztálylétszám esetén -

2012. február elején kezdődnek. Bővebb tájékoztatás és jelentkezési lap személyesen,

e-mailben vagy telefonon kérhető.6000 Kecskemét, Klapka u. 35 Tel.: 76/484-806.

www.perfektszakkozep.huE-mail: [email protected]

Jelentkezési határidő: 2012. január 27.

NAPPALI tagozatos tanulóinknak lehetőségük van belépni a Meló-DiákIskolaszövetkezetbe (Kecskemét, Szövetség tér 4.sz. tel.:76/412-255), ill.

a Fürgediák Iskolaszövetkezetbe (Kecskemét, Csányi J. krt. 4.sz. tel.: 76/504-818)

NÖVELJE ELHELYEZKEDÉSI ESÉLYÉTPIACKÉPES SZAKMÁK TANULÁSÁVAL!Jelentkezzen 2012. februárjában induló osztályainkba!

- HA érdekli a marketingmunka, a rendezvények szervezése, PR tevékenység JELENTKEZZEN a MARKETING ÉS REKLÁM ÜGYINTÉZŐ osztályba!- HA szívesen látna el irodai adminisztrációs feladatokat, szeretné megtanulni és alkalmazni a gyors és gépírást JELENTKEZZEN az IRODAI ASSZISZTENS osztályba! - HA a titkári feladatok, a rendezvényszervezés, dokumentumok professzionális szintű kezelése érdekli JELENTKEZZEN az ÜGYINTÉZŐ, TITKÁR osztályba! - HA vonzónak találja a kereskedelmi munka szervezését, adminisztrációját JELENTKEZZEN a KERESKEDELMI ÜGYINTÉZŐ osztályba! - HA érdekli a pénzügy, számvitel, és egyéb gazdasági folyamatokban való aktív részvétel JELENTKEZZEN a PÉNZÜGYI, SZÁMVITELI ÜGYINTÉZŐ osztályba!

ELSŐ OKJ SZAKKÉPESÍTÉS MEGSZERZÉSE ÁLLAMI TÁMOGATÁSSAL

ESTI tagozaton korhatár nélkül NAPPALI tagozaton 22 éves korig

1. A megfejtés első része10. Miklósa ...., operaénekesnő11. Becézett Beáta12. Őshonos fafajtánk13. Norvégia, Burundi, Luxem-

burg gépkocsijele14. Kabátszerű felső gyap-

jú ruha15. Kutya hangja17. S.S.K.18. Recéz egyneműi19. Aromája21. Mosók közepe!22. Mező23. Egyedüllét27. B.L.O.É.28. Autóval hátrafelé haladó32. Kuba, Izrael, Kanada, Né-

metország autójele33. Y.A.Ó.T.A.

2. Eltérít valamitől3. Csel4. Erik betűi keverve5. Akkumulátor röviden6. Orgánum7. Svéd popegyüttes8. Az atommag egyik ösz-szetevője9. ..... Lajos, magyar festőmű-

vész volt16. A mondat egyik alap-

egysége20. Győri sportklub23. Mécses kezdete24. Attila becézve25. Végtelen golyó!26. Maszk, maskara29. Járulék30. Dinamit31. Himnusz

1 2 3 4 5 6 7 8 9

1110

2 12 13

161514

17 23 23 17 18

212027262019

22 23 24 25 26

3130292827

32

33

Z

SN

OU

Jutalom SzépségszalonKecskemét, Lestár tér 2.(Színházzal szemben)

Page 4: 2012. január 18.

4 2012. január 18.

SZOMBAT07:00 Hírös Hírek ism.07:30 Hírös Múzsa – kulturális magazin 08:00 Hírös Hírek ism.08:30 Közélet ism. 09:00 HÁLÓZAT 12:00 KÉPÚJSÁG 15:00 HÁLÓZAT 17:30 Hanga óragyűjtemény – dok.film18:00 Gálya Zenekar koncert 2011 ism.19:00 Környezetvédelem határok nélkül19:30 A HÉT – válogatás a Hírös Hírekből 20:00 Megyei Krónika 3.20:35 HTV: Hírháló21:00 HTV: SlágerMix Attilával22:00 HTV: Bencze-show - vendég:

Bunyevácz Zsuzsa (12)22:30 HTV: Kincses Sziget (12) 23:00 Szőke igazság - am. akciófilm (18)00:00 – 7:00 KÉPÚJSÁG

VASÁRNAP07:00 A HÉT – válogatás a Hírös Hírekből 07:30 Városon kívül ism.08:00 A HÉT – válogatás a Hírös Hírekből 08:30 Hírös Múzsa – kulturális magazin ism.09:00 HÁLÓZAT 12:00 KÉPÚJSÁG 15:00 HÁLÓZAT 17:30 Szószék ism.18:00 Galambos Erzsi születésnapi gálaestje 19:30 A HÉT – válogatás a Hírös Hírekből 20:00 Kedvenc – kisállat magazin ism.

20:35 HTV: Hírháló21:00 Országúti bunyós - am. akciófilm (12)23:00 Házibuli Attilával és vendégeivel 24:00 – 7:00 KÉPÚJSÁG HÉTFŐ07:00 A HÉT – válogatás a Hírös Hírekből 07:30 Csuhéfonó – dokumentumfilm ism.08:00 A HÉT – válogatás a Hírös Hírekből 08:30 Szószék ism.09:00 KÉPÚJSÁG 12:00 HÁLÓZAT 17:30 Csillagszem: Váczi Eszter Quartett 18:00 Ezredvégi Magyarország: Borsod megye19:00 Hírös Hírek – A hír igaz!19:30 Tiszta föld - dokumentumfilm ism. 20:10 Hírös Hírek ism. 20:35 HTV: Hírháló21:00 A tévedés áldozata - am.thriller (16)23:00 Hírös Hírek ism. 23:30 Tiszta föld - dokumentumfilm ism. 00:00 – 7:00 KÉPÚJSÁG

KEDD07:00 Hírös Hírek ism. 07:30 Hanga Óragyűjtemény - dok.film08:00 Hírös Hírek ism. 08:30 Csillagszem: Váczi Eszter Quartett 09:00 KÉPÚJSÁG – óránként Hírös Hírek12:00 HÁLÓZAT 17:00 ZTE KK - KSE kosárlabda mérkőzés 19:00 Hírös Hírek – a hír igaz19:25 Természet hírei19:30 Sportmagazin

20:10 Hírös Hírek ism. 20:35 HTV: Hírháló21:00 HTV: Csapdában - amerikai film (16)23:00 Hírös Hírek ism. 23:30 Sportmagazin ism. 00:00 – 7:00 KÉPÚJSÁG SZERDA07:00 Hírös Hírek ism. 07:30 Sportmagazin ism.08:00 Hírös Hírek ism.08:30 Kecskeméti Arcok: Walter Péter ism.09:05 KÉPÚJSÁG – óránként Hírös Hírek12:00 HÁLÓZAT 17:30 Sportmagazin ism.18:00 Csillagszem: Váczi Eszter Quartett 18:25 Jiri Menzel portré ism. 19:00 Hírös Hírek – A hír igaz! 19:30 Városon kívül – magazin műsor 20:10 Hírös Hírek ism. 20:35 HTV: Hírháló 21:00 HTV: Lángoló tenger - am. film (16)23:00 Hírös Hírek ism. 23:30 Városon kívül - magazin műsor ism. 00:00 – 7:00 KÉPÚJSÁG CSÜTÖRTÖK07:00 Hírös Hírek ism. 07:30 Városon kívül - magazin műsor ism. 08:00 Hírös Hírek ism. 08:30 Kecskeméti Arcok: Szoboszlay Péter09:00 KÉPÚJSÁG – óránként Hírös Hírek12:00 HÁLÓZAT 17:30 Városon kívül - magazin műsor ism.

