Top Banner
ÅPNINGSTIDER MANDAG - FREDAG 9-20 LØRDAG 9-18 FENSTAD Vi kan friste med VARM LUNSJMAT Ring 63 90 41 41 og bestill PIZZA TIPPING POST BANK-I-BUTIKK APOTEK-UTSALG Vi gratulerer Fenstad med «ny» butikk! Ha redskapen i orden til sesongstart – bestill service nå! Styret i Fenstad Vel Leder Roald Wessel Finstad Telefon 99 62 96 60 [email protected] Nestleder Tom Erik Johansen Telefon 99 12 29 09 [email protected] Sekretær Mads C Oppegaard Telefon 97 75 61 95 [email protected] Kasserer Eva Roterud Valstadhagen Telefon 90 58 98 69 [email protected] Styremedlem Jon Åge Aarhus Telefon 99 15 02 78 [email protected] 1. vara Arne Hovland Telefon 92 41 19 26 [email protected] 2. vara Erik Aarhus Telefon 97 98 80 18 [email protected] Konto: 0540 08 48612 • Vi er med i grasrotandelen, gi din støtte til Fenstad Vel • Org.nr. 994 547 798 • velnett.no Organ til fremme av det kulturelle, sosiale og aktive miljø i Fenstad. Nr. 1 Februar 2010 • Utgiver: Fenstad Vel
6

Vi kan friste med VARM LUNSJMAT Ring 63 90 41 41 og ... · Første kvelden hadde 35-40 unger funnet veien til klubbhuset og så ut til å kose seg. Vi tror det er behov for slike

Nov 10, 2018

Download

Documents

vuonghanh
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Vi kan friste med VARM LUNSJMAT Ring 63 90 41 41 og ... · Første kvelden hadde 35-40 unger funnet veien til klubbhuset og så ut til å kose seg. Vi tror det er behov for slike

ÅPNINGSTIDERMANDAG - FREDAG

9-20LØRDAG

9-18FENSTAD

Vi kan friste med VARM LUNSJMAT Ring 63 90 41 41 og bestill PIZZA

TIPPINGPOST

BANK-I-BUTIKKAPOTEK-UTSALG

Vi gratulerer Fenstad

med «ny» butikk!

Ha redskapen i orden til sesongstart – bestill service nå!

Styret i Fenstad Vel

Leder Roald Wessel Finstad Telefon 99 62 96 60 [email protected] Nestleder Tom Erik Johansen Telefon 99 12 29 09 [email protected] Sekretær Mads C Oppegaard Telefon 97 75 61 95 [email protected] Eva Roterud Valstadhagen Telefon 90 58 98 69 [email protected] Jon Åge Aarhus Telefon 99 15 02 78 [email protected]. vara Arne Hovland Telefon 92 41 19 26 [email protected] 2. vara Erik Aarhus Telefon 97 98 80 18 [email protected]

Konto: 0540 08 48612 • Vi er med i grasrotandelen, gi din støtte til Fenstad Vel • Org.nr. 994 547 798 • velnett.no

Organ til fremme av det kulturelle, sosiale og aktive miljø i Fenstad.Nr. 1 Februar 2010 • Utgiver: Fenstad Vel

Page 2: Vi kan friste med VARM LUNSJMAT Ring 63 90 41 41 og ... · Første kvelden hadde 35-40 unger funnet veien til klubbhuset og så ut til å kose seg. Vi tror det er behov for slike

Vi stiller oss i gratulantenes rekke for nyåpningen av Joker`n. Nærbutikken er ved siden av skolen kanskje denviktigste byggesteinen i ei grend som vår, og vi ertakknemmelige for at Karl Tore og hans stab er villi-ge til å satse for at vi skal få et bedre tilbud. Det ervel ingen som har klaget hittil heller, men allikevelinvesterer de for at det skal bli enda bedre. Medutvidet åpningstid og et rikholdig utvalg skulle detikke være noen grunn til handelslekkasje til andresteder.

