Top Banner
Emily Pedersen Dansk mester i hulspil 2010 • Pink Cup • JK Autoservice – en hjertesponsor • DM finalestævnet i sigte for hold • Juniorer – sejre og sommer camps • Interne matcher • Gosserne – bud efter nye medlemmer • Regionsgolf • Medlemmerne skriver • DIYC – hjælpere tak • Høstfest 21. august
24

SGK Nyhedsbrev juli 2010

Mar 23, 2016

Download

Documents

Finn Glismand

Smørum Golfklubs nyhedsbrev for juli 2010
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: SGK Nyhedsbrev juli 2010

• Emily Pedersen Dansk mester i hulspil 2010• Pink Cup • JK Autoservice – en hjertesponsor

• DM finalestævnet i sigte for hold • Juniorer – sejre og sommer camps• Interne matcher • Gosserne – bud efter nye medlemmer • Regionsgolf •

Medlemmerne skriver • DIYC – hjælpere tak • Høstfest 21. august

Page 2: SGK Nyhedsbrev juli 2010

2

RedaktørFinn Glismand

[email protected]

FotosJesper [email protected]

LayoutHeidi Sylvest

[email protected]

Tak for de henvendelser og kommentarer vi har modtaget til vores første nyhedsbrev; dem er vi glade for, og vi forsøger at ind-arbejde nogle af de gode forslag. Vi var op-mærksomme på det, og nogle læsere synes også, at en større skriftstørrelse er hensigts-mæssig, så det har vi ændret på i denne ud-gave.

Det vil være dejligt fortsat fremover at få jeres respons, og skriv meget gerne en artikel vi kan bringe til glæde for andre; det eller bare en hilsen kan du gøre på [email protected]

Jeg har talt med en god og nær sponsor gennem mange år – JK Autoservice ved Kim Jørgensen. Det er en fornøjelse at høre om den interesse og det engagement, som dri-ver ikke bare Kim men i høj grad også ”far-far” Erik og Kims søn Marcus, som blot 13 år gammel er et stort talent og allerede på klubbens 3. elitehold. Som hjertesponsor viser familien på bedste vis, hvad klubfølelse er for en givende størrelse i en tid hvor for meget andet mest drejer sig om – ”mig selv”.

Golf giver os alle mange gode oplevelser; det er bl.a. derfor vi stiller til start igen og igen – også selv om spillet driller ind imellem, og vi efter runden må ty til stolpe-ud forklaringer på en mindre god score. Men de gode ople-velser holder os til ilden. Jeg har som hold-leder for U19C haft fornøjelsen af at spille stopbold, og på en dejlig sommeraften i maj var vi en tur i Dyrehaven hos Københavns Golfklub - Danmarks ældste. Særligt to epi-soder fra en helt igennem fremragende af-ten, vil jeg fremhæve for den gode oplevelse.

For det første at holdet vandt, men især må-den hvorpå Louise Markvardsen besejrede hendes modstander. Før det sidste hul var matchen lige, men på teestedet og med en stærkt veludviklet sans for brug af psykologi (for en 13-årig pige), spurgte Louise William på 16 år: ”Hvordan har du det med at skulle tabe til en pige?” Herefter spillede begge sig til et chip lige udenfor green, som Louise ud-nyttede perfekt – direkte i koppen, og det kunne William ikke matche. Det er så flot af en pige fra 6. klasse, der er oppe imod en dreng fra 9. klasse, og den melding bliver en klassiker på vores pigehold.

Den anden oplevelse var på vej op ad hul 15 med Eremitage Slottet i baggrunden og en dejlig par i vente. Mørket var ved at sænke sig over Dyrehaven men næsten som ud af ingenting, var der 270° rundt om os hjorte i alle mulige størrelser. Jeg havde en fornem-melse af at befinde mig midt på savannen. Men det er ikke akacietræer, vi ser i Dyre-haven, derimod er der spredt ud på sletten mindre grupper af eg, bøg og tjørn. Og så er der altså dyrene - en hjortebestand på godt 2.000 stk., og de var der ikke alle sammen, men der var rigtig mange - krondyr, dådyr og sikaer. Selv albinoer fik vi at se. Dyrene har fortrinsret, så vi måtte med stor glæde vente lidt til vi kunne komme videre; tid til at nyde et utrolig smukt syn og en fantastisk god oplevelser – én til huskeren.

Gode sommer hilsner og god fornøjelse med dette nyhedsbrev.

Finn GlismandRedaktør

Stor aktivitet, en hjertesponsor og de gode øjeblikke

Sommerferien står for døren, men først skal vi udsende vores Nyhedsbrev # 2. Som hjertesponsor bidrager man for at glæde andre – som JK Autoservice har gjort det i 10 år, og så er der smukke øjeblikke i Dyrehaven, når sletten viser de store dyr i fuld skue.

Page 3: SGK Nyhedsbrev juli 2010

3

Det er skønt at være formand

Når jeg er ude og se på vores elitehold, både pigerne og drengene, så kan jeg kun være stolt. Der bliver simpelthen spillet så god en gang golf, vores spillere ser godt ud i ens tøj, og stemningen er helt i top. Så kan jeg godt gå og være lidt små tilfreds med det hele.

