Top Banner
Stevns Brandvæsen informerer Forebyg og begræns ulykker samt skader
12

Stevns Brandvæsen

Mar 01, 2016

Download

Documents

MedieTeamet

Stevns Brandvæsen informere om de mulige sikkerhedstiltag, man som borger selv kan gøre, inden ulykker og skader opstår.
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Stevns Brandvæsen

Stevns Brandvæsen informerer

Forebyg og begræns ulykker samt skader

Page 2: Stevns Brandvæsen

www.skovslundvvs.dk

Køgevej 14652 Hårlev

T: 56 28 62 [email protected]

Medlem af

Dansk VVS Garanti

www.skovslundvvs.dk

Køgevej 14652 Hårlev

T: 56 28 62 [email protected]

Medlem af

Dansk VVS Garanti

www.skovslundvvs.dk

Køgevej 14652 Hårlev

T: 56 28 62 [email protected]

Medlem af

Dansk VVS Garanti

www.skovslundvvs.dk

Køgevej 14652 Hårlev

T: 56 28 62 [email protected]

Medlem af

Dansk VVS Garanti

Til borgerne i Stevns Kommune

Montering af døre og vinduer Nyt tag Udestuer Tilbygning Vi udfører alt i tømrer/snedker opgaver Ring for tilbud

Strøby Bygade 51, 4671 Strøby Telefon 22 36 57 58 [email protected] www.snbyg.dk

2 Stevns Brandvæsen · Forebyg og begræns ulykker samt skader

Med denne pjece vil Stevns Brandvæsen in-formere om de mulige sikkerhedstiltag, man som borger selv kan gøre, inden ulykker og skader opstår. Stevns Brandvæsen arbejder meget med fore-byggelse i forbindelse med brand. Det er især, hvor der er mange mennesker samlet og i brand-farlige virksomheder. Vi udfører hvert år brandsyn i ovenstående insti-tutioner og virksomheder og forsøger sammen med de ansvarlige ledere og sikkerhedsrepræ-sentanter at skabe en god sikkerhedskultur i Stevns kommune.Derudover er vi altid til rådighed for rådgivning om bl.a. afbrænding, fyrværkeri og andre bered-skabsfaglige spørgsmål.

Hvis skaden alligevel sker, vil brandvæsenets køretøjer og gode dygtige medarbejdere med moderne udstyr, altid hjælpe ved brand og andre ulykker og skader.

Udover brand skaber vejrlig (vand og storm) også store problemer og skader på bygninger hjemme og på virksomheder.

Stevns Brandvæsen er en enhed i Stevns Kom-mune, som arbejder efter et serviceniveau, der er fastsat af kommunalbestyrelsen efter indstilling fra beredskabskommissionen, hvor borgmesteren altid er formand.

Vi håber, at alle vil tage godt imod denne pjece.

Jan B. KristiansenBeredskabschef

Page 3: Stevns Brandvæsen

3Stevns Brandvæsen · Forebyg og begræns ulykker samt skader

s k ad e s e rv i c ei s a n d h e d e n s ø j e b l i k

DØGNVAGT 7228 2819

brand & vandToTalrenovering skimmelsanering se mere på www.bygningskonTrol.dk

Annonce-A4-01.indd 1 06-08-2012 16:28:49

Page 4: Stevns Brandvæsen

Stevns Brandvæsen · Forebyg og begræns ulykker samt skader4

Mange brande i hjemmet kan undgås. Her er nogen af de brandfælder, du bør kende til og være opmærksom på.

1. Elektriske apparaterTræk stikket ud til elektriske apparater, når du ikke bruger dem. Sluk altid for strømmen til tv´et på selve apparatet. I standby-tilstand er der fortsat elektricitet i apparatet og dermed fare for brand. Sørg for luft omkring tv´et og undgå at placere det i et trangt skab.

2. Hårde hvidevarerVaskemaskine, tørretumbler og opvaskemaskine udvikler stærk varme, og tekniske fejl fører ofte til brand. Sluk derfor altid for maskinerne, inden du går i seng eller forlader hjemmet.

3. Filtre, emhætter og ventilatorerRengør fnugfilteret i tørretumbleren før brug. Rens ofte emhætter og ventilatorer. Fedt antæn-der let ved brand og kan sprede sig hurtigt igen-nem luftkanaler.