Det skjer mye rundt oss nå om dagen. Det stundermot storarrangement i skianlegget og jeg håper at vikjenner vår besøkelsestid og støtter opp rundt ildsje-lene som har lagt ned utrolig mye tid og svette for åbygge dette anlegget. Dette er faktisk et av de stør-ste skiarrangementene som avvikles i landet og deter ikke ofte vi har hele neste generasjons idretts-stjerner på besøk, så ta turen opp i anlegget en avdisse dagene.

Av litt mindre dimensjon, men ikke mindre viktiger aktivitetskveldene for unger som fotballklubbenog velet har startet. Første kvelden hadde 35-40unger funnet veien til klubbhuset og så ut til å koseseg. Vi tror det er behov for slike fritidstilbud og viønsker også å gjøre noe lignende for de eldre.Klubbhuset ligger veldig sentralt og bør kunne bru-kes i flere sammenhenger enn bare fotball. Vi håperdere slutter opp rundt disse tilbudene slik at vi kanutvikle kulturlivet i Fenstad. Det er kun opp til ossselv om vi ønsker utvikling.

Ellers vil vi i dette nummer av avisen starte en seriehvor vi presenterer personer som driver med littandre ting enn hvermannsen. Først ute er Hans OlavHagen som har kjøpt gamle Ihle meieri og som harsom livsoppgave å få huset tilbake til opprinneligstand. Et gammelt landemerke kan være reddet ognok en ildsjel har bosatt seg i bygda vår. Vi ønskerham hjertelig velkommen.

Til slutt vil jeg oppfordre våre lesere til å slutte oppom Velet ved å benytte vedlagte giro eller bruke osssom mottager av grasrotandelen når dere tipper. Vi trenger inntekter for å kunne gjøre enda mer.Dere er også hjertelig velkommen på vårt årsmøte 2. mars.

Fenstad Vel

Vi gratulerer

Familien, som selvsagt visste atHans Olav har jaktet på drøm-men på landet, nevnte at etgammelt meieri var til salgslangt oppe i nord. Han tittet påprospektet som ble bygd i slut-ten av 1800-tallet, men det varikke kjærlighet ved første blikk,der det lå lyseblått, hvitt, kaldtog med et stygt, rustent blikk-tak. Det tok et par uker før han

forsto at dette faktisk var drøm-men. Dermed kjøpte han detgamle nedlagte meieriet iFenstad. Den gamle ærverdigebygningen trengte en eier medpågangsmot og ideer. Den farge-rike og historieinteressertelørenskauingen hadde funnetsin livsoppgave, han ville sette istand Ihle meieri.

Hans Olav er født i 1967 og oppvokst iLørenskog. I hans barndom gikk det kuerpå jordet der det i dag står et enormt kjø-pesenter. Han startet som biloppretter,men tålte ikke de sterke kjemikalienesom ble brukt, og omskolerte seg ogendte opp som kunstsmed. Han drevegen smie, Olavssmia i noen år iLørenskog. Det var imidlertid vanskelig åleve av det, så nå er dette blitt en avmange kjære hobbyer. Hovedinntektenfår han fra vaktmesterjobb på en skole iLørenskog, en jobb han virkelig trives i.Men han har en drøm om å kunne brukesin unike kunnskap som kunstsmed påen eller annen måte i framtida.

Hans Olav har klare mål med Ihle meieri.Det skal så langt som mulig settes i denstand det engang var. Den høye pipa somkjennetegner bygningen, og som er etlandemerke i Ihlegrenda, er alleredeunder oppussing. Til dette arbeidet harhan mottatt SMIL-midler (spesielle miljø-tiltak i landbruket), noe som sikkertkommer godt med. Det er mye som skalkostes på etter hvert som prosjektet skri-der frem.

Etter hvert vil han lage en smie og det erdermed muligheter for at det igjen vilryke fra pipa på meieriet. Han ønsker årydde plass til å jobbe med veteranbileneog –syklene sine og ellers vil bare tidavise hvilke ideer den kreative karen kankomme opp med.