Jeg har fulgt de unge damer i divisions-matcherne og må sige, at de høster aner-kendelse for deres opførsel og gode måde at være på. Der er mange kommentarer fra modstanderne og tilskuerne, og de er posi-tive – tangerende til det misundelige. ”Hvor ser de dog godt ud i det farvestrålende tøj”, ” Hvor er de dog søde”. Det varmer og er nøjagtigt sådan som Smørum Golfklub skal opfattes.

I Mølleåen Open ryddede Smørum Golf-klub præmie pladserne, med Emily som sik-ker vinder hos damerne og Lasse Vad hos herrerne.

Der var derfor store forventninger til den føl-gende weekend, hvor der var kamp om DM i hulspil i Søllerød Golfklub. Igen viste de unge damer så fantastisk godt spil, at man kun kan bukke sig i støvet i beundring. Emily blev

dansk mester, hvor hun slog selveste Daisy Nielsen, som vel har været Danmarks mest roste damespiller. En fremragende præsta-tion og mere godt til Smørum Golfklub da Nanna Madsen vandt bronze. Så 2 Smørum spillere på podiet – jo, det er skønt at være formand for Smørum Golfklub.

I vores klub har vi nok ind imellem været lidt trykkede over de kommentarer vi fik, når vi var ude i golflandet. ”Er I virkelig en rig-tig golfklub? - jeg troede kun det var Pay and Play.” – Den slags kommentarer som har gjort, at vi altid har tænkt meget over det, som vi gør og den måde vi ser ud på.

Jeg tror, at det har haft en positiv effekt, og fra alle Smørum Golfklubs spillere og med-lemmer, har vi haft en lidt ydmyg holdning, når vi er ude i golf Danmark. Vi ved godt, at vi ikke har 100 års historie – men vi har nogle værdier om at være Danmarks bedste klub – den med de fleste aktiviteter og den hvor det er bedst at være. Og den målsæt-ning skal vi holde fast i.

Smørum er – og vil være Danmarks bedste golfklub.

Per SøbyFormand

Page 4: SGK Nyhedsbrev juli 2010

4

Smørums talentfulde juniorlandsholds-spiller Emily Pedersen viste i weekenden 26. – 27. juni, hvorfor hun ugen før vandt Mølleå Open. Emily gik hele vejen i DM i hul-spil og vandt på 19. hul over landsholdsspil-leren Daisy Nielsen, som ellers var forsvar-ende mester. Daisy kæmpede med næb og klør, men det var ikke nok mod Emily.

I semifinalen havde Emily slået en anden Smørum spiller Nanna Madsen, og her måtte

de ud på 20. hul før sejren var i hus til Emily.Nanna vandt sidste år DM for juniorpiger, så mon ikke vi vil se disse to piger helt i toppen til DM for juniorer til august.

Et KÆMPE STORT tillykke til Emily og Nanna for de flotte resultater.

Billederne her på siden er fra receptionen for Emily og Nanna i klubben den 5. juli 2010.

Emily Pedersen Dansk Mester i hulspil 2010

DM til Emily Pedersen og bronze til Nanna Madsen i hulspil for seniorer, hvor alle konkurrenterne blev sat til vægs af 2 storspillende Smørum piger – hvor er det bare flot.

Kongebilled af Smørum Swans TwinsFoto: Jesper Vinzents

Page 5: SGK Nyhedsbrev juli 2010

5

Page 6: SGK Nyhedsbrev juli 2010
Page 7: SGK Nyhedsbrev juli 2010
Page 8: SGK Nyhedsbrev juli 2010

Pink Cup 2010

Pink Cup er en af årets store og sjove tur-neringer, men der er naturligvis også en dybere mening med den. Smørblomsterne har været med alle 8 år turneringen har været afholdt og har også flere gange været blandt de 40 klubber, som har indsamlet flest penge og derfor vundet retten til at sende klubbens vindere til landsfinalen.

Pink Cup er en landsdækkende turnering som spilles af 125 dameklubber til fordel for Kræftens Bekæmpelses indsats for bryst-kræftsagen.

I år har Smørum Golfcenter gjort det muligt at lave turneringen til noget ekstra – den skal nemlig spilles på en lørdag. Dette betyder, at der er plads til rigtig mange deltagere, og at gæster er meget velkomne. Turneringen er med gunstart kl. 8 og fortsætter med fælles spisning i Caddie og festlige indslag til kl. 15.

”Vi viser socialt ansvar ved at støtte op om turneringen – og hvad er bedre end også at kunne gøre det, samtidig med at vi dyrker vores hobby?” Siger turneringsleder Elisabeth Jeppesen fra Smørblomsterne.

Mænd kan også deltage i årSelve Pink Cup er kun for kvinder, men som noget nyt i år laver vi her i Smørum også en parallel og samtidig match for mænd, som på denne måde også får mulighed for at være med og bidrage til sagen. Spisningen efter matchen er naturligvis fælles.

