Top Banner
T.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat Daire Başkanlığına başvurulur 27 Temmuz 1983 ÇARŞAMBA Sayı: 18117 YASAMA BÖLÜMÜ KANUNLAR Öğrencilerle İlgili Bazı Basılı Evrakın Millî Eğitim Bakanlığınca Hazırlanması Bastırılması ve Satılması Hakkında Kanun Kanun No. 2868 Kabul Tarihi ı 25/7/1983 Amaç MADDE 1. — B u Kanunun amacı, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı bütün okul ve kurumlarda kullanılan bazı basılı evrakın, Milli Eğitim Bakanlığınca belli standart örneklere göre düzenlenmesini, bastırılmasını ve satılmasını sağlamaktır. Kapsam MADDE 2. — Bu Kanun Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bütün okul ve kurum- larda kullanılan öğrenci dosyası, kimlik kartı, karnesi, sınıf geçme ve diploma defterleri, diploma, başarı belgeleri ve benzeri belgeler ile ilgili hükümleri kapsar. Basılı evrakın, bastırılması ve satılması hakkı MADDE 3. — Resmi ve özel ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okullar ile yaygın eğitim kurumlarında kullanılan öğrenci dosyası, kimlik kartı, karnesi, sınıf geçme ve diploma defterleri ile diploma, başarı belgeleri ve benzeri belgelerin bastırılması ve satılması hakkı, Milli Eğitim Bakanlığına aittir. Milli Eğitim Bakanlığı, bu hakkı- Milli Eğitim Bakanlığı Vakfına devredebilir. Yasama Bölümü Sayfa : 1 Resmi Gazete Kodu : 870783 Resmi Gazete Fihristi 64. Sayfadadır. 26/7/1983 tarihli ve 18116 Mükerrer sayılı Resmi Gazete'de, 83/6845 ve 83/29154 sayılı Atama Kararları yayımlanmıştır.
64

T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

Aug 08, 2020

Download

Documents

dariahiddleston
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

T . C . Resmî Gazete

Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910

Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat Daire Başkanlığına

başvurulur

27 Temmuz 1983 ÇARŞAMBA

Sayı: 18117

YASAMA BÖLÜMÜ

KANUNLAR Öğrencilerle İlgili Bazı Basılı Evrakın Millî Eğitim Bakanlığınca Hazırlanması

Bastırılması ve Satılması Hakkında Kanun

Kanun No. 2868 Kabul Tarihi ı 25/7/1983

Amaç M A D D E 1. — B u K a n u n u n amacı, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı bütün oku l

ve kurumla rda kullanılan bazı basılı evrakın, M i l l i Eğitim Bakanlığınca bel l i standart örneklere göre düzenlenmesini, bastırılmasını ve satılmasını sağlamaktır.

Kapsam M A D D E 2. — Bu K a n u n M i l l i Eğitim Bakanlığına bağlı bütün oku l ve kurum­

larda kullanılan öğrenci dosyası, k im l i k kartı, karnesi , sınıf geçme ve diploma defterleri, d ip loma, başarı belgeleri ve benzeri belgeler i le i l g i l i hükümleri kapsar.

Basılı evrakın, bastırılması ve satılması hakkı M A D D E 3. — Resmi ve özel i l koku l , ortaokul , l ise ve dengi oku l la r i le yaygın

eğitim kurumlarında kullanılan öğrenci dosyası, k i m l i k kartı, karnesi , sınıf geçme ve dip loma defterleri i le diploma, başarı belgeleri ve benzeri belgelerin bastırılması ve satılması hakkı, M i l l i Eğitim Bakanlığına aitt ir . M i l l i Eğitim Bakanlığı, b u hakkı­nı M i l l i Eğitim Bakanlığı Vakfına devredebilir.

Yasama Bölümü Sayfa : 1

Resmi Gazete Kodu : 870783 Resmi Gazete Fihristi 64. Sayfadadır.

26/7/1983 tarihli ve 18116 Mükerrer sayılı Resmi Gazete'de, 83/6845 ve 83/29154 sayılı Atama Kararları yayımlanmıştır.

Page 2: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

Sayfa : S RESMİ GAZETE 27 Temmuz 1983 — Sayı : 18117

Muafiyet MADDE 4. — Milli Eğitim Bakanlığı veya Milli Eğitim Bakanlığı Vakfınca

bastırılan ve sattırılan üçüncü maddede adı geçen basılı evrakın geliri, her türlü vergi, resim ve harçtan muaftır.

Ceza hükümleri MADDE 5. — Bu Kanunun yayımı tarihinden itibaren, Milli Eğitim Bakanlığı

veya Milli Eğitim Bakanlığı Vakfı dışında, bu Kanun kapsamına giren basılı evrakı, basmak veya satmak veya satın almak yasaktır.

Bu yasaklara aykın davrananlar, fiilleri başka bir suçu oluştursa bile. ayrıca, ellibin liradan aşağı olmamak üzere ağır para cezası ile cezalandırılırlar.

MADDE 1. — 7.1.1932 tarihli ve 1918 sayılı Kanunun 1 inci maddesinin (O fıkrasının «Devlet inhisarı altında bulunan maddeleri mezun ve selahiyetli olmak­sızın :> ile başlayan 5 inci bendi (D) fıkrası olarak ve aynı maddenin (F) fıkrası aşa­ğıdaki şekilde değiştirilmiştir.

D) Devlet tekeli altında bulunan maddeleri mezun veya selahiyetli olmak­sızın :

Yatıma Bölûmû 8ayf« : 2

Yönetmelik MADDE 6. — Üçüncü maddede yazılı evrakın şekli, nitelikleri, düzenlenmesi,

basılması, satılması, fiyat tespiti ve bu Kanunun uygulanması ile ilgili diğer hu­suslar, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içinde Milli Eğitim Bakanlığınca çıkarılacak ve Resmi Gazetede yayımlanacak bir yönetmelikle belir­lenir.

GEÇlCl MADDE .— Bu Kanunun 3 üncü maddesinde yazılı basılı evrakı el­lerinde bulunduranlar, bunların cins ve miktarını 1 Ekim 1983 tarihine kadar, Milli Eğitim Bakanlığına bildirirler.

Milli Eğitim Bakanlığı her yıl en geç Ekim ayında, bir eğitim - öğretim yılı içinde hangi basılı evrakın Bakanlıkça veya diğer kurum ve kuruluşlarca veya ger­çek kişilerce basılıp satılabileceğini veya satın alınabileceğini yayımlar. Ancak bu süre l Ekim 1988 tarihini aşamaz.

Yürürlük

MADDE 7. — Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme MADDE 8. — Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

26/7/1983

7.1.1932 Tarihli ve 1918 Sayılı Kaçakçılığın Men ve falribine Dair Kanunun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesine ve Bu Kanuna Bazı Maddeler Eklenmesine ve 12.6.1933 Tarihli 2313 Sayılı Uyuşturucu Maddelerin Murakabesi Hakkında Kanunun 28 inci Maddesinin Yürürlükten

Kaldırılmasına Dair Kanun

Kanun No. 2867 Kabul Tarihi • 26.7.1983

Page 3: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

ruama Bölümü Sayfa - 3

JT Temmu* 1983 — Sayı: 18117 RESMİ G A Z E T E Sayfa: S

1 Türkiye'ye ithal etmek veya ithale teşebbüs etmek; 2. Memleket içinde bir yerden diğer yere sevk ve nakletmek; 3. Saklamak; 4. Satılığa çıkarmak veya satmak; 5. Bilerek kabul etmek, satın almak, istimal veya istihlak etmek (tütün vu

sigara kâğıdı mutlak olarak); 6. Türkiye dahilinde imal etmek veya imal için hariçten alât ve edevat ithal

eylemek veya ithale teşebbüs etmek veya bu alât ve edevatı dahilde imal etmek veya nakletmek veya istimal etmek veya hıfzetmek veyahut failin ne maksatla kullanaca­ğını bilerek tedarik eylemek;

F) Kanunlara veya müsaadelere istinaden herhangi bir işlem veya amaç için veya belli şartlarla geçici kabul veya geçici muaflık yoluyla ithal olunan eşya ve maddeleri izin almaksızın kanun veya müsaadelerle gösterilen amaç ve şartlar dı­şında kullanmak veya devretmek veya süresi içinde ihraç etmemek; kanunlara veya müsaadelere istinaden herhangi bir işlem veya amaç için veya belli şartlarla geçici çıkış yolu ile ihraç edilen eşya ve maddelerin ihracında veya tekrar ithalinde anılun kanun ve müsaadelerde gösterilen amaç ve şartlara riayet etmemek;

MADDE 2. — 7.1.1932 tarihli ve 1918 sayılı Kanunun 3 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Madde 3. — Her mahallin en büyük mülkiye memuru sözleşmeli personel dahil olmak üzere bilumum gümrük ve gümrük muhafaza amir ve memurları, doğ­rudan doğruya Devlet tarafından idare edilen bilcümle tekel memurlan, emniyet hizmetleri sınıfına dahil personel, jandarma subay, astsubay, uzman çavuş ve eratı, Sahil Güvenlik Komutanlığı subay, astsubay ve eratı, kaçakçılığı men ve takip ve tahkik ile mükelleftirler.

MADDE 3. — 7.1.1932 tarihli ve 1918 sayılı Kanunun 7 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Madde 7. — Kaçak eşya, her türlü silah, mühimmat, patlayıcı ve uyuşturucu maddelerin bulunduğu şüphe edilen her denk veya sandıkta veya nakle yarayan diğer araçlarda arama yapılır.

MADDE 4. — 7.1.1832 taıihli ve 1918 sayılı Kanunun 11 inci maddesinin üçün­cü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

«Dur» ihtarına itaat etmeyen şahıslar hakkında evvela havaya ateş etmek s>;retiyle bu ihtar tekrar edilir. Bu ihtara da riayet edilmezse selahiyetli memurlar silah kullanmaya yetkilidir. Ancak silahla mukabeleye yeltenilmesi veya meşru müdafaa durumuna düşülmesi veya Bakanlar Kurulunca ihdas edilen emniyet böl­gelerinde dur ihtarına itaat edilmemesi hallerinde selahiyetli memurlar doğruca hedefe ateş edebilirler.

MADDE 5. — 7.1.1932 tarihli ve 1918 sayılı Kanunun 20 nci mcddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Madde 20. — Her ne şekilde olursa olsun hile yahut suiistimal gibi kanun dışı yollarla veya gerçeğe aykırı her türlü beyanname veya belge ibrazı ile güm­rüğü yanıltarak muamelesini yaptırmak suretiyle eksik resim veya vergi ödemek veya vergi veya resimleri ödememek, ödenmeksizin ödenmiş veya muamelesi yap­tırılmış veya vergi veya resme tabi olduğu halde muafiyete tabi mal gibi gösterilmek veya ithali yasak veya tekele tabi bir malı, ithali yasaklanmamış olarak veya tekel dışında göstermek suretiyle, memlekete mal veya eşya ithal edenler veya ithale teşebbüs eyleyenler iki seneden beş seneye kadar hapis cezası ile cezalandırıhrlat. Mal veya eşyanın da müsaderesine hükmolunur.

Page 4: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

Sayfa: 4 RESMİ GAZETE 27 Temmuz 1983 — Sayı : 18117

Yaaama Bölümü Sayfa : 4

Ayrıca vergi veya resimleri noksan verilen mal veya eşya için bu noksanlığın, vergi veya resimleri ödenmemiş olan mal veya eşya için de tekmil vergi veya re­simlerin, yasak veya tekele tabi madde ve mallar için gümrüklenmiş piyasa değe­rinin beş misli ağır para cezası hükmedilir.

Mal veya eşyanın yakalanamaması halinde yumandaki fıkrada yazılı ağır paıa cezasına gümrüklenmiş piyasa değeri de ilave olunur.

MADDE 8. — 7.1.1932 tarihli ve 1918 sayılı Kanunun 21 inci maddesi aşağı­daki şekilde değiştirilmiştir.

Madde 21. — Kaçak zannı ile tutulan giriş veya çıkış kaçağı eşyanın ve bun­ların naklinde kullanılan araçların sahip veya taşıyıcıları, eşyanın veya aracın zap­tını müteakip;

A) Giriş kaçağı eşya ile her türlü kaçak eşyanın naklinde kullanılan yabancı vasıtanın gümrük idaresince tespit edilecek gümrüklenmiş değerine.

B) Çıkış kaçağı eşya ile, her türlü kaçak eşyanın naklinde kullanılan miiıi-leşmiş veya yerli nakil vasıtasının, mahallin en büyük mülki amiri veya görevlen­direceği memurun başkanlığında, gümrük ve hazine yetkilileri ile belediye temsil­cisi ve varsa ticaret odası temsilcisinden oluşan heyet marifeti ile tespit edilen FOB değerine,

Muadil bir meblağı depozito ederek veya kanuni faizi de kapsayacak şekilde muteber banka mektubu veya hazine tahvil ve bonolarını teminat göstererek, eşya ve aracın teslimini gümrük idarelerinden veya yetkili ve görevli adli mercilerden isteyebilirler.

Bu istem söz konusu eşya ve aracın, benzeri kaçak eşyanın ve aracın sürü­münü kolaylaştıracak neviden olup olmadığı, dış ticaret rejimi ve 1567 sayılı Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında Kanun ve kararlara aykırılık teşkil edip etmediği yönlerinden, gümrük idaresi tarafından incelenerek bu husustaki görüşleri ile birlikte adli mercilere intikal ettirilir.

Yukarıdaki esaslarla birlikte eşya veya 47 nci maddeye göre zaptedilen tabı­ma aracının muhafazasının gerekip gerekmediği de nazara alınarak, kaçak eşya ve aracın teslim edilip edilmeyeceği, hazırlık soruşturması sırasında mahallî aslivo ceza mahkemesince evrak üzerinde, duruşma sırasında ise yetkili ve görevli mah­kemece eşya ve taşıma aracı ile ilgili olarak yargılama esnasında gerek duyulacak nitelikleri belirtir bir tespit raporunun istihsalini müteakip karara bağlanır.

Teslim istemi doğrudan adli mercilere yapılmış ise, yukarıda belirtilen husus­lar hakkında gümrük idaresinin görüşleri alındıktan sonra karar verilir.

Özel olarak kaçak eşya naklinde kullanılmak üzere gizli tertibatla mücehhez olan vasıtalar teslim edilmez.

MADDE 7. — 7.1.1932 tarihli ve 1918 sayılı Kanunun 22 nci maddesinin dör­düncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Ölüm, af veya zamanaşımı sebebiyle sanık hakkındaki ceza soruşturma veya kovuşturmasının devamına imkan kalmayan hallerde. Cumhuriyet savcısı veya ilgili idare dava konusu eşyanın müsaderesini görevli mahkemeden talep eder. Gö­revli mahkemece; tekele tabi eşya ile yasak veya gümrük kaçağı eşya olduğu tes pit edilenlerin müsaderesine, bunlar dışındaki eşyanın iadesine Ceza Muhakeme­leri Usulü Kanununun 392 ve sonraki maddelerinde öngörülen usul dairesinde karar verilir.

MADDE 8. — 7.1.1932 tarihli ve 1918 sayılı Kanunun 23 üncü maddesinin ikinci fıkrasının 3 numaralı bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Page 5: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

27 Temmuz 1983 — Sayı: 18117 RESMİ GAZETE Sayfa: O

Yasama Bölümü Sayfa : S

3. Satılması veya kullanılması yasak olmayan kaçak maddeler ait olduğu en yakın gümrük veya tekel idaresine, bulunmayan yerlerde mal memurluğuna belge karşılığı teslim olunur.

Yukarıdaki hükümler, gümrüklerce tutulan yasak veya tekele tabi eşya v<-maddeler hakkında dahi caridir.

Bu maddelerin ilgili idarelere tevdiinde, bedel ve resim aranmaz. MADDE 9. — 7.1.1932 tarihli ve 1918 sayılı Kanunun 26 nci maddesinin l ve

2 nci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. Kaçakçılık maksadıyla teşekkül vücuda getirenler ile idare edenler beş se­

neden yedi seneye kadar hapis ve yüzbin liradan aşağı olmamak üzere ağır para cezasıyla cezalandırılırlar.

Birinci fıkrada yazılı teşekküle mücerret katılanlar hakkında üç seneden beş sensye kadar hapis ve ellibin liradan aşağı olmamak üzere ağır para cezası hükmolunur.

MADDE 10. — 7.1.1932 tarihli ve 1918 sayılı Kanunun 27 nci maddesi aşağı­daki şekilde değiştirilmiştir.

Madde 27. — Kaçakçılık suçu, kaçakçılık maksadıyla teşekkül vücuda geti­renler ile idare edenler veya teşekküle mensup olanlar tarafından işlenirse failler hakkında on seneden onbeş seneye kadar ağır hapis cezasına hükmolunur.

Birinci fıkradaki hal dışında iki veya daha fazla kimselerin toplu olarak ka­çakçılık yapmaları halinde sekiz seneden oniki seneye kadar ağır hapis cezasına hükmolunur.

Birinci ve ikinci fıkralarda hükmolunacak ağır hapis cezasıyla beraber tekel maddeleri için CİF değeri ile birlikte hususi kanunlarındaki para cezaları veya resim tutarının, eşya kaçakçılığı için de gümrüklenmiş değerinin beş mislinden ve ya­sak eşya ve maddeler için de bunların değerinin on mislinden aşağı olmamak üzere ağır para cezasına hükmolunur. Kaçak eşya ve maddeler de müsadere edilir.

Eşya ve maddelerin müsadere edilememesi veya yasak eşya ve maddelerden sayüması veya bunlar için hususi kanunlarında para cezası tayin edilmemiş olması hallerinde hükmolunacak para cezasına bunların gümrüklenmiş piyasa değerinin beş misli ve yasak eşya ve maddeler için de bunların piyasa değerinin on misli miktarınca meblâğ ilâve olunur.

Bu Kanunun 20, 25 ve 26 nci maddeleriyle bu maddede yazılı suçların ka­çakçılığın men, takip ve tahkikiyle mükellef memurlar tarafından işlenmesi veya isteyenlere yardım veya bilerek müsamaha edilmesi hallerinde .mezkûr maddelerde yaz'lı olan cezalar bir misli ve bunlar haricinde kalan diğer memur ve müstah­demler tarafından işlenmesi halinde yarı nispetinde artırılır.

MADDE 11. — 7.1.1932 tarihli ve 1918 sayılı Kanunun 29 uncu maddesi aşağ -daki şekilde değiştirilmiştir.

Madde 29. — Kaçakçılık suçunun Devletin siyasî veya mali veya iktisadi veya askeri veya idari güvenliğini bozacak nitelikte olması halinde fail yirmi senedon aşağı olmamak üzere ağır hapis ve yukarıdaki maddelerde yazılı nispetler dairesinde para cezalan ile cezalandırılır ve ayrıca kaçak eşya da müsadere edilir.

MADDE 12. — 7.1.1932 tarihli ve 1918 sayılı Kanunun 32 nci maddesi aşağıda­ki şekilde değiştirilmiştir.

Madde 32. — Kaçak eşya veya maddelerin yakalanması gibi herhangi bir teh­likeye karşı sigorta yapanlar ile yaptıranlar iki seneden beş seneye kadar hapis ve yüzbin liradan aşağı olmamak üzere ağır para cezasıyla cezalandırılırlar ve ayrıca bu suretle sigorta yapan müesseseden yüzbin liradan aşağı olmamak üzere hük-

Page 6: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

Sayfa : e RESMİ GAZETE 27 Temmuz 1983 — Sayı : 18117

Yatıma BOJümü Sayfa : e

medilecek ağır para cezası tahsil edilir ve Türkiye dahilinde sigortacılık yapmalar ı menolunur.

MADDE 13. — 7.1.1892 tarihli ve 1918 sayılı Kanunun 33 üncü maddesine 12.6.1979 tarihli ve 2248 sayılı Kanunla eklenen ek fıkra aşağıdaki şekilde değiştiril­miştir.

Bu Kanunda öngörülen suçlar işlendiği tarihte, girişte tekel kaçağı madde­lerin hususi kanunlarında yazılı para cezası veya resmi ile CİF değeri toplamı, gümrük kaçağı eşyanın gümrüklenmiş değeri; bunların çıkışında ve yerli tekel mallarında FOB değeri pek fahiş ise mahkeme fiile mahsus olan cezayı yarısına kadar artırır ve eğer hafif ise yarısına ve eğer pek hafif ise üçte birine kadar eksiltir. Eğer fail bu Kanunda yazılı suçlardan dolayı mükerrir ise, cezası indiril­mez.

MADDE 14. — 7.1.1932 tarihli ve 1918 sayılı Kanunun 34 üncü maddesi aşağı­daki şekilde değiştirilmiştir.

Madde 34. — Gümrük veya tekel idarelerinin mühür veya damga veya ala­meti farikalarını veya bandrol veya etiketlerini taklit veya tahrif veya konulduğu eşyadan fek veya tebdil ederek veya çalarak yahut bunların sahte veya çalınmış­larını tedarik eyleyerek kaçak maddelerde kullananların hareketleri kaçakçılık sayılır ve 25 inci maddenin 3 üncü fıkrasında yazılı ceza hükmedilmekle beraber, bu suçun Türk Ceza Kanununda muayyen olan cezası ile de ayrıca cezalandırılır.

Yukarıdaki fıkrada yazılı alamet veya bandrol ve etiketleri selahiyet ve mezuniyetleri olmaksızın basanlar veya satanlar veya saklayanlara bir seneden üç seneye kadar hapis cezası hükmolunur.

Bu maddede yazılı fiiller ilgili memurlar tarafından işlenmiş ise. ceza iki kat olarak hükmolunur.

MADDE 15. — 7.1.1932 tarihli ve 1918 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesi aşağı­daki şekilde değiştirilmiştir.

Madde 40. — Bu Kanuna göre iki yıl veya daha yukarı hürriyeti bağlayıcı bir ceza ile mahkûmiyet halinde, bir seneden üç seneye kadar olmak ve kaçakçı­lığa müsait mıntıkalar dışında infaz edilmek üzere genel güvenlik gözetimi altında bulundurulmak cezasına da hükmolunur.

Kaçakçılık suçlarının mükerrirleri hakkında, hürriyeti bağlayıcı cezanın mik­tarına bakılmaksızın aynı hüküm uygulanır.

MADDE 16. — 7.1.1932 tarihli ve 1918 sayılı Kanunun 4i inci maddesi aşağı­daki şekilde değiştirilmiştir.

Madde 41. — Posta sürücüleri, kaptanlar, gemi adamları vesair kara, deniz, nehir ve havada nakliyat yapan şahıs veya idare veya şirketlerin memur ve adamla­rı-, han, otel, kahvehane, meyhane, gazino, ticaret ve alış veriş yapılan hususi evleı vesair umumi yerlerin müdür ve sahipleri meslek ve sanat ve vazifelerinin verdiği kolaylıktan istifade ederek birinci maddede yazılı kaçakçılığı münferiden işledikleri takdirde, haklarında 25 inci maddenin 3 üncü fıkrasında; 27 nci maddenin 1 ve 2 nci fıkralarında belirtilen şekilde ika eyledikleri takdirde, 27 nci maddenin 3 üncü fıkrasında yazılı para cezasından başka terettüp eyleyecek hürriyeti bağlayıcı cezu-ya, yüksek haddi geçmemek üzere yarısı zammolunarak hükmedilir.

MADDE 17. — 7.1.1932 tarihli ve 1918 sayılı Kanunun 43 üncü maddesi aşa­ğıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Madde 43. — Kazanç maksadıyla kaçak şeyleri tekel maddelerine ait amba­lajlara koyan veya tekel maddelerini kaçak maddelerle karıştıran veya izin almak­sızın tasfiye eden kişiler hakkında bu Kanunun 25 inci maddesinin üçüncü fıkrası uygulanır.

Page 7: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

27 Temmuz 1983 — Sayı: 18117 RESMİ GAZETE Sayfa: 7

Y ı s a m a BSlümü Sayfa : 7

MADDE 18. — 7.1.1932 tarihli ve 1918 sayılı Kanunun 45 İnci maddesinin bi­rinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Gümrük kapıları ve yolları dışındaki yerlerden memleket dışına eşya çıka­ranlar veya bunları çıkartmak için gümrüklere verdikleri beyannamelerde cins, nevi, miktar, menşe, gönderileceği yer ve ticari eşya için kıymet bakımından yanlış beyanda bulunanlar hakkında, ellibin liradan aşağı olmamak üzere ağır para cezası hükmolunur.

MADDE 19. — 7.1.1932 tarihli ve 1918 sayılı Kanunun 47 nci maddesinin 1 inci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Kaçak eşya ve madde naklinde bilerek kullanılan veya buna teşebbüs edilen her türlü nakil vasıtalarının da müsaderesine hükmolunur.

MADDE 20. — 7.1.1932 tarihli ve 1918 sayılı Kanunun 48 inci maddesi aşağı­daki şekilde değiştirilmiştir.

Madde 48. — Kaçakçılıkta kullanılan taşıma araçları ve kaçak maddelerin yapılmasında kullanılan araç, gereç ve makineler zaptolunarak ilgili idareye derhal teslim olunur. İdare, korunması, külfeti veya masrafı gerektiren bu gibi araç, ge­reç, taşıma aracı ve makineleri bu Kanunun 24 üncü maddesinde belirtilen esaslar dairesinde tasfiyeye tabi tutabilir.

MADDE 21. — 7.1.1932 tarihli ve 1918 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi aşağı­daki şekilde değiştirilmiştir.

Madde 53. — Sanığa isnat olunan kaçakçılık suçunun asgari haddinin iki yıl veya daha fazla hürriyeti bağlayıcı cezayı gerektirdiği ve kaçak eşya ile yakala­nan sanığın hüviyetini ispat edemediği veya yukarıda yazılı cezayı gerektiren suç­tan dolayı mükerrir bulunduğu takdirde, hakkındaki soruşturma ve yargılama tu­tuklu olarak yapılabilir.

Türkiye de belirli ikametgahı bulunmayanlar mahkûm oldukları hürriyeti bağ­layıcı cezayı çekmiş olsalar dahi hükmedilen para cezasının tamamını ödemedikçe veya para cezasına mukabil teminat göstermedikçe para cezasının miktarına göre tahvil Olunacak hapis cezası müddetince tahliye edilemezler.

MADDE 22. — 7.1.1932 tarihli ve 1918 sayılı Kanunun 56 nci maddesinin 3 üncü ve 4 üncü fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Hafif ve ağır para cezaları 647 sayılı Cezaların İnfazı Hakkında Kanunun 5 inci maddesi gereğince hürriyeti bağlayıcı cezaya çevrilir.

Para cezasından; mahkûmun cezasmı çektiği her gün için hürriyeti bağlayıcı cezaya çevrilen miktar indirildikten sonra geri kalan para ödenirse yerine kaim o1 an hürriyeti bağlayıcı ceza infaz edilmez.

MADDE 23. — 7.1.1932 tarihli ve 1918 sayılı Kanunun 57 nci maddesine birin­ci fıkradan sonra aşağıdaki fıkra ikinci fıkra olarak eklenmiştir.

Soruşturmadan bilgisi olmadığı anlaşılan yetkili idarelere, hazırlık soruştur­ması sırasında Cumhuriyet savcılıklarınca, son soruşturma sırasında mahkemeler­ce bilgi verilir.

MADDE 24. — 7.1.1932 tarihli ve 1918 sayılı Kanunun 58 inci maddesinin 3 üncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Müsadereye tabi olan kaçak eşya veya nakil vasıtası, araç, gereç ve makine­ler zaptolunup da;

a) Sanığın kim olduğu tespit edilememiş ise, b) Duruşmanın muvakkaten tatiline karar verilmiş ve bu durum altı ay

devam etmiş ise. Eşyanın müsaderesine karar verilir ve beş gün içinde keyfiyet münasip vası­

talarla ilan edilir.

Page 8: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

S a y f a : 8 RESMİ G A Z E T E 27 Temmuz 1983 — Sayı : 18117

İlan tar ih inden i t ibaren onbeş gün içinde i lgi l i lerce ye tk i l i mahkemeye i t i raz edilmezse müsadere kararı kesinleşir.

M A D D E 25. — 7.1.1932 ta r ih l i ve 1918 sayılı K a n u n u n 60 ıncı maddesi aşağı­d a k i şekilde değiştirilmiştir.

Madde 60. — Yasak veya kaçak şüphesiyle m a l ve eşya yakalanması hal inde müsadir ve muhbir lere aşağıdaki esas ve usullere göre ikramiye ödenir.

1. Kaçak şüphesi ile yaka lanan ve 24 üncü madde gereğince tasfiye edilecek eşyalarda; çıkış kaçağı eşyanın FOB, giriş kaçağı eşyanın CİF kıymeti ödenecek ikramiyelerde esas alınır. Giriş kaçağı eşyanın CİF kıymeti, gümrük idaresince; çıkış kaçağı eşyanın F O B kıymeti, mahal l in en büyük mülki am i r i veya görevlendi­receği memurun başkanlığında gümrük ve Hazine yetk i l i l er i ile belediye temsilcisi ve varsa ticaret odası temsilcisinden oluşan heyet marifet iyle tespit edilir. B u şekil­de tespit edilen kıymetin kaçak eşya sahipl i yakalanmışsa yüzde ell isi, sahipsiz o larak yakalanmışsa yüzde yirmibeşi müsadir ve muhbir lere ikramiye olarak ödenir.

Kaçak şüphesi i le yaka lanan sigara kâğıdı ve oyun kâğıdı i le tekele tabi eşyanın muhb i r ve müsadirlerine Gümrük ve Tekel Bakanlığınca tespit edilecek ye r l i emsali, yer l i emsal i yoksa CİF kıymeti üzerinden yukarıda belirti len oranlara göre ikramiye ödenir.

2. 6136 sayılı Ateşli S i l ah la r ve Bıçaklar İle Diğer A le t ler Hakkında K a n u ­n u n 12 nc i maddesine muhalefet suçlarından yaka lanan s i lah ve mermi ler ile Türk Ceza Kanununun 264 üncü maddesine muhalefet suçlarından yaka lanan maddelerin olay tarihine göre M i l l i Savunma Bakanlığınca her yıl bel ir lenen değeri esas alına­rak, sahipl i o larak yakalanması hal inde değerinin yüzde el l is i , sahipsiz yakalanması hal inde değerinin yüzde yirmibeşi üzerinden ikramiye ödenir.

3. Uyuşturucu madde yakalamalarında; Her türlü uyuşturucu maddenin b i r im miktarı için Bakan la r K u r u l u n c a tes­

pit edilecek sabit b i r rakamın her yıl bütçe kanunlarında bel ir lenen ikramiye kat­sayısı ile çarpımı sonucu bulunacak değerin, sahipl i o larak yaka lanan uyuşturucu maddeler için tamamı, sahipsizler için yarısı ikramiye o larak ödenir.

4. 3 üncü bendin uygulamasında; yaka lanan uyuşturucu madde, b i r im k a b u l edilen mik tardan az veya faz la ise yakalanan miktarın b i r i m k a b u l edilen m ik ta ra o ram üzerinden ikramiye ver i l i r .

5. Dağıtılacak ik ramiyen in yüzde el l is i muhbir lere yüzde el l is i müsadirlere ver i l i r . İhbar yapılmadan vukubu lan yakalama olaylarında ik ramiyen in tamamı müsadirlere ödenir.

B u K a n u n u n i k in c i maddesine göre ihbar mükellefiyeti bu lunan kişiler muh­b i r sıfatını kazandıkları takdirde muhbi r ikramiyesine müstehak olurlar. Kaçakçı­lığın men, takip ve t ahk ik i ile mükellef o lanlara muhb i r ikramiyes i ödenmez.