4. Kogeplader10 procent af alle brande skyldes tørkogning, tørstegning eller overophedning af olie. Flammer kvæles effektivt ved at lægge låg på gryden og slukke for pladen. Sluk kogepladerne, hvis du tager telefonen, mens du laver mad. Forlad aldrig hjemmet, hvis du ikke er sikker på, at komfuret er slukket.

5. Lamper og pærerBrug aldrig en stærkere pære, end lampen er beregnet til. Halogenpærer udvikler særlig høj temperatur. Ved fejlmontering er der derfor stor fare for brand. Overlad monteringen til en autori-seret installatør.

6. Levende lysForlad aldrig et rum med levende lys. Placer tændte lys i god afstand fra brandbart materiale og brug ikke-brandbare lysestager og dekorati-oner. Sluk levende lys med en lyseslukker – pust ikke ud.

7. PejsHar du en pejs, er det vigtigt at fyre med passen-de mængder tørt brænde og have et godt træk. Dårlig afbrænding kan føre til skorstensbrand. Hold altid øje med pejsen, og husk gnistfanger. Tøm asken et sikkert sted.

8. Stikkontakter og forlængerledningerEn forlængerledning med mange apparater koblet til kræver ofte mere effekt, end den er beregnet til. Det kan medføre brand. Se ofte alle stikkontakter og forlængerledninger efter. Er de løse, brune eller varme? Så bør de undersøges nærmere.

9. RøgalarmerTjek med jævne mellemrum, at røgalarmen fungerer, som den skal. Køb en optisk røgalarm, så du er sikker på, at den hyler – også ved en ulmende brand.

Brandsikkerhed i hjemmet – undgå brand

Page 5: Stevns Brandvæsen

Stevns Brandvæsen · Forebyg og begræns ulykker samt skader 5

En røgalarm kan være det, der gør den af-gørende forskel mellem liv og død for din familie ved en brand.

Husk at teste din røgalarmEn røgalarm er på vagt døgnet rundt, og når den først registrerer røg, så lyder der en høj alarm. Dette er med til at give dig og din familie den dyrebare, men begrænsede tid, det tager at und-slippe.

Korrekt installerede og vedligeholdte røgalarmer er en af de bedste og billigste måder at blive ad-varet i tide om en potentielt dødbringende brand. Og chancen for, at dig og din familie overlever en brand, bliver mere end fordoblet ved at have fungerende røgalarmer installeret.

Hvilken røgalarm?Der findes flere forskellige typer røgalarmer og fabrikater på markedet. Blandt andet:

• En grundmodel, hvor alarmsignalet går i gang, når røgen når til røgalarmen.

• En model, der kan sammenkobles med andre røgalarmer, så alarmsignalet i alle røgalarmer går i gang, blot røgen når til én af alarmerne.-

• Du bør være sikker på, at røgalarmen er god-kendt og dermed afprøvet. Det kan du se ved, at den er Varefakta-mærket.

PlaceringRøgalarmerne skal placeres i loftet - mindst én på hver etage. De skal placeres således, at alarmen kan høres i alle soverum.

Du bør ikke placere en røgalarm i køkken og badeværelse eller umiddelbart uden for døre til disse rum, idet alarmerne vil gå i gang, hvis de påvirkes af stegeos eller damp.Hvis røgalarmen går i gang - uden at der er brand - så lad være med at tage batteriet ud, men vift i stedet med en avis, viskestykke eller lignende under røgalarmen, indtil den stopper.

Fakta• I 2010 omkom 74 mennesker ved brand, og i

perioden 2004-2009 var halvdelen af de kvin-der, der omkom, 67 år eller derover.

• Ved 82 % af dødsbrandene i Danmark var der ikke nogen røgalarm i boligen. På lands-plan er det 29 % af boligerne, der mangler en røgalarm. Læs mere i Beredskabsstyrelsens undersøgelse om røgalarmer (følge linket i høj-re kolonne).

• Mere end halvdelen af alle dødsbrande er forår-saget af rygning. Ryger man i sengen og falder i søvn, kan en tabt cigaret hurtigt udvikle sig til en brand.

• Røgen vækker ikke den sovende – det gør røgalarmen.

• Køb en CE-mærket røgalarm, sæt den under loftet midt i rummet og afprøv testknappen regelmæssigt. Gør det hver gang, du har været hjemmefra i mere end en uge.