Tilmeldingen er begyndtVi håber på en stor tilslutning til turnerin-gen i Smørum. Tilmeldingen er startet. Det er muligt at tilmelde sig enten på Smør-blomsternes hjemmeside, ved en mail til [email protected] eller på de opsatte lister.

Alle kan bidrageAlle har mulighed for at give en hånds-rækning – også selvom de ikke spiller med i turneringen. Man kan købe lodder i Pink Cup lotteriet eller sponsere en Smørblomst (henvendelse [email protected]). Der er også salg af Pink Cup armbånd, nøgleringe og andre skønne ting, som kan tages med hjem eller gives som en gave. Alle bidrag er velkomne. Overskuddet går naturligvis ubeskåret til brystkræftsagen.

8

Den 14. august forvandler Smørum sig til et lyserødt mekka, for der spiller vi Pink Cup til fordel for brystkræftsagen

Page 9: SGK Nyhedsbrev juli 2010

9

Vil du vide mereVil du vide mere om Pink Cup og Kræftens Bekæmpelse, så se nærmere på www.pinkcup.dk. Her fremgår det i øvrigt også, hvordan du kan give dit bidrag direkte til Kræftens Bekæmpelse og samtidig støtte Smørums indsamling (og få et fradrag for beløb over 500 kr.). Sidste frist for at deltage i Smørums indsamling er den 16. august.

Så kom alle og vær med til at gøre Pink Cup til en festlig dag og sætte Smørum Golfklub på det lyserøde landkort – og forhåbentlig hele vejen til landsfinalen i Furesø Golfklub.

Landsfinalen på Pink Cup turneringen finder sted den 24. september i Furesø Golfklub i Birkerød. Her vil Pink Cups ambassadø-rer, de professionelle golfspillere, Amanda Moltke-Leth, Karen Margrethe Juul og Anne Laxholm, tidligere verdensmester i stan-darddans, deltage og spille et par huller med hvert hold.

– Deltagerne glæder sig normalt til denne seance og håber på at få nogle gode fif fra de professionelle golfspillere og hvem ved om Anne Laxholm kan hjælpe med et par dansetrin. Som nævnt er der 40 klubber fra hele landet, som kvalificerer sig til lands-finalen, siger Elisabeth Jeppesen.

Fakta om brystkræft:Hvert år rammes 4.000 danske kvinder af brystkræft og flere end 40.000 danske kvinder lever i dag med sygdommen. Det skyldes, at man er blevet bedre til at stil-le diagnosen tidligere og at behandlingen er blevet langt bedre. Det er resultatet af intensiv forskning

Fakta om Pink CupMere end 6.100 deltagere fra 125 forskel-lige klubber er med i Pink Cup turneringen, som har indsamlet knap 12 millioner kro-ner til brystkræftsagen i de 8 år, den har eksisteret.

Pink Cup er en landsdækkende turnering for alle kvinder tilmeldt en golfklub med gyldigt DGU medlemskab og max hcp. 46. Turneringen adskiller sig fra andre ved, at det ikke udelukkende er det spillemæssige resultat, der er afgørende; det er nemlig først og fremmest det indsamlede beløb pr. golfklub, der tæller. Kræftens Bekæmpelse er ansvarlig for Pink Cup.

Page 10: SGK Nyhedsbrev juli 2010

10

En hjertesponsor spiller ud

Familien Jørgensen begyndte at spille golf for ca. 10 år siden. På det tidspunkt var der ventelister, så den eneste adgangsbillet var et sponsorat fra JK Autoservice, som ejes af Kim Jørgensen. Kim startede først med gol-fen, og derefter fik farfar Erik også interes-sen. På værkstedet JK Autoservice var der li-geledes en medarbejder og en kontormand, som også spillede golf samtidig med at Mar-cus blev større – så gennem flere år har hele ”familien” været med!

JK Autoservice er den største sponsor i 2010 for både Smørum Golfklub og i Smørum Golfcenter, men det største hjertebarn er at gøre noget for juniorerne og de ansatte.

– Jeg gør det, fordi jeg holder af de unge mennesker, og fordi min søn og farfar spiller derude. Jeg sætter også stor pris på medar-bejderne hos SGC, så de personlige relatio-ner betyder meget, siger Kim.

Der er en gensidig respekt. Familien Jørgensen synes de får en god behandling, og de ansatte i SGC siger det samme om den servicering deres biler får hos JK Auto-service. Respekten er også årsagen til, at problemerne med bookingsystemet har fået en kommentar med på vejen fra familien til SGC og klubben, og som Kim siger – så bliver der lyttet til os.

3 generationer teer op – Marcus, Erik og Kim

Page 11: SGK Nyhedsbrev juli 2010

11

For Kim har det været en stor glæde at se, hvordan hans søn Marcus har givet den gas på golfbanen. Marcus har talentet, og det er klart, at familien gør hvad der er muligt for at understøtte ham i hans videre udvikling frem mod forhåbentlig noget stort.