Hans Olav har allerede vært flere turerhos fylkesarkiv, riksantikvar og andre forå skaffe seg historien om meieriet og ikkeminst bilder. Han er selvsagt medlem ifortidsminneforeningen. Hvis noen avFenstadsøktningens lesere har historiereller bilder fra Ihle og spesielt meieriet,ønsker Hans Olav kontakt. Likeledes bru-ker han mye tid på å skaffe seg kunnskapom gamle byggeteknikker, -skikker ogmaterialbruk. Det skal gjøres ordentlig!

Et slikt prosjekt krever at man er påutkikk etter materialer, vinduer , dørerosv hele tiden. Blant annet fant hangamle støpejernsvinduer hos en kar påSkreia som hadde revet deler av gamleMustad fabrikker.

Hans Olav er en reflektert, sosial, miljøbe-visst bygdeoriginal som lett kommer i

kontakt med folk. I tillegg ser han på segselv som en klovn, men på en positivmåte. Naboene kan i ny og ne høre at hanspiller på sjamantrommen, eller blåser iluren sin. Det er kanskje mer spesielt enndet er vakkert, men det er morsomt. Deter hyggelig å ha en fargerik nabo som ikkegjør alt det som alle andre gjør. Han sermuligheter der andre ser problemer, oggir uttrykk for en livsfilosofi som er mis-unnelsesverdig positiv. Dette fikser jeg!

Røttene sine har han på Kirkenær vedNes kirke, hvor en av forfedrene var kir-ketjener. En søster av tippoldemorenbodde på Huser. Dersom noen av derelesere kjenner til familien eller historierom den, er Hans Olav svært interessert iå få kontakt.

På spørsmål om han liker seg her iFenstad uttrykker han at naturen og tur-mulighetene er helt fantastiske. Kom -munika sjonsmulighetene er mange oghan føler at han bor sentralt selv om hanbor på landet. Han savner ikke nevnever-dig at alt er innenfor 5 minutter gangav-stand , slik han var vant til fra Lørenskog,men påpeker med glimt i øyet at det ersvakt at Joker’n ikke har frosne broccoli-topper. Vi ønsker Hans Olav velkommen tilFenstad.

Hans Olav Hagen elsker alt som er gammelt, det være seg hus, biler, musikkinstrumenter gamle emaljerteskilt, høvelbenker, sveivegrammafonereller klær.

Lørenskogmannfant drømmen på Ihle

Page 3: Vi kan friste med VARM LUNSJMAT Ring 63 90 41 41 og ... · Første kvelden hadde 35-40 unger funnet veien til klubbhuset og så ut til å kose seg. Vi tror det er behov for slike

Karl Tore Meklenborg har vært vitne til atbutikken han overtok etter Dikki’s mat ioktober1994 har gjennomgått en enormutvikling. Butikken var da i Bravokjeden,men i 1997 ble det til en av landets førsteJoker butikker. I dag består Jokerkjedenav ca 450 butikker fordelt over hele lan-det. Fra de 2 ansatte han hadde i startenhar butikken vokst seg stor og sterk, ogkan i dag skilte med 10 ansatte som tilsammen dekker ca 6 årsverk. Med andreord en betydelig arbeidsplass. Da hanovertok var det 3 nærbutikker i Fenstad,i dag er det kun en, og Joker er enestegarantist for at Fenstadsøkningene ikketrenger dra ut av Fenstad for å handlemat.

Meklenborg foretok en omfattendeombygging av butikken i forbindelsemed at han leide lokalene til det tidligerepostkontoret. Postens lokaler, som varnabo til butikken, stod ledige et par åretter at posthuset ble nedlagt i 1997, ogfrem til Meklenborg fikk leie lokalene avNes Samvirkelag i 1999. I 2001 kjøpteMeklenborg lokalene av Samvirkelaget.

Jokerbutikken har etter hvert utvikletseg til å bli et hjerte i Fenstad. Her er detpostekspedisjon, det utføres banktjenes-ter i form av innsetting og uttak av peng-er, det er tipping og rikstoto er rett rundthjørnet. I tillegg er det apotekutsalg.