Kilde Beredskabsstyrelsen

Røgalarmer i hjemmet – sæt røgalarmer op

Page 6: Stevns Brandvæsen

Her kan der stå en header i en linie

Stevns Brandvæsen · Forebyg og begræns ulykker samt skader

Hvert år er der omkring 25.000 brande hjemme hos danskerne. Mange småbrande klarer folk selv, fordi de opdager ilden, før den får rigtig fat. Men godt 10.000 brande løber løbsk og bliver til en alvorlig brand.

De fleste brande i private hjem kunne undgås, hvis bare alle i familien tænkte sig lidt bedre om. For mange er selv skyld i branden.

Det kan være, fordi de har røget i sengen, glemt at holde øje med tændte stearinlys eller ikke har været opmærksomme på at slukke elektriske apparater efter brug.

Forsikringen dækker kun materielle ting - ikke minderDet er for sent at interessere sig for sin forsikring efter en brand. Det er meget bedre at kontrollere den, inden det eventuelt brænder.Men selv verdens bedste forsikring kan ikke gen-skabe skuffen med familiebilleder og kassen med juniors mesterværker i farvekridt.

Det værste man kan miste, er trods alt hinanden Hvert år er der for mange, der dør efter en brand. Måske kunne også disse brande være undgået med lidt omtanke - men et er sikkert: Flere var blevet reddet, hvis der havde været en røgalarm. Folk dør nemlig sjældent af selve ilden, men af røgen.

Brand efter cigaretrygning Langt de fleste dødsbrande i Danmark skyldes tobaksrygning. De fleste ved, at det ikke er smart at ryge i sengen eller hvis man sidder og døser foran tv. Men de gør det alligevel. Måske tror de, at de vil vågne hvis det begynder at brænde, men det er netop det, de ikke gør. For tit er der slet ingen flammer, ingen varme, ingen

knitren. Det ulmer bare og udvikler dræbende kulilte. Der skal kun 100 gram glødende polstring eller dyne/pudefyld til, for at selv en granvoksen mand aldrig vågner igen.

Som ryger er det også vigtigt at være opmærk-som på, om små børn kan få fat i tændstikker eller lightere. Det er ikke legetøj, og det ved bø-rene godt. Derfor kan de finde på at gemme sig i et skab eller på loftet, når de skal lege med ilden.

Rygning og brandrisiko• Ryg aldrig i sengen• Ryg aldrig i en sofa eller lænestol, når du er

træt• Alkohol og medicin kan gøre dig døsig, så du

ikke opdager, hvis du taber en glød• Hæld vand på asken før du tømmer askebæge-

ret. Eller vent til næste dag med at tømme det• Vær særlig opmærksom ved festlige lejlighe-

der, når der er ild på mange cigaretter, cerutter og cigarer

• Sørg for store, dybe askebægre.

Undgå brand - elektriske apparaterSund fornuft og lidt omtanke. Det skader ikke - og det forhindrer måske at brug af et elektrisk

6

Brandsikkerhed i hjemmet – tjekliste

... Nå din målgruppe

MedieTeamet T: 71 99 55 22 medieteamet.dk

Page 7: Stevns Brandvæsen

Stevns Brandvæsen · Forebyg og begræns ulykker samt skader 7

apparat udvikler sig katastrofalt. Normalt bryder elektriske apparater ikke ud i brand, når man tænder dem. Men der kan være - eller opstå - fejl i dem, som gør dem til rene brandbomber.

Derfor skal du huske at slukke apparaterne, når du er færdig med at stryge, lave kaffe, krølle hår m.m. Du skal også passe på ikke at komme til at smide en håndklæde over et el-varmepanel. Husk også at gryder og kedler kan koge tør, så hold øje med komfuret, når det er tændt. (Et gas-komfur kan selvfølgelig også være brandfarligt. En gryde kan koge over, så vandet slukker for ilden, og gassen strømmer ud.)

Dine hårde hvidevarer og andre elektriske appa-rater skal være slukket, når du ikke er hjemme, eller når du lægger dig til at sove. Selv nyere vaskemaskiner, opvaskemaskiner, tørretumblere m.m. kan bryde i brand.