En meget stor støtte for Marcus er også far-far Erik, som altid finder tiden til at køre til turneringer, eller gå træningsrunder med Marcus i Smørum, men så sandelig også på golf ture i udlandet. Aktiviteten i den første del af 2010 har bl.a. omfattet Tyrkiet og Gran Canaria og nu venter Barsebäck med farfar og snart også Himmerland.

Kim har travlt på arbejdet, så det er ikke muligt at deltage hver gang, men så meget desto mere er det pragtfuldt at se, hvordan farfar kan hjælpe Marcus. Og Erik er i sit es, når han kan hjælpe unge mennesker og være med til at præge deres udvikling. Både når det gælder hans barnebarn, men også gennem mange år i firmaet, hvor Erik har lært mange unge mennesker op.

Familien Jørgensen er klar til at tage mange flere år med de pragtfulde udfordringer golfen giver, og håbet er at se Marcus udleve sine talenter på græs. Den fulde støtte har han!

Page 12: SGK Nyhedsbrev juli 2010

12

JK Autoservice gir’ den gas

Vi er et mindre firma, men vi har fart på, og finanskrisen har vi overhalet. Investeringer i det mest moderne udstyr, dygtige med-arbejdere samt kvalitet og service – så er værkstedet åben for loyale kunder – og nye kommer til.

- Jeg investerede for 3 år siden et større beløb i det allermest moderne apparatur, og det var på et tidspunkt hvor alle talte om finanskrise. Det var en offensiv strategi, men den har båret frugt – udtaler Kim Jør-gensen, ejer af JK Autoservice i Værløse.

- Man skal ruste sig, når det går dårligt, og det var en stor investering, men vi tjente den hjem på et år, og vi kan nu servicere anerkendte bilmærker, på et niveau hvor de nogle gange ikke selv kan løfte opgaven. Og her taler vi Audi, Citroen og tilsvarende, siger Kim. Ja, i princippet kan alle mærker service-res hos JK Autoservice, men især franske biler er værkstedet helt vilde med. Der kan de mere end de fleste.

Hvor man hos de større bilmærker har gjort meget i at bygge ud og lægge marmorgulve og mærkeligt nok mindre i det avancerede udstyr, der er kravet for at fejlfinde på mo-derne biler, så er det omvendt hos JK Auto-service. Betongulvet bliver malet hvert an-det år, og man sørger for, at der er pinligt rent over alt.

Og så er Kim ellers travlt beskæftiget med at arbejde på pc’en, for det er af den vej biler bliver repareret. Det er en fantastisk udvikling. – Vi fik en ny svend fra Citro-en, og da han først havde set vores ud-styr sagde han, at de er ikke engang 40 % så avancerede, der hvor jeg kommer fra! – fortæller Kim med en vis tilfredshed.

Page 13: SGK Nyhedsbrev juli 2010

13

JK AutoserviceSkolekrogen 2, 3500 VærløseTlf. 44 48 80 30 • Fax 44 48 80 32www.hella-jkauto.dk • [email protected]

Åbningstider: Ma – Tor kl. 8:00 – 16:30 Fredag kl. 8:00 – 13:00

JK Autoservice er også blevet autoriseret Hella Service Partner. Det er bl.a. med til at sikre, at medarbejderne 4 gange om året bliver opdateret på det sidste nye og der-med vedligeholder deres faglige kunnen.Hvis uheldet er ude, og der er brug for pladearbejde, så behøver du ikke som kun-de at køre et andet sted hen – selv om JK

Autoservice ikke har eget pladeværksted – for der er en aftale med en større virksom-hed, som kan klare opgaven. Og du kan også låne en bil til dagen efter.

Hvordan finder kunderne os?Som Hella Service Partner er JK Autoservice en del af en stor gruppe af værksteder, som laver nogle fælles reklamer ex. i aviser og på Radio 100 FM. Men ellers gør JK Auto-service ikke så meget i reklamer som så-dan. Gamle kunder kommer igen og igen og nye kommer til, fordi godt arbejde er noget ”man” hører om.

- Men annoncering kan godt have en effekt i det lokale område, siger Kim. Vi lavede for et par år siden en A-4 side til 35 øre styk-ket, som blev omdelt af P&T til 7.000 hus-stande i lokalområdet. Effekten var kolossal – vi omsatte det år for 6 gange så meget i dæk som året før. Det er godt købmand-skab.

Kim Jørgensen står til at skulle indtræde i bestyrelsen for det landsdækkende Hella Service Partner, og der er vist ikke tvivl om, at det er en særdeles kompetent og frem- synet forretningsmand, der nu skal sætte – om ikke olierede fingeraftryk – så dog en markering af hans gode ideer og en erfa-ring, der kan få forretningen i det rette spor for en fortsat god fremtid.

- Skal vi vokse yderligere må vi flytte!Jeg spørger Kim, om de skal vokse yderli-gere? – Nej, vi har ikke fysisk plads til at udvide. Så skal vi da flytte et andet sted hen, og det er ikke planen pt., svarer Kim, men på den anden side – Kim Jørgensen er på forkant med udviklingen, så måske al-ligevel – en dag!