18:00 Kedvenc – kisállat magazin ism. 18:25 Macalik - dokumentumfilm ism.19:00 Hírös Hírek – A hír igaz! 19:20 A természet hírei 19:30 Közélet – magazin műsor20:10 Hírös Hírek ism. 20:35 HTV: Hírháló 21:00 Égető borzalom - am. filmdráma (16)23:00 Hírös Hírek ism. 23:30 Közélet – magazin műsor ism.00:00 - 7:00 KÉPÚJSÁG

PÉNTEK07:00 Hírös Hírek ism. 07:30 Közélet – magazin műsor ism.08:00 Hírös Hírek ism. 08:30 Kecskeméti Arcok: Haránt Eszter ism.09:05 KÉPÚJSÁG – benne óránként Hírös

Hírek ismétlés12:00 HÁLÓZAT 17:30 Közélet – magazin műsor ism. 18:00 Női arcok – női élethelyzetek: Lovász

Irén ism.19:00 Hírös Hírek – a hír igaz 19:25 Mozdulj ki!19:30 Hírös Múzsa – kulturális magazin 20:10 Hírös Hírek ism. 20:35 HTV: Hírháló21:00 HTV: A hóbortos nagybácsi - olasz

vígjáték (12)23:00 Hírös Hírek ism. 23:30 Hírös Múzsa ism. 00:00 - 7:00 KÉPÚJSÁG

A KTV MŰSORA 2012. január 21-27. A KTV TELEFONSZÁMA: 06-76/570-440

A Ciróka Bábszínház műsora péntektől a jövő hét végéig:

HÓFEHÉRKE TÖRTÉNETE - NagyteremAz előadást 6 éves kortól ajánljákJanuár 20. péntek 10 és 14 óraJanuár 24. kedd 10 és 14 óraJanuár 25. szerda 10 és 14 óraJanuár 26. csütörtök 10 és 14 óraJanuár 27. péntek 10 óra

KENYÉRBŐL KELT MESE – KisteremAz előadást 4 éves kortól ajánljákJanuár 22. vasárnap 9:30 és 11 óra

CÉRNÁCSKA SZABÓCSKA- KisteremAz előadást 4 éves kortól ajánljákJanuár 29. vasárnap 9:30 és 11 óra

Kecskemét Budai u. 15.www.ciroka.hu, Tel.: 06-76/482-217

CirókaBábszínház

Az Otthon Moziban műsor-ajánlata január 20-28 között:

Január 20-22-én 19.00:MELANKÓLIASzínes feliratos dán filmdrámaR.: Lars von Trier Sz.: Kirsten Dunst, Kiefer Sutherland

Január 20-21-én 21.15, 23-24-én 19.00: SZŰZ VONALBANSzínes feliratos amerikai romanti-kus vígjátékSz.: John Turturro, Max Casella

Január 20-án 17.00, 21-én 15.00, 17.00: TÁNCOLÓ TALPAK 2.Színes szinkronizált ausztrál ani-mációs filmR.: George Miller

Január 27-31-ig 19.00: RUMNAPLÓR.: Bruce Robinson Sz.: Johnny Depp, Aaron Eckhart

Január 27-28-án 21.00: AZ ADÓSSÁGSzínes feliratos amerikai thrillerR.: John Madden Sz.: Jessica Chastain, Helen Mirren, Sam Worthington, Csókás Márton

Kecskemét, Kossuth tér 4., ww.otthon-mozi.hu, 06-76/481-523

Otthon Moziműsora

Az ingyenes francia nyelvi klu-bon kívül szintén ingyenes né-met klubbot is szerveznek az Elevenben.

NÉMET KLUB AZ ELEVENBEN - SPRICHST DU DEUTSCH?

Ingyenes német nyelvi klub indul csütörtökönként a széchenyivárosi Eleven klubban: A klub foglalko-zásain bárki részt vehet, aki szívesen társalogna németül egy jó közösség-ben és eköz-ben felele-venítené tu-dását is.

Előny, ha a klubba látogató nem teljesen kezdő, de nem is kell pro-finak lenni. Két csoportban lehet részt venni: 15.30-16:30-ig a kez-dők (angol nyelvismeret nem árt) és 16.30-17.30-ig a haladók. A té-maválasztás szabad, bárki vihet magával témákat, amikről csütör-tökönként lehet társalogni.

A foglalkozásokat Lorenz Rassmann - EVS Volunteer/ön-kéntes vezeti.A foglakozások helyszíne: 6000 Kecskemét, Széchenyi sétány 11., Eleven Ifjúsági Közösségi Tér (Arany János iskola mögött, a fa-játszótérnél) E-mail: [email protected]: Helpi/Eleven

HELPIEleven Klub

A Népi Iparművészeti Gyűjte-mény időszaki kiállításai:

SZÖSZ MENTÉN

Táskák, titoktartók, képek ne-mezből: különleges, egyedi alko-tások azoknak, akik felvállalják a bennük csicsergő madarakat és viháncoló színeket. Nitschmann Corinna szálszelí-dítő, nemezkészítő bemutatko-zó kiállítása, amit Felvinczy Csilla fonalvarázslónő egyedi színvilágú szálai egészítenek ki.Látogatható 2012. február végéig.

TOLNAY KLÁRI ARCAI

FOTÓKIÁLLÍTÁS

A mohorai Tolnay Klári Emlék-múzeum gyűjteményéből váloga-tott közel félszáz fotó a művész-nő életútját és pályáját mutatja be. Látogatható 2012. február végéig.

Kmét., Serfőző u. 19., Tel.: 76/327-203, www.nepiiparmuveszet.hu

NIGYkiállítás

Page 5: 2012. január 18.

www.ebmsz.hu 5

Ezen a héten szombaton a Kis-egér farkincájának történetét ismerhetik meg a gyerekek bá-bok, dalok és mondókák segít-ségével.

Január 21. szombat 16 óraCSALÁDI BÁBSZÍNHÁZ bábjátékok, dalok, mondókák, bábkészítés, játékvár foglakozásA KISEGÉR FARKINCÁJA

A foglalkozásokat 3 éves kortól ajánljuk.Bábos játszóházvezető: Szirtes JózsefnéRészvételi díj: 500 Ft gyermekek-nek, 750 Ft felnőtteknek

Január 26. csütörtök 14.30 óra „INDULJ EL EGY ÚTON…”Marosvásárhely-Kecskemét kö-zösségi városismereti játékos ve-télkedő sorozat 3. fordulójaMAROS-MENTI NÉPDALOK, TÁNCOK, VISELETEK- táncházi foglalkozás a Tűzön-Vízen Át Egyesület tagjainak ve-zetésével A vetélkedő a Kecskeméti Ifjúsá-gi Otthon és a „Kecskemét- Ma-rosvásárhely Baráti Kör” Egyesü-let szervezésében valósul meg.

Január 26. csütörtök 17 óraDIÁKGALÉRIA„SÜTI”-ARTA kiállítást megnyitja Szikora Imre, Sebők Kata képzőművészekA DiákGaléria mindig friss sü-teményeiről a Cseh Pékség Kft. gondoskodik.A kiállítás díjtalanul megtekinthe-tő az intézmény nyitvatartási ide-jében.

Január 28. szombat 9 óraZENEKUCKÓfélévzáró bemutató foglalkozás a szülők és a II. félévi érdeklődők számára Jelentkezés, beiratkozás a II. fél-évre: február 10-ig; az első foglal-kozást február 11-én, szombaton 9 órakor tartjuk.Szakköri díj: 6.600 Ft/félévInformáció: Csizmadia Ilona

Kecskemét Kossuth tér 4., www.kio.hu, Tel.: 76/481-523

KIOprogramok

A Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban Január 30., hétfő 19 óra

UTOLJÁRA KECSKEMÉTEN A BERGENDY SZALONZENEKAR

Belépődíj: 2.500 Ft. Jegyek kaphatók a Kulturális Központ jegypénztárában munkanap-

okon 15-19 óra között.Információ telefonon:

06-76/503-880, www.efmk.hu

Január 13. és 25. között XXII. Horgász és Vadász Napokat rendez a Kulturális Központ. Nem csak érdekes programok-kal, hanem folymatos vetíté-sekkel és kiállításokkal várják az érdeklődőket.

Január 13-25.: A TITOKZATOS ÁZSIA VADVILÁGA Megnyitó: Január 13. péntek 15 óraA kiállítás Ázsia változatos ál-lat- és növényvilágából Szibériát, Dél-Kelet Ázsiát (Indiát, Pakisz-tánt, Dél-Kínát) és a magas he-gyek (Himalája, Pamír, Tiensan Altaj) világát mutatja be.Belépődíj: felnőtt: 500 Ft; diák, nyugdíjas, csoportos (10 fő fe-lett): 300 Ft VADVILÁG A KÉPZŐMŰVÉSZETBEN: Ambrus Lajos, Szarvas Pongrác és Prihoda Judit képzőművészek alkotásai

SZÁRNYJÁTÉK A VIZEK FELETT - Ma-daras László fotókiállítása

Folyamatos vetítés: ŐSHONOS PONTYOK A MAGYAR HORGÁSZVI-ZEKBEN

TOVÁBBI PROGRAMOK:A HÓNAP ALKOTÓI: A Kecs-keméti Kínáló fotópályázatának nyertesei. Látogatható: a kulturá-lis központ II. és IV. emeleti pa-noráma társalgójában a nyitva tartási idő alatt

Január 23., hétfő 19 óraMusical bérlet 2. előadásOMEGA: Égi vándor (musical) ŐsbemutatóA Pannon Várszínház előadásaBelépődíj: 3500 Ft

Február 1., szerda 11 óraVISSZATEKINTÉS – TISZTELET KODÁLY ZOLTÁNNAK A Kecskemét Táncegyüttes nagy-sikerű műsorát mutatja be iskolásgyermekeknek rendhagyó óra-ként. Belépődíj: 500 Ft

Kecskemét, Deák Ferenc tér 1 www.efmk.hu, 06-76/503-880

Kulturális Központ

A Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely aktuális időszaki ki-állítása:

NOMÁD NEMZEDÉK - játék és iparművészet- időszaki kiállítás -Rendező: Kalmár Ágnes művé-szettörténészA kiállítás 2012. február 29-ig lát-ható hétfő kivételével 10-16 óráig.

