Top Banner
32

Skyssdagbok Sperle nr 1 - 1886-1894

Apr 06, 2016

Download

Documents

 
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Skyssdagbok Sperle nr 1 - 1886-1894
Page 2: Skyssdagbok Sperle nr 1 - 1886-1894

• • ",

• • . :

• .

Dagbog ~/~

for

SkydsstatioD .... ~4 L~?~~ .. ~ . Sogn ....... ~7~=. JOgderi . .

Herfra skydses til efternævnte Steder: -

l. til ~~O • fi?~~~ Sogn /6 JIiif.~~ I

2. "

3. "

4. "

5. "

~-?7

, ..

i • I

• I

• I

~'7 ~a:. ... -e:.-j/ ~ . " -ff-

" " " " " "

Mill. Reisendes Klager antegnes i den dertil bestemte Afdeling bag iDagbogen.

,/

BERGEN. J, W, EIDl!:8 DOGTRYKKERI. (,

1.672,

~

Page 3: Skyssdagbok Sperle nr 1 - 1886-1894

'l I I

, • I

-- I

1 I

Uddrag af den gjældende Lovgivning . om Skydsvæsenet.

1. Lov af 6te Juui 1816.

§ 4. De, overeensstemmende med § l indførte faste Skydsstationer, skulle være forpligtede til at understøtte hinanden saaledes, at naar Befordring ankommer fra een fast Skydsstation til en anden fast Skydsstatioll, mM Stationens Bestyrer pa'l sidstnævnte Sted yære berettiget til at opholde den ankomne Stations Skyds i 2 Timer efter Ankomsten, for at afvarte og, i Ti!fælde, modtage Retourskyds. Dog mlta Ingen, der saaledes er pligtig at med­tage Retourskyds, imod sin Villie med denne ti!bagesendes førend l Time efter Ankomsten. Den ophol(lte Skyds er derimod fortrinlig beretti,g-et til at erkolde den uneler hans Ophold an­komne Retourskyds.

Iøvrigt maa Stationsholderen selv sørge for ved Accord at forskaffe sig Adgang til Rese!'veheste for det 'l'ilfælde, at alle de ved Stationen !'eglementerede Heste sknlle ndgMe, ela ingen Reisende, som skal befordres med Reservehest, maa opholdes længere end 'I. Time. De Reisell(le, SOIll skulle befordres med Stationens egne Heste, Illaa ikke opholdes o"er 'I. Time.

S 5. For Reisendes Befordring med faste Stationslleste betales her Hest pr. Miil med <lu Skilling Species, men for en Hest, SOIll forespændes en Reisekjærre, Bredslæde elle!' ethvert andet Kjøretei, som kan benyttes af :! Personer, og bvormed virkeligen tyende yoxne Reisende fremføres, betales halvanden Skyde.

]'or en Stolkjærre med Sele betales . For en Arbeidsyogn med tilhørende Reb og 2 Sele!' For en Arbeidskjærre med Reb og Sele For en Ridesadel med Bidsel, eller for en Ageslæde eller IJangslæ(le

4 Skilling Specie~. (j Ditto. H Ditto.

og Reb med Sele. 2 Ditto. For en Forspandssele med 'l'ræktonge og for en Kløvsadel 1 Ditto

for hver Mill, saadanne den Skydsendes Redskabel' af den Reisende benyttes. § G. Ligesom det i 1. § el' tillarlt, ,-eel Hovedlandeveiene at oprette faste Skyds­

stationer, saaledes skal det og i Søe-Districterne "ære tilladt, under lignende Omstændighedel', at oprette faste Skydsstationer ti! de Reisen(les Befordring.

For Befordringen til Vands fra saadanlle Stationer betales saasolll: For hver Mand pr. illiil . 24 Skilling Species. I Leie af en fireaal'et Baad pl'. Mill 8 Ditto.

sexaaret Ditto pl'. Mill 12 Ditto. otteaaret ·Ditto pr. Miil :?4 Ditto. tiaaret Ditto pl'. Miil <l2 Ditto.

I de ·Egne, hvor de i denne § brugte Benævnelser ikke el'e de almindelige, skal en Baad fra 12 til 15 Fod ansees, i Henseende til Leie ", lige med en fireaal'et Baad: en Baarl fra 15 til 18 Fod med en Sexaaret; en Baad fl'a 1 R til 20 Fod med en Otteaaret, og en Baad paa 20 Fod og derover lige Uled en Tiaal'et.

§~. Taxten for Reisendes Befordring fm andre end de paa Landet oprettende faste Stationer, eller Vognmands- og Baadt'ører-La.ugene i Byerne, fastsættes herved saaledes:

Page 4: Skyssdagbok Sperle nr 1 - 1886-1894

4

a) For Befordring fra Skydsskifter paa Landet betales for hver Hest pr. Mill. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24 Skilling Sp<'des. Til hver Mand, som bruges i Skyds til Vands pr. Mill . . . . 20 Ditto. samt for Brug af den Skydsendes Redskaber saanleget, som denne Lovs " og 6 §§ foreskrive ; dog betales i Leie af en Baad, som leveres uden at dermed følger Seil, kun Halvparten af den i s G fastsatte Leiesnm.

b) For Befordring fra Kjobstæde1'lle erlægges det Dobbelte ar, hvat! som i denne § under Litr. a. er bestemt.

Den i § 5 givne Bestemmelse om forøget Skydsbetaling i det Tilfælde, at en Hest forespændes et saadant Reiseredskab, som ar 2 Personer kan afbenyttes, og hvormed tillige 2 voxne Personer paa eengang frembringes, skal desuden tillige være gjældende for Befordringen fra de i denne § omhandlede Skydsskifter.

Foruden Betaling for Skydsen og Leie ar Skydsredskaberne, betaler den Reisende endvidere paa disse ordinaire Skydsskifter Tilsigelsespenge. Skydsskafferne, saavel i Kjøbstæ· derne som paa Landet, tilkomme for at tilsige Skyd. for hver Hest med eller uden Redskab

4 Skilling Speeies, for hver Rnerskarl med eller uden Baad . . . . . . . . . . . . 2 Ditto, men tilsiges til Skydsen en otte- eller ti-aaret Baad, nyder Skydsskafl'e-

ren endvidere for Tilsigelse af Baad. . . . . . . . . . . . 2 Ditto. § 10. I Henseende til Befordringen i Almindelighed, saavel fra faste Stationer som

Skydsskifter bliver Følgende at iagttage: 1. Det fastsættes i Henseende til de Reisendes Bagage og andet Gods, at der paa Vogn

med to Heste eller paa Slæde om Vinteren med een Hest ikkun maa læsses 2 Skpd.; paa Kjærre med een Hest ikke mere end 1 Skpd.; paa Kariol, Reise-Kjærre eller Slæde med een Person kun 4 Lpd., men benyttes samme af to Personer, da kun 1 Lpd.; paa Kløvsadel kun 12 Lpd., og paa Ridehest med Mand kun 2 Lpds. Vegt. De. som skydse til Vands, skulle være forpligtede til paa en Baad at føre saameget Gods og saamange Personer, som kan skjønnes at udgjøre et saarlant Fartøis almindelige Ladning, uden des­formedelst at fordre høiere Betaling end den, som i denne Lover reglementeret for en Baad med Roerskarle.

