Top Banner
ANNONSEBILAG UTDANNING VIDEREGÅENDE SKOLE Årene som markerer starten. Fokus som endres. Kanskje dine aller viktigste valg? Videregående skole - starten, målet og veien videre
16

VL utdanning VGS 2016

Jul 25, 2016

Download

Documents

Vårt Land

VL utdanning VGS 2016
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: VL utdanning VGS 2016

ANNONSEBILAG

UTDANNINGVIDEREGÅENDE SKOLE

Årene som markerer starten. Fokus som endres.

Kanskje dine aller viktigste valg?

Videregående skole

- starten, målet og veien videre

Page 2: VL utdanning VGS 2016

Videregående skoler

William Børjesson-Karlsen prosjektleder

Vil du utdanne deg

ferdig til et yrke på

videregående, eller

tenker du å studere

videre?

I dette bilaget gir vi ulike kristne videregående skoler selv muligheten til å fortelle om hva de kan tilby og hvorfor akkurat deres skole er midt i blinken for deg eller dine. Del bilaget med de i din familie eller omgangskrets som du vet står foran valg av utdanning. God lesning og husk søknadsfristen 1 mars!

UTDANNING

UTGITT AV

Annonseavdelingen i Vårt Land

ANNONSESJEF

Thomas MyhrvoldTlf: 408 62 [email protected]

PROSJEKTLEDER

& ANNONSESALG William Børjesson-KarlsenTlf: 412 43 [email protected]

TEKST OG BILDER

Tekst og bilder i bilaget er betalt annonseplass.

ART DIRECTOR

Guro Sølvik, M55

DISTRIBUSJON

Innstikk i Vårt Landmandag 15. februar 2016

TRYKK

AmediaTrykk Lillestrøm / Orkanger, Schibsted Trykk Bergen

ANNONSEBILAG

UTDANNINGVIDEREGÅENDE SKOLE

Årene som markerer starten. Fokus som endres.

Kanskje dine aller viktigste valg?

Videregående utdanning

- starten, målet og veien videre

Vi har engasjerte elever som er med og skaper et godt miljø! På KG møter du mange aktiviteter, blant annet elevaksjonen for den fattige delen av verden, skolekor og skoleteater. På KG får du mange muligheter til å engasjere deg. I tillegg får du sjansen til å være med på studieturer i Norge og i utlandet. Lærerne våre er også engasjerte. De har høy kompetanse og er opptatt av at alle elevene våre skal ha gode muligheter til faglig og personlig utvikling. Vi jobber hardt for å skape gode læringsmiljø der alle elevene blir sett og utfordret.

På KG møter du et høyt faglig nivå og et veldig godt sosialt miljø! Velkommen! Sjekk ut elevbloggen vår: www.elev.kg.vgs.no ! KG Kristelig Gymnasium #kgskole Søk før 1. mars på kg.vgs.no kg.vgs.no

1. Skolen tilbyr studiespesialiserende utdanningsprogram og de fagene du trenger til høyere utdanning.

2. Kvitsund Idrettslag gir deg en aktiv fritid! Følgende aktiviteter finner sted på skolen: fotball, volleyball, hærkamp, håndball, innebandy, styrkeløft, e-sport, tricking, klatring og cheerteam.

3. Som elev kan bo på skolens internat og få frokost, middag og kveldsmat. De fleste bor på dobbeltrom i første klasse og enkeltrom i andre og tredje klasse.

4. På Kvitsund får du et godt kristent felleskap med små- grupper, søndagsmøter, elevmøter og skolekor.

5. Kvitsund ligger i fantastiske omgivelser i Kviteseid, i Vest-Telemark. Vi an-befaler deg å gå tur på fjelltoppene som omgir skolen!

kvitsund.vgs.no

Kristelig Gymnasium

Du får mange muligheter på KG!

Kvitsund Gymnas

5 gode grunner til å velge Kvitsund Gymnas

Kvitsundrussen 2015: På Kvitsund tar du studiespesialiserende utdanning.

Snø: På vinteren kan du gå langrenn. Skisporet starter rett utenfor internatet.

Selfie: Dette en av klassene som ønsker deg velkommen som elev neste år.

Lovsangskonsert: Bilde fra elevenes lovsangskonsert. Gjennomført av dyktige elever.

Page 3: VL utdanning VGS 2016

VL UTDANNING 2016 • 3 Annonsebilag

Vi er en kristen videregående friskole på Vigeland i Vennesla, rett utenfor Sørlandets hovedstad Kristiansand. Vi er godkjent for 240 elever og har elever fra hele landet. KV er et godt valg for deg som vil ha generell eller spesiell studiekompetanse. Vi er kjent for et godt miljø blant våre elever og vi har dyktige lærere som vil motivere deg til å prestere ditt beste. Vårt motto er “Kunnskap & Begeistring” og det kjennetegner atmosfæren på skolen. Her vil du oppleve spennende og kreative dager. Vi tilbyr; musikk, dans og drama, studiespesialiserende og VG3 allmenn- faglig påbygg.