Af: Finn Glismand

Page 14: SGK Nyhedsbrev juli 2010

Flotte resultater fra ungdomsafdelingen

Der er stor aktivitet i ungdomsafdelingen, og mange af spillerne deltager i diverse turne-ringer – såvel individuelt som for hold. Træ-ningen forløber godt med mange deltagere og vi har også mange spillere tilmeldt til DGUs sommercamps.

Følg med på www.sgkgolf.dk under juniorer

Det er altid godt at følge med på ungdoms-afdelingens hjemmeside, som løbende bliver opdateret med nyheder, indlæg, artikler og fotos, der fortæller om de mange aktiviteter og resultater.

Ungdomsudvalget lægger stor vægt på at være fremme i golfskoen – også på det område – og har du indlæg som skal på hjemmesiden, kan du sende dem til [email protected], som redigerer siderne.

Træning for JuniorerSå er første halvår afsluttet, og endnu en-gang har juniortræningen været en stor suc-ces med rigtig mange spillere. Vi har igen i år opdelt træningen i 4 hold – Poderne for de helt små under 8 år, Hold 3 – for børn uden langbane kort, Hold 2 for Hcp 54 til 11.5 og Hold 1 med spillere i Hcp under 11.4. Der er rigtig god tilslutning til alle hold – med 20 deltagere per gang på de store hold 2 og 3.Strukturen for hold 3 har vi ændret – så bane træning på Par3 og Egedal banen er lagt ind i programmet, og indtil videre ser det ud til at fungere rigtig fint. Samtidigt har alle på hold 3 fået udleveret deres eget helt personlige Score-Trænings-Kort, hvor der løbende krydses af hvor langt de er nået i deres træning. Sammen med Match struktu-ren håber vi på at få skærpet interessen for at spille golf hos de små – og glæder os til at se rigtig mange af dem på de interne junior

Resultater fra Junior Cup distriktsfinale i Brøndby (par 69) med 6 SGK spillere til start Marcus Helligkilde vinder U15 for drenge og går til landsfinalen (76 slag)Louise Markvardsen nummer 2 i U14 for piger (107 slag)Frederikke Gartmann nummer 3 i U17 piger (100 slag)Emilie Glismand blev nummer 5 i U16 piger (99 slag)Christian Gartmann nummer 7 i U13 drenge (99 slag)Mads Nørgaard nummer 14 i U14 for drenge (119 slag)Patrick + Frederik Tøttenborg kom desværre ikke til start på grund af skader.

U16D holdet med Claes, Mads og Christian har vundet deres pulje og er klar til mellemrunden.

14

Page 15: SGK Nyhedsbrev juli 2010

matcher, når de opnår deres langbane kort i løbet af de næste par år.

For de mere øvede spillere har vi som no-get nyt her i sommeren sammensat lidt eks-tra træning – fokuseret putte træning med Matthew og bane runder på 9 huller sløjfen under vejledning fra pro’erne (John & Anne-Marie). Vi håber juniorerne tager godt imod disse tiltag og får rigtig god gavn af den ekstra træning.Som altid – en stor tak til alle de forældre og bedsteforældre der bakker op om træningen og hjælper hver gang. Uden jer ville det ikke kunne gå – så TAK!

Deltagere på DGU’s sommercamps Her i sommerferien skal en del af vores juniorer sammen på Golfcamps. Først tager Mads og Christian på DGU drengecamp, mens Frederikke, Victoria, Magnus, Emil, Jonathan, Ole og David tager en tur til Korsør Golfklub på ungdomscamp. Der skal soves i telt, trænes, spilles mange golf

matcher og ikke mindst hygges og festes! Vi håber på godt telt og golf vejr - God tur til alle!

Marcus Helligkilde – en vinder i Brøndby og i Hammel

Selv om Marcus var syg, var der ikke nogen som kunne fange ham til Junior Cup distriktsfinalen i Brøndby den 13. juni. Marcus vandt en flot sejr og er dermed videre til landsfinalen til august.

Marcus har det med at vinde, sådan som det skete til Hammel Golf Klubs Open 2010 den 22. maj, hvor Marcus leverede en afslut-tende fantomrunde med 17 par og 1 birdie.På eftermiddagens runde så det længe ud til et omspil om førstepladsen, men med en fejlfri runde, sikrede Marcus Helligkilde sig sejren i samlet +2.

På ungdomsudvalgets vegneAnja Monrad og Steen Gartmann

15

Af: Jan Pilak

Page 16: SGK Nyhedsbrev juli 2010

16

Eliteholdene er ustyrligt gode i år

Herreelite har kvalificeret sig til finalestævnet den 11.-12. september på Lyngbygaard Golfklubs nye anlæg vest for Århus, og vores dameelite hold mangler blot ét point i også at være kvalificeret. Hvilken fantastisk start på sæsonen.

Vi viser her hoffotograf Jesper Vinzents flotte billeder fra matcherne i weekenden den 6.-7. juni.