2. Fra de sædvanlige Skydsstationer, som ikke ere faste, maa den Reisende, som har For­bud, og hvis Forbud kommer til Skydsskiftestedet 3 Timer forend Skydsen skal møde, ikke opholdes. Skeer Ophold enten i dette Tilfælde, eller imod hvad §. 4 bestemmer for de faste Stationer, og det paaklages, saa boder den Skyldige, hvad enten det el' Stations­holderen, Skydsskafferen eller den Skydspligtige, 1 Speeie for hver Hest eller Roerskarl. K0111111er den Reisende, som har sendt Forbud, ikke til den foreskrevne Tid, men ophol­der den Skydsende længere end 1 Time, da godtgjøres denne for hver fuld Time derover 'I. Mills Skyds pr. Hest eller Roerskarl ; og bør Befordringen ikke tilstedes førend denne Godtgjørelse er betalt. U debliver den Reise"de over 3 'rimer, og den Skydsende ikke vil opholde sig længere, staar det ham frit for at tage hjem igjen ; og den Reisende bli­ver ikke destomindre ved sin Ankomst pligtig til, ei alene at oppebie en ny Tilsigelse af Skyds, men endog at betale den Skydsende for 3 Timers Ophold 'I. Mills Skyds for hver Hest eller Roerskasl. Dersom en Reisende kommer fOl'silde til et Skiftested, fordi han ntilbørlig er bleven opholdt paa et foregaa.ende, og desllngaaende medbringer Tilstaa­else, som den vedkommende Stationsholder eller Gjæstgiver ei under Mulct af 3 Spedel' maa negte ham, da fritages han for at betale nogen af de forestaaende Godtgjørelser, men disse indkræves da hos den, hvis Skyld det el', at den Reisende blev opholdt, tilligemed Muleten, og betales til den, der tilko111111er Godtgjørelse. For Ophold, der foraarsages ar no­gen uovervindelig Forhindring, saasom: Stormveir til Søes, eller en altfor betydelig Frastand mellem Gjæstgiverstedet og den, der skal ti!siges til Skyds, eller formedelst noget paa Rei­sen tilstødt Uheld, kan Ansvar eller Godtgjorelse ikke fra Dogen af Siderne linde Sted.

3. Ved Stationer, der ikke ere faste, skal Skyds~kafferen, som el' pligtig til i Almindelighed at opholde sig ved Stationen, skaffe Skydsen tilstede for de Reisende, som intet Forbud have, inden 1 Time, hvor Sky<lsen ligger 'I. Mill borte; inden 2 Timer, hvor Skydsen ligger indtil 'I. Mill borte, og inden 3 Timer, hvor den ligger indtil 1 Mill borte. For­voldes den Reisende længere Ophold, 80m ikke er foraarsaget ved uovervindelige FOl'hin­dringer, da bøder den Skyldige, enten det er Skydsskafferen eller den Skydsende, 'I. Specie for hver Time, Opholdet længere vedvarer.

Page 5: Skyssdagbok Sperle nr 1 - 1886-1894

: ,

"

5

4. Skulde nogen af de Skydsgjørende .enten negte at møde, eller ganske udeblive, naar han er tilsagt, da boder han 1'/. Specie, og bliver det derhos Skyd~skafferens Pligt, at tilsige den Reisende Befordring for accorderet Betaling; hvilken Betaling, forsaavidt (len el' høiere end den reglementerede, skal erstattes af de Udeblevne, og udpantes tilligemed Bøderne ; ligesom den Udeblevne skal i Omgang atter tilsiges at gjøre sin Skyds, hvor· med Gjæstgiveren fører Opsyn og anmærker samme i Dagregisteret. Det samme gjælder om U(leblivelse af den tilsagte Befordring, naar den Reisende hal' Forhud, saaledes, at Skydsskafteren stedse havel' at være betænkt paa Befordring for accorderet Betaling, til Forebyggelse af videre Ophold.

5. Naar den Reisende overlader til den Skydsende at føre Tømmen, er den Reisende uden Ansvar for Hesten. Mishandles derimod, naar den l{eisende fører Tø1ll1llen, nogen Skyds­gjørendes Hest, og drives over Kræfter, SM at Stationsholderen eller Gjæstgiveren og 2 Mænd paa næste Station kunne skjøl1lle dette at være Tilfældet, da skal den Reisende betale Skaden efter disse Mænds Vur(lering, og ikke tilstædes videre Befordring, forend Betalingen el' skeet; dog forblivel' Skadeserstatningen !tenliggende i 4 U ger hos Stations­holderen eller Gjæstgiveren, paa det den Reisende nærmere kan paaanke Sagen.

G. Den Reisende ndreder selv, uden Aigang i Betalingen for Skyds og Redskab, de paabudne Bro-, Bom-, Sl1lld- og Færgepenge efter de derfor paa ethvert Sted gjældende speeielle Taxter.

7. N aar Skyds forrettes med en Reisendes egen Baad, da skal (len Reisende være forpligtet til at lade tilsige en Efterroersbaad med fornødent Mandskab til de Skydsendes Tilbagereise.

8. Den Reisende skal i Allnindelig!ted ikke være berettiget til at fordre Skyds ndenfor de ahnindelige Landeveie, hvorpaa Skydsskifter ere oprettede, eller til at bruge Sky(lshesten længere end fra det ene til det næste Skifte; medmindre det Sted udenfor Landeveien, hvortil den Reisende vil befordres, enten ikke ligger længere li'a (let Gjæstgiverie, hvor Skydsen tilsiges, end Længden af den Vei, som ellers skulde skydses til næste Skifte; eller dette Sted ikke ligger over 'r, Miil forbi næste Skifte; thi da maa den Reisende benytte den erholdte Skyds til et al' disse Steder mod at lletale den Skydsende efter 'faxten og Veiens Længde. De samme Regler skulle ogsaa være anvell(lelige paa Skydsen til Vands.

9. De Skydsende i Kjøbstæderne ere forpligtede til at modtage den Reisende og hans Ba­gage paa det Sted i Kjøbstaden, Sky(lsen tilsiges at møde. Ligeledes ere (le Skydsende paa Landet pligtige til at modtage den Reisende og hans Bagage paa hvilket Sted denne forlanger, naar Skydstolll'ens Længde ikke derved forøges over 'I, Mill. Den Reisende er derimod forbnnden til at betale Skydsen efter Veiens Længde, og, saafremt Skydsen i dette 'L'ilfælde ikkun benyttes i en kortere Distance, end (len hele:Station, skal han dog betale Skyds for Veiens hele Længde imellem lien Station, hvorfra Sky(lsen skui de ud­gane, og til den St.<ttion, hvorW den Sky(lsende var pligtig at forrette Skyds.

§ 11. 1. Paa alle Sky ds- eller Skifte-Steder skal der nedlægges en efter IlOSføl­gende Forskrift indrettet Dagbog, h"ori enhver Reiseude, der møder paa Gjæstgiveriet og der modtager Skydsen, skal være pligt.ig at antegne sit Navn, Ticlen, naar han er an­kommen og reist, hvormange Heste eller Baade og Roersfolk han har brugt, og endelig, om han har fl1lldet Aarsag til at klage over ulovligt Ophold, eller an(len utilbørlig Be­handling, samt, i saa Fald, hvori hans Klage llestaaer og hvem den angjælder; hvorom han skal kalde Gjæstgiveren eller en anden uvedkonunende Mall(l til Vitterlighed, SOlD

tilligemed Klageren underskriver; !tvorefter den Skyldige efter Sagens Omstændigheder bliver at straffe.