Livet på skolenSom elev hos oss blir du godt ivaretatt og fulgt opp av dine lærere. Selv om skolen er voksende, har skolen et trygt miljø. Elevundersøkelser viser at det ikke forekom-mer mobbing ved skolen. Dette er vi stolte av, og jobber samtidig hele tiden forebyggende for å bevare det gode miljøet vi har. På skolen er det mye kreativ skaperglede og vi er kjent for stor aktivitet på kultursiden. MDD-elevene holder mange konserter og forestillinger i året, bl.a i kulturhuset i Vennesla, Kilden i Kristiansand og flere skole- og menighetsbesøk. Dette er med på å gi elevene sceneerfaring og det bygger deres selvbilde. Våre elever blir nært knyttet til hverandre og utvikler vennskap seg imellom som kan vare livet ut.

InternatKV tilbyr utleie av hybler i og omkring skolebygget. Flere nye hybler er klare for innflytting og lærere og sosialarbeider er på plass for å lage en trygg ramme rundt elevenes skolegang og fritid. Hyblene ligger i og omkring skolebygget, og er nabo med Filadelfia, Rema 1000, Coop Ekstra, Shell, Pizzabakeren, konditori og treningssenter. I tillegg ligger både togstasjon og buss- holdeplass i umiddelbar nærhet.

kv.vgs.no

Kristen VGS Vennesla

HVEM VI ER...

MUSIKK DANS DRAMAMDD gir generell studiekompetanse med fordypning i musikk, dans eller drama.

Generell studiekompetanse gir det bredeste grunnlaget for å studere ved universitet

eller høyskole.

STUDIESPESIALISERENDEGenerell studiekompetanse får du ved å

velge språkfag / sammfunnsfag. Spesiell studie-kompetanse får du gjelder fagene matte,

fysikk og kjemi.

VG3 ALLMENNFAGLIG PÅBYGGEttårsstudium for de som har fullført og

bestått et fag-/svennebrev eller2-årig yrkes- faglig løp i skole, og som ønsker generell

studiekompetanse.

[email protected] Tlf: 381 57 777

Page 4: VL utdanning VGS 2016

VL UTDANNING 2016 • 5 Annonsebilag

4 • VL UTDANNING 2016  Annonsebilag

Framnes kristne vidaregåande skule, ein av dei største internat-skulane i landet, ligg på ei halvøy i den vakre Hardangerfjorden nær regionsenteret Norheimsund i Kvam kommune. Skulen har

plass til om lag 270 elevar. 230 av desse bur på internatet.

Framnes kristne vidaregåande skule

VIDAREGÅANDE UTDANNING I VAKRE HARDANGER

Idyllisk: Framnes kristne vidaregåande ligg vakkert til på ei halvøy i Hardangerfjorden i Kvam herad. Foto: Lars Arvid Oma

Toppidrett fotball: Elevane som følgjer opplegget i programfaget toppidrett fotball får både god vegleiing og utfordringar. Foto: Lars Arvid Oma Telemark: Elevane i programfaget friluftsliv får mellom anna prøva seg på telemarkkøyring. Elevane har også vore med som portdommarar i worldcup-renn. Foto: Arne Bjarte Lid

Page 5: VL utdanning VGS 2016

VL UTDANNING 2016 • 5 Annonsebilag

4 • VL UTDANNING 2016  Annonsebilag

Springbrett til høgare utdanningFramnes KVGS tilbyr studieførebuande utdannings- program:

1. Idrettsfag: Her kan ein velja mellom programfaga toppidrett fotball, breiddeidrett fotball, friluftsliv, breiddeidrett og individuell idrett.

2. Studiespesialisering: Her kan ein velja mellom dei to programområda realfag (matte, fysikk, kjemi og biologi), og språk, samfunnsfag og økonomi. (engelsk, media og informasjonskunnskap, sosiologi, sosialkunnskap og psykologi). I tillegg kan ein velja eitt programfag frå idrettsfag: fotball, friluftsliv eller individuell idrett. Framandspråk: Tysk, fransk og spansk.

Kreativ og aktiv fritidSkulen har miljøarbeidarar, symjebasseng, gymnas-tikksal, buldrevegg, styrkerom, utan-dørs fotballbane,

sandvolleyballbane, og kanoar/kajakkar. Kombinert med ein spektakulær Hardanger-natur ligg alt til rette for eit aktivt og spennande friluftsliv.