Maha l l e ve köy muhtarları ve iht iyar heyeti aza lan , mahal le ve kır o rman bekçileri ve köy korucuları; kendi başlarına veya kaçakçılığın men, takip ve tah­k i k i ile mükellef memur l a r ile bir l ikte kaçağı yakalamaları halinde, bu maddede yazılı ödemelerden yararlanırlar.

6. B u maddede bel irt i len ikramiyeler-, a) B i r i n c i bentte bel i r t i len kaçak eşya;

(1) Sah ip l i yakalanmış ise yarısı, k a m u davasının açılmasını takip eden üç ay içinde, diğer yansı mahkûmiyete ilişkin hükmün veya müsadere kararının kesin­leşmesini tak ip eden üç ay içinde,

Yasama Bölümü Sayfa : 8

Page 9: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

27 Temmuz 1983 — Sayı: 18117 RESMİ GAZETE Sayfa: 9

Yasama Bölümü Sayfa : 9

(2) Sahipsiz olarak yakalanmış ise 58 inci maddede öngörülen müsadere kararının kesinleşmesini takip eden üç ay içinde,

(3) 20 nci maddeye göre yakalanan eşyanın müsadereye konu olan miktarı üzerinden hükmün kesinleşmesini takip eden üç ay içinde.

Gümrük ve Tekel Bakanlığınca. b) İkinci bentte belirtilen madde ve eşyanın Milli Savunma Bakanlığınca

teslim alınmasını takip eden üç ay içinde, Milli Savunma Bakanlığınca, c) Üçüncü bentte belirtilen uyuşturucu maddeler; (1) Sahipli olarak yakalanmış ise yarısı, kamu davasımn açılmasını takip

eden üç ay içinde, diğer yarısı mahkûmiyete ilişkin hükmün v^ya müsadere kara­rının kesinleşmesini takip eden üç ay içinde,

(2) Sahipsiz olarak yakalanmış ise müsadere kararının kesinleşmesini takip eden üç ay içinde;

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğüne teslim edilenler için bu Genel Müdürlüğün ilgili olduğu Bakanlıkça, diğerleri için Sağlık ve Sosyal Yardım Ba­kanlığınca,

Bütçelerinin ilgili tertibinden ödenir. 7. Bu maddenin 1 inci bendinde gösterilen kaçakçılık suçlarına terettüp eden

para cezalarının tahsilini müteakip bunun yüzde otuzu ile gümrük ve kaçakçılık davalarından dolayı hükmolunan vekâlet ücretlerinin yüzde otuzu, kaçakçılık dava­larının takibi ve müdafaasında, kaçak eşyanın muhafaza işlerinde ve para cezaları­nın tahsilinde görev yapan Gümrük ve Tekel Bakanlığı memurlarına, yönetmelikte belirtilen esaslara göre tevzi edilmek üzere emanet hesabına alınır.

Para cezalarından arta kalan meblağ Hazineye ir ad kaydedilir. 8. Bu maddeye göre ödenecek ikramiyeler vergi, resim ve harca tabi değildir. 9. Müsadir ikramiyesine, ancak kaçak eşyanın yakalanması eylemine bizzat

ve fiilen katılan kaçakçılığın men, takip ve tahkikiyle görevli olanlar ile bu madde­nin 5 inci bendinde zikredilen kişiler hak kazanırlar.

10. Bu madde gereğince müsadirlere verilecek ikramiyenin yıllık tutarı, ek göstergeler hariç birinci derece son kademe Devlet memuru aylığı brüt miktarının 20 katını geçemez.

MADDE 26. — 7.1.1932 tarihli ve 1918 sayılı Kanuna 29.8.1956 tarihli ve 6829 sayılı Kanunla ilave edilen ek madde 2 aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Ek Madde 2.— I — Bakanlar Kurulunca miktariyle birlikte tesbit ve ilân olu­nacak madde ve eşyaları içişleri ve Gümrük ve Tekel bakanlıklarınca tayin edilecek mercilerden izin almaksızın emniyet bölgelerine sokanlar veya sokmaya teşebbüs edenler bir seneden iki seneye kadar hapis cezası ile cezalandırılırlar ve suç konu­su olan şeyler müsadere olunur.

II — Emniyet bölgelerinde istihsal, imal veya sair suretlerle tedarik edilmiş olan yahut gerekli izin verilmiş bulunan mallar, elden çıkarılmış olsa dahi, bunların istihlâk, istimal ve 6atış gibi suretlerle sarf mahallerini, talepte bildirilecek müddet içerisinde izah ve ispat edemeyenler için bir seneden beş seneye kadar hapis ve kaçağa sarf edilmiş sayılan şeylerin rayiç değeri miktannca, değerin tesbiti müm kün olmayan hallerde onbin liradan aşağı olmamak üzere ağır para cezası ile ceza­landırılırlar.

TU — Gümrük Kanununun 19 ve 20 nci maddelerine dayanılarak çıkarılan hü­kümet kararlarına veya İthal veya İhracı lisans veya izne bağlı eşya ve maddeler hakkında konulan kayıt ve şartlara aykırı olarak veya izin veya lisans alınmadığı

Page 10: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

Sayfa : 10 RESMİ GAZETE 27 Temmuz 1983 — Sayı : 18117

Yasama Bölümü Sayfa : 10

halde alınmış gibi gösterilerek herhangi bir madde ve eşyayı yurda İthal edenler veya yurttan çıkaranlar veya bu fullere teşebbüs edenler bir seneden beş seneye kadar hapis ve yirmibin liradan az olmamak üzere ağır para cezasıyla cezalandırı­lırlar.

Suç konusu eşya veya madde müsadere edilir. Bunların müsadere edUememesl halinde; eşya veya maddenin rayiç değeri miktarınca, rayiç değer tespit edilemezse yirmibin liradan aşağı olmamak üzere ağır para cezasına hükmolunur.

IV — Yukarıdaki fıkraların tatbiki ile alakalı olarak Bakanlar Kurulu kara­rıyla verilen yetkiye dayanılarak içişleri ve Gümrük ve Tekel bakanlıklarınca ortak­laşa neşir ve ilan edilecek tebliğlere uymayanların üç aydan bir seneye kadar ha­pislerine, suç kortusu eşya veya maddelerin müsaderesine, müsadere mümkün olma­yan hallerde eşya veya maddelerin bedeli miktarınca para cezasına hükmedilir. Suç­luların bu hareketleri ayrıca kaçakçılık suçunu oluşturmuş İse mezkûr suçtan dolayı da cezalandırılırlar.

V —• ( İÜ) üncü fıkraya giren suç, eşya gümrüklerde iken meydana çıkarıl­mış olaa dahi 00 ıncı maddedeki esaslar dairesinde ikramiye ödenir.

VI — Yolcu ve nakil vasıtaları sahip ve personeli tarafından 14 üncü mad­denin 3 üncü fıkrasında yazılı olduğu şekillerde gizlenip (III) üncü fıkraya aykırı olarak yurttan eşya ve maddelerin çıkarılması veya buna teşebbüs edilmesi halle­rinde gümrük memurlarından kurulu komisyonlarca kaçak eşyanın müsaderesine ve rayiç değerinin bir misil ağır para cezasına karar verilir.

Madde veya eşya sahibi, bunların para cezasına esas olacak değerinin bir mislini gümrük idaresine rızası Ue verirse keyfiyet mezkûr idarece tespit, eşya veya madde müsadere edilerek hakkındaki takibattan vazgeçilir.

Madde veya eşya sahibi bir ay zarfında para cezasına hükmetmeye yetkili sulh ceza mahkemesine kıymet ve müsadere bakımından itirazda bulunabilir.

Gizlenerek çıkarma hali mevcut değil ise yalnız eşyanın çıkarılmasına müsaade edilmez.

MADDE 27. — 7.1.1932 tarihli ve 1918 sayılı Kanuna aşağıdaki ek maddeler ilâve olunmuştur.

E K MADDE 3. — 1615 sayılı Gümrük Kanunu ile 1 5 6 7 sayılı Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında Kanuna istinaden; gümrük vergilerinden muaf tutulan veya vergili olarak ithal olunan zat eşyasını, hediyelik eşya ve ev eşyasını;

a) Ticarî amaçla toplayanlar veya depolayanlar, b) Ticari amaçla toplanmış veya depolanmış bu eşyayı satışa arz eden veya

satanlar, Ye& aydan beş seneye kadar '.ıapls ve onbin liradan aşağı olmamak üzere ağır

para cezası ile cezalandırılırlar. Ayrıca eşyanın da müsaderesine hükmolunur. E K MADDE 4. — Bu Kanun kapsamına giren suçların son soruşturmasının

yapılacağı yerdeki mahkemelerin birden çok dairelere ayrılmış olması halinde bu davalara, o mahkemenin bir numaralı olanında bakılır.

Bu davaların özelliği de dikkate alınarak iş sayısının o mahkemenin bakabi­leceği azami miktarı aşması halinde bu miktarı aşan davalara aynı derecedeki sıra sayısı takip eden mahkemede bakılır.

Dava sayısının iş bölümü uyarınca belirlenmir miktarı asmaması halinde bu mahkemeler diğer davalara da bakarlar.

EK MADDE 5. — Kısıtlayıcı diğer Kanun hükümlerine ek olarak her türlü kaçakçılık suçundan dolayı ağır hapis cezasıyla mahkûm olanlar, affa uğramış olsa­lar bile, 13.12.1960 tarihli ve 160 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinde sayılan kurum­larda çalıştırılamazlar.

Page 11: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

27 Temmuz 1083 — S a y ı : 18117 RESMÎ G A Z E T E Sayfa : 11

E K M A D D E 6 — Bu Kanunun 11 inci maddesine göre silah kullanmalarından dolayı haklarında soruşturma ve kovuşturma açılanlara, bağlı bulunduğu kurum tarafından avukat sağlanır veya sanığın vekâlet verdiği avukatın ücreti, avukatlık asgari ücret tarifesi üzerinden kurumlarınca karşılanır ve sanık hakkında bu suç-lardan dolayı soruşturma ve kovuşturmanın devamı süresince görevden uzaklaştırma, açığa alınma ve işten el çektirme işlemleri uygulanmaz.

M A D D E 28. — 12.6.1933 tarihli ve 2313 sayılı Kanunun 28 inci maddesi yü­rürlükten kaldırılmıştır.

M A D D E 28 — Bu Kanunun 25 ve 28 inci madde hükümleri 1.1.1984 tarihinde, diğer hükümleri Kanunun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

M A D D E 30. — Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

26/7/1983

9.7.1945 Tarih ve 4792 Sayıl ı Sosyal Sigortalar Kurumu Kanununun Bazı Maddelerinin Değiştiri lmesi Hakkında Kanan

Kanun No. 2868 Kabul Tarihi: 26.7.1983

M A D D E 1. — 4792 sayılı Sosyal Sigortalar Kurumu Kanununun 28.6.1978 tarih ve 2158 sayılı Kanunla değişik 20 ncl maddesinin (e) fıkrası aşağıdaki şekilde değiş­tirilmiştir.

e) 1. Kuruluşları, çalışma konuları, organları, görev ve yetkileri İle denetim usulleri yönetmeliklerinde belirtilecek, kendisine bağlı tüzelkişiliği haiz müesseseler kurmak,

2. Ortaklık veya şirketler kurmak veya kurulmuş bulunanların hisse senetle­rini veya ortaklık paylarını satın almak.

Suretiyle İşletir. (e) fıkrasındaki kuruluş ve iştirakler, Bakanlar Kurulu Karan ile yapılır.

Bu kuruluş ve iştiraklerin personeli özel hukuk hükümlerine tabi olup, bunlar hak­kında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümleri uygulanmaz.

M A D D E 2. — 4792 sayılı Sosyal Sigortalar Kurumu Kanununun 24 üncü mad­desi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Madde 24. — a) Kuruma ait taşınır, taşınmaz mallar ile bunlardan elde edi­len hak ve gelirleri,

b) Kurumun sigorta üniteleri ile sağl ık tesislerinde hizmetin gerektirdiği ve Türkiye'de temini mümkün olmayan her cins makine, araç, alet ve cihazları ile te­kel hakkı başka kurumlara verilmiş ithal müsaadeleri hariç, çeşitli ilaçlar ve hammad­delerinin İthali, kiralanması,

c) Kurum tarafından açılan ve Kurumun taraf olduğu davalar ve icra kovuş­turmaları ile ilânları,

d) Bu Kanunun (20/e) maddesi uyarınca Kurumca kurulan müessese veya iştiraklerden elde edilen her türlü hak ve gelirleri,

İthalde alınan vergi ve resimler dahil her türlü vergi, resim ve harçtan muaf­tır.

M A D D E 3. — Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. M A D D E 4. — Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

26/7/1983

Yasama Bölümü S a y f a . 11

Page 12: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat
Page 13: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

27 Temmuz 1983 — Sayı : 18117 RESMİ G A Z E T E Sayfa : 13

YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ

Atama Kararları M i l l i Savunma Bakanlığından :

Karar Sayısı/83-89153 1. 357 sayılı Asker i Hak imle r Kanunu'na 1611 sayılı kanunla eklenen B K - 3

ncü maddesi hükmüne istinaden M i l l i Savunma Bakanlığının 13 Haz i ran 1983 gün ve A D . : 1983/3-2 K/8 sayılı yazıları ile Asker i H a k i m sınıfına geçirilmiş bulunan, bu kararda is imleri yazılı (3) Td. Hak . Atğm. nin karşılarında gösterilen görevlere atanmaları uygun görülmüştür.

2. B u kararı M i l l i Savunma Bakanı yürütür.

21/7/1983 Kenan E V R E N CUMHURBAŞKANİ

B. ULUSU Ü.H. BAY ÜLKEN Başbakan MiIli Savunma Bakanı

J . Gn . K. Huk. İşl Md . emrinden A N K A R A , Yd . Hak. Atğm., E m i n ATİK.

İZMİR. P. 173/393084, 30/11/1982, J . G n . K. lığı As. Sav. Yrd lığına A N K A R A ,

22. Syy. J . Tug. K. emrinden MARDİN, Yd . Hak . Atğm., Selahattin SAATÇİ, K O N Y A , Top. 173/393872, 30/11/1982, J . Gn. K. lığı As . Mah. Hak . Y r d . lığına, A N ­K A R A ,

Ege Or. K. As. Mah. emrinden İZMİR, Yd . Hak . Atğm., Ender GİRAY, İSTANBUL, P. 173/391994, 30/11/1982, Ege Or. K. lığı As . Mah . Hak . Y r d . lığına İZMİR.

Dışişleri Bakanlığından :

Karar Sayısı/82-29169

1. 22/7/1983 tar ih ve 83/6843 sayılı Bakanlar Kuru lu Kararı i le Merkeze nakledilen Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi Nezdindeki Da imi Temsilci Büyükelçi K a m r a n İNAN'ın açık bulunan 1 inci derece kadrolu ve + 500 ek göstergeli Yüksek Müşavirliğe atanması uygun görülmüştür.

2. B u Kararı Dışişleri Bakanı yürütür.

22/7/1983

Yürütme ve İdare Bölümü Sayfa :13

Kenan E V R E N CUMHURBAŞKANI

İ. TÜRKMEN Dışişleri Bakanı

B. ULUSU Başbakan

Page 14: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

Sayfa: 14 KB8MI OAZBTK 27 Temmuz 1083 — Sayı : 18117

Yönetmelikler Karar Sayısı. S3/«*2o

MaHye, Sağlık ve Sosyal Tardım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıkları ue Devlet Personeli Dairesince Müştereken hasırlanmış bulunan ekli «Sakatların Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Hangi talerde Çalıştırılacakları Hakkında Yönetme­lik» in yürürlüğe konulması Sosyal Güvenlik Bakanlığının 5/5/1983 tarihli ve

Z. BAYKARA

Devlet Bak. • Baakakan Yrd. S. R. PA9İN Devlet Bakanı

0. H. BAYÛLKEN Dışişleri Bakanı V.

K. CANTÛftK Ticaret Bakanı

Prof. Dr. 8. ÖZBEK Tarım va Orman Bakanı

1. E V L İ Y A O Ö L U Kültür ve Turizm Bakanı

Prof. Dr. i. ÖZTRAK

Devlet Bakanı

R. BAYAZIT

Adalet Bakanı

S. R. PA8İN Maliye Bakanı V.

Prof. Dr. K. KlCIÇTUBÛAf Safi. ve Soa. Yardım Bakanı

Prof. Dr. T. ESENER Çalıtma Bakanı

M. ÖZGÜNES Devlet Bakanı

0. H. BAYÛLKEN Milli Savunma Bakanı

S. ÇETİNER Mlllt Eğitim Bakanı V.

Prof. Dr. A. BOZER Gümrük ve Tekel Bakanı

K. CANTÛRK Sanayi ve Tekno. Bakanı V.

M. ÖZGÜNES Devlet Bakanı V

S. CETİNER İçişleri Bakanı

Dr. T. ÖN ALP

Bayındırlık Bakam

Prof. Dr. M. AYSAN Ulaştırma Bakanı

f. İLKEL Ener]! ve Tabii Kay. Bakanı

V. ÖZGÜL Gençlik ve Spor Bakanı

Prof. Dr. A. SAMSUNLU Prof. Dr. A. BOZER İmar ve lakin Bakanı Köy İsleri ve Kppp. Bakanı V.

S. ŞİDE Sosyal Güvenlik Bakanı

Sakatların Devlet Memurluğuna Ahnma Şartları İle Hangi işlerde Ç alış tırüacakları Hakkında Yönetmelik

Yürütme va İdare Bölümü Sayfa: 2

TPKK/00204-701-9784 sayılı yazısı üzerine 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 1327 sayılı Kanunla kaldırılan ve 2596 sayılı Kanunla yeniden düzenlenen 53 üncü maddesine göre, Bakanlar Kurulunca 12/5/1983 tarihinde kararlaştırılmıştır.

B. ULUSU Başbakan

Kanan EVREN Cumhurbaşkanı

Amaç : Madde 1 — Bu Yönetmeliğin amacı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun

1327 sayılı Kanunla kaldırılan ve 2595 sayılı Kanunla yeniden düzenlenen 53 üncü maddesine göre sakatların, Devlet memurluğuna alınma şartlan ile hangi işlerde çalıştırılacaklarım belirlemektedir.

K a p a a m : Madde 2 — Sürekli olarak çalışma gücünden en az % 40 oranında yoksun

olanlar ve sakatlığının görevini yapmasına engel olmadığı Resmî sağhk kurulu ra­poru ile belgelenenler bu Yönetmelik hükümlerinden yararlanırlar.

Tanım : Madde 3 — Beden veya zihin gücünden yukarda belirtilen oranda yokaun

olduğu Resmt sağhk kurulu raporu İle belgelenen ve bir iş bulmakta genellikle zor­luk çeken, fakat herhangi bir işyerinde söz konusu yetersizliğe rağmen, bazı İşleri derhal veya kısa bir alıştırma sonunda yapabilecek durumda olan kimselere sakat denir.

Page 15: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

27 Temmuz 1983 — Sayı : 18117 RESMÎ GAZETE Sayfa : 16

Yürütme ve İdare Bölüme Sayfa 3

Bakat çahgttrmakla yükümjü kurum ve kuruluşlar: Madde 4 — a) Genel ve katma bütçeli daireler, il özel idareleri ve belediyeler,

bunlara bağlı müesseseler, kanunla kurulan fonlar, kefalet sandıkları ve döner ser­mayeli kuruluşlar,

b) Sermayesinin tamamı Devlet tarafından verilmek suretiyle kurulan İk­tisadi müesseselerle sermayesinin yarısından fazlası Devlete ait bankalar,

c) Hususi Kanunlarla veya hususi kanunların verdiği yetkiye dayanılarak kurulan banka ve teşekküller,

d) Yukarıdaki bendlerde yazılı İdare, teşekkül ve bankalar tarafından ser­mayesinin yansından fazlasına İştirak suretiyle kurulan teşekküllerle bunların aynı nlsbette iştiraki ile vücut bulan müesseseler,

657 sayüı Devlet Memurları Kanununa göre çalıştırdıkları personele ait kad­rolarda, % 2 oranında sakat çalıştırmak zorundadırlar.

Sakat kadrolarmm tesbiti : Madde 5 — Sakat kadrolarının tesbittnde ilgili Kurum veya kuruluşun (Taş­

ra Teşkilatı dahil) bütün memur kadrosu sayısı dikkate alınır. Ancak, bunların istihdamında verimlilik, hizmet ilkesi ve ihtiyaç gözönünde

tutularak merkez ve illerdeki birimlere göre dağılımı ilgUi Kurum veya Kuruluşça yapılır.

saieac Kaarotartmn otuunimeai : Madde 6 — Kurum ve Kuruluşlar çalıştırmak zorunda oldukları sakat ele­

man sayısı ile bunları hangi kadrolarda çalıştıracaklarım, 657 sayılı Devlet Memur­ları Kanununun 2670 sayılı Kanunla değişik 50 nci maddesine göre çıkarılan ilk Defa Devlet Memurluğuna Atanacaklara Uygulanacak Sınav Yönetmeliğinin 39 uncu maddesi hükmü gereğince Devlet Personel Dairesi ile İş ve İşçi Bulma Kurumuna bildirir.

İş ve İşçi Bulma Kurumu, bu kadrolara durumları uyan sakatların sınava gir­melerini sağlar.

Ayrıca, münhal kadrolara atanan veya işten ayrılan sakatlar, takip ve kont­rolü için bir ay içinde İş ve İşçi Bulma Kurumuna bildirilir.

Atama : Madde 7 — Sakatlar için ayrılan kadrolara 657 sayılı Devlet Memurları Ka­

nununun değişik 41 ve 48 inci maddelerinde belirtilen şartlar dikkate alınarak sı­navla atama yapılır. Mezkûr Kanunun 2670 sayılı Kanunla değişik 50 nci maddesi­nin ikinci fıkrası hükmü saklıdır.

Snıav : Madde 8 — Sınavlar İlk Defa Devlet Memurluğuna Atanacaklara Uygulana­

cak Sınav Yönetmeliğinde belirlenen esaslar dairesinde Devlet Personel Dairesince yapıhr.

Sakatların çahgHrUacaklart işler : Madde 9 — Belirli bir mesleği olan sakatların meslekleri Ue ilgili işlerde ça­

lıştırılmaları esastır. Belirli bir mesleği olmayan veya mesleğine uygun kadro bulunmayan sa­

katlar, sakatlık durumlarına göre, yapabilecekleri hizmetlere ait mevcut kadrolar­da çalıştırılır.

Sakatlar, sakatlıklarım artırıcı veya ek sakatlık getirici İşlerde çalıştırıla­mazlar.

Page 16: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

Sayfa : 16 RESMİ G A Z E T E 27 Temmuz 1983 — Sayı : 18117

İşyerlerinin sakatların çalışma şartlarına, göre düzenlenmesi : Madde 10 — Sakat memur çalıştırmak zorunda olan K u r u m ve Kuruluşlar

çalışma yerler ini sakatların çalışmalarım kolaylaştıracak şekilde düzenlemek, gerekli tedbirleri a lmak ve sakatların çalışmaları ile i lg i l i özel araç ve gereçleri temin etmek zorundadır.

Yönetmeliğin aykırı hükümlerinin uygulanmayacağı:

Madde 11 — K u r u m ve Kuruluşların halen uygulamakta oldukları çeşitli yönetmeliklerin bu Yönetmelik hükümlerine aykırı hükümleri uygulanmaz. Yürürlük :

Madde 12 — 832 sayılı Kanunun 105 inc i maddesi hükmü uyarınca Sayıştay-ca incelenmiş bulunan bu Yönetmelik yayımı tarihinden yürürlüğe girer.

Yürütme :

Madde 13 — B u Yönetmelik hükümlerini Bakanlar K u r u l u yürütür.

K a r a r Sayısı : 83/6733 İlişik «Turizm Bölgeleri, Tur i zm Alanları ve Tur i zm Merkez ler in in Bel i r len­

mesi İçin Çalışma Gruplarının Oluşturulması, Görev ve Ye tk i l e r i ile Çalışma Şek­line İlişkin Yönetmelik» i n yürürlüğe konulması; Kültür ve Tur i zm Bakanlığının 20/1/1983 ta r ih l i ve H . M . 121-1140 sayılı yazısı üzerine, 2634 sayılı Tur i zmi Teşvik K a n u n u n u n 37 nc i maddesinin A fıkrasının 1 inc i bendine göre, Bakanlar K u r u l u n ­ca 24/5/1983 tar ihinde kararlaştırılmıştır.

Kenan EVREN

Cumhurbaşkanı B. ULUSU Başbakan

Z. BAYKARA Prof. Dr. İ. ÖZTRAK

Devlet Bak. - Başbakan Yrd. Devlet Bekanı

A . B. KAFAOĞLU

Devlet Bakanı V

I. TÜRKMEN

Dışişleri Bakanı

K. CANTÜRK

Ticaret Bakanı

Prof. Dr. S. ÖZBEK

Tarım ve Orman Bakanı

İ. EVLİYAOĞLU Kültür ve Turizm Bakanı

K. AKDOĞAN

Adalet Bakanı

A B. KAFAOĞLU

Maliye Bakanı

Prof. Dr. K. KILIÇTURGAY

Sağ. ve Sos. Yardım Bakanı

M . ÖZGÜNEŞ

Devlet Bakanı

Ü. H. BAYÜLKEN

Millî Savunma Bakanı

H. SAĞLAM

Millî Eğitim Bakanı

Prof. Dr. C. T. SADIKLAR

Gümrük ve Tekel Bakanı

Prof. Dr. M . N . ÖZDAŞ

Devlet Bakanı

S. ÇETİNER İçişleri Bakanı

Dr. T. ÖNALP

Bayındırlık Bakanı

Prof. Dr. M. AYSAN

Ulaştırma Bakanı

Prof. Dr. T. ESENER M . TURGUT F. İLKEL

Çalışma Bakanı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Enerji ve Tabiî Kay. Bakanı

Prof. Dr. A . SAMSUNLU M . R. GÜNEY V. ÖZGÜL

İmar ve İskân Bakanı Köy İşleri ve Koop Bakanı Gençlik ve Spor Bakanı

S. ŞİDE Sosyal Güvenlik Bakanı

T u r i z m Bölgeleri, Tur i zm Alanları ve T u r i z m Merkez le r in in Bel ir lenmesi İçin Çalışma Gruplarının Oluşturulması, Görev ve Ye tk i l e r i ile

Çalışma Şekline İlişkin Yönetmelik

BİRİNCİ K I S I M Genel Hükümler

Amaç : Madde 1 — B u Yönetmeliğin amacı, 2634 sayılı Tu r i zm i Teşvik Kanununun

3'üncü maddesinde tanımlanan Tur i zm Bölgeleri, Tur i zm Alanları ve T u r i z m Mer-

Yürütme ve İdare Bölümü Sayfa : 4

Page 17: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

27 Temmuz 1983 — Sayı: 18117 RESMİ G A Z E T E Sayfa: 17

Yürütme ve İdare Bölümü Sayfa : S

bezlerinin belirlenmesinde görev alacak çalışma gruplarının oluşturulması, görev ve yetkileri ile çalışma şekline ilişkin esasları düzenlemektir.

Kapsam : Madde 2 — Bu Yönetmelik, Turizm Bölgeleri, Turizm Alanları ve Turizm

Merkezlerinin tespiti ve ilan edilmesine ilişkin hükümleri kapsar. Yasal Dayanak : Madde 3 — Bu Yönetmelik 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanununun 37'nci

maddesinin A fıkrasının l'inci bendine dayanılarak hazırlanmıştır. Tammtar : Madde 4 — Bu Yönetmelikte yer alan; a) Turizm Bölgesi: Şuurları Kültür ve Turizm Bakanlıgı'nın önerisi ve Ba­

kanlar Kurulu Kararı ile tespit edilen bölgeleri, b) Turizm Alanı.- Turizm Bölgeleri içinde öncelikle geliştirilmesi öngörülen,

mevkii ve sınırlan Kültür ve Turizm Bakanlıgı'nın önerisi ve Bakanlar Kurulu Ka­rarı ile tespit ve ilan edilen doğal veya sosyo-kültürel değerlerin yoğunlaştığı alan­ları,

c) Turizm Merkezi: Turizm Bölgeleri içinde veya dışında, yeri, mevkii ve sı­nırları Kültür ve Turizm Bakanlıgı'nın önerisi ve Bakanlar Kurulu Kararı ile tes­pit ve ilan edilen, turizm yönünden önem taşıyan yerleri veya bölümlerini,

d) Kanun: 12/3/1982 gün ve 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanununu, e) Bakanlık: Kültür ve Turizm Bakanlığı'm, İfade eder.

İKİNCİ KISIM Çahşma Gruptanım. Oluşumu

Görev ve Yetkileri Bakanlık İçi Komisyon- : Madde 5 — Kanunun 4'üncü maddesi uyarınca, ülkenin doğal, tarihî, arke­

olojik ve sosyo-kültürel turizm değerleri, kış, av ve su sporları ve sağlık turizmi ile mevcut diğer turizm potansiyelini dikkate alarak, öngörülen turizm bölgeleri, turizm alanları ve turizm merkezlerinin mevkii ve sınırlarını belirlemek amacıyla Bakanlık içinde bir komisyon oluşturulur.

Bakanlık İçi Komisyonun Oluşumu : Madde 6 — Bakanlık içi komisyon, Bakanlığın Planlama ve Yatırımlar Dairesi

Başkanının Koordinatörlüğünde Turizm Genel Müdürlüğü, Eski Eserler ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün ilgili ve yetkili temsilcilerinin katılımıyla oluşur. Komisyo­nun sekreterya hizmetleri Planlama ve Yatırımlar Dairesi Başkanlığı'nca yürütülür.

Bakanlık- İçi Komisyonun Görevi : Madde 7 — Bakanlık içi komisyon, ilân edilmesi öngörülen turizm bölgeleri,

turizm alanları ve turizm merkezlerinin mevkii ve sınırlarını İmar ve İskân Ba­kanlığı ile ilişki içinde belirlerler, anılan Bakanlığın görüşü ile birlikte Bakanlık Ma­kamının onayını alarak kesinleşecek Bakanlık önerisini Bakanlıklararası komisyona götürür.

Bakanlık tarar ası Komisyonun Oluşumu : Madde 8 — Bakanlıkça belirlenip sunulan turizm bölgeleri, turizm alanları

ve turizm merkezleri önerilerini incelemek ve görüşmek üzere Bakanlığın Planlama ve Yatırımlar Dairesi Başkanının koordinatörlüğünde Genelkurmay Başkanlığı, Baş­bakanlık Devlet Planlama Teşkilâtı Müsteşarlığı ve Çevre Müsteşarlığı ile Milli Sa­vunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Bayındırlık Bakanlığı, Güm­rük ve Tekel Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tarım

Page 18: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

Sayfa : 18 RESMİ GAZETE 27 Temmuz 1983 — Sayı: 18117

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından :

17 Haziran 1960 Tarih ve 10328 Sayılı Resmi Gazete de Yayımlanan Elektrik Tarifeleri TaUmatnamesinin Bazı Maddelerinin Yürürlukden Kaldırılması

Yeni Maddeler Eklenmesi Bazı Maddelerine Bölümler Eklenmesi Hakkında Yönetmelik

I — TESİSE İŞTİRAK BEDELİ (ELEKTRİK TARİFELERİ TALİMATNA­MESİ 22. MADDESİ YÜRÜRLÜKDEN KALDIRILMIŞTIR) :

A - 1 Kasım 1982 tarihinden İtibaren Türkiye Elektrik Kurumu Elektrik Dağı­tım Müesseselerinden elektrik enerjisi satın almak üzere başvurarak sözleşme yapa-

Vürutme ve Idar« Bolumu tayfı: I

ve Orman Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, İmar ve İskan Bakan­lığı, Köyişleri ve Kooperatifler Bakanlıgı'nın ilgili ve yetkili temsilcilerinin katılma­sıyla bir komisyon oluşur.