2. Disse Dagboger, som af ve(lkommende Ove1'0vrighed bør "ære authoriserede, skulle være i Gjæstgiverens, Stations!tolderens eller Skydsskafferens Værge, men i de Kjøbstæder, hvor der er Vognmands- og Baadfører-Laug, i Oldermandens.

3. Bemeldte Gjæstgivere, Stationsholdere, Sky(lsskaffere og Oldermænd bør forelægge enhver Reisende, der personlig llløder paa Gjæstgiveriet, Dagbogen. Forsømme de dette, da bør den Skyldige, efter Overøvrighedens Bestemmelse, bøde '/. Specie.

Dersom nogen Reisende vægrer sig ved at skrive i Bogen, da skal Gjæstgiveren, Stationsholderen, Skydsskafferen eller Oldermanden forevise !tam del1lle AnOl'(lning, og ei give ham Skyds forinden han har efterlevet sall1ll1e, medmindre han, som fremmed Rei­sende, ikke er Sproget mægtig, eller erklærer, at han ei kan skrive; i hvilket Tilfælde de antegne saadant i Bogen. Gjæstgivel'lle, Stationsholde1'l1e, Skydsskafferne og Older­mændene skulle paasee, at Ingen indskriver iDagbogen Noget den uvedkommende, Og, i

Page 6: Skyssdagbok Sperle nr 1 - 1886-1894

6

Tilfælde saadant skeer, opgive den Skyidiges Navn til Øvrigheden. Naar et Forbud an. kommer til og igjen afreiser fra et Gjæstgiverie, skal deu, i hvis Værge Dagbogen ligger, altid sørge for, at Forbudets Ankomst og Afreise ved Klokkeslet anføres iDagbogen.

4. I Kjøbstæderne skulle Bøgerne ved llver 1\Iaaneds U dgang forevises Politimesteren, og paa Landet ved hvert Skattething leveres Fogden til Eftersyn. Desuden skal, sa<lsnart nogen Klage over Ophold eller utilbørlig BehamUing mod Reisende indføres iDagbogen, en bekræftet Gjenpart af samme, enten af den Reisende selv eller af Gjæstgiveren, Sta· tionsholderen, Skydsskafferen eller Olderlllanden strax tilsendes Overøvrigheclen, som da foier de nødvendige Anstalter til Sagens nopholdelige Undersøgelse og Afgjørelse.

u. Det pa<lligger Politimesterne og Fogderne at tilfør~ Dagbøgerne en kort Beretning om de deri forefundne Klagers U ndersøgelse, .;'Jm viser deres U dfald. Ligesaa skulle be· meldte Embedsmælld foran iDagbogen tilføie et Skydsregulativ, som viser Distaucen fra Statiollen til de næste Stationer, hvormange Heste der sædvanligvis ere henlagte til at forrette hver Dags Skyds, fra hvilke Gaarde og i hror lang Afstand disse Gaarde ere beliggende fra Skydsstedet.

. § 12. Fogderne pall. Lamlet og Politimesterne i Kjobstæderne skulle lade forfatte en særskilt Fortegnelse til hvert Gjæstgiverie eller Skydsskifteste<l over de samme underlagte Gam'de, Heste og Baades Antal, den Tom, hvori de bor forrette Skyds med Heste til Lands og ved Baade og lIfandskab til Vauds, Illed hosføiet Forklaring om, pall. hvilke Gaarde Skyds. skafferen, formedelst deres lauge Frastand fra Skydsskiftestedet, fortrinlig bol' tilsige Skyds til saadanne Reisende, om hvis Ankomst han i tilstrækkelig lang 'l'id fOl'ml el' underrettet. Naar denne Fortegnelse el' approberet af Overøvrigheden. forbliver den, som InstrlLx for Skiftestedet, i Skydsskafferens eller Gjæstgiverens V ærge, og i Overensstemmelse med denne InstrlLx havel' Skydsskafl'eren' og Gjæstgiverell at tilsige den Rei~ell(les Fordrillgsskab, samt at holde Dagre. gister over den udgaaede Skyds. Enhver StMiollen underlagt Skydspligtig lUaa 1'ære beretti. get til at lade sig forevise paa Gjæstgivel'iet eller Skydsskiftestedet lllstructionen. Dagregiste. ret og Dagbogen. Dersom Gjæstgiveren belindes nogensinde at af\~ge fra den saaledes fore. skrevne Orden fol' Skydstilsigelsen, Nogen til Fomærmelse, saa skal han fol' enhver saadall Afvigelse bode 1 Specie.

§ 13. De i næstforestaaeude § nævnte Politiets Betjenter skulle paasee, at Sta­tiousholdere, Vognmandslaug, Baadforerlaug, salUt alle anm'e Bkydsende, levere forsvarlige Heste, Baade og Redskaber til de Reisendes Befordring; og skulle de, efter 2de Mænds Skjøn, erklære alle andre i Skydsen brugende Heste og Redskabel', horvecl Menneskers Liv eller Gods kan udsættes for Pare, for ubrugelige. Den, som leverer til Skyds en saalecles for ubl'llg. bar anseet Hest, boder fin'ste Gang fnl 5 til 10 Bpeeier, og for hvel' Gang han oftere begaaer samme Forseelse, fra 10 til 20 Specier, alt efter :Fr)rseelsens Beskaffenhed.

Den Skydsende, del' til Skyds betjener , ig af casseret og ei istandsat Redskab, bør bode fra 1 til " Specier.

De Skyldige skulle i alle Tilfælde tilli~e erstatte den 1'e,l saadan deres J.'orseelse foram'sagede Skade.

Overøvrigheden skal lade den Hest, del' er casseret som ubl'llgelig i Skydsen, ind· brænde paa Baglaaret Bogstavet U.

2. Lov af 17de August 1821.

§. 4. For Befordring af Kjøbmandsgods, Kornvarer og Flyttegods skal den ved Loveu af Gte Juni 1816 § 10 No. 1 bestemte Regel ikke være gjældende: llyorimod det blive]' VedkoDllllendes Sag, som ønske deslige Ting til Lands befordrede, om Betalingen at tl'æft'e Ac· cord med de Skydspligtige. Dog kunne Amtmændene, i særegne Tilfælde, bevilge Benyttelse af almindelig Skyds til Fødevarers Transport.

§. 5. Den Reisende er pJigtig at beta le Skydsen efter Veiens Længde til næste Station, naar den el' 1 Mill eller derunder, om end Skydsen ikknn i en kortere Afsiand af ham benyttes; men el' Veiens hele Længde over 1 Mill og Skydsell ikknn afbenyttes 1 Mill eller kortere, da erlægges i begge Tilfælde knn Betaling for J ~liil: benyttes deri mod Skyd· sen længere, da betales for ~aa lang Vei, som den el' benyttet.

Gaae fra et SkiftLsted Veie til flere for~kjellige Stationer, og den Reisende benytter Skyd en i kortere Distance, end del' er til nænne"te Statiou, skal dog Betalingen kun erlæg. ges, som om Skydsen yar præsteret til Ridstnævnte Station.

