Top Banner
Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1920 r Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat Daire Başkanlığına başvurulur 24 Eylül 1983 CUMARTESİ Sayı: 18171 YASAMA BÖLÜMÜ KANUNLAR 5 Haziran 1935 Tarihli ve 2762 Sayılı Vakıflar Kanununun 27 nci Maddesinin 2 nci Fıkrasının ve 29 uncu Maddesinin Değiştirilmesine Dair Kanun MADDE 1. — 2762 sayılı Vakıflar Kanununun 27 nci maddesinin 2 nci fıkra- sı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. Bu maddede öngörülen ve ilgililerince Vakıflar İdaresine ödenmeyen taviz bedelleri, bu gayrimenkul için 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince verilen en son beyanname ile beyan edilen vergi değerinin yüzde yirmisi oranında hesap edilerek ilgili Vakıflar İdaresince alınır. Beyannamedeki değerin gayrimenkulun rayiç bedelinin altında olduğu Vakıflar İdaresince anlaşıldığı takdirde, Vakıflar İdaresi ilgili Vergi Dairesinden bu gayrimenkule ait rayiç bedelin tespitini ister. Taviz bedeli ödenmeden ortaklığın giderilmesine veya cebri icra yoluyla satışı yapı- lacak olan gayrimenkullerin taviz bedellerinin hesaplanmasında, satış bedeli ile vergi değerinden fazla olanı esas alınır. MADDE 2. — 2762 sayılı Vakıflar Kanununun 29 uncu maddesi aşağıdaki şe- kilde değiştirilmiştir. Madde 29. On yıl içinde bu Kanun hükümlerine göre taviz vermek yolu ile icareteyn veya mukataa kayıtlan terkin edilmemiş olan. gayrimenkullerin mül- kiyeti on yıl sonunda kendiliğinden mutasarrıflarına geçer ve vakfın hakkı da ivaza dönerek gayrimenkulun tamamı bu ivaz karşılığında birinci derece ve birinci sırada ipotek sayılır. Genel Müdürlük o yıl tahakkuk ettirilen icare veya mukataa üzerinden hesaplanabilecek olan bu tavizlerle vaktinde ödenmeyen taksitleri mu- Kanun No. 2888 Kabul Tarihi : 22.9.1983 Yasama Bölümü Sayfa : 1 Resmî Gazete Kodu : 24 0983 Resmi Gazete Fihristi 64. Sayfadadır- Resmî Gazete T.C.A
64

T.C.A Resmî Gazete

Nov 01, 2021

Download

Documents

dariahiddleston
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: T.C.A Resmî Gazete

Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1920

r Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat Daire Başkanlığına

başvurulur

24 Eylül 1983 CUMARTESİ

Sayı: 18171

Y A S A M A BÖLÜMÜ

K A N U N L A R

5 Haziran 1935 Tarihli ve 2762 Sayılı Vakıflar Kanununun 27 nci Maddesinin 2 nci Fıkrasının ve 29 uncu Maddesinin Değiştirilmesine Dair Kanun

MADDE 1. — 2762 sayılı Vakıflar Kanununun 27 nci maddesinin 2 nci fıkra­sı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Bu maddede öngörülen ve ilgililerince Vakıflar İdaresine ödenmeyen taviz bedelleri, bu gayrimenkul için 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince verilen en son beyanname ile beyan edilen vergi değerinin yüzde yirmisi oranında hesap edilerek ilgili Vakıflar İdaresince alınır. Beyannamedeki değerin gayrimenkulun rayiç bedelinin altında olduğu Vakıflar İdaresince anlaşıldığı takdirde, Vakıflar İdaresi ilgili Vergi Dairesinden bu gayrimenkule ait rayiç bedelin tespitini ister. Taviz bedeli ödenmeden ortaklığın giderilmesine veya cebri icra yoluyla satışı yapı­lacak olan gayrimenkullerin taviz bedellerinin hesaplanmasında, satış bedeli ile vergi değerinden fazla olanı esas alınır.

MADDE 2. — 2762 sayılı Vakıflar Kanununun 29 uncu maddesi aşağıdaki şe­kilde değiştirilmiştir.

Madde 29. — On yıl içinde bu Kanun hükümlerine göre taviz vermek yolu ile icareteyn veya mukataa kayıtlan terkin edilmemiş olan. gayrimenkullerin mül­kiyeti on yıl sonunda kendiliğinden mutasarrıflarına geçer ve vakfın hakkı da ivaza dönerek gayrimenkulun tamamı bu ivaz karşılığında birinci derece ve birinci sırada ipotek sayılır. Genel Müdürlük o yıl tahakkuk ettirilen icare veya mukataa üzerinden hesaplanabilecek olan bu tavizlerle vaktinde ödenmeyen taksitleri mu-

Kanun No. 2888 Kabul Tarihi : 22.9.1983

Yasama Bölümü Sayfa : 1

Resmî Gazete Kodu : 240983 Resmi Gazete Fihristi 64. Sayfadadır-

Resmî Gazete T.C.A

Page 2: T.C.A Resmî Gazete

Sayfa: 2 RESMİ G A Z E T E 24 Eylül 1983 — Sayı : 18171

tasarrıfın başka mallarına müracaat yolu ile ve Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanuna göre tahsile dahi yetkilidir.

Bu madde gereğince mülkiyeti mutasarrıflarına geçmiş olan gayrimenkuller-de maliklerin Hazineden başka varis bırakmadan ölümleri halinde, mülkiyet mah-lulen vakfına rücu eder. Bu Kanunun yayımı tarihine kadar maliklerinin ölümleri üzerine son mirasçı sıfatıyla Hazineye intikal edip de bu husus tapu kaydına işlen­memiş bulunan gayrimenkullerde yukarıdaki fıkra hükmüne tabidir.

MADDE 3. — Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 4. — Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

23/9/1983

8/6/1949 Tarihli ve 5434 Sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununa Bir Ek Geçici Madde Eklenmesine Dair Kanun

Kanun No. 2889 Kabul Tarihi: 22.9.1983

MADDE l. — 5434 sayılı T. C. Emekli Sandığı Kanununa aşağıdaki Ek Geçici madde eklenmiştir.

EK GEÇİCİ MADDE — Sakat olup sakatlarla ilgili mevzuattan yararlanmak-sızın ve 25.8.1971 tarihli ve 1475 sayılı İş Kanununun 25 inci maddesine göre tescili yapılmaksızın T. C. Emekli Sancağına tabi görevlere giren ve bedensel ve zihinsel yeteneklerindeki eksiklik nedeniyle çalışma güçlerini en az % 40 oranında yitirdiği sağlık kurulu raporu ile belgelenen ve 15 yıl ve daha fazla fiili hizmeti olanlar da 5434 sayılı T. C. Emekli Sandığı Kanununun 39 uncu maddesine, 13.11.1981 tarih ve 2559 sayılı Kanunla eklenen (j) fıkrası hükmünden yararlanırlar.

MADDE 2. — Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 3. — Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

23/9/1983

24.4.1930 Tarihli ve 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi ve Bu Kanuna Bir Ek Madde Eklenmesine İlişkin Kanun

Kanun No. 2890 Kabul Tarihi : 22.9.1983

MADDE 1. — 1593 s a y ı l ı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 181 inci maddesine aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı belediyelerin bu teftiş ve murakabe hiz­metlerini sürekli kontrol edebileceği gibi, lüzum gördüğü yerlerde veya lüzum gö­rülen işlerde doğrudan doğruya teftiş ve murakabe etmek üzere memur görevlen­dirir. Gerektiğinde gıda maddeleri ile 183 üncü maddede sayılan eşya ve levazımın bakanlıkça tespit edilecek laboratuvarlarda tetkikini sağlar.

Gıda maddelerinin kaynakta kontrolü esasları. Sağlık ve Sosyal Yardım Ba­kanlığınca altı ay içinde hazırlanıp Resmi Gazete'de yayımlanacak yönetmelikle düzenlenir ,

MADDE 2. — 1593 sayılı Umumî Hıfzıssıhha Kanununun 280 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

Ana sütü ile beslenmenin önem ve üstünlüğünün öğretilmesi, yaygınlaştırıl­ması, süt çocukları ve küçük çocukları besleme yönteminin öğretilmesi konuların­daki eğitim ve öğretim; halk eğitimi ve beslenme konularında uygulamalı eğitim

Yasama Bölümü Sayfa : 2

Page 3: T.C.A Resmî Gazete

24 Eylül 1983 — Sayı : 18171 RESMİ G A Z E T E Sayfa: 3

yapan gerçek ve tüzelkişilerle birlikte, Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı tarafın­dan sağlanır. Bu eğitim, ana sütü ile beslenmenin yaygınlaştırılmasını önleyici veya çocuk besinlerini reklam edici nitelikte olamaz.

MADDE 3. — 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Madde 282. — Bu Kanunda yazılı olan yasaklara aykırı hareket edenler ve­ya zorunluluklara uymayanlar hakkında; Kanunda ayrıca bir ceza hükmü gösteril­mediği ve fiilleri Türk Ceza Kanununda daha ağır bir cezayı gerektirmediği takdir­de, üç aydan altı aya kadar hafif hapis cezası ve beşbin liradan otuzbin liraya ka­dar hafif para cezası verilir. Ayrıca, fiilin işleniş şekil ve niteliğine göre failin suça vasıta kıldığı meslek ve sanatın yedi günden üç aya kadar tatiline ve aynı süre kadar işyerinin kapatılmasına da hükmedilebilir.

MADDE 4. — 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununa aşağıdaki ek 3 üncü madde eklenmiştir.

EK MADDE 3. — Bu Kanunun 185, 186, 187 ve 188 inci maddelerinde sayılan yasaklara aykırı fiilleri sebebiyle mahkûm edilenler hakkında da Türk Ceza Kanu­nunun 402 nci maddesinin ikinci fıkrası hükmü uygulanır.

Bu Kanun kapsamına giren ve umumun sıhhatine, yenecek ve içilecek şey­lere ilişkin davalara, mahkemelerce, 3005 sayılı Meşhud Suçların Muhakeme Usulü Kanununun 1 inci maddesindeki yer ve 4 üncü maddesindeki zaman kaydına bakıl­maksızın suçüstü hükümlerine göre bakılır ve hükümler kesinleştikten sonra bun­ların birer sureti Cumhuriyet savcılıklarınca doğrudan doğruya Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığına gönderilir.

MADDE 5. —- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 6 — Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kumlu yürütür.

23/9/1983

765 Sayılı Türk Ceza Kanununun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesine Dair Kanun

Kanun No. 2891 Kabul Tarihi 22.9.1983

MADDE 1. — Türk Ceza Kanununun 363 üncü maddesi aşağıdaki şekilde de­ğiştirilmiştir.

Madde 363. — Bir kimse ticaret yaptığı sırada müşterisine bir şey yerine aynı şey olmak üzere diğer bir şey veya menşe ve evsafı ve miktarı beyan veya mukave­leye aykırı olarak bir şey verirse altı aydan bir yıla kadar hapis ve onbin liradan ellibin liraya kadar ağır para cezasına mahkûm olur.

Eğer tağyir, kıymetli eşyaya taallûk ederse faile verilecek ceza bir yıldan iki, yıla kadar hapis ve ylrmibln liradan yetmişbeşbin liraya kadar ağır para cezasıdır.

MADDE 2. — Türk Ceza Kanununun 394 üncü maddesi aşağıdaki şekilde de­ğiştirilmiştir.

Madde 394. — Halkın içeceği sulara ve yiyeceği veya içeceği her çeşit şey­lere zehir katarak ve sair suretle bozarak umumun sıhhatini tehlikeye düşüren kimse beş yıldan onbeş yıla kadar ağır hapis cezası ile cezalandırılır.

MADDE 3. — Türk Ceza Kanununun 395 inci maddesi aşağıdaki şekilde de­ğiştirilmiştir.

Madde 395. — Halka dağıtılmaya veya parasız verilmeye mahsus her nevi ye­nilecek veya içilecek şeyleri veya ilaçları - bunları yiyen veya İçenin sıhhatini hafif

Yasama Bölümû Sayfa - 3

Page 4: T.C.A Resmî Gazete

Sayfa : 4 RESMİ G A Z E T E 24 Eylül 1983 — Sayı : 18171

veya ağır surette bozmaya sebep olacak şekilde tağşiş veya taklit veya tağyir eden veya bu gibi şeyleri bilerek satan ve veren veya mağşuş ve sıhhate zararlı olduğunu bildiği halde satılmak üzere mağaza veya dükkânında bulunduran ve gıdaları ve ilaç­ları bu suretle tağşişe, taklit veya tağyire yarayan maddeleri bu hususlarda kullanı­lacağını bilerek satan veya tedarikine yol gösteren veya yardım eden kimseler bir yıldan beş yıla kadar hapis ve yirmibin liradan yüzbin liraya kadar ağır para cezasına mahkûm olur ve bu gibi maddelerin tamamı müsadere ve imha olunur.

M A D D E 4. — Türk Ceza Kanununun 396 nci maddesi aşağıdaki şekilde de­ğiştirilmiştir.

Madde 396. — Her kim taklit veya tağyir veya tağşiş edilmemiş olduğu halde aslında umumun sıhhati için tehlikeli olan yenilecek ve içilecek ve sair şeyleri müş­teriye tehlikeyi haber vermeksizin satarsa üç aydan altı aya kadar hapis ve beşbin liradan yirmi beşbin liraya kadar ağır para cezasıyla cezalandırılır.

M A D D E 5. — Türk Ceza Kanununun 397 nci maddesi aşağıdaki şekilde de­ğiştirilmiştir.

Madde 397. — Tıbbi maddeleri satmaya yetkili olup da bunları nevi ve miktar itibariyle hekim reçetelerinin münderecatına aykırı olarak yapan kimse altı aydan bir yıla kadar hapis ve onbln liradan ellibin liraya kadar ağır para cezasıyla cezalan­dırılır.

M A D D E 6. — Türk Ceza Kanununun 398 inci maddesi aşağıdaki şekilde de­ğiştirilmiştir.

Madde 398. — Sıhhat için zararlı olmayıp ancak tabii olmayan bir gıda mad­desini tabii diye satılığa çıkaran kimse üç aydan altı aya kadar hapis ve beşbin liradan yirmibeşbin liraya kadar ağır para cezasıyla cezalandırılır.

MADDE 7. — Türk Ceza Kanununun 399 uncu maddesi aşağıdaki şekilde de­ğiştirilmiştir.

Madde 399. — Geçen maddelerde yazılı fiillerden biri hataen veya kayıtsızlık veya meslek ve sanatta tecrübesizlik veya nizam ve emir ve talimata uymama sonucu olarak yapılmış ise faili 394 üncü maddede beyan olunan fiillerden dolayı altı aydan ik i yıla kadar hapis, onbin liradan yetmişbeşbin liraya kadar ağır para cezası ve 395 inci maddede beyan olunan fiillerden dolayı altı aydan bir yıla kadar hapis ve onbin liradan ellibin liraya kadar ağır para cezası ve 396 ve 397 nci maddelerde yazdı f i ­illerden dolayı iki aydan altı aya kadar hapis ve üçbin liradan onbeşbin liraya kadar ağır para cezası ile cezalandırılır.

M A D D E 8. — Türk Ceza Kanununun 400 üncü maddesi aşağıdaki şekilde de­ğiştirilmiştir.

Madde 400. — 395, 396, 398 inci maddelerdeki fiilerden birinin faili hekim veya eczacı veya umumun sıhhatini korumak için yapılması resmi izin alınmasına bağlı bulunan bir meslek ve sanat sahibi olup da bu fiili meslek ve sanatım suistimal su­reti ile yapmış ise 395 inci maddede yazılı fiillerden dolayı ik i yıldan on yıla kadar ağır hapis ve yetmişbeşbin liradan ikiyüzbin liraya kadar ağır para cezası ve 396 nci maddede yazılı fiillerden dolayı bir yıldan dört yıla kadar hapis ve yirmibin liradan yüzellibln liraya kadar ağır para cezası ve 398 inci maddede yazılı fiillerden dolayı bir yıldan ik i yıla kadar hapis ve yirmibin liradan yetmişbeşbin liraya kadar ağır para cezası ile cezalandırılır.

M A D D E 9. — Türk Ceza Kanununun 401 inci maddesi aşağıdaki şekilde de­ğiştirilmiştir.

Madde 401. — Gıda maddeleri veya kamuya gerekil şeylerden: a) Halkın beslenmesi için gerekli et, ekmek, un, süt, tuz, şeker, yağ, peynir,

zeytin veya benzeri gıda maddelerinin;

Yasama Bolümü Sayfa : 4

Page 5: T.C.A Resmî Gazete

24 Eylül 1983 — Sayı : 18171 RESMİ G A Z E T E Sayfa : 5

b) Halkın ısınması, temizliği veya aydınlanması için gerekli madde veya eş­yalarla her türlü yakıtın;

c) Sağlığın korunmasında, tedavide ve tıbda kullanılan ilaç, kimyevi madde, alet ve diğer şeylerin;

d) İnşaat, sanayi, ulaşım ve tarımda kullanılıp da fiyatları Bakanlar Kurulu, i lgi l i bakanlıklar ve diğer yetkili mercilerce tespit ve ilân edilen eşya veya madde­lerin;

e) Kamu için gerekliliği sebebiyle veya Devletin genel iktisadi ve mali siya­seti gereği olarak, fiyatları Bakanlar Kurulu veya ilgili bakanlıklar tarafından tes­pit ve ilân edilen mal, eşya, araç, gereç ve her türlü maddelerin;

İmali, satımı, dağıtımı, depolanması veya her ne şekilde olursa olsun ticaretiyle uğraşan veya herhangi bir suretle kazanç amacı güden bir faaliyette bulunan kimse, bu erzak, madde, eşya veya malların satışından kaçınır, bunları saklar, kaçırır, satıl­madığı halde satılmış gibi gösterir veya bunlardan satış fiyatları Bakanlar Kurulu, ilgili bakanlıklar veya yetkili mercilerce tespit edilenleri fazla fiyatla satar veya sa­tışa arz ederse ik i yıldan on yıla kadar hapis ve yetmişbeşbin liradan ikiyüzbin liraya kadar ağır para cezasıyla cezalandırılır. Ayrıca suç konusu mal veya eşyanın müsaderesine de karar verilir.

Yukarıdaki fıkrada yer alan erzak, madde, eşya veya malların resmî mercilere bildirilmesine ilişkin olarak Bakanlar Kurulu veya ilgili bakanlıklarca çıkarılan ka­rarlara aykırı hareket eden veya gerçeğe aykırı beyanda bulunan kimse, fii l daha ağır cezayı gerektiren bir suç teşkil etmediği takdirde altı aydan İki yıla kadar hapis ve onbeşbin liradan yetmişbeşbin liraya kadar ağır para cezasıyla cezalandırı­lır. Ayrıca bildirim dışı bırakılan malların müsaderesine de karar verilir.

Yukarıdaki fıkralarda yer alan fii l ve hareketler ikiden fazla kimse tarafından müştereken veya herhangi bir şirket veya teşekkül namına işlenirse birinci fıkradaki halde hapis cezası üç yıldan, ikinci fıkradaki halde bir yıldan az olamaz.

Suç konusu erzak, madde, mal veya eşyanın değeri az ise yukarıdaki fıkralara göre verilecek cezalar yarısına, çok az ise üçte birine indirilir. Mükerrir olanlar hak­kında bu fıkra hükmü uygulanmaz.

Soruşturmanın her safhasında bu maddede belirtilen ve suç konusu erzak, madde, mal veya eşyanın gerektiğinde satışına ve satışın en yakın belediye veya kamu kuruluşunca yapılmasına yetkili hâkim veya mahkemece karar verilir. Satış bedeli, mahkûmiyet halinde müsaderesine karar verilmek üzere dava sonuna kadar muhafaza edilir.

Bir kimse her ne şekilde olursa olsun yalan haber yaymak, duyurmak veya başka hileler kullanmak suretiyle birinci fıkradaki erzak, 'madde, mal veya eşyanın azalmasına, darlığına veya fiyatlarının artmasına sebep olursa, fi i l i daha ağır cezayı gerektiren bir suç teşkil etmediği takdirde ik i yıldan on yıla kadar hapis ve yet­mişbeşbin liradan ikiyüzbin liraya kadar ağır para cezasına mahkûm edilir.

M A D D E 10. — Türk Ceza Kanununun 402 nci maddesi aşağıdaki şekilde de­ğiştirilmiştir.

Madde 402. — Geçen maddelerde yazılı cürümlerden birine mahkûmiyet halinde ayrıca, tertip olunacak ağır hapis veya hapis cezası müddetine müsavi olarak failin cürme vasıta kıldığı meslek ve sanatın ve ticaretin tatiline ve fiilin işleniş şekli veya niteliğine göre yedi günden altı aya kadar iş yerinin kapatılmasına da hükmnolunur. Ancak, işyeri bulunduğu mahal için hayatî önem taşıdığı takdirde işyerinin kapatıl­masına karar verilmez.

Bu maddenin uygulandığı hâllerde, verilip kesinleşen karar özetleri, büyük harf­lerle yazılmak suretiyle ve kapatma süresi kadar kalmak üzere kapatılan işyerinin

Yasama Bölümü Sayfa: 5

Page 6: T.C.A Resmî Gazete

Sayfa : 6 RESMÎ G A Z E T E 24 Eylül 1983 — Sayı : 18171

göze çarpan bir yerine yapıştırılır. Ayrıca karar özeti mahkemece Cumhuriyet savcı­lığına bildirilir ve masrafı bilahara hiükümlüden alınmak üzere Ankara, İstanbul, İz­mir'de yayınlanan ve tirajı yüzbinin üzerinde bulunan bir veya iki gazetede ve ayrı­ca varsa suç yerinde yayınlanan mahalli bir gazetede derhal ilân edilir.

M A D D E 11. — Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 12. — Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

23/9/1983

13.7.1965 Tarihli ve 647 S a y ı l ı Cezaların İnfazı Hakkında Kanunun Ek Birinci Maddesinin İkinci Fıkrasının Değiştirilmesine İlişkin Kanun

Kanun No. 2892 Kabul Tarihi : 22.9.1983

MADDE 1. — 647 sayılı Cezaların İnfazı Hakkında Kanunun Ek Birinci Mad­desinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Herhangi bir suçtan askerî ceza ve tutukevinde tutuklu bulunan kişileı hakkın­da, adliye mahkemelerince verilen veya askerî mahkemelerce verilip de Askeri Ceza Kanununun 39 uncu maddesi uyarınca umumi cezaevlerinde infazı gereken hürriyeti bağlayıcı cezalar ile para cezasından çevrilmiş bulunan hürriyeti bağlayıcı cezaların infazı, bu kişilerin tutukluluk hali durdurulmak suretiyle askerî ceza ve tutukevlerinde yapılır. Hükümlü, tutukluluk halinin sona ermesi durumunda, cezasının infazı bitme­miş ise umumî cezaevine gönderilir. Cezaları askerî ceza ve tutukevlerinde bu suretle infaz edilenler hakkında 19 uncu madde ile Ek 2 nci madde hükümleri de uygulanır.

M A D D E 2. — Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 3. — Bu Kanun hükümlerim Balkanlar Kurulu yürütür.

23/9/1983

Türk Bayrağı Kanunu

Kanun No. 2883 Kabul Tarihi : 22.9.1983

Amaç M A D D E 1. — Bu Kanunun amacı, Türk Bayrağının şekli, yapımı ve korun­

ması ile ilgili esas ve usulleri belirlemektir. Bayrağın şekli ve yapımı M A D D E 2. — Türk Bayrağı, bu Kanuna ekli cetvelde gösterilen şekil ve oran­

larda olmak kaydıyla beyaz ay-yıldızlı albayraktır. Bayrak ile özel bayrakların (sembolik bayrak, özel işaret, flama, flandra ve

fors) standartları, hangi kumaş ve maddelerden yapılacağı tüzükte gösterilir. Bayrağın çekilmesi ve indirilmesi M A D D E 3. — Bayrak, kamu kurum ve kuruluşlarıyla yurt dışı temsilcilikle­

rine ve kamu kuruluşlarıyla gerçek ve tüzelkişilerin deniz vasıtalarına çekilir. Yurt içinde ve yurt dışında yetkililerin araçlarına takılır.

Bayrak çekilirken ve indirilirken tören yapılır. Bayrak törenlerinin gereken biçimde yapılmasından o mahaldeki yetkili amirler sorumludur.

Kamu kurum ve kuruluşlarında Türk Bayrağı, Ulusal Bayramlarda ve genel tatillerde, tatil başlangıcında çekilir ve tatilin bittiği gün batımında indirilir.

Yasama Bölümü Sayfa : 6

Page 7: T.C.A Resmî Gazete

24 Eylül 1983 — Sayı : 18171 RESMİ G A Z E T E Sayfa : 7

Bayrağın; nerelerde daimi olarak çekileceği, hangi kapalı yerlere konulacağı, nerelere fon olarak takılacağı veya asılacağı, kamu kurum ve kuruluşlarından başka yerlerde ne zaman ve nasıl çekileceği, Türk Silahlı Kuvvetleri yüzer birliklerinde ve Türk Bandralı ticaret gemilerinde Bayrak çekme ve indirme zamanları ile Bayrak çekilirken ve indirilirken yapılacak törene ilişkin (hususlar, tüzükte gösterilir.

Bayrağın yarıya çekilmesi M A D D E 4. — Türk Bayrağı, yas alameti olarak 10 KASIM'da yarıya çekilir.

Yas alameti olmak üzere (Bayrağın yarıya çekileceği diğer haller ve zamanı Başbakan­lıkça ilan edilir.

Bayrağın selamlanması

M A D D E 5. — Çekilmesi ve İndirilmesi esnasında veya tören geçişlerinde Bay-rak, cephe alınarak selamlanır.

Bayrağın örtülebileceğl yerler M A D D E 6. — Türk Bayrağı, Cumhurbaşkanlığı yapmış kişilerin, şehitlerin, ve

tüzükte belirlenecek asker ve sivil kişilerin cenaze törenlerinde bunların tabutlarına, açılış törenlerinde ATATÜRK heykellerine veya resmî yemin törenlerinde masalara örtülebilir.

Ayrıca, millî örf ve adetler göz önünde tutularak Bayrağın diğer kullanılana şekil ve yeri tüzükte gösterilir.

Yasaklar M A D D E 7. — Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli , soluk, buruşuk

veya layık olduğu manevî değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz. Resmî yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun, masalara, kürsülere, örtü olarak serilemez. Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. B u yerlere ve benzeri eşyaya Bayrağın şekli yapılamaz. Elbise veya üniforma şeklinde giyilemez.

Hiçbir slyasî parti, teşekkül, dernek, vakıf ve tüzükte belirlenecek kamu ku­rum ve kuruluşları dışında kalan kurum ve kuruluşun amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön veya arka yüzünde esas veya fon teşkil edecek şekilde kullanılamaz.

Türk Bayrağına sözle, yazı veya hareketle veya herhangi bir şekilde hakaret edilemez, saygısızlıkta bulunulamaz. Bayrak yırtılamaz, yakılamaz, yere atılamaz, gerekli özen gösterilmeden kullanılamaz.

Bu Kanuna ve tüzüğe aykırı fiiller yetkililerce derhal önlenir ve gerekli soruş­turma yapılır.

Cezalar M A D D E 8. — Bu Kanuna ve çıkarılacak tüzüğe aykırı olarak Bayrak yapmak,

satmak ve kullanmak yasaktır. Bu yasağa aykırı olarak yapılan Bayraklar o mahallin yetkili amirlerince toplatılır.

Bu Kanun hükümlerine aykırı davranışta bulunanlar suçları daha ağır bir cezayı gerektirmediği takdirde Türk Ceza Kanununun 526 nci maddesi uyarınca cezalandırılır.

Tüzük M A D D E 9. — Bu Kanunun İlgili maddelerinde tüzükte düzenleneceği belirti­

len hususlar ile Kanunun uygulanmasına ilişkin diğer esaslar, (bu Kanunun yayımı tari­hinden İtibaren altı ay içinde çıkarılacak tüzükte gösterilir.

Yasama Bölümü Sayfa : 7

Page 8: T.C.A Resmî Gazete

Sayfa : 8 RESMİ G A Z E T E 24 Eylül 1983 — Sayı : 18171

Yürürlükten kaldırılan kanun M A D D E 10. — 29 Mayıs 1936 Tarih ve 2994 sayılı Türk Bayrağı Kanunu yü­

rürlükten kaldırılmıştır.

Yürürlük

M A D D E 11. — Bu Kanun yayımı tarihinden altı ay sonra yürürlüğe girer.

Yürütme M A D D E 12. — Bu Kanun hükümlerini Balkanlar Kurulu yürütür.

23\9\1983

T Ü R K B A Y R A Ğ ı

G Genişlik

A Oıs ay merkezinin uçkurluktan mesafesi 1/2 G

e Ayın dıa dairesi kutru t /2 G c Ayın i ç , d ı ş merkezleri a r a s ı 0.0625 G

D Ayın iç dairesinin kutru 0.4 G

E Yıldız dairesinin ayın iç dairesinden olan mesafesi 1/3 G

F Yıldız dairesi kutru 1/4 G

L Boy 1 1/2 G

M Uçkurluk genişl iği 1/30 G

Not : Bayrak genişliği ne olarsa olsun (G) emsali değişmez.

Yaşama Bölümü Sayfa : 8

Page 9: T.C.A Resmî Gazete

24 Eylül 1983 — Sayı : 18171 RESMİ G A Z E T E Sayfa: 9

26 Ekim 1963 Tarihli ve 357 Sayılı Askeri Hakimler Kanununun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi ve Bu Kanuna Bir Ek ve Bir Ek Geçici Madde

Eklenmesine İlişkin Kanun

Kanun No. 2894 Kabul Tarihi : 22.9.1983

M A D D E 1. — 357 sayılı Askeri Hâkimler Kanununun 2 ncl maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki (E) bendi eklenmiştir.

E) Kendi hesabına hukuk fakültesini bitiren kadınlardan istemde bulunanlar.

M A D D E 2. — 357 sayılı Askeri Hâkimler Kanununun 8 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Hukuk fakültelerini pekiyi veya iyi derece ile bitirmiş ve yedek subay okuluna girişlerinde düzeltilmemiş nüfus kayıtlarına göre otuz yaşından, lisansüstü öğreni­mini tamamlamış olanlarda ise otuzbeş yaşından büyük olmayan yedek subaylardan istekli olanlar, sıralı sicil üstlerinden yeterli sicil almak şartı ile yedek subaylık sü­resi sonunda muvazzaf sınıfa geçirilerek staj görmek üzere adaylığa kabul olunurlar.

M A D D E 3. — 357 sayılı Askerî Hâkimler Kanununun 10 uncu maddesinin üçüncü fıkrasının (B) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

B) öğrenimlerini askerî öğrenci olarak yapmış olanlar İle muvazzaf subaylığa geçirilmiş yedek subaylar ve kadınlar istifa etmiş sayılarak, aldıkları aylıklar dışında Devletçe bunlara yapılan masraflar, kanuni faizleri ile birlikte kendilerinden tahsil olunur,

M A D D E 4. — 357 sayılı Askeri Hâkimler Kanununa aşağıdaki ek 7 nci madde eklenmiştir.

E K M A D D E 7. — Hukuk fakültelerini pekiyi veya iyi derece ile bitirmiş ve başvuru tarihinde düzeltilmemiş nüfus kayıtlarına, göre otuz yaşından, lisansüstü öğ­renimini tamamlamış olanlarda ise otuzbeş yaşından büyük olmayan kadınlar staj görmek üzere adaylığa kabul edilebilirler.

Hukuk fakültelerini pekiyi veya İyi derece ile bitiren istekliler ihtiyaçtan fazla İse bunlar arasından, İhtiyaç karşılanmadığı takdirde orta derece ile bitirenler ara­sından, sınavla alınır.

Bunların muvazzaf subaylığa geçirilmeleri, nasıpları, kıdem ve kademe İlerle­meleri 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu hükümlerine göre yapılır.

M A D D E 5. — 357 sayılı Askeri Hâkimler Kanununa aşağıdaki ek geçici 1 inci madde eklenmiştir.

E K GEÇİCİ M A D D E 1. — 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanu­nunun ek geçici 39 ve ek geçici 47 nci maddeleri kapsamına giren yüzbaşılar hakkın­da, bu Kanunun 2 nci madde «D» bendindeki «yüzbaşılığın i lk üç yılında bulunan» ibaresi «yüzbaşılığın ilk altı yılında bulunan» şeklinde uygulanır.

M A D D E 6. — Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. M A D D E 7. — Bu 'Kanunu Bakanlar Kurulu yürütür.

23/9/1983

Y u n m a Bölümû Sayfa : 9

Page 10: T.C.A Resmî Gazete

Sayfa : 10 RESMİ G A Z E T E 24 Eylül 1983 — Sayı : 18171

22.4.1341 Tarihli ve 857 Sayılı Harita Müdiriyeti Umumiyesi Kanununun Adının Değiştirilmesine Dair Kanun

Kanun No. 2895 Kabul Tarihi: 22.9.1983

M A D D E 1. — 22.4.1341 tarihli ve 657 sayılı Harita Müdiriyeti Umumiyesi Kanununun adı Harita Genel Komutanlığı Kanunu şeklinde değiştirilmiştir.

M A D D E 2. — 657 Sayılı Harita Müdiriyeti Umumiyesi Kanunu ile 657 sayılı Kanunun 4 ve 6 ncı Maddelerinin Değiştirilmesine ve Bu Kanuna Üç Madde İle Bir Geçici Madde Eklenmesine Dair 2.1.1961 tarih ve 203 sayılı Kanunda geçen, Harita Müdiriyeti Umumiyesi veya Harita Genel Müdürlüğü İbareleri «Harita Genel Komu­tanlığı», Müdiriyet veya Müdürü ibareleri «Komutanlık veya Komutanı» şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 3. — Diğer Kanunlar ile ek ve değişikliklerinde yer alan Harita Müdiri­yeti Umumiyesi veya Harita Genel Müdürlüğü ibareleri «Harita Genel Komutanlığı> şeklinde değiştirilmiştir.

M A D D E 4. — Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

M A D D E 5. — Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

23/9/1983

Yasama Bölümü Sayfa : 10

Page 11: T.C.A Resmî Gazete

24 Eylül 1983 — Sayı : 18171 RESMİ GAZETE Sayfa : 11

YÜRÜTME V E ÎDARE BÖLÜMÜ

Milletlerarası Andlaşma

Karar Sayısı i 83/6972

Hükümetimiz ile Kuveyt Arap Ekonomik Kalkınma Fonu arasında 21 Nisan 3 933 tarihinde imzalanan 5,5 milyon KD tutarındaki ilişik ikraz A n l a ş m a s ı ve ekle­rinin onaylanması; Dışişleri Bakanlığının 3 Ağustos 1983 tarihli ve EİİE-ÎII-öüO.OOl-3/83-1082 sayılı yazısı üzerine, 31/5/1963 tarihli ve 244 sayılı Kanunun 3 üncü ve 5 inci maddelerine göre, Bakanlar Kurulunca 19/8/1883 tarihinde kararlaştırılmış­tır,

Kenan EVREN Cumhurbaşkanı

B. ULUSU

Barakan

Z. BAYKARA

Devin; Bak - Başbakan Yrd

S. R. PASİN

Devlet Bakanı

I, TÜRKMEN

Dışişleri Bakanı

K. CANTÜRK

Ticaret Bakanı

Prof. Dr. S. ÖZBEK

Kültür ve Turizm Bakam

1. EVÜYAOĞLU

Tarım ve Orman Bakanı

Prof. Dr I. ÖZTftAK

Devlet Batanı

K. AKDOĞAN

Adaiet Bakanı

A. 6. KAFAOĞLU

Maliye Bakapı

M. Ö7GÜNF.S

Bevlet Bakanı

Û. H. BAYÜLKEN

Mtili Savunma Bakanı

H SAĞLAM

Millî Eğitim Bakanı

Prof. Dr. M. N. ÖZDAŞ

Devlet takanı

S. ÇETİNER

(çişleri Bakanı

Dr. T ONALP

Bayındırlık Bakanı

hol. Dr. K. KILIÇTURGAY Prof. Dr. C, f. SADIKLAR

Sağ. ve Sos. Yardım Bekanı Gümrük ve Tekel Bakanı

Prof. Dr. T. ESENER

Çalışma Bakanı

M. TURGUT

Prof. D'. M. AYSAN Ulaştırma Bakanı

F. İLKEL

Prof. Dr. A. SAMSUNLU M. R. GÜNEY

İmar ve iskân Bakanı Köy i ş len ve Koop. Bakan

S. ŞİDE

Sosyal Güvenlik Bakanı

Sanayi ve Teknoloji Baka.» Enerji ve Tabii Kay. Bakan.

V. ÖZGÜL

Gençiık ve Spor Bakan>

Yürütme ve idare Bolümü Sayfa : f

TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE

ARAP EKONOMİK KALKINMASI İÇİN KUVEYT FONU ARASINDA İMZALANAN

(Türkiye Transit Karayolu Projesinin İki Bölümünün İyileştirilmesi) KREDİ ANLAŞMASİ

Türkiye Cumhuriyeti (bundan böyle Borçlu diye anılacaktır) ile Kuveyt Arap Ekonomik Kalkınma Fonu (bundan böyle Fon diye anılacaktır) arasında 21/4/1983 tarihinde imzalanan anlaşma:

Page 12: T.C.A Resmî Gazete

Sayfa : 12 RESMİ GAZETE 24 Eylül 1983 — Sayı : 18171

Borçlu, Fondan, Türkiye Transit Karayolları Projesinin İki Bölümünün lyileş-tirilmesinin finansmanına, yardımcı olmasını talep etmiştir.

Fon'un amacı, Arap ve öteki gelişmekte olan ülkelerin, ekonomilerini geliş­tirmelerine yardımcı olmak ve kalkınma proje ve programlarının yürütülmesi için gerekli kredileri sağlamaktır.

Fon, projenin, borçlunun ekonomisinin geliştirilmesindeki önem ve yararını müdriktir.

Fon, yukarıdakilerin ışığında, bu Anlaşmada konulan hüküm ve şartlarla bir krediyi Borçlu'ya vermeyi kabul etmiştir.

Şimdi buna göre, taraflar aşağıdaki hususlarda anlaşmışlardır :

MADDE I Kredi, Faiz ve Diğer Ödemeler

Geri ödeme; ödeme Yeri

BÖLÜM 1.01. Fon Borçlu'ya bu Anlaşmada öngörülen veya atıfta bulunulan kayıt ve şartlarla beş buçuk milyon Kuveyt dinarı (KD 5.500.000,—) karşılığı bir tutan, borç vermeyi kabul eder.

BÖLÜM 1.02. Borçlu, Fon'a kredinin zaman zaman çekilen ve geri ödenme­yen anapara tutarı üzerinden yılda yüzde dört (% 4) faiz ödeyecektir. Faiz kredi kullanma tarihlerinden itibaren tahakkuk ettirilecektir.

BÖLÜM 1.03. Yönetim giderlerini ve bu Anlaşmanın uygulama giderlerini karşılamak üzere kredinin zaman zaman çekilen ve geri ödenmeyen miktarı üze­rinden yıllık yüzde yarım (% 1/2) ek ücret ödenecektir .

BÖLÜM 1.04. Bu Anlaşmanın 3.02. Bölümü uyarınca Borçlu tarafından talep edildiği takdirde, Fon tarafından girişilecek özel taahhütler için, bu taahhütlerin ödenmemiş anapara tutarı üzerinden zaman zaman yıllık yüzde yarım (% 1/2) ora­nında bir ücret ödenecektir.

BÖLÜM 1.05. Faiz ve diğer ücret ödemeleri altı aydan daha kısa herhangi bir dönem için oniki adet 30 günlük aydan meydana gelen 360 günlük bir yıl esası­na göre hesaplanacaktır.

BÖLÜM 1.06. Borçlu kredinin anaparasını bu Anlaşmanın 1 No. lu tablosun­da öngörülen amortisman tablosuna uygun olarak geri ödeyecektir.

BÖLÜM 1.07. Faiz ve öteki ücret ödemeleri her yıl 1 Şubat ve 1 Ağustos'ta olmak üzere altı ayda bir ödenecektir.

BÖLÜM 1.08. Borçlu, tahakkuk eden bütün faiz ve diğer ücretleri ödediği ve Fon'a en az 45 gün önceden bildirdiği takdirde:

a) Kredinin o tarihte kullanılmış ve geri ödenmemiş anapara tutarının ta­mamını, veya,

b) Vadesi gelen bir veya daha fazla anapara taksidinin tamamını, kredinin bu erken ödeme tarihinde, erken ödenen kısmın vadesinden daha evvel vadeli, her-

Yürütme ve idare Bölümü Sayfa : 2

Page 13: T.C.A Resmî Gazete

24 Eylül 1983 — Sayı : 18171 RESMİ GAZETE Sayfa : 13

hangi bir ödeme kalmış olmamak kaydıyle, vadesinden önce, ödeme hakkına sahip olacaktır.

BÖLÜM 1.09. Kredinin anapara, faiz ve diğer ücret ödemeleri Fon'un makul olarak isteyebileceği yerlerde ödenecektir.

MADDE II Mali Hükümler

BÖLÜM 2.01. Krediden yapılacak kullanmalar, bunların geri ödenmesi ve bu anlaşmaya ilişkin mali işlemlerin bütün muhasebesi Kuveyt Dinarı ile yapılacak­tır.

BÖLÜM 2.02. Fon, Borçlu'nun isteği üzerine ve onun temsilcisi gibi hareket ederek bu Anlaşma çerçevesinde finansmanı krediden karşılanacak mal bedelleri­nin ödenmesi yada rambursmanı için Borçlu tarafından ihtiyaç duyulan herhangi bir parayı satın alacaktır. Böyle bir durumda krediden kullanıldığı kabul edilen miktar, bu yabancı parayı satın almak için gerekli Kuveyt Dinarı tutarına eşit olacaktır.

BÖLÜM 2.03. Kredinin Anaparası, faizi ve diğer bütün ödemeleri Kuveyt Di­narı ile yapılacaktır. Fon, Borçlu'nun isteği üzerine ve onun temsilcisi gibi hareket ederek Fon tarafından kabul edilebilir herhangi bir yabancı para veya paralarla Kuveyt Dinarı satın alabilir.

ödemeler ancak, Fon'un Kuveyt Dinarı satın aldığı zamanda ve alınan Kuveyt Dinarı miktarında, yapılmış sayılacaktır.

BÖLÜM 2.04. Bu Anlaşmanın amaçları bir paranın diğer bir para cinsinden değerinin saptanmasını gerektirdiğinde sözkonusu değer makul bir şekilde Fon tarafından saptanacaktır.

MADDE III Kredi Fonlarının Çekilmesi ve Kullanılması

BÖLÜM 3.01. Borçlu Krediden, bu Anlaşma hükümlerine uygun olarak Proje için harcanmış veya harcanacak olan tutarları çekmeye yetkili olacaktır. Fon aksini kabul etmedikçe, Krediden 1 Ekim 1982 tarihinden önce yapılan harcamalara mah­suben hiçbir tutar çekilemez.

BÖLÜM 3.02. Borçlu'nun isteği ve Borçlu ile Fon arasında varılacak anlaş­ma kayıt ve koşullarıyla Fon, daha sonra ortaya çıkabilecek herhangi bir durdur­ma veya iptalden etkilenmiyecek şekilde bu Anlaşma çerçevesinde finanse edilecek mal bedellerine ilişkin olarak Borçlu'ya veya bu anlaşma çerçevesinde finanse edi­lecek malların bedelleri ile ilgili olarak üçüncü kişilere ödemelerde bulunmak üze­re yazılı özel tahhütlere girişebilir.

BÖLÜM 3.03. Borçlu Krediden herhangi bir tutan çekmek veya Fon'un Bö­lüm 3.02. ye uygun olarak bir özel taahhüde girişmesini istediğinde, Fon'un makul olarak istiyebileceği biçimde ve istenebilecek belge, beyan ve mutabakatlarla bir­likte Fona yazılı başvuruda bulunacaktır. Borçlu ve Fon aksinde karar vermedik­çe Proje için yapılan harcamalara ilişkin kredi kullanma başvuruları bu maddenin aşağıdaki bölümlerinde belirtilen gerekli destekleyici belgelerle birlikte derhal yapı­lacaktır.

Yürütme ve idare Bölümü Sayfa : 3

Page 14: T.C.A Resmî Gazete

Sayfa : 14 RESMİ G A Z E T E 24 Eylül 1983 — Sayı : 18171

BÖLÜM 3.04. Borçlu, Kredi kullanmak için yaptığı başvuruya ilişkin olarak Fon'un makul olarak isteyebileceği doküman ve belgeleri Fon'a gönderecektir. Fon bu belgeler olmaksızın kredi kullanılmasına izin vermiş bile olsa, bu belgeler daha sonra yine gönderilmiş olacaktır.

BÖLÜM 3.05. Her kredi kullanma başvurusu ve onunla birlikte gönderilecek doküman ve diğer belgeler gerek biçim ve gerekse içerik olarak Borçlu'nun kredi­den istenilen miktarda kullanma yapmaya yetkili olduğu ve Krediden çekilecek mik­tarın yalnızca bu Anlaşmada belirtilen amaçlar için kullanılacağı hususlarında Fon'u tatmin etmelidir.

BÖLÜM 3.06. Borçlu, Kredi fonlarını yalnızca bu Anlaşmanın 2 No. lu tab­losunda tanımlanan Proje'nin yürütülmesi için gerekli olan malların makul bedel­lerinin finansmanı için kullanacaktır. Kredi fonlarından finanse edilmesi gerekli özel belirli mallar ve bunların satın alınması ile ilgili metot ve işlemler daha sonra karşılıklı anlaşmayla değiştirebilmek kaydıyla. Borçlu ve Fon arasında bir anlaşma ile saptanacaktır.

BÖLÜM 3.07. Borçlu, Kredi fonlarından finanse edilen tüm mal ve hizmet­lerin yalnızca Proje'nin yürütülmesinde kullanılmasını sağlayacaktır.

BÖLÜM 3.08. Fon, Borçlu'nun çekme yetkisi olan krediye Borçluya ya da emrine ödeyecektir.

BÖLÜM 3.09. Borçlu'nun Kredi kullanma hakkı 1 Haziran 1986 tarihinde veya Borçlu ile Fon arasında zaman zaman üzerinde mutabık kalınacak, bir başka ta­rihte sona erecektir.

MADDE IV özel Hükümler

BÖLÜM 4.01. Borçlu, Kredi fonlarının Karayolları Genel Müdürlüğünce (Bun­dan böyle Genel Müdürlük olarak bahsedilecektir.) Kullanılabilmesi için Fon'u tat­min edecek düzenlemeyi Fon'ca her zaman tatminkâr bulunacak kayıt ve şartlarla yapacaktır.

BÖLÜM 4.02. Borçlu, Fon'u tatmin edecek kayıt ve şartlarla Projenin yürü­tülmesi için gerekli bütün fonları bulacak veya bulunmasını sağlayacaktır.

BÖLÜM 4.03. Borçlu, Proje'yi gerekli ihtimam ve verimlilikle, ve sağlam bir mühendislik, idari ve mali uygulamalara uyumlu olarak yürütecektir.

BÖLÜM 4.04. Borçlu, Proje'nin yürütülmesini denetlerken Genel Müdürlüğün yeterli sayıda kalifiye ve tecrübeli teknik personel bulundurmasını ve Fon'u tatmin edecek kayıt ve şartlarla Fon'ca kabul edilebilir. Mühendislik danışmanlarının (ge­rekli olduğu kadar) çalıştırılmasını sağlar.

BÖLÜM 4.05. Fon aksini kabul etmedikçe, Borçlu, Projenin yürütülmesi için gerekli bütün ihaleleri, Uluslararası rekabete açık teklif alma usulüne göre ihale edecek ve sözleşme yapmadan önce Fon'un onayını alacaktır.

BÖLÜM 4.06. Borçlu, Proje'nin yürütülmesinde gerekli olabilecek arazilerin elde edilmesi veya kullanılması haklarının sağlanmasını temin edecek ve Proje ile ilgili amaçlar için bu araziler ve haklar alındığında Fonu tatmin edecek şekilde bunların delillerini derhal Fon'a sağlayacaktır.

BÖLÜM 4.07. Borçlu, Proje ile ilgili plan şartname ve çalışmaları, hazırlan­malarını müteakip derhal ve zaman zaman Fon'un istiyebileceği ayrıntıda Proje uygulaması tablolarını ve bunlarda, daha sonra yapılan değişiklikleri, Fon'a sağla­yacaktır.

BÖLÜM 4.08. Borçlu, bu kredi'den finanse edilerek temin edilen malları be­lirleyecek, Proje içinde bunların kullanıldığı yerleri gösterecek, Proje ve gelişmeleri

Yûrütme ve İdare Bölümü Sayfa : 4

Page 15: T.C.A Resmî Gazete

24 Eylül 1983 — Sayı : 18171 RESMİ GAZETE Sayfa : 15

kaydedecek (Proje'nin maliyeti dahil olmak üzere) yeterli kayıtları tutacak veya tutturacak; makul zaman aralıklarıyla Fon'un yetkili temsilcilerinin, Kredi ile ilgili amaçları için ziyaretler yapmasına ve Proje'yi malları ve ilgili kayıt ve doküman­ları kontrol etmelerine fırsat verilecek-, ve Fon'un makul olarak istiyebileceği Kredi harcamaları Proje, mal ve Genel Müdürlüğün işlemleri ile ilgili bütün bilgileri sağ­layacaktır.

BÖLÜM 4.09. Borçlu, Proje'yi Mühendislik, İdare ve mali açılardan sağlam olarak işletecek, devam ettirecek veya işlemesini ve devam etmesini sağlayacaktır.

BÖLÜM 4.10. (a) Borçlu, her zaman uygun bir Mühendislik standardına ve dikkate alınacak mali ve ekonomik şartlara uygun olarak bütün yollarım yeterince koruyacak, tamir edecek veya korunmasını ve tamir edilmesini sağlayacaktır.

(b) Borçlu, gerekli oldukça, yollarında seyreden araçların ebad, ölçü ve dingil ağırlıklarının, yapısal ve geometrik dizayn standartları ile uyum içinde olma­sını temin için teşebbüste bulunacaktır.

BÖLÜM 4.11. Borçlu, yol bakımının, iyileştirmenin ve geliştirmenin uygun olarak planlanması için, makul surette gerekecek teknik, ekonomik ve mali bilgile­ri, uygun istatistik metotları ve işlemlerine göre toplayacak ve kaydedecektir.

BÖLÜM 4.12. Borçlu ve Fon, Kredinin amaçlarının gerçekleşmesini sağlamak için, tam bir işbirliği içinde bulunacaklardır. Bununla ilgili olarak Borçlu, Fon'un makul olarak istiyebileceği bütün diğer bilgiler yanında, bu anlaşmanın yürürlük tarihinden itibaren her üç ayda bir Projenin uygulanması ve Kredinin genel duru­mu hakkında periyodik raporları hazırlayacak ve Fon'a verecek ehliyetli ve tecrü­beli bir Proje Koordinatörü tayin edecektir.

Borçlu ve Fon, temsilcileri aracılığı ile. Kredinin amaçlarının gerçekleşmesi ve gerekli hizmetin devam ettirilmesi için, zaman zaman görüş alışverişinde bulu­nacaklardır. Borçlu, Kredinin amaçlarının gerçekleşmesine zararı olacak veya amaç­larının gerçekleşmesini önleyecek herhangi bir durumdan (Proje maliyetindeki-önemli artışlar dahil olmak üzere) Fon'u derhal haberdar edecektir.

BÖLÜM 4.13. Hükümetin aktif değerleri üzerine bir ipotek konularak, baş­ka bir dış borcun, bu Kredi üzerinde bir öncelik kazanmaması, Borçlu'nun ve Fon-nun karşılıklı niyetleridir. Bununla ilgili olarak, bir dış borcun güvencesi amacıyla, Borçlu'nun herhangi bir aktif değeri üzerinde, herhangi bir ipotek tesis edilirse. Fon aksine rıza göstermedikçe, Borçlu anılan ipoteğin, bu kredinin anaparasının, faizinin ve diğer ödemelerinin de eşit ve kıymetleri oranında ödenmesini güvence altına al­masını taahhüt eder ve böyle bir ipoteğin tesisinde, bu taahhütler yerine getirilebi­lecek şekilde hükümler koyar.

Ancak bu bölümün yukardaki hükümleri; (i) Gayrimenkul satın alınması sırasında ve yalnızca bu taşınmazın satın

alma bedelinin ödenmesini güvence altına almak amacıyla tesis edilen ipoteklere. (ii) Ticari mallar üzerinde, borcun ilk defa meydana geldiği tarihten itiba­

ren en fazla bir yıl vadeli olmak ve bu ticari malların satışı ile ödenmesi gereken bir borcu, güvence altına almak amacıyla tesis olunan ipoteklere,

(iii) Olağan banka işlemleri sırasında ortaya çıkan ve meydana geldiği ta­rihten itibaren en çok bir yıl vadeli olan bir borcun güvencesi olarak tesis edilen ipoteklere, uygulanmayacaktır.

Bu bölümde kullanılan «Borçlu'nun Aktif Değerleri» deyimi, Borçlu'nun Mer­kez Bankası ya da bir merkez bankasının işlevini yerine getiren diğer bir kuruluş da dahil olmak üzere benzer herhangi bir idari alt kuruluşun veya Borçlu'nun ya da herhangi bir idari alt kuruluşun veya herhangi bir acentasının sahip olduğu aktif değerleri kapsar.

Yürütme ve İdare Bölümü S a y f a : 5

Page 16: T.C.A Resmî Gazete

Sayfa : 16 RESMİ G A Z E T E 24 Eylül 1983 — Sayı : 18171

BÖLÜM 4.14. Kredinin anaparası, faizi ve diğer tüm ödemeleri, Borçlu'nun mevcut veya gelecekte yürürlüğe girecek yasalarının öngördüğü bütün vergilerden muaf olacak ve bu vergiler için bir kesinti yapılmaksızın ödenecektir.

BÖLÜM 4.15. Bu anlaşma, anlaşmanın yürütülmesi, yayınlanması, teslimi ve­ya tescili ile ilgili olarak, Borçlu'nun yasalarının veya Borçlu'nun topraklarında yürürlükte olan yasaların öngördüğü herhangi bir vergi, resim, harç, ücret ve buna benzer ödemelerden muaf olacak ve Borçlu eğer varsa Kredi ile ödeme yapılacak ülke ya da ülkelerde veya böyle ülke ya da ülkelerin topraklarında yürürlükte olan yasalarca öngörülen bütün bu tür vergileri, resimleri, harçları ve diğer masrafları ödeyecek veya ödenmesini sağlayacaktır.

BÖLÜM 4.16. Kredinin anaparası, faizi ve diğer ücretleri, Borçlu'nun yasa­larının veya toprağında yürürlükte bulunan yasaların öngördüğü bütün sınırlama­lardan, muaf olarak ödenecektir.

BÖLÜM 4.17. Borçlu, Genel Müdürlüğün her zaman Fon'u biçim ve içerik olarak tatmin edecek kural ve yönetmeliklerle çalışmasını ve Genel Müdürlüğün özenli ve etkili operasyonları için gerekli yetki, kaynak, işletme ve yönetime sahip olması için uygun düzenlemeler yapmayı taahhüt eder.

Borçlu, Genel Müdürlüğün yapı ve yönetimim etkileyecek herhangi bir öneri­len eylemden, Fon'u haberdar edecek ve böyle bir eyleme girişmeden önce bu ko­nuda, borçlu ile görüş alışverişinde bulunabilmesi için Fon'a tüm makul fırsatları tanıyacaktır.

BÖLÜM 4.18. Borçlu, Kredi fonlarından finanse edilen bütün malları, so­rumlu sigortacılara sigorta ettirecek veya ettirilmelerini sağlayacaktır. Bu sigorta­lar, malların satın alınması ve Borçlu'nun topraklarına getirilmesi ve orada Proje şantiyesine teslimi esnasındaki deniz, transit ve diğer kaza olaylarını kapsayacak ve sağlam ticari uygulamalarla, uygun miktarlarda olacaktır. Bu sigortalar, sigor­talanan malın bedelinin ödendiği para ile veya serbestçe değiştirilebilen bir para ile ödenebilir olacaktır.

Borçlu, sorumlu sigortacılara, Projeye ilişkin riskleri kapsamak üzere sağlam ticari uygulamalarla, uygun miktarlarda sigorta yaptıracak ve devam ettirecek veya yapılmasını ve devam ettirilmesini sağlayacaktır.

BÖLÜM 4.19. Borçlu, Projenin yürütülmesi için kendi tarafına düşen gerekli bütün eylemleri yapacak veya yapılmasını sağlayacak ve Projenin uygulanmasını ya da yürütülmesini veya bu Anlaşma'nın herhangi bir hükmünün uygulanmasını önleyecek veya zarar verecek herhangi bir eyleme girmeyecek veya girişilmesine izin vermeyecektir.

BÖLÜM 4.20. Fon'un bütün dokümanları, kayıtları, yazışmaları ve benzer belgeleri. Borçlu tarafından gizli belge olarak kabul edilecektir. Borçlu Fon'a sansür ve yayınların denetiminden tam bağışıklık tanıyacaktır.

BÖLÜM 4.21. Fon'un bütün aktifleri ve geliri, millileştirme, müsadere ve el-koymalardan muaf tutulacaktır.

MADDE V İptal ve Askıya Alma

BÖLÜM 5.01. Borçlu, bu Anlaşmanın 3.02. bölümüne uygun olarak Fon'un, lptali istenilen miktar için, özel bir taahhüde girdiği durumlar hariç olmak üzere Fon'a bildirimde bulunarak Kredinin bu bildirimden önce kullanılmamış olan her­hangi bir miktarının iptalini isteyebilir.

BÖLÜM 5.02. Aşağıdaki durumlardan herhangi birinin ortaya çıkması ve devam etmesi halinde Fon, Borçlu'ya bildirimde bulunarak Borçlu'nun Kredi'den kullanma hakkını tamamen veya kısmen askıya alabilir.

Yürütme ve İdare Bölümü Sayfa : 6

Page 17: T.C.A Resmî Gazete

24 Eylül 1983 —, Say ı : 18171 RESMÎ GAZETE Sayfa: 17

(a) Borçlu ile Fon arasındaki bu Anlaşma veya diğer bir Kredi Anlaşması çerçevesinde yapılması gereken anapara, faiz veya diğer ödemelerde bir kusur hali ortaya çıkmış ise,

(b) Borçlunun bu anlaşma çerçevesindeki yükümlülüklerini veya bu anlaş­maya bağlı diğer sözleşmelerini yerine getirmede bir kusuru varsa,

(o) Borçlu'nun kusurundan ötürü, Borçlu ile Fon arasındaki bir başka Kredi Anlaşması çerçevesindeki Borçlu'nun kullanma hakkı Fon tarafından tamamen veya kısmen askıya alınmış ise,

(d) Borçlu'nun bu anlaşma çerçevesindeki yükümlülüklerini yerine getire­bilme ihtimalini ortadan kaldıran, olağanüstü bir durum meydana gelmiş ise,

Bu anlaşmanın imzalandığı tarih ile yürürlüğe girme tarihinden önce; Anlaş­ma yürürlükte olduğu takdirde Fon'a Borçlu'nun kullanma hakkını durdurma yetki­si veren bir olay meydana gelir ise Fon, söz konusu olay Anlaşma yürürlüğe gir­dikten sonra meydana gelmiş gibi, Borçlu'nun kullanma hakkını askıya alır.

Duruma göre, Kredinin kısmen veya tamamen durdurulmasına yol açan olay­lar son buluncaya veya Fon Borçluya kullanma hakkını yeniden tanıdığını bildi­rinceye kadar, Borçlu'nun Kredi'den kullanma hakkı askıda kalacaktır. Ancak, Fon'un Borçlu'ya yeniden kullanmaya başlayabileceğini bildirmesi halinde de Borç­lu'nun kullanma hakkı bu bildirimde belirtilecek koşullarla kayıtlı ve kısıtlı olacak ve bu bildirim, bu bölümde açıklanan yeni bir başka olayın ortaya çıkması halinde Fon'un hak, yetki ve yaptırımlarını etkilemeyecek veya ortadan kaldırmayacaktır.

BÖLÜM 5.03. Bölüm 5.02.'nin (a) paragrafında belirlenen bir durum ortaya çıkar ve Fon'un bunu Borçlu'ya bildirmesinden sonra otuz gün devam ederse, veya Bölüm 5.02'nin (b), (c) ve (d) paragraflarında belirlenen herhangi bir durum mey­dana gelir ve Fon'un bunu Borçlu'ya bildirmesinden sonra altmış gün devam ederse, söz konusu durumun devam etmekte olduğu müteakip herhangi bir anda Fon, ihti­yari olarak Kredi'nin anaparasını muaccel olarak ilân edebilir ve derhal ödenmesini isteyebilir ve böyle bir ilân üzerine söz konusu anapara bu Anlaşmada aksine her­hangi bir hüküm bulunsa bile, muaccel hale gelecek ve derhal ödenecektir.

BÖLÜM 5.04. Eğer, (a) Borçlu'nun Kredi'den kullanma hakkı, Kredi'nin herhangi bir miktarı için 30 gün süreyle devamlı askıya alınırsa, veya

(b) Bölüm 3.09 da belirtilen son kullanma tarihinde Kredinin kullanılmamış bir miktarı kalırsa, Fon, Borçlu'ya bildirimde bulunarak, Borçlunun sözkonusu mik­tara ilişkin kullanma hakkını sona erdirebilir. Bu bildirim üzerine Kredinin anılan miktarı iptal edilecektir.

BÖLÜM 5.05. Fon tarafından Bölüm 3.02 uyarınca girişilecek bir özel taahhü­de ilişkin tutara, sözkonusu taahhütte açıkça belirtilmedikçe, askıya alma veya ip­tal uygulanmayacaktır.

BÖLÜM 5.06. İptaller, bu Anlaşmanın amortisman tablosunda belirlenen çe­şitli anapara taksit ödemelerinden eşit oranlarda düşülecektir.

BÖLÜM 5.07. Herhangi bir askıya alma durumu ve iptal olmadıkça, bu An aşmanın bütün hükümleri, bu maddede özellikle belirtilenlerin dışında, tamamen

geçerli ve yürürlükte olmaya devam edecektir.

MADDE VI Anlaşmanın Uygulanabilirliği, Haklan Kullanmanın Düşmesi,

Hakeme Başvurma BÖLÜM 6.01. Borçlu ve Fon'un bu Anlaşma çerçevesinde doğan hak ve yü­

kümlülükleri kendi koşullarıyla geçerli ve uygulanabilir olacak ve bu, aksine hü­küm getiren yerel yasalara bağlı olmayacaktır. Ne borçlu, ne de Fon, hiçbir du-

Yürütme ve İdare Bölümü Sayfa : 7

Page 18: T.C.A Resmî Gazete

Sayfa : 18 RESMİ G A Z E T E 24 Eylül 1983 — Sayı : 18171

ramda bu Anlaşmanın herhangi bir hükmünün, herhangi bir nedenle geçersiz yada uygulanamaz olduğu iddiasını öne sürmeye yetkili değildir.

BÖLÜM 6.02. Bu Anlaşma çerçevesinde tarafların birbirlerine karşı, bir ku­sur halinde sahip oldukları hak, yetki ve yaptırımların uygulanmasındaki bir gecik­me yada uygulanmaması bu hak, yetki ve yaptırımları azaltmayacak, bunlardan fe­ragat veya bu kusurun uygun görülmesi anlamına alınmayacak ve ayrıca ilgil i tarafın bir kusura karşı uyguladığı önlem veya herhangi bir kusurun haklı görül­müş olması, bu tarafın yeni veya başka bir kusur halindeki hak, yetki ve yaptırım­larını etkilemeyecek veya azaltmayacaktır.

BÖLÜM 8.03. Bu Anlaşmanın tarafları arasındaki bu Anlaşmadan dolayı herhangi bir anlaşmazlık ve taraflardan birinin bu Anlaşmadan dolayı diğeri hak­kında ileri süreceği herhangi bir iddia, tarafların anlaşmasıyla sona erdirilecektir. Eğer bir anlaşmaya varılamazsa anlaşmazlık ya da iddia, aşağıdaki Bölümde belir­tilen Hakemler Kuruluna sunulacaktır.

BÖLÜM 6.04. Hakemler Kurulu aşağıdaki gibi atanan üç hakemden oluşa-saktır.

Bir hakem Borçlu tarafından, ikinci hakem Fon tarafından, üçüncü hakem (bundan böyle Hakem diye anılacak) tarafların anlaşmasıyla, ya da anlaşamamaları halinde taraflardan birinin başvurusu ile Uluslararası Adalet Divan Başkanınca atanacaktır.

Taraflardan birinin hakem atamaması halinde, karşı tarafın isteği üzerine, bu hakem de Uluslararası Adalet Divan Başkanınca atanacaktır. Bu Bölümde açıklanan biçimde atanan üyelerden birinin istifası, ölümü veya görevini yapamaz duruma düşmesi halinde yerini alacak hakem, burada açıklanan asıl üyenin atanması biçi­minde atanacak ve onun sahip olduğu tüm yetki ve sorumluluklara sahip olacaktır.

Bu bölüm çerçevesindeki hakemlik kovuşturmaları, kovuşturmayı isteyen ta­rafın diğer tarafa bildirimde bulunmasıyla başlar. B u bildirim, Hakemler Kuruluna sunulacak anlaşmazlık veya iddianın niteliğini, aranılan çözümlün kapsam ve niteli­ğim açıklayan bir ifade île, kovuşturmayı başlatan tarafın atadığı hakemin adını içe­recektir. Bu bildirimin verilmesinden sonraki Otuz (gün içinde karşı taraf, kendi atadığı hakemin adını kovuşturmayı başlatan tarafa bildirecektir.

Hakemlik kavuşturmalarını başlatan bildirimin verilmesinden itibaren altmış gün içerisinde taraflar, Hakem (üçüncü hakem) üzerinde anlaşamazlarsa, taraflardan biri bu Bölümün birinci paragrafında açıklandığı üzere bir hakem atanmasını isteye­bilir.

Hakemler Kurulu, Hakem tarafından belirlenen yer ve zamanda toplanır. Daha sonraki toplantıların yer ve zamanı Hakemler Kurulunca (saptanır.

Bu Bölümdeki hükümlere uygun olarak ve taraflar aksine anlaşmadıkça, Ha­kemler Kurulu ihtisas alanındaki bütün sorunlarda karara varacak ve yöntemini be­lirleyecektir. Hakemler Kurulu'nun bütün kararları oy çokluğuyla alınacaktır. Ha­kemler Kurulu bütün taraflara eşit savunma hakkı tanır ve kararlarını yazılı olarak açıklar. Kararlar, gıyapta da alınabilir. Hakemler Kurulu'nun çoğunluğunca imzala­nan bir karar, o Kurulun kararım oluşturur. Kararın imzalı birer örneği bütün taraf­lara verilir. Bu Bölüm hükümlerine uygun olarak alınan herhangi bir karar kesindir ve bu Anlaşmanın taraflarım bağlayıcıdır. Taraflardan her biri, Hakemler Kurulu'nun aklığı herhangi bir kararla yetinmek ve ona uymak zorundadır.

Hakemlerin ve hakemlik kovuşturmalarının yürütülmesi için gerekli diğer per­sonelin, ücret haklarının tutarım taraflar saptayacaktır. Eğer Hakemler Kurulu'nun toplanmasından önce taraflar bu tutar üzerinde anlaşamazlar ise, Hakemler Kurulu, duruma göre, makul bir tutar tesbit eder. Tarafların herblri, hakemlik kovuş tuma-larındaki kendi giderlerini kendisi karşılar. Hakemler Kurulunun giderleri taraflarca eşit olarak paylaşılır ve karşılanır. Hakemler Kurulu'nun giderlerinin bölüşülmesine

Yürütme ve İdare Bölümü Sayfa: 8

Page 19: T.C.A Resmî Gazete

24 Eylül 1983 — Sayı ; 18171 RESMİ G A Z E T E Savfa : 19

ve bu giderlerin ödenme İşlemine İlişkin bütün sorunlar, Hakemler Kurulunca karara bağlanır.

Halkemler Kurulu, adalet ilkelerini olduğu kadar, Borçlu ve Kuveyt Devletinin mer'l kanunlarının ortak ilkelerini de uygulayacaktır.

BÖLÜM 6.05. önceki bölümde açıklanan hakemlikle ilgili hükümler, bu A n ­laşmanın tarafları arasındaki anlaşmazlıkların ve taraflardan birinin bu Anlaşmadan dolayı yekdiğeri hakkında ileri sürdüğü herhangi bir iddianın çözümlenmesi için kul­lanılabilecek diğer bütün yöntemlerin yerini alacaktır.

BÖLÜM 6.06. Bu madde çerçevesindeki bir kovuşturmaya ilişkin herhangi bir bildirim ya da işlemin yerine getirilmesi, Bölüm 7.01'de açıklandığı biçimde yapilabi-lir. Bu Anlaşmanın tarafları, bu bildirim ya da işlemin yerine getirilmesinde başka taleplerde bulunmaktan feragat etmektedirler.

M A D D E VII Muhtelif Hükümler

BÖLÜM 7.01. Bu Anlaşma çerçevesinde yapılması veya verilmesi istenen ya da izin verilen herhangi bir istek veya bildirim, yazılı olacaktır. Bölüm 8.03'de aksi belirtilmedikçe, bu bildirim veya İstek, istemde bulunan veya bu bildirimi kabul eden tarafın bu Anlaşmada belirtilen adresine, ya da bu tarafın, bildirimi yapan ya da istemde bulunan tarafa bildirmiş olduğu başka bir adrese elden veya posta, telgraf ya da telsiz mesajı ile verildiğinde, usulüne uygun olarak yapılmış kabul edilecektir.

BÖLÜM 7.02. Borçlu, Madde III de belirtilen başvuruları imzalayacak veya bu Anlaşma çerçevesinde Borçlu'nun alması ya da İfa etmesi İstenen veya İzin verilen diğer bütün önlemleri Borçlu adına alacak veya belgeleri işleme koyacak kişi ve kişi­lerin yetkilerine ilişkin yeterli kanıtı ve bu kişilerin tatbik imza örneklerini Fon'a verecektir,

BÖLÜM 7.03. Bu Anlaşma çerçevesinde Borçlu adına İşleme konması İstenen veya izin verilen bütün belgeler ve istenen veya izin verilen bütün işlemler Ekselanslara Maliye Bakam ya da onun yazılı olarak yetki verdiği kişilerce alınabilir ya da ifa edilebilir.

Bu Anlaşma hükümlerinin değiştirilmesine ya da genişletilmesine, Borçlu'nun yukarıda sözü geçen temsilcisinin, yada onun yazdı yetki verdiği kişilerin yazılı tali­matı ile Borçlu adına muvafakat verilebilir, ancak, bu değiştirme ve genişletmeler, bu temsilcinin görüşüne göre mevcut şartlar karşısında makul olmalı ve Borçlu'nun bu Anlaşma çerçevesindeki yükümlülüklerini önemli ölçüde artırmamalıdır. Fon, bu tür belgeyi bu temsilci veya diğer kişilerin, İşbu Anlaşma hükümlerinde yapılan değişik­l ik ve genişletmenin, mevcut şartlar karşısında makul olduğuna ve Borçlu'nun bu Anlaşma çerçevesindeki yükümlülüklerini önemli ölçüde artırmayacağına İnandıkla-rınna dair, kat'i kanıt olarak kabul edebilir.

M A D D E VIII Yürürlük Tarihi : Sona Erme

BÖLÜM 8.01. Borçlu adına imzalanması ve yürütülmesi İçin gerekil olduğuna dair Hükümet Kararlarına uygun yetkilendirilmiş ve onaylanmış Fon'u tatmin edecek bütün kanıtlar Fon'a sağlanmadıkça, bu anlaşma, yürürlüğe girmeyecektir.

BÖLÜM 8.02. Bölüm 8.01 uyarınca temin edilecek kanıtların bir bölümü ola­rak Borçlu, bu Anlaşmanın, Borçlu tarafından usulüne uygun olarak yefkilendlrildiğine veya onaylandığına ve Borçlu adına yürütüldüğüne ve kendi koşullarına uygun olarak Borçlu için geçerli ve bağlayıcı bir yükümlülük teşkil ettiğine ilişkin yetkili makam görüşünü ya da görüşlerini Fon'a tevdi edecektir.

BÖLÜM 8.03. Fon ve Borçlu aksine anlaşmadıkça, iş bu Anlaşma, Bölüm 8.01 de istenen kanıtların kabul edildiğine Fon'un telgrafla Borçlu'ya bildirdiği tarihte yü­rürlüğe girecek ve geçerli olacaktır.

Yürütme ve İdare Bölümü Sayla : 9

inandıkla­rına dair, kat'l «kanıt olarak kabul edebilir.

Page 20: T.C.A Resmî Gazete

Sayfa : 20 RESMİ G A Z E T E 24 Eylül 1988 — Sayı : 18171

BÖLÜM 8.04. Bölüm 8.01'e uygun olarak istenen bütün işlemlerin, Anlaşma­nın imzalanmasından ya da Fon ile Borçlu'nun anlaştıkları bir başka tarihten sonraki doksan gün içerisinde yerine getirilmemesi halinde Fon, bundan sonraki herhangi bir zamanda Borçlu'ya (bildirimde bulunarak ve İhtiyari olarak İş bu anlaşmayı sona er-direbilir. Böyle bir bildirimin verilmesi ile bu Anlaşma ve tarafların bu Anlaşmadan doğan yükümlülükleri derhal sona erer.

BÖLÜM 8.05. Kredinin bütün anapara tutarı, Krediden doğan faiz ve diğer ücretler ödendiği taktirde ve zamanda, İş bu anlaşma ve tarafların bu anlaşmadan doğan yükümlülükleri derhal sona erer.

M A D D E IX Tanımlar

BÖLÜM 9.01. Metin aksini gerektirmedikçe, aşağıdaki deyimler, bu anlaşma­nın veya herhangi bir ekinin neresinde kullanılırsa kullanılsın aşağıdaki anlamlara sahip olacaklardır.

(1) «Proje» deyimi, Kredinin verilmiş olduğu ve Fon İle Borçlunun zaman zaman karşılıklı anlaşarak tadil edebileceği, bu Anlatmanın 2 no'lu ekinde tanımla­nan projeyi veya projeleri veya programı ya da programları ifade eder.

(2) «Mallar» deyimi Proje için gerekil teçhizat, malzeme ve hizmetleri ifade eder. Herhangi bir malın bedeline atıf yapıldığında, Sözkonusu bedelin, bu malın, Borçlu'nun topraklarına ithal edilebilmesi İçin gerekil bedeli de İçerdiği kabul edile­cektir.

Aşağıdaki adresler, Bölüm 7.01'dekl amaçlar için belirlenmiştir. Borçlu için :

Maliye Bakanlığı Hazine Genel Müdürlüğü ve Milletlerarası İktisadi işbirliği Teşkilatı Genel Sekreterliği Ankara/Turkey

Telgraf adresi: Teleks :

MALÎYE 821-42285 (MLYE-TR) veya Hazine, Ankara 821-42689 (ANK-TR)

Fon için: Kuwait Fund for Arab Economic Development P. O. Box 2921 Kuwait/State of Kuwait Telgraf ve telsiz mesajları için adres seçenekleri:

Telgraf : A USUNDUK Teleks : 22025 A L S U N D U K K U W A I T 22613 K F A E D K T

YUKARIDAKİ H U S U S L A R I TASDİKEN — usulüne uygun olarak yetkili kı­lınmış temsilcileri aracılığı ile hareket eden taraflar, İşbu Anlaşmanın herblri aynı ve aynı derecede geçerli (beş nüsha olarak, Kuveyt Devletinde, yukarıda yazılı gün ve yılda kendi adlarına İmza ve teslim edilmesini sağlamışlardır.

Borçlu : TÜRKÜYE CUMHURİYETİ ADINA Yetkili Temsilci Arap Ekonomik Kalkınması için Kuveyt Fonu Başkan

Yûrütme ve İdare Bölümü Sayfa: 10

Page 21: T.C.A Resmî Gazete

24 Eylül 1983 — Sayı: 18171 RESMİ GAZETE Sayfa : 21

TABLO — 1 AMORTİSMAN TABLOSU

ÖDEME TARİHİ ANAPARA ÖDEMESİ (Kuveyt Dinarı Olarak)

1.2.1987 171875 1.8.1987 171875 1.2.1988 171875 1.8.1988 171875 1.2.1989 171875 1.8.1989 171875 1.2.1990 171875 1.8.1990 171875 1.2.1991 171875 1.8.1991 171875 1.2.1992 171875 1.8.1992 171875 1.2.1993 171875 1.8.1993 171875 1.2.1994 171875 1.8.1994 171875 1.2.1995 171875 1.8.1995 171875 1.2.1996 171875 1.8.1996 171875 1.2.1997 171875 1.8.1997 171875 1.2.1998 171875 1.8.1998 171875 1.2.1999 171875 1.8.1999 171875 1.2.2000 171875 1.8.2000 171875 1.2.2001 171875 1.8.2001 171875 1.2.2002 171875 1.8.2002 171875

TOPLAM: 5 500000

TABLO — 2

Projenin Tanımı Proje aşağıdakilerden oluşmaktadır: 1 — 72 Kilometre uzunluğundaki Şereflikoçhisar - Aksaray yolunun ve 80

Kilometre uzunluğundaki Birecik - Urfa yolunun, yol işaretlemeleri, çizgiler ve em­niyet, ikaz işaretleri de dahil olmak üzere gerekli toprak işleri, sanat yapıları köp­rüler ve üstyapı işlerini de içerecek şekilde iyileştirilmesi ve Takviye edilmesi. Ti­pik en kesit, 3,5 metre genişliğinde iki trafik şeridi ve 2,5 metre genişliğinde iki ban­ket sağlamaktadır. Bu yolların geometrik standardı, Türkiye Karayolları Sınıflan­dırılmasında yer alan l A sınıfına göredir.

Page 22: T.C.A Resmî Gazete

Sayfa : 22 RESMİ GAZETE 24 Eylül 1983 — Sayı : 18171

2 — Karayollarının yapımı için ağır makinaların sağlanması. Proje uygulamasının 1985 yılı Haziran'ına kadar tamamlanması beklenmek­

tedir.

Kalem

Şereflikoçhisar - Aksaray Yolu İçin üstyapı işi. Birecik - Urfa Y o l u İçin Üstyapı İşi. Mâkina Sağlanması Beklenmeyen Giderler

MAL LİSTESİ

Dış harcamanın toplam maliyet'e göre yüzdesi

65 65

100 (Yabancı maliyetin)

Tahsisat (Kuveyt Dinarı

olarak)

1.750.000 2 500.000

550.000 700.000

5.500.000

Lalası

' -—tjJHr**

Yûrütme ve idare Bölümü Sayfa : 12

Page 23: T.C.A Resmî Gazete

24 Eylül 1963 — Sayı : 18171 RESMİ G A Z E T E Sayfa : 23

- : ^V. ». > e r » - 1 ' «j* jU;-rf* Oİİ.4JUJ

« oj—^ *,,>-»JfiJ^ «usUM . , » 1 1

j l T V • ) </*>> Oí»f^- j j ' x U y « LjJsjj-i. • (

• « i - - ryjfc £İ f - J l l .vf ~IL

Cr

Yürütme ve İdare Bölümü Sayfa : 13

Page 24: T.C.A Resmî Gazete

Sayfa : 24 RESMİ G A Z E T E 24 Eylül 1983 — Sayı : 18171

y di*» j ¿ ^ t f J - » - t - * 5 JXj">1< ói • J " - * " f 1 * 5 « J * » ^ — t

. J ^ — S J U J İ .I , .-.11 4 — ; L L , J J L — < » g J u J » t>r—Cü< ¿—L*J1 ^ — » U 1

. i L t í *¿~ i-Á-oJ ^ J i ;

j i i — j £ tL,L» i j j S J L J I ( j^*. i l (JgjrüJI* a i l j j j l j j u « ; _ Y

OS S* «Jl*JI « Ju» ^ < a-JI J>Uj»1 ^ J . C L> S ^\ ( V j

i _ - ; t J » İ J U I

J L - J I

. ÇJU^J» ali. ^

YQrQtme ve İdare BfilQmQ Sayfa : 14

Page 25: T.C.A Resmî Gazete

24 Eylül 1983 — Sayı : 18171 RESMİ GAZETE Sayfa : 25

l»j—**> ¿ 1 .t**«* t L$ j ±"İ'ü g J C c J I j I « j£ljjLJl j I « ,.¿»¡«11 «IİJU . o u —r

. y*-"^ o-îj j , «u^aJI l^4f«v l o X r f j l «•!««.< < j v b o J I lilfc ^

« u r**' *!• »J « r — - J U «X»^J»— j g j u c üc VI • Ju» jtf+k; I U 5 _ ç

i _ j J t J I # j U I

u—1* Crt-"^ • ck«*¿«*J' t.. (.^lk«v «/J* «>yuJ t» o » .*•....«] I« o U İ^JJ )LL¿ ^jS¿ ¿ IltJt öÜul - ı ^ ^ L J âu^yj l^la^ H.. F JO* 0l<>j«jàJ1

« t.• .|,i 3u«t*JI

Yürötme ve İdare BolOmO Sayfa: 15

' M Y * • jl» J.?^ Âx*U» oUà: tt^Ja^^^^yiJI ^¿Jl». . . . . . . . . jjj^t ^

• « s i ' « i / ? »

Page 26: T.C.A Resmî Gazete

Sayfa: 26 RESMİ GAZETE 24 Eylül 1983 — Sayı : 18171

. J fc^T J , a J I , O M J ' M ^ 1 ^ ^ I ^ M i i > i * J W t t J I

i—^I^JI J J L - J I

Yaratma va (dara BâlOmû Sayfa: IS

í i / ^ ' u 1 * — L r - k * ^ v > s * - - • ^ i ' ^ ^ J ' i * » ^ ' , ^ ù ^ » ^ 1 pT-** ( T >

Page 27: T.C.A Resmî Gazete

24 Eylül 1983 — Sayı : 18171 RESMİ GAZETE Sayfa : 27

I *i l ^ J I J ^ O ^ A J I Ç - i^iLî i*ilcl ¿ 1 . ^ i»î lJlo, l«Li;>J I — « * > * * ¿ v - i - J • •>«•<•.">< LIT,» ^LjÜ ( ¿ ¿ r ^ J l *~¿Ucl, « i — - l * J I o^l^J» o j i j l ^ «.,«.,fvJ< iuu.U.,.1» ft^JUJlj j U y J ı ^ ^ S l )

u ^ ^ » > - c r iv,>UI ¿¿I^Jí 1,.,  Jn? »İ.OJI Jj»!^' ^ İ - * * i J I Wl'-l* **>' <•> '»•j «aJUil^ **w» OLfJI

. ij_)S JuJ I o. L> Ui > jtfJu;

Yürütme ve İdare Bölümü Sayfa : 17

i F > U L »1^.1 ^ i ^ U I ^ I ' L i J ^ U i - U J I ¿ j l J ^ I J J > - i k - l

Page 28: T.C.A Resmî Gazete

Sayfa : 28 RESMİ G A Z E T E 24 Eylül 1983 — Sayt : 18171

-¿J' J»»» ¿ l^-JL- , l*J*;_, L ^ l y L , «a«j-H^J»U>Jl3 >>»»J> J * J '

. . j ı a . ı# v > > ^ J ^ U Á ^ J I » ı^ ^

tí J -I ' yy-î-JU ik^_^JI J J B U - J I JUO ^ L l l ^ ^ y ü J I .¿i* J j J5 3

. i — UJI

. . «jS^J» ' - ^ « J » oIo » ^ > s . I L L - f U 0 L ^ _ İ ^ U J I * J U I ^ U i - » ^ J b , L____^. ijl j l y^l^t J I O ^ K «Ji^JI i i i s - — J ' iJ^ u J l ^ L - - . ^ *4*,*Jb

. 1^)1^1 j u k « i-ey J>#iJ»—I

TJ>J üJü İ.UJI *JUJ^y>^JI J**i- ^ J-^JIyv- ^ « v ^ j ^ L c ifiU:'.!

J L «SI A-V W*J>£J~\, & JU-AJ» ^»>J* o ^ - T - f c J ' (.J^ 1^

^ J - v J I ^ O.-^'L ^ 1 MtfjJaJI C * ^ *»>*>F J S L ^ ^ ^ W > * - *

. ı f J»

T R — » ; J - J — A J l ^ y U R^-V e,\, >•"• ^fj^^j» *-LALL i-JL-J' JL>.T ^

' ' . ryj+^jtiç+yt ~*>h^ ^ ' L ^ 1 J-^ er UJI .y^j JjHJI^

YOrOtme ve İdare Bölümü Sayfa : 18

Page 29: T.C.A Resmî Gazete

24 Eylül 1983 — Sayı : 18171 RESMİ G A Z E T E Sayfa : 29

• * 1/ U ' c ^

. « r¿>¿J ^ U ^ 1 pyfeJI O* J?*1 y J»-uJ«

J«j . U J U I , 0 * ^ J - ^ o — I I " i . ¿ * J I J » ^ * c )Lk*» J - A y Jl j LtJi^tJI^IJ-Sİ» ^ l i ^ U J l fL-i-il» Jl^V^A^ 1 •-.¿• i ^*JI I^J* j^t...:. ¿ l ^ U - ^¿Jlvi . l^Jl ^ U ^ o . b ^ t J ' i o l j l J^l l v^l í ^ l dU= L . V « i - i ^ l ^ t ^ ^ l ^ U - J J ~ « J f L-i , jmJb

. «jjS^JI du^JI J U l , r>c « t f i ^ » . i — V ^ ^ ^ ^ J l v í k J l o l ^ J l j

J —B L l t , 4*1* i i » » i-JI j ^ N l JhJSillj -ı5l>»J|5^.>JI J-»l J J - , _ j .

• j>r—'*h J y

f tf J^* 5 * W * ' ¿i» »s^yÜl J l x . j ^ * ^ <J ^ «Jj «* * ) J

**> ¿r* «•*•/** ^ >vJBbJij aîl^âJlj^^JiJI J^a^ ->t ~u. yost — Î T

d- . ' * N « « / - ^ ^ x ^ l o ) U l r j u ) U » j o l » u ^ y < > . —> T . I o IPJJJWI I «fï I^J ê....... 11* «bJI «¿ ü w j I O ^ A I I y>y£

. j , •» J ij

i . U J l é j l J l

> < r-JU | o- *>*• r*4r O*' JİJ«*i«*J' V » " ^U»*-1 v» 1 **^ — >

. i—*í Uc "5(1 *»ju* jj-

YOrDtma vs İdare Bölümü Sayfa : 19

Page 30: T.C.A Resmî Gazete

Sayfa -, 30 RESMİ GAZETE 24 Eylül 1983 — Sayı : 18171

\_. J-)** .U«»JLI * U l i J>«-—|J « *»y ' ^ ' O * L i J ' J ' —T

: LÁA* 1 C r t 1*- a* s-*-—*-*** ù ' u ê ^ ' o J ,^ l i* ¿• ,

J>j—iJI SS\ J I J Uîj jf . ^ US>J-ÜLJI * U , r j * _ 1 ï ¿ U ; VI « J L A V - * ^ ~ ç±r a t ¿I a > . V i U « J & ü i 3 t J í í y ü l

. JU«J ¿ ^ >y-JtJt^^JÜ:<—1~< J U ^ I J ^ J Í Í J I v i j* ' , 'u*y

J L ^ . » ; - . < W ^ - S J> fyw ü ' J-'—.-l'yt* Cr« « - U ^ «Vi t — J

. L A J U ; JU»., «.LJL! L « VI

v.. »» . t ' , y «*»• i J U L ^ ^ ü u J I j Lkv L/ jjj, jü«aJ ' jiL, ı j 1 ' j ! < '.. « J ! «-»»j '

J>J •»„ « j lk>» VI I Ju» J i . ^ ^ ú ü l ^yil .u«aJl «JU- , y «¿I

«^ l U»» VI ^» « ı - 1 1 Jojj^iJL • JL*L>J j J Ü Ü L I J J a*— <-.,•» I ^» «k*. y.'%m \ • J <Sf V. O- ı>** O"' v/ V Itx». VI I JJ» J^J j . JU«aJI o ' ^

w l - « ' l O- &*H^. < / l / l U > R U ^ - ^ J i _ i ' l ^ L

ı L - ^ U J I * J U I ^ ("<) T • y t t J U * ^ ' ^ ' v U - ^ 1 o-v-*- t > - \ i . >J» - T

\ - • J I 5I « ^ j S i - J l ^ l I , IU»I J J J U A J I v»».^ J U H L«x • J U J

J L J ! ( J ) J ( J » ) J ( V ) T otyuUL; « j ^ l j j l w l ^ . VI 4 > w ı j . » ı< i ^já^UuJ • I j U&*> 1 'V »»•_*•"••,' JCsJ I ^ l i J U t w Isjc» t^*i-« i JWJ ^^«JJ» I)

j^rt < e l l J y > * LL£ . I y * I J VI Ii*--..... rH<« ' J Û j èyL l l J^> ' ¿ j* « JI 1» jjv-T^/sc; ij I j j i j j f <~ij^t Ijji * I J VI t—sı», l y fa». :>..>. I J<# I

. c i İ J J cajl*v« ««il ie VI

• L - > o v ^ i * ^ U y » ^ ! ^.¿JL. t í l ^ - w ^ u é y t L J t ,3* IJ! ™ t

j txA^o1 jy* * ¿U • « . i U s V U J L » j > . « i J b J » İ J U J I O- 1 ¡wuUi

YOrütma vs İdare Bölümü Sayfa : 20

Page 31: T.C.A Resmî Gazete

24 Eylül 1983 — Sayı : 18171 RESMİ G A Z E T E Sayfa : 31

« 1 , . WU-&M.1 jljuJI J.LJİ e r t » - 1 ' ú- i W ^ ' è - W ^ ^ — 1 . ı (• ¿ i , 31 JSL-Î"!İ ' '

. v.. . » ...II l i l â J j ^

i _ J L J » İ J U I

r-- JLi l l . j*JI JL*i~L. J — j ı f j * ¿ \

, ÂjSUs l • J u t ı ^ ü k . ^ , i j ^ l ^ / i J l j j j O i ^ l e r J^^İr^İJ e>>**- —1

. 0 t f ^ J J l b U "

-«ite <M à J-fJ tífí éïyk». e r ı>*J e / i V ^ * e r ı*^ JL«»:-I f a» —T

ı S . *l>*Jl .1ÎJ»JL-J» ¿ » J I isÜJ er* J j b c a ; » < e*-

• > j — - i o 1 ,,»-»*-»*-< J-^s, * . * ^ L — . « r - í i o - f i r J ^ ^ ^ . _slas^ I « - L A «J «J»» . >»1

. *JbJli>aJI e w i - * - * .

YQrdtma va idare Bölümü Sayfa : 21

Page 32: T.C.A Resmî Gazete

Sayfa : 32 RESMİ GAZETE 24 Eylül 1983 — Sayı : 18171

jVc^f^fi 1 J l j c^jJkJI ¿UíL. ryrsJ* c J l Ü l ¿ ^ ^ U l ^ 1 jj. ^ J J B J I cf^ er f Jüuv-JjsJ l i i^ÂaJ«aJ I J J L « J t < u i » ~ , l _ r ^ t î * U » _ j y v - I '

, ı , a « i J U - ~ l « J l » . . ^ V I ı J ^ I * ^ J L * « l ^ S^J, J J I J J U O I

OJ ^5 o r * 1 1 Lf-f ü r ^ o ^ , * i < ^ , u - i i * * J j W O** * J — J ' O* *r>*

^^yyCJI j l JÛU« *»£*cJl J'J-JI ' U J I İ I J1 < J X - J ' ÚW* «y*

a JL_JI ^ W r í * J J M ^ cA** o 1 o**"*' ^ J o- L>. c r ~ ^ J ) U > Vi

, J f Cr o r í - J ) U c - ^ 1 O*-- 5 > O u A " ¿ ^ r J ' J ' ****

. î J U I « JU» cr* *-*-¡',r1' « y * J ' if* « cL>'>*a-~>

J . • ^ J j y ^ l ^ i J j U i - p y «-yüJ L^l ' l j jk») j * l y ^^*»jJ I <ü¿-a «- c;

^ j l i J l f ^ I İ L J ı J l y 0 J J k 0 ¿ r o ^ U l ^ J J Ü « i . aUS,. *jr> fX-z3 J i V I ^

. «AfÁSj «J J l i - V I c ^ - a J ' or*V*^<j l ^ ^ i J U I < ju» f V Iii.

i İrf-fJI « ^ J J I 4 ¿ y » üUUtj l J ^ i u J T i C Ü » jl v L c Vi «¡Ü= j l j i . J » » «J j—I» J Í J « * » ^ . . cijj^JaJI Sil? «ıÜ j , y L-J J ^ k J l ^ l j ü U I j ^ O f O .

tf.1 »j^tuJI f »fc ^t-."Jl 1 ( ü ; 1 j J I ««oUJ I « : U ^ A . ^o»i>Jİ

Yürütme ve idare Bolümü Sayfa : 22

Page 33: T.C.A Resmî Gazete

24 Eylül 1983 — Sayı : 18171 RESMİ GAZETE Sayfa : 33

I ^^y^\^\>\J+1\ isX,^ ^jled* Ü » 1 0 ) U I — t

*• O- tf ' t>î>i * t y ¿ k ^ J - J I İ iVİCİ y>~iC J>»> ^}U- t i ' —Y

vil——JJÜ to-ij i (jiyü'İLj5U;l y.,.«.«f. Jj»- <-»X>- « U>*»'*t"í* ı>

 J ^ L J I ¿ J U J I

À . i , . ı . ı • , „îjİİM f

éj *> » U < y . V I ^ J l osi>kH J L ^l ^ ^ j l k i - i ^ v - J L t JS - ı

« , / *J « > * J Iu>kl l ^ J*JW r 1 -*

« j — t » - J ****k; *J»çJv os—. J k . y * 2 J I ^ • VI

^ M , . ~f \¿ ar. -.» 0^5* o^V*"*vAr**J' * v*^ ô*\>* «*1*5 VI « J_jJ üL¿l j\ 1 e^ 1 o-u-^J ^jAJ» «^jyv" ü U V i ^ d,JU^Ü\ 01 ^ ^

J «OJLÎJI ^ ^ j î i j l J ^ ç ^ s j*3<, . İJ1<J^/MUJIO.I.I>JI I J ^ 0 i • * VO^SiJ ' i i 'LI/vJI U U at y J «J^ ^ ÏL^yî à» L¿ V1 j I

YQrQtms ve Idars BdlûmO Sayfa : 23

k>l +Ü> (jj* ¿ J J u Í ^ * . ^ JÜ>^ı U - î )\<JX±~¿¿\ J)^*,) l^^Lo J^Jt J J 3

haile 4 ^ . JS ¿ «Ij^t v^î JU îL^yüuJ I ^»Âd*;

Page 34: T.C.A Resmî Gazete

Sayfp : 34 RESMİ G A Z E T E 24 Eylül 1983 — Sayı : 18171

4 i . t U » i J U »

i ti\j*jS\ & Jt-aJI J ' o - J i »j» *l . S j i l ; İ^iUîVUJu. c-*-a= V _»

. Lyli fjXll ^ J » > l**J* j . a ^ Ü 1

. P V ^ A J I Lt-I^> ^ Jkiy^l i^Vctj V ^ ' ^ y U 1 * ^ ^ ' o " *

«_**Uc VI * JJk (jVj o ic <La-.fc.JI « y ^ J I i-yv^JI cr* ^ i» «i- L J I * I j

l . • , ı-ilj Uyl» fjXJ* , J P l^Jk >u»iM ^Ââİ l jJ l e^ o* .O. ^j-l» . Lf« t£*> V U*J» **>1»J

iı SUsVI JU: ^ > / « J 1 ^ İ - J Û \ J İ « J J V » J ^ J U « J I J U ^ J IJI —r

«i.ı. . t l i i ; ı » ^ l ui VI « o * oV^r*"J' «J'Âtffrt Jl*vW •<* «i Uy;»— • «^vJI • JJfc J * - r ' c»yt o- * * * U Î V » J U ; to^j

< 4 j U » « a j . ^ ( i )2>«Jİ ^ L^Jcuff^suJI J U J İ « J ^ _ s J IJI _ t

•I ^1 ^ .1 . «¿1*;VI 4 jj» ^»y iyüt ö^la ^ Crt^-scijJi ^ 0> ' • -* ^ U O U^Ljl l^J» J Â * ^ I ry** « J ^ J I 4 J ^ J o^*»' a I J L U I i J U . ^ • • Â J İ ^ I ; Ü ^ l v ^ ^ i ^ f c V t «JJ» 0 I V ç ^ b ul ^ örJJiaU Cff.. »^lül c U>JI«, **»U;VI * «i* <r,;-. lk*>. V *Jufc *lk*l J U * .

. ^ .. VI

^ 1 IJI V» « L^ . Jîoav» c ^ ,

s r ^ ' " O U l o V f c J k * J J

C#5 f J ^ ^ U » ; ] ! J A J V W-*- «*»U=VI f J L * J I

• J jaUoJl j^ /UuJI

YOratme ve İdare Bölümü Say fa : 24

Page 35: T.C.A Resmî Gazete

24 Eylül 1983 — Sayı : 18171 RESMİ GAZETE Sayfa : 35

Maliye BaVanli-|i Haf ine Genel Mudurluqu ve M i l l e t l e r a r a s i I V t i s a . l i i ş b i r l i ğ i T e s V İ l&t.i Genel S e V r e t e c l i ı i

o- <VJI : ^ v»J» o ! ^ '

R21-4 2f.fi«> MM ive 821-422B5 ilahine MLYETR. AnVara

T l T) -V/*-5' ö>

•it . S l |

T • T o a. , ., ,;*JI

T 1 1 T vs. t ¿JI

Yürütme ve İdare Bölümü Sayfa • 25

. «^iliç'i* • J L » ^ j > ^ ^ y Ü < ı / - » * " ( > ^ ' * — f

Page 36: T.C.A Resmî Gazete

Sayfa : 36 RESMİ G A Z E T E 24 Eylül 1983 — Sayı : 18171

( 1 ) f *J J i«**J ' • I • - M Ul _ i l

j - 9 ^ i wi i ju . .J*.".... n j i o». L I . . ¿S Í j l ^ - . - l ¿.yfc

n T J Y O • İ U T / A / ) 1 1 VjYo . M A t / T / 1 T

U ; Y » . 1 U I / A / I T ) 1 A o / T / i i > U « / A / 1 0

i r^Yo . M A 1 / T / 1 1 U ; Y o • M A l / A / 1 Y 1 TJY o . M A Y / T / 1 A U J Y D • 11 A Y / A / ) 1 H j Y » • ) U A / T / I ) •

1 TOY« • * A A A / A / 1 1 I

U ; Y o • 1 1 A 1 / T / ı 1 T H j Y » • M A l / A / 1 i r

U ; Y » . M I - / T / l \ Í 1 TJY* • M I - /A/1 1 o 1 0 Y 6 . M 1 1 / T / ) ) 1 1T JY * . 1 M 1 / A / I \ Y U « ı Y » . M 1 T / T / 1 1 A 1 TJY o • M M / A / 1 \ y 1 T^Y o . M ı r / T / ) T •

1 TJY o • 1 M T / A / I T 1

^ TOY « . M 1 Í / T / I T T

1 TOYO • M 1 t / A / 1 T T 1 TOY o • 1 I W T / I T t U j Y o . M í o / A / I \ o 1 TjY o • M 1 1 / T / 1 ı 1

1 TjY o • M M / A / ) T Y 1 Y\,Yo • 1 M Y / T / 1 T A 1 T jYo . 1 M Y / A / ) T «.

1 Î j Y o • M 1 A / T / 1 r •

1 TJYo • 1 1 H / A / 1 r \ U ; Y « - M M / T / 1 M

T j ' ' ' j • • • CÎ - J '

Yürütme ve İdare Bölümü Sayfa • 26

Page 37: T.C.A Resmî Gazete

24 Eylül 1983 — Sayı : 18171 RESMİ GAZETE Sayfa : 37

( T ) | ~*j J j - * * - "

* t ,-J L ı i j Ş i I J j ^ - k » 1 J-^yU J - L î J I -kk>-J' cr 'y-f* y^-i-J I Ji-v

»4. « J I «.l* „.. L . I . - ^ L VI JsyJai. cr s ~ ) l £ i • ^ ' Lî«' • 1

k — i J£~} . J ^ J a - İ o- a » - V l « ^ J l j ^ ^ V l •>*J1 ,y JV j i J l j

«.1 k » . ¿w- j ^ . r Y ^ '>*- t»^ JÛ d i L » . tî>j—Vl *>»J ' ,y VI

O— 0 5 ^ 5 • 'J-J* j ^ t * ^ * " J b j t i ) ' • L J 1 **V.-.ı " ,_J -c*

• pJ-1 - • • ^ f-l» 1 T - • Crx L » j I k * ' c> Lr*3 ** L p X \ -\ . . )

V2. L U*aJ \y U.iJxi I k - ö JS L-j cr «>J« U J5 k ^ k » J I * JL» * L î J I Q«

^ » a^jşJ l * U. . . Â^J L . I v-y^L VI L A J JVyJI »Vs)* .

j^j^-Ji \tj)jJd\jI^JsöL«Juaj\ a^jp dJ JSj " Vyak ' ^ ı ^u

. .yi;-II ^ c i l ^ i ^ U j

Yürütme ve Idara BdlOmO Sayfa : 27

Page 38: T.C.A Resmî Gazete

Sayfa : 38 RESMÎ GAZETE 24 Eylül 1983 — Sayı : 18171

Atama Kararı

Mil l i Savunma Bakanlığından:

Karar Sayısı : 83/291,26 ı. Bu kararda kimliği yazılı K. K. K., Hv. K. K. ve J. Gn. K. lığına mensup (1)

General (14) Subayın hizasında gösterilen Sıkıyönetim görevine atanması uygun görülmüştür.

2. Bu Karan Mil l i Savunma Bakanı yürütür. 22.9.1983

118 nci Syy. J . Alay K. HAKKARİ, Kur. Alb., Erdinç AYGÜN, 1959-4, 1977, Diyarbakır - Urfa - Mardin - Siirt - Hakkari - Van İlleri Synt. K. Yrdc. lığına (Asli görevi uhdesinde), HAKKARİ,

48 nci P. Tug. K. Yrdc , BAYBURT, P. Alb., Gültekin A L P U G A N , 1953-49, 1976, Erzincan - Gümüşhane - Giresun - Trabzon - Rize - Ordu - Sivas - Tokat - Amasya -Çorum - Samsun - Sinop İlleri Synt. K. Yrdc. lığına (Asli görevi uhdesinde), BAY­BURT,

K. K. Tal. ve Yyn. Kr l . Bşk. İd. Ş. Md.. A N K A R A , Tnk. Alb., Feyzullah MA-MIK, 1952-18, 1975, 4 ncü Kor. ve Synt. K. Arık. - Kastamonu - Çankın İlleri Synt. K lığı 4 No. lu Synt. As. Mah. Sb. Üyeliğine, A N K A R A ,

8 nci Ana Jet Üs Isth. ve İKK. Ks. A., DİYARBAKIR, Hv. Yer. Yb.. Kazım B A R A N , 1960-48, 1982, 7 nci Kor. ve Synt. K. 2 No. lu As, Mah. Sb. Üye. ne, DİYAR­BAKIR,

Harp Akad. K. em., P. Yb., Cahit YAZICI, 1960-183, 1981, 1 nci Or. ve Skynt. K. 2 No lu As. Mah. Sb. Üyeliğine, İSTANBUL,

Piyade Ok. K. em., P. Alb., Tahsin İNCE, 1955-78, 1978, 1 nci Or. ve Skynt. K. 3 No. lu As. Mah. Sb. Üyeliğine, İSTANBUL,

Piyade Ok. K. em., P. Alb., Nurettin ALÇIKAYA, 1952-69, 1975, 1 nci Or. ve Skynt. K. 2 No. lu As. Mah. Sb. Üyeliğine, İSTANBUL,

3 u . ü Kor. K. em., Mu. Alb., Hasan ÖNCÜ, 1952-14, 1975, 1 nci Or. ve Skynt. K 3 Wo. lu As. Mah. Sb. Üyeliğine, İSTANBUL,

Sah. Shh. Hiz. Ok. ve Eğt. Mrk. K. lığından, SAMSUN, Tuğg., Coşkun AKIN-ERl, 1953-10, 1983, Erzincan - Gümüşhane - Giresun - Trabzon - Rize - Ordu - Sivas -Tokat - Amasya - Çorum - Samsun - Sinop İlleri Synt. K. Yrdc. lığına, SAMSUN,

4 ncü Kor. Per. Ş. Md. lüğünden. A N K A R A , P. Alb., Gültekin SÜRENKÖK, 1952-107, 1974, 4 ncü Kor. ve Skynt. K. lığı 1 No. lu As. Mah. Sb. Üyeliğine, A N K A R A ,

4 ncü Kor. Mu. Ş. Müdürlüğünden, A N K A R A , Mu. Alb., Erol CANER, 1957-17, 1980. 4 ncü Kor. ve Skynt. K. lığı 1 No. lu As. Mah. Sb. Üyeliğine, A N K A R A ,

4 ncü Kor. ve Synt. K. lığı 2 No. lu As. Mah. Sb. Üyeliğinden, A N K A R A , Kd, Alb., Oğuz DELİBAŞ, 1953-66, 1976, 4 ncü Kor. ve Synt. K. lığı 1 No. lu As. Mah. Sb. Üyeliğine, A N K A R A ,

6. Kor. Kh. Kurs. ve Atış Sb, dan, Top. Alb., Mustafa SAMAT, 1958-16, 6 nci Kor. ve Skynt. K. 2 No. lu As. Mah. Sb. Üyeliğine, A D A N A .

Kenan EVREN Cumhurbaşkanı ve Millî Güv. Konseyi Başkanı

Nurettin ERSİN Tahaln ŞAHİNKAVA Orgeneral Orgeneral

Nejat TOMER Oramiral Oz. K. K. ve Milli Güv. Konseyi Üyesi

Sedat CEIASUN Orgeneral J. Gn. K. ve Milli Güv. Konseyi Üyesi

Genelkurmay Başkanı ve Hv. K. K. ve Millî Millî Güv. Konseyi Üyesi Güv. Konseyi Üyesi

Yürütme ve idare BClûmO Sayfa : 21

Page 39: T.C.A Resmî Gazete

24 Eylül 1983 — Sayı : 18171 RESMİ GAZETE Sayfa : 39

Tebliğ

Maliye Bakanlığından:

Bankalar Hakkında 70 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye İlişkin Tebliğ

No : 4 Resmi Gazete'nin 22/7/1983 sayılı nüshasında yayımlanarak yürürlüğe giren

Bankalar Hakkında 70 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin, 32'inci maddesi­nin l ' inci fıkrası. Bankaları, Türk Ticaret Kanunu'nun ve anasözleşmelertnin ayrıl­masını zorunlu kıldığı yedek akçelerden başka yıllık safi kârlarının % 5'ini öden­miş sermayeleri tutarına ulaşıncaya kadar «Muhtemel Zararlar Karşılığı» olarak ayırmak, 33'üncü maddesinin l ' inci fıkrası da, bu karşılıklar ile Türk Ticaret Ka­nunu'nun 466 ve 467'inci maddelere göre ayırdıkları kanuni yedek akçelerine teka­bül eden bir meblağı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası nezdinde Hazine adına açılacak «Kanuni Yedek Akçeler Karşılığı Devlet Tahvili Hesabı» na yatırmak zo­runda olduklarını hükme bağlamıştır.

Sözkonusu Kararnamenin 33'üncü maddesinin son fıkrası ile de Kanuni Ye­dek Akçeler Karşılığı Devlet Tahvili Hesaplarının tabi olacağı şartlar ve uygulama esaslarının tesbit ve ilâm yetkisi Maliye Bakanlığına verilmiştir.

Diğer taraftan, 2761 sayılı 1983 Mal i Yılı Bütçe Kanunu'nun 45'inci maddesi ile de, çıkarılacak Devlet Tahvillerinin tür, şart ve esaslarını düzenleme ve banka­ların kanuni karşılıkları için alacakları tahvillerin türlerini belirleme yetkisi de Maliye Bakanlığı'na tanınmıştır.

Bu yetkiye dayanılarak «Kanuni Yedek Akçeler Karşılığı Devlet Tahvili» he­saplarının tabi olacağı şartlar ile uygulama esasları aşağıdaki şekilde tespit edil­miştir.

1 — Bankalar, 70 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 32'inci ve Türk Ticaret Kanunu'nun 466 ve 467'inci maddelerine göre ayırdıkları kanuni yedek ak­çelerine tekabül eden bir tutarı yıllık bilançolarının genel kurullarınca onaylanma­sını izleyen 15 gün içinde Kanuni Karşılık olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Ban­kası nezdinde Hazine adına açılacak «Kanuni Yedek Akçeler Karşılığı Devlet Tah­vi l i Hesabı» na yatırırlar.

2 — Zararların kanuni yedek akçelerle karşılanmasının gerektiği hallerde, zararın kapatılması için kullanılan yedek akçelere tekabül eden karşılıklar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nca, söz konusu hesaptan ilgili bankaya iade olunur.

3 — Bu hesaplardaki tutarlara vadesiz tasarruf mevduatına uygulanan yıllık faiz oranından, gelir vergisi kesintisi düşüldükten sonra kalan faiz oranında faiz ödenir.

4 — Kanuni Yedek Akçeler Karşılığı Devlet Tahvili Hesabındaki tutarlar üzerinden hesaplanacak faiz gelirleri ile hesaptan yapılacak ödemeler ve bu tah­vi l hesaplarına ilişkin işlemlerin tümü 2791 sayılı 1983 Mal i Yılı Bütçe Kanunu'nun 45'inci maddesine göre her türlü vergi, resim ve harçtan müstesnadır.

5 — Bu hesapta kayıtlı tutarlar ikinci maddede yazılı haller dışında hiçbir şekilde kullanılamıyacağı gibi, karşılığında 1211 sayılı Türkiye Cumhuriyet Mer­kez Bankası Kanunu'nun 48'inci maddesinde belirtilen esaslar çerçevesinde avans verilemez.

Tebliğ olunur.

Yürütme ve İdare Bölümü Sayfa : 29

Page 40: T.C.A Resmî Gazete

Sayfa : 40 RESMİ G A Z E T E 24 Eylül 1983 — Sayı : 18171

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İdare Herkesinden :

Döviz Kurları Bülteni SAYI; 1983/179

24,25,26.9.1983 Tarihlerinde Uygulanacaktır.

I I Sayıl ı Liste (TL Olarak)

Döviain Cinsi Döviz Alıç Döviz Batıa Efektif Alıe Efektif Sat ış

1 ABD doları 242,50 247,35 242,50 24f>,78 1 Avustralya dolar ı 216,6? 221,01 205,84 223,17 1 Avusturya s i l i n i 12,95 13,21 12.95 13,34 1 Batı Alman markı 91,05 92,87 91,05 93,78 1 Belçika frangı 4,60 4,28 4,64 1 Danimarka kronu 25,38 25,88 25,38 26,14 1 rransız frangı 30,10 30,70 30,10 31,00 1 Hollanda f l o r i n i 81,47 83,10 81,47 83,92 1 İsveç kronu 30,85 31,47 30,85 31,78 1 İsviçre frangı 112,36 114,61 U2,36 115,73

100 italyan l i r e t i 15,05 15,35 1**,30 15.50 100 Japon yeni 100,64 102,66 95,61 103,66

1 Kanada doları 196,80 200,74 186,96 202,71 1 Kuveyt dinar ı 832,04 848,68 790,44 857,00 1 Norveç kronu 32,73 33,38 31,09 33,71 1 Sterl in 363,87 371 ,'15 363,87 374,79 1 Suudi Arabistan r i y a l i 69,70 71,10 66,22 71,80

ÇAPRAZ KORLAR

1 ABD dolar ı

1 Avustralya dolar ı 1 Kuveyt d inar ı 1 Sterl in

18,7258 2,6634

53,7694 9,5547 8,0564 2,9765 7,8606 2,1582

1611,29 240,95

1.2322 7,4091 3,4791 0,89348 3,4311 1,5005

Avusturya ş i l i n i Batı Alaan markı Belçika frangı Danimarka kronu Fransız frangı Bollanda f l o r i n i isveç kronu İsviçre frangı italyan l i r e t i Japon yeni Kanada dolar ı Norveç kronu Suudi Arabistan r i y a l i ABC dolar ı

Yürütme ve İdare Bolumu Sayta : 30

Page 41: T.C.A Resmî Gazete

Kuruluş Tarih!: (T ftarintoml «38) • T W»

24 Eylül 1983 CUMARTESI Sayı: 18171

İLÂN BÖLÜMÜ

Yargı ilânları Gaziantep 2. İcra Memurluğundan :

MENKULÜN AÇIK ARTIRMA İLANI Ankara 3. Ticaret Mahkemesi 15 Numaralı Tasfiye Kurulu Başkanlığınca

hacizli bulunan 30.000 TL. değerindeki koltuk takımı, 15.000 TL. değerinde yemek masası ve sekiz sandalye, 10.000 TL. değerinde camlı büfe 30.000 TL. değerindeki ceviz kaplama büfe, 30.000 TL. değerindeki Arçellk markalı çamaşır makin ası, 35.000 TL. değerindeki Siera markalı Buzdolabı, 7 m2 20.000 TL. değerinde Gümüşsüyü halı, 10.000 TL. değerinde 5 m2 halı, 4.000 TL. değerinde Elektrik fırınının açık artırma suretiyle satışının yapılmasına karar verilmiştir.

Birinci satış 10/10/1983 Pazartesi günü saat 11.00 ile 12.00 arasında Belediye müzayede salonunda yapılacak o gün kıymetlerinin yüzde yetmişbeşlne İstekli bu­lunmadığı ve müşteri çıkmadığı takdirde ikinci satış 12/10/1983 Çarşamba günü yine belediye müzayede salonunda aynı saatte yapılarak en çok fiyat verene kıymetinin yüzde 75'lnin altına düşmemek şartı ile satılacaktır.

Satışa ait şartnamenin icra dosyasından görülebileceği, masrafı verildiği tak­dirde şartnamenin bir örneğinin isteyene gönderilebileceği, tellaliye resmi ile satışa alt damga resminin müşteriye ait olup, satış bedelinin peşin tahsil edileceği, daha fazla bilgi lstiyenlerln 1983/378 Talimat dosyamıza başvurmaları ilân olunur.

Karadeniz Ereğllsi Şehir Kadastro Hâkimliğinden :

E. No : 1972/126 K. No : 1983/2 Davacılar Mustafa Yalman ve Ark. vekili Av. Ayhan Emiroğlu tarafından

davablar Fatma Behire Ergüven ve 54 Ark. hakkında açılan Kadastro Tesbitine İtiraz davası sebebiyle;

Açılan dava üzerine Mahkememizde yapılan açık yargılama sonunda, dava konusu taşınmazların tamamı 110.592 pay kabul edilerek 33 ada, ve 1 parsel, yine 364 ada, 9 parselde kayıtlı hissedarların hisseleri nlsbetinde tesbitine ve davalı şerhinin kaldırılmasına dair 20/5/1983 tarihinde karar verilmişs olup, davalılardan Kepez Köyünden Kadir karısı Emir, aynı köyden Mustafa Us, aynı köyden Zehra oğlu Kenan, yine aynı köyden Hacıçakıroğullarından Ahmet'in yokluğunda verilen karar bu kişilerin Resmi Gazete'de adlarına ilân yapılmasına, Resmî Gazete'nin İlân tarihinden itibaren 30 gün zarfında tarafların davayı temyiz etmedikleri veya herhangi bir itirazda bulunmadıkları takdirde hükmün bu şekilde kesinleşeceği İlân olunur. 14505

T.C. Resmî Gazete

Page 42: T.C.A Resmî Gazete

Sayfa : 42 RESMÎ G A Z E T E 24 Eylül 1983 — Sayı : 18171

Uzunköprü Aslyie Hukuk Hakimliğinden :

Davacı Uzunköprü Gazi Caddesinden İsmail Hakkı Yücel vekili Av. Cemal GUlpınar tarafından, İstanbul Kuruçeşme Kırbaç Sok. No. 45 te ikamet ettiği bildiri­len fakat adresleri tespit edilemeyen davalılar Hasan Karadağ, İzzet Karadağ ve Müşir Karadağ'ın hakkında açılan trafik kaydının terkini ve tescil davasında:

Mahkememizde yapılan yargılama sonunda 6/7/1983 günlü kararla 22 A C 176 plaka numaralı Austin marka kamyonun davacı tarafından davalılara satıldığının tespitine, 5000 lira vekâlet ücreti ile 10.640 Ura yargılama giderinin davalılardan alınıp davacıya ödenmesine karar verilmiştir.

Davalıların adresleri tespit edilememiş bulunduğundan mahkeme ilâmının Resmî Gazete ile ilânen tebliğine, 30 günlük yasal süre içerisinde temyiz yoluna başvurulmadığı takdirde hükmün kesinleşeceği hususu ilam yerine geçerli olmak üzere ilânen tebliğ olunur. 14529 •>

Elazığ Asliye 1. Hukuk Hâkimliğinden :

1981/298 Davacı Hazine ile davalılar Rabia Kaplan v.s. arasındaki mülkiyetin tesblti

davasının yapılan yargılaması sonunda: Mahkememizce dava konusu Ahu* köyü tapusunun 166 nolu parselin tapulama tesbitinden önce mera olup tapu malikleri adma 1955 senesinde tapuya tescil edildiği, 166 nolu parselin tapu maliklerinden 1/5 hisseli Süleyman Murat ile 1/5 hisseli Mehmet Kaplan'ın bu yerin mülkiyeti­nin davacı zineye ait olduğunun Tesbitine karar verilmiş, davalılardan Havva Kaplan gösterilen adreste bulunamamış ve yapılan aramalara rağmende bulun­mamış ve tebligatlar ilânen yapılmış olup, işbu kararın tebliği tarihinden itiba­ren bir ay içerisinde davalı Havva müracaat temyiz etmediği takdirde kararın kesinleşeceği tebligat yerine kaim olmak üzere ilânen tebliğ olunur. 14532

Cihanbeyli Asliye Hukuk Hâkimliğinden :

Cihanbeyli İlçesi Sağlık Köyü nüfusuna kayıtlı Musa kızı Dilber Koyuncuer ile Mustafa oğlu Halis Koyuncuer'in Mahkememizin 24/6/1983 tarih ve 981/409 -983/269 sayılı kararı İle medeni yasanın 134. maddesi gereğince boşanmalarına, aynı yasamn 142. maddesi gereğince davalının 1 yıl müddetle evlenme memnuiyet ce­zası ile cezalandırılmasına, 6000 lira yargılama gideri ile 3000 lira ücreti vekâletin davalıdan tahsiline karar verilmiş, işbu karar davalıya tebliğ edilemediğinden ilânen tebliğine karar verilmiş olduğundan işbu -karar davalıya tebliğ yerine kaim olmak üzere ilân olunur. 14523

Suluova Asliye Hukuk Hâkimliğinden :

Davacılar Suluova Yüz beyi Köyünden Hasan Topal ve arkadaşları vekili Av. Halit Taşdemlr tarafından davalılar Suluova Kurnaz Köyünden Süreyya Şirvan, Bakiye Koray ve Ahmet Kemalettin Koray İle arkdaşları aleyhine açılan tapu İp­tali duruşması sonunda;

Mahkememizden verilen 3/12/1982 tarih ve 1979/356-318 sayılı İlâmı ile da­vam n reddine karar verilmiş, hüküm davacılar vekili tarafından temyiz edilmiş yukarıda ismi yazılı bulunan davalıların adresleri meçhul olduğundan temyiz di­lekçesi tebliğ edilememiş bu nedenle iş bu ilânın temyiz dilekçesi tebliği yerine kaim olmak üzere ilânen tebliğ olunur.

14524

Page 43: T.C.A Resmî Gazete

24 Eylül 1983 — Sayı : 18171 RESMİ GAZETE Sayfa : 48

Adana 4. Asliye Ceza Yargıçlığından -.

E. No : 1981/501 K. N o : 1983/81 Ted. Dik. yaralenmaya sebebiyet suçundan sanık ismail Şimşek hakkında

mahkememizin 17/2/1983 günü ve Esas 1981/501 Karar 1983/81 Sayılı ilamıyla TCK, 459/2-son 2248 Sk. 2. maddesi 647/4, 6085 Sk. 60/E. maddeleri uyarınca 6000 TL. ağır para cezası ehliyetinin 15 gün süre ile geri alınması cezasıyla mahkumiyetine sanığın gıyabında hüküm verilmiş olup sanığın 7201 sayılı tebligat Yasasının 28 nci maddesindeki esaslar dairesinde adresinde adresinin tesbit edilmediği ve meskeni meçhul kaldığından yasanın 28, 29, 30 ve 31 nci maddeleri uyarınca hüküm Resmi Gazete'de ilanen tebliğine.

İlanın yapıldığı tarihten 15 gün sonra tebliğin yapılmış sayılmasına ve bir suretinin mahkeme divanhanesine asılmasına karar verilmiştir.

İlanen tebliğ olunur. 14274

E. N o : 1982/644 K. No : 1883/107 Mesken masuniyetini ihlal suçundan sanıklar Adem Ulu ve Yusuf Çakı hak

kında mahkememizin 3/3/1983 gün ve Esas 1982/644 Karar 1983/107 sayılı ilamıyla TCK. nun 193/2, 179/1 maddeleri uyarınca 1,5 yıl hapis 5000 TL. ağır para cezalan ile mahkumiyetine sanıkların gıyabında hüküm verilmiş olup, sanığın 7201 sayılı tebligat Yasasının 28 nci maddesindeki esaslar dairesinde adresinde adresinin tes­bit edilmediği ve meskeni meçhul kaldığından yasanın 28, 29, 30 ve 31 nci madde­leri uyarınca hüküm Resmi Gazete'de ilânen tebliğine.

İlanın yapıldığı tarihten 15 gün sonra tebliğin yapılmış sayılmasına, ve bir suretinin mahkeme divanhanesine asılmasına karar verilmiştir.

İlânen tebliğ olunur. 14275

E. No : 1979/931 K. N o : 1982/677 Yedieminlik görevini suistimal suçundan sanık M. Aydın Saydı hakkında

mahkememizin 29/11/1982 günü ve esas 1979/931 Karar 1882/677 Sayıl' lamıyla TCK. nun 276/2, 647/4 maddeleri uyarınca 2200 TL. para cezasıyla mahkumiyetine sanığın gıyabında hüküm verilmiş olup, sanığın 7201 sayılı Tebligat Yasasının £8 nci maddesindeki esaslar dairesinde adresinde adresinin tesbit edilmediği be mes­keni meçhul kaldığından yasanın 28, 29, 30 ve 31 nci maddeleri uyarınca hüküm Resmi Gazete'de ilânen tebliğine.

İlanın yapıldığı tarihten 15 gün sonra tebliğin yapılmış sayılmasına ve bir suretinin mahkeme divanhanesine asılmasına karar verilmiştir.

İlânen tebliğ olunur. I42?a

E. No : 1982/209 K. No : 1982/723 Kızlık bozmak suçundan sanık Menderes Çulcu hakkında mahkememizin

8/12/1982 günü ve Esas 1982/209 Karar 1982/723 Sayılı ilamıyla TCK. 43C/2, 59, 416/3 80, 418/2, 59, 40 madeleri uyarınca 13 ay 10 gün hapis cezasıyla mahkumi­yetine sanığnı gıyabında hüküm verilmiş olup sanığın 7201 sayılı tebligat Yasası­nın 28 nci madesindeki esaslar dairesinde adresinde adresinin teshil edilmediği ve meskeni meçhul kaldığından yasanın 28, 29, 30 ve 31 nci maddeleri uyarınca hüküm Resmi Gazete'de ilânen tebliğine.

ilanın yapıldığı tarihten 15 gün sonra tebliğin yapılmış sayılmasma ve bir suretinin mahkeme divanhanesine asılmasına karar verilmiştir.

İlânen tebliğ olunur. 14277

Page 44: T.C.A Resmî Gazete

Sayfa : 44 RESMİ GAZETE 24 Eylül 1983 — Sayı : 18171

Tarsus Asliye 1. Hukuk Hâkimliğinden :

1981/310 Davacı Maliye Hazinesi vekili tarafından davalılar Zehra özay, Abduselam

Güncan ve ismail oğlu Hasan aleyhine açılan kadastro tesbitine itiraz davasının yapılan duruşması sırasında verilen ara karan gereğince :

Davalı İsmail oğlu Hasan'ın adresi meçhul olduğundan adına çıkartılan teb-Mgatlann bilâ jkmalen iade edildiğinden Resmi Gazete vasıtasıyla adına Hanen tebligat yapılmasına, duruşmanın 9/11/1983 saat 10.05'e bırakılmasına karar ve­rilmiş olup, iş bu ilân davetiye yerine kam olmak üzere İlân olunur.

14530

1981/311 Davacı Maliye Hazinesi vekili tarafından davalı Yunus Ayhan Çensi aleyhine

açılan kadastro tesbitine itiraz davasının yapılan duruşması sırsında verilen ara kararı gereğince :

Davalı Yunus Ayhan Çensi adına çıkanlan davetiyelerin bilâ ikmalen İade edildiğinden ve adresi meçhul olduğundan Resmi Gazete vasıtasıyla adına ilân en tebligat yapılmasına duruşmanın 9/11/1983 saat ll.OO'e bırakılmasına karar verilmiş olup, iş bu ilân davetiye yerine kain olmak üzere ilân olunur. 14531

Yumurtalık Sulh Hukuk Hâkimliğinden :

1982/114 - 62 Davacılar Osman Arslanmlrza, Hürü Küçükyılmaz vekilleri Mehmet Tunç ta­

rafından Yumurtalık ilçesi Kuzupınarı Köyünden Fakı Hasan Kırgız, Ayşe Kömür, Ahmet Kırgız Dönmez) Sultan Delibaş ve Çayhoğlu Bekir mirasçıları aleyhine açı­lan Tahiriyi Köyü 94 ve 484 parsellerdeki ortaklığın giderilmesi davasının yapılan duruşması sonunda :

Dava mevzuu 94 ve 484 sayılı taşmmazlann aynen taksimi hissedarlara isa­bet eden miktarların azlığı nedeniyle mümkün görülmediğinden satış suretiyle şu-yuun giderilmesine 6/5/1983 tarih 1982/114 - 62 sayılı karan ile karar verilmiştir.

Çayhoğlu Bekir mirasçıları bulunamadığından gıyaplannda verilen iş bu ka­rarın ilân tarihinden itibaren 15 gün içerisinde temyiz edilmediğine dair dilekçe ve masraflanmn gönderilmediği takdirde Mahkememize aksi halde kararın kesinle­şeceği ilân olunur. 14512

«. 0

Kırıkkale Sulh Hukuk Hâkimliğinden :

1979/1009 Davacı Bayram Şaybak vekili Av. Ayhan Candan tarafından davalılar Veli

Şener ve Ark. aleyhine Mahkememizde açtığı Taksim davasının yapılan aç;ık duruş­masında :

Davalılardan Osman Çetin'in Etiler Mahallesi Kıbns Caddesi 23 Sokak Blla No.daki adresine meşruhattı davetiye çıkarılmış olup adı geçen davalının bu adresin­de tamyan ve bilen olmadığından Emniyetçe yaptırılan adres tahkikatında adı ge­çen davalı Osman Çetin'l tamyan ve bilen olmadığından adı geçen davalıya tebligat ın Resmî Gazete yoluyla ilânen tebligat yapılmasına karar verilmiştir.

Karar gereğince davalı Osman Çetin'in duruşmanın bırakıldığı 7/11/1983 günü saat 9.45 de Mahkememizde hazır bulunması veya kendini bir vekille temsil ettir­mesi aksi halde duruşmanın gıyabında yapılacağı hususun gıyap yerine kain olmak üzere Hân olunur. 14515

Page 45: T.C.A Resmî Gazete

24 Eylül 1983 — Sayı : 18171 RESMİ GAZETE Sayfa : 45

Çatalca 2. Asliye Hukuk Hâkimliğinden :

E . No : 1979/575 K. No : 1983/279 Davacı Yunus Sevinç vekili tarafından davaü Hasan Temel ve Bahattln Cebi

aleyhine açılan tazminat davasının yapılan açık yargılaması sonunda : Çatalca, Kovukdere, Taşocakları sahibi Bahattln Çebl'ye Mahkeme kararının

tebliğine karar verilmiş olmakla; 47.154,ı— lira tazminattan 11.788,50 Ura tazminatın davalı Hasan Hüseyin

Temel'den 23.577,— lira tazminatın davalı Bahattln Çebi'den tahsülne, kusura göre fazla davanın ve sabit olmayan diğer taleplerin reddine davacı vekili için 3536 Ura vekâlet ücreti takdiri İle davalıdan alınıp davacı tarafa verilmesine, peşin harçtan bakiye 661 lira karar harcının davacı taraftan alınmasına, 8659 lira yargılama gideri nln davalı Bahattln'den alınmasına karar verilmiş olmakla bu üânın Resmî Gazete'de yayınlandıktan 1 ay içinde davalı Hasan Çebl tarafından temyiz edildiği takdirde kesinleşmiş sayılacağına karar verileceği ilân olunur. 14534

Erciş AsUye Hukuk Hâkimliğinden :

E . No : 1983A1 K. No : 1983/99 Davacı Saime Yıldız tarafından davalı eşt Abdurrezzek Yıldız aleyhine açıl­

mış bulunan cana kast sebebiyle boşanma davasının 5/7/1983 tarihinde yapılan açık duruşması sonunda :

Mahkememizce Van İli Erciş ilçesi Tekevler Mahallesi C i l t : 009/02, Sayfa : 52 Kütük : Sıra 52 de nüfusa kayıtlı Kahraman kızı 1943 D.lu Saime Yıldız ile kaba­hatli olduğu anlaşılan davalı Neefm oğlu 1940 D. lu Abdurrezzak Yıldız boşanmalarına kabahatli olduğu anlaşmla davalı hkkında M . K. U. nun 142 ncl maddesinin uygulan­masına yer olmadığına harç peşin alındığından yeniden alınmasına yer olmadığından yargılama gideri olarak 300 Uranın davalıdan alınarak davacıya verilmesine yargıtay yolu ,açık olmak üzere verilen karar davacı ve davalının yüzlerine karşı verilmiş olup davalı adına çıkartılan karar tebligatının aramalara rağmen tebUğ edilemediği iş bu hükmünde ilânen tebliğine karar verilmiş olup İş bu hükmün yayım tarihinden itibaren 30 gün içerisinde davalı Abdurrezzak Yıldız tarafından temyiz edilmediği takdirde hükmün kesinleşeceği hükmün tebliği yerine ka'im olmak üzere ilânen tebliğ olunur. 14519

Kozan Asliye Hukuk Hâkimliğinden :

1982/607 Davacı Maliye Bakanlığı adına Kozan Malmüdürlüğü tarafından davalılar

Osman Eşi Semlha Savran ve arkadaşları aleyhine verilen Mahkememizin 1/6/1983 gün ve 1982/607 esas 1983/268 sayılı kararlan ile Kozan Hamam Köyünde kain 414 par­sel nolu taşınmazın 27/8/1982 tarihinden geriye doğru beher dönümü 470,.— Ura yıllık İcar karşılığı ve 5 yıllık toplam 16.231,— lira 25 kuruşun davalılar Semlha Savran ve Mustafa Savran'dan müteselsilen Mahkeme harç ve masrafların tahsiline karar verilmiştir.

Davalılardan adresi tespit edilemeyen Osman Eşi Semlha Savran'ın Mahke­me ilâmının gazetede üân tarihinden itibaren 30. günlük yasal süre içerisinde tem­yiz yoluna başvurmadığı takdirde hükmün kesinleşeceği,

Karar hastfne vekili Av. Mehmet Ateş tarafından temyiz edilmiş olmakla ilâm ve temyiz düeçeslnln tebliğ yerine geçerU olmak üzere ilânen duyurulur.

14525

Page 46: T.C.A Resmî Gazete

Sayfa : 46 RESMİ GAZETE 24 Eylül 1983 — Sayı : 18171

Ayvalık Sulh Hukuk Hakimliğinden :

Necdet Raci Sümer tarafından Fevzi Altınoluk ve müşterekleri aleyhine acılan Taksim davasında davalı Hilal Tunçaslan'a tebligat yapılamamış, aramalara rağmen bulunamadığından Halil Tunçaslan'ın 29/9/1983 Perrembe saat 10.00 da duruşmada hazır bulunması veya kendisini bir vekille temsil ettirmesi H.Y.U.K. nun 509. 510 ncu maddeleri gereğince tebligat yerine kaim olmak üzere Hanen tebliğ olunur.

11710 /1-1

Necdet Raci Sümer tarafından Fevzi Altınoluk ve müşterekleri aleyhlerine açı­lan taksim davasında davalı Mehmet Asım Ayanoğlu'na tebligat yapılamamış, ara­malara rağmen bulunamadığından Mehmet Asım Ayanoğlu'nun 29/9/1983 Perşembe saat 10.00 da duruşmada hazır bulunması veya kendisini bir vekille temsil ettirmesi H.Y.U.K. nun 509. 510. maddeleri gereğince tebligat yerine kaim olmak üzere ilânen tebliğ olunur. 11711/1-1

Nevşehir Asliye Hukuk Hâkimliğinden :

1983/372 Davacı Erol Arısoy tarafından davalı Mehmet Ulueay aleyhine açılan alacak

davasında : Davalı Erol Arısoy'a Mahkemece ilânen tebligat yapılmasına karar verilmiş

olup, Davacının talep ettiği 135.000 TL. alacak davasının duruşma günü olan 30/9/1983 günü saat 9.00 da davalı Erol Arsoy'un duruşmada hazır bulunması ilânen tebliğ olunur. 14847 / 1-1

ödemiş Sulh Hukuk Hâkimliğinden :

1983/346 Davacı Yaşar Altmtepe vekilleri Av. Hulusi Uygan Av. Çetin Gaçar tarafından

ödemiş Cumhuriyet Mahallesi Tapusu Cilt 3, Sahife 244, Pafta 13, Ada 345, Parsel 65 te kayıtlı taşınmazda 184320/2949120 hisse maliki olup ödemiş Tapulama Müdür­lüğünün 25/9/1945 tarihli tapulama tesbitine göre o tarihten 15 sene kadar vefat ettiği bildirilen ve adresleri C. Savcılığınca tespit edilemeyen ve tebligat yapılamayan tapu maliki görünen hissedar Nefise'nin evlatları ismail Hakkı ve ibrahim Fevzi, ve Memduha ve Firdevs, ve kendisinden evvel ölen kızı Dilarin çocuklarının aleyhine açılan Tapu İptali ve Tescili davasının yapılan açık duruşmasında :

Davanın duruşması 19/10/1983 günü saat 9.00 a talik edilmiş olup davalı mi­rasçılarının mahkeme gün ve saatında hazır bulunması, gelmedikleri veya kendi­lerini bir vekille temsil ettirmedikleri takdirde duruşmanın gıyaplarında yapılacağı tebliğ makamına kaim olmak üzere ilân olunur.

11718 /1-1

Çayırlı Asliye Hukuk Hâkimliğinden:

1981/203 Davacı Verimli Köyünden Saniye Andıç tarafından davalı aynı köyden Zey­

nel Andıç aleyhine açmış olduğu Boşanma davasında davalının adresi tesbit edile­mediğinden ilânen tebligat yapılmasına karar verilmiştir.

Adı geçen davalıya davetiye yerine kaim olmak üzere 4/10/1983 günü saat 9da mahkemede hazır olması ilânen tebliğ olunur. 14697

Page 47: T.C.A Resmî Gazete

24 Eylül 1983 — Sayı : 18171 RESMİ G A Z E T E Sayfa : 47

Amasya Şehir Kadastro Hakimliğinden :

E . No : 1969/42 K . No : 1982/46 Davacı A l i Konya mirasçıları. Davalılar : 1 — Bahattin Seyhan, 2 — Hazine, 3 — Bahri Tutak, 4 — Şükrü

Tutak jnirascıları, 5 — Selahattin Ulubay. Dava : Tesbite İtiraz. Davacı AH Konya mirasçılarından Hacer'e tebligat yapılamadığından birleştiri­

len davalar nedeni ile 1969/42 dosyada Gökmedrese Mah. 611 ada 12 parsel ve 1969/1 dosyada aynı mahalle 306 ada 21 parsel olup kadastroca mülkiyeti açık bırakılan bu parseller 128/288 hisse A l i Konya ikinci eşi Zehra Konya, 80/288 hisse davalı Bahri Tutak, adına. Davalı Şükrü Tutak adına isabet eden 80/288 hissenin 20/288 hisse karısı Rahime Tutak, 15/288 hisse oğlu Unsal Tutak, 15/288 hisse kızı Emel Tutak, 15/288 hisse oğlu Savaş Tutak, 15/288 hisse kızı Şenay Tutak adına tapuya tesbit ve tesciline.

Hazine hakkında açılan davanın reddine. Davalı hazine vekili için takdir edilen 400 lira vekâlet Ücretinin davacı Zehra

Konya'dan alınarak bu davalıya verilmesine. Yargıtay yolu açık olmak üzere verilen kararın ilânın neşrinden itibaren 15 gün

içinde tebliğ yapılmış sayılacağı, yasal sürede temyiz edilemediğinde kesinleşeceği ilânen tebliğ olunur. 13233 / 1-1

9 ncu Kolordu Komutanlığı Askerî Mahkemesinden : E R Z U R U M

Esas No : 1982/1631 Karar No : 1982/1276 Suçu : Firar Sanık : İsmet Altunç, Cüneyt oğlu 1961 D. lu Siirt-Çonk Bayır Mah. Nüf. Kyt. lı

İstanbul - Gaziosmanpaşa Hürriyet Mah. 299 Sok. No : 42 de mukim. Karar özeti : Sanık İsmet Altunç hakkında Erzurum 9. Kor. As. Mah. since

14/12/1982 gün ve 1982/1631 - 1276 esas karar sayılı ilamıyla As. C. K. nun 66/1-A, T.C.K. nun 59 ncu maddeleri gereğince neticeten beş ay müddetle hapsine ve yenibaştan asker edilmesine karar verilmiştir.

Yukarıda kimliği ve karar özeti gösterilen hüküm sanığın kendisinin konutu--nun bulunmaması nedeniyle tebliğ edilememiştir.

7201 sayılı Tebligat Kanununun 28, 29 ncu maddeleri uyarınca gerekçeli karar samğa ilânen tebliğ, ve aynı Kanunun 31 nci maddesi uyarınca ilân tarihinden 15 gün sonra tebligatın yapılmış sayılması ilânen tebliğ olunur. 14888 / 1-1

Esas No : 1983/72 Karar No : 1982/668 Suçu : Geç iltihak suretiyle bakaya kalmak Sanık : Abdulnadir Aydoğdu, llyas oğlu, 1952 D.lu İstanbul Eyüp Nişancı Mah,

Nüf. Kayt. aynı yer Salmatomur Cad. No : 17/6 da oturur. Karar özeti : Samk Abdulnadir Aydoğdu hakkında Erzurum 9 ncu Kolordu

Komutanlığı Askeri Mahkemesince 23/5/1983 gün ve 1983/72 - 668 sayılı ilamıyla As. C. K. nun 63/1-A, 647 sayılı Kanunun 4/1 maddesi gereğince 750,— (Yedlyüzelli lira) Ağır para cezası ile mahkûmiyetine karar verilmiştir.

Yukarıda kimliği yazılı ve karar özeti yazılı bulunan hüküm sanığın kendisi ve konutun buluruwuası nedeniyle tebliğ edilememiştir.

Page 48: T.C.A Resmî Gazete

Sayfa : 48 RESMİ G A Z E T E 24 Eylül 1983 — Sayı : 18171

7201 sayılı Tebligat Kanunun 28, 29 ncu maddesi uyarınca gerekçeli kararın sa­nığa ilânen tebliği, aynı Kanunun 31 nci maddesi uyarınca ilân tarihinden 15 gün sonra tebligatın yapılmış sayılmasına ilânen tebliğ olunur. 14889 /1-1

Esas No : 1982/1694 Karar No : 1982/984 Suçu : Firar Sanık : Faruk Bezirgan, Abdulgani oğlu, Rabia'dan olma, 1955 D.lu Urfa i l i

Eyübiye Mah. Nüf. Kayt. ve mukim. Karar özeti : Sanık Faruk Er Bezirgan hakkında 9 ncu Kolordu Komutanlığı

Asker! Mahkemesince 18 Kasım 1982 gün ve 1982/2011 -1694 sayılı ilamıyla As. C. K. nun 66/1-A maddesi uyarınca ve T.C.K. nun 59 ncu maddesi gereğince beş ay müddet­le hapsine ve firar tarihine kadar yapmış olduğu askerlik hizmetinin 1/6 sının tenzili ile sayılmayan 1/6 sının hizmetten sayılmasına ve bu nispet üzerinde yeni baştan as­ker edilmesine, karar verilmiştir.

Yukarıda kimliği yazılı ve karar özeti bulunan hüküm sanığın kendisi1" ve ka-nuıun bulunmaması nedeniyle tebliğ edilememiştir.

7201 sayılı tebligat Kanunun 28, 29 ncu maddesi uyarınca gerekçeli kararın sanığa ilânen tebliği, aynı Kanunun 31 nci maddesi uyarınca ilân tarihinden 15 gün sonra tebligatın yapılmış sayılması İlânen tebliğ olunur.

14884 /1-1

Esas No : 1981/318 Karar No : 1981/38 Suçu : Araç hasarı. Sanık : Yunus Demirci, ibrahim Oğ. 1959 Doğ. Bilecik Söğüt İlçesi Hacıbey

Köyü Nf. Kyt. ve mukim. Karar özeti : Sanık Yunus Demirci hakkında Erzurum 9 Kor. Askeri Mahke­

mesince 19 Şubaş 1981 gün ve 1981/318 - 38 esas karar sayılı ilamıyla As. C. K. nun 137, 647 sayılı Kanunun 6. maddesi gereğince Yedi gün hapis ve teciline karar veril­miştir.

Yukarıda kimliği ve karar özeti gösterilen hüküm, sanığın kendisinin ve konu­tun bulunmaması nedeniyle tebliğ edilememiştir.

7201 sayılı Tebligat Kanununun 28, 29 ncu maddesi uyarınca gerekçeli kararın sanığa ilânen tebliği aynı Kanunun 31. maddesi uyarınca ilân tarihinden 15 gün sonra tebligatın yapılmış sayılmasına ilânen tebliğ olunur.

14885 /1-1

Ayvalık Sulh Hukuk Hâkimliğinden :

Necdet Raci Sümer tarafından Fevzi Altınoluk ve müşterekleri aleyhlerine açı­lan taksim davasında davalı Bedia Okan'a tebligat yapılamamış, aramalara rağmen bulunmadığından Bedla Okan'ın 29/9/1983 Perşembe sat 10.00 da duruşmada hazır bulunması veya kendisini bir vekille temsil ettirmesi H.Y.U.K. nun 509. 510. maddeleri gereğince tebligat yerine kaim olmak üzere ilânen tebliğ olunur.

11708 /1-1

Necdet Raci Sümer tarafından Fevzi Altmoluk ve müşterekleri aleyhlerine açılan taksim davasında davalı Nesrin Müjgan Soner'e tebligat yapılamamış, aramalara rağ­men bulunamadığından Nesrin Müjgan Soner'in 29/9/1983 Perşembe saat 10.00 da duruşmada hazır bulunması veya kendisini bir vekille temsil ettirmesi H.Y.U.K. nun 500. 510. maddeleri gereğince tebUgat yerine kaim olmak üzere ilânen tebliğ olunur.

11709 /1-1

Page 49: T.C.A Resmî Gazete

24 Eylül 1883 — Sayı : 18171 RESMİ GAZETE Sayfa: 40

Kırıkkale İkinci İcra Memurluğundan :

1982/2104 Alacaklı : A l i Yakupoğlu, vekili Avukat Seyfettin Bagyiğit - Kırıkkale Borçlu : Sadık Döker, Sanayi Çarşısı, Dumlupınar Caddesi, Erduranlar çivi

fabrikası karşısı, 1619 Sokak No. 2/A - Kırıkkale Borç Miktar ı : 44.025,— TL. sı asıl ve icra masrafları. Takibe Esas Senetler : 22/4/1982 tanzim tarihli, 20/5/1982 vade tarihli 20.000

TL. lık, 22/4/1982 tanzim tarihli, 20/6/1982 vade tarihli, 19.855 TL. lık olmak üzere cem'an 39.855 TL. değerinde iki adet emremuharrer senet.

Yukarıda alacaklısı, borçlusu ve borç miktarı yazılı bulunan taraflar arasın­daki icra takibinde Borçlu Sadık Döker adına çıkarılan ödeme emri bilâ tebliğ iade edilmiş, yaptırılan zabıta tahkikatında borçlunun adresi tespit edilememiştir. Bu se­beple (5) günlük ödeme emrinin 7201 sayılı Kanunun 28 ve müteakip maddelerine tevfikan kanuni süreye 20 günlük bir süre ilave edilmek suretiyle ilanen tebliğine karar verilmiştir.

İşbu ilânın gazete ile neşri tarihinden itibaren (30) gün süre içerisinde ödeme­niz, takibin dayanağı senet kambiyo senedi niteliğine haiz değil ise (25) gün İçinde mercie şikayet etmeniz, takip dayanağı senet altındaki imza size ait değilse yine bu (25) gün İçinde ayrıca ve açıkça bir dilekçe üe icra dairesine bildirmeniz, aksi takdir­de icra takibindeki kambiyo senedindeki İmzanın sizden sadır sayılacağı imzanızı haksız yere inkar ederseniz 100 liradan, 5000 liraya kadar para cezası ile mahkum edileceğinizi borçlu olmadığınız veya borcu İtfa veya imhal edildiği, veya alacağın zaman aşımına uğradığı itirazınız varsa bunu sebepleri ile birlikte (25) gün içinde tetkik merciine bir dilekçe ile bildirmediğiniz taktirde veya yine (25) gün İçinde 1c. If. K. rıun 74. maddesi gereğince mal beyanında bulunmanız, bulunmadığınız tak­dirde hapsen tazyik olunacağınız, -hiç mal beyanında bulunmadığınız veya aykın be­yanda bulunursanız yine hapaen tazyik edileceğiniz hususları mal beyanı ve Kırıkka­le'de Sanayi Carşısındaki yukarıda yazılı açık adreste haciz edilen Aksa marka kom-prosör gıyabınızda haciz edilmiş olduğundan, ödeme emri ve 1c. If. K. nun 103. mad­desi gereğince davet kâğıdı yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.

9507 /1-1

Artırma, Eksiltme ve ihale ilânları Bayındırlık Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğünden :

I — Genel Müdürlüğümüz gereksinmesi için aşağıda dosya numarası ve cinsi belirtilen malzeme, dış memleketlerden teklif alma yolu ile satın alınacaktır.

II — Şartname almak isteyen firmalar başlıklı kağıtlarına malzemenin sipariş numarasını, ismini ve malzeme ile ilgili olarak temsilcisi 'bulunduğu firmanın açık ad­resini belirtir bir dilekçe ile şartnameleri Merkezde Malzeme Şube Müdürlüğünde A Blok 7. Kat 708 numaralı odadan belirtilen ücret karşılığında alabilirler

I H — Tekliflerin er.geç 7/11/1983 günü saat 17.30"da Genel Müdürlükte bulun-durulması gerekir. Bu günden sonra verilenler İle şartnamelerine uygun olmayan tek­lifler ve postadaki gecikmeler dikkate alınmaz. Posta ile şartname gönde rüemez.

IV — flhale, 8/11/1983 günü saat 10.00'da yapılacaktır. V — Genel Müdürlüğümüz yurt dışından yaptığı satın almalarda 2490 sayılı

Kanun hükümlerine tabi değildir. Dosya No. : 83-192-2-, Cins i : 30 kalem General Motors yedekleri., Şartname

Bedeli TL. : LÛOO,— T L . 14672/3-2

Page 50: T.C.A Resmî Gazete

Sayfa : 50 RESMİ G A Z E T E 24 Eylül 1983 — Sayı : 18171

Dursuribey Devlet Orman işletmesi Müdürlüğünden :

D e p o s u n u n Yol Cins, Nev'l, Parti Miktarı M.Bed. % 7,5 Tem.

A d ı durumu Boyu ve Sınıfı adedi M? Dm3 T U TL.

Tarlabaşı Staiblize I.S.N.B. Cm. T 5 185,222 22.000 306.000 » I.S.KJ3. Om. T. 2 55,290 21.000 88.000

Taplabaşı-Hıdırlık II.S.N.B. Çm. T. 10 424,602 20.000 640.000 Tarlabaşı n .S.KB. Çm. T. 1 39,603 18.000 54.000 Taı labaşı-Hıdırlık m.S.N.B. Çm. T. 30 1634,604 12.000 1.472.000

III.S.K.B. Çm. T. 9 245,971 9.000 167.000 m.S.N.B. Omk. T. 20 887,601 9.150 610.000 nı.s JCB. Çmk. T. 9 205,579 6.700 104.000

Yayla (Or. tçl) İbreli Lif-Yonga O. 12 2225,000 S t 2.300 640.000

(M3.) 86 3678,472 4.081.000 YEKÛN (Ster) 12 2225,000

1 — işletmemizin Tarlabaşı Sondeposu ve orman içinde bulunan yukarıda cins ve miktarı yazılı 98 parti emvalin % 50 si ile % 16 mektup faizi peşin; % 50 İsi 6 ay vadeli, süresiz, kaıt'i banka mektubu karşılığında 1 ve 34 model şartnameler uyarınca açık artırmalı satışa çıkarılmıştır.

2 —- Açık artırma 3 Ekim 1983 tarihine rastlayan Pazartesi günü saat 14.00 de İşletmemiz satış salonunda toplanacak Komisyon huzurunda yapılacaktır.

3 — Bu satışa ait ilân, şartnameler ve saıtış öncesi bilgi cetveli Orman Genel Müdürlüğü, Balıkesir Orman Bölge Başmüdürlüğü, Edremit, Balıkesir, Sındırgı, Ban­dırma, Simav, Orhaneli ve Tavşanlı Orman işletme Müdürlükleri ile İşletmemizde görülebilir.

4 — Alıcıların belirli gün ve satte İşletmemiz satış salonunda hazır bulunma­ları ve İhale saatinden bir saat öncesine kadar geçici teminatlarını veznemize yatıra­rak ihale saatinde teminat makbuzları ile birlikte Komisyona başvurmaları şarttır.

14671 /2-2

Dr. Zekâi Tahlr Burak Kadın Hastanesi Baştaibibliğinden :

1 — 7 adet ameliyat masası ihalesi üstünde kalan firma tarafından taahhüdü yerine getirilmediğinden namı adına ihale açılacaktır.

2 — İhale 10/10/1983 günü saat 14.00*de Ankara Sağlık ve Sosyal Yardım Mü­dürlüğünde yapılacaktır.

3 — 209 sayılı Yasanın 106 Sayılı Yönetmelik gereği pazarlık usulü üe satın alınacaktır.

4 — idari ve Teknik şartname Ankara Dr. Zekâi Tabir Burak Kadın Hastanesi Döner Sermaye Saymanlığından teinin edilecektir.

5 — Kesin teminat teklif edilen fiyatın % 6 sidir. 6 — Teklif edilen malzemeler hastanemiz teknik heyetince muayene ve kabulü

şarttır. 7 — Müessesemiz 2490 sayılı Yayasa tabi değildir. 14752/2-2

D Ü Z E L T M E Köyişleri ve Kooperatifler Bakanlığı Toprak iskân Genel Müdürlüğünün 16 Ey­

lül 1983 gün ve 18167 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan ihale ilânının 5 nci maddesinin son satırındaki tarih 3/10/1983 olarak düzeltilir. 14685

Page 51: T.C.A Resmî Gazete

24 Ey.ül 1983 — Sayı : 18171 RESMİ G A Z E T E Sayfa : 51

Bilecik Devlet Orman İsletmesi Müdürlüğünden :

Parti MİKTARI M . Bed. % 7,5 Tem, Bölgesi Deposu Cins, nev'i, kalitesi adedi Adet M? Dm3 TL. TL.

Dodurga Er ikl i 2.S.NJB. Çam T. 1 60 19,312 16.700 24.200 > Dodurga-Erikli 3.S.N.B. Çanı T. 35 7199 1442,361 11.700 1.262.800 » » » 3.S.K.B. Çam T. 3 679 79,588 8.500 56.300 » » » 2. S. Çam Md. Dir. 9 3001 336,356 7.000 177.400 » Er ikl i 2.S. Kök Md. Dir. 2 822 69,274 7.000 36.400 » Dodurga Ç. Tel D. (7-7,5 Mt) 2 259 38,088 11.940 34.200 > Erikl i Lif-Yon. Od. (Gök.) 8St. 436,000 3.000 98.400

60 1.617.700 W. lüler Toplamı 52 Parti 12O20 Adet 1984,97*9 Mî. tür.

Sterler Toplamı 8 > Ster 436,000 Sterdir.

1 — Yukarıda müfredata yazdı orman emvali 4/10/1983 tarihine rastlayan Sah günü saat 14.00 de Bozüyük İlçesi Dodurga Nahiyesi Dodurga Orman Bölge Şefliği binasında toplanacak Komisyon huzurunda, Yapacak emsi emval 1 No. lu Model Şart­nameye göre, diğer (Lif-Yonga odunu cins emval İse 34 No. lu Model Şartnameye göre emval 'bedellerinin % 50'si 'ile vergileri peşin toaflctyest 6 ay vadeli fcat'i ve mtüddetslz limit dahili banka teminat mektubu veya her zaman paraya çevrilebilir Devlet iç Borç­lanma Tahvülne karşılık açık artırma suretiyle satılacaktır.

2 — Taliplilerin belirtilen gün ve saatten yarım saat evveline kadar 1983 yılı vizesi 'yaptırılmış bu işle iştigal ettiğine dair gerekli belgelerini ibraz ederek almak istedikleri partilerin geçici teminatlarını yatırıp makbuzları ile birlikte Komisyona müracaatları ilân olunur. 14751 / 2-2

• • • YSE. Genel Müdürlüğü Edirne İl Müdürlüğünden:

1983 Yılı içmesuyu yapım programında bulunan, aşağıda adı yazılı içmesuyu emanet inşaatının ihalesi, Emanet Komisyonunca kapalı zarf usulü ile 6200 sayılı Kanunun 34. maddesi esaslarına göre yapılacaktır.

Keşif Geçici Son Sıra bedeli teminatı müracaat İhale İhale No İ Ş İ N A D İ Lira Kr. Lira Kr . tarihi günü saati

1 — Uzunköprü - Balabanköy 11 Kısım 4.596.953,— 151.658,59 3/10/1983 4/10/1Ö83 10.00

2 — Lalapaşa - Vaysal Gr. Muhittin Baba Müfrezesi 2.913.660,53 101.159,82 3/10/1983 4/10/1983 14.30

3 — Muhtelif Hd. Krk. ve Köyleri Ardakule. 2.900.000,— 100.75«,— 3/10/1983 4/10/1983 16.00

İHALEYE İŞTİRAK EDECEKLERİN :

1 — 1983 Yılma ait Ticaret ve Sanayi Odası vesikası. 2 — En az işin keşif bedeli kadar içmesuyu işini yapmış, liyakatli ve mali

dulumu yeterli taşaronlar seçilecektir. Asgari (C) grubu karnesi olanlar ise iş bi­tirme belgelerini de ibraz ederek ihale gününden en az bir gün evvel yeterlik bel­gesi almaları (Endeksleme uygulanacaktır.)

Page 52: T.C.A Resmî Gazete

Sayfa : 52 RESMİ G A Z E T E 24 Eylül 1983 — Sayı : 18171

3 — Taşaronlara emanet iş talimatının (2.7) maddesine göre iki işten fazla iş verilmiyecektir.

4 — Geçici teminatın İstanbul/Kartal Ma l Müdürlüğüne veya Edirne Muha­sebe Müdürlüğüne yatırıldığına dair makbuz veya Banka teminat mektubu (Limit dahili) olacaktır.

5 — Eksiltme şartnamesine uygun olarak hazırlayacakları teklif mektupları­nı ihale saatlerinden en geç bir saat evvel Emanet Komisyonu Başkanlığına verme­leri.

6 — İhalesi yapılacak inşaatın proje, keşif ve şartnamesi Müdürlüğümüz içme-suları Şefliğinde her gün mesai saatleri dahilinde görülebilir.

7 — Posta gecikmeleri ve telgrafla müracaat lar kabul edilmez. 8 — İlân olunur. 14881 /1-1

Akyazı Devlet Orman İşletmesi Müdürlüğünden :

Depo Parti Muh. Bed. % 7,5 Tem. Adı Adedi Cins ve Nev'i Adet M= Dma Lira Lira

Asfalt 1 1. S. N . B. Kay. Tom. Kapl. 10 8.661 35.500 23.000 Sondepo 3 1. S. K. B. Tom. Kapl. 69 66.536 32.500 163.000

3 2. S. U . B. Tom. Kapl. 128 117.238 32.500 286.000 4 2. S. K. R Tom. Kapl. 154 146.452 30.500 335.000

> 4 2. S. N . B. Tom. Soy. 127 119.309 25.500 228.000 » 6 2. S. K. B. Tom. Soy. 164 175.649 23.500 307.000 » 1 3. S. N . B. Tom. Soy. 33 28.316 18.500 39.000 > 6 3. S. K. B. Tom. Soy. 277 290.974 14.500 316.000 » 1 2. S. N . B. Tom. Kaim 59 27.867 22.500 47.000

1 1 S. N . B. Tom. Kalın 40 28.534 19.500 42.000 » 22 3. S. N . B. Tom. Kalın 1751 1013.075 14.500 1.505.000 » 2 3. S. N . B. Tom. İnce 253 54.771 11.500 47.000

10 3. S. K. B. Tom. Kalın 993 489.949 10.500 387.000 » 2 3. S. K. B. Tom. İnce 225 24.334 9.300 17.000

2 3. S. N . B. Gürgen Tom. 53 22.779 15.500 27.000

» 1 3. S. K. B. Gürgen Tom. 77 24.519 12.300 23.000 1 Akçaağaç Sanayi Odun 141 23.536 7.000 13.000

» 4 Kayın Gürgen San. Odun 1052 79.954 7.800 47.000 » 1 Kayın Maden Direk 4&i Î4.SS4 8.000 21.000 » 3 Kayın Yarma Sanayi — 220 Ster 4.500 74.000

5 Kayın L i f Yonga — 630 Ster 3.500 165.000

T O P L A M : 6039 2777.347 Ma Yapacak 3.7O7J0O0 220 Ster Yarma Sanayi 630 Ster Lif - Yonga

1 — İşletmemiz Bölgelerinin muhtelif orman dışı depolarından mevcut (82) parti istihsal orman emvali 5/10/1983 tarihine rastlayan Çarşamba günü saat 14.00 de İşletmemiz Merkezinde toplanacak komisyon huzurunda açık artt ırma İle satılacaktır.

2 — Satış 1 ve 2 model şartname esaslarına göre yapılacaktır. 3 — Bu satışa alt şartname İlân ve satış öncesi bilgi cetveli Orman Genel M i -

dürlüğü, Adapazarı Orman Bölge Başmüdürlüğü ve Adapazarı, İzmit, Karasu, Hen­dek, Geyve İşletmelerinde görülebilir.

Alıcıların belirli gün ve saatte komisyona müracaatları ilân olunur. 14883 / 1-1

Page 53: T.C.A Resmî Gazete

Part i Kikten. M.vtfv.<Bed. % 7.5 Tem.

RESMÝ GAZETE

Deposu Cins ve nev'i Ad. M \ D r a 3 . U r a U r a

Bostan-Samattar % SJN.B. Çam.T. 1« 346.384 17.500 456.000 > » 2. S.N.B. Gök. T. 4 97.67» 17.100 125.000 » 3. S.N.B. Gök. T. 13 619.095 12.100 563.000 » » 3. S.N.B. Cam T. 29 1.272.397 12.500 1.198.000 » » 3.S.üC6.Çam T. 4 138.108 9.500 99.000 » » 3.S.NJB.MegeT. (Kalın K.) 1 15.01T U.200 16.000 » 3. SJCJB. Meşe T. (Kalın K.) 1 4.438 10.100 4.000 » » 1.8/K.B.Kay. T. (Söymalık) 1 3.088 25.000 .6.000 » > 3.S;N.B.Xay. T. (Kereste.) 2 13.027 14.200 14.000 » 3.8.N.B. Kay. T. (Kerestelik) 2 30.223 11.500 27.000

» 3. SXJB. Kay. T. (Kerestelik) 3 31.063 10.000 24.000 » » 3- 8 . K B . Kay. T. (Kerestelik) 3 22.523 9.000 16.000 » » Çam-Göknar Md. Direk 4 113.214 8.000 69.000 » > Çam Yuvarlak Sanayi (Mumu 2 46.385 «.100 22.000 » » Kayın Yuvarlak Sanayi 2 13.087 8.200 8.000

0o8tan »rel i Lü?-Yong» Od. Yarma 1 21. Ster 3.000 5.000 Orman İçinden ttvell L»-Yo»gaOa.Yuv. 5 425. Ster 2,300 75.000

Sonatlar 3.S.N.RMeseT. (Tem. trad) 1 26.374 8.600 17.000 » 3.SJK.B. Meşe T. (Tenfc brad) 1 20.536 6.250 10.000

83 2.812.668 2.674.000 « 446.000 80.000

Genel Yekun . . . . 89 — 2.754000 1 — Yukarıda müfredatı yazılı 89. t>artt «man. emvftU aa&ısa çjkanhma olun,

İbreli emvallerin % 'oO al ve kanuni vergi ve faizi peşin % 50 s i 6-ay vadeli sttre-ala banka mektubu RaraıUğıdır. Yapraklı emvaller üe Uf-Yonga Odunlarının % 25 i ve kanunî vergi ve faizi peşin % 75 İse S ay vadeli banka mektubu karşılığıdır. Emvaller 1,2 ve 34 no. lu şartnameler uyarınca 4/10/1983 tarihinde satışı yapılacaktır.

2 — Bu satısdakt sanayi odunu ve odunlara Uf-Levha, Yonga Levha sanayi­cileri ve bunların yetkili temsilcileri ambalaj sanayicileri ve küçük sanat erbabı k i -siler gösterecekleri bebelere müsteniden girebilirler.

3 Taliplilerin 4/10/1983 «Ona saat 13~30 « kadar % 7,5 teminatlarını İs­letmemiz Veznesine yatırmaları ilân olunur. 14873 / 2-1

»

Bursa Devlet Orman İsletmesi Müdürlüğünden:

1 — Bursa Uludağ Sanatoa XL K » gazinosu 2. kısnn fkanal inşaatı kapalı zarf usulü ile ihaleye konulmuştur.

2 — İgut kesif bedeli 2.500.000,— TL. eksiltme Bursa Devlet Orman İsletme Müdürlüğünün Bataklı Mevkiindeki İdare Binasında toplanacak ihale komisyonu hu­zurunda 3/10/1983 Pazartesi günü saat 14.00 de yapılacaktır.

3 — Yeterlik belgesi İçin 28/9/1983 günü mesai sonuna kadar isteklilerin mü­racaat etmeleri şarttır.

4 — İhale Ue İlgili dosya ve genel şartlar İsletme Müdürlüğünde görülebilir. Tek­li f mektuplarının kapan zarf usullerine göre flnate günü saat 14.00 de kadar verme­leri posta ile yapılan mürcaatlarda gecikmelerin kabul olunmayacağı İsin geçici te­minatının 75.000,— TL. olduğu ilan olunur. 14879/1-1

24 Eylül 1983 •Sayı: 18171 RESMİT GAZETE Sayfa : 53 Samatlar Devlet Orman İsletmesi Müdürlüğünden :

Page 54: T.C.A Resmî Gazete

Sayfa : 54 RESMI G A Z E T E 24 Eylül 1983 — Sayı : 18171

Kastamonu/lhsangazi Devlet Ovman İsletmesi Müdürlüğünden :

SATIŞ İLANI Part i Muh. Bed.

Bölgesi Tol Durumu Cins ve Nev*i Adedi Adet M» Dm» Lira

Mer güze Asfalt II. S. N. B. Çam Tom. 3 «6 40.794 17.500 » m . S. N . B. Çam Tom. 55 7130 2480.741 12.500

» » III. S. K . B . Çam Tom. 4 270 60.117 9.500 » » L S . N . B . Gök. Tom. 2 71 44.369 20.500 » » n . S .N .B .Gok .Tom. 7 570 317.438 17.100 > » m . S. N. B. Gök. Tom. 19 2074 928.785 12.100

» Çam Sanayi Odun 6 33 St. 252.000 6.550 > » Li f Tonga Odun 3 510 S t — 3.000

Eceler Or. İçi Ham Yol L i f Tonga Odua 3 500St. — 2.300

UMUMİ t E K O N : 112 10781 4130.244 1343 Ster

Yukarıda cins ve miktarı yazılı 1983 yılı İstihsali 112 parti orman emvali 5 Ekim 1983 Pazartesi günü saat 14.00 de vadeli asık arttırmalı suretiyle satışa çıkarılmıştır. Bu satışa alt şartname müfredatta ilan ve satış listeleri İşletmemizde Araç, Tosya, Daday, Kastamonu, Karabük, İnebolu, Ankara, İstanbul, İzmir, Samatlar, Taşköprü, Azdavay, Küre, Sinop, Çatalseytin, Bolu, Adapazarı, Adana Orman İşletme Müdürlük­lerine yazılmıştır.

İhaleye iştirak edeceklerden bir nolu şartnamenin Snctt maddesinin a, b, c. bentlerinde belirtilen belgeler teminat yatırmadan önce istenecektir. İhaleye katılmak isteyenlerin belli gün ve saatte % 7,5 geçici teminatlarım saat 12.00 ye kadar İşletme veznesine yatırmaları ilân olunur. 14872 / 2-1

Türkiye Demir ve Çelik İşletmeleri Genel Müdürlüğü İskenderun Demir ve Çelik Fabrikaları Müessesesi Müdürlüğünden ;

1100 KG. 1,68x5,50 M M . L t K E M A Y E ÜSTÜ C A M İZOLE T E L SATIN A L I N A C A K T I R .

Şartnamesi bedelsiz olarak aşağıdaki adreslerden alınabilir. 1 — İskenderun'da Müessesemiz Ticaret Müdürlüğü, 2 — İstanbul'da Sirkeci Yalı Köşkü Cad. Yalı Köşkü Han K a t : 4-5'deki Mümes­

silliğimiz, 3 — Ankara'da Çankırı Cad. No : 57 Genel Müdürlüğümüz. İsteklilerin şartnamemiz esaslarına göre hazırlıyacaklan 83-736 No'lu dosyayla

ilgilidir meşruhatlı kapalı teklif mektuplarım, geçici teminatlanyla birlikte engeç 11/10/1983 Salı günü saat 14.30'a kadar Müessesemiz/Haberleşme ve Arşiv Müdür­lüğünde bulundurmaları ilân olunur. 14676 /1-1

Bursa Devlet Orman İşletmesi Müdürlüğünden :

1 — Müdürlüğümüz ihtiyacı olan; 12 adet traktör lastiğinin kapalı zarf usulü İle 4/10/1983 Salı günü saat 14.00 de Balıklı mevkiindeki İdare binamızda ihalesi yapılacaktır.

2 — Lastik ebatları; 14x30 veya on kat olacaktır. Tekliflerde on kat tercih edilir. Tahmini tutar bedeli 840.000 TL. dır. Teklif vermek isteyenlerin 65.000 TL . geçici teminat makbuzları ile birlikte usulüne uygun olarak teklif vermeleri şarttır.

3 — Bu İşe alt şartname İşletmemizde görülebilir. İlân olunur. 14878 /1-1

Page 55: T.C.A Resmî Gazete

Dörtyol Devlet Orman İşletmesi Müdürlüğünden :

D E P O S U N U N Adı Yol Durumu

Kuzuculu Asvalt Kenan

Parti M İ K T A R I Muh. Bedeli vö 7,5 Teminatı Cins ve Nevi Boy ve Sınıfı Adedi. Adet M 3 . Dm 3 . Lira K r . Lira Kr .

3. S. N . B. Çz. Tomruk 5 920 123.281 9.500,— 88.000,— Çz. N . B. Tomruk 2 270 56.777 11.500,— 49.000,— Kayın K. B. Tomruk 7 2069 160.415 10.000,— 120.200 — Çk. K. B. Tomruk 7 937 204.974 8.500 — 130.800,— 2. S. K. B. Çz. Tomruk 1 108 12.647 10.500,— 8.700 — Çk. Maden Direk 2 811 42.259 7.500,— 26.300 — Çz. Maden Direk 2 783 33.607 7.500 — 19.000 — Kayın Maden Direk 13 9789 297.482 9.000 — 200.500.— Çk. Sanayi Odunu 2 492 40.374 6.500 — 19.100 — Kayın Sanayi Odunu 11 6778 319 436 8.000,— 192.000 —

52 22597 1291.3 2 853.600,— 1 — işletmemizin Kuzuculu Orman dışı deposunda bulunan yukarıda cins ve miktarı yazılı 52 parti çeşitli cins orman

ürünlerinin % 100 peşin veya % 50'si ile yasal faizleri peşin, 'o 50'si 6 ay vadeli süresiz banka kati teminat mektubu karşılığı ol­mak üzere Ek 1 ve Ek 34 Model Şartnameler uyarınca açık art ırmalı satışa çıkanlmıştır.

2 — Açık artırmalı satış 29/9/1983 tarihine rastlayan Perşembe günü saat 14.00 de Dörtyol Belediye Salonunda toplanacak Komisyon huzurunda, yapılacaktır.

3 — Bu satışa ait ilân, şartname ve satış öncesi bilgi cetveli Orman Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş Orman Bölge Baş­müdürlüğünde, Osmaniye, Antakya, Andırın, Kilis, <îöksun, Adıyaman, K. Maraş ve Adana Orman İşletme Müdürlükleriyle İs­

kenderun, Gaziantep ve İşletmemiz Bölge Şefliklerinde mesai saatleri içerisinde İşletmemiz ilân tahtasında görülebilir. 4 — Alıcıların belirli gün ve saatte İşletmemize kapasite belgelen veya Ticaret Odaları belgeleri ile birlikte hazır bulun­

maları ve saat 14.00'e kadar geçici teminatlannı İşletmemiz veznesine yatırmaları, Banka teminat mektubu vereceklerin teminat mektubunda işletme adını ve satış tarihini bildirmeleri, katılacakları teminat makbuzlarıyla birlikte Komisyona başvurmalan şart­tır. İlân olunur, 14880/1-1

24 Eylül 1983 —

Sayı: 18171

RE

SMİ G

AZ

ET

E

Sayfa : 55

Page 56: T.C.A Resmî Gazete

Tirebolu Devlet Orman İşletmesi Müdürlüğünden:

DEPOSUNUN Parti MİKTARI Muh. Bedeli Geç. Teminatı Bölgesi Adı Yol Durumu Cins, Nev'L Boy ve Sınıfı Adedi Adet M3. Dm3. Lbra Kr. Lira Kr.

Tirebolu Me. Sahil Asfalt 3. SNB. Çam Tomruk 9 521 170.142 13.000,- - 122.500,— Akılbaba B. Bükü Stablize 3. SNB. Çam Tomruk 6 971 226.002 12.600,— 137.500 — Tirebolu Me. Sahil Asfalt 3. SKB. Çam Tomruk 6 444 118.620 10.400,— 70.000,— Akılbaba B. Bükü Stablize 3. SKB. Çam Tomruk 4 731 145.613 10.000,— 74.500,— Akılbaba B. Bükü Stablize 2. SNB. Ladin Tomruk 1 37 16.616 17.500,— 15.500,— Tirebolu Me. Sahil Asfalt 3. SNB. Ladin Tomruk 1 62 17.640 12.500,— 12.500,— Akılbaba B. Bükü Stablize 3. SNB. Ladin Tomruk 4 815 143.333 12.000,— 84.000,— Akılbaba B. Bükü Stablize 3. SKB. Ladin Tomruk 2 211 66.770 9.000,— 32.000,— Görele Karabörk Stablize 3. SKB. Ladin Tomruk 2 188 45.625 9.000,— 23.500,— Akılbaba B. Bükü Stablize 2. S. Çam Maden Direk 4 1227 76.863 7.000,— 32.500,— Akılbaba B. Bükü Stablize 2. S. Ladin Maden Direk 1 462 36.295 7.000 — 14.000,— Akılbaba B. Bükü Stablize Çam San. Od. Yuvl. KÇ. 3 756 62.206 6.500 — 25.000,— Akılbaba B. Bükü Stablize Ladin San. Od. Yuvl. KÇ. 1 136 11.694 6.500,— 5.500,—

44 6559 1137.419 649.000,— 1 — İşletmemiz depolarında bulunan yukarıda cins ve miktarı yazılı 44 parti 6559 adet 1137.419 M3, ibreli cins orman ürün­

lerinin % 50'si ile % 16 faizi ve vergi resimler peşin, % 50'si 6 ay vadeli süresiz limit dahili banka teminat mektubu karşılığında olmak üzere 1 No. lu şartname uyarınca açık artırmalı satışa çıkarılmıştır.

2 — Açık artırmalı satış 29/9/1983 tarihine rastlayan Perşembe günü saat 14.00'de İşletmemiz satış salonunda toplanacak Komisyon huzurunda yapılacaktır.

3 — Kereste ticareti yapanlar, kereste imalathanesi olanlar, orman ürünü kullanan küçük sanat erbabı ve diğer ihtiyaç sahipleri, inşaat yaptıran gerçek ve tüzel kişiler 1 No. lu şartnamenin 3 ncü maddesi (a - il bentlerinde açıklanan belgeleri Ko­misyona göstermek mecburiyetindedirler.

4 — Bu satışa ait ilân ve şartname, satış öncesi bilgi cetveli Orman Genel Müdürlüğünde, Giresun Orman Bölge Başmüdür­lüğünde, Giresun, İstanbul Artvin, Rize, Trabzon, Esbiye, Bulancak, Dereli, Ordu, Samsun, Ünye, Torul, Erzurum, Erzincan, Gü­müşhane İşletme Müdürlükleri ile İşletmemiz Müdürlüğünde ve Bölgelerinde görülebilir.

5 — Alıcıların belirli gün ve saatte İşletmemizde hazır bulunmaları ve ihale saatinden bir saat öncesine kadar geçici temi­natlarını İşletmemiz veznesine yatırmaları, banka teminat mektubu verecek olanların teminat mektubunda İşletme adını ve satış tarihini bildirmeleri ve katılacakların teminat makbuzları ile birlikte Komisyona başvurmaları şarttır. 14876 / l-l

Sayfa : 66 R

ESMİ G

AZETE

24 Eylül 1983 — Sayı : 18171

Page 57: T.C.A Resmî Gazete

Sındırgı Devlet Orman İşletmesi Müdürlüğünden:

Satış Tarihi; 29/Ö/1983 Saati: 14.00 Satış Yeri: Bigadiç İstin. Yılı: 1983 Satış Deposu.- Çatak - Beydağ - Adalı Orman içi.

Muh. Bedel % 7,5 Tem. Bölgesi D«îfo Yeri P. Adedi C i n s i Adet M'. Dm'. TL. TL.

Dervişler Çatak 9 1. S. N. B. Çk. T. 452 259.992 22.000 429.000 » » 2 1. S. Ks. B. Çk. T. 92 61.319 21.000 96.500

17 2. S. N. B. Çk. T. 1307 660.439 20.000 990.000 3 2. S. Ks. Çk. T. 133 64.079 18.000 86.500

» » 78 3. S. N. B. Çk. T. 13844 4543.959 12.000 - 9.337 4.089.500 Beydağ Y. Göcek 14 3. S. N. B. Çk. T. 2374 684.803 12.000 615.500 Dervişler Çatak 24 3. S. Ks. B. Çk. T. 2567 730.605 9.000 - 6.512 657.500 Beydağ Y. Göcek 4 3. S. Ks. B. Çk. T. 349 89.277 9.000 60.000 Adak Or. tçl 1 3. S. N. B. Ky. T. 27 3.232 10.000 2.500

» » 1 3. S. Ks. B. Ky. T. 63 6.637 10.000 5.000 1 2. S. N. B. Ky. Md. Dir. 36 2.332 7.100 1.500

„ » 1 2. S. Ks. B. Ky. Md. Dir. 69 3.019 7.100 1.600 Dervişler Çatak 2 Çk. Sanayi Odunu 217 19.850 5.350 8.000

YEKÛN : 157 Parti 21530 Ad. 7129.543 M5. 7.043.100

İşletmemiz depolarından 1983 yılı orman emvallerinden yukarıda dökümü yapılan 157 parti 21530 adet 7129.543 M3, orman emvali açık ar t t ı rma suretiyle 29/9/1983 tarihinde Bigadiç Belediye satış salonunda toplanacak Komisyon huzurunda 15/C model şartnamesi gereği satışa arzedilecektir.

Taliplilerin belirtilen günde saat 14.00'den önce talip oldukları partiler için yatıracakları % 7,5 teminatlarına ilişkin! mak­buzla müracaatları ilân olunur. 14875 / l - l

24 Eylül 1983 —

Sayı : 18171 R

ESM

İ GA

ZE

TE

Sayfa : 57

Page 58: T.C.A Resmî Gazete

Gülnar Devlet Orman İşletmesi Müdürlüğünden :

D E P O S U N U N Adı Yol Durumu Cins ve Nev'i, Boy ve Sınıfı

Sahil Asfalt 3. S. ÇMK. K. B. Tomruk s> » 2. S. ÇMK. Maden Direk » » ÇMK. Sanayi Odunu

Merkez » 3. S. N . B. Sedir Tomruk » > 3. S. N . B. Göknar Tomruk s » 2. S. ÇMK. N . B. Tomruk » > 3. S. ÇMK. N . B. Tomruk » » 2. S. ÇMK. K. B. Tomruk > > 3. S. ÇMK. K. B. Tomruk > » 2- S. ÇMKf. Maden Direk

B. Eceli » 2. S. ÇMK. N . B . Tomruk » j> 3. S. ÇMK. N . B. Tomruk » » 3. S. ÇMK. K. B. Tomruk » » 2. S. ÇMK. Maden Direk

A . Damı Orman Yolu ÇMK. Lif - Yonga Çakırtaş » ÇMK. Li f -Yonga Aks az Asfalt 2. S. ÇMK. N . B. Tomruk

i » 3. S. ÇMK. N . B . Tomruk » » 3. S. ÇMK. K. B. Tomruk » » 2. S. ÇMK. Maden Direk

Ekşi bey Orman Yolu Yapraklı Yakacak Odun Karakaya » 3. S. ÇMK. K. B. Tomruk

» » 2. S. ÇMK. Maden Direk Ilı sı Orman Yolu ÇMK. Yarma Sanayi Odunu

Y E K O N :

1 — İşletmemiz depolarında mevcut yukarıda cins ve

Parti M i k t a r ı Muh. S. Bed. % 7,5 Tem. Adedi Adet Ma Dmî Ster Lira Lira

5 1025 152.273 _ 8.000 91.600 5 3934 132.860 — 7.500 75.900 1 268 18.740 — 7.000 9.000 5 858 153.017 12.500 143.700 7 1522 251.213 — 11.500 217.000 1 40 12.514 — 13.000 12.300

10 2317 379.376 — 9.500 270.800 2 183 33.862 — 11.000 28.100 5 981 129.001 — 8.000 77.700 6 4247 138.426 — 7.500 78.100 2 246 53.311 — 13-000 52.000 6 988 204.708 — 9.500 148.100 7 1407 153.665 — 8.000 92.700 7 5143 171.444 — 7.500 96.800 4 — — 261 2.500 49.100 2 — — 106 2.500 20.000 1 67 14.590 — 13.000 14.300

13 2922 552.297 — 9.500 394.100 1 99 15.128 — 8.000 9.100 7 4285 237.046 — 7.500 133.600 1 — . — 50 1.800 6.800 2 544 55.595 — 8.000 33.500 4 3102 95.415 — 7.500 53.900 2 — 1 — 220 3.500 57.900

106 34178 2954.481 637 2.164.100

yazılı 106 parti çeşitli cins orman emvali % 50 ile % 16 faizi

Sayfa : 58 R

ESM

Î GA

ZETE

24 Eylül 1983 —

Sayı : 18171

Page 59: T.C.A Resmî Gazete

ve vergileri peşin, % 50 si 6 ay vaceîi süresiz ve limit dahili banka teminat mektubu karşılığı 1 No. İr model şartname uyarınca açık I artırmalı orman emvali satışına çıkarılmıştır. ,

2 — Açık artırma 30 Eylül 1983 tarihine rastlayan Cuma günü saat 14.0(1 de İşletmemiz satış salonunda toplanacak komisyon huzurunda yapılacaktır.

3 — Bu satışa ait şartname ve «atış öncesi bilgi cetveli Oıman Genel Müdürlüğü, Mersin Orman Bölge Başmüdürlüğü ile tş-Jetmelerinde ve Adana İşletme Müdürlüğü ile İşletmemiz Orman Bölge Şefliği ile muhasebe servisinde görülebilir.

4 — Alıcıların belirli giin ve saatte İşletmemizde hazır bulunmaları ve ihale saatinden önce geçici teminatarmı İşetmemiz veznesine yatırmaları, banka teminat mektubu verecek olanların teminat mektubunda İşletme adı ve satış tarihini belirtmeleri ve teminat makbuzları ile birlikte komisyona müracaat etmeleri ilân olunur. 14892 / 2-1

Simav Devlet Orman İşletmesi Müdürlüğünden

Deposunun Adı Cins ve Nev'i, Boy ve Sınıfı

Dğrd., Naşa, Kiçir.

Dağardı

1. S. N . B. Ç. Tomruk 2. S. N . B. Ç. Tomruk 3. S. N . B. Ç. Tomruk 3. S. K. B. Ç. Tomruk Çam Sanayi Odunu

Parti Adedi

10 15 35 7 4

71

\r i k Adet

502 1117 6714 1462 830

10625

a r l a r M» DmJ

287.628 565.123

2191.449 316.541 106.290

3467.031

Muh. Satış Bedeli Lira

19.800, 16.400, 11.300, 8.150,

22.000 20.000 12.000 9.000 5.350

</r 7,5 Geç. Tem. Lira

437.500 737.000

1.885.500 200.500 43.500

3.304.000 Genel Toplam : 1 — İşletmemiz depolarında bulunan yukarıdaki cins ve nev'i, miktarları yazılı 71 parti çeşitli orman ürünlerinin %50si ile

% 16 sı faizi peşin, % 50 sl 6 ay vadeli süresiz banka teminat mektubu karşılığında olmak üzere model şartnameler uyarınca açık artırmalı satışa çıkarılmıştır.

2 — Açık artırma 5/10/1983 talihine rastlayan Çarşamba günü saat 14.00 de satış salonunda toplanacak komisyon huzurunda yapılacaktır.

3 — Bu satışa ait ilân ve şartname ve satış öncesi bilgi cetveli Orman Genel Müdürlüğü ile Balıkesir Orman Bölge Başmü­dürlüğü ile Çevre işletmelerle, "İşletmemizde görülebilir.

4 — Alıcıların belirli gün ve saatte işletmemizde hazır bulunmaları ve ihale saatinden (1 saat öncesine kadar) geçici teminat­larını işletmemiz veznesine yatırmaları ve banka teminat mektubu vereceklerin teminat mektubunda işletmemiz adına ve satış tari­hini bildirmeleri ve katılacaklarının teminat makbuzları ile birlikte komisyona başvurmaları şarttır. 14894 / 2-1

24 Eylül 1983 —

Sayı : 18171 R

ESM

İ GA

ZETE Sayfa: 59

Page 60: T.C.A Resmî Gazete

RESMİ G A Z E T E 24 Eylül 1983 — Sayı : 18171 Sayfa : 60 RESMİ G A Z E T E i

Nazilli Devlet Orman işletmesi Müdürlüğünden :

A R T T I R M A L I O R M A N EMVALİ SATIŞ İLANI Satış Günü : 5 Ekim 1983

Parti Muh. Bed. Teminatı Deposu Cins ve Nev'i Adedi Adet Ma Dm: Lira Lra

Kuyucak Çk. 3. Sf. Nor. Tom. 63 9534 2626.892 11.200 897.000 » Çk. 3. Sf. Kısa Tom. 26 3687 1005.555 8.200 261.500

Çk. Sanayi Odunu 8 1331 211.576 5.100 46.000 » Çz. Sanayi Oduüu 8 1773 192.516 5.100 43.000

Tomruk Genel Yekûn 105 16325 4036.539 1.247.500 Kuyucak-

Sarıcaova Lif - Yonga 25 2631 Ster 2.400 203.000

Satış Yeküntt 130 1.450.500

1 — İşletmemizin muhtelif depolarında bulunan yukarıda müfredatı yazık 130 parti geşitll orman ürünleri % 50 si peşin, % 50 si 6 ay vadeli süresiz teminat mek­tubu karşılığında olmak üzere E K : 1 ve E K : 34 model şartnameler uyarınca açık arttırma İle satışa çıkarılmıştır .

2 — Açık arttırma 5 Ekim 1983 tarihine rastlayan Çarşamba günü saat 14.00 de Kuyucak Bölge Şefliğinde teşekkül edecek komisyon huzurunda yapılacaktır.

3 — Sanayi odunu ve L i f - Yonga odununa iştirak edeceklerin son sene vizeli kapasite belgelerini satış komisyonuna göstererek iştirak edebilirler.

4 — Satışa ait ilan, şartname, tevhit cetveli Orman Genel Müdürlüğü, Muğla Orman Bölge Başmüdürlüğü ve Civar işletmelerle Bölge Şefliklerimizde görülebilir.

5 — Alıcıların belirli gün ve saatte teminat makbuzları ile birlikte satış ko­misyonuna müracaatları ilân olunur. 14893/2-1

iskenderun Demir ve Çelik Fabrikaları Müessese Müdürlüğünden :

3746 M E T R E DİKİŞLİ V E DİKİŞSİZ ÇELİK ÇEKME BORU SATTN A L I N A C A K T I R .

Şartnamesi bedelsiz olarak aşağıdaki adreslerden alınabilir. 1 — iskenderun'da Müessesemiz Ticaret Müdürlüğü 2 — istanbul'da Sirkeci Yalı köşkü Cad. Yalıköşkü Han K a t : 4-5'deki Mü­

messilliğimiz, 3 — Ankara'da Çankırı Cad. No. 57 Ankara adresindeki Genel Müdürlüğümüz, isteklilerin şartnamemiz esaslarına göre hazırlıyacakları 83-694 No'lu dosyayla

ilgilidir. Meşruhatlı kapalı teklif mektuplarım, geçici teminatlarıyla birlikte en geç 11/10/1983 günü saat, 14.30'a kadar Türkiye Demir ve Çelik İşletmeleri Genel Mü­dürlüğü İskenderun Demir ve Çelik Fabrikaları Müessese Müdürlüğü iskenderun Ha­berleşme ve Arşiv Müdürlüğünde bulundurmaları ilân olunur.

14677 /1-1

D Ü Z E L T M E Erzurum Valiliğinin 7 Eylül 1983 gün ve 18158 sayılı Resmi Gazete'de yayınla­

nan ihale ilânının 6 nci maddesinin 1, 2 ve 3 sıra numarasındaki işler Erzurum İline ait olması gerekirken Erzincan olarak yayınlanmıştır.

Düzeltilir. 14110

Page 61: T.C.A Resmî Gazete

24 Eylül 1983 — Sayı : 18171 RESMİ G A Z E T E Sayfa : 61

Garp Linyitleri işletmesi Müessesesi Müdürlüğünden :

ÇEŞİTLİ M A L Z E M E SATIN A L I N A C A K V E SATILACAKTIR

Satınalınacak Malzemeler Miktar ihale gün ve saati

Oto elektrik yedekleri 104 Kalemde 40336 adet 10/10/1983 15.00 Konveyör band 250 Metre 11/10/19S3 15.00 Hidrolik pres (150 tonluk) Lastik kaplama ve pişirme 1 Adet 11/10/1983 15.00 Fotokopi makinası 1 Adet 12/10/1983 15.00 Güç kablosu 1 Kalemde 500 Metre 12/10/1983 15.00 Arazöz İmali 1 Adet 13/10/1983 15.00 Silindir rektiriye tezgahı 1 Adet 14/10/1983 15.00 Karoser imali 5 Adet 14/10/1983 15.00 Band kantarı 6 Adet 17/10/1983 15.00 Muşamba ceket, pantolon, pardesü 593 Adet ve 1457 Çift 17/10/1983 15.00 Elektrikçi eldiveni ve amyant eldiven Su bap yuvası imali 3000 Adet 18A0/1983 15.00

Satışı Yapılacak Malzemeler Miktar İhale gün ve saati

Hurda lastik satışı 100 Ton 18/10/1983 15.00 Hurda varil satışı 14345 Adet 18/10/1983 15.00

İhalelere alt şartnameler bedelsiz olarak Ankara'da TKİ Genel Müdürlüğü Sa­tmalına Dairesi Başkanlığından (KST Ankara Şubesi yanı No. 1116 Hlpodrum), is­tanbul'da TKİ Satmalma Müdürlüğünden (Odakule tş Merkezi Kat 12 Beyoğlu) izmir'de G.L.t. irtibat Bürosu Şefliğinden (1487. Sok. No. 17/3 Alsancak) Tavşanlı'da G.L.I. Müessesesi Ticaret Şubesi Müdürlüğünden temin edilebilir.

ihalelere ilişkin zarflar belirtilen günlerde aaat 15.30 da tekllfçilerin huzurunda Satınalma Komisyonunda açılacaktır. Müessesemiz 2490 sayılı Kanuna tabi olmayıp, ihaleyi yapıp yapmamakta veya dilediğine vermekte serbesttir. 14895 / 2-1

Tuzla Askeri Satınalma Komisyonu Başkanlığından :

Aşağıda cins ve miktarı yazılı malzemeler 1601 sayılı Kanuna göre satın alı­nacaktır. İhalesi 10 Ekim 1983 günü saat 10.00 da Tuzla Piyade Okulu Satmalma Komisyonu Başkanlığında yapılacaktır. Evsaf ve şartnamesi Komisyonda ve istanbul -izmir - Ankara Lv. Amirliklerinde görülebilir.

Malzemenin tamamı bir istekliye ihale edilebileceği gibi gruplar halinde de ayrı ayrı isteklilerede İhale edilebilecektir.

Tahmini Tutarı Kat ' i Teminatı C i n s i Miktarı TL. TL.

I. Grup Fren Borusu 1 Kalem II. Grup Muhtelif Tamir Takımı 2 Kalem

III. Grup Muhtelif göstergeler ve Voltmetre 5 Kalem

IV. Grup Muhtelif Distribütör Tam Tk. ve platin takımı 3 Kalem

4.320.000,-7.880.000-

45.280.000-

21.200.000,-

259.200,-472.800,-

2.716.800.-

1.272.000,-

14890 / 1-1

Page 62: T.C.A Resmî Gazete

Sayfa : 62 RESMÎ GAZETE 24 Eylül 1983 — Sayı : 18171

Türkiye Şeker Fabrikaları A . Ş.'ndeh

KÖMÜR NAKLETTlRlLıECEKTlR. İskenderun Demir Çelik İsletmeleri sahasından teslim alınacak — % 10 tole­

ranslı 40.000 ton kok kömürünün muhtelif fabrikalarımıza karayolu nakliye hizmeti, şartnamesi ve sözleşme örneği esasları dahilinde ihale edilecektir.

İlgililerin Mithatpaşa Cad. No. 14/ANKARA'daki Genel Müdürlüğümüz İle Kon­ya ve Malatya Şeker Fabrikalarımız veznelerinden TL. 2.000,— (İkibin lira) bedel mukabilinde alacakları şartname ve sözleşme örneğimiz esasları dahilinde, hazırlıya-cakları kapalı zarf halindeki teklif mektuplarım en geç 4 Ekim 1983 Salı günü saat 12.00'ye kadar Genel Müdürlüğümüz Haberleşme ve Arşiv Müdürlüğüne tevdi etmeleri duyurulur.

Postada vuku bulacak gecikmelerden Şirketimiz hiçbir şekilde sorumlu olma­yacaktır.

2490 sayılı Kanuna tabi olmayan şirketimiz, ihaleyi kısmen veya tamamen ya­pıp yapmamakta veya sözkonusu hizmeti dilediğine yaptırmakta serbesttir.

14874 /1-1

Silmerbank Malatya Pamuk Sanayii Müessesesinden :

1 — Aşağıda cinsi ve miktarı yazılı pamuk telefi, pamuklu mensucat, parça bez ve muhtelif cins hurdalar 28/9/1983 tarihine rastlayan Çarşamba günü saat 14.00 de şartnameleri uyarınca satışa arzedilmiştir.

2 — Şartnameler Müessese Ticaret Müdürlüğü ile İstanbul'da Silmerbank Alım ve Satım Müessesesinden, SUmerbank Ankara Ulus ve Kayseri Satış Mağazalarından temin edilebilir.

3 — Mallar her gün Müessesemizde görülebilir. 4 — Müessesemiz satışı yapıp yapmamakta serbesttir.

Miktar Birimi C İ N S Î

37.342 Kg. Pamuk telefi 71.787 Kg. Üstüpü

522.975 Mt. Hasarlı pamuklu mensucat (Muhtelif) 1.230 Ad. Hasarlı pamuklu mensucat

43.708 Kg. Pamuklu mensucat (Muhtelif ebatta) 28 Kalem Hurda eşya

14877 / 1-1

iskenderun Demir ve Çelik Fabrikaları Müessese Müdürlüğünden :

200 TON DÖKME B E Y A Z C A M YÜNÜ SATINALINACAKTIR Şartnamesi bedelsiz olarak aşağıdaki adreslerden alınabilir. 1 — İskenderun'da Müessesemiz Tedarik İkmal Müdürlüğü, 2 — İstanbul'da Sirkeci Yalı Köşkü Cad. Yalı Köşkü Han Kat : 4-5'dekl Mümes­

silliğimiz, 3 — Ankara'da Küçükesat Büklüm Sok. So. 22'dekl Genel Müdürlüğümüz, İsteklilerin şartnamemiz esaslarına göre hazırlıyacakları 83-801 No'lu dosyayla

ilgilidir meşruhath kapalı teklif mektuplarım, geçici teminatlanyla birlikte engeç 18/10/1983 günü saat, 14.30'a kadar Müessesemiz/Haberleşme ve Arşiv Müdürlüğünde bulundurmaları ilân olunur 14891 /1-1

Page 63: T.C.A Resmî Gazete

24 BylÜl 1963 — Sayı : 18171 RESMİ GAZETE Sayfa : 63

Ereğli Kömürleri İşletmesi Müeseseslnden :

119 Kalem İs Makinası Yedeği Ue 65 Aadet Yemek Kazam ve Patates Soyma Makinası Satınalınacaktır.

1 — Şartnamesine göre kapalı zarfla teklif alınmak suretiyle aşağıda cins ve miktarı yazılı malzemeler satınalınacaktır.

Malzemenin Cinsi Miktarı İhale Tarihi

1 - İş makinası yedekleri 119 Kalem 28/9/1983 Çarşamba 2 - Yemek kazam ve patates soyma

makinası 65 Adet 10/10/1983 Pazatresl 2 — Teklif zarfları en geç malzemenin hizasında belirtilen tarihte saat 14.00'e

kadar Ereğli Kömürleri İşletmesi (E.K.t.) Genel Muhaberat şefliğine verilmiş olacak­tır. Postadaki gecikmeler nazarı itibare alınmayacaktır.

3 — Zarflar belirtilen günde saat 15.00'de E . K . l . Ticaret Şube Müdürlüğünde açılacaktır.

4 — Şartnameler Zonguldak'ta EKİ Ticaret Şube Müdürlüğünden, Ankara'da KST Şubesi yanı Hipodrum'daki TKİ Kurumu Satınalma Dairesi Başkanlığından. İs­tanbul Satınalma Müdürlüğü Beyoğlu İstiklâl Cad. Odakule İş Merkezi K . 12 No. 284 - 288'den, İzmir'de ise Erzene Mah? 78. Sok. No : 3 Bornova'daki Ege Linyitleri İşletmesi Müessesesinden temin edilebilir.

5 — Müessesemiz 2490 sayılı Kanuna tabi değildir. 14882 / 1-1

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.'nden :

M E L A S İHRAÇ EDİLECEKTİR 15 - 20 Ekim tarihleri arasında — % 10 toleranslı 1982/83 ve 1983/84 ürünü

10.000 ton ve 15 - 20 Kasım tarihleri arasında % 10 toleranslı 1983/84 ürünü 10.000 ton yüklenmek üzere toplam 20.000 ton pancar melası Fob. Yarımca esasına göre ihraç edilecektir.

Teklifler. 5 Ekim 1983 günü saat 12.00'ye kadar Mithatpaşa Caddesi No : 14 - An­kara'da Yerleşik Genel Müdürlüğümüz Haberleşme ve Arşiv Müdürlüğünde bulunduru­lacak ve en az 7 Ek im 1983 günü saat 17.30'a kadar geçerli olacaktır.

İhaleye ait şartname, Genel Müdürlüğümüz Pazarlama ve Satınalma Dairesinden ve İstanbul Alım - Satım Müdürlüğünden ücretsiz alınabilir.

Postadaki, gecikmeler kabul edilmeyecektir. Şirketimiz 2490 sayılı Yasaya bağlı bulunmadığından İhaleyi kısmen veya tamamen yapıp yapmamakta veya dilediğine yap­makta serbesttir. 14886 /1-1

Ulupınar/Ulus Devlet Kereste Fabrikası Müdürlüğünden :

Anbarımızda hazırlanmış 29 parti halinde 29.500 adede denk 1010.951 MS muh­telif kenarlı ve kenarsız fırınlı kayın keresteler, 2 parti halinde 3281 adede denk 56.254 M 3 Göknar kereste ve 1 parti halinde 533 adede denk 16.511 M* Çam kereste % 50 si peşin % 50 si altı ay vadeli müddetsiz limit dahili banka mektubu karşılığı, her parti ayrı ayrı açık art ırma ile satışa çıkarılmıştır.

Taliplerinin 6/10/1083 Perşembe günü almak istedikleri partilerin geçici te­minatları Ulus Belediye binasında saat 14.00 e kadar alınacaktır. Banka mektubu vereceklerin fabrika adı ve parti numaralarım belli etmeleri gerekir.

Satışa ait şartnameler ve eb'at Üstesi örüs Genel Müdürlüğünde, civar fabrika ve işletme Müdürlükleri ile Fabrikamızda görülebilir.

Uftn olunur. 14887 / 1-1

Page 64: T.C.A Resmî Gazete

Sayfa : 64 RESMÎ GAZETE 24 Eylül 1983 — Sayı : 18171

Başbakanlık Basımevi İsletme Müdürlüğünden ,

İşletme Müdürlüğümüzce yayınlanan «Milli Güvenlik Konseyince kabul edilen Kanunlar, yayınlanan bildiri ve kararlar ile önemli mevzuat» kitabı­nın 7. cildi 20 Ağustos 1983 günü satışa çıkacaktır.

Yedinci cild Mayıs 1982 tarihinden Temmuz 1983 tarihe kadar ki mevzuatı kapsamakta olup, fiyatı 1.000 TL. ödemeli gönderildiği taktirde 1.200 TL. sidir.

İlgililerin bilgisin» sunulur.

Başbakanlık Neşriyat Daire Başkanlığınca hazırlanan Beşinci Tertib 21 cilt Düstur (l Kasım 1981-30 Eylül 1982) basımına başlamış olup 22 Ağus­tos 1983 tarihinde 2650 TL. satışa sunulacaktır.

Abonelerin dikkatine sunulur.

Resmî Gazete Fihristi Yasama Bölümü :

Sayfa

Kanunlar

2888 Vakıflar Kanununda Değişildik Kanunu 1 2889 Emekli Sandığı Kanununda Değişiklik Kanunu 2 2890 Umumi Hıfzıssıhha Kanununda Değişiklik Kanunu 2 2891 Türk Ceza Kanununda Değişiklik Kanunu 3 2892 Cezaların İnfazı Kanununda Değişiklik Kanunu 6 2893 Türk Bayrağı Kanunu 6 2894 Askeri Hakimler Kanununda Değişiklik Kanunu 9 2895 Harita Müdüriyeti Umumiyesi Kanununda Değişiklik Kanunu 10

Yürütme ve İdare Bölümü:

Milletlerarası Andlasma

83/6972 Hükümetimizle, Kuveyt Arap Ekonomik Kalkınma Fonu Ara­sındaki Kredi Anlaşması Onay Kararı 11

Atama Karan — Milli Savunma Bakanlığına Ait Atama Kararları 38

Tebliğ — Bankalar Hakkında 70 Sayılı KHK İlişkin Tebliğ 39

— Türk Parasınıa Yabancı Paralar Karşısındaki Kurları 40

— İlânlar 41

BAŞBAKANLIK BASIMEVİ