Top Banner

of 23

Tanacsok imed forumrol.doc

Oct 30, 2015

Download

Documents

Mari Fere

science
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript

Sfatul meu e sa te duci pe ramura care te atrage cel mai mult si sa nu te gandesti prea mult la bani

-----------------------------------

Cu o zi dupa garda si un weekend prelungit se pot face mici escapade prin Spania. Ober (sau mai corect obr) e un termen pe care il folosim noi astia din germania cu lejeritate. Alaturi de shefarzt, diinst, urlaub si beshverden. Probabil printre putinele unde nu e evident accentul de esteuropean----------------------------------

Adaug si seria anfnger in weiss.http://www.youtube.com/watch?v=wjequIIX ... ata_player------------------------------------------------------

Va recomand seria Die jungen rzte pentru a vedea cum e viata prin spitalele lor.

http://www.youtube.com/watch?v=1XNfoFP0edgnu te poate nimeni convinge, trebuie tie sa-ti vina dorul de duca, cum zic nemtii "sa schimbi tapetul". Sunt momente in viata cand pur si simplu se intampla chestia asta si va fi indiferent ce vor spune ceilalti.

Faze de-astea cu lucrezi part-time si vai! sa nu sclavagesc la altii sunt depasite. Cand ajungi intr-un loc o sa vezi ca te adaptezi rapid la ce e acolo, nu lucrezi nici mai mult, nici mai putin decat altii. Ajungi sa ti se para ciudat ca in romania se lucreaza practic part-time. Timpul liber e suficient, nu ai leneveala aia din ro sa dormi de-amiaza, sa pierzi vremea in mall, etc.

Da - renuntarea nu e o optiunea la nici o varsta. Clar e mult mai simplu cand zici tu, dar daca simti ca trendul e nasol nu ai nici o scuza sa nu o faci.

am dat de 3 ori rezi in ro si nu am avut noroc niciodata.

am gasit un alt sistem intr-o tara europeana care recunoaste meritele. + ca stiam germana din familie si mi se parea ca se depreciaza, nefiind folosita la nimic.

astia indecisi mai ales care esti specialist e f simplu. investeste 6 luni intr-un curs de limba si vino 6 luni sa lucrezi. un an nu e mare pierdere la scara vietii. in 6 luni macar iti faci o parere despre cum e. daca nu iti place asta e dar macar nu ramai cu frustrari intrebandu-te in fiecare seara "cum ar fi fost daca as fi plecat"

eu imediat ce am plecat eram foarte entuziasmat si recomandam la toata lumea sa vina. acuma nu mai sunt asa sigur ca oricine poate reusi. trebuie o anumita conformatie psihica sa nu dai in depresie. si nu toti o au.(kooksee)-----------------------------------------------

Buna! p-u cei interesati si in special p-u concetatenii mei mai gasiti informatii utile Oficiale pehttp://www.dw.de/focus/aventura-mea-ger ... 83/s-31747 in limba romana.Rasfoiti materialul si ve-ti gasi multe raspunsuri la interbari.Va doresc succese.P.S. Despre mine: paradoxul e ca am obtinut Erlaubnisul p-u Oberbayern dar cum am zis postul e in Thuringen si merg din nou prin hopuri;-am tradus actele deja in Germania si colac peste pupaza am dat peste noile reguli din 01/01/2013 cu Patientkommunikationtest anexat la certificat B2.Noi am fost primii la Jena si cativa din noi si inclusiv eu nu l-am luat din prima.Urmeaza s-a repetam pe 23/02/13 poate or fi mai intelegatori.Va doresc succes tuturor si sanatate------------------------------------------

@dr.maximus, Daca esti acum la nivelul zero, pentru B2 ai nevoie de un vocabular de minim 2000 cuvinte, bine ar fi de 3000 cuvinte-titlu (din care fireste, scoti altele prin substantivizarea verbelor sau prin alte reguli de gramatica, de exemplu mai poti adauga aici adverbe sau adjective din participiul trecut al unora din verbele invatate). In acest bagaj de cuvinte invatate, ar trebui sa predomine verbele (minim 50 % din cuvintele invatate ar trebui sa fie verbele). Un calcul simplu iti arata ca daca inveti 10 cuvinte zilnic, iti trebuie aproape 200-300 zile, deci 6-10 luni. Ai putea la inceput sa incerci si cu 20 cuvinte zilnic, dar urmeaza partea de recapitulare cand se aduna pe lista tot mai multe cuvinte si atunci nu e sigur ca mai poti tine ritmul acesta. De pe la 1000 cuvinte incepi sa te descurci conversational, asa, mai simplu. Toata povestea asta e utila doar daca, in paralel, inveti si ceva reguli de gramatica si pronuntie, altfel e degeaba. Sunt doar indicatii asa, grosiere, sa ai idee daca te tii sau nu de planificare cu invatarea limbii. Cand stii ceva mai bine si incepi sa visezi teste B2 la concret, cauta pe site-ul institutului Goethe din Bucuresti, pentru ca acolo au simulari de teste si gasesti de descarcat gratis inclusiv fisiere audio cu Hrverstehen, se afla in pereche cu fisierele text corespunzatoare *.pdf sau *.doc (adica, la urma, dupa ce te-ai distrat sa intelegi ce vorbesc indivizii aceia din fisierul audio, poti vedea in text ce au vrut sa spuna). Conteaza foarte mult, ca sa stii la ce sa fii atent cand sunt puse intrebarile la proba aceasta a testului. La asemenea teste poti pierde foarte multe puncte si din neatentie si ar fi pacat...

Legat de mapa pentru interviu....in CV daca trec congrese, cursuri facute in romania sau in tari ce nu au ca limba oficiala germana, banuiesc ca o simpla copie a diplomelor respective nu e de nici un folos si trebuie sa le traduc in germana si sa le atasez ca dovada....voi cum ati facut? Multumesc!-kerdes

Valasz: nu pui nicio dovada. enumeri cateva mai importante la sfarsitul cv-ului. ca regula cv-ul sa nu depaseasca 2 pagini. eventual la cerere aduci mapa suplimentara cu teancul de dovezi de participare. dar la nivelul asta de job sigur nu e cazul.

concentrati-va pe limba si pe impresia pe care o lasati, restul sunt prostiikooksee

