Facebookin b-to-b-esimerkkejä

Post on 24-Jan-2015

971 Views

Category:

Documents

2 Downloads

Preview:

Click to see full reader

DESCRIPTION

Esityksessä on esitelty lyhyesti kuusi kansainvälistä Facebookin menestyksekästä b-to-b -esimerkkiä.

Transcript

20.9.2010

FacebookinB-to-B -esimerkkejä

1. DELL

Tietokonevalmistaja Dellin Facebook-sivuilla on kustomoitu aloitussivu. Sivustolla on esitetty syitä, miksi kannattaa ryhtyä Dellin faniksi. Dellillä on oma FB-sivunsa kuluttajapuolelle sekä yritysmyyntiin. Sivuilla on runsaasti fanien ja yrityksen kommunikointia.

DELL

2. CISCO

CISCO

Ciscon sivuilla on aktiivinen linkitys muihin saman alan sivuihin Facebookissa ja siksi sivu on alan hyvä tiedonjakokanava.

3. SALES FORCE

SALES FORCE

Sales Forcen sivuilla on runsaasti kuvia ja videoita joista iso osa on fanien lähettämiä. Fanien aktiivisuus kertoo siitä, että Sales Force on onnistunut aktivoimaan aitoa keskustelua.

4. FORRESTER

FORRESTER

Tutkimusyritys Forresterin sivuilla on ajankohtaista tietoa mm. tulevista seminaareista. Sivuilla on myös linkitys Forresterin tutkijan blogiin.

5. ERNST & YOUNG

ERNST & YOUNG

Ernst & Youngin sivut aloitettiin tarpeesta rekrytoida opiskelijoita. Vaikka sivusto on nyt laajassa käytössä, sivustolle tulee runsaasti työpaikkakyselyitä edelleen.

6. SODEXO

SODEXO

Sodexon Facebook-sivu on tehty rekrytointeja varten. Sivustoa käytetään myös asiakaspalvelun kanavana.

1. Älä viesti vaan kommunikoi2. Fokusoi: onko tarpeesi rekrytointi, tuotekehitys, asiakkaiden kuunteleminen vai joku muu?3. Koeta ajatella tuote- tai palveluvalikoimasi laajemmin: kerro esimerkiksi puhtaudesta mieluummin kuin tarjoamistasi puhdistustuotteista4. Valjasta yrityksen oma henkilöstö mukaan5. 1,8 miljoonaa suomalaiskäyttäjää – kyllä siinä on potentiaalia!

MITEN?

Katri TanniDiffero OyKatri.tanni@differo.fiwww.differo.fi

top related