Bakanhklarara» Komisyonun Çalışma Esasları : Madde 9 — Bakanlıkça, ilân edilmesi öngörülen turizm bölgeleri, turizm alan­

ları ve turizm merkezlerinin mevkii ve sınırlarını gösteren haritalar ve bunlara iliş­kin açıklama raporlarım içeren bilgi ve belgeler Bakanlıklararası Komisyonun top­lantı tarihinden bir ay önce komisyon üyesi Bakanlıklara iletilir ve Komisyonun ya­pacağı toplantının tarihi bildirilir.

Bakanhklararaaı Kornişonun Görevi : Madde 10 — Komisyon 9'uncu maddede belirtilen toplantı tarihinde toplanır

ve Bakanlıkça önerilen turizm bölgeleri, turizm alanları ve turizm merkezlerinin mevkii ve şuurlarım inceler, görüşünü bir tutanakla belirler.

Komisyon, önerinin Bakanlar Kurulunca kabulü halinde ilgUİ kuruluşlarca yapılması gereken çalışmalarla alınması gereken tedbirleri de belirler.

Yeniden Toplanma : Madde 11 — Bakanlıklararası Komisyonun ilk toplantısında üzerinde yeni

çalışma ve incelemeler yapılmasını gerektirecek nedenlerin belirmesi veya görüş ay­rılıklarının olması halinde bu toplantıyı takip eden en geç bir aylık süre içinde yeni bir toplantı düzenlenir.

Kuruluşlar, bu süre içinde konuyu yeniden inceler ve kuruluşlarının kesin görüşlerini belirleyerek ikinci toplantıya getirirler. Bakanlıklararası komisyonda oluşan görüşler bir tutanakla belirlenir.

önerinin Bakanlar Kurutu'na Sunulması : Madde 12 — Bakanlıklararası komisyonda belirlenen görüşlerle birlikte mev­

kii ve sınırları halihazır haritalar üzerinde belirlenen ve özellikleri bir raporla açık­lanan turizm bölgeleri, turizm alanları ve turizm merkezleri Bakanlıkça Bakanlar Kurulunun onayına sunulur.

Bakanlar Kurulu Kararmm tlam : Madde 13 — Bakanlar Kurulu Kararıyla tesbit edilen turizm bölgeleri, turizm

alanları ve turizm merkezleri Resmi Gazete'de ilan olunur.

ÜÇÜNCÜ KISIM Son Hükümler

Yürürlük : Madde 14 — Bu yönetmelik, yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme : Madde 15 — Bu yönetmelik hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Page 19: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

27 Temmuz 1983 — Sayı : 18117 RESMİ G A Z E T E Sayfa : 19

Yürütme ve İdare Bolümü Sayfa : 7

eak aboneler aşağıda tarif edilen şekilde hesaplanacak miktarlarda tesise iştirak be­deli ödeyeceklerdir. Tesise iştirak bedelleri Türkiye Elektrik Kurumunca gelir kay­dedilecektir. Daha önceden elektrik enerjisi satın almak üzere sözleşme yapümış kul­lanım yerleri ve bir defa tesise iştirak bedeli ödenmiş kullanım yerleri için kullanıcı değişikliği halinde (bağlantı gücü değişikliği hariç) tesise iştirak bedeli tahsil edil­mez.

B - (A) bölümünde tarif edilen abonelerden bağlantı gücünün (kW)'ı basma 8000 (sekizbin) TL., iştirak payı alınır. Bu miktar her yılın Ocak ayında fiyat artış­ları dikkate alınarak Türkiye Elektrik Kurumu Yönetim Kurulunun teklifi ve Ba­kanlığın onayı Ue yeniden tesbit edilir.

C • Bağlantı gücü abone çeşitlerine göre aşağıda sıralanan şeküde hesaplanır.

a) M E S K E N ABONELERİ: Mesken aboneleri için bağlantı gücü : Maliye Bakanlığınca belirlenen ve ver­

gilendirmeye esas olan sınıflandırma esasları içinde 1 — Basit inşaat sınıfı meskenler için 1.5 kW 2 — üçüncü inşaat sınıfı meskenler için 2.— kW 3 — İkinci inşaat sınıfı meskenler İçin 2.5 kW 4 — Birinci inşaat sımfı meskenler için 3.— kW

(Lüks inşaat sımfı dahil) olarak tesbit edilir.

b) TİCARETHANE V E YAZIHANE ABONELERİ : Ticarethane ve yazıhane aboneleri için bağlantı gücü; tasdikli elektrik tatbi­

kat planı üzerinden sorti başına 200 W kabulü Ue bulunacak aydınlatma kurulu gücü değerine, varsa elektrik motorları kurulu güçlerinin eklenmesi Ue bulunacak toplam kurulu güç değerinin 0.6 katı olarak tesbit edilir. Amlan abonelerde hesap­lanan bağlantı gücü 3 kW dan az olduğu takdirde 3 kW kabul edilir.

c) RESMİ DAİRELER V E KURUMLARIN BÜRO ABONELERİ: Resmi daire ve kurumların büro aboneleri için bağlantı gücü : tasdikli elektrik

tatbikat planı üzerinden sorti başına 200 W kabulü Ue bulunacak aydınlatma kurulu gücü değerine varsa elektrik motorları kurulu güçlerinin eklenmesi Ue bulunacak top­lam kurulu güç değerinin 0.60 katı olarak tesblt edilecekdir. Amlan abonelerde he­saplanan bağlantı gücü 3 kW dan az olduğu takdirde 3 kW kabul edilir.

d) T E K TERİMLİ TARİFEYİ SEÇEN SANAYİ ABONELERİ : 1 — 400 Volt gerilim kademesinden beslenen ve tek terimli tarifeden elektrik

enerjisi almak üzere sözleşme yapacak sanayi aboneleri için bağlantı gücü : tasdikli elektrik tatbikat plam üzerinden hesaplanacak elektrik motorlarının kurulu güçleri­nin toplamının 0.50 katı olarak tesbit edilecektir.

2 — Beslenme transformatörünü kendisi tesis ederek 400 Volt gerilim kade­mesi üzerinden beslenen ve tek terimli tarifeden elektrik enerjisi almak üzere söz­leşme yapacak sanayi aboneleri için bağlantı gücü : tasdikli elektrik tatbikat projesin­deki trafo gücünün 0.4 katı olarak tesbit edilir.

3 — Bu maddede söz konusu olan abonelerin her ne suretle olursa olsun bağ­lantı gücünün hesaplanmasına esas güçlerin arttırılması halinde bağlantı güçleri ye­niden hesaplanır. Fark iştirak payı aboneden defaten tahsil edilir.

e) ÇİFT TERİMLİ TARİFEYİ SEÇEN SANAYİ ABONELERİ: Çift terimli tarifeden elektrik enerjisi almak üzere sözleşme yapacak sanayi

»boneleri sözleşme güçlerim kendileri seçerler. Anılan aboneler için bağlantı gücü : 1 — 400 Volt gerilim kademesinden elektrik enerjisi alacaklar İçin «özleşme

gücünün 1.2 katı olarak tesbit edilir.

Page 20: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

Sayfa : 20 RESMİ GAZETE 27 Temmuz 1983 — Sayı: 18117

Yttrütme ve İdare (olumu Beyle : t

2 — Beslenme transformatörünü kendileri tesis edenler için sözleşme gücüne eğit olarak tesblt edilir.

3 — Bu maddede söz konusu olan abonelerden bağlantı gücünün hesaplanma­sına esas olan sözleşme gücünün arttırılması halinde bağlantı gücü yeniden hesap­lanır. Fark iştirak payı aboneden defaten tahsil edilir.

f) KAMP ANT A ABONELERİ: Kampanya Abonesi olarak sözleşme yapacak abonelerin bağlantı gücü tek te­

rimli tarifeyi seçen sanayi aboneleri için tarif edildiği şekilde tesbit edilir.

g) ŞANTİYE ABONELERİ : Şantiye abonesi olarak sözleşme yapılacak aboneler için bağlantı gücü tas­

dikli şantiye elektrik plan veya projeleri üzerinden hesaplanacak toplam kurulu güce eşit olarak tesbit edilir.

H) H A Y ı R K U R U M L A R ı • I B A D E T H A N E A B O N E L E R I - S P O R H I Z M E T I N I Y Ü K L E N M I Ş R E S M I D A I R E L E R I N S P O R T E S I S L E R I A B O N E L E R I :

Amlan abonelerden iştirak payı tahsil edilmez. C - Tesise iştirak bedeli abonelerden makbuz kargılığında defaten veya abone­

nin müesseseye başvurusu halinde abonenin elektrik irtibatının yapıldığı tarihi takip eden aybaşından İtibaren en geç dört ay içinde dört esit taksitde tahsil edilebilir. Ve­rilen süre içinde tesise iştirak payını ödemeyen aboneler hakkında usulsüz elektrik kullanma hükümleri uygulanır.

II — GÜVENCE PARASI (ELEKTRİK TARİFELERİ TALİMATNAMESİ 7 NOLU EKİ ABONMAN SÖZLEŞMESİNİN BEŞİNCİ FASLI YÜRÜRLÜKTEN KAL ­DIRILMIŞTIR) :

A - 1 Kasım 1982 tarihinden itibaren Türkiye Elektrik Kurumu Elektrik Dağı­tım Müesseselerinden elektrik enerjisi satın almak için sözleşme yapacak aboneler­den (C) paragrafında tarif edildiği şekilde hesaplanacak miktarlarda Güvence parası müesseselerce makbuz kargılığında tahsil edilir.

B - Müesseselerce tahsil edilen güvence paraları için abone lehine faiz verilmez ve sözleşmenin feshi halinde abonenin müessese ile olan bütün hesaplarının tasfiye­sinden sonra abonelere İade edilir.

C - Güvence paraları abone çeşitlerine göre aşağıda sıralandığı şekilde hesap­lanır.

a) MESKEN ABONELERİ : Mesken abonelerinden iki aylık elektrik enerjisi tüketimi karşılığı 3.000 (Üç-

bin) TL. güvence parası tahsil edilir.

b) TİCARETHANE V E YAZIHANE ABONELERİ : Ticarethane ve Yazıhane abonelerinden tasdikli elektrik planı esas olmak üzere 1 — 10 Sortiye kadar 4000 (Dörtbin) TL. 2 — 10 Sortiden sonra ilave her sorti için 400 (Dörtyüz) TL. 3 — Elektrik motorlarının bulunması halinde her bir kW için 2000 (İkibin) TL.

şeklinde hesaplanacak Güvence parası tahsil edilir.

c) RESMİ DAİRE V E KURUMLARIN BÜRO ABONELERİ : 1050 sayılı genel muhasebe kanununa tabi kurum ve kuruluşların büro abonele­

rinden güvence parası tahsil edilmez. Anılan abonelerin Belediye elektrik işletmele­rinden Müesseselere devreden güvence paraları ise müteakip faturalama dönemlerinde tüketim tutarından mahsup edilir.

Diğer resmi daire ve kurumların büroları İçin II. C. b maddesi aynen uygu­lanır.

Page 21: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

27 Temmuz-1983 — Sayı : 18117 RESMİ GAZETE Sayfa : 21

Yürütme ve İdare Bölümü Sayla : 9

d) T E K TERİMU TARİFEYİ SEÇEN SANAYİ ABONELERİ : Tek terimli tarifeyi seçen sanayi abonelerinden Madde 1-C bölümü (d) parag­

rafında tarif edilen bağlantı gücünün (kW)'ı basma 2.000 (İkibin) TL. güvence pa­rası tahsil edilir.

e) ÇİFT TERİMLİ TARİFEYİ SEÇEN SANAYİ ABONELERİ : Çift terimli tarifeyi seçen sanayi abonelerinden kendi seçtikleri sözleşme gü­

cünü ayda 300 saat kullanacakları kabul edilerek (sözleşme gücü kwx300 h = kwh) hesaplanacak elektrik enerjisi tüketimine göre aylık fatura tutarı kadar güvence parası tahsil edilir.

f) KAMPANYA ABONELERİ : Kampanya abonelerinden Madde I-C bölümü (f) paragrafında tarif edilen

bağlantı gücünün (kW)'ı basma 2.000 (tkibin) TL. güvence parası tahsil edilir.

g) ŞANTİYE ABONELERİ : Şantiye abonelerinden tasdikli proje veya planları esas alınarak toplam kurulu

güçlerinin (kW)'yı başına 4.000 (Dörtbin) TL. güvence parası tahsil edilir.

h) HAYIR KURUMLARI — İBADETHANE — SPOR HİZMETİNİ YÜRÜ­T E N RESMİ DAİRELERİN SPOR TESİSLERİ ABONELERİ :

Anılan abonelerden güvence parası tahsil edilmez.

D - Türkiye Elektrik Kurumu Elektrik Dağıtım Müesseselerinden önce Be­lediye Elektrik İşletmeleri ile sözleşme yapmış bulunan abonelerin Müesseselere Belediye Elektrik İşletmelerinden devreden Müessese nezdindeki güvence paraları Madde II-C bölümüne göre hesaplanacak güvence paralarından az İse her abone İçin hesaplanacak fark güvence parası aboneden makbuz karşılığı tahsil edilir.

E — Güvence paraları veya fark güvence paraları abonelerden en geç 4 ay­lık süre içinde 4 eşit taksitte makbuz karşılığı tahsil edilir. Verilen süre İçinde gü­vence parası veya fark güvence parasını ödemeyen aboneler hakkında usulsüz elektrik kullanma hükümleri uygulanır.

F — Madde H-C bölümünde tarif edildiği şekilde hesaplanan güvence parası abonenin herhangi bir fatura dönemindeki fiili tüketimine tekabül eden fatura tu­tarını karşılamadığı takdirde aradaki fark müteakip fatura dönemi içinde aboneden defaten makbuz karşılığı tahsil edilir. Anılan farkı zamanında ödemeyen aboneler hakkında usulsüz elektrik kullanma hükümleri uygulanır.

n i — İRTİBAT HATTI üCRETt (ELEKTRİK TARİFELERİ TALİMATNA­MESİ 7 NO. L U EKİ ABONMAN SÖZLEŞMESİ II. FASIL 8. MADDEYE BU MADDE EKLENMİŞTİR) :

1 Kasım 1082 tarihinden itibaren Türkiye Elektrik Kurumu Elektrik Dağıtım Müesseselerinden elektrik enerjisi satın almak üzere başvurarak sözleşme yapacak abonelerden bir defaya mahsus olmak üzere ve irtibat hattı Türkiye Elektrik Ku­rumu Elektrik Dağıtım Müesseselerlnce tesis edildiği takdirde İrtibat hattı ücreti olarak maktuen 5.000 (Beşbin) TL. tahsil edilir. İrtibat hattı tesis edilmiş mahal­lerde abone değişikliği halinde ve beslenme transformatörünü kendisi tesis eden abonelerden irtibat hattı ücreti tahsil edilmez. Amlan miktar her yılın Ocak ayında fiyat artışları dikkate alınarak Türkiye Elektrik Kurumu Yönetim Kurulunun tek­lifi ve Bakanlığın onayı Ue yeniden tespit edilir.

Page 22: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

Sayfa : 22 RESMÎ G A Z E T E 27 Temmuz 1083 — Sayı : 18117

IV — BAĞLANTI V E MOTOR M U A Y E N E ÜCRETİ : 1 Kasım 1982 tarihinden itibaren Türkiye Elektrik Kurumu Elektrik Dağıtım

Müesseselerinden elektrik enerjisi satın almak üzere başvurarak sözleşme yapacak abonelerden

a) 4.000 (Dörtbin) T U bağlantı ücreti

b) 400 Volt gerilim kademesinden elektrik enerjisi alacaklardan bağlantı yapılan elektrik tesisatından beslenen elektrik motorları varsa toplam motor ku­rulu gücünün ( k W ) ı başına 500 (Beşyüz) T U motor muayene ücreti makbuz kar­şılığı tahsil edilir. Anılan miktarlar her yılın Ocak ayında fiyat artışları dikkate alınarak Türkiye Elektrik Kurumu Yönetim Kurulunun teklifi ve Bakanlığın onayı ile yeniden tespit edilir.

V — AÇMA K A P A M A V E SAYAÇ T A K M A ÜCRETLERİ : (DEĞİŞİK 30 UNCU M A D D E Y E EKLENMİŞT İR) A - Taahhüdünü ifa etmemesi dolayısıyla veya abonman sözleşmesi şartla-

rina aykırı bir hareket yüzünden elektriği kesilmiş veya sayacı sökülmüş olan abo­neler taahhütlerini ifa edip abonman sözleşmesi şartlarına aykırı olan durumlarım düzelttikden sonra elektriklerin yeniden bağlanması veya sayaçlarının yemden takıl­ması için aşağıda gösterilen miktarlardan açma kapama veya sayaç takma ücreti Ödeyeceklerdir.

AÇMA - K A P A M A ÜCRETİ : — Mesken Aboneleri için — Mesken Dışı Aboneler için

SAYAÇ T A K M A ÜCRETİ — Mesken Aboneleri için — Mesken Dışı Aboneler İçin

1,000 (Bin) TL. 2.000 (Ikibin) TL ,

3.000 (Üçbin) TL. 4.000 (Dörtbin) TL

VI — GEÇİCİ HÜKÜMLER : 1 Kasım 1982 tarihinden itibaren Türkiye Elektrik Kurumu Elektrik Dağıtım

Müesseselerince görevin yürütülmesi ve konunun önemi dikkate alınarak Türkiye Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu kararlarına istinaden Tesise iştirak Bedeli, Gü­vence parası, İrtibat Hatt ı , Bağlantı Ücretleri namı altında abonelerden her ne su­retle olursa olsun bu talimatta tarif ve tespit edilen hususlara aykırı olarak yapıl­mış tahsilatlar en geç 1983 yılı sonuna kadar abonelerin tüketim tutarlarından mahsuben İade edilir.

Orta - Doğu Teknik üniversitesinden :

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim Süresiyle Sınav ve Değerlendirme Esaslarına ilişkin Yönetmelimin 2. Maddesinin «C»

Fıkrasının Değiştirilmesine ve 3. Maddesine «J» Fıkrası Eklenmesine İlişkin Yönetmelik

Madde 1 — Orta Doğu Teknik üniversitesi Lisansüstü Eğitim öğretim Süre­siyle Sınav ve Değerlendirme Esaslarına İlişkin Yönetmelik'in 2.maddesinin «c» fık­ram aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Yürütme ve İdare Bölümü Sayfa 10

Page 23: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

27 Temmuz 1983 — Sayı: 18117 RESMİ GAZETE Sayfa: 23

Enstitü Anabilim Dallan :

c) Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak kurulan Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve İçel - Erdemli Deniz Bilimleri Ens­titüsü, bu yönetmeliğin bundan sonraki kısmında sadece Enstitü olarak geçer. Aşa­ğıda sıralanmış olan konular için, ilgili Enstitü Kurulu'nun ilgili Dekanlıkların görüş­lerini de alarak, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne başvurma kararı al­ması, bu kararın gerekçelere dayandırılması ve konunun Orta Doğu Teknik Üniver­sitesi Senatosunda görüşülmesi gereklidir.

Yürütme ve İdare Bölümü Sayfa : 11

(i) Enstitülerde bir Fakülte Bölümünden değişik bir ad taşıyan yeni bir Ens­titü Anabilim Dalı açılması,

(11) Dana önce sadece lisans seviyesinde öğretim yapmakta elan bir Fakülte bölümünün, lisans üstü öğretim de yapmak üzere bir Enstitü Anabilim Dalı halini alması,

(İÜ) Bir Enstitü Anabilim Dalının kendi adından değişik bir ad taşıyan yeni bir lisans üstü program başlatması.

Bu konular Orta Doğu Teknik üniversitesi Senatosunda görüşüldükten sonra, Orta Doğu Teknik üniversitesi Rektörünün de uygun görmesi halinde, Yükseköğretim Kurulu'na gerekil öneriler yapılır, lisansüstü programların adları, asgari içerikleri ve programları başarı ile tamamlayan öğrencilere verilecek unvanlar ile program adları ve Unvanların İngilizce karşılıkları, ilgili Dekanlıkların görüşleri de alınarak ilgili Enstitü Kurulu'nun önerisi üzerine, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Senatosu tarafından kararlaştırılır. Orta Doğu Teknik üniversitesi Senatosunun bu konudaki kararları Orta Doğu Teknik üniversitesi Rektörünün onayı ile kesinleşir.

Madde 2 — Aynı yönetmeliğin 3. maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

j) Başka bir yükseköğretim kurumunda bir lisansüstü programa kayıtlı olan öğrenciler, ilgili Enstitü Anabilim Dalları Başkanlarının görüşleri de alınarak, Ens­titü Yönetim Kurulu kararı Ue, Orta Doğu Teknik üniversitesinde yürütülen lisans­üstü programların herhangi bir aşamasına geçiş yolu ile kalbul edilebilirler. Bu karar­da, öğrencinin transfer edildiği programdaki yükümlülüklerin hangilerinden muaf tutulacağı ayrıca belirtUir.

Madde 3 — Bu yönetmelik yayınlandığı tarihte yürürlüğe girer.

Madde 4 — Bu yönetmeliği Orta Doğu Teknik üniversitesi Rektörü yürütür.

Page 24: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

Sayfa: 24 RESMİ GAZETE 27 Temmuz 1983 — Sayı: 18117

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İdare Merkezinden :

Döviz Kurları Bülteni

DttTİsla Cinai Dövia Alış DÖVİE Satış Efektif Alış Efektif Satış

1 ABD doları 225,90 198,70

230,42 225,90 232,68 1 Avustralya doları

225,90 198,70 202,68 188,77

12,36 204,66

1 Avusturya şi l ini 12,36 12,61 188,77 12,36 12,74

1 Batı Alman markı 86,85 88,59 86,85 8Ç-.46 1 Balçika frangı 4,34 4,43 *.13 4,47 1 Danimarka kronu 24,15 24,63 24,15 24,87 1 frensiz frangı 28,88 29,46 28,88 29,75 1 Bollanda f lor in i 77,60 79,15

29,89 77,60 79,93

1 îaveç kronu 29,30 107,47

79,15 29,89 29,30 30,18

1 leviçre frangı 29,30

107,47 109,62 IV, 98

107,47 110,69 100 İtalyan l i r a t i IV, 68

94,09

109,62 IV, 98 13,95 15,12

96,91 100 Japon yani IV, 68 94,09 95,97

187,04 89,38

15,12 96,91

1 Kanada doları 183,38 95,97

187,04 174,21 188,88 795,3* 1 Kuveyt dinarı 772,17

30,78 787,61 733,56

188,88 795,3*

1 Norveç kronu 772,17

30,78 31, 4o 29,24 344,43

31,70 354,76 1 Sterlin 344,43 351,32

29,24 344,43

31,70 354,76

1 Suudi Arabietan r i ya l i 65,48 66,79 62,20 67,44

ÇAPRAZ KURLAR

Yürütme ve İdare Bölümü Sayfa: 12

SAYI 1983/140 27 Temmuz 1983 Tarihinde Uygulanacaktır.

II Sayılı Liste (TL)

1 ABD doları 18,2766 Avusturya şilini 2,6010

52,0506 Batı Alman markı 2,6010

52,0506 Bel;ika frangı 9,3540 Danimarka kronu 7,8220 Fransız frangı 2,9110 7,7098

Hollanda f l o r i n i 2,9110 7,7098 İsveç kronu 2,1019

1538,82 İsviçre frangı 2,1019

1538,82 İtalyan l i r e t i 240,08 Japon yeni

1,23186 Kanada doları 7,3391 3,4499

Norveç kronu 7,3391 3,4499 Suudi Arabistan r i y a l i

1 Avustralya doları 0,8796 ABD doları 1 Kuveyt dinarı 3,4182

1,5247 1 Sterlin 3,4182 1,5247

Page 25: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

T.C. Resmi Gazete

Kurulu* Tarihi: (T Tasrlnlavval 1336) - 7 Ekim 1820

^ 27 Temmuz 1983 ÇARŞAMBA Sayı: 18117 ^

ILÂN BÖLÜMÜ

Yargı ilânları A n k a r a 3. Asl iye Ticaret Mahkemesi 4 Nolu Tasfiye Kuru lu Başkanlığından :

P A Z A R L I K L A OTOMOBİL SATIŞI Tasfiye işlemleri kurulumuzca yürütülen banker Şemsettin Erkösc'ye ait 06

K T 382 plâkalı 1974 model BUtjCK marka otomobil kurulumuzda 22/8/1983 Pazartesi günü saat 11.00 de, alıcı çıkmaması halinde takip eden günlerde aynı yer ve saate peşin para ve pazarlıkla satılacaktır.

Söz konusu otomobil İçin bilirİkisilerce tespit edilen değeri 1.000.000,— T L . dır. Satışı takip eden 7. gün içersinde satış bedelinin % 15 inden aşağı olmamak üzere daha yüksek teklifde bulunulduğu takdirde, i l k alıcı Ue sonradan teklifde bu­lunan arasında satıştan sonra 10. günde hlr defaya mahsus olmak üzere açık artırma yapılacak ve satış en yüksek artıran üzerinde bırakılacaktır.

Satış Ue i lg i l i şartname ve ek b i lg i O. M . K. Bulvarı No. 6/2 deki 4 Nolu Tas­fiye Kurulundan temin edilebilir.

i l an olunur.

istanbul 7 Nolu Tasfiye Kuru lu Başkanlığından :

T E L E F O N SATIŞ İ LAN I Tasfiye İşleri Kuru lumuz tarafından yürütülen, Banker Bako Menkul Değerler

Yatırım ve Finansman A . Ş. ye a i t : 1 — 572 61 00 No lu telefon muhammen değeri 140.000,—. T L . 2 — 336 15 44 No lu telefon muhammen değeri 195.000,— T L . 3 — 160 51 39 No lu telefon muhammen değeri 100.000,— TL . 4 — 160 51 40 No lu telefon muhammen değeri 100.000,.— TL . B i r inc i arttırma 25 Ağustos 1983 Perşembe günü saat : 14.00 de Beşiktaş, Bar ­

baros Bulvarı Hüsnü Savman Sokak No : 40/13 Çelik Apt . K a t : 4 de K u r u l Başkan­lığında yapılacaktır. O gün kıymetinin % ?5ne istekli bulunmadığı taktirde 26 Ağus­tos 1983 Cuma günü aynı yer ve saatte ik inc i arttırma yapılarak en çok fiyat verene satılacaktır.

Satış gününü takip eden 7 gün içinde satış bedelinin % 15'inden aşağı olmamak üzere daha yüksek teklifte bulunulduğu takdirde i lk alıcı Ue sonradan teklifte bulu-

Page 26: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

Sayfa : 26 RESMÎ G A Z E T E 27 Temmuz 1963 — Sayı : 18117

nanlar arasında satıştan sonra 10. günde bir defaya mahsus olmak üzere açık arttır­ma yapılaak ve satış en yüksek arttıran üzerinde bırakılacaktır.

Nak i l , tesis masrafı vesair masraflar alıcıya al t ir .

Satış Ue i l g i l i şartname ve ek bilgi almak isteyenlerin K u r u l Başkanlığına mü-racaaları i lan olunur.

A n k a r a 14 N o l u Tasf iye K u r u l u Başkanlığına İzafeten K u l u İcra Memurluğun­dan :

GAYRİMENKUL SATIŞ İ LANI 1 — Satış Konusu Taşınmazlar : Konya i l i , K u l u İlçesi, Beşkardeş Köyü, Tekkealtı mevkiindeki tarlalar.

2 — Satışı yapılacak Gayrimenkulun :

Cinai Evsafı Pafta A d a Par . No. Fiyatı

a) Tar la 24.000 m? 8 6 100 336.000 T L . b) Tar la 28.000 m2 8 6 — 392.000 TL . c) Tar la 16.750 m^ — — 21 201.000 TL . d) T a r l a 49.250 m i — — 19 689.500 TL . e) Tar l a 86.000 m2 8 6 74 1.246.000 T L . f) Ta r l a 18.000 mî — — 2 216.000 TL . g) Tar la 10.000 mî — — 4 120.000 TL .

3 — Satış Şartlan, günü ve yet i : a) Satış peşin para Ue yapılacaktır. b) Satış açık artırma ile 8/8/1983 Cuma günü yapılacaktır. Artırmada tahmin edilen değerin % 75 in i rüchanlı alacaklar varsa bunlarla

satış masraflarını geçmek şartı ile İhale olunur. Satıştan mütevellit vergi resim harç, ve masraflar alıcıya ait t ir . 1. artırmada alıcı çıkmadığı takdirde 2. artırma 15/8/1983 Cuma günü yapılacaktır.

c) Satışın yapıldığı günü takiben 7 gün içinde satış bedelinin % 15 inden aşağı olmamak üzere daha yüksek teklifte bulunulduğu takdirde İlk alıcı İle sonradan teklifte bulunanlar arasında satıştan sonra 10 günde bir defaya mahsus olmak üzere açık artırma yapılarak satış en çok artıran üzerinde bırakılır.

d) Ancak satıştan sonra % 15 teklifte bulunanlar tekl i f ettikleri meblağ kar­şılığım peşin olarak naki t veya banka teminat mektubu yahut devlet tahvi l i şeklinde yatırmadıkça artırma talepleri kabul edilmez:.

e) Bakanlıklar, K a m u İktisadi Teşebbüsleri ve diğer Kamu Kurumlarından teminat aranmaz.

f) İhaleye İştirak edenler şartlan kabul etmiş ve şartnameyi görmüş sayılır. g) Daha çok bilgi A n k a r a Gaz i Mustafa Kemal Bulvarı No. 6, Kat 4 de 14

No lu Tasfiye Kurulundan öğrenilebilir. h) 2. bendinde bellrtUen teklife talip olmadığı takdirde Kuru lumuz satışı yapıp

yapmamakta serbesttir.

4 — Satış Ye r i :

Satış, K u l u İcra Memurluğunda yapılacaktır.

İlan olunur.

Page 27: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

27 Temmuz 1963 — Sayı: 18117 RESMİ G A Z E T E Say f a : 27

Çatalca As l iye Ceza Hakimliğinden:

E. N o : 1980/226 K. No : 1982/399 1/8/1980 tar ih in d? kayıtsızlık ve tedbirsizl ikle b i r tu tuk lunun firarına sebebi­

yet vermek ve cezaevinden f i r a r etmek suçundan; M a l a t y a İli A r a p k i r İlçesi Budak Köyü nüfusunda kayıtlı İstanbul / Şehremini

Bahçe Sok. Çiçek Apt . 60 : 3 Ka t : 3'te oturan Mustafa ve Mecbure oğlu 1956 D. l u sanık B u r h a n Akkuş'un müsnet suçtan dolayı Mahkememi z in 17/12/1982 tar ih ve 1980/226 esas 1982/399 k a r a sayılı hükmü i le T C K 298/1, 647 S. K. 4/1 maddesi uyarın­c a 3000 l i r a ağır pa ra cezasına mahkûm edilmiş b u cezası 647 sayılı K a n u n u n 6. mad­desi i le ertelenmiştir.