Cei care va pregatiti de interviuri, ganditi un pic inainte. Chefarzt-ul se presupune ca este un om f instruit, varful piramidei (daca scoatem din calcul administratia spitalului) si omul care va v-a pregati mai departe in rezidentiat, la care va veti raporta intr-o mica sau mai mare masura. Cum ati putea lua in calcul ideea de a intreba daca va deconteaza biletul de autobuz la interviu? Cum?Daca o faceti, va fi penibil, dar nemtii sunt excesiv de politicosi in general si vor salva aparentele.Imi imaginez ca este un efort financiar pentru cei care nu au bani la inceput, dar nu veti sta in banii astia. Toti incepeti cu aprox 2250 si e vorba de imaginea voastra, pana la urma.Incercati sa nu ganditi ca merge oricum, ca e deficit si cineva trebuie sa va angajeze. Priviti lucrurile un pic in ansamblu. Nu ca va deconteaza spitalul biletul, ca va da o camera o luna e important, astea nu sunt lucruri la care sa va raportati. Ce sa intrebati la interviu? Lucruri de bun simt. Despre spital, despre colegi, despre profilul spitalului. Sunt lucruri pe care le-ati citit oricum pe site inainte si chiar asa puteti spune: "Am citit pe site ca sunt x paturi pe sectia y si ca aici se opereaza/se foloseste nu stiu care tehnica, va uitati la Leistungen und Schwerpunkte. Am fost mereu interesat/a de patologia respectiva". Cereti cateva zile de hospitation pentru ca v-ar placea sa vedeti mai mult, arata ca sunteti interesati.Are mare dreptate kux, sunt mai rare cazurile cand nimeriti din start bine. Si nu ai ce oferi initial, cand limba merge greu si nu esti familiarizat cu spitalul nemtesc. Cred ca o atitudine mai modesta ar fi potrivita si mai cred ca nu au sens intrebarile despre bani, cursuri platite de spital, decontari si altele. In Ro daca ati fi mers la un interviu, ati fi cerut bani de drum? (summercat)

Eventual te intreaba in functie de ce ai scris in cv. Ideea e sa minti cu masura. Pe mine nu m a intrebat nimeni de puncte tari si slabe. Oricum in caz de te intreaba sa nu uiti ca esti teamplayer si ca ai strong communication skills. Chiar daca momentan nu ai. E important pentru ei.(kooksee)

-Eu am fost pe la interviuri cu cv-ul pus intr-o folie din aia de plastic. Sa ai vreo 2-3 la tine ca de obicei mai asista un oberarzt si se bucura ca niste copii cand ai cv-uri pentru toti.

Tine minte regula de baza: vorbeste rar si cat mai putin------------------------------------------------

Salutari!:Urmeaza sa depun actele pt Approbation la Regierung von Oberbayern in Munchen si am nevoie de urmatorul actgltige Aufenthaltsgenehmigung mit Berechtigung zur Aufnahme einer Erwerbsttigkeit in derBundesrepublik Deutschland in Form einer in Deutschland amtlich bzw. notariell beglaubigten Kopie.Die Beglaubigung kann auch von einer in einem EU-Mitgliedstaat ermchtigten Beglaubigungsstelleangefertigt werden, wenn der Beglaubigungsvermerk in Deutsch verfasst ist. Nur bei Drittstaatsangehrigenerforderlich!Imi poate spune cineva, va rog, ce reprezinta, cine il elibereaza si in ce conditii..Danke!

Scrie clar. " Nur bei Drittstaatsangehrigen erforderlich!"

Deci daca esti cetatean Roman sau cetatean al oricarui alt stat UE atunci nu ai nevoie de asa ceva.

Drittstaatsangehrige = cetateni ai statelor care nu sunt membre a UE sau Spatiului Economic European.

----------------------------------------------------------------

Daca aveti nevoie de acte traduse in Germania va recomand firma cu care am colaborat. Costul a fost 430 euro + 50 dhl si a durat 3 zile traducerea si 3 zile livrarea. Detalii pe PM sa nu fie considerata reclama.

-

-----------------------------------------

Daca aveti nevoie de acte traduse in Germania va recomand firma cu care am colaborat. Costul a fost 430 euro + 50 dhl si a durat 3 zile traducerea si 3 zile livrarea. Detalii pe PM sa nu fie considerata reclama. kcuf_di (2011 dec)

Tonee

In data de 19 Nov 2012 am primit eu e-mailul cu urmatorul continut de la Bezirksregierung Dusseldorf...in ceea ce priveste actele necesare pentru Approbation.

Merkblatt fr Antragsteller, die Ihre rztliche Ausbildung innerhalb der Europischen Union abgeschlossen haben

Fr den Antrag auf Erteilung der Approbation gem. 3 Abs. 1 Bundesrzteordnung werden die nachfolgend aufgefhrten Unterlagen bentigt:

- schriftlicher Antrag der Antragstellerin / des Antragstellers in deutscher Sprache - bitte unterschreiben

- amtlich beglaubigte Kopien der Nachweise ber eine abgeschlossene rztliche Ausbildung; Diplom, rztliches Prfungszeugnis oder sonstige rztliche Befhigungsnachweise sind im Original oder in amtlich beglaubigter Ablichtung - fremdsprachige Urkunden bedrfen der bersetzung einer in der Bundesrepublik Deutschland gerichtlich ermchtigten Person - vorzulegen. Sind die Urkunden von einem Nicht-EU-Mitgliedstaat ausgestellt, so hat die Antragstellerin / der Antragsteller die bersetzung durch die deutsche Auslandsvertretung in seinem Heimat- oder Herkunftsland beglaubigen zu lassen (berbeglaubigung). Hiervon kann in besonderen Einzelfllen ausnahmsweise abgesehen werden, wenn die inhaltliche bereinstimmung der bersetzung mit dem Original von einem in der Bundesrepublik Deutschland gerichtlich ermchtigten bersetzer besttigt worden ist,

- Bescheinigung der obersten Gesundheitsbehrde des Studienlandes aus der hervorgeht, dass die vom Antragsteller erworbene rztliche Ausbildung nach der EU Richtlinie 2005/36/EG abgeschlossen wurde oder dass die Antragstellerin / der Antragsteller in den letzten fnf Jahren mindestens drei Jahre rechtmig, in Vollzeit und selbstndig den Berufs des Arztes ausgebt hat,

- Bescheinigung der obersten Gesundheitsbehrde des Studienlandes aus der hervorgeht, dass gegen die Antragstellerin / den Antragsteller keine disziplinarrechtlichen oder berufsrechtlichen Schritte eingeleitet wurden oder dies beabsichtigt ist,

- amtlich beglaubigte Kopie des Reisepasses oder Personalausweises. Bitte beachten Sie, dass Daten, die nicht zur Identifizierung bentigt werden, von Ihnen auf der Kopie geschwrzt werden. Dies gilt insbesondere fr die auf dem Ausweis aufgedruckte Zugangs- und Seriennummer.

