Top Banner
ISSN 1339-8024 Číslo: 34/2015 36. týždeň WWW.WAVEMAG.EU NAJLEPŠIE ČÍTANIE ZO SVETA TANEČNEJ A KLUBOVEJ HUDBY NA SLOVENSKU ® Weekly news l Releases l BLVR l Slovak & Czech Sound l Your Parties l Quiiiz l On Air l Specials l Partylist l SLOVAK & CZECH SOUND ReOrder, Dephzac, Midi Killer, Deepologic, Tomgraf, Tapir... ARTIST OF THE WEEK Kode9 VIDEO OF THE WEEK Pete Tong ON AIR, PODCAST, NEWS, PARTYLIST... PETE TONG wave WEEKLY So špeciálnym eventom “Prom” na BBC Radio 1 VYHRAJ DVA VSTUPY NA IDEM NA TECHNO strana 5
18

WAVE WEEKLY (36 TÝŽDEŇ) 34/2015

Jul 23, 2016

Download

Documents

Wave magazine

Jediný magazín o tanečnej a klubovej hudbe na Slovensku a v Českej republike. Viac info na www.wavemag.eu
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: WAVE WEEKLY (36 TÝŽDEŇ) 34/2015

ISSN 1339 -8024Číslo: 34/2015 36. týždeň

WWW.WAVEMAG.EU

N A J L E P Š I E Č Í TA N I E Z O S V E TA TA N E Č N E J A K L U B O V E J H U D BY N A S L O V E N S K U

®

Weekly news l Releases l BLVR lSlovak & Czech Sound l Your Parties lQuiiiz l On Air l Specials l Partylist l

SLOVAK & CZECH SOUNDReOrder, Dephzac, Midi Killer, Deepologic, Tomgraf, Tapir...

ARTIST OF THE WEEKKode9

VIDEO OF THE WEEKPete Tong

ON AIR, PODCAST, NEWS, PARTYLIST...

PETE TONG

waveWEEKLY

So špeciálnym eventom “Prom” na BBC Radio 1

VYHRAJ

DVA VSTUPY NA

IDEM NA TECHNO

strana 5

Page 3: WAVE WEEKLY (36 TÝŽDEŇ) 34/2015

OBSAH

REDAKCIA Šéfredaktor:

Drahoslav Hanzel

Zástupca:

Lenka Opálková

Inzercia

Lenka Opálková

Editor:

Veronika Zeiselová

Grafika:

Drahoslav Hanzel

Redakcia:

Ladislav Szalai, Dennis Bartalský, Drahoslav Hanzel, Lenka Opálková, Veronika Zeiselová, Jakub Škrová-nek, Marek Jonis...

Názov a adresa vydavateľa:

Vlna Hudby, Društevná 393/4, ŠaľaIČO: 42207673

Kontakt:

[email protected]

PARTNERI

Chceš sa aj ty zúčastniť tvorby časopisu? Máš zaujímavé nápady? Posielaj nám svoje tipy na [email protected]

CENNÍK INZERCIE VO WAVE WEEKLY

WAVE MAGAZINE SOCIALS

Slovak & Czech Sound6

14 On Air

12 Podcast

16 Partylist

News4

8 Specials

Page 4: WAVE WEEKLY (36 TÝŽDEŇ) 34/2015
Page 5: WAVE WEEKLY (36 TÝŽDEŇ) 34/2015

WEEKLY NEWS

„I‘m only interested in improving the experience of music, not preserving what has already been made or done.“

Jeff Mills

Britský režisér Danny Boyle potvrdil, že sa bude nakrúcať pokračovanie jeho klasiky 90. rokov - Tra-inspotting. Momentálne sa čaká na zosúladenie programu štyroch hlavných hviezd filmu – Ewan Mc-Gregor, Ewen Bremner, Jonny Lee Miller a Robert Carlyle – ktorí všetci potvrdili nadšenie z pokračo-vania filmu, ale potrebujú nakrúcanie úspešne za-radiť medzi ich účinkovanie v amerických seriáloch. Scenárista John Hodge už ma pripravený scenár a podľa Dannyho Boyla je skutočne veľkolepý. Príbeh sa bude odohrávať o 10 rokov neskôr od prvého die-lu, ale na viac detailov si ešte musíte počkať.