A jubileumi kiállítás számba veszi azt a sok iparművészeti alkotást, ami a játéktervezésben és a gyer-mekkultúra alakításában három évtizeddel ezelőtt létrejött.

Reményeink szerint olyan érté-keket összegez, melyek együtte-se további művek létrehozásához nyújt majd segítséget.

Kecskemét Gáspár András u. 11., www.szorakatenusz.hu, 06-76/481-469

Szóraka-ténusz

Page 6: 2012. január 18.

6 2012. január 18.

Jan. 20. péntek 9.30 óraKÉT KÜLÖNÖS HÁZASSÁG – MIKSZÁTH KÁLMÁN ÉLETE, MUNKÁSSÁGA

Pedagógus Nyugdíjas Olvasókör irodalmi délelőttje

Jan. 21. szombat 9 és 14 óra: TŰZZOMÁNC SZAKKÖR Vezeti: Skultéti Árpád képzőművész. Szakköri díj 1.500 Ft/fő/alkalom

Jan. 21. szombat 14 óra: PATCHWORK KLUB

Vezeti: Kiss Katalin. Részvétel ingyenes

Jan. 25. szerda 10.30 óra: KISISKOLÁS BÉRLET: MISI MÓKUS KALANDJAI

Mese-musical – Szabad Ötletek Színháza

Jan. 28. szombat 9 és 14 óra: GYERMEK FOGLALKOZÁS 15.30-17 óráig: FAZEKAS SZAKKÖR Vezeti: Vinnainé Csurpek Ágnes. Szakköri díj 1.000 Ft/fő/alkalom

Jan. 28. szombat 18 óra: KULTÚRAPÁRTÓLÓ BÁL

Helyszín: Faház vendéglő. Sztárvendég: Détár EnikőBelépő: 6.000 Ft

Jan. 31. kedd 17 óra: KÖTÉS ÉS HORGOLÁS KLUB Vezeti: Kis Annamária. Részvétel ingyenes

FEBRUÁRI ELŐZETES: Febr. 9. csütörtök 19 óraDUMASZÍNHÁZ: HADHÁZI LÁSZLÓ ÉS BELICZAI BALÁZS. Belépő: 2.000 Ft

Lajosmizse Szabadság tér 12. Tel.: 76/555-053, www.lmizsekultura.hu

Lajosmizse Város Művelődési Háza és Könyvtára programajánlata

A TETOVÁLT LÁNY (16)PREMIER thriller12.00, 15.00, 18.00, 21.00Szereplők: Stellan Skarsgard, Daniel Craig Rendező: David Fincher

MUPPETS (KN)családi vígjáték12.30, 14.30, 16.3021-22-én 10.30 is

SHERLOCK HOLMES 2. - ÁRNYJÁTÉK (16) akciófilm13.15, 16.00, 18.45, 21.3021-22-én 10.30 is

JACK ÉS JILL (12)vígjáték 17.00, 19.00, 21.00

A LEGSÖTÉTEBB ÓRA 3D (16) akciófilm, 18.30, 20.30

TÁNCOLÓ TALPAK 2. 3D(KN) animációs film12.45, 14.45

TÁNCOLÓ TALPAK 2. (KN) animációs film19-20-án és 22-25-ig 17.3021-22-én 11.30 is

ALVIN ÉS A MÓKUSOK 3. (KN) vígjáték, 13.15, 15.15

SZILVESZTER ÉJJEL (12) romantikus vígjáték19-20-án és 22-25-ig 19.30, 21.45

CSIZMÁS, A KANDÚR 3D (12) animációs filmCsak 21-22-én 10.45

A Lánchíd Utcai Általános Iskola 2012. január 20-án tankönyv- va-lamint játékkiállítással és vásárral egybekötött szakmai napot tart Kecskeméten a Hunniareg Pedagógiai Intézet támogatásával.

A rendezvényre várjuk óvodák, alap- és középfokú oktatási intézmé-nyek, kollégiumok képviselőit, civil érdeklődőket, szülőket, gyerekeket. A részvétel ingyenes, de a szakmai programok látogatása előzetes re-gisztrációhoz kötött.

• A szakmai napon közel 20 országos tankönyvkiadó mutatja be kínála-tát, szakmai bemutatók keretében is.

• Számos játékbolt hozza el termékeit, fejlesztő játékait már óvodás kor-tól egészen a felnőttekig.

• Országos hírű szaktekintélyek előadása színesíti a rendezvényt. • A színpadon tehetséges gyerekek mutatkoznak be. • A Műszaki Tankönyvkiadó valamint az Apáczai Kiadó 5 órás akkre-

ditált tanúsítványt ad a kiadók összes (4-4) előadásán résztvevők szá-mára.

RÖVID PROGRAMLEÍRÁS: 10:00- 13:00: Szekció előadások 12 kiadó részéről, ezekre előzetes regisztráció szükséges. 13:00: Mák Kornél Kecskemét Megyei Jogú

Város alpolgármesterének ünnepé-lyes megnyitója

13:15: Dr. Steklács János olvasáskutató, a Kecskeméti Tanítóképző Főiskola dé-kánjának előadása Az olvasástanítás aktuális kérdései címmel

14:00: Dr. Tari Annamária szakpszicholó-gus, a Z generáció c. könyv szerzőjé-nek előadása

15:00: Dr. Zacher Gábor toxikológus főor-vos „East Balkán - egy tragédia mar-gójára” c. előadása

16:00: Tehetséges gyerekek a színpadon

A kiállítása és vásár nyitva tartása: 10:00 – 18:00 óra.Helyszín: Lánchíd Utcai Általános Iskola valamint tornacsarnoka, Kecs-kemét, Lánchíd utca 18.Regisztráció: [email protected] e-mail címen vagy a 76/475-122 faxszámon lehetséges 2012. január 17-ig.Bővebb információ kapható a 76/475-122 telefonszámon vagy a [email protected] e-mail címen.

Lánchidas Tankönyv-Tár című szakmai nap lesz január 20-án

Január 21-én Színészbált ren-deznek a Színházban, melyre sok szeretettel és meglepetés-sel várnak minden kedves ér-deklődőt.

NAGYSZÍNHÁZSZÍNÉSZBÁL

Január 21. szombat 20.00A báli szezon nyitó rendezvé-

nye az első jelmezes bál lesz Kecs-keméten.

A fellépő vendégek között sze-repel a Budapesti Operettszínház művésznője, Náray Erika, a bál díszvendége pedig Varga Miklós lesz.

Az est bevételét – akárcsak az elmúlt években – fiatal tehetsé-gek segítésére, felkutatására, va-lamint fiatalok színházi nevelésé-re fordítják.

Jegyek már kaphatók a Színház Szervezési Irodájában!

A VÍG ÖZVEGY

Január 24. kedd 19.00- Páger A. b.Január 25. szerda 19.00- Törzs J. b.Január 27. péntek 19.00- Németh L. b. EZEREGYÉV

ExperiDance produkcióJanuár 26. csütörtök 19.00

ÁTVÁLTOZÁSOK

Január 28. szombat 19.00- Berky L. b.Január 29. vasárnap 15.00- Gombaszögi E. b.

KELEMEN LÁSZLÓ KAMARASZÍNHÁZ

BOLDOGTALANOK

Január 26. csütörtök 19.00

PILLANTÁS A HÍDRÓL

Január 22. vasárnap 15.00

A RÉGI HÁZ

Januárr 28. szombat 9.00

RUSZT JÓZSEF STÚDIÓ SZÍNPAD

BÁNK BÁN

Január 22. vasárnap 19.00

KARAMAZOV TESTVÉREK

Január 27. péntek 19.00 - bemu-tató

Kecskemét Katona J. tér 5.,www.kecskemetikatona.hu, 76/501-174

Katona JózsefSzínház

Page 7: 2012. január 18.

www.ebmsz.hu 7

Langyosra sikeredett a judosok évnyitója

A BHSE sportcsarnokában ren-dezték az idei első felnőtt váloga-tó versenyt a judosok számára. Az erősen hézagos mezőnyben a kecskeméti Csillag István meg-nyugtató fölénnyel nyerte mecs-csét. Az Eb-re készülő rendőr ki-tett magáért, ötödik helyen vég-zett. A másik két KJC-s verseny-ző munkájából hiányzott a meg-győződés és az önbizalom. Po-lyák Krisztina a tőle megszokot-tól jóval gyengébben teljesített, de így is bronzérmet nyert. Hor-váth Levente szereplése sem volt meggyőző, sok technikai hibát vétett. Nagysolymosi sérülés, Illés szolgálati elfoglaltsága miatt nem indult a versenyen.