I tillegg har kommunen eit rikt kulturliv med eit stort spekter av interessante aktivitetar. Som til dømes ein godt utbygd kulturskule. Norheimsund og Øystese ungdomskor er eit populært song- og musikktilbod for mange framneselevar.

Idrettslaga i Kvam tilbyr mellom anna fotball og volley- ball (Rossvoll). Det er kort veg til friidrettsanlegg, og skisenter for langrenn, skiskyting og alpint. Kommunen har også ein aktivt bordtennisklubb.

Misjonsprosjektet er blitt ein viktig tradisjon på skulen. Kvart år samlar russen inn pengar til eit godt føremål. Sluttsummane har dei siste åra passert éin million kroner med god margin! Misjonsløpet er ein sentral del av prosjektet.

Byggjer ny idrettshallSkulen startar bygginga av ein ny flott idrettshall i april. Dersom alt går etter planen får “Framnes arena” standard handballbane med parkett, og fotballhall på 27x36 meter – med krøllgras som dekke. I tillegg vert det m.a. nytt styrkerom og ny klatrevegg.

I området rundt hallen skal det lagast park, fotballbane og ny sandvolleyballbane. Det nye anlegget vil verta eit betydeleg løft for både idrettsutdanninga ved skulen – og for resten av elevmassen.

Søknadsfrist: 1. mars.

Bli kjent med skulen på nettsida: framnes.vgs.no

Følg oss på Facebook og Instagram

Bygging: I april startar bygginga av ny idrettshall, park, utandørs fotballbane og volleyballbane. Dette representerer eit stort løft for idrettsfaga, skulen og elevane. Montasje: Forum Arkitekter AS

Studiespesialisering: Framnes KVGS tilbyr realfag der ein kan velja mellom matematikk, fysikk, kjemi og biologi.Foto: Lars Arvid Oma

Friluftsliv: Framnes tilbyr mange flotte friluftslivturar. Her ser me eit glimt frå ein tur til Trolltunga, ved Tyssedal inst i fjorden. Foto: Framnes KVGS

FRAMNES KRISTNE VIDAREGÅANDE SKULE

(FramnesKVGS)• Ligg i Kvam herad i Hardanger, nær region- senteret Norheimsund.• Ein av Noregs største internatskular• Har plass til om lag 270 elevar. 230 av desse bur på internat.• Framnes vart grunnlagt i 1897 av Thina og Johannes Brandtzæg. I 1996 vart folkehøg- skuledrifta lagt ned og Framnes starta opp som vidaregåande skule.• Framnes er ein kristen friskule med offentleg godkjenning og eksamensrett. • Driven av Indremisjonssamskipnaden saman med Indremisjonsforbundet (ImF).

Kontakt: www.framnes.vgs.noE-post: [email protected]

Tlf.: 56 55 05 00Følg oss på Facebook!

EIN SKULE FOR FELLESSKAP, FRAMTID OG VEKST

Page 6: VL utdanning VGS 2016

VL UTDANNING 2016 • 7 Annonsebilag

6 • VL UTDANNING 2016  Annonsebilag

Nordborg videregående skole ligger på Finnsnes i Troms, med utsikt over hurtigruteleia og eventyrøya Senja. Her titter årets første sol over horisonten mot slutten av januar, og før skoleåret er over skinner den døgnet rundt. Skolen er godt forankret i et fargerikt, nordnorsk miljø.

Finnsnes ligger en time unna Tromsø, og er en liten by med alt du trenger av butikker og kafeer. Her er også fantastiske muligheter for friluftsliv, og du kan få se både

flammende nordlys og hval som svømmer inn mot kysten på jakt etter fisk.

Nordborg videregående skole har høy kvalitet på under- visningen, god trivsel og stor søkning. Nå utvider vi tilbudet med studiespesialisering, og har plass til nye lærere og elever.

Nordborg er en kristen friskole og internatskole. Vi tar opp elever fra hele landet. nordborg.no

VÅRT FAGTILBUD:• VG1 Helse og oppvekstfag• VG2 Helsearbeiderfag• VG2 Barne- og ungdomsarbeiderfag• VG3 Allmennfaglig påbygning• VG1, 2 og 3 studiespesialisering NYTT!

Nordborg videregående skole

Se mot nord!

Kristen Videregående skole Trøndelag

Kvalitet - Verdier - Trivsel

HELSE- OG OPPVEKSTFAGKVT tilbyr Vg1 Helse- og oppvekstfag og Vg2 Barne- og

ungdomsarbeiderfag og Helsefagarbeider. Undervisningen på Helse- og oppvekstfag legger stor vekt på praktisk tilrette-

legging, i tillegg til teori i de ulike fagene. Elevene får mulighet til å søke om praksis i utlandet.

Ta sats - søk KVT!

Kristen Videregående skole Trøndelag (KVT) ligger i Trondheim og tilbyr Studiespesielisering, Helse- og oppvekstfag og Påbygg. Skolen har ca. 500 elever.