I 2007 begynte Meklenborg å vurderehvordan han skulle møte fremtiden, skul-le han satse og utvide, eller skulle hanbare ”bruke opp” det han hadde? Somalle nå vet valgte han å satse. Han harforetatt betydelige investeringer, og i dagfremstår Joker i Fenstad som en ny ogmoderne butikk, nettopp en slik butikkhan mener Fenstadsøkningen fortjener.Han har trua på en positiv utvikling iFenstad, - forholdene ligger i hvert fall tilrette for det. Den investeringen som nå ergjort er i stor grad basert på at bygdefol-ket er flinke til å bruke nærbutikken sin,og Meklenborg håper og tror at det vilfortsette slik. Andre bygder har ikke værtlike flinke til å støtte opp om nærbutik-ken, og har mistet den. Når den først erborte, er terskelen høy for å få bygd oppnoe nytt. I tillegg konstaterer han atGardermoen kommer nærmere og nær-mere. Han er også spent på hva som skjeri forbindelse med utbyggingen av riksveg2. Det gjelder å være forberedt!

I forbindelse med åpningen av den nyebutikken har tilgjengeligheten økt fordiåpningstiden er 2 timer lenger. Joker ernå åpen til klokken 20 på hverdager, og18 på lørdager. I tillegg kan Meklenborgfortelle at butikken nå kan tilby varmmat, grilling, forsterket satsing på fruktog grønt, take-away pizza. Det gjenstårlitt opplæring og trening før han kan

garantere den helt optimale leveringsti-den, men tror at de som pendler, ogønsker seg noe lettvint til middag, skalkunne ringe 63 91 41 41 når de er påKløfta, så skal pizzaen være klar tilavhenting når de er på Jokeren.

Karl Tore Meklenborg er opptatt av nær-miljøet, og har et godt samarbeid medstedets lag og foreninger. Det er lettvint åha Karl Tore. På Jokeren kan vi stort setthente det vi trenger, levere det vi ikkebruker og betaler deretter. I tillegg er hanbehjelpelig med å selge fiskekort og loddfor lokale foreninger. Han strekker seglangt for å komme oss i møte, og vi erevige takknemlig for dette.

Så kan vi som kunder følge med på ombutikkens serviceerklæring/-løfte følgesopp av de ansatte: De har nemlig en pla-kat med følgende tekst hengende på spi-serommet:”Vi skal være naturlig høflige og hyggeli-ge mot våre kunder. Husk å si ”hei ”og”ha det”.

Vi gratulerer Karl Tore og alle de ansattepå Joker i Fenstad med ny butikk ogønsker dere lykke til med satsingen.

Jokerbutikkeni Fenstad – så god som ny!

Page 4: Vi kan friste med VARM LUNSJMAT Ring 63 90 41 41 og ... · Første kvelden hadde 35-40 unger funnet veien til klubbhuset og så ut til å kose seg. Vi tror det er behov for slike

1.april 2007 slo Jerpestadog Ihle sanitetsforen -inger seg sammen til en forening.

Jerpestad san.forening ble stiftet 3.okt. 1945 og og Ihle san.for.åretetter, 26. mars 1946.Norske Kvinners sanitetsforeninghar i mer enn 110 år jobbet for atNorge skal være et velferdssam-funn. Det er en landsdekkende,religion – og politisk uavhengigfrivillig organisasjon som arbeiderfor et bedre samfunn gjennomulike tiltak og aktiviteter i nær-miljøet. Jerpestad og Ihle san.for.har i snart 65 år støttet opp omdette arbeidet, og selvfølgelig, noesom har stor betydning, støttet oppom aktiviteter blant barn, ungdomog eldre i nærmiljøet.