Nemzetközi tornán vesz részt a Kecskeméti TE gyermek szakága

Az ausztriai Sankt Pöltenbe uta-zik Karakas Ferenc vezetésével a KTE utánpótlásának több kor-osztálya is. A tornán való részvé-tel célja nem csak az eredményes szereplés, hanem egy hosszabb távú együttműködés kialakítása.A KTE mellett osztrák, német és svájci csapatok vesznek részt az eseményen, a KTE-ből hét kor-osztály utazik, közel 100 gyermek (8-14 évesek).

A brazil Vinicius is csatlako-zott a KTE-hez

A korábbi terveknek megfelelő-en Vinicus Galvao is bekapcso-lódott a KTE felkészülésébe. A DVSC volt játékosa hétfőn már a KTE-vel edzett.További KTE hír, hogy Foxi-tól 400 ezer euróért válhat meg a kecskeméti csapat, aki a francia másodosztályba igazolhat.

Forrás: kesport.hu

Sporthírek röviden

Sportfotó pályázatot hirdet a Kecskeméti Sportiskola.

A beküldendő képek témája bár-mi lehet, ami a sporthoz köthető. A lényeg a mozgás és az öröm! Fontos továbbá, hogy a fotó kö-tődjön a KESI-hez is.

A beküldők között a www.azland.hu által felajánlott Ricoh PX ütés- és vízálló, 47.500 Ft. értékű fény-képezőgépet sorsolnak ki. A be-küldés határideje 2012. január 31., a fotókat a [email protected] email címre várják.

KESI hírek

RÖPLABDA: A MAFC sem je-lentett komolyabb gondot a Kalo-Méh KSE-nek

Alig két nappal a pénteki, Dág el-leni győzelem után vasárnap is-mét pályára léptek a Kalo-Méh KSE röplabdázói, akik ezút-tal a MAFC csapatát fogadták és győzték le a Messzi István Sport-csarnokban.

Gyurkó Sándor szakmai igazgató így nyilatkozott a mérkőzés után:"Sajnos már látom a fiúkon a ha-tását az utóbbi napok-hetek eről-tetett menetének: nem csak fi-zikálisan, de fejben is fárad-tak. Kétnaponta játszunk mecs-cseket, sok volt, elfáradtak kicsit, de ígérhetem, hogy a következő meccsen úgy megyünk el Kazinc-barcikára, hogy mindenki sikerre éhes lesz, 100%-os teljesítményt akar majd nyújtani, és remélem, hogy fog is."

KOSÁRLABDA: Sztojan Ivkovics szerint mindkét csa-pat az életéért harcolt

Szombaton a vártnál csak nehe-zebben tudta legyűrni a Pécs csa-patát a Messzi István Sportcsar-nokban a férfi kosárlabdacsapat.

Sztojan Ivkovics az alábbiak sze-rint értékelte a mérkőzést: "Nem volt egy szép, jó meccs, mindkét csapat az életéért har-colt. Kicsit kellemetlen ez a pé-csi szerkezet, amiben nincs egyes és nincs ötös. Amennyire nekik problémát jelent, annyira az el-lenfélnek is. Főképp amikor négy alacsony játékossal álltak fel, az a mi játékunkat, azt a kosárlab-dát, amit játszani szoktunk, na-gyon nehezítette. Az eredmény nem teljesen reális, ennél is sok-kal szorosabb meccs volt! Gratu-lálok a pécsieknek is!"

Forrás: www.kesport.hu

KSE hírek

Boronkay Péter triatlonista Kecskemét egyik legkiemelkedőbb sportolója. Eredményeit, kitüntetéseit még felsorolni is hosz-szú: kétszeres világbajnok, négyszeres Európa-bajnok, Bács-Kis-kun megyében "Az Év Sportolója" 2007-ben, "Az Év Sportolója" 2008, 2009, 2010-ben Kecskeméten. Most pályafutásá során elő-ször választhatják meg Magyarországon az "Év Sportolójá"-nak a Parasport kategóriában.

Hogyan értékelnéd a 2011-es éved?Elég nehezen indult a szezonom, létrehoz-tunk az UNIVER-KTE-n belül egy triatlon szakosztályt, ami a munkám mellett elég sok időmet vitte el. Nyárra azonban meg-erősödtem, ami a 4. EB címemhez vezetett Spanyolországban. Ez volt a legjobb élmény az elmúlt évben, hiszen a 30. szülinapomra esett a verseny, és sokat dolgoztam azért, hogy győzni tudjak. Életemben először szólt értem a himnusz, amit igazi győztesként vé-gigbőgtem, ott jött ki rajtam az első félév fe-szültsége. Az EB után alig egy hónappal si-került megynyernem a londoni világkupát,

szeptemberben pedig utaztam Kínába, a Pekingi világbajnokságra, ahol szembesültem azzal, mennyire erősödik a sportág, mennyire bővül a mezőny. Egy rendkívűl nehéz pályán, erős mezőnyben egy bronzérmet sikerült nyernem Kecskemétnek.

Az idei évre, illetve a jövőre nézve mit tervezel?Jelenleg a téli alapozásomat végzem, ezt egy tunéziai edzőtáborral fogom zárni, ahol a km-ek gyűjtése lesz a cél. Sajnos a triatlon nem paralimpiai sportág, ezért Londonban nem leszek ott, viszont a riói játékokra már felvették a triatlont, remélem eljutok odáig. Idén több világversenyen kel-lene induljak, de anyagi lehetőségeim most csak az EB-ig tartanak. A vi-lágbajnokság Új-Zélandon lesz októberben, ezért folyamatosan szpon-zorokat, partnereket keresek. Itt szeretném megköszönni az Univer, az Alapítvány a sportoló fogyatékosokért, valamint az egyesületem, a Kecs-keméti Mozgáskorlátozottak SE támogatását, akik segítik a munkámat.

Miért pont a triathlon?3 sportág egyvelege, melynél az úszás nyílt vizen, a kerékpár és futás pedig kint zajlik a szabadban, így nagy közönségnek és nézettségnek örvend. Jelenleg ez az egyik legdinamikusabban fejlődő sportág, egy-re népszerűbb.

Korábban olvashattunk már arról, hogy több jótékonysági eseményhez, megmozduláshoz is adtad a neved. Igen, tavaly októberben szétküldtem több sportegyesületnek egy felhívást, amely-ben használt futócipőket, sportruházatot gyűjtünk a kecskeméti Juhar utcai rászo-ruló gyerekeknek. Ez annyira kinőtte ma-gát, hogy a mai napig érkeznek felaján-lások, kb. 8 zsák ruha és játék gyűlt ösz-sze, és közel 50 pár cipőt osztottam szét. A napokban pl. irodabútorokat ajánlottak az intézményünknek, melynek szállításán dolgozom most. A Karácsonyt megelőző időszakban segítkeztem a Vöröskereszt-nek, valamint a Karol Wojtyla Barátság Központnak is adományok gyűjtésében.

Már számos kitüntetés birtokosa vagy, de most jelöltek az Év Sportolója cím el-nyerésére Parasportoló kategóriában. Mit lehet tudni erről a díjról? Minden évben megrendezik ezt a szavazást, de Év Parasportolója ka-tegóriában csak idén van először. Büszke vagyok arra, hogy egy ilyen nagy volumenű országos szavazásra jelölést kaptam, és a végső győze-lem sem kizárt ebben a kategóriában. Aki teheti, a szavazatával most en-gem tud támogatni, remélem Kecskemétről minél nagyobb számban ér-keznek majd szavazatok. Szavazni az evsportoloja.hu internetes oldalon lehet minden nap, egészen február 3-ig.

A cikk teljes egészében a www.ebmsz.hu oldalon olvasható.

Kecskeméti sportlegenda: Boronkay Péter

Page 8: 2012. január 18.

8 2012. január 18.

Kecskemét, Halasi u. 29.(Agroker-telep)

76/495-323, 06-20/353-7180,06-30/471-4078

E-mail: [email protected]

Személyautókhoz, teher-autókhoz és kamionokhoz

AUTÓÜVEGforgalmazás és beszerelés

Cascós kár-

ügyintézés a helyszínen.