KVT ønsker å ha fokus på kvalitet i alt vi gjør, og det kristne menneskesynet gir oss verdi-forankring. Elevene trekker ofte frem trivsel og godt miljø som noe av det som kjennetegner skolen. Tar du sats og søker?

StudiespesialiseringKVT tilbyr et bredt utvalg av fag på studiespesialisering innenfor realfag og språk, samfunnsfag og økonomi. Det er gode muligheter til full fordypning innenfor alle disse fagområdene. Elevene får tilbud om studieturer til flere land.

ForskerlinjeForskerlinja vil stimulere din nys-gjerrighet og gi deg fordypning i realfagene i et godt og stimuler-ende læringsmiljø. Vi ønsker å gi

kunnskap gjennom utforskende og praktisk arbeid, der elevene selv får være forskere.

Samfunn og ledelsePå Samfunn og ledelse får du det lille ekstra som kan motivere deg til å ta lederansvar innenfor politikk, næringsliv og ideelle organisasjoner, og du får oppleve nærkontakt med kjente toppledere på reiser og i klasserommet.

Toppidrett fotballToppidrett fotball er et tilbud for deg som ønsker å kombinere skolegang med fotball. Elevene får tilrettelagt skoledagen slik at den blir optimal med tanke på skolegang og trening.

kvt.vgs.no

Page 7: VL utdanning VGS 2016

VL UTDANNING 2016 • 7 Annonsebilag

6 • VL UTDANNING 2016  Annonsebilag

Kongshaug Musikkgymnas utvider elevtallet fra 100 til 120 elever. Stor elevsøkning gjennom mange år er bak- grunnen for utvidelsen. Nå vil flere ungdommer få tilbud om skoleplass på Kongshaug. Flere vil få ja, færre nei. Det er vi glade for.

Utvidelse av elevtallet fører til utvidelse og fornyelse av internat, skolebygg, øvingsrom og utstyr.

Økt elevtall gir et større faglig miljø. Det vil gjøre et allerede god skoletilbud enda bedre.

Utvidelse vil føre til fornyelse av undervisningsopplegg og tilrettelegging, forbedring av rutiner og større fleksibilitet i fagtilbudet. Det vil gi mulighet til større fordypning innen musikk og mulighet til sterkere fokus på allmenne fag.

Kongshaug er et rent musikkgymnas med elever fra hele landet. Hele skolen er tilrettelagt for musikk. Alle som fullfører tre år ved Kongshaug får generell studie-

kompetanse og kan søke alle studier ved universitet og høgskoler. De som kombinerer musikk med fordypning i matematikk og fysikk, får spesiell studiekompetanse.

Kongshaug Musikkgymnas er en kristen skole. Det merkes i skolehverdagen. Daglige andakter, kristendomsunder- visning, et kristent personalet. Skolekoret velger et sangrepertoar som passer i kirke og bedehus. Her møter du ungdommer du kan dele troen med og som du kan be sammen med. Du møter ungdommer med ulike livssyn som du kan diskutere med og være uenig med. Her får du prøvd dine standpunkt. Alle er velkommen som elev. Også den som ikke deler skolens kristne verdier.

På Kongshaug finner du musikktallenter fra hele landet. Fornøyde elever er våre beste ambassadører. De er det mange av! Søk Kongshaug og opplev det unike som dette skolemiljøet kan tilby!

kongshaug.no

Kongshaug Musikkgymnas

KONGSHAUG MUSIKKGYMNAS UTVIDER

Alle foto: Silje Måseide.

Page 8: VL utdanning VGS 2016

VL UTDANNING 2016 • 9 Annonsebilag

8 • VL UTDANNING 2016  Annonsebilag

Gjennestad er en kristen videregående internatskole i Vestfold. Vi tilbyr 5 av 9 yrkesfaglige utdanningsprogram med realistisk praksis. Du kan også velge studie- spesialisering. Vi er ledende i bruk av iPad i undervisningen.

Utdanningsprogram:• bygg- og anleggsteknikk• design og håndverk• helse- og oppvekst• naturbruk• service og samferdsel• vg3 påbygging til generell studie- kompetanse• studiespesialisering

gjennestad.no

Må du ut å reise for å gå på skole? KVN ligger på Nesna, midt på den vakre helgelandskysten i Nordland. Nesna er et skolested med høyskole, og gir deg mange muligheter innen friluftsliv og idrett.