Muş İli Malazg i r t İlçesi A l i K a l k a n Köyü nüfusuna kayıtlı Deniz l i İli Tavas Üçesi Samanlık M a h . O s m a n Kenez ' in evinde o turur Mehmet ve Zeynep oğlu 1956 D. l u Hasan Elgürmüz'ün müsnet suçtan TCK. n u n 303, 647 s.K. 4/1 madde Ue 9000 l i r a ağır p a r a cezası i le 3 ay k a m u hizmetler inden yasaklanmasına bu cezasının 647 S. K. nun 6. maddesi uyarınca ertelenmesine karar verilmiştir.

Her i k i sanığın bunca a rama la ra rağmen bulunamayıp gıyabi hüküm fıkrası kendilerine tebliğ edilememiştir.

7201 sayılı Tebligat Yasasının 28. maddesindeki esaslar dairesinde sanıkların adresler i meçhul kaldığından yasanın 28. 29. 30. ve 31. maddeler i uyarınca1 hükmün Resmi Gazetede Uanen tebliğine, ilanın yapıldığı tar ihten 15 gün sonra tebliğ yapıl­mış sayılmasına, tebliğ yer ine k a i m o lmak üzere i l an o lunur . 11132

Bakırköy 4. As l iye Ce za Mahkemes inden:

E. N o : 1982/443 K. N o : 1982/620 Tedbirsiz l ik ve d ikkats i z l ik l e ölüme sebebiyetten sanık Bulgar istan Vezenkova

Köyünde nüfusa kayıtlı Georg i despov geogiev oğlu İvanka giorgieva plvlova dan o lma 1944 D. l u Despo Georgiev Despov hakkında yapılan duruşma sonunda:

Sanığın T C K n u n u n 455/1, 522, 647/4. 72, 647/5, 6085/60-E, gereğince 54.937 Ura ağır pa ra ve 3 ay ehhyet inin ger i alınmasına dair sanığın gıyabında ver i len 19/11/1982 ta r ih ve 1982/443-620 sayılı kararı ile sanığa adresine tebligat yapılamadığından 7201 sayılı Tebligat Kanununun hükümleri dairesinde Resmi Gazetede Uanen tebliğine ya­yın tar ih inden i t ibaren 15 gün sonra hükmün kesinleşmiş sayılmasına Uân masraf­larının sanıktan tahsil ine k a r a r verildiği ilânen tebliğ o lunur.

11131

Fatsa Tapulama Hakimliğinden:

1982/297 Davacı Fatsa O r m a n İdaresi tarafından davalılardan Dursun oğlu A l i Haydar

A y k a n Ue arkadaşları a leyhine açılan Fatsa Bucaklı Köyünde v a k i 79 numaralı parsele ilişkin tesbitin ip ta l i davasının yapılması sırasında davalı A l i Haydar A y k a n gösteri­l en adreste bulunamadığından yine zabıtaca adresi tesbit edilemediğinden Uanen davetiye tebliğine ka ra r verildiğinden, davalı A U Haydar Aykan'ın 26/10/1983 günü saat 10.00 d a Fatsa Tapu lama Mahkemesin in 1982/297 esas sayılı davasının duruşma­sında hazır bulunması veya kendis in i b i r vekUle temsi l ett irmesi gelmediği takdirde gıyap davetiyesi çıkarılmaksızm duruşmanın gıyabında yapılacağı hususu ihtarath davetiye tebliği yerine k a i n o lmak üzere ilânen tebliğ o lunur .

11126

Page 28: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

S a y f a : 28 RESMİ G A Z E T E 27 Temmuz 1983 — Sayı : 18117

Bayındırlık As l i ye H u k u k Mahkemesinden .*

Dosya N o : 1982/124 Davacılar A l i Sürer ve arkadaşları vek i l i tarafından davalılar Hazine ve

Çiftçigediği köyü Muhtarlığı a leyhine açüan tapu ipta l i ve tescil davasında: Adres l e r i tüm arama la ra rağmen bulunamayan dah i l i davalılar Naciye Sürer,

Ümit Sürer ve E r o l Sürer'in adlarına davetiyenin ilânen tebliğine ka ra r verilmiş o lmakla ;

Duruşmanın bırakıldığı 3 E k i m 1983 Pazartesi günü saat 9.20 de dahi l i dava­lılar Naciye Sürer, E r o l Sürer ve Ümit Sürer'in Mahkememizde hazır bulunmaları da­vetiye yerine ka im olmak üzere ilanen tebliğ olunur. 11326

A k h i s a r As l iye 1. H u k u k Hakimliğinden :

E. No : 1981/554 K. No : 1983/188 Davacı Fa tma A l k a n tarafından davalı, Bo lu İli Düzce ilçesi Kaıaçörtlen köyün­

de ikamet eden C i h a n A l k a n aleyhine açılan boşanma davasının yapılan yargılama­sı sonunda;

Mahkemece 3/5/1983 tarihinde verilen kararda, Bo lu i l i Düzce ilçesi Karaçört-len köyü kütük 60'da kaytılı tarafların boşanmalarına ve tara f lara evlenmekten men cezası veri lmesine yer olmadığına ka ra r verilmiş olup kararın Resmi Gazete i le il&n yapılması gerektiğinden, işbu hüküm özetinin davalı C ihan A l k a n tarafından ilânın neşir tarihimden i t ibaren yasal süresi içersinde temyiz etmesi, temyiz etmediği takdirde hükmün kesinleşeceği hükmün tebliği yerine k a i m olmak üzeıe i lanen tebliâ o lunur. 11327

F in ike Su lh Ceza Mahkemes inden :

30/12/1975 tar ih inde d inamit bulundurmaktan sanık İmraniye Vazveren Kö­yünden A l i ve Hatice'den olma 1939 D. lu Kemal Geçer hakkında Mahkememize İka­me edilen k a m u davasının yapılan duruşması sonunda:

Sanığa isnat o lunan suçun T. C. K. nun 264/7 maddesine uygun bulunduğundan b u madde uyarınca tecziye edi lmek üzere dosyanın görevli F in ike Asl iye Ceza Mahke ­mesine gönderilmesine ve Mahkememiz in görevsizliğine da i r veri len 4/10/1982 gün ve 1976/102 esas, 1982/319 k a r a r sayılı karar sanığın adresinin tesbit edilip tebliğ edilememiş olduğundan ilânen tebliğine karar verilmiştir.

Ka ra r gereğince görevsizlik kararının ilânı müteakip 15 gün sonra kesinleşeceği hususu tebliğ yer ine k a i m o lmak üzere ilân olunur. 11284

Germencik Asdl iye H u k u k Mahkemes inden:

1983/52 Davacı Hacer Candan vek i l i Av . Nejat Arınık tarafından davalı K a m i l Candan

aleyhine Mahkememize açılan davanın yapılan duruşmasında-. Davalı K a m i l Candan'ın Bayraklı A lpas lan İzmir adresine Mahkememizden

çıkartılan davet iyenin tebliğ olunamadığir davalının adres in in zabıta marifetiyle tesbiti cihetine gidilmiş bi len ve tanıyan olmadığından adresi tesbit olunamamıştır. Mahkemece davalıya Gazete ilânı İle davetiye tebliğine k a r a r verildiğinden adı geçen davalının Mahkememiz in 1983/52 esas sayılı ve duruşması 17/10/1983 tar ih i o lan da­vanın duruşmasında hazır bulunmanız veya kendiniz i k a n u n i b i r vekil le temsil et­t i rmesi için işbu ilânm davetiye yerine ka im olmak üzere ilânen tebliğ olunur.

11523

Page 29: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

27 Temmuz 1983 — Sayı : 18117 RESMİ G A Z E T E Sayfa: 29

M a l a t y a 1. Asl iye H u k u k Mahkemes inden:

Dosya N o : 1982/869 Davacı Ray S igor ta A . Ş. n i n davalılar Ayşe Akdağ O r h a n As l an ve lmtaş

Sigorta aleyhine açmış olduğu alacak davasının yapılan açık duruşması sırasında ver i len a r a kararı gereğince:

Davalılardan Ayşe Akdağ ve O r h a n As lan adına ilânen tebligat yapılmış olup mahkemeye müracaat etmediğinden adına ilânen gıyap kararı tebliğine ka ra r ver i l ­miş o lmak la duruşmanın devamı 13/9/1963 günü saat 9.00'da duruşmada hazır bulun­manız veya kendin iz i b i r veki l le temsil ett irmeniz gelmediğiniz takdirde duruşmanın gıyabınızda yürütüleceği hususu gıyap yerine k a i m o lmak üzere ilân olunur.

11104 • Çatalcal. As l iye H u k u k Mahkemes inden :

1981/311 Davacı O rman Genel Müdürlüğü vek i l i Av . Suna Özkan tarafından davalılar

A b d u r r a h m a n A k y o l vs aleyhi ler ine açılan alacak davasının yapılan açık duruşma­sında; duruşma günü duyuru yo luy la kendiler ine tebliğ edilen A b d u r r a h m a n Akyo l , Mehmet A k y o l , N ihat Gün, Feth i Bozlak ve Musta fa Duysak 'a y ine duyuru yoluyla gıyap kararı tebliğine ka ra r verilmiştir.

Kastamonu İli, Cide ilçesi, Yurtbaşı Köyünde ikâmet etmekte olduğu bi ldir i len A b d u r r a h m a n Akyo l , Mehmet A k y o l i le Kastamonu İli, Cide İlçesi Çakırlı Köyünde ikâmet etmekte olduğu b i ld i r i l en Nihat Gün, Fethi Bozlak ve Musta fa Duysak'ın duruşmanın atılı bulunduğu 14/10/1983 günü saat 10.00 d a Çatalca l . As l iye H u k u k Mahkemesinde hazır bulunmaları bulunmadıklarında yokluklarında duruşma yapı­lıp k a r a r verileceği gıyap kararı yerine geçmek üzere duyuru lu r

11105

Kandıra Asl iye H u k u k Hakimliğinden:

Esas N o : 1981/51 Davacı Bek i r Demi rkan vek i l i Av . S u h a A y d m Çokuğraş tarafından davalı

Kezban De rkan aleyhine açılan z i na nedeniyle boşanma davasının yapılan duruşma­sında ver i len a ra kararı gereğince,

Davalı Kezban D a m i r k a n i lanen davetiye tebliğine rağmen duruşmaya gel­mediğinden, Kezban Dem i rkan adına ilânen gıyap davetiyesi çıkartmasına karar verilmiş ve duruşma 10/11/1983 günü saat 9.20'ye bırakılmıştır.

Duruşma gün ve saatinde hazır bulunmanız veya b i r v ek i l ile kendiniz i tem­s i l ett irmeniz, aks i takdirde davanın gıyabınızda görüleceğine b i lg i ler i gıyap kararı tebliğ yerine k a i m olmak üzere ilânen duyurulur . 11278

A n k a r a 1. İş Mahkemes inden :

1983/187 Davacı S. S. K. Genel Müdürlüğü tarafından davalı Nec ip Aygün aleyhine

açılan ipta l davasının yapılan açık duruşmasında: Davalı Nec ip Aygün'e yapılan tebligat adresi tesbit edilemediğinden b i l a iade

gelmiştir, ve Cumhur iye t Savcılığıncada adresi tesbit edilemediğinden adı geçen davalı adına dava dilekçesi ilânen tebliğ edilmiş, yine davalının duruşmada hazır bulunmaması ile Mahkememiz gıyap kararının ilânen yapılmasına ka ra r vermiştir.

Davalı Nec ip Aygün 8/9/1983 günü saat 10.00 da duruşmada hazır bulunmanız veya kend in i z i b i r veki l le temsil ett imeniz hususu gıyap yerine k a i m o lmak üzere ilân o lunur. 11317

Page 30: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

RESMİ G A E B T B 27 Temin uz 1983 — Sayı : 18117 «ay fa : 80

Tokat Ağır Ceza Mahkemes i Başkanlığından:

E . N o : 1978/60 K. N O : 1960/75 C. S a v a N o : 1978/205 Davacı.- K . H . Sanık : Hasan Çiğdem Ahmet oğlu Madide'den o lma 1955 D. l u A lmus Bakımlı

Köyünden, bekar, okuryazar , sabıkasız TC. İslam çiftçi, Tokat'ın Korucak Köyünde oturur.

Suç A d a m öldürmeye teşebbüs, 6136 S. Y . M . s i l ah la yara lamaya teşebbüs. Suç t a r i h i : 13/1/1978 Y u k a r d a suçu ve açık hüviyeti yazılı sanık hakkında Tokat Ağır Ceza Mahke­

mesinin 28/4/1980 tar ih ve 1978/60 esas 1980/75 sayılı kararı i le sanık Hasan Çiğdem'e TCK . n u n 456/4, maddesi gereğince i k i ay hapis aynı yasanın 62. maddesi gereğince 1/3 ü İndirilerek bir ay on gün hapis cezası İle cezalandırılmasına aynı Yasanın 51/9. maddesi gereğince 2/3 ü indir i lerek 18 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına, be­her günü 20 l i r adan 647 sayılı Yasanın 4. maddesi gereğince paraya çevrilerek 380 l i r a ağır pa ra cezası i le cezalandırılmasına, beher günü takt i ren 100 l i radan hesap edilerek TCK . n u n 40. maddesi gereğince veri len ağır p a r a cezasından ind i r im in yapıl­masına, sanığın geçmişteki ha l i ah lak i yönetimlerine göre 047 sayılı Yasanın 6. mad­desi gereğince ertelenmesine ka ra r veri ldi . Ver i l en hüküm yukarda açık hüviyeti yazılı sanığa adres in in meçhul olduğu sebebi ile Resmi Gazetede i lanen tebliği yapıl­mış masına ve i l a n tar ih inden i t ibaren (15) gün sonra tebligat yapılmış sayılmasına k a r a r verildiği i l a n o lunur. 11121

Kayser i 4. As l iye Hukuk Hakimliğinden:

Davacı Şaban Hasleblebici vek i l i Avukat Musta fa Ünal tarafından davalı Zehra Kocabey aleyhine açtığı ferağa icbar davasının yapılan açık yargılamasında veri len ara kararı gereğince davalının adresinin meçhul bulunması sebebiyle dava dilekçesi ilânen tebliğ edilmiş olup bu defada gıyap kararının aynı yo l l a davalıya tebliğ edil­mesi Mahkememizce k a r a r a l tma alınmış bulunduğundan.

Mahkememiz in 1982/209 esas sayılı ve duruşmasının 30/9/1983 günü saat 09.40'a bırakıldığı davalının mahkememize müracaat etmesi veya duruşma gününde kendisi­n i b i r veki l le temsil ettirmesi, aks i takdirde b ir dahak i duruşmalara kabu l edilmiye-cek davanın gıyabında sonuçlanacağı hususu gıyab kararı yerine k a i m olmak üzere i lan o lunur. 11112

Perşembe As l iye H u k u k Hakimliğinden:

Dosya N c • 1982/309 Davacılar Semra Dağaşan, Hüseyin Dağaşan, Hasan Dağaşan, Hüsne Memiş

oğlu vek i l i Av . Öner Kandemir tarafından davalılar Musta fa Uçan ve arkadaşı aley­hine ikame olunan tazminat davasının yapılan açık duruşması Birasında;

Davalı Musta fa Uçan'a çıkarılan davetiyenin ger i döndüğü ve açık adresinln-de Cumhur iye t Savcılığınca tesbit edilemediği cihetle adı geçene dava dilekçesinin ve duruşma gününün Resmi Gazete ile i lanen tebligat yapılmasına ka ra r veri lmek­le;

Davalı Mus ta f a Uçaıı'ın duruşmanın at i l i bulunduğu 6/10/1983 günü saat 9.00da duruşmada hazır bulunması veya b i r veki l le kend is in i temsi l ett irmesi için işbu dava dilekçesi ve duruşma günü tebliğ yerine k a i m olmak üzere i lanen teb­liğ o lunur. 11325

Page 31: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

27 Temmuz 1083 — Sayı: 18117 RESMİ G A Z E T E S a y f a : 31

Çatalca Asl iye c e z a Hakimliğinden:

E. N o : 1981/174 K. N o : 1982/313

28/7/1981 tar ihinde anahtar uydurmak suretiyle hırsızlık suçundan Er zurum Şen-k a y a ilçesi Göreşken Köyü nüfusuna kayıtlı İstanbul Fa t ih Fındıkzade Cevdetpasa C a d . N o : 124 te oturan Zeker iya ve Rahime oğlu 1984 D . l u sanık B u r h a n Çavdarın müsnet suçtan dolayı Mahkememi z in 8/11/1982 t a r ih ve 1981/174 esas 1982/313 sayılı kararı ile T C K . n u n 493/2 522. 55/3 maddeleri uyarınca 8 ay hapis cezası ile cezalan­dırılmasına, bu cezasının 647 S. K. 6. maddesine göre ertelenmesine, k a r a r verilmiş­tir .

Sanığın bunca aramalara rağmen bulunamayıp gıyabi hüküm fıkrası bugüne k a d a r kendisine tebliğ edilememiştir.

7201 sayılı Tebligat Yasasının 28. maddesindeki esaslar dairesinde sanığın edesi meçhul kaldığından, yasanın 28. 29. 30. ve 31. maddeler i uyarınca hükmün Res­m i gazetede ilânen tebliğine ilânın yapıldığı tarihten 15 gün sonra tebliğin yapılmış sayılmasına, tebliğ yerine k a i m o lmak üzere i l a n o lunur. 11133

E. No : 1979/219 K. N o : 1982/390 1/12/1977 tarihinde k i l i t kırmak sureti üe hırsızlık çalıntı malı a lmaya taassut

etmek, bi lerek satın a lmak suçlarından Ma la tya Merkez A l i c a n M a h . nüfusuna kayıt­lı, Mehmet ve Zeynep oğlu 1954 D. lu sanık A l i Doğan.Bursa M u d a n y a İlçesi Kumya-k a Köyü aile kütüğünde nüfusa kayıtlı İstanbul Aksaray Çakırağa M a h . Orhan Apt. K a t l Daire 1 de oturan Aydın A b i d i n ve Seher oğlu 1942 D. l u sanık Savaş Bahadır hakkında Mahkememizin 10/12/1982 gün ve E . 1979/219 K . 1982/390 sayılı ilâ­mı i le sanık A l i Doğanın T C K ' n u n 493/1 522. 525. 40. maddeler i uyarınca 4 sene ha­pis cezası i le 4 sene genel güvenlik gözetimi altında bulundurumasına.

Sanık Savaş Bahadırın T C K ' n u n 512. 522. 647. S. K. n u n 4/1. maddesine göre hapis yerine 400 l i r a ağır para cezasına mahkûm edi ld ik ler i sanıkların bunca ara­m a l a r a rağmen adreslerinde bulunmayıp yokluklarında veri len gıyabi hüküm fık­rası kendi ler ine tebliğ edilememiştir. 7201 sayılı Tebligat Yasasının 28 . maddesindeki esaslar dairesinde sanıkların adresler i meçhul kaldığından yasanın 28 . 29 . 30. ve 31. maddeler i uyarınca hükmün Resmi Gazetede ilânen tebliğine,

ilânın yapıldığı tar ihten 15 gün sonra tebliğin yapılmış sayılmasına ve tebliğ yer ine k a i m olmak üzere ilân o lunur . 11134

E. N o : 1980/339 K . N o : 1982/442 24/8/1980 tarihinde anahtar uydurmak sureti ile hırsızlık suçundan İstanbul

Beyoğlu Aşmalı Mescit M a h . nüfusuna kayıtlı E m i n ve Fahr iye oğlu, 1951 D. l u sanık Bedrett in Canapanay'ın müsnet suçtan dolayı Mahkememiz in 27/12/1982 tar ih 1960/339 esas 1982/442 sayılı k a r a n i le TCK 'nun 493/2 525, maddeler i uyarınca 3 sene hapis ve 3 sene genel güvenlik gözetimi altında bulundurulmasına karar verilmiş, sanığın a rama la ra rağmen gıyabi hüküm fıkrası kendisine tebliğ edilememiştir. 7201 saydı Tebligat Yasasının 28. maddesindeki esaslar dairesinde sanığın adresinin meç­h u l kaldığından yasanın 28. 29. 30> ve 31. maddeleri uyarınca hükmün Resmi Gazete­de Hanen tebliğine, ilânın yapıldığı, tar ihten 15 gün sonra tebliğin yapılmış sayılma­sına ve tebliğ yerine k a i m o lmak üzere ilân olunur. 11135

Page 32: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

1 0 U İ 1 E CUIjHIIKlVEt MHHIM 1. BANKASI 8 Temmuz 1983 Vaziyeti A K T İ F T M Uran T M İarem T M Üren P A S İ F Türk lirası T M Utam T M Urea

A K S M m e e a (Uluslara, standartta) Serbest : SaflKf, 113A8UMV Mermin: SafiK» —«—

DtvB Beseaaauı (KoavertibTI U s e d * Para

34211.164.153,51 34211.164.15331

TssfcveJdeU Banknotlar

Deva AleealdriBn (Konvertibl)

Meveeai :

624300373365,—

25X169.430335,16

A K S M m e e a (Uluslara, standartta) Serbest : SaflKf, 113A8UMV Mermin: SafiK» —«—

DtvB Beseaaauı (KoavertibTI U s e d * Para

158201.636.661.50

152.969.83835

TssfcveJdeU Banknotlar

Deva AleealdriBn (Konvertibl)

Meveeai :

624300373365,—

25X169.430335,16

Reeml Benkalar «... .... ..«_ 192284261,78 1245.192,09

A-Beaml : Ottar Bankalar .

192284261,78 1245.192,09 193.529.45337 a) Hazine ve Genel Bütçeli

İdareler KıeaVar t 193.529.45337 a) Hazine ve Genel Bütçeli

İdareler 256.176204.063.06

9.967.568.476,63

1.511.492.111,36

8388314379,70

891331376,93

•kasa Tumanı ıı : A-Baaaaeya Kan VaeeH Avans „.

e) Katma BOtoall İdareler b) Kamu iktisadi TefebfaOsleri _ e) Devlet Yatarım Bankası

48382304322,— 164.128385.43138 17.10734«.75827

302.913.400.000,—

229.618.937.032,13

b) Kalma Bütçeli İdareler

e) Kamu İktisadi Teşebbüsleri „

d) Diter Kazan Kuruhıalan

e) San-

256.176204.063.06

9.967.568.476,63

1.511.492.111,36

8388314379,70

891331376,93 277.435.708.407.68

C-Tahvil Özerim Avans (DYB) «.. D-Ticari Senetler B - Attm ve Dbvsc Özet kıs Avene _ F-Maıdual KarfdaUaiaadaa Özel

18/405.111.785,63 13.051.960.000.—

a) Resmi a^pi^iar 26632631631

6.863287339,99

109.048,41

C-Tahvil Özerim Avans (DYB) «.. D-Ticari Senetler B - Attm ve Dbvsc Özet kıs Avene _ F-Maıdual KarfdaUaiaadaa Özel

26632631631

6.863287339,99

109.048,41 flaşa aaııı (1789 S.K. Mad 11 ve 1823 S.K. Mad 70) 6.655.661.609,16 570.545.070.426,92 c) Yurt Dışındaki Bankalar ....

26632631631

6.863287339,99

109.048,41 6.655.661.609,16 570.545.070.426,92 c) Yurt Dışındaki Bankalar ....

26632631631

6.863287339,99

109.048,41

A-Ticari Senetler : a) Özel Sektör

570.545.070.426,92 d) Bankalar Tasfiye Fonu

(153 S. K ) 2.588351.87831 A-Ticari Senetler : a) Özel Sektör 247.383.60423624 e) Mevduat karadıkları (1211

S.K. Madde 40)

2.588351.87831

b) Kamu İktisadi Teşebbüsleri.. 63338.040.000,— 310.721.64423624 e) Mevduat karadıkları (1211

S.K. Madde 40) 509254.578.624,92 518.971.153.40834 3.971.138.310,70 9.735.967.740,—

C - Muhtelif :

518.971.153.40834 3.971.138.310,70 9.735.967.740,—

C - Muhtelif :

D-Orta Vadeli Krediler :

3.971.138.310,70 9.735.967.740,—

1.568.424.717,64 a) Sınai 107209.019.438,46

4.931575,—

1.568.424.717,64 107209.019.438,46

4.931575,— 107.313.951.013,46 b) DUer .. 1.024.90830623 2.593.33322337 B-Kasnılar Taeflre Form tarazları

(1SS & K.)

107.313.951.013,46

Yaramı BumMdan :

2.593.33322337

F-İhracatı Teşvik Fonu KıedH _..

afi Bassam» »T m —malatalıaıaı- a Ta -lam .-t 600.000.000,— Yaramı BumMdan :

V - faVwT. mMtfUUUMTIOOmn mMTUmmMl

Finansman (1211 S J t Mad. 40). 2JWO.000.000,— 434342.701309,40

Ufaalaramaı Kuruluşlar — Tama Koon. ( IX. Ziraat Banlraeı) ı Ufaalaramaı Kuruluşlar — 148.568.480308,18

A-Taran SataJ Keen. BttnUerl : a) Destekleme -b) Üreticiyi OOclendlrme

17.684252.126,35 17.684252.126,35

Dal Yardan Karalıkları :

1383277.01637 19.567.629.142,72 a) Amerikan Yardım Karşılıkları 7.411.46535

DUar : b) Diter Yardım Kemhaları .... _,_ 148375391.774,13 947378.08631222 Attm ve Döviz Özerine Avans..

Page 33: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

Tahkim Olunan Alacaklarımız Kargılığı Hazine tahvilleri (154, 1902,2143 ve 2569 S. Kanunlar).. Değerlendirme Fada Karşılığı Hazine Bonosu (63 S.K. Mad. 5).. Tasfiyeye Tabi Tutulan Alacak­larımız (1211 s j t aecid M . S)... 1211 S. K. 61. Madde gereğince

86.152.785.118.78

Hususi (Bankamız Kan. M. 59)..

İlerde Vukuu Muhtemel Zarar Karşılığı (Bankalar Kan. M. 35)-

38367.06530

25.000.000,— 8.419.778.67533

Tahkim Olunan Alacaklarımız Kargılığı Hazine tahvilleri (154, 1902,2143 ve 2569 S. Kanunlar).. Değerlendirme Fada Karşılığı Hazine Bonosu (63 S.K. Mad. 5).. Tasfiyeye Tabi Tutulan Alacak­larımız (1211 s j t aecid M . S)... 1211 S. K. 61. Madde gereğince

77201.768.66

193.059.795,50

613240.569.541,— 699.663.59622L94

Provizyonlar

Muhtelif : a) ödenecek Senet ve Havaleler 1.449.43936133

2.632.635353,63

GayılmanhuUsr ve Detelrbaslar

a) Altın : (Uluslara, standartta olmayan) Safi Kg. 3.526346

b) DOviz : Hariçteki Muhabirler Diğer Döviz Hesaplan

81316.094.113,52 679.767323.630,76

1.059.406.016,12

761.083.917.74428

2.523.555.661,43 b) Muhtelif Karşılıklar (Akredi­tif ve tç İstikraz Karşılıktan)

c) Muhtelif Mahiyette Depozitolar

d) Döviz :

Hariçteki Muhabirler 7.873.486.888,59

484.101.19139

49.908.750.495,60

c) Dahildeki özel bankalarla yapılan Ropor İşlemleri

d) Sair Hesaplar

1.316207.242.932,91 1.324.080.729.821,50 c) Dahildeki özel bankalarla yapılan Ropor İşlemleri

d) Sair Hesaplar —.—

.189.132.110 800,44 1.1-51.275.434.560,84 e) Sair Hesaplar 86.692282.706,52 1.462.615.303.576,54 T O P L A M 3.070.737.0.1.S30.48 T O P L A M 3.070.737.0B1.93e,48

Reeskont haddlyle avans I — Kısa Vadeli Kredil

A — Genel olaral B — Özel olarak

1 — Tanm a) T .C b) T .C

Tan 2 — T. Hail 3 — Gider

a) Sin< b) Dlgı

4 — Reeskc 5 — Destek

n —Orta Vadeli Kredil A — Genel olara B — Tanm Kredil C — Gider Vergi

1 — Kalkuu 2 — Gemi i 3 — Döviz

D — Diğer yatını 1 — Kalkuu 2 — Diğer

E — İsletme kred 1 — Katkını 2 — Diğer

TU — Özel Orta Vadeli A — Türkiye Sın

a) İhracat g b) Diğer im

B — Ticari banka a) İhracat g b) Diğer krc

W — Devlet Sanayi ve

işlemlerinde uygulanan faiz oranlan erde :

% 28,00

Reeskont haddlyle avans I — Kısa Vadeli Kredil

A — Genel olaral B — Özel olarak

1 — Tanm a) T .C b) T .C

Tan 2 — T. Hail 3 — Gider

a) Sin< b) Dlgı

4 — Reeskc 5 — Destek

n —Orta Vadeli Kredil A — Genel olara B — Tanm Kredil C — Gider Vergi

1 — Kalkuu 2 — Gemi i 3 — Döviz

D — Diğer yatını 1 — Kalkuu 2 — Diğer

E — İsletme kred 1 — Katkını 2 — Diğer

TU — Özel Orta Vadeli A — Türkiye Sın

a) İhracat g b) Diğer im

B — Ticari banka a) İhracat g b) Diğer krc

W — Devlet Sanayi ve

Kredileri; % 18,00

Reeskont haddlyle avans I — Kısa Vadeli Kredil

A — Genel olaral B — Özel olarak

1 — Tanm a) T .C b) T .C

Tan 2 — T. Hail 3 — Gider

a) Sin< b) Dlgı

4 — Reeskc 5 — Destek

n —Orta Vadeli Kredil A — Genel olara B — Tanm Kredil C — Gider Vergi

1 — Kalkuu 2 — Gemi i 3 — Döviz

D — Diğer yatını 1 — Kalkuu 2 — Diğer

E — İsletme kred 1 — Katkını 2 — Diğer

TU — Özel Orta Vadeli A — Türkiye Sın

a) İhracat g b) Diğer im

B — Ticari banka a) İhracat g b) Diğer krc

W — Devlet Sanayi ve

,. Ziraat Bankası'nca kullandırılan Tanm Satış Kooperatifleri Birlikleri kredileri ile diğer bankaların T. C. Ziraat Ban kası'nın % 1625

Reeskont haddlyle avans I — Kısa Vadeli Kredil

A — Genel olaral B — Özel olarak

1 — Tanm a) T .C b) T .C

Tan 2 — T. Hail 3 — Gider

a) Sin< b) Dlgı

4 — Reeskc 5 — Destek

n —Orta Vadeli Kredil A — Genel olara B — Tanm Kredil C — Gider Vergi

1 — Kalkuu 2 — Gemi i 3 — Döviz

D — Diğer yatını 1 — Kalkuu 2 — Diğer

E — İsletme kred 1 — Katkını 2 — Diğer

TU — Özel Orta Vadeli A — Türkiye Sın

a) İhracat g b) Diğer im

B — Ticari banka a) İhracat g b) Diğer krc

W — Devlet Sanayi ve

% 15,50

Reeskont haddlyle avans I — Kısa Vadeli Kredil

A — Genel olaral B — Özel olarak

1 — Tanm a) T .C b) T .C

Tan 2 — T. Hail 3 — Gider

a) Sin< b) Dlgı

4 — Reeskc 5 — Destek

n —Orta Vadeli Kredil A — Genel olara B — Tanm Kredil C — Gider Vergi

1 — Kalkuu 2 — Gemi i 3 — Döviz

D — Diğer yatını 1 — Kalkuu 2 — Diğer

E — İsletme kred 1 — Katkını 2 — Diğer

TU — Özel Orta Vadeli A — Türkiye Sın

a) İhracat g b) Diğer im

B — Ticari banka a) İhracat g b) Diğer krc

W — Devlet Sanayi ve

Vergisi istinasından yararlanan ihracat kredileri;