A Volkswagen világszer-te 325 ezer, 2,0 literes dí-zel motorral szerelt au-tót hív vissza elővigyáza-tosságból javításra - írja az autoservicepraxis.de oldal.

A visszahívás a 2009 és 2012 évjáratú VW Eos, Golf, Jetta, Passat, Scirocco, Tiguan és T5 modelleket, valamint lényegesen kisebb számban az Audi és a Sko-da leányvállalatok egyes modelljeit érinti.

A meghibásodás a motorok üzemanyag befecskendező rendszerében léphet fel.

Forrás: MTI

Volkswagenvisszahívás Bár a regisztrációs adó kedvezőbbé válik idén, ez a pozitív változás csak akkor éreztetheti majd igazán a ha-

tását a használtautó-piacon, ha az euró árfolyamát sikerül jóval 300 forint alatt stabilizálni. A Használtautó.hu szerint a jelenlegi árfolyamrekordok időszakában azonban erre kevés esély mutatkozik, a piac összessé-gében jó esetben is a csak tavalyihoz hasonló, mérsékelt forgalomra számíthat.

Szemes Árpád ügyvezető az idei kilátásokról elmondta, hogy a keresleti oldalon komoly deficit mutatkozik, mivel a végtörlesztés még 2012 első felében is jelentős forrásokat von el a piacról. A portál szerint tavaly év végére időlegesen magára talált a használtautó-piac, ez azonban még nem a stabil piaci fellendülés jele, hanem egyedi piaci fejlemények, többek között a végtörlesztés miatti értékesítések, illetve az átírási illeték januártól esedékes jelentős emelésének ered-ménye. Az autók átlagára továbbra is 1,6 millió forint alatt stagnált.

A használtautó-importot 2011 második félévben alapvetően a regisztrációs adóval kapcsolatos hírek mozgatták. Az év közepére havi 2 ezres szinten stabilizálódó forgalom augusztusban ugrott 3.400 fölé, majd szeptembertől novemberig a 4 ezres szint közelében járt. Az év második felében ugyanis a kedvezőbb avultatási szabályok időlegesen kedvezőbbé tették a regisztrációs adót, ráadásul az eredeti 2012-es adótervek még a regisztrációs adó jelentős emelését vetítették előre. Az adatok szerint ezután alapvető fordulat történt, ugyanis novem-berben vált ismertté az a módosító indítvány, amely 2012-re a legtöbb kategóriában mégiscsak jelentős adómérséklést vezet be. Erre a hírre decemberben ismét 2.347-re csökkent a hónap során regisztrált hasz-nált autók száma.

Forrás: MTI

A használtautó piac helyzete 2011-ben és 2012-ben

A balkáni térségbe utazó autósok a különböző orszá-gokban eltérő szabályozással találkozhatnak a köte-lező gépjármű-felelelősségbiztosítás elfogadásában - derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) tájékoztatójából, amely a legutóbbi Hivata-los Értesítőben jelent meg.

Bosznia-Hercegovina és Macedónia területén elfogadják a kgfb-t, amelynek meglétét a magyar forgalmi rendszám és az ovális mezőben lévő H betű is igazolja, Koszovó-ban azonban csak a belépéskor megváltott határbiztosí-tás érvényes.

A Zöldkártya Rendszerhez tartoznak Európa országai, va-lamint Irán, Izrael, Marokkó, Tunézia, továbbá a volt Szov-jetunió utódállamai közül Belarusz, Észtország, Lettor-szág, Litvánia, Moldávia, Oroszország és Ukrajna. A rend-szerhez tartozó országok gépjárműveinek üzembentartói az adott országra érvényes kötelező gépjármű-felelősség-biztosításuk meglétét a zöldkártyával igazolják.

Az egyezményben részes legtöbb ország a kötelező gépjármű-felelősségbiztosí-tási fedezet meglétének iga-zolásául – a zöldkártya he-lyettesítéseként – kölcsö-nösen elfogadja a forgalmi rendszámot és a gépjárművön ovális mezőben külön el-helyezett országjelzést. Az európai rendszámmal ellá-tott járműveken - az EU területén - további jelzésre nincs szükség.

A PSZÁF ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy min-den esetben kötelező kiváltani a zöldkártyát, ha Albániá-ba, Belaruszba, Iránba, Izraelbe, Marokkóba, Moldáviába, Oroszországba, Törökországba, Tunéziába vagy Ukrajná-ba utazunk, és javasolt az okmány Bosznia-Hercegovina, Macedónia, Málta, Montenegró, Nagy-Britannia és Észak-Írország, valamint Szerbia esetében.

Forrás: MTI

A kgfb külföldi igazolásárólKevesebb baleset történt és kevesebben haltak meg az utakon 2011-ben, mint az azt megelőző évben – közölte Halmosi Zsolt országos rendőrfőkapitány-he-lyettes, az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bi-zottság (OBB) alelnöke.

A rendészeti főigazgató tá-jékoztatása szerint tavaly az előző évi 649-ről 571-re csök-kent a halálos balesetek szá-ma, a balesetekben pedig 94-gyel kevesebben haltak meg, mint 2010-ben.

Halmosi Zsolt azt hangsúlyozta, hogy a 2012-ben a hatósá-gi ellenőrzésekre, a megelőzésre helyezik a hangsúlyt. Úgy fogalmazott: céljuk, hogy mindenki épségben érjen haza, és nem lesznek toleránsak a közlekedési szabályokat dur-ván megszegőkkel szemben, mert azok nemcsak a saját, hanem mások testi épségét is veszélyeztetik.

Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság idei terveiről szólva azt mondta: a kétkerekűek kerülnek a fókuszba, mivel a múlt évi statisztikából az derül ki, hogy míg a bal-esetek okozói túlnyomórészt (61 százalékban) a gépkocsi-vezetők, a második helyen (12 százalékkal) a kerékpáros-ok állnak.

A fő baleseti okok közül az OBB alelnöke a gyorshajtást emelte ki, második helyen áll az elsőbbségadás elmulasztá-sa, a harmadik pedig a kanyarodási szabályok megsértése.

A gyorshajtással összefüggésben - amely évek óta veze-tő baleseti ok - szintén azt mondta, hogy az idén kiemelt figyelmet fordítanak ennek visszaszorítására, továbbá a passzív biztonsági eszközök használatára. Utóbbival kap-csolatban kitért arra: amellett, hogy jogszabály írja elő a biztonsági öv használatát, ez minden modern jogállamban kötelező. Kiemelte: Magyarországon minden napra jut egy halálos baleset, amelyben az öv használata életet menthe-tett volna.

Forrás: MTI

Egyre kevesebb baleset

Page 9: 2012. január 18.

www.ebmsz.hu 9

KECSKEMÉT Vacs iközben, 70

nm, 2 emele t i , e rké lyes , 2 ,5

szobás , egyed i fű tésű, tá rsas-

ház i l akás e l adó . I r ányá r :

13,8MFt . É rd :20/314-9339

K E C S K E M É T b e l v á r o s á b a n ,

te l jes fe lú j í tásra szoru ló , 56

nm, 2 szobás , napos o lda l i ,

p a n e l l a k á s o l c s ó n e l a d ó .

I r ányá r :7 ,4MF t . É rd :20 /314-

9339

KECSKEMÉT Hunyad ivárosban,

2 .emele t i , 35nm, 1 szobás ú j

lakás , akadá lymentes környe-

zetben e ladó. I rányár :7 ,99MFt

Érd :20/296-2224

KECSKEMÉT be lvárosában, 89

nm, nappa l i+2 szobás , e rké-

l y e s l a k á s e l a d ó . I r á n y -

ár :17,5MFt Érd :20/296-2224

K E C S K E M É T b e l v á r o s á b a n ,

70nm, 3 szobás házrész , mel-

léképü le t te l , garázzsa l kedve-

z ő á r o n e l a d ó . I r á n y á r :

12 ,5MFt Érd :20/296-2224

KECSKEMÉT be lvárosában, l i f -

tes tá rsasházban, 2 szobás ,

55nm, jó á l lapotú lakás , ked-

vező á r on e l adó . I r ányá r :

7 ,95MFt Érd :20/296-2332

K E C S K E M É T V a c s i k ö z b e n ,

70nm, nappa l i +2 s zobás ,

e r k é l y e s , é t k e z ő s , e g y e d i

fű tésű, 2 emele t i lakás , 10 nm

sa já t tá ro lóva l e ladó . I rány-

ár :11,9MFt Érd :20/296-2332

K E C S K E M É T H u n y a d i v á r o s

kedve l t részén, 2009-ben te l -

jesen fe lú j í to t t , 54nm, egyed i

fű tésű, 2 emele t i , 2 szobás ,

f i a ta l os l akás e l adó . I r ány-

ár :10,9MFt Érd :20/296-2332

KECSKEMÉT Hunyad ivárosban, 305nm te lken, 60nm csa lád i ház e l adó . I r ányá r :10 ,7MFt . É rd :20/2962-119