. . - - - - ----- --- . --

I

-

Page 7: Skyssdagbok Sperle nr 1 - 1886-1894

, , •

3. !.ov at 24de September 1851. § 2. Antallet af Stationsheste og Reserveheste ved de faste Stationer fastsættes af

Amtmanden. Ved Stationer paa mindre befarede Veie kan Antallet af Stationsheste bestem­mes til 3 eller endog til 2, forudsat at Stationsholderen sikkrer sig Adgang til et Antal Re­serveheste, som skjønnes tilstrækkeligt at mlfylde Behovet. Derhos kan Amtmanden med Hen­syn til Stationer paa saadatme Veie bestemme, at den Tid at en halv Time, udover hilken ingen Reisende, som befordres med Reserveskyeis, maa opholdes (see Skydslov af 6te Juni 1816 § 4) forlænges til tre Fjerdedeels eller een Time.

§ 6. Istedetfor den i Skydsloven af Gte Juni 1816 § 7 og § 9, b, bestemte Beta­ling for Skyds fra Kjøbstæderne erlægges for hver Hest 36 Skilling, eller, naar der er fast Station eller Vogomandslag, 48 Skilling, og for Baadskyds for hver Mand 28 Skilling, eller, naar der er Baadførerlag, 30 Skilling, Alt for Milen.

§ 7. Den i ommeldte Lov § 6 og § 9 Il fastsatte Betaling for Milen for otte- og tiaarede Skydsbaade eller Skydsbaade paa 18 til 20 Fod og over 20 Fod nedsættes til respec­tive 16 og 24 Skilling.

Den i samme Lovs § 7 og § 9 b bestemte høiere Betaling for Baade og andre Rei­seredskaber fra Kjøbstæderne imod Lancldistrikterne, bortfalder for Fremtiden. Ei heller beta­les der for Tilsigelse af Baad i Kjøbstæderne.

§ 8. § 5 i Lov af 17de August 1821, indeholdende nærmere Bestemmelser i Skyds­loven af 6te Juni 1816, forandres derhen, at naar Skydsen benyttes i en Veilængcle af indtil en halv Miil, betales kuu for en halv Miil, hvorimod der, hvis den benyttes længere, betalelI efter den sande Veilængde.

§ 9. Forudeu de i ovennævnte Lovs § 5 opregnede Reiseredskaber, hvormed det paaligger enhver Skydspligtig efter Tilsigelse at fremmøde, skal det endvidere paaligge de Skydspligtige i Kjøbstæderne og Stationsholdere paa de faste Stationer at levere til de Rei­sendes Befordring Kariuler og ReisekjælT~r paa Fjedre med Hynde og Skvætlæder, der beta­les med 6 Skilling for Milen.

§ 11. Med Hensyn til Befordringen af Reisende og deres Tøi gjælde følgende Regler: a) For den lovbestemte Betaling kan pall. Hjulredskab, forspændt med l Hest, kun forlanges

befordret l voxen Person med Tøi til en V ægt af 64 Pund, og paa Slæde med 1 Hest l Person med Tøi indtil 96 Puud. Mod et Tillæg af det Halve i Betalingen for Hesten

\

skal befordres med 1 Hest for Hjulredskab eller Slæde 2 vome Personer med Tøi til en Vægt af respective 24 og 36 Pund, og mod et Tillæg af en Fjerdedeel i Betalingen skal befordres med l Hest l voxen og l balvvoxen Person (mellem 4 og 15 Aar) med samme V ægt som sidst anført. Dog kan intet Tillæg i Betalingen fordres, om end 2 vome Per­soner lade sig befordre med l Hest for Hjulredskab eller Slæde, naar de paa samme intet Tøi føre, og de skaffe særskilt Befordring for den Skydsende med deres Tøi, i hvilket Tilfælde med 1 Hest kan forlanges befordret, foruden den Skydsencle, Tøi indtil en V ægt ar respective 128 og 192 Pund.

b) Paa en aaben firehjulet Vogn med 2 Heste kan befordres 3 vome Personer med Tøi indtil 150 Pund, og med 3 Heste 5 voxue Personer med Tøi indtil 100 Pund.

c) I Caleschevogn eller halvlukket Vogo med 2 Heste kan befordres 2 vome Personer lIIed Tøi indtil 100 Pund og med 3 Heste 3 voxne Personer med Tøi indtil 150 Pund. Mod et Tillæg af en Ottendedeel i Betalingen kan befordres l voxen Person mere end anført.

d) I Kareth, Landauer eller lukket Vogn kan med 3 Heste - som er det mindste li'orspænd, der bør bruges - befordres 2 vome Personer med Tøi indtil 75 Pund, med 4 Heste 3 voxue Personer med Tøi indtil 100 Pund, og lIIed 5 Heste 4 voxue Persouer lIIed Tøi indtil 100 Pund. Mod en Fjerdedeels Tillæg i Betalingen kan befordres en voxen Per­son mere end anført.

e) Med Vogo paa Meier, der bør forspændes med mindst 2 Heste, befordres 3 voxne Per­soner og Tei indtil 150 Plmd, men naar 3 Heste benyttes, 5 vOXlle Personer lIIed Tøi indtil 100 Pund. Med Sluffe, SOlli forspændes med 2 eller 3 Heste, kan befordres en voxen Person mere end foran nævut.

f) 2 halvvoxue Personer regoes lige med 1 voxen Person. Børu under 4 Aar medregnes ikke. g) Under Tøiets Vægt, der beregoes lmdereet for samtlige Reisende, som med eet Redskab

befordres, er ikke indbegrebet Reiseklæder, ligesom den Skydsende ikke er medregoet i Antallet ai Personer.

Page 8: Skyssdagbok Sperle nr 1 - 1886-1894

8

h) Naar Reisende skaffe den eller de Skydsende særskilt Befordring, og de ikke medtage Tøi, kan paa et Kjøreredskab, forspændt med 2, 3, 4 eUer 5 Heste, befordres 1 Person mere, end i ethvert af de ovenfor nævote Tilfælde er bestemt.

i) Attraaes befordret færre Personer men større V ægt af Tøi, eller flere Personer men min­dre V ægt af Tøi end ovenanført, bliver en voxen Person at ansætte lige med Tøi til en Vægt af 150 Pund og en halvvoxen Person lige med ' Tøi til en Vægt af 75 Pnnd. Overvægt af indtil 16 Pund kan i etbvert 1'ilfælde medtages mod Betaling af 4 Skil­ling for Milen.

§ 12. 'Lov af 17 de Angust 1821 § 4 er ogsaa anvendelig paa Vareprøver. § 13. Den Reisende, som for Kjøreredskab bruger indtil 2 Skydsheste, skal befor­

dre een, og naar han benytter 3 eUer 4 Heste, to Skydskarle og saa fremdeles een Skydskarl for hver 1 eUer 2 Heste, paa den Maade, som den Reisende bestemmer. Kan eller vil den Reisende ikke medtage mere end een af Skydskarlene, skal han give for hver af de øvrige Skyds­karle, som efter det Foranførte skulde være befordret, en Erstatning af 6 SkilJing for Milen.

§ 14. Istedetfor Bestemmelserne i Lov om Skydsvæsenet af 6te Jnni 1816 § 10 Post 2, forsaavidt betræffer 3die og 4de Pnnctnm, skal herefter gjælde: Benytter den Reisende, som har sendt Forbud, ikke Skydsen inden een Tinle efter den Tid, Skydsen ifølge hans For­langend~ er kommen tilstede, erlægger han i Ventepenge for hver Hest eller Roerskarl '/. Miils Skydsbetaling, og siden Iigesaa iii'rget for hver halv~ime derover incltil fuld Betaling for 1 Mnl. Den Skydsende er ikke pligtig at opllOlde sig længere efter den Reisende end i det Hele 2'/, Time, og skal den Reisende, inden han maa faa ny Skyds, betale de bestemte Vente­og Tilsigelsespenge.