Prichádza Trainspotting 2

Svetom clubberov preletela správa, že legendárny klub Space na Ibize absolvuje svoje posledné leto. Aby reči utíchli, manažment Space predčasne zve-rejnil dátum otváracej party na sezónu 2016 a všet-ci, ktorí tejto „kačici“ verili si tak môžu vydýchnuť.

Space na Ibize sa zatvára?

WAVE WEEKLY 5WWW.FACEBOOK.COM/WAVEMAG.EU

TECHNO FOR HUMANITY

Ida Engberg a promotér IKON sa v mene pomoci ute-čencom spojili a už 17. septembra sa v Antverpách uskutoční charitatívny event Techno For Humanity. Line up obsahuje mená ako Adam Beyer, Heidi, Guti, či Yousef a môžete ho sledovať aj naživo na be-at.tv

NOVÝ TECHNO LABEL SO ZAUJÍMAVÝM RELEASOM

Dlhoroční spolupracovníci Maelstrom a LOUISAH-HH!!! zakladajú nový label RAAR. Prvý release ča-kajte v novembri a bude okrem tracku jeho zaklada-teľov obsahovať aj kúsok novej techno supergroup Roijacker, zloženej z Dave Clarka, Black Asteroid a Mr Jones.

SAMPLE AMNESTIA!

EMI Production Music spustila amnestiu na sample z ich širokého katalógu. Každý, kto preukáže použitie ich samplu má možnosť získať licenciu na jeho používanie bez nároku na spätné vyplácanie honoráru. Na výber z katalógu máš dokonca až 6 mesiacov.

VYHRAJ

DVA VSTUPY NA

IDEM NA TECHNO

Event IDEM NA TECHNO v ša-lianskom Metroklube sa nezadr-žateľne blíži a my vám už teraz

prinášame súťaž o jeden vstup pre dvoch z vás. Už 19.9. môžeš aj ty zažiť techno žúrku v lege-

nárnom Metroklube zadarmo. Stačí správne odpovedať na jednoduchú otáz-

ku: Napíš meno headlinera, ktorý na tejto party vystúpi. Odpovede posielajte na adresu [email protected] naj-neskôr do 17.9.2015.

Page 6: WAVE WEEKLY (36 TÝŽDEŇ) 34/2015

Slovenský trance producent ReOrder vydal pred niekoľkými týždnami nový track Arms Of Sur-render. Track sa nesie v jeho typickom svižnom zvuku, ktorý navyše veľmi obohatil vokál od Ana

Criado. Skladba stihla už vyjsť aj na kompilácii A State Of Trance at Ushuaia, Ibiza 2015 a môžete si ju už teraz kúpiť na Beatporte.

q PLAY

REORDER A JEHO ARMS OF SURRENDER NA ZNAČKE SIRADRIANMUSIC

SOUNDSLOVAK CZECH&

HOUSE TECHHOUSEDEEP HOUSE PROGRESSIVEHĽADAJ SVOJ ŽÁNER PODĽA FARBY!

6 WAVE WEEKLY WWW.WAVEMAG.EU

Page 7: WAVE WEEKLY (36 TÝŽDEŇ) 34/2015

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

NEW STUFFREMIX

MASHUPBOOTLEG

MIXES

TOMGRAF

DJ Tomgraf, tvár relácie Tech-noroom Therapy pre artstyle techno, si pre všetkých fanúši-kov pripravil mixovaný set, ktorý si môžete vypočut práve tu!

TAPIRS novým setom pricádza Tapir, ktorý namiešal viac ako hodin-ku lámaných beatov s prvkami ragga jungle. Set môžete už te-raz počúvať na MixCloude.

TRANCE DRUM&BASS DUBSTEPTECHNO, HARDTECHNO BREAKZ HARDCORE MINIMAL

Najnovší set od DJa, ktorého poznáte pod menom Smith na-mixoval hodinu plnú house mu-sic s jedmným nádychom tech house.

