Top Banner
I samarbejde med Partner VEJ- & GADEBELYSNING KONFERENCE 19. & 20. NOVEMBER 2014 www.ibceuroforum.dk/gab
12

Vej- og gadebelysning 2014

Apr 02, 2016

Download

Documents

Insight Events

For 6. år i træk byder IBC Euroforum velkommen til konferencen om Vej- og gadebelysning. Det er det årlige mødested for hele branchen, og det giver dig en unik mulighed for at blive fagligt opdateret og samtidig udveksle erfaringer med en lang række kolleger og fageksperter.
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Vej- og gadebelysning 2014

I samarbejde med Partner

VEJ- & GADEBELYSNING

KONFERENCE19. & 20. NOVEMBER 2014www.ibceuroforum.dk/gab

Page 2: Vej- og gadebelysning 2014

2 | VEJ- & GADEBELYSNING 2014 VEJ- & GADEBELYSNING 2014 | 3

I samarbejde med:Partner:

For 6. år i træk byder IBC Euroforum velkommen til konferencen om Vej- og gadebelysning. Det er det årlige mødested for hele branchen, og det giver dig en unik mulighed for at blive fagligt opdateret og samti-dig udveksle erfaringer med en lang række kolleger og fageksperter.

HØJAKTUELLE EMNERProgrammet er fastlagt i tæt dialog med tidligere deltagere og en bred vifte af fageksperter. Dermed er der sikkerhed for, at højaktuelle emner inden for vej-belysning vil blive belyst og diskuteret. Der vil være faglige indlæg ved både eksperter og praktikere, og således vil fokus være på såvel den nyeste viden inden for vejbelysning som konkrete praktiske erfaringer.

I ÅR KAN DU BL.A. HØRE:• El-ingeniør/partner Ole Kjærgaard,

Fredsted Consulting • Afdelingsleder Troels T. Kragh og fagansvarlig

Kim Bauenhøj, Kolding Kommune • Energikonsulent, Bygningskonstruktør MAK

Anette Tolderlund, Nordfyns Kommune • Projektchef David Collard og projektleder

Søren Kreutzmann, Bravida Danmark A/S• Landinspektør, senior specialist

Mads Sanddal Jeppesen, COWI A/S• Sektionsleder Lars Bolander, Randers Kommune • Sektionschef Steen Pedersen, EL:CON

VEJ- & GADEBELYSNING

Page 3: Vej- og gadebelysning 2014

2 | VEJ- & GADEBELYSNING 2014 VEJ- & GADEBELYSNING 2014 | 3

Jeg ser frem til at byde dig og dine kolleger velkommen!

Med venlig hilsen

Mette Grydehøj Post Senior Project Manager IBC Euroforum

PECHA KUCHA & NETVÆRKSMIDDAGEfter førstedagens program arrangerer vi igen i år Pecha Kucha, hvor alle deltagere på konferencen kort og præcist har mulighed for at dele erfaringer eller gode projekter. Send en mail til [email protected], hvis du ønsker at benytte dig af denne mulighed. Herefter har du som altid mulighed for at deltage i netværksmiddagen.

FREDERIKSBERG KOMMUNE Belysningsingeniør Niels Knudsen

KOLDING KOMMUNE Afdelingsleder Troels T. Kragh Fagansvarlig Kim Bauenhøj

NORDFYNS KOMMUNE Energikonsulent, bygningskonstruktør MAK Anette Tolderlund

RANDERS KOMMUNE Sektionsleder Lars Bolander

VEJDIREKTORATET Fagprojektleder mekaniske og elektriske installationer Søren Vedel Hellgreen Laursen

ALEXANDRA INSTITUTTET Energiantropolog Johanne Mose Entwistle ÅF LIGHTING El- og belysningsingeniør Frank Røddik Project Manager, Senior Lighting Engineer, M.Sc.E.Eng, Kenneth Munck

Head of Sales & Business Development Ulrich Borup Hansen

BRAVIDA DANMARK A/S Projektchef David CollardProjektleder Søren Kreutzberg

COWI A/S Landinspektør, senior specialist Mads Sandal Jeppesen

FREDSTED CONSULTING El-ingeniør / partner Ole Kjærgaard

EL:CON Sektionschef Steen Pedersen

HORTEN Partner, advokat Andreas Christensen

ORDSTYRERE: Lighting Engineer, Head of Lighting Allan Ruberg Project Manager, Senior Lighting Engineer, M.Sc.E.Eng Kenneth Munck ÅF Lighting

VEJ- & GADEBELYSNING

TALERLISTE

Page 4: Vej- og gadebelysning 2014

4 | VEJ- & GADEBELYSNING 2014 VEJ- & GADEBELYSNING 2014 | 5

PHILIPS LIGHTING

Lys fremtid med LED Philips Lighting har mange danske og internationale eksempler på, at en god LED-løsning til udendørsbelysningen har ført til massive energibesparelser. Sammenlignet med de mere konventionelle lyskilder kan LED-løsninger generelt nedbringe energiforbruget med helt op til 80 %. Det er en nedbringelse, der både kan ses på bundlinjen og på CO2-regnskabet.

Læs mere på www.philips.dk/lighting

DANINTRA

Danintra designer, udvikler og markedsfører produkter inden for gade- & vejbelysningsud-styr, herunder alle former for belysningsmaster, projektørmaster samt el-udstyr og energibesparende udstyr. Masterne er CE mærket og godkendt til brug for vejbelysning ihht DS/EN40. Produkterne omfatter bertlede, koniske, cylindriske og Kipmaster samt projektør-master op til 90 meter.

Læs mere på www.danintra.dk

THORN LIGHTING

Thorn er en anerkendt global leverandør af førende belysningsanlæg med LED og integreret lysstyring, der kan tilpasses brugsområdet, eksempelvis er natsænkning standard i de fleste af vores udendørsarmaturer. Brug af natsænkning giver, trods det lavere lysniveau, en flot regelmæssig belysning til gavn for brugernes følelse af sikkerhed og tryghed. Uanset om det gælder belysning af veje, byrum eller bygninger og deres omgivelser, kan du med Thorns produkter opnå en løsning, hvor æstetik, optisk ydelse, energiforbrug og vedligeholdelse er i perfekt balance.

Læs mere på www.thornlighting.dk

OSRAM

OSRAM er er af verdens største producenter af belysning. Produkter fra OSRAM lyser op i mere end 140 lande. I forretningsåret 2013 producerede 35.000 ansatte en omsætning på mere end 40 mia. kr. SI TECO , der er specialister i vejbelysning, er siden 2011 en del af OSRAM koncernen.

Læs mere på www.osram.dk

UDSTILLERE

Page 5: Vej- og gadebelysning 2014

4 | VEJ- & GADEBELYSNING 2014 VEJ- & GADEBELYSNING 2014 | 5

FOCUS LIGHTING

Focus Lighting har leveret belysningsløsninger til den europæiske byggesektor siden 1975. De senere år har vi oparbejdet et betydeligt knowhow inden for offentlig vejbelysning og er med mere end 30.000 armaturer i 40 danske kommuner blevet en anerkendt leverandør til vej- og stibelysning.

Læs mere på www.focus-lighting.dk

ROCH • SERVICES • SKANDINAVIEN

Vi efterprøver stabiliteten af master, vægkroge og andet materiel efter de bedste og mest annerkendte metoder, enkelte endda patenterede. Gennem 20 år har roch services udviklet sig som markedsledende akkrediteret uafhængigt testinstitut. Vores testmetoder er nondestruktive, og udføres på det sted hvor materiellet er. Fotometrisk kontrol af vejbelysning, er også en af de annerkendte services som vi tilbyder. Virksomheden er aktiv i mere end 10 lande i Europa, nu også i Danmark.

Læs mere på www.roch-services.de

FAGERHULT

Vialume - Dansk designet vejbelysningsarmaturFagerhult er en international belysningskoncern med stor kompetence i lys. Udendørsbelysning og LED passer som rigtig godt sammen. Det nye LED armatur, Vialume, med lavt energiforbrug, optimalt lysudbytte og specialudviklede LED’er, er dansk design.

Læs mere på www.fagerhult.dk

VEKSØ

Lys og velvære i det offentlige rumVeksø har en stolt tradition for at skabe æstetiske løsninger til byrummet baseret på erfaring med brugen og dialog med brugeren. Da kunstig belysning er menneskeskabt, er vores holdning entydig: belysning af det offentlige rum bør skabe velvære for menneskerVores mission er simpel: Enriching Urban Life

Læs mere på www.veksoe.com/1/web.asp#

Page 6: Vej- og gadebelysning 2014

6 | VEJ- & GADEBELYSNING 2014 VEJ- & GADEBELYSNING 2014 | 7

09.00 Udlevering af navneskilte og deltagermaterialeMorgenkaffe/te

09.30 Åbning af konferencenSenior Project Manager Mette Grydehøj Post, IBC Euroforum

09.35 Introduktion ved ordstyrerneLighting Engineer, Head of Lighting Allan Ruberg, ÅF Lighting Project Manager, Senior Lighting Engineer, M.Sc.E.Eng Kenneth Munck, ÅF Lighting

09.40 Anvendelse af belysningsplan – fra strategi til handling Det handler grundlæggende om at udnytte den værdi, der findes i Belysningsplanen som et planlægningsværk-tøj. Umiddelbart er Frederiksberg oplagt, da de har den mest omfattende og flotteste belysningsplan, ergo det bedste redskab til at skabe værdi (læs optimal planlægning, styring af udgifter, koordinering af aktiviteter og selvfølgelig gode miljøer og service for borgerne).• Grundlag• Optimal planlægning (vigtigt, at der er fokus på, at planlægning er hjørnestene i gode resultater)• Tværfagligt sigte• ResultaterBelysningsingeniør Niels Knudsen, Frederiksberg Kommune

10.20 Pause med kaffe/te

10.35 Overholdelse af de danske vejregler (lyskvalitet)• Mange nye spillere på markedet har ikke indsigt i lokale danske krav• Meget dokumentationsmateriale (lysberegninger) bliver ikke kontrolleret i udbud m.m.• Hvorledes bør man foretage tilsyn med alle de nye anlæg og efterprøvning af anlæggene?• Kontrol af, at det belysningsanlæg, som man har ladet installere, også opfylder de krav som måtte være

foreskrevet• Test af master og vægkroges stabilitetEl-ingeniør / partner Ole Kjærgaard, Fredsted Consulting

11.20 Pause med kaffe/te

PROGRAM | 19. NOVEMBER 2014

Page 7: Vej- og gadebelysning 2014

6 | VEJ- & GADEBELYSNING 2014 VEJ- & GADEBELYSNING 2014 | 7

11.35 Udendørsbelysningen i Danmark under grundlæggende forandringMange kommuner er i fuld gang med at skifte til LED, mens andre overvejer og afprøver de mange forskellige valgmuligheder. Ifølge Nyhedsbladet Dansk Energi er det nemlig afgørende for kommunerne at tænke den intelligente belysning ind i Smart City-planer og ambitioner om at blive CO2-neutrale byer. Kolding Kommune er en af frontløberne. Her er TREFOR Entreprise i gang med at udskifte over 15.000 ældre gadelamper med LED-armaturer i tæt samarbejde med kommunen. Det foregår i etaper, så man sikrer sig, at de rigtige LED-løsninger bliver valgt til de forskellige behov. Der er stor forskel på, hvilken ydelse et LED-armatur skal kunne levere på en firesporet hovedindfaldsvej sammenlignet med en stikvej i et villakvarter.Afdelingsleder Troels T. Kragh og fagansvarlig Kim Bauenhøj, Kolding Kommune

12.20 Frokost

13.20 Erfaringer med energirenovering af gadelys – fra planlægning til implementering ift. økonomi• Renovering af eksisterende gadelys• Hvor kan det svare sig at skifte til LED, og hvor kan det ikke?• Gentænde om natten• Måling af forbrugEnergikonsulent, bygningskonstruktør MAK Anette Tolderlund, Nordfyns Kommune

14.00 Pause med kaffe/te

14.15 Streetlight Management – erfaringer fra Midtjylland• Fokus på rent gadelys, hvordan håndtere drift og vedligeholdelsen på en smart måde efter de store

energirenoveringsprojekters gennemførelse rundt om i Danmark? • Drift og vedligehold af gadelysanlægget – hvordan man kan holde udgifterne nede? • Almindelige vejbelysningsanlæg: Styring, udskiftning og reducering af tændskabe + montering af måler. El- og belysningsingeniør Frank Røddik, ÅF Lighting

14.45 Pause med kaffe/te

Page 8: Vej- og gadebelysning 2014

8 | VEJ- & GADEBELYSNING 2014 VEJ- & GADEBELYSNING 2014 | 9

15.00 Et dynamisk marked – belysning som særskilt entreprise Gevinsten ved et totaludbud (renovering, drift og vedligeholdelse), samt hvordan det juridisk lader sig gøre at inddrage alternative løsninger og optimerede/dynamiske priser på komponenter under igangværende kontrakt.• Belysningsmarkedets eksplosive vækst• Konsekvenser og muligheder• Nye rammer for belysningsentrepriser• Udbudsformerne og de udbudsretlige rammer• Udbudsregler mht. beskrivelse af materialer (armaturer, master mv.)• Hvad kan man som ordregiver stille krav om i kontrakten (GIS-registrering af vejbelysning mv.)?Partner, advokat Andreas Christensen, Horten

16.00 Pause med kaffe/te

16.10 Nye regler for vejbelysning • Status på de nye vejbelysningsregler, herunder forskellen på nye og gamle reglerProject Manager, Senior Lighting Engineer, M.Sc.E.Eng Kenneth Munck, ÅF Lighting

16.50 Opsummering af konferencens første dag ved ordstyreren

16.55 Konferencens første dag slutter

17.10 Pecha Kucha

En række af ultrakorte præsentationer af max. 5 minutters varighed fra konferencens deltagere. Alle deltagere opfordres til at sende en mail til [email protected] med spændende belysningsprojekter, en god belysnings-historie eller en udfordring, de gerne vil drøfte med de andre deltagere. Deadline for indsendelse er 1. november. Der må max. vises 15 slides á 20 sekunders varighed.

18.15 Netværksmiddag – husk separat tilmelding

Mulighed for yderligere netværk i loungeområdet ved konferencelokalet

Page 9: Vej- og gadebelysning 2014

8 | VEJ- & GADEBELYSNING 2014 VEJ- & GADEBELYSNING 2014 | 9

08.30 Morgenkaffe/teOrdstyreren introducerer dagens indlæg

09.05 Drifts- og procesoptimering• Er det muligt – og i hvilket omfang er det muligt i eksisterende driftsaftaler?Projektchef David Collard, Bravida Danmark A/SProjektleder Søren Kreutzberg, Bravida Danmark A/S

09.50 Pause med kaffe/te

10.05 Afregning af anlæg på private fællesveje, der er tilsluttet det offentlige gadelysEn række kommuner gennemfører i disse år en ny politik for betaling af udgifterne til belysning på private fællesveje. Historisk har mange kommuner afholdt denne udgift, enten af politiske grunde, eller fordi det rent teknisk har været for besværligt at adskille belysningen på de offentlige veje og de private fællesveje. Det er imidlertid som hovedregel grundejerne, der skal afholde udgiften på lige fod med snerydning, asfalt, renhol-delse osv. Udgiften skal fordeles blandt grundejerne efter de særlige regler herom i lov om private fællesveje. Rent administrativt kan det være en udfordrende opgave, der stiller krav til håndtering af store datamængder og mange henvendelser fra grundejerne. Landinspektør, senior specialist Mads Sandal Jeppesen, COWI A/S

10.50 Pause med kaffe/te

11.05 Erfaringer med de implementerede løsninger• Hvordan er det gået med gennemførslen af udskiftningsprojekterne fra traditionelle lyskilder til LED?

–både i forhold til 1:1-anlæg dvs. hvor de eksisterende master bevares og det kun er armaturet der udskiftes? – og dels hvor masteafstanden er fri (f.eks. ved kabellægning, hvor eksisterende stål/træmaster udskiftes)?

• Holder forudsætningerne mht. den opnåede energibesparelse?• Hvilke faldgrupper har der været (uforudsete/forudsete) ved gennemførslen af projekterne?Sektionsleder Lars Bolander, Randers Kommune

11.50 Frokost

PROGRAM | 20. NOVEMBER 2014

Page 10: Vej- og gadebelysning 2014

10 | VEJ- & GADEBELYSNING 2014 VEJ- & GADEBELYSNING 2014 | 11

ANDRE SPÆNDENDE ARRANGEMENTER:BUILDING GREEN Fagmesse den 29. & 30. oktober 2014 København

KONTRAKTER I OFFSHORE SEKTOREN Kursus den 12. november 2014 København

EU-UDBUD Konference den 11. & 12. november 2014 København

12.50 Dokumentation• Hvilken betydning har det for driftsøkonomien, at anlægget er korrekt dokumenteret?• Hvilken betydning har det for udførelse af projektarbejde i anlægget, at det er korrekt dokumenteret?• Hvordan ser en god anlægsdokumentation ud?• Hvordan sikrer man, at anlægsdokumentationen til stadighed er korrekt opdateret?• Hvad er værdien for kommunen, at anlægsdokumentationen er detaljeret?Sektionschef Steen Pedersen, EL:CON

13.30 Pause med kaffe/te

13.45 Fremtidsperspektiver for gadebelysning generelt Hvad er en Smart City og konceptet bag? Præsentation af flere internationale projekter med afsluttende eksempler, der omhandler vejbelysning som et af fremtidens elementer, der involverer borgerne.Anvendelse af vejbelysningsanlæg, som bærer af Smart City-teknologi og en drøftelse af, hvordan vejbelysningen gøres mere intelligent. Herunder hvilke teknologier, der har mulighed for at skabe værdi for både kommune og borgere.Energiantropolog Johanne Mose Entwistle, Alexandra Instituttet Head of Sales & Business Development Ulrich Borup Hansen, ÅF Lighting

14.30 Pause med kaffe/te

14.45 Sikkerhedseftersyn på gadelysanlæg, og hvordan dokumenteres det? Fagprojektleder mekaniske og elektriske installationer Søren Vedel Hellgreen Laursen, Entreprisestyring - Drift, Vejdirektoratet

15.25 Opsummering af konferencen ved ordstyreren

15.30 Konferencen slutter

Page 11: Vej- og gadebelysning 2014

10 | VEJ- & GADEBELYSNING 2014 VEJ- & GADEBELYSNING 2014 | 11

Afholdelsesdato og -stedKonferencen Vej- og gadebelysning afholdes den 19. og 20. november 2014 på First Hotel Grand, Jernbanegade 18, 5000 Odense, telefon 66 11 71 71.

OvernatningOvernatning er ikke inkluderet i konferenceprisen. IBC Euroforum henviser til First Hotel Grand for bestilling af hotelværelser. Kontakt bookingen på telefon 66 11 71 71 og henvis til deltagelse i konferencen. Der er i år reserveret et antal værelser på First Hotel Grand til deltagerne på konferencen. Ønsker du at booke et af disse værelser, kontaktes hotellet (man trykker sig igennem til konferenceafdelingen) bookingkoden 12IBC191114 oplyses. Der afregnes direkte med First Hotel Grand for værelset. Værelserne er reserveret indtil den 19. september – så book inden da, hvis du vil sikre dig et værelse på hotellet.

ParkeringDer er mulighed for parkering i et nærliggende parkeringshus til kr. 95,- per dag eller kr. 150,- per konferencedøgn. Parkeringsbillet kan rekvireres i receptionen. IBC Euroforum fralægger sig ansvaret for parkering i forbindelse med arrangementet

Konferencepris Alle priser er i danske kroner og ekskl. moms.

Prisen inkluderer kaffe/te, frugt og frokost samt uddybende dokumentation fra de forskellige talere. Faktura og bekræftelse på din tilmelding vil blive fremsendt ved tilmelding.

TilmeldingSend eller ring din tilmelding til IBC Euroforum. Du kan også tilmelde dig på www.ibceuroforum.dk eller [email protected]. Tilmeldingen er bindende!

AfbestillingAfbestilling skal ske skriftligt. Ved afbestilling indtil 14 dage før afholdelsen tilbageholdes et gebyr på 10 %. Sker afbestillingen mindre end 14 dage før afholdelsen, tilbageholdes 50 %, og ved afbestilling senere end to dage før afholdelsen betales fuld pris. Er du selv forhindret, har du ligeledes mulighed for at overdrage deltagelsen til en kollega.

EARLY BIRD! Tilmelding senest

3. oktober

Tilmelding senest 31. oktober

Tilmelding efter 31. oktober

Konference 8.995,- 9.995,- 10.995,-Netværksmiddag 450,- 450,- 450,-

PRAKTISKE OPLYSNINGER

IBC Euroforum ApS, Silkegade 17, st., Postboks 2023, 1012 København K, Telefon 35 25 35 45, [email protected], www.ibceuroforum.dk, Giro 3 93 14 55, CVR-nr 24 24 03 71.

Page 12: Vej- og gadebelysning 2014

T I L M E L D I N G T I L I B C E U R O F O R U M KO N F E R E N C E

NavnStillingAfdelingE-mail

Ønsker du at modtage information om kommende arrangementer via e-mail? Ja tak Nej tak

FirmaAdressePostnr. og byTelefon (omstilling)Hvis offentlig: Notér EAN nr./ordrenr.SekretærNærmeste chef

Jeg er forhindret i at deltage og ønsker derfor at rekvirere talernes præsentationsmateriale fra konferencen (kr. 2.495,- ekskl. moms).

JEG ØNSKER AT DELTAGE:

VEJ- OG GADEBELYSNING København • Konference den 19. & 20. november 2014 • Odense

SÅDAN KAN DU TILMELDE DIG: Venligst oplys tilmeldingskode – se adressefelt

35 25 35 45 www.ibceuroforum.dk/gab

IBC Euroforum Silkegade 17, st. 1113 København K

[email protected] 14ga

b

IBC Euroforum ApS • Silkegade 17, st. • Postboks 2023 • 1012 København K

Alle priser er i danske kroner og ekskl. moms.

Sæt X

Early bird! Tilmelding senest

3. oktober

Tilmelding senest 31. oktober

Tilmelding efter 31. oktober

Konference 8.995,- 9.995,- 10.995,- Netværksmiddag 450,- 450,- 450,-