- Lebenslauf mit Lichtbild, (in dem Lebenslauf sind der Studiengang und der berufliche Werdegang lckenlos darzulegen) - bitte unterschreiben

- Fhrungszeugnis der Belegart O, das nicht frher als einen Monat vor der Antragstellung ausgestellt sein darf (zu beantragen beim zustndigen Einwohnermeldeamt), bei auslndischen Bewerbern entsprechende amtliche Bescheinigung des Heimat- oder Herkunftslandes mit deutscher bersetzung von einer in der Bundesrepublik Deutschland gerichtlich ermchtigten Person,

- eine rztliche Bescheinigung, wonach "aufgrund rztlicher Untersuchung keine Anhaltspunkte dafr vorliegen, dass Herr / Frau ... in gesundheitlicher Hinsicht zur Ausbung des rztlichen Berufs ungeeignet ist (bitte genauen Wortlaut beachten). Die Bescheinigung darf nicht frher als einen Monat vor Antragstellung ausgestellt sein, - bitte mit Datum und Arztstempel versehen lassen -,Es wird darauf hingewiesen, dass das Attest vom Hausarzt, jedoch nicht von verwandten oder verschwgerten rzten oder aber vom (knftigen) Arbeitgeber ausgestellt werden darf.

- eine von der Antragstellerin / dem Antragsteller schriftlich abzugebende Erklrung, dass gegen sie / ihn "kein gerichtliches Strafverfahren, staatsanwaltschaftliches Ermittlungsverfahren oder Berufsgerichtsverfahren anhngig ist" (bitte genauen Wortlaut beachten),

- amtlich beglaubigte Kopie des Nachweises ber ausreichende Deutschkenntnisse in Wort und Schrift; diese kann erbracht werden durch eine Bescheinigung eines Sprachinstituts, sofern mindestens Sprachkenntnisse der Stufe B2 des Gemeinsamen Europischen Referenzrahmens fr Sprachen bescheinigt werden. Die Vorlage einer Teilnahmebescheinigung reicht nicht aus,

- Anstellungsbesttigung einer rztlichen Praxis oder einer Klinik im Regierungsbezirk Dsseldorf

- Erklrung, dass die Antragstellerin / der Antragsteller in keinem anderen Bundesland der Bundesrepublik Deutschland einen Antrag auf Erteilung der Approbation gestellt hat oder stellen wird,

Hinweis:

Fremdsprachige Urkunden bedrfen in jedem Fall der bersetzung einer in der Bundesrepublik Deutschland gerichtlich ermchtigten Person oder eines bersetzers, der von der deutschen Auslandsvertretung anerkannt ist.

Auslndische Urkunden sind mit einer Haager Apostille versehen zu lassen.

Reichen Sie bitte keine Originale, sondern nur amtlich beglaubigte Kopien ein.

Des Weiteren mache ich darauf aufmerksam, dass die Erteilung der Approbation als Arzt erst nach bestandener Deutschkenntnisprfung in meinem Hause erfolgen wird.

In limba Romana...pe scurt ar fi nevoie de urmatoarele:- Cerere scrisa in limba Germana si semnata,- Copii legazitate ale actelor ce atesta formarea in profesia de medic (Diploma, etc),- Certificat de conformitate eliberat de MS,- Certificat profesional curent / adeverinta colegiul medicilor,- Copie legalizata PASAPORT- CV cu fotografie si semnat,- Cazier judiciar...nu mai vechi de 1 luna.- Adeverinta medicala...nu mai veche de 1 luna,- Declaratie pe propria raspundere din care sa reiasa ca nu ai procese pe rol pentru abateri la locul de munca,- Copie legalizata a certificatului de competenta lingvistica pentru limba Germana (minim nivel B2),- Confirmare de angajare de la spitalul angajator,- Declaratie pe propria raspundere in care precizezi ca nu ai mai depus actele pt approbation si in alt land.

Atentie!Toate actele care nu sunt emise in limba Germana vor trebui traduse de catre un traducator autorizat in Germania.Diplomele eliberate de institutii din afara Germaniei au nevoie de atasarea apostilei de la Haga.Nu se vor trimite acte originale, ci doar copii legalizate (binenteles efectuate tot in Germania).

Se mai precizeaza clar faptul ca Approbationul se elibereaza abia dupa ce esti admis si la testul de limba germana ce se sustine la ei in institutie.

Succes!

Cu ajutorul pasaportului faci dovada cetateniei! Deci e obligatoriu indiferent de land. E bine oricum sa ai pasaport ca si strain care lucreaza in Germania. Ca si turist merge si doar cu buletinul...dar daca muncesti acolo nu prea.

Principalele date de identificare ce se folosesc in Germania (cam peste tot: institutii publice, banci etc) sunt: Nume, Prenume, Data nasterii. La faza cu data nasterii cam ai probleme cu buletinul Romanesc intrucat aceasta nu este trecuta in clar pe acesta. Data nasterii se regaseste doar in CNP...dar acest lucru e stiut doar de catre romani.

De aceea...pentru a evita astfel de probleme iti recomand sa ai pasaport.

P.S. Si dupa pasaport va trebui sa faci traducere autorizata intrucat acesta nu cuprinde limba Germana. Iar mai apoi faci o copie legalizata atat dupa traducere cat si dupa original si aceasta o trimiti. Atentie...atat traducerile cat si copiile legalizate trebuie facaute in Germania.

Cu ajutorul pasaportului faci dovada cetateniei! Deci e obligatoriu indiferent de land. E bine oricum sa ai pasaport ca si strain care lucreaza in Germania. Ca si turist merge si doar cu buletinul...dar daca muncesti acolo nu prea.

Principalele date de identificare ce se folosesc in Germania (cam peste tot: institutii publice, banci etc) sunt: Nume, Prenume, Data nasterii. La faza cu data nasterii cam ai probleme cu buletinul Romanesc intrucat aceasta nu este trecuta in clar pe acesta. Data nasterii se regaseste doar in CNP...dar acest lucru e stiut doar de catre romani.

De aceea...pentru a evita astfel de probleme iti recomand sa ai pasaport.

P.S. Si dupa pasaport va trebui sa faci traducere autorizata intrucat acesta nu cuprinde limba Germana. Iar mai apoi faci o copie legalizata atat dupa traducere cat si dupa original si aceasta o trimiti. Atentie...atat traducerile cat si copiile legalizate trebuie facaute in Germania.

----------------------------------------------------

-Pai si ce treaba are dreptul de munca (adica Arbeitsgenehmigung / Arbeitsberechtigung) cu dreptul de a practica medicina (Berufserlaubnis / Approbation)?????Chiar daca din 2013 sau 2014 primul se va desfiinta (oricum, avand Approbation si contract cu un spital dreptul de munca e o formalitate), al doilea va ramane cu siguranta, si va presupune mai departe B2. Sunt cetateni UE care lucreaza si acum in Germania cu Berufserlaubnis, neavand dreptul la Approbation decat dupa examenul de specialitate, de exemplu austriecii....

