Top Banner
Securelife A/S Kenny Drews Vej 89, 2. th., 2450 København SV CVR-nr. 26 70 48 20 Årsrapport 1. januar - 31. december 2019 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den Mads Kobberø Dirigent Penneo dokumentnøgle: IEZHH-L1KDB-AHEUJ-Z6PE1-GQHAZ-1EGQ4
22

Securelife A/S Penneo dokumentnøgle: IEZHH-L1KDB-AHEUJ ...

Jan 30, 2022

Download

Documents

dariahiddleston
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Securelife A/S Penneo dokumentnøgle: IEZHH-L1KDB-AHEUJ ...

Securelife A/SKenny Drews Vej 89, 2. th., 2450 København SV

CVR-nr. 26 70 48 20

Årsrapport

1. januar - 31. december 2019

Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

Mads KobberøDirigent

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: IEZ

HH

-L1K

DB-

AHEU

J-Z6

PE1-

GQ

HAZ

-1EG

Q4

Page 2: Securelife A/S Penneo dokumentnøgle: IEZHH-L1KDB-AHEUJ ...

Indholdsfortegnelse

Side

Påtegninger

Ledelsespåtegning 1

Den uafhængige revisors revisionspåtegning 2

Ledelsesberetning

Selskabsoplysninger 5

Ledelsesberetning 6

Årsregnskab 1. januar - 31. december 2019

Resultatopgørelse 7

Balance 8

Noter 10

Anvendt regnskabspraksis 14

78230

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: IEZ

HH

-L1K

DB-

AHEU

J-Z6

PE1-

GQ

HAZ

-1EG

Q4

Page 3: Securelife A/S Penneo dokumentnøgle: IEZHH-L1KDB-AHEUJ ...

Ledelsespåtegning

Bestyrelse og direktion har dags dato aflagt årsrapporten for regnskabsåret 1. januar - 31. december 2019for Securelife A/S.

Årsrapporten er aflagt i overensstemmelse med årsregnskabsloven.

Vi anser den valgte regnskabspraksis for hensigtsmæssig, og efter vores opfattelse giver årsregnskabet etretvisende billede af selskabets aktiver, passiver og finansielle stilling pr. 31. december 2019 samt af resul-tatet af selskabets aktiviteter for regnskabsåret 1. januar - 31. december 2019.

Ledelsesberetningen indeholder efter vores opfattelse en retvisende redegørelse for de forhold, som beret-ningen omhandler.

Årsrapporten indstilles til generalforsamlingens godkendelse.

København SV, den 13. februar 2020

Direktion

Mads Kobberø

Bestyrelse

Søren Thomas Bahnsen Mads Kobberø Niels Kobberø

Svend Ove Bahnsen

1

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: IEZ

HH

-L1K

DB-

AHEU

J-Z6

PE1-

GQ

HAZ

-1EG

Q4

Page 4: Securelife A/S Penneo dokumentnøgle: IEZHH-L1KDB-AHEUJ ...

Den uafhængige revisors revisionspåtegning

Til anpartshaverne i Securelife A/S

Konklusion

Vi har revideret årsregnskabet for Securelife A/S for regnskabsåret 1. januar - 31. december 2019, der om-fatter anvendt regnskabspraksis, resultatopgørelse, balance og noter. Årsregnskabet udarbejdes efter års-regnskabsloven.

Det er vores opfattelse, at årsregnskabet giver et retvisende billede af selskabets aktiver, passiver og finan-sielle stilling pr. 31. december 2019 samt af resultatet af selskabets aktiviteter for regnskabsåret 1. januar -31. december 2019 i overensstemmelse med årsregnskabsloven.

Grundlag for konklusionVi har udført vores revision i overensstemmelse med internationale standarder om revision og de yderligere

krav, der er gældende i Danmark. Vores ansvar ifølge disse standarder og krav er nærmere beskrevet i revi-sionspåtegningens afsnit ”Revisors ansvar for revisionen af årsregnskabet”. Vi er uafhængige af selskabet ioverensstemmelse med internationale etiske regler for revisorer (IESBA’s Etiske regler) og de yderligerekrav, der er gældende i Danmark, ligesom vi har opfyldt vores øvrige etiske forpligtelser i henhold til disseregler og krav. Det er vores opfattelse, at det opnåede revisionsbevis er tilstrækkeligt og egnet som grund-

lag for vores konklusion.

Ledelsens ansvar for årsregnskabet

Ledelsen har ansvaret for udarbejdelsen af et årsregnskab, der giver et retvisende billede i overensstemmel-se med årsregnskabsloven. Ledelsen har endvidere ansvaret for den interne kontrol, som ledelsen anser nød-vendig for at udarbejde et årsregnskab uden væsentlig fejlinformation, uanset om denne skyldes besvigelsereller fejl.

Ved udarbejdelsen af årsregnskabet er ledelsen ansvarlig for at vurdere selskabets evne til at fortsætte drif-ten; at oplyse om forhold vedrørende fortsat drift, hvor dette er relevant; samt at udarbejde årsregnskabetpå grundlag af regnskabsprincippet om fortsat drift, medmindre ledelsen enten har til hensigt at likvidereselskabet, indstille driften eller ikke har andet realistisk alternativ end at gøre dette.

