Top Banner
Vendepunktet Febr.-marts 2011 Forvandlende Fællesskaber s. 4-5 A Stranger in a Strange Land s. 8 Jeg ser Jesus foran mig - Han smiler! s. 6-7 Lav en tegneserie s. 9
12

Vendepunktet 2011 1

Mar 21, 2016

Download

Documents

Kirkeblad fra Apostolsk Kirke Vejle. Forvandlende Fællesskaber. Jeg ser Jesus foran mig - han smiler. A Stranger in a Strange Land #1. Tegneserie-konkurrence.
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Vendepunktet 2011 1

Vendepunk tet

Febr.-marts 2011

Forvandlende Fællesskabers. 4-5

A Stranger in a Strange Lands. 8

Jeg ser Jesus foran mig - Han smiler!s. 6-7

Lav en tegneserie s. 9

Page 2: Vendepunktet 2011 1

s. 2 Kirke.-info

Fokus på MISSION... De kommende måneder vil vi fokusere på de projekter, Kirke-centeret støtter i følgende lande.

Vendepunktet

Vendepunktet udgives af Kirke-centeret Vejle. Bladet er stilet til menighedens medlemmer og an-dre, som måtte være interesseret i kirkecenterets aktiviteter.Vendepunktet udkommer 6 gange om året i 250 eksemplarer.Ønsker du at få bladet tilsendt, så skriv en mail til:[email protected].

Kirkecenterets kontor

Vardevej 1067100 VejleTlf.: 7572 5100Fax: 7572 6166Email: [email protected]

Åbent mandag-fredag kl. 9.00 - 12.00

Kasserer: Knud Erik PalmelundSekretærfunktion: Bodil Aakjær

Redaktion

Søren Viftrup(se ledelses-info)

Orla Fredensborg Mø[email protected]. 3115 4890

Jette [email protected]. 2216 3795

Annoncer og meddelelser sendes til Bodil Aakjær på kirkekontoret.

Deadline for næste udgivelse er d. 15. marts 2011.

Søren Viftrup // Forstander/præstTelefon: 7572 5131 Mobil: 2395 2386E-mail: [email protected] Joan S. Højberg // LovsangspræstTelefon: 4028 9503Email: [email protected] Ralph Kristensen:Telefon: 7589 9330E-mail: [email protected]

Claus Jørgensen:Telefon: 7587 2773Mobil: 6074 9089E-mail: [email protected]

Jens Erik Høj-PedersenTelefon: 7586 0909E-mail: [email protected]

Dorte T. Viftrup Telefon: 2961 8429Email: [email protected]

Kirkecenterets ledelse:

Februar: NEPAL

Marts: MALAWI

Page 3: Vendepunktet 2011 1

s. 3Indtryk fra maskinrummet

En familie mærker forandringens vinde

Af Dorte Toudal Viftrup

Men vi ved det. Vi ved, at om næste hjørne venter de lyse, lune aftener. Efteråret har været begivenhedsrigt og udfordrende. Både i Kir-kecenteret Vejle og i vores hjem ovenpå Koldingvejens slagter. Nye mennesker er kommet til. Nye venska-

ber er skabt. Nye idéer er kommet til, og forandringer mod større vækst er påbe-gyndt. Nogle forandringer er altid mere velkomne end andre, men forandringspa-rathed for Guds rige er en vej, som vi alle kan tilslutte os.

Forandringens kringlede veje

2010 bragte med stor frimodighed forandringens kringlede og ujævne veje med sig. Både i Kirkecen-teret Vejle og i hjemmet på Koldingvej. Bekymring, og måske en smule utryghed, for det ukendte og det uvisse om fremtiden kom lige så stille snigende ind i vores kendte og trygge ram-

Vi skriver nu 2011. Dagene begynder at blive længere – ikke at vi har opdaget det endnu, fordi det er stadig mørkt, når vi tager ud af døren om morgenen.

mer. Men på et tidspunkt blev utrygheden afløst af glæden over alt det nye, og spænding og forventning ved det, Gud har for os i den næste sæson – både for menigheden her og for vores lille familie.

I Kirkecenteret Vejle sker der for tiden stor vækst – både i antal mennesker, men ligeså i vores tros udtryk i gudstjenesten og dens udtryk i vores i relationer til hinanden. Derigennem sker der vækst i hvert enkelt kirkemed-lems åndelige karakter, og vores indbyrdes kærlighed bliver dagligt et større vidnesbyrd. Vi udfordres og strækkes, og overalt dvæler Guds velbehag – Han bliver større i os hver i sær og i vort fællesskab.

Kaldet rykker os til Amager

Vores lille familie har ligeså vandret ad forandrin-gens kringlede stier, og vi forlader snart lejligheden over Koldingvejens slagter.

Vi flytter til et hjem nær Christianshavns voldgrav på Amager i København. Forandringsprocessen her-til har været til tider været utryg og fyldt med ube-

(Fortsættes s. 7)

Dorte, Stefan og lille Augus-tin skal snart i gang med at pakke deres hjem i kasser...

Page 4: Vendepunktet 2011 1

s. 4 Fra praestens skrivebord

Forvandlende Fællesskaber

Det nye Motto for året 2011 lyder enkelt sådant: Forvandlende fællesskaber

Jo, vi har i 2010 stået med Fav-nende, farverige fællesskaber og det fortsætter, men nu kommer der mere på - mere kaldende, mere forpligtende: Forvandlende fælles-skaber. Gud har givet os et center og i 2010 fik vi lov at gøre udenomsarea-lerne næsten færdige.Det kostede og det blev til overkan-ten - men ingen kan forvente høst uden at så.

Dernæst har Gud styrket vores Lovsangsgruppe. Vi kaldte en lovsangspræst - og indsatte Joan Højberg - og Joan er godt på vej... sammen med skønne lovsangere - lige hjemvendt fra ”Worship Exten-ded” kursus i Mariager.

Børnekirken er styrket, Ruth Jørgensen i spidsen som funkti-onsgruppeleder af alle børne- og ungdomsgrupper - og hun gør det rigtig meget godt.Der er ca 80 børn i kirken - og mange flere vil komme i år.... derfor skal vi have en hårdarbejdende gruppe til at undersøge vore planer om udvidelse i det bestående.

Teknikgruppen har gjort en stor indsats og øget denne i sidste halvår af 2010. Erik Bjerre er gruppeleder for teknik. Ralph Kristensen funk-tionsgruppeleder for alle grupper vedr. teknik - og der ydes meget fra alle - til glæde for os, ja, men med henblik på, at det bliver så godt, at vi må ha’ flest mulig med for at nyde det, der kommer.

Fristedet sprudler. Tirsdags-Træf med Banko stormer frem. Mange, skønne, herlige mennesker, deltager i dette og vi får mange nye venner og Gud velsigner på helt sin egen måde.

Du sidder med et nyt design af Vendepunktet - et nyt blad til en ny tid - designet af Orla F. Møller, som også har overtaget redaktør-jobbet efter Lars. Nyd også denne nydannelse. Mere følger.

Pladsen er ikke til at fortsætte her. Men det sprudler af liv - overalt. >>

Tiden er inde - det er Guds Rige der pres-ser på, det er Helligånden, der blæser ind over vores nation - ind over trekanten, ind over Vejle. Og Gud har beredt fælles-skaberne i vores by og Gud har beredt og styrket os... så vi kan begynde. Kan du ikke se det?

Page 5: Vendepunktet 2011 1

s. 5Lidt af hvert

Kære søstreIgen i år afholder vi Kvinder-nes Internationale Bededag.Lad os stå sammen og få en hyggelig eftermiddag med sang, bøn og social samvær.Her er også en mulighed for at invitere kollegaen, naboen eller en anden god ven med.Vore søstre fra nabokirkerne er også inviteret.Vi starter med fælles kaf-febord klokken 14.30, og dernæst følger oplæg, sang og bøn.

Invitation til Kvindernes Internationale bededag

Bedeteksten i år er udarbejdet af kvinder fra Chile, og temaet er ”Hvor mange brød har I?”Undervejs vil der blive indsam-let en kollekt, som i år går til

Litauen, Ukraine og Malawi.På gensyn!

Lise PalmelundTlf: 75803364-23964599

Sted: Kirkecenteret Apostolsk Kirke i Vejle, Vardevej 106Tidspunkt: fredag den 4. marts 2011, kl. 14.30 - 16.30.

Aglow-møde: Worsaaesgade 2 Lørdag 5. februar kl. 10.00

Taler Anita Dodds, Vejle

TILLYKKEElna Hedegaard fylder 75 år den 10. februar.

Hun bor Vesterbakken 9, Grejs, 7100 Vejle

Vagner Boutrup fylder 80 år den 2. marts.Ternevej 5, 8723 Løsning

Johannes Jørgensen fylder 90 år den 15. marts. Højagercenteret st. 9, 7300 Jelling

Kurt Petersen fylder 50 år den 17. marts. Jægervænget 7, 1.tv., 7100 Vejle

>> Mål for 2011 er: 1) Styrkelse af alle relationer, 2) Udvikling af struktur og ledelse i alle facetter 3) Undervisning og Udrustning 4) Fokus på sund økonomi - privat og i kirken. 5) Fokus på alle generationer -

6) Engagement i lokalsamfundet 8) Udvikling af vore faciliteter.

Søndag d. 20. februar er en Interaktiv gudstjeneste – den vil indeholde flere facetter og alle kan invol-vere sig.

En målrettet indsats bygges op. Vær med, bær med, bed med - gå ikke glip af Guds Nåde over dit liv og over dine børns liv. Det gælder fremtiden, din og dine børns fremtid - det gælder evigheden.

Af Søren Viftrup, seniorpastor

kirkecenteretvejle.dkFind adresser på funktionsgruppeledere og andre tjenesteledere på:

Page 6: Vendepunktet 2011 1

s. 6 Dagl igl ivet med Gud

Jeg ser Jesus foran mig – Han smiler!

Claudia De Souza er født i Brasilien, opvokset i en katolsk familie og fik et særligt møde med Jesus for 10 år siden.

Claudia fortæller:Jeg kom til Danmark for 25 år si-

den og blev gift med en dansk mand. Sammen fik vi to børn, en dreng og en pige, og jeg tog uddannelse som køkkenassistent. Jeg kom lidt i den katolske kirke, men fik ikke så meget ud af det.

Så en dag for ca. 2½ år siden mødte jeg Jackiline Hansen, integra-tionsmedarbejder, på en thailandsk restaurant i Vejle. Hun fortalte mig om Jesus og kirken på Vardevej. Jeg kom med til møde og traf bl.a. Grethe og Jakob Christensen. De in-viterede mig hjem til frokost. Grethe har siden været en rigtig stor støtte for mig.

Et nyt kapitelDet var svært for mig at være i æg-teskabet, så min mand og jeg valgte at blive skilt. Jeg bad Gud om at hjælpe mig med de forskellige ting, og alting lagde sig til rette.

Min datter flyttede til Århus, og min søn og jeg flyttede til Vejle. Jeg blev sagt op fra arbejde med 2 måneders ekstra løn, og vi fandt et godt sted at bo. Gud har velsignet min økonomi, og jeg er taknem-melig for alt; mit tøj, min mad, det hele.

Finder min identitetJeg drømte om at komme på bibelskole, men er startet med Alpha som en mini-bibelskole. Jeg har arbejdet med at finde min identitet i Jesus. Gud gør

Jeg så ’God Channel’ på TV og havde en længsel i mit liv efter noget mere. Jeg be-gyndte at bede derhjemme, men det var svært, for min mand og jeg var ikke enige herom. Jeg var desperat, og mit ægteskab begyndte at gå i stykker.

Page 7: Vendepunktet 2011 1

s. 7Lidt af hvert

så meget i mit liv lige nu. Han åbner mit sind og sjæl, så jeg får fred. Vi har lige haft en hel lørdag om Hel-ligånden, hvordan man kan mærke Ham som varme, gråd og lys indeni. Jeg er så glad, så glad.

Et åbent hjerteJeg glæder mig til fremti-den. Jeg har fået et dejligt netværk og lyst til at gøre noget for andre. Mine børn er lidt forvirrede over, hvad der er sket – men også nys-gerrige. Nogle gange siger

en af dem: ”Bed til Gud”, og vi oplever, hvordan Han gri-ber ind i de mest uventede små ting.

Før var mit hjerte lukket. Nu er det fyldt med glæde og fred. Den kærlighed og tilgivelse jeg har oplevet er en bekræftelse på, at Jesus findes. Jeg ser Jesus foran mig – Han smiler. Han er LIV, Han er den bedste gave.

Et af mine yndlingsvers i Bi-belen er Ordsprogene 3, v. 5-6: ”Stol på Herren af hele dit hjerte, og støt dig ikke til din egen indsigt. Hav Ham i tankerne på alle dine veje, så vil Han jævne dine stier.”

Af Jette Bjerre

-kendte faktorer, men vi har set, hvordan alle små ting samvirker til det bedste, og vi igen må erkende at vor himmelske far har alt i sin hånd.

Vemod og forventningDet er selvfølgelig fyldt

med vemod, at skulle forlade menighed, familie, Presence og vores liv her i Vejle. Men nu er glæden ved det nye, og den del af forandringsparathed som Guds riges fordrer af

os vokset sig større end vemodet. Vi ser frem til det liv, som vi kommer til at leve på Amager, som en del af Amagerbro Frikirke, og med alle de kringlede og ujævne veje dette liv måtte bringe med sig.

Forandringens vinde (fortsat fra side 3)

Søndag d. 6. marts kl. 12.30 - 14.30.Børn og unge fra 6 år er velkomne.

Næste optræden i kirken er d. 20. marts.

Mere info hos Jette JuhlMob. 4181 5638

Nyt materiale i børnekirken Børnekoretøver igen...Børnekirken tager nu fat på undervisningsoplæg-

gene fra ZONE. Alle lærer ikke på samme måde, men alle kan lære noget fra den samme lektion.

Undervisningsprogrammet følger en 4-trins plan:

•Kom godt i gang: Motiverende og fokuserende aktiviteter. •Bibelens ord: Kreativt fortalt med masser af feed-back. •Lev det ud: En række aktiviteter tilpasset emnet. •Trin 4 - Saml trådene: Afslutning og børnenes respons på emnet.

Børnegruppen starter sammen men bliver så delt op i en yngre og en ældre aldersgruppe (fra 4. klasse), for at alle får mest ud af søndagen!

Tiende og gaverTiende og gaverkan bringes ved søndagens gudstjeneste eller indsættes på kirkens konto i Danske Bank, Vejle: Reg-nr.: 1569 konto: 640 57 45363 - husk mærke

Page 8: Vendepunktet 2011 1

s. 8 International viewpoint

A stranger in a strange land (part 1)

By Les Dodds

We were each given a knife, fork, spoon, coffee cup, saucer, plate and a blanket, bed sheet and pillow. Then we were taken to an ex-army hut that had been divided into six rooms. We were given two of these rooms. We had neighbors in the other four rooms. We know because we were able to hear every time any of them spoke. We did not know what they were talking about because there were Germans, Italians and who knows what other nationalities were at the camp.

We did find other Irish, Scottish and English migrants living in the camp.

Before very long I found out that many of the British mi-grants were patiently waiting for the two year compulsory stay in Australia to be up, then they were all talking about “going back home.”

At that time the Austra-lian government was bringing migrants from the United Kingdom for free, but the stipulation was that the migrant had to stay two

years or else they had to reimburse government the travel expenses. I guess not too many people had the resources to do that so they were reconciled to being strangers in this strange land for two years.

It’s all in the heart-attitudeI thought about those two years. I thought about them a lot. It was like a jail sentence. Two years and then freedom and home.

My wife never complained one time. I was very fortunate because I heard a lot of other wives complai-ning.

So, if it was to be a two year sentence then we could make it as pleasant as possible.

I had been a police officer in Bel-fast and it was my intention to join the police in Australia. I eventually did go into law enforcement with the Australian Customs and Preven-tion Section.

But what about the two year sentence?

I don’t believe either of us se-riously thought about struggling through the two years and then going home. We made up our minds that we were “home.” Australia was our home. We were going to be Australians. Once we made that decision in our hearts we knew we were home.

A stranger in a strange land? No, an Australian in Australia. Of course I was still proud of my Irish heritage, but I was an Australian in Australia.

In 1960 I set sail from Ireland with a wife and a four year old daughter. We traveled by boat from Belfast all the way to Mel-bourne Australia, it took several weeks. We arrived in Melbourne and were taken to a migrant camp. They called it a hostel, but I think camp was a better description.

Page 9: Vendepunktet 2011 1

s. 9I bornehojde

Kære forældre og børn! Her er en aktivi-tet I kan gøre sammen: Slå op i Bibelen og skriv denne tegneserie færdig. Find historien om Josva og israelitternes tur over Jordanfloden i Josvas Bog kap. 3 - 4.

Klip siden ud og giv den til en fra blad- redaktionen. Den bedste og mest kreati-ve tegneserie får omtale og en PRÆMIE!

Page 10: Vendepunktet 2011 1

s. 10 Mit mode med Jesus

Glad for sort, bøger og knus

Selvom Nanos mor ikke har så man-ge penge, giver og hjælper hun, hvor hun kan. Fra Nano er ca. tre år gør beretningen fra Markus 12, v. 41-44 indtryk, som hun aldrig glemmer:

Enken gav sin eneste mønt til Gud. Tænk at give alt væk, når man intet har, siger Nano.

En omtumlet skolegangNano elsker at læse i sin fritid. Her finder hun ro. Men Nano dropper

ud af 7. kl., og kommunen finder en efterskole, der kan tage Nano i 8.kl. Det bliver ”tilfældigvis” Frydensberg Efterskole i Mariager. Der er nogle fede gudstjenester, men Nano synes, de andre er nogle idioter, der bare tænker på sig selv. Der forsvinder tøj for flere 1000 kr. Hvordan kan man stjæle, hvis man er kristen, tænker Nano. I løbet af skoleåret skændes Nano med lærerne og falder ikke til i miljøet. Hun afslut-ter 8.kl. og skifter til en privatskole i Odder, hvor hun tager 9.kl. afgangs-eksamen.

Klædt i sortNano lever et omflakkende liv, klæder sig i sort, da hun ikke gider bruge energi på, hvilke farver der passer sammen, og hellere vil gå i et

Da Nano Andersen er to år gammel køber hendes mor en billed-bibel. Hun vil gerne have, at Nano får lidt mere med kristen-dommen at gøre end hende selv. I Nanos hjem er der mange pap-fædre og pap-søskende.

Page 11: Vendepunktet 2011 1

s. 11V idnesbyrd

med skyggerne. Hun tager ofte en ligegyldig maske på, da hun ikke altid ønsker at tale med andre. Hun ople-ver, at andre går i en stor bue udenom, og nogle tror, hun er satanist.

En ny familie og en ny startI 2008 møder Nano Markus og hans familie, som hun flytter ind hos. Det viser sig, at de har fælles bekendte. De kunne have mødt hinan-den flere gange før.- Men det virker som om, vi først skulle mødes på det tidspunkt, fortæller Nano. Hun tager med dem i kirke og bliver meget overrasket. Det er en meget anderledes oplevelse. - Og de ældre er ligeglad med mit sorte tøj og siger: Du er da ny – velkom-men – og giver mig et kram. Samtidig er de også opmærksomme på, hvis jeg ikke vil snakke. Det føles

som om de ser ind bag det, andre ser. De er ligeglade med min facade. Folk her er åbne og forstående – ikke anmasende, og de accepte-rer andres forskellighed.

Alpha kursetNano er som 19 årig den yngste deltager på kurset. Det er jeg vant til – nano betyder jo mikro-lille, siger Nano. På kurset vil Nano gerne lære nyt og snakke med andre om sine tanker om, hvad det vil sige at være en kristen. Jeg har fået bekræftet, at ”den er go’ nok”, siger Nano. Vi har fået diskuteret vigtige emner og fået sat nogle ting på plads.

Nanos tanker og oplevel-ser af Helligånden.

Jeg var helt vild med Hel-ligåndslørdagen på Alpha-kurset. Jeg opdagede slet ikke tiden. Man taler ikke så meget om Helligånden, men det er så spændende: Hvordan Han arbejder i os

alle, billederne af Helligån-den som ild, vand, vind og olie, hvordan man kan blive fyldt – og hvordan det føles, hvordan det kan blive til velsignelse for andre.

Det stærkeste jeg har op-levet med Helligånden var en søndag under lovsangen, hvor jeg pludselig begyndte at tude. Det var ligesom nogle knuder, der blev løst op. Forløsende. Som at være i sin egen lille boble af lys. Fortabt fra omverdenen – på den gode måde.

Nanos ønsker for fremtidenNano regner med at blive færdig som social- og sund-hedshjælper i sommeren 2011. Hun drømmer om at få lov at komme ud og hjæl-pe andre. Og så drømmer hun om at få sin egen lille familie med mand, børn, hus og bil. Der er blevet bedt for mig, og nogle tråde er nået sammen nu. Jeg vil gerne give det trygge og glade liv videre, som jeg nu har oplevet, slutter Nano.

Hilsen til menigheden:”Fortsæt det gode ar-bejde.”

Det er stærkt, den måde I hilser velkommen på, at der sker så meget, at I giver så mange penge til så mange formål. I favner både fysisk og psykisk.

Af Jette Bjerre og Orla Møller

Generalforsamling i

Ungdoms- foreningenTorsdag d. 10. februar kl. 19:00.

Foregår i Børnekirken

Kom ogstøt op!!!

Page 12: Vendepunktet 2011 1

Reportage: Menighedens årsfest 2011

På trods af kun 1½ øvning synger de 20 børn sikkert igennem – godt hjulpet af Katrine på elguitar, Peter på bas, Tobias på trommer, Thomas på klaver samt nogle fantastiske soloer le-veret af Sophia og Jonatan.

Så er det tid til børnekirke. Vi har fået besøg af Steen fra Græsted Frikirke samt Jørgen og Leif fra Apostolsk Kirke i Kolding. Sammen laver de 1½ times varieret program med lege, inter-aktiv bibelhistorie, små stande, hvor man kan gi’ en ven et stykke slik eller bede ved korset lavet af fyrfads-lys. Til sidst sluttes der af med et stærkt vidnesbyrd om forfulgte i Asien, hvoref-

Søndag d. 23. januar: Kirkesalen er omdannet til et hyggeligt cafémiljø, og Søren Viftrup og Joan Højberg byder velkommen til en spændende eftermiddag. Vi starter med at høre det nye børnekor under ledelse af Jette Juhl. De synger ”Livet er en gave” og ”Det sande lys”.

ter børnene får forskellige farvede plastikbolde, der er koblet til forskellige bøn-neemner som: mor og far, børnekirker i Danmark og forfulgte kristne.

Søren Viftrup fortæller, at vi i 2009 og 2010 har sagt velkommen til næsten 100 nye. Det er en stor velsig-nelse, at der er kommet så mange gode kræfter til – såvel i ledelsen som i arbejdsgrene som rengø-ring, teknik, børnearbejde og lovsang.

Forvandlende fællesska-ber er mottoet for 2011 Det er vigtigt, at vi har balance mellem at nyde og yde. Først og fremmet skal vi holde fast i Guds græn-seløse kærlighed og nåde,

og hver dag hente næring i det intime fællesskab med Ham. Så smitter Hans lys af, så vi kan gå ud og fortælle om Ham.

Michael Jeppesen og Mik-kel Højberg giver Gud æren i en sang, der siger: Det er ikke på grund af hvem jeg er, men på grund af hvem Du er!

Lovsangen får også plads ... og Gud taler profetisk om den fantastiske fremtid, Han ønsker for hver enkelt, hvad Han kan udrette, hvis vi husker at søge Ham i alle ting.

Scenen er flot pyntet af sommerfugle, der både fortæller om de forskellige arbejdsgrene, men også symboliserer den forvand-ling vi oplever i Kristus og gennem fællesskabet. Som-merfuglene blev båret ind af børnene ved festens start.

Samværet sluttes af med en super to-retters menu, der inkasserer stående klapsalver.

Tak for en dejlig fest!

Af Jette Bjerre