------------------------------------------------------1. E singurul site pe care l-ai postat, daca nu vroiai sa faci reclama scriai 10 firme si intrebai.2. TOATE firmele iti fac actele fara sa iti ceara bani. Unele iti platesc toate cheltuielile (de exemplu, deplasarea la interviu) altele nu.3. Nu am avut convorbiri sub 30 de minute cu firmele care m-au contactat dupa ce am trimis CV-ul. Deci 15 minute nu e relevant.4. A zice ca are job-uri in toata Germania si a posta pe net 2 posturi anestezisti in landul X, nu inseamna ca aceste este un adevar absolut sau ca firma te va trimite la interviu acolo (eventual pe riscul tau). Daca vrei transparenta arunca o privire pe site-ul http://www.permedex.com/ro/index.htm unde poti aplica punctual pentru un job (am dat un exemplu).

Nu mai cadeti in capcana est-vest. Nu este absolut nici o diferenta, salariul este la acelasi nivel. Cand luati un job urmariti sa fie intr-un centru universitar, sa fie o UniKlinikum, sa fie o clinica mare, cu multe paturi pe sectie (aparatura mai multa, patologie diversa, clinica dotata). Aceastea sunt criteriile de a alege o clinica in Germania. Aldi si DM sunt exact la fel peste tot.

---------------------------------------------------------Conditia necesara si suficienta pentru un rezidentiat in Germania este DORINTA.

1. Pot aplica pentru rezidentiat si cei care au absolvit facultatea si in acest moment nu au un loc de munca ca rezident (conditia? Certificat de membru al Colegiului Medicilor, care se elibereaza si absoventilor)

2. Dreptul de libera practica in Germania se ia inainte de a incepe sa lucrezi (practic de la prezentarea actelor la biroul care elibereaza acest drept dureaza cam 2 zile lucratoare). Se elibereaza un certificat definitiv pentru tot teritoriul Germaniei daca aveti Certificatul de conformitate eliberat de MS. Daca nu aveti acest certificat se elibereaza un drept provizoriu pentru spitalul care v-a acceptat pana obtineti Certificatul de conformitate.

3. Limba germana. Se cere nivelul B2 ( Utilizarea independent a limbii). Daca nu stiti limba germana sunt destule posibilitati sa o invatati in timp scurt (va raspund in privat, altfel ar trebui sa fac reclama aici unor firme si institute).

4. Procedura: fie ca aplicati printr-o firma de recrutare (foarte comod, va spun din proprie experienta), fie ca aplicati direct, trebuie sa sustineti un interviu in limba germana atat la telefon (interviul preliminar) cat si la fata locului. La interviu va intreaba ce experienta aveti, daca ati mai lucrat, daca sunteti incadrat in sistemul din Romania, daca sunteti casatoriti, cati copii aveti , cum e in orasul vostru (eu tocmai aterizasem in mijlocul scandalului Nokia ), daca aveti su un hobby comun cu chefarzt-ul e clar ca dureaza interviul ore . Eventual mergeti la vizita mare cu el, dar asta doar ca sa va impresioneze ei. Interviul nu este examen. Nimeni nu va cere sa resuscitati, sa cititi EKG-uri, sa operati si alte chestii pe care le-am regasit in PM-uri. Daca nu intelegi ce intreaba puteti insista si vi se repeta intrebarea pana cand sunteti capabili sa dati un raspuns.

5. Dupa ce ati fost admisi (cei care va cheama la interviu acolo fiti siguri ca va si primesc, altfel nu v-ar pune pe drumuri) urmeaza partea cea mai scarboasa: actele. Daca vi le face o firma sunteti norocosi, spitalul plateste, voi stati acasa, trimiteti ce va spun ei si asteptati un telefon sa va anunte ca incepeti cu "data". Daca sunteti pe cont propriu e mai dificil, in sensul ca trebuie sa trimiteti acte in mai multe locuri, cei de acolo nu va raspund promt, etc etc, dar daca spitalul nu e dispus sa plateasca o firma atunci va trebui sa treceti si prin asta.

Succes tuturor!!!

_________________nicht wahr?

-------------------------------------------------------------------

ce curajosi sunt acuma astia care au trecut de eveniment.

eu nu am fost la interviu in germania dar prin alte parti (uk de ex) vor sa vada cum esti ca om. practic cu tine vor lucra de acum incolo. ii intereseaza mai putin cata medicina stii ci eventual vor sa descopere posibile incompatibilitati ca dupa aia scapa mai greu de tine. pregateste de acasa cateva raspunsuri la intrebari standard

de ce vrei sa lucrezi aici?spene-ne ceva despre tine?de ce faci medicina?ce te atrage la specialitatea asta?

Are cineva si CD-ul de la cartea Betty Bagossy, Renate Bagossy, Maria Gyrffy "Deutsch fr Mediziner: Eine praktische Hilfe fr rzte, Zahnrzte, Medizinstudenten und Krankenschwestern im Umgang mit deutschsprachigen Patienten" Verlag: Schenk; Auflage: 1., Aufl. (28. September 2007) ?Multumesc mult!!!

--------------------------------------------------------------------

multi si toti au iesit rau in final. citeste-le marturiile sincere, sunt postate pe-aici

eu repet: cine a terminat pe bune facultatea de medicina si nu e capabil sa invete O LIMBA STRAINA, chiar cu limbaj de specialitate (dispnoe-dyspnoe ) sa stea frumos acasa, sa se faca rep, sa se reorienteze profesional, etc

voi ce aduceti in plus? motivatia? daca la 25-30 de ani cineva trebuie sa te impinga de la spate sa faci ceva...scuze, again, nu meriti 2200 euro/luna (vezi ca te contrazici cu spitalele fruntase si voi calculati profitul cu un salariu de 2200/luna+plus ceva garzi)------------------------------------------

si fara b2 nu te angajeaza nici dracu, deci n-ai cum sa fi "rezident", iar faza cu invatatul...il trimit pe trident sa te lamureasca, are un stil inconfundabil

in general, ma gandesc si nu am facut prostia sa apelez nici la "academie", nici la "firma". deci se poate si fara, demonstrat!--------------------------------------------------In 6 luni de zile daca vrei si iti doresti atat de mult obtii B2.Odata obtinut B2-ul iti acorda loc de munca nu la spitale de periferie ci in clinici importante. Ce riscuri are cineva caruia nu i se cere nici un ban si nici un nivel de limba? Nici unul...Tot ceea ce trebuie sa faci este sa inveti!!! Stii tu cumva o oferta mai avantajoasa?

----------------------------------------------------

cu 1200 traiesti la limita saraciei------------------------2012

cazarea 300. mancarea 500 cel putin. 100-150 benzina sau biletele de autobuz. telefon, internet vreo 50.

cartile cel putin vreo 100 pe luna. daca trebuie sa isi mai ia ceva de imbracat trebuie sa ceara bani acasa.

asta la modul cel mai drastic. darksunrise tu ai luat vreun salariu sau vorbesti din ce iti imaginezi?