KVN tilbyr studiespesialisering, Helse og oppvekstfag, Helsefagarbeider, og

påbygging. Liker du data, så har vi IKT- servicefag, et Vg2 fag som har kryssløp med alle Vg1 kurs. Skolen har tett opp- følging av elevene og et godt skolemiljø.

kvn.no

Har du lyst på ein spanande, utfordrande, innhaldsrik og sosial kvardag? Vil du oppleva noko nytt? Bli kjent med nye ungdommar? Få god undervisning på skulen? Vera i eit miljø prega av kristne verdiar? Vi i NLMvgs jobbar for at elevane våre skal få oppleva nettopp dette. Vil du prøva?

På elleve skular over store delar av landet jobbar vi med å leggja til rette for at du skal få eitt, to eller tre gode år hjå oss. Vi tilbyr dei fleste programområda. Ni av dei elleve skulane våre har internat. Det vil seia at du kan bu på skuleområdet, og dermed vera saman med medelevane store delar av dagen. Dette gir ein veldig god overgang frå

å bu heime til å bu for seg sjølv. På internatet er ein ikkje åleine, men ein lærer å ta ansvar for fellesskapet.

«Fantastisk!», «Heilt konge!», «Veldig lærerikt!» Slik omtalar gjerne elevane tida på NLMvgs-skulane. Og det er målet vårt – at du skal trivast og læra, i eit trygt og godt miljø.

Velkommen til oss!

nlmvgs.no

Gjennestad videregående skole

Se hva du kan gå glipp av!

KVN videregående skole

Ta videregående på Nesna!

NLMvgs

«Fantastisk!», «Heilt konge!», «Veldig lærerikt!»

Gjennestad vgs ligger i Stokke kommune sentralt i Vest-fold mellom Tønsberg og Sandefjord. Rutebuss, eks- pressbuss, tog og fly gjør reisen til skolen enkel.

Følg oss på sosiale medier! Instagram og Snapchat: gjennestadvgs. Alle foto: Gjennestad vgs.

Page 9: VL utdanning VGS 2016

VL UTDANNING 2016 • 9 Annonsebilag

8 • VL UTDANNING 2016  Annonsebilag

En kristen internatskole på Sørlandet med studie- spesialiserende utdanningsprogram. Drottningborg kan tilby:• Programområder: Realfag samt språk, samfunnsfag og økonomi Påbygging til generell studiekompetanse

• Faglige skoleturer til Europeiske storbyer på hvert trinn inkludert i skolepengene• Godt faglig miljø med engasjerte lærere• En russetid med mening• Eget utvekslingsprogram til USA på Vg2 (begrenset antall plasser) Internatlivet på Drottningborg innbyr til en aktiv og meningsfull fritid med blant annet følgende:• Elever fra hele landet med ulike livssyn og erfaringer• Aktiv fritid på skolens anlegg ute og inne. Vi har ball- binge, sandvolleyballbane, sandstrand, turområder og en fantastisk utsikt over Skagerak.• Sosiale aktiviteter som ungdomsmøter, bibelgrupper, turneringer, turer, elevkvelder med mer. Summen av dette gjør opplevelsen av å være elev på Drottningborg til noe spesielt. Sterke vennskap vokser frem, og mange av dem varer livet ut. Noen blir kjent med Jesus for første gang. Andre får lov til å vokse i troen og møte utfordringer i form av lederskap eller annet engasjement. Livet på Drottningborg er derfor spennende på mange måter. Velkommen til Drottningborg!

E-post: [email protected]: facebook.com/drottningborg Adresse: Drottningborg 20, 4885 Grimstad

drottningborg.vgs.no

Drottningborg vidergående skole

VELKOMMEN TIL DROTTNINGBORG

Page 10: VL utdanning VGS 2016

en Kristen festival som samler flere Tusen ungdommer

UL 2016Festival som forandrer

02.– 06. August Randaberg Arena

Fra 15 år og oppover Info og påmelding: UL.no

Page 11: VL utdanning VGS 2016

VL UTDANNING 2016 • 11 Annonsebilag

«Tryggheim er en kristen skole med internat, og vi legger vekt på å skape et aktivt og godt miljø med elevene i fokus. Tryggheim skal være et sted der det er godt å være og godt å lære. Vi ønsker at du skal føle deg verdifull og trygg – samtidig som du får en lærerik, meningsfull og spennende skolegang.

Vi tilbyr følgende utdanningsprogram:• Studiespesialisering

• Elektrofag o Elenergi o Data og elektronikk

• Bygg- og anleggsteknikk o Byggteknikk o Treteknikk

• Helse- og oppvekstfag o Helsearbeiderfag o Barne- og ungdomsarbeiderfag

• Påbygging til generell studiekompetanse

Alt du trenger å vite, finner du på tryggheim.no

Tryggheim vidaregåande skule

LÆRERIK, MENINGSFULL OG SPENNENDE SKOLEGANG

Page 12: VL utdanning VGS 2016

VL UTDANNING 2016 • 13 Annonsebilag

12 • VL UTDANNING 2016  Annonsebilag

Lek og moro på Vg2 Barne- og ungdomsarbeiderfag.