Gode råd• Sluk alle elektriske husholdningsapparater når

du er væk, eller når du sover• Hvis et elektrisk apparat opfører sig underligt

eller bliver for varmt - også i stikket - så sluk

omgående og send det til reparation• Lad være med koble for mange lamper og ap-

parater på en enkelt kontakt• Sørg for at tv, køleskab m.m. kan komme af

med varmen• Træk stikkene ud under tordenvejr - også an-

tennestikket• Reparer aldrig selv elektriske artikler• Pas på musegnav i ledningerne, især på landet

og i sommerhuset• Går der ild i et elektrisk apparat, så sluk på

kontakten og tag stikket ud. Brug aldrig vand til at slukke med, før strømmen er afbrudt.

Undgå brand - levende lysFra hygge til uhygge på ét minut - så hurtigt kan det gå, når uheldet er ude.• Gå aldrig fra tændte stearinlys - sov heller ikke

fra dem• Brug kun stabile stager af ubrændbart materia-

le og sørg for, at lysene sidder fast• Pas på lysmanchetter. Sluk stearinlys i god tid,

inden de brænder ned til manchetterne• Brug selvslukkende lys. De er dog ingen garan-

ti mod brand• Stil aldrig levende lys i nærheden af gardiner, i

bogreoler eller under hylder/skabe• Sæt altid fyrfadslys i en ubrændbar, åben hol-

der - de bliver meget varme i bunden• Hold særligt øje med lys der er overtrukket

med guld, sølv eller kobber. Metallaget kan antændes og give voldsomme flammer

• Stil altid levende lys i en højde, hvor børn og hunde/kattehaler ikke kan vælte dem

• Stil ikke lys på tv, radio og andre lune steder• Ingen brændbart materiale på, foran eller

omkring tændte brændeovne, pejse og petro-leumsovne

• Brug altid tørt og rent brænde og sørg for rige-lig lufttilførsel til brændeovnen.

Kilde: Forsikring & pension. www.forsikringogpension.dk

Birkevej 12 • Strøby Egede • 4600 Køge Mobil: 40 32 78 60 • Mail: [email protected]

Page 8: Stevns Brandvæsen

• Salg• Service• Reparation

www.danskportservice.dk

• Landsdækkende• Service af alle port typer• 25 år på markedet• ISO 9001 godkendt

- Din sikkerhed for en leverandør, der stiller store krav til sig selv...

Stevns Brandvæsen · Forebyg og begræns ulykker samt skader8

Over 1.500 brande rammer årligt danske landbrugsbygninger. Derfor tænk BRANDSIKKERHED ind i hverdagens drift.

En tredjedel af brandene i avls- og drifts-bygninger kan umiddelbart undgås gennem omhu og omtanke i det daglige arbejde. Det gælder brande, der sker som følge af:

Varmt arbejde GODE RÅD• Undgå at arbejde i nærheden af halm, brand-

farlige væsker eller andet let antændeligt materiale.

• Hvis arbejdet alligevel foregår i nærheden af let antændeligt materiale, skal der afskærmes, så det brændbare materiale er afdækket. For eksempel med svært antændelige presennin-ger eller mineraluld.

• Sørg for orden og ryddelighed på arbejdsste-det.

• Undgå støv og spindelvæv i bygningen.• Anvend kun arbejdsmetoder, hvor du kender

risikoen.• Sørg altid for at have en ABC-pulverslukker i

nærheden.

• Sørg for en vandslange i nærheden.• Kontroller arbejdsstedet efter udført arbejde.

Antændelse fra motorkøretøjer GODE RÅD• Hold motorkøretøjer rene for støv, olie specielt

omkring batterier.• Hold øje med stedet en time efter arbejdets af-

slutning.• Parker ikke motorkøretøjer i nærheden af

halm.

Anden uforsigtighed GODE RÅD• Efterlad aldrig håndlamper i nærheden af halm

og andet letantændeligt materiale.• Beskyt altid pærer, så der ikke dannes støvlag

på dem.• Hold altid elektriske varmeapparater og elmo-

torer fri for støv og spindelvæv.• Ved brug af kabeltromle bør hele ledningen

være afrullet.

AfbrændingAfbrænding af papiraffald såsom sække, afdæk-ningsplast og lignende er ikke tilladt.Afbrænding af affald henhører til den enkelte kommunes afbrændingsregler.Kontakt altid din kommune, hvis du er i tvivl.