-------------------------------------------------------------

Sfatul meu e sa te duci pe ramura care te atrage cel mai mult si sa nu te gandesti prea mult la bani. Banii vin oricum daca iti vezi de treaba si muncesti !Important e sa ajungi aici, sa faci fata primelor luni si sa te adaptezi. Apoi, daca nu esti multumit cu specializarea pe care vrei sa o faci, schimbi pe alta si ai rezolvat problema!In cazul in care esti axat pe castig, te sfatuiesc sa iti alegi o ramura care iti permite ulterior sa-ti deschizi un Praxis.-----------------------------------

Daca tot s-a deschis un topic nou pe tema plecarii din Romania, vreau sa fac cateva scurte precizari legate de cat de usor sau greu este sa pleci din tara:

Pentru cel care are un tel clar, vointa si determinare, nimic nu este prea greu! Multi dintre cei care suntem deja in Germania, ne-am dorit foarte mult sa lucram intr-un sistem care, spre deosebire de sistemul de acasa, chiar functioneaza si care iti permite sa te realizezi atat din punct de vedere profesional cat si financiar (parte care in Romania lipseste cu desavarsire).Plini de entuziasm, am lasat poate sa se inteleaga ca este totul extrem de simplu, ca trebuie doar sa arati diploma si deja esti primit ca un rege, intr-o tara in care cainii au covrigi in coada iar in rauri curge laptele si mierea.

Situatia este putin mai complexa in realitate dar pentru cei care vor cu adevarat, totul se simplifica cu fiecare demers rezolvat. (trebuie facute toate rand pe rand si cu un plan prestabilit)

Scurta lista de probleme care apar cand vrei sa pleci:

1. Decizia de a lasa totul in urma (parintii, fratii, prietenii, plaiurile natale) poate sa fie o grea incercare pentru unii dintre voi!

2. Totul este incert timp de luni de zile: "cand termin cu actele?" , "cine ma cheama la interviu?", "unde o sa ajung?" , "oare o sa ma descurc?" ...sunt putine dintre intrebarile care-ti trec zilnic prin minte.

3. Cheltuieli financiare sunt slava Domnului destule. Deplasari "fara numar", legalizari, traduceri, vizari ale diplomelor etc.

4. Pentru cei care nu stiti inca germana, o sa fie si mai greu! Sa inveti o limba destul de grea iar apoi sa practici medicina in aceasta limba...nu-i lucru usor insa satisfactia este cu atat mai mare ulterior!

5. Sa presupunem ca treceti peste toate hopurile si ajungeti in "tara minunilor". La inceput o sa fiti nauciti si suprasolicitati de valul de informatii noi. Apoi o sa realizati ca "tara minunilor" este dura si oamenii sunt rai. ( Nu va speriati prea tare, dupa un timp o sa incepeti sa vedeti si partile bune, o sa va faceti prieteni si o sa va acomodati. )

V-am dat doar cateva exemple. Pot ceilalti colegi sa completeze lista daca au timp.

Cine este sigur pe puterile lui si vrea sa sa ia putin la tranta cu viata, are toate sansele sa reuseasca aici !

Nu banii o sa fie cea mai mare satisfactie a voastra ci respectul celor din jur! In Romania medicii sunt vazuti ca niste capcauni "spagari" iar societatea ii batjocoreste cum nici niste infractori nu merita! Cum sa lucrezi cu mainile goale, fara instrumentar, fara medicamente, cu stomacul gol, expunandu-te zilnic la atatea riscuri si sa mai ai si pantalonii "rupti in fund" de la suturile pe care ti le iei zilnic de la o societate nerecunoscatoare !?! Pai dragii mei, fiecare sut in fund trebuie sa fie un pas inainte...spre vestul Europei !

Cine a facut medicina, invata orice limba a lumii ! Bafta la citit!-------------------------------------------------------

daca mergi la goethe o sa ai ceva de genu:a1.1a1.2a2.1a2.2b1.1b1.2b1+b2.1b2.2ceva in genu. sper ca nu mi-a scapat nimic. si fiecare treapta de a lor se face intr-un singur modul. deci teoretic ai avea nevoie de cel putin vreo 8 luni ca sa mergi la cursurile lor, si sa ajungi la b2. asa ca, mai bine pune mana pe cursuri de tot felul, si tudiaz intens...

----------------------------------------------------------Cand incepe rezidentiatul in Germania?nu e o data fixa.. depinde de fiecare clinica...dupa ce stii limba de b2, iei certidicatu de limba, toate celalate acte... poti sa trimiti cv si astepti sa te cheme la interviu...

Nu recomand inceperea nivelelor A la Goethe. Dureaza mult si costa mult. Fa 2-3 luni meditatii si invata singura, poti ajunge la A2/B1 fara cursuri de la ei, si apoi faci numai nivelele B la Goethe sau Fides. Poti sa dai numai examenul la ei, nu e musai sa faci cursurile.

La ei anii de rezidentiat se recunosc ca vechime, dar va trebui sa incepi acolo din anul 1. Se fac mult mai multe chestii decat la noi, acolo un rezident nu scrie doar foi. Insa o sa te invete ei ce trebuie sa faci, nu-i problema. Dar nu te trec in anul 4 la ei cu 3 ani facuti in Ro, asta e sigur. Acolo caietul ala cu operatii si proceduri e pe bune, chiar trebuie efectuate toate.Da...din pacate asa e...cea mai buna solutie mergi la cate intensive sunt la ei, si in rest, studiu individual, sau cu prieteni, neamuri, colegi care vorbesc jermana.

n-ar fi oare mai simplu sa te interesezi direct la Bezirksregierung de care apartine orasul unde e spitalul? o sa te lamureasca ei ce se poate si ce nu. noi degeaba ne dam cu presupusul aici.

daca ai inca probleme cu limba, trimite email (nu telefon) si vei primi raspuns.

intelegeti ca in fond nu problema e sa iei approbation si tu sa fii de a2 sau b1, nici sa iei certificat de b2 si tu sa fii de b1 ... problema e ca o sa va izbiti singuri de limba ! si acolo nu mai puteti pacali pe nimeni...asadar invatati limba de cel putin b2 ... si nu uitati ca nici in germania nu sunt cainii cu covrigi in coada...sau voi va uitati doar la bani...aici pe forum cei care posteaza sunt cei care au reusit cu limba cu tot, dar sa stiti ca sunt si care nu au reusit/sau care au reusit si s au intors dupa2-3 luni..etc..plecarea cuprinde mai multe aspecte nu incercati sa le neglijati..si primul e limba!...e doar un sfat ... numai bine

Eu zic altfel. Sa mergeti la interviu cu germana pe care o stiti, si daca seful de servicu se declara multumit si va zice ca puteti incepe sa faceti rost de un certificat de B2 de unde se poate lua mai lejer, va faceti approbationul cat mai repede si incepeti sa lucrati. O sa fie greu la inceput dar daca seful de serviciu v-a primit cu nivelul de germana pe care il aveati o sa aiba intelegere si rabdare o perioada cu voi. Si la fata locului o sa invatati germana mult mai repede decat facand cursuri acasa. In plus o sa fiti si platiti.