Revisors ansvar for revisionen af årsregnskabet

Vores mål er at opnå høj grad af sikkerhed for, om årsregnskabet som helhed er uden væsentlig fejlinforma-tion, uanset om denne skyldes besvigelser eller fejl, og at afgive en revisionspåtegning med en konklusion.Høj grad af sikkerhed er et højt niveau af sikkerhed, men er ikke en garanti for, at en revision, der udføres ioverensstemmelse med internationale standarder om revision og de yderligere krav, der er gældende i Dan-mark, altid vil afdække væsentlig fejlinformation, når sådan findes. Fejlinformationer kan opstå som følgeaf besvigelser eller fejl og kan betragtes som væsentlige, hvis det med rimelighed kan forventes, at de en-keltvis eller samlet har indflydelse på de økonomiske beslutninger, som regnskabsbrugerne træffer på

grundlag af årsregnskabet.

2

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: IEZ

HH

-L1K

DB-

AHEU

J-Z6

PE1-

GQ

HAZ

-1EG

Q4

Page 5: Securelife A/S Penneo dokumentnøgle: IEZHH-L1KDB-AHEUJ ...

Den uafhængige revisors revisionspåtegning

Som led i en revision, der udføres i overensstemmelse med internationale standarder om revision og deyderligere krav, der er gældende i Danmark, foretager vi faglige vurderinger og opretholder professionelskepsis under revisionen. Herudover:

· Identificerer og vurderer vi risikoen for væsentlig fejlinformation i årsregnskabet, uanset om denneskyldes besvigelser eller fejl, udformer og udfører revisionshandlinger som reaktion på disse risicisamt opnår revisionsbevis, der er tilstrækkeligt og egnet til at danne grundlag for vores konklusion.Risikoen for ikke at opdage væsentlig fejlinformation forårsaget af besvigelser er højere end vedvæsentlig fejlinformation forårsaget af fejl, idet besvigelser kan omfatte sammensværgelser, doku-mentfalsk, bevidste udeladelser, vildledning eller tilsidesættelse af intern kontrol.

· Opnår vi forståelse af den interne kontrol med relevans for revisionen for at kunne udforme revisi-onshandlinger, der er passende efter omstændighederne, men ikke for at kunne udtrykke en konklu-sion om effektiviteten af selskabets interne kontrol.

· Tager vi stilling til, om den regnskabspraksis, som er anvendt af ledelsen, er passende, samt om deregnskabsmæssige skøn og tilknyttede oplysninger, som ledelsen har udarbejdet, er rimelige.

· Konkluderer vi, om ledelsens udarbejdelse af årsregnskabet på grundlag af regnskabsprincippet omfortsat drift er passende, samt om der på grundlag af det opnåede revisionsbevis er væsentlig usik-kerhed forbundet med begivenheder eller forhold, der kan skabe betydelig tvivl om selskabets evnetil at fortsætte driften. Hvis vi konkluderer, at der er en væsentlig usikkerhed, skal vi i vores revisi-onspåtegning gøre opmærksom på oplysninger herom i årsregnskabet eller, hvis sådanne oplysnin-ger ikke er tilstrækkelige, modificere vores konklusion. Vores konklusioner er baseret på det revisi-onsbevis, der er opnået frem til datoen for vores revisionspåtegning. Fremtidige begivenheder ellerforhold kan dog medføre, at selskabet ikke længere kan fortsætte driften.

· Tager vi stilling til den samlede præsentation, struktur og indhold af årsregnskabet, herunder note-oplysningerne, samt om årsregnskabet afspejler de underliggende transaktioner og begivenheder påen sådan måde, at der gives et retvisende billede heraf.

Vi kommunikerer med den øverste ledelse om blandt andet det planlagte omfang og den tidsmæssige place-ring af revisionen samt betydelige revisionsmæssige observationer, herunder eventuelle betydelige mangler i

intern kontrol, som vi identificerer under revisionen.

Udtalelse om ledelsesberetningen

Ledelsen er ansvarlig for ledelsesberetningen.

Vores konklusion om årsregnskabet omfatter ikke ledelsesberetningen, og vi udtrykker ingen form for konklusion med sikkerhed om ledelsesberetningen.

3

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: IEZ

HH

-L1K

DB-

AHEU

J-Z6

PE1-

GQ

HAZ

-1EG

Q4

Page 6: Securelife A/S Penneo dokumentnøgle: IEZHH-L1KDB-AHEUJ ...

Den uafhængige revisors revisionspåtegning

I tilknytning til vores revision af årsregnskabet er det vores ansvar at læse ledelsesberetningen og i den for-bindelse overveje, om ledelsesberetningen er væsentligt inkonsistent med årsregnskabet eller vores viden op-nået ved revisionen eller på anden måde synes at indeholde væsentlig fejlinformation.

Vores ansvar er derudover at overveje, om ledelsesberetningen indeholder krævede oplysninger i henhold tilårsregnskabsloven.

Baseret på det udførte arbejde er det vores opfattelse, at ledelsesberetningen er i overensstemmelse med års-regnskabet og er udarbejdet i overensstemmelse med årsregnskabslovens krav. Vi har ikke fundet væsentligfejlinformation i ledelsesberetningen.