Brandsikkerhed i landbrug og industri

MalermesterHeidi KollerupT : 61 76 36 44

Skovvejen 204660 Stor HeddingeM : [email protected]

• Male- og tapetarbejde udføres• Malerarbejde med rengøring

inkluderet• Malerarbejde, rengøring &

oprydning ved fraflytning

Page 9: Stevns Brandvæsen

Stevns Brandvæsen · Forebyg og begræns ulykker samt skader 9

Yderligere en del af brandene kan undgås gennem god vedligeholdelse af installatio-ner og teknik. Det gælder for brande forår-saget af:

Elektriske installationer GODE RÅD• Få kontrolleret samtlige elinstallationer med

faste terminer.• Gennemgå elledninger for at vurdere, om der

er behov for at udskifte defekte, slidte eller løsthængende ledninger.

• Opstillede maskiner bør forsynes med en fast elinstallation.

• Motorer bør være indkapslede, så der ikke kan trænge støv ind i denne.

• Hold rent for støv og spindelvæv.

Fyringsanlæg GODE RÅD• Hold rent for støv og spindelvæv.• Hold rent for halm og aske efter fyring.• Hold døre til andre rum lukkede.• Brug kun tørt halm, træ, træpiller, træflis og

korn.• Brug ubrændbart materiale til bortskaffelse af

aske og slagger.• Sluk gløder i asken, inden du bortskaffer den.• Regelmæssig rensning og kontrol af dit halmfyr.

Elektriske installationer i produktionsanlæg

Uforsigtig adfærdDer er mange andre situationer, hvor uforsigtig adfærd kan indeholde enbrandrisiko:• Tobaksrygning• Børns leg med ild• Påfyldning af brændstof på varm motor• Selvantændelse i brugte klude

FLUGTVEJSFORHOLD• Udgangsforholdene skal udformes, så dyre-

ne under en brand hurtigt og let kan bringes i sikkerhed i det fri.

• Der skal være mulighed for, at redningsbered-skabet kan redde personer og dyr på en for-svarlig måde.

• Der bør maks. være 25 m til nærmeste udgang til det fri.

INDSATSMULIGHEDER• Der skal være adgangsveje for redningsbered-

skabets køretøjer. Kilde: Landbrugsrdågivning. www.landscentret.dk

www.frahmelteknik.dk · Tlf: 5663 7229

El-installation · LysanlægProces- og maskinteknikTele & data · Miljø & teknik

www.frahmelteknik.dk · Tlf: 5663 7229

El-installation · LysanlægProces- og maskinteknikTele & data · Miljø & teknik

www.frahmelteknik.dk · Tlf: 5663 7229

El-installation · LysanlægProces- og maskinteknikTele & data · Miljø & teknik

www.frahmelteknik.dk · Tlf: 5663 7229

El-installation · LysanlægProces- og maskinteknikTele & data · Miljø & teknik

www.frahmelteknik.dk · Tlf: 5663 7229

El-installation · LysanlægProces- og maskinteknikTele & data · Miljø & teknik

Page 10: Stevns Brandvæsen

Hjertestarter/AED-2100K

Enhver kan redde liv!Dansk tale (Hjælper dig hele vejen)

Patenteret hjælpesystem

Stort tilbehørsprogram

Stevns Brandvæsen · Forebyg og begræns ulykker samt skader10

3 trin til at redde livTrin 1. Tænd hjertestarter/aedNår man tænder, åbner låget automatisk.Enkle stemmevejledninger guider dig igennem hele proceduren.

Trin 2. Forbind elektroder/padsHjertestarter/AED pads er allerede tilsluttede. Åben pakken med Pads og fjern dækplast fra pads og påsæt dem patientens Nøgne brystkasse.

Trin 3. Tryk på stødknappenEfter du har påsat pads på patientens nøgne brystkasse, starter analysen automatisk.Hvis hjertestarteren/AED´en vurderer at stød er nødvendigt, trykker du blot på den blinkende stødknap.

www.kivex.dk

Page 11: Stevns Brandvæsen

Puden som absorberer 20 liter vand på bare 3 minutter !www.�oodsax.dk | Aquamatric A/S | 8628 4900

Floodsax er en absorberende pudeDen har en vægt på 700 gram

og er 100% bionedbrydelig

Stevns Brandvæsen · Forebyg og begræns ulykker samt skader 11

Hvad kan du selv gøre?• Hold tagrender, nedløb, afløb og lignende ren-

set og fri for blade og affald.• Sørg for at dræn og kloakker er renset.• Hæv genstande fra kældergulvet. Genstande

skal stå på et stabilt og ikke-vandsugende un-derlag i en tilpas højde over kældergulvet, så der ikke er risiko for vandskade.

