Top Banner
programma, plattegrond, exposanten 13-14-15 januari 2015 - RAI Amsterdam 2015
64

Wine Proffesional beursbrochure 2015

Apr 07, 2016

Download

Documents

De nieuwe beurs catalogus 2015
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Wine Proffesional beursbrochure 2015

programma, plattegrond, exposanten

13-14-15 januari 2015 - RAI Amsterdam

2015

Page 2: Wine Proffesional beursbrochure 2015

G e n i e t , m a a r d r i n k m e t m a t e . G e e n 1 8 , g e e n a l c o h o l .

S P A R K L I N G O F T H E Y E A R T R O P H Y 2 0 1 4 I N T E R N AT I O N A L W I N E C H A L L E N G E

V I N TA G E C H A M P A G N E T R O P H Y 2 0 1 4 I N T E R N AT I O N A L W I N E C H A L L E N G E

9 7 / 1 0 0 2 0 1 3 W I N E S P E C TAT O R « C O L L E C T I B L E »

G R A N D G O L D M E D A L 2 0 1 4 M U N D U S V I N I C O M P E T I T I O N

G O L D M E D A L 2 0 1 4 I N T E R N AT I O N A L W I N E & S P I R I T C O M P E T I T I O N

G O L D M E D A L 2 0 1 4 M O N D I A L D E B R U X E L L E S

G O L D M E D A L 2 0 1 3 D E C A N T E R W O R L D W I N E A W A R D S

Piper Heidsieck_AP Gault & Millau RARE_160x223_NL.indd 1 16/10/14 11:10

Page 3: Wine Proffesional beursbrochure 2015

Wine Professional 2015 3

Voorwoord 4

Wine Professional Diamond Awards 2015 7

Exposanten & Participanten 2015 9

Plattegrond 42

Exposanten & Standnummers 44

Mobiel proeven 46

Programma Wine Professional 2015 48

De filosofie van GaultMillau 56

Chef-koks 59

VGC 60

Agenda: Evenementen The Wine & Food Association 2015 63

Inhoud

Win

efie

ld’s

Auct

ione

ers

Page 4: Wine Proffesional beursbrochure 2015

4 Wine Professional 2015

A ls het aan de overweldigende belangstelling ligt om aan Wine

Professional als exposant of bezoeker deel te nemen, dan zou dit wel eens het keerpunt kunnen zijn voor een voorzichtig herstel van de Nederlandse wijnhandel en gastronomie. Deze editie konden wij name-lijk niet alle geïnteresseerde exposanten een plaats toewijzen op de beursvloer: Wine Professional 2015 is volgeboekt. Hierbij een vooruitblik op wat u deze editie kunt verwachten.

Aanvulling op assortimentNaast de vertrouwde exposanten zijn er zoals ieder jaar weer nieuwkomers. Onder hen jonge dynamische ondernemers maar ook drie eeuwen oude namen. Sommige exposanten pakken dit jaar groter uit. An-deren keren terug. Maar er zijn ook meer kleinere importeurs, die verrassend uit de hoek komen met hun gedurfde producten, toegespitst op deze tijd. Er is ruimte voor zowel betaalbare als exclusieve wijnen. Dit geeft een spannende aanvulling op het toch al imposante aanbod op de beursvloer. Want dat mag er zijn: bijna 100 exposanten en partners presenteren aan u allereerst vooral duizenden verschillende wijnen, champagne, sake, port en sherry. Daarnaast is er natuurlijk ook een grote verscheiden-heid aan ‘fine food’, koffie en aanverwante producten.

Hartelijk welkom op de 13e editie van Wine Professional

Verbreding doelgroep niet ten koste van selectie aan de poortWine Professional 2015 heeft op verzoek van exposanten haar doelgroep net als vorig jaar verder verbreed, zonder daarbij de ‘selectie aan de poort’ en focus op profes-sionals en ‘decision makers’ uit het oog te verliezen. Zo zal er op maandag 12 januari tussen 11.00-12.00 uur weer een speciale openstelling voor de wijnvakhandel zijn. En omdat er tegenwoordig nu eenmaal veel chefs en gastheren/gastvrouwen de (wijn)bestellingen zelf doen, stellen wij onze nieuwe samenwerking met het gastvrij-heids- en koksgilde zeer op prijs. Zij zijn een welkome aanvulling op de reeds bestaande banden met diverse restaurant-organisaties en andere gerelateerde belan-gengroepen.

Internationale erkenning door strategische alliantie VinexpoDat Wine Professional ook internationaal erkent wordt als belangrijke speler in de wijnwereld in de Benelux en daarbuiten wordt aangetoond door de eind 2014 ge-tekende strategische alliantie tussen Wine Professional en Vinexpo. De directeur van Vinexpo, Guillaume Deglise, zal dan ook Wine Professional 2015 openen tijdens de Diamond Awards in Hotel de l’Europe. Daarnaast zal hij op maandag in het Gault-Millau Theater een presentatie geven over de laatste trends in de Nederlandse wijn-markt en het nieuwe concept van Vinexpo.

Page 5: Wine Proffesional beursbrochure 2015

Voorwoord

(Nog) meer focus op wijnDit jaar hebben wij besloten om de focus op wijn extra te benadrukken zonder afbreuk te doen aan de ‘fine food’ exposanten die op deze beurs vanzelfsprekend thuishoren. Zo presenteren importeurs hun eigen wijnen in het speciale Importeurs Wijntheater. Ook in het Forum Gastronomicum Theater en GaultMillau Theater staat een groter deel van ruim dan 45 programma’s uitsluitend in het teken van wijn.

‘Meet the Producers’ Een groot aantal topproducenten zullen op uitnodiging van hun importeur aanwezig zijn in het kader van ‘meet-the-producers’. Zij informeren u graag over hun achtergrond en filosofie. Wijn of andere producten met een verhaal spreken bij de eindgebruikers meer tot de verbeelding. Klassieke wijnlanden beleven een comeback, maar wij zien ook een toename van wijnen uit minder bekende gebieden zoals Bosnië, Israël, Kosovo, Liba-non, Macedonië en Servië. ‘Vinos de Jerez’ presenteert zich aan u met enkele van haar meest bijzondere sherry-huizen.

Meer aandacht voor nieuwe ChefsWat betreft de ‘food pairings’ programma’s, heeft Wine Professional besloten juist de nieuwe generatie Chefs extra in het zonnetje te zetten. Zoals u in de restaurant- en hotel-gids GaultMillau 2015 heeft kunnen lezen, telt Nederland momenteel veel jong talent. Dit sluit aan op het steeds groter aandeel van bezoekers in de leeftijdscategorie tussen de 25-39 jaar, waarmee ook de toekomst van Wine Professional verzekerd is.

De Gastronomische Groote ClubTijdens Wine Professional 2015 is De Gastronomische Groote Club ook weer

prominent aanwezig, zoals tijdens de opening van de beurs met de jaarlijkse uitreiking van de Diamond Awards. Bovendien sluit zij elke dag het programma in het GaultMillau Theater af met een bijzondere sessie.

MAFF presenteert bijzondere ingrediëntenNet als vorig jaar presenteert Japan zich middels MAFF, het ‘Japanese Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries’. De Japanse chef Akia Saito komt speciaal over uit Tokyo om voor de sterklas van het ROC van Amsterdam een educatief programma te verzorgen en daarnaast met u zijn erva-ringen met Japanse ingrediënten te delen .

Nieuw op Horecava: ‘Alles Over Wijn’De organisator van Wine Professional, The Wine & Food Association, tevens uitgever van het wijnmagazine Proefschrift, heeft samen met de Horecava voor het eerst een Wijnpaviljoen op de Horecava geïnitieerd: ‘Alles Over Wijn’. Hier vinden educatieve programma’s plaats en kunnen de bezoekers wijnen tot € 5,50 horeca inkoopprijs proeven.

DankwoordDankzij onze exposanten, de medewerking van het ROC Amsterdam, het glaswerk van Royal Leerdam, de fornuizen van Rosval en een gemotiveerd team van medewerkers zijn wij in staat u te mogen verwelkomen op de 13e editie van Wine Professional.

Wij wensen u veel succes op Wine Professional 2015!

Jan-Sebastian van LissumDirecteur Wine Professional

Professional 2015 5

Page 6: Wine Proffesional beursbrochure 2015
Page 7: Wine Proffesional beursbrochure 2015

O p zondag 11 januari vond de ‘kick-off ’

plaats van de 13e edtie van Wine Professional 2015, tijdens de uitreiking van de Diamond Awards. De stijlvolle ambiance van de kamer Prinsenkamer en Amstelkamer van het Hotel de l’Europe was het decor van deze feestelijke receptie. Restaurant Bord’eau verzorgde de culinaire omlijsting in dit door de The Wine & Food Association organiseerde evenement.

De Gastronomische Groote Club kent ieder jaar de prestigieuze Wine Professional Diamond Awards toe aan personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt met betrekking tot de Nederlandse gastronomie.

Tijdens deze feestelijke uitreiking worden de Wine Professional Diamond Awards uitgereikt: 3 speciale onderscheidingen voor bijzondere prestaties op gastronomisch gebied. De Wine Professional Diamond Award is een speciaal door MK Jewelry te Amsterdam ontworpen reversspeld met een Zirkonia diamant.

Wine Professional 2015 7

Diamond Awards2015

Page 8: Wine Proffesional beursbrochure 2015
Page 9: Wine Proffesional beursbrochure 2015

Wine Professional 2015 9

Exposanten & Participanten

A124 | ad Bibendum Fine Wines Alfajetlaan 2220, 3800 Sint Truiden, België T +32-11262700 | www.adbibendum.beAd Bibendum richt zich op wijnen met karak-ter en persoonlijkheid. Het assortiment heeft veel aandacht voor diversiteit en evenwicht. Bij de samenstelling van het aanbod is het persoonlijke contact met de wijnboer van cruciaal belang. De wijnen zijn onder andere afkomstig uit Frankrijk, Italië, Spanje, Chili, Australië, Argentinië, Nieuw-Zeeland, Uru-guay, Zwitserland en Zuid-Afrika.

110 | André Kerstens – Partners in Wijn - sinds 1880Kazernestraat 112, 2514 CW, Den Haag T 070-4278321 | www.partners-in-wijn.nlAndré Kerstens BV - Partners in Wijn - importeert wijnen, champagne, port en ge-distilleerd vanuit Frankrijk, Spanje, Australie en Portugal. De zoektocht naar originele producten met een bijzondere prijs/kwali-teitsverhouding vormt voor André Kerstens en Olaf Kerstens de drijfveer van hun nieuwe organisatie Partners in Wijn. Hun doelgroep is de horeca, de zelfstandige slijter/wijnwin-kel/handelaar. Partners in Wijn biedt u de gelegenheid kennis te maken met het zeer fijne assortiment wijnen, ports, cognacs en calvados.

234/300 | AnforsEliotplaats 197, 3001 KK, Rotterdam T 06 48494229 | www.anfors.comAnfors staat voor een veelzijdig aanbod aan delicatessen, aantrekkelijk gedistilleerd en bijzondere wijnen. Alles afkomstig uit de beste gebieden en van topproducenten van Italië en – sinds 2009 - Spanje.

508 | Aridjis 1926Arkansasdreef 28, 3565 AR, UtrechtT 030 239 5041| www.aridjis1926.nlAridjis importeert sinds 1926 Griekse en mediterrane specialiteiten. Naast een aantal Griekse wijnen van topkwaliteit - die bij het grote publiek nog onbekend zijn- is Aridjis 1926 op de beurs aanwezig met een bijzon-dere selectie gevulde olijven, mooie olijfolies en diverse culinaire producten uit het Middellandse Zee gebied. Aridjis 1926 staat voor kwaliteit en is voortdurend actief met het ontwikkelen en introduceren van nieuwe mediterrane producten voor de Nederlandse markt.

322 | A.Sluijter & Zn.A.Sluijter & Zn BV, Constructieweg 96, 3641 SP MijdrechtPostbus 180 3640 AD MijdrechtT 0297-284481 | www.sluijter.nlVoor bedrijfs- en kokskleding, werkschoenen en keuken benodigheden,glaswerk- en porselein, kook- en wijnboeken bent u bij ons aan het goedeadres. Ook de hobbykok nodigen wij uit om een kijkje te nemen in onze showroom.A.Sluijter & Zn BV staat voor service en kwaliteit, dankzij onze ervaring.

316 | Aventura Exciting WinesLauriergracht 156hs, 1016RV, AmsterdamT 020-2231522 | www.aventurawines.nlAventura Exciting Wines biedt een overzich-telijk assortiment aan absolute kwaliteitswij-nen van kleinschalige wijnproducenten, per-soonlijke service en decennia aan ervaring in zowel de wijnimport als de horeca. Aventura is behalve nieuw ook vernieuwend: wij vin-

EXPOSANTEN & PARTICIPANTEN 2015

Page 10: Wine Proffesional beursbrochure 2015

10 Wine Professional 2015

den het tijd voor een innoverend prijsbeleid. Daarom werken wij met een transparante vaste opslag per fles in plaats van de gebrui-kelijke procentuele marge. Dit substantiële inkoopvoordeel stelt u in staat uw gast wijn op hoog niveau voor te schotelen tegen een veel gunstiger tarief, of om uw inkoopper-centage aanzienlijk te verlagen.

102 | ATS Sicily Quality WineAzienda Agricola Buoninivini on behalf of ATS Sicily Quality Wine Dante 153, 90138, Palermo - ItaliëT +091513481ATS Sicily Quality Wine is a group of com-panies located in Sicily, with own vineyards that present itself at the market with the aim of producing and commercializing Italian wines and to offer good quality for reaso-nable prices to every consumer. Vineyards are being away from cities with no pollution and only a few kilometers away from the sea with altitude ranging from 40 to 300 meters above sea level. All of our wines are marked by Freshness, Elegance, Perfumes.

B232 | Bakkerij Carl Siegert sinds 1892Techniekweg 11, 3481 MK, Harmelen T 0348 441887 | www.siegert.com Bakkerij Carl Siegert, dé bakker voor de horeca. Opgericht in 1891 en hofleverancier sinds 1991, draagt het EKO-keurmerk en gebruikt alleen grondstoffen die tot de oor-sprong traceerbaar zijn. Vrijwel al het graan wordt biologisch verbouwd en ambachtelijk verwerkt. Carl Siegert gebruikt onder meer de tarwesoorten le lavette, mélon en cardoz uit de Noordoostpolder en Kollenberger spelt uit Limburg.

144 | Wijnimport J.BartKwadijkerweg 8, Zuidoostbeemster T 0299-689111 | www.wijnimportbart.nl Wijnimport J. Bart is een familiebedrijf welke gevestigd is in ‘Fort Benoorden Purmerend’ (Unesco Werelderfgoed) te Zuidoostbeem-ster en op het Food Center te Amsterdam. Wij zijn importeur van ruim 800 kwaliteits-wijnen en distillaten van 225 producenten uit 17 klassieke én nieuwe wijnlanden. De inkoop en het logistieke proces hebben wij totaal in eigen controle waardoor onze wijnen aantrekkelijk geprijsd zijn. Onze wijnadvi-seurs, allen met minimaal een afgeronde Vinoloog opleiding, bieden u service door heel Nederland.

414 | Benvenuti VinaKaldir 7, 52424 Motovun, KroatiëT +385 52 691322 | www.benvenutivina.comDeze wijngaard is gestationeerd in het rustige dorp Kaldir in Istrië, vlakbij Motovun in Kroatië. Op deze wijngaard groeien drie soorten druiven: Malvasia Istriana, Teran en Muscat. Uit jarenlange ervaring van de familie is gebleken dat deze drie druiven-soorten samen het beste resultaat geven. Benvenuti Vina heeft dan ook voor deze druiven gekozen omdat zij streven naar de beste kwaliteit. Gedurende Wine Professio-nal kunt u de bijzondere smaak van diverse kwalitatieve hoogstaande Kroatische wijnen proeven.