Page 17: SGK Nyhedsbrev juli 2010

17

Page 18: SGK Nyhedsbrev juli 2010

Bill CurrieTurneringsudvalget, formand

Vi kæmper fortsat med det nye edb-system eller mangel på samme. Situationen betyder en masse ekstra arbejde til Turneringsud-valget, som desværre ikke har kunnet yde den service, som klubbens mange medlem-mer har været vant til. For medlemmerne er det største problem nok, at man ikke kan tilmelde sig elektronisk til matcherne. Der er senest forsøgt at åbne for tilmelding via SMS, og det har givet enkelte tilmeldinger.

Men nu ser det ud til, at der meget snart kommer en løsning på problemerne, så vi igen kan komme op på det kendte service-niveau.

Halvdelen af sæsonen er spillet, og der har været rigtigt mange fine matcher. Deltager-antallet har været noget begrænset, men vi håber, at en edb løsning vil betyde større felter til de kommende matcher.

Der kæmpes bravt om Grand Prix Point, og det ser ud til, at der igen i år bliver hård kamp om de eftertragtede pladser til årets Grand Prix Finale.

Vi har brug for endnu flere deltagere til klub-matcherne, så husk at fortælle dine medspil-lere om muligheden for at deltage - alle med handicap under 37 er meget velkomne.

Ideen med flere Gun-starter er blevet posi-tivt modtaget af mange spillere. De giver et større socialt samvær, ligesom der er mindre ventetid på præmieoverrækkelserne. Se-nest blev der spillet Texas Scramble, og som noget nyt, måtte der ikke slås af den spiller, hvis bold blev valgt. Det blev godt modtaget af spillerne, som gav udtryk for, at det var fint, at man på denne måde fik alle spillere til at bidrage mere til den samlede score.

Der er også spillet Mixed Foursome, men det var med et yderst begrænset felt. Det skal dog med, at der til denne match ikke var tilmeldt deltagere til den efterfølgende spis-ning. Det har naturligvis en vis betydning, da netop det sociale fællesskab er en vigtig faktor i alle klubbens matcher.

Turneringsudvalget vil evaluere både Mixed Foursome og Ægteskabsmatcherne. På nu-værende tidspunkt er der et markant flertal for Ægteskabsmatcherne.

Der vil i år – for første gang - blive afholdt klubmesterskaber for VETERANER. Der skal spilles 2 gange 18 huller, og datoerne er foreløbigt fastlagt til tirsdagene 17. og 24. august 2010. Det er med vilje, at disse mat-cher er lagt på tirsdage, hvor Seniorgolferne har fast matchdag. Hold endelig øje med opslag i gangen ved klublokalet.

Turneringsudvalget

18

Page 19: SGK Nyhedsbrev juli 2010

Bliv Medlem af Smørgosserne – Smørum Golfklubs Herreklub

Er du medlem af Smørum Golfklub, over 18 år, har et handicap på 36 eller derunder, og gerne vil kombinere dit golfspil med mere socialt samvær - så er Smørgosserne måske noget for dig.

Klubbens primære aktiviteter er ugentlige matcher og socialt samvær - og begge dele er vigtige.

Vi afvikler matcher året rundt, og der spilles i flere rækker, så der er helt sikkert en række, der passer dig.

Vi afholder månedlige fællesspisninger efter matcher med præmieoverrækkelser og en stor afslutningsdag i oktober – StoreGosseDag, og vi har venskabsarrangementer med andre herreklubber og tager normalt også på en eller flere hygsomme ture f.eks. til Sverige.

Du kan læse mere på www.gosserne.dk, hvor man også kan tilmelde sig.Medlemskontingentet er 500 kr. om året.

Du kan også ringe til Bjarne (26 21 31 42) eller Poul (24 82 11 67) og gå en golfrunde med dem og høre nærmere.

Smørgosserne – et godt sted at være

19

Page 20: SGK Nyhedsbrev juli 2010

Som holdkaptajn er det en fornøjelse ende-lig efter 5-6 år at gå videre fra puljen som ubesejrede efter 4 kampe. Regionsgolf er altid hyggeligt, og jeg vil opfordre flere til at melde sig under fanerne, og det gælder i høj grad kvinderne, dem er der ALTID mangel på, så kom nu ud af busken. Og så gør det kaptajnens arbejde MEGET lettere.

På papiret lignede det en god lodtrækning mod hhv. Solrød og Næstved, vel vidende at Solrød havde mistet en stribe elitespillere til Skjoldenæsholm, og at Næstved ikke havde haft et A-hold sidste år, så det var hoved-sagligt spillere fra deres B-hold fra sidste år, vi skulle møde. Men kampene skal jo lige spilles først.

Den første match hjemme mod Næstved vandt vi sikkert 7-4. To sene afbud gjorde, at jeg som kaptajn måtte træde til. Min mod-stander ramte vel ikke et eneste godt slag på de 2 første huller, og jeg var 2 up alle-rede inden green begge steder. Så lavede jeg den fejl at tro, at matchen allerede var vundet – sådan da, men da runden var fær-dig, havde Næstved gået bedre end hcp., og det var mere end jeg kunne matche, så 1-2 nederlag.