Pošli nám aj ty svoj track, bootleg, mashup alebo set na [email protected] a možno ti ho uverejníme v najbližšom vydaní!

CLICK& PLAY

Slovenský producent Midi Killer prichádza s novým songom, ktorého názov je Cros-sover. Track má prvky future house a určite dobre zapadne do mierne komerčnejších setov. Vypočuť si ho môžete už teraz na SoundCloude. q PLAY

MIDI KILLERCrossover

SMITH

Nový set od chlapíka menom Deepologic je až 3 hodinovým prierezom deep house a mini-malu, ktorý sa výborne hodí k šoférovaniu na dlhé cesty.

DEEPOLOGIC

Disturbed Recordings vydáva koncom septembra kompiláciu Various - Cyberia-da EP, na ktorej nájdete 5 trackov. Jeden z nich vznikol aj za spolupráce sloven-ského producenta menom Dephzac. Túto drum&bass vec si určite mu-síte vypočuť.

DEPHZAC & TREOAtomic Age VIP

q PLAY

Na značke Alola Records vyšlo pred nie-koľkými dňami EP s názvom Good Time, o ktoré sa zaslúžiol producent Ri Za. Track na EP nájdete v originálnej verzii a remixe od Omid 16B, ktorá sa nám zdá byť rovnaká, ako originál.

RI ZAGood Time

q PLAY

RASTI TKAC31. pokračovanie podcastu Equilibrium patrí opäť veľkému množstvu kvalitnej hudby, kto-rú si môžete vypočuť už teraz na MixCloude.

Page 8: WAVE WEEKLY (36 TÝŽDEŇ) 34/2015

AAA

10 WAVE WEEKLY WWW.WAVEMAG.EU

BBC PROMS 2015 SEASON RADIO 1 IBIZA PROM

VIDEO OF THE WEEK

q PLAY

BBC Radio 1 prinieslo špeciálny event nazvaný „Prom“. Pod taktovku si ho zobral Pete Tong a tak je z toho o čosi menej koncert a o čosi viac tanečná party. Toto video je hudobnou poctou pre Ibizu a jej vplyvné meno na poli ta-nečnej hudby. Rok 2015 znamená aj 20. výročie Radio 1 a video, ktoré si pozriete je krásnou oslavou tohto výročia. Pete Tong si pri tejto príležitosti pozval umelcov, ktorí vy-

stúpili naživo spolu s orchestrom Julesa Bucleyho. Počas hodiny a pol si užijete najväčšie klasiky tanečnej hudby v netradičnom prevedení. Tešiť sa môžete na Faithless, ATB, Roberta Milesa, Frankie Knucklesa, ale aj mnoho iných...

autor: Shiwave

S P E C I A L S

Page 9: WAVE WEEKLY (36 TÝŽDEŇ) 34/2015

AAA

Page 10: WAVE WEEKLY (36 TÝŽDEŇ) 34/2015

S P E C I A L S

KODE9

ARTIST OF THE WEEK

AAA

q PLAY

12 WAVE WEEKLY WWW.WAVEMAG.EU

Kode9, alebo občianskym menom Steve Goodman, je elektronický hudobný umelec, DJ a majiteľ hudobného vy-davateľstva Hyperdub. Narodil sa v roku 1973 v Glasgowe v Škótsku, no od roku 1997 žije a tvorí v Londýne. S DJin-gom sa zoznámil v roku 1990, keď mal 16 rokov, v tej dobe koketoval s fúziou reggae, breaks, hip hop, jazz, funky a house, no neskôr ho uchvátilo obdobie vzniku breakbeat hardcore, jungle a drum&bass scény. Spočiatku inšpirova-ný tým, čo nazýva „hardcore continuum“, tiež čerpal z dub reggae a bol jedným zo zakladateľov ranej dubstepovej scény. Steve má okrem iného i doktorát z filozofie z Uni-versity of Warwick a vydal i knihu „Sonic Warfare: Sound,

