Top Banner
YENİ YENİ FİZİK FİZİK PROGRAMI PROGRAMI
35

YENİ FİZİK PROGRAMI

Jan 10, 2016

Download

Documents

Ulla

YENİ FİZİK PROGRAMI. NASIL FİZİK ÖĞRETİYORUZ!. AKİF KAYA FATSA ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ. TAKİP ETTİĞİMİZ OLASI BASAMAKLAR 1.Öğrencilere kavramı ifade eden terimi vermek (Arkadaşlar bugün, Güç Kavramını göreceğiz, SORU CEVAP, TARTIŞMA, DÜZ ANLATIM). - PowerPoint PPT Presentation
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: YENİ   FİZİK  PROGRAMI

YENİ YENİ

FİZİK FİZİK PROGRAPROGRA

MIMI

Page 2: YENİ   FİZİK  PROGRAMI

NASIL FİZİK ÖĞRETİYORUZ!NASIL FİZİK ÖĞRETİYORUZ!

AKİF KAYAAKİF KAYAFATSA ANADOLU FATSA ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİÖĞRETMEN LİSESİ

Page 3: YENİ   FİZİK  PROGRAMI

TAKİP ETTİĞİMİZ OLASI TAKİP ETTİĞİMİZ OLASI BASAMAKLARBASAMAKLAR

1.Öğrencilere kavramı ifade 1.Öğrencilere kavramı ifade eden terimi vermek eden terimi vermek (Arkadaşlar bugün, (Arkadaşlar bugün, Güç Güç KavramınıKavramını göreceğiz, SORU göreceğiz, SORU CEVAP, TARTIŞMA, DÜZ CEVAP, TARTIŞMA, DÜZ ANLATIM). ANLATIM).

2.Kavramın sözel bir 2.Kavramın sözel bir tanımını ve buna bağlı tanımını ve buna bağlı olarak formülünü ve birimini olarak formülünü ve birimini vermek (Güç= Birim vermek (Güç= Birim zamanda yapılan iş olarak zamanda yapılan iş olarak tanımlanır, P= W/t dir.) tanımlanır, P= W/t dir.)

Page 4: YENİ   FİZİK  PROGRAMI

3.Tanımın ve formülün 3.Tanımın ve formülün anlaşılması için kavramın anlaşılması için kavramın tanımlayıcı ve ayırt edici tanımlayıcı ve ayırt edici özelliklerini belirtmek özelliklerini belirtmek (Güç (Güç ileile kuvvettin veya işin farkı kuvvettin veya işin farkı nedir? SORU-CEVAP nedir? SORU-CEVAP TARTIŞMA)TARTIŞMA)

4.Eğer bu konu ile ilgili bir 4.Eğer bu konu ile ilgili bir etkinlik yapılacaksa etkinlik yapılacaksa basamak basamak bu basamak basamak bu adımları tam olarak adımları tam olarak yazmak ve öğrenciye bu yazmak ve öğrenciye bu basamakları atması için basamakları atması için süreçleri ezberlemeye süreçleri ezberlemeye yönlendirmekyönlendirmek

Page 5: YENİ   FİZİK  PROGRAMI

5.Güç ile ilgili 5.Güç ile ilgili örnek veya örnek veya örnekler sınıfta örnekler sınıfta çözmek,çözmek,

6.Yeterli zaman 6.Yeterli zaman kalırsa öğrenciye kalırsa öğrenciye bir örnek bir örnek çözdürmek,çözdürmek,

Page 6: YENİ   FİZİK  PROGRAMI

7.Bazı örnek testler 7.Bazı örnek testler veya alıştırmaları veya alıştırmaları ödev olarak ödev olarak vermek,vermek,

8.Anlatılan konu 8.Anlatılan konu veya veya materyali(dersin materyali(dersin amacını)kapsayacaamacını)kapsayacak şekilde k şekilde değerlendirme değerlendirme yapmak.yapmak.