KECSKEMÉT be l vá ros köze l i , 1+2 fé lszobás , egyed i fű tésű lakás e ladó. I rányár :8 ,40MFt . É rd :20/2962-119

K E C S K E M É T b e l v á r o s á b a n , 113nm kétgenerác iós csa lád i ház , garázzsa l e ladó . I rány-ár :18,5MFt . É rd :20/2962-119

KECSKEMÉT Hunyad ivárosban, 330nm te lken, 85nm ikerház-rész , garázzsa l e ladó. I rány-ár :15,5MFt . É rd :20/2962-119

K E C S K E M É T b e l v á r o s b a n , 1600nm te lken lévő k is tá r-sasházban, 3 db ú j lakás e la-dó. K ivá ló befekte tés ! I rány-ár :210EFt /nm. Érd :20/296-21 86

KECSKEMÉT be lvárosban, 300 nm, okta tás i központként mű -kö dő , nagy udvaros ház k iadó vagy e ladó. I rányár : 300EFt . v . 42MFt . É rd :20/ 296-2186

KECSKEMÉT Szécheny i vá ros-ban, tó ra néző , 50nm, 2 szo-bás lakás , l i f tes házban e la dó . I rányár :7 ,9MFt . É rd : 20/ 296-2186

KECSKEMÉTEN be l vá r osban , 77 nm, nappa l i+2 szobás , e r -ké lyes , tég la lakás , zár t par-ko lóva l e ladó . I r ány á r : 18 ,6 MFt . É rd :20/296-2186

KECSKEMÉTEN köze l a domb-hoz , l i f t es t á r sasházban , 2 s zobás l akás kedvező á ron e ladó. A köze lben óvoda, i s -ko l a , o r vos i r ende lő , busz-megá l ló . I rányár :7 ,5MFt É rd : 20/296-2494

K E C S K E M É T b e l v á r o s á b a n , a ká r t á r sasház ép í t ésé re i s a lka lmas te lek e ladó. A te lken lévő kétgenerác iós po lgár i ház f e l ú j í t h a t ó . I r á n y á r : 1 5 , 8 M F t Érd :20/296-2494

KECSKEMÉT Kő rös i -hegyben , 80nm, 2 szobás , gáz fű téses , gazdá l kodás ra i s a l ka lmas , karbantar to t t ingat lan , jó á ron e ladó. I rányár :10,5MFt Érd :20 /296-2494

K E C S K E M É T E N t é g l a é p í t é s ű tá rsasház magas fö ldsz in t j én , 1 ,5 szobás , konvektoros fű té-sű lakás , sa já t tá ro lóva l e la-d ó . I r á n y á r : 6 , 8 5 M F t É r d : 20/296-2494

KECSKEMÉT Pető f iváros ked-ve l t részén, nappa l i +2 szo-bás , 3 emele t i , 62nm, k l ímás, l akás , zá r t udva rban sa j á t gépkocs i pa rko l óva l e l adó . I r ányá r :14 ,9MFt É rd :20 /296-2332

KECSKEMÉT be l vá r osban a Pe tő f i S . u tcában , 53nm, 2 szobás , e rké lyes , nagy kony-hás l akás , sz ige te l t t á r sas-házban e ladó. I rányár :8 ,4MFt . É rd :20/314-9339

KIADÓ Kecskemét be lvárosá-ban , nappa l i+ 1 ,5 s zobás , i gényes , bú to rozo t t , egyed i fű tésű , k l ímás , luxus lakás , zár t parko lóva l , 1 hó kauc ió-va l . Á r :100.000Ft /hó Érd :20/ 314-9339

KECSKEMÉT Szécheny i vá ros-ban, cserépte tős házban, 64 nm, nappa l i+2 szobás , nagy konyhás , jó e l rendezésű, e r -ké l yes l akás e ladó . I rány á r : 8 ,99MFt Érd :20/296-224

I N G A T L A N

HETÉNYBEN kedvező á ron ,3 szobás fe lú j í to t t csa lád i ház e ladó. Ár :12,9 M Ft +36 70 716 8778

BALLÓSZÖG I , j ó á l l apo tú ,5 szo bás ház sürgősen,ár a la t t e ladó! Ár :19,5 M Ft +36 70 716 8778

BELVÁROSBAN 2+1 s zobás t ég l a l akás e l adó . 27 .9 M Te le fonszám +36 70 716 9428

SZÉCHENY IVÁROSBAN 2 szo-bás pane l lakás e ladó. 7 .99 M Te le fonszám +36 70 716 9428

SZÉCHENYIVÁROSBAN két szo-bás , 62nm-es, e rké lyes e ladó. I rányár : 8 ,975 mi l l ió Te l . : +36 70 461 9243

KECSKEMÉTI lakás ! 51nm-es 2+1 s zobás , t ég l a l a kás ! I rányár : 9 ,5 mi l l ió F t +36 70 461 9243

ELADÓ 50nm-es lakás a Pető f i u tcában! I rányár : 7 ,5M FT +36 70 461 9243

BELVÁROSI fe lú j í to t t , 53nm-es lakás e ladó! I rányár : 8 ,5M Ft +36 70 461 9243

VÉGTÖRLESZTÉS mia t t e l adó ingat lanok szé les vá lasz téká-va l várom h ívását . +36 70 716 8673

P E T Ő F I V Á R O S B A N m a g a s f e -szü l tség mentes részen, sor-ház sürgősen e ladó +36 70 716 8673

BELVÁROSBAN, 2005-ös , ame-r ika i konyhás nappa l i + há lós lakás . 10,95MFt +36 70 716 8673

180NM be fek t e t és r e k í ná l t ingat lan rekord áron! 64Mft-ró l 26 Mf t-ér t k íná l juk ! Érd : +36 70 716 8783

KECSKEMÉT hunyad i vá ros -ban, 100nm-es, ikerház e ladó. 14,9M +36 70 716 8683

800NM te lek a vacs iközben e la dó , lakható lakó ingat lanna l ! I r .á r . :16 ,5Mf t+36 70 716 87 83

KECSKEMÉTEN a Bat thyány u t -cában 1 szobás fe lú j í to t t e r -ké lyes lakás 5 ,99 mFt +36 70 469 34 33

KECSKEMÉTEN be lváros i 113 nm 4 szobás fe lú j í to t t csa lá-d iház garázzsa l 18,5 mFt +36 70 469 34 33

BELVÁROS köze lében jó á l la-potú ikerház e ladó! Te l : +36 70 461 9338 I rányár : 21,9M Ft

BELVÁROS köze lében jó fekvé-sű házrész e ladó! Te l : +36 70 461 9338 I rányár : 8 ,9M Ft

SZÉCHENY I vá rosban , 74nm-es, nappa l i+2 szobás , kü lön konyha + é tkezős f e lú j í t o t t lakás , e rké l l ye l . Iá : 9 ,9M Te l : +36 70 716 8668

HETÉNYBEN 2000-ben épü l t , 2 egész szoba+ nappa l i s ház , 1050nm-es ker t te l e ladó. Iá . : 11 ,9M Te l : +36 70 716 8668

K E C S K E M É T b e l v á r o s b a n 2006-os , 67 nm-es lakás e la-dó. 12,3M +36 70 716 8683

KECSKEMÉT be lvárosában 33 nm-es ga r zon l akás e l adó 6 .900.000 F t-ér t . +36 70 716 8663

HETÉNYEGYHÁZA rég i t í pusú de jó á l lapotban lévő 100nm-e s c s a l á d i h á z e l a d ó 10.500.000 F t-ér t +36 70 716 8663

ÚR IHEGYBEN 2 s z i n t es 30 négyzetméteres k isház . I rány-ár : 4 ,5M +36 70 716 8548

SZALAGHÁZAKBAN sz igete l t 2 szobás lakás e ladó. I rányár : 7 ,8M +36 70 716 8548

ELADNÁM vagy e lcseré lném kecskemét i lakásomat ceg-lédi , i l le tve cegléd környéki k is házra. Te l . : 06-30/851-5167

KECSKEMÉT, Vá lyogvető u tcá-ban kétszobás , e rké lyes , a la-csony rezs i jű , ú jszerű lakás , kedvező á ron e ladó . 06-30/ 541-99-05.