Din toti cei care au scris cat de important e sa stii bine limba cand vii aici cati pot spune sincer ca stiau germana bine, de un C1 sa zic, cand au venit? Parerea mea e ca e mare criza de medici aici si sunt dispusi sa accepte destul de multe Stiu oameni care au fost primiti in pshiatrie cu nivel de germana de B1, ori acolo mi se pare mult mai important sa stapanesti bine limba decat pe alte specialitati.

Cand am fost eu la interviu eram la nivelul A 2 iar cei de la spital mi au zis ca vorbesc OK si ca nu e nici o problema din punctul lor de vedere. Asa cred ca zic majoritatea angajatorilor. Nu trebuie sa va simtiti flatati can vi se spune asta, pentru ca apoi urmeaza partea cu actele pentru Aprobation. Acolo nu intereseaza pe nimeni cata germana stii tu sau ca te ia spitalul si cu cat stii. Functionaru' neamt are in fata dosarul tau, se uita, verifica actele, nu ai BEDOIU nu e dosarul complet si la revedere. E exact ca si cum nu ai avea diploma sau certificatul de conf. Pentru ei e doar un act care lipseste de la dosar.

-------------------------------------as adauga ca exista regiuni unde, chiar daca ai certificatul B2, daca nu te descurci la examenul de limba local, nu iei Approbation. stiu un caz de la Kln.

Daca ai certificatul B2 de la Goethe, treci si examenul local, oriunde ar fi. Daca nu, nu.Am fost la mai multe scoli sa vad cum sta treaba, cursuri etc, si nu vreau sa fac reclama, dar singura scoala care te aduce in mod real la B2 e Institutul Goethe.B2 presupune, conform definitiei, sa ii intelegi pe nativi, sa intelegi stirile si diverse articole.Restul scolilor, din pacate, sunt apa de ploaie in ceea ce priveste chestia asta.Fentarea limbii nu e o solutie, pentru ca toti o sa ne lovim de ea.Cu cat stii germana mai bine, cu atat mai bine.

Vorba profei de germana, nu conteaza cat timp inveti, conteaza ce si cum stii.Ma repet: in Mecklenburg Vorpommern nu se cere B2 si nici test local pt Approbation....se da doar un interviu de 5 min max..cu 2-3 intrebari simple. Exista spitale care te pot primi ca hospitant si iti platesc si cursuri de limba 2-3 luni..pana ajungi de la un A2 la un B1/2..eu zic ca e o varianta mult mai buna dceat sa stai in Romania sa platesti cursuri din propriul buzunar...ca sa nu mai vorbim ca inveti muult mai repede germana stand 24 din 24 printre nemti decat daca faci cursuri in Roamnia si asculti cd-uri..

mai e unul pe aici care a luat B2-ul in tara si l-au pus aici (in Sachsen) sa mai faca 2 luni de germana ca habar nu aveadeci....orice e posibilexamenul poti sa il treci si cu 60%, asta nu inseamna ca stii germana de B2in orice caz, daca ajungi cu cursurile la B2 si dai si examenul + o carte de germana medicala ceva citita, ar trebui sa fie ok, cred, nu stiu sigur, zic si eu..doar nu ne ducem sa predam germanaoricum, e o idee proasta sa te duci intr-un land unde se cere testul local, atunci cand nu stii limba bine; eu cel putin voi prefera sa-l sar

INCLUDEPICTURE "http://www.imed.ro/forum/images/smilies/icon_mrgreen.gif" \* MERGEFORMATINET in alta ordine de idei, e cineva pe aici care a dat testul local? cam in ce consta ?ca vad ca e mai problematic decat B2-ul...care oricum nu e simplu deloc CV-ul modelul de cv european nu se preteaza pentru aplicatiile la clinici in DE. cv-ul pentru asa ceva trebuie sa contina datele de identificare, locurile de munca anterioare (daca sunt relevante, respectiv munca in spital etc) daca exista, educatia, eventual ceva cursuri absolvite daca e cazul (echo etc) si hobbiuri.

congresele sunt inutil de trecut, nu intereseaza. daca aveti articole publicate in reviste ISI, trebuie trecute.

atat si nimic mai mult!

pentru Approbation, cv-ul trebuie sa cuprinda doar datele personale, educatia si hobbiuri, pentru ca tot ce aveti acolo trecut trebuie dovedit cu acte. educatia oricum o dovediti cu acte, ca si datele personale, asa ca scrieti doar atat, e de ajuns.

----------------------------------

sigur ca da. si hobiurile trebuie dovedite prin acte. intr-un cv serios hobiurile nu se scriu. au aparacut in momentul in care oamenii simteua nevoia sa umple pagina (si scolile nu erau de ajuns)

_________________

http://www.aerztekammer-bw.de/30/kammern.html

http://www.aerztekammer-berlin.de/10arz ... index.htmlLa noi nu tine. Radiologii de la noi sunt niste poeti. Daca nu le trimiti un beletzel pe care sa scrie clar "Tumora ?" "Chist?" "OZN?", adica un diagnostic si cateva dg. dif., te trezesti cu un befund de genul "Formatiune rodund-ovulara-coltzulara, cu zone negre, zone gri, zone griusoare si zone albicioase, care se intinde de unde incepe si pana se sfarseste, face presiune pe ce e langa ea si se intinde catre ce nu e langa ea, fara vreun indiciu ca ar fi ce ne-am putea gandi ca ar fi. Recomandam repetarea, impreuna cu o intrebare tintita".

Anul trecut timisera chirurgii pe unu implicat intr-un accident, cu intrebarea "Fractura ?" . Raspunsul fuse "Nici un indiciu clar de fractura", dar nu au continuat si cu "Dar are pneumotorax, trai-v-ar familiile ". Nu era fractura, nene ! Asta e! Dracu il punea sa moara fara sa spuna clar de ce?