244 | Bodren WineryRusnica 64, 49231, Hum na Sutli – KroatiëT +385-49340466 | www.bodren.hrBodren is a synonym of supreme wine pre-dicates. The winery has spread its vineyards in a region of absolute ecological attributes, on rested hills of the gentle Hrvatsko Zagorje. Thanks to Bodren’s owner and winemaker,

Page 11: Wine Proffesional beursbrochure 2015

Wine Professional 2015 11

Exposanten & Participanten

Bolomey Wijnimport: persoonlijke selectie wijnen uit de klassieke wijnstreken van Frankrijk. Bordeaux, Bourgogne, Loire en Champagne. En later wellicht meer streken. In de loop van 2008 ben ik van start gegaan met m’n eigen wijnimport. Begonnen uit lief-de en fascinatie voor Franse wijn. Centraal staat de selectie van de wijnen: een con-stante zoektocht naar wijnmakers die soms bijna als heiligen, of als kunstenaars bezig zijn om van hun grond het mooist mogelijke te maken. Het gaat dan om de klassieke gronden van de Bordeaux, de Bourgogne, de Loire-vallei en de Champagne. Met mijn ei-gen wijnimport wil ik de meest fascinerende en lekkerste! wijnen uit Frankrijk halen. Over deze wijnen adviseer ik u graag.

514 | Bottleneck.beAuwersstraat 68, 2600 Antwerpen, België, T +32496931768 | www.bottleneck.be‘Importeur en Agent Nederland & België, specialisatie Oost-Europa. Focus op artisa-nale wijnmakers en autochtone druivenras-

Mr. Boris Drenski, this small region abounding in castles, has been reliving its centuries-old noble hedonistic tradition. Recognizing micro-climatic potentials in his native Zagorje thatgu-arantee grapes high in acidity, often stressed as a disadvantage of the dry wines from this region, a skillful winemaker has used it to advantage. The vibrant acidity is well balanced against sweetness and reduces the sensation of weight; it makes for fresh and alluring wines. Bodren’s Trockenbeerenauslese and Icewine are characterized by aconcentrated harmonius aroma, similar to that of meadow honey. With a botrytis note, which adds to its freshness, the low alcohol content places it into a ‘medicinal’ category. Limited quantities of predicates made solely from recommended grape varietis, due to special conditions of ripening and harvesting, are distinguished by its exceptional quality.

216 |Bolomey WijnimportKanaalstraat 25, 1054 WZ, AmsterdamT 020 – 4223098 | www.bolomey.nl

Edward en Petar Rossidi uit Bulgarije (Importeur Bottleneck)

Page 12: Wine Proffesional beursbrochure 2015
Page 13: Wine Proffesional beursbrochure 2015

Wine Professional 2015 13

Exposanten & Participanten

sen. Exclusief gamma voor Nederland & België. Bottleneck.be biedt horeca service in Nederland & België en is exclusief agent & verdeler van Borovitsa winery, Rossidi wi-nery, Rumelia, Pasji Rep, Heaps Good Wine, Domaine de Bellevue. Onze trefwoorden zijn vakkennis, scherpe prijs/kwaliteit, service met de glimlach én gedegen advies.’

422 | Bouillon MagazineIepenlaan 55, 3723 XE, Bilthoven T 030-2280315 | www.bouillonmagazine.nl Bouillon Magazine is een cultureel gastro-nomisch magazine in boekvorm. Bouillon verbindt de gastronomie aan allerlei cultu-rele aspecten in het leven. Van fotografie, muziek, geschiedenis en literatuur tot antro-pologie. Belgische en Nederlandse journalis-ten schrijven artikelen. Niet slechts kritisch of belerend, maar betrokken en actief in de wereld van de gastronomie.

250B | Bourgondisch LifestylePlantage 120A, 1943 LR, BeverwijkT 0251-220332| www.bourgondischlifestyle.nlBourgondisch Lifestyle selecteert hun as-sortiment van kaas, wijn en specialiteiten op smaak, kwaliteit en originaliteit. Het team reist regelmatig naar interessante bourgondische evenementen in binnen- en buitenland om steeds nieuwe producten te kunnen presenteren. In de winkel worden na sluitingstijd kaastrainingen gegeven en bijzondere wijn-kaas proeverijen gehouden. Inmiddels serveren meer dan 170 restau-rants de kazen van Bourgondisch Lifestyle. Afgelopen jaar organiseerde Bourgondisch Lifestyle voor de eerste keer i.s.m. The Wine & Food Association de competitie ‘Beste Fromager 2014’.

122 | Bru (Spadel Nederland)Brieltjenspolder 28 D, 4921 PJ, Made T 0162-690760 | www.bruwater.nl De internationale Groep Spadel is de onbetwiste leider in de Benelux markt van de mineraalwaters. Haar activiteit bestaat uit de productie en commercialisering van natuurlijk mineraalwater, limonade en vruchtensiroop. Bru Mineraalwater bezit een unieke mineralenbalans waardoor de meest verfijnde smaken optimaal tot hun recht komen. Met deze mineralenbalans is Bru een ideale begeleider van gerechten en wijnen.

402 | Buscaglione EspressoDe Corridor 7, 3621 ZA, Breukelen T 0346-258002 | www.buscaglione.nl Buscaglione is het meest exclusieve espres-somerk van Palombini, te vergelijken met een premium wine, een top cuvée. Het Italiaanse koffiemerk Palombini staat al meer dan 100 jaar voor topkwaliteit. In 2013 vierde Buscaglione Espresso haar 10-jarig bestaan op de Nederlandse markt. Onlangs opende Buscaglione Espresso haar eigen Buscaglione Barrista Academie.

C318 | California Wine InstituteEuropean OfficePhiline WeeberBenoordenhoutseweg 23, 2596 BA Den HaagT 070 - 314 24 25| [email protected] | www.discovercaliforniawines.com

1. Hosman VinsRuben van DamWestvest 44, 3111 BW SchiedamTel: 010-426 4672Email: [email protected]: www.merryvale.com

Page 14: Wine Proffesional beursbrochure 2015
Page 15: Wine Proffesional beursbrochure 2015

Wine Professional 2015 15

Exposanten & Participanten

and fruits pervades the air, the ruffling of animals is heard in the distance. A thousand hectares of life and horizon - and a team of professionals that turns grapes into wine, and wine into pure pleasure. Take it all in. That is all Herdade do Monte da Ribeira asks of you. Because a good Alentejano will always give you more than you’ve asked for.

414 | Cathy’s Taste Spaarne 96-RD, 2011 CL, HaarlemT 06-51532464 | www.cathystaste.nlCathy’s Taste is het nieuwe wijnbedrijf van Cathy Moerdijk (ex Vinites, nu Wijn & Ko, Vis & Ko). Cathy ziet wijnen als ‘Messages in a bottle’, persoonlijke boodschappen van de wijnmaker, verpakt in een ‘wereld van verschil-lende smaken’. Smaken die moeten aansluiten bij jou, je omgeving, of het moment! Pas dan ontstaat er een relatie met de wijn. Cathy’s Taste heeft een dynamisch en divers assorti-ment van, als het maar even kan, biologische wijnen. Allemaal wijnen met een verhaal en karakter.

412 | Cellar PardasPinca Can Comas S/N, 8775 Torrelavit, Spanje T +34-647-874805 | www.cellarpardas.comCan Comas State is located in Alt Penedès region, 40 Km south Barcelona.It is comprised of 70 Ha where flora and fau-na all interact. We are farmer-harvesters and we balance (take care off) the vines making use of our life´s soils and the goodness of our changeable climate. Regional and foreign grapes live together harmonically capturing the essence of our state.

126 | ChampagnistPrins Willem Alexanderlaan 45, 3800 AW, Amersfoort, M 06 41 68 4108 | www.haas-

Te presenteren wijnhuizen:Chateau MontelenaFlora Springs WineryMerryvale VineyardsStarmont WineryPalmaz WineryRavenswood Schramsberg

2. Merryvale Vineyards & Starmont WineryFreddy WohnrauRue de Lausanne 1, PO Box 1160CH-1800 VEVEY 1, SwitzerlandTel: +41 21 925 2809E-mail: [email protected] : www.merryvale.com

Te presenteren wijnhuizen:Merryvale VineyardsStarmont Winery

3. Wine Companions B.V.Harrie LemmenGeloërveldweg 6, 5951 DH BelfeldTel: 077-3599034Email: [email protected]

Te presenteren wijnhuizen:Eagles TraceEsser VineyardsJoseph Phelps Freestone VineyardsParducci

510A | Casa Agricola HMR PortugalHerdade Monte da Ribeira, 7960-011, Marmelar-Viniguira, Portugal T +351-933065004 | www.casaagricolahmr.ptHerdade do Monte da Ribeira. Pure Alentejo. Heat, serenity, exuberance. The landscape stretches out of sight, dotted by vineyards and olive groves; the aroma of vegetation

Page 16: Wine Proffesional beursbrochure 2015
Page 17: Wine Proffesional beursbrochure 2015

Wine Professional 2015 17

Exposanten & Participanten

Meer dan 60% van ’s werelds Rieslingwijn-gaarden ligt in Duitsland. Vandaag stellen wij u met genoegen Riesling van wereldklasse voor en ook andere geliefde variëteiten als Spätburgunder, Weissburgunder en Grauburgunder en uiteraard ontbreekt Sekt niet. Ze laten de veelzijdigheid in stijlen zien van topproducenten uit gebieden als de Moezelstreek, Rheingau, Rheinhessen, Pfalz, Nahe en Baden. De innovatieve Duitse wijnen zijn een streling voor de tong. Ze zijn er voor ieders smaak en voor elke gelegen-heid – een diversiteit die geprezen wordt door onze Nederlandse chefs, sommeliers en wijnkenners.

Deelnemers/wijnhuizen:Staatsweingut Meersburg – Baden-BodenseeWeingut Knab – BadenWinzergenossenschaft Britzingen eG. - BadenBischöfliche Weingüter Trier - MoselWeingut Richard Böcking GmbH & Co. KG – MoselWeingut Hoffmann-Simon – MoselWeingut August Ziegler KG – PfalzWeingut Domdechant Werner – RheingauWeingut Robert Weil KG - RheingauMarkvandewijn: Sekt- und Weingut Winterling (Pfalz), Weingut Braun (Pfalz), Weingut Braunewell (Rheinhessen) Winterberg Wijnen: Weingut Ziereisen (Baden), Weingut Günther Steinmetz (Mosel)

Zie ook ‘Mobiel proeven’ op pag. 46. Op alle dagen organiseert Duitse Wijn twee bijzondere proeverijen in de stand.

E404 | Earth ConceptsCzaar Peterstraat 109, 1018 PE, Amsterdamwww.earthwater.nlEarth Concepts, bekend van onder andere

dijkwinegroup.com Haasdijk Wine Group / Champagnist is in Nederland de enige importeur en agent die voor 100% gespecialiseerd is in champagne. Het bedrijf doet zaken met inmiddels meer dan 10 kleine tot middelgrote producenten.

220 | De Coninck WinesHoge Markt 8- 10, 4694 CY, ScherpenisseT 0166-663901| www.deconinckwines.nldeConinckwines is een importeur en verdeler van Europese kwaliteitswijnen met als kern-specialisatie Duitse & Italiaanse wijnen. Gas-tronomisch inzetbaar, elegant, verteerbaar, educatief & nouveautés zijn onze referentie woorden. Als trots Zeeuws bedrijf staan wij garant voor een persoonlijke benadering en begeleiding waarbij wij graag onze kennis en enthousiasme delen met onze afnemers in Zeeland en de rest van Nederland & Belgisch-Vlaanderen.

442 | Czech WinesZamek c. 1 69201, Mikulov, Tsjechië T +42-0736489351 Aliance Vinaru (Wijnmakersalliantie) V8 is een groep van een paar gedreven produ-centen uit het opkomende wijnbouwgebied Zuid-Moravië, waarbij authenticiteit en kwa-liteit hoog in het vaandel staan. Het zijn de wijnbedrijven Vinice Hnanice, Nové Vinarství, Víno Marcinák, Sonberk, Kolby, Krásná Hora en Vinaství Volaík. Bohemia Sekt zal ook aanwezig zijn. Zie ook het artikel in het december nummer van Proefschrift.

D314 | Duitse WijnInformatiebureau voor Duitse WijnVerlengde Poolseweg 16, 4818 CL, BredaT 076-5244680 | www.duitsewijn.nl

Page 18: Wine Proffesional beursbrochure 2015

Voor Nederland 0416 344400 - www.eurocave.nl - [email protected] België 02/5880679 - www.eurocave.be - [email protected]

Serveren van wijn per glas vanuit de fles – de ideale oplossing voor kwaliteitsservice voor uw gasten . Wine Bar presenteert uw wijnflessen, houdt ze op een ideale serveertemperatuur en behoud de smaak van geopende flessen wijn. Practisch, technologisch

en design om uw wijnomzet snel een boost te geven.

Een unieke oplossing voor het serveren van wijn per glas

Een Frans concepten fabricaat

Aanbevolen door F. SommierMOF sommelier 2007

Nummer 1 in wi jn per g la s qua houdbaarhe id en k l europt i e s.

Page 19: Wine Proffesional beursbrochure 2015

Wine Professional 2015 19

gerechten en uiteraard de wijnen! Overtuigd van de kwaliteit van de wijnen en de potentie van het land, heb ik besloten om deze zelf te gaan importeren omdat deze niet in Nederland verkrijgbaar waren. Via twee finaleplaatsen tijdens het Proefschrift Wijnconcours groeide het aantal flessen gestaag, reden om ook in de landen rondom Bosnië-Herzegovina mijn licht op te steken. Met inmiddels drie wijnhuizen uit Bosnië-Herzegovina, vijf uit Servië en een uit Kosovo is het assortiment uitgegroeid tot 39 wijnen, waarmee ik wijnspeciaalzaken, horeca en consumenten bedien met wijnen uit unieke landen, van unieke druiven, kortom unieke wijnen!

118 | EuroCaveProfessor Eykmanweg 5, 5144 ND, WaalwijkT 0416-344399 | www.eurocave.nlWijn houdt de mens al eeuwenlang bezig en heeft altijd een belangrijke positie ingenomen in de culinaire en culturele geschiedenis. Al meer dan vijfendertig jaar kunnen wijnliefhebbers daarbij rekenen op EuroCave, ontwikkelaar van de allereerste wijnklimaatkast en inmiddels wereldwijd specialist en marktleider in alles wat u nodig heeft om wijn verantwoord te bewaren, te serveren en te presenteren. Van wijnkoel-kast, wijnkast, wijnklimaatkast, wijnrek, wijnkelder, wijnkoeling, wijnmeubel, wijnbar, tot wijnaccessoire. Het grootste assorti-ment wijn producten van de beste kwaliteit, maximaal gebruikersgemak, gedegen kennis, hoogwaardige service en passie voor wijn kunt u verwachten bij EuroCave.

F114 | Fontijn Vlees en VleeswarenZuiderzeelaan 82, 1382 JW, Weesp T 0294 484754 | www.fontijn-vlees.nl Ruim 120 jaar oud familiebedrijf dat is uitge-

Earth Water, legt tijdens de Wine Professio-nal 2015 de nadruk op haar water. De reden hiervoor is dat Earth Water samen met The Wine & Food Association voor komend jaar een samenwerking is aangegaan, zoals u ook in de laatste ProefKrant heeft kunnen lezen. Zo kon u op de uitreiking van de GaultMillau Awards en tijdens de Fine Food Professional afgelopen oktober al kennis maken met Earth Water. Dit zal op Wine Professional 2015 en de andere evenementen in 2014 ook het geval zijn. De nettowinst van Earth Water wordt gedoneerd aan goede doelen.