Page 7: YENİ   FİZİK  PROGRAMI

Bu tür Bu tür öğrenmenin öğrenmenin

tanımı?tanımı?“İşlemsel Öğrenme”

Page 8: YENİ   FİZİK  PROGRAMI

Bu tür Öğrenme Işığında Bu tür Öğrenme Işığında Fizik Öğreniminin Mevcut Fizik Öğreniminin Mevcut

DurumuDurumu

İlk öğretimin ilk kademelerinden İlk öğretimin ilk kademelerinden başlayarak fen derslerine olan ilgi başlayarak fen derslerine olan ilgi kademelere bağlı olarak azalmakta, kademelere bağlı olarak azalmakta,

Fiziği seven öğrenci bulmakta Fiziği seven öğrenci bulmakta zorlanmakta,zorlanmakta,

Dünya standartlarında fiziği seven Dünya standartlarında fiziği seven öğrenci yüzdesi %25-30 civarında öğrenci yüzdesi %25-30 civarında iken, ülkemiz de bu oran % 5 veya iken, ülkemiz de bu oran % 5 veya daha az bir oranlara düşmekte,daha az bir oranlara düşmekte,

Ortak kanı, mevcut yapı ile fizik Ortak kanı, mevcut yapı ile fizik öğrenmek ve öğretmek oldukça zor öğrenmek ve öğretmek oldukça zor (Bir şeyler yanlış yapılıyor veya (Bir şeyler yanlış yapılıyor veya yanlış gidiyor), yanlış gidiyor),

Günlük hayat ile bağlantılarının Günlük hayat ile bağlantılarının kurulmadığı ve bir probleminin kurulmadığı ve bir probleminin çözümüne katkı sağladığı yüzlerce çözümüne katkı sağladığı yüzlerce kavram veya formülleri ezberlemek kavram veya formülleri ezberlemek ((Beş metreden iğnenin deliğinde ip Beş metreden iğnenin deliğinde ip geçirme sanatı),geçirme sanatı),

Page 9: YENİ   FİZİK  PROGRAMI

ULUSLARARAULUSLARARASI SI

SINAVLARDA SINAVLARDA TÜRKİYE’NİN TÜRKİYE’NİN

BAŞARI BAŞARI DÜZEYİDÜZEYİ

Page 10: YENİ   FİZİK  PROGRAMI

TIMSS

Uluslararası Fen ve Matematik Araştırması

PIRLS ve TIMSS Sonuçlarının PIRLS ve TIMSS Sonuçlarının İncelenmesiİncelenmesi

PIRLS

Uluslararası Okuma Becerisi

Page 11: YENİ   FİZİK  PROGRAMI

TIMSS Sonuçlarının TIMSS Sonuçlarının Avrupa Birliği Ülkelerine Avrupa Birliği Ülkelerine

Göre İncelenmesiGöre İncelenmesi

Page 12: YENİ   FİZİK  PROGRAMI

Öğretmenlerce Ölçme ve Öğretmenlerce Ölçme ve Değerlendirme Sonuçlarının Değerlendirme Sonuçlarının

KullanılmasıKullanılması

Page 13: YENİ   FİZİK  PROGRAMI

Yedi eksikYedi eksik

Prof. Dr. Selçuk, araştırmalar Prof. Dr. Selçuk, araştırmalar sonucunda eğitim sisteminde sonucunda eğitim sisteminde saptanan yedi eksiği de şöyle saptanan yedi eksiği de şöyle sıraladı:sıraladı:

1- Problem çözme becerisi, 1- Problem çözme becerisi, 2- Eleştirel 2- Eleştirel düşünme becerisi, düşünme becerisi, 3- Yaratıcı düşünme 3- Yaratıcı düşünme becerisi, 4- becerisi, 4- Araştırma - sorgulama becerisi, Araştırma - sorgulama becerisi, 5- Türkçeyi etkili 5- Türkçeyi etkili kullanma becerisi, kullanma becerisi, 6- Girişimcilik becerisi, 6- Girişimcilik becerisi, 7- İletişim 7- İletişim becerisi."becerisi."Prof. Dr. Selçuk, yeni sistemde bu Prof. Dr. Selçuk, yeni sistemde bu beceri eksikliklerini giderecek eğitim beceri eksikliklerini giderecek eğitim modelinin esas alınacağını vurguladı.modelinin esas alınacağını vurguladı.