Affect, and the Ecology of Fear.“ Počas svojej kariéry vydal už 2 albumy v spolupráci s MC Spaceape (vl. menom Ste-phen Samuel Gordon v roku 2014 zomrel, pozn. autora). Steve napriek tomu až v tomto roku predstavuje vydanie svojho debutového LP s názvom „Nothing“. Album vychá-dza na jeho labele Hyperdub 5. novembra 2015.

autor: past:rascal ([email protected])

Page 11: WAVE WEEKLY (36 TÝŽDEŇ) 34/2015
Page 12: WAVE WEEKLY (36 TÝŽDEŇ) 34/2015

14 WAVE WEEKLY WWW.WAVEMAG.EU

PODCASTPODCASTNajpočúvanejšie pravidelné podcasty na Slovensku a v Čechách

RAVE ON

27. epizóda relácie o elektronickej muzike Rave On je online! Najnovšie vydanie Rave On-u je opäť nabité množstvom skvelej hud-by. Tento set ste už mali možnosť počuť aj na CD Rave On začiatkom leta.

Najnovšie pokračovanie podcastu XS Pro-duction má na svedomí rezident relácie Ho-usetime.sk MiTH White, ktorý si pre vás pri-pravil hodinku house a tech house.

XS PRODUCTION

MONDAY HOUSIN,

Začiatok 39. časti podcastu je tentoraz viac pohodový deepový, avšak dočkáte sa aj svižnejších rytmov. V obľúbenej rubrike Back2Basics si tento krát nájdete dokon-ca až 3 skladby od Claptone a v Pick of the Week na vás čaká svieža skladba s Funky nádychom od Mark Funka.

Aktuálne so 6. pokračovaním podcastu In-nerspace Radio prichádza Martin Michniak, ktorý v tomto hodinovom mixe aktuálnej progressive music použil skladby od Mike Sanders, Markus Schulz, Nifra, Orjan Nilsen a iných.

INNERSPACE RADIO

Page 13: WAVE WEEKLY (36 TÝŽDEŇ) 34/2015
Page 14: WAVE WEEKLY (36 TÝŽDEŇ) 34/2015

HOUSE TIME

Víkendová príprava na party začína vo štvr-tok večer, kedy sa éterom žilinského rádia Frontinus bude niesť ďalšie pokračovanie Housetime.sk, kde svoj set odohrá rezident show MiTH White.

Každý štvrtok 21:00 - 22:00Rádio Frontinus

DANCE EXXTRAVAGANZA

Aj tento týždeň vám DJi tanečnej show Dan-ce Exxtravaganza naservírujú poriadnu dáv-ku elektronickej hudby. Tento týždeň to budú Drahosh, Bidlo a.k.a. Aqua a ONdray.

Každa sobota 22:00 - 04:00Rádio Europa 2

GET FUN

Get Fun aj tento týždeň prinesie 2 hodiny na-dupanej EDM. Už túto sobotu si vypočujete najnovšie mashupy, bootlegy pod taktovkou Milana Lieskovskeho.

Každá sobota 21:00 - 23:00Fun Rádio

16 - WAVE WEEKLY WWW.WAVEMAG.EU

LEPORELO_FM

Túto nedeľu budete v Radiu_FM počuť už celkovo 300. vydanie show Leporelo_FM. V ňom sa Milos vráti do roku 2012, kedy zahral naživo na festivale Wilsonic a vypočujete si aj oficiálny Watergate 16 Mix, ktorý má na svedomí La Fleur. Túto DJane budete môcť vidieť už 25. septembra v Bratislave na Le-porelo_FM Party.

Každá nedeľa 00:00 - 02:00Rádio_FM

Page 16: WAVE WEEKLY (36 TÝŽDEŇ) 34/2015

Pošli nám aj ty svoj tip na party na mail [email protected], ak bude žánrovo vyhovovať magazínu, tak ho uverejníme.