108 | English Quality Standard Lambp/a Pitch PR, Cas Oorthuyskade 196-200, 1087 DP, AmsterdamT 020-4683348Engels lam staat bekend om de aromatisch smaak en het feit dat het vee duurzaam gefokt wordt. Het Quality Standard Label helpt de productie van de lamsvleessector te verbeteren. Vlees dat dit keurmerk draagt voldoet aan de normen voor voedselveilig-heid, dierenwelzijn, zorg voor het milieu en is van goede kwaliteit. Door deze kwaliteits-eisen is het voor chefs zeer aantrekkelijk om te werken met lamsvlees dat het Quality Standard keurmerk draagt. Dit vlees is exclu-sief verkrijgbaar bij Prime Meat & Lebouille.

130 | Esar WijnenHogeweg 8C, 5328 CG, RossumT 06-50533762 | www.esarwijnen.nl Eind jaren negentig was mijn man als beroeps-militair uitgezonden naar Bosnië-Herzegovina. In 2004 zijn we voor de eerste keer samen naar Bosnië-Herzegovina gegaan. In de jaren daarna zijn we meerdere keren teruggeweest. Gedurende onze reizen kwamen we dan ook in contact met deze gastvrije mensen, waarbij ook kennis werd gemaakt met de lokale

Exposanten & Participanten

Page 20: Wine Proffesional beursbrochure 2015
Page 21: Wine Proffesional beursbrochure 2015

Wine Professional 2015 21

Exposanten & Participanten

Muré - Clos Saint Landelin), in Duitsland de Nahe (Tesch) en Pfalz (Bernhart), in Spanje Castilla y Leon (Pardevalles, Dehesa de Cadozos) en de Italiaanse Piemonte (Adriano, l’Armangia).

522 | Good GrapesEmmastraat 4, 2991 BC, Barendrecht T 0180-744010 | www.goodgrapes.nlGood Grapes is specialist in Oostenrijkse wij-nen. Wijnen van de nieuwe generatie wijn-makers. Allen zeer gedreven, internationaal opgeleid en buitengewoon talentvol! Geen massa of bulk maar kleinschalig en puur. Good Grapes importeert alles rechtstreeks voor de Nederlandse markt en onder-houdt met alle producenten een persoonlijke band. Wij werken graag met de betere ho-reca en gespecialiseerde wijn(web)winkels.

138 | Goods & More Kwaliteitswijnen uit GriekenlandXenonstraat 86, 1362 GH, AlmereT 036-7370448 | www.goodsandmore.nlVoor bijzondere wijnen, wijnen met een verhaal, vernieuwende aroma’s en smaken, gemaakt van inheemse druivenrassen die bijna niemand nog kent komt u proeven bij Goods & More, importeur van kwaliteits-wijnen uit Griekenland. Het gepassioneerde team van dit jonge bedrijf staat voor het derde jaar op rij op de Wine Professional en is op zoek naar trendsetters; ondernemers die ‘out of the box’ durven denken. Bent u op zoek naar vernieuwing, laat u door ons ver-rassen en ontdek hoe veelzijdig en inzetbaar onze wijnen zijn! Deelnemende wijnhuizen: Domaine Sigalas, Tselepos Estate, Domaine Claudia Papayianni, Monemvasia Winery, Diamantakis Winery, Avantis Estate en Foundis. Verder zullen de wijnen van Ly-rarakis Winery (zeer goede beoordelingen

groeid tot een vertrouwde leverancier voor horeca, instellingen en andere bedrijven. Fontijn selecteert altijd zelf zijn vlees en volgt het voor zijn klanten ‘van weide tot keuken’.

G310 | Galladio World ProductsKorssendijk 32, 2811 HK, ReeuwijkT 0182-331096 | www.galladioworldproducts.nlGalladio World Products is een jong en dy-namisch bedrijf dat sinds 2009 hoogstaande kwaliteitswijnen importeert van met name Spaans talige landen. Het zijn veelal familie domeinen die kwaliteit, respect voor de na-tuur, druif en terroir voorop hebben staan. O.a. Casas del Bosque uit Chile, uitgeroepen op het IWSC te London als ‘beste wijnhuis van Chile 2013 en 2014’!

246 | De GeluksdruifZijldijk 5, 2362 AE, WarmondM 06 54 72 2105 | www.geluksdruif.nlVerrassende wijnen met een klassieke touch: dat is één van de belangrijkste kenmerken waar De Geluksdruif zijn wijnen op selec-teert. En in dat licht is het niet vreemd dat de Franse Jura, volgens vele momenteel het spannendste wijngebied van Frankrijk, is uitgegroeid tot een van de opvallendste eye-catchers in ons assortiment, met topprodu-centen als Stéphane Tissot, Domaine Labet en Jacques Puffeney. Maar ook in andere streken binnen Europa zoekt De Geluksdruif naar de kleinere, gedreven kwaliteitsprodu-centen waar wat gebeurt. De focus ligt op prijs-kwaliteit, met wijnen zich onderschei-den door karakter, finesse en puurheid: Niet alleen uit de Franse Jura maar ook uit onder meer Bourgogne (Buisson-Charles, Jean-Michel Guillon, Clotilde Davenne), Elzas (René

Page 22: Wine Proffesional beursbrochure 2015
Page 23: Wine Proffesional beursbrochure 2015

Wine Professional 2015 23

Exposanten & Participanten

en eerlijke broodproducten dit brood van de familie Grimminger uit Beieren voor het eerst vier jaar geleden in Nederland gein-troduceerd. Grimminger is in 1911 met haar bakkerij gestart. Grimminger is anders dan andere bakkerijen omdat zij alle broden met de hand maken en afwerken. Handgemaakt-brood is als naam gekozen om beter over het brood te kunnen vertellen. Handgemaakt-brood van Grimminger is gemaakt van uit-sluitend natuurlijke producten, volgens een meer dan 100 jaar oude receptuur. Kwaliteit staat voorop, en tijd is het allerbelangrijkste ingrediënt.

506 | Heisterkamp WijnkopersEerste Stegge 2, 7631 AE, OostmarsumT 0541-292222| www.heisterkamp.comHeisterkamp importeert kwaliteitswijnen uit Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland. De wijnen worden gemaakt door ‘de filosofen van de warme grond’. De boeren putten de grond niet uit, maar hebben er juist respect voor en laten de natuur haar werk doen. Dit ruik en proef je aan de wijnen.

418 | Herman Wines Weststraat 6, 4571 HL, AxelT 0115-561860| www.hermanwines.comDe definitie van goede wijn is: het moet beginnen en eindigen met een glimlach (William Sokolin).Familiebedrijf Wijnhandel Herman te Axel werd opgericht in 1929 door Emiel Herman. Tussen 1955 en 1978 was Arthur Herman de stuwende kracht. Sinds 1979 staat Paul Her-man aan het roer. Passie, Plezier, Positiviteit en bijna Perfectie zijn de vier P’s van Paul en zijn team. Met een zeer gedreven team van 6-personen wordt er vanuit het winkelpand/kantoor te Axel keihard gewerkt om alle klanten op hun wenken te bedienen. Diverse

van Robert Parker), Moraïtis Winery, Ktima Vourvoukelis, Katsaros Estate en Aidarinis Winery gepresenteerd worden.

222 | Groupe du VinDierenriem 3-5, 3738 TD, Maartensdijk T 0346-213044 | www.groupeduvin.nlGroupe du Vin is een samenwerkingsverband van een aantal regionale wijngroothandels. Zij selecteerden een prachtig assortiment exclusieve kwaliteitswijnen uit de nieuwe wereld en klassiek Europa. Door het geza-menlijk voeren van deze wijnen, worden deze bijzonder scherp ingekocht. Door de inkoopkracht, de lokale marktkennis en het ondernemerschap van de Groupe du Vin leden, biedt Groupe du Vin wijnen met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding aan en een hoge mate van service en ondersteu-ning naar de klant.

228 | Groupe LFEDierenriem 3-5, 3738 TD, Maartensdijk T 0346-213044 | www.groupelfe.com Groupe LFE vertegenwoordigt een prachtig netwerk van topproducenten van over de hele wereld. Groupe LFE is een bedrijf vol passie: passie voor wijn en passie om met onze producenten en klanten te groeien in de markt. Van bijzondere waarde is het feit dat wij dochter zijn van de Castel Frères, het grootste wijnbedrijf in Europa. Castel Frères heeft een groot aantal sterke internationale merken in haar portfolio en bezit daarnaast meer dan 20 châteaux en domaines door heel Frankrijk.

H140 | HandgemaaktbroodJ.A. Rädeckweg 17, 1871 CJ, SchoorlmaffT 085-2103500 | www.handgemaaktbrood.nlPatrick Boon heeft uit liefde voor mooie

Page 24: Wine Proffesional beursbrochure 2015
Page 25: Wine Proffesional beursbrochure 2015

Wine Professional 2015 25

Exposanten & Participanten

302 | Imperial WijnkoperijDolderseweg 79-F, 3734 CD, Den Dolder T 030-2294658 | www.imperialwijnkoperij.nl Imperial Wijnkoperij is al 20 jaar dé specialist in wijnen uit Oostenrijk en Duitsland, met een knipoog naar Hongarije en Slovenië. Om ons jubileum te vieren, zijn dit jaar 3 van de wijnboeren waar we al 20 jaar mee samen-werken persoonlijk aanwezig op de Wine Professional: Kracher, Hiedler en Weninger. Zij laten u naast hun actuele wijnen ook een aantal bijzondere gerijpte wijnen proeven (waaronder de Grüner Veltliner Thal 1993!).

K428 | Kaasaffineurs van TrichtBoomgaardstraat 1-3, 2018 Antwerpen - België, T +3234407212 | www.kaasmeester-vantricht.beIn 1978 nam Michel Van Tricht in Berchem de zaak van zijn vader over en bouwde ze uit tot een internationaal gerenommeerde kaasspeci-aalzaak. Ondertussen werkt ook Frédéric Van Tricht, de zoon, mee in de zaak. Kaasaffineurs Van Tricht zijn gespecialiseerd in affineren van kazen, importeren en exporteren van kazen, leveringen aan horeca. Kaasaffineurs Van Tricht leveren kazen aan het kruim van de Belgische, Luxemburgse, Ierse en Nederlandse restaurants. Michel en Frédéric trachten zo veel mogelijk op zoek te gaan naar ambachte-lijke producenten. Hiervoor gaan zij regelmatig op ontdekkingstocht door Frankrijk, België, Spanje, Italië, Zwitserland, Engeland en Ierland. De kazen worden rechtstreeks aangekocht bij de producenten.

444 | Karakter WijnimportT.T. Melaniaweg 4, 1033 ST, Amsterdam T 020-4931445 | www.karakterwijnimport.nlKarakter Wijnimport, opgericht in 1997, impor-teert kwaliteitswijnen uit landen als Duitsland,

soorten en jaargangen wijnen, zelfs terug tot 1675, van de meest zeldzame en bijzondere soorten. 436 | Hesseling VleesPurmerdijk 12, 1446 RJ, PurmerendT 0299-621421| www.hesseling.nlHesseling, een slagerij van meer dan 200 jaar oud. Het begon allemaal in hartje Am-sterdam en inmiddels levert Hesseling vlees aan de horeca in heel Nederland. Een zeer uitgebreid en gevarieerd aantal producten wordt door slagers van Hesseling op am-bachtelijke wijze geportioneerd.

424 | House of Caviar & Fine Food Westvlietweg 108, 2495 AD, Den Haag T 070-4278210 | www.houseofcaviar.nl House of Caviar houdt zich bezig met de import en de distributie van kaviaar en het topsegment van delicatessen, zoals Pata Negra ham en Red King Crab. Exclusiviteit en topkwaliteit van het luxe segment zijn altijd gewaarborgd.

I508 | IC-Wines Vrijewade 12, 3439 PB, Nieuwegein T 088-0500000 | www.ic-wines.nlIC-Wines importeert wijnen van topkwa-liteit die voor het merendeel van kleinere wijnboeren afkomstig zijn. Op de beurs presenteert IC-Wines een speciale selectie van haar wijnen en een nieuwe Chileense wijn van het huis Viña Falernia: Antakari. De wijngaarden liggen hoog op de hellingen van het Andesgebergte waardoor de druiven zich in een cool climate ontwikkelen.De wijnen van Antakari kennen een verfijnde smaak, zijn niet te zwaar en worden interna-tionaal geroemd.

Page 26: Wine Proffesional beursbrochure 2015

wijnen. Wijnkooperij de Lange is exclusief importeur van hoogstaande kwaliteitswij-nen uit Frankrijk, Italië, Spanje en andere Europese landen. Daarnaast hebben zij de laatste jaren met een aantal topproducenten in Zuid-Afrika een goede relatie opgebouwd en ook hen vertegenwoordigen zij exclusief in Nederland. In ieder gebied proberen zij de beste producenten te vinden veelal familie-domeinen, die net als hen; kwaliteit, respect voor de natuur, druif en terroir voorop heb-ben staan.Voor speciale programma’s: zie ‘Mobiel proeven’ op pag. 46.

132 | LivarRöntgenweg 19, 6101 XD, EchtT 088 5482783 | www.livar.nlHet Limburgs Kloostervarken heeft al jaren een vaste plaats op de menukaart van menig restaurant. Vlees van het Livar varken is dooraderd met vet. Daardoor heeft het een mooie, volle smaak en is het uitermate geschikt voor een langzame bereiding op lage temperatuur. Livar varkens worden op een diervriendelijke manier gehouden. Ze hebben vrije uitloop naar buiten, liggen in de stal ruim in het stro en krijgen rustig de

Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Portugal, Italië, Libanon en Engeland. Alles wordt rechtstreeks en exclusief geïmporteerd naar de Neder-landse markt. Karakter hecht veel waarde aan een persoonlijke band met de producenten en heeft een voorkeur voor bio-wijnen.

208 | Kavaklidere WinesBurcin Kokmeijer-DagliHandelsagent voor Kavaklidere NederlandT 06 54 75 76 60 | [email protected]ıdere Wines, founded in 1929, is the first wine producer in Turkey, having currently 3 pro-duction facilities and 635 hectares of vineyards in the most important wine-producing areas of Anatolia. Also it has 3 branches in Germany, Hol-land, Belgium and exports directly to 21 countries with 47 different wines and has raised its storage capacity to 19,5 million liters. In several domestic and international competitions, Kavaklıdere Wines has won over 700 medals so far.

230 | Kwast WijnkopersRoggestraat 30, 2153 GC, Nieuw Vennep T 0252-686741 | www.kwastwijnkopers.nlKwast Wijnkopers is een familiebedrijf dat is opgericht in 1978. Het is onze doelstelling om karakteristieke wijnen voor een aantrekke-lijke prijs te leveren aan de betere restau-rants en wijnspeciaalzaken. Het assortiment omvat diverse grote namen waaronder Gaja, Laurent-Perrier, Louis Jadot, Salon en Tay-lor’s, maar ook ambachtelijke producenten met een uitstekende prijs-kwaliteitverhou-ding. Bezoek onze stand. Ons team zal graag op uw vragen ingaan.

L406 | Wijnkooperij de LangeHeuvel 13, 4901 KB, Oosterhout T 0162-447847 | www.wijnkooperijdelange.nl Wijnkooperij de Lange uw adres voor fijne

26 Wine Professional 2015

Livar

Page 27: Wine Proffesional beursbrochure 2015

Wine Professional 2015 27

Exposanten & Participanten

in de loop der jaren een goede relatie weten op te bouwen met deze producenten, en is er dan ook trots op hun wijnen exclusief voor Nederland te kunnen importeren.

432 | MAFF (Japanese Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries)Verleden jaar is de traditionale Japanse keuken, Washoku, door UNESCO uitgeroe-pen tot cultureel erfgoed. Washoku maakt volop gebruik van seizoensingrediënten en UMAMI producten zoals Konbu en Katsuo-bushi voor een unieke smaak. Het Japanse Ministerie van Landbouw (MAFF) heeft daarom besloten de Japanse voedselcultuur naar buitenlandse markten te verbreiden. Wij hopen dat deze seminar velen de kans zal bieden Washoku beter te leren begrijpen. In samenwerking met: Akio Saito, eigenaar en chefkok van Restaurant Shichijyunikou; Richard van Oostenbrugge, executive chef van Restaurant Bord’eau; Dick Middelweerd, executive chef van Restaurant De Treeswijk-hoeve; en Niels van den Berg, meesterkok van Rungis B.V.