For å gå litt tilbake i historien tilforeningene er det helt utrolig hvade har fått til opp igjennom årene.Ved å gå igjennom de gamle pro-tokollene får en innblikk i hvasanitetsforeningen klarte å få tilmed enkle midler i kretsen. Destrikket, sydde bleier og barnetøy,hjalp til med innkjøp av mat ogkonfirmasjonsklær, stilte opp fordem som hadde behov for det .Møtene gikk på omgang hosmedlemmene. Det var ikke bareog ta bilen, de gikk, syklet ellersparket, og en finner også hvordan

været var, hvem som var prest oglærere i opp gjennom årene. Deholdt basarer og utlodning, og iden forbindelse vil jeg nevne at veden basar i Nordby forsamlingshusen gang i slutten av førtiårenehadde det kommet inn kr. 15,47. Etkjemperesultat iflg. protokollen.Som nevnt ble san.møtene holdt påomgang hos medlemmene. I 1958kjøpte Ihle sanitetsforening Ihleskole (bygget i 1857) inkl. 2 måltomt, fra Nes Kommune.

Kommunen tilbød sanitetsforenin-gen en tilleggstomt på 1,8 målinneholdende låve med fjøs og ved-skjul. Foreningen vedtok dettetilbudet og solgte så 1 mål tomtmed låve fjøs og vedskjul videre tilIhle Innkjøpslag. - Restaurering ogombygging ble satt i gang og 23.september samme år var det off-isiell innvielse av huset. Bådeeksteriør og interiør hadde gjen-nomgått store forandringer. Etimponerende arbeid med leder

Jerpestad og Ihle SanitetsforeningIngrid Bøhn i spissen var fullført ogIhle sanitetsforening hadde fått sitteget hus . Ihle sanitetshus. I etter-tid har det blitt påkostet en delsom påbygg av garderobe, toaletter,oppussing av kjøkken, skiftet vin-duer og ellers vanlig vedlikeholdav huset slik vi ser det i dag.Leiligheten i 2.etasje er utleid, vileier også ut 1.etasje til mindre sel-skaper og sammenkomster ogselvfølgelig blir alle våre møterholdt her.

Når vi snakker om hus, vil jeg ogsånevne at vi sammen med 11 andresanitetsforeninger i Nes også ereier av Ambulansesentralen påÅrnes.

Hva gjør vi ? Jerpestad og Ihlesan.forening er en aktiv og positivforening. Vi har ca. 100 medlem-mer med aktive og passive .Medlemmene er i alderen fra førtitil over nitti år. – Vi starter åretmed salg av fastelavnsris, vi harlynlotteri i mai. I oktober sitter viog selger lodder i Amfisenteret iVormsund, og avslutter med basarpå Ihle san.hus. i november. Folker enormt flinke til å støtte opp omsanitetsforeningen ved kjøp av lod-der samt å gi gevinster til våreutlodninger.

Men vi bruker også pengene vi fårinn, for det meste i vårt nærmiljø.Her vil jeg spesielt nevne hjertes-tarter til Fenstad Skiklubb og

Fenstad Fotballklubb som ble over-rakt i 2009. Vi deler ut blomster tiljul til alle over 80 i kretsen vårsamt til de som befinner seg påulike institusjoner fra vår krets,uavhengig av alder. Vi gir ogsåstøtte til de som ønsker det til ege-nandel ved trygghetsalarmer og fot-pleie. – Vi har sommertur i junifor pensjonister og medlemmer, ogvi har ”Handletur” til Sverige førjul. I desember serverer vi ogsåelevene på Jerpestad skole julegrøt,noe som er veldig populært blantelevene og lærerne. Videre støttervi opp om ulike aktiviteter blantbarn og ungdom. Det være seg fot-ball, skolekorps eller andre tingsom har betydning for nærmiljøet.Det må jo også nevnes at vi bidrartil NKS,s merkesaker somØstbytunet Behandlingssenter ogskole for barn og ungdom med spe-siell problemer ( Denne eies avsan.foreningene i Akershus).Kreftsaken, forskning på kvin-nehelse, rusproblemer og lignendeer også noen av sakene vi girbidrag til. Dette bare for å nevnenoe av det vi støtter opp om. – Vihar sommeravslutning i juni medrømmegrøt og spekemat og jule-bord i desember.-- I fjor stilte vimannskap til salg i Nes skianleggved avslutningen av World Cup forfunksjonshemmede. I februar i årstiller vi mannskap tilHovedlandsrennet som skalavvikles i Nes Skianlegg. - Vi varogså sammen med de andre