TVOJ KLUBOVÝ PROGRAM NA NAJBLIŽŠIE TÝŽDNE S WAVE

PARTYLISTLIQUIDITY BY DRUMO-PHONE TABAČKAKošicePiatok 11.9.2015Drum&bassKE3N, Bendhy, Kelso,Hoffman

SUMMIT 41ARTKLUBTrnavaPiatok 11.9.2015Drum&bassShek, Stini, Brčo, Bobo, White, Mark Bane

EATS EVERYTHINGROXYPrahaPiatok 11.9.2015HouseEeats Everything, Eska, Pavel Bidlo, Fatty M b2b Schwa

DNB.SK PRESENTZ ROCKWELLSUBCLUBBratislavaPiatok 11.9.2015Drum&bassRockwell, Kutlo, Huspi, Matis, Bassing

KOPECVÝHLIADKA ŠIANEC HlohovecSobota 12.9.2015MultigenreMalalata, Philib TBC, Ku-kurica, Stame + more TBA

SHATO&PAUL ROCKSEEKRESET Vranov nad TopľouSobota 12.9.2015Trance, ProgressiveShato & Paul Rockseek, Toffy

5 UHR TEE MIT LEN FAKIPRATER SAUNA ViedeňNedeľa 13.9.2015Techno, Tech HouseLen Faki, Matt Mor, Crazy Sonic, High Density, Harry Unge

SO BEAT - B-DAY RADOSŤBratislavaSobota 12.9.2015TechnoDestroyer, Peter Sparks, Sionni, Matthew, Wireez

KOMIKS with KINKNEZNÁME MIESTOPrahaPiatok 18.9.2015House, Tech House, TechnoKink, Lumiére, Fatty M, Schwa

PALICAVONZVRECASUBCLUBBratislavaPiatok 18.9.2015TechnoToky, Loktibrada, Boss, Isu, Benco, Monoide, Peal

COLOURS OF AUTUMNPINO PLÁŽJazero Horná StredaPiatok 18.9.2015PsytranceMc‘COYs Sun Project live, M.a.O.a.M., Fohat, Chris Serex, HappInes, Nahima-na, Ondrej Psyla, Gubo, Julien G, Ewrika & Imroo, Dzamaj + much more

FIREBEATZMINISTRY OF FUNBanská BystricaPiatok 18.9.2015Mainstream EDM, Future House, ElectroFirebeatz, Bon Finix, Dave, Emty & Izzy

MOODYTABAČKAKošicePiatok 18.9.2015Techno, Tech House...Martin Haberland, Hangover Agents, Denes Toth

NU DANCE 7 YEARSUHUBratislavaPiatok 18.9.2015Drum&bass

Voltage, Jimmy Danger, Galagha, Jimmy Pe, Grna Live Sax, White, Mikro, Cuker, Fatsound, D-High, M-Cee, Robx, Dckdst, Pio

DRUMLANDKRAVÍNValašské KloboukyPiatok 18.9.2015Drum&bassMindscape, Apoka, For-mad, OnBy, MTTHS aka Matthiass

IDEM NA TECHNO - DARK EDITIONMETROKLUBŠaľaSobota 19.9.2015TechnoRavic, Drahosh aka Ma-locca, Elsy, White, Mark Bane, Paul La Poyd, Peter Sparks

POZEMOK OPENAIR 2015DIRT PARKPiešťanySobota 19.9.2015Drum&bassMefjus, Hybrid Minds, Mitch Incog, Changing Faces, Ero Drummer, M.Bass, Free Mind, Mikro & Mario, Byto, Piatok b2b Conect, Neutral

ANDY C - EXCLUSIVE 4 HOUR DJ SETROXYPrahaSobota 19.9.2015Drum&bassAndy C & MC GQ + sup-port

10TH ANNIVERSARY WITH DJ SNEAKPEKELNEJ BARPrahaSobota 19.9.2015HouseDJ Sneak, Soydan, Farrel-ly, Sveejk, Twin, Cayman, Krekr, Mr. Aifel, Pavel Faktor, Godzi, Markyp, Pif, Alet, Carl Grey, Ronica, B.One.K, Mcb, Cody, Tho-

mas Carter

ENTRANCERADOSŤBratislavaŠtvrtok 24.9.2015Progressive, Trance, TechnoStyller, Martin Port