§ 15. Hvor Afstanden imellem 2de Skydsstationer maatte være ualmindelig lang, yn Amtmanden bestemme et Steel, hvor den Reisende er forpligtet til at lade Skydshesten h'l;le indtil Il. Time.

I

4. Lov ar 21de Maris 1860.

§ 3. Den i Lov om Skydsvæsenet af 24de September 1851 § 2 fastsatte Ventetid, udover hvilken ingen Reisende, som befordres fra faste Stationer med Reserveskyds, maa op­holdes, kan, naar Amtmanden linder det nødvendigt for at istandbringe en fast Station paa rimelige Vilkaar, forlænges indtil 2 Timer.

§ 9. Bestemmelsen i Lov af 17de August 1821 § 4 er ikke anvendelig paa Varer eUer V"reprøver, med mindre den Reisendes Tøi i det Hele har en større V ægt end den i § 11 i Lov af 24de September 1851 bestemte.

§ 10. Skydsbetalingen og enhver anden U dredsel, som forud kan bestemmes, erlæg­ges af den Reisende før hans Afreise fra Skiftet eUel" fra det Sted, hvor Skydsen afhenter ham.

5. Lov ar 17de Juni 1869.

§ 6. Bestemmelsen i sidste Plmktum i § 13 i Skydsloven af 24de September 1851 ophæves.

§ 7. Bestemmelsen i Lov om Skydsvæsenet af 21de Marts 1860 § 9 er saaledes at forstaa, at Varer og Vareprøver ikke kunne forlanges befordrede med Skyds, uden forsaavidt de meel Iagttagelse af Bestemmelserne i Lov af 24de September 1851 § 11 kunne medtages paa samme Redskab, som den Reisende selv benytter.

• ,

j~

I

Page 9: Skyssdagbok Sperle nr 1 - 1886-1894

Datum, da Skyds er brl1gt.

~ --" - 1

--" --~-I

------1

"

Hvormange Heste Om Klage af den Rei-benyttede. sende er anteg·net.

Den Reisendes Navn og Stand.

ø ?L~ _ ___ l 6U,,'~~'I __ _

----I- /~dne_~---

~

-~ -

.,,---1\

~ -1+--'\1-------

~, ... ,,, -~- --

- ~~z., ~J~. _ _ '"r

--~~ -~~ ~ ~"7~ L-T __ 1 .)'~~ . " -

1

Page 10: Skyssdagbok Sperle nr 1 - 1886-1894

Datum, da Skyds er brugt.

v

Den Reisendes Navn og Stand. Hvormange Heste Om Klage af den Rei-benyttede. sende er antegnet.

. ......

-- Æ:-- ~ ~ --g /,:-

. ~/;( ~ - / _ .. - ~ I~ / ~

._---

/

-

" j

Page 11: Skyssdagbok Sperle nr 1 - 1886-1894

Datum, da Skyds el' brugt. Den Reisendes Navn og Stand.

" -=---- I-~ r- - - - '-'--'---1-. / .

Hvormange Heste Klage af den Rei-benyttede. sende er antegnet.

, , ..

"

~~~~~~~I-~~~~ 'l4:zf:rzofl) ~

;"'~~i---'-- I ---"" ~t4 - P~r'} -.../ IL '..r y c..'J,o l ;4-....... Y ". -

__ I •• Af~Jt..y' ZL'u.J." ~ ~_I -./Jt..:"'/.,' 1:t.-. fn,.; _. t1.>~/):kd

/ / .~-

Page 12: Skyssdagbok Sperle nr 1 - 1886-1894

Datum, da Skyds er brugt.

1 {

livormange Heste Om Klage af den Rei· benyttede. sende er antegnet. Den Reisendes Navn og Stand.

L.&-<JfF~_~~

~ -4'L4-L-te '"

I--'~-

t

-

/ ~~~ 9 2 -;-N!iu - -~-t ~

__ - CL bl . }t1...ALd ~ - - - -~~ <0A-'I'-<----

-- -Jf.:r.m~J ~ ~ - dv.7~ .t4ed ~

--- ~

r

Page 13: Skyssdagbok Sperle nr 1 - 1886-1894

-

Datnm, da Skyds er brugt.

t ~ '3-++ry J~I

, /V

Den Reisendes Navn og Stand.

, ,'. " .

i~~ ---r--- . - .

14~t- · )j4~w-

L~f::: I :1 ( ('

__ ---'-'LI_-JL.JY:.-<-A-<'-</")""'-&.Lf::, ____ - - - _

..

3

Hvormange Heste Om Klage af den Rei-benyttede. sende er antegnet.

/ I •

Page 14: Skyssdagbok Sperle nr 1 - 1886-1894

l?atum, da Skyds Den Reisendes Navn og Stand. Hvormange Heste Om Klage af den Rei-

e]' brugt. benyttede. sende er antegnet.

f- l

//.',...", J : /;"'i~~' /~;; ,

'I, j'/ , ; i. .<", ~, J".~~~ , " (

.''. ' <

~~ ~~7d//?;-/ 4;~dL( / .;? "'./ ~~/" . ./ re

Ø~~//d~ /,.,) /. ~4 • -'- /;?

Ø-k;-Z/~~~~&Y/ /' +

/ / , .-Itu", ~ , L '~~//Y1z' - /' - -

,-f'j~ 'W-, '~ _ 'A cY

)1 :JJ..~jfU 'lf'v /too.~ Itl= I r;;:'l t;;;. . 1/ ,"';: 1:::.. . j/p, rJ . ru:. ~~ p a.A- i11Æ fM" Ln

'-12r/n. J ~ '/. II .. ,H. bO /,J,/

1 ril : ,.l-i [ ( f1~~L P 4 thJ, re !Æ ~ .1.1!" Atr,.,1 ,,~ ,~ ;; , I, /.. / 9.:.ø/ kt tL'4<I~

J

tfl ~/ 1/, ~{! l "- -f§. Jf ,

". zc l.- I y.\ . .!). ~ j • i. l ... Il t. " a

J tl.~ U.r l' '[J.. L~ ~ ~/wMA ~.j~- -fL?~ t ~.,.J lJ...a t !h.. ! 'h"' ~ -

_J~ 1. fl:- 4fJ!' .',,; , ,/1 . A , :;;:;, ~);b dw, '''' ~bIV...V-~

~Jt.u1;~ " L t- 1- t. c..v<. ta

,

. l' ~~du ~, 8 a 9JlI.-H1A ~ L· Lrfu.,j- ~

4!A J . #~ t lfj~~ /1t1~ f)-(.. &-.... ..... ~ . ~ .' l? ~ / 44 ~. ~ ~-:u~ ~

;7 ~~ .

/ ,/'-'" 7:~e .. -' .-z.....,;) / ~ -~~-

-2~ viv", l~~ 1/, t.. --. '---- / Jo t~~ · - -l2 """-I'

'~A -74ATh tJ .1: -ij-J27 # / ~.-'~l~ . T

~J{Lt3 .... .\o- dC~ L ~4-,

J- • -" r"-' /" • ,

• / , 1 7

, ,.

! , · I 5lJ.

/ !lA-~ .»-~.~-a-hb CY.R~

I 1~

171rd.~ .7·L(2- ./~ I ~ -

Page 15: Skyssdagbok Sperle nr 1 - 1886-1894

ei-

1 -

-Datum, da Skyds

er brugt.

Den Reisendes Navn og Stand.

4

Hvormange Heste Om Klage af den Rei-benyttede. sende er antegnet.

J:ti \0& 'fuun' ~~--f>..,$:=(' =.Muun '''-''' R~I __ 1"---,g~~l>'l.-_I--"-,X'-"1\~~~I-'1jkos,",,,,---J.:;L,I~ ,

.t{ig~ --fl~~_-"'-"----_ I ______ _

- --I-R[~~~~:::::~

----- - --~

Page 16: Skyssdagbok Sperle nr 1 - 1886-1894

,

Datum, da Skyds Den Reisendes Navn og Stand,

Hvormange Heste Om Klage af den Rei, er brugt. benyttede, sende er antegnet.

~ '/7 t1%t:;Z::. 0/>' • f--<' ~ V<>( 1&-« L ~ ?k~

~.~ d..-.~ ,I ""~z:: ~~ <:/t.. ,~

rX . r / /O/Jft