S-a mai spus in postarile mai vechi: discutia era ca pentru unele specialitati acceptau B1 in unele landuri, dar informatia nu e verificata. Ne intoarcem la problema esentiala: trebuie sa stii limba suficient de bine incat sa faci fata la interviul cu seful clinicii. Daca ai doar B1, risti sa nu intelegi bine discutia (interviul de angajare) si in consecinta risti sa nu fii angajat. Eu aveam deja B2 cand am dat interviurile in 2009 si mi-a fost greu sa inteleg toata discutia de fiecare data (adica B2 este nivelul minim necesar de cunoastere a limbii pentru medicina). Iar daca nu ai macar o oferta de angajare, nu are rost sa depui actele pentru Approbation. Eu dupa ce am trecut de interviu am obtinut o declaratie scrisa de la angajator ca sunt angajat imediat ce e posibil (din punct de vedere al actelor), adica stia ca nu am Approbation, dar a zis ca ma angajeaza imediat ce imi iese Approbation-ul.

--------------------------------------------------------------------Eu am luat B2 din acela adevrat la Goethe, cu lucrrile scrise ale candidailor trimise la corectat n Germania. L-am dat la Centrul Cultural German n Cluj. Lnga noi n sal se tot plimba printre bnci lectora german (d-na Ursula Wittstock) ca nu cumva s ncerce vreunul s copieze de la vecini sau s fac vreo mecherie. Am intrat dimineaa pe la 9 i am scpat dup ora 14. Erau mai multe serii, pentru cele 4 probe care s-au dat. Cel mai important nainte de test e s faci mcar o simulare de test, exist pe site-ul Institutului Goethe din Bucuresti modele de teste i te poi verifica singur. Cel puin vei tii la ce s fii atent, pentru c se poate ntmpla ca n ciuda noiunilor nvate, s pierzi puncte prostete din neatenie, mai ales la proba Hrverstehen.

Dac te accept la interviu, atunci te va atepta i pn i rezolvi Approbation-ul. Ideea e s ai deja actele rezolvate din Romnia (s ai adic acea conformitate a diplomei), pentru c obinerea Approbation-ului nu dureaz aa de mult ca i obinerea conformitii.

--------------------------------------pt HESSEN iti trebuie :1.diploma medic plus supliment foaia matricola vizate la ministerul educ in bucuresti str spiru haret nr 10. se depun luni-vineri 9-11 si se iau in aceeasi zi 12-14. iti trebuie si o adeverinta de autentificare pe care o iei de la rectorat. 2.certificat european de nastere3.cazier 4.certificat good standing . de la colegiul medicilor.5.certificat conformitate.1,2,3,5 trebuie apostilate la prefecturaapoi toate traduse la orice traducator autorizat ,legalizate.pasaportul daca nu are lb germana pe el trebuie tradus si el,si sa nu expire mai devreme de 6 luni.diploma,suplimentul,certificat nastere,certif de conformitate trebuie apostilate la camera notarilor.diploma de b2cam asta e dosarul. bafta.

Eu sunt inca in colaborare cu ei.(BKV) Urmeaza sa ma ajute cu actele (contractul cu spitalul, actele pt Approbation etc). Au fost singurii care au tinut cont de toate criteriile mele pt cautarea jobului si cand au zis ca ma suna la ora X, m-au sunat la ora X. Si de asemenea, au fost singurii care nu s-au milogit de mine sa imi schimb specializarea... Eu cand i-am contactat pentru un post de pe aerzteblatt, mi-au mai oferit in plus inca 2 clinici care aveau post liber, dar care nu erau pe net. Dar cum nu se zice "hop" pana nu treci podul, mai astept pana a-i declara the best of...sa ma vad si cu toate actele rezolvate.

Serviciile lor sunt kostenlos, cel putin asa spun, ca isi impart cheltuilelile cu spitalul. Pana acum pentru mine a fost gratuit drumul pt interviu. Mai departe nu mai stiu..

Pentru a profesa in Germania ca medic specialist (Facharzt) este nevoie de obtinerea titlului de medic specialist intr-o tara comunitara.

In cadrul spitalelor Facharzt este o etapa de tranzitie intre Arzt in Weiterbildung si Oberazt (de la nivelul de Oberarzt medicul este investit cu drepturi depline de practica si responsabilitate), iar in Paxis, Facharzt este recunoscut cu drepturi depline de practica (in Praxis nu exista titulatura de Oberarzt).

Pentru aplicantii din Romania: titlul de Facharzt se recunoaste dupa obtinerea Approbationului si este un proces de durata (cateva luni). Actele se depun la rztekammer, sunt verificate si apoi se emite titlul de Facharzt.

multi se tem de interviu! nu aveti de ce! e cea mai simpla chestie pe care v-o puteti imagina! nu se compara cu atmosfera din spitalele romanesti, unde in fata sefului de sectie (indif de grd univ) de regula esti ca in fata plutonului de executie. Aici atmosfera e destinsa; nu va intreaba nimeni chestii de medicina; vor sa va cunoasca personal, ca oameni, va pun sa povestiti despre voi, apoi va arata sectia si va prezinta spitalul; la sfarsit va spun: va multumim ca ati venit la interviu in spit nostru si speram ca ne veti alege pe noi! oamenii astia sunt chiar cumsecade!sigur, daca rezidentul nu se tine de treaba si nu are o curba de invatare ascendenta sau nu da dovada de progrese la limba germana, il dau afara cu zambetul pe buze; recent au "zburat" 2 pe aceste considerente.deci...

deci...certificatul de limba nu vi-l cere spitalul! ci cei care va elibereaza approbationul. ce misto e cand incep cu sfaturi cei care habar nu au, care nici nu au dat inca cu nasul nici macar de interviu.

cineva intreba mai sus de spital universitar. este foarte greu dar nu este imposibil de intrat. trebuie sa stiti germana foarte bine si din punct de vedere profesional sa aveti ce oferi. dar spitalul univ e cu doua taisuri. se munceste foarte mult, ai foarte putin contact cu pacientii, treaba ta e sa scrii articole (si de obicei pt prof) si salariul este uneori mai mic decat in alte clinici. daca chiar va intereseaza partea clinica, nu tintiti clinicile univ. am colegi nemti care au plecat din clinica univ pt ca nu au mai rezistat si pt ca nu au invatat nimic.

------------------------------------------------Si ce e aia diploma de nivel "cam B1" ? Ai B1 sau nu? Du-te acasa si da B2 ! Cine dracu sa iti dea de lucru intr-un land in care fara B2 nu ti se da Berufserlaubnis macar, daca nu Approbation? Hospitantul nu lucreaza, hospitantul hospiteaza. Primesti cel mult cazare si bon de cantina.Poti aplica frumos intr-o seara la toate sectiile de interne, psihi si ce mai vrei tu. Le scrii sefilor de sectii ca vrei sa hospitezi la ei. Cineva te va primi pana la urma. Dar asta nu inseamna ca cineva iti va oferi loc de munca. Te vor primi numai in vizita la ei, sa vezi cum se lucreaza. Ce naiba cauti tu aici cand habar nu ai inca in ce consta treaba? Du-te acasa si da examenul ! Sau stai, daca ai bani, si da-l aici. Dar nu mai visa angajari cu "cam B1".