.1 mamul vae mavuA m eohvn ihrafatınfl vflnAİjlr İcrAdiler fCvida-tckt-tiltUn haric\ % 2630

Reeskont haddlyle avans I — Kısa Vadeli Kredil

A — Genel olaral B — Özel olarak

1 — Tanm a) T .C b) T .C

Tan 2 — T. Hail 3 — Gider

a) Sin< b) Dlgı

4 — Reeskc 5 — Destek

n —Orta Vadeli Kredil A — Genel olara B — Tanm Kredil C — Gider Vergi

1 — Kalkuu 2 — Gemi i 3 — Döviz

D — Diğer yatını 1 — Kalkuu 2 — Diğer

E — İsletme kred 1 — Katkını 2 — Diğer

TU — Özel Orta Vadeli A — Türkiye Sın

a) İhracat g b) Diğer im

B — Ticari banka a) İhracat g b) Diğer krc

W — Devlet Sanayi ve

.... % 30,00

Reeskont haddlyle avans I — Kısa Vadeli Kredil

A — Genel olaral B — Özel olarak

1 — Tanm a) T .C b) T .C

Tan 2 — T. Hail 3 — Gider

a) Sin< b) Dlgı

4 — Reeskc 5 — Destek

n —Orta Vadeli Kredil A — Genel olara B — Tanm Kredil C — Gider Vergi

1 — Kalkuu 2 — Gemi i 3 — Döviz

D — Diğer yatını 1 — Kalkuu 2 — Diğer

E — İsletme kred 1 — Katkını 2 — Diğer

TU — Özel Orta Vadeli A — Türkiye Sın

a) İhracat g b) Diğer im

B — Ticari banka a) İhracat g b) Diğer krc

W — Devlet Sanayi ve

.nt tamatmö Havnl, thraratı T M V Î I T Fnnıı İrrnriiİArf « . 2630

Reeskont haddlyle avans I — Kısa Vadeli Kredil

A — Genel olaral B — Özel olarak

1 — Tanm a) T .C b) T .C

Tan 2 — T. Hail 3 — Gider

a) Sin< b) Dlgı

4 — Reeskc 5 — Destek

n —Orta Vadeli Kredil A — Genel olara B — Tanm Kredil C — Gider Vergi

1 — Kalkuu 2 — Gemi i 3 — Döviz

D — Diğer yatını 1 — Kalkuu 2 — Diğer

E — İsletme kred 1 — Katkını 2 — Diğer

TU — Özel Orta Vadeli A — Türkiye Sın

a) İhracat g b) Diğer im

B — Ticari banka a) İhracat g b) Diğer krc

W — Devlet Sanayi ve

[eme alımlarıyla görevlendirilen KİT'lere bu alımlar için ticari bankalarca emtea rehnl karşılığında kullandırılan krediler .... % 13,50 erde (Teşvik Belgeli):

_ % 2930

Reeskont haddlyle avans I — Kısa Vadeli Kredil

A — Genel olaral B — Özel olarak

1 — Tanm a) T .C b) T .C

Tan 2 — T. Hail 3 — Gider

a) Sin< b) Dlgı

4 — Reeskc 5 — Destek

n —Orta Vadeli Kredil A — Genel olara B — Tanm Kredil C — Gider Vergi

1 — Kalkuu 2 — Gemi i 3 — Döviz

D — Diğer yatını 1 — Kalkuu 2 — Diğer

E — İsletme kred 1 — Katkını 2 — Diğer

TU — Özel Orta Vadeli A — Türkiye Sın

a) İhracat g b) Diğer im

B — Ticari banka a) İhracat g b) Diğer krc

W — Devlet Sanayi ve

% 17.75

Reeskont haddlyle avans I — Kısa Vadeli Kredil

A — Genel olaral B — Özel olarak

1 — Tanm a) T .C b) T .C

Tan 2 — T. Hail 3 — Gider

a) Sin< b) Dlgı

4 — Reeskc 5 — Destek

n —Orta Vadeli Kredil A — Genel olara B — Tanm Kredil C — Gider Vergi

1 — Kalkuu 2 — Gemi i 3 — Döviz

D — Diğer yatını 1 — Kalkuu 2 — Diğer

E — İsletme kred 1 — Katkını 2 — Diğer

TU — Özel Orta Vadeli A — Türkiye Sın

a) İhracat g b) Diğer im

B — Ticari banka a) İhracat g b) Diğer krc

W — Devlet Sanayi ve

si istisnasından yararlanan; % 19L00

Reeskont haddlyle avans I — Kısa Vadeli Kredil

A — Genel olaral B — Özel olarak

1 — Tanm a) T .C b) T .C

Tan 2 — T. Hail 3 — Gider

a) Sin< b) Dlgı

4 — Reeskc 5 — Destek

n —Orta Vadeli Kredil A — Genel olara B — Tanm Kredil C — Gider Vergi

1 — Kalkuu 2 — Gemi i 3 — Döviz

D — Diğer yatını 1 — Kalkuu 2 — Diğer

E — İsletme kred 1 — Katkını 2 — Diğer

TU — Özel Orta Vadeli A — Türkiye Sın

a) İhracat g b) Diğer im

B — Ticari banka a) İhracat g b) Diğer krc

W — Devlet Sanayi ve

nşası, gemi in§a tesisleri, döviz geliri getirilmesi taahhüt edilen gemi ithal kredileri ile diğer ihracat garantili yatırım kredileri % 23,00

n kredileri;

Reeskont haddlyle avans I — Kısa Vadeli Kredil

A — Genel olaral B — Özel olarak

1 — Tanm a) T .C b) T .C

Tan 2 — T. Hail 3 — Gider

a) Sin< b) Dlgı

4 — Reeskc 5 — Destek

n —Orta Vadeli Kredil A — Genel olara B — Tanm Kredil C — Gider Vergi

1 — Kalkuu 2 — Gemi i 3 — Döviz

D — Diğer yatını 1 — Kalkuu 2 — Diğer

E — İsletme kred 1 — Katkını 2 — Diğer

TU — Özel Orta Vadeli A — Türkiye Sın

a) İhracat g b) Diğer im

B — Ticari banka a) İhracat g b) Diğer krc

W — Devlet Sanayi ve

% 28,75

Reeskont haddlyle avans I — Kısa Vadeli Kredil

A — Genel olaral B — Özel olarak

1 — Tanm a) T .C b) T .C

Tan 2 — T. Hail 3 — Gider

a) Sin< b) Dlgı

4 — Reeskc 5 — Destek

n —Orta Vadeli Kredil A — Genel olara B — Tanm Kredil C — Gider Vergi

1 — Kalkuu 2 — Gemi i 3 — Döviz

D — Diğer yatını 1 — Kalkuu 2 — Diğer

E — İsletme kred 1 — Katkını 2 — Diğer

TU — Özel Orta Vadeli A — Türkiye Sın

a) İhracat g b) Diğer im

B — Ticari banka a) İhracat g b) Diğer krc

W — Devlet Sanayi ve

Heri; mada öncelikli yörelerde kullandırılan İsletme kredileri % 28,75

Reeskont haddlyle avans I — Kısa Vadeli Kredil

A — Genel olaral B — Özel olarak

1 — Tanm a) T .C b) T .C

Tan 2 — T. Hail 3 — Gider

a) Sin< b) Dlgı

4 — Reeskc 5 — Destek

n —Orta Vadeli Kredil A — Genel olara B — Tanm Kredil C — Gider Vergi

1 — Kalkuu 2 — Gemi i 3 — Döviz

D — Diğer yatını 1 — Kalkuu 2 — Diğer

E — İsletme kred 1 — Katkını 2 — Diğer

TU — Özel Orta Vadeli A — Türkiye Sın

a) İhracat g b) Diğer im

B — Ticari banka a) İhracat g b) Diğer krc

W — Devlet Sanayi ve

Heri; mada öncelikli yörelerde kullandırılan İsletme kredileri

% 31,25

Reeskont haddlyle avans I — Kısa Vadeli Kredil

A — Genel olaral B — Özel olarak

1 — Tanm a) T .C b) T .C

Tan 2 — T. Hail 3 — Gider

a) Sin< b) Dlgı

4 — Reeskc 5 — Destek

n —Orta Vadeli Kredil A — Genel olara B — Tanm Kredil C — Gider Vergi

1 — Kalkuu 2 — Gemi i 3 — Döviz

D — Diğer yatını 1 — Kalkuu 2 — Diğer

E — İsletme kred 1 — Katkını 2 — Diğer

TU — Özel Orta Vadeli A — Türkiye Sın

a) İhracat g b) Diğer im

B — Ticari banka a) İhracat g b) Diğer krc

W — Devlet Sanayi ve

Kredilerde : al Kalkınma Bankası veya Ticari Bankaca kullandırılacak;

% 12,75

Reeskont haddlyle avans I — Kısa Vadeli Kredil

A — Genel olaral B — Özel olarak

1 — Tanm a) T .C b) T .C

Tan 2 — T. Hail 3 — Gider

a) Sin< b) Dlgı

4 — Reeskc 5 — Destek

n —Orta Vadeli Kredil A — Genel olara B — Tanm Kredil C — Gider Vergi

1 — Kalkuu 2 — Gemi i 3 — Döviz

D — Diğer yatını 1 — Kalkuu 2 — Diğer

E — İsletme kred 1 — Katkını 2 — Diğer

TU — Özel Orta Vadeli A — Türkiye Sın

a) İhracat g b) Diğer im

B — Ticari banka a) İhracat g b) Diğer krc

W — Devlet Sanayi ve

% 11,00

Reeskont haddlyle avans I — Kısa Vadeli Kredil

A — Genel olaral B — Özel olarak

1 — Tanm a) T .C b) T .C

Tan 2 — T. Hail 3 — Gider

a) Sin< b) Dlgı

4 — Reeskc 5 — Destek

n —Orta Vadeli Kredil A — Genel olara B — Tanm Kredil C — Gider Vergi

1 — Kalkuu 2 — Gemi i 3 — Döviz

D — Diğer yatını 1 — Kalkuu 2 — Diğer

E — İsletme kred 1 — Katkını 2 — Diğer

TU — Özel Orta Vadeli A — Türkiye Sın

a) İhracat g b) Diğer im

B — Ticari banka a) İhracat g b) Diğer krc

W — Devlet Sanayi ve

aracılığı ile Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nca kullandırılacak; .... % 11,50

Reeskont haddlyle avans I — Kısa Vadeli Kredil

A — Genel olaral B — Özel olarak

1 — Tanm a) T .C b) T .C

Tan 2 — T. Hail 3 — Gider

a) Sin< b) Dlgı

4 — Reeskc 5 — Destek

n —Orta Vadeli Kredil A — Genel olara B — Tanm Kredil C — Gider Vergi

1 — Kalkuu 2 — Gemi i 3 — Döviz

D — Diğer yatını 1 — Kalkuu 2 — Diğer

E — İsletme kred 1 — Katkını 2 — Diğer

TU — Özel Orta Vadeli A — Türkiye Sın

a) İhracat g b) Diğer im

B — Ticari banka a) İhracat g b) Diğer krc

W — Devlet Sanayi ve

Reeskont haddlyle avans I — Kısa Vadeli Kredil

A — Genel olaral B — Özel olarak

1 — Tanm a) T .C b) T .C

Tan 2 — T. Hail 3 — Gider

a) Sin< b) Dlgı

4 — Reeskc 5 — Destek

n —Orta Vadeli Kredil A — Genel olara B — Tanm Kredil C — Gider Vergi

1 — Kalkuu 2 — Gemi i 3 — Döviz

D — Diğer yatını 1 — Kalkuu 2 — Diğer

E — İsletme kred 1 — Katkını 2 — Diğer

TU — Özel Orta Vadeli A — Türkiye Sın

a) İhracat g b) Diğer im

B — Ticari banka a) İhracat g b) Diğer krc

W — Devlet Sanayi ve kçi Yatırım Bankası (DESİYAB) tarafından çok ortaklı şirketlere kullandırılacak yarım kalmış yatıran kredileri Ûe İsletme

V — Tahvil Üzerine avans işlemlerinde ... VI — Attm üzerine avans işlemlerinde

Page 34: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

Sayfa : 34 RESMİ G A Z E T E 27 Temmuz 1983 — Sayı: 18117

Ulus As l i ye H u k u k Hakimliğinden .-

E. N o : 1982/78 K. N o : 1983/60 Davacı: Ayşe Akça, İbrahim kızı 1959 D. l u U lus Güneyören köyünden v e k i l i

A v u k a t A l i O s m a n Taşçı U lusta muk im . Davalı: Mehmet Akça, İsmail oğlu 1945 D. lu Ulus Güneyören Köyünden D a v a : Şiddetli geçimsizlik sebebiyle boşanma. Davacı vek i l i taraf m dan açılan boşanma davası sırasında davalının adresinin

meçhul olduğu zabıta mari fet i ilede tesbit edilemediği bu nedenle Mahkememizce ver i len hüküm özetinin ilânen tebliğine karar verilmiştir.

Mahkememizce yapılan 9/5/1983 gün ve 1982/78 esas 1983/60 ka ra r sayılı hü­kümle tarafların Medeni Kanunun 134. maddesi uyarınca boşanmalarına, davalının b i r yıl süre i le evlenmekten yasaklanmasına, yargılama gider ler i ve vekalet ücreti­n i n davalıya yükletümesine ka ra r verilmiştir.

İşbu ilânın tebliğ tarihinden itibaren bir ay içersinde temyiz edilmediği takdirde kesinleşmiş sayılacağı tebliğ yerine geçerli o lmak üzere ilânen tebliğ olunur.

11405

Devrekani As l iye H u k u k Mahkemes inden:

1982/173 Davacı Bozkacatepe köyünden Yunus K a p l a n tarafından davalı Melahat C a n -

buiat aleyhine açılan hisseye vak i müdahalenin m e n i davasında dahi l i davalı edi­lenlerden İsmail Canbulat'ın Devrakan i Bozkacatepe köyünde olmadığı adres in inde meçhul olduğu bildirildiğinden ilânen dava dilekçesi tebliğ edilmiş olup gıyap kararı tebliği yapılmasına ka ra r verilmiş olmakla;

Bozkacatepe köyünde v a k i ve tapunun 108 ve 176 parsel no l annda kayıtlı taşın­mazların davacı i le davalılar arasında hisseli olduğu ve davacının hissesine tecavüz edildiğinden bahisle men'ini istemiş olup Bozkacatepe Köyünden bulunamayan ve dava dilekçesi ilânen tebliğ edilen İsmail Canbulata gıyap kararı tebliği yerine k a i n o lmak üzere 12/10/1963 günü saat 9.10 da Mahkememizde duruşma günü bulunması hususu ilânen tebliğ olunur. 11406

• • e— Deniz l i 2. As l iye H u k u k Mahkemesinden-.

E. No : 1962/127 Davacı K a d r i Aşıkçı vek i l i tarafından davalılar Ahmet Kazak ve arkadaşları

aleyhine açılan tapu ip ta l ve tescil davasında: Den i z l i Kocabaş köyü adresine davalı Hatice adına çıkartılan davetiyenin

ger i döndüğü soruşturma ile adresi tesbit edilemediğinden davalı Hatice Bıçak'ın Duruşmanın bırakıldığı 13/9/1983 günü saat 9.00 d a bizzat kendisi veya b i r veki l le temsil ett irmesi dava dilekçesi ve davetiye tebliği yerine geçmek üzere ilân o lunur .

11411

E. No : 1982/127 Davacı K a d i r Aşıkcı vek i l i tarafından davalılar Ahmet Kazak ve arkadaşları

aleyhine açılan tapu ipta l ve tescil davasında: Den iz l i 9 K a v a k l a r Mah . Topal Hüseyin adresine davalı Hüseyin Polatdemir

adına çıkartılan davetiyenin ger i döndüğü, soruşturma i le adresi tesbit edilemedi­ğinden davalının duruşmanın bırakıldığı 13/9/1983 günü saat 9.00 da bizzat kend is i veya b i r vek i l l e temsi l ett irmesi dava dilekçesi ve davetiye tebliğ yerine geçmek üzere İlân o lunur . 11412

Page 35: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

27 Temmuz 1983 — Sayı: 18117 RESMÎ G A Z E T E S a y f a : 30

K o c a e l i 2. İş Mahkemes i Hakimliğinden:

Dosya N o : 1982/220 Davacı Bağ-Kur Genel Müdürlüğü veki l i Av . E r o l Ayanoğlu tarafından dava­

lılar Perhan Ercan ve Osman Çakır aleyhine fazlaya ilişkin hakları mahfuz kalmak kaydı ile açılan şimdilik kaydı ile 701.095 TL . tazminat davasının yapılan açık yargıla­ması sırasında verilen a ra kararı uyarınca :

Davalılardan Fe rhan Ercan 'a yapılan tebligat b i l a tebliğ iade geldiğinden davetiye yerine k a i m o lmak üzere i lanen tebligat yapılmıştır.

Y ine davalı duruşmada hazır bulunmadığından mahkememiz gıyap kata ­rının ilanen yapılmasına karar verilmiş olup davalı Perhan Encan'ın duruşmanın atılı bulunduğu 22/9/1983 günü saat 9,30 da mahkememizde hazır bulunması veya kendis in i b i r vekil le temsil ettirmesi aks i takdirde gıyabında ka ra r verileceği husu­su gıyap k a r a n yerine/kaim o lmak üzere i lanen tebliğ o lunur 11395

Çal t c ra Memurluğundan.

1982/521 Alacaklı: Mehmet Duran Çal. V e k i l i : Avuka t Yaşar Gencer Çal. Borçlu : Ahmet A l i Tatar Ortaboy Köyü Karaman. Borç Miktarı : 300.000,— L i r a masraflar hariç Yukarıda yazılı alacaklıya borcumuz nedeni ile aleyhinize icıa takibi yapıl­

mış adresinize tebligat çıkarılmış ve b i l a tebliğ iade edilmiş zabıtaca yapılan adres tahkiki 'de adresiniz tesbit edilemediğinden, 7201 sayılı tebligat kanununun 28,29.30 ve 31 nci maddeleri gereğince adresiniz meçhul sayılarak tebligatın İlanen gazetede yapılmasına karar verilmiş o lup gazetede neşir tar ih inden i t ibaren yasanın 15. gün ilavesiyle 10. gün içinde borç ve masrafları ödemeniz, senedin kambiyo niteliğinde haiz değilse yine 5.gün içinde meteiye şikayet etmeniz, takip dayanağı senet altında­k i imza size ait değilse yine 5 gün içinde ayrıca b i r dilekçe ile mercıye bi ldirmeniz aks i takdirde icra takibindeki kambiyo senedi altındaki imzanın sizden sadır sayı­lacağı borçlu olmadığınız veya borcun it fa veya imha l edildiği ve alacağın zaman aşımına uğradığı hakkında itirazınız, varsa bunu sebepleriyle birl ikte 5 gün içinde tetkik merciine bir dilekçe ile bildirmeniz ve merciden itirazın kabulüne dair bir karar •getirmediğiniz takdirde cebri icraya devam olunacağı ve borç ödenmediği takdirde 10 gün içinde 74. made gereğince ma l beyanında bulunmanız, hiç mal beyanında bulun­madığınız ve hakikata aykırı mal beyanında bulunursanız hapisle tazyik olunaca­ğınız, yukarıdaki hususlar muaccellyesinde 163 örnek edeme emri yerine ka im olmak üzere i lanen tebliğ o lunur. 11410

Uşak Asl iye Ceza Mahkemes inden :

E. N o : 1982/571 Davacı Mera l Açıkgöz vek i l i Av . Yüksel Karataş ile davalı Ve l i Açıkgöz ara­

sındaki boşanma davasında: Davalı 8000 München 60 Boden See Str. 229 Batı-Almanya adresinde muk im

olan Ve l i Açıkgöz bu adresten ayrılarak gittiğinden ve zabıtaca yaptırılan araştır­m a l a r a rağmen tebl igata sar ih açık adresi bulunamadığından Mahkememiz in 1912/571 esas sayılı duruşması 13/9/1983 günü saat 9.00'a mual lak bu lunan boşanma davasına gelmesi gıyap yerine k a i m o lmak üzere i lanen davalıya tebliğ olunur.

U 4 l O

Page 36: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

Sayfa : 36 RESMİ G A Z E T E 27 Temmuz 1983 — Sayı : 18117

Çanakkalo Su lh H u k u k Hakimliğinden:

1082/232 Davacılar Halitıin Başaran ve Y a k u p Başaran veki l i Av . Tuncer Karaca tara­

fından' davalılar M ison oğlu A v r a m , Mison oğlu Mayer, ve M i s o n oğlu Mordan ay aleyhine Çanakkale Merkez Namıkkemal Mah. 5 parsel no. l u taşınmazın ortaklığının satış suretiyle gideri lmesi ile i l g i l i Mahkememizde açılan davanın yapılan duruşması sonunda :

Davalılar, Mison çocukları Avram, Mayer ve Mordahay'ın adresleri meçhul olup tesbit edilemediğinden duruşma gününün ilânen tebliğine karar verilmiştir.

Ver i l en karar gereğince davalıların duruşmanın yapılacağı 25/8/1983 günü saat 9.00 da Çanakkale Sulh Hukuk Mahkemesinde hazır bulunmaları, veya kendi­l e r in i bir veki l le temsil ettirmeleri, aksi halde duruşmanın gıyaplarında yapılıp ka­rar verileceği duruşma günü tebliği yerine ka im olmak ü/ere ilân olunur.

11321

Artırma, Eksiltme ve ihale ilânları Tavas Devlet Orman işletmesi Müdürlüğünden :

Muh. '/, 7,5 Parti Miktarı bedeli Tem.

Deposu Cins ve nev'l udedi Adet M» Dnv TL . T L .

Kale-KöprUbaşı-Tava» 3.S.N.B.ÇZ. Tom 27 6730 1182.813 9.500 847.000 Kale - Tavas 3.S.K.B.ÇZ. Tonı V2 2421 397.044 7.000 210.500 Tavas 3.S.N.B.ÇK. Tom. i 1196 176.510 11.300 150.500 Tavas 3.S.K.B.ÇK. Tom. 1 315 42.949 8.100 26.000 Kale Köprübaşı 2.S.ÇZ. Mad. Dlr . rj 4947 182.656 6.200 85.500 Tavas ÇZ. San. Odunu 4 815 63.931 5.500 27.000

Tomruklar Yekünü 54 16424 2045.906 1.346.500 Kale Çam. Kap. Tah. 10 610,000 Ster 4.000 183.000 Mağarabaşı - Köseler Kırıksu Or. içi L i f - Yonga Odunu 13 676.000 , 2.300 119.000 Köprübaşı Lit - Yonga Odunu 9 525.000 > 3.000 119.000

Umumi Yekûn 86 1.767.500 ı Denizl i Orman Bölge Başmüdürlüğü Tavas Devlet Orman işletme Müdür­

lüğünün yukarıda müfredatı yazılı orman emvali 4 Ağustos 1983 Perşembe günü saat 13.00 deKale İlçesi belediye salonunda toplanacak komisyon huzurunda E k No. 1 ve E k . No. 2 noiu şartname esaslarına göre açık arttırma ile satılacaktır.

2 — Satışa iştirak edeceklerin şartnamelerde belirtilen belgeler ile komisyonu­muza müracaatları ilân olunur. 11959 / 2-2

Gölcük Tersanesi Komutanlığı Döner Sermaye Genel Müdürlüğünden :

1 — Tersanemiz Döner Sermaye Genel Müdürlüğü ihtiyacı için aşağıda cins ve miktarı yazılı malzemeler kapalı zarf teklif istem.' usulü ile alınacaktır.

2 — B u işlere ait teknik ve idari şartnameler Tersanemiz Döner Sermaye sa­tmalına Komisyonu Başkanlığı ofisinden beher adedi 500,— T L . sı karşılığında alına­bil ir.

Page 37: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

27 Temmuz 1983—Sayı: 18117 RESMÎ G A Z E T E Sayfa : 37

3 — İhale Döner Sermaye Satınalma Komisyonu Başkanlığı odasında, malze­melerin hizalarında gösterilen gün ve saatte yapılacaktır.

4 — E n son tekl i f verme ihale tarihine göre aaat 12.00 ye kadardır. 5 — Fanlar için teknik şartnamenin 2.2 maddesinin 1. bendi gereği ihaleye ima­

latçı f i rmalar girecektir.

6 — Geçici teminatı bulunmayan, eksik olan veya alternatif l i teklifler reddedi­l i r .

7 — Posta ile şartname gönderümez ve postadaki v ak i gecikmeler dikkate alın­maz.

8 — Genel Müdürlüğümüz 2490 sayılı Kanuna tabi değildir.

Boyabat Devlet Orman İşletmesi Müdürlüğünden :

Bölgesi Kod No. İnşaatın cinsi

1. Keşif bedeli T L .

Alınacak geçici

teminat TL .

Göktepe 160 Sanat Yapısı 1.401.723 55.800 Aydogan 128 » » 1.371.888 54.900 Bürnük 022 » 1.028.490 44.600 Durağan 066 » 822.792 36.650 Durağan 060 » 548.528 25.700

işletmemizin Göktepe, Aydogan Bürnük ve Durağan bölgelerinde inşaa etti­rileceği yukarıda yazılı işler kapalı zarf la tekl i f alma usulü ile emaneten yaptırı­lacaktır.

1 — Eksi l tme 9/8/1983 günü saat 14.00 de İşletmemiz İdare binasında yapı­lacaktır.

2 .— Eks i l tme şartnamesi ve diğer evraklar Kastamonu Orman Bölge Baş­müdürlüğü Boyabat işletmesi idare binasında görülebilir.

3 — B u İnşaatlara ait çimento ve demir idaremize ait olup, diğer malzemeler ile her türlü malzemenin nakliyatı işi alana ait t ir . Her kod nolu yola ayrı tekl i f mek­tubu verilebil ir.

4 — Tek l i f mektupları şartnamedeki evrakları İle bir l ikte 9/8/1983 saat 12.00 ye kadar yatıracakları geçici teminatları ile birl ikte mektuplarını komisyon başkan­lığına vermeleri Hân ve sözleşme masrafları yine işi alana aitt ir. Postadaki gecikme­ler ile telle yapılan müracaatlar geçersizdir.

İşletmemiz 2490 sayılı Kanuna tabi değildir. Han olunur. 11954 / 2-2

Makdu teminatı İ h a l e

Malzemenin cinsi Miktarı T L . tar ih i ve saati

Basıcı F a n (Makina Dairesi) 2 Adet 250.000 8/8/1983 14.00 Emic i F a n (Makina Dairesi) 1 » Emic i F a n (Seperatör dairesi) 1 * Keversiple F a n (1 nolu anbar) 4 » Reversible F a n (2 nolu anbar) 4 » Reversible F a n (3 nolu anbar) 4 » Amyant kıtık 3000 Kğ. 250.000 9/8/1983 14.00

1.1885 / 2-2

Page 38: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

S a y f a : 38 RJDSMI G A Z E T E 27 Temmuz 1983 — Sayı : 18117

Artvin Devlet Orman Lif-Levha Fabrikan Müdürlüğünden :

1 — Satın alınarak mal C i n s i : Semi Treyler (Kurum Yük Treyleri ) , Miktarı: l Adet, M u h a m m e n

bedel t u t a n : 3.750.000,— T U Geçici teminatı: 120250,— T L 2 — Yukarıda miktarı muhammen bedel ve geçici teminatı gösterilen Semi

Trey ler Devlet O r m a n biletmesi ve Döner Sermayesi Yönetmeliğinin 23. maddesi uyarınca kapak zarfla muhammen bedeli üzerinden eksi ltme suretiyle satın alına­caktır.

3 — Bu ise ait İhale 4/8/1983 tarihine rastlayan Perşembe günü saat 14.00'de l i f - L e v h a Fabrikası Müdürlüğü binasında yapılacaktır.

4 — İhaleye ait şartname ve ekler i Ankara ' da Orman Ürünleri Sanay i i Genel Müdürlüğünde ve Fabrikamızda görülebilir.

5 — İhale 2490 sayılı K a n u n a tabi olmadığından Komisyon iha l ey i yapıp yapmamakta serbesttir.

6 — Telgraf la yapılan müracaatlar ve postadaki v a k i gecikmeler k a b u l edil-miyecekt ir . 11980 /2-2

• Bayındırlık Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 5. Bölge Müdürlüğünden

MERSİN

1 — Aşağıda adı bel irt i len işler için 2490 sayılı Yasanın 31. maddesine göre kapalı zar f usulü ile eksiltmeye çıkarılacaktır.

2 — Be l i r t i l en işler sar i mukavelel i olup, dosyalan Ka rayo l l an 5. Bölge Mü­dürlüğü Köprü, Asfalt, Yapım Şefliklerinde incelenebilir.

3 — Eks i l tme gün ve saatleri ile son müracaat günleri aşağıda belirtilmiştir. 4 — Eksi l tmeye katılmak üzere yeterl ik belgesi a lmak isteyenlerin, a) 1. sıradaki iş için Bayındırlık Bakanlığından alınmış ve süresi dolmamış

en az bu işin keşif bedeli kadar (B) gurubundan müteahhitlik karnesi 2. sıradaki iş için Bayındırlık Bakanlığından alınmış ve süresi dolmamış en az bu işin keşif bedeli kadar (B) grubundan müteahhitlik karnes in in aslı veya yeterlik belgesi ko­misyonu Başkanlığınca onaylanmış suret inin yahutta işin keşif bedelinin yarısı ka ­dar benzer i tek b i r iş yaptığına da i r iş bi t i rme belgesini, 3. sıradaki iş için Bayın­dırlık Bakanlığından alınmış ve süresi dolmamış (G) grubundan müteahhitlik kar­nes in in aslı veya yeter l ik belgesi komisyonu başkanlığınca onaylanmış suret inin, yıhutta işin keşif bedel inin yansı kadar benzeri tek b i r iş yaptığına da i r iş bit ir­me belgesini,

b) Yapı araçları bi ldir isini .- (özel şartnamede bel irt i len m a k i r a l a n n kendi­sine ait olması hal inde b u m a k i n a l a n n faturaları i le 1983 yılı tasdikl i demirbaş ve amort i sman defter ler inin asılları veya noterden 1983 yılı tasdik l i örnekleri eklene­cektir . M a k i n a l a n n başkasına ait olması ha l inde : Sah ib i tarafından noterden ve­rilmiş taahhütname ve m a k i n a l a n n faturaları ile 1963 yılı tasdikl i demirbaş ve amort isman defterler inin asılları veya 1983 noter tasdik l i suret ler i eklenecektir.)

c) M a l i du rum bi ld is ln i , d) B a n k a referans mektubunu.- (İlan tar ih inden sonra alınmış ve keşif be­

de l in in en az % 10'u tutarında olacaktır.) e) Teknik Personel B i l d i r i s i : (Çalıştırılacak personelin 2531 sayılı Yasaya

aykırı o larak is t ihdam edilmeyeceği belirtilecektir.) f) Taahhüt B i l d i r i s i : (Son 5 yıl içinde yaptığı işler İle başvuru tar ih inde adı­

na taahhüde bağlanmış işler varsa belirtilecektir.)

Page 39: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

27 Temmuz 1983 — Sayı : 18117 RESMİ G A Z E T E Sayfa : 39

g) İmza sirküleri: (Tek kişi olması hal inde kendi imza sirküleri, şirket o l ­ması hal inde şirket sirküleri olacaktır.)

h) İşyeri görme belgesini : (İlgili şantiye veya şubeden alınmış ve servis şef-liğince onaylanmış olacaktır.)