The Food of Japan Campaignwww.maff.go.jp/e/export/campaign/cm09.htmlJapanese foods, you quality time www.maff.go.jp/e/jf_yqt/index.htmlUMAMI information centerwww.umamiinfo.com/

516/518 | La Maison BlancheHorstlaan 21, 2411 WE, BodegravenT 06-52456724 | www.lamaisonblanche-wijnen.nlOp 1 april 2012 werd La Maison Blanche geboren, waar ik als specialist maatwerk lever en mij vooral richt op de betere wijnen; met een specialisatie in Bourgognes. Mooie

tijd om op gewicht te komen. Livar heeft in 2014 het driesterrenpredicaat van de dierenbescherming gekregen. Naast een groot assortiment vers vlees heeft Livar een scala aan vleeswaren waaronder gekookte of gedroogde hammen, diverse speksoorten en gedroogde worstspecialiteiten. Breng zeker een bezoek aan onze stand op de Wine Professional 2015 en overtuig u zelf van de kwaliteit waar Livar voor staat.

M212 | Maddalena WinesVossegatselaan 13-BS, 3583 RN, UtrechtT 030-2519730 | www.maddalenawines.nlMaddalena Wines is in 2008 opgericht door Marianne Janssen. Zij is sinds 2007 vinoloog van de wijnacademie, en importeert op kleine schaal exclusieve kwaliteitswijnen uit Italië, voornamelijk uit het gebied Alto Adige (Südti-rol). Daarnaast worden ook enkele wijnen uit andere Italiaanse wijngebieden betrokken. De naam ´Maddalena´ is afgeleid van het dorpje Santa Maddalena (Sankt Magdalena) in Alto Adige (Südtirol), Noord-Italië. Daar wordt op de Classico ´bult´ boven de stad Bolzano wijn gemaakt van het lokale blauwe druivenras Schiava (Vernatsch), de zogenaamde Santa Maddalena Classico of Sankt Magdalener Klassisch. Alle wijnen die Maddalena Wines uit Alto Adige importeert zijn afkomstig van wijn-boeren die maar enkele hectaren wijngaard bezitten, en de gehele wijnproductie in eigen beheer hebben; de zogenaamde ´freie Wein-bauern´ van Südtirol. Het zijn gepassioneerde wijnmakers met elk een duidelijke eigen visie op wijnmaken. De jaarproductie van deze kleine producenten ligt relatief laag waardoor een hoge mate van exclusiviteit gewaarborgd is. De wijnen worden bovendien zeer goed gewaardeerd in (inter)nationale wijngidsen en wijntijdschriften. Maddalena Wines heeft

Page 28: Wine Proffesional beursbrochure 2015

DIT IS HOEVER NESPRESSO GAAT

DE HERKOMST

Ons scherpe oog voor detail begint bij

de herkomst van de koffi estruik. De

hoeveelheid tropische zon, vocht en

schaduw waaraan deze wordt bloot-

gesteld, is cruciaal. Ook zaken als een

vulkanische bodem, de bomen die naast de

koffi estruik bloeien en de hoogte waarop

de plantage zich bevindt, zijn allesbepalend

voor de smaak van uw kopje koffi e.

We kunnen rekening houden met precies

díe details, doordat we intensief

samenwerken met lokale boeren die

het gebied door en door kennen. Zo ver

gaan we. Voor uw perfecte kopje koffi e.

WE ZOEKEN HET OPTIMALE KLIMAAT VOOR ELKE SMAAK

Meer ontdekken? Reis mee naar de herkomst van onze koffi estruiken op www.nespresso.com

de plantage zich bevindt, zijn allesbepalend

voor de smaak van uw kopje koffi e.

We kunnen rekening houden met precies

díe details, doordat we intensief

samenwerken met lokale boeren die

het gebied door en door kennen. Zo ver

gaan we. Voor uw perfecte kopje koffi e.

Meer ontdekken? Reis mee naar de herkomst van onze koffi estruiken op www.nespresso.com

16980-00011_NESPRESSO_HERKOMST_GAULT MILLAU_168x223_SP.indd 1 10-10-14 15:08

Page 29: Wine Proffesional beursbrochure 2015

Wine Professional 2015 29

Exposanten & Participanten

zoek naar de beste prijs kwaliteitverhouding die op deze aardbol wordt gemaakt. No non-sens met een zeer hoog serviceniveau. Meer dan 500 soorten uit alle bekende en minder bekende wijnstreken waaronder Egon Müller en Blandy’s Madeira.Neerlands Wijnhuis levert aan slijterijen, gespecialiseerde wijnhandels, kaas- en deli-catessenzaken en horecabedrijven.

304 | Nespresso Business SolutionsBurg. Stramanweg 106, 1101 AA, Amsterdam T 020 342 57 09 | www.nespresso.com/pro Avenue Louise 140, 1050 Brussel België

100 | New Zealand Wine p/a Pitch PR, Cas Oorthuyskade 196-200, 1087 DP, AmsterdamT 020-4683348 | www.nzwine.comNieuw-Zeeland is een land als geen ander. En Nieuw-Zeelandse wijn is een ervaring als geen ander. De bijzondere combinatie van bodem, klimaat en water, een innovatieve pioniers-geest en de toewijding om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden zijn de ingrediënten om iedere wijn te voorzien van een gevarieerde en intense smaak. Ieder glas Nieuw-Zeelandse wijn is een pure ontdekking.

324 | Nice to MeatKobaltstraat 2, 1362 JM, AlmereT 036-5359200 | www.nicetomeat.nlBijna 120 jaar geleden begon Nice to Meat in Amsterdam als een ambachtelijke slage-rij. Nu al weer vele jaren is Nice to Meat in handen van de Amsterdamse slagersfamilie Pouw. Voor bestaande en nieuwe relaties een garantie dat de kwaliteitsfilosofie in ere wordt gehouden. In de 21e eeuw beschouwen wij ons vak onverminderd als een kunst. Onder het motto ‘Meat is Art!’ houden wij onze tradities in ere. Onze missie: het op continuïteitsbasis

wijnen voor iedereen toegankelijk maken tegen redelijke prijzen is mijn levensdoel. Regelmatig organiseer ik proeverijen met een thema, zoals Bourgognes en Italie.

210 | Miranda Beems Wine ImportAnna Horstinkstraat 33, 1382 MN WeespT 0294-267307 | [email protected]‘Prachtige selectie Hongaarse kwaliteitswij-nen. Als wijnmaakster in Hongarije èn Vino-loog heb ik een voorkeur voor zuivere wijnen, gemaakt van verantwoord, liefst biologisch, geteelde druiven. Ik zoek naar bijzondere wijnen die niet overal even gemakkelijk te verkrijgen zijn en heb me gespecialiseerd in de import van Hongaarse kwaliteitswijnen. Hongarije biedt een variatie aan bijzondere inheemse druivenrassen, mooie kwali-teitswijnen en heeft een enorme historie op wijngebied. Daarnaast bieden we u ook een kleine selectie van bijzondere Duitse en Oostenrijkse wijnen’.

236 | Murano WijnopenerDhr. Gommaar TheeuwesTheeuwes Maashavenkade 185, 3072 ES, Rotterdam | www.murano-wijnopener.nlMurano Wijnopener is gespecialiseerd in het produceren van professionele som-meliersmessen, met ruim 30 jaar ervaring garanderen wij topkwaliteit, dat voel je, dat zie je. Met de gepantenteerde dubbele hef-boom, het scherpe mesje en comfortabele handgreep heeft u iets unieks in handen. Made in Italy, verkrijgbaar in 16 kleuren met mogelijke gepersonaliseerde opdruk.

N106 | Neerlands WijnhuisPostbus 33, 2964 LK Groot-AmmersT 0184-662080 | www.neerlandswijnhuis.nl Al meer dan 20 jaar pure passie. Constant op

Page 30: Wine Proffesional beursbrochure 2015
Page 31: Wine Proffesional beursbrochure 2015

Wine Professional 2015 31

Exposanten & Participanten

426 | Piper-Heidsieckp/a Maxxium Nederland, De Cuserstraat 89,1081 CN, AmsterdamT 020-5806 806 | www.maxxium.nl | www.piper-heidsieck.comSinds 1785 hebben de Champagnes van PIPER-HEIDSIECK zich ontwikkeld zonder concessies te doen aan hun kwaliteit. De Champagnes zijn charmant, elegant en toe-gankelijk met een verleidelijke unieke smaak. Voor de achtste achtereenvolgende keer nam chef de cave, Régis Camus de ‘Sparkling Winemaker of the Year’ trofee in ontvangst en won het huis verschillende awards en trophies inclusief de Trophy for Champion Sparkling Wine 2014 voor de prestigieuze Rare 2002 tijdens de International Wine Challenge Ceremony. Graag nodigen we u uit op onze stand of tijdens de masterclass op 12 januari.

218 | Provence Wijnen NederlandPostbus 265, 4760 AG, Zevenbergen T 06-28648447 | www.provencewijnen.nlProvence Wijnen Nederland is zoals de naam al aangeeft specialist in kwaliteitswijnen uit de Provence. Wij importeren o.a. wijnen van Château Saint Maur – Cru Classé, een van de modernste wijnbedrijven van de Provence gelegen in de baai van Saint-Tropez. Daar-naast importeren wij al meer dan 12 jaar de wijnen van Château Miraval, eigendom van Brad Pitt en Angelina Jolie. Zij werken samen met de wijnmakers van de Familie Perrin.

R510F | Raspberry Craft/ Colorworksv.Z.v. Nijeveltstraat 86, 2242 AS, WassenaarT 070-5145115 | www.raspberry-craft.comRaspberry Craft combineert traditionele methoden van hand- en machine-borduren met computer technologie om tot de

leveren van de juiste kwaliteit op het juiste moment voor de juiste prijs.

504 | Le Nouveau ChefDe Schrijnwerker 14, 1851 PV, Heiloo T 072-5335900 | www.lenouveauchef.nl Al 25 jaar ontwerper en producent van toonaangevende bedrijfskleding voor profes-sionals in de keuken en de bediening. Durf en ambitie in de aankleding van de horeca. Spe-ciaal geselecteerde stoffen die voldoen aan de allerhoogste eisen. Optimale pasvormen voor maximale bewegingsvrijheid. Dat zijn de kenmerken van Le Nouveau Chef.

P410 | Pasteuning Wijn & CateringWillemsparkweg 11, 1071 GN, AmsterdamT 020-6622455 | www.pasteuning.nlPasteuning begon oorspronkelijk in de 2e helft van de 19e eeuw als kruidenier maar heeft zich de laatste 25 jaar in wijn en delicatessen gespecialiseerd. Typiciteit en zuiverheid staan bij Pasteuning centraal in hun assortiment van 1.000 soorten wijnen.

250A | Wijnkoperij La PersistanceMinervum 7070, 4817 ZK, Breda T 076-5430036 | www.lapersistance.nl Spaanse wijnen voeren de boventoon in het assortiment van La Persistance. Men heeft aandacht voor toegewijde wijnmakers die traditioneel werken én voor wijnmakers die in-novatief bezig zijn. De afgelopen jaren heeft La Persistance goede contacten opgebouwd met diverse Spaanse wijnproducenten, maar men levert ook interessante wijnen uit onder andere Oostenrijk, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika.

434 | Pieter van Meel Wild en GevogelteJan van Galenstraat 4, 1051 KM, AmsterdamT 020-6840201

Page 32: Wine Proffesional beursbrochure 2015
Page 33: Wine Proffesional beursbrochure 2015

Wine Professional 2015 33

Exposanten & Participanten

Graag nodigen wij u uit ons assortiment te ontdekken op onze stand.

Sinds jaar en dag is Riedel bekend als de innovateur op gebied van wijnglaswerk bedoelt om iedere wijn optimaal tot zijn recht te laten komen. Voor het eerst in de ge-schiedenis is Riedel nu aanwezig op de Wine Professional. Wij tonen hier onze uitgebreide collectie voor de horeca. Deze glascollectie laat zich kenmerken door de combinatie van de unieke druivenras specifieke eigenschap-pen, stevigheid en betaalbaarheid. Zo hebt u al Riedel op tafel staan vanaf € 2,38 per glas!Kom langs in onze stand en wij tonen u graag de mogelijkheden!

Rosval Production & Development Fabrieksweg 42, 5683 PP, BestT 0499-367272 | www.rosval.nlGedurende Wine Professional wordt op het GaultMillau en Forum Gastronomicum Theater gebruik gemaakt van de fornuizen van Rosval. Ruim 25 jaar geleden rolde het eerste Rosval-fornuis uit de fabriek in Best. Dé kachel onder de kachels heeft inmiddels vaste voet gezet in de Nederlandse topgas-tronomie. Rosval loopt altijd voorop bij de ontwikkeling van roestvaststaal producten en fornuizen. Het bedrijf is constant op zoek naar technologieën waarbij duurzaamheid, efficiëntie en kostenbesparing hand in hand gaan. Rosval produceert alles op maat en creëert zo keukenapparatuur die volledig beantwoordt aan de ideeën en wensen van haar klanten.

S226 | Domaine Mondivin / Sauter WijnenWithuisveld 16 A, 6226 NV, MaastrichtT 043 3637799 | www.sauterwijnen.nlSauter Wijnen bestaat dit jaar 110 jaar.

mooiste eindproducten te komen. Raspberry Craft maakt borduurwerk waarbij u en uw wensen centraal staan. Voor de horeca zijn er diverse merken schorten, sloven, koksbui-zen, etc. Voor zowel bedrijven, particulieren en natuurlijk de horeca levert Raspberry Craft talellinnen en servetten. Nieuw zijn de geborduurde manchetknopen.

214 | Rhône Value WinesHerenweg 41 (kantooradres), 2361 EE, WarmondT 06 53 60 4687 | www.rhonevaluewines.euRhône Value Wines is een gespecialiseerd importeur van kwaliteitswijnen uit letterlijk de hele Rhônevallei: van de oorsprong van de rivier in de Alpen tot aan haar uitmon-ding in de Middellandse Zee. Met het accent op de Crus van de Rhône vindt u naast gevestigde namen ook veel onbekende jonge en talentvolle producenten. De kwaliteit en het karakter van de wijnen staan centraal, daarom selecteren we uitsluitend producen-ten die met lage rendementen, met respect voor de natuur én met aandacht voor het terroir wijnen maken.

510B | Résidence Wijnen/ RIEDEL the wine glass companyVeenderveld 55, 2371 TT, RoelofarendsveenT 0715683300 | www.residence-wijnen.nl | www.riedelglas.nlOveral ter wereld worden goede wijnen gemaakt. Je moet ze alleen wel weten te vin-den. Résidence Wijnen onderscheidt zich al jaren met een bijzonder assortiment wijnen uit alle windstreken. Wijnen met een goed en aansprekend verhaal; duurzaam geprodu-ceerd, met liefde voor het vak en van hoge kwaliteit. Wij koesteren ons wereldwijde netwerk waardoor wij ons assortiment met regelmaat kunnen uitbreiden en vernieuwen.

Page 34: Wine Proffesional beursbrochure 2015
Page 35: Wine Proffesional beursbrochure 2015

Wine Professional 2015 35

Exposanten & Participanten

ben ik, Martijn Verkerk, wijnimporteur maar bovenal liefhebber. Geboren en opgegroeid in een boerengezin op het platteland van Werkhoven. Ik ben een enorme fan van ‘na-tuurlijke wijnen’, voor mij zijn dit wijnboeren die in samenwerking met zijn druif, bodem & klimaat een prachtig natuurproduct maken: wijn!