Locuri disponibile pe cardiologie la Klinikum Dortmund Mitte, cel mai mare spital din Dortmund, al treilea din Germania ca volum de pacienti. Anuntul poate fi consultat si aici. Textul integral mai jos. Pentru detalii si intrebari, oricand cu placere pe pm:

Stellenangebote der Klinikum Dortmund gGmbHKardiologieWir suchen dauerhaft Assistenzrztinnen/Assistenzrzte fr die Weiterbildung Innere Medizin (common trunk) und der Mglichkeit der Erlangung der Schwerpunktbezeichnung Kardiologie sowie der Zusatzbezeichnung IntensivmedizinDas Klinikum Dortmund gGmbH als Akademisches Lehrkrankenhaus der Universitt Mnster ist ein Krankenhaus der Maximalversorgung und verfgt - bis auf die Psychiatrie ber smtliche medizinische Facheinrichtungen. Das Klinikum behandelt jhrlich ber 200.000 Patientinnen und Patienten, davon werden etwa 54.000 stationr behandelt. In der Medizinischen Klinik bestehen an zwei Standorten folgende Schwerpunkte:Kardiologie und Internistische Intensivmedizin : Direktor Prof. Dr. T. HeitzerNephrologie und Dialyse : Leitender Arzt: Dr. med. F. zcanGastroenterologie, Hmatologie/Onkologie : Direktor: Prof. Dr. M. HeikeEndokrinologie und Diabetologie : Leitender Arzt: Dr. med. F. DemtrderPneumonologie und Infektiologie : Direktor: Priv.-Doz. Dr. B. SchaafDiabetologie : Leitender Arzt: Dr. med. A. Risse

In der Medizinischen Klinik Mitte Abteilung fr Kardiologie und internistische Intensivmedizin (Direktor: Prof. Dr. Th. Heitzer) suchen wir dauerhaft

Assistenzrztinnen / Assistenzrzte

fr die Weiterbildung Innere Medizin (common trunk) und der Mglichkeit der Erlangung der Schwerpunktbezeichnung Kardiologie sowie der Zusatzbezeichnug Intensivmedizin zu besetzen. Die Abteilung fr Kardiologie und internistische Intensivmedizin verfgt derzeit ber 66 Betten und darber hinaus ber eine 14 Betten umfassende Intensivstation. In der Kardiologie wird das gesamte Spektrum der modernen invasiven und nicht-invasiven Diagnostik und Therapie vorgehalten, unter anderem drei Linksherzkathetermesspltze, Elektrophysiologie, TTE, TEE (3-D), Kardio-CT und Kardio MRT. Es bestehen Weiterbildungsermchtigungen fr die gesamte Innere Medizin und fr den fachinternistischen Schwerpunkt Kardiologie sowie fr die internistische Intensivmedizin.

Die Abteilung fr Kardiologie ist zusammen mit der Abteilung fr Herz- und Gefchirurgie (Direktor: Priv.-Doz. Dr. Krakor) integrativer Bestandteil des Herzzentrums Dortmund mit ca. 150 Betten. Wir bieten:strukturierte Rotation im Rahmen der internistischen Weiterbildung in die anderen Abteilungen des Klinikumsumfassende Ausbildung zum/zur Facharzt/Fachrztin fr Innere Medizin und zum Erwerb des Schwerpunktes KardiologieAusbildung zum Erwerb der Zusatzbezeichnung Internistische Intensivmedizinhausintern organisiertes Fortbildungsprogramm in allen Bereichen der Inneren Medizin mit grozgiger Untersttzung bei externer Fort- und Weiterbildungstrukturierte Einarbeitung in die wesentlichen Funktionen (Sono, Echo, Herzkatheter, EPU etc.)einen Stellenplan 1 4 14Entlastung von arztfremden Ttigkeiten durch Casemanager, Stationssekretrin und ArztassistentinVergtung nach den Bestimmungen des Tarifvertrages fr rzte (TV-rzte/VKA) mit allen im ffentlichen Dienst blichen Sozialleistungen (einschlielich Zusatzversorgung)PoolbeteiligungMglichkeiten zu Nebenttigkeiten durch Gutachten oder Unterricht an der Schule fr GesundheitsberufeBewerbungen von Frauen sind ausdrcklich erwnscht. Bei gleicher Eignung, Befhigung und fachlicher Leistung werden Frauen nach den Bestimmungen des Landesgleichstellungsgesetzes bevorzugt bercksichtigt. Bewerbungen von Schwerbehinderten sind erwnscht.

Fr nhere Ausknfte steht Ihnen gerne der Direktor der Abteilung fr Kardiologie und internistische Intensivmedizin, Herr Prof. Dr. Heitzer, unter der Rufnummer (02 31) 9 53-21760 oder per Mail unter der Adresse [email protected], zur Verfgung. Ihre schriftliche Bewerbung richten Sie bitte an die Personalabteilung der Klinikum Dortmund gGmbH, Beurhausstr. 40, 44137 Dortmund.

_________________

La noi in clinica se cauta medici rezidenti medicina interna si pediatrie..pt cei interesati dau detalii mai multe pe pm. Mentionez ca spitalul meu se afla in landul Mecklenburg Vorpommern si aici pt Approbation nu e nevoie de B2. Clinica e dispusa sa va plateasca cursuri de limba intensive..doar ca voi trebuie cat de cat sa va descurcati la interviu..un min de A2 ar fi bine. Va pot ajuta cu cazare cat si alte informatii legate de actele necesare. Mi-as dori mai multi romani in zona...suntem aici deja un grup micut. Si am mai auzit ca la un spital la 30 de km de orasul meu s-ar cauta medici rezidenti pe : ortopedie sau anest si terapie intensiva.

----------------------------------Doua expresii de baza din vocabularul radiologilor:- Verdacht auf- Kann nicht sicher ausgeschlossen werden

-----------------------------Daca are cineva CD la cartea Deutsch fr rztinnen und rztedesigur ca are rztekammer treaba cu rezidentiatul. vei fi inscris acolo ca Arzt in Weiterbildung (care este titulatura pentru rezident), asta cu Assitenzarzt e comuna pentru toti (Arzt, Arzt in Weiterbildung, Facharzt). trebuie sa fii atent ca la rztekammer sa fii in evidenta ca Arzt in Weiterbildung (nu te nelinisti, iti vor veni tone de hartii de acolo, o sa clarifici asta cand vei fi in Germania).

in legatura cu ce specialitate sa alegi, in cazul tau nu depinde de tine neaparat. Chefarztul din clinica unde ai fost admis are drept de pregatire in rezidentiat pentru o anumita specialitate sau specialitati.