Sjekk ut Øyas ferskeste nyhet: KRIK-linja! Elevene bygger hus og vennskap. Unikt tilbud innen dyrepleie. Alle foto: Marius Rua

Studiespesialisering og helse- og oppvekstfag. Vi holder til i moderne lokaler i Bergen sentrum. Søk opptak via skolens nettsider innen 1. mars.

Leonora Standal Hjelle, Martine Ågotnes og Julie Dahle går alle i Vg1 på deltalinjen. Her forteller de om linjen og hvorfor de vil anbefale den.

- Deltalinjen er en fordypningslinje i enten samfunnsfag eller økonomi på studiespesialisering. På deltalinjen er de veldig opptatt av at vi lærer i praksis, men gjør aktiviteter knyttet til tema slik at vi ser sammenhenger på en annen måte.

- I høst dro vi på studietur til Oslo, hvor vi deltok på rollespillet «Rett på sak» på Stortinget. I Vg3 skal på en utenlandstur, og snart skal vi ha praksis i bedrifter og organisasjoner.

- Vi som går på delta er en sammensveiset klasse. Vi har det alltid gøy sammen og stoler veldig på hverandre. Det at vi er en gjeng med felles interesser styrker også miljøet. Her lærer vi mye om å respektere hverandres meninger. Vi trives veldig godt med å debattere, og det hjelper oss å skjønne samfunnet og politikernes synspunkt.

- Hvis du velger økonomi som fordypning får du være din egen sjef og starte egen bedrift. Du får god veiledning og oppfølging av lærere. Alt du trenger er en idé!

- Vi får mye besøk, fra journalister, folk som har skrevet en bok eller har en historie å fortelle. Vi har besøkt Bergens Tidende, vært på et flyktningmottak og vært med å lage en sosial dag for dem. I tillegg har vi hatt rollespill med FN-sambandet hvor vi lekte diplomater en dag. Tre av oss deltok også nylig på European Youth Parlament.

- De som er engasjerte og ønsker å påvirke samfunnet i en positiv retning bør velge deltalinjen! Man trenger ikke være medlem av en organisasjon, men bare ha en interesse for samfunnet.

danielsen-skoler.no/videregaende/

Danielsen Videregående Skole

- Skolen der unge mennesker blomstrer

Øya videregående skole ligger i Melhus kommune, like sør for Trondheim.

Øya vgs tilbyr følgende utdanningsprogram:

• Studiespesialisering• NYHET! Studiespesialisering med KRIK-linje!• Bygg- og anleggsteknikk• Naturbruk

Realfagsfordypning tilbys på alle trinn ved alle utdanningsprogram. Det gir deg en utvidet studie-

kompetanse, og dermed flere muligheter innenfor universitets- og høgskolestudier.

På KRIK-linja vil du oppleve varierte aktiviteter gjennom hele året.

På Naturbruk har vi gode undervisningsopplegg innenfor fri- luftsliv, dyrepleie (smådyr og hund), hestefag og landbruk.

Skolens undervisningsmetoder er varierte og foregår like gjerne ute som inne. Fagturer innenlands eller utenlands inngår på alle trinn.

Våre elever bruker begreper som godt miljø og engasjerte lærere når de beskriver Øya. Høy trivselsfaktor og et godt og trygt læringsmiljø bidrar til gode faglige resultater.

Øya vgs har ca 200 elever fra hele landet. På skolens internat bor du sammen med ca 100 andre ungdommer. Velkommen til Øya vgs! Her får du kunnskaper og venner for livet!

Søk på www.vigo.no. Les mer om skolen på oya.vgs.no

Øya videregående skole

Grunnlaget legger du på øya!

Page 13: VL utdanning VGS 2016

Foto: Fredrik Arff

Foto: Øyvind Eide Foto: Øyvind Eide

VL UTDANNING 2016 • 13 Annonsebilag

12 • VL UTDANNING 2016  Annonsebilag

FLYTTE HJEMMEFRA – LIGHTInternatlivet er noe av det beste med Tomb. Du bor sammen med venner, og det er alltid noe som skjer. Man kan gjøre lekser sammen, se fotballkamp på storskjerm, være med på KRIK eller for eksempel mekke i verkstedet. Er du interessert i friluftsliv eller hest, har du marka rett utenfor internatvinduet. Der ligger alt til rette om du vil ri, sykle, jogge, padle, reise på båttur eller kanskje sove under åpen himmel.

Kjøkkenet disker opp med kjempegod mat til alle måltider, og du møter voksne som bryr seg. – På Tomb tør alle være seg selv, og her sier alle hei til hverandre, sier Guro som i år går Vg2 naturbruk.

