Top Banner
Anđeli, snjegovići, kuglice..ukrasi za bor ??? Od FIMO mase, tjesta, božićne kuglice, adventski vijenac i ostalo ima svega pomalo u ovom antireceptu ....snjegovići, anđeli, zvijezdice i sl. ukrasi koji su vam najdraži, malo strpljenja i evo ljepih ukrasa za bor koje možete raditi sa svojim najdražima i ujedno djeca uživaju i izražavaju svoju kreativnost...???????? Autor: anka-1955 Sastojci Anđeli, Snjegovići FIMO masa radna ploha (glatka ili staklena) oštri nožić ili skalpel gumeni tvrdi valjak za FIMO masu ili duža glatka boca a može poslužiti i čvrsta glatka svijeća kalupi za kolače.. može poslužiti i stri+oj za rezance ako imate stari i NE koristite za tijesto a prema potrebi još i pribadače, igla, čačkalica Priprema 1. U društvu djece je najbolje raditi ukrase za nadolazeće blagdane..Svako dijete najviše voli provoditi vrijeme s najbližim osobama, svojom obitelji. U suvremenom načinu života često ne stignemo djeci posvetiti onoliko vremena koliko bismo htjeli. Mladi rotitelji nastoje da vrijeme koje provedu sa svojom djecom bude kvalitetno osmišljeno. Kroz igru s djetetom možete izraditi originalne obiteljske božićne ukrase ili božićne čestitke , ??? a pri tom ćete se družiti s vašim djetetom razvijajući i njegujući tople emocionalne odnose, gradeći temeljnu sigurnost djeteta, a vaše dijete imat će i odgojno-obrazovnih koristi - razvijat će finu motoriku, precizno baratanje predmetima te razvijati kreativnost i maštu..uz smjeh ..veselje i radost u okruženju najmilijih??? 2. Ove ukrase možete kombinirati sa ukrasima od tijesta iz koraka br. 3 na girlandi u kombinaciji sa anđelima od krepapira. Imate video uradak kako napraviti anđele.. Anđeli se mogu posprejati i biti zlatni ili srebreni ili bijeli i to u boji onako kako žele vaši najdraži ili Vi.. 3. Anđeli od gotovog tijesta raznih oblika..raznih tjestenina,mašnice - farfalle; tjestenina s ravnim vrhovima - rigatoni, tortilglioni; spiralna svrdla - fusilli; sitne zvjezdice; spiralni makaroni i dr., manje kuglice od vate (može i drvene kuglice ili kuglice od stiropora, ukrasna traka, silikonsko ljepilo u patronama za specijalni pištolj (kao www.coolinarika.com
3

Ukrasi za bor

Nov 08, 2014

Download

Documents

Farrath
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Ukrasi za bor

Anđeli, snjegovići, kuglice..ukrasi za bor??? Od FIMO mase, tjesta,  božićne kuglice, adventski vijenac  i ostalo ima svegapomalo u ovom antireceptu ....snjegovići,  anđeli, zvijezdice i sl. ukrasi kojisu vam najdraži, malo strpljenja i evo ljepih ukrasa za bor  koje možete raditisa svojim najdražima i ujedno djeca uživaju i  izražavaju svojukreativnost...???????? 

Autor: anka-1955

Sastojci

Anđeli, Snjegovići

FIMO masa

radna ploha (glatka ili staklena)

oštri nožić ili skalpel

gumeni tvrdi valjak za FIMO masuili duža glatka bocaa može poslužiti i čvrsta glatkasvijećakalupi za kolače..

može poslužiti i stri+oj za rezance ako imate stari i NE koristite zatijestoa prema potrebi još i pribadače,igla, čačkalica

Priprema

1. U društvu  djece je najbolje  raditi ukrase za nadolazeće blagdane..Svako dijete najviševoli provoditi vrijeme s najbližim osobama, svojom obitelji. U suvremenom načinuživota često ne stignemo djeci posvetiti onoliko vremena koliko bismo htjeli. Mladirotitelji  nastoje da  vrijeme koje provedu sa svojom djecom bude kvalitetnoosmišljeno.  Kroz igru s djetetom možete izraditi originalne obiteljske božićne ukraseili  božićne čestitke, ??? a  pri tom ćete se družiti s vašim djetetom razvijajući injegujući tople emocionalne odnose, gradeći temeljnu sigurnost djeteta, a vaše dijeteimat će i odgojno-obrazovnih koristi - razvijat će finu motoriku, precizno baratanjepredmetima te razvijati kreativnost i maštu..uz smjeh ..veselje i radost u okruženjunajmilijih???

2. Ove ukrase možete kombinirati sa ukrasima od tijesta iz koraka br. 3  na girlandi ukombinaciji sa anđelima od krepapira. Imate  video uradak kako napraviti anđele.. Anđeli se mogu posprejati i biti  zlatni  ili srebreni   ili bijeli    i to u boji onako kakožele vaši najdraži ili Vi..

3. Anđeli od gotovog tijesta raznih oblika..raznih tjestenina,mašnice - farfalle; tjesteninas ravnim vrhovima - rigatoni, tortilglioni; spiralna svrdla - fusilli; sitne zvjezdice;spiralni makaroni i dr., manje kuglice od vate (može i drvene kuglice ili kuglice odstiropora, ukrasna traka, silikonsko ljepilo u patronama za specijalni pištolj (kao

www.coolinarika.com

Page 2: Ukrasi za bor

Anđeli, snjegovići, kuglice..ukrasi za bor???

cvjećarski, zlatni ili srebreni sprej Ako vam se dopadaju i željeli biste ih raditi   imateu  OVDJE  UPUTE   kako ih uraditi, iz članka   od coolinarike  još  davno prije negosam se ulogirala na ovu stranicu..

4. UKRASI ZA BOR  od FIMO mase: FIMO mase ima u raznim bojama  u Hoby centrima,inekim većim centrima. Fimo masa  je posebna vrsta polimer gline..  ( Ovdje kolaž upostupcima..)može se iskombinirati svašta i nakit i ukrasi na svijećama, čašama,vazama.  Uzela sam bijelu malo svjetlucavu FIMO masu za ove ukrase. Treba ju dobroispremjesiti i  oblikovati u kuglice.. I onda valjkom čvrstim gumenim(kojeg nemam jer eto baš e radim od ove mase ništa  osim ovih  anđela i snjegovića..) ili običnom dugomstakleom bocom valjati.. Ako imate stroj za tijesto a ne koristite ga ...možete i sa njimsamo stavite masu u foliju  i dobit ćete  ljepu glatku površinu..  Ove ukrase sam vadila tj. stisnula kalupom iscrtala tankim oštrim nožićem (a može i skalpelom)..Napravila samrupicu, kroz koju ću provući tanku ukrasnu trakicu na kojoj će visjeti ukras za bor. Takoizrezane  i sa rubicom  stave se na tepsiju (okrenuta strana) i peku na 130°C 25-30minuta.. Tako piše na uputstvu  no ja sam ih pekla 10 min na 120°C  i ljepo se drže inisam ih lakirala.. Jer mi je prva  tura izgorila   prije 4 godine kad sam prvi put radila ( ZATO PAŽLIVO  ČITATI UPUTE I držati se striktno uputstva)..  Kad ih izvadite..i kad seohladite  premažite ih lakom za polimer glinu, ali NE   nekom drugim lakom..Ukrasite ih zlatnim gilterom istrtajte po želji i Vašoj mašti. Kad je pećeno i ohlađene provucite  zlatnom ili srebrenom trakicom (ili u boji kojoj želite) i isrtajte sa gilterom ililinerom   okolo ili ukrasite po svojoj želji..  A) Slika 1 ukrasa  sa zlatnim obrubom B) Slika 2 ukrasa  sa srebrnim obrubom     Ja ih nisam lakirala  i ljepo se drže već pargodina  a dosta sam ih poklonila  sa natpisom onoga  kome poklanjam.. OVDJE SUOPŠIRNE UPUTE OD  CHEMACO I OBAVEZNO PROČITAJTE, a imate i OVDJE od LUMOS u svim bojama i ponešto , BITNO je  pročitati..    Prekrasne ogrlice od Fimo mase radi naša kumababa1  ( oduševilo me kako to super radi) po pogledajte  i u njenomantirecptu  mnogo korisnih savjeta i podataka za božićne ukrase

5. KUGLICE ZA BOR u  découpage tehnici.. OVDJE je kako se radi Antirecept Salvetnatehnika (Découpage) za početnike .. Možemo raditi  kuglice..advent  i svšata  onakokako vas vodi vaša inspiracija.. Ima na ovim stranicama o  i salvetnoj tehnici papogledajte i izaberite u pretraživanju..

6. ADVENTSKI VIJENAC: Isto ima antirecept  kao u koraku br.5.. Evo kombinacija  tijesta isalvetne tehnike, découpage kao adventski vijenac na vratima.. I mali Kolaž  zbir adventskih vjenčića za na stol i na vrata..

7. ANĐELI  od krepapira  uz VIDEO recept.. Uz anđele idu ljepo u kombinaciji i  zlatneili srebrne ruže  Ovdje je antirecept IZRADA RUŽA uz VIDEO od kreppapira..ružezlatne  kao na slici ljevo.. I ŠPANJOLSKE  RUŽE uz VIDEO  malo nježnije ielegantnije.. Možete isheklati  kao anka1971  i po njenim fotkama  i slikama nastalisu i ovi HEKLANI  ANĐELI..  i  zvončići od anka1971.. 200 anđela  heklanih,predivnih od anka-1971  kao ukrasi za bor,  a i  ovih 200 je naša vrijedna anka1971 pripremelia  za svadbu

www.coolinarika.com

Page 3: Ukrasi za bor

Anđeli, snjegovići, kuglice..ukrasi za bor??? Posluživanje

Antiecept baš nije dovršen,pa mi ne zamjerite, jer recepte  ne stignem u tjednu zbogradnih obveza..... Popodne radim ukrase od FIMO mase  sa modlama od kolača, pa slike ikolaži postupka slijede  predveče...ili ujutro  ovisi..Pozdrav!!???

www.coolinarika.com