~~~~'~Y 1J(.; le ~ ~~.~ 1~/=LJ2.;~( 1'-1 ~.' ~;:

--u 7 ff-~ 7 L ~- e/~aIIÆ- Jt»f, J~20 . '1 7L ~Y . ~ _.ob-; __ æ

V~ / r- ~ ~ - . ,VbkhJ,ry~ ~~ "n . C' -< '/ a.L. ~-<"-/

~A~~I ~r:-J'r7-,.:::0" .,t ~~ , ~---.J - ./ :' .. L? /'7 ' = k ,re.. A' / L, ~~ .æd:lÆ ~ ,6 ;;-, ~ ~~.. ~ ,?,6-,-,.rr p....... VZy 6-....-z.-

?=0 -

~ h. JOtCV~ a-L " / liN, fl .!i,1/' ~ , ,.. . .,.. . . ......

k h. Po<~~ /- ~ . -

-,r

/ dY,~ .1

,

4f::: ~ C-} 4 1-2 · cL:t", .:::: t f~~.

, V

/~ l / -'-dfw-~ luL, ' -/ l

uII~~< ~ (~ .~ A. " , . f ålL Øo;~ kt A'/L It .

I$/!~/ , I I(

'5 .. /. .... , . - / ~/.r. , .. t:..,,;~ ••

l.(t",:~H' U/I .-

ilf· ,tJj Cl { ,/ ~, '4 :: _ itlLlLJ.

l , !

I ;)

.1: /l- I' ~, .. 71 r: ~

" " I. .. "" l", I l ~ J

1\ /1, J'./ :l Il> r:./'~,.L I ,

~

CC" l l.l~ L; I.l ' , "

f7 f;.~l -2~ ~. (r 7. ~~~ / . .- ~l<\)M;), _ , ' . .

/f It '- :; -lJ)j -j'1 -j/ r, k t ,'li.4...L.!

li It .( L l ,- I. 7 I,

~~ tM.k4l~ , , ... i K;) 'loktd'

I( / '1 /~ ~ __ " _ jf -'! /}1k~L~gJ/~ -~ ~~~

~ .v . I./ ø /.r.f .2 / Æ a/ ~ Ir

/ ,

1 /' I- I ... . , H (;·u u,' 11~L/ ... 'Ø !

i l .

- I I '/ f . ./ / ,.

" .- J---- 9 • ,

;==" p/ -

t '" ~. /' " / - -,.-

Page 17: Skyssdagbok Sperle nr 1 - 1886-1894

t-,

'4,cf

- ,

, .... '.: ..

5

Datum, da Skyds er brugt. Den Reisendes Navn og Stand. Hvormange Heste Om Klage ai (len Rei-

benyttede. sende er antegnet .

.... ; ,

2. \

/

I C7)

=-

~-"""-----~D--~--I-- ~~ /' 4

_-E~~::::==I-__ _

.~ 2trtt.-

-----�I~kh"'L-..2.1&jvf , &n-<. d, /'_~A:.d.P'CofUM. -l--....cU..~I...b..!'T- .\

-----I~ærc~/~I~~----I-------------'-k up. &,6 okt.ucLcJ, Y&U.U !l' ~I-I--- " ___ 1 ____ _

----/- :hcu u 'lnvU- ttrcl1d!Z4/Jg ~ed. il; - ------\-Ihhv""-' --"~'Jl~dZ~~~ I

~'3:.f'7>', ~'- ~-= L v . P--:-­

~..,,J(p.,~oJr-l----,f{ __ ~_-I~~ ~ t ~ ~y~ ~hLf'/7 ~ ~4 ) -~~

-1-------'-- .":>-" -I)L//'t,Itw.L ~ ~~~v ~ ~Lf--.---./.--7-'---I& -Z-~ qy~~.:«« '---~--I-t ,CJf,~1-Jd-.~UJ-~---,-~_' 1-~--~~OU:t:~tLII

~! .Ja

I

\..

Page 18: Skyssdagbok Sperle nr 1 - 1886-1894

Datum, da Skyds

I ~ ~ brugt.

• r 'I :'"

Co

.' (;;:

" lo ~

17:- /1 (/

Den Reisendes Navn og Stand. !

I J I

0/7 :J ~v "" .n~cr 5 ~ ..... d (po-,,, ~H.;4;' ... --....#r,&; JA ,.I ~ ,.'.-, ....

;I /1 eT-

H vormauge Heste Om Klage af deu Rei-benyttede. sende er anteguet.

-I .~

/ ~

./ I -

,

, ~

I I

/ Ikl'. € ' I ~ l.

---

(

I

Page 19: Skyssdagbok Sperle nr 1 - 1886-1894

Datum, da Skyds Den Reisendes Navn og Stand. Hvormange Heste Om Klage af (len Rei·

el' brugt. benyttede. sende er antegnet.

~, " 1 j.j.,. AU!, tlLl . .Il ' J. '/ I

l-->- I! .... M " v' 1'-./ a . , . , ,,~ • r , ,', r 2.0- / It? Jr,; vfA ?-;--z. ~ // ... ' Ht.e~<h-/'L

i -.

7 (I

~/'u. ~./--/ .J: b~7~7 ,t ~tJ,11~h~ -

~' ~- ' ?_~ ,

J/~ ~ /: j/lN-nt._ Q~ f "'''d. Ju~ ~ «AJ',7,k, ~t-n~ V

L~ ,/ lv J2~~ - 7dh;?~ c-.-L /' L..v-- .,/

0/-1- fl ~ j{)~ I J .

• ~

I :~=i .4 , tL,//!/~ ff L Væ~

~y ' J4F~ )( ~ ~~-~ ?