CITADELABOBA CENTRUMBrnoPiatok 25.9.2015Techno, Tech House...Dubfire, Kaisersoze, Hory_doly, Orbith, Tools project, Subgate, Jb & Flesh, Deivis

MARKO MAZAG B-DAY PARTYENDORPHIN CLUBJaklovcePiatok 25.9.2015House, Tech House, Tech-no, Future House, Main-stream EDMYanco, Listterz, Dlugosh, Dinelo, Marko Mazag, Ja-coobsen, Martin Parsley, Patrez

LEPORELO_FMNU SPIRITBratislavaPiatok 25.9.2015Techno, Tech House, Hou-se...La Fleur, Milos, Skank, Baltazar + more TBA

ROVNO AŽ DO RÁNABILLIARD’S CLUBHlohovecPiatok 25.9.2015Straight Beats 120 - 140bpmDrahosh, Dennis, Elsy, White, Mark Bane, Paul La Poyd, Peter Sparks

WAKEUPARTKLUBTrnavaPiatok 25.9.2015Techno, Tech House, Hou-se...Grining, Gala, Pete, Erik, Gutt

Page 17: WAVE WEEKLY (36 TÝŽDEŇ) 34/2015

WWW.FACEBOOK.COM/WAVEMAG.EU

WAVENU:DANCE DRUM&BASS NIGHTBILLIARD’S CLUBHlohovecSobota 26.9.2015Drum&bass, Neurofunk, Deep drum&bassKukurica & Mc Shady, Fat-sound, White, Mark Bane

POSSITIVACROSS PrahaSobota 26.9.2015TechnoMark Henning, Douglas Greed, Bigfish @ BBK, Yacube, Wen, Tuco, Abu, Dmitry, Ol-wiz

ELECTRONIC DELI-KWENTHOPKIRKBratislavaSobota 26.9.2015House, Tech House, TechnoAmbrym & Nuit, Nada, Chucky, Lukas Ank, Andre Tribale, MissBerry, Skank

TASTY BEATZUHUBratislavaPiatok 2.10.2015Drum&bassRed-I, Dorian, Pixie, D--High, Dckdst

STÁLE MÁLO VOL. 1METROKLUBŠaľaSobota 3.10.2015Drum&bassRido, Pixie, Lady Su, Joshu4, Exortt, Krystali-zed, Stini

TECHNO GANGSUBCLUBBratislavaPiatok 9.10.2015Techno, Tech HouseDarmec, Bari, Hasky, Philip TP

NIC FANCIULLIROxYPrahaSobota 10.10.2015Techno, Tech HouseNIC FANCIULLI + support

DARK HALLMALÁ AMERIKABrnoSobota 10.10.2015Techno, Tech HouseTomcraft, Tommy Declerque, Toky, Hyd-rophonic, Jerry, Thin & Thick, Dazy vs Wolf, Phil Albedo, Loutka, Arco, Javas, Mathiass O‘Zana

CREAMREFINERY GALLERYBratislavaPiatok 16.10.2015Trance, Progressive...Ferry Corsten, Aly & Fila, Cosmic Gate, Rob Har-netty, Sied van Riel, John O´Callaghan, EKG, Milan Lieskovsky

DUB PHIZIX & STRATEGY KC DUNAJBratislavaPiatok 16.10.2015Drum&bassDub Phizix & Strategy, F D, Gabanna, Lixx, Svetlux, Clve

IMAGINATION FESTIVAL EXPOPrahaPiatok 16.10.2015Drum&bass, Hardtechno, Hardcore...Black Sun Empire, Bren-nan Heart, Marky, Gridlok, Miss K8, June Miller, Ma-duk, Gancher & Ruin....

TALE OF USROxYPrahaPiatok 30.10.2015Techno, Tech House, Hou-se...Tale of Us + support

Page 18: WAVE WEEKLY (36 TÝŽDEŇ) 34/2015

Počet starých vydaní magazínu je obmedzený. Pre v iac info píš na mai l [email protected] , a lebo volaj na te l .č: 0948 029 537

www.wavemag.eu

OBJEDNAJ SI NIEKTORÉ ZO STARŠÍCH VYDANÍ MAGAZÍNU WAVE