Müracaat süresi içinde Bölge Müdürlüğüne b i r dilekçe ile vermeleri gerek­mektedir. 1983 noter tasdik l i o lmayan evrak suretleri kabu l edilmiyecektir. Postadaki gecikmeler ve telgrafla müracaatlar kabul edilmiyecektir.

5 — Tekl i f mektubu vereceklerin a) Yeter l ik belgesini, b) İşin hizasında bel irt i len ge<.K< teminat mektubunu veya teminat yat.

aldığına da i r vezne alındısını, c) 1983 yılı v izel i Ticaret ve Sanayi Odası belgesini, d) Vekaletle eksiltmeye katılanların vekaletnamelerini, e) Taşaron işlerine ait özel şartnamenin 30. maddesinde belirti len şekilde

hazırlanacak teklif ve taahhüt mektubunu, ekliyerek eksiltme saatinden en az bir saat önce makbuz karşılığında Emanet İnşaaı Komisyonu Başkanlığına verecek­lerdir.

1. Kesif Bed. Geç. Tem. Son Mür. Eks. Taı. İşin Adı ve Mahiye t i L i r a K r . L i r a K r . Tar ih i ve Saati

lî K. Maraş - Göksün yolunda (Menzelet varyantı) Fırmdız ve Güredin köprülerinin yapım 4/8/1983 işi 60.181.627,— 1.805.449,— 29/7/1983 Saat : 11.00

2' A n a m u r - K o n y a Hd. Y o l u K m . 5 +640 - 60+ 000 arası ocak ta­şından alt temel temel malze­mesi ve asfalt mıcırı temini 4/8/1983 ve n a k l i işi 145.512.234,— 4.365.367,— 29/7/1983 Saat : 15.30

3) a. İskenderun'a 2 Ad . 1000 Ton­luk sabit asfalt depo tankı

b. Kömürler - Gaziantep Si l i fke - Depo sahalarına 1 er adet

500 tonluk depo tankı yapımı. c. 10 adet 40 M 3 , lük (Kızgın

yag sistemli) asfalt tankı imul i

d. İskenderun ve Adana (Yeşil-oba) sabit asfalt depo tesis­ler indeki asfalt depo tank­larının buharlı sistemden kızgın yağla ısıtma sistemi­ne dönüştürülmesi.

e. İki adet 50 M - . lük buhar ka ­zanı ima l i .

f) İskenderun'a 2 adet 1.000.000 K/Ca l/H. lık kızgın yağ ka­zanı yapımı,

g) İki adet 3" l i k elektrik motoru tahr ik l i asfalt pompası ya- 5/8/1983

pimi. 114.667.387 — 3.440.022,— 29/7/1983 Saa t : 11.00

U452/2-2

Page 40: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

Demirköy Devlet Orman isletmesi Müdürlüğünden :

Cinsi , Nev ' i Boyu Pa r t i M i k t a r ı M . Bedeli % 7,5 Tem. Deposu Y o l Durumu adedi Adet M 3 . Dm3. L i r a K r . L i r a K r .

B . Ban. Stablize Kayın Tomruk İL S. N . B . Kİ. 2 231 89.678 19.500 — 131.000,— K. Yokuş Asfa l t Kayın Tomruk I L S. N . B. Kİ. 1 37 14.638 19.500,— 22.000,— B . Ban . Stablize Kayın Tomruk II. S. N . B. tn. 4 843 176.175 15.000 — 200.000,— K. Yokuş Asfalt Kayın Tomruk II. S. N . K. B. Kİ. 1 47 13.136 16.500,— 15.000,— K. Yokuş Asfalt Kayın Tomruk UT. S. N . B. Kİ. 2 8» 30.974 14.000,— 32.000,— T . Başı As fa l t Kayın Tomruk m . S. N . B. Kİ. 3 198 67.062 14.000,— 71.000,— B. Ban . Stablize Kayın Tomruk I H . S. N . B. Kİ. 2 261 96.113 14.000 — J.01.000,— B. Ban . Stablize Kayın Tomruk i n . S. N . B. İn. 4 1001 175.768 1L000,— 145.000,— T. Başı Asfa l t Kayın Tomruk U t . S. N . B. İn. S 771 124.327 11.000,— 104.000,— T. Başı Asfa l t Kayın Tomruk m . S. K. B. Kİ. 1 88 18.682 ıo.ooor— 14.000,— K. Yokuş Asfalt Kayın Tomruk III. S. K. B. Kİ. 1 82 13.77« 10.000,— 10.000,— B. Ban. Stablize Kayın Tomruk III. S. K. B. Kİ. 3 266 74.253 10.000,— 59.000,— B. Ban. Stablize Kayın Tomruk m . S. K. B. İn. 1 383 36.225 8.O00,— 22.000,— K . Yokuş Asfalt Kayın Tomruk U I . S. K. B. tn. 2 205 18.909 8.000,— 11.000,— T. Başı As fa l t Kayın Tomruk ITT. S. K. B . İn. 2 426 36.36G 8.000,— 21.000,— K. Yokuş Asfalt Meşe Tom. II. S. U . B. 1 29 15.158 20.000 — 23.000,— K. Yokuş Asfa l t Meşe Tom. I H . S. U . B. 1 30 9.621 15.500,— 11.000,— K. Yokuş Asfa l t Meşe Tomruk H I . S. N . B. 12 2684 557.437 12.50©,— 522.000,— T. Başı Asfal t Meşe Tomruk D X S. N . B. 8 1437 235.687 12.500,— 220.000,— S. Y o l u Stablize Meşe Tomruk m . S. N . B . 4 948 161.639 12.500,— 151.000,— S. Yo lu Stablize Meşe Tomruk I H . K. B. 1 283 35.464 8.750,— 23.000,— K. Yokuş Asfa l t Meşe Tomruk III. K . B. 7 1614 211.055 8.750,— 138.000,— T. Başı Asfal t Meşe Tomruk III. K . B. 5 1056 115.419 8.750 — 75.000,— V . Köprü Asfa l t Gürgen Tom. U I . S. N . B . 1 41 10.466 10.000,— 8.000,— D. Yo l . Stablize Gürgen Tom. H L S . .N . B. 2 64 15.686 10.000,— 12.000,— V . Köprü Asfa l t Gürgen Tomruk i n . S. K . B. 1 80 11.776 8.500,— 8.000,— S. Y o l u Stablize Kızılağaç Tom. II. S. N . B» 2 180 58.733 13.500,— 60.000,-6. Y o l u Stablize Kızüağaç Tom. I H . S. N . B . 2 341 75.056 10.000,— 56.000,— S. Yo lu Sfcablize Kavak Tom. U I . S. N . B . 1 177 87.861 7.500,— 21.000,—

Sayfa : 40

i N

I H*

i I

i ?

i*<

Co H»

Page 41: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

P a r t i M i k t a r ı M . Bedeli % 7,5 Tem. Deposu Y o l Durumu adedi Adet M 1 . Dm». Cins i , Nev ' i Boyu Lira, K r . L i r a K r .

K. Yokuş Asfa l t Kavak Tam. D X S. N . B. 1 191 38.203 7.500,— 21.000,— K. Yokuş Asfa l t Kavak Tom. D X S. K. B. 1 142 20.7*8 6.500,— 10.000,— K. Yokuş Asfalt Meşe Tom. I H . S. N . B. (Saç) 4 475 114.597 7.500,— 64.000,— T. Başı Asfa l t Meşe Tom. III. S. N . B . (Saç) 3 371 70.331 7.500,— 40.000,— T. Başı Asfa l t Meşe T o m III. S. K. B. (Saç) 1 190 23.673 6.500,— 12.000,— K . Yokuş Asfalt Meşe Tom. I H . S. K. B. (Saç) 2 199 32.528 6.500,— 16.000 — K . Yokuş Asfa l t Kayın M d . Direk İL S 1 197 8.994 8.000 — 5.000,— T. Başı Asfal t Kayın Md . Direk İL S. 2 668 28.430 8.000,— 17.000,— S. Yo lu Stablize Kayın Md . Direk II. S. 1 217 13.595 8.000,— 8.000,— T. Bası Asfal t Meşe Md . Direk İL S. 6 3341 132.424 9.000,— B9.000,— K. Yokuş Asfa l t Meşe Md . Direk II. S. 6 2360 99.081 9.000,,— 66.000,— T. Başı As fa l t Gürgen Md . Direk U . S. 1 271 11.040 8.000,— 7.000,— Ç. Tepe Or. içi i s t . ist . L i f - Y o n g a Odunu 1 34 Ster 2.900,— 7.000,— K . Dağ Or. içi is t . İst. L i f - Y o n g a Odunu 12 889 Ster 2.900,— 195.000,— G E N E L YEKÛN : ( Y A P A C A K ) 111 22514 3130.943 M 3 . 2.641.000— G E N E L YEKÛN : ( L İ F - Y O N G A ) 13 923 Ster 202.000,— G E N E L YEKÛN .: (L İF - Y O N G A ) 124 22514 Adet 2.843.000,—

1 — işletmemiz muhtel i f depolarında bu lunan yukarıda cins ve miktarı yazılı ııl par t i yakacak o rman emva l i i le 13 par t i L i f - Y o n g a odunlarının tutar bedel inin % 50'si peşin, bakiyes i süresiz kes in banka mektubu karşılığında % 16 fa iz i peşin o lmak üzere 6 ay vadel i o larak model şartnameler gereği açık arttırman olarak satılacaktır.

2 — Açık arttırma 3/8/1983 tarihine rast layan Çarşamba günü saat 14.30'da işletme toplantı sa lonunda Komisyon huzu­r u n d a yapılacaktır.

3 — Satış üe i lg i l i part i ler in fiyatları ve geçici teminatlarını gösterir müfredatlı liste. O r m a n Genel Müdürlüğü, istanbul , Bo lu .Adapazan, Zonguldak O r m a n Bölge Başmüdürlükleri i le istanbul, Çatalca V i z e Bahceköy, Kırklareli İşletme Müdürlükleri i le İşletmemizde görülebilir.

4 — Satış 171/A -1 - 2 - 34 model şartnamelerde yazılı şartlar ve esaslar dahi l inde yapılacaktır. İştirakçilerin son sene vizesi yapılmış Ticaret ve Sanay i Odaları belgeleriyle, vek i l o larak iştirak edecek olanların vekaletname veya ye tk i belgelerini ibraz etmeleri gerekir.

5 — L i f - Y o n g a satışma yalnız ambalajcılar ve küçük el sanatları e rbab lan ile L i f - Y o n g a işleyen Fabr ika la r mümessilin kapasite belgelerini i b raz etmesi kaydıyla g irebi l i r .

6 — Alıcıların be l i r l i gün ve saatte İşletmemizde hazır bulunmalarını ve saat 12.00'ye kadar geçici teminatlarım İşletme­miz veznesine yatırmalarını banka teminat mektubu vereceklerin teminat mektuplarında işletme adını ve satış t a r ih im bel i r tmeler i ve ihaleye katılacakların teminat makbuzları i le Komisyona müracaat etmeleri şarttır. 11956/2-2

27 Tem

mu

z 1983 — Sayı : 18117

R

ESM

Î G

AZE

TE

S

ayfa : 41

Page 42: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

S a y f a : 42 RESMİ G A Z E T E 27 Temmuz 1983 — Sayı : 18117

Konya Valiliğinden :

Bayındırlık Bakanlığı Yapı İşlerfi Genel Müdürlüğünün; 1 — Aşağıda ismi, keşif bedeli, geçici teminatı, Karne Grubu, Yeterl ik Belgesi

alınması için son müracaat tar ih i , İhale gün ve saati belirtilen iş, 1984 yılma sirayet edecek şekilde 2490 sayılı Kanunun 31. maddesi gereğince kapalı zar f usulü ile ek­siltmeye konulmuştur.

2 — B u işin eksiltmesi Konya 'da 11 Bayındırlık Müdürlüğü 11 ihale Komisyonun­da aşağıda açıklanan'gün ve saatte yapılacaktır.

3 — Eks i l tme şartnamesi ve diğer evraklar Konya 11 Bayındırlık Müdürlüğün­de görülebilir.

4 — Eksi ltmeye girebilmek için isteklilerin; a) Aşağıda yazılı geçici teminatım, b) 1983 yılına ait ticaret ve sanayi odası belgesini (İstekti ortaklık olduğu

takdirde şirketlerin imza sirkülerini ve şirketin birinci i lan tarihinden sonra alınmış halfaalyet belgeleri istenir.

c) Müracaat dilekçesi ile birl ikte Yapı Tesis ve Onarım İşleri İhalelerine ka ­tılma yönetmeliğine göre eksiltme şartnamesinde istenilen Yapı Araçları Bi ld i r is i (örnek No : 1), Bankalardan alınmış banka kredisi mektubunun eki l olduğu Ma l i Durum Bi ld i r i s i (örnek No : 2a - 2b), Müteahhidin bu işte çalıştıracağı teknik per­soneli belirleyen teknik personel bi ldirisi (örnek No : 3), dilekçenin veriliş tarihinde müteahhidin son i k i yılda bitirdiği ve dilekçesinin verildiği tarihte adına taahhüde bağlanmış veya bağlanacak olan işleri açıklayıcı belgeleri ile birlikte taahhüt bildirisi (Örnek No : 4) Bayındırlık Bakanlığından almış oldukları (B) Grubundan keşif bedeli kadar İşin eksiltmesine girebileceğini gösterir müteahhitlik karnesinin aslını veya noter tasdikl i suretini ibraz etmek kaydıyla Bayındırlık Müdürlüğü Belge Komis­yonundan alacakları Yeter l ik Belgesl 'nl teklif mektupları ile birl ikte zarfa koymaları gerekmektedir.

5 — İstekliler ihale günü İhale saatinden bir saat evvel (15/8/1983 Pazartesi günü saat 14.00'e kadar) makbuz karşılığında İhale Komisyonu Başkanlığına verecek­lerdir.

6 — Yeterl ik belgesi a lmak için son müracaat tar ihi aşağıda belirtilmiş olup, talipler gerekli belgeleri ekllyerek, dilekçelerini Bayındırlık Müdürlüğü kayıtlarına int ika l ettirmiş olacaklardır.

Telgrafla müracaatlar ve postadaki vaki gecikmeler kabul edilmez. Bayındırlık İşleri Genel Şartnamesine eklenen çalışma şartlarına ait bilgiler

İhale dosyasında mevcuttur. Keyf iyet İlan olunur. işin Adı : JConya - Çumra Emniyet Amirliği (Lojmanlı) İnşaatı, Keşif Bedeli :

50.000.000,— TL. , Geçici Teminatı : 1.500.000,— TL., Karne Grubu : (B) , Son Mü­racaat Ta r ih i : 10/8/1983 Çarşamba günü mesai saati sonuna kadar, İhale Gün ve ÂaaXl : 15/8/1983 Pazartesi günü saat 15.00'de 11983 /1-1

• Küre Devlet Orman İşletmesi Müdürlüğünden :

Devrekani Orman Bölge Şefliğinin Kurtşeyh Mahallesinde beher dairesi 80 M ' ve birrnilyonlkiyüzbln Ura (1.200.000) birinci keşlfli i k i katlı dört dairel i işçi barakası yaptırılacaktır.

İşçi barakasının inşaat malzemesi müessese tarafından karşılanacak, işçiliği taşorana yaptırılacaktır. Tal ipl i ler in Bayındırlık Bakanlığı b i r im fiyat tari f leri üze­rinden eksiltecekleri yüzde miktarı belirtir mektubu kapalı zarf usulü ile 2 Ağustos 1983 Sah akşamına kadar Küre Orman İşletmesi MüdUrülğüne vermeleri i l an olunur.

12097 / 2-1

Page 43: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

27 Temmuz 1983 — Sayı: 18117 RESMİ GAZETE Sayfa : 43

İzmir Levazım Amirliği (4) No ' lu Satmalma Komisyon Başkanlığından :

H a v a bir l ik ler i İhtiyacı için aşağıda cinsi, miktarı, muhammen keşif bedeli ve geçici teminatı belirti len maddeler hizalarında gösterilen tarihlerde kapalı zarf usulü İle İhale edilecektir.

Tekl i f mektuplarının İhale saatinden bir saat evvel komisyona verilmesi şart­tır. Postada vaki gecikmeler kabul edilmez.

Şartnamesi A n k a r a • İstanbul Levazım Amir l ik ler inde ve Komisyonumuzda mesai saatleri dahilinde görülebilir.

C i n s i : İzmir - H a v a Eğitim K. lığı Yıkama - Yağlama Tesisleri Restoras­yonu İnşaatı, Miktarı-1 Kalem, Keşli Bedeli : 38.550.561,31, Geçici Teminatı : 1.156.520, İhale Tar ih i ve Saat i : 12/8/1983 Cuma 11.00.

N O T : İhaleye iştirak edeceklerin 4/8/1983 gününe kadar yeterlik belgesi a lmak için İzmir Hv . Eğt. K. lığı İnşaat Emlak Şubesi Müdürlüğüne müracaat et­meleri gereklidir. 12075/1-1

Devlet Orman İşletmesi Müdürlüğünden :

1 — Bursa 111 Çekirge Semtinde mevcut 2.500.000 T L . keşif bedelli Başmü­dürlük ve İşletme İdare Binaları tamiratı kapak zarf usulü ile ihale olunacaktır.

2 — Eksi l tme 12/8/1983 Cuma günü Bursa Balıklı mevkiindeki İşletmemiz yen i idare binasında saat 14.00 de yapılacaktır.

3 — Geçici teminatı 100.000,— TL . dır. İhaleye iştirak etmek isteyenlerin be­l ir t i len günün saat 12.00 ye kadar teminatlarım İşletmemiz veznesine yatırmaları şarttır.

4 — İhaleye iştirak etmek isteyenler son müracaat günü 8/8/1983 günü me­sai saati sonuna kadar İşletmemizden yeterlik belgesi a lmak mecburiyetindedirler.

5 — Yeter l ik belgesi ve diğer şartlar dosyasında görülebilir, Müdürlüğümüz 2490 sayılı Kanuna tabi olmayıp işi dilediğine verip vermemekte, serbesttir, l i f in olunur. 12091 /1-1

Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi Baştabipliğinden :

Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesinin yukarda yazılı tarihlerde 1983 Mali yılı thtlyacı o lan malzemeler 1 — Sıhhi Malzeme, 2 — Laboratuvar K imyasa l ve Canı Malzemeler, 3 — Tıbbi Cihaz ve Malzemeler tekl i f a lma ve pazarlık usulü ile ihaleye Çıkarılmıştır. Şartnameler Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi Döner Sermaye Say-mantığında görülebilir.

Tekl i f mektupları İle diğer belgelere havi zar f lar ihale saatinden 1 saat ön­cesine kadar Hastanemiz Döner Sermaye Saymanlığına vereceklerdir. Postadaki v ak i gecikmeler kabul edilmez.

Kurumumuz 2490 sayılı Kanuna tabi olmayıp İhale 209 saydı Döner Sermaye Kanununun 8. ve bu Kanuna dayanılarak hazırlanan 106 sayılı Yönetmeliğin 18. maddesinin (a) ve (d) fıkralarına göre yapılacağından Komisyonumuz İhaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

İlan olunur. 11886 / 34

OLnsi Miktarı Ka l en i .Geçici Teminat Şekli Tar ih i Günü Saati

1 — Sıhhi malz. 212 Ver i len tekl i f in % 3 Tekl i f 8/8/1983 Pazartesi 10.30 160 Veri len tekl i f in

2 — Laboratuvar nispetinde a lma ve paz. 10/8/1983 Çarşamba 10.30 kimyasal ve nispetinde cam malz.

3 — Tıbbi cihaz ve 46 Veri len tekli f in 12/8/1983 Cuma 10.3C malzemeler nispetinde »

Page 44: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

S a y f a : 44 RESMİ G A Z E T E 27 Temmuz 1983 — Sayı : 18117

Denizl i Devlet Orman İsletmesi Müdürlüğünden:

% 7.5 Muh. Geçici

Bölgesi Pa r t i Miktarı bedeli teminatı ve deposu Cins ve nev'i adedi Adet M D M - T L . T L .

Muhtel i f 3. S N B . Çk. Tom. 11 2750 554.050 11.300 469.000 » 3. S N B . Çz. Tom. 20 6012 922.424 9.500 655.000

3. S K B . Çk. Tom. 5 909 135.764 8.100 81.000 » 3. S K B . Çz. Tom. 22 5927 691.326 7.000 364.000

2. S. Çz. Ma . Direk 7 6275 244.504 6.200 114.000 Sanayi Odun 7 3081 208.474 5.500 85.Ü00 L i f Yonga 22 — 1641.Ster 3.000 371.000 L i f Yonga — 377.Ster 2.300 68.000 Çz. Yap. Kap. Tan. 3 — lOO.Ster 4.000 31.000

M* . İÜ Y A P A C A K T O P L A M I 72 24954 2756.542 1.768.000 STERLİLER T O P L A M I 34 — 2118.Ster 470.000 SATIŞ G E N E L T O P L A M I 106 2.238.000

1 — Denizl i Orman İşletme Müdürlüğü, Honaz, Kocabaş ve Merkez bölgeleri orman dışı ve orman İçi depolarındaki yukarıda karşılarında part i adetleri, muhammen bedelleri, miktarları yazılı orman emval i mal bedelinin % 50 si peşin, bakiyesi süre­siz kesin b»nka mektubu karşılığında 6 ay vadeli açık arttırmalı satışa çıkarılmıştır.

2 - • Satış 9 Ağustos 1983 Salı günü saat 14.00 de Honaz Belediye Binası salo­nunda toplanacak komisyon huzurunda yapılacaktır.

3 — Satışa ait i lan ve şartname Orman Genel Müdürlüğü, Denizl i Orman Bölge Başmüdürlüğü, Civar İşletme Müdürlükleri, yerel orman bölge şeflikleri ve belediye başkanlıklarında görülebilir.

4 — Satış 171/A E k - 1 ve 34 No. lu model şartnamede yazılı şartlar ve esas­lar dahilinde yapılır. İştirakçilerin son sene vizesi yapılmış Ticaret ve Sanayi odaları belgeleriyle, sanayi ve l i f yonga odunu satışlarına iştirak edeceklerin kapasite belge­ler ini ibraz etmeleri mecburidir.

5 — İsteklilerin saptanan günde saat 9.30 • 12.00 arasmda teminatlarını yatı­ra rak komisyona müracaatları ilân olunur. 12094 / 2-1

T. K. 1. Bursa L iny i t ler i İşletmesi Müessese Müdürlüğünden :

TOZ KÖMÜR NAKLİYESİ Y A P T I R I L A C A K T I R Müessesemiz Keleş Bölgesi üretimi 80.000 ton ^ % 40 toz kömürü ile Orhaneli

Bölgesi üretimi 50.000 ton — % 30 toz kömürünün Keleş Bölgesi toz kömür stok sa­hasından ve Orhaneli Bölgesi toz kömür stok sahasından T. E . K . Tunçbilek Termik Santralı kömür alma tesislerine, kamyonlara yüklenmesi, karayolu ile taşınması ve boşaltılması işi kapalı zarf usulü ile eksiltme yoluyla ihaleye çıkarılmıştır.

B u işle i l g i l i şartname Müessesemiz Ticaret Şube Müdürlüğünden (Fevzi Çak­mak Cad. No : 72 - B U R S A ) 750,— T L . bedel karşılığında alınabilir.

İşin ihalesi 12/8/1983 Cuma günü saat 13.00'de yapılacak olup tekl i f mektupları­nın şartnamede istenen belgelerle bir l ikte aynı gün saat 12.00'ye kadar Müessesemiz Muhaberat Servisine verilmesi gerekmektedir.

Müessesemiz 2490 sayılı Kanuna tabi olmayıp, postada vaki gecikmeler, telgraf ve telefonla yapılacak müracaatlar kabul edilmez.

12098/2-1

Page 45: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

27 Tsmmux 1963 — Sayı : 18117 RESMİ G A Z E T E S a y f a : 48

Ege Linyitleri İşletmesi Müessesesi Müdürlüğünden :

MUHTELİF O N S 905 K A L E M OTO YEDEKLERİ S A T T N A L J N A C A K T T R Müessesemize bağlı Soma Bölgesinin gereksinimi olarak, 90S kalem muhtelif

Cins oto yedekleri satınalınacaktır. (Inter otobüs, Dodge, P ikap , Inter P ikap, f o r d otobüs, White otobüs, Mercury otobüs, Binek Jeep, Chevrolet pikap, Leyland tanker, fiat kamyon, Landrower pikap, Wi l lys tornado, binek Jeep harlcan, hanomag otobüs, muhtelif yedekler) Konu ile İlgili şartnameler Ankara 'da TK İ Genel Müdürlüğü Sa-tınalma Dairesi Başkanlığından, İstanbul'da TKİ Satınalma Müdürlüğünden (Odaku-le İş H a m K a t : 12 Beyoğlu) İzmir'de Müessesemiz Ticaret Şube Müdürlüğünden (Erzene Mahallesi 78 Sokak No : 3 Bornova) dilekçe ve 1.000,— TL . karşılığında te­min edilebilir, ihaleye İştirak edecek firmaların kapalı zarf içindeki fiyat tekli f mek­tuplarım (Zarf üzerine 875 ELttS 83/106 dosya işareti ve ihale konusu yazılmak sure­tiyle) engeç 25 Ağustos 1983 Perşembe günü saat 15.00'e kadar Müessesemiz Genel Muhaberat Servisinde bulundurmaları gerekmektedir.

Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır. Müessesemiz 2490 sayılı Yasaya tabi değildir. 12096/2-1

Boğaziçi Üniversitesinden :

İşin Niteliği : 3 adet 56 ekran renkl i televizyon Tahmini Bede l i : 540.000 TL . (Beşyüzkırkblnlira) Geçici Teminat : 16.200 TL . (Onaltıbinildyüzlira) İhale T a r i h i : 8 Ağustos 1983 Pazartesi 1 — Yukarıda tahmini bedeli yazılı 3 adet renkl i televizyon kapalı zarf usulü

ile satmaVnacaktır. 2 — İhale Boğaziçi üniversitesi Satınalma Komisyonu odasında saat 11.00 de

yapılacaktır. 3 — B u işe ait İdari ve Teknik Şartname Satınalma Müdürlüğünden temin

edilebilir. 4 — İsteklilerin ilân tarihinden sonra alınmış Ticaret Odası faaliyet belgesi,

geçici teminat alındı makbuzu veya l imit içi banka teminat mektubu, imzalanmış ve f i rma adresi yazılmış şartnamelerin bulunduğu zarf ile tekl i f zarfım 5 Ağustos 1983 Cuma günü saat 15.00'e kadar Satınalma Müdürlüğüne vermeleri gerekmektedir.

5 — B u alım hakkında 2490 sayılı Yasa hükümleri uygulanmaz. Üniversite İhaleyi yapıp yapmamakta veya dilediğine yapmakta serbesttir.

12095 / 2-1

A n k a r a Sular idaresi Genel Müdürlüğünden :

1 — Kuruluşumuz çalışanlarına verilecek 363 takım elbise, kumaşı kuruluşu-muzca veri lmek kaydı ile f iat ve tekl i f a lma usulü ile diktlr i lecektir.

2 — İlgililer tekl i f ler ini , İdari Şartnamemizin 1. maddesinin c fıkrasına göre yatıracakları geçici teminatları ile birl ikte 11/8/1983 Perşembe künü saat 14.00 de kadar Kuruluşumuz Yazı İşleri Şefliğine vereceklerdir.

3 — B u işle i l g i l i şartnameler Kuruluşumuz Mak ina ve İkmal Dairesi Baş­kanlığı Ticaret Müdürlüğünden dilekçe mukabilinde temin edilebilir.

4 — Geçici teminat vermlyenlerln tekli f leri değerlendirilmlyecektir. 5 — Her türlü gecikmeler ve telgrafla yapılacak tekli f ler değerlendirilmeye­

cektir. 6 — Kuruluşumuz 2490 sayılı yasaya bağlı değildir.

11987 / 2-1

Page 46: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

Türkgeldi Devlet Üretme Çiftliği Müdürlüğünden : LÜLEBURGAZ

1 — Çiftliğimiz istihsali toplam 362 Ton Ayçiçeği 10/8/1983 günü saat 10.00'da Lüleburgaz Ticaret Borsasında satılacaktır.

C i n s i P a r t i No Miktarı (Ton)

Muh. bedeli T L .

Geçici teminat TL .

Selek. Ayçiçeği I »0 75 200.000 » I I 90 75 200.000 * m 90 75 200.000 * r v 92 75 200.000

362 2 — Şartnameler mesai dahilinde Çiftlik Müdürlüğünde Devlet Üretme Çiftlik-

İleri Genel Müdürlüğü/Ankara'da, Lüleburgaz Ticaret Borsasında görülebilir. 3 — Müdürlüğümü! 3490 sayılı Tasaya tabi değildir.

12090 /1-1

Demir ve Çelik İsletmeleri Divriği Madenleri Müessesesi Müdürlüğünden :

1 — Müessesemize alt-atölyelerde kullanılmak üzere 1 adet saç bükme mer­danesi kapalı tekl i f a lma usulü İle satınalınacaktır.

2 — B u İse alt tekl i f mektupları en geç 15/8/1983 Pazartesi günü saat 14.00*6 kadar Mlessesemiz Muhaberat servisine verilmesi gerekmektedir.

3 — B u işe alt geçici teminat ihale tutarının % 4'U nisbetindedir. 4 — B u İşe alt şartname, a) Anka ra (Çankırı Caddesi No : 57 D.şkapıl A N K A R A ) Demir ve Çelik İş­

letmeleri Genel Müdürlüğümüzde, b) İstanbul'da (Yalı Köşkü Cad. Yalı Köşkü İş H a m Ka t 4/5 Sirkeci/IS-

T A N B U L Demir ve Çelik İşletmeleri Mümessillik Müdürlüğünde, c) İstanbul, Ankara , İzmir, Kayseri , Adana Sanayi ve Ticaret Odası Baş­

kanlıklarından. d) Müessesemizde görülebilir. 5 — Müessesemiz 2490 sayılı Kanuna tabi değildir.

12082 /1-1

1 — Müessesemize alt D 355 ve D155 A Komatsu buldozerlerde kullanılmak üzere 9 kalem yedek parça kapalı tekl i f alma usulü ile satınalınacaktır.

2 — B u işe alt kapalı tekl i f mektupları en geç 10/8/1983 Çarşamba günü saat 14.00'e kadar Müessesemiz Muhaberat Servisine verilmesi gerekmektedir.

3 — B u işe ait geçici teminat İhale tutarının % 4'U nispetlndedir 4 — B u İşe ait şartname; a) Ankara 'da (Çankırı Cad. No : 57 Dışkapı - Ankara ) Demir ve Çelik İş­

letmeleri Genel Müdürlüğümüz'de b) İstanbul'da (Yalı Köşkü Cad. Yalı Köşkü Hanı 4-5 S i rkec i - İstanbul) De­

mi r ve Çelik İşletmeleri Mümessillik Müdürlüğünde, c) istanbul, Ankara , İzmir, Adana, Samsun, Kayser i , Bursa, Sivas Sanayi

ve Ticaret Odası Başkanlıklarında d) Müessesemizde görülebilir^ 5 — Müessesemiz 2490 sayılı Kanuna tabi değildir.

12083 /1-1

Sayfa : 46 RESMİ GAZETE 27 Temmuz 1983 — Sayı: 18117

Page 47: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

27 Temmuz 1983 — Sayı : 18117 RESMİ O A Z E T E S a y f a : 47

Deniz l i Orman Bölge Başmüdürlüğünden :

1 — Orman Bölge Başmüdürlüğümüz Merkezinde, Koruma E k i p Binası inşa­atı İşi 2490 sayılı Kanun hükümleri uyarınca kapalı zar f usulü eksiltme İle yaptı­rılacaktır.