• Luk vinduer, især tag- og kældervinduer.• Udbedre utætheder hvor vandet kan trænge

ind som f.eks. revner i kældervægge.• Hav en beredskabsplan parat, så medarbejder-

ne præcis ved, hvad de skal gøre, hvis uheldet er ude.

• Overvej ikke-vandsugende gulvbelægning i kælderen. Flisebelægning kan bedre tåle vand end tæpper og træbelægning.

Hvad kan du få hjælp til med professionel rådgivning?• Sørg for at terrænet har fald væk fra bygningen.• For at forhindre at vandet kommer op igennem

gulvafløbet, kan man installere et højvandsluk-ke eller tilbageløbsstop i kloakken.

• Hvis virksomheden har en pumpebrønd, kan det være en fordel at få installeret en ekstra pumpe i brønden.

• For at forhindre at vandet trænger ind gennem fundamentet kan man etablere et omfangs-dræn, som dræner vand væk fra bygningen.

Husets VejrAlarmGratis AppAf Forsikring & Pension

Tilmeld dit hus, sommerhus eller andre steder, du gerne vil holde øje med – også mens du er på fe-rie – og få besked direkte på din iPhone eller mo-bilen, når der er skybrud eller storm på vej disse steder. Med en unik kombination af vejrdata og viden om forebyggelse og forsikringsforhold er du med denne app klædt bedre på, når dit hus bliver ramt af hårdt vejr. Du får bl.a. anbefalinger fra Forsikringsoplysningen til, hvordan du beskytter dit hus og hvad du skal gøre, hvis skaden sker. Samtidig får du adgang til en ”vejrkalender”, hvor du kan se de skybrud og storme der har været på din adresse, din sommerhusgrund osv. gennem de seneste år.

Bjarne PuckIngen opgave er for lille

Strøby Bygade 21

4671 Strøby

Telefon: 20 33 67 87

[email protected]

Sikkerhed vejrlig – forebyg skybrudsskader

Page 12: Stevns Brandvæsen

Vigtige kontakter når skaden er sket:

Stevns Brandvæsen Frøslevvej 364660 Store HeddingeTlf: 56 57 52 80E-mail: [email protected]

Alarm 1-1-2Ved akutte uheld og ulykkertryk 1-1-2 på telefonen ogoplys:

• hvor det er sket • hvad der er sket• om der er tilskadekomne• om der er yderligere

mennesker eller dyr i fare• dit navn, og hvor du

ringer fra

PolitiTlf: 56 65 14 48Mail: [email protected]

SygehusTlf: 56 63 15 00

VagtlægeTlf: 70 15 07 00

DyrehospitalStore-Heddinge Dyrehospitalwww.shdh.dkTlf: 56 50 21 21

Køge Dyreklinikwww.koegedyreklinik.dkTlf: 56 63 40 96

VandforsyningKontakt dit lokale vandværk

Stevns KommuneTlf: 56 57 57 [email protected]

BorgerserviceTlf: 56 57 51 [email protected]

Teknik & MiljøTlf.: 56 57 57 [email protected]

Sætte røgalarmer op i dit hjem.Teste røgalarmer en gang om måneden.Skifte batteri når røgalarmen indikerer det.Gennemgå sikkerheden i jeres hjem.Lave og øve en flugtplan.Have styr på brandfarlige væsker og gas.

Beredskabsplan til f.eks virksomheder

Brandtekniske bygningsgennemgangeBrandsikkerhedstjekFlugtvejsplanerBrand- og evakueringsøvelser

Forsikringsdækning til når uheldet er udePerson forsikringindboforsikring

Elektronisk kopi online påVielses-, fødsels- og dåbsattestPasKørekortRegistreringattest til bilenSygesikringskortSkøde på husetForsikringspapirerBankpapirer, dankort, Visakort, alm hævekortEksamensbeviser

Huskeliste

Med

ieTe

amet

T:

71

99 5

5 22

m

edie

team

et.d

k F

otos

: M

icha

el B

ille