T224 | Tamis WijnenDiamantweg 12, 1812 RC, Alkmaar T 072-5404010 | www.tamiswijnen.nl Tamis wijnen is een bedrijf dat een zeer breed assortiment Franse wijnen heeft. Daarnaast volgt men met zorgvuldige aandacht de ontwikkelingen elders. Landen als Oostenrijk, Spanje, Chili en Zuid-Afrika maken ook deel uit van het aanbod.

204 | Taste of ArtPostbus 3272, 4800 DG, Breda T 06-533 270 63 | www.taste-of-art.comTaste of Art is een kunstconcept voor topres-taurants. Decoratieborden met unieke kunst, worden in principe in een kunstmenu ver-werkt. De gast krijgt na afloop van het diner het kunstbord mee naar huis. Een prachtige herinnering. De borden kunnen ook los te koop aangeboden worden.

320 | Tire BouchonWijnruitgaarde 12, 2803 TG, GoudaM 06 22 99 1099 | www.tirebouchon.nl

V120 | Valderrama Olijf Olie Grand CruIJselmeerweg 97, 1411 DL, NaardenT 035 5339860| www.valderramaolijfolie.nlWaarom is Valderrama reeds jaren de keus van Topkoks? De olijfolie van Valderrama dankt zijn unieke smaak o.a. aan de snelle

Tijdens Wine Professional heeft Sauter Wijnen speciale aandacht voor de wijnen van Domaine Mondivin uit Hongarije. Wijnlief-hebbers, kwaliteitsbewuste restaurateurs, de betere cafés, de zelfstandige wijnvakhan-del en bedrijven behoren tot de vaste klan-tenkring van Sauter Wijnen. Het assortiment is een signatuur van 110 jaar ervaring in het importeren van wijn. De wijnen van een groot aantal wijnmakers worden al tiental-len jaren door Sauter Wijnen geïmporteerd. Van oudsher zijn de wijnen overwegend van Franse afkomst. De laatste jaren is er ook een indrukwekkende portfolio opgebouwd met wijnen uit Spanje, Italië, Oostenrijk en de zogenaamde nieuwe wereld. Betaalbaar of kostbaar, telkens staan authenticiteit en kwaliteit centraal.

430 | Schermer Wijnkopers & Distillateurs - sedert 1782 -Geldelozeweg 47, 1625 NW, HoornT 0229-217777 | www.schermerwijn.nl

Schermer Wijnkopers & Distillateurs -se-dert 1782- te Hoorn importeert wijnen en gedistilleerd uit Zuid en Centraal Europa rechtstreeks van de producent. De wijnlan-den waaruit wij importeren zijn: Portugal, Spanje, Frankrijk, Italië, Slovenië, Kroatië, Montenegro en Macedonië. Naast een aantal wijnen in horeca verpakking (literfles met schroefdop), hebben wij ook uit een hoger segment die onderscheidend kunnen zijn op uw wijnkaart. Uit gebieden of van drui-vensoorten die minder bekend zijn, maar gastronomisch breed inzetbaar.

136 | Smaragd WijnenGooijerdijk 16, 3972 MB, Driebergen RijsenburgT 06-42080667 | www.smaragdwijnen.nlDe persoon achter Smaragd Wijnen? Dat

Page 36: Wine Proffesional beursbrochure 2015

TASTE THE UNEXPECTED

Tel: +33 5 56 56 00 22Email: [email protected]

vinexpobordeaux.com

THE INTERNATIONAL WINE AND SPIRITS EXHIBITION

VINEXPO_14 AP BX Gault&Millau 168x223.indd 1 08/10/14 17:56

Page 37: Wine Proffesional beursbrochure 2015

TASTE THE UNEXPECTED

Tel: +33 5 56 56 00 22Email: [email protected]

vinexpobordeaux.com

THE INTERNATIONAL WINE AND SPIRITS EXHIBITION

VINEXPO_14 AP BX Gault&Millau 168x223.indd 1 08/10/14 17:56

Wine Professional 2015 37

Exposanten & Participanten

verwerking. De rijpe olijven worden direct na de pluk in bad gestopt en daarna niet geperst, maar op een lage temperatuur ge-centrifugeerd. Bovendien wordt de olie niet gefilterd, zodat aroma’s, vitamines en smaak optimaal behouden blijven. Reden waarom vele Michelin chefs Valderrama dagelijks in hun keukens gebruiken.

326 | Vanilla VentureContactweg 30E, 1014 AN, AmsterdamT 020-6769146 | www.vanillaventure.nlNa het succes van voorgaande editie, zullen wij ook in 2015 met een Gint&Tonic bar te vinden zijn op de Wine Professional. Wij verzorgen een aantal perfect serves om samen met jullie te proosten op het nieuwe jaar. Ook zullen de spannende, nieuwe wij-nen in ons assortiment van Bodega sendra gonzalez te proeven zijn (o.a. granaatappel en mandarijn). Deze worden door vele grote namen in de Spaanse gastronomie al gepre-zen. Voor ons tijd om heel Nederland met deze prachtige producten kennis te laten maken! Tot dan!

116 | Vendanges Grand Vins

148 | De Verenigde Vinologen (VVN)Langewijnseweg 6, 1272 BV, Huizen T 035 52 66 045 | www.vinologen.netDe VVN, opgericht in 1974, is een onaf-hankelijke landelijke vakvereniging van wijnspecialisten waarvan personen met de titel ‘Vinoloog van de Wijnacademie’ lid kunnen worden. De vereniging telt momen-teel ca. 400 leden, waaronder velen die zich professioneel bezighouden met wijn in onder meer wijnhandel, slijtersbranche, horeca, journalistiek, consultancy en educatie. De Wijnacademie maakt ook deel uit van deze stand (www.wijnacademie.nl).

520 | la Vie le VinChemieweg 51, 1422 DX, UithoornT 06-55701073 | www.lavielevin.nlla Vie le Vin is nu ruim 7 jaar actief als wij-nimporteur gespecialiseerd in de regio’s van Zuid-Oost Frankrijk. We hebben inmiddels een werkelijk onderscheidend assortiment opgebouwd. Bij ons vind je wijnen van eigen-wijze kleinschalige wijnmakers die we allemaal persoonlijk hebben bezocht. Dit directe contact maakt het voor ons gemakkelijk om het en-thousiasme over de wijnen aan iedereen over te brengen. En dat kun je proeven.

104 | Le Vieux Jean VinsChoorstraat 45A, 2611 JE, DelftT 06-54314839 | www.levieuxjeanvins.comDe mooiste Wijnen uit Frankrijk. Sinds 1992 importeert Le Vieux Jean rechtstreeks zijn wijnen van de beste domaines uit Frankrijk. Met ruim tweehonderd wijnen van een kleine vijftig domaines mogen wij ons met recht specialist in Franse wijnen noemen. Kwaliteits-wijnen welteverstaan. Onze import strekt zich uit van de Bordeaux tot aan de Elzas en van de Languedoc tot aan de Loire. Met een bijzon-dere voorliefde voor de Bourgogne.

la Vie le Vin

Page 38: Wine Proffesional beursbrochure 2015

38 Wine Professional 2015

Italiaanse wijn, voor particulieren, weder-verkopers en horeca. Naast enkele grotere wijnhuizen werkt Vino & Vetro vooral met kleinere wijnhuizen uit heel Italië. Enkele van onze wijnhuizen zijn zeer exclusief.

224 | Vino Via WijnenDiamantweg 12, 1812 RC, Alkmaar T 072-5404010 | www.tamiswijnen.nl Vino Via is een moderne wijngroothandel. Het assortiment bestaat uit wereldwijde kwali-teitswijnen uit onder andere Frankrijk, Oosten-rijk, Spanje, Portugal, Chili en Zuid-Afrika.

308 | VinuraVeerdijk 44, 1531 MS WormerT 075-700 0056 | www.vinura.nlVinura neemt u graag mee op een ontdek-kingstocht langs verschillende, kwalitatief hoogwaardige wijnhuizen. Tijdens de reis ontdekt u de ware essentie van wijn en luxe genieten. Vinura wil verrassen, verwennen, verleiden. Méér geven dan u denkt te proe-ven, wanneer u van onze topwijnen geniet. Haar passie delen met ware wijnliefhebbers, die een aangeboren passie hebben voor kwaliteit. Vinura levert haar wijnen aan specialistische slijterijen, ‘wine bars’ en de betere restaurants en hotels.

128 | Vlaamsch BroodhuysSchiedamsedijk 29, 3134 KK, VlaardingenT 010-2459460 | www.vlaamschbroodhuys.nl‘Als bakker van mijn Vlaamsch Broodhuys kies ik uitsluitend voor eerlijke grondstoffen. Alleen daarmee kan ik het beste brood bakken: puur natuurlijk en aromatisch, zonder compromis-sen, gebakken volgens aloude tradities. In het Vlaamsch Broodhuys deel ik de passie en het respect voor het authentieke bakkersvak met alle medewerkers. De zorgvuldig geselec-teerde, zeldzame tarwerassen worden op

502 | VinexpoVinexpo, 2 cours du XXX Juillet, 33074 Bor-deaux – FrankrijkT +33-556560022 | www.vinexpo.comNederlandse vertegenwoordiging:Promosalons Nederland, Tolstraat 127, 1074 VJ, AmsterdamT 020-4620020 | E [email protected] VINEXPO, opgericht in 1981, is de oudste en grootste internationale vakbeurs voor wijn en gedistilleerd waar alle keyplayers uit de hele wereld eens in de twee jaar bijeenkomen. Gehouden in juni in het prachtige Bordeaux, wijnhoofdstad van de wereld en sinds 2007 op de Unesco werelderfgoedlijst, is de VINEXPO een onvergetelijk en zakelijk onmisbaar evene-ment voor elke wijnprofessional. De komende editie, van 16 t/m 20 juni 2015, staat bovendien bol van noviteiten: nieuwe indeling, verbe-terde faciliteiten voor o.a. restaurants, nieuwe proeverijen, tramlijn tot het beurscomplex, een meet&greet voor Nederlandse bezoekers en een masterclass i.s.m. The Wine & Food As-sociation. Mis het niet!

510E | Vinos de Jerez / Wine ProfessionalWine Professional invited some prestigious producers of ‘Vinos de Jerez’ to present their elegant sherries to the public of Wine Professional. Wine Professional cooperates already for many years with these sherry producers during the wine and food pairing contest ‘Copa Jerez’. The 1st and 2nd Prize Winners of the Dutch edition of the ‘Copa Jerez’ (end of 2014) will present themselves in the program of Wine Professional 2015.

242 | Vino & VetroSurinamestraat 27B, 2585 GH, Den Haag T 070-362 7559 | www.vinovetro.nlZuiver Italiaans met karakter en kwaliteit. Online verkoop van zelf geïmporteerde

Page 39: Wine Proffesional beursbrochure 2015

Wine Professional 2015 39

Makers die het belangrijk vinden om zich niet op te laten jagen maar de wijn de rust gunnen om zich mooi te ontwikkelen. Makers die vol trots je de laatste parel laten proeven omdat ze het belangrijk vinden dat jij er net zo van geniet als zij.

112 | WijnacademieSecretariaat Wijnacademie, Postbus 124, 3100 AC SchiedamT 010-426 75 60 | www.wijnacademie.nlDe Wijnacademie biedt opleidingen en exa-mens op het gebied van wijn en gedistilleerd voor beginners tot professionals van het aller-hoogste niveau o.a. De opleiding tot Vinoloog ( SWEN 4 ); het begeleidingstraject Magister Vini ( SWEN 5 ) en de Liquoristenopleiding. De Vinologenopleiding bestaat sinds 1974 en is de hoogst erkende opleiding in Nederland, het meest gevraagd in wijnhandel en ho-reca. Docenten op topniveau, internationaal georiënteerd en zonder winstoogmerk. Als Vinoloog ben je beschermd in het Register. Kom naar onze stand voor meer informatie.

314 | De WijnEngelDavid Blessstraat 5 II , 1073 KZ, Amsterdam T 020-6718446 | www.dewijnengel.nl De WijnEngel houdt zich bezig met het im-porteren en verhandelen van kwaliteitswij-nen uit voornamelijk Europese wijnlanden. De nadruk ligt op Frankrijk en Italië. Voor de echte liefhebber en voor het restaurant dat staat voor een serieuze wijnselectie.Voor speciale programma’s: zie ‘Mobiel proe-ven’ op pag. 46.

142 | Wijngeheim.nlVeldzuring 55, 5913 DR, VenloM 06 53 372 3733 | www.wijn-geheim.nlOp weg naar de wintersport In Oostenrijk of Zwitserland, of op weg naar de zon in Italië,

natuurlijke wijze op molenstenen vermalen. Zo ontstaat het lekkerste boord met de vergeten aroma’s, de heerlijke geuren en de krokante korst. Het is onze missie om iedereen elke dag te laten genieten van het beste, lekkerste en gezondste brood’. (Dimitri Roels)

134 | Vojacek WijnenTongerseweg 15, 6211 LT, Maastricht T 043-3253170 | www.vojacek.nl Vojacek Wijnen heeft een rijk gesorteerd aanbod van wijnen uit de belangrijkste Franse wijngebieden zoals Côte de Beaune, Loire, Elzas, Languedoc en Bordeaux. Er is een homogeen assortiment van bijzondere en aromatische wijnen in Bourgondische stijl. Daarnaast richt Vojacek zich op wijnen uit Spanje, Portugal, Italië, Oostenrijk, Australië, Nieuw-Zeeland en Argentinië.

W408 | Well of WineHenricuskade 71b, 2497 NB, Den HaagT 070-4066575 | www.wellofwine.nlWij werken graag met wijnmakers die mooie wijn maken op de eerste plaats zetten. Wijn die biologisch is en gebruik heeft gemaakt van de beste produkten van moeder natuur.

Exposanten & Participanten

Vlaamsch Broodhuys

Page 40: Wine Proffesional beursbrochure 2015

40 Wine Professional 2015

rij je door Württemberg, deel van de duitse Bundesstaat Baden- Württemberg. Würt-temberg staat bekend om zijn technische kennis. Vrijwel onbekend, met name buiten Duitsland, is de wijn uit Württemberg. Stil-letjes, onopgemerkt en onopvallend wordt hier al meer dan 1500 jaar wijn gemaakt. Wil je eens wat anders op tafel zetten? Dan delen we graag ons geheim met je: op onze stand, site, in ons proeflokaal, tijdens een proeverij bij jou thuis of ergens anders, of misschien tijdens een van de wijn-week-endjes in Württemberg. Wij hebben vaste afspraken met een groot aantal wijnboeren, en ontvangen een korting op de normale ver-koopprijs. U betaalt gewoon dat wat de wijn bij de wijnboer kost, plus een klein bedrag aan accijns. Simpel toch?

524 | Wijnhoeve MattonKaaidijk 1, 3998 WH, SchalkwijkT 06-16048066 | www.wijnhoevematton.nlBemvindo, Welkom, bij Wijnhoeve Matton, specialist in kwaliteitswijnen uit Portugal én importeur van alle versterkte wijnen van Portugal: Port, Madeira, Aguardente en Bagaceira. Wijnhoeve Matton heeft wijnen van uitstekende kwaliteit om uw maal-tijd volmaakt te maken. Gastronomische Pareltjes zoals de Port- en Madeirawijnen wereldfaam hebben verworven, zo gelden de Portugese tafelwijnen nog altijd als één van de best bewaarde Portugese wijngeheimen van het land. Wijnhoeve Matton neemt U mee door Portugal Wijnland. Laat u verras-sen door de verfrissende ‘groene wijnen’ uit de streek Vinho Verde, de sappige wijnen uit Douro, de rustieke wijnen uit de Dão, de nog onontdekte tinteling van de espumantes uit Bairrada, de zwoele wijnen uit de região Lisboa, de spannende wijnen uit Tejo en de kruidige wijnen uit de Alentejo. Bovendien is

Wijnhoeve Matton verbonden aan de inter-nationale wijnopleiding WSET in Nederland als dé Portugal specialist. Muito Prazer!