KECSKEMÉT , Auchan á ruház köze l ében 2 s zobás , nyá r i konyhás , gázkonvektoros ház , 1200 nm te l ekke l kedvező áron e ladó. 06-30/541-99-05

KECSKEMÉT, Homok utcában 1 szoba összkomfor tos házrész k is ker t te l kedvező áron e la-dó. 06-30/541-99-05

KECSKEMÉTEN , Ho l l and fa l u -ban sz ige te l t so rház i l akás ker t te l , garázzsa l , tu la jdonos-tó l e ladó. 06-30/224-19 61

4 db ép í tés i te lek e ladó Mén-te leken , csendes környéken . 06-70/245-92-23

BALATON u tcában , Kecske-méten tu l a jdonos tó l , t e l j es -körűen fe lú j í to t t tég laép í tésű lakás e ladó. 06-30/35-77-506

Page 10: 2012. január 18.

10 2012. január 18.

KECSKEMÉT, Vacs iközben e la-dó egy igényesen fe lú j í to t t , 96 m2-es , nappa l i+ 2 ,5 szobás csa lád i ház 511 m2-es rende-zet t te lken. I rányár : 19,5 MFt . 06-30/529-1091

KERESEK e ladó l akás t vagy csa l ád i háza t Kecskemé ten vagy környékén . 06-30/520-4512 -Veres-

KECSKEMÉTEN a közpon thoz köze l , a L i l i om u . sa rkán , 2001-es , jó á l lapotú , te tő te-res , 95 nm -es , háromszobás, 2 fürdőszobás csa lád i ház 16 nm fű tö t t garázzsa l , műhe ly-l ye l , t e rassza l , k i s udva r ra l e ladó. Ár : 20 mi l l ió F t . É rd : 06-70/310-6365

KECSKEMÉTEN te l jesen fe lú j í -to t t házban 48 m2-es , ké tszo-bás , s zépen fe lú j í t o t t l akás e l a d ó . Á r : 6 , 9 9 M F t . 06-30/593-0203.

KECSKEMÉT csendes k is u tcá-jában be lü l rő l te l jesen fe lú j í -to t t , 70 nm-es ház öná l ló te l -k e n e l a d ó . 9 , 9 9 M F t , 06-30/593-02-03.

SÜRGŐSEN e ladó Szécheny i -vá rosban há romszobás , ny í -lászáró cseré l t , fű téskorsze-r ű s í t e t t l a k á s . 7 , 2 M F t , 06-30/820-91-88.

KECSKEMÉTEN ú j ép í tésű , l i f -tes , 51 nm-es, nagy erké lyes , egyed i c i r kó f ű t ésű l akás e ladó. 11,99 MFt , 06-30/820-9188.

KECSKEMÉTEN be lváros i , ké t-szobás , 55 nm-es, k l imat izá l t l a k á s , l i f t e s t á r s a s h á z b a n e l a d ó . I r á n y á r : 7 , 9 M F t . 06-30/511-4688.

SZÉCHENY IVÁROSBAN, sz ige-te l t tá rsasházban, ké tszobás , műanyag ny í l á s zá rós l akás e l a d ó . I r á n y á r : 6 , 3 M F t , 06-30/511-4688.

SZÉCHENYIVÁROSBAN cserép-te tős , lakáson be lü l ké t sz in-tes , 3 szobás , e rké lyes lakás e l a d ó . I . á . : 8 , 9 M F t , 06-30/692-62-15.

KECSKEMÉTEN 2005-ben é -pü l t , ké tszobás ház te rassza l , garázzsa l , 1126 nm-es te lken e ladó. I .á . : 9 ,9 MFt , 06-30/ 692-62-15

B IO gazdá lkodás ra a l ka lmas 20-25 ha fö ld terü le te t kere-sek, lakható csa lád i házza l a megyében , max . 50 MFt - ig .Te l : 06-20/970-5010

P A R K E T T Á Z Á S , c s i s z o l á s , lakkozás, műanyagburkolás, l aminá l tpa rke t ta f ek te tés . Gär tner Wal ter . 06-76/472-010, 06-30/270-7585

AUTÓKÖLCSÖNZŐ! Kedvező á r , f e l t é t e l , f o l y a m a t o s a k c i ó k ! + 3 6 - 2 0 / 3 2 5 - 4 8 8 9 , +36-20/351-0131

VARRÓGÉPSZERVIZ ! Háztar tás i és ipar i var rógépek jav í tása . www.var rogepszerv i z .5mp.eu ; 06-70/565-2922

REDŐNY Szerv iz ! Ú j fa és mű -anyag redőnyök kész í tése , ja -v í tása , hétvégén is . 20% ked-vezmény! +36-70/227-62-73

ÚJÉVI fogadalma: méregte -lení tés , testsúlycsökkentés, dohányzás e lhagyása? Te -gye akupunktúrával ! 06-30/ 609-62-06

BURKOLÁS té l i kedvezmény-nye l , csempe, pad ló lap , lami-ná l t pad ló r öv id ha tá r i dőve l . 06-76 /361-110 , 06-70 /287-7910

REDŐNYEXPRESS! Leszakad t , nem működő redőnyök, re lu-xák te l jeskörű jav í tását , gur t -n i cse ré j é t vá l l a l om. 06-20 / 993-12-03.

V Á L L A L K O Z Á S

ÜZLETHELY ISÉG Horny ik kör-úton k iadó. 22 nm-es, e lő t te pa rko l óva l , 70 .000 . 06-30 / 943-17-65

HANGÁR ruháza t i ü z l e t l ánc részére e ladó üz le t- , rak tár-he l y i s ége t ke resünk Kecs -keméten kb. 20 MFt- ig . É rd . : hant i zso l t@freemai l .hu

A D Á S - V É T E L

AKÁC, tö lgy tüz i fa e ladó. Ár megegyezés sze r i n t . 06-70 / 431-47-24

200 F t-os érmét , d íszdobozos pénzeket , fa l ió rá t , porce lánt , rég iséget , fes tményt , k i tünte-t é s t , s z o b r o k a t v á s á r o l o k . Te l . : 06-20/3-260-290.

KÖNYVEKET, hang lemezt , fo -lyó i ra tokat , képes lapot , já té-kot , ó rákat , hagyatékot gyű j tő vásáro l . 06-20/316-3220

KECSKEMÉTEN haszná l t , j ó á l l apo tú s zek rényso r , r eka-mié , fo te l e ladó. 06-20/255-8140

AKÁC tűz i fa 10.000 F t /m-tő l , tö lgy fa 12.000 F t /m. 06-20/ 464-0786

T Ű Z I F A K e c s k e m é t e n a z Agroker udvarában . Kedvező ára inkró l é rdek lőd jön te le fo-non! 06-30/2207-041

Á L L A T

24 HETES vörös to jó jé rcék és pecsenyekacsák e l adók , i n -gye nes k iszá l l í tássa l . 06-30/ 945-8895, 06-20/532-89 22

J Á R M Ű

M I N D E N F É L E ü z e m k é p t e l e n j á rműve t megvásá ro l ok ( t e -her gépkocs i t i s ) , fo rga lomból k ivonássa l . 30 F t /kg . 06-70/ 402-3875

V E G Y E S

VÁSÁROLNÉK lakatos, bádo-gos gépeket , é lhaj l í tót , fú -rót , gépsatut , ü l lőt , CO he -gesztőt , d inamót , mű sze rész e s z t e r g á t , k o m p r e s z s z o r t , e s z t e r g a k é s e k e t . 0 6 - 7 0 / 624-5475

ÚJDONSÁG: búza fű , é tkezés i c s í r ák , t öksa l á ta , t ökgo l yó , sü l t t ök , ceg léd i cs í r amá lé kap ható a p iacon és a K lapka u . 6 . számban.

TŰZIFA akció! Vastag akác: 2 .250 F t /q , has í to t t akác : 2 .400 Ft/q , tö lgy és bükk: 1 .950 Ft/q , hasí tot t tö lgy és bükk : 2 .150 F t /q , vékony akác : 1 .900 F t /q , vegyes t ű z i f a : 1 . 6 5 0 F t / q , n y á r tű z i fa : 1 .300 F t /q , 06-30/ 830-6191

O K T A T Á S

NÉMET beszédközpon túan , vá l tozatosan, egyénre sza-bottan, nagyon hatá sosan!! ! Ú j cé lok!! ! 06-20/410-8139

ESZPERANTÓ nyelvtanfolyam indul Kecskeméten február 2- tő l . 10 hét a lat t ápr i l is i nye lvv izsgáva l és rész le t -f izetésse l . Gyorsan, o lcsón nyelvv izsga. 06-30/845-1701

LOVÁR I nye l vok ta tás feb ruá r e l e j é t ő l , j ún i u s i v i z sgáva l , rész le t f i ze tésse l ! 06-30/273-9479 www. j i lokr is .hu (00848-2011)

OKJ-s képzések Kecskeméten: f od rász , kozmet i kus , kőmű-ves , ács-á l l ványozó, bádogos. E l m é l e t é s g y a k o r l a t e g y he l yen . Nysz . : 00213-2010 . 06-30/908-2864

ZONGORAOKTATÁS . K imarad t az é le tébő l? Még bepóto lhat-ja ! Fe lnőt tként gyorsabb ered-mény . H í v j on : 06-30 /9-039-472. 6000 F t /hó .