san.for. i Nes ,i januar i år, hvor detble holdt ”Jentekonferanse” for jen-ter i 9 klasse fra Vormsund ogÅrnes Ungdomsskoler. Her ble deundervist av fagfolk blant annetom kosthold og trening, helse,ungdom på nett o.s.v.. Dette varmeget populært og blir nok gjen-tatt senere. – Vi er også represen-tert ved ”Duarn” i kirkestua. Hva vil vi? Jerpestad og Ihle san.for.vil gjennom sitt arbeid tilby etsosialt felleskap, et sted å treffevenner og et kvinnefellesskap medvarig tilhørighet. Her vil alle fårmulighet til å ta opp saker de bren-ner for og som kan påvirke nær-miljøet – Vi har medlemsmøteførste onsdag i hver måned kl.19.oo på Ihle san.hus. Av og tilinviterer vi noen til møtene vårehvor vi får høre om ulike tiltak ivårt nærmiljø og vi inviterergjester til en hyggelig sam-menkomst.

Jeg har til slutt lyst til å oppfordrealle, gammel som ung, hvis du ikkeer medlem : Bli medlem av forenin-gen vår. Medlemskapet skaper etsosialt engasjement og viser at dubryr deg ! Gjennom sanitetsforenin-gen får du muligheten til å påvirkenærmiljøet ditt. – Ta kontakt medoss, eller kom på et av våre møter.Vi forteller deg mer enn gjerne hvavi står for og hva vi driver med.

Wenche SmedsrudLeder i Jerpestad og Ihle san.for.

Eva Hovland (t.v.), Dagmar Borgersrud og resten av Jerpestad Sanitetsforening erklare for søndagens markering av fastelavn. (Arkivbilde fra 2007)

Page 5: Vi kan friste med VARM LUNSJMAT Ring 63 90 41 41 og ... · Første kvelden hadde 35-40 unger funnet veien til klubbhuset og så ut til å kose seg. Vi tror det er behov for slike

Jerpestad skole blir histo-rie og går over til å bliFenstad Skole. Historientil Jerpestad skole går til-bake til 1857. Dette åretble det bygget 3 faste skoler i Jerpestad krets.

Tomta til den første Jerpestad skole, blegitt av Ole Sigv. Riiser. I tillegg til skole-

tomt, ble det inngått en kontrakt på leieav skolejord. Lønna, både i skoleverket ogandre steder, var lav, og det var vanlig atlæreren livnærte seg med poteter oggrønnsaker samt ei ku på båsen og gris ibingen. Skolejorda ble kjøpt av kommu-nen i 1970, og har gitt skolen stort ute-område.

Skolestua var et hus i to etasjer med romtil lærer i første etasje. I 1912 ble huset flyttet til Inngjerd. Det er enda i bruk, ogi taket finner du lufteluka i skolestua ogen spesiell takskjøt. Barnetallet økte kraf-

tig, og skolen ble snart for liten. I 1868ble det bygget klasserom for småskolenog leilighet for lærerinna. Men barnetal-let økte, og snart var det for liten plasspå skolen. Allerede i 1895 ble det bygd etnytt skolehus for småskolen. Dette tilbyg-get ble flyttet til Frilsethi 1916.

I 1916 ble det bygget ny skole påJerpestad. Denne skolen brant ned i 1926,og den skolen som ble bygd etter bran-nen, står på Jerpestad i dag. Det er trebyg-ningen som inneholdt 3 leiligheter og 4

klasserom. Samme type bygning er byg-get mange steder i Nes blant annet påGreni og Østgård. Bygningen kostet Kr 77000 og snekkerne stod for arbeidet.