2 — Söz konusu İşin : a) Keşif tutarı : 4.995.175,— T L . dır. b) Geçici teminat miktarı : 149.855,— TL . dır. c) İhale gün ve saati : 12/8/1983 Cuma günü saat 15.00 d) İhale yeri : Denizl i Orman Başmüdürlüğü, Satış salonu e) Eks i l tme dosyası, Bölge Başmüdürlüğümüz İnşaat ve -Orman Yo l lan Grup

Başkanlığında mesai saati dahilinde, bedelsiz olarak görülebilir.

3 — Yeterl ik Belgesi alabilmek için : a) Yapı araçları bi ldirisini,

b) Bayındırlık Bakanlığından alınmış, süresi dolmamış enaz «C» grubundan Müteahhitlik karnesini,

c) Malt durum bildir isini , d) Banka Referans Mektubunu, e) Teknik personel bi ldir is i ve tevsik belgelerim,

f) Taahhüt bildirisini (son i k i yılda bitirilmiş ve dilekçenin veriliş tarihinde adına taahhüde bağlanmış ve bağlanacak olan İşleri belgeliyecekler, verilecek taah­hütnameler İşin adına ve noter tasdikl i olacaktır.)

g) İlk ilân tarihinden sonra alınmış halen ticaret ve sanayi odasına kayıtlı olduğunu ve faaliyette bulunduğunu gösterir belgeyi,

h) Noterlikçe onanmış gerçek tek kişi olması halinde imza sirkülerini, şir­ket olması halinde şirketin imza sirkülerini,

istekl i ler dilekçelerini ekHyecekler ve en geç 9/8/1983 Sah günü mesai bit i­mine kadar koalisyon başkanlığına müracaat edeceklerdir.

4 — Eksiltmeye girebilmek için; Kapalı zarf içindeki tekl i f mektubunu ayrıca bir dış zar f içine yerleştirecek­

lerdir. Dış zarfta bulunması gereken diğer belgeler'şunlardır :

a) 149.855,— TL . tutarında teminat mektubunu veya bu iş için alınmış l i ­mit dahil i teminat mektubu,

b) Yeter l i l ik belgesi i l k ilân tarihinden sonra alınmış halen faaliyette bulun­duğunu gösterir Ticaret Odası Belgesi,

c) Şahıs veya şirket imza sirküleri,

d) İstekliler bu İşe ilişkin tekli f mektuplarım usulüne uygun olarak doldurup imzalayarak kapalı bir zar fa yerleştireceklerdir.

e) İkinci zarf (dış zarf) içine yukarıda istenen belgeler is tekl i tarafından ko­nulup mühürlendikten sonra dış zarfın üzerine yalnız tekl i f mektubunu hangi işe a l t olduğu yazılacak ve eksiltme saatinden bir saat önce ihale komisyonu başkan­lığına verilecektir.

5 — B u İş İçin tekl i f mektubu ve yeterlik belgesi müracaat formları İnşaat ve Orman Y o l l a n Grup Başkanlığımızdan fjsoelslz olarak temin edilebilir.

Postadaki gecikmeler ve telgrafla müracaatlar kabul edilmez.

12081 /1-1

Page 48: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

Sayfa : 48 RESMİ GAZETE 27 Temmuz 1983 — Sayı : 18117

DSİ. XIV. Bölge Müdürlüğünden :

İNŞAAT İHALESİ 1 — İstanbul DSİ. XIV. Bölge Müdürlüğü 143. Şube Müdürlüğü sınırları içeri­

sinde bulunan «Bahçelievler Acil Personel Konutları inşaatı» 6200 sayılı Kanunun 34. maddesi esasları hükümlerine göre kapalı zarf usulüyle eksiltmeye çıkarılmıştır.

2 — İşin keşif bedeli (84.903.656/—) TL. sı olup, geçici teminatı (2.560.860) TL. sidir. (Geçici ve kesin teminat miktaıları limit dahili olacaktır.

3 — ihale 10/8/1983 Çarşamba günü saat 14.00 de Libade Cad. Çamlıca/ist. adresindeki DSİ. XIV. Bölge Müdürlüğü binasında toplanacak İhale Komisyonu tara­fından yapılacaktır.

4 —• İhaleye gireceklerin engeç 2/8/1983 Salı günü saat 17.00 ye kadar iştirak belgesi almak için yukarıdaki adrese müracaat etmeleri gerekmektedir. Durumları uygun görülenlere iştirak belgesi ile inale dosyası 5/8/1983 Cuma günü saat 17.00 ye kadar verilecektir. İhale dosyası bedeli (4.500,—) TL. dır.

5 — İştirak belgesi almak için iştirakçilerin; a) B Grubu 85.000.000,— TL. lık müteahhitlik karnesi ile daha önce resmi

bir kuruluşa 1983 yılı çevirme fiyat indeksleri itibariyle asgari 85.000.000,— TL. lık bina inşaatı veya buna eşdeğerde 'B. A. yapılardan bir İşi tek bir taahhüt içinde yap­mış olduğuna dair belgesini; (iştirakçi şirketler ortaklarından birinin belgesi İle de Ujaleye girebilirler)

b) İşin ilan tarihinden sonra bankadan temin edilmiş usulüne uygun en az 5.000.000,— T L . lık kullanılmamış nakit kredi belgesini;

c) 1983 yılı vizesini taşıyan ticaret ve sanayi odası belgesini; d) Aşağıda belirtilen yapı araçları bildirisini; 1 — Traskavator 955 Muadili 1 Adet 2 — Damperli kamyon 10 tonluk 2 Adet 3 — Betoniyer 500 İt. lik 1 Adet 4 — Betoniyer 250 İt. lik 1 Adet 5 — Vibratör 2 1/2 Hp lik 3 Adet 6 — Su tankı 10 tonluk 1 Adet 7 — İnşaat vinci 1 Adet 8 — Titreşimli darbell koınpaktör İ00 kğ. statik ağırlıklı 1 Adet e) Teknik personel Üstesini dilekçelerine eklemeleri şarttır. 6 — Teklif zarfı ihale günü saat 12.00 ye kadar İhale Komisyonu Başkanlığı

adına yukarıdaki adresteki Bölge Müdürülgü idari işler Müdürlüğüne teslim edilecek­tir.

7 — Telgraf ile yapılan müracaatlar ve postadaki gecikmeler nazara alınmaz. 8 — Komisyon 6200 sayılı Kanuna tabi olduğundan ihaleyi yapıp yapmamakta

serbesttir. 11981 /1-1 • Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünden:

1 Adet Elektrikli Kâğıt Kesme Bıçağı Satınalınacaktır. Şartnameleri Ankara'da Genel Müdürlük Malzeme Satınalma ve İkmâl, İstan­

bul ve İzmir'de Bölge Müdürlüklerimizden bedel mukabilinde temin edilebilir. Kapalı zarfla teklif alma yoluyla yapılacak ihalede geçici teminat ile birlikte

verilecek diğer vesaik ve şartlar şartnamesinde belirtilmiştir. Teklif mektupları 18/8/1983 günü saat 14.00'e kadar Müessesemiz Haberleşme

Müdürlüğüne verilecek ve aynı gün saat 15.00'de Komisyon huzurunda açılacaktır. Postada vaki gecikmeler telgrafla ve telexle gönderilecek teklifler kabul edil­

meyecektir. Müessesemiz 2490 sayılı Yasaya tabi değildir. 12076/1-1

Page 49: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

27 Temmuz 1983 — Sayı: 18117 RESMÎ G A Z E T E Sayfa : 4»

Bayındırlık Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğünden :

1 — Müdürlüğümüz Güvercinlik Asfalt Tesislerine, asfalt sarnıçlarının ısı­tılması için bir adet yüksek basınçlı buhar kazanı alımı 12/8/1983 Cuma günü saat 11.00'de 2490 sayılı kanunun 31. maddesi gereğince kapalı zarf usulü ile eksiltmeye çıkarılmıştır.

2 — B i r adet yüksek basınçlı buhar kazanının birinci keşif tutarı 8.283.100,— TL . olup, geçici teminatı 248.493,— TL . dır.

3 — Buna ait şartname ve ekleri Bölgemiz Malzeme Amirliğinde görülebilir. 4 — İsteklilerin 10/8/1983 Çarşamba günü mesai sonuna kadar bir dilekçe ile

Müdürlüğümüze müracaat etmeleri. (Müracaatta evrak kayıt tar ihi muteberdir). Yeter l ik belgesi alabilmek lcin dilekçelerine;

a) Bayındırlık Bakanlığından alınmış ve süresi dolmamış (G) grubundan en az bu işin keşif bedeli kadar müteahhitlik karnesi.

b) Yapı araçları bi ldir isi . c) M a l i durum bildirisi, d) B a n k a referans mektubu (İlan tarihinden sonra alınmış ve tutarı en az

keşif bedelinin % 10'u kadar olacaktır. e) Teknik personel bildirisi (Bu bildirideki teknik elemanların 2531 sayılı Yasa

hükümlerine aykırı olmadıklarım taahhüt edeceklerdir.) f) Taahhüt bi ldir is i (Son i k i yıl İçinde yapmış olduğu işler gösterilecektir.) g) İmalatçı firmanın yüksek basınçlı buhar kazanı imal ettiğine dair Makine

Mühendisleri odasından veya T S E yeterlik belgesi. h) Daha önce resmi dairelere benzeri iş yaptığına dair iş bitirme belgesi. ı ) İsteklilerin gerçek tek kişi olması halinde İmza sirkülerini, şirket olması

halinde şirketin imza sirkülerini eklemeleri. 1) Vekâleten yapılacak başvurularda vekâletnameyi eksiksiz olarak ekleme­

ler i gerekir. (2-3-5-6'da yazılı belgelerin müteahhidin kendisi tarafından imzalanması zo­

runludur.) 5) İsteklilerin imalatçı f i rma olduklarım belirleyen Ticaret ve Sanayi Odası

vesikası geçici teminatları ile usulüne uygun hazırlıyacakları tekl i f mektupları ihale saatinden bir saat evvel Komisyon Başkanlığına vermeleri.

6 — Postada vaki olacak gecikmeler kabul edilmez. Keyfiyet Uân olunur. 12072/1-1

Sivas Demiryolu Mak ina l an Sanayii Müessesesi Alım - Satım ve İhale Komis­yonu Başkanlığından :

16500 Metre Dikişsiz Çelik Boru Alınacaktır. 1 — Müessesemiz İhtiyacı 2 kalem toplam 16500 metre dikişsiz çelik çekme

boru kapalı zarf eksiltme usulüyle alınacaktır. 2 — B u işe alt ihale 18/8/1983 günü saat 14.00 de Komisyonumuzda yapı­

lacaktır. 3 — İhaleye iştirak etmek İsteyenlerin % 2,5 geçici teminatla birl ikte teklif

mektuplarım en geç ihale saatinden önce komisyonumuzda hazır bulundurmaları ge­rekmektedir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

4 — İsteklilere ücretsiz olarak Komisyonumuzdan mektupla veya bizzat ge­lerek şartname ten fn edebilirler.

5 — Müessesemiz 2490 sayılı Yasaya tabi olmayıp, İhaleyi yapıp yapmamak­t a kısmen veya dilediği talibe ihale etmekte serbesttir.

12084 /1-1

Page 50: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

Sayfa : BO RESMİ G A Z E T E 27 Temmuz 1983 — Sayı: 18117

Türkiye Şeker Fabrikaları A . Ş. Sarımsaklı Tohum üretme Çiftliği Müdür­lüğünden : LÜLEBURGAZ

330 T O N YAÛLIK AYÇİÇEĞİ SATIŞ İ LAN I 1 — Çiftliğimizin 1982 yılı ürünü aşağıda cins ve miktarı yazılı tahmini 330

Ton yağlık ayçiçeği 29/7/1983 Cuma günü saat 10.00 da Lüleburgaz Ticaret Borsasın­da satışa çıkarılacaktır.

Miktarı Geç tem. Ayçiçeğin cinsi Ton T L .

1. P a r t i Yağlık Ayçiçeği 100 240.000 2. Pa r t i Yağlık Ayçiçeği 100 240.000 .3 P a r t i Yağlık Ayçiçeği 130 310.000

330 790.000 2 — TEMİNATLAR : İşin geçici teminatı T L 790.000,— (Yedjyüzdoksanbin ve 00/00 lira) olup, k a f i

teminatı satış tutarının % 10'u dur. 3 — B u isle i l g i l i şartnameler mesai saatleri dahilinde bedelsiz olarak Çiftliği­

mizden temin edilebilir. 4 — Çiftliğimiz 2490 sayılı Kanuna tabi olmadığından satışta uygun fiyat bu­

lunmadığı takdirde her part inin satışım ayrı ayrı veya tamamen yapıp yapmamakta veya dilediğine satmakta serbesttir. 12077 / 1 4 '

Kastamonu Valiliğinden :

Bayındırlık Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünün; 1 — Kastamonu - Bozkurt K İ tipi ceza evi İnşaatı 2490 sayılı Kanunun 31.

maddesi ve 527 sayılı Kanun gereğince kapalı zarf usulü ile eksiltmeye konmuştur. 2 — İşin keşif bedeli 42.000.000,— TL. dir. 3 — Eks i l tme Kastamonu Bayındırlık Müdürlüğü İhale Komisyonunda

12/8/1983 Cuma günü saat 11.00'de yapılacaktır. 4 — Eksi l tme şartnamesi ve diğer evraklar Kastamonu Bayındırlık Müdürlü­

ğünde mesai saatleri dahilinde görülebilir. 5 — Eksi l tmeye girebilmek için isteklilerin; A ) Kastamonu Bayındırlık Müdürlüğü namına 1.260.000,— T L İlk geçici te­

minatlarım, B ) 1983 yılma ait Ticaret ve Sanayi odası belgesini, C) Müracaat dilekçeleri ile birlikte verecekleri eksiltme,şartnamesi ile eki özel

şartnamede belirtilen ve usulüne göre hazırlanmış olan Yapı araçları bildirisi, sermaye ve kred i olanaklarım açıklayan mal i durum bildirisi, teknik personel bildirisi, taah­hüt bi ldir isi ,

Bayındırlık Bakanlığından almış oldukları (C) grubu karnelerinin aslım ib­raz suretiyle Bayındırlık Müdürlüğü Belge Komisyonundan alacakları eksiltmeye girme belgesini tekl i f mektuplarıyla birlikte zarfa koymaları lazımdır.

6 — istekl i ler in tekl i f mektuplarını 12/8/1983 Cuma günü saat 10.00'a ka ­dar makbuz karşılığında ihale komisyonu başkanlığına vereceklerdir.

7 — Eksi l tmeye girme belgesi alınması için son müracaat tar ih i 8/8/1983 Pazartesi günü mesai saati sonudur.

Telgrafla müracaatlar ve postada vaki gecikmeler kabul edilmez. Bayındırlık işleri Genel Şartnamesine eklenen çalışma şartlarına ait bilgiler

ihale dosyasında mevcuttur. Keyf iyet ilân olunur. 12073/1-1

Page 51: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

27 Temmuz 1883 — Sayı: 18117 RESMİ G A Z E T E Sayfa : 51

Sağlık ve Sosyal YaTdım Bakanlığı Elazığ R u h Sağlığı Hastalıkları Hasta­nesi Baştabipliğinden :

1 — Elazığ R u h Sağlığı Has ta l i k l a n Hastanesi onarım İnşaatı İsi 2490 sayılı K a n u n hükümlerine göre kapalı zar f usulü ile eksiltmeye konulmuştur.

2 — İşin keşif bedel i : (20.000.000,—) liradır. 3 — Eksi l tme Elazığ'da R u h Sağlığı Hastalıkları Hastanesi Baştabipliği ihale

Komisyonunda 15/8/1983 Pazartesi günü saat 11.00 de yapılacaktır. 4 — Eksi l tme şartnamesi ve diğer evraklar Elazığ R u h Sağlığı Hastalıktan

Hastanesi Baştabipliğinde görülebilir. 5 — Eksi l tmeye girebilmek için istekli lerin; a) (600.000,— ) liralık geçici teminatını, b) 1983 mai l yılına ait ticaret veya sanayi odası belgesini, c) Müracaat dilekçeleri ile bir l ikte verecekleri (eksiltme şartnamesinde belir­

t i len ve usulüne göre hazırlanmış olan) Plân ve teçhizat beyannamesi, sermaye ve kredi imkanlarım bi ldir ir malî durum bildirgesini ve 2-a formuna uygun banka re­ferans mektubunun teknik personel beyannamesi, taahhüt beyannamesini. Bayındır­lık Bakanlığından almış olduk!an (C) gurubundan keşif bedeli, kadar işin eksiltme­sine girebileceklerini gösterir müteahhitlik karnelerini İbraz suretiyle Elazığ Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi Baştabipliğinden alacakları yeterl i l ik belgesini teklif mektuptan ile birl ikte zarfa koymaları lazımdır.

6 — İstekliler tekl i f mektuplarını 15/8/1983 Pazartesi günü saat 10.00'a ka ­dar makbuz karşılığında ihale komisyon başkanlığına vereceklerdir.

7 — Yeter l i l ik belgesi ahnması için son müracaat tar ih i 10/8/1983 Çarşamba günü mesai saati sonuna kadardır.

8 — Telgraf la müracaatlar ve postadaki vak i gecikmeler kabul edilmez. Durum İlân olunur. 12092/1-1

T C D D Anka ra Demlryol Fabrikası Müdürlüğünden :

Fabrikamızca kurulmakta olan Motor Test Hücreleri İçin İhtiyaç duyulan 2 adet su ve 2 adet'de yağ eşanjörü kapalı zarf tekl i f a lma yöntemi i le ima l ettirile­cektir.

B u işe ait şartnameler Fabrikamız Satınalma Komisyon Başkanlığından 500.— T L . bedel karşılığında teinin edilebilir.

Geçici teminat tekl i f tutannın % 2,5 u'dur. Tekl i f mektuplarının en g«>? 10 Ağustos 1983 günü saat 14.00'e kadar Fabr i ­

kamız Satınalma Komisyonu Başkanlığına ulaşmış olması gerekmekte olup postada vak i gecikmeler dikkate alınmaz.

Şartname dışı alternatif kabul edilmez. Kurumumuz 2490 sayılı Yasaya tabi değildir. 12074 /1-1

M k e k VasıfU Çelik Fabrikası Müdürlüğünden:

GEMİ SÖKTÜRÜLECEKTIR 1 — M K E K Aliağa Gemi söküm tesislerinde bulunan şartneme esaslarına

göre sökturülecektir. 2 — İhaleyle i l g i l i detaylı b i l g i ve şartname bel i r t i len tar ihten önce yeni Foça

yo lu üzeri Aliağa/İzmir adresindeki fabr ika müdürlüğünden temin edilebilir. 3 — Tek l i f mektupları kapalı z a r f içinde 8 Ağustos 1983 Pazartesi günü saat

16.00 y a kadar yeni Foça yo lu üzerindeki fabr ika müdürlüğüne gönderilecek veya p. k. 35 Aliağa adresine postalanacaktır.

4 — Postadaki gecikmeler k a b u l edilmeyecek olup. k u r u m u m u z 2490 sayıu vasaya tabi değildir. 11988 2-2

Page 52: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

Sayfa: 83 RESMİ G A Z E T E 27 Temmuz 1983 — Sayı: 18117

Hakkari Valiliğinden:

1 — Aşağıda işin adı, keşif bedelleri, geçici teminatları, ihale gün ve saat lan y a ­zılı 1 No.lu iş 527 sayılı Kanuna göre 1984 yılına sari , 2 No. lu İş ise 1983 yılında t a ­mamlanmak üzere 2490 sayılı Yasarım 31. maddesi gereğince kapalı zarf usulüyle ek­siltmeye konulmuştur.

2 — Eks i l tme H a k k a r i Bayındırlık Müdürlüğü İhale Komisyonunca yukarıda belirti len gün ve saatlerde yapılacaktır.

3 — Eks i l tme Şartnamesi ve Diğer evraklar her gün mesai saat lan dahilinde H a k k a r i Bayındırlık Müdürlüğünde görülebilir.

4 — H a k k a r i Bayındırlık Müdürlüğünden Yeter l ik Belgesi alınması için is tek l i ­ler in;

a) 1983 yılı vizeli Ticaret odası belgesini, b) Her İşi için ayrı ayrı olmak üzere müracaat dilekçeleri ile birlikte verecek­

leri eksiltme şartnamesinde belirtilen ve usulüne göre hazırlanmış Yapı Araçları B i l ­dirgesi, Sermaye ve Kred i olanaklarım açıklayan M a l i Durum Bildirgesi, Banka Refe­rans Mektubu, Teknik Personel Bi ld i r is i , Taahhüt Bi ld i r is i , İmza Sürküleri, İkametgah ilmühaberi ile Bayındırlık Bakanlığından almış oldukları (C) grubundan en az işin keşif bedeli kadar işin eksiltmesine girebileceklerini gösterir müteahhitlik karnesinin aslı,

5 — Eksi l tmeye girebilmek için İsteklilerin; 4. maddede yazılı yeterlik belgesi, geçici teminatı ile bir l ikte tekl i f mektuplarım

zarfa koymalarım ve ihale Komisyon Başkanlığına ibraz etmeleri lazımdır. 6 — İsteklilerin usulüne göre hazırlanmış tekl i f mektuplarım ihale saatından

bir saat evveline kadar makbuz mukabilinde İhale Komisyon Başkanlığına vermeleri gerekmektedir.

7 — Yeter l ik Belgesi alınması için son müracaat tar ih i 5/8/1983 Cuma günü mesai saati bitimine kadardır.

8 — 4/7/1983 ta r ih l i ilanımız iptal edilmişür. Telgraf la müracaatlar ve postada olabilecek gecikmeler kabul edilmez Key f i ­

yet i lan olunur. 11985 /1-1

V a n Sümerbank Der i ve Kundura Sanayi Müessesesi Tercan Ayakkabı Fab r i ­kası Müdürlüğünden:

K R O P O N KÖSELE S A T I N A L I N A C A K T I R 1 — İhtiyacımız konusu 30.000 K g Kropon Kösele alımı 11/8/1983 günü saat

15.00 de kapalı zar f usulü tekl i f alınmak üzere İhale edilecektir. 2 — B u işe ait muvakkat teminat 900.000.— TL. olup, ihale saatinden once

fabrikamız veznesine nak l en yatırılması veya banka teminat mektubu veri lmesi sar i tır.

3 — B u konuda açıklayıcı b i lg i Fabrikamız Ticaret Şefliğinden temin edilebilir. 4 — Tekl i f ler posta i.1 e gönderileceği g ib i elden de fabrikamız muhaberatına

tes l im edi lebi l ir . A n c a k postada vak i gecikmeler d ikkate alınmaz. 5 —Fabrikamız 2490 sayılı Kanuna tabi değildir. 11057 /2-2

K. bedeli G . teminatı İ h a l e İşin adı T L . T L . tar ih i ve saati

1. Hakkari-Çukurca K . 1. T ip i Cezaevi inş. 47.000.000 1.410.000 11/8/1983 10.00 d a 2. H a k k a r i - Yüksekova Hayvancılık Ge­

liştirme Binası K a z a n Dairesi ve Hay­vancılığı Geliştirme Hizmet Binası l o j ­man inşaatı 10.666.400 319.992 11/8/1983 11.00 de

Page 53: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

27 Temmuz 1983 — Sayı : 18117 RESMİ G A Z E T E Sayfa : 53

Tirebolu Devlet Orman isletmesi MttdUrülğünden :

Satış Tar ih i : 5/8/1983 Satış Ye r i : Tirebolu işletmemiz Akılbaba Bölgesi - B . Bükü, Görele Bölgesi - Karabörk ve Harşıt

Bölgesi - Harşıt depolarından 800 M 3 . Kayın Emva l i (% 25'1 Soymalık Kayın Tom­ruk, % 50 sl Kerestelik Kayın Tomruk, % 20 si Kayın Sanayi Odunu, % 5"i Kayın Maden Direk) 5/8/1983 tarihine rastlayan Cuma günü saat 14.00'de İşletmemiz Satış Salonunda toplanacak Komisyon huzurunda açık artırma suretiyle satışa çıkarılmış­tır. Emval ler in miktarı % 20 azalıp çoğalabilir.

1 — Satışa çıkarılan emvallere ait muhammen satış bedelleri aşağıya çıkarıl­mıştır.

2 — Alıcılar satış tarihinden 2 ( iki ) gün önceden ebat listelerini İşletmemizde veya satış depolarında görülebilir.

3 •—• Alıcılar, 171/A sayılı tebliğ ek i 2 nolu şartnamedeki kayıt belgeleri patış Komisyonuna ibraz etmek mecburiyetindedirler.

4 — Satış alıcının talebi halinde peşin olduğu g ib i ; Soymalık kayın emvalin % 25'i. Kerestelik kayın emvalinde I. ve II. sınıf {çin

% 50 si III. sınıf için T< 25'i, Kayın sanayi odunu ve Maden Direkte % 25'i peşin bakiyeleri 9 ay vadeli l imit dahili banka teminat mektubu karşılığında da yapılabilir. Kanuni vergi ve faizler' peşin tahsil edilir.

5 — B u satışa ait i lan ve şartnamemiz Orman Genel Müdürlüğünde, Giresun Orman Bölge Başmüdürlüğünde, Giresun, İstanbul, Ar t v in , Rize, Trabzon, Esblye, B u ­lancak, Dereli , Ordu, Torul , Samsun, Erzurum, Erz incan, Gümüşhane İşletme Müdür­lükleri 11« İşletmemiz Müdürlüğünde ve Bölgelerinde görülebilir.

6 —• Satışa iştirak etmek isteyenler partilere ait yatırmış oldukları % 7,5 temi­nat makbuzları ile Satış Komisyonumuza müracaatları i l an olunur.

12088 /1-1

beden Teı biyesi Genel Müdürlüğünden :

Resmi Gazetenin 11 -18 Temmuz 1983 günühl nüshalarında İlam yapılan Balıke­s i r/Armutova (Gömeç) Karabük T ip i Çelik Konstrüksiyon Spor salonu i k m a l inşaatı ihalesinden, ilânların yayımlanmasından sonra or taya çıkan m a l i ve h u k u k i sorun-mdeniy le vazgeçilmiştir.

Mezkûr i kma l inşaatı sorunların giderilmesine müteakip tekrar ilân usulü ile ihaleye çıkartılacaktır.

Keyf iyet ilân o lunur. 11955 / 2-2

İnce Kerest. Kalın Kerest. Soymalık Sınıfı Kayın Tom. Kayın Tom. Kayın Tom.

I. S. N . B . 18500 24500 30000 I. S. K. B . 16000 21000 27000

U . S. N . B. 16000 20700 27000 II. S. K . B. 13000 18500 23000

III. S. N . B. 11000 13750 21000 III. S. K . B. 9000 10500 15000 Kayın Maden Direk i . S. : 750 II. S. : 7000 Kayın Sanayi Odunu ince : 5000 Kalın . 7500

Page 54: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

S a y f a : 5« RESMİ G A Z E T E 27 Temmuz 1983 — Sayı: 18117

T C D D A n k a r a Demlryol Fabrikası Müdürlüğünden :

Fabrikamız İhtiyacı İçin aşağıda eb'at, norm ve miktarları yazılı 15 kalem boıfc kapalı zar f tekl i f a lma yöntemi İle satın alınacaktır.

Dış Cap x E t N O R M U Miktarı S. No. Kalınlığı (TS) (DİN) ( M t )

1. 17,2 x 1,8 416/1 2458 54 2. 28 x 1,5 302/1 2391 90 8. 30 x 2,5 302/1 2391 4 4. 33,7 x 2 416/1 2458 146 5. 35 x 1,5 416/1 2458 26 6. 44,5 x 2 381/1 2448 54 7. 60,2 x 2 416/1 2458 62 8. 80 x 3 302/1 2391 140 9. 100 x 3 302/1 2391 110

10. 120 X 3 302/1 2391 48 11. 120 x 4 302/1 2391 110 12. 139,7 x 3,2 416/1 2458 96 13. 159 x 4,5 416/1 2458 112 14. 177 x 4,5 416/1 2458 21 15. 200 x 4,5 418/1 2458 42

Geçici teminat tekl i f tutarının % 2,5'u dur. Tek l i f mektuplarının en geç 12 Ağustos 1983 Cuma günü saat 14.00'e kadar

Fabrikamız Satınalma Komisyonu Başkanlığına ulaşmış olması gerekmekte olup, pos­tada vak i gecikmeler dikkate alınmaz.

Kurumumuz 2490 sayılı Yasaya tabi değildir. 12074 - 2 / 1 - 1

Keşan Aske r i Satınalma Komisyon Başkanlığından :

Aşağıda cinsi, miktarı, muhammen bedeli ve geçici teminatları yazılı 10 (On) kalem yiyecek maddesinin 31 nc l madde kapalı zarf usulü ile hizalarındaki gün ve saat­lerde ihaleleri yapılacaktır.

Evsa f ve şartnameleri mesai saatlerinde A n k a r a - İstanbul Lv . Amirl ikler inde ve Komisyon'da görülebilir. İsteklilerin Kanuni şekilde hazırlayacakları tekl i f mek­tuplarını ve Ticaret Odası belgelerini ihale saatinden b i r saat evveline kadar Komis­yon Başkanlığına vermeleri.

Postadaki gecikmeler kabul edilmez.

M u h . bedeli G. teminatı 1 h a 1 e C i n s i Miktarı T L . T L . tarihi ve saati

K u r u Fasulye 110.000 K g . 14.300.000 429.000 11/8/1983 11.00 Nohut 90.000 K g . 7.650.000 229.500 11/8/1983 11.30 K . Mercimek 30.000 K g . 2.250.000 67.500 11/8/1983 15.00 Y . Mercimek 60.000 K g . 4.000.000 144.000 11/8/1983 16.00 Yumur ta 350.000 Ad . 4.550.000 136.500 12/8/1983 11.00 A . Şehriye 30.000 K g . 1.950.000 58.500 12/8/1983 15.00 Makarna 100.000 Kg . 6.500.000 195.000 12/8/1983 16.90 Reçel 26.000 K g . 3.900.000 117.000 15/8/1983 11.00 K . Patates 170.000 K g . 5.950.000 178.600 16/8/1983 15.00 K . Soğan 120.000 Kg . 4.200.000 128.000 15/8/1983 16.00

11982 /1-1

Page 55: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

27 Temmuz 1983 — Sayı : 18117 RESMİ G A Z E T E Sayfa : 55

Ardeşen Devlet O r m a n Kereste Fabrikası Müdürlüğünden :

Pa r t i Miktarı M . Bed. T. M i k . Bulunduğu adedi Cins ve Nev ' i Adet M 3 . Dm 3 . L i r a L i r a yer

t I. S..K. B. Lad. 529 10.366 47.500 37.000 K. Hangar 1 II. S. N . B. Lad. 599 25.300 50.000 95.000 »

1 II. S. K . B. Lad. 1262 11.844 33.000 29.000 X 2 III. S. N . B. Lad. 3053 99.802 27.500 205.000 91

3 III. S. K. B. Lad. 5359 88.316 21.500 143.000 »

5 IV. S. N . B .Lad . 4718 193.579 18.500 ? ı8.000 9 IV. S. K. B. Lad. 24811 287.222 15.500 3 4.000 »

3 I skar ta Lad. 11281 55.489 8.000 ^ 000 A. Hangar 3 Çıta K. B. Lad. 183650 56.337 13.250 öd.OOO K. Hangar 2 I. S. N . B. Y m . Kay . 1088 55.140 41.000 200.000 A. Hangar 2 II. S. N . B. Y m . Kay . 986 48.860 34.350 125.000

10 III. S. N . B. Y m . Kay . 4170 227.072 39.200 484.000 20 IV. S. N . B. Y m . Kay . 8385 584.023 23.700 990.000 1 IV. S. N . B. Ya . Kay . 631 34.248 25.100 «54.000 >

64 250354 1177.598 3.064.000

1 — Yukarıda cins ve nev'i yazılı Fabrikamız mamulü 64 part i orman emvali hizalarında yazılı bulunan muhammen bedeller üzerinden açık artırmak suretiyle satı­şa çıkarılmıştır.