KECSKEMÉT , Homokbányáná l 2 szobás ü res l akás k i adó 45.000 F t + rezs i . 06-30/541-99-05

MELEGKONYHÁS fe lszere l t é t -te rem hűtőkamráva l , e lsz í vó-b e r e n d e z é s e k k e l , k l í m á v a l , fe lú j í t va k iadó, e ladó. 06-30/ 9784-557

S Z O L G Á L T A T Á S

FÜRDŐKÁD fe lú j í t ás 2 év g a r a n c i á v a l , k o n v e k t o r o k hőál ló festése. Tóth: 06-20/ 9681-206

D U G U L Á S E L H Á R Í T Á S b o n t á s né lkü l . Non-s top gyorsszo lgá-l a t , 1 év ga ranc ia . 06-76 / 411-517, 06-30/9686-150

K I A D Ó

SZOLNOKTÓL 10 km-re , k ivá ló túra és te rep lovag lás i lehető-ségekke l , 20 ha sa já t tu la jdo-nú lege lőve l magántu la jdon-ban l évő tehe rmentes l ovas ob jektum e ladó. Az ob jektum te l jesen közműves í te t t , 380 V ipar i á rammal e l lá to t t , és ta r-ta lmaz a lovak lege l te téséhez szükséges ún. nyár i szá l lás t és kü lső karámrendszer t . Az ingat lan min imál is á ta lak í tás-sa l a lka lmassá tehető egyéb á l la t ta r tás i és gabonatáro lás i cé lokra is . I rányár 90 000 000 HUF. Érdek lődn i : 06-30/938-71-35.

G Á Z K É S Z Ü L É K E K j a v í t á s a , be üzemelése , karban ta r tá -sa. 06-30/6091-916

SZOBAFESTÉS, mázo lás , tapé-tázás , hősz igete lés és g ipsz-kar tonos munkák reá l i s á ron . 06-20/3166-296

GYÖNGYVILÁG, gyöngy kü lön-legességek üzlete . Műa nyag, üveg, kásagyön gyök. Kecs-kemét Kőhíd u . 16.

K Ő M Ű V E S M U N K Á T , t é r k ö v e -zést vá l la lunk. Lakások ta ta-rozása, á ta lak í tása , a j tó-ab lak cserék , ker í tések, já rdák ép í-tése , épü le tek gép i , kéz i bon-tása , t ö rme lék e l s zá l l í t á sa . 06-30/39-49-857

BURKOLÁST, kanda l ló ép í tés t , v í z- , gáz- , fű tésszere lés t á té-p í t ésse l vá l l a lunk . 06-20/99 60-917, 06-30/955-3858

AKCIÓ! 75%-os áron redő-nyök, re luxák, napel lenzők, sza lagfüggönyök , szúnyog-há lók, harmónikaaj tók, hő -sz igete l t a j tók, ablakok köz- vet len gyártótó l . 06-30/ 323- 8849

BURKOLÁSI , kőműves munkák reá l i s á ron azonna l i kezdés-se l . 06-30/895-6397.

V I LLANYSZERELÉS- , j a v í t á s , v i l l a n y b o j l e r v í z k ő t e l e n í t é s . H í v j on b i z a l omma l ! 06 -30 / 9388-145.

Page 11: 2012. január 18.

www.ebmsz.hu 11

MATEK, f iz ika, nyelvtan kor-

r e p e t á l á s á l t a l á n o s - é s

közép isko lásoknak . Hé tvé-

gén is! 06-30/537-1625

T Á R S K E R E S É S

F O R T U N A T á r s k ö z v e t í t ő :

komoly kapcso la t ra , k izáró lag

f ü g g e t l e n e k n e k . S p i r i t u á l i s

tanácsadás! 06-30/477-8638,

06-76/490-200

Ü D Ü L É S

ÜDÜLÉSI jog e ladó Mezőköves-

den , 4 * * * * -os Ba lneo Ho te l

Zsó r y The rmá l és We lness

szá l lodában! Érdek lődn i te le-

fonon: 06-20/417-28-04 vagy

06-49/312-165.

S ÍELŐKNEK kedvező a ján la t !

Murauban 7 . het i üdü lés i jog 2

f ő r e 60 .000 F t - é r t k i adó .

06-20/477-15-82

Á L L Á S T K E R E S

FESTÉK szórásban já r tas , szo-

b a f e s t ő - m á z o l ó , t a p é t á z ó

mes te r ko rek t á l l ás t ke res .

06-70/616-9766

Á L L Á S T K Í N Á L

VARGA Gábor gyógy í tógombák ter jesz téséhez munkatársakat k e r e s e k . 0 6 - 3 0 / 3 4 6 - 9 4 0 6 , 06-20/346-9600.

N E M Z E T K Ö Z I f u v a r o z ó c é g gyakor la t ta l rende lkező nem-z e t k ö z i g é p k o c s i v e z e t ő k e t keres 24 tonnás nyerges-sze-r e l v é n y e k r e . É r d : H - P 08-17 .00 ó ra közö t t , 06-20 /932-1371

DABAS I s zá l l í tmányozó cég g é p j á r m ű v e z e t ő t k e r e s . Fe l té te l : "C" , "E" kat . jogos í t -vány , PÁV. I I , I I I , nemzetköz i és be l fö ld i á ru fuvarozó i enge-dé ly . bog larka@fer rosped.hu, Fax : 06-29/564-085

AUTÓBUSZ szere lésében já r -tas autószere lő t és autóv i l la-mosság s ze re l ő t ke resünk . Szá l l ás mego ldha tó . 06-24 / 260-440, 8-16 órá ig .

MAGAS kereset te l munkatár-saka t ke resek nem ügynök i munká ra . F i x+ ju ta l ék . Te l . : 06-30/520-4512

ESZTERGÁLYOSOK , marósok ! H a s z n á l t t ö r ö t t l a p k á k a t , k e m é n y f é m - m a r ó k a t , v í d i á t vá sáro lnék! Te l . : 06-70/4053-535.

C É G Ü N K k e r e s k e c s k e m é t i munkahe l y re d i s zpécse reke t m ű s z a k i v é g z e t t s é g g e l é s német nye lv tudássa l , e lek t ro-n ika i -mechan ika i karbantar tó-k a t ( n é m e t n y e l v e l ő n y ) . 06-70/366-5808, 06-70/366-5722, 10-19 órá ig ; apm10@freemai l .hu

NÉMET gépgyár tó cég kecske-mé t i l e ányvá l l a l a t t a l ke res gépész konst ruktőr t és gép-szere lőket . Munkavégzés kez-detben 1-2 év ig a S tu t tgar t me l l e t t i néme t anyacégné l , majd u tána Kecskemét-Kato-na te lepen. Je lentkezés e-ma-i lben a post@pi l le r-on l ine .hu c ímen képpe l e l lá to t t magyar és német nye lvű öné le t ra jzza l . É rdek lődn i : 8-16 óra közöt t a 76/501-494-es számon.

CNC-gépbeá l l í t óka t ke resünk Mor ise ik i t ípusú esz tergára és megmunká ló központ ra , öná l ló munkavégzésre . Programozás i i smeret e lőny . Un iós f i ze tés ! 0 6 - 7 0 / 3 6 6 - 6 2 3 8 , m a i l . 0 9 @freemai l .hu

Észak-Bács-Kiskun Megyei Szuperinfó

Megjelenik minden csütörtökön 42.000 példányban.

Lapzárta: hétfõ 12 óra.

Felelõs kiadó: Hírös Modul Kft.Felelõs szerkesztõ: Zakar László

Szerkesztõség:6000 Kecskemét, Kőhíd u. 12-14.

Tel./fax.: 76/[email protected]

Nyomda: Paus-Print Kft., 5600 Békéscsaba, Kétegyházi út 18.

Terjeszti: Hírös Modul Kft.

Terjesztési területek:Ballószög, Helvécia,

Hetényegyháza, Izsák, Jakabszállás, Kadafalva, Katonatelep, Kecskemét,

Kerekegyháza, Lajosmizse, Orgovány, Városföld.

A hirdetések tartalmáért felelõsséget nem vállalunk!Eng. szám 75.480/1997

I M P R E S S Z U M

Page 12: 2012. január 18.

12 2012. január 18.