512 | Wijnhuis Divino DuvinBramenstraat 22, 1326 HH, AlmereT 06-54944171 | www.divinoduvin.nlWijnhuis Divino Duvin is op 22 mei 2012 in Almere opgericht en is ontstaan vanuit de liefhebberij voor kwaliteitswijnen. Alle wijnen in onze webshop zijn persoonlijk en zorgvuldig geselecteerd. Omdat wij zorgvul-dig te werk gaan zal ons assortiment zeker in het begin niet zo groot zijn. Wij importeren alleen wijn waar wij 100% van overtuigd zijn. Om deze wijnen te ontdekken maken wij wijnreizen waarin wij een aantal wijnboeren bezoeken. Tijdens deze bezoeken proeven wij de wijnen eerst zelf voordat we de beslis-sing nemen of wij ze in ons assortiment op-nemen. Niet alleen de kwaliteit van de wijn is daarbij bepalend, ook de passie van en het contact met de wijnboer is voor ons heel belangrijk. Wij staan ook altijd open voor ad-viezen en suggesties van onze omgeving en onze klanten. Er zijn namelijk genoeg wijnen die nog ontdekt kunnen worden.

500 | Wine & Spirit Education Trust (WSET)39-45 Bermondsey Street, London SE1 3XF (UK) T +44 2070893800 | www.wset.co.uk ‘The Wine and Spirits Education Trust’ heeft meer dan 40 jaar ervaring in het uitwerken en begeleiden van opleidingsprogramma’s over wijn en gedistilleerd. Door de jaren heen is het WSET uitgegroeid tot de grootste ver-strekker van opleidingen in de wereld, met meer dan 27000 kandidaten voor examens per jaar. De WSET opleidingen worden van-daag in meer dan 53 landen aangeboden.

Page 41: Wine Proffesional beursbrochure 2015

Wine Professional 2015 41

Exposanten & Participanten

238 | Winefield’s AuctioneersPieter Aerentzstraat 47, 1073 SJ, AmsterdamT 020-3377693 | www.winefields.nlWinefield’s Auctioneers is het eerste ge-specialiseerde wijnveilinghuis in Nederland. Naast het organiseren van wijnveilingen in Amsterdam en Singapore, organiseert Winefield’s ook andere wijngerelateerde activiteiten zoals wijncursussen.

248 | Wines of South Africa (WOSA)Golfbaan 30, 2492 WE, Den Haagwww.wosa.nl en www.wosa.co.za Wines of South Africa (WOSA) is een non-profit organisatie die alle exporterende wijn-producenten uit Zuid-Afrika vertegenwoor-digt. WOSA, dat sinds 1990 in zijn huidige vorm bestaat, beschikt over een database van meer dan 500 exporterende bedrijven, inclusief alle belangrijke Zuid- Afrikaanse wijnproducenten. Het uitgangspunt van WOSA is om alle Zuid-Afrikaanse wijnen te promoten voor export in de belangrijke af-zet- markten. Tijdens Wine Professional pre-senteert WOSA drie verschillende thema’s om de nieuwe ontwikkelingen in Zuid-Afrika onder de aandacht te brengen: Dag 1: Swartland Independents

Dag 2: Cape South Coast Dag 3: Organics 420 | The Wine & Food AssociationOudeschans 7R, 1011 KP, Amsterdam T 020-6251298 | www.thewinesite.nl Informatiestand met betrekking tot: - Inschrijving voor de masterclasses en presentaties - Abonnement Proefschrift / De ProefKrant - GaultMillau restaurant- & hotelgids 2015 - Jaargids Wijn 2015- Forum Gastronomicum: discussieplatform voor de topgastronomie

Z206 | Zalmrokerij Smoking Havenweg 3b, 1601 GA, EnkhuizenT 06 5121 9696/ 06 5394 5470 | www.zalm-rokerijsmoking.nl‘In de oude visafslag van Enkhuizen worden met gebruik van geheel nieuwe en innovatie-ve technieken producten koud gerookt. Het rookproces is van de grond af aan aangepakt en zo ontstaat de subtiele rooksmaak die de producten van Zalmrokerij Smoking zo herkenbaar maakt. Door gebruik van diverse marinades waaronder rode biet met Vodka/redbull en trekdrop/dropshot ontstaan ge-heel nieuwe smaaksensaties. Graag laten wij u kennis maken met onze producten. Mathieu Robert & Maarten de Jong’

220 | Zeeland PaviljoenEnkele Zeeuwse bedrijven op het gebied van ‘fine food’ zullen zich gezamelijk presenteren in dit Zeeland Paviljoen.

Zalmrokerij Smoking

Page 42: Wine Proffesional beursbrochure 2015

322 A. Sluijter & Zn.124 ad Bibendum Fine Wines110 André Kerstens BV - Partners in Wijn

- sinds 1880300 Anfors234 Anfors508 Aridjis 1926316 Aventura Exciting Wines102 ATS Sicily Quality Wine232 Bakkerij Carl Siegert sinds 1892244 Bodren Winery216 Bolomey Wijnimport514 bottleneck.be422 Bouillon Magazine250B Bourgondisch Lifestyle402 Buscaglione Espresso122 Bru (Spadel Nederland)318 California Wine Institute510A Casa Agricola HMR Portugal414 Cathy’s Taste/ Benvenuti Vina412 Cellar Pardas126 Champagnist442 Czech Wines220 De Coninck Wines/ Zeeland Paviljoen246 De Geluksdruif314 De WijnEngel404 EARTH Concepts108 English Quality Standard Lamb130 Esar Wijnen118 EuroCave

42 Wine Professional 2015

Page 43: Wine Proffesional beursbrochure 2015

114 Fontijn Vlees en Vleeswaren310 Galladio World Products522 Good Grapes138 GOODS & MORE

Kwaliteitswijnen uit Griekenland

222 Groupe du Vin228 Groupe LFE140 HANDGEMAAKTBROOD506 Heisterkamp Wijnkopers418 Herman Wines436 Hesseling Vlees424 House of Caviar & Fine Food508 IC-Wines302 Imperial Wijnkoperij312 Duitse Wijn428/430 Kaasaffineurs van Tricht244 Karakter Wijnimport208 Kavaklidere230 Kwast Wijnkopers516/518 La Maison Blanche520 la Vie le Vin504 Le Nouveau Chef104 Le Vieux Jean Vins132 Livar212 Maddalena Wines432 MAFF (Japanese Ministry

of Agriculture, Forestry and Fisheries)

210 Miranda Beems Wine Import236 Murano Wijnopener106 Neerlands Wijnhuis304 Nespresso Business Solutions100 New Zealand Wine324 Nice to Meat410 Pasteuning Wijn & Catering434 Pieter van Meel Wild en

Gevolgte426 Piper-Heidsieck218 Provence Wijnen Nederland510F Raspberry Craft/Colorworks510B Résidence Wijnen/RIEDEL the

wine glass company214 Rhône Value Wines226 Sauter Wijnen430 Schermer Wijnkopers &

Distillateurs -sedert 1782-136 Smaragd Wijnen224 Tamis Wijnen/ Vino Via

Wijnen204 Taste of Art320 Tire Bouchon120 Valderrama Olijf Olie Grand

Cru326 Vanilla Venture116 Vendanges Grand Vins148 De Verenigde Vinologen

(VVN)502 Vinexpo - Wine Professional

510E Vinos de Jerez - Wine Professional

242 Vino & Vetro308 Vinura128 Vlaamsch Broodhuys134 Vojacek Wijnen408 Well of Wine112 Wijnacademie142 Wijn-geheim.nl524 Wijnhoeve Matton512 Wijnhuis Divino Duvin144 Wijnimport J. Bart406 Wijnkooperij de Lange250A Wijnkoperij La Persistance420 The Wine & Food Association

Inschrijving masterclasses en programma’s | 200 Importeurs Wijntheater | 306 Forum Gastronomicum Theater | 400 GaultMillau Theater

500 Wine & Spirit Educational Trust (WSET)

238 Winefield’s Auctioneers248 Wines of South Africa

(WOSA)206 Zalmrokerij Smoking

Wine Professional 2015 43

Plattegrond

Page 44: Wine Proffesional beursbrochure 2015

44 Wine Professional 2015

A310 | ad Bibendum Fine Wines326 | Vino D’Amigo416 | Betty Koster L’Amuse110 | André Kerstens –Partners in Wijn – sinds 1880300 | Anfors322 | A.Sluijter & Zn 318 | Aventura Exciting Wines

B230 | Bakkerij Carl Siegert144 | Wijnimport J.Bart430 | Benvenuti Vina502 | Bergerac Wijnen232B | Distillerie Berta212 | Bolomey Wijnimport512 | Bouillon Magazine246 | Bourgondisch Lifestyle306 | Bru (Spadel Nederland)402 | Buscaglione Espresso

C514 | California Wine Institute236 | Cuvée Carbon Champagne114 | Cava Barcelona410 | Cavad’or124 | Champagnist218A | De ConinckWines438 | Czech Wines

D314 | Duitse Wijn

E404 | Earth Concepts

F220A | Fontijn Vlees en Vleeswaren307 | Forum Gastronomicum Theater

140 | 4-Trading

G136 | Garrity Fine Wines400 | GaultMillau Theater240 | De Geluksdruif222 | Goods & More 320 | Grape District224 | Groupe LFE

H508 | Heisterkamp Wijnkopers418 | Herman Wines 434 | Hesseling Vlees 424 | House of Caviar & Fine Food120 | Hungarian Investment and Trade Agency (HITA)

I302 | Imperial Wijnkoperij206 | Importeurs Wijntheater

J432A | Organization to Promote Japanese Restaurants Abroad (JRO)

K440 | Karakter Wijnimport138 | Kavaklidere Wines432B | Kochi Prefecture430 | Kozlovic

L202 | Label 62406 | Wijnkooperij De Lange126 | Livar104 | Wijnhandel B.J. De Logie106 | Lekkers uit Hongarije (LUH)

EXPOSANTEN & STANDNUMMERS

Page 45: Wine Proffesional beursbrochure 2015

Wine Professional 2015 45

Exposanten & Standnummers

M208A | Maddalena Wines244 |Marzadro208 |Miranda Beems232A| Murano Wijnopener

N220B | Naturalia304 | Neerlands Wijnhuis108 | New Zealand Wine516 | Nice to Meat134 | NKZ 132 | Noordman Wijnimport510 | Le Nouveau Chef

O116 | Azienda Agricola Oliviero Toscani506 | Other World Wines

P412 | Pasteuning Wijn & Catering234 | Wijnkoperij La Persistance324 | Pocketmenu414 | Prime Meat426 | Proefschrift Podium – www.thewinesite.nl - Proefschrift

Q146 | Quinvo

R426 |Registratie Masterclasses en Informatie122 |Résidence Wijnen210 | Rhône Value Wines436 |Rosval Production & Development

S228 | Domaine Mondivin /Sauter Wijnen

T226B | Tamis Wijnen214 | Terroirwijn112 | Texavino242 | Tire Bouchon238 | Die Trüffelmanufaktur

V118 | Valderrama Olijf Olie Grand Cru328 | Vanilla Venture148 | De Verenigde Vinologen (VVN)204 | Vinepro216 | Vinodroom226A | Vino Via Wijnen504 | Vinura312 | Vlaamsch Broodhuys128 | Vojacek wijnen

W316 | De WijnEngel130 | Wijngeheim.nl500 | Wine & Spirit Education Trust (WSET)142 | Wines of South Africa (WOSA)102 | Winewarehousing

Y100 | Yogoikochi Sake importers/Zuiver Natuurwijnen

Z218B | Zeeland Paviljoen

Miranda Beems Wine Import

Page 46: Wine Proffesional beursbrochure 2015

46 Wine Professional 2015

Mobiel proevenBij het ‘mobiel proeven’ worden alle exposanten op basis van vrijwilligheid in de gelegenheid gesteld om één speciaal programma in hun stand te organiseren en in deze catalogus aan te kondigen voor de bezoekers aan deze vakbeurs. Het doel hier-van is om op de beurs zowel de kleinere als grote exposant extra aandacht te geven in het programma van Wine Professional 2015. Naast het officiële programma met master-classes krijgen alle exposanten de kans iets speciaals uit hun assortiment te laten zien en/of een producent voor u in het zonnetje te zetten. U kunt zich hiervoor opgeven bij de desbetreffende exposant en zich melden bij hun stand 10 minuten voor aanvang van het programma.

Programma ‘mobiel proeven’

Maandag 12 januari 2015312 | Duitse WijnInformatiebureau voor Duitse Wijn: Ver-lengde Poolseweg 16, 4818 CL, BredaT 076-5244680 | www.duitsewijn.nl

11.30 - 12.00 uur:Diversiteit van Duitse RieslingProeverij van een tiental Riesling wijnen in aanwezigheid van de wijnboeren. 14.00 - 14.30 uur:De finesse van Duitse Pinot NoirProeverij van verschillende Spätburgunders in aanwezigheid van de wijnboeren.

Dinsdag 13 januari 2015312 | Duitse WijnInformatiebureau voor Duitse Wijn: Ver-lengde Poolseweg 16, 4818 CL, BredaT 076-5244680 | www.duitsewijn.nl

11.30 - 12.00 uur:Diversiteit van Duitse RieslingProeverij van een tiental Riesling wijnen in aanwezigheid van de wijnboeren. 14.00 - 14.30 uur:De finesse van Duitse Pinot NoirProeverij van verschillende Spätburgunders in aanwezigheid van de wijnboeren.

Woensdag 14 januari 2015312 | Duitse WijnInformatiebureau voor Duitse Wijn: Ver-lengde Poolseweg 16, 4818 CL, BredaT 076-5244680 | www.duitsewijn.nl

Page 47: Wine Proffesional beursbrochure 2015

Wine Professional 2015 47

Mobiel proeven

11.30 - 12.00 uur:Diversiteit van Duitse RieslingProeverij van een tiental Riesling wijnen in aanwezigheid van de wijnboeren. 14.00 - 14.30 uur:De finesse van Duitse Pinot NoirProeverij van verschillende Spätburgunders in aanwezigheid van de wijnboeren.

406 | Wijnkooperij de LangeHeuvel 13, 4901 KB, Oosterhout T 0162-447847 | www.wijnkooperijdelange.nl

13:00 uur:De wijnen van Eben Sadie en Duncan Savage uit Zuid-Afrika. Eben Sadie onlangs met zijn ‘The Sadie Family Wines’ voor de tweede keer uitgeroepen tot Winery of the Year door Platter. Zijn ‘Old Vine Series’ zal geopend worden en hiermee de kans voor diegene welke niet bij de openingssessie kon zijn om de wijnen alsnog te proeven. Duncan Savage van Cape Point Vineyards en zijn unieke witte wijnen van Cape Point.

WINE PROFESSIONAL 2015 SPONSOREN

Firma H.L. Granaat - www.granaat.netRoyal Leerdam-Libbey Europe - www.royalleerdam.nl

Diamond Awards, masterclasses en proeverijen worden mede mogelijk gemaakt door:

Hotel De L’Europe - www.leurope.nlMK Jewelry - www.mk-jewelry.nlPiper-Heidsieck - www.maxxium.nl/ www.piper-heidsieck.com

Wine Professional 2015 wordt mede ondersteund door:

Alliance Gastronomique - Alliance.nlSVH - www.svh.nlForum Gastronomicum - www.thewinesite.nlDe Gastronomische Groote Club - www.thewinesite.nlGaultMillau Nederland - www.gaultmillau.nlKoninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren [KVNW] - www.kvnw.nl Les Patrons Cuisiniers [LPC] - www.lespatronscuisiniers.nlProefschrift - www.thewinesite.nlRelais Restaurants - www.relaisrestaurants.nlROC van Amsterdam [ROCvA] - www.rocva.nlJeunes Restaurateurs d’Europe - www.jre.eu

Page 48: Wine Proffesional beursbrochure 2015

48 Wine Professional 2015

Wine Professional 2015 biedt drie dagen boordevol masterclasses en wijn-spijs-sessies, met medewerking van bijzondere gasten uit het buitenland, vele topschefs en natuurlijk met de mooiste wijnen. Wijzingen in het programma voorbehouden.