Den næste match var i Solrød, en for os ukendt bane, men Christian Laustrup havde været der et par dage forinden og sendt os en udførlig beskrivelse af de små fælder, der lurede rundt omkring. Christian mente ex. at hul 18 var så mærkeligt, at det var bedst, hvis matchen var afgjort forinden. Det fulgte alle så til punkt og prikke – på nær Christian selv! Han tabte 1-0, men vi vandt matchen 9-2. Christian har dog efterfølgende vundet sine 3 andre matcher.

Næstved ude - en kamp der skulle scores minimum 4½ point i for at vi ikke skulle ud i at regne flest vundne ups. Kenneth var uden sin faste makker Susanne, og vi havde også forsøgt at finde en A-række spiller til dame-

singlen. Med rigtig god hjælp fra Bjarne P fik vi fat i Junni, som velvilligt tog tidligt fri, og hun fik lov at spille singlen med hcp 22. Hendes modstander havde 12, og Junni for-måede at holde scoren meget respektabel med et knebent 4-2 nederlag. Flot kæmpet.

Vi havde flyttet vores normale single, Anja Schrøder over i foursome med Kenneth, men Næstved havde også været taktiske og byt-tet rundt, så deres bedste spillere spillede mix. Hjemmebanen var her en alt for stor mundfuld, så den blev ligeledes tabt.

Nu lå presset på herresinglerne hvor Jan Lar-sen var trådt til som forstærkning, og Jan gjorde sin pligt ved at vinde en solid 3-1 sejr efter at have været A/S op ad 12. hul. Christian spillede også en solid gang golf og vandt 4-2, så nu var der 4 point hjemme, og jeg kunne nøjes med at dele min match. Men jeg ville hævne mit nederlag fra første match mod Næstved, og det er længe siden, at jeg har været SÅ koncentreret på en golf-bane. Stort set alle slag sad lige i skabet, og det gav en 7-5 sejr og dermed samlet 6-5 til os, men spændende var det.

Den sidste match mod Solrød var en forma-litet uden praktisk betydning. De manglede 2 på dagen hvor den ene brændte deres kaptajn af nærmest på klokkeslæt for tee-off. Vi vandt alle matcher og samlet 11-0.

En stor tak til alle som har stillet sig til rådighed, men ikke har fået lov til at spil-le i en situation som i år med blot 3 hold i puljen. Men I har alle været med til at gøre mit arbejde lettere, og det er jeg glad for. Vi når forhåbentlig at få mere end den ene match vi skal spille til august, og man ved aldrig hvornår man får brug for den næste på listen.

Af: Henrik KahrKaptajn A-holdet

Medlemmerne har ordet

20

I Regionsgolf er A-holdet videre til 1/8-dels finalen på Ree Golf mod enten Skovbo eller Roskilde.

Page 21: SGK Nyhedsbrev juli 2010

21

Torsdag den 1. juni skrev El:o):Super ide med en online udgave!Jeg har lige noget feedback efter en kort ’prøverunde’:Når man fra SGKs forside klikker ”Det 1. nyhedsbrev i 2010” skal man fra dette sted kunne komme til selve brevet med et link. Jeg savner muligheden for at kunne downloade brevet som pdf.Hilsen

Hej Elo!Tak for dine konstruktive forslag. Skriftstør-relsen har vi ændret i dette nummer og pdf’en kom op prompte efter din henvendelse – super ide.

Golfhilsen Finn

Tirsdag den 8. juni skrev Chris:Fortæl os lidt om det nye bookingsystem... jeg mangler symbolforklaring på det proviso-riske booking-system ligesom det ville være rart med en forklaring på hvorfor, hvordan og hvornår.

Hej Christak for din mail.Jeg sender dit spørgsmål videre til Smørum Golfcenter, som arbejder med det nye booking system. Som allerede skrevet fra formandens side, er det en hård fødsel at implementere nyt edb - også for SGC. Jeg ved, at de arbejder intenst på opgaven sammen med de tilknyt-tede konsulenter. Jeg har det som dig, at en forklaring på sym-bolerne vil være hensigtsmæssig. Jeg håber da, at det indgår som en del af planen for færdiggørelse af systemet

Golfhilsen Finn

Tirsdag den 8. juni skrev Chris (lidt forkortet):Jeg har tidligere deltaget i den ”store” til-fredshedsundersøgelse og foreslog den-gang, at man forsyner vores fairways med afstandspæle ude i siderne på fairways. I dag har vi nogle flotte graverede sten- mærker, som er svære at læse, for ikke at sige umulige, bare du står 3 meter væk.Desuden er de af indlysende årsager place-ret midt i fairways, og da det ikke er alle mine slag der slås fra denne ”midterlinje”, må jeg tit rende frem og tilbage for at orien-tere mig om afstand til Greens på Smørums lange 9-huls sløjfer.På nogle baner bruger man hvide, gule, røde og sågar blå afstandsmærker som en ophø-jet ”plasticfætter” placeret midt i fairways, og de er tydelige og kan aflæses på stor af-stand og giver en god oplevelse. Jeg ved at indlægget er langt, men fra idé og til hand-ling ville jeg ønske at der var kort.