ENGASJERTE LÆREREPå Tomb får du både kunnskap og opplevelser for livet. Tomb er en levende skole med verksteder, sagbruk, flotte parkområder, et stort gårdsbruk og masse husdyr. Du lærer og opplever derfor mye også utenfor klasserommet. I tillegg møter du lærere med et stort engasje-ment, både for fagene og elevene sine. Veien fra teori til praksis kort, og mye av det som læres kan prøves. Og faktisk, samme hvilke ut-danningsprogram du velger, kan alle veier føre til studiekompetanse.

ALLE KAN FÅ!Fra høsten 2015 utvidet vi med studiespesialisering, så nå kan enda flere få den gode Tomb-opplevelsen.

TOMB – EN KRISTEN FRISKOLE, ÅPEN FOR ALLEUtdanningsprogram

Naturbruk - med fokus på landbruk, hest eller friluftslivTeknikk og industriell produksjon – kjøretøy/anleggsteknikk i Vg2

Bygg- og anleggsteknikk – byggteknikk/anleggsteknikk i Vg2

STUDIESPESIALISERING Nytt! Språk, samfunnsfag og økonomi/realfag

Påbygging til studiekompetanse

Tomb ligger midt mellom Moss og Fredrikstad, og det er kort vei til togstasjonen –en times reisevei til Oslo.

Søknadsfrist: 1. mars

Les mer: www.tomb.no – tombvgs

Tomb vgs

– BÅDE KUNNSKAP OG OPPLEVELSER FOR LIVET

Foto: Øyvind Eide

Foto: Øyvind Eide

Page 14: VL utdanning VGS 2016

VL UTDANNING 2016 • 15 Annonsebilag

14 • VL UTDANNING 2016  Annonsebilag

Siden 1947 har vi på Kvs-Lyngdal tatt kallet vårt på alvor: å gi ungdom en kvalitetsutdannelse og vise dem Guds kjærlighet. Etter vår mening er dette den beste starten resten av livet kan få.

Vi tilbyr Naturbruk (Hest, Landbruk og Skog/friluftsliv), Idrett (Toppidrett Fotball, Volleyball og Ekstremsport/friluftsliv), Studiespesialisering (samf.fag og realfag) og IKT på videregående nivå.

Dersom du er i tvil om hva du skal bli, er både Idrett, Naturbruk og Studiespesialisering gode valg, da du har muligheten til å få studiekompetanse via samtlige. Har du en spesiell interesse som passer til noe av det vi tilbyr, har du en gyllen mulighet til å oppleve tre spennende år og alikevel ha åpne muligheter videre!

På KVS går det til sammen ca 330 elever fra hele landet, og ca 220 bor på internatene på skolen. Med så mange venner og gode fritidstilbud (bla. Badeland 200m unna og flotte treningsfasiliteter) ligger alt til rette for tre fantas-tiske år der du får vennskap, lærdom og opplevelser for livet, og vokser åndelig, fysisk og faglig!

Sjekk ut filmene våre på Youtube og Facebook!Velkommen til KVS!

- Vi som foreldre er takknemlige for en skole der liv og lære går hånd i hånd. Der rektor og lærere får fortelle og vise det de tror på, i tillegg til bra undervisning. Selv om ungdommene er unge når de reiser hjemmefra, vet vi at de møter et trygt miljø med god oppfølging fra skolen sin side.

Møter, bibelgrupper, sosialt, aktiviteter og gode venner er et flott utgangspunkt for både åndelig og menneskelig vekst. Høy trivsel gir opti- male læringsforhold!

Tusen takk til alle som jobber på KVS, og som på den måten er med på å gi ungdommene våre denne muligheten!

Hilsen Familien Djupevåg

kvs.no

KVS-Lyngdal

GODE FASILITETER, SPENNENDE FORDYPNINGER OG GODT MILJØ!

Ole Bjørn Nord-Varhaug.

Karakterer er viktig, men karakter er viktigere. Jeg bygget min på Kvs.

- Ole Bjørn Nord-Varhaug

Familien Djupevåg.

Page 15: VL utdanning VGS 2016

VL UTDANNING 2016 • 15 Annonsebilag

14 • VL UTDANNING 2016  Annonsebilag

Tomb Videregående Skole og landbruksstudierRåde, ØSTFOLD • Tlf: 69 28 30 00

www.tomb.no

Nordborg videregående skoleFinnsnes, TROMS • Tlf: 77 85 29 30

www.nordborg.no

Kristelig GymnasiumOSLO • Tlf: 23 19 64 40

KG Kristelig Gymnasium • www.kg.vgs.no

Danielsen Videregående SkoleBergen, HORDALAND • Tlf: 55 55 98 00www.danielsen-skoler.no/videregaende