Kommunens elendige økonomi i 1930årene måtte få følger for Jerpestad krets.Folkeskoleloven av 1936 økte timetalletog oppmuntret til kretssammenslutningfor å bedre skoletilbudet. I 1937 vedtokFenstad skolestyre 18 ukers skole både istorskolen og småskolen, samt kjøring avstorskolebarna ved Ihle til Jerpestadskole. Ihle krets protesterte og man fort-satte med tredelt skole ved Ihle og fem-delt ved Jerpestad.

I 1960 ble bygningen restaurert og ”mur-delen” ble bygd. Bygningen rommetblant annet heimkunnskap, sløyd oglærerværelse. Det ble bygget toaletter ikjelleren et for gutter og et for jenter. Påden tiden var nok det et stort framskritt.Jeg husker Waal så på veggene som skil-te toaettene fra hverandre. Han så at

dette var solide saker. De var like fineetter mange år med mye juling. I dag måen ofte bytte ut ødelagte skillevegger. Deminste elevene var redde for å bruke toa-lettet, og jeg har hørt om elever som hel-ler holdt seg hele dagen enn å gå på do påskolen. Det får være nok ”doprat”. Golveti denne bygningen er solid og vaskeper-sonalet er veldig glade i det. Det er lett åholde rent og er like fint uten noe særligvedlikehold.

I 1976 ble skolen tilført nytt areal som bleknyttet sammen med de to andre byg-ningene - 4 nye klasserom samt 2 rom på30 m2. Lærerne fikk arbeidsplass ogordentlige kontorer for rektor og sekre-tær. Personalrommet ble stort og fint ogegen gym.sal ble oppført.Dessverre gjorde man ikke noe med elev-toalettene. Det var ikke noe hyggelig opp-hold man nå hadde der (for å si det pent).Skolen fikk god plass og kunne utnyttearealet. Da det ble innført obligatoriskundervisning for 6-åringene, hadde

Jerpestad plass nok til å ta imot dem.Leiligheten i 1. etasje ble tatt i bruk forSFO, og da leieboerne i 2. etasje flyttet,tok vi kontakt med boligkontoret for åsikre oss den.

Den leiligheten greide vi å få som ekstraareal med hjelp av foreldredugnad darenoveringen av skolen startet høsten2005. Vi fikk lite nytt areal ellers. Detgule tilbygget er ikke all verden, men detskiller seg ut med sin moderne stil. Noeav det fascinerende med Jerpestad skoleer at de ulike bygningene er bygget i hver sin tidsperiode og forteller om sin tid.

Tanken bak renoveringen var at vi måttefå bedre vilkår for elevene. Vi så det uhel-dige med felles toaletter, og vi ville ha enskikkelig garderobeløsning for dem. I til-legg ønsket vi å utnytte arealet bestmulig. Vi så at det gikk bort mye areal tilganger og korridorer og det ville vi bruke.Jeg synes vi fikk mye ut av pengene somvi fikk bevilget.

Synd at vi ikke da visste at skolen ble til-ført elevene fra Brårud krets. Heldigvisbygde vi på en fleksibel måte. Det er lettå foreta forandringer innvendig, men detlegges nå opp til små endringer innven-dig og allikevel har vi god plass til ele-vene fra Brårud.

Det er en spennende tid vi nå går i møte.Jeg håper at skolestrukturen går seg tilmed de nedleggelsene som er foreslått.Jeg tror at 6 barneskoler i en så stor kom-mune som Nes er nødvendig, og da skul-le det være liv laga for en skole i Fenstad.

Per Fidje

Jerpestad skole – historie

HJEMMELAGET MAT PÅ ALLE FAT

HJEMMELAGET CATERING:

• Snitter • Koldtbord • Middag • Småretter

Eva�s Catering, 2170 Fenstad • www.evascatering.noTelefon 63 90 43 60. Mobil 95 72 71 25

MobækTRANSPORT

2170 FENSTAD

Tlf. 952 34 433

Page 6: Vi kan friste med VARM LUNSJMAT Ring 63 90 41 41 og ... · Første kvelden hadde 35-40 unger funnet veien til klubbhuset og så ut til å kose seg. Vi tror det er behov for slike

Samtidig som vi har fått igang en kveld for deyngre, ønsker vi nå å få«aktivisert» de som er litteldre.