Hej ChrisTak for din kommentar og interesse for vores klub og anlæg. Jeg vil bringe dit synspunkt videre, og du hører fra mig. Der kan af flere årsager godt gå lidt tid inden... sådan er processer bare mange gange. Golfhilsen Finn

Søndag den 13. juni skrev Eva:Var det ikke en ide at få præsenteret jeres elitespillere – flere andre klubber præsen-tere deres unge, juniorer mm.I har jo så mange gode spillere, lad os se og læse om deres resultater.

Hej Eva

Det er helt bestemt en god ide som indgår i vores katalog over emner til de kommende nyhedsbreve.

Golfhilsen Finn

Kommentarer fra medlemmerneKære medlem – lad os høre fra dig

Du er meget velkommen til at fremsende forslag til artikler, vi kan bringe, eller måske dit eget indlæg!

Færdige artikler, forslag til emner til behandling eller måske kommentarer eller spørgsmålmed relation til Smørum Golfklub kan sendes til [email protected]

Der er små præmier i udsigt til de udvalgte bidrag, SÅ vi glæder os til at høre fra dig.Denne gang har vi valgt at præmiere Elisabeth for Pink Cup, Henrik for Regionsgolf

og Elo for pdf’en!

Page 22: SGK Nyhedsbrev juli 2010

22

Stort og småt – kort og godt et birdie putt

Mød ét af de bedst informerede medlemmer af Smørum Golfklub – Marianne Sabroe.

Klubbens bestyrelse havde inviteret nye senior medlemmer af klubben til et infor-mationsmøde den 29. maj i Brasserie Cad-die, men alle andre medlemmer var også velkomne.

Marianne var imidlertid den eneste som mødte op. Til gengæld fik hun godt 1 times orientering fra klubbens samlede bestyrelse, og Marianne er nu helt tryg ved at færdes i de for hende nye omgivelser.

Mon Marianne er klubbens bedst orienterede medlem?

Vores store internationale ungdomsturne-ring.Vi har nu modtaget de mange tilmeldinger og vi kan se frem til lige knap 100 rigtig dygtige unge spillere.

Igen i 2010 afholder Smørum Golfklub en stor international turnering, med spillere fra hele Europa.

Hvis du vil være med til at gøre det til en op-levelse for de ca. 130 unge mennesker der deltager, så kontakt Henrik Nielsen. Der er hver dag brug for ca. 25 frivillige hjælpere, der vil være med til at afvikle matchen. Vi starter kl. 06:30 og slutter ca. kl. 19:30, den sidste dag dog ca. kl. 16:30. – Du skal ikke nødvendigvis være med alle tre dage eller hele dagen - der er opgaver af ca. 4 timers varighed.

Arbejdet vil bestå i start på hul 1 og 10, forecaddies, resultatindsamling på hul 9 og

18, tavleføring samt udlevering, eftertælling og indtastning af scorekort.

Vi tilbyder 3 dage med golf på topplan, mor-genmad og frokost hver dag samt en lækker polo.

Send os en mail med dit navn & tlf. nr. eller ring på 29 260 261 så finder vi en opgave til dig.

Tilmelding sendes til:Danish International Youth Championship Official Team

v/Henrik Nielsen 29 260 261 [email protected]

Hjælpere søgestil Danish International Youth Championshipi dagene 20.-22. juli

Danish International Youth Championship (DIYC)

Informationsmøde for nye medlemmer

Følg med på hjemmesidenwww.diyc.dk

Page 23: SGK Nyhedsbrev juli 2010

23

Høstfest lørdag den 21. august

Kære medlem af Smørum Golfklub

HUSK at sætte et stort X i kalenderen lørdag den 21. august 2010

Vi er en klub som - udover en fantastisk dygtig elite - også rigtig meget er båret af det sociale fælles-skab, og det vil vi gerne vise hinanden.

Bestyrelsen har overvejet, hvordan vi bedst kan gøre det, og vi er nået frem til, at

FEST – DET SKAL DER TIL

Det er mig derfor en stor glæde på bestyrelsens vegne at invitere dig og din familie til Smørum Golfklubs store, festlige og afslappede

HØSTFEST DEN 21. AUGUST

Vi har reserveret hele vores pragtfulde golfanlæg til klubbens største gunstart. Alle medlemmer kan være med, og til den ikke golf-spillende del af familien arrangerer vi forskellige sjove konkurrencer, så der er

UNDERHOLDNING FOR ALLE

Mad og drikke skal der også til, og det sørger CADDIE for, så alle blive mætte.

Meget mere om de praktiske detaljer følger senere, men HUSK først det store X.

Jeg glæder mig til at se jer alle sammen!

På bestyrelsens vegne

Per SøbyFormand

Page 24: SGK Nyhedsbrev juli 2010

Redaktionen ønsker alleen rigtig god sommer