København, den 13. februar 2020

Christensen KjærulffStatsautoriseret RevisionsaktieselskabCVR-nr. 15 91 56 41

Kenneth Iversenstatsautoriseret revisormne34390

4

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: IEZ

HH

-L1K

DB-

AHEU

J-Z6

PE1-

GQ

HAZ

-1EG

Q4

Page 7: Securelife A/S Penneo dokumentnøgle: IEZHH-L1KDB-AHEUJ ...

Selskabsoplysninger

Selskabet Securelife A/S

Kenny Drews Vej 89, 2. th.

2450 København SV

CVR-nr.: 26 70 48 20

Regnskabsår: 1. januar - 31. december

Bestyrelse Søren Thomas Bahnsen

Mads Kobberø

Niels Kobberø

Svend Ove Bahnsen

Direktion Mads Kobberø

Revision Christensen Kjærulff

Statsautoriseret Revisionsaktieselskab

Store Kongensgade 68

1264 København K

Modervirksomhed Securelife Holding ApS

38175610

Dattervirksomhed Securelife Partners ApS, København SV

5

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: IEZ

HH

-L1K

DB-

AHEU

J-Z6

PE1-

GQ

HAZ

-1EG

Q4

Page 8: Securelife A/S Penneo dokumentnøgle: IEZHH-L1KDB-AHEUJ ...

Ledelsesberetning

Selskabets væsentligste aktiviteterVirksomhedens væsentligste aktiviteter har i lighed med tidligere år været at drive forsikringsmægler- ogkonsulentvirksomhed.

Udvikling i aktiviteter og økonomiske forhold

Årets bruttofortjeneste udgør 3.983 t.kr. mod 4.065 t.kr. sidste år. Det ordinære resultat efter skat udgør1.031 t.kr. mod 1.250 t.kr. sidste år. Ledelsen anser årets resultat for tilfredsstillende.

Begivenheder efter regnskabsårets udløbDer er ikke indtruffet begivenheder efter regnskabsårets afslutning, som vil påvirke vurderingen afselskabets forhold væsentligt.

6

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: IEZ

HH

-L1K

DB-

AHEU

J-Z6

PE1-

GQ

HAZ

-1EG

Q4

Page 9: Securelife A/S Penneo dokumentnøgle: IEZHH-L1KDB-AHEUJ ...

Resultatopgørelse 1. januar - 31. december

2019 2018Note kr. kr.

Bruttofortjeneste 3.983.079 4.065.130

1 Personaleomkostninger -2.557.029 -2.326.919Af- og nedskrivninger af materielle anlægsaktiver -58.876 -87.076

Driftsresultat 1.367.174 1.651.135

Andre finansielle indtægter fra tilknyttede virksomheder 2.728 02 Øvrige finansielle omkostninger -63.699 -39.901

Resultat før skat 1.306.203 1.611.234

Skat af årets resultat -275.417 -361.577

Årets resultat 1.030.786 1.249.657

Forslag til resultatdisponering:

Udbytte for regnskabsåret 1.000.000 1.000.000Overføres til overført resultat 30.786 249.657

Disponeret i alt 1.030.786 1.249.657

7

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: IEZ

HH

-L1K

DB-

AHEU

J-Z6

PE1-

GQ

HAZ

-1EG

Q4

Page 10: Securelife A/S Penneo dokumentnøgle: IEZHH-L1KDB-AHEUJ ...

Balance 31. december

Aktiver

2019 2018Note kr. kr.

Anlægsaktiver

3 Goodwill 0 0

Immaterielle anlægsaktiver i alt 0 0

4 Grunde og bygninger 3.064.962 3.105.1295 Andre anlæg, driftsmateriel og inventar 168.089 186.798

Materielle anlægsaktiver i alt 3.233.051 3.291.927

6 Kapitalandele i tilknyttede virksomheder 45.000 0

Finansielle anlægsaktiver i alt 45.000 0

Anlægsaktiver i alt 3.278.051 3.291.927

Omsætningsaktiver

Tilgodehavender fra salg og tjenesteydelser 409.757 563.143Tilgodehavender hos tilknyttede virksomheder 70.929 14.705Udskudte skatteaktiver 50.481 6.570Andre tilgodehavender 17.989 0

Tilgodehavender i alt 549.156 584.418

Likvide beholdninger 773.628 938.892

Omsætningsaktiver i alt 1.322.784 1.523.310

Aktiver i alt 4.600.835 4.815.237

8

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: IEZ

HH

-L1K

DB-

AHEU

J-Z6

PE1-

GQ

HAZ

-1EG

Q4

Page 11: Securelife A/S Penneo dokumentnøgle: IEZHH-L1KDB-AHEUJ ...

Balance 31. december

Passiver

2019 2018Note kr. kr.