J' /.?.e~ --P ~"k~_ . /. Æ9 - 7 -t ,

--- , , -

'o.ra.:~ . ~~ ~~;(Il.i;t{'~f'P,.tG:p .. ~- , e:1; tt 6.1 L~ er ~( lj, h!1~ ~l f~&r; . 'l- r

- 'c. C' r-; ~Q.""", ~. ",-~:t-, .:r, (o..'V (.p -~~,Q --

.$ +~ -t c.u-o ~q'-fbi:o c:t- ~ c..~'i:Y'L -( oc~ ~ 7- CUt; . I{~. ~. C'OL'V;-"-Æ, .... ~ I ~ ... -&- et "l ~ '>"- • • ,

9 tl.., ~ v;/~4N~ ,~~l ~ k L, ..,. ~- " .r--L- , / 4 -- "

L/A. 6a-~ ~ / '/ -'

tY' . ./ ~,.Ak ~ . "'" . -------~ ~?E..?/~ ~ L. "- •

fn~:;- t:~ ~~'(:;'( l~t""I01I ~.)) 1_ L_kur -., -, , . ~, ftl. r,Jrå,.

c ~

I I-.ttdr

fI/ f/l31v --

~-// '7~ 1I'.m?1.' ~,. , ..... '. ~, .. L. r, ,/ .... ' ,.Æ, • , 44, flr!.-.' k.,.,(7 I' W

1-3, -~ (i • ~, 1L/-7- /JI1a 1 ~J2i::

I

Cl ~- ~~ :; )-dzt~iØf , '"

1/ L r i Ik1 ' ~ J IJ e'R-<.,/iÆ.A.'-'r , I

v.... ~.A... j-4 '< H.:. ""-~ ?( j-k~ 1J4~1- C 1 J --V'