Vi ser for oss en rekke ting som en kanfordrive en kveld med, men her er ikkestien tråkket ferdig. Vi har satt opp noen punkter på ting somvi kan starte opp med. Men nå som detogså ser ut til at eldretunet blir en rea-litet, så er det viktig at vi får fram noensynspunkter tidlig i planleggingsfasen.Alle er velkomne, og trenger du skyss erdet bare å ringe Arne på telefon 924 11926, så henter han og bringer dere trygthjem etterpå.Hvis du ikke finner noen av punkteneinterresante, men har bare lyst til åkomme å være til stede, så er du hjerteligvelkommen.Vi kan lokke med underholdning allere-de første kvelden. Se egen annonseunder.

Fenstad Vel har lengeønsket å etablere et uformelt tilbud til deyngre i Fenstad. I nærtsamarbeid med Fenstad

Fotballklubb hadde viendelig gleden av å åpne den første kvelden på klubbhuset 3. februar.

Vi var spent på om dette ville fenge og blegledelig overrasket da 37 unger fra sko-len møtte opp. Det var god stemning ogstor aktivitet rundt de ulike tilbudene.Lengst kø var det foran det nyinnkjøptebiljardbordet og mange fikk tydeligvissitt første møte med dette spillet.Teknikkene varierte og fram og bak påkøen spilte ingen rolle, moro var det lell.Da var nok flere kjent med både bordten-nis og airhockey og innsatsen var upåkla-gelig. Fotballklubben stilte med enkelkiosk slik at alle kunne få noe snadder åkose seg med, og med populær bak-grunnsmusikk i tillegg, så det ut til at vihadde truffet rimelig bra.Tilbudet vil fortsette hver onsdag fram-over og vi håper å kunne utvide med flereaktiviteter etter hvert. Vi ønsker også åkunne gi dette tilbudet til elevene fraBrårud, vi må bare finne formen på detførst. Det er også et håp om å kunne tilbyen egen ungdomskveld, kanskje ispeddlitt fotball på stort lerret.Vi retter en stor takk til FenstadFotballklubb som har tatt på seg mye avdet praktiske arbeidet ved gjennomfø-ringen og håper at dere foreldre også til-byr dere å stille opp en gang iblant.Sammen kan vi gjøre Fenstad til et endabedre sted å bo.

Nytt aktivitets-tilbud for de yngre!

Eldrekvelder på Klubbhuset Første kvelden blir allerede førstkommende mandag 22. februar kl. 17.00

Mandag 22. februar kl. 17.00Underholdning med

STIVE FINGREOle Dramstad • Arvid Nordli • Ole Oskar RiiserGRATIS INNGANG • SALG AV KAFFE OG VAFLER

Forslag på hva vi kan fylle tiden med:• Håndarbeid: strikke, sy, brodere.• Kortspill: Bridge, Amerikaner, Whist, Spardame, canasta, eller annet kortspill.

• Sjakk/kinasjakk.• Biljard.• Dart (Pilkast)• Ludo.• Loddsalg.• Ta med gamle bilder og gamle historier. (Vi kan lage kopier)• Har noen lyst til å underholde med sang, musikk eller fortelle historier, skrøner, vitser, opplesing.

• Eller bare drikke kaffe og skravle litt.• Vi kunne også tenke oss å gjenskape verdikommisjonen som kan ha synspunkter på hvordan det nye eldretunet, med boliger både for utleie og salg for de over 60 år, bak Joker`n skal se ut. Og om noen har synspunkter på hvordan Fenstadbygda skal se ut i framtida.

• Hvis det er noen som trenger skyss er det bare å ringe 92411926 (Arne) den dagen som dere kommer, så skal vi prøve og ordne det. Det koster 20 kr. Tur-retur.

• Hvis du har bærbar pc og trenger noe opplæring, ta den gjerne med.

Eldrekveld på Klubbhuset