Maandag 12 januari 2015

09:00 uur – 11:00 uurStart Up voor de standhoudersBuscaglione Espresso (stand nummer 402)Nespresso (stand nummer 304, alleen op maandag 12 januari 2015)

GAULTMILLAU THEATER11.00- 12.45 uurOpenings Tasting met Jeunes Restaurateurs d’Europe: Rik Jansma van Restaurant de Basiliek (16 punten GM) en Ingmar Ipema van Restaurant Fris (14 punten GM) in samen-werking met Wijnkooperij de Lange. Wijnen van een van de grootste wijnmakers van Zuid- Afrika uit de regio Swartland: Eben Sadie.Programma bijwonen? Ga voor meer infor-matie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

12.00- 12.45 uurChampagnes van het huis Piper- Heidsieck (Brut, Vintage 2006, Cuvee Sublime, Rose) in combinatie met de creatieve en fijne gerechten van Wilco Berends van Restaurant

De Nederlanden (17 punten GM). Importeur is Maxxium Nederland.Programma bijwonen? Ga voor meer infor-matie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

13.00- 13.45 uurVinexpo- Juni 2015 Presentatie ‘The Future of Wines & Spirits Sales’met een speciale focus op Nederland en aansluitend ‘Countdown To The Unexpec-ted’over het nieuwe concept van Vinexpo door Guillaume Deglise, CEO Vinexpo.Programma bijwonen? Ga voor meer infor-matie naar de stand van Vinexpo (stand nummer 502). U kunt zich aanmelden bij de heer Rosdorff via [email protected] of bij de stand van The Wine & Food As-sociation (stand nummer 420).

14.00- 14.45 uurJapan Cuisine & UmamiRichard van Oostenbrugge van Restaurant Bord’eau (17,5 punten GM) en Akio Saito, specialist in regionale voedselculturen en Japanse cuisine & umami, verzorgen deze masterclass, die omlijst worden met wijn en saké.Deelname is uitsluitend mogelijk op uitnodi-ging van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

15.00- 16.30 uur‘Vinexpo Meets Wine Professional’ Vinexpo en Wine Professional zijn in 2014 een strategische alliantie aangegaan. In dit kader verzorgen zij samen dit bijzondere programma. Thema: trends en ontwikkelingen in de wijnwereld anno 2015. Met sommeliers Roy Pelgrim (Cordial 17 punten GM), Noël Vanwit-tenbergh (Ciel Bleu 18 punten GM), Ronald

Programma (onder voorbehoud)

Page 49: Wine Proffesional beursbrochure 2015

Programma

Wine Professional 2015 49

Opten (La Rive 18 punten GM) en Peter Bruins (De Bokkedoorns 17 punten GM).

Chef Edwin Vinke van Restaurant de Krom-me Watergang (18,5 punten GM) verzorgt de culinaire invulling. Bijzondere wijnen van het Domaine Potinet Ampeau, Meursault, omlijsten dit programma. Samenwerking tussen Vendanges Grand Vins en Wijnmaga-zine Proefschrift.Deelname is uitsluitend mogelijk op uitnodi-ging van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

16.45 – 18.00 uur De Gastronomische Groote Club WinnaarsAperitief Champagne van Piper- HeidsieckGaultMillau Belofte van het Jaar 2015 Lau-rent Smallegange van Restaurant Spetters (16 punten GM).Winnaar landelijke Finale van de Copa Jerez Restaurant Zarzo (16 punten GM).Gerhard Kracher uit Oostenrijk (importeur Imperial Wijnkoperij) in samenwerking met Restaurant de Basiliek (16 punten GM).Winnaar Fromager GaultMillau 2015 Maarten Koek van Restaurant Perceel (16 punten GM) Met medewerking van Japanese Nice to Meat Wagyu en Nespresso.Deelname is uitsluitend mogelijk op uitnodi-ging van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

FORUM GASTRONOMICUM THEATER 10.00- 12.00 uurTwee Japanse workshops onder leiding van Akio Saito.Deelname is mogelijk op uitnodiging van The Wine & Food Association (stand nummer 420). De eerste workshop is uitsluitend voor

de Sterklas van het ROC. Voor de tweede workshop kunnen ook andere jonge chefs zich aanmelden.Interesse in dit programma? Deelname is uit-sluitend mogelijk op uitnodiging van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

13.00- 13.15 uurCellar Pardas, Penedés, Spanje. Ramon Pardas geeft een educatieve proeverij met xarel-lo wijnen.Interesse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand The Wine & Food Association (stand nummer 420).

14.00- 14.45 uur Chef Peter Gast van Restaurant Schulten-Hues (17 punten GM) verzorgt de culinaire omlijsting met wijnen van Castel (Groupe LFE). Gastvrouw en sommelier Jacqueline van Liere licht graag de wijn-spijscombina-ties toe.Programma bijwonen? Deelname is mogelijk op uitnodiging van Groupe LFE (stand num-mer 228).

15.00- 15.45 uurAdrian Zarzo Habraken en Joost Bax van Restaurant Zarzo (16 punten GM) zullen in samenwerking met Smaragd wijnen een masterclass verzorgen met de fameuze cava’s van Recaredo Cava.Programma bijwonen? Ga voor meer infor-matie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

16.00- 16.45 uur Imperial Wijnkoperij met grootse wijnen van Gerhard Kracher uit Oostenrijk.Programma bijwonen? Ga voor meer infor-matie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

Page 50: Wine Proffesional beursbrochure 2015

50 Wine Professional 2015

17.00- 17.45 uur Compagnons du BeaujolaisEducatieve masterclass met Beaujolais wijnen, waarbij terroir en stijl een hoofdrol vervullen.Programma bijwonen? Ga voor meer infor-matie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

IMPORTEURS WIJNTHEATERThema of assortimentsproeverij

10.00-12.00 uurExclusieve proeverij voor Leden van het Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS) die werkzaam zijn in de horeca.Thema: RiojaDeelname is mogelijk op uitnodiging van het NGS.

12.30- 13.15 uurWijnimport J. BartInteresse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van de organise-rende importeur (stand nummer 144)

13.30-14.00 uurEducatief programma Royal Leerdam

14.15- 15.00 uurGoods & More met wijnen uit GriekenlandInteresse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van de organise-rende importeur (stand nummer 138)

15.15-16.00 uurSchermer Wijnkopers en Distillateurs – sedert 1782Interesse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van de organise-rende importeur (stand nummer 430)

16.15-17.00 uurAd Bibendum met Clos des Fous uit ChiliInteresse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van de organise-rende importeur (stand nummer 124)

17.15-18.00 uurVojacekInteresse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van de organise-rende importeur (stand nummer 134)

Dinsdag 13 januari 2015Start Up voor de standhoudersBuscaglione Espresso (stand nummer 402)

GAULTMILLAU THEATER11.30-12.45 uurJubileumproeverij 20 jaar Imperial Wijn-koperij met grote klassieke Oostenrijkse wijnen. Culinaire omlijsting wordt verzorgt door Je-roen Vesters van Restaurant Vesters (14 pun-ten GM) (Prijs-plezier Restaurant GaultMillau 2015) en Emile van der Staak van Restaurant de Nieuwe Winkel (15 punten GM).Dit programma wordt ingeleid door Derk Jan van Brummen en Maurice van Elburg. “

Wijnimport J. Bart

Page 51: Wine Proffesional beursbrochure 2015

Gezonde voeding is geen absoluut gegeven”. Deze masterclass is in samenwerking met The Wine & Food Association.Programma bijwonen? Ga voor meer infor-matie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

13.00- 13.45 uurBijzondere proeverij met 12 grootste wijnen uit 2004 van ad Bibendum Fine Wines.Programma bijwonen? Ga voor meer infor-matie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

14.00- 14.45 uurJapan Cuisine & UmamiDick Middelweerd van Restaurant de Treeswijkhoeve (18 punten GM) en Akia Saito verzorgen de culinaire omlijsting. Combina-ties met saké en wijn.Programma bijwonen? Deelname is uitslui-tend mogelijk op uitnodiging van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

15.00- 16.30 uurEducatieve Chassagne-Montrachet proeve-rij. Chris Naylor van Restaurant Vermeer (17 punten GM) gaat de uitdaging aan. Samen-werking tussen Vendanges Grand Vins en Wijnmagazine Proefschrift.Programma bijwonen? Deelname is uitslui-tend mogelijk op uitnodiging van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

16.45- 18.00 uurDe Gastronomische Groote ClubAperitief Champagne van Piper- Heidsieck. De smaak van Zeeland met onder andere oesters, brood, chocolade en wijnen van De Coninck Wines. Ook worden enige speciale wijnen onder de aandacht gebracht.Thomas d’Hooghe van Hemelrijk Restaurant

(16 punten GM) verzorgt de culinaire omlijsting.Met medewerking van Japanese Nice to Meat Wagyu en Nespresso.Deelname is uitsluitend mogelijk voor leden van de Gastronomische Groote Club van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

FORUM GASTRONOMICUM THEATER12.00- 12.45 uurGert-Jan Cieremans van Restaurant Seinpost (16 punten GM) creëert gerechten bij diverse wijnen uit Istrië (Kroatië) van Benvenuti met Malvasia en Teran. Bodren Winery laat diverse zoete wijnen proeven van absoluut wereldniveau.Programma bijwonen? Ga voor meer infor-matie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

13.00-13.45 uur Hongaarse wijnen uit diverse regio’s onder lei-ding van verschillende wijnmakers in samenwer-king met Miranda Beems Wine Import. Xiao Han Ji van Restaurant HanTing Cuisine (16 punten GM) verzorgt de gerechten bij de wijnen.Programma bijwonen? Ga voor meer infor-matie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

14.00- 14.45 uurJeunes Restaurateurs d’Europe leden Marko Karelse van Restaurant Villa La Ruche (16 punten GM) en Henri van der Heijden van Restaurant Raadhuis (14 punten GM) maken gerechten bij de wijnen van Esk Valley (Nieuw-Zeeland) en Casa Silva (Chili) van importeur Groupe du Vin.Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van Groupe du Vin (stand nummer 222).

Wine Professional 2015 51

Programma

Page 52: Wine Proffesional beursbrochure 2015

15.00- 15.45 uurMeer dan interessante wijnen uit Tsjechië. Met typische geur- en smaakaroma’s. Wijnmakers uit Tsjechië lichten dit thema toe. Leon Mazairac van Restaurant Podium onder de Dom zal op creatieve en enthousi-aste wijze de juiste combinaties door middel van zijn gerechten neerzetten.Programma bijwonen? Ga voor meer infor-matie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

16.00-16.45 uurBodren Winery, Kroatië. Bijzondere zoete wijnen van absoluut wereldniveau. Elegant en met ragfijne zuurgraad.Programma bijwonen? Ga voor meer infor-matie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

17.00-17.45 uurDuitse wijnen met Peter Gast van Restaurant SchultenHues (17 punten GM). Speciale experi-mentele gerechten bij diverse wijnen uit Duits-land. Nicolas Pfaff van Weingut Robert Weil zal de proeverij begeleiden, terwijl Jacqueline van Liere de wijn-spijs zal toelichten.Programma bijwonen? Ga voor meer infor-matie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

IMPORTEURS WIJNTHEATERThema of assortimentsproeverij

11.30- 12.15 uurPartners in Wijn met speciale wijnenInteresse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van de organise-rende importeur (stand nummer 110)

52 Wine Professional 2015

12.30-13.15 uurCalifornia Wine Institute Interesse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van de organise-rende importeur (stand nummer 318)

13.30-14.00 uurEducatief programma Royal Leerdam.

14.15-15.00 uurDe Geluksdruif met wijnen van Domaine René Muré, Clos Saint Landelin, Elzas onder leiding van Veronique Muré.Interesse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van de organise-rende importeur (stand nummer 246)

15.15-16.00 uurCathy’s Taste met wijnen uit IsraëlInteresse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van de organise-rende importeur (stand nummer 414)

16.15-17.00 uurWijnkoperij de Lange in samenwerking met Jean Guillaume Sipp van Domaine Jean Sipp, Elzas

Heisterkamp

Page 53: Wine Proffesional beursbrochure 2015

Wine Professional 2015 53

14.00- 14.45 uurDomaine Rousseau in samenwerking met Ruben Dekker van Restaurant Le Garage (14 punten GM) met Erwin Walthaus, GaultMillau 2015 sommelier van het jaar.Deelname is uitsluitend mogelijk op uitnodi-ging van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

15.00- 15.45 uurWil Demandt van Restaurant Bordewijk (16 punten GM) gaat koken met wijnen van Château d’Aydie (Madiran) en wijnen van Château du Cedre (Cahors) in samenwerking met Sauter Wijnen.Programma bijwonen? Ga voor meer infor-matie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

16.00- 17.30 uurDe Gastronomische Groote ClubAperitief Piper-Heidsieck Champagne. Jonathan Zandbergen van Restaurant Het Veerhuys (15 punten GM) en winnaar van de 48e Internationale Prix Culinaire Le Taittinger maakt gerechten die aansluiten bij de wijnen van Weingut Ott uit Wagram, Oostenrijk. Dit programma is in samenwerking met Sauter Wijnen.Met medewerking van Japanese Nice to Meat Wagyu en Nespresso.Deelname is uitsluitend mogelijk voor leden van de Gastronomische Groote Club van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

FORUM GASTRONOMICUM THEATER12.00- 12.45 uurDetails volgen, programma was nog niet definitief bij het ter perse gaan van deze catalogus.

Programma

Interesse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van de organise-rende importeur (stand nummer 406)

17.15- 18.00 uurSmaragd Wijnen met Coto de Gomariz, Ribeiro, SpanjeInteresse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van de organise-rende importeur (stand nummer 136)

Woensdag 14 januariStart Up voor de standhoudersBuscaglione Espresso (stand nummer 402)

GAULTMILLAU THEATER12.00- 12.45 uurVinos de Jerez Podium: de grote vernieu-wing anno 2015.Met deelname van diverse bodega’s in samenwerking met de oprichter van de Copa Jerez; The Wine & Food Association. Rijk en geschakeerd programma. Vichai Boonyuen van Restaurant The Raffles , Indonesische- Aziatische keuken, (16 punten GM) presen-teert zijn Copa Jerez gerecht.Programma bijwonen? Uitsluitend op uitnodiging van The Wine & Food Association (stand nummer 420)

13.00- 13.45 uurLuc Kusters van Restaurant Bolenius (16 punten GM), tevens groente restaurant van het jaar crëert gerechten in een serieus bio programma. Heisterkamp Wijnkopers is een van de pioniers op dit gebied. 30 jaar geleden stonden biodynamische wijne al in hun assortiment.Programma bijwonen? Ga voor meer infor-matie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

Page 54: Wine Proffesional beursbrochure 2015

54 Wine Professional 2015

IMPORTEURS WIJNTHEATERThema of assortimentsproeverij

11.30- 12.15 uurKarakter WijnimportInteresse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van de organise-rende importeur (stand nummer 444)

12.30-13.15 uurRhône Value WinesInteresse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van de organise-rende importeur (stand nummer 214)

13.30-14.00 uurEducatief programma Royal Leerdam

14.15-15.00 uurWijnkoperij La PersistanceInteresse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van de organise-rende importeur (stand nummer 250A)

15.15-16.00 uurCathy’s Taste met Abi Duhr, LuxemburgInteresse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van de organise-rende importeur (stand nummer 414)

16.15-17.00 uurDe Coninck Wines Interesse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 220)

Programma bijwonen? Deelname is uitslui-tend mogelijk op uitnodiging van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

13.00- 13.45 uurDetails volgen, programma was nog niet definitief bij het ter perse gaan van deze catalogus. Programma bijwonen? Ga voor meer infor-matie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

14.00- 14.45 uurVerzorgd door Jeunes Restaurateurs d’Europe leden Nicky Quarz van Restaurant ’t Dijkhuysje (15 punten GM) en Bert Stomp-horst van The Hunting Lodge (11 punten GM) in samenwerking met Tamis Wijnen / Vino Via Wijnen.Programma bijwonen? Ga voor meer infor-matie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

15.00- 15.45 uurProeverij met Cava Oliveda (BATEC) in samenwerking met Herman Wines onder leiding van Ingrid Teixidor.Programma bijwonen? Ga voor meer infor-matie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

16.00- 17.30 uurFeestelijke afsluiting van de 13e Wine Pro-fessional met medewerking van Restaurant En PlucheProgramma bijwonen? Uitsluitend op uit-nodiging van The Wine & Food Association (stand nummer 420) en van restaurant En Pluche.