Page 14: YENİ   FİZİK  PROGRAMI

SORU SORU

YENİ FİZİK PROGRAMININ YENİ FİZİK PROGRAMININ DOĞRU ANLAŞILMASI VE DOĞRU DOĞRU ANLAŞILMASI VE DOĞRU UYGULANMASI İÇİN, TARİHSEL UYGULANMASI İÇİN, TARİHSEL OLARAK YAPILANLARDAN OLARAK YAPILANLARDAN FARKLI OLARAK NELER FARKLI OLARAK NELER YAPILMALIDIRYAPILMALIDIR??

Page 15: YENİ   FİZİK  PROGRAMI

CEVAP CEVAP

1.PROGRAMLARIN BAŞARIYA 1.PROGRAMLARIN BAŞARIYA ULAŞMASINDA EN BÜYÜK GÖREV ULAŞMASINDA EN BÜYÜK GÖREV ÖĞRETMENLERE, ÖĞRENCİLERE ÖĞRETMENLERE, ÖĞRENCİLERE VE VELİLERE DÜŞMEKTEDİR.VE VELİLERE DÜŞMEKTEDİR.

2. AZ VURGU PROGRAM 2. AZ VURGU PROGRAM GELİŞTİRİCİLERİN TEORİK GELİŞTİRİCİLERİN TEORİK OLARAK NE YAZDIKLARINA,ÇOK OLARAK NE YAZDIKLARINA,ÇOK VURGU GERÇEK UYGULAYICILAR VURGU GERÇEK UYGULAYICILAR OLAN ÖĞRETMENLERİN VE OLAN ÖĞRETMENLERİN VE ÖĞRENCİLERİN PROGRAMDAN ÖĞRENCİLERİN PROGRAMDAN NE ANLADIKLARINA VE NE ANLADIKLARINA VE PROGRAMA İNANMALARI İÇİN PROGRAMA İNANMALARI İÇİN NELER YAPILMASI GEREKTİĞİNENELER YAPILMASI GEREKTİĞİNE

Page 16: YENİ   FİZİK  PROGRAMI

YETERSİZLİKLER VE YETERSİZLİKLER VE SIKINTILARSIKINTILAR

Page 17: YENİ   FİZİK  PROGRAMI

Fizik Öğretim Fizik Öğretim ProgramlarıProgramları

İlköğretim de 2005 yılında İlköğretim de 2005 yılında tamamlanan öğretim tamamlanan öğretim programı reformunun programı reformunun ardından lise düzeyindeki ardından lise düzeyindeki temel derslerin programı temel derslerin programı da değiştirilmeye da değiştirilmeye başlanmıştır.başlanmıştır.

Bu kapsamda dört yıllık Bu kapsamda dört yıllık lise fizik dersi için öğretim lise fizik dersi için öğretim programı geliştirme programı geliştirme çalışmalarına 2006 yılı çalışmalarına 2006 yılı başında başlanmıştır.başında başlanmıştır.

Page 18: YENİ   FİZİK  PROGRAMI

9. Sınıf öğretim programı Ekim 9. Sınıf öğretim programı Ekim 2007 ayında TTKB tarafından 2007 ayında TTKB tarafından 2008-2009 öğretim yılında tüm 2008-2009 öğretim yılında tüm Türkiye genelinde uygulanmak Türkiye genelinde uygulanmak üzere kabul edilmiştir.üzere kabul edilmiştir.