Framnes Kristne Vidaregåande SkuleNordheimsund, HORDALAND • Tlf: 56 55 05 00

www.framnes.vgs.no

DanielsenVideregående Skole

Drottningborg Videregående SkoleGrimstad, AUST-AGDER • Tlf: 37 25 77 77

www.drottningborg.vgs.no

Gjennestad videregående skoleStokke, VESTFOLD • Tlf: 33 36 36 00

www.gjennestad.no

NLMvgs www.nlmvgs.no

Tryggheim vidaregåande skuleNærbø, ROGALAND • Tlf: 51 79 80 00

vgs.tryggheim.no

Kristen VGS Vennesla Vennesla, VEST-AGDER • Tlf: 38 15 77 77

www.kv.vgs.no

Kristen Vidergående skole Trøndelag Tiller, SØR-TRØNDELAG • Tlf: 72 89 49 40

www.kvt.vgs.no

Kongshaug MusikkgymnasLepsøy, HORDALAND • Tlf: 56 30 37 80

www.kongshaug.no

Kvitsund GymnasKviteseid, TELEMARK • Tlf: 35 06 87 00

www.kvitsund.vgs.no

KVN videregående skoleNesna, NORDLAND • Tlf: 75 06 60 00

www.kvn.no

Kristen Videregående Skole - LyngdalLyngdal, VEST-AGDER • Tlf: 38 33 06 00

www.kvs.no

Øya videregående skoleMelhus, SØR-TRØNDELAG • Tlf: 92 09 20 41

www.oya.vgs.no

M U S I K K G Y M N A S

Det kommer mer neste uke:

Utgivelse: Mandag 22. februar

LES OGSÅ BILAGENE

DIGITALT PÅ vl.no/utdanning

HØYSKOLE & VIDEREUTDANNING

UTDANNING

Page 16: VL utdanning VGS 2016

Legg årets bli kjent-tur til et av våre leirsteder

Tollbodbrygga 2, 1606 Fredrikstad Tel: (+47) 90 13 55 11

[email protected]

Fjell-Ly Leirsted ligger i naturskjønne omgivelser på Sotra utenfor

Bergen. Her kan vi by på rolige og landlige omgivelser, kafélokale, og senge-

plass til 73 personer fordelt på 19 rom. Hvert rom har eget bad. I tillegg har

vi gymsal og eget bowlinganlegg!

Vi kan ellers skilte med moderne lokaler, serviceinnstilt mannskap og veldig

god mat! I tillegg til våre egne leirer kan Fjell-Ly også leies ut til private

selskap, kurs, konferanser og arrangementer i egen regi. Vi tilbyr også catering.

Kontakt oss gjerne på 56 31 04 40

eller [email protected]

Se også nettsiden vår www.fjell-ly.no,

eller følg oss på Facebook!Fjell-ly

Velkommen til IMI Stølen!Her har vi 110 senger i hovedbygget fordelt på 30 rom.

Gode oppholdsrom og flott ny buffé ved vår nye kjøkken.

Ute i små og store hytter har vi 58 senger med mulighet til selvhushold.

Vår samhandlingsløype brukes av over 1000 personer hvert år og er

perfekt til å bli bedre kjent med resten av gruppen.

Vi har godt samarbeide med Opplev Oppdal som tilbyr rafting og juving.

Mange muligheter på Oppdal både sommer og vinter.

Se mer på vår hjemmeside

www.imi-stolen.no eller ta

kontakt på [email protected]

Tonstadli er et moderne leirsted med veldig

god standard. Bad på alle rom. 130-150 sengeplasser. God mat.

Utendørs vannsklie 80 meter lang. Liten gymsal og aktivitetsrom

med biljard, bordtennis m.m.

Opplev Sirdal.

Flott natur.

Kraftkommune med mulighet for omvisning i kraftanlegg.

Mulighet til å leie stor idrettshall og moderne badeanlegg i kommunen.

Rimelig leie.

Kontakt: Tonstadli as

[email protected]

www.tonstadli.no

Telefon: 38 37 74 80

Velkommen til Solåsen!Solåsen er et familievennlig leirsted med flott beliggenhet ved

kysten mellom Larvik og Sandefjord.

Med 60 m vannsklie, 10 m klatrevegg med tilhørende gapahuk, kort vei til

strand og bademuligheter, fotball- og volleyballbane, gymsal m.m. er det

mange muligheter for fine opplevelser for både små og store på Solåsen.

Fellesrommene er nyoppussede og tilpasset store grupper. Våre internater

har plass til 90 personer, og alle rom har eget bad med dusj og WC.

Ferieleiligheter til utleie

Vår fire nye ferieleiligheter står klare for par eller familier som ønsker en

ferieuke eller langhelg ved kysten i solrike Vestfold.

Se vår nettside for ytterligere informasjon: www.solåsen.no