Egenkapital

7 Virksomhedskapital 654.000 654.0008 Overført resultat 605.309 574.5239 Foreslået udbytte for regnskabsåret 1.000.001 1.000.001

Egenkapital i alt 2.259.310 2.228.524

Gældsforpligtelser

10 Gæld til realkreditinstitutter 1.533.134 1.601.753

Langfristede gældsforpligtelser i alt 1.533.134 1.601.753

Kortfristet del af langfristet gæld 76.140 77.307Gæld til pengeinstitutter 245.043 270.295Leverandører af varer og tjenesteydelser 42.915 49.600Selskabsskat 137.190 369.727Anden gæld 307.103 218.031

Kortfristede gældsforpligtelser i alt 808.391 984.960

Gældsforpligtelser i alt 2.341.525 2.586.713

Passiver i alt 4.600.835 4.815.237

11 Pantsætninger og sikkerhedsstillelser

12 Eventualposter

9

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: IEZ

HH

-L1K

DB-

AHEU

J-Z6

PE1-

GQ

HAZ

-1EG

Q4

Page 12: Securelife A/S Penneo dokumentnøgle: IEZHH-L1KDB-AHEUJ ...

Noter

2019 2018kr. kr.

1. Personaleomkostninger

Lønninger og gager 2.092.752 1.948.262Pensioner 180.000 156.000Andre omkostninger til social sikring 4.544 4.607Personaleomkostninger i øvrigt 279.733 218.050

2.557.029 2.326.919

Gennemsnitligt antal beskæftigede medarbejdere 2 2

2. Øvrige finansielle omkostninger

Andre finansielle omkostninger 63.699 39.901

63.699 39.901

3. Goodwill

Kostpris 1. januar 2019 588.000 588.000

Kostpris 31. december 2019 588.000 588.000

Af- og nedskrivninger 1. januar 2019 -588.000 -558.600Årets afskrivninger 0 -29.400

Af- og nedskrivninger 31. december 2019 -588.000 -588.000

Regnskabsmæssig værdi 31. december 2019 0 0

4. Grunde og bygninger

Kostpris 1. januar 2019 3.270.360 3.270.360

Kostpris 31. december 2019 3.270.360 3.270.360

Af- og nedskrivninger 1. januar 2019 -165.231 -125.064Årets afskrivninger -40.167 -40.167

Af- og nedskrivninger 31. december 2019 -205.398 -165.231

Regnskabsmæssig værdi 31. december 2019 3.064.962 3.105.129

10

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: IEZ

HH

-L1K

DB-

AHEU

J-Z6

PE1-

GQ

HAZ

-1EG

Q4

Page 13: Securelife A/S Penneo dokumentnøgle: IEZHH-L1KDB-AHEUJ ...

Noter

31/12 2019 31/12 2018kr. kr.

5. Andre anlæg, driftsmateriel og inventar

Kostpris 1. januar 2019 480.743 480.743

Kostpris 31. december 2019 480.743 480.743

Af- og nedskrivninger 1. januar 2019 -293.945 -276.436Årets afskrivninger -18.709 -17.509

Af- og nedskrivninger 31. december 2019 -312.654 -293.945

Regnskabsmæssig værdi 31. december 2019 168.089 186.798

6. Kapitalandele i tilknyttede virksomheder

Tilgang i årets løb 45.000 0

Regnskabsmæssig værdi 31. december 2019 45.000 0

Hovedtallene for virksomhederne ifølge de seneste godkendte årsrapporter

Egenkapital Årets resultat

Ejerandel kr. kr.

Securelife Partners ApS, København SV 90 % 50.712 712

31/12 2019 31/12 2018kr. kr.

7. Virksomhedskapital

Virksomhedskapital 1. januar 2019 654.000 654.000

654.000 654.000

8. Overført resultat

Overført resultat 1. januar 2019 574.523 324.866Årets overførte overskud eller underskud 30.786 249.657

605.309 574.523

11

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: IEZ

HH

-L1K

DB-

AHEU

J-Z6

PE1-

GQ

HAZ

-1EG

Q4

Page 14: Securelife A/S Penneo dokumentnøgle: IEZHH-L1KDB-AHEUJ ...

Noter

31/12 2019 31/12 2018kr. kr.

9. Foreslået udbytte for regnskabsåret

Udbytte 1. januar 2019 1.000.001 1Udloddet udbytte -1.000.000 0Udbytte for regnskabsåret 1.000.000 1.000.000

1.000.001 1.000.001

10. Gæld til realkreditinstitutter

Gæld til realkreditinstitutter i alt 1.609.274 1.679.060

Heraf forfalder inden for 1 år -76.140 -77.307

1.533.134 1.601.753

Andel af gæld, der forfalder efter 5 år 1.228.574 1.611.505

11. Pantsætninger og sikkerhedsstillelser

Til sikkerhed for gæld til realkreditinstitutter, 1.609 t.kr., er der givet pant i grunde og bygninger,

hvis regnskabsmæssige værdi pr. 31. december 2019 udgør 3.069 t.kr.

Selskabet har deponeret ejerpantebreve på i alt 100 t.kr. til sikkerhed for bankgæld. Ejerpante-brevene giver pant i ovenstående grunde og bygninger samt materielle anlægsaktiver.

12. Eventualposter

Eventualforpligtelser

Sambeskatning

Selskabet indgår i den nationale sambeskatning med Securelife Holding ApS, CVR-nr. 38175610som administrationsselskab og hæfter forholdsmæssigt for skattekrav i sambeskatningen.