Page 55: Wine Proffesional beursbrochure 2015

12-15 januari 2015Ontmoet duizenden collega’s, inspirerende sprekers, innoverende exposanten en andere vakgenoten tijdens horecava 2015

De grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie

Bezoek tegelijkertijd ook de internationale vakbeurs Ethnic Foods Europe

NS-aanbiedingvoor

€ 9,-

Kijk voor meer informatie en registratie op: WWW.HORECAVA.NL

Advertentie Horecava WF Association 213x303.indd 1 12-12-14 09:54

Page 56: Wine Proffesional beursbrochure 2015

56 Wine Professional 2015

Ervaren inspecteursEen jaar lang stuurt de redactie van Gault-Millau een team van ervaren inspecteurs op pad om vele honderden restaurants te beoordelen. Deze inspecteurs, afkomstig uit binnen- en buitenland, zijn stuk voor stuk mensen die in staat zijn een afgewogen, kri-tisch oordeel te vellen. Zij beschikken over een breed referentiekader, omdat ze sinds geruime tijd jaarlijks veel restaurants bezoe-ken, zowel in Nederland als daarbuiten.

Beoordeling van de gerechtenCentraal in de beoordeling staan te al-len tijde de gerechten: de beoordeling in punten wordt voornamelijk bepaald door wat op het bord komt. Want daarvoor bezoek je in de aller- eerste plaats een restaurant. Kwaliteit, bereiding, originali-teit, vakman-schap – het

komt allemaal aan de orde in de inspectie-rapporten. Daarbij spelen andere aspecten een rol: hoeveel dagen per week is het restaurant open? Hoeveel gasten kunnen er dagelijks terecht? Is de chef altijd aanwezig? Is het kwaliteitsniveau constant?

TotaalervaringOok alles eromheen wordt beoordeeld. Van reservering tot afscheid, van interieur tot glaswerk, van wijnadvies tot lekkernijen bij

Het principe is simpel: in de GaultMillau gids staan alleen restaurants die het

verdienen om erin te staan.

De filosofie van

Page 57: Wine Proffesional beursbrochure 2015

Wine Professional 2015 57

De filosofie van Gault&Millau

de koffie en/of thee. Als gast heb je bij een restaurantbezoek immers te maken met een grote hoeveelheid indrukken, die allemaal van invloed zijn op de totaalervaring.

Evenwichtig en fairEén bezoek aan een restaurant zegt weinig. Het kan net een dag zijn waarop de chef ziek is of de stroom tijdelijk is uitgevallen. Of denk aan een recente personeelswisse-ling. Ieder restaurant streeft naar balans: op de werkvloer, in kwaliteitsniveau. Gault-Millau streeft ernaar die balans (en dus niet de incidentele pieken en dalen) in zijn beoordelingen weer te geven. Restaurants worden daarom meerdere keren per jaar be-zocht; hoe hoger een restaurant genoteerd is, hoe frequenter de bezoeken.

Positieve toonzettingIeder restaurant in de gids voldoet aan bepaalde kwaliteitsmaatstaven. Daarom kan het rekenen op een positief getoonzette omschrijving: een plek in de gids betekent immers dat GaultMillau het restaurant aanbeveelt. Kritische kanttekeningen zijn altijd opbouwend bedoeld.

GaultMillau 2015 is verkrijgbaar bij de kassa van Wine Professional 2015, bij boek- en tijdschriftenwinkels en te bestellen via www.gaultmillau.nl.

GaultMillau streeft ernaar de balans van een restaurant in zijn beoordeling weer te geven

Page 58: Wine Proffesional beursbrochure 2015
Page 59: Wine Proffesional beursbrochure 2015

Wine Professional 2015 59

Chefkoks

BJoost Bax - Restaurant Zarzo (16 punten GM)Wilco Berends - Restaurant De Nederlanden (17 punten GM)Vichai Boonyuen - Restaurant The Raffles (16 punten GM)

CGert-Jan Cieremans - Restaurant Seinpost (16 punten GM)

DRuben Dekker - Restaurant Le Garage (14 punten GM)Wil Demandt - Restaurant Bordewijk (16 punten GM)

GPeter Gast - Restaurant SchultenHues (17 punten GM)

HAdrian Zarzo Habraken - Restaurant Zarzo (16 punten GM)Henri van der Heijden - Restaurant Raadhuis (14 punten GM)Thomas d’Hooghe - Hemelrijk Restaurant (16 punten GM)

IIngmar Ipema - Restaurant Fris (14 punten GM)

JXiao Han Ji - Restaurant HanTing Cuisine (16 punten GM)Rik Jansma - Restaurant de Basiliek (16 punten GM)

Chefkoks (op alfabetische volgorde)

KMarko Karelse - Restaurant Villa La Ruche (16 punten GM)Luc Kusters - Restaurant Bolenius (16 punten GM)

MDick Middelweerd - Restaurant de Treeswijkhoeve (18 punten GM)

NChris Naylor - Restaurant Vermeer (17 punten GM)

ORichard van Oostenbrugge - Restaurant Bord’eau (17,5 punten GM)

Q Nicky Quarz - Restaurant ‘t Dijkhuysje (15 punten GM)

SGaultMillau Belofte van het Jaar 2015 Laurent Smallegange - Restaurant Spetters (16 punten GM)Emile van der Staak - Restaurant de Nieuwe Winkel (15 punten GM)Bert Stomphorst - The Hunting Lodge (11 punten GM)

VJeroen Vesters - Restaurant Vesters (14 punten GM) (Prijs-plezier Restaurant GaultMillau 2015)Chef Edwin Vinke - Restaurant de Kromme Watergang (18,5 punten GM)

ZJonathan Zandbergen - Restaurant Het Veerhuys (15 punten GM)

Page 60: Wine Proffesional beursbrochure 2015

60 Wine Professional 2015

Verrassende wijnen voor de betere horeca

Vins Gastronomiques Contrôlés

Importeurs, sommeliers, restaurateurs en andere professionals uit de horeca zijn altijd op zoek naar verrassende wijnen. Wijnen die een bijzonder verhaal vertellen, wijnen van de allerhoogste kwaliteit en wijnen met een ultieme prijs-kwaliteit verhouding.

Ad Bibendum Fine Wines - Sint-Truiden (B) - 0032-11262700 - www.adbibendum.beAnfors - Rotterdam - 06-48494229 - www.anfors.comCathy’s Taste - Haarlem - 06-51532464De ConinckWines - Scherpenisse0166-663901 - www.deconinckwines.nlGoessens Professionals in Wine - Maastricht - 043-3523200 - www.goessenswijnen.comGoods & More BV - Almere 06-46267884 - www.goodsandmore.nlGranada Wijnen- Utrecht - 030-6565920Grandi Vini - Linschoten - 06-23929252 - www.grandivini.nlHans Moolenaar Wijnkoperij - Bloemendaal023-5257739 - www.hansmoolenaar.nlHorizon Wines - Almere036-5400708 - www.horizonwines.comInformatiebureau voor Duitse Wijn - Breda 076-5244680 - www.duitsewijn.nlKwast Wijnkopers - Nieuw Vennep0252-686741 - www.kwastwijnkopers.nlL’Exception Lenselink - Zoetermeer079-3600113 - www.activin.nlLa Maison Blanche - Bodegraven06 52456724 - www.lamaisonblanche-wijnen.nlNeerlands Wijnhuis - Groot-Ammers0184-662080 - www.neerlandswijnhuis.nlNoordman Wijnimport - Leiden071-5221405 - www.noordmanwijn.nlOud Reuchlin & Boelen - Zoetermeer079-3634800 - www.weetvanwijn.nlPortugal Wijn Import - Utrecht030-2517884 - www.portugalwijnimport.nl

Sake Society - JapanSauter Wijnen - Maastricht/Bussum043-3637799 - www.sauterwijnen.nlSelección Vinos de Jerez - Amsterdam www.vinosdejerez.infoThreeWines Benelux - Geertruidenberg0162-510872 - www.threewines.euTire Bouchon - Gouda - 0182-535336 - www.tirebouchon.nlVerbunt Wijnkopers - Tilburg013-5498400 - www.verbunt.nlLa Vie le Vin- Uithoorn - 0297-524010- www.lavielevin.nlVinea WCT - Gooik (B) - 0032-24608600 - www.vinea.beVinites - Haarlem - 023-5539074 - www.vinites.comVojacek - Maastricht - 043-3253170 - www.vojacek.nlWerkhoven Wijnen - Nieuwegein030-6020143 - www.werkhovenwijnen.nlWijn Verlinden - Den Bosch073-6488011 - www.wijnverlinden.nlWijnhandel de Gouden Leeuw - Voorschoten 071 - 56 13 736 - www.wijnhandeldegoudenleeuw.nlWijnhandel Jan van Breda - Rotterdam 010-4365269 - www.janvanbreda.nlWijnkooperij de Lange - Oosterhout 0162- 447 847 - www.wijnkooperijdelange.nlWijnkoperij De WijnEngel - Amsterdam06-12214117 - www.dewijnengel.nlWijnkoperij La Persistance - Breda076-5430036 - www.lapersistance.nlDe Wijntherapeut - Harderwijk06-55864714 - www.dewijntherapeut.nlThe Wine Companions- Belfeld077-3599034 - www.winecompanions.net

Page 61: Wine Proffesional beursbrochure 2015

Wine Professional 2015 61

Vins Gastronomiques Contrôlés

Alle wijnen worden overzichtelijk gerang-schikt naar hun specifieke kwaliteiten. Voor ieders gemak is gekozen voor drie catego-rieën: Prijs-plezierwijnen: twaalf wijnen tot €15,00 (particuliere advies-verkoopprijs inclusief BTW) met een voorbeeldige prijs-kwaliteitverhouding; ideaal voor arrange-menten, etc. Premium Selection: de zes allerbeste wijnen vanaf €15,00 (particuliere advies-verkoopprijs inclusief BTW); aanwinsten voor elke wijnkaart.Verrassingen en nouveautés: zes wijnen met een verrassende samenstelling, her-komst of vinificatiemethode. Wijnen met een verhaal; nieuw, bijzonder, perfect om gasten te verrassen.

De 24 meest opvallende wijnen (48 in laatste editie van het jaar) worden telkens in Proefschrift uitgelicht. Nog meer uiterst interessante VGC-wijnen worden opge-nomen in een uitgebreide selectie op de website van the Wine & Food Association: www.thewinesite.nl.

Lidmaatschap van VGC staat open voor iedere importeur in Nederland en België. Bij VGC aangesloten importeurs worden voor elke reguliere editie van Proefschrift uitge-nodigd om 2 wijnen in te zenden. De vakjury proeft de wijnen en de allerbeste worden vervolgens opgenomen in de VGC-selectie.

Meer informatie: [email protected]

V ins Gastronomiques Contrôlés (VGC) is het selectieplatform van The Wine & Food as-sociation

dat dergelijke wijnen zoekt, proeft en met veel genoegen in elke editie van Proefschrift beschrijft. Met de VGC-selectie stelt Proef-schrift importeurs in staat om de meest verrassende wijnen onder de aandacht te brengen van vakmensen in alle geledingen van de handel en horeca. Professionals uit de gastronomie maken dankzij VGC kennis met wijnen die speciaal voor hen zijn ge-selecteerd door een deskundige, objectieve vakjury. Zij kiezen de allermooiste wijnen, de meest interessante, de best inzetbare.

De VGC-selectie omvat wijnen met een duidelijke gastronomische waarde, wijnen van unieke druiven, een bijzondere her-komst of wijnen met een andere interessan-te achtergrond. Natuurlijk biedt VGC ook veel wijnen met een prijs-kwaliteitverhou-ding waar zowel de restaurateur als de gast blij van wordt. Bruikbare wijnen, afgestemd op het seizoen, inzetbaar als huiswijn, als arrangementswijn of om andere redenen een waardevolle aanwinst voor de wijnkaart.

Om de optimale kwaliteit én inzetbaarheid van de wijnen voor de horeca te garanderen, worden de wijnen vanaf nu geproefd door een uitgebreide vakjury: jonge professionals voor het merendeel werkzaam in de top gastronomie, met veel kennis van en ervaring met wijnen uit alle delen van de wereld. De organisatie staat onder leiding van Kyra van Lissum.

De wijnen worden geproefd door een uitgebreide vakjury van jonge professionals

Page 62: Wine Proffesional beursbrochure 2015

DE HOOGSTE GRAAD VAN VAKBEKWAAMHEID

IN DE HORECA!

SVH Meesters behoren tot de top van de Nederlandse

horeca. Restaurants met een SVH Meester herkent u in

deze gids aan het SVH Meester symbool. Meer weten?

Kijk op www.svhmeestertitels.nl

SVH14199_ad_Meesters_JGW_168x223(BS).indd 1 17-10-14 14:34

Page 63: Wine Proffesional beursbrochure 2015

DE HOOGSTE GRAAD VAN VAKBEKWAAMHEID

IN DE HORECA!

SVH Meesters behoren tot de top van de Nederlandse

horeca. Restaurants met een SVH Meester herkent u in

deze gids aan het SVH Meester symbool. Meer weten?

Kijk op www.svhmeestertitels.nl

SVH14199_ad_Meesters_JGW_168x223(BS).indd 1 17-10-14 14:34

Zondag 11 januariFeestelijke opening 13e editie Wine Profes-sional: Diamond AwardsIeder jaar kent de Gastronomische Groote Club prestigieuze onderscheidingen toe aan personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt binnen of in verband met de Nederlandse gastronomie. Uitluitend op invitatie. Tijd en locatie: Hotel de l’Europe, 16:00 uur – 18:00 uur Informatie: www.wine-professional.nlOrganisatie: de Gastronomische Groote Club

Maandag 12 t/m donderdag 15 januariwijnpaviljoen ‘Alles over Wijn’ i.s.m. Horecava

Maandag 12, dinsdag 13 en woensdag 14 januari13e editie Wine Professional | Amsterdam GastronomyDe meest toonaangevende vakbeurs van de Benelux op het gebied van kwaliteitswijn en fijne gastronomische producten. Internatio-naal en educatief.Locatie: Europa Foyers & Diamond Lounge van Amsterdam RAITijden: 12.00 – 18.00 (maandag, van 11.00-12.00 uur uitsluitend voor wijnvakhandel) en 11.00-18.00 (dinsdag/woensdag)Informatie: www.wine-professional.nl

Voorjaar 2015(nadere informatie volgt via onze sites)• 31e Grand Prix Saint-Hubert • 27e Proefschrift Open/Huiswijncompetitie

(regionaal en nationaal)• 27e Proefschrift Rosé Concours• 27e Proefschrift Mousserend/Champagne

Concours

Najaar 2015(nadere informatie volgt via onze sites)• 27e Proefschrift Wijnconcours (rood, wit

en dessertwijnen)• Showcase jonge genomineerden Gault-

Millau Awards• Lancering GaultMillau 2015 gecombineerd

met Fine Food Professional

Agenda Evenementen The Wine & Food Association 2014/2015

Wine Professional 2015 63

Page 64: Wine Proffesional beursbrochure 2015