10. Sınıf öğretim programı 10. Sınıf öğretim programı tamamlanmış olup Mart 2008 tamamlanmış olup Mart 2008 ayında TTKB tarafından 2009-ayında TTKB tarafından 2009-2010 öğretim yılında tüm Türkiye 2010 öğretim yılında tüm Türkiye genelinde uygulanmak üzere genelinde uygulanmak üzere kabul edilmiştir.kabul edilmiştir.

11. ve 12. sınıf öğretim 11. ve 12. sınıf öğretim programları da büyük oranda programları da büyük oranda geliştirilmiş olup, en geç Haziran geliştirilmiş olup, en geç Haziran 2008 ayı itibari ile tamamlanması 2008 ayı itibari ile tamamlanması planlanmıştır.planlanmıştır.

Page 19: YENİ   FİZİK  PROGRAMI

%12,5

%25,0

%12,5 %14,0

%14,0

%22,0

2007 Fizik 9. Sınıf Öğretim Programı’nın Temel Yapısı

Page 20: YENİ   FİZİK  PROGRAMI

9. Sınıf Fizik 9. Sınıf Fizik Öğretim Öğretim

Programının YapısıProgramının YapısıAğaç Ağaç modelinde; • ağaç öğrenciyi, • meyve bilgi

öğrenme alanlarını ve

• kök ise becerileritemsil etmektedir.

Bilgi ve becerilerin birbirini dönüşümlü olarak desteklediğini göstermek için ise yağmur yağmur damlası damlası modeli kullanılmıştır.

Page 21: YENİ   FİZİK  PROGRAMI

Programın Temelleri – Programın Temelleri – Öğretim YöntemleriÖğretim Yöntemleri

Program;Program;– Öğretmen merkezliden Öğretmen merkezliden

öğrenci merkezliye doğru öğrenci merkezliye doğru uzanan geniş yelpazedeki uzanan geniş yelpazedeki tüm yöntemlere olanak tüm yöntemlere olanak tanırken,tanırken,

– Sorgulama ve araştırmaya Sorgulama ve araştırmaya dayalı yöntemlere,dayalı yöntemlere,

– Laboratuar ve sınıf Laboratuar ve sınıf etkinliklerine,etkinliklerine,

– Kavramsal değişimi temel Kavramsal değişimi temel alan yöntemlere,alan yöntemlere,

– Bireysel farklılıkları dikkate Bireysel farklılıkları dikkate alan yöntemlerealan yöntemlere

özel önem verir.özel önem verir.

Page 22: YENİ   FİZİK  PROGRAMI

Öğretim Programı’nın Öğretim Programı’nın Dayandığı Öğrenme Dayandığı Öğrenme Teorisi:Teorisi:

BAĞLAM TEMELLİ BAĞLAM TEMELLİ ÖĞRENME YAKLAŞIMIÖĞRENME YAKLAŞIMI

Page 23: YENİ   FİZİK  PROGRAMI

YENİ MÜFREDATIN ETKİLİ YENİ MÜFREDATIN ETKİLİ KULLANILMASI KULLANILMASI DURUMUNDAKİ TEMEL DURUMUNDAKİ TEMEL BEKLENTİLERBEKLENTİLER

1- Öğrenciler fizik dersinde 1- Öğrenciler fizik dersinde öğrendikleri KAVRAMLAR ile öğrendikleri KAVRAMLAR ile günlük hayatta karşılaştıkları günlük hayatta karşılaştıkları OLAYLAR arasında ilişki kurma OLAYLAR arasında ilişki kurma ve yorum yapma becerilerini ve yorum yapma becerilerini geliştirmesigeliştirmesi

2- Basit bilimsel makaleleri ve 2- Basit bilimsel makaleleri ve günlük haberleri okuyup günlük haberleri okuyup yorumlayabilmeli becerileri yorumlayabilmeli becerileri geliştirmesigeliştirmesi

3- Öğrencilerin fizikteki her 3- Öğrencilerin fizikteki her kavramın hayatın içinde kavramın hayatın içinde olduğunu kavrayabilmesiolduğunu kavrayabilmesi

Page 24: YENİ   FİZİK  PROGRAMI

Programın Sarmal Programın Sarmal YapısıYapısı

Fizik öğretim Fizik öğretim programı yapılırken programı yapılırken 9. sınıf için herkes 9. sınıf için herkes için fizik (tüm için fizik (tüm bireylerin yaşamları bireylerin yaşamları boyunca boyunca karşılaşmaları olası karşılaşmaları olası fizik) konuları esas fizik) konuları esas alınırken, üs sınıflara alınırken, üs sınıflara temel fizik konuları temel fizik konuları sarmal olaraksarmal olarak verilmeye verilmeye çalışılmıştır.çalışılmıştır.

Page 25: YENİ   FİZİK  PROGRAMI

Programda Programda Kavram YanılgılarıKavram Yanılgıları

Programda her ünite ile Programda her ünite ile ilgili olası kavram ilgili olası kavram yanılgılarına açıklamalar yanılgılarına açıklamalar sütununda yer verilmiştir. sütununda yer verilmiştir.

Ders kitaplarında bu Ders kitaplarında bu kavram yanılgılarını kavram yanılgılarını gidermek için konu gidermek için konu anlatımlarında ve anlatımlarında ve etkinliklerde gerekli etkinliklerde gerekli önlemler mutlaka alınmak önlemler mutlaka alınmak durumundadır.durumundadır.

Örneğin;Örneğin; ??? ??? ““Bir bardak sıcak çayın ısısı, bir Bir bardak sıcak çayın ısısı, bir

bardak ılık çayın ısısından bardak ılık çayın ısısından yüksektir.”yüksektir.”

??? “??? “Sıcaklık bir sistemdeki rastgele Sıcaklık bir sistemdeki rastgele hareket eden moleküllerin ortalama hareket eden moleküllerin ortalama kinetik enerjisidir.”kinetik enerjisidir.”

Page 26: YENİ   FİZİK  PROGRAMI

Programın Temelleri-Ölçme-Programın Temelleri-Ölçme-Değerlendirme YaklaşımıDeğerlendirme Yaklaşımı

Programda;Programda;– Sadece bilgiyi değil beceriyi Sadece bilgiyi değil beceriyi

de ölçen,de ölçen,

– Sonuçtan ziyade süreci Sonuçtan ziyade süreci değerlendiren,değerlendiren,

– Sadece not verme amaçlı Sadece not verme amaçlı değil gruplama(Çoklu zeka, değil gruplama(Çoklu zeka, ön bilgi yoklama,...), dönüt ön bilgi yoklama,...), dönüt verme(ünite sonu testler,...) verme(ünite sonu testler,...) ve tanılama amaçlı(1-2-3 ve tanılama amaçlı(1-2-3 aşamalı testler, tanılayıcı aşamalı testler, tanılayıcı dallanmış ağaç, mülakat,...),dallanmış ağaç, mülakat,...),

Ölçme ve değerlendirme Ölçme ve değerlendirme yaklaşımı esas alınmıştır.yaklaşımı esas alınmıştır.

Page 27: YENİ   FİZİK  PROGRAMI

SONUÇ OLARAK!SONUÇ OLARAK!

1. Bilgi vermenin yerine bilgiye 1. Bilgi vermenin yerine bilgiye ulaşma yolları etkinlikler,projeler ve ulaşma yolları etkinlikler,projeler ve performans ödevleri yardımıyla performans ödevleri yardımıyla öğrenme öğrenme esas alınmıştır.esas alınmıştır.

2. İnternet ve bilgisayardan 2. İnternet ve bilgisayardan faydalanmak, bu alandaki faydalanmak, bu alandaki deneyimleri artırmak için öğrenci deneyimleri artırmak için öğrenci birçok durumda bilişim birçok durumda bilişim teknolojilerine yönlendirilmiştir.teknolojilerine yönlendirilmiştir.

3. Kavram yanılgısını giderme ve 3. Kavram yanılgısını giderme ve kavramsal değişimi sağlamak için kavramsal değişimi sağlamak için her bir ünitede olası kavram her bir ünitede olası kavram yanılgılarına özel vurgu yapılarak yanılgılarına özel vurgu yapılarak bunların etkinlikler yoluyla bunların etkinlikler yoluyla giderilmesi amaçlanmıştır.giderilmesi amaçlanmıştır.

Page 28: YENİ   FİZİK  PROGRAMI

4. Ünitelerdeki kazanımlar, 4. Ünitelerdeki kazanımlar, bağlam temelli olacak şekilde bağlam temelli olacak şekilde yapısalcı öğrenme kuramına yapısalcı öğrenme kuramına göre işlenerek, öğrencilerin göre işlenerek, öğrencilerin olumlu beceri ve tutumlar olumlu beceri ve tutumlar geliştirmeleri amaçlanmıştırgeliştirmeleri amaçlanmıştır

5.Üniteler, disiplinler ve sınıflar 5.Üniteler, disiplinler ve sınıflar arasında sarmal yapının arasında sarmal yapının doğasına uygun işlenmiştir.doğasına uygun işlenmiştir.

6.Klasik ölçme-değerlendirmeyi 6.Klasik ölçme-değerlendirmeyi dışlamamakla birlikte asıl dışlamamakla birlikte asıl vurgu alternatif ölçme-vurgu alternatif ölçme-değerlendirmeye yapılmıştır.değerlendirmeye yapılmıştır.

Page 29: YENİ   FİZİK  PROGRAMI

!!!KİŞİSEL !!!KİŞİSEL GÖRÜŞ!!!GÖRÜŞ!!!

Page 30: YENİ   FİZİK  PROGRAMI

YENİ FİZİK ÖĞRETİM YENİ FİZİK ÖĞRETİM PROGRAMININPROGRAMININ

ARTI YÖNLERİARTI YÖNLERİ 1. Öğrenci bilgiyi 1. Öğrenci bilgiyi

hazır olarak almıyor.hazır olarak almıyor.

2. Öğrenci fizik 2. Öğrenci fizik olaylarıyla ilgili daha olaylarıyla ilgili daha çok yorum çok yorum yapabiliyor.yapabiliyor.

3. Öğrenci Yaparak 3. Öğrenci Yaparak yaşayarak öğreniyoryaşayarak öğreniyor..

Page 31: YENİ   FİZİK  PROGRAMI

YENİ FİZİK ÖĞRETİM YENİ FİZİK ÖĞRETİM

PROGRAMININPROGRAMININ EKSİ YÖNLERİEKSİ YÖNLERİ

1. Bu programdaki etkinlikleri 2 1. Bu programdaki etkinlikleri 2 saatlik fizik dersinde yapmamız saatlik fizik dersinde yapmamız imkansız. Ya etkinlikler azaltılmalı imkansız. Ya etkinlikler azaltılmalı yada fizik ders saati arttırılmalı.yada fizik ders saati arttırılmalı.

2. 9.sınıf fizik programı aşırı 2. 9.sınıf fizik programı aşırı basitleştirilmiş. (10,11 ve 12. sınıf basitleştirilmiş. (10,11 ve 12. sınıf fizik programını bilmiyoruz.)fizik programını bilmiyoruz.)

3. Bu programa uygun ÖSS 3. Bu programa uygun ÖSS sorularının olup olmayacağı belli sorularının olup olmayacağı belli değil.değil.

((Yeni öğretim programındaki değişikliklerin Yeni öğretim programındaki değişikliklerin ÖSYM sınavlarına yansıması kaçınılmazdır. Yeni ÖSYM sınavlarına yansıması kaçınılmazdır. Yeni sınavlar kademeli olarak yeni öğretim sınavlar kademeli olarak yeni öğretim programına göre düzenlenecektir. Bu anlamda programına göre düzenlenecektir. Bu anlamda YÖK-ÖSYM ile MEB-TTKB arasında protokol YÖK-ÖSYM ile MEB-TTKB arasında protokol yapımıştır. Sınavlarda hem içerik hemde yapımıştır. Sınavlarda hem içerik hemde yaklaşım olarak değişiklik yapılmasını yaklaşım olarak değişiklik yapılmasını beklemekteyiz. ÖSYM sınavları ile ilgili yapılacak beklemekteyiz. ÖSYM sınavları ile ilgili yapılacak değişikliklere ilişkin çalışmalar sürdürülmekte değişikliklere ilişkin çalışmalar sürdürülmekte olup, bu yönde zaman zaman açıklamalar olup, bu yönde zaman zaman açıklamalar yapılmaktadır. Prof. Dr . Bilal GÜNEŞ)yapılmaktadır. Prof. Dr . Bilal GÜNEŞ)

Page 32: YENİ   FİZİK  PROGRAMI

MEB FİZİK KİTABININ MEB FİZİK KİTABININ

ARTI YÖNLERİARTI YÖNLERİ

1. Her konuyla ilgili 1. Her konuyla ilgili mutlaka bir etkinlik mutlaka bir etkinlik düzenlenmiş.düzenlenmiş.

2. Eleştirel düşünmeye 2. Eleştirel düşünmeye sevk eden bir kitapsevk eden bir kitap

3. Öğrenciyi daha aktif 3. Öğrenciyi daha aktif kılan bir kitapkılan bir kitap

Page 33: YENİ   FİZİK  PROGRAMI

MEB FİZİK MEB FİZİK KİTABININ KİTABININ

EKSİ YÖNLERİEKSİ YÖNLERİ

1. Konuları aşırı basite indirgemişler. 1. Konuları aşırı basite indirgemişler. Bence 7. ve 8. sınıf fen derslerinde Bence 7. ve 8. sınıf fen derslerinde gösterilen fizik konuları bu kitaptaki gösterilen fizik konuları bu kitaptaki ilk konulardan daha zor.ilk konulardan daha zor.

2. Etkinlikler çok basit olmuş. Gerçi 2. Etkinlikler çok basit olmuş. Gerçi zaten malzeme eksikliği bütün zaten malzeme eksikliği bütün okullarda vardır. Ama ilköğretimde okullarda vardır. Ama ilköğretimde gösterilen deneylerin aynısını tekrar gösterilen deneylerin aynısını tekrar koymuşlar.koymuşlar.

3. Gereğinden fazla etkinlik olan 3. Gereğinden fazla etkinlik olan konular var. Örneğin sürtünme konular var. Örneğin sürtünme konusuyla ilgili 6 etkinlik konulmuş. konusuyla ilgili 6 etkinlik konulmuş. Herhalde kitabı yazan arkadaşların Herhalde kitabı yazan arkadaşların fizik ders saatinden haberi yok.fizik ders saatinden haberi yok.

4. Yorum sorularının bazıları çok 4. Yorum sorularının bazıları çok basit. Öğrencilere soruyu yönelttiğim basit. Öğrencilere soruyu yönelttiğim zaman öğrenciler bu kadar basit soru zaman öğrenciler bu kadar basit soru olmaz gibi bakıyorlar.olmaz gibi bakıyorlar.

Page 34: YENİ   FİZİK  PROGRAMI

DİNLEDİĞİNİZDİNLEDİĞİNİZİÇİNİÇİN

TEŞEKKÜRLETEŞEKKÜRLERR..

HazırlayanHazırlayan:Akif :Akif KAYAKAYA

Fatsa Anadolu Fatsa Anadolu Öğretmen LisesiÖğretmen Lisesi

Fizik ÖğretmeniFizik Öğretmeni

Page 35: YENİ   FİZİK  PROGRAMI

SONSON