l ,

, I A: "...,.4;::; ~ (h,_ Ai. - .... ) If. O ,(J <.e c..4<---'l F-tr'l--<{ A- ,...-( • - -

~~~~~~ ~<\\.~'\ \~ ~~. \\ ~ .~ ~ ~~\.~\.-=-v \

, '\ . -

Page 20: Skyssdagbok Sperle nr 1 - 1886-1894

,

Datum, da Skyds Deu Reisendes Navn og Stand. Hvormange Heste Om Klage af den Rei-

/ ,r.;'b ~gt. benyttede. sende er antegnet.

/./ ~.n r~d1'~ A.L1 Æ!.Lp, J" ), .~ .2 . .A ~ ... Æ-"h, ~17 '0.6 /J \

rd:"'.~ ~ /' ~ ? ~ ,,/~ (If"

-~

Jl~ ~ ...Ikk . HIL<. jrl., A

re., fk.....nd cJc L-~. 7 ~P::-tt. lr-~ :.v-~ ~4~::J;(...:... {.. '-~ f.L..yt-...A-

{J Ih c"'-<. {;..; (.. /. ~ 2-~ cl-It..-.... ~ 4,.. .. fs-~.1(

( ~Uv,Md c.JL.2 k ~ L...::J .L 1-'; ~ .., IJ -

~ I ,( kA,.. "'---' I . Æ k. .Gk- - ' , V ~ -' ?

~ Il. Or '3 #..' -~ ~~ • n A .\, ""' .•• o, -"- .-' '-- /' /);/ -.

Cl A.A Sl 1\ '2 \ ~~~ " -I

, I ;"ftIJ(.. ~ G-.W~ -• ~'" )

k.~r ~d'" I-~. -

~lP Crv~~~ ~ ~ I '~

~~'(>JOl:

:.1 )~~ø.

<.-/I-v-/ t... J)/': 'IuU/': ff. ~ X. 2. L 1<: ,

J {i

c;:;::::::~ ci .bu~ t ,,~- ~

~ 7

\-:+- 6~

,

- -4td- I T 2.- i'-7(r:j..~. ~~7 "'Jr- ;:;., -'- "r ,1

~ %f~}t: 14 fJ.. -~F

-, ~-;v/.. YJ vr.

Cn", f I J ; P-- -.;:< h.<' L '1'"

~ . I

1} ul!/ft~' ~"1 'Uf~'1 -C~~llll_

7,,1~, - ~ 1 ; '1, t1'..-u. ~

.. ", 'I , 1,- 7/j~ }s Xf'/I A. /" ~, • -,I ... r 7'

- - Al'tt • cF Z~ ~~l'~ -/ ~. Js~:';:-

~ ~~2A~1l -fua:, ~H~ -N ~.t:L ' ~--,

- -

Page 21: Skyssdagbok Sperle nr 1 - 1886-1894

Datum, da Skyds De~ Reisendes Navn og Stand. Hvormange Heste Om Klage ai den Rei· er brugt. benyttede. seude er antegnet.

1/ ,

6 - (l/1.Lt+ff( ~~ a .. 4: ~ -

i , f Il> T .

~ o r-- --v _ -_

- I, g- !ff::':l:.ø:'fH J / J,n J--r d;ttJ::/tnll I~ I

[D V~1c dM.u.1l l;Q .I&a .. ~ .. "'.,

I/r!.. JV o

~ tJ ih: ;:; t lfJ. -z.,), , -r:it.,,- f ~ Jf. ... " .. ~"- I.,.,,, I Cb~ /' tJ -.; II I

- ,t!. t:{2;,æ~ ,~ " .:r y,. , {!~"--- I I I

- ·4 ,

/:1~ 17CL~ !Il I1 ttfl .IV.;? , - " ~ . ~d-.. -7'7.' ,.r

'( . a, att",. I~Hl-~...i ... ;, .... ·,) --~ ,flftt. /~ ~'''I"' . dAIf~ ... / -

-.Æ .. l} ~t ~/tt~ I . / - - . --- •

~ ;t ,'-( 't. , ~ ~ • - ~

:a7 v~ -

18:J1; ,;ft /

(

ri ,F ~/f"~~ :17~ be e'Up, ~ ~

,~k-uzLL.,- ~~cfA' ;

~ /F /dddU~t>. 1... J

/ u it, ;;o ~ / ~. j /'J .

. 1 [ *t,-w? r • 5-

, ~ !'f ,7a /. v- 2 b tJJr~ / I-

" " 10 71 .r-.C P. , - ';~-etq - •

fhJ~<-4I ,

- --, . r

.Y Jcu/CUl/ L f Lj, _~~t~ f: l/J ~t'. 11d.7~_' F,..,

~r _d/.L~ I '~?J/t~u . ~~ ,..d'tJd

jr " •• ,{'- t.

G.. -:Nr. Il V)n () v a~l-Ir:., .... ;) -

~~ r:lrt..u.A./ ' .

2Iuo lI.. __ h (;Ih~ 27 ~~ ta ·.,':t{:(o ' 7J

" fJA li; _~.rv.J._ /h.: ,I' 'lKi..~-- . a..,~,~ btAt · '-R hIl->- ,:t=_

'. 1, fPuu,U. g.f4·; '--d ~(ddt'~Jt I' i" ... '''o<., m. -1.<Lv.

- , , ft ',I, •

~ --~L' <1 l.<- i' ~W&Y1~l::'L t4l?i4<!

V ~A'4-/ I'ke

~ (l :47/-~ I

. ~-""'~ll /12 ,

~J-:2''7 ~a- 'J -v-Y3.. - - ..

Page 22: Skyssdagbok Sperle nr 1 - 1886-1894

Datum, da Skyds er brugt.

'"

Den Reisendes . Navu og Stand. -

'lY 1).., ....

lt4n n.i4,ti'!j,. di ,I> 'r· ", (l " • -" t., ... -I '

} ,. ' y . .f..pr. /#'9/ i

Hvormange Heste Om Klage af den Rei· benyttede. sende er antegnet.

I ~ « I I t Ij~"'dVtQ

J },I' '.,L.C

ri f 'l

• { ( ( .

I t.....,{ Lt c I

Page 23: Skyssdagbok Sperle nr 1 - 1886-1894

1,

Datum, da Skyds er brugt.

, /IJZ-

Den Reisendes Navn og Stand.

.

fi • 'l ;4w., f

Hvormange Heste benyttede.

-1 ~,-:1' }~

/ ../A.-/t

/ ,

/ 'I

/ l' ,

B

Om Klage ai den Rei-sende er antegnet.

y'/I-6-/ ,

.c-d,s-,---, ,/'l',,4 ~~ 'd C. ~

,~ '.

~/IU' / , vlC1J Ill~

I

__ ~ ___ -______ I~~r~9~~~A~"~t_~ ________________ I __ ~ _______ I_~

!'! ..... . , -- r'. I

-----------1---------------------------1-----------1- ---- -----

Page 24: Skyssdagbok Sperle nr 1 - 1886-1894

Datum, da Skyds , er brugt. J Den Reisendes Navn og Stand.

" li

:-, r',,'" L.-.h" ~<-..

" .;'.{. ~/ T~ ... eV ~

~AJv . /e,?

~ ...- ..... ~ ~ ~,., -c.-- ___

.2~ '( /

~). -l.

,

A~ l

Hvormange Heste Om Klage af den Rei-

I'\.

benyttede. sende er antegnet.

? _~, 'J, -

, L

---

,-. ,J, 1 .

&~Z» _ _ •

, ,i :...:

, -'-. 1.

' ..

t~~}t:::z:' :~~:·l (5i.""J _ 1~p~i~~~~~~~~~~ _____ I~/~ __ - &?~? __ _ , ,

.-----·-- �~_~-------------------I--------I

Page 25: Skyssdagbok Sperle nr 1 - 1886-1894

IJf '.

?"

'f ~

1

) --------~t1 ~~-

/' te-" " ~

, f

Page 26: Skyssdagbok Sperle nr 1 - 1886-1894

Datum, da Skyds Den Reisendes Navn og Stand.

Hvormange Heste Om Klage af den Rei· er brugt. benyttede. sende er antegnet.

-Z'U('/· ~~ - ?r .c. U

7"y<UMk. ~} /. I

// ~vk- dr - b T 4 d."<~4-<. - "

~~?7 ~.<;// A

, ø'

-Awy,> ~~""""'~ .3 ~,Yv,.,~_ "

~ ..... ~ - '1. 1\ ~"! i'l1A.., --- ,

///~ ,~~L. /

Ja.;. ..... 7y al"<. ..... ~~t ... o" '~, /. ... ,v . /

/ ch-t ,,-It. z.,J-L. ... /,/j&v &, fA<!l - . - . - ---

t',., ,;Z t..,..,..~

1 ~ L -

-

r:/.Ad rI q t 'J~~;~ )'\ " ~ ~J~.n.. ~ I~J l.' ~~fJ~ i!}~~ 'Yvl,4" S,Cf ')m."eD 04 i f:J "'~ " ~"

.......-- h'V\~'<;A 'RIl"> ,KJ:o 'DA .1, J).\. .• <:,1lf::: b- H

I " ~ lJ-f1h -

O' I

(kdt..7 ;.~ . .~ .~ -nr .:; '" <t lee ~ 11 __ ~f.! ' J /' 7 g~ ~.tr : (hJI-ft

.:..-:t • .l..Jh,'t""" 11'1't I

-.!i ry::: -. ~U.I( ,l t J'..:...\ I. ri .

-'- -'7 at ~a I-<~o/~ ~ /~ J.,. /, ~ J I'J~L "--- ~-

I~~ I- OL . ~C/ ilv. ~ Q.~ ~udu~ ,I 6--J?; ry re? • _Ub.-" ~J t:2L A Jo h4J# ~ k: ea . /~~ ~ L~ o ~~ r-1

h Yh..JA. ~ 0/1 (' .lA J./ j I, 1"0/ S!..o-.~ ~~_[:~~o

I,(

. _~9 ... p~ .7y-~ [(. o ~

v_ _ ._.

-'l~, I" Sh~ "'-C~rl~/ '''. y ~_P!d-zd C4 ol"", " . <-... IL "<..-A-<..~ /L

'/ r -' (....(....

~ /... ' - -1tl,~cdb,).,J . 1(; 2. t /o ~. /!-~q, /~ /rfl7ÆJ-f ( /

;; .. ,-, A Jr7. ~~~~~ -~ Z?;~ ~

7'1'[, o. I' l •• < _ t-L /.L Iø./'.· J I-~. /" /.t; ~/ --'

i....<..<o. 7- od ~4 ~~ /

_.~ ~. ol 1-/ < d ~ ~ tJ. k k /' . . ~ ~-~ / / ./ ,(/ /. ~. ~U~ ~H& ' ~~~ /~ "L4 ~t; . - .... 'T ~

~~ ~~ ~'~~l: ~

- - -- -- - --

-- --- .

Page 27: Skyssdagbok Sperle nr 1 - 1886-1894

t ]

Datum, da Skyds

'" t-/. ,er brugt.

!of, 1,a- -ri. "* ", , I ...

æ --9~---p=-

__ o

-

-

~lL~ - , Jf.

--- --

~ ~J .v-1II-li,

_~ 1'1.' 'ill

-

- ,

(j ''f'' 'J,'t ~ ---.:..-

-

~ / ~ -

~~ L

-

, Hvormange Heste Om Klage af den Rei-Den Reisendes Navn og Stand. benyttede. sende er antegnet.

JL ~, ~~J:., JtA1~ 1/;,. Li-td. ~ A.L. ~d~ (!~ . ~

O I I I1 . lY · ,

9 ~a,/"~I" 1Y(.;y~ f(.... ; \j ,

~10 I'vt-,-.-fJ --fl" ~ , ( ; l14-rn -Cl ~ b • .n·er (l 2 • r' rC Rir

<., , J...u,

~.~ :s-.l' Q

hw ~O.al e,~J.u ~~~ I .Kwi"k' lJJ~. \

(Æf~tz....."J U','YA./r/1- (j,,!'Uj·J. .~. --L

Q.

h. q.,~t r:;!1'!?: (t c .. -L 3 ~!;!J jf..,. ...... 1. ,..I. il.

.i- I k .. ~k.. ~ 1.".::-9n:/d:tdt;4; - ~

.../ \ 6t'rt~ In;} l

-'

hb lJ.r .d~{)(~ l .11 tVll frn.,..~ rI.. .

1--- ..,- k ~ a.J.t.-: -.""'\

U~ J.A ( / " k:- [L

C'!.(~, 'rO LLHO ( .,............. ,-

~-

) Jd r~N l-/ ,

r. U1-A-;:i \ r -;Zc~'

~

Ær<-c:-. l ..... ,~ I tut: T. (' Pø ~r ..L..-l

.llt. J''>,.,-;,y., '> c • )

l k-::.---2 rf lA4 ~;]JØl I /. - tf.. '..:.-

ti OL . o-c r ( . •

lkJ ~·Mk - .- .

- )( .,; l'Il l lA'1'''' . ~fl(,.J1It,

.......--" "'~ ~; ('r~~

-- -.

--

- --,

._.-

- - -,

Page 28: Skyssdagbok Sperle nr 1 - 1886-1894

~ei­

~.

Page 29: Skyssdagbok Sperle nr 1 - 1886-1894
Page 30: Skyssdagbok Sperle nr 1 - 1886-1894

. .

/

j .

(

Page 31: Skyssdagbok Sperle nr 1 - 1886-1894
Page 32: Skyssdagbok Sperle nr 1 - 1886-1894