Selskabet hæfter forholdsmæssigt for eventuelle forpligtelser til at indeholde kildeskat på renter,royalties og udbytter for de sambeskattede selskaber.

Hæftelserne udgør maksimalt et beløb svarende til den andel af kapitalen i selskabet, der ejes direkteeller indirekte af det ultimative moderselskab.

12

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: IEZ

HH

-L1K

DB-

AHEU

J-Z6

PE1-

GQ

HAZ

-1EG

Q4

Page 15: Securelife A/S Penneo dokumentnøgle: IEZHH-L1KDB-AHEUJ ...

Noter

12. Eventualposter (fortsat)

Sambeskatning (fortsat)

De sambeskattede virksomheders samlede, kendte nettoforpligtelse vedrørende selskabsskat fremgåraf årsregnskabet for administrationsselskabet.

Eventuelle senere korrektioner af selskabsskatter eller kildeskatter mv. vil kunne medføre, at selska-bets hæftelse udgør et andet beløb.

13

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: IEZ

HH

-L1K

DB-

AHEU

J-Z6

PE1-

GQ

HAZ

-1EG

Q4

Page 16: Securelife A/S Penneo dokumentnøgle: IEZHH-L1KDB-AHEUJ ...

Anvendt regnskabspraksis

Årsrapporten for Securelife A/S er aflagt i overensstemmelse med årsregnskabslovens bestemmelser for enklasse B-virksomhed. Herudover har virksomheden valgt at følge enkelte regler for klasse C-virksomheder.

Årsrapporten er aflagt efter samme regnskabspraksis som sidste år og aflægges i danske kroner.

Generelt om indregning og måling

I resultatopgørelsen indregnes indtægter i takt med, at de indtjenes. Herunder indregnes værdireguleringeraf finansielle aktiver og forpligtelser. I resultatopgørelsen indregnes ligeledes alle omkostninger, herunderafskrivninger, nedskrivninger og hensatte forpligtelser samt tilbageførsler som følge af ændrede regnskabs-mæssige skøn af beløb, der tidligere har været indregnet i resultatopgørelsen.

Aktiver indregnes i balancen, når det er sandsynligt, at fremtidige økonomiske fordele vil tilflyde selskabet,og aktivets værdi kan måles pålideligt.

Forpligtelser indregnes i balancen, når det er sandsynligt, at fremtidige økonomiske fordele vil fragå selska-bet, og forpligtelsens værdi kan måles pålideligt.

Ved første indregning måles aktiver og forpligtelser til kostpris. Efterfølgende måles aktiver og forpligtelsersom beskrevet nedenfor for hver enkelt regnskabspost.

Visse finansielle aktiver og forpligtelser måles til amortiseret kostpris, hvorved der indregnes en konstanteffektiv rente over løbetiden. Amortiseret kostpris opgøres som oprindelig kostpris med fradrag af eventuel-le afdrag samt tillæg/fradrag af den akkumulerede amortisering af forskellen mellem kostpris og nomineltbeløb. Herved fordeles kurstab og kursgevinst over aktivets eller forpligtelsens løbetid.

Ved indregning og måling tages hensyn til forudsigelige tab og risici, der fremkommer inden årsrapportenaflægges, og som vedrører forhold, der eksisterede på balancedagen.

Resultatopgørelsen

Bruttofortjeneste

Bruttofortjeneste indeholder nettoomsætning, ændring i lagre af færdigvarer og varer under fremstilling, ar-bejde udført for egen regning og opført under aktiver, andre driftsindtægter samt eksterne omkostninger.

Nettoomsætning omfatter værdien af årets leverede ydelser, inklusive udlæg for kunder med fradrag af merværdiafgift og prisnedslag, der er direkte forbundet med salget.

Andre eksterne omkostninger omfatter omkostninger til distribution, salg, reklame, administration, lokaler,tab på debitorer og operationelle leasingomkostninger.

14

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: IEZ

HH

-L1K

DB-

AHEU

J-Z6

PE1-

GQ

HAZ

-1EG

Q4

Page 17: Securelife A/S Penneo dokumentnøgle: IEZHH-L1KDB-AHEUJ ...

Anvendt regnskabspraksis

Personaleomkostninger

Personaleomkostninger omfatter løn og gager, inklusive feriepenge og pensioner samt andre omkostningertil social sikring mv. til selskabets medarbejdere. I personaleomkostninger er fratrukket modtagne godtgø-relser fra offentlige myndigheder.

Af- og nedskrivninger

Af- og nedskrivninger indeholder årets af- og nedskrivninger af immaterielle og materielle anlægsaktiver.

Finansielle indtægter og omkostninger

Finansielle indtægter og omkostninger indeholder renter, realiserede og urealiserede kursgevinster og kurs-tab vedrørende finansielle aktiver og forpligtelser, amortisering af finansielle aktiver og forpligtelser samttillæg og godtgørelser under acontoskatteordningen mv. Finansielle indtægter og omkostninger indregnes i

resultatopgørelsen med de beløb, der vedrører regnskabsåret.

Udbytte fra kapitalandele i tilknyttede virksomheder indtægtsføres i det regnskabsår, hvor udbyttet deklareres.

Renteomkostninger og øvrige omkostninger på lån til finansiering af fremstilling af immaterielle og materi-elle anlægsaktiver, og som vedrører fremstillingsperioden, indregnes ikke i kostprisen for anlægsaktivet.

Skat af årets resultat

Årets skat, der består af årets aktuelle selskabsskat og ændring i udskudt skat, indregnes i resultatopgørel-sen med den del, der kan henføres til årets resultat, og direkte i egenkapitalen med den del, der kan henførestil posteringer direkte i egenkapitalen.

Modervirksomheden og de danske tilknyttede virksomheder er omfattet af de danske regler om tvungensambeskatning af koncernens danske virksomheder.

Den aktuelle danske selskabsskat fordeles ved afregning af sambeskatningsbidrag mellem de sambeskattedevirksomheder i forhold til disses skattepligtige indkomster. I tilknytning hertil modtager virksomheder medskattemæssigt underskud sambeskatningsbidrag fra virksomheder, der har kunnet anvende dette underskud(fuld fordeling).

Balancen

Immaterielle anlægsaktiver

Goodwill

Erhvervet goodwill måles til kostpris med fradrag af akkumulerede afskrivninger. Idet det ikke er muligt, atfastsætte et pålideligt skøn over brugstiden, er afskrivningsperioden fastsat til 10 år.

15

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: IEZ

HH

-L1K

DB-

AHEU

J-Z6

PE1-

GQ

HAZ

-1EG

Q4

Page 18: Securelife A/S Penneo dokumentnøgle: IEZHH-L1KDB-AHEUJ ...

Anvendt regnskabspraksis

Materielle anlægsaktiver

Bygninger måles til kostpris med tillæg af opskrivninger og med fradrag af akkumulerede afskrivninger ognedskrivninger.

Bygninger opskrives på grundlag af regelmæssige, uafhængige vurderinger af dagsværdien. Nettoopskriv-ninger ved dagsværdiregulering indregnes direkte på egenkapitalen efter fradrag af udskudt skat og bindespå en særlig reserve for opskrivning. Nettonedskrivninger ved dagsværdireguleringer indregnes i resultatop-gørelsen.

Afskrivningsgrundlaget er kostpris med tillæg af opskrivninger til dagsværdi og med fradrag af eventuelforventet restværdi efter afsluttet brugstid. Afskrivningsperioden og restværdien fastsættes på anskaffelses-tidspunktet og revurderes årligt. Overstiger restværdien aktivets regnskabsmæssige værdi, ophører afskriv-ningen.

Tilbageførsel af tidligere foretagne opskrivninger og indregnede udskudte skatter vedrørende opskrivningerindregnes direkte i selskabets egenkapital.

Øvrige materielle anlægsaktiver måles til kostpris med fradrag af akkumulerede afskrivninger og nedskriv-ninger.

Afskrivningsgrundlaget er kostpris med fradrag af eventuel forventet restværdi efter afsluttet brugstid. Af-skrivningsperioden og restværdien fastsættes på anskaffelsestidspunktet og revurderes årligt. Overstigerrestværdien aktivets regnskabsmæssige værdi, ophører afskrivningen.

Ved ændring i afskrivningsperioden eller restværdien indregnes virkningen for afskrivninger fremadrettetsom en ændring i regnskabsmæssigt skøn.

Kostprisen omfatter anskaffelsesprisen samt omkostninger direkte tilknyttet anskaffelsen indtil det tids-punkt, hvor aktivet er klar til at blive taget i brug.

Kostprisen på et samlet aktiv opdeles i separate bestanddele, der afskrives hver for sig, hvor brugstiden påde enkelte bestanddele er forskellig.

Der foretages lineære afskrivninger baseret på følgende vurdering af aktivernes forventede brugstider:

BrugstidBygninger 30 årAndre anlæg, driftsmateriel og inventar 3-5 år

Småaktiver med en forventet levetid under 1 år indregnes i anskaffelsesåret som omkostninger i resultatop-gørelsen.

16

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: IEZ

HH

-L1K

DB-

AHEU

J-Z6

PE1-

GQ

HAZ

-1EG

Q4

Page 19: Securelife A/S Penneo dokumentnøgle: IEZHH-L1KDB-AHEUJ ...

Anvendt regnskabspraksis

Fortjeneste eller tab ved afhændelse af materielle anlægsaktiver opgøres som forskellen mellem salgsprismed fradrag af salgsomkostninger og den regnskabsmæssige værdi på salgstidspunktet. Fortjeneste eller tabindregnes i resultatopgørelsen under andre driftsindtægter eller andre driftsomkostninger.

Nedskrivning på anlægsaktiver

Den regnskabsmæssige værdi af såvel immaterielle som materielle anlægsaktiver samt kapitalandele i dattervirksomheder og associerede virksomheder vurderes årligt for indikationer på værdiforringelse, ud overdet som udtrykkes ved afskrivning.

Foreligger der indikationer på værdiforringelse, foretages nedskrivningstest af hvert enkelt aktiv henholds-vis gruppe af aktiver. Der foretages nedskrivning til genindvindingsværdien, såfremt denne er lavere endden regnskabsmæssige værdi.

Som genindvindingsværdi anvendes den højeste værdi af nettosalgspris og kapitalværdi. Kapitalværdien op-gøres som nutidsværdien af de forventede nettopengestrømme fra anvendelsen af aktivet eller aktivgruppen.

Tidligere indregnede nedskrivninger tilbageføres, når betingelsen for nedskrivningen ikke længere består.Nedskrivninger på goodwill tilbageføres ikke.

Finansielle anlægsaktiver

Kapitalandele i tilknyttede virksomheder

Kapitalandele i tilknyttede virksomheder måles til kostpris. Er genindvindingsværdien lavere end kostprisen, nedskrives til denne lavere værdi.

Tilgodehavender

Tilgodehavender måles til amortiseret kostpris, hvilket sædvanligvis svarer til nominel værdi. Der nedskri-ves til nettorealisationsværdien med henblik på at imødegå forventede tab.

Likvide beholdninger

Likvide beholdninger omfatter indeståender i pengeinstitutter og kontantbeholdninger.

EgenkapitalOverkurs ved emission

Overkurs ved emission omfatter beløb, der er indbetalt som overkurs i henhold til tegning af kapitalandele.Omkostninger ved en gennemført emission fradrages i overkursbeløbet. Overkursreserven kan benyttes tiludbytte, fondsemission og dækning af underskud.

Reserve for opskrivninger

Under reserve for opskrivninger indregnes opskrivninger på grunde og bygninger med fradrag af udskudtskat. Reserven reduceres, når opskrevne bygninger reduceres i værdi som følge af afskrivninger. Reduktio-nen udgør forskellen mellem afskrivning på grundlag af bygningernes omvurderede regnskabsmæssige vær-di og afskrivning på grundlag af bygningernes oprindelige kostpris. Reserven opløses helt eller delvis vedsalg af grunde og bygninger og formindskes ved nedskrivning af grunde og bygninger.

17

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: IEZ

HH

-L1K

DB-

AHEU

J-Z6

PE1-

GQ

HAZ

-1EG

Q4

Page 20: Securelife A/S Penneo dokumentnøgle: IEZHH-L1KDB-AHEUJ ...

Anvendt regnskabspraksis

Reserve for nettoopskrivning efter den indre værdis metode

Reserve for nettoopskrivning efter indre værdis metode omfatter nettoopskrivning af kapitalandele i datter-og associerede virksomheder i forhold til kostpris.

Reserven kan elimineres ved underskud, realisation af kapitalandele eller ændring i regnskabsmæssigeskøn.

Reserven kan ikke indregnes med et negativt beløb.

Reserve for udlån og sikkerhedsstillelse

Reserve for udlån og sikkerhedsstillelse omfatter beløb svarende til lån eller sikkerhedsstillelse i forbindelsemed etablering af lovlig selvfinansiering. Et beløb svarende til lånet eller sikkerhedsstillelsen omklassifice-res fra "Overført resultat" til "Reserve for udlån og sikkerhedsstillelse".

Reserve for ikke indbetalt virksomhedskapital

Ikke indbetalt virksomhedskapital indregnes efter bruttometoden, hvorefter den ikke indbetalte virksom-hedskapital indregnes og behandles som et tilgodehavende i balancen benævnt "Krav på indbetaling af virk-somhedskapital". Et beløb svarende til den ikke indbetalte virksomhedskapital omklassificeres fra posten"Overført resultat" til "Reserve for ikke indbetalt virksomhedskapital".Reserve for iværksætterselskaber

Virksomheden overfører mindst 25 % af årets overskud til reserve for iværksætterselskaber under egenka-pitalen. Overførsel af 25 % af årets overskud fortsætter indtil virksomhedskapitalen og reserven for iværk-sætterselskaber samlet udgør 40.000 kr.

Reserve for udviklingsomkostninger

Reserve for udviklingsomkostninger omfatter indregnede udviklingsomkostninger med fradrag af tilknyttedeudskudte skatteforpligtelser. Reserven kan ikke benyttes til udbytte eller dækning af underskud. Reservenreduceres eller opløses, hvis de indregnede udviklingsomkostninger afskrives eller udgår af virksomhedensdrift. Dette sker ved overførsel direkte til egenkapitalens frie reserver.

Udbytte

Udbytte, som forventes udbetalt for året, vises som en særskilt post under egenkapitalen. Foreslået udbytteindregnes som en forpligtelse på tidspunktet for vedtagelse på den ordinære generalforsamling (deklara-

tionstidspunktet).

Selskabsskat og udskudt skatAktuelle skattetilgodehavender og -forpligtelser indregnes i balancen med det beløb, der kan beregnes pågrundlag af årets forventede skattepligtige indkomst reguleret for skat af tidligere års skattepligtige ind-komster samt for betalte acontoskatter. Skattetilgodehavender og -forpligtelser præsenteres modregnet i det omfang, der er legal modregningsadgang, og posterne forventes afregnet netto eller samtidig.

Efter sambeskatningsreglerne hæfter Securelife A/S forholdsmæssigt over for skattemyndighederne for sel-skabsskatter og kildeskatter på renter, royalties og udbytter opstået inden for sambeskatningskredsen.

18

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: IEZ

HH

-L1K

DB-

AHEU

J-Z6

PE1-

GQ

HAZ

-1EG

Q4

Page 21: Securelife A/S Penneo dokumentnøgle: IEZHH-L1KDB-AHEUJ ...

Anvendt regnskabspraksis

Udskudt skat er skatten af alle midlertidige forskelle mellem regnskabsmæssig og skattemæssig værdi afaktiver og forpligtelser opgjort på grundlag af den planlagte anvendelse af aktivet henholdsvis afvikling afforpligtelsen.

Udskudte skatteaktiver, herunder skatteværdien af fremførselsberettiget skattemæssigt underskud, måles tilden værdi, hvortil aktivet forventes at kunne realiseres, enten ved udligning i skat af fremtidig indtjeningeller ved modregning i udskudte skatteforpligtelser inden for samme juridiske skatteenhed. Eventuelle ud-skudte nettoskatteaktiver måles til nettorealisationsværdi.

Udskudt skat måles på grundlag af de skatteregler og skattesatser, der med balancedagens lovgivning vilvære gældende, når den udskudte skat forventes udløst som aktuel skat.

Gældsforpligtelser

Finansielle gældsforpligtelser indregnes ved lånoptagelse til det modtagne provenu med fradrag af afholdtetransaktionsomkostninger. I efterfølgende perioder indregnes de finansielle forpligtelser til amortiseret kost-pris svarende til den kapitaliserede værdi ved anvendelse af den effektive rente, således at forskellen mellemprovenuet og den nominelle værdi indregnes i resultatopgørelsen over låneperioden.

Gæld til realkreditinstitut og kreditinstitutter er således målt til amortiseret kostpris, der for kontantlån sva-rer til lånets restgæld. For obligationslån svarer amortiseret kostpris til en restgæld beregnet som lånets un-derliggende kontantværdi på låneoptagelsestidspunktet reguleret med en over afdragstiden foretaget afskriv-ning af lånets kursregulering på optagelsestidspunktet.

I finansielle forpligtelser indregnes tillige den kapitaliserede restleasingforpligtelse på finansielle leasing-kontrakter.

Andre gældsforpligtelser måles til amortiseret kostpris, hvilket sædvanligvis svarer til nominel værdi.

19

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: IEZ

HH

-L1K

DB-

AHEU

J-Z6

PE1-

GQ

HAZ

-1EG

Q4

Page 22: Securelife A/S Penneo dokumentnøgle: IEZHH-L1KDB-AHEUJ ...

Dette dokument er underskrevet digitalt via Penneo.com. Signeringsbeviserne i dokumentet er sikret og valideret ved anvendelse af den matematiske hashværdi af det originale dokument. Dokumentet er låst for ændringer og tidsstemplet med et certifikat fra en betroet tredjepart. Alle kryptografiske signeringsbeviser er indlejret i denne PDF, i tilfælde af de skal anvendes til validering i fremtiden.

Sådan kan du sikre, at dokumentet er originaltDette dokument er beskyttet med et Adobe CDS certifikat. Når du åbner dokumentet

i Adobe Reader, kan du se, at dokumentet er certificeret af Penneo e-signature ser-vice <[email protected]>. Dette er din garanti for, at indholdet af dokumentet er uændret.

Du har mulighed for at efterprøve de kryptografiske signeringsbeviser indle-jret i dokumentet ved at anvende Penneos validator på følgende websted: https://penneo.com/validate

Underskrifterne i dette dokument er juridisk bindende. Dokumentet er underskrevet via Penneo™ sikker digital underskrift.Underskrivernes identiteter er blevet registereret, og informationerne er listet herunder.

“Med min underskrift bekræfter jeg indholdet og alle datoer i dette dokument.”

Søren Thomas BahnsenBestyrelsesmedlemSerienummer: PID:9208-2002-2-493709254510IP: 109.56.xxx.xxx2020-02-14 11:39:57Z

Mads KobberøBestyrelsesmedlemSerienummer: PID:9208-2002-2-117241816063IP: 93.160.xxx.xxx2020-02-14 11:41:21Z

Mads KobberøDirektørSerienummer: PID:9208-2002-2-117241816063IP: 93.160.xxx.xxx2020-02-14 11:41:21Z

Svend Ove BahnsenBestyrelsesmedlemSerienummer: PID:9208-2002-2-908122134992IP: 101.100.xxx.xxx2020-02-15 00:59:38Z

Niels KobberøBestyrelsesmedlemSerienummer: PID:9208-2002-2-142992281868IP: 2.110.xxx.xxx2020-02-17 15:43:59Z

Kenneth Bang IversenStatsautoriseret revisorPå vegne af: CHRISTENSEN KJÆRULFF STATSAUTORISERETREVISIONSAKTIESELSKABSerienummer: PID:9208-2002-2-621189801151IP: 188.177.xxx.xxx2020-02-17 20:16:37Z

Mads KobberøDirigentSerienummer: PID:9208-2002-2-117241816063IP: 62.61.xxx.xxx2020-02-20 13:18:35Z

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: IEZ

HH

-L1K

DB-

AHEU

J-Z6

PE1-

GQ

HAZ

-1EG

Q4