2 — Açık arttırma 12/8/1983 tar ih C u m a günü saat 14.00 de Fabrikamız Sa­tış salonunda toplanacak Komisyon huzurunda % 50 s l ve kanuni vergileri peşin ba­kiyesi Yıllık % 16 üzerinden hesaplanacak vade faizi peşin ve nakden ödenmek şar­tıyla l imit İçin süresiz banka mektubu karşılığı 6 ay vadeli o larak 81/1 nolu şartna­me gereğince yapılacaktır.

3 — Talepli lerin parti leri hizalarında belirlenen geçici teminatlarına ihalenin yapılacağı gün ve saatten önce Müdürlüğümüz veznesine yatırmalarını teminatlarına banka mektubu olarak verecekleri mektuplarına Fabr ika adı İhale tar ih i ve teminat miktarını da yazdırmaları şarttır.

4 — B u satış ile i lgUi şartname ve ebat listeleri ORÜS Genel Müdürlüğümüzde ve buna bağlı Bolu, Ayancık, Devrek, Bafra, Bartın, Borçka Fabrikalarımızda enval-ler ise Fabrikamız istif yerinde görülebilir. 12089/1-1

M a k i n a ve K imya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğünden :

3853 Takım Yazlık Ko t İşçi Elbisesi Satın Alınacaktır. Kurumumuz ihtiyacına binaen 3853 takım yazlık kot İşçi elbisesi satınalına-

caktır. B u İşe alt şartname Ankara 'da Genel Müdürlük İç Alım Şube Müdürlüğün­

den, İstanbul'da ise İnönü Caddesi No : 88 Taksim/İstanbul adresindeki Şube Mü­dürlüğümüzden temin edilebilir.

İhaleye İştirak edecek f irmalar şartnameye göre hazırlayacakları teküf mek­tuplarım kapalı zarf içerisinde en geç 4 Ağustos 1983 Perşembe günü saat 17.00'ye kadar İç Alım Şube Müdürlüğüne göndermeleri şarttır.

Kurumumuz 2490 sayılı Kanuna tabi olmayıp ihaleyi kısmen veya tamamen yapıp yapmamakta veya siparişi dilediğine vermekte serbesttir.

12078 /1-1

Page 56: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

Sayfa: 6« RESMİ G A Z E T E 27 Temmuz 1983 — Sayı : 18117

Ereğli Kömürleri İsletmesi Müessesesi Müdürlüğünden :

AŞAĞIDA A Y R I N T I L I D U R U M U GÖSTERİLEN M A L Z E M E S A T I N A L I N A C A K T I R

1 — Şartnamesine göre kapalı zarfla tekl i f alınmak sureti ile yapılacak iha­lelerin en son gün ve saatleri karsılarında gösterilmiştir.

2 —Tek l i f zar f lan ihale günleri saat 14.00'e kadar EKİ Genel Muhaberat Şef­liğine verilmiş olacaktır.

3 — Tekl i f za r f l an ihalenin yapılacağı günde saat 15.00 de Zonguldak'ta Ereğli Kömürleri İşletmeleri Müessesesi EKtt Ticaret Şube Müdürlüğünde açılacaktır.

1 — Şartnameler Zonguldak'ta EKİ Ticaret Şube Müdürlüğünden, Ankara 'da Türkiye Kömür işletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü K. S. 1. Anka ra Şubesi yanı H l -podrum Kat . 11 den, İstanbul'da Beyoğlu İstiklal Caddesi Odakule Iş Merkez i No : 284 - 288 Ka t . 12'de T. K. 1. İstanbul Satınalma Müdürlüğünden, İzmir Bornova'da E r ­sene Mahallesi 78 Sokak No : 3 deki Ege L inyi t ler i İşletmesi Müessesesi Müdürlüğün­den temin edilebilir.

5 — Müessesemiz 2490 sayılı Kanuna tabi değildir. 12080 /1-1

Erz incan Garnizonu Askerî Satınalma Komisyon Başkanlığından:

Aşağıda cinsi, miktarı, muhammen bedeli ve g eçici, teminatı yazılı b i r Ka lem yiyecek maddesi hizasında belirtilen tarihte 2490 sayılı Kanunun 31 nci maddesine göre kapalı zar f la satın alınacaktır. Malın tamamı bir istekliye ihale edilebileceği gibi B i r l i k ve Garnizonların ihtiyaçları ayrı ayn isteklilere'de ihale edilebilecektir. İstekli­ler in 2490 sayılı Kanunun hükümlerine göre düzenliyecekleri teklif mektuplanm ve Ticaret Odası Kayıt belgelerini ihale saatinden bir saat evvele kadar Komisyona ver­meleri. Postadaki gecikmeler kabul edilmez. Şartname ve Evsa f Ankara - İstanbul Levazım Amir l ik ler inde ve Komisyonda (İhale günü hariç) görülebilir.

C i n s i Miktarı Muh. bedeli

T L . G. teminatı

T L . I h a 1

tar ih i ve e

saati

Erz incan Tah in Helvası 30 Ton 11.100.000 333.000 23/8/1983 l l .Oi Kand i l l i Tah in Helvası 15 Ton 5.550.000 166.500 » » Aşkale Tahin Helvası 20 Ton 7.400.000 222.000 > » Bayburt Tah in Helvası 5 Ton 1.850.000 55.500 » » Trabzon Tah in Helvası

T O P T A N İHALESİ

5 Ton

t 75 Ton

1.850.000

27.750.000

55.500

832.500

»

11984/1-1

»

C i n s i Miktarı İ H A L E N İ N

Tar ih i ve Saat i

1 — Ocak içi telefon santralı Jonksiyon 16 kalem 15/8/1983 15.00 devresi

2 — Ocak içi fleksbU konveyör kab. 21000 metre 15/8A983 15.00 3 — T R V V ( B A P D T ) t ip i askı te l l i hari­ 17500 metre 22/8/1983 15.00

ci telefon kablosu 4 — Vantüp 400 0 ve 600 0 mm. l ik. 7802 metre 22/8/1983 15.00 5 — Renk l i Televizyon 13 adet 22/8/1983 15.00

Video Teyp 6 adet 6 — Muhtel i f takım ve Avadanbk 45 kalem 22/8/1983 15.00 7 — Atelye tezgahlan 33 adet 22/8/1983 15.00 8 — Ener j i nak i l hattı malzemeleri 9 kalem 22/8/1983 15.00

Page 57: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

SalmbevU Devlet Orman İşletmeni Müdürlüğünden :

Parti M i k t a r ı M. Bedeli * İS Tem. Duşun Bölgesi Deposu Emvalin Cinsi Nev'l v« > Sınıfı adedi Adet M 3 . Lira l i ra çeler

S. BeyU Aksu 3. S. N. B. Çk. Tomruk a ıaıe 408.441 12.500 383.500 K. Camlık A. PınarJ

D. BeyU 3. S. N. B. Çk. Tomruk 38 3408 1281.550 12.500 1.213.000 K. Camlık A. PınarJ A. Pınarı 3. S. N. B. Çk. Tomruk 3 366 78.744 12.500 73.500 S. BeyU Aksu 3. S. N. B. Çz. Tomruk a 1UM 196.803 8.000 145.000

> Aksu 3. S. K. B. Çk. Tomruk 2 325 65.804 9.000 445.000 K. Çamlık D. BeyU 3. S. K. B. Çk. Tomruk 12 1158 253.006 8.000 171.000 S. BeyU Aksu 3. S. K. B. Çk. Tomruk 2 404 76.644 8.000 52.000

Aksu 3. S. K. B. Çz. Tomruk T 125S 234378 8.000 141.000 Avcıpınarı A. Puan 2. S. Çk. Mad. Direk 7 3240 241.810 7.500 136.500 A. Pınarı Çk. Tel Direk 1 164 27.598 11.200 23.000

• • Sed. Tel Direk 1 23 3.907 11.200 3.500 • • Sed. Tel Direk 1 22 4.529 12.700 4.500 • » Sed. Tel Direk 1 13 3.173 14.200 3.500 • » Gök. Tel Direk 1 6 0,887 11.200 1.000 • • Gök. Tel Direk 1 9 1.955 12.700 2.000 > • Gök. Tel Direk 1 3 0.836 14.200 1.000

S. BeyU A k s u Çk. Tel Direk 1 48 8.108 asoo 6.000 % 30 • Çk. Tel Direk 1 27 6.464 10.000 5.000 tnd. • • Gok Tel. Direk 1 2 0.232 7.800 200

• Gök Tel. Direk 1 24 4.177 8.700 3.000 • • Gök TeL Direk 1 14 3.124 10.000 2.500

• Gok TeL Direk 1 e 1.641 11.500 1.500 • Çk. San. Odunu i 1010 67.750 6.500 33.500 » Çz. San. Odunu 3 732 81.700 7.000 «3.500 » • Çz. Uf-Yonga 2 159 Ster 3.000 36.000 » » tb. Ardıç Odunu 2 167.Ster 2.500 31.500

Ayvacık Danaderesl tb. Ardıç Odunu * 440 Ster 1.600 54.000

Yapacak Toplamı 106 14888 3064.363 2.482.700 Takacak Toplamı 8 766 Ster 121.500 GENEL TOPLAM: 114 2414.200

1 — İmletmemiz depolarında bulunan yukarıda cltu ve miktarı yaslı 114 parti •çeşitli cins orman emvallerlnm % 60 si İle % 16 ratzi peşin % 80 al 6 ay vadeli suresiz limit dahin banka teminat mektubu karşılığında model şartnameler uyarınca açık artır­malı mırıgn ınlurımuytır.

2 —• Açık artırma 11 Ağustos 1983 gününe rastlayan Perşembe grürrü saat 13.00 de İşletınemlz satış salonunda yapılacaktır. & — Bu satışa alt evraklar normal mesai saatlerinde Adana ve Ankara Orman Bölge Başmüdürlüklerinde ayrıca Koşan, Adı­

yaman, Oamaniye, Yahyalı, Göksu, Andırın İsletme Müdürluklerl İle Kayseri ve Gaziantep Orman Bölge Şefliklerinde görülecektir. 4 — Bu satışta 1 ve 34 model şartnamelerin bükümleri uygulanır. 5 — Alıcıların belirli gün ve saatte İşletmemizde hazar bulunmaları ve ihale saatinden bir saat öncesine kadar temlrvatlannı

istetmemiz veznesine yatırmaları, banka teminat mektubu verecek olanlar teminat mektubunda İmletme adını ve şataf tar-MıM faUdtr* melert ve katılacakların teminat mektubu ile birlikte Komisyona başvurmaları şarttır. 12093 /1-1

27 Temm

uz 1983

— S

ayı : 18117

RE

SM

Î GA

ZE

TE

S

ayfa: 6f

Page 58: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

Sayfa : 58 RESMİ G A Z E T E 27 Temmuz 2983 — Sayı : 18117

Çeşitli ilânlar A n k a r a Belediye Başkanlığı Yapı Kontrol Müdürlüğünden :

Muhatapları : Hasan Tokay, Murat Kılıç, Hüseyin Çınar, Sal im Akıllı, A l i Ça­lışkan, i sma i l Tannkut, Sadık GUlten, K ibar Aydın, Kemal Karakoç, Alaet t in GU1-ten, Yüksel Sevi, Seniha örkçüoğlu, Yaşar Aygün, A r i f Armutan, E r z i Polat, Ari fe Bay rak , Çevriye Ataç, Ahmet E k i n , A z m i öndemir, Selçuk Tosun, Yunus Yuman, A l i Duman.

Adresleri : Böğürtlen Sokak N o : 13 Keçiören/ANKARA Müştereken mal ik i bulunduğunuz Keçiören, İmarın 4120 ada 14 parseli üzerinde

bulunan binada kaçak ve ruhsatsız olarak 15/1/1982 tasdik tarihl i m imar i projesi hilâfına ön cepheye 23.00 x 0.60 x 0.30 metre ebadında bahçe duvarı ve bina sol ön köşeye 2.00 x 2.00 x 1.50 metre ebadında blriketten çöp toplama yerinin yapıldığı tesbit edilmiştir.

Ancak söz konusu zabıt tarafınıza tebliğ edilmek istendiğinde mevcut adre­sinizde ve çevrenizde yapılan tüm aramalara rağmen bulunmamanız nedeniyle tara­fınıza tebliğ edilememiştir.

B u nedenle ruhsatsız olarak yaptırdığınız tadilâttan dolayı tanzim edilen 17/6/1983 tar ih ve 4/25 sayılı tesbit zaptı 6785 sayılı İmar Yasasının 19. maddesi gereğince tebliğ yerine ka im olmak üzere tarafınıza llânen tebliğ olunur.

11986 /1-1

P E T R O L H A K K I N A MÜTEALLİK K A R A R

No : 2650 Tar ih i : 19/7/1983

Şirketin adı : 1) Weeks Turkey Limited 2) EPAŞ Eczacı başı Petrol A rama ve İşletme Sanayi ve

Ticaret Anonim Şirket) 3) P E T R O R A M A Petrol A r a m a ve Sanayi i Anonim

Şirketi Merkez ler i : 1) Mibıer House Parliament Street Hami l ton 5-24 Ber­

muda 2) Büyükdere Caddesi No. 15/A Şişli - İstanbul 3) Karaağaç Caddesi No. 6/3 Sütlüce - istanbul

Türkiye'deki adresleri 1) Atatürk Bulvarı No. 237 K a t 5 Kavaklıdere - Ankara 2) Büyükdere Caddesi No. 15/A Şişli - istanbul 3) Karaağaç Caddesi No. 6/3 Sütlüce • İstanbul

Müracaatın mahiyeti A r a m a ruhsatnamesi sürelerinin uzatılması Bölgesi : X I I No. lu Gaziantep Müracaat tar ih i : 14/6/1983

Weeks Turkey Limited, EPAŞ Eczacıbaşı Petrol A r a m a ve işletme Sanayi ve Ticaret Anon im Şirketi ve Petrorama Petrol A rama ve Sanayi i Anon im Şirketi, X I I No. l u Gaziantep petrol bölgesinde, sırasıyla % 40 1/3, % 16 1/3, % 40 1/3 hisselerle müştereken sahip bulundukları ve aşağıda hak sıra numaralan, saha İşaretleri, yüz­ölçümleri, İktisap tarihleri yazılı bulunan altı adet petrol arama ruhsatnamesinin her-bir inln, 7201 sayılı Kanunla değişik 6326 sayılı Petrol Kanununun 55/1. maddesine göre verilmiş bulunan Uç yılık sürelerinin sona erdiği tarihlerden itibaren ikişer yıl müd-

Petro l işleri Genel Müdürlüğünden :

Page 59: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

27 Temmuz 1083 — Sayı : 18117 RESMİ G A Z E T E Sayfa : 39

âetle uzatılması için 14/6/1983 tar ih l i dilekçeleriyle müştereken talepte bulunmuş­lardır.

Weeks Turkey Limited, EPAŞ Eczacıbagı Petro l A r a m a ve igletme Sanayi ve Ticaret Anon im Şirketi ve P E T R O R A M A Petrol A r a m a ve Sanayi i Anonim Şirketinin süre uzatılması isteğine ait evrakı incelenerek Petro l Kanunu ve Nizamnamesi hü­kümlerine şekli ve esas şartlar bakımından uygunluğu tesbit edildikten sonra, ara­yıcıların arama çalışmalarım tamamlamasına imkan vermek maksadıyla ve 2808 sayılı Kanunla değişik 6326 sayılı Petrol Kanununun 55/1. maddesi ile ruhsatname sürelerinin dört yıla çıkarılması gözönune alınarak, talep edilen i k i yıllık uzatma sü­resinin, bir yılının normal ruhsat süresinden sayılmasına ve bu dört yıllık sürenin b i ­t imini müteakip aşağıda gösterilmiş bulunan altı adet petrol arama ruhsatname sü­relerinin Petrol Kanununun 55/2. maddesi gereğince birer yıl uzatılmasına karar ve­r i ld i .

Süreleri birer yıl uzatılan petrol arama ruhsatnamelerinin :

Bölgesi ve İktisap Dört

yıllık süresi Hak sıra No. su saha işaret Yüzölç. (H) tar ih i bitiş tar ihi

A R / E P A - W T L - P AR/2080 x n / A 44.900 6/8/1983 6/8/1984 A R / E P A - W T L - P AR/2088 X I I/B 49.103 18/6/1984 18/6/1984 A B / E P A - W T L - P A R / 2 0 8 9 XI I/C 49.266 18/6/1980 18/6/1984 A R / E P A - W T L - P AR/2090 X H / D 49.470 18/6/1980 18/6/1984 A R / E P A - W T L - P AR/2091 X I I /E 49.240 18/6/1980 18/6/1984 A R / E P A - W T L - P AR/2092 X I I/F 48.808 29/7/1980 29/7/1984

12070/1-1

Karadeniz Üniversitesi Rektörlüğünden :

Üniversitemiz çeşitli Fakülte ve Yüksekokullarında açık bulunan daha öne* Günaydın Gazetesi'nin 9/7/1983 günlü ve Resmî Gazete'nin 8/7/1983 günlü ve 18101 sayılı baskısında duyurulan öğretini Üye ve Yardımcıları kadrolarına belirtilen süre içerisinde yeter sayıda başvuru olmadığından, başvuru süresi 5 Eylül 1983 tarihine kadar uzatılmıştır.

Daha önce duyurulmuş olan kadrolar ve başvurular geçerlidir. Adayların Yabancı D i l Sınavları 8 Eylül 1983 ve Büim sınavları 12 Eylül 1983

tarihinde saat 10.00 da belirlenecek yerlerde yapılacaktır. 12071 /1-1

Şirket merkezi Adana'da bulunan Avor İnşaat Gıda Teksti l K imya Sanayi ve Ticaret A . Ş. nin ihraç edilen 7c 45 faizl i 3 yıl vadeli b i r l ik kupürü 10.000 l i ra itibarî değerde 1250 adet, 25.000 l i ra i t ibar i değerde 1500 adet, 50.000 l i ra i t ibar i değerde 1000 adet ve 100.000 l i ra it ibari değerde 1500 adet toplam 250.000.000 liralık nama yazılı I tertip B serisi tahviller 21/7/1983 tarihinden İtibaren Borsa kotuna alın­mıştır. 12068

Menkul Kıymet ve Kambiyo Borsası Hazine Komiset liginden '.

Şirket merkezi İstanbul'da bulunan Totaş Türk Otomobil Fabrikaları A. §. n in 1.350 000.000 l i ra olan sermayesinin 2.O25.0O0.000 l i raya yükseltilmesi nedeni ile, b ir l ik kupürü 5000 l i r a i t ibar i değerde 135.000 adet hisse senedi öncekileri tamam­lamak üzere 21/7/1983 tarihinden itibaren Borsa Kotuna alınmıştır.

12069

Page 60: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

S a y f a : 60 RESMİ G A Z E T E 27 Temmuz 1983 — Sayı: 18117

inönü Üniversitesinden:

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ EÛ1TIM FAKÜLTESİ

Türk D i l i ve Edebiyatı Türk Di l i ve Edebiyatı Eğitim Bi l imler i Eğitim Bi l imler i Eğitim Bi l imler i F en Bi l imler i Eğitimi Fen Bi l imler i Eğitimi Fen B i l imle r i Eğitimi Fen Bi l imler i Eğitimi

Türk Edebiyatı Türk D i l i Eğitim Yönetimi ve Teftiş Planlaması Eğitim Programları ve öğretimi Eğitimde Psikolojik Hizmetler K i m y a Eğitimi Matematik Eğitimi F i z i k Eğitimi Biyoloj i Eğitimi

B ö l ü m

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ F E N • EDEBİYAT FAKÜLTESt

Anabi l im dalı

F i z i k Nükleer Fiz ik F i z i k Katı Ha l Fiziği K imya Anorganik K i m y a K i m y a Anal i t ik K i m y a K i m y a F iz ikokimya K i m y a Organik K i m y a Biyoloj i Genel Biyoloj i Biyoloj i Botanik Sosyoloji Genel Sosyoloji ve Metodoloji Sosyoloji Kurumlar Sosyolojisi Sosyoloji Uygulamalı Sosyoloji

1 1 2 2 2

14 İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ

İKTİSADİ V E IDAR f BİLİMLER FAKÜLTESİ

isletme Muhasebe Finansman isletme Üretim Yönetimi ve Pazarlama işletme Yönetim ve Organizasyon işletme Ticaret Hukuku İşletme Sayısal Yöntemleı K a m u Yönetimi Siyaset vo Sosyal B i l imler K a m u Yönetimi Hukuk Bi l imler i K a m u Yönetimi Kentleşme ve Çevre Sorunları İktisat tktisat Politikası İktisat ik t i sad i Gelişme ve Uluslararası tkt isat Ekonomi Ekonometri Ekonomi Yöneylem Ekonomi istatist ik

B ö l ü m ü Anabil im dalı Doçent

3 2 2

16

Doçent

B ö l ü m Anabi l im dalı Doçent

13

Page 61: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

27 Temmuz 1983 — Sayı : 18117 RESMİ G A Z E T E Sayfa : 6< İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ

M A L A T Y A M E S L E K YÜKSEKOKULU

Programı

İsletme Muhasebe

E l ek t r i k İnşaat Motor Bağ - Bahge Arıcılık Su Ürünleri

12086 /1-1

Menkul Kıymet ve Kambiyo Borsası Hazine Komiserliğinden :

Şirket Merkezi İstanbul'da bulunan Feniş Alimünyunı Sanayi ve Ticaret A.Ş.'-nin 60.000.000.— l ira olan sermayesinin 275.000.000,— l i raya yükseltilmesi nedeni ile bir l ik kupürü 1000,— l i r a i t ibar i değerde fondan sermayeye eklenen 190.000 adet hisse senedi ile 25.000 adet (halen muvakkat İlmühaber) öncekileri tamamlamak üzere 21/7/1983 tarihinden itibaren Borsa kotuna alınmıştır. 12065

Şirket Merkezi Ankara 'da bulunan Erkunt Sanayi A.Ş. nin I50.0u0.000,— l i ra olan sermayesinin 1.000.000.000,— l iraya yükseltilmesi nedeni ile birl ik kupürü 1000,— l i r a itibar1, değerde 850.000 adet hisse senedi (halen muvakkat ilmühaber) önceki­ler i tamamlamak üzere 21/7/1983 tarihinden itibaren Borsa kotuna alınmıştır.

12066

Şirket Merkezi İstanbul'da bulunan T. Sınai Kalkınma Bankası A. Ş. taralından ihraç edilen </t 48 faiz l i 3 yıl vadeli birlik kupürü 50.000,— lira itibari değerde 1600 adet, 100.000.— l i r a i t ibari değerde 1200 adet, 500.000,— lira i t ibar i değerde 200 Adet 1.000.000 l ira i t ibar i değerde 100 adet hamiline b i r l ik kupürü 50.000 l ira it i­bari değerde 200 adet, 100.000,— l ira i t ibari değerde 1000 adet ve 500.000,— lira itibar değerde 180 adet nama yazılı toplam 700.000.000,— liralık X I I I . tertip tahviller 21/7/ 1983 tarihinden itibaren Borsa kotuna alınmıştır. 12007

Programı

işletme Muhasebe E l ek t r i k inşaat Motor Maden Tekst i l

Doçent

6

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ A D I Y A M A N M E S L E K YÜKSEKOKULU

Doçent

7

Page 62: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

Sayfa : 62 RESMİ GAZETE 27 Temmuz 1983 — Sayı: 18117

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğünden:

üniversitemiz Rektörlük ve Fakültelerine 2647 sayılı Yükseköğretim Kanunu­nun ilgili maddesi gereğince Doçent alınacaktır.

Adayların ilanımızın çıktığı tarihten sonra 15 gün içinde mesai saati sonuna kadar Rektörlüğe müracaat etmeleri gerekmektedir.

Tıp Fakültesinin Yabancı dil sınavı 12/9/1983, diğerleri 29/6/1983 tarihinde. Tıp Fakültesinin bilim sınavı 16/9/1983, diğerleri 27/9/1983 tarihinde yapılacaktır.

Cerrahi Tıp Bilimleri Patoloji > 1 Göğüs kalp ve Damar Cerrahi » 1 Nöroşirurji » 1 Plastik ve Rekontrüktif Cer. » 1 Kadın Hastalıkları ve Doğum Anesteziyoioji » 1 Ortopedi ve Travmatoloji > 1

Dahili Tıp Bilimleri Adli Tıp > 1 Farmakoloji » 1 İç Hastalıkları a) Göğüs Hastalıkları » 1 b) Hematoloji > 1 c) Gastroentrolojl » 1 d) Kardiyoloji > 1 Psikiatri > 1 Nükleer Tıp » 1 Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon > 1

Temel Tıp Bilimleri Morfoloji a) Anatomi » 1 Fizyoloji > 1

F E N - EDEBİYAT FAKÜLTESİ

Biyoloji Moleküler Biyoloji Doçent 1 Botanik > 1 Zooloji » 1 Genel Biyoloji > 1

Kimya Anorganik Kimya > 1 Organik Kimya > 1 Analitik Kimya » 1 Fiziko Kimya > 1 Biyokimya > 1

Matematik Cebir ve Sayılar Teorisi » 1 Geometri > 1 Fonk. Teo. ve Fonk. Analiz > 1 Uygulamalı Matematik » 1

Tarih Eski Çağ Tarihi Doçent 1 Yeni Çağ Tarihi » 1 Yakın Çağ Tarihi > 1 Türkiye Cumhuriyeti Tarihi > 1

TIP FAKÜLTESİ

Bölüm Anabilim Dalı Unvanı Adet

Page 63: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

27 Temmuz 1983 — Sayı : 18117 RESMİ G A Z E T E Sayfa: 63

Bölüm Anabi l im Dalı Unvanı Adet

Batı D i l . ve Edebi. A l m a n D i l i ve Edebiyatı Doçent Fransız D i l i ve Edebiyatı > İngiliz D i l i ve Edebiyatı »

Sosyoloji Genel Sos. ve Metodoloji > a) Felsefe ve Felsefe Tar ih i » b) D i n ve A i l e Sosyolojisi » Kurumla r Sosyolojisi » a) H u k u k ve Hukuk Sosyolojisi » b) K a m u Yönetimi ve Organizasyon. » Uygulamalı Sosyoloji » a) Köy ve Kent Sosyolojisi » b) Suç Sosyolojisi » Sosyometri a) ölçme ve Değerlendirme

(Sosyal Bilimlerden) » b) İstatistik, Demograf ya *

F i z i k Genel F i z i k » Yüksek Enerj i ve P lazma Fiziği » Nükller F i z ik » Katıhal Fiziği » A t o m ve Molekül Fiziği >

Türk D i l i ve Edeb. Türk Edebiyat) > Türk D i l i » Ha l k Edebiyatı »

Tarım İşletmeciliği Doçent 2 1 Tarım Politikası ve Yayım » 2 1 Bahçe Bi tk i l e r i » 2 2 Tar l a B i tk i l e r i » 2 2 Tarımsal Mekanizasyon ve Yayım » 2 2 Hayvan Yetiştirme * 3 1 Kültürteknik » 3 1 Gıda B i l i m ve Teknolojisi » 3 1 Fitopatoloji » 4 1 Peysaj Mimar is i » 4 1

12086 /1-1

Kocael i Asker l ik Dairesi Başkanlığından :

Türkiye'de ikamet adresinde bulunmayan ve yurt dışında olduğu saptanan, bu güne kadarda askerl ik görevini yapmıyan aşağıda kimliği yazılı yükümlü :

403 sayılı Kanununun 25 nci madde c, d ve e fıkrası gereğince İlan tarihinden itibaren üç ay içinde Türkiye'ye gelerek Asker l ik görevini yapmak üzere i lg i l i mer­cilere müracaat etmediği takdirde, haklarında aynı Kanunun hükümlerine göre «Türk Vatandaşlığını Kaybettirme» işlemine tabi tutulacakları Hanen tebliğ olunur.

Sıra N o : 1, Doğumu : 1951, Adı ve Soyadı: Tahsin Gündüz Oğuz, Baba Ad ı : N i ya z i Oğuz, İlçesi Köy ve M a h a l l e s i : Bo lu - Mengen • Ağalar Köy., Hane, a i t , Sahlfe : 3«, 004/01. 88. 12987/1-1

T O K A T ZİRAAT FAKÜLTESİ B ö l ü m Unvanı Derece Adet

Page 64: T.C. Resmî Gazeteresmigazete.gov.tr/arsiv/18117.pdfT.C. Resmî Gazete Kuruluş Tarihi: (7 Teşrinievvel 1336)-7 Ekim 1910 Yönetim ve Yazı İşleri İçin Başbakanlık Neşriyat

Sayfa : «4 K E S M I G A Z E T E 27 Temmuz 1983 — Sayı : 18117

RESMİ G A Z E T E ABONELERİNİN' DİKKATİNE : Resmi Gazete'nin yıllık abone ve satış ücretlerinde 1 Kasım 1982 tarihin­

den itibaren aşağıdaki değişiklikler yapılmıştır. 1 — Yıllık abone Ücreti 8.000 TL. dır. 2 — Resmî Gazete'yi posta ile alanlar için abone ücretine 6.150 TL.

posta ücreti eklenir. S — İsletme Müdürlüğümüz satış bölümünde satılan gazetelerin fiatı ise;

Günündeki Günü Geçmişin Sayfa Fiatı (TL.) Fiatı (TL.)

32 30 50 64 50 70 96 70 80

112 80 90 128 90 100 144 100 110

Sayfa adedi artması halinde «atlarda değişmektedir. İlgililerin bilgisine sunulur.

Resmi Gazete Fihristi Yasama Bölümü:

Sayfa

Kanunlar

2866 Bazı Basılı Evrakın M E B ' c e Hazırlanması, Bastırılması ve Satıl­ması Kanunu 1

2867 Kaçakçılığın Men ve Tak ib i ile Uyuşturucu Maddelerin Muraka­besi Kanunlarında Değişiklik Kanunu 2

2868 S S K . Kanununda Değişiklik Kanunu 11

Yürütme ve İdare Bölümü:

Atama Kararları

— M i l l i Savunma ve Dışişleri Bakanlıklarına A i t A tama Kararları 13

Yönetmelikler

83/6526 Sakatların Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Hang i İş­lerde Çalıştırılacakları Yönetmeliği 14

83/6733 Tur i zm Bölgeleri, Tur i zm Alanları ve Tur i zm Merkezlerinin Tesbit Grub lanmn Görev Yönetmeliği 16

— T E K Tarife Talimatnamesinde Değişiklik Yönetmeliği 18 — Orta-Doğu Teknik tmv. Lisansüstü Eğt. öğretim ve Sınav Yönet­

meliği 22 — Türk Parasının Yabancı Paralar Karşısındaki Kurları 24

— i lan lar 25

S A M 4 K 4